View Full Version : Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.
Κωλαράκι Τορνευτό
25-03-2014, 23:11
όχι.στο δίπολο ανθρωποφύλακες ή καποιος που του έχει επιβληθεί η χειρότερη τιμωρία (εγκλεισμός) και η οποία οσωνούπου θα γίνει ακόμα χειρότερη (κομμένες άδειες κλπ) επιλέγω σαφώς το δεύτερο.
Ο Καρέλι είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία. Θεωρούνταν εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.
Gia pes, ti poini pisteueis prepei na epivalletai se opoion pragmatopoiei enopli listeia kata ti diarkeia tis opoias skotonei kapoion?
KoiliaSamprela
25-03-2014, 23:28
μουρνιν αποκαλιπς τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου θαρρώ ε!
Εκτός αν είσαι της άποψης ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, οπότε θα σου πω ότι αυτό μπορεί να σε οδηγήσει σε επικίνδυνα μονοπάτια.
Ένας δολοφόνος (αδιάφορο από πια πλευρά είναι) είναι πάντα εμπόδιο σε μια ιδανική κοινωνία χωρίς αστυνομίες / στρατούς / φυλακές.
ikonoklast
25-03-2014, 23:54
όχι.στο δίπολο ανθρωποφύλακες ή καποιος που του έχει επιβληθεί η χειρότερη τιμωρία (εγκλεισμός) και η οποία οσωνούπου θα γίνει ακόμα χειρότερη (κομμένες άδειες κλπ) επιλέγω σαφώς το δεύτερο.
Ο Καρέλι είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και ένοπλη ληστεία. Θεωρούνταν εξαιρετικά επικίνδυνος, αλλά κανείς δεν είχε φανταστεί τα όσα θα συνέβαιναν το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου.
Gia pes, ti poini pisteueis prepei na epivalletai se opoion pragmatopoiei enopli listeia kata ti diarkeia tis opoias skotonei kapoion?
lol @ rbnikos για αρχή. Το φλερτ της αναρχίας με τους ποινικούς χωρίς πολιτικά κριτήρια αρχίζει και τελειώνει στο "αλληλεγγύη στο μιχαλολιάκο", αυτή είναι η αλήθεια.
Από εκεί και πέρα, η κατάσταση στις φυλακές είναι κατά γενική ομολογία φρικαλέα το τελευταίο διάστημα (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231301111). Οι ίδιοι φυλακόμπατσοι στέλνουν συνεχώς σημειώματα ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και οι του Μαλανδρίνου συγκεκριμένα από ό,τι βλέπω τώρα είχαν μιλήσει ανοιχτά για σφαγή. Μια δολοφονία μπάτσου με αυτούς τους όρους θα μπορούσε να σημαίνει σοβαρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα ή περαιτέρω καταστολή και Τουρκοποίηση των φυλακών (άρα μύλος). Είναι προφανές ότι θα διαλέξουν το δεύτερο γιατί είναι αδίστακτοι = θα δούμε και άλλα τέτοια περιστατικά και τότε δεν θα υπάρχει το "ελαφρυντικό" του ότι ο άλλος είναι βαρυποινίτης, δολοφόνος κλπ. Αυτοί το προκάλεσαν.
mourning apocalypse
26-03-2014, 00:01
Κοιλιά καθόλου δεν είμαι αυτής της άποψης.
Παράλληλα όμως από τη στιγμή που είμαι αντίθετος και στην τιμωρία αλλά και στο μηχανισμό που την επιβάλλει είναι λογικό να βλέπω με συμπάθεια όποια προσπάθεια αντίδρασης ,εστω και σπασμωδική, γίνεται από τον τελευταίο βαρυποινήτη έως τους πολιτικούς κρατουμένους.Από τη στιγμή που περνάει νομοσχέδιο μέσα στον επόμενο μήνα που ουσιαστικά προβλέπει την ίδρυση ιδρύματος λευκών κελιών στο δομοκό ,τέτοια σκηνικά είναι λογικό να πολλαπλασιαστούν στο εξής και πολύ καλά θα κάνουν.
Την ιδανική κοινωνία ας την αφήσουμε για άλλη φορά, προέχουν άλλα πραγματα.
mourning apocalypse
26-03-2014, 00:09
lol @ rbnikos για αρχή.
wat
για δομοκό εδώ btw http://fonografos.net/v1/%CE%BF%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%83-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%83-%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%BF/
phthoggon
26-03-2014, 00:24
Mourning σωστά αυτά για τις φυλακές, αλλά το να γράψεις ότι λυπάσαι για τον αλβανό και δεν εύχεσαι να του ξεριζώσουν το λαρύγγι είναι αρκετά επαναστατικό από μόνο του σε έναν κόσμο που η πλειοψηφία, από τι βλέπω με ένα γρήγορο πολλ στα ίντερνετς, αυτό κάνει. Αυτή η λογική πάντως του "οποιοδήποτε λάθος επι καπιταλισμού δικαιολογείτα αν είσαι μαζί μας/οχτρός των οχτρών μας" δε πάει και πολύ μακριά. Εκτός κι αν σκάσεις και συ με το AK-47 στην πλατεία από αύριο.
έντιτ: από περιέργεια, εξηγήστε εσύ ή κανένας άλλος αυτό το "είμαι αντίθετος στην τιμωρία" γιατί δεν την έχω ξανακούσει αυτή την άποψη (δλδ τι κάνουμε με τους δολοφόνους, κτλ)
Phantom Duck
26-03-2014, 01:03
Από τη στιγμή που περνάει νομοσχέδιο μέσα στον επόμενο μήνα που ουσιαστικά προβλέπει την ίδρυση ιδρύματος λευκών κελιών στο δομοκό ,τέτοια σκηνικά είναι λογικό να πολλαπλασιαστούν στο εξής και πολύ καλά θα κάνουν.
μάντεψε ποια θα είναι η επίδραση "τέτοιων σκηνικών" στη δημιουργία ακριβώς αυτών των λευκών κελιών.
OniBocho
26-03-2014, 01:13
Τι κάνουμε σε μια ιδανική κοινωνία ή σε αυτήν που ζούμε;
Σε αυτήν που ζούμε, η τιμωρία είναι μια έκφραση της υποκρισίας της κοινωνίας. Αγνωώντας τη ρίζα του προβλήματος, αφήνουμε τα δύο πιο σάπια συστήματα εξουσίας, το νομικό/δικαστικό και έπειτα το μπατσικό/σωφρονιστικό να καταδικάσουν τον "εγκληματία" με πιο σύνηθες αποτέλεσμα αυτός να γίνεται χειρότερος από πριν, λόγω τόσο των συνθηκών σωφρονισμού, όσο και του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του μικρόκοσμου των φυλακών. Αν κοντά σε όλα αυτά συνυπολογίσεις το πόσοι άδικα βρίσκονται στις φυλακές και το πόσοι (κυρίως αυτό) άδικα είναι έξω από αυτές έχοντας διαπράξει μαζικά εγκλήματα, αντιλαμβάνεσαι πως η τιμωρία αυτή, είναι μια νοσηρή κατάσταση που με συγκεκριμένες μεθόδους, κάνει μια απαραίτητη δουλειά του συστήματος. Από εκεί και πέρα βέβαια και παιδαγωγικά αν εξετάσεις το ζήτημα, η τιμωρία δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα, ειδικά με τον τρόπο που τα παιδιά, οι νέοι, μεγαλώνουν σήμερα πιο ψιλιασμένοι από ποτέ. Καμία ελπίδα συμμετοχής και ανάδειξης του καλού εαυτού του "κατηγορούμενου" δεν μπορεί να αναδείξει και ωχρειά μπροστά στην ενθάρρυνση και τον παραδειγματισμό (όχι την παραδειγματική τιμωρία, έτσι; )
Σε μια ιδανική κοινωνία, δε θα χρειάζονταν καν. Το ίδιο το κοινωνικό σύνολο δεν θα επέτρεπε την ανάπτυξη και ύπαρξη στοιχείων που χρήζουν τιμωρίας κι αν ακόμα αυτά εμφανίζονταν, από το ίδιο το κοινωνικό σύνολο θα συμμορφώνονταν. Σύμφωνα με τα λόγια του μεγάλου Ινάζο Νιτόβε (που μεταφράστηκε και από τον τιτανομέγιστο Byron Polydoras) "ο άνθρωπος έχασε κάθε αίσθηση προσωπικής ευθύνης και δικαίου, από τότε που θεσπίστηκαν όργανα δικαιοσύνης και εξουσίαας. Αντί να προσπαθεί να μην προκαλέσει κακό στον διπλανό του, προσπαθεί να το προκαλέσει και να μην τον πιάσουν"
mourning apocalypse
26-03-2014, 01:18
Από τη στιγμή που περνάει νομοσχέδιο μέσα στον επόμενο μήνα που ουσιαστικά προβλέπει την ίδρυση ιδρύματος λευκών κελιών στο δομοκό ,τέτοια σκηνικά είναι λογικό να πολλαπλασιαστούν στο εξής και πολύ καλά θα κάνουν.
μάντεψε ποια θα είναι η επίδραση "τέτοιων σκηνικών" στη δημιουργία ακριβώς αυτών των λευκών κελιών.
Δεν νομίζω, οι φυλακές δεν είναι ούτε ερτ,ούτε βίλλα αμαλίας να μπαίνουν μέσα οι μπάτσοι και μετά από κανα μηνα όλα ωραία και όμορφα.
Μέσα βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να χάσουν,ιδιαίτερα από τη στιγμή που τους στερείς την ελπίδα να βλέπουν μια φορά στο τόσο έναν δικό τους άνθρωπο ή να παίρνουν μια άδεια να ξελασκάρουν.Παρότι σε επίπεδο καταστολής ,λόγω και ότι υπάρχουν αρκετοί έξυπνοι άνθρωποι στη κυβέρνηση που δεν έχουν καμία σχέση με τους παραδοσιακούς βλαχοδεξιούς, η νδ παίζει άριστα το παιχνίδι εδώ και 2 χρόνια αν επιλέξει αυτόν τον δρόμο στην περίπτωση των φυλακών θα την πάθει άσχημα.
tsimpouklano
26-03-2014, 02:31
Όχι πως ο κάθε κρατούμενος που δε του χορηγείται άδεια θα παίρνει και από έναν, αλλά
Μέσα βρίσκονται άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα να χάσουν,ιδιαίτερα από τη στιγμή που τους στερείς την ελπίδα να βλέπουν μια φορά στο τόσο έναν δικό τους άνθρωπο ή να παίρνουν μια άδεια να ξελασκάρουν.
που εξηγεί πολλά. Ειδικά με το νέο νομοσχέδιο, η απόγνωση και η οργή ορισμένων θα "οπλίζεται" όλο και περισσότερο. Προσωπικά πιστεύω πως μια τέτοια κίνηση ούτε λύνει τίποτα, ούτε θα κάνουν πίσω περί νομοσχεδίου, αλλά σίγουρα δίνει το πλαίσιο στο οποίο μπορεί να κινηθούν οι μέσα που δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Ειδικά όταν τα χειρότερα είναι στον ορίζοντα.
Φυσικά, για τον ανθρωποφύλακα από το αγρίνιο με τα 2 παιδιά που μπορεί να ταν και καλός οικογενειάρχης, το χω ξαναπεί: να κανε αλλη δουλειά.
phthoggon
26-03-2014, 04:24
Τι κάνουμε σε μια ιδανική κοινωνία ή σε αυτήν που ζούμε;
Σε αυτήν που ζούμε, η τιμωρία είναι μια έκφραση της υποκρισίας της κοινωνίας. Αγνωώντας τη ρίζα του προβλήματος, αφήνουμε τα δύο πιο σάπια συστήματα εξουσίας, το νομικό/δικαστικό και έπειτα το μπατσικό/σωφρονιστικό να καταδικάσουν τον "εγκληματία" με πιο σύνηθες αποτέλεσμα αυτός να γίνεται χειρότερος από πριν, λόγω τόσο των συνθηκών σωφρονισμού, όσο και του τρόπου λειτουργίας του ίδιου του μικρόκοσμου των φυλακών. Αν κοντά σε όλα αυτά συνυπολογίσεις το πόσοι άδικα βρίσκονται στις φυλακές και το πόσοι (κυρίως αυτό) άδικα είναι έξω από αυτές έχοντας διαπράξει μαζικά εγκλήματα, αντιλαμβάνεσαι πως η τιμωρία αυτή, είναι μια νοσηρή κατάσταση που με συγκεκριμένες μεθόδους, κάνει μια απαραίτητη δουλειά του συστήματος. Από εκεί και πέρα βέβαια και παιδαγωγικά αν εξετάσεις το ζήτημα, η τιμωρία δεν μπορεί να έχει αποτελέσματα, ειδικά με τον τρόπο που τα παιδιά, οι νέοι, μεγαλώνουν σήμερα πιο ψιλιασμένοι από ποτέ. Καμία ελπίδα συμμετοχής και ανάδειξης του καλού εαυτού του "κατηγορούμενου" δεν μπορεί να αναδείξει και ωχρειά μπροστά στην ενθάρρυνση και τον παραδειγματισμό (όχι την παραδειγματική τιμωρία, έτσι; )
Σε μια ιδανική κοινωνία, δε θα χρειάζονταν καν. Το ίδιο το κοινωνικό σύνολο δεν θα επέτρεπε την ανάπτυξη και ύπαρξη στοιχείων που χρήζουν τιμωρίας κι αν ακόμα αυτά εμφανίζονταν, από το ίδιο το κοινωνικό σύνολο θα συμμορφώνονταν. Σύμφωνα με τα λόγια του μεγάλου Ινάζο Νιτόβε (που μεταφράστηκε και από τον τιτανομέγιστο Byron Polydoras) "ο άνθρωπος έχασε κάθε αίσθηση προσωπικής ευθύνης και δικαίου, από τότε που θεσπίστηκαν όργανα δικαιοσύνης και εξουσίαας. Αντί να προσπαθεί να μην προκαλέσει κακό στον διπλανό του, προσπαθεί να το προκαλέσει και να μην τον πιάσουν"
Ευχαριστώ για την απάντηση (ο Mourning Apocalypse φαντάζομαι παραείναι προχωρημένος πολιτικώς για να απαντάει σε τέτοια πράγματα). Καταρχήν μόνο η πραγματική κοινωνία υπάρχει, οτιδήποτε ιδεατό είναι χρήσιμο μόνο όταν το χρησιμοποιείς για να επαναπροσεγγίσεις την πραγματικότητα, πιστεύω. Με αυτή τη λογική, οι υποθέσεις περί μιας εποχής που η απόλυτη προσωπική ευθύνη θα αντικαταστήσει το σύστημα δικαιοσύνης ωραίες είναι, αλλά για την ώρα, φανταστικές. Συμφωνώ ότι το επίπεδο του σωφρονιστικού συστήματος (!) όπως είναι τώρα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στους εγκληματίες (άλλωστε η σημαντικότερη λειτουργία του μάλλον αποτρεπτική είναι) και ότι πρέπει να διακατέχεται από πολύ διαφορετική λογική, σωστή ποιότητα ζωής, μικρότερες ποινές κλπ. Παρ΄όλα αυτά, δε σε καταλαβαίνω όταν λες (όπως και ο mourning apocalypse) ότι η τιμωρία είναι εξ' ορισμού μη αποτελεσματική/δεν πρέπει να υπάρχει, δεδομένου ότι ακόμα και η "ενθάρρυνση και ο παραδειγματισμός" μπορούνε να γίνονται μόνο υποχρεωτικά, άρα σε ένα καθεστώς περιορισμού (δηλαδή τιμωρίας), ας πούμε στο περίπου όπως στα αναμορφωτήρια ή τα κέντρα τοξικομανών, αλλιώς ο άλλος μπορεί να φύγει οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να παραδειγματιστεί, έτσι? Οπότε τότε θα μιλάμε για "καλές φυλακές", όχι για "καθόλου φυλακές". Για αυτό είμαι περίεργος αν υπάρχει καμιά σύγχρονη θεωρία κλπ που δε γνωρίζω, η οποία να δίνει μία σοβαρή εναλλακτική.
τυχαία στο μεταξύ τώρα βρίσκω ένα σχετικό άρθρο του χαϊνη (http://tvxs.gr/news/ti-na-kanoyme/kamia-timoria-den-efere-piso-ena-nekro-toy-xaini-dimitri-apostolaki), καμία τιμωρία δε φέρνει πίσω έναν νεκρό, κατά της έννοιας της φυλακής, αλλά και "με ενδιαφέρει να μην υπάρξουν νέα θύματα", το πώς το γαμημένο να μας το 'λεγε και αυτό. Όταν ωριμάσουν οι καιροί I guess.
mourning apocalypse
26-03-2014, 05:11
φθόγγε δεν απάντησα γιατί πραγματικά βαριέμαι να μπαίνω σε θεωρητικές συζητήσεις εκτός επικαιρότητας.
Μιας και που απάντησε ο ονιμπότσο ας πούμε ότι συμφωνώ σε μερικά σημεία με τη πρώτη παράγραφο και θεωρώ μια παπαριά καμαρωτή τη δεύτερη.
Περισσότερο έχει ενδιαφέρον, μιας και το ανέφερε ο φαντομ, η αντίφαση που συναντάται συχνά μεταξύ του "μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά" και της αμηχανίας όταν μπαίνουν σε αυτά μιχαλιολάκος κλπ.Προσωπικά όταν λέω "λευτεριά σε όλους" εννοώ σε όλους.Απλώς πρέπει να γίνεται ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ του προτάγματος περί φυλακών και του πού δείχνεις την αλληλεγγύη σου.
phthoggon
26-03-2014, 05:45
Καλώς και σόρυ για το κάτι-σαν-ειρωνία, δε το κάνω συχνά. Δεν νομίζω ότι πρόκειται καθόλου για θεωρητικές συζητήσεις, όταν μιλάμε για πράγματα που καθορίζουν τη στάση μας σε ότι γίνεται καθημερινά και όχι για ιδανικές κοινωνίες και τα λοιπά. Αφού έχεις τόσο ξεκάθαρη θέση μπράβο, βέβαια εγώ θα μπορούσα να σε ρωτήσω διάφορα τι θα γίνει εάν κλπ, αν θα έχεις την ίδια στάση σε οποιεσδήποτε συνθήκες (προ-επαναστατικές, επαναστατικές, μετα-επαναστατικές) αλλά δε θέλω να το εκβιάσω (και θα πιάναμε τη θεωρητικούρα όντως) οπότε ας το αφήσουμε να πλανάται για το μέλλον.
KoiliaSamprela
26-03-2014, 09:43
Κοιλιά καθόλου δεν είμαι αυτής της άποψης.
Παράλληλα όμως από τη στιγμή που είμαι αντίθετος και στην τιμωρία αλλά και στο μηχανισμό που την επιβάλλει είναι λογικό να βλέπω με συμπάθεια όποια προσπάθεια αντίδρασης ,εστω και σπασμωδική, γίνεται από τον τελευταίο βαρυποινήτη έως τους πολιτικούς κρατουμένους.Από τη στιγμή που περνάει νομοσχέδιο μέσα στον επόμενο μήνα που ουσιαστικά προβλέπει την ίδρυση ιδρύματος λευκών κελιών στο δομοκό ,τέτοια σκηνικά είναι λογικό να πολλαπλασιαστούν στο εξής και πολύ καλά θα κάνουν.
Την ιδανική κοινωνία ας την αφήσουμε για άλλη φορά, προέχουν άλλα πραγματα.
Ρε φίλε , γενικά είναι γνωστή η άποψη μου κατά της βίας, όπως επίσης και που "κινούμαι" πολιτικά.
Ακόμα και αν υπάρξει βία μπορεί να μην συμφωνήσω, αλλά πιθανά θα προσπαθήσω να κατανοήσω τα αίτια της. Εδώ , στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι θα διαβάσουμε από τον τύπο κάποιο μανιφέστο για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Μια κίνηση εκδίκησης ήταν , μπορεί τυφλής μπορεί και όχι. Δεν πρέπει να συγχέεται αυτό το πράγμα με τον αγώνα για κάτι καλύτερο, και βάζοντάς με να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου δεν ξέρεις καν τι τύπος είναι αυτός, τι συμπεριφορά έχει απέναντι στους συγκρατούμενούς του , πόσο τον νοιάζει το γενικότερο καλό.
Εκεί είναι η πιο μεγάλη ένστασή μου και από εκεί μου βγαίνει το "εχθρός του εχθρού". Αν έσπρωχνε πρέζα , αν γαμούσε τον αδύναμο, αν πούλαγε προστασία ούτε το ξέρεις / ξέρω, και πιθανότατα δεν θα το μάθουμε και ποτέ.
Την ιδανική κοινωνία δεν την αφήνω για άλλη φορά, η ιδανική κοινωνία ξεκινάει από ιδανικούς ανθρώπους, αν δεν είσαι εσύ , εγώ ο δίπλα θα το αφήνουμε πάντα για άλλη φορά γιατί θα προέχουν άλλα πράγματα ... τα οποία δεν μπορώ να ανακαλύψω στην παρούσα.
Phantom Duck
26-03-2014, 12:20
Εκεί είναι η πιο μεγάλη ένστασή μου και από εκεί μου βγαίνει το "εχθρός του εχθρού". Αν έσπρωχνε πρέζα , αν γαμούσε τον αδύναμο, αν πούλαγε προστασία ούτε το ξέρεις / ξέρω, και πιθανότατα δεν θα το μάθουμε και ποτέ.
μα τότε θα ήταν σίγουρα φίλος με τα παιδιά (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63957363), δε θα λέγαμε "να 'κανε άλλη δουλειά" σαν τον ανθρωποφύλακα!
KoiliaSamprela
26-03-2014, 12:29
μα τότε θα ήταν σίγουρα φίλος με τα παιδιά (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63957363), δε θα λέγαμε "να 'κανε άλλη δουλειά" σαν τον ανθρωποφύλακα!
Αν κατάλαβα καλά αναφέρει ότι ο αρχινονός ήταν "φίλος" με τον Ξηρό ?
Ε σοβαρέψου και συ όμως, σιγά την συνέντευξη , σιγά το έντυπό και σε τελική σιγά τα ωά. (δεν την διάβασα όλη, βαρέθηκα)
Phantom Duck
26-03-2014, 13:19
με τους ΣΠΦ, είναι γενικά γνωστά τα κονέ με τους ποινικούς.
mourning apocalypse
26-03-2014, 14:58
Σαμπρέλα από το πρώτο ποστ μου είναι ξεκάθαρο ότι αφενός δεν θεωρώ τον αλβανό ως υποκείμενο που δρα πολιτικά εν γνώση του και αφετέρου δεν περιμένω προφανώς κάποια ανάληψη ευθύνης.Κρίνω αποκλειστικά και μόνο βάσει συνθηκών (ελληνικές φυλακές) και συσχετισμό δυνάμεων και όπως ανέκαθεν έκανα παίρνω το μέρος του αδύναμου ειδικότερα από τη στιγμή που έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα με τα δικαιώματα και τις συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων.Τα τσιτάτα περί εχθρών εχθρών μου κλπ,τα ακούω βερεσέ.
Επιπλέον το τί ρόλο βάραγε ο συγκεκριμένος στις φυλακές δεν το γνωρίζω, συνεπώς δεν βρίσκω εποικοδομητικό να μιλάμε με υποθέσεις οι οποίες όπως τις περιγράφεις βασίζονται εν πολλοίς στην εικόνα που έχεις σχηματίσει για τις φυλακές από τις ταινίες.
KoiliaSamprela
26-03-2014, 15:56
οκ.
asimoulis
26-03-2014, 16:12
Δεν του δίνανε άδεια να πάει στην άρρωστη μάνα του λέει. Ποιος ξέρει τώρα τι μπορεί να έπαιζε στην ψυχή του φτωχοδιαβόλου. Όταν σκότωνε την είχε γραμμένη στα αρχίδια του όμως.
KoiliaSamprela
26-03-2014, 16:23
Και απλά για να σε προλάβω κατά 2-3 μήνες , όταν θα "αυτοκτονήσει" ο άλλος και θα έρθεις να μου πεις
φάτηνα μαλάκα σαμπρέλα, σκέψου πρώτα τι κατάφερε τελικά ο τύπος, σε τι βοήθησε τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες διαβιώσεις και τελικά σαν τι θα τον θυμούνται.
Αποχωρώ !
tsimpouklano
26-03-2014, 22:59
Ωραία συνέντευξη.
εντιτ: Όσον αφορά αυτό που λέει ο σαμπρέλας, φυσικά και δεν δίνεται κανένα συγχωροχάρτι σε κανέναν "επειδής έφαγε μπάτσο/δεσμοφύλακα κλπ". Όποια κριτική ως προς το γεγονός (συμφέρον ή επιζήμιο) καλή είναι και χρήσιμη, αλλά όταν ένας τύπος στερούμενος όχι μόνο την ελευθερία του, αλλά και τις ανάσες ζωής όταν είναι μέσα -τις άδειες- δρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο ενάντια στην προσωποποίηση/έκφραση (και πιθανόν όχι μόνο) αυτού που τον κρατάει δέσμιο, εννοείται πως δεν πρόκειται να βάλω τα κριτήριά του σε μια ζυγαριά και ούτε κατά διάνοια να σκεφτώ πως έδρασε αρνητικά για το κοινό καλό.
atom_smasher
26-03-2014, 23:32
και ούτε κατά διάνοια να σκεφτώ πως έδρασε αρνητικά για το κοινό καλό.
σε αυτό δεν συμφωνώ.
tsimpouklano
26-03-2014, 23:47
Το παραπάνω quote όντως δεν 'ακούγεται' καλά. Λαθεμένη διατύπωση δική μου. Στο περί κριτικής αναφέρθηκα 2 σειρές παραπάνω, και πραγματικά πιστεύω είναι κάτι που πρέπει να γίνεται, π.χ. ώστε κάποια πράγματα να αποφεύγονται, κατά το δυνατό, στο μέλλον.
Αυτό που εννοώ είναι πως δεν πρόκειται να στήσω στον τοίχο μία τέτοια πράξη, τη στιγμή που προέρχεται από ορισμένες συγκεκριμένες περιστάσεις και καταστάσεις. Τώρα αν ο τύπος έτρωγε το φύλακα, επειδή δεν έγιναν καλά ντήλια στα ναρκωτικά, ε φυσικά και θα το αντιμετώπιζα διαφορετικά.
μαλακες ποσο γελοιο να περιχαρακωνεται το δραμα και η ανωμαλια ενως τυπου ο οποιος προφανως ηταν τρελαμενος γιατι τον περνουσαν πριονοκορδελα τοσα χρονια
και σε μια στιγμη απλα...ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, εσπασε, και δεν καταλαβε χρηστο και παναγια και εφαγε τον πρωτο που ειχε μπροστα του
και να λετε για το αν η ενεργεια του εκανε καλο η κακο?
ρε μαλακες τον ρωτησατε? ξερετε σε ΤΙ φαση ηταν? ειστε καλα?
εχετε μεινει εγκλειστοι ποτε? εγω ναι
σε ''βαμβακερες'' συνθηκες βεβαια χωρις ξυλο απο μπατσους και περιορισμους σε κελια-ντουλαπια
εχετε ΙΔΕΑ τι ανωμαλια βγαζεις εγκλειστος για αναμιση μηνα ποσο μαλλον για μια ζωη με αθλιες συνθηκες που ουτε τα ποντικια δεν αντεχουν?
και λετε παπαριες για πολιτικη και αρχιδιες? αυτοι οι τυποι ζουν χειροτερα κι απο ζωα σε βουστασιο
και εχετε την απαιτηση να εχουν την δικια σας διαυγεια να κατσουν να μετρησουν τις κινησεις τους?
οχι ανθρωποφυλακα....και βρεφος θα εσφαζε ο τυπος, και θα ειχε και δικιο
tsimpouklano
26-03-2014, 23:58
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/422253/thriler-sta-exarheia-koykoyloforoi-me-kalasnikof-apigagan-dyo-atoma
Άκουσε κανένας τίποτα σοβαρό για αυτό? Πιθανόν θα μάθατε τι φωνάζαν και καλά αυτοί, δε το βάζω στο σχετικό θρεντ όμως επειδή (ελπίζω) φαίνεται για τρελή προβοκάτσια. Επίσης μόνο τα κωλο-σάιτ βλέπω το έχουν αναρτήσει σα νέο.
έντιτ: και εδώ https://www.efsyn.gr/?p=184320
θα τρελαθούμε στο μεταξύ, μία ώρα μετά είχα περάσει και όλα ήταν νορμάλ.
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1520076
Phantom Duck
27-03-2014, 00:13
δεν ξέρω πώς αισθάνομαι για το σκηνικό γενικά, αλλά η φάση με τα καλάσνικοφ δε σώζεται με τίποτα.
freak brother
27-03-2014, 00:40
ο συγκεκριμενος (απο oτι διαβασα) ηταν σε αυτο το ελεεινο μερος έγκλειστος ειδε πως ειναι ειδε που θα κατεληγε αμα ξανακανε μαλακια , μετα βγηκε.. ε και εσφαξε και 2 ανθρωπους μετα ξαναμπηκε . Λιγο σαν επιλογη του μου φαινεται το ολο στορι..
φρεακ ξερεις τι παιζει με τις ποινες?
ξερεις πως δινοντε? ξερεις οτι υπαρχουν ποινικοι με μια ληστεια μετα φονου οι οι οποιοι εχουν φορτωθει τις ληστειες μιας ολοκληρης συμμοριας?
τι θα πει απο οτι διαβασα....τι διαβασες δηλαδη?
υπαρχει μια παπαρολογια με τον νεκρο μπατσο τροφη στα καναλια τα οποια ταιζουν μασημενο εμετο στον αδηφαγο λαο
ο μπατσος πεθανε γιατι ηταν αναποφευκτο....ο καλυτερος κυριουλης του κοσμου να ηταν, ο ΚοιλιαΣαμπρελας να ηταν θα την ετρωγε
ρε εχετε μπει ποτε σε κελι? σε πιανει εγκεφαλικο διαροια και εμετος μαζι....τι μαλακιες λεμε τωρα?
Απο φίλους/γνωστούς που έχουν μπεί μέσα...Αυτό που μου είπαν, είναι ότι μόλις κλείνει πίσω σου η πόρτα πρώτη φορά, σου κόβονται τα πόδια.
Γενικά ο εγκλεισμός μετατρέπει από ένα σημείο και μετά ακόμα και τον καλύτερο άνθρωπο, σε κάτι πολύ χειρότερο.
ρε απαξ και κλεισει η πορτα σε πιανει η ανωμαλια....μιλαμε για ασυλληπτο πραμα
και μιλαμε για παπαριες τωρα? γελαω ρε
KoiliaSamprela
27-03-2014, 09:42
ρε 00i00 & Reject , μην μπερδεύεται τα πράγματα.
Κανείς μας δεν μπήκε στην διαδικασία να δικάσει και να καταδικάσει τον έγκλειστο που έφαγε τον φύλακά του.
Η συζήτηση έχει να κάνει καθαρά με το αν μπορείς να το δεις "πολιτικά" εσύ ο απέξω και αν μπορεί να προσφέρει κάτι ως προς τις συνθήκες
κράτησις μελλοντικά.
Αν και ER είσαι και ενώ έχουμε όλοι τα διδακτορικά μας και τα μάστερ μας στις επιστήμες της παπαρολογίας , μέντιουμ δεν είμαστε :).
OniBocho
27-03-2014, 12:33
Δυστυχως μπορει να γραψει οποιοσδηποτε στο indy και γενικοτερα σε φασεις ανεβαινουν ανακοινωσεις που βρωμανε λιτες. Το συγκεκριμενο ειναι και ανυπογραφο και καπως βαρυγδουπο. Δεν το τρωω αν δεν διασταυρωθει κι απο αλλου.
γραφουν και οι λιτες στο ιντιμιντια?τι μου λες?
phthoggon
27-03-2014, 12:53
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/422253/thriler-sta-exarheia-koykoyloforoi-me-kalasnikof-apigagan-dyo-atoma
Άκουσε κανένας τίποτα σοβαρό για αυτό? Πιθανόν θα μάθατε τι φωνάζαν και καλά αυτοί, δε το βάζω στο σχετικό θρεντ όμως επειδή (ελπίζω) φαίνεται για τρελή προβοκάτσια. Επίσης μόνο τα κωλο-σάιτ βλέπω το έχουν αναρτήσει σα νέο.
έντιτ: και εδώ https://www.efsyn.gr/?p=184320
θα τρελαθούμε στο μεταξύ, μία ώρα μετά είχα περάσει και όλα ήταν νορμάλ.
Ας αφήσουμε τα κουμπούρια και να πούμε ότι δε πειράζει, ας βλέπουμε και αυτό στο δρόμο για μία καλύτερη κοινωνία.
Το θέμα είναι ότι στην αστική δημοκρατία μπορεί να υπάρχουν παντού διεφθαρμένοι, μπορεί η εσωτερική λογική που διέπει οποιαδήποτε πτυχή της να είναι αρκετά σάπια ώστε να υπάρχουν καθάρματα τα οποία περπατούν στους δρόμους ανέγγιχτα και γαμάνε ζωές άλλων, αλλά υπάρχουν τρόποι με τους οποίους ένας κατατρεγμένος μπορεί να αντισταθεί, υπάρχουν δίκες, εφέσεις, αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Αν ισχύουν τα περί απαγωγής, τι ακριβώς δικαιώματα έχει αυτός τον οποίον πήραν? Οφείλουμε εμείς να εμπιστευτούμε αυτούς που έκαναν τη δράση χωρίς να έχουμε στοιχεία, just because? Τι είδους δομή είναι αυτή στο κάτω κάτω, κάθετη ή οριζόντια? Γενικά αν δε θέλουν να έχουν το οποιοδήποτε παρά καταστροφικό ίμπακτ αυτές οι κινήσεις, μήπως πρέπει να κάνουν κάτι πολύ καλύτερο από ανακοινώσεις των τεσσάρων παραγράφων που δε λένε και τίποτα συγκεκριμένο?
OniBocho
27-03-2014, 12:59
γραφουν και οι λιτες στο ιντιμιντια?τι μου λες?
Does the pope mollest young boys and gets away with it?
Eric Theodore Cartman
Αν και δε βρισκω λογο για ειρωνια, αλλα νταξ' er εισαι να 'ουμ.
tsimpouklano
27-03-2014, 15:26
Ψιλo-offtopic, αλλά, έτσι, για την ενημέρωση, μιας και είχε ανοίξει το θέμα πριν κάτι σελίδες.
Δε ξέρω που τον βάζουμε τον μπογδανόβλακα αλλά λέει ο Κοντοπίδης μάλωσε μάζι του και του κατούρησε την καρέκλα και φυσικά η εκπομπή ματαιώθηκε. Δεν τον έχω παρακολουθήσει τον Κοντοπίδη αλλά τιμή και δόξα!
http://parathiro.net/m_m_e/skai-katourise-o-kalesmenos-mesa-sto-stountio-tou-bogdanou-ke-den-metadothike-i-ekpompi
http://www.youtube.com/watch?v=-37gvWFYNRs
και διαβάζουμε το description.
H επίσημη απάντηση πως όντως κατούρησε.
http://youtu.be/LyutubH4-7c?t=37m30s
@39:30 και μετά
chris_boss
28-03-2014, 10:25
Και απλά για να σε προλάβω κατά 2-3 μήνες , όταν θα "αυτοκτονήσει" ο άλλος και θα έρθεις να μου πεις
φάτηνα μαλάκα σαμπρέλα, σκέψου πρώτα τι κατάφερε τελικά ο τύπος, σε τι βοήθησε τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες διαβιώσεις και τελικά σαν τι θα τον θυμούνται.
Αποχωρώ !
Νεκρός στο κελί του ο βαρυποινίτης που σκότωσε σωφρονιστικό υπάλληλο
ούτε 2-3 μέρες
KoiliaSamprela
28-03-2014, 11:45
Αποχωρώ !
ούτε 2-3 μέρες
ούτε τα προσχήματα
jack the ripper
28-03-2014, 12:13
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=279157&catid=6
Nα και ένα ευχάριστο νέο.Άθελα του ή όχι ο αλβανος έκανε την πιο "πολιτική" ενέργεια τα τελευταία 2μιση χρόνια κινηματικού ζόφου.Κουράγια στο ξύλο που θα πέφτει τώρα.
Τωρα διαβασα την κουβεντα. Πρωι δεν εχω πιει καφε και εριξα κατα λαθος εγω το πινκ σε αυτο ε. Για μουτζα γεματη πηγαινε
phthoggon
28-03-2014, 12:52
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/nekros_o_isoviths_dolofonos_toy_yparxifulaka_stis_fylakes_malandrinoy.2711415.html
Μάλιστα. Νεκρός με "σημάδια δυσφορίας" λίγες ώρες πριν, και αυτό, τέλος. Το μήνυμα πέρασε.
atom_smasher
28-03-2014, 13:09
Αποχωρώ !
ούτε 2-3 μέρες
ούτε τα προσχήματα
ikonoklast
28-03-2014, 13:13
Μπάτσοι που νομοθετούν, δικάζουν, εκτελούν θανατική ποινή, μέσα που συγκαλύπτουν. Τέσσερις εξουσίες σε μία, Χουντάρα.
Phantom Duck
28-03-2014, 13:52
μ και ιατροδικαστής που λογικά θα υπογράψει ό,τι του πουν. νομίζω ότι αυτά είναι πολύ πιο εξοργιστικά από τις αιτίες που τον οδήγησαν στη δολοφονία.
mourning apocalypse
28-03-2014, 14:30
Φαντομ αυτά τα σκουπίδια που διεκπεραιώνουν τέτοιες υπόθέσεις πώς αντιμετωπίζονται στον ιατρικό σύλλογο?
freak brother
28-03-2014, 14:46
φανταζομαι με σκληροτητα και μισος οπως ολοι αυτοι οι χιλιαδες επιορκοι γιατροι που παιρνουν φακελακια και βγαζουν εκατομυρια απο τις φαρμακευτικες !
stam and the witches
28-03-2014, 14:59
Φοβερή συζήτηση. Ο άλλος λέει για ευχάριστη είδηση. Και το χειρότερο είναι ότι μετά τη δολοφονία του βαρυποινίτη θα νομίζει ότι δικαιώνεται κιόλας.
Αυτά παθαίνεις αν συζητάς το 2014 με φρικιά.
chris_boss
28-03-2014, 15:37
"ευτυχώς" τα είχε πει όλα ινβ4 o σαμπρέλας
Κωλαράκι Τορνευτό
28-03-2014, 15:46
Εντωμεταξυ πρακτικα ολο το φορουμ θα πρεπε να ειναι ευτυχισμενο, πεθανε ενα σιχαμα κι ενας μπατσος, ποσο καλυτερα νεα???
VidnaObmana
28-03-2014, 15:52
Δεν εχει καμμια σημασια η ηθικη κριση του καθενος αν εκανε καλα η κακα που εφαγε τον φυλακα, αν ηταν καλος φυλακας κακος φυλακας η οτιδηποτε
Το γεγονος παραμενει οτι ενας απελπισμενος "ισοβιτης" δεν εχει τιποτα να χασει , και οταν για χροοονια βλεπεις τους αλλους να μηδενιζουν την αυτοεκτιμηση και την αξιοπρεπεια σου , οταν εχεις τοση συσσωρευμενη οργη που μονο αυξουσα ειναι, οταν ξερεις οτι προδιαγεγραμμενο και προσδωκομενο απο τους εξω ειναι να σαπισεις μια ζωη στη φυλακη, δεν υπαρχουν και πολλα πραγματα να σε κρατανε απο το να μηδενισεις και συ οποιαδηποτε αξια η σημασια εχει ο αλλος στη ζωη του η και την ιδια τη ζωη του ακομα. Θα μπορουσε να χε αυτοκτονησει απο απογνωση, ουρλιαξε και τον αυτοκτονησαν
Εντωμεταξυ οπως ποσταρα στο πολιτικσ οφφτοπικ , 19 φυλακες κλεισανε φετος στην ολλανδια καθως εχουν μειωθει οι δεικτες εγκληματικοτητας και τα κελια ...αδειασαν (σε μια εποχη που ακομα και η βορεια ευρωπη εχει αγγιχτει απο την κριση - για τα δικα τους δεδομενα αισθητα, για εναν ελληνα προφανως φαινεται οτι "δεν εχουν κριση")
KoiliaSamprela
28-03-2014, 16:19
Εντωμεταξυ πρακτικα ολο το φορουμ θα πρεπε να ειναι ευτυχισμενο, πεθανε ενα σιχαμα κι ενας μπατσος, ποσο καλυτερα νεα???
κανείς δεν πρέπει να χαίρετε για έναν θάνατο.
Εν μέρη λέει κάτι πολύ σοφό ο Βύντρα , όταν ο άλλος δεν έχει τίποτα να χάσει, λογικά δεν έχει και τίποτα να κερδίσει, και κάπου εκεί παύει ο "σωφρονισμός" που ετυμολογικά να το πάρεις δεν ταιριάζει με τις φυλακές που τις παρουσιάζουν ως "σωφρονιστικά ιδρύματα" αλλά ως χώρους εκδικητικότητας και τιμωρίας.
Μην με ρωτήσετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος, ακόμα και φιλόσοφοι που σέβομαι και ασπάζομαι δεν μπορούν να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση, όμως σίγουρα σε κανέναν δεν αρέσει αυτό το χάλι που υπάρχει τώρα.
Phantom Duck
28-03-2014, 17:02
Φαντομ αυτά τα σκουπίδια που διεκπεραιώνουν τέτοιες υπόθέσεις πώς αντιμετωπίζονται στον ιατρικό σύλλογο?
δε νομίζω ότι μπορείς να τους κάνεις κάτι, ειδικά από τη στιγμή που έχουν ένα πολυ εξειδικευμένο αντικείμενο και οι ιατρικοί σύλλογοι είναι γενικά αστείοι (μπροστά τους το G8 είναι συνέλευση άπορων). γενικά η ιατροδικαστική ειδικότητα είναι πολύ δύσκολη με πολύ μεγάλη πίεση καθώς υπογράφεις συχνά με το κράτος ή τη μαφία στο λαιμό.
~
σε σχέση με το "ο κατάδικος δεν έχει τίποτα να χάσει" ως ελαφρυντικό, αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς και για να δικαιολογήσει ο δεσμοφύλακας τη δουλειά που κάνει για να ζήσει.
freak brother
28-03-2014, 17:04
η ιατροδικαστικη δειχνει οτι δεν ηταν φυσικος ο θανατος.. και οτι ειχε φαει τσουβαλια ξυλο..
tsimpouklano
28-03-2014, 17:14
η ιατροδικαστικη δειχνει οτι δεν ηταν φυσικος ο θανατος.. και οτι ειχε φαει τσουβαλια ξυλο..
Ε αυτό εύκολα ξεπλένεται. Έλληνας πατέρας 2 παιδιών, αλβανός δολοφόνος που άφησε 2 ορφανά, δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία στις φυλακές και οι κρατούμενοι να κανουν ό,τι θέλουν, κλπ.
edit: ανακοίνωση λέει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
"Εκφράζουμε την λύπη μας για τον θάνατο του Αλβανού κρατουμένου ο οποίος την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια την ζωή του αείμνηστου Συνάδελφού μας Γεωργίου Τσιρώνη.
Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα.
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές.
Επίσης, η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης.
Προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας, μας επιβάλλει μαζί με την λύπη μας για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος.
Είμαστε σίγουροι ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε την ζωή του σε κίνδυνο".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/se_anavrasmo_oi_fylakes_gia_to_thanato_toy_varypoinith_kratoumenoi_zhtoun_na_meinoyn_sto_proaulio_se_endeiksh_penthoys.2712214.html
freak brother
28-03-2014, 17:15
στην κοινη γνωμη τους Ελληνα μικροαστου εχει ξεπλυθει ηδη.. βασικα θα ξεπλενοταν και με το "ηταν Αλβανος" ....
mourning apocalypse
28-03-2014, 17:35
κοκοκο οι δεσμοφύλακες αλλά δεν σώζεται με τίποτα.καλά ξεμπερδέματα τώρα
freak brother
28-03-2014, 17:36
κοκοκο λεει ο αλλος...
... πες και ενα τσο και λο βρε αδερφε ..
mourning apocalypse
28-03-2014, 17:52
freak brother δεν ξέρω ποιος καλός θεός είχε βάλει το χέρι του να μη δεις το θρεντ στις πρώτες 3 σελίδες που άρχισε να συζητιέται το θέμα αλλά ψήσου να περιορίσεις κάπως τα ποστ σου.Ή κράτα σε σημειώσεις τα...αιχμηρά σχόλιά σου και κάνε ένα συγκεντρωτικό ποστ κάθε πρωί στις 12 ας πούμε.Έτσι και εσύ θα διατυπώνεις τη γνώμη σου πιο ολοκληρωμένα και εμείς θα έχουμε ένα παραπάνω λόγο να ξυπνάμε ευχάριστα.
Όποιος περίμενε διαφορετική εξέλιξη από την δολοφονία του κρατούμενου, μάλλον ζει σε παράλληλο σύμπαν...
Απλά είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι έγινε άμεσα, ότι σίγουρα βασανίστηκε 2-3 μέρες, και η όλη κάλυψη από όλες τις πλευρές. Φυσικά αναμένουμε την "θλιμμένη" ανακοίνωση του Υπ. Δικαιοσύνης, η οποία θα την αναφέρει σαν ένα "θλιβερό" γεγονός.
Και όντως, πιο σιχαμένοι από όλους πρέπει να είναι οι Ιατροδικαστές που καλύπτουν τέτοια γεγονότα. Και αυτό, επειδή είναι μεγάλες κότες.
Πέρα από αυτά όμως, ας αναφερθεί ότι μεγαλύτερα σιχάματα από τους δεσμοφύλακες δεν υπάρχουν. Χωρίς να θέλω να αγιοποιήσω τον κάθε κρατούμενο, οι δεσμοφύλακες είναι όλοι τους σκατάνθρωποι. Αν έχετε κανέναν φίλο που έβγαλε μπουζού, ρωτήστε τον τις πρώτες μέρες ποιοί δίνουν την δικογραφία του στα "κεφάλια" των φυλακών, ώστε να τον εκμεταλλευτούν κατάλληλα αν είναι λίγο αδύναμος. Γιατί αν είναι δυνατός και δεν λυγίσει, οι πρώτοι 6 μήνες θα είναι κόλαση με την ανοχή και την ευχαρίστηση των δεσμοφύλακων.
Ουδέν σχόλιο για τον Φίξξερ. Αν δεν τρολλάρει, έχει μπεί πλήρως στην Αμερικάνικη νοοτροπία-ΟΛ ΡΑΙΤ ΜΑΝ!- όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει απολύτως καμία αξία. Δεν περιμένεις βεβαίως και πολλά από αυτόν , Φίξξερ είναι.
Mourning οι δεσμοφύλακες δεν κάναν κοκοκο στην ανακοίνωση τους. Το έπαιξαν πανέξυπνα, με την κάλυψη ολωνών. Και μαζικές εξεγέρσεις να ξεκινήσουν σε όλες τις φυλακές της χώρας, μάντεψε ποιοί θα βγούν ζημιωμένοι, και ποιοί θα βγούν οι άγιοι και οικογενειάρχες. Ψάξε λίγο ένα ιστορικό εξεγέρσεων, και μάθε τι γινόταν σε αντίστοιχες καταστάσεις. Καμμένοι κρατούμενοι από συγκρατούμενους τους για "ξεκαθάρισμα", δολοφονίες, και μόλις έπεφτε η ένταση μπούκα τα ΜΑΤ, αλύπητο ξύλο και βασανισμοί, εξοντωτικές ποινές (φάε 2 μήνες απομόνωση επειδή βρέθηκες εκτός κελιού) και όλα αυτά υπό το χειροκρότημα της κοινής γνώμης.
Η ανακοίνωση του υπουργείου μέσες άκρες λέει ότι ο κρατούμενος έφτασε ήδη δαρμένος ανελέητα στις φυλακές σερρών, δε ζήτησε ιατρική βοήθεια, μπήκε στο κελί και πέθανε στον ύπνο του.
Με δεδομένη την απουσία ζαρντινιέρας στις φυλακές, περιμένουμε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ που θα ρίχνει το φταίξιμο στον ίδιο και στον μαύρο άνθρωπο (μπου!)
freak brother
28-03-2014, 18:16
υποδειξεις να κανεις στους "δικους σου" που δεν ξερω ποιοι ειναι αυτοι , αντε νουμερο . @μ.αποκαλυψ πηγαινε αυτο για να μη γινει κανα μπερδεμα .
Κωλαράκι Τορνευτό
28-03-2014, 18:19
Ουδέν σχόλιο για τον Φίξξερ. Αν δεν τρολλάρει, έχει μπεί πλήρως στην Αμερικάνικη νοοτροπία-ΟΛ ΡΑΙΤ ΜΑΝ!- όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει απολύτως καμία αξία. Δεν περιμένεις βεβαίως και πολλά από αυτόν , Φίξξερ είναι.
Με τον σαρκασμο δεν τα παμε και πολυ καλα τωρα τελευταια ε? :touched:
Εντωμεταξυ, σε κατι ασχετο με το θεμα, πως ακριβως στην Αμερικη δεν εχει αξια η ανθρωπινη ζωη? Τα μπερδευεις με την Κινα μαλλον τα πραγματα.
Με συγχωρείς τότε Φίξξερ. Έχω χάσει την έννοια του χιούμορ και του σαρκασμού τελευταία.
Στην Αμερική δεν έχει ιδιαίτερη αξία η ανθρώπινη ζωή όταν: 1) Υπάρχουν Πολιτείες που ισχύει η θανατική ποινή και 2) Η αστυνομία είναι πιο χαλαρή σε θέματα ηθικής, και πέφτουν άνετα πιστολιές θανάσιμες για ψύλλου πήδημα.
Phantom Duck
28-03-2014, 18:30
Και όντως, πιο σιχαμένοι από όλους πρέπει να είναι οι Ιατροδικαστές που καλύπτουν τέτοια γεγονότα. Και αυτό, επειδή είναι μεγάλες κότες.
τσάμπα τον βρίζουμε τον άνθρωπο τελικά, λέει ότι τα χτυπήματα είναι από αντικείμενο τύπου γκλομπ.
freak brother
28-03-2014, 18:30
χιροσιμα ναγκασακι ?
mourning apocalypse
28-03-2014, 18:35
Reject το επικοινωνιακό το είχαν,το έχουν και θα το έχουν πάντα οι δεσμοφύλακες, δεν νομίζω ότι ήταν αυτός ο σκοπός του κειμένου.
Ξέρουν ότι έγινε μαλακία λόγω και του ήδη αναβρασμού που υπάρχει στις φυλακές εδώ και κανα 3μηνο και προσπαθούν όσο γίνεται να προλάβουν καταστάσεις.Άλλωστε άοπλους και απόλυτα εκτεθειμένους τους στέλνουν μέσα για αυτό πάντα φροντίζουν να έχουν καλές σχέσεις με τα μεγάλα κεφάλια της φυλακής και γενικά η λογική των περισσοτέρων είναι "να τελειώσει το γαμημένο το 8ωρο να πάμε σπίτια μας ζωντανοί".Υπάρχουν και οι περιπτώσεις βέβαια τύπων όπως αυτών που ανέφερες αλλά ειδικά κορυδαλλό δεν είναι πλειοψηφία με τίποτα.
Σχετικά με το ιστορικό εξεγέρσεων που ανέφερες είχε το παρακάτω πριν κανα μήνα ασοεε και απ' ότι μου είπαν είχε ενδιαφέρον και η εκδήλωση αλλά και το βιβλίο.
http://tameio.espivblogs.net/2014/02/01/%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE/
Κωλαράκι Τορνευτό
28-03-2014, 18:37
Η εφαρμογη της θανατικης ποινης δε σημαινει πως δε δινεται αξια στην ανθρωπινη ζωη. Εχει ηδη καταργηθει στις πιο πολιτισμενες πολιτειες και φανταζομαι στα επομενα 10-15 χρονια θα καταργηθει σε ακομα περισσοτερες. Περισσοτερο νομοθετικο καταλοιπο ειναι, παρα η αναγκη μιας κοινωνιας να σκοτωνει αυτους που διαπραττουν φριχτα εγκληματα. Το γενικοτερο θεμα του εγκληματος και του κατα ποσο θα επρεπε να επιβληθει η οποιαδηποτε ποινη ειναι αρκετα πολυπλοκο και εχει ηδη αναφερθει απο καποιους χρηστες στις προηγουμενες σελιδες. Πως ακριβως δηλαδη ειναι πιο "ανθρωπινη" η ποινη της ισοβιας καθειρξης?
Η αστυνομικη βια ειναι πολυσυνθετο θεμα και δεν εχει να κανει ουτε αυτη με αυτο που γραφεις. Περισσοτερο χρησιμοποιειται ως ακομα ενας ελεγχος των μαζων οπως καταλαβαινεις. Στο θεμα μας, ο σαρκασμος μου αναφερεται προφανως στο φαινομενο του να χαιρονται καποιοι ανθρωποι οταν καποιος πεθαινει, ειτε ηταν ο δεσμοφυλακας ειτε ο ΑΛΒΑΝΟΣ. Δε μπορω να πω οτι στεναχωρηθηκα για τον βαρυποινιτη φυσικα, διαβαζοντας ποσους ειχε σκοτωσει. Αλλα ουτε θα χαρω που τον σκοτωσαν. Για το δεσμοφυλακα τι να πω, ουτε ηξερα τι ανθρωπος ειναι, ουτε μπορω να βγαλω ασφαλες συμπερασμα μονο απο το τι επαγγελμα ειχε. Δε φανταζομαι να ηταν ο πιο καλος ανθρωπος του κοσμου, αλλα δε θα θεωρουσα ποτε χαρμοσυνο γεγονος το θανατο ενος 46χρονου με οικογενεια.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=279740&catid=6&fb_action_ids=1435466916694110&fb_action_types=og.comments&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
Μόνο εμετός στα σχόλια. Άντε παιδιά, με το καλό να έρθει και από εδώ ο Πούτιν να γουστάρετε.
εντελως τυχαια, ο αρχιφυλαξ, αυτος που κανει το γενικο κουμαντο τελοσπαντων στις φυλακες νιγριτης, ειναι χρυσαυγιτης (και γαυρος) και σκοτωσε πριν 22 χρονια εναν φιλο μου
σε τροχαιο, μεθυσμενος και σκαστος απο στρατοπεδο
ουτε στρατοδικειο ουτε τιποτα
chris_boss
28-03-2014, 20:38
είναι και στις μεταγωγές;
γενικα για το τι παιζει μεσα στο αξιοθεατο της νιγριτης το εγραψα
chris_boss
28-03-2014, 20:53
ναι βρε πουλάκι μου αλλά τα τραύματα του καταδικου ήταν 3 ημερών, δεν εμπλέκεται ο της νιγρίτας. εκτός αν το εγραψες έτσι για την καυλάντα.
για το δευτερο κυριως γιατι τον εχω για σκοτωμα
ε και οσο να πεις ολο και κανα χαδι θα επεσε κι εδω
Κωλαράκι Τορνευτό
28-03-2014, 22:08
btw on topic αλλα ασχετο με το θεμα των ημερων: http://io9.com/how-to-get-people-to-accept-unfairness-1553491099?utm_campaign=socialflow_io9_facebook&utm_source=io9_facebook&utm_medium=socialflow
freak brother
29-03-2014, 18:06
http://i60.tinypic.com/egy4vd.jpg
http://i58.tinypic.com/iwugib.jpg
... αυτη ειναι η κοινη γνωμη της Ελλαδος μεσες ακρες .
Phantom Duck
29-03-2014, 18:17
γενικά όσοι εκφράζουν αυτές τις απόψεις συνήθως είναι οι πιο επικίνδυνοι να εκτελέσουν αυτά ακριβώς τα εγκλήματα για τα οποία θέλουν τη θανατική ποινή.
ikonoklast
29-03-2014, 18:20
Κάτω απο τι σχολιάζουν;
freak brother
29-03-2014, 18:27
στο οτι τελικα δεν ηταν παθολογικα τα αιτια...
KoiliaSamprela
29-03-2014, 19:34
ε, καλά και στο δικό μου τάιμλάιν θα είχε τα ακριβώς αντίθετα ε!
OniBocho
29-03-2014, 23:15
Τα συμπεράσματα είναι πως υπάρχει κάποιος που εμπορεύεται ζωές (δίνει και παίρνει) και ότι πρέπει να επιβληθεί θανατική ποινή επιτέλους σε αυτή τη χώρα για να στρώσουν τα πράγματα, διότι η πολλή δημοκρατία (αυτή που δικαίως φυλακίζει ανθρώπους σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης, α λα Καραβελ) βλάπτει..
Καμιά ελπίδα
Κωλαράκι Τορνευτό
30-03-2014, 02:02
γενικά όσοι εκφράζουν αυτές τις απόψεις συνήθως είναι οι πιο επικίνδυνοι να εκτελέσουν αυτά ακριβώς τα εγκλήματα για τα οποία θέλουν τη θανατική ποινή.
Γενικα οσοι εκφραζουν αυτες τις αποψεις ειναι οι πιο ακινδυνοι να κανουν το οτιδηποτε γιατι ειναι πολυ ευκολο να γραφεις μια μαλακια πισω απο μια οθονη.
'Η αλλιως, ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ. Απ'την αλλη εχεις και αυτους που θεωρουν οτι ο συγκεκριμενος δολοφονος ηταν ΗΡΩΑΣ.
ikonoklast
30-03-2014, 23:39
http://left.gr/news/toylahiston-2-fores-vasanistike-o-ilia-kareli
asimoulis
30-03-2014, 23:52
Δικαστικές πηγές τονίζουν ότι «θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Δε χαριζόμαστε σε κανέναν και πουθενά.»
Τώρα κάπου κάποιοι διαπραγματεύονται τις ποινές και την κατανομή τους, σε φιλικό κλίμα.
ikonoklast
31-03-2014, 00:06
Τώρα κάπου κάποιοι έχουν φαγούρα στα αρχίδια τους
mourning apocalypse
31-03-2014, 17:35
Με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι ο τσιρώνης είχε το παρατσούκλι "ηλεκτρολόγος" λόγω βασανιστηρίων με καλώδια που έκανε σε κρατουμένους.
nothingman
31-03-2014, 18:51
Να έχει καμιά συγγένεια με το Λαμπρό Κεφάλαιο της Τάξης και της Ασφάλειας της πατρίδας μας (παλαιότερα) και του Ολυμπιακού μας (τώρα), Ιωάννη Τσιρώνη;
Ο οποίος τώρα ενδεχομένως να βρει και μέσο να του σβήνουν καμιά κλήση οι δημοτόμπατσοι αφού "Πιέσεις από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ αλλά και φορείς της πόλης (εμπορικοί σύλλογοι κλπ.) δέχεται τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ηγηθεί κίνησης για το μεγάλο λιμάνι: Να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά. " (http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113247642)
Kανένα Κουλούρι, Μόνο αγνός Πειραιάς <3
ikonoklast
31-03-2014, 21:06
Eπιβεβαιώθηκε, αναμένουμε μόνο την επίσημη ανακοίνωση διαβάζω. Πώς θα λέγεται η δημοτική παράταξη; No Politica για τον πειραιά μας;
Γαμήστε τον πούστη τον ολυμπιλαγό.
να κανω thread Πειραιας=Ναζισμος?
σας θερμοπαρακαλω
enitharmon
31-03-2014, 21:20
Με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι ο τσιρώνης είχε το παρατσούκλι "ηλεκτρολόγος" λόγω βασανιστηρίων με καλώδια που έκανε σε κρατουμένους.
είχε δυο αγγελούδια, αποκλείεται!
δεν ξέρω γιατί γράφω τέτοια πράματα, με βαριέμαι κι εγώ
KoiliaSamprela
01-04-2014, 08:35
όπως και να τον λέγανε με την εξέλιξη φάνηκα αρκετά μαλάκας :)
Και το λέω γιατί φάνηκε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή του Καρέλι , ιδικά όταν ακούς τους "συναδέλφους" του να τον αποκαλούν "σκληρό αλλά δίκαιο"
Από την άλλη διατηρώ την άποψη μου :)
freak brother
01-04-2014, 12:55
Εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών εκδόηκαν πριν από λίγα λεπτά από τον εισαγγελέα Αμφισσας.
Μέσα στην ημέρα αναμένονται εντάλματα και σε βάρος αστυνομικών που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό και τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη δολοφόνου Ιλία Καρέλι, αλλά και άλλων δεσμοφυλάκων.
Οι διώξεις ασκήθηκαν: 1.Για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο, 2. Για απλό βασανισμό και 3. Για βαριά σκοπούμενη βλάβη.
Οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων (in personam) και κατά παντός υπευθύνου για τις φυλακές Μαλανδρίνου και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας (in rem, δηλαδή οι διώξεις στο Μαλανδρίνο και την Ιτέα δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί).
Η έρευνα για τις αιτίες του θανάτου του Αλβανού που ανήμερα της 25ης Μαρτίου δολοφόνησε τον δεσμοφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου και έχασε τη ζωή του λίγα 24ωρα αργότερα διεξήχθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προχώρησαν σε πολύωρες καταθέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων, αστυνομικών, φρουρών και μαρτυρίες δεκάδων ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον κρατούμενο στη «διαδρομή» του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, το δικαστήριο και το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας, μέχρι το του κελί, στις φυλακές Νιγρίτας.
Όπως έγινε γνωστό, ο Ιλία Καρέλι, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου στις 25 Μαρτίου, ξυλοκοπήθηκε άγρια από τουλάχιστον δέκα άτομα στις φύλακες πριν μπει στο κελί του.
Πηγή από την ιατροδικαστική υπηρεσία που μίλησε στην εφημερίδα είπε ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμα η έκθεση νεκροψίας και νεκροτομής, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων. Ωστόσο, οι ιστολογικές που θα καθυστερήσουν περίπου μια εβδομάδα, αναμένεται να αποδείξουν αν ένα σημάδι που υπάρχει στο χέρι του νεκρού προέρχεται από εκκένωση ηλεκτρισμού.
Αν και τα μέχρι στιγμής στοιχεία «δείχνουν» ότι ο Καρέλι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού, ωστόσο, οι αρχές θέλουν να δουν πόσο βάναυσα ξυλοκοπήθηκε κι αν ο θάνατος του προήλθε -εκτός από τα χτυπήματα- και από ηλεκτροσόκ.
Σημειώνεται ότι το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.
KoiliaSamprela
01-04-2014, 13:06
εν αναμονή της τραγικής δικαιολογίας για την αθώωση
OniBocho
01-04-2014, 13:22
Επειδή στους πουστόμπατσους δεν αρκούν οι θάνατοι 15χρονων μαθητών, οι βασανισμοί και θάνατοι διά ξυλοδαρμού φυλακισμένων, οι βίαιες καταστολές κάθε επαναστατικού κινήματος, προχωρούν και σε άλλου είδους "ξεβρωμίσματα" (http://kourdistoportocali.com/post/34181/adespoto)...
Sotos_The_Tequiler
01-04-2014, 20:49
minmin ξέρνα τα όλα
http://i.imgur.com/8smZryV.png
http://alterthess.gr/content/gia-ypothalpsi-egklimatia-dioketai-kai-o-dieythyntis-ton-fylakon-nigritas?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook
ikonoklast
02-04-2014, 13:19
Μέχρι θανάτου: Οι δεσμοφύλακες βασάνιζαν επί δυόμισι ώρες τον Ιλία Καρέλι (http://left.gr/news/mehri-thanatoy-oi-desmofylakes-vasanizan-epi-dyomisi-ores-ton-ilia-kareli)
Υπάρχει ηθικό δίδαγμα σε αυτή την ιστορία, οτι σε οποιαδήποτε συζήτηση περί καθαρμάτων, δολοφόνων, εγκληματιών, οι μπάτσοι σηκώνουν πάντα την κούπα. Να μη σου πω υπάρχει και παράγκα.
chris_boss
02-04-2014, 13:34
Καταρχάς, να πω ότι φαίνεται να δικαιώνεται ο ΜινΜιν.
Επίσης, γίνεται ένα παιχνιδάκι να διαχωριστούν μπάτσοι και σωφρονιστικοί. Οι 2οι παρουσιαζονταν για μερες ως θυματα των "εσωτερικών υποθέσεων" και ήρωες λόγω της αριθμητικές ανεπάρκειας τους. Γενικά σηκώνεται σκόνη με κάθε τρόπο ώστε να αθωωθούν οι εμπλεκόμενοι λόγω αμφιβολιών.
Raven Lord
03-04-2014, 12:57
(για να ελαφρύνω λίγο το κλίμα)
:touched:
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eikones_-_sok_sto_agrinio_ekanan_satanistikes_teletes_mesa_se_ekklhsia.2721114.html
καλύτερο κ από τοκουλούρι
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2721118.ece/BINARY/w660/koi-satanistiki-teleti6.jpg
ψοφάω με τις ΝΟΤΕΣ γύρω από την πεντάλφα, την :S έκφραση του εξαποδώ, το ankh-μπαλόνι, όλα τέλεια, αλλά το τελειωτικό χτύπημα θα είναι αν αυτό που κρέμεται κάτω από το "στόμα" αποδειχθεί ότι είναι γραβάτα.
Αναμένουμε την ανάληψη ευθύνης να αποσαφηνιστούν τα καίρια ερωτήματα. :touched:
Parasight
03-04-2014, 13:09
Όχι τυχαίοι οι αύξοντες αριθμοί των δύο προηγούμενων posts :touched:
Raven Lord
03-04-2014, 13:14
χαχαχα :touched:
ion_storm
03-04-2014, 13:21
KILL THE JEASUS
http://i.imgur.com/HWCs2Zp.jpg
satanic propaganda
phthoggon
03-04-2014, 13:28
Για κάποιο λόγο μου έσκασε ανάμνηση από το Order of The Stick (http://www.giantitp.com/Comics.html) με το πάνω πάνω, πάω να διαβάσω καμιά 200ρια σελίδες.
Parasight
03-04-2014, 13:36
Τι να κλάσει και το True Detective δηλαδής.
freak brother
03-04-2014, 14:11
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article2721118.ece/BINARY/w660/koi-satanistiki-teleti6.jpg
ψοφάω με τις ΝΟΤΕΣ γύρω από την πεντάλφα, την :S έκφραση του εξαποδώ, το ankh-μπαλόνι, όλα τέλεια, αλλά το τελειωτικό χτύπημα θα είναι αν αυτό που κρέμεται κάτω από το "στόμα" αποδειχθεί ότι είναι γραβάτα.
Αναμένουμε την ανάληψη ευθύνης να αποσαφηνιστούν τα καίρια ερωτήματα. :touched:
goatee :P
μπαίνει δυνατά στον προεκλογικό αγώνα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ισχυρές μεταγραφές.
http://i.imgur.com/IwovnYb.jpg
ikonoklast
08-04-2014, 14:55
https://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1655852_10202914869566669_4766704331738457756_n.jpg
KoiliaSamprela
08-04-2014, 15:37
το πιάσαμε το υπονοούμενο ρε ικονοκλαστ ... το κακό είναι ότι έχεις δίκιο.
ikonoklast
08-04-2014, 18:10
Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν το πιάνουν όλοι το «υπονοούμενο».
Ειδικά όταν σε οποιαδήποτε κουβέντα που κάποιος βγαίνει και λέει ανοιχτά -ή και ακροθιγώς- για φασίστες οπαδούς, φασιστικές διοικήσεις, στημένα πρωταθλήματα και μη αναστρέψιμη μπόχα στον επαγγελματικό αθλητισμό πάντα βγαίνει κάποιος (πολύ συχνά αριστερός) να «διορθώσει», να «εξηγήσει», να «τα πει από τα μέσα, όπως ισχύουν» να υπενθυμίσει για «πάλη μέσα στους συνδέσμους».
Και γω ρωτάω κάθε φορά που ακούω τις ίδιες αρχιδιές. Βρες μου έναν υπαρκτό μαζικό σύνδεσμο που βγαίνει να πει κουβέντα για ό,τι γίνεται. Συζητάμε μετά.
chris_boss
08-04-2014, 20:18
Βασικά νομίζω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε πιο κραυγαλέα κατάσταση από τις προηγούμενες που "ο λαός αποτελούσε μοχλό πίεσης κλπ", αλλά πλέον θα υπάρχει ξεκάθαρη και επίσημη γραμμή κρούσης κατά των ναυτεργατών καθώς "εμείς είμαστε με τους εφοπλιστές μας".
ypersyntelikos
08-04-2014, 20:38
Δλδ ικόνο μας λες ότι η απάντηση είναι ή "ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αλάνες" ή "Μαρινάκηδες".
Δεν ξέρω αν είμαι τελείως αντίθετος με αυτή την άποψη, αλλά αναρωτιέμαι κι εγώ. Δλδ η απάντηση "είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" παντού ισχύει, το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.
KoiliaSamprela
08-04-2014, 20:44
Δλδ ικόνο μας λες ότι η απάντηση είναι ή "ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και αλάνες" ή "Μαρινάκηδες".
εγώ σαν οπαδός αυτήν την άποψη έχω ακόμα και στην ομάδα σου έχεις δει αυτά τα χάλια που -χωρίς παρεξήγηση ε!- δεν είναι και πρώτης γραμμής μαγαζί
ikonoklast
08-04-2014, 21:09
Να γίνει against modern football thread να τα πούμε όλα.
Phantom Duck
08-04-2014, 22:28
Να γίνει against modern football thread να τα πούμε όλα.
ρε αρχίδι αφού αμα σε ρωτήσουν ποιος ποδοσφαιριστής λεγόταν ζινεντίν στο μικρό δεν μπορείς να απαντήσεις, τι να πούμε :!:
ikonoklast
08-04-2014, 22:30
Σε ενοχλεί που ξέρω την ΑΛΑΝΑ σαν την παλάμη μου.
http://i6.photobucket.com/albums/y232/Neronas/2014-04-08_233226_zpsd4d3d52f.jpg
OniBocho
09-04-2014, 02:39
Τον έπαιζες και στην ύπαιθρο ρε αθεόφοβε; ντροπής πράγματα, ντροπής...
stam and the witches
09-04-2014, 03:06
Μαρινάκης, Ντόρα, Χρυσή Αυγή, Θέμος. Αυτά έχει η κρίση. Πέφτεις έξω και σε αναλαμβάνει η μαφία, ο υπόνομος.
Raven Lord
09-04-2014, 10:50
εγώ σαν οπαδός αυτήν την άποψη έχω ακόμα και στην ομάδα σου έχεις δει αυτά τα χάλια που -χωρίς παρεξήγηση ε!- δεν είναι και πρώτης γραμμής μαγαζί
γι'αυτό μόνο Heavy Metal Utd
http://i52.photobucket.com/albums/g30/RavenLord_3k/Sports/heavymetalutd_zps1587e746.jpg
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=585140
mourning apocalypse
09-04-2014, 21:57
πρέπει να γίνει το σπλιτ με την μπάλα.
http://luben.tv/blogosphere/politics/37792/
επικός στρουγκ κλασσικά
Tyler_Durden
09-04-2014, 23:42
εν τω μεταξύ, μερικές χιλιάδες έτη φωτός πιο πέρα... (http://thearkanproject.com/post/82212762892/8-6)
ypersyntelikos
10-04-2014, 01:38
Λολ, σκέφτηκα ικόνοκλαστ να παίζει ποδόσφαιρο και μου ήρθε αυτό το τραγούδι απ'ευθείας στο μυαλό
https://www.youtube.com/watch?v=MK6TXMsvgQg
ikonoklast
10-04-2014, 15:08
Σε ενοχλεί που είμαι και άσσος της μπάλας και μαρξ της εξέδρας.
freak brother
10-04-2014, 15:39
βαλτε και δω αγανακτισμενη Χαβοκαρα υποψηφια με ΝΔ <3
ikonoklast
10-04-2014, 16:56
Shirime, αστειεύομαι :!:
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10247345_221784501352728_7693619238211980558_n.jpg
stam and the witches
10-04-2014, 17:08
Λάρισα πόλη του αύριο.
ikonoklast
10-04-2014, 17:24
ούτε 2-3 μέρες
ούτε τα προσχήματα
Αυτό (http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/ntokoymento_frikhs_kare_kare_o_vasanismos_toy_ili_kareli_apo_toys_swfronistikous_ypallhloys.2730884.html) εντωμεταξύ τώρα το είδα. Ανακατεύτηκα.
https://www.youtube.com/watch?v=0V0zMv0CkKo
OniBocho
10-04-2014, 17:28
Σε ενοχλεί που είμαι και άσσος της μπάλας και μαρξ της εξέδρας.
Θεούλη ικονοκλαστ, εδώ είσαι! Κάηκες στο ζεσταμα!
http://youtu.be/-2gJamguN04
freak brother
10-04-2014, 17:32
Λάρισα πόλη του αύριο.
αυριΟ΄ φιξντ
https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10247345_221784501352728_7693619238211980558_n.jpg
κορνιζα και στηριξις
chris_boss
10-04-2014, 23:31
Μαρινάκης, Ντόρα, Χρυσή Αυγή, Θέμος. Αυτά έχει η κρίση. Πέφτεις έξω και σε αναλαμβάνει η μαφία, ο υπόνομος.
Τρία ακόμα πρόσωπα ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στον Δήμο Πειραιά. Πρόκειται για υποψηφίους που έχουν...
άμεση σχέση με την Μητρόπολη Πειραιά που ήταν ο πρώτος φορέας της πόλης που ζήτησε μία ακομμάτιστη νέα υποψηφιότητα για τον δήμο απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
Διαβάστε την ανακοίνωσή τους:
Με πίστη στον Πειραιά και στα Ελληνορθόδοξα χρώματα, στην παράδοση και στις αρχές του τόπου μας, αποφασίζουμε να συστρατευθούμε με τον Γιάννη Μώραλη στο κάλεσμα για την κοινή προσπάθεια του υποψηφίου Δημάρχου για μια πόλη με γνήσια χαρακτηριστικά. Με την ελπίδα πως όλοι μπορούμε να τολμήσουμε την αλλαγή σε ένα κατεστημένο που αφήνει τον Πειραιά στο περιθώριο, δηλώνουμε παρόντες με τόλμημα το όραμα να γίνει πράξη.
Γιάννης Βουγιουκλἀκης
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά,
μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ
Μάνος Πισσαράκης,
Οικονομολόγος
Εκπρόσωπος Γονέων και Κηδεμόνων στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά
Παντελής Μπατσούλης
Αστυνομικός
Εκπρόσωπος Γονέων και Κηδεμόνων στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά
atom_smasher
11-04-2014, 13:02
καψιμο.
Parasight
11-04-2014, 13:08
Παντελής Μπατσούλης
ΑστυνομικόςΚλειδώστε το. Δεν ξέρω ποιο ή τι. Απλά κλειδώστε το.
ΧΞΣ
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/983628_622318891198835_6301258979759893557_n.jpg
tsimpouklano
11-04-2014, 16:45
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/article2732875.ece/BINARY/w460/geo100414.jpg
Στην εκλογική μάχη ρίχνεται ο γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Κ. Τζανακούλη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/ypopshfios_dhmotikos_sumvoylos_sth_larisa_o_al_gewrgoulhs.2732872.html
KoiliaSamprela
12-04-2014, 10:30
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/article2732875.ece/BINARY/w460/geo100414.jpg
Στην εκλογική μάχη ρίχνεται ο γνωστός ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό του Κ. Τζανακούλη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/aftodioikisi/ypopshfios_dhmotikos_sumvoylos_sth_larisa_o_al_gewrgoulhs.2732872.html
ο Γεωργούλης τόνισε πως η απόφαση του να ασχοληθεί με την ιδιαίτερη πατρίδα του, δηλώνει τη διάθεση "να γυρίσω και να κάνω πράγματα περισσότερο χρονοβόρα στον τόπο μου"
a.k.a αναδουλειές
Phantom Duck
12-04-2014, 14:15
ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με θητεία και στην προεδρία του ΠΑΟΚ, Θ. Ζαγοράκης (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231310849)
Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιώργος Καλαϊτζής εντάχθηκε στην ομάδα του Άρη Σπηλιωτόπουλου. (http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/657500/stin-omada-tou-spiliotopoulou-o-giorgos-kalaitzis/)
VidnaObmana
12-04-2014, 18:12
Εραστης δυτικων προαστιων
λουλ
mourning apocalypse
12-04-2014, 18:38
Ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιώργος Καλαϊτζής εντάχθηκε στην ομάδα του Άρη Σπηλιωτόπουλου. (http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/657500/stin-omada-tou-spiliotopoulou-o-giorgos-kalaitzis/)
O μοναδικός που έχει το potential να κοντράρει κώστα τσαρτσαρη στην ερώτηση "πιο σιχαμένο αρχίδι που πέρασε από τον μπασκετικό βάζελο".
Έδινα havoc btw
Έδινα havoc btw
Ούτε νερό να πιεί δεν την έδινα....
Phantom Duck
12-04-2014, 18:42
http://www.thewrap.com/sites/default/files/pinocchio.jpg
dionysosz
13-04-2014, 02:51
ο Γεωργούλης τόνισε πως η απόφαση του να ασχοληθεί με την ιδιαίτερη πατρίδα του, δηλώνει τη διάθεση "να γυρίσω και να κάνω πράγματα περισσότερο χρονοβόρα στον τόπο μου"
a.k.a αναδουλειές
αυτος δεν ειναι που θα εκανε καριερα στο Hollywood?
Κωλαράκι Τορνευτό
14-04-2014, 13:50
<------------ Αυτος ομως επαιξε και σε 2-3 ταινιες τουλαχιστον χωρις να το παιξει μορφονιος (οκ λιγο)
my_troubled_Mind
16-04-2014, 12:06
Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν το πιάνουν όλοι το «υπονοούμενο».
Ειδικά όταν σε οποιαδήποτε κουβέντα που κάποιος βγαίνει και λέει ανοιχτά -ή και ακροθιγώς- για φασίστες οπαδούς, φασιστικές διοικήσεις, στημένα πρωταθλήματα και μη αναστρέψιμη μπόχα στον επαγγελματικό αθλητισμό πάντα βγαίνει κάποιος (πολύ συχνά αριστερός) να «διορθώσει», να «εξηγήσει», να «τα πει από τα μέσα, όπως ισχύουν» να υπενθυμίσει για «πάλη μέσα στους συνδέσμους».
Και γω ρωτάω κάθε φορά που ακούω τις ίδιες αρχιδιές. Βρες μου έναν υπαρκτό μαζικό σύνδεσμο που βγαίνει να πει κουβέντα για ό,τι γίνεται. Συζητάμε μετά.
δεν είμαι σίγουρος για το πόσο οφφτοπικ θα είμαι(ιμο με τον τίτλο του θρεντ καθόλου) αλλά αυτή η φεϊσμπουκική ανακοίνωση συνδέσμου με λύγισε ρε παιδί μου πως το λένε. κλάμματα φάση.
ΟΠΑΔΟΣ δεν είναι σίγουρα αυτός που ακούει ράδιο και διαβάζει εφημερίδα..
ΟΠΑΔΟΣ γίνεσαι μέσα απο τους συνδέσμους..
ΟΠΑΔΟΣ γίνεσαι απο τις πίκρες της ομάδος σου και όχι απο τις χαρές..Στις χαρές όπως και στη ζωή συμμετέχουν όλοι..
ΟΠΑΔΟΣ είναι άλλα τόσα πράματα που δε μπορούν να περιγραφούν..
Πάντως η λέξη ΟΠΑΔΟΣ είναι μεγαλείο, είναι ιδανικό..
Τα Clubs δεν είναι μόνο αυτοκόλλητα, μπλουζάκια και λεζάντα.
Τα Clubs δεν έχουνε αυτόματο πιλότο. Το facebook δεν σε κάνει οπαδό.
Ο καναπές δεν σε κάνει ενεργό. Ένα μπλουζάκι από Club δεν σε κάνει μάγκα.
ΟΠΑΔΟΣ=ΕΝΕΡΓΟΣ
Γεμίστε τα Clubs και αφήστε το PC και το facebook.
Τα Club είναι για να ξυπνάνε συνειδήσεις!
stam and the witches
16-04-2014, 13:25
" ΟΥ, τύμπανα πολέμου σαν ΖΟΥΛΟΥ "
Μου φάνηκε σα συνέχεια του παραπάνω, χαχαχα
KoiliaSamprela
16-04-2014, 13:58
όσοι κατάφεραν και διάβασαν την αηδία (http://www.protothema.gr/politics/article/370095/olga-kefalogianni-den-to-paizo-gomena-den-eimai-narkissos-o-stauros-einai/) είναι ήρωες
Αφορά "συνέντευξη" της Όλγας μας στον Δημήτρη Δανίκα
Σε μια φάση λοιπόν λέει
- Ομως πες μου: ο Ομπάμα σού ρίχτηκε; (Με αφορμή την επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον, παρέα με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο του Πολιτισμού, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.)
- «Το κατέχει το σπορ. Είναι επιρρεπής» (δεν είπε σε τι επιρρεπής, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται).
- Πες…
- «Συστήθηκα. “I am the minister of Tourism”».
- Ε, και;
- (γελώντας) «Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν “You are very beautiful”».
- Μόνο;
«Και συνέχισε: “You are the best thing for the pictures” (περίπου «είσαι η ευνοούμενη των φωτογράφων»).
- Και μετά και μετά;
- «Δεν έχει μετά. Αυτά!» (με συγκρατημένο χαμόγελο θηλυκής αυταρέσκειας και πονηρίας)
Και πάμε στο σημερινό τουίτ
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10253986_10151991144230988_4578625144200790694_n.jpg
Phantom Duck
16-04-2014, 14:02
ναι γαμώ το μουνί ΓΙΝΕ Η ΜΟΝΙΚΑ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
καλά ο δανίκας πρέπει να φάει ένα γυναικείο χέρι ξύλο να ηρεμήσει, νομίζει ότι γράφει για το penthouse
http://i.imgur.com/ejXB8.jpg
freak brother
16-04-2014, 14:39
οπως εγραψε καποιος στο νετ - Δανικα πριν πας για συνεντευξη , τραβα μια μαλακια ρε αγορακι μου να καθαρισει το κεφαλι σου ..
VidnaObmana
23-04-2014, 03:54
http://www.skai.gr/news/politics/article/256384/sabiha-souleiman-ston-skai-nai-me-apepempsan-apo-ton-suriza-den-to-aitiologisan-/
«Επιλέξαμε να αποσύρουμε την υποψηφιότητα γιατί βρήκαμε καλύτερη [...] Βρέθηκε μία υποψηφιότητα με αντιπροσωπευτικότερα χαρακτηριστικά», δήλωσε στα Νέα του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.
«Βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα». Αυτό ισχυρίζεται σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Χριστόπουλος, υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, διαμηνύοντας ότι δεν θα μπορούσε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/256384/sabiha-souleiman-ston-skai-nai-me-apepempsan-apo-ton-suriza-den-to-aitiologisan-/#ixzz2zfN7l6t7
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
OniBocho
24-04-2014, 21:28
http://www.paraskhnio.gr/nikos-peppas-me-to-spathi-toy-stin-eyrov/
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10255208_1488486391364297_6574710447699869232_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10274144_10152047563061190_5390685182358211345_n.jpg
Κωλαράκι Τορνευτό
24-04-2014, 22:46
Δε γινεται να αυτοαναφλεγονται αυτοι που τα γραφουν αυτα αντι για τα κερια?
enitharmon
25-04-2014, 00:00
γελαω με κάρφωμα στο τουιτερ. μιλάς με έναν μαλάκα νομίζοντας ότι αυτά θα μείνουν μεταξύ των ψωροαναγνωστών και πάει ο άλλος και σε καρφώνει στη μισελ. μου θυμίζει εντελώς χωριό και γελάω
atom_smasher
25-04-2014, 15:45
ενα οικουμενικο χωριό είμαστε κατα βάθος.
freak brother
25-04-2014, 15:53
ναι η Μισελ ολη μερα πανω απο το τουτερ της ειναι :p
ναι η Μισελ ολη μερα πανω απο το τουτερ της ειναι :p
Κι επίσης μάλλον ο μόνος που τα διαβάζει είναι κάποιος PR guy :p
freak brother
25-04-2014, 19:00
καποιο πρ επιτελειο απο 10 ατομα :P
VidnaObmana
25-04-2014, 20:00
http://skalalakonias.wordpress.com/2014/04/25/againstelections/
Μετά από μια σειρά περιστατικά πολιτικού σουρεαλισμού, η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη αποφάσισε να εκδώσει αυτήν εδώ την ανακοίνωση σχετικά με τις δύο εκλογικές «αναμετρήσεις». Δεν θα υπήρχε κανένας λόγος ως συλλογικότητα να γράψουμε κάτι για τις εκλογές αν δεν συνέβαινε κάτι το παράδοξο. Το τελευταίο διάστημα, μέλη και φίλοι της ΑΠΕΛ προσεγγίστηκαν από τα δύο κόμματα της ελληνικής αριστεράς ΚΚΕ (λαϊκή συσπείρωση) και ΣΥΡΙΖΑ (μέσα από το νεοσύστατο δίκτυο πολιτών ευρώτα) για να θέσουν υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια τους. Φυσικά, όπως φαίνεται δεν έχουν ιδέα για το ποιοι συγκροτούν αυτήν εδώ την συνέλευση, όπως και για τις πολιτικές μας θέσεις. Αυτή τους όμως η ενέργεια όσο και να μοιάζει με πολιτική γκάφα κάποιων αφελών της αριστεράς, δεν είναι τίποτα άλλο από πολιτικό τυχοδιωκτισμό. Είναι άλλωστε γνωστό ότι όλες οι παρατάξεις που σήμερα κατεβάζουν υποψηφιότητα, αδυνατούσαν μέχρι πρόσφατα να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια. Έτσι τις προηγούμενες εβδομάδες σήκωσαν και τις πέτρες ψάχνοντας υποψήφιους/ες, χωρίς βέβαια να νοιάζονται και πολύ για τις πολιτικές απόψεις που κουβαλάει ο καθένας από δαύτους. Είμαστε όλοι λάκωνες/έλληνες, όλοι θέλουμε το καλό του τόπου. Θέλουμε πάρκα και καθαρές γειτονιές, αποχέτευση, λιγότερα τέλη κοκ. Το εθνικό μέτωπο των ελλήνων με άλλα λόγια συνεχίζει ακάθεκτο.
Πρόβα τζενεράλε για τις εκλογές πιθανότατα έπαιξαν ρόλο και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, όταν αυτός ο όχλος συναντήθηκε μέσα από τις «ανεξάρτητες επιτροπές αγώνα», από ακροαριστερούς μέχρι ακροδεξιούς. Την ίδια ώρα που οι αριστεροί έψαχναν τις υποψηφιότητες τους, είχαμε και ένα άλλο γεγονός σε εξέλιξη. Έλληνες ρατσιστές στην τραπεζοντή, λίγα χιλιόμετρα δηλαδή μακρυά από τον δήμο ευρώτα και λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σπάρτη, κυνηγούσαν και χτυπούσαν όποια/ο Ρομά συναντούσαν στο διάβα τους.
Η ζοφερή αυτή κατάσταση δεν απασχόλησε καμία πολιτική δύναμη της αριστεράς στην περιοχή. Αυτό συνέβη κατά την άποψη μας για δύο λόγους: α) Για να μην έρθουν τα δύο αυτά κόμματα σε ρήξη με την ρατσιστική εκλογική τους βάση β) Γιατί απλούστατα σιωπηλά εδώ υπάρχει η κοινή αποδοχή ότι οι Ρομά αποτελούν πρόβλημα. Βέβαια άλλοι συνδυασμοί από την περιοχή της Σπάρτης πήραν ανοιχτά το μέρος των «κατοίκων», ένα παράδειγμα είναι ο συνδυασμός ελπίδα του κ. Αργειτάκου
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο κάποια/ος να κριτικάρει τις θέσεις της αριστεράς στην περιοχή, ψάξαμε αρκετά στο διαδίκτυο για να βρούμε κάποιες από τις πολιτικές θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Δικτύου Πολιτών Ευρώτα ώστε να τις παραθέσουμε ανοιχτά και εδώ. Στην περίπτωση των πρώτων δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό με τις θέσεις τους στα τοπικά θέματα. Προφανώς καλύπτονται από το γενικό πλαίσιο του ΚΚΕ για τις εκλογές, με τις γνωστές αντιδιαλεκτικές λαϊκιστικές ψευτοαναλύσεις για τον καπιταλισμό, τον λαό κλπ. Θα σταθούμε όμως περισσότερο στην περίπτωση των δεύτερων. Βρήκαμε μέσω facebook την ιδρυτική τους διακήρυξη, η οποία βρίσκεται εδώ και πραγματικά έχει αρκετό ψωμί. Πέρα από τις γνωστές μπουρδολογίες που λένε οι παρατάξεις προεκλογικά, η ιδρυτική διακήρυξη του δικτύου των ελλήνων του δήμου ευρώτα, βάζει και λίγη αντιρατσιστική σάλτσα. Μας πληροφορούν ότι είναι ενάντια στην ξενοφοβία και τις διακρίσεις για να συνεχίσουν όμως στην αμέσως επόμενη παράγραφο, ότι είναι και ενάντια στην παραβατικότητα. Κάνουν δηλαδή την γνωστή ρατσιστική σύνδεση ότι η εγκληματικότητα προέρχεται από τους διαφορετικούς, τους άλλους. Με άλλα λόγια είναι πολίτες με ευαισθησίες, αλλά θέλουν και τις γειτονιές τους «καθαρές» από την παραβατικότητα των μεταναστών κοκ. Αυτό το υποκριτικό ξέπλυμα των ρατσιστικών πολιτικών βέβαια δεν είναι μόνο προνόμιο των συριζαίων της περιοχής μας, αλλά πάει πακέτο με τις υποψηφιότητες και συμμαχίες του κόμματος αυτού πανελλαδικά. Το ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό ότι προσέγγισε γνωστούς αντισημίτες και φασίστες όπως πχ στην περίπτωση του Θεόδωρου Καρυπίδη στην Θεσσαλονίκη. Είναι επίσης γνωστό ότι στελέχη του έχουν κάνει δημόσιες ομοφοβικές, αντισημιτικές και άλλες ρατσιστικές δηλώσεις. Υπάρχει μπόλικο υλικό στο διαδίκτυο για αυτή την σαπίλα του ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι βέβαια να σταματούσαν εκεί. Ακόμα και σε αντι-Ρομά συγκεντρώσεις έχουν πρωταγωνιστήσει στελέχη του κατά καιρούς (βλέπε σχετικό άρθρο για την περίπτωση στον Ασπρόπυργο το 2011).
Πίσω τώρα πάλι στα δικά μας. Το δίκτυο πολιτών σύμφωνα με τελευταίες φήμες δεν κατάφερε να συγκροτήσει δικό του ψηφοδέλτιο και μάλλον θα στηρίξει τον συνδυασμό του τωρινού δημάρχου Γρυπιώτη. Αν κάτι τέτοιο αληθεύει όλες και όλοι που προερχόμαστε από την περιοχή της Σκάλας Λακωνίας ξέρουμε καλά τι σημαίνει. Ο Γρυπιώτης παραδοσιακά προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και στηρίχθηκε στο παρελθόν και από κύκλους της ακροδεξιάς. Ίσως κάποιες/οι από εσάς να θυμάστε και ένα προήγουμενο κείμενο στην σελίδα μας, σχετικά με την κουλτούρα του βιασμού και μια τοποθέτηση του που έπαιρνε ανοιχτά θέση υποστήριξης του βιαστή (δείτε σχετικά εδώ)
.....
12 stars circle your brow
30-04-2014, 09:25
Είναι απίστευτο το πόσα και ποια είναι τα νεοεισερχόμενα χαϊβάνια στον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΙΒΟ. Με πιάνει θλίψη ρε γαμώτο, πάρτε δω:
http://i.imgur.com/dz5SU95.jpg
ασκ/νη ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
atom_smasher
30-04-2014, 12:23
έβαλε και μένα ενας κολλητος στο Αιγάλεω και μου ρθε να ξερασω λίγο μέσα μου όταν είδα φώτο και παρουσίαση.
VidnaObmana
30-04-2014, 12:49
έβαλε και μένα ενας κολλητος στο Αιγάλεω και μου ρθε να ξερασω λίγο μέσα μου όταν είδα φώτο και παρουσίαση.
ονομα φωτο κλπ :P
atom_smasher
30-04-2014, 13:25
ασε και βαζει και με τον πασόκο...ας μην τον εκθεσω μιάς και θα εκτεθώ και γω μαζί μετα...προς το παρον τον βλεπω σε εκδηλώσεις στο φατσοβιβλιο
Άλλη μια φωτό της ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ:
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1.0-9/1920243_1374631336144448_1164759091_n.jpg
atom_smasher
30-04-2014, 16:06
τωρα μάλιστα. στηρίζω και γω.
The Good Son
30-04-2014, 17:24
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10157378_720378264681223_1897767086129740827_n.jpg
phthoggon
30-04-2014, 20:32
άσχετο, αλλά κάνετε και κάνα search "κόρη μπατίστα" εσείς οι μερακλήδες
δηλαδή ον τόπικ για να τη λέμε στους φασίστες και τις βλακείες για ανάμιξη των φυλών, γονίδια των μαύρων και τέτοια
Jacknife
30-04-2014, 20:42
Ωραιος ο φθογγος (κλικς (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=268036&catID=8))
freak brother
01-05-2014, 14:11
Σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που η Πολιτεία διαχειρίζεται τους αιγιαλούς και τις παραλίες της χώρας, με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης της ακτογραμμής προωθούνται με το σχετικό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών. Ανάμεσα στις προτάσεις βρίσκονται η μείωση των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας σε δήμους και ιδιώτες, η νομιμοποίηση αυθαιρέτων που χρησιμοποιούνται για επιχειρηματικούς σκοπούς, αλλά και η διευκόλυνση της κατασκευής έργων που εξυπηρετούν παραθαλάσσιες επιχειρήσεις.
Το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 8 Μαΐου. Οπως προβλέπεται μεταξύ άλλων:
1. Αφαιρούνται όλοι οι περιορισμοί στην έκταση που μπορεί να παραχωρηθεί σε απλή χρήση (λ.χ. ξαπλώστρες, αναψυκτήρια). Στην ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η παραχώρηση έκτασης μεγαλύτερης των 500 τ.μ., ενώ υπάρχει υποχρέωση δημιουργίας ελεύθερων «ζωνών» 100 μέτρων.
2. Αφαιρούνται όλες οι αναφορές στην υποχρέωση ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στον αιγιαλό, καθώς και η απαγόρευση της παραχώρησης της αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Η μόνη αναφορά είναι ότι στις παραχωρήσεις πρέπει «να περιλαμβάνονται όροι χρήσης που να διασφαλίζουν την πρόσβαση του κοινού, ύστερα από αιτιολογημένη στάθμιση των συμφερόντων που εξυπηρετούνται ή βλάπτονται».
3. Διευκολύνεται η δημιουργία μόνιμων κατασκευών από ιδιώτες για επιχειρηματικό σκοπό. Μοναδική προϋπόθεση είναι η παραχώρηση «να κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την επίτευξη του [επιχειρηματικού] σκοπού» από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι παράκτιες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας μπορούν να επεκτείνουν μόνιμα τις εγκαταστάσεις τους στη ζώνη από την παραλία έως και τη θάλασσα.
4. Επιτρέπεται η επιχωμάτωση (μπάζωμα) θαλάσσιου χώρου για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικής δραστηριότητας που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις ή έχει εγκριθεί ΕΣΧΑΔΑ ή ΕΣΧΑΣΕ (ειδικά σχέδια χωρικής ανάπτυξης δημοσίων ή ιδιωτικών ακινήτων).
5. Το σχέδιο νόμου προβλέπει επίσης τη δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών (έναντι οικονομικού ανταλλάγματος) που βρίσκονται στον αιγιαλό και την παραλία, που χρησιμοποιούνται όχι για κατοικία, αλλά για επιχειρηματικούς σκοπούς. Η δυνατότητα αυτή δεν είχε δοθεί έως σήμερα από τους νόμους για τη νομιμοποίηση της αυθαίρετης δόμησης (ν. 4014/11, ν. 4178/13) για τον αιγιαλό, τα δάση και τους αρχαιολογικούς χώρους, ως αντίθετη στη συνταγματική επιταγή.
Η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να νομιμοποιήσει αυθαίρετα στον αιγιαλό είναι επόμενο να τερματίσει την εκστρατεία του υπουργείου Περιβάλλοντος (Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης Αυθαιρέτων - ΕΥΕΚΑ) για κατεδάφιση αυθαιρέτων με πόρους του Πράσινου Ταμείου. Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια και παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τους τελευταίους μήνες. Χαρακτηριστικά, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ημερίδα με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων (εκπροσώπων των υπηρεσιών τεχνικού ελέγχου και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων) με θέμα την οργάνωση και επίσπευση της διαδικασίας κατεδαφίσεων και τη χρηματοδότησή τους από το Πράσινο Ταμείο. Σε συνέχεια αυτής, ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παν. Μέρκος ζήτησε από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις 3 Απριλίου την αποστολή συγκεντρωτικών πινάκων αυθαιρέτων. «Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στην ΕΥΕΚΑ περί τα 3.000 πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων στον αιγιαλό από όλη την Ελλάδα», λέει στην «Κ» η επικεφαλής νότιου τομέα της υπηρεσίας, Δέσποινα Ποδαρά. «Το Πράσινο Ταμείο θα διαθέσει ένα εκατ. ευρώ για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς και δάση το 2014 και προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες».
Art In Haste
01-05-2014, 15:12
Εγώ απλά θα πω πως τα μπιτσόμπαρα στην Ισπανία επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο στην αρχή της αμμουδιάς και οι ξαπλώστρες να είναι για λίγα μόνο μέτρα μπροστά από το μαγαζί και όχι πάνω στο κύμα όπως σε κάποιες χώρες.
mourning apocalypse
01-05-2014, 20:31
Περιέργως σήμερα στο παρίσι έγιναν και μπάχαλα
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/t1.0-9/10155648_10202653501791829_6886463783432970644_n.jpg
mourning apocalypse
02-05-2014, 02:07
Nαι
Phantom Duck
02-05-2014, 12:42
http://www.entertv.gr/sites/default/files/styles/article_main/public/theodorakis_6.jpg
The Good Son
02-05-2014, 19:02
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10154314_296737020491080_2098118619660084714_n.jpg
Phantom Duck
06-05-2014, 15:52
όσοι κατάφεραν και διάβασαν την αηδία (http://www.protothema.gr/politics/article/370095/olga-kefalogianni-den-to-paizo-gomena-den-eimai-narkissos-o-stauros-einai/) είναι ήρωες
Αφορά "συνέντευξη" της Όλγας μας στον Δημήτρη Δανίκα
οφτόπικ αλλά αφού δεν έχουμε θρεντ για το μητσάρα...
http://www.tokoulouri.com/opinions/danikasyouporn/
OniBocho
08-05-2014, 10:18
Τι κοινό έχουν η Ελεύθερη Ώρα με τον Στόκο;
τρώνε τα τρολλς για πλάκα...
http://www.stoxos.gr/2014/05/19_6.html
Raven Lord
20-05-2014, 10:12
και εις ανώτερα http://tvxs.gr/news/ellada/peiraias-pos-eks-agorazetai-mia-poli
Raven Lord
20-05-2014, 19:40
και οι δημοκρατικές διαδικασίες συνεχίζονται: http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/evroekloges/arxisan_oi_istories_tromoy_bloomberg_sok_gia_tis_agores_an_nikhsei_o_syriza.2797600.html
http://static.pblogs.gr/f/450196-tsipras.jpg
Μετά το Προεδρικό Διάταγμα που βρίσκεται σε ισχύ από το 2013 και προβλέπει τη διεξαγωγή των διαδηλώσεων «κατά τρόπο που δεν διαταράσσεται (...) η οδική κυκλοφορία και η κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης», σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας, δήλωσε ότι θα συζητηθούν «περαιτέρω ενέργειες για τη λογική διαχείριση των διαδηλώσεων, για να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στο κέντρο της Αθήνας».
Εταίρος στο διάλογο θα είναι και ο δήμαρχος Αθηναίων , Γ. Καμίνης, με τον οποίο υπέγραψε σήμερα μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ.
http://902.gr/eidisi/politiki/44671/n-dendias-periorismos-ton-diadiloseon-gia-na-enishythei-i-epiheirimatikotita
http://www.naftemporiki.gr/story/814491/mnimonio-sunergasias-dimou-athinaion-astunomias
KoiliaSamprela
30-05-2014, 09:27
Αν δεν κάνω λάθος από την αρχή δεν το είχε σαν γραμμή ο Καμίνης ?
OniBocho
08-06-2014, 22:00
CIA's first tweet. (https://twitter.com/CIA/status/474971393852182528)
tsimpouklano
09-06-2014, 18:40
- Δεν πίνουμε καμιά μπύρα;
- Στην υγειά μας βρε.
http://www.eirinika.gr/images/datafiles/2069.jpg
OniBocho
09-06-2014, 19:13
Καπιταλισμός παντού! (http://www.geekosystem.com/spike-bench/)
http://www.kar.org.gr/2014/06/21/%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CF%86%CE%B9%CF%86%CE%AE%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CF%89%CE%BB%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CF%89-%CF%83%CE%B5/
Art In Haste
26-06-2014, 17:53
Μπράβο στο κοριτσάκι, μπράβο, θα πνιγώ, στον παπά που δέχεται την άρνηση, σκατά στους συγγενείς που διαμαρτύρονται.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d3wBaI4IEBY
OniBocho
26-06-2014, 18:05
"Είναι μωρό" λέει η άλλη. Σκατά στη μούρη σου, πέρκα!
Keeper Of The Seventh Son
26-06-2014, 22:38
diafnwnw me art in xeist geloio to skiniko. o pappas mallon einai fortwmenos gia kapoio logo k tous to kanei gia spasimo. to koritsaki mallon den katalave ti ti rwtisan k ti apantise. oi siggeneis antidroun apolitws logika
antimusic
26-06-2014, 23:26
ο παπάς τσαντισμένος φεύγει, ναι, αλλά δεν είναι φάση "ποτέ σου, σκασμένο", πρώτα ακούγεται ένα "δε θέλω" από το κοριτσάκι και εκεί ξεκινάει ο τύπος το "αν ακουστεί άρνηση σταματάω το μυστήριο". Αυτό που μάθαμε σήμερα μετά από δυο χιλιάδες χρόνια είναι οτι η εκκλησία βάσει κανονισμού δεν μπορεί να σε βαφτίσει με το ζόρι, λολ. Προς τους γονείς, αμ χαζοί είναι όλοι οι υπόλοιποι που τα βαφτίζουν πριν αρχίσουν να μιλάνε;
OniBocho
26-06-2014, 23:52
Μα και που μιλάει antimusic, οι συγγενείς βρίσκουν να πουν ότι είναι μωρό (και άρα δεν ξέρει τι λέει). Όντως, δε φαίνεται να στραβωνει με το παιδάκι, παρόλο που φαίνεται σπασμένος.
Raven Lord
27-06-2014, 10:23
κ κάπου εδώ εγείρεται το ερώτημα: είναι σωστό να σε βαφτίζουν πριν ακόμη κατηχηθείς και πριν ακόμη είσαι σε θέση να επιλέξεις θρήσκευμα?
Parasight
27-06-2014, 10:35
Εννοείται πως όχι, imo.
asimoulis
27-06-2014, 14:11
Αρκεί να μην ξεχνάμε ότι η ορθοδοξία δεν είναι απλά μια θρησκεία αλλά και κομμάτι μιας γενικότερης ελληνικής ταυτότητας.
Θέλω να πω σε πιο απλά λόγια, ότι δεν θα παρατήσουν το ζήτημα έτσι έυκολα στην απλή λογική που βάζετε.
Κι αφού στην Ελλάδα αν δεν κάνω λάθος Έλληνα σε κάνουν οι γονείς και όχι ο τόπος γέννησης, χριστιανό ορθόδοξο γιατί όχι;
KoiliaSamprela
27-06-2014, 14:44
κ κάπου εδώ εγείρεται το ερώτημα: είναι σωστό να σε βαφτίζουν πριν ακόμη κατηχηθείς και πριν ακόμη είσαι σε θέση να επιλέξεις θρήσκευμα?
αδιάφορο , πιο κοντά σε έθιμο είναι η βάπτιση παρά "θρησκευτική κατήχηση" , το θέμα είναι τι συναντάς σπίτι σου / οικογένεια / κύκλο.
funishment
27-06-2014, 15:02
και κάπου εδώ να πω ότι πριν κανα χρόνο έμαθα ότι υπάρχουν αβάφτιστοι άνθρωποι κι ότι δεν είναι απαραίτητο νομικά να βαφτίσεις τα παιδιά σου, μουτζώστε ελεύθερα
(εννοείται ότι οι γονείς των αβάφτιστων που γνώρισα είναι κομμουνισταί!)
atom_smasher
27-06-2014, 15:21
ναι ισχυει, έχω γνωρίσει και γω κομμουνισταί
συμφωνώ με σαμπρέλα ότι πλέον η βάφτιση είναι περισσότερο ένα έθιμο. άπειροι εν ελλάδι άθεοι/αγνωστικιστές/αδιάφοροι, είναι τυπικά βαφτισμένοι ορθόδοξοι, κανείς δε νοιάζεται.
αλλά από την άλλη έχει δίκιο κι ο ασημούλης, ο κλήρος δε θα το αφήσει να φθίνει τόσο εύκολα όσο π.χ. ο αρραβώνας, είναι σημαντικό χαρτί.
freak brother
27-06-2014, 15:42
και κάπου εδώ να πω ότι πριν κανα χρόνο έμαθα ότι υπάρχουν αβάφτιστοι άνθρωποι κι ότι δεν είναι απαραίτητο νομικά να βαφτίσεις τα παιδιά σου, μουτζώστε ελεύθερα
(εννοείται ότι οι γονείς των αβάφτιστων που γνώρισα είναι κομμουνισταί!)
προφανως δεν ειναι απαραιτητο νομικα.. ελεος δεν ειμαστε και τοσο Ιραν ..
ikonoklast
27-06-2014, 15:46
Eίμαστε λίγο Ιραν, με δεδομένο ότι μετά από μπλοκάρισμα δεκαετιών ξαναεκκινείται φέτος, με πρωτοβουλία Μπουτάρη / Καμίνη, η δημιουργία αποτεφρωτηρίων.
Και ξαναμπλοκάρεται από την εκκλησία.
funishment
27-06-2014, 15:55
προφανως δεν ειναι απαραιτητο νομικα.. ελεος δεν ειμαστε και τοσο Ιραν ..
τις μέρες μετά το συμβάν το ανέφερα παντού και δεν είναι και τόσο προφανές, πολλοί δεν το είχαν σκεφτεί καν όπως κι εγώ, μην τρελαίνεσαι
φυσικά και είμαστε Ιράν, ήξερες μέχρι χτες ότι αν πει όχι ο βαφτιζόμενος δεν μπορεί να γίνει βάφτιση; ινβ4 μας θέλουν στο σκοτάδι, εβραίοιιιι-μου-κλειδώσαν-τη-φωνή
freak brother
27-06-2014, 16:00
Λιγο Ιραν ειμαστε ειδικα σε σχεση με κεντροευρωπαικα κρατη
σε αλλα να νεα .
http://i59.tinypic.com/vo1xrm.jpg
antimusic
27-06-2014, 16:06
ονιμπότσο αυτή τη φορά το παράκανες.
Κυρία Μαριάννα
27-06-2014, 17:04
προσπερνώ το γεγονός πως η άλλη έμαθε πέρυσι πως ανάμεσά μας ζουν αβάφτιστα και συνεχίζω με ένα δριμύ κατηγορώ για την βάφτιση
ΝΟΤ
γενικά πάντως, με τη βάφτιση, έχω ένα πολύ σοβαρό θέμα αλλά έχει να κάνει με την θρησκευτική της υπόσταση.
παλιότερα, θυμάμαι, είχα σκοτωθεί με μια τύπισσα η οποία μου αυτοαποκαλούταν άθεη αλλά όταν η κόρη της έφτασε 5 ή 6 αποφάσισε να τη βαφτίσει γιατί ένιωθε άσχημα που δεν είχε φωτογραφικό άλμπουμ να δείξει στους συμμαθητές της.
τελικά καταλήξαμε να φωνάζω εγώ μέχρι που μου εξήγησε πως είναι αναρχοχριστιανή και εκεί κάπου τα παράτησα γιατί δεν υπήρχε ελπίδα.
που θέλω να καταλήξω όμως;
πως -δόξα τω θεώ- η μικρή Λυδία βαφτίστηκε από άλλον παπά (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=311937&catid=3)
πσ. τα μπράβο στον παπά δεν τα κατάλαβα πάντως που παίξανε στο ιντερνετ.
funishment
27-06-2014, 17:08
:sad:
Κυρία Μαριάννα
27-06-2014, 17:09
έλα-έλα μη στεναχωριέσαι, αν κάνω ποτέ δικό μου θα στο γνωρίσω και θα λες πως ξέρεις δύο.
:frik:
freak brother
27-06-2014, 17:15
εχω φιλους που δε παντρευτηκαν με θρησκευτικο , αλλα για το σοι καναν βαφτιση γιατι κατι επρεπε να κανουν για τα σογια .. οποτε καναν το πιο οικονομικο ..
Κυρία Μαριάννα
27-06-2014, 17:16
να τους πεις πως είναι αστείοι.
εδιτ: αν και δεν ξέρω ποιοι είναι πιο αστείοι. οι άθεοι γονείς που βαφτίζουν γιατί δεν μπορούν να απογαλακτιστούν από την οικογένεια ή οι άθεοι νονοί...
Sotos_The_Tequiler
27-06-2014, 17:22
που θέλω να καταλήξω όμως;
πως -δόξα τω θεώ- η μικρή Λυδία βαφτίστηκε από άλλον παπά (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=311937&catid=3)
μάθαμε αν αυτός τη ρώτησε;
να τους πεις πως είναι αστείοι.
εδιτ: αν και δεν ξέρω ποιοι είναι πιο αστείοι. οι άθεοι γονείς που βαφτίζουν γιατί δεν μπορούν να απογαλακτιστούν από την οικογένεια ή οι άθεοι νονοί...
:oops::oops:
Κέβιν Σόρμπο
27-06-2014, 17:23
http://youtu.be/PtB1seQQTCw?t=1m43s
freak brother
27-06-2014, 17:25
και γω θα γινω σε κανα χρονο ... νονος τεκνου e.rιτη , γκιλτι! (εχω παντρεψει κι'ολας)
Κυρία Μαριάννα
27-06-2014, 17:27
ζείτε ανάμεσά μας.
εγώ έχω αρνηθεί κάνα δυο φορές (είναι γνωστή άλλωστε η σχέση μου με τα παιδιά και όλοι με θέλουν) και σε μία φίλη που με πίεζε της πρότεινα ονοματοδοσία και χωρίς λαμπάδες και παπούτσια το πάσχα και τελικά το πήρε πίσω.
freak brother
27-06-2014, 17:35
προσπαθω να τα βλεπω περισσοτερο αυτα (οσο και αν τα σιχαινομαι σε φαση οτι ποτε δε μπαινω στην εκκλησιά) σαν μερος ενος γραφικου φολκλορ σα να παω αφρικη και να δω γιορτες ιθαγενων η κατι τετοιο...
Raven Lord
27-06-2014, 18:55
έθεσα το ερώτημα γιατί είμαι περισσότερο με την κυρία μαριάννα σε αυτό το θέμα. δηλαδή, οκ, γάμοι / βαφτίσεις κ όλα αυτά τα θρησκευτικά έθιμα βρίσκονται πλέον στη σφαίρα του γραφικού και του τοπικού φολκλορ ας πούμε, αλλά από την άλλη δεν παύουν να αποτελούν μια τεράστια βιομηχανία κερδών για κάποιες υπερ-υπερτιμημένες υπηρεσίες. θα μου πει εδώ βέβαια ο δικηγόρος του διαβόλου, "αν βγάλουμε την εκκλησία από τη μέση τι κερδίζεις? πάλι θα υπάρχει το συντριπτικό ποσοστό των εξόδων". τελοσπάντων, το όλο θέμα είναι συμβολικό για 'μενα. πρέπει κάποιοι, κάποια στιγμή, να πουν ένα γαμημένο STOP THE MADNESS. και αναφέρομαι κυρίως σε αυτούς που το κάνουν για τα μάτια του κόσμου. αυτοί που "πιστεύουν" ως ένα βαθμό, με γεια τους με χαρά τους.
προσωπικά, μου έχουν προτείνει 2-3 φορές να γίνω κουμπάρος αλλά ξεκαθάρισα ότι σε θρησκευτικό γάμο δεν πρόκειται να το κάνω. όποιος θέλει σε πολιτικό, με χαρά να τον στηρίξω. νιώθω λίγο άσχημα, βέβαια, που σχεδόν όλοι οι φίλοι εδώ παίρνουν το δρόμο του κοινωνικού κονφορμισμού (απαπαπα τι θα πει ο κόσμος) κ εγώ φαίνεται σα να τους εγκαταλείπω. μόνη περίπτωση να υποχωρήσω αν μου το ζητήσει κάποιος που είμαι σίγουρος ότι το κάνει λόγω πίστης κ εννοείται είναι πολύ κολλητός φίλος. εκεί μάλλον θα σφίξω τα δόντια, άλλωστε για τις στατιστικές και τον ΕΣ είμαι ακόμη χριστιανός ορθόδοξος :P
tsimpouklano
27-06-2014, 19:10
Για να δείτε πόσο true είναι η επαρχία, μικρός όταν ήμανε και σύχναζα σε σπίτια φίλων, θυμάμαι τη γιαγιά του ενός μας είχε πιάσει και μας είχε πει να μην κάνουμε παρέα το τάδε παιδάκι, γιατί είναι αβάπτιστο και οι γονείς του δεν πιστεύουν στο θεό, αλλά στο σατανά.
(Επίσης, αντίστοιχα περιστατικά θυμάμαι έντονα και με αλβανάκια. Το λέω γιατί εμπίπτει στην κατηγορία συντηρητική οικογένεια, η οποία αποτελεί τη σκέπη των γαμοβαπτίσεων/έξωοιξένοι/κα)
Το παραπάνω το λέω, γιατί παλαιότερα κυρίως και δη στην επαρχία, κάτι τέτοιες λογικές ζούσαν ανάμεσά μας, και τη στιγμή που τα παιδιά με περίσσεια ευκολία μεταφέρουν ό,τι ακούν στο σπίτι στο σχολείο, αυτό μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην καθημερινότητα του στιγματισμένου παιδιού (γαμώ την παναγία ακομα θυμάμαι τα ελληνάκια να κυνηγάν το "αλβανάκι", το "βρωμιάρη" του σχολείου, ασταδιαλα). Οπότε, ακόμα και για γονείς που ήταν κατά, ίσως τελικά η βάπτιση αποτελούσε ένα πιθανό σενάριο. Φυσικά, η ενδεδειγμένη λύση κατεμε θα ήταν να παν να πιάσουν τους γονεις/παππουδες και να ξηγηθούν φαπίδια, αλλά τέσπα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι πλέον έτσι τα πράγματα και έχουν ανοίξει λίγο τα μυαλά σε θέματα "στιγματισμου". Εννοείται με αυτό που λέει ο raven περί stop the madness είμαι.
morphine
28-06-2014, 05:02
υπάρχει η βάφτισή μου βιντεοσκοπημένη και πριν καν ξεκινήσει η μαλακία είμαι εγώ και τσιρίζω "δε θέλω να με βαφτίσετε". Με γδύνουν και ουρλιάζω, μετά με πάνε στην κολυμπήθρα και ρίχνω κλωτσιές στο τραγί και αντιστέκομαι όσο δεν πάει, αυτός ιδρώνει και τα έχει πάρει στο κρανίο, έχει 2 άτομα να με κρατάνε για να καταφέρουν να με βάλουν στο νερό, δεν ακούγεται η φωνή του παρά μόνο ένα μόνιμο "ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΑΦΤΙΣΕΤΕ" το οποίο συνεχίστηκε και στο γιορτινό τραπέζι μετά, όπου όλοι το βρίσκουν τρομερά χαριτωμένο και χασκογελάνε, μα έλα τελείωσε τώρα χου χου χα χα τι γλυκό παιδάκι
και όλη αυτή την ώρα που το γλυκό παιδάκι υπέφερε και δήλωνε μια ξεκάθαρη άρνηση σε κάτι αηδιαστικό και σάπιο ήταν εκεί και η κάμερα να καταγράψει το όμορφο μυστήριο για να το έχουμε να το θυμόμαστε, δόξα τω θεώ
και μετά αναρωτιόνταν γιατί τρώω αποβολές επειδή έχω κόντρα με τη θρησκευτικού
σκατά και εμετός
KoiliaSamprela
28-06-2014, 09:25
Σε τι ηλικία αυτό? και γιατί δεν ήθελες? είχες επιλέξει να είσαι άθεη ασούμε ? Σε χάλαγε το νερό? ο παπάς που είχε μούσια?
Πέρα από την σωστότατη τοποθέτηση του Ρέιβεν νομίζω περί "ακριβού έθιμου" όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ, και λίγο στραβωμένα ως προς την άποψη της κυρίας μαριάνας με την "φίλη" της.
Αλλά αυτό πάει σε άλλη συζήτηση περί φασισμού και αντιλήψεων.
Κυρία Μαριάννα
28-06-2014, 10:21
αν το "περί φασισμού και αντιλήψεων" πάει σε μένα σου κάνω *χριστούλη και καθρεφτάκι.
Phantom Duck
28-06-2014, 11:01
εγώ είχα γουστάρει με την όλη φάση και φήμες λένε ότι ζήταγα κι άλλο λάδι από τον παππά. μετά αναρωτιόμαστε γιατί πηδάνε αγοράκια.
KoiliaSamprela
28-06-2014, 11:26
αν το "περί φασισμού και αντιλήψεων" πάει σε μένα σου κάνω *χριστούλη και καθρεφτάκι.
παλιότερα, θυμάμαι, είχα σκοτωθεί με μια τύπισσα η οποία μου αυτοαποκαλούταν άθεη αλλά όταν η κόρη της έφτασε 5 ή 6 αποφάσισε να τη βαφτίσει γιατί ένιωθε άσχημα που δεν είχε φωτογραφικό άλμπουμ να δείξει στους συμμαθητές της.
τελικά καταλήξαμε να φωνάζω εγώ μέχρι που μου εξήγησε πως είναι αναρχοχριστιανή και εκεί κάπου τα παράτησα γιατί δεν υπήρχε ελπίδα.
[/URL]
Ο νταλκάς μου είναι ΓΙΑΤΊ να σκοτωθείτε επειδή ήθελε να βαφτίσει το παιδί της , όχι γιατί δεν γουστάρεις την βάφτιση , μην βάζουμε στο ίδιο καζάνι τα πάντα.
Κυρία Μαριάννα
28-06-2014, 11:30
γιατί ήταν "άθεη".
Drumsick
28-06-2014, 11:32
Εγώ βαφτίστηκα καθολική (χωρίς γυμνισμό και βουτιές στην κολυμπήθρα δλδ), κορόιδα.
KoiliaSamprela
28-06-2014, 11:35
γιατί ήταν "άθεη".
αν ήταν η πρώτη σου φορά που συναντάς κάποιον που νομίζει ότι είναι κάτι, πάσο και το παίρνω πίσω.
Κυρία Μαριάννα
28-06-2014, 11:39
εντάξει ρε φίλε η φάση έγινε γύρω στο 2006-7 η κοπελιά ήταν μαλακισμένη καιε γώ είχα πολλά περισσότερα νεύρα απ' ό,τι τώρα.
http://110.imagebam.com/download/qVYSH65wlzCQemqUaaqPSw/33561/335600293/epicanswer.JPG 8-)
morphine
28-06-2014, 17:52
Σε τι ηλικία αυτό? και γιατί δεν ήθελες? είχες επιλέξει να είσαι άθεη ασούμε ? Σε χάλαγε το νερό? ο παπάς που είχε μούσια?
τι σημασία έχει το γιατί δεν ήθελα; Από ποια ηλικία και μετά επιτρέπεται να έχουν άποψη τα παιδιά;
Κανένας από τους γονείς μου δεν πίστευε και δεν είχα βρεθεί ποτέ σε εκκλησία μέχρι τότε. Μπορεί να με φρίκαρε η ατμόσφαιρα. Από μικρό κι από τρελό.
Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι όταν βλέπεις ένα παιδί σε απόλυτη υστερία (για κάτι που είναι άσχετο και δεν έχει να κάνει με την υγεία του πχ να πρέπει να φάει το φαί του και να μη θέλει) είναι βάρβαρο να επιμένεις σε όλο αυτό το πανηγυράκι που στήνεται για την κοινωνική αποδοχή.
Phantom Duck
28-06-2014, 18:12
χεχε, αυτό ισχύει και για το σχολείο
*για να μην παρεξηγηθώ, δεν το εξισώνω με τη βάφτιση, αλλά το "να διαλέξει το παιδί" δε γίνεται να το λέμε μόνο όταν πρόκειται για κάτι που εμείς δε θέλουμε. πώς διαλέγει το παιδί γλώσσα, διαμονή, εκπαίδευση, να πάει στο γιατρό; εγώ θέλω να καταργηθεί η βάφτιση γιατί θεωρώ ότι η θρησκεία ήταν πολύ καλό πράγμα για το 1800, τώρα πια καλό είναι να παίρνει πόδι ακόμα και με σοβιετική απαγόρευση. όχι επειδή καταργεί κάποιο ανθρώπινο δικαίωμα του μωρού, μην τρελαθούμε τελείως.
asimoulis
28-06-2014, 18:45
Κι εγώ ένα πρωί ήμουν σε υστερία για να μην με πάνε πρώτη μέρα παιδικό, σε καινούριο μέρος. Ακόμα ντρέπομαι που ταλαιπώρησα την μάνα μου να με σέρνει στο δρόμο ενώ εγώ ουρλιάζω.
(μία από τις μετρημένες πεντακάθαρες αναμνήσεις από γύρω στα 4)
VidnaObmana
28-06-2014, 20:17
Η θρησκεια δεν παιρνει ποδι με απαγορευσεις.
Phantom Duck
28-06-2014, 20:28
εξαιρετικά εύστοχο ποστ σε ένα θρεντ όπου κομμουνιστές δικαιολογούν τη βάφτιση νεογνών.
OniBocho
29-06-2014, 09:09
Το απόγευμα, αν καταφέρω να πάρω τα πόδια μου, ίσως σας πω για άθεους γονείς, άθεους νονούς και τους λόγους που ακόμα κολλημένοι γονείς των άθεων γονιών ζητούν να βαπτιστεί ένα παιδί. Σε 3 1/2 ώρες, γαμώ το χριστό, την παναγία, τον Γιαχβέ, το περιστέρι, τους "αγίους", τις εκκλησίες, τους σταυρούς, τα ράσα, τη βίβλο και τα ψέματά τους.
OniBocho
29-06-2014, 09:54
Κακό ψόφο σε αυτούς που μούτζωσαν ρε. Γαμώ την ψυχή σας.
KoiliaSamprela
29-06-2014, 10:02
Ίσως δεν έπρεπε να τα βάλεις στο ίδιο καζάνι με την Ατρομητάρα, οι φενταγκίν δεν τα περνάνε αυτά στο ντούκου.
Σε άλλα νέα , ένας δογματικός άθεος είναι καλύτερος από τον μέσο χρισιανοταλιμπάν?
OniBocho
29-06-2014, 10:10
ατρομητάρα = περιστέρι; λωλ
Όχι, δεν είναι. Αλλά σε μια χώρα σαν την αιλάδα είναι και αρκετά πιο καταπιεσμένος. Ή σε μια χώρα σαν το Ιράν, όπου στις ηλικίες 25 - 40 η αθεΐα σπάει κάθε ρεκόρ, παρόλο που δεν το υπολόγιζαν οι "θρησκευτικοί ηγέται" αυτό.
Γενικώς ρε κοιλίτσα, δεν είναι ζήτημα σύγκρισης κάφρων, αλλά ζήτημα σεβασμού ελευθεριών. Σε τι διαφέρεις από τον κάθε καλό αφέντη αυτού του κόσμου, όταν παίρνεις τέτοιες αποφάσεις για κάποιον που ακόμα δεν μπορεί; Εμένα αυτό κοντεύει να με σκάσει και δεν κοιμήθηκα όλο το βράδυ, έχει δεθεί το στομάχι μου κόμπος και δεν ξέρω αν θα μπορώ να ανασάνω σε δυόμιση ώρες, όταν θα βλέπω να τον βασανίζουν και δε θα μπορώ να κάνω τίποτα για να το σταματήσω πια "για να μη γίνουμε ρεζίλι".
Όταν πήγα και μίλησα με τον τράγο (ο οποίος βέβαια είναι από τους πλέον ανοιχτόμυαλους και τον ήξερα από τότε που ήμουν παιδάκι του γυμνασίου και μας μιλούσε για σχέσεις, σεξ, αυνανισμό, για αυτό και τον αναζήτησα παρόλο που σύμφωνα με τη μητρόπολη δεν ανήκει το παιδί μου στην ενορία του) μου είπε "όποτε θέλει μπορεί να το απαρνηθεί, αλλά είναι σαν το φαγητό που αποφασίζεις να βάλεις στο στόμα του και το ίδιο δεν μπορεί να αποφασίσει". Μα, το ένα ζήτημα έχει να κάνει με την επιβίωσή του και το στηρίζει Η ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ και το άλλο είναι για την επιβίωση ενός θρησκευτικού μορφώματος.
KoiliaSamprela
29-06-2014, 10:21
χμ, αν κατάλαβα καλά, μιλάς για το δικό σου παιδί
Εφόσον είσαι άθεος, ξέρεις ότι στο παιδί δεν θα του συμβεί κάτι έτσι? είναι σαν την φάση που κοινωνάνε ... ότι και αν κάνουν το δόντι δεν γίνεται χρυσό .
Από κει και πέρα αν έχετε "εκνευρισμό" θα τον μεταδώσετε στο παιδί και το παιδί θα υποφέρει περισσότερο (τρου στορυ 2 εβδομάδες πριν , κουλ νονοί κουλ γονείς , το κοριτσάκι μόνο γέλαγε)
Τώρα επειδή το κάνετε αν κατάλαβα καλά για τα παπούδια , χαλάλι ρε, μικρό το κακό για σας, τεράστια η χαρά για αυτούς. Πιο πολύ χαλάς την ζαχαρένια σου από το όσο αξίζει.
Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι κάνοντας κάποια πράγματα για την μανούλα μου, εμένα μου ήταν τόσο αδιάφορα (βαρετά / κουραστικά ) της έδινα τόση χαρά. Ξέρω έπρεπε να το γράψω με ροζ, αλλά δεν πειράζει
Phantom Duck
29-06-2014, 10:28
Σε άλλα νέα , ένας δογματικός άθεος είναι καλύτερος από τον μέσο χρισιανοταλιμπάν?
χμ, ελπίζω η απάντηση να είναι "φυσικά".
KoiliaSamprela
29-06-2014, 10:35
η απάντηση είναι δογματική, δεν υπάρχει καλύτερος δογματικός :)
Keeper Of The Seventh Son
29-06-2014, 10:40
Εφόσον είσαι άθεος, ξέρεις ότι στο παιδί δεν θα του συμβεί κάτι έτσι? είναι σαν την φάση που κοινωνάνε ... ότι και αν κάνουν το δόντι δεν γίνεται χρυσό .
Από κει και πέρα αν έχετε "εκνευρισμό" θα τον μεταδώσετε στο παιδί και το παιδί θα υποφέρει περισσότερο (τρου στορυ 2 εβδομάδες πριν , κουλ νονοί κουλ γονείς , το κοριτσάκι μόνο γέλαγε)
Τώρα επειδή το κάνετε αν κατάλαβα καλά για τα παπούδια , χαλάλι ρε, μικρό το κακό για σας, τεράστια η χαρά για αυτούς. Πιο πολύ χαλάς την ζαχαρένια σου από το όσο αξίζει.
Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι κάνοντας κάποια πράγματα για την μανούλα μου, εμένα μου ήταν τόσο αδιάφορα (βαρετά / κουραστικά ) της έδινα τόση χαρά. Ξέρω έπρεπε να το γράψω με ροζ, αλλά δεν πειράζει
souper post samprela to sinopsises kalitera ap olous imo. Kalo to staying trou ston atheismo mas k to fait the xipokrits alla oi parapanw skepseis einai pio anthrwpines k stin praksi oi pio simeferouses gia olous
OniBocho
29-06-2014, 11:19
Μα, αυτό εννοείται. Προφανώς δε θα γίνει κάτι στο παιδί. Και προφανώς, τίποτα για το μέλλον του δε θα στιγματιστεί σήμερα. Αλλά κι από τη μεριά μας, δε γίνεται για λόγους κόντρας ή επιμονής και πείσματος. Πλάθεις με την αγάπη σου τις εικόνες και τις σκέψεις για την οικογένειά σου, το παιδί σου, τη ζωή σας κι έρχεται ένας άλλος ηλίθιος εγωισμός να σου πει "θα με σεβαστείς, γιατί είμαι γονιός σου, γιατί έχω κάνει τόσα για σένα, γιατί τι σου ζήτησα τόσα χρόνια;" και πρακτικά, σου λέει "στον πούτσο μου η γνώμη σου".
Είναι πολλά που μπορείς να πεις σαν αντίλογος ρε κοιλίτσα μου. Τα πεθερικά μου σκέφτονται ότι πίσω στο χωριό που ζουν στην Πελοπόννησο, δεν τολμούν να πουν ότι ο εγγονός τους δε βαφτίστηκε. Η χαρακτηριστική ατάκα ήταν "γιατί να αποτελέσει αυτό το παιδί εξαίρεση;" Οι δικοί μου πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει, γιατί α) εσύ τι έπαθες που σε βαφτίσαμε; αυτά που θέλεις δεν πιστεύεις; β) ο θεός υπάρχει και πέρα από το παπαδαριό, το παιδί πρέπει να διεκδικήσει τη σωτηρία της ψυχής του γ) δεν είστε μόνοι σας, η οικογένεια περιλαμβάνει κι άλλα πρόσωπα...
Αλλά, αν αντιστρέψεις όλα αυτά τα "επιχειρήματα" τους ξεβρακώνεις και μετά γίνεσαι κακός. Στην τελική, είναι χαζός ΟΠΟΙΟΣ παππούς και γιαγιά στραβώσει με το παιδί του ή με το εγγόνι του, για τέτοιο λόγο. Θα στραβώσει σίγουρα δηλαδή, οπότε εννοώ αν δεν του περάσει την πρώτη βδομάδα, τον πρώτο μήνα άντε τρίμηνο. Επίσης, θεωρώ ότι εύκολα λέμε πως για τους γονείς αξίζει να κάνουμε κάποια πράγματα που δε θέλουμε, γιατί είναι μεγάλοι και γιατί είναι πιο κοντά στο τελείωμα και γιατί κάνοντας πράγματα για εκείνους (που δήθεν είναι ασήμαντα για εμάς) παίρνουν χαρά και χρόνια. Αν εγώ σκάσω από το κακό μου και ψοφήσω πχ, γιατί έχω αδύναμη καρδιά ή γιατί μπορεί να έγινα στουπί και να έχω κάνει ναρκωτικά για να την παλέψω, πέρα από εσάς που θα χαρείτε εδώ μέσα, οι γονείς μου θα λένε "τι τη θέλαμε την κωλοβάφτιση;"
Θέλω να πω, αν και αρκετά γραφικά (yes, I know), ότι δεν πρέπει να περνάει ένας τέτοιου είδους "εκβιασμός" με το θάνατο (ή το λιγότερο χρόνο ζωής) για φόβητρο.
Για τον εκνευρισμό που λες, θεωρώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο, για αυτό εξετάζω πολύ σοβαρά την περίπτωση να μην μπω καν μέσα, για να είμαστε όλοι καλύτερα. Θα δω και θα κρίνω ανάλογα. Μέχρι πριν ένα μήνα, έλεγα πως αν κλάψει το παιδί θα κουτουλήσω τον παπά. Επειδή είναι αδύνατο να μην κλάψει το παιδί όμως...
Είναι και το γαμώτο ρε παιδί μου. Είσαι ένας νέος (ωραίος ή μη, δεν έχει σημασία), γνωρίζεις τη γυναικάρα της ζωής σου στην κατάληψη, πηγαίνετε σε πορείες, κολλάτε αφίσες, κάνετε τα σχέδιά σας τα παραβατικά, δημιουργείτε έναν άνθρωπο και ονειρεύεστε να του προσφέρετε ό,τι περνάει από το χέρι σας, με πρώτο και κυριότερο την ελευθερία των επιλογών του κι έρχεται η μαλακισμένη στιγμή που αυτά πάνε περίπατο για λόγους που δεν μπορείς να κατανοήσεις και να συμμεριστείς. Και σκέφτεσαι ότι ούτε καν για το παιδί σου δεν μπορείς να σπάσεις τις αλυσίδες. Θα πρέπει να περιμένεις και να δεις, αν θα αποφασίσει να το κάνει αυτό και για σένα και για όλους της γης τους κολασμένους. :'(
Phantom Duck
29-06-2014, 11:35
η απάντηση είναι δογματική, δεν υπάρχει καλύτερος δογματικός :)
ξεκάθαρα όχι, θα προτιμούσα έναν σταλινικό από έναν ναζί ή έναν επιστημονιστή θετικιστή από ένα μέντιουμ που δεν εμβολιάζει τα παιδιά του.
καλό το να βλέπουμε όλες τις πλευρές αλλά έχουμε διαλέξει κι εμείς κάποια, η δικιά μου άποψη είναι ότι η θρησκεία είναι απομεινάρι του παλιού κόσμου και ακόμα και στον καπιταλισμό δεν έχει πια καμμία θέση. κι ας δημιουργηθεί στρατός με χατζηστεφάνου της αθεΐας.
ον τόπικ παρ' όλα αυτά, έχω βαφτιστεί και δεν έχω σκεφτεί ακόμα να κάνω μήνυση στους γονείς μου που με ανάγκασαν να υπομείνω αυτό το μαρτύριο. ίσως φταίει το ότι δεν είναι η γαμημένη βάφτιση το θέμα αλλά τα δεκαοχτώ χρόνια που με μάθαιναν να σκέφτομαι μόνος μου (εκτός από τότε που είδα παππά και ρώτησα "τι είναι αυτός;" "μαϊμού").
@πάπια: Με τη διαφορά, όμως, ότι το σχολείο προσφέρει αποδεδειγμένα οφέλη. Κατά τ'άλλα πιάνω το πόιντ σου και συμφωνώ. Καλώς ή κακώς, οι γονείς είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές ενός παιδιού, συχνά για περισσότερες απ'όσες πρέπει, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική.
@κοιλιά: Μη με κάνεις να το εξηγήσω γιατί είναι τεράστια κουβέντα και δεν έχω διάθεση να την κάνω, αλλά ήμουν πάντα της άποψης ότι οι "δογματιστές άθεοι" δεν είναι όσο άθεοι θέλουν να δείχνουν και, σε κάποια φάση της ζωής τους, ήταν δογματιστές θεϊστές αλλά, ξαφνικά, αναρχία κι επανάσταση. Οι αγνά, πραγματικά άθεοι (ποτέ δε μου άρεσε αυτή η λέξη, ρε πούστη) που γνωρίζουν ακριβώς τι, πώς και γιατί αδιαφορούν και απέχουν πλήρως.
Ή έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου, επειδή είμαι ελιτιστής.
ΤΙ εννοείτε με δογματικούς άθεους ρε παιδιά; Αυτούς που είναι απολύτως πεπεισμένοι πως δεν υπάρχει θεός (της Εβραϊκής έστω παράδοσης) και δεν παίρνουν στα σοβαρά τα επιχειρήματα των πιστών ή αυτούς που πρήζουν τα παπάρια των πιστών σε καθημερινή βάση και νιώθουν πανέξυπνοι;
Δε βλέπω ιδιαίτερο δογματισμό ούτε στην πρώτη, ούτε στη δεύτερη περίπτωση. Σίγουρα αρκετή κανγκουριά στη δεύτερη αλλά όχι δογματισμό.
Phantom Duck
29-06-2014, 13:59
τυπικά το "είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει θεός" είναι δογματικό, καθώς είναι λίγο δύσκολο να υπάρξουν ενδείξεις που στηρίζουν τον παραπάνω συλλογισμό.
12 stars circle your brow
29-06-2014, 14:01
Ουσιαστικά, το "υπάρχει θεός" είναι αποκύημα της φαντασίας ανθρώπων που έζησαν μερικές χιλιάδες χρόνια πριν κυρίως γιατί δεν είχαν ιδέα τι τους γίνεται και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ένα σωρό φαινόμενα (όχι ότι τώρα ξέρουμε, αλλά ορισμένα έχουν εξηγηθεί έστω). Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να δέχεται τέτοια δεδομένα.
E γι' αυτό έγραψα της Εβραικής παράδοσης έστω, αυτό το omniscient, omnipotent ον. Με το πρόβλημα του κακού είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να πιστέψεις σε κάτι τέτοιο. Όχι το θεό του Σπινόζα ή του Einstein δλδ.
Phantom Duck
29-06-2014, 14:04
ναι συγγνώμη το παράβλεψα. εντάξει, δε λέει και κανένας "δεν υπάρχει ο γιαχβέ συγκεκριμένα, για άλλους το συζητάμε", αλλά από την άλλη πόσοι άθεοι πρήχτες υπάρχουν ας πούμε. στην ελλάδα μένουμε, όχι στο /r/atheist
rat_poison
29-06-2014, 14:12
παρά ταύτα είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα χωρίς να έχουμε αποδείξει την ανυπαρξία τους.
το κατα russel παράδειγμα είναι μία τσαγέρα στο διάστημα που είναι σε τροχιά στη ζώνη των μετεωριτών, τόσο μικρή που η τεχνολογία μας δεν μπορεί να εντοπίσει
μάλιστα η τσαγέρα είναι πιθανότερο να υπάρχει, μια που τουλάχιστον είμαστε σίγουροι ότι στη γη υπάρχουν τσαγέρες
το πόιντ είναι ότι μπορείς να πιστεύεις ότι υπάρχει η τσαγέρα άμα θες, δε θα σου πει κανείς τίποτα. αλλά το να βασίζεις την ηθική σου, τις καθημερινές σου αποφάσεις και το πώς κρίνεις τους ανθρώπους σύμφωνα με την ύπαρξη της τσαγέρας δεν είναι και το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο