View Full Version : Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.
LOL. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταλινικού τύπου φρασεολογία; Είσαι χαζούλης; Τα κουβελοειδή που λες και συ είχα την εντύπωση πως τα έχετε στη μπούκα γιατί πασοκίζουν. Γιατί αλήθεια νομίζεις ότι φύγανε από το ΣΥΡΙΖΑ; Και οκ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Μιλάς για "συντριπτικά περισσότερους". Αριθμητικά μιλάμε για 100 άτομα, το καταλαβαίνεις αυτό, έτσι;
Συγκρατήσου λίγο ρε παιδί μου. Είμαστε και οι δύο καραγκιόζηδες αν βριστούμε. Εγώ προσωπικά το άχτι μου το βγάζω αλλού, εσύ γιατί το βγάζεις στο internet; Σε παρακάλω, όχι το μουνάκι της μανούλας μου :(
ikonoklast
02-03-2011, 17:48
Τραγικός.
cybernaut
02-03-2011, 17:49
έχουμε γεμίσει με φασιστοειδή τύπου cybernaut
Εγώ προσωπικά το άχτι μου το βγάζω αλλού, εσύ γιατί το βγάζεις στο internet; Σε παρακάλω, όχι το μουνάκι της μανούλας μου
το μουνάκι της μανούλας σου :)
[παιζει να ναι η πρωτη φορά στην ζωη μου που χρησιμοποιω την εκφραση, γραπτώς ή μη ! ]
εντιντ
Εγώ προσωπικά< κ αυτο ειναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ! γιδι επιστημονα !
Dragonlord
02-03-2011, 17:50
Πω ρε φοίβο, στον σύριζα ήταν να μπει επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου 2009 ο σκιτσογράφος Στάθης και τον φάγανε (κυρίως κουβελικοί αν δεν κάνω λάθος) γιατί πατριώτιζε πολύ, τι το κουράζεις άμα δεν ξέρεις, κρίμα είναι.
BibleBlackBird
02-03-2011, 17:54
Βασικά, σου είναι ΤΟΣΟ δύσκολο να πεις απλά: «Εντάξει, το παίρνω πίσω, ΔΕΝ μιλάω για το σύνολο των αριστερών δυνάμεων σε αυτόν τον τόπο γιατί υπάρχει και Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κουβελοειδή και ας πούμε οι πράσινοι αλλά και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά που οι συντριπτικά περισσότεροι δεν έχουν σχέση με τον σταλινικό εθνικισμό του ΚΚΕ και μάλιστα μερικοί από αυτούς εν μέσω κρίσης ασχολούνται πιο πολύ με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών παρά με όλα τα υπόλοιπα.» Μου τη βιδώνει άπειρα όταν καραγκιόζηδες σα και σένα που το παίζουν ορθολογιστές, άθεοι, θετικιστές, σκεπτικιστές, μεγα-επιστημολόγοι δεν μπορούν να σταυρώσουν έναν στοιχειώδη γαμημένο συλλογισμό ή να παραδεχτούν ότι είπαν μια καραγκιοζιά.
ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ.
Χωρις να παρω καποια θεση αλλα ενα 8% με 10% εκφραζει το μεγαλυτερο μερος της αριστερας (οτι ορολογια και να δωσουμε σε αυτην) και προφανως οταν μιλας για τις πρακτικες τις αριστερας θα μιλησεις για τις πρακτικες του μεγαλυτερου μερους της. Μην εισαι στενομυαλος.
Πω ρε φοίβο, στον σύριζα ήταν να μπει επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου 2009 ο σκιτσογράφος Στάθης και τον φάγανε (κυρίως κουβελικοί αν δεν κάνω λάθος) γιατί πατριώτιζε πολύ, τι το κουράζεις άμα δεν ξέρεις, κρίμα είναι.
:psyduck:
ΛΟΛ παρέμβαση Πάνου. Καταλαβαίνεις ότι αυτό το γεγονός με τον Στάθη δείχνει ακριβώς αυτό που λέω, έτσι; Γιατί νομίζετε οι κουβελικοί φύγανε και πήγανε αλλού;
Είναι απίστευτο που δεν αντιλαμβάνεστε πως η πολιτική φρασεολογία του 2010 των ΚΚΕ/ΣΥΡΙΖΑ/ΠΑΣΟΚ συνέκλινε στο "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!".
Τέσπα, λείπω από την Ελλάδα μόνο ένα μήνα, ίσως σε αυτόν το μήνα να έχουν αλλάξει πολλά!
...
Dragonlord
02-03-2011, 18:11
Οι κουβελικοί φύγανε γιατί είναι πασόκοι που περιμένουν να τους πέσει κανα υπουργείο σε καμιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Επίσης ο συν επιμένει ακόμα στην καλή ευρωπαϊκή ένωση και δε δέχεται να ακούσει καν για την πιθανότητα εξόδου από ευρωζώνη, τι μας τσαμπουνάς τώρα.
Τι σχέση έχει αυτό; Και το ΚΚΕ είναι κατά της ευρωπαϊκής σύγκλισης αλλά κατεβάζει βουλευτές για το ευρωκοινοβούλιο. Εσύ τι μου τσαμπουνάς.
Και το να λες πως οι κουβελικοί θέλουν να τους πέσει υπουργείο σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ακούγεται κάπως συνομωτικό...
Dragonlord
02-03-2011, 18:23
i am the walrus.
έχουμε γεμίσει με φασιστοειδή τύπου cybernaut
Εγώ προσωπικά το άχτι μου το βγάζω αλλού, εσύ γιατί το βγάζεις στο internet; Σε παρακάλω, όχι το μουνάκι της μανούλας μου
το μουνάκι της μανούλας σου :)
[παιζει να ναι η πρωτη φορά στην ζωη μου που χρησιμοποιω την εκφραση, γραπτώς ή μη ! ]
εντιντ
Εγώ προσωπικά< κ αυτο ειναι ΠΛΕΟΝΑΣΜΟΣ! γιδι επιστημονα !
Ναι, το μουνάκι της μανούλας μου. Τι πρόκειται να του κάνεις; Για πες.
dopefiend
02-03-2011, 19:09
μπα γου δο στην ενός λεπτού σιγή στο ατρόμητος - ολ. βόλου. :touched:
να προσεχουν μονο οι αναρχες οι φενταγιν μην τους κοψει ο σπανος το πετρελαιο
και την βγαλουν με ξυλοσομπα φετος
KoiliaSamprela
02-03-2011, 19:40
να προσεχουν μονο οι αναρχες οι φενταγιν μην τους κοψει ο σπανος το πετρελαιο
και την βγαλουν με ξυλοσομπα φετος
Μην μπερδεύεις τους Περιστεριότες με τον Σπανό ε!
nekrobutcher
02-03-2011, 19:46
όπως και να χει με στεναχωρεί το θέαμα ενός 22χρονου με μια τρύπα στο κεφάλι...ένστικτο βλέπεις (ανθρώπινο)
ναι αλλα...
player_embedded&v=BRBxyglSkuk :puke:
nekrobutcher
03-03-2011, 01:15
οκ gg τραγικό και κιτς
The hero of our times: Είναι γενναίος, πιστός, ανιδιοτελής, ακούραστος, πειθαρχημένος, ορμάει πρώτος στη μάχη, επιδεικνύει αυτοθυσία, δεν εγκαταλείπει ποτέ τους συντρόφους του, είναι υπεράνω χρημάτων, δεν χρωστάει σε κανέναν
και -αν καταφέρουμε να του μοιάσουμε έστω και λίγο- θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα.
http://pitsirikos.net/wp-content/uploads/2011/03/FOTOGRAFIES-21-014-440x330.jpg
http://pitsirikos.net/2011/03/no-more-heroes/
KoiliaSamprela
03-03-2011, 10:52
Δεν ξέρω πόσοι έχετε πάρει χαμπάρι τις "απολύσεις" στην Cosmote.
Διώχνουν 120 άτομα από την Cosmote , κατά κύριο λόγο με αρκετή προϋπηρεσία, και εν αναμονή άλλους 180 από την Γερμανός ΑΕ.
Επί της ουσίας, οι 120 που φεύγουν δεν στοιχίζουν στον οργανισμό πάνω από 2 εκατομμύρια ευρό τον χρόνο , ενώ για την διαφήμιση το budget είναι 150.000.000 ευρό.
Πριν σκεφτεί κανείς γιατί τα σκατοκάναλα δεν έκαναν κουβέντα ή το πέρασαν στα ψηλά ...150.000.000
chris_boss
03-03-2011, 12:25
Ναι αλλά οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αναβαθμίζουν τη σύσταση του ΟΤΕ από σήμερα, αυτό έχει σημασία!!
KoiliaSamprela
03-03-2011, 12:28
Ναι αλλά οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αναβαθμίζουν τη σύσταση του ΟΤΕ από σήμερα, αυτό έχει σημασία!!
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό :oops:
chris_boss
03-03-2011, 12:30
"αγοράστε ΟΤΕ, θα αυξηθούν τα κέρδη και τα μερίσματα, τώρα που διώχνουν κόσμο και μειώνεται το λειτουργικό κόστος!"
KoiliaSamprela
03-03-2011, 13:30
"αγοράστε ΟΤΕ, θα αυξηθούν τα κέρδη και τα μερίσματα, τώρα που διώχνουν κόσμο και μειώνεται το λειτουργικό κόστος!"
α, ναι ναι :)
Αλήθεια είναι αυτό , συμφωνώ λοιπόν
Phantom Duck
03-03-2011, 14:48
θα ήθελα να συμφωνήσω μαζί σου αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό :oops:
0.35
http://www.youtube.com/watch?v=kyvn9r25tD0 (http://www.youtube.com/watch?v=kyvn9r25tD0&t=0m34s)
SpiritCrusher
03-03-2011, 16:29
Πάντως
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, το προσφερόμενο πακέτο στους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν είναι από τα υψηλότερα στην αγορά και ισοδυναμεί με αποδοχές από ένα έως τρία έτη.
Λαμβάνει υπόψη μεταξύ άλλων, την ηλικία, την προϋπηρεσία, καθώς και την οικογενειακή κατάσταση του εργαζόμενου, ενώ επιπλέον διατηρεί, για εύλογο χρονικό διάστημα, συγκεκριμένες παροχές, όπως ατομική και οικογενειακή ασφάλιση υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης, κάλυψη δαπάνης φύλαξης τέκνων, κ.ά.
είμαι άσχετος μεν αλλά 1η φορά ακουω τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα. Μπορεί να φοβήθηκαν το κράξιμο, αλλά ρε πούστη μου ξοδεύεις που ξοδεύεις τόσα, κράτα τους κιόλας να πούμε.
nekrobutcher
03-03-2011, 18:06
αυτό λέγεται "τους-χρυσώνω-το-χάπι-"
Amnesiac.
03-03-2011, 20:45
Ξέρουμε αν θα λειτουργεί κανονικά το 3g internet της cosmote; Το χρειάζομαι για το σαββατοκύριακο.
KoiliaSamprela
03-03-2011, 23:40
Ξέρουμε αν θα λειτουργεί κανονικά το 3g internet της cosmote; Το χρειάζομαι για το σαββατοκύριακο.
To Internet Θα Λειτουργήσει κανονικά
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/184686_10150112025434034_641519033_6137038_4999193_n.jpg
η νέα μόδα στα ίντερνετς
Dragonlord
04-03-2011, 02:14
8xSvIekTPBE
katwrimos
04-03-2011, 03:29
Οι κουβελικοί φύγανε γιατί είναι πασόκοι που περιμένουν να τους πέσει κανα υπουργείο σε καμιά κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Επίσης ο συν επιμένει ακόμα στην καλή ευρωπαϊκή ένωση και δε δέχεται να ακούσει καν για την πιθανότητα εξόδου από ευρωζώνη, τι μας τσαμπουνάς τώρα.
Συμφωνώ για τους Κουβελικούς. Οσον αφορά το δεύτερο, κοιτα να δεις. Οταν είσαι ενας τύπος που γράφει σε ενα φόρουμ μπορείς να λες οτι μαλακία θες, χωρίς να σε νοιάζει τι συνέπειες έχει γιατι ποτέ δεν θα εφαρμοστεί. Ετσι με το δίκιο σου κι εσυ μπορείς να πουλάς τρέλα και να γουστάρεις ρε παιδι μου ετσι, να μείνει η μισή ελλάδα με δελτίο στα καύσιμα ετσι γιατι γουστάρουμε τη φάτσα της μπουμπουλίνας στο χιλιάρικο, γιατι αποφάσισες οτι στον κόσμο σου οι νόμοι της αγοράς δεν ισχύουν και οι αραβες θα μας χαρίζουν πετρέλαιο. Μπορείς επίσης να προτείνεις να κατεβαίνουμε απο τις πολυκατικίες πηδώντας απο το μπαλκόνι γιατι στον κόσμο σου ούτε οι νομοι της φυσικής ισχύουν. Κανείς δεν θα νοιαστεί γιατι οκ καταλαβαίνουμε οτι απλώς είσαι ένας τυχαίος τύπος που ξεκαβλώνει γράφωντας μαλακίες στο ιντερνετσ.
Οταν όμως είσαι κόμμα που ψηφίζει τους νόμους που θα επηρεάσουν το πόση σύνταξη θα πάρει η γιαγιά σου, δεν μπορεις να βγαίνεις και να υποστηρίζεις ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Προφανώς απο τον παραπάνω κανόνα εξερούνται το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ. Αλλα κανένα άλλο κόμμα -ούτε καν η ΝΔ- δεν βγήκε ποτέ να προτείνει μαζική αυτοκτονία η ουσιαστική εξαθλίωση, γιατί απλούστατα υπάρχουν και κάποια όρια στη βλακεία που είναι διατεθημένος να καταποιεί ο κόσμος εκτός απο τα 2 προαναφερθέντα κόμματα που απευθύνονται στο 15% των καθυστερημένων που ζουν στην ελλάδα - όπως και σε κάθε άλλη χώρα..
katwrimos
04-03-2011, 03:48
Διώχνουν 120 άτομα από την Cosmote , κατά κύριο λόγο με αρκετή προϋπηρεσία, και εν αναμονή άλλους 180 από την Γερμανός ΑΕ.
Επί της ουσίας, οι 120 που φεύγουν δεν στοιχίζουν στον οργανισμό πάνω από 2 εκατομμύρια ευρό τον χρόνο , ενώ για την διαφήμιση το budget είναι 150.000.000 ευρό.
Πριν σκεφτεί κανείς γιατί τα σκατοκάναλα δεν έκαναν κουβέντα ή το πέρασαν στα ψηλά ...150.000.000
Για κάποιο περίεργο λόγο, θα απαντήσω σοβαρά στην παραπάνω μαλακία. Μέτοχοι στον ΟΤΕ είναι κατα 85% οι εξής:
Το ελληνικό δημόσιο
Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία
και μέσω ντόιτσε τέλεκομ οι εξής:
Το γερμανικό δημόσιο
Το νορβηγικό δημόσιο
Τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία
Και τώρα απαντήστε μου, σας παρακαλώ. Το ενοώ σοβαρά, σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω μία εξήγηση για το πώς μπορεί κανείς να δικαιολογεί το παραπάνω σκεπτικό. Ενας απο σας που πιστεύει όντως οτι ο ΟΤΕ πρέπει να χαρίσει 2 εκατομυριάκια ευρώ, ας μου κάνει λιανά τι σκατα σκέφτεται?
Είναι δυνατόν λογικός άνθρωπος να υποστηρίζει οτι μερικοί εργαζόμενοι δικαιούνται να τα ξύνουν σε μια θέση με μισθό ίσο με τρία επιδόματα ανεργίας, στην υγειά των κορόιδων φορολογουμένων και συνταξιούχων? Και οκ ρε παιδί μου ανώμαλος λαός είμαστε, πες τους δικούς μας συνταξιούχους τους γράφουμε στην πούτσα μας. Οι γερμανονορβηγοί τι μας φταίξανε? Δηλαδή πως το έχετε εσεις, έτσι απλό είναι να πας σε κάποιον ο οποίος ζεί 5000 χλμ μακρυά και αποφάσισε να σε εμπιστεφτεί και να επενδύσει τα λεφτά των νορβηγών φορολογουμένων και να πείς "Ναι οκ μεγάλε, θένκσ για τα φράγκα να πούμε, αλλα προτιμάμε να τα δώσουμε στους δικούς μας οπότε πάρε τον πούλο και βγαίνοντας πες στο επόμενο κορόιδο να περάσει μέσα"?
Ας μου εξηγήσουν πλης οι μπόσμοι τι σκάτα δεν καταλαβαίνω? Γιατι εμένα το σκεπτικό σας μου φαίνεται ταυτόχρονα απιστευτα αφελές και εξωφρενικά κουτοπόνηρο για να είναι αληθηνό. Δηλαδή πραγματικά, ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΠΑΙΖΕΙ??
atom_smasher
04-03-2011, 03:53
kærre katwrime το μονο που μου ρχεται αμεσα, ειναι και 2 η νυχτα εδω, εκει δεν ξερω τι ωρα εχετε, ειναι πως ξεφορτωνονται ακριβους εργαζομενους, για να προσλαβουν πιτσιρικαδες με 3,60. Δεν ξερω που βασιζεις την αναλυση σου οτι τα παιρνουν απο καποιους αλλους κλπ, αλλα εμενα ετσι μου φαινεται. Κανουν δεν κανουν σωστα τη δουλειας οι εργαζομενοι νομιζω δεν ειμεθα σε θεση να το κρινουμε.
nekrobutcher
04-03-2011, 04:08
είσαι της σχολής πάγκαλου που θεωρεί όλους τους δημ. υπαλλήλους κοπρίτες?? (το πρώτο σκέλος της ερώτησης είναι γραφικό και έχει εν μέρει απαντηθεί) λαϊκίστικο και τόοσοο γραφικό και μπανάλ.......αλλά βέβαια έτσι είναι απολύεις τους εργαζομένους για να κάνεις σεξιστικές διαδημίσεις
katwrimos
04-03-2011, 04:20
kærre katwrime το μονο που μου ρχεται αμεσα, ειναι και 2 η νυχτα εδω, εκει δεν ξερω τι ωρα εχετε, ειναι πως ξεφορτωνονται ακριβους εργαζομενους, για να προσλαβουν πιτσιρικαδες με 3,60. Δεν ξερω που βασιζεις την αναλυση σου οτι τα παιρνουν απο καποιους αλλους κλπ, αλλα εμενα ετσι μου φαινεται. Κανουν δεν κανουν σωστα τη δουλειας οι εργαζομενοι νομιζω δεν ειμεθα σε θεση να το κρινουμε.
Ναι ρε παιδί μου, αυτό ακριβώς ενοώ. Υπάρχει μια δουλειά την οποία μπορεί να την κάνει η ενας πιτσιρικάς με 500 ευρώ η ενας μεγάλος με 1000 (τυχαία νούμερα). Η δουλειά δηλαδη απαιτεί 500 ευρώ για να γίνει και απο κεί και πέρα, μπορείς ή να τα δώσεις στους μετόχους - οπως προβλέπει η συμφωνία που ο νορβηγός σε εμπιστεύτηκε οτι θα τηρήσεις - η στους εργαζομένους σου. Με ποιό σκεπτικό μπορεί κανείς να πεί στην ουσία στο νορβηγό οτι σου έφαγα τα φράγκα? Δηλαδό οκ τον μπόσμο ρε παιδί μου τον έχω γνορίσει και πιστεύω οτι αν ενας γερμανός τουρίστας του δάνειζε λευτά δεν θα του τα έτρωγε. Με βάση ποιά λογική δηλαδή τα 500 ευρώ που προορίζονται στην ουσία για τη σύνταξη κάποιου νορβηγού η και κάποιου έλληνα παππού - γιατι όταν ο νορβηγός μας έδωσε τα λεφτά του και όταν ο παππούς κολούσε ένσημα το κάναν με την συμφωνία οτι οι εταιρίες στις οποίες θα κατέληγαν τα λεφτά του θα βγάζαν κέρδος - και θα του πούμε σαν ο χειρότερος απατεωνίσκος οτι ξέρεις μεγάλε επειδής έτσι γουστάρουμε κατι φράγκα που μας έδωσες δέν θα τα ξαναδείς.
Harbinger of Death
04-03-2011, 04:42
Χουμ. Το γεγονός ότι μπορείς να πείσεις έναν καημένο που δε βρίσκει αλλού δουλειά και γενικά δεν βγαίνει, γιατί η κατάσταση είναι σκατά και τα λοιπά, να κάνει τη δουλειά σου με 500 ευρώ, και να λέει και ευχαριστώ, σημαίνει ότι η δουλειά αξίζει 500; ΟΚ, είπες τυχαία νούμερα, αλλά νομίζω ότι κάπως έτσι πάει.
Εκτός αυτού, εφόσον μιλάμε για μια εταιρεία με μετόχους που περιλαμβάνουν το δημόσιο, πιθανώς θα μπορούσε να είναι υψηλότερη προτεραιότητα να κρατηθούν κάποιες θέσεις εφόσον παράγουν έργο, και δεν ξύνουν. Το να ανακάλυψαν ξαφνικά ότι 120 άτομα ξύνουν και να τους διώχνουν μάλλον χλωμό, το πιθανότερο είναι πως είναι ένας απλός στρατηγικός σχεδιασμός.
Όσον αφορά τα έξοδα για το marketing, πηγή υπάρχει;
Dragonlord
04-03-2011, 09:01
:mouse:
Harbinger of Death
04-03-2011, 13:35
Ναι μεν, αλλά αναφέρσου λίγο πιο αναλυτικά στο δεύτερο σημείο σου.
chris_boss
04-03-2011, 14:32
Κατώριμε, καταρχήν πρέπει να διευκρινήσεις για τι Γερμανό τουρίστα πρόκειται. Αν είναι από αυτούς με τις παρέες των 10+ ατόμων που θέλουν να πληρώσουν ο καθένας ξεχωριστά, θα του ετρωγα τα 500 και θα πουλούσα το παιδί του για μοσχεύματα.
Ξέρεις όμως ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι χρησιμοποιείς επιχειρήματα τα οποία οι άνθρωποι που έχεις απέναντι σου, τα χέζουν.
Αν δηλαδή πιστεύεις ότι το νόημα είναι να γίνεται το χατήρι των hedge funds και ο υπόλοιπος κόσμος να είναι είτε τα σκυλιά τους είτε οι ζήτουλες. Γιατί αυτό διαμορφώνεται. Στο μυαλό σου, πώς δικαιολογείς την απληστία όλων αυτών που ζουν στην απόλυτη χλιδή, "επενδύοντας" σε χώρες που υποφέρουν (δε μιλάω για την Ελλάδα);
Και πάλι, μιλώντας με τους δικούς σου όρους, ο Έλληνας φορολογούμενος δεν επιβαρύνεται από συμφωνίες τύπου Siemens; το ξέρεις ότι υπάρχουν κάμποσοι σταθμοί μετρό οι οποίοι δεν μπορούν να τεθούν σε λειτουργεία λόγω του παγώματος της υπόθεσης;
Μπορούμε να φανταστούμε πόσες ακόμα τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν. Ποιος θα αποζημιώσει τους πολίτες; Δεν έχω καταλάβει την άποψη σου για τον έλεγχο του ελληνικού χρέους. Σου φαίνεται γραφικό; Όλα έχουν γίνει νομότυπα;
Ενω κατανοώ ότι μια εισηγμένη είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί με γνώμονα το κέρδος, δεν μπορώ να συλλάβω την παρουσία μιας ΔΕΚΟ στο χρηματιστήριο.
Αν είναι μια φορά καθυστερημένοι όσοι οραματίζονται μια νέα Σοβιετία, τότε αυτοί που εξακολουθούν να βλέπουν ως λύση την οικονομία που βασίζεται στην αγοραπωλησία άχρηστων χαρτιών και χρέους τι είναι; Αλλά ας είναι καλά ο άχρηστος γιωργάκης που έσωσε τις ΗΠΑ.
Ο Κοιλιοσαμπρέλας εστίασε στο ότι ξοδεύονται 150εκ για τη διαφήμιση και κάνουν απολύσεις για λιγότερο από 2, που στην ουσία θα αποφέρει ακόμα λιγότερο με βάση το χρύσωμα χαπιού που είπε κάποιος. Ξέρω πως θα πεις ότι τα 150εκ εχουν βασιστεί σε μελέτες, ότι είναι το απαιτούμενο ποσό για να επιτευχθούν συγκεκριμένες πωλήσεις, αλλά κατά βάθος ξέρεις πόσο αυθαίρετα είναι αυτά.
ναύαρχος Γελεβουρδέζος
Phantom Duck
04-03-2011, 15:16
ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ
KoiliaSamprela
04-03-2011, 16:40
Για κάποιο περίεργο λόγο, θα απαντήσω σοβαρά στην παραπάνω μαλακία. Μέτοχοι στον ΟΤΕ είναι κατα 85% οι εξής:
Το ελληνικό δημόσιο
Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία
και μέσω ντόιτσε τέλεκομ οι εξής:
Το γερμανικό δημόσιο
Το νορβηγικό δημόσιο
Τα γερμανικά ασφαλιστικά ταμεία
Και τώρα απαντήστε μου, σας παρακαλώ. Το ενοώ σοβαρά, σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να βρω μία εξήγηση για το πώς μπορεί κανείς να δικαιολογεί το παραπάνω σκεπτικό. Ενας απο σας που πιστεύει όντως οτι ο ΟΤΕ πρέπει να χαρίσει 2 εκατομυριάκια ευρώ, ας μου κάνει λιανά τι σκατα σκέφτεται?
Είναι δυνατόν λογικός άνθρωπος να υποστηρίζει οτι μερικοί εργαζόμενοι δικαιούνται να τα ξύνουν σε μια θέση με μισθό ίσο με τρία επιδόματα ανεργίας, στην υγειά των κορόιδων φορολογουμένων και συνταξιούχων? Και οκ ρε παιδί μου ανώμαλος λαός είμαστε, πες τους δικούς μας συνταξιούχους τους γράφουμε στην πούτσα μας. Οι γερμανονορβηγοί τι μας φταίξανε? Δηλαδή πως το έχετε εσεις, έτσι απλό είναι να πας σε κάποιον ο οποίος ζεί 5000 χλμ μακρυά και αποφάσισε να σε εμπιστεφτεί και να επενδύσει τα λεφτά των νορβηγών φορολογουμένων και να πείς "Ναι οκ μεγάλε, θένκσ για τα φράγκα να πούμε, αλλα προτιμάμε να τα δώσουμε στους δικούς μας οπότε πάρε τον πούλο και βγαίνοντας πες στο επόμενο κορόιδο να περάσει μέσα"?
Ας μου εξηγήσουν πλης οι μπόσμοι τι σκάτα δεν καταλαβαίνω? Γιατι εμένα το σκεπτικό σας μου φαίνεται ταυτόχρονα απιστευτα αφελές και εξωφρενικά κουτοπόνηρο για να είναι αληθηνό. Δηλαδή πραγματικά, ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΠΑΙΖΕΙ??
Ξέρεις τι δουλειά έκαναν αυτοί που θα φύγουν? ή απλά φαντάζεσαι?
Ξέρεις τι μισθό παίρνουν αυτοί που φεύγουν ? ή απλά φαντάζεσαι ?
Με ποια κριτήρια τους διώχνουν έχεις ιδέα?
Απολύοντας από την πιο κερδοφόρα εταιρία κινητής τηλεφωνίας κόσμο αυτήν την περίοδο δημιουργείς τάση στην αγορά και στον χώρο.
Μετά από ώριμη σκέψη αφαίρεσε χαρακτηρισμούς γιατί δεν είμαι τέτοιος τύπος σου αφιερώνω όμως το από κάτω, και καλό είναι να το ακολουθείς σε περιπτώσεις που δεν έχεις ιδέα.
http://www.sugarstand.com/images/sc/sc00957309.jpg
katwrimos
04-03-2011, 18:15
ΟΚ, χωρίζω αυτούς που διαφωνούν μαζί μου σε δυο κατηγορίες - αυτούς που παρεξήγησαν την άποψη μου και τους αηδιαστικούς κομπιναδόρους. Απαντάω χωριστα
Α. Παρεξηγήσαντες
Λοιπόν. Κατ αρχήν δεν μιλάμε για χετζ φαντς, μιλάμε για το δημόσιο και κυρίως ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή τους οργανισμούς που επενδύουν τα λεφτά των μελοντικών συνταξιούχων και απο τα κέρδη των επενδύσεων - είτε είναι σε ελληνικά ομόλογα είτε σε εταιρίες όπως ο ΟΤΕ - πληρώνουν συντάξεις. Αυτοί το κάνουν με τη συμφωνία οτι οι εταιρίες αυτές θα έχουν στο μυαλό τους την κερδοφορία και όχι την αποκατάσταση των ανέργων. Αν ως χώρα έχουμε πρόβλημα με τις αρνητικές συνέπειες των απολύσεων, το σωστό είναι να το λύσουμε με τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτά. Η εναλακτικά, φορολογώντας πχ ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις - αυτό το δέχεται ο νορβηγός γιατι αποτελεί κομάτι του επιχειρηματικού ρίσκου που αναλαμβάνει. Το να πληρώνεις εναν υπάλληλο 1000 ευρώ για δουλειά που κάνει άλλος με 500 ΔΕΝ αποτελει κομάτι του επιχειρηματικού ρίσκου, αποτελεί φόρτωμα της κοινωνικής πολιτικής που θα έπρεπε να πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ σε ΞΕΝΟΥΣ. Δηλαδή ρε πούστη μου είναι βλάκες οι φιλανδοί που δεχονται η νοκια να απολύει αβερτα και να αυξάνουν τους δικους τους φορους ωστε και να αποκατασταθούν οι άνεργοι και να μην παίξουν πουστιά στους μη φιλανδούς επενδυτές?
Και οκ, μποσμε, μπορεί να γράφετε σταρχίδια σας τα επιχειρήματά μου, αλλα δεν είναι μονο τα επιχειρήματά μου. Είναι και οι όροι με βάση τους οποίους οι νορβηγοί μας δώσαν τα λεφτά τους για να αγοράσουν ενα ποσοστό του ΟΤΕ. Οπότε αν γράφετε σταρχίδια σας τα επιχειρήματά μου καταλαβαίνετε οτι αυτομάτως γράφετε σταρχίδια σας τους όρους με τους οποίους ο νορβηγός σας έδωσε λεφτά - δηλαδή στην ουσία του λέτε "θενκς για τα φράγκα, παρε το μπούλο τωρα". Κάνω λάθος?
Β. Τσουτσέκια απατεώνες.
ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΙΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ.
KoiliaSamprela
04-03-2011, 18:19
εξακολουθείς να παπαρολογείς σε παροξυσμό, μάλλον δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου
Agenes Robot
04-03-2011, 18:20
Δε πειράζει καλή πουτσα θα φαει και το σοι του μαζί μας. Και αυτοί στην (κωλο)ελλάδα μένουν. ΓΑΜΗΣΑ
atom_smasher
04-03-2011, 19:20
κατωριμε νομιζω οτι το βλεπεις απο λαθος οπτικη το θεμα και μαλλον αγνοεις τις ιδιαιτερες συνθηκες, περα απ οτι του ειπε ο κοιλιας, αλλα δεν καταλαβαινω την εμμονη σου με τους επενδυτες. Μιλαμε για τις απολυσεις.
Dragonlord
04-03-2011, 20:34
κατώριμε εξακολουθώ να νομίζω ότι
:mouse:
Dragonlord
04-03-2011, 21:07
nRXQAc28074
katwrimos
05-03-2011, 02:34
κατωριμε νομιζω οτι το βλεπεις απο λαθος οπτικη το θεμα και μαλλον αγνοεις τις ιδιαιτερες συνθηκες, περα απ οτι του ειπε ο κοιλιας, αλλα δεν καταλαβαινω την εμμονη σου με τους επενδυτες. Μιλαμε για τις απολυσεις.
Ποιός μίλησε για επενδυτές? Εγώ ξεκάθαρα αναφέρθηκα στην ηθική και μόνο διάσταση του θέματος, οτι δηλαδή δεν μπορείς έτσι απλά να πας σε καποιον που επένδυσε τη σύνταξή σου επάνω του και κανείς απο αυτούς που μιλάνε για τις κακές εταιρίες που απολύουν δεν μπήκε στον κόπο να μου εξηγήσει για ποιό λόγο πιστεύει οτι έχω άδικο και οτι μπορεί καποιος να υποστηρίζει οτι οι απολύσεις ήταν λάθος και παράλληλα να μην είναι ανήθικος. Προσωπικά μου φαίνεται οτι παντού και πάντοτε, το να σπας ενα συμβόλαιο με κάποιον που σου εμπιστεύτηκε τη σύνταξή του είναι ανήθικο και δικαιολογείται μονο αν δεν έχεις άλλη λύση (έχεις - βάλε φόρους σε όλες τις επιχειρήσεις όπως έγραψα στο παραπάνω ποστ). Ας μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχω άδικο, το οτι "τα βλέπεις απο λάθος οπτική" δεν είναι απάντηση, πρεπει να μου εξηγήσεις και ΓΙΑΤΙ η δική μου οπτική είναι λάθος και όχι η δική σας.
Γιατι η δική μου οπτική λέει οτι υπάρχει ο γερμανοβορβηγός συνταξιούχος και οτι είναι ανήθικο να του φας τα λεφτα. Η δική σας οπτική λέει οτι ο γερμανονορβηγός συνταξιούχος δεν υπάρχει η οτι και να υπάρχει δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζι του και πρέπει να κοιτάμε μόνο τους δικούς μας που χάνουν τη δουλειά τους λες και ο γερμανονορβηγός συνταξιούχος ζει σε άλλο σύμπαν. Εξηγήστε μου λοιπόν γιατί η δική μου οπτική είναι λάθος.
nekrobutcher
05-03-2011, 04:00
ήρθε και μου πε ο νορβηγός "nekrobutcher πάρε τη σύνταξή μου??" εγώ ξέρω ότι ο πατέρας μου πχ θα μείνει χωρίς δουλειά...και στο κάτω κάτω γιατί να την πληρώσω εγώ? είπα στον κρυόκωλο το νορβηγό έλα βάλε τα λεφτά σου στον οτε?? δεν ήξερε τις συνθήκες πριν κάνει την επένδυση? για να έχει αυτός σύνταξη θα πρέπει να μην πάρω εγώ τη ΄δική μου? ναι βρεθώ χωρίς δουλειά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία?? αυτό γιατί ακούγεται παράλογο?
katwrimos
05-03-2011, 04:46
ήρθε και μου πε ο νορβηγός "nekrobutcher πάρε τη σύνταξή μου??" εγώ ξέρω ότι ο πατέρας μου πχ θα μείνει χωρίς δουλειά...και στο κάτω κάτω γιατί να την πληρώσω εγώ? είπα στον κρυόκωλο το νορβηγό έλα βάλε τα λεφτά σου στον οτε?? δεν ήξερε τις συνθήκες πριν κάνει την επένδυση? για να έχει αυτός σύνταξη θα πρέπει να μην πάρω εγώ τη ΄δική μου? ναι βρεθώ χωρίς δουλειά σε μια τέτοια χρονική συγκυρία?? αυτό γιατί ακούγεται παράλογο?
ρε φίλε, δεν είναι μόνο ο νορβηγός, αυτός πες είναι κρυόκωλος -οι γκομενες τους πάντως μια χαρα κώλο εχουνε- ο γερμανος γαματον κιαυτόν πες γιατι μας τα παίρνει απο τη ζιμενς και μας χρωστάει αποζημιώσεις, οκ. Ο έλληνας συνταξιούχος όμως, ιδίως αν ανοίκει σε κατηγορία σαν της γιαγιάς μου - που ζει με σύνταξη του ικα + κατι ψιλά απο τη σύνταξη του παππού μου και δεν γουστάρει να τη στηρίζουν τα παιδιά της - γιατί να πάρει λιγότερη σύνταξη? Δηλαδή δεν κατάλαβα, με ποιά λογική είναι ηθικό να μείνει ο άλλος στη δουλειά του σε βάρος τέτοιων κατηγοριών?
Νομίζω -για να παραφράσω τον παναγούλη- οι κατηγορίες για τους τύπους που σκέφτονται σαν εσένα είναι τρεις:
A. Οι απατεώνες - αυτοί που θεωρούν οτι δεν τρέχει και τίποτα να φανε τα λεφτά του άλλου γιατι "ποιός σου είπε να βάλεις τα λεφτά σου εδώ, δεν ξέρεις οτι εδώ ειναι ελλάδα και θα στα φάμε?". Κλασικό παράδειγμα εκπροσώπου της κατηγορίας - εσυ!
Β. Οι αδερφές - αυτοί που όντως είναι θύματα κλοπής επειδή δεν τολμάνε να ζητήσουν τα λεφτά απο αυτούς που τα φάγανε, πάνε να φάνε τα λευτά του άλλου. Κλασικό παράδειγμα της κατηγορίας - ο ντραγκονλορντ!
Γ. Οι αρνητές της παγματικότητας - που ΟΚ, κατανοούν την ανηθικότητα της ιστορίας του να φας λεφτά απο ένα συνταξιούχο αλλα το προσπερνάνε προσποιούμενοι οτι ο συνταξιούχος ζει σε κάποιο παράλληλο σύμπαν ξερογώ. Τυπικό παράδειγμα ο ατομ σμάσερ.
Τα παραπάνω ισχύουν για τους απλούς πολίτες. Αυτοί μπορούν να διαλέξουν σε ποιά απο τις τρεις κατηγορίες ανοίκουν. Οι πολιτικοί ανοίκουν και στις τρείς.
Shadowking
05-03-2011, 10:16
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΒΑΡΓΚ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
nekrobutcher
05-03-2011, 16:20
εγώ ο μικρός απατεώνας nekrobutcher στον σιχαμένο βλάκα katwrimo
http://i51.tinypic.com/2h3243k.jpg
http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/183360_204016086278616_100000106779505_882124_4750551_n.jpg
katwrimos
06-03-2011, 05:06
Συμφωνεί μαζί σας ο καντιρού! Κεις κλοουζντ, σοου λονγκ σακεεεεερς!
atom_smasher
06-03-2011, 20:10
Ρε κατωριμε, ωριμασε λιγο αγορινα μου και ασε το πουτσοειρωνιλικι για τους μετρ του ειδους που χουμε εδω μεσα.
Αν θες να μιλησουμε σοβαρα αυτα περι κατηγοριων ανθρωπων και αρνητων της πραγματικοτητας οπως με χαρακτηρισες κοιτα να τα συμμαζεψεις γιατι θα ρθω στο λουντ να σου κανω κιμα την φατσα /ρειζορ μοντ οφφ.
Αν θες σου απανταω σοβαρα που διαφωνω με αυτα που λες. Αν οχι, κεις κλοουζντ. προμπλεμ νοτ σολβντ.
katwrimos
09-03-2011, 01:53
Ρε κατωριμε, ωριμασε λιγο αγορινα μου και ασε το πουτσοειρωνιλικι για τους μετρ του ειδους που χουμε εδω μεσα.
Αν θες να μιλησουμε σοβαρα αυτα περι κατηγοριων ανθρωπων και αρνητων της πραγματικοτητας οπως με χαρακτηρισες κοιτα να τα συμμαζεψεις γιατι θα ρθω στο λουντ να σου κανω κιμα την φατσα /ρειζορ μοντ οφφ.
Αν θες σου απανταω σοβαρα που διαφωνω με αυτα που λες. Αν οχι, κεις κλοουζντ. προμπλεμ νοτ σολβντ.
Μα γιατί σου φαίνεται παράξενο? Δεν είναι άρνηση της πραγματικότητας να κοιτάμε μόνο αυτόν που απολύεται και όχι τη γιαγιά μου που τον πληρώνει? Σε άλλο πλανήτη ζει η γιαγιά μου και μπορούμε να την γράψουμε σταρχίδια μας? Και γαμα τη γιαγιά μου, βάλε στη θέση της οποιονδήποτε συνταξιούχο που χρειάζεται και το τελευτεο ευρώ. Εξήγα για την ώρα και με δέρνεις τέλη απρίλη που επιστρέφω, εκτός αν ψήνεσαι για ταξιδάκι ελσίνκι
Dragonlord
09-03-2011, 18:29
Ο κατώριμος λοιπόν ζει σε έναν κόσμο χωρίς μεγάλο κεφάλαιο, όπου οι συνταξιούχοι της μιας χώρας πεθαίνουν για να επιβιώσουν οι συνταξιούχοι μιας άλλης.
freak brother
09-03-2011, 18:38
παντως φανταζομαι επι νουδου και πασοκ γιναν απειρες προσληψεις σε δημοσιες επιχειρησεις για λογους ψηφοθηριας.Καποια στιγμη δεν θα πρεπε να αποχωρησουν?
nekrobutcher
09-03-2011, 23:15
και τι είναι οι εργαζόμενοι αξεσουάρ τσαντάκι και το πας όπου θες και σε βολεύει? παρόλο που έχω γνωστούς βλάκες αμόρφωτους που μπήκαν με αυτό τον τρόπο-για την ακρίβεια δε τους έβαλε πολιτικός αλλά ένας απο τους τοτε διευθυντάδες του οτε- και παρότι τους μισώ θανάσιμα τους μαλάκες, δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να απολυθούν..εκτός του ότι έχουν μωρά παιδιά, θα πρέπει εγώ μετά να ανταγωνιστώ άλλους τόσους που θα βγουν να ψάχνουν δουλειά?
Harbinger of Death
10-03-2011, 02:25
Επικό ποστ :thumbsup: το προσωπικό δράμα μαζί με την κοινωνική ευθύνη.
regularpaul
10-03-2011, 13:10
ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ! (http://ebloko.gr)
έχω ένα φίλο που μια ξαδέρφη του έχει μια ανηψιά που ο φίλος της μένει δίπλα από το νομισματοκοπείο και ακουνε θορύβους το βράδυ αργά και δουλεύει κόσμος μέσα και κοβουνε δραχμές, μην το γελάτε!
nothingman
10-03-2011, 13:44
Ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα και θα προσπαθήσει να παραληρήσει την κατάσταση με την εθνική μας επέτειο.
Αντιδράσεις: αστείο (3)ενδιαφέρον (0)συναρπαστικό (2)
Raven Lord
10-03-2011, 13:49
ΤΡΕΞΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ! (http://voliotispolitis.blogspot.com/2011/03/25-2011.html)
ακόμη και σε περίπτωση χρεωκοπίας, οι μαζικές αναλήψεις είναι η χειρότερη τακτική. καταρχήν υπάρχει η εγγύηση καταθέσεων έως 100.000Ε (εκτός αν κάποιος ενδιαφερόμενος έχει περισσότερα, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση) και τα λεφτά δεν χάνονται. απλά για την αποφυγή της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, μπαίνει ένα - χαμηλό - όριο αναλήψεων ώστε να μην ξεμείνουν οι τράπεζες από ρευστό.
ναι αλλά εδώ μιλάμε πλέον για δραχμές ρέηβεν
Raven Lord
10-03-2011, 14:06
δεν είπε κανείς ότι τα χρήματα δε θα χάσουν αξία. σίγουρα οι μαζικές αναλήψεις όμως θα δημιουργήσουν κατάρρευση. μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή.
δεν υπάρχει λύση με τους κανόνες που ισχύουν στο σημερινό οικονομικό σύστημα.
θυρίδα, ντουλάπα, κατάψυξη, καζανάκι, στρώμα
Marillion
10-03-2011, 14:09
τελικά το πιστευετε το κείμενο; να ξέρω να κλείνω εισιτήρια να παω να μείνω στην χώρα του κατωριμου κιεγω
Raven Lord
10-03-2011, 14:09
νομίζεις ότι οι διαρρήκτες δεν τα ξέρουν αυτά? :P
ακόμη και σε περίπτωση χρεωκοπίας, οι μαζικές αναλήψεις είναι η χειρότερη τακτική. καταρχήν υπάρχει η εγγύηση καταθέσεων έως 100.000Ε (εκτός αν κάποιος ενδιαφερόμενος έχει περισσότερα, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση) και τα λεφτά δεν χάνονται. απλά για την αποφυγή της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, μπαίνει ένα - χαμηλό - όριο αναλήψεων ώστε να μην ξεμείνουν οι τράπεζες από ρευστό.
Η εγγύηση των καταθέσεων δεν λέει τίποτε αν δεν μπορείς να εισπράξεις την εγγύηση επειδή, πολύ απλά, δεν υπάρχουν φράγκα. Το ότι την αύξησαν από 20 σε 100 δεν λέει τίποτε, και 500 να ήταν δεν σου προσφέρει πραγματικά κάποια σοβαρή ασφάλεια, απλά είναι εύκολη πολιτική κίνηση για να δείχνεις ότι καικαλά κάνεις κάτι. Εν πάση περιπτώσει, σαφώς σε συμφέρει σε περιόδους κρίσης να διατηρείς άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία για μια κάποια σιγουριά.
Από εκεί και πέρα, το έχουμε ξανασυζητήσει. Ναι μεν βρισκόμαστε σε μία πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά δεν συμφέρει κανέναν η χρεοκωπία και προφανώς δε συμφέρει τους δανειστές μας, κυρίως τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες που είτε δε θα δουν τα χρήματα τους ποτέ είτε θα πληρώσει τον λογαριασμό το γαλλικό και γερμανικό κράτος αντίστοιχα. Δεν υπάρχει συμφέρον ούτε να μας διώξουν από το ευρώ, γιατί θα μειωθεί ακόμη περισσότερο η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία θα φαίνεται ότι αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα των κρατών-μελών της.
Hellblazer
10-03-2011, 15:51
Ισα ισα που θα αυξηθει η εμπιστοσυνη των επενδυτων στην Ε.Ε. αν μας κοψει απο το ευρω γιατι θα δειξει πως δεν δισταζει να προχωρησει σε δυνατα μετρα προκειμενου να κρατησει το νομισμα δυνατο.
KoiliaSamprela
10-03-2011, 16:12
Ισα ισα που θα αυξηθει η εμπιστοσυνη των επενδυτων στην Ε.Ε. αν μας κοψει απο το ευρω γιατι θα δειξει πως δεν δισταζει να προχωρησει σε δυνατα μετρα προκειμενου να κρατησει το νομισμα δυνατο.
εν μέρη θα μπορούσες να πεις ότι έχεις δίκιο αλλά δεν ισχύει , όταν προβάλουν ένα προφίλ ενωμένης Ευρώπης το δαχτυλάκι που χτύπησε αν του φερθείς σαν να έχει γάγγραινα δίνεις λάθος εντύπωση, λάθος μήνυμα και η ενότητα πάει περίπατο.
http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2011/03/25-2011.html
Drumsick
10-03-2011, 18:34
Τελικά τα λεφτά μας να τα βγάλουμε ή όχι?
Ασ'τα εκεί που είναι. Είναι πολύ δύσκολο και ακραίο (όχι όμως και εξωπραγματικό) να γίνουν δεσμεύσεις καταθέσεων.
freak brother
10-03-2011, 19:20
Ασ'τα εκεί που είναι. Είναι πολύ δύσκολο και ακραίο (όχι όμως και εξωπραγματικό) να γίνουν δεσμεύσεις καταθέσεων.
μα ποιος ειπε για δεσμευσεις? το θεμα ειναι να εχεις ευρο και οχι δραχμη αμα ερθει η ωρα της αλλαγης ..
freak brother
10-03-2011, 19:22
και τι είναι οι εργαζόμενοι αξεσουάρ τσαντάκι και το πας όπου θες και σε βολεύει? παρόλο που έχω γνωστούς βλάκες αμόρφωτους που μπήκαν με αυτό τον τρόπο-για την ακρίβεια δε τους έβαλε πολιτικός αλλά ένας απο τους τοτε διευθυντάδες του οτε- και παρότι τους μισώ θανάσιμα τους μαλάκες, δε νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να απολυθούν..εκτός του ότι έχουν μωρά παιδιά, θα πρέπει εγώ μετά να ανταγωνιστώ άλλους τόσους που θα βγουν να ψάχνουν δουλειά?
Το tsantiri σας παρουσιάζει τη λίστα της ντροπής στον 9,84. Δείτε τα ονόματα των μεγαλοδημοσιογράφων που φιγουράρουν! Δείτε και πόσα λεφτά έπαιρναν, πόσο δούλευαν -όσοι δούλευαν! Να με ποιους εννοούσε προφανώς ότι «έφαγε» παρέα τα λεφτά ο Πάγκαλος! Πάντως όχι με εμάς… [Θα αναγνωρίσετε ονόματα που βγαίνουν στα κανάλια και το παίζουν τιμητές των πάντων!]
Η οικονομική κατάσταση του ΔΕΡΑ 984 είναι τραγική. Το κόστος μισθοδοσίας των 384 εργαζομένων εκ των οποίων περίπου 250 δημοσιογράφοι ανέρχεται σε περίπου 9.5 εκατομμύρια το χρόνο. Τα έσοδα του σταθμού ανήλθαν το 2010 στις 400.000 ευρώ, και η επιχορήγηση από τον Δήμο περίπου στα 15 εκατ.
Ο Δήμος αποφάσισε να επιχορηγήσει τον 9.84 με 5 εκατ. Ευρώ για το 2011.
Έτσι κρίθηκε απαραίτητο ένα πρόγραμμα εξυγίανσης που περιλαμβάνει:
• Δραστική μείωση των ελαστικών δαπανών έως και 80%. Σημαντική μείωση των υπόλοιπων δαπανών.
• Κρίθηκε επίσης αναγκαία η μείωση των δαπανών μισθοδοσίας και αμοιβών, καθώς με τα 5 εκ. επιχορήγηση ο σταθμός θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο σε 4-5 μήνες.
Επιλέχθηκε η μείωση του προσωπικού με βάση τα ακόλουθα κριτήρια.
1. Η απόδοση,
2. Οι οικονομικοί λόγοι, η δυνατότητα εξεύρεσης άλλης εργασίας, Πολυθεσία
3. Κοινωνικοί λόγοι (Οικογενειακή κατάσταση, προβλήματα υγείας κλπ). Στόχος να μην βρεθεί κανείς άνεργος, χωρίς εισόδημα από άλλη πηγή.
Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως με βάση τις δηλώσεις του Δημάρχου προεκλογικά και μετεκλογικά, ο 9.84 θα αλλάξει φυσιογνωμία και θα μετατραπεί σε ένα σταθμό της πόλης. Ένας σταθμός που θα ασχολείται με τα προβλήματα, αλλά και τη δημιουργική ζωή της Αθήνας. Ένας τέτοιος σταθμός δεν μπορεί να δημιουργηθεί με 19 πολιτικούς συντάκτες και άλλους τόσους παρουσιαστές εκπομπών, ειδικούς στο πολιτικό σχόλιο, την παραπολιτική και την πολιτική ανάλυση.
Με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκαν οι παρακάτω αποχωρήσεις
1. Γρ. Ρουμπάνης (3692 +2000) Ζάκυνθος ανύπαρκτος εδώ και δύο χρόνια –Παραιτείται)
2. Άννα Παναγιωταρέα (2849 ευρώ/μηνα για 2 ωρες την εβδομάδα) καθηγήτρια στο ΑΠΘ
3. Αρετη Σιδηροκαστρίτου (4339 ευρώ/μηνα – 1 ωρα τη βδομάδα με Τασσιόπουλο) διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Κυριακίδη(φλαςκλπ) και υπάλληλος της ΓΓΤύπου.
4. Γιώργος Βλάχος (2332 ευρώ /μηνα, πολιτικό σχόλιο , 1 από τους 19 πολιτικούς συντάκτες του σταθμού) με ελάχιστη συμμετοχή και εργάζεται στον Αλφα και είναι υπάλληλος στη ΓΓΤύπου)
5. Γιώργος Ταμπακόπουλος (4384/μηνα ανύπαρκτος ,διευθυντής στο ΚΑΡΦΙ )
6. Μαρία Σταματέρη (2421/μηνα – ένα δυο 10λεπτα , εργάζεται και στον ΣΤΑΡ) δήλωσε ότι ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
7. Φωτεινή Καλλίρη (2114 /μηνα,καλύπτει θέματα Δημόσιας διοίκησης-εργάζεται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, και στο Γρ.τυπου Εθνικής Τράπεζας)
8. Γιάννης Τασσιόπουλος (3879/μηνα, μια εκπομπή κάθε Παρασκευή, δ/ντης εκδηλώσεων, εργάζεται στο ΧΡΗΜΑ και άλλου τύπου εργασίες) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ μέχρι 5/2011)
9. Αντώνης Ζησιμάτος (2239/μηνα -ΙΑΣΩ- δεν έκανε τίποτα , άδεια μετ αποδοχών για 14 μήνες)) ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
10. Ολγα Προυκάκη (1324/μηνα – 15΄την εβδομάδα-ΑΝΤ1-με δελτίο))ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
11. Κώστας Ζούλας (3200/μηνα – εκπομπή Δ-Π 3-4 με Παπαγεωργίου) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ
12. Νικόλαος Καρούτζος (2713/μηνα, μία εκπομπή με Κομίνη κάθε Π 6-7μμ, ΑΞΙΑ κ.α)
13. Γιάννης Κουρτάκης (2255/μηνα, ωριαία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη με τον Χρήστο Ράπτη- εργαζεται ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΞΙΑ ,σύμβουλος Μαρινάκη, παραπολιτικα.γρ)
14. Γιάννης Σαραντάκος (1852/μηνα ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες με ελάχιστη συμμετοχή, Εργάζεται στο ΕΘΝΟΣ και ΜΕΓΚΑ)
15. Νικ. Στέφος (μουσικός επιμελητής, Εργάζεται στην ΕΡΤ-με άδεια άνευ αποδοχών) – Παραιτείται-ΣΥΝΤΑΞΗ τον Μάιο)
16. Αμαλία Κυπαρίσση (εξαφανισμένη από 2003 γρ Ρουσσόπουλου, άδεια ανευ αποδοχών μέχρι τέλους του 2011-ζεί μόνιμα στην Ισπανία) δεν επικοινώνησε
17. Στάθης Βαρυτιμιάδης (2174/μηνα . Σημετοχή ένα τηλ σε πρωινό Μαγκαζίνο. Εργάζεται στον Ελευθερο Τύπο και σε αθλητική)
18. Φώφη Γιωτάκη (2016/μηνα, Μία από τις 19 πολιτικούς Συντάκτες του σταθμού, με ελάχιστη προσφορα. Είναι αρχισυντάκτρια πολιτικού στο ΕΘΝΟΣ)
19. Άγγελος Μόσχοβας (2438/μηνα. Πρωινό 7-8 με Λοβέρδο-πολλές απουσίες – Εργάζεται στο κέρδος ΚΕΡΔΟΣ)
Ορισμένου Χρόνου
20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759,τίποτα, ανύπαρκτος free press δήθεν, εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
21. Φοίβος Καρζής (4018/μηνα –Εργάζεται στη Eurobank) Αποχώρησε μόνος του σε φιλικό κλίμα
22. Δημήτρης Κατής (1840/μηνα,μουσικός , μία εκπομπή)
23. Ελένη Κομίνη (1173/μηνα,μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή. Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
24. Παναγιώτης Μουσάς Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. (μόνο ένα πολιτικό σχόλιο-1278ευρώ//μηνα
25. Σωτηρης Ξενάκης (παραιτήθηκε)
26. Χάρης Παυλίδης (2658, /μηνα -ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ)
27. Γιωργος Μητσικώστας (5856/μηνα, δεν χρειάζεται 10΄. Ακυρο το συμβόλαιό του)
28. Λάμπρος Πέγκος (1623/μηνα . Γρ τύπου Δήμου. Εργάζεται ,σε διάφορες εφημερίδες)
29. Χρήστος Ράπτης (2029/μηνα. Μία εκπομπή Δευτ- Πέμπτη με τον Κουρτάκη. Εργάζεται και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ)
30. Μαρία Αντωνιάδου (1500/μηνα. Εργάζεται στο ΒΗΜΑ ανύπαρκτη)
31. Αμέλια Αναστασάκη (1250/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή)
Εργάζεται στο. ΣΤΑΡ Ιωάννης Βασιλακόπουλος( 1167 ,απών, γρ Τύπου Βαρβιτσιώτη)
32. Αλέξανδρος Βέλλιος (1332 /το μήνα, άφαντος)
33. Ιωάννα Ζαρακέλη (1250/το μήνα . Πλημμελής παρουσία γρ Τύπου ΔΕΡΑ- Εργάζεται στο Κόντρα,)
34. Ελένη Καλογεροπούλου 1500 /μηνα (Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. Εργάζεται στη ΓΓΤύπου, ΠΟΝΤΙΚΙ)
35. Ηλίας Κανέλλης (ΝΕΑ, παραιτήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα)
36. Θυμιος Καρακατσάνης (1446/μηνα.Δεν έκανε τίποτα)
37. Καρρερ Λουκίλα (θα έρθει δωρεάν)
38. Ανδρέας Κάτσενος (Εξαφανισμένος.1000/μηνα)
39. Χριστίνα Κοραή (2046/μηνα. Μία από τους 19 πολιτικούς συντάκτες . Συμμετοχή με ένα σχόλιο. Εργάζεται στην Ελευθεροτυπία κλπ)
40. Άκης Κοσώνας (1501/μηνα. Ανύπαρκτος. Εργάζεται στο ΑΠΕ)
41. Γιώργος Κουβαράς (2325/μηνα. Μία εκπομπή Δευτέρα- Πέμπτη. .Εργάζεται στον ΕΤ)
42. Άλκης Κούρκουλας ανταποκριτής, με μηδενική προσφορά
43. Δήμητρα Κουτουρίνη (Εξαφανισμένη)
44. Βασιλική Κουτσούμπα(Εξαφανισμένη)
45. Αλέξανδρος Κυριακόπουλος (Ελευθεροτυπία, 875/μηνα, ελάχιστη προσφορά)
46. Λάζαρος Λασκαρίδης (παραιτήθηκε)
47. Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου> Πρωινή εκπομπή με τον Αγγ. Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες)
48. Κώστας Μελισσόπουλος. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών
49. Γιώργος Μαντέλας (1250/μήνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
50. Δημήτρης Νασιόπουλος (γρ Τύπου Δήμου )
51. Βασιλική Νικολακάκη (Γρ τύπου ΠΟΔΑ)
52. Αχιλλέας Οικονόμου (900 μουσική εκπομπή /Κυριακή 5-6)
53. Κων Παναγιωτόπουλος (Bar-Bar) (2325/μηνα,μία εκπομπή την εβδομάδα)
54. Παναγιωτοπούλου Στέλλα (γρ τυπου ΠΟΔΑ ,1300/μηνα)
55. Γιάννης Παπαδήμος (γρ τυπου δήμου 1581/μηνα)
56. Γιάννης Παργινός (15’ κάθε Δευτέρα . Εργάζεται στηνΑυριανή-Παρόν 1125/μηνα)
57. Γιώργος Σιαδήμας. Ενας εκ των 19 πολιτικών συντακτών του σταθμού. Εργάζεται στο ΑΛΤΕΡ, 1250/μηνα)
58. Παναγιώτης Σιάνης (1736/μηνα. Εκπομπή κάθε Παρασκευή, Εργάζεται και στο Κανάλι Βουλής και ΓΓΤ)
59. Άρης Σκιαδόπουλος (μια εκπομπή κάθε Σάββατο, 1674/μηνα)
60. Γιάννης Τζαννετάκος (2700/μηνα -σύμβουλος Προέδρου. Καμία συμμετοχή)
61. Στέφανος Τζανάκης (1643//μηνα. Μία εκπομπή 16-17 Δευτέρα Πέμπτη με τον Κουβαρά. Εργάζεται στα ΝΕΑ)
62. Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (1500/μηνα)
εγω λεω να αγωνιστούμε και για αυτους τους εργαζομενους που χανουν την δουλεια τους.
μα ποιος ειπε για δεσμευσεις? το θεμα ειναι να εχεις ευρο και οχι δραχμη αμα ερθει η ωρα της αλλαγης ..
Ούτε αυτό παίζει ως σοβαρό ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή, γιατί θα βλάψει και το ευρώ δείχνοντας πως η νομισματική ένωση δεν έχει σταθερά θεμέλια. Επίσης η αλλαγή του νομίσματος πρακτικά δε γίνεται μέσα σε έναν μήνα, ούτε μπορεί να γίνει στα κρυφά.
Raven Lord
10-03-2011, 20:05
Η εγγύηση των καταθέσεων δεν λέει τίποτε αν δεν μπορείς να εισπράξεις την εγγύηση επειδή, πολύ απλά, δεν υπάρχουν φράγκα. Το ότι την αύξησαν από 20 σε 100 δεν λέει τίποτε, και 500 να ήταν δεν σου προσφέρει πραγματικά κάποια σοβαρή ασφάλεια, απλά είναι εύκολη πολιτική κίνηση για να δείχνεις ότι καικαλά κάνεις κάτι. Εν πάση περιπτώσει, σαφώς σε συμφέρει σε περιόδους κρίσης να διατηρείς άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία για μια κάποια σιγουριά.
αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, να μην μπορούν να εισπρασχθούν ούτε οι μικρές καταθέσεις ή να κλείσει η Εθνική Τράπεζα π.χ. τότε θα έχει γκρεμιστεί το σύμπαν και θα υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουμε.
τεσπα, γνώμη μου είναι ότι η μόνη ζημιά που μπορεί να προκληθεί, προέρχεται από τον πανικό που σπέρνουν ηλίθιες φήμες.
SpiritCrusher
10-03-2011, 20:27
20. Νίκος Ελευθερόγλου (1759,τίποτα, ανύπαρκτος free press δήθεν, εφημ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)
21. Φοίβος Καρζής (4018/μηνα –Εργάζεται στη Eurobank) Αποχώρησε μόνος του σε φιλικό κλίμα
22. Δημήτρης Κατής (1840/μηνα,μουσικός , μία εκπομπή)
23. Ελένη Κομίνη (1173/μηνα,μία εκπομπή με Καρούτζο κάθε Παρασκευή. Εργάζεται στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
24. Παναγιώτης Μουσάς Ένας από τους 19 πολιτικούς συντάκτες. (μόνο ένα πολιτικό σχόλιο-1278ευρώ//μηνα
Μόνο εγώ το είδα;
freak brother
10-03-2011, 20:33
το χα δει και γω... αφου ως γνωστον ο πατερας του ειναι παλαιος δημοσιογραφος καραδεξιος.
Kaserinos
10-03-2011, 21:11
..και κουμπάρος του ο Μητσοτάκης.
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjIrjgGhcknOXqPby9kSHRX6GKF4X26VcOX2dPEGqNOn7XCVvu&t=1
bonus :
http://img156.imageshack.us/img156/4993/evertdo5.jpg
Ford Prefect
10-03-2011, 21:20
O μπαμπάς του Κατή νομίζω ήταν ο διευθυντής της Απογευματινής.
Chillin Villain
10-03-2011, 21:34
αφήστε τις λεπτομέρεις και πάμε ενα tomb of doom
http://www.youtube.com/watch?v=rWj4o2--c54
Marillion
10-03-2011, 22:00
παναγιωταρέα έχει ήδη δεχθεί κριτική και κατηγοριές για τριπλή μισθοδοσία (εκπομπή ερτ & υπευθυνη τομέα στο τμήμα δημοσιογραφίας απθ + ) αλλά δεν ιδρώνει ταυτί της. γαμώ τα μούτρα της και ειδικά το μαλλί ε, τι μαλλί.
εντιτ : σχολης μπλακμορ ο κατης ε, μαλλιά ΄μετά από 10 χρόνια ε, οχι αστεια
Hellblazer
10-03-2011, 22:20
Κλαιω με τα σχολια απο κατω.
KoiliaSamprela
10-03-2011, 22:36
Κλαιω με τα σχολια απο κατω.
πέσιμο η Σταυρούλα !!!!!
nekrobutcher
11-03-2011, 01:34
Επικό ποστ :thumbsup: το προσωπικό δράμα μαζί με την κοινωνική ευθύνη.
προσωπικό δράμα??καλά μη το χέσουμε τελείως
όσο για την παναγιωταρέα είχε πει το θεϊκό "Δε χωράει άλλους το δημόσιο" όταν η ίδια ήταν τριπλοθεσίτισσα...πρίν απο χρόνια μου είχε έρθει ένα μειλ -επιστολή και πραγματικά την ξεβράκωνε για το ανύπαρκτο ερευνητικό και διδακτικό της έργο στο πανεπιστήμιο..
chris_boss
11-03-2011, 17:35
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ψάχνει αυτόν ξεκίνησε τη φάση με τις αναλήψεις. Θέλω να δω τη φάτσα του.
freak brother
11-03-2011, 17:46
αφήστε τις λεπτομέρεις και πάμε ενα tomb of doom
http://www.youtube.com/watch?v=rWj4o2--c54
μαλακα αγγιζει την τελειοτητα.... ΠΕΡΟΥΚΕΣ , ΡΕΝΤΝΕΚ ΣΤΑΙΛ, καραμπιντες, κατανα , ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΝΤΡΑΜΕΡ... επικ λεμε.
Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ψάχνει αυτόν ξεκίνησε τη φάση με τις αναλήψεις. Θέλω να δω τη φάτσα του.
Η φάτσα του:
http://paradoxdgn.com/junk/avatars/trollface.jpg
Phantom Duck
11-03-2011, 18:54
γελάω. ίσως ψάχνουν αντικαταστάτη του Γ.Γ. οικονομικών.
freak brother
13-03-2011, 15:20
Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.για να εντοπίσει τον μυστηριώδη αποστολέα χιλιάδων email που αναφέρονται σε κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός αυτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχει σταλεί από Ιnternet καφέ στο κέντρο της Αθήνας.Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει δοθεί εντολή να ασκηθούν διώξεις για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και σε υπευθύνους site ή bloggers που αναπαράγουν και αναρτούν στους διαδικτυακούς τόπους τις σχετικές αναφορές.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=389376
So much for free speech...
metamelia3
14-03-2011, 12:00
να του δωσουμε ασυλο στο φορουμ μας;
Kaserinos
14-03-2011, 12:02
Κατσε να ξεμπερδευουμε με το ενδεχομενο της πρωτης μηνυσης και το μελεταμε..
chris_boss
14-03-2011, 13:10
Λολ, ποια ελευθερία του λόγου σε αυτή την περίπτωση;
Κατά τα άλλα ενώ το πετρέλαιο πέφτει αισθητά, οι τιμές των καυσίμων στην Ελλάδα χτυπάνε νέο ιστορικό ρεκόρ. Γαμώ τις μάνες τους.
Mitsmann
14-03-2011, 13:31
αφου ακομα ειναι φτηνα σε σχεση με την ευρωπη!!~!!~@`12`11
chris_boss
14-03-2011, 13:39
Με μια γρήγορη ματιά μόνο Ολλανδία, Δανία και ίσως Βέλγιο έχουν ακριβότερη βενζίνη από μας.
Mitsmann
14-03-2011, 14:05
εχεις δικιο βασικα αλλα οταν ηταν στο 1,20 νομιζω, ετσι μας λεγανε. χαχ.
katwrimos
14-03-2011, 15:03
Επιγραμματικά τι έγινε το ΣΚ:
Α. Επεκτάθηκε η περίοδος αποπληρωμής του δανείου. Αρχίδια μάντολες, το ξέραμε οτι θα γίνει όπως και οτι θα επεκταθεί και στα 10 15 η όσα χρόνια χρειαστεί.
Β. Μειώθηκε το επιτόκιο κατα 1%. Αυτό είναι προφανώς καλό γιατι αντιστοιχεί χοντρικά σε σκόντο ίσο με 5 δις - 250 ευρώ σε κάθε έλληνα. Το σημαντικό δεν είναι τόσο αυτά τα 5 δις, αλλα το ότι φάνηκε σε γενικές γραμμές ποιο είναι το σχέδιο της ΕΕ. Εμείς εφαρμόζουμε τις εντολές της και αυτοί μας μειώνουν τα επιτόκια, οπότε πιθανώς στο μέλλον να κοπεί αλλο 1-2% ή ίσως και περισσότερο (μείωση πάνω απο 2% σημαίνει οτι στην ουσία οι ευρωπαίοι χάνουν λεφτά, λόγω πληθωρισμού). Το καλό είναι κυρίως οτι φάνηκε οτι υπάρχει κάποιο σχέδιο - έστω και αν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκτροχιαστέι.
Γ. Δώθηκε στο EFSF η δυνατότητα να αγοράζει κρατικά ομόλογα στην πρωτογεννή αγορα. Αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Το κράτος ΗΔΗ μπορεί να δανείζεται απο το EFSF και αυτό που αλλάζει είναι οτι αντί να δανείζεται με διμερή δάνεια θα πουλάει ομόλογιακό χρέος. Ο λόγος που γίνεται είναι οτι υπάρχουν ελπίδες οτι με αυτό τον τρόπο θα συμμετάσχουν και ιδιώτες οπότε θα μειωθεί το ρίσκο του ευρωπαίου φορολογούμενου. Για την Ελλάδα δεν σημαίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, το οτι ο τύπος το παρουσιάζει ως μεγάλη επιτυχία του Γιωργάκη ειναι ΓΕΛΟΙΟ. Αυτό που ήθελε ο γιωργάκης είναι να μπορέι το EFSF να αγοράζει ομόλογα στην δευτερογεννή αγορα οπου διαπραγματεύονται φτηνότερα και να τα καταγράφει στο ενεργητικό του στην τιμή κτήσης και να χαρίζει στο ελληνικό δημόσιο τη διαφορά αναμεσα σε αυτή και την τιμή έκδοσης. Στην ουσία αυτό ισοδυναμεί με το να καταγράφουν οι τράπεζες που πουλάνε τα ομόλογα μια ζημια της τάξης του 20% η οποία να σβήνεται απο το ελληνικό χρέος, αλλα αυτό ΔΕΝ έγινε.
ΧΑ! ΠΕΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΙΡΛΑΝΔΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ!!!
Βασικά τη στιγμή που το κράτος υπογράφει μια εγγύηση, αν η εγγύηση εκπέσει το κράτος είναι υποχρεωμένο να την πληρώσει. Αν δεν έχει λευτά μπορείς να το πας στο δικαστήριο και να το υποχρεώσεις να βγάλει στον πληστηριασμό κτήρια υπουργείων, αστυνομικά τμήματα κλπ. Αν το κράτος αρνηθεί, πας στο ευρωπαικό δικαστήριο. Γενικώς θα ειναι βασανιστηκή πορεία αλλα οι εγγυήσεις δεν είναι αστείο πράμα. Αυτό που λες ίσχυε την εποχή του Τρικούπη, τώρα όμως υπάρχει ευρωπαικός μηχανισμός που θα εξαναγκάσει το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Οπότε οταν το κράτος εγγυάται οτιδήποτε, είτε ειναι καταθέσεις, είτε χρέη νοσοκομείων, είτε δάνεια τραπεζών απο την ΕΚΤ (εκεί πρέπει να πέσαν καμια 20αριά δις εγγυήσεων), πρέπει να είσαι καχύποπτοςς γιατι οι εγγυήσεις θα πληρωθούν κάποια στιγμη και με τόκους, εκτός αν βγούμε απο την ΕΕ ξερωγώ.
Ο κατώριμος λοιπόν ζει σε έναν κόσμο χωρίς μεγάλο κεφάλαιο, όπου οι συνταξιούχοι της μιας χώρας πεθαίνουν για να επιβιώσουν οι συνταξιούχοι μιας άλλης.
Χμ. Πρώτον δεν πρόκειται για έλληνα συνταξιούχο βέρσους νορβηγό συνταξιούχο, αν έπαιζε κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος οτι ο νορβηγός συνταξιούχος θα χάριζε τα λευτά του με χαρά. Πρόκειται για έλληνα+νορβηγο συνταξιούχο βέρσους απολυμένων. Και ούτε η γιαγιά μου, ούτε η γιαγια της γκόμενας μου έχουν υποχρέωση να ζούνε τους ανέργους απο τα κέρδη που προορίζονται για τις συντάξεις τους.
Δεύτερον, ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αυτό που ονομάζεις μεγάλο κεφάλαιο, βρίσκεται σε λογαριασμούς στην ελβετία. Οι λογαριασμοί ελλήνων υπηκώων στις ελβετικές τράπεζες είναι τεράστιες, η μικρότερη εκτίμηση που έχω ακούσει είναι γύρω στα 70 δις ευρώ και οι μεγαλύτερες φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες. Το κεφάλαιο δεν επενδύει πανω απο 20-30% των λεφτών του σε εταιρίες, τα υπόλοιπα είναι καταθέσεις σε ελβετικά φράγκα ή σε αμερικάνικα/γερμανικά/γαλλικά ομόλογα. Απο αυτό το 20-30% που επενδύεται σε μετοχές εταιριών, αντε ενα 2-3% να καταλήγει στην ελλάδα - δηλαδή απο τα 50 δις που αξίζουν ΟΛΛΕΣ οι ελληνικές εταιρίες μαζί, άντε τα 10-15 δις να είναι ιδιοκτησίας μεγάλου κεφαλαίου. Τα υπόλοιπα είναι τοποθετήσεις του δημοσίου, της εκκλησίας και κυρίως νοικοκυριών (>60%), είτε άμεσα μέσω απευθείας αγοράς μετοχών η αμοιβαίων, είτε έμμεσα μέσω των συνταξιοδοτικών ταμείων και των ασφαλειών ζωής. Οπότε αν ας πούμε υποχρεώσουμε ΟΛΛΕΣ της εταιρίες να δίνουν όλα τα κέρδη τους στους υπαλλήλους τους και να μήν απολύουν ποτέ, το κεφάλαιο χάνει το 2-3% απο τα λεφτά του, τα νοικοκυριά χανουν γύρω στο 40% των λεφτών τους. Και δεν στη λέω, αυτά ειναι εξειδικευμένα πράγματα που δεν υποχρεούσαι να τα γνορίζεις, αλλα τωρα που το έμαθες σταμάτα να πετάς μαλακίες περι μεγάλου κεφαλαίου.
Με μια γρήγορη ματιά μόνο Ολλανδία, Δανία και ίσως Βέλγιο έχουν ακριβότερη βενζίνη από μας.
Χαχα ωραία μαλακία, αλλα ξέρεις η κρίση στην Αφρική επηρεάζει όλο τον κόσμο - Μόλις πλήρωσα 1.45/Λίτρο για ντήζελ - η βενζίνη λογικά θα κοστίζει γύρω στο 1.55. Γενικώς η Ελλάδα έξακολουθεί να έχει περιθώρια να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων ΚΙΝΗΣΗΣ και αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα για διάφορους λόγους, αλλα ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν να απαλωτριώσει την περιουσία των βενζινάδων που φοροδιαφεύγουν (μιλάμε για μπαζα ΠΟΛΛΩΝ εκατομυρίων) και να λούσει τους ιδιοκτήτες με tax-free βενζίνη και τους βάλει φωτιά.
chris_boss
14-03-2011, 22:16
Χαχα ωραία μαλακία, αλλα ξέρεις η κρίση στην Αφρική επηρεάζει όλο τον κόσμο - Μόλις πλήρωσα 1.45/Λίτρο για ντήζελ - η βενζίνη λογικά θα κοστίζει γύρω στο 1.55. Γενικώς η Ελλάδα έξακολουθεί να έχει περιθώρια να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων ΚΙΝΗΣΗΣ και αυτό θα ήταν μια καλή ιδέα για διάφορους λόγους, αλλα ακόμα καλύτερη ιδέα θα ήταν να απαλωτριώσει την περιουσία των βενζινάδων που φοροδιαφεύγουν (μιλάμε για μπαζα ΠΟΛΛΩΝ εκατομυρίων) και να λούσει τους ιδιοκτήτες με tax-free βενζίνη και τους βάλει φωτιά.
Τι ωραία μαλακία; αμφισβητείς τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ; το πετρέλαιο πέφτει γιατί η Ιαπωνία που είναι μέσα στους μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου, θα παρουσιάσει μεγάλη μείωση στο ΑΕΠ κι επομένως τις παραγγελίες ενέργειας.
Αντίστοιχα, ανέβαινε τον προηγούμενο καιρό λόγω της κρίσης στη Β.Αφρική. Αλλά ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Ότι στην Ελλάδα η βενζίνη ανέβηκε κατακόρυφα με το που σκάσαν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχίρ πως την λέγαν, λες και είναι συνδεδεμένες ονλαιν οι αντλίες τους με την πετρελαιοπηγή. Λες και δεν πουλούσαν καύσιμα αγορασμένα μέρες (μην πω βδομάδες) πριν.
katwrimos
14-03-2011, 22:42
Τι ωραία μαλακία; αμφισβητείς τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ; το πετρέλαιο πέφτει γιατί η Ιαπωνία που είναι μέσα στους μεγαλύτερους καταναλωτές πετρελαίου, θα παρουσιάσει μεγάλη μείωση στο ΑΕΠ κι επομένως τις παραγγελίες ενέργειας.
Αντίστοιχα, ανέβαινε τον προηγούμενο καιρό λόγω της κρίσης στη Β.Αφρική. Αλλά ξέρεις ποιο είναι το αστείο; Ότι στην Ελλάδα η βενζίνη ανέβηκε κατακόρυφα με το που σκάσαν οι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχίρ πως την λέγαν, λες και είναι συνδεδεμένες ονλαιν οι αντλίες τους με την πετρελαιοπηγή. Λες και δεν πουλούσαν καύσιμα αγορασμένα μέρες (μην πω βδομάδες) πριν.
Ναι όντως, εδώ παίζουν σαιτς που λένε τις τιμες σε βενζινάδικα κλπ... Ελλάδα δεν υπάρχει κατι αντίστοιχο?
Beyond Within
15-03-2011, 00:43
Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.για να εντοπίσει τον μυστηριώδη αποστολέα χιλιάδων email που αναφέρονται σε κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες μεγάλος αριθμός αυτών των ηλεκτρονικών μηνυμάτων έχει σταλεί από Ιnternet καφέ στο κέντρο της Αθήνας.Ωστόσο αξιοσημείωτο είναι ότι από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών έχει δοθεί εντολή να ασκηθούν διώξεις για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και σε υπευθύνους site ή bloggers που αναπαράγουν και αναρτούν στους διαδικτυακούς τόπους τις σχετικές αναφορές.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1272917
Dragonlord
15-03-2011, 01:01
Χμ. Πρώτον δεν πρόκειται για έλληνα συνταξιούχο βέρσους νορβηγό συνταξιούχο, αν έπαιζε κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρος οτι ο νορβηγός συνταξιούχος θα χάριζε τα λευτά του με χαρά. Πρόκειται για έλληνα+νορβηγο συνταξιούχο βέρσους απολυμένων. Και ούτε η γιαγιά μου, ούτε η γιαγια της γκόμενας μου έχουν υποχρέωση να ζούνε τους ανέργους απο τα κέρδη που προορίζονται για τις συντάξεις τους.
Δεύτερον, ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ, αυτό που ονομάζεις μεγάλο κεφάλαιο, βρίσκεται σε λογαριασμούς στην ελβετία. Οι λογαριασμοί ελλήνων υπηκώων στις ελβετικές τράπεζες είναι τεράστιες, η μικρότερη εκτίμηση που έχω ακούσει είναι γύρω στα 70 δις ευρώ και οι μεγαλύτερες φτάνουν τις αρκετές εκατοντάδες. Το κεφάλαιο δεν επενδύει πανω απο 20-30% των λεφτών του σε εταιρίες, τα υπόλοιπα είναι καταθέσεις σε ελβετικά φράγκα ή σε αμερικάνικα/γερμανικά/γαλλικά ομόλογα. Απο αυτό το 20-30% που επενδύεται σε μετοχές εταιριών, αντε ενα 2-3% να καταλήγει στην ελλάδα - δηλαδή απο τα 50 δις που αξίζουν ΟΛΛΕΣ οι ελληνικές εταιρίες μαζί, άντε τα 10-15 δις να είναι ιδιοκτησίας μεγάλου κεφαλαίου. Τα υπόλοιπα είναι τοποθετήσεις του δημοσίου, της εκκλησίας και κυρίως νοικοκυριών (>60%), είτε άμεσα μέσω απευθείας αγοράς μετοχών η αμοιβαίων, είτε έμμεσα μέσω των συνταξιοδοτικών ταμείων και των ασφαλειών ζωής. Οπότε αν ας πούμε υποχρεώσουμε ΟΛΛΕΣ της εταιρίες να δίνουν όλα τα κέρδη τους στους υπαλλήλους τους και να μήν απολύουν ποτέ, το κεφάλαιο χάνει το 2-3% απο τα λεφτά του, τα νοικοκυριά χανουν γύρω στο 40% των λεφτών τους. Και δεν στη λέω, αυτά ειναι εξειδικευμένα πράγματα που δεν υποχρεούσαι να τα γνορίζεις, αλλα τωρα που το έμαθες σταμάτα να πετάς μαλακίες περι μεγάλου κεφαλαίου.
lolwat. Ρε μανάρι, κατάλαβε ότι εσύ το βλέπεις από τη σκοπιά του τεχνοκράτη. Στομπούτσο μου ποιο ποσοστό του μεγάλου κεφαλαίου έχει επενδυθεί σε εταιρείες και ποιο σε καταθέσεις. Πρόκειται για πλούτο που έχει αφαιρεθεί από την κοινωνία και, αν θες, ειδικά το μέρος που είναι σε καταθέσεις είναι αυτό που κάνει τη ζημιά στην κοινωνία γιατί από το υπόλοιπο κινείται η αγορά και έτσι ζει και κανας άνθρωπος. Σταμάτα να πετάς μαλακίες περί μεγάλου κεφαλαίου όταν το μόνο που σημαίνει για σένα είναι νούμερα σε papers. Νούμερο!
katwrimos
15-03-2011, 01:04
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1272917
Που είναι το περίεργο εδώ? Η απόπειρα χειραγώγησης της αγοράς με φήμες είναι παράνομη - και καλώς είναι γιατι αν επιτρεπόταν αυτοί που θα χάναν λεφτά ΔΕΝ θα ήταν οι τράπεζες, ή τα Χετζ φαντς. Ο εισαγγελέας προφανώς ψάχνει να βρεί απο ποιά διεύθυνση ξεκίνησε αυτό το πράγμα και προφανώς παίρνει ένορκες καταθέσεις.
Beyond Within
15-03-2011, 01:07
Περί ελευθερίας του λόγου είναι το θέμα.
katwrimos
15-03-2011, 01:17
Εχμ, σου εξηγώ οτι σε αυτό το πράγμα δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου. Δεν έχεις την ελευθερία να βγείς και να διαδίδεις φήμες που κινούν την αγορά, όπως δεν έχεις την ελευθερία να γράψεις στο μπλόγκ σου οτι ο κατώριμος βιάζει παιδάκια η την ελευθερία να φωνάξεις "φωτιά" σε ενα γεμάτο θέατρο. Ο λόγος για το πρώτο είναι οτι αν γίνει κάτι τέτοιο θα την πληρώσουν οι μικροί - οι μεγάλοι ΔΕΝ ενημερώνωνται απο τα μπλογκς και ανώνυμα μειλς. Η ελευθερία του λόγου δεν καλύπτει αυτή την περίπτωση, ο εισαγγελέας απλώς εφαρμόζει το νόμο και καλά κάνει.
lolwat. Ρε μανάρι, κατάλαβε ότι εσύ το βλέπεις από τη σκοπιά του τεχνοκράτη. Στομπούτσο μου ποιο ποσοστό του μεγάλου κεφαλαίου έχει επενδυθεί σε εταιρείες και ποιο σε καταθέσεις. Πρόκειται για πλούτο που έχει αφαιρεθεί από την κοινωνία και, αν θες, ειδικά το μέρος που είναι σε καταθέσεις είναι αυτό που κάνει τη ζημιά στην κοινωνία γιατί από το υπόλοιπο κινείται η αγορά και έτσι ζει και κανας άνθρωπος. Σταμάτα να πετάς μαλακίες περί μεγάλου κεφαλαίου όταν το μόνο που σημαίνει για σένα είναι νούμερα σε papers. Νούμερο!
Το οτι βλέπω τα πράγματα απο τη μεριά του τεχνοκράτη δεν σημαίνει οτι για μένα τα πάντα είναι νούμερα σε papers, δεν αλλάζει η πραγματικότητα είτε αν την κοιτάς απο τη μεριά του τεχνοκράτη είτε απο τη μεριά του αρχιμανδρίτη. Πχ συμφωνούμε στο βασικό, οτι εχει αφαιρεθεί ενα μεγάλο κομάτι του πλούτου απο την κοινωνία. Όχι όμως όλο, ενα κομάτι του πλούτου της κοινωνίας έχει επενδυθεί σε εταιρίες όπως ο ΟΤΕ. Δηλαδή πως να στο πώ, η ασφάλεια ζωής που κάνεις, το συνταξιοδοτικό σου ταμείο κλπ ειναι πλούτος που ΔΕΝ στον έχει φάει το κεφάλαιο, απο τον οποίο στο μέλλον περιμένεις να πάρεις σύνταξη. Ο πλόύτος που εκλάπη, βρίσκεται στην Ελβετία, αν έχεις τα αρχίδια να πιάσεις αυτούς με τις καταθέσεις, μαγκιά σου.
Με το να ζητάς την καταστροφή του πλούτου που κατα 80% ΔΕΝ εχει κλαπεί απο την κοινωνία τι ακριβώς θα πετύχεις? ΟΚ, πες θα καταστρέψεις το άλλο 20% που αποτελεί πλούτο που έχει κλαπεί απο την κοινωνία, αλλα και πάλι σου λέω δεν καταστρέφεις πάνω απο το 3% της περιουσίας του μεγάλου κεφαλαίου. Δηλαδή σοβαρά, χρειάζεται να είσαι τεχνοκράτης για να συμπεράνεις οτι τέτοιο deal δεν συμφέρει ΟΣΟ και αν μισείς το μεγάλο κεφάλαιο?
12 stars circle your brow
15-03-2011, 12:26
Εχμ, σου εξηγώ οτι σε αυτό το πράγμα δεν υπάρχει ελευθερία του λόγου. Δεν έχεις την ελευθερία να βγείς και να διαδίδεις φήμες που κινούν την αγορά, όπως δεν έχεις την ελευθερία να γράψεις στο μπλόγκ σου οτι ο κατώριμος βιάζει παιδάκια η την ελευθερία να φωνάξεις "φωτιά" σε ενα γεμάτο θέατρο. Ο λόγος για το πρώτο είναι οτι αν γίνει κάτι τέτοιο θα την πληρώσουν οι μικροί - οι μεγάλοι ΔΕΝ ενημερώνωνται απο τα μπλογκς και ανώνυμα μειλς. Η ελευθερία του λόγου δεν καλύπτει αυτή την περίπτωση, ο εισαγγελέας απλώς εφαρμόζει το νόμο και καλά κάνει.
Εγώ κάνω πολύ κέφι πάντως τέτοιες φήμες, ακόμα και ψευδείς να είναι. Το κράτος τόσα χρόνια αυτό δεν κάνει; :)
atom_smasher
15-03-2011, 14:12
Με μια γρήγορη ματιά Δανία εχει ακριβότερη βενζίνη από μας.
not
chris_boss
15-03-2011, 14:50
πόσο εχει;
atom_smasher
15-03-2011, 16:20
1,6 ευρω, αλλα παιζει. πριν μια βδομαδα 1,5. συνηθως εκει γυρω στο 1,5.
chris_boss
15-03-2011, 16:52
Ούτε η Δανία λοιπόν.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.«Η τιμή της βενζίνης στη χώρα μας, έχει αυξηθεί έως και 50% από τις αρχές του 2010, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των 27 της Ε.Ε. σε τιμή αμόλυβδης
τρόμος
Harbinger of Death
15-03-2011, 17:13
Χμου, η σύγκριση της τιμής δεν πρέπει να συμπεριλάβει τις σχέσεις του μεγέθους των μισθών και του κόστους ζωής εδώ και εκεί;
chris_boss
15-03-2011, 17:14
Αφού έχουν συγκλιθεί οι οικονομίες της Ευρωζώνης ρε!
atom_smasher
15-03-2011, 17:45
Γαμησε τα τοτε. 1800 βασικος εδω. και η βενζινη ηταν επισης αρκετα πιο φθηνη τα προηγουμενα χρονια. Αυτο για την συγκλιση ασ το καλυτερα!χαχα
katwrimos
15-03-2011, 18:37
Γαμησε τα τοτε. 1800 βασικος εδω. και η βενζινη ηταν επισης αρκετα πιο φθηνη τα προηγουμενα χρονια. Αυτο για την συγκλιση ασ το καλυτερα!χαχα
Σωστά, αλλα υπολογίστε οτι ο κατώριμος επι 3 χρόνια έδινε το 48% του εισοδήματός του στο δανέζικο δημόσιο και αν το έκρυβε θα τον χώναν στα κάτεργα. Στην Ελλάδα θα του λέγανε μπράβο και θα αυξάνανε τους φόρους της βενζίνης για να βρούνε τα χαμένα λεφτα!
Σοβαρά τωρα, πείτε, υπάρχει καποιο σαιτ στην που να ποστάρει τιμές απο ελληνικά βενζινάδικα? Έτσι, για να τσεκάρω που και που τι παίζει.
atom_smasher
15-03-2011, 18:49
1800 μετα τους φορους...
Phantom Duck
15-03-2011, 19:25
όχι ρε ατομσμάσερ γιατί του το χαλάς τώρα.
katwrimos
15-03-2011, 23:34
όχι ρε ατομσμάσερ γιατί του το χαλάς τώρα.
Δεν μου το χαλάει, ισα ισα που δείχνει σε όλα τα γατάκια του φόρουμ πως ο Δανέζος βγάζει 1800 καθαρά - ζει σε ενα κράτος που η φοροδιαφυγή τιμωρείται και που οι επιχειρήσεις είναι ελεύθερες να απολύουν αβέρτα, όσο είναι συνεπείς στις πληρωμές των φόρων.
Απο την άλλη, δεν μου απαντάτε για το βενζινοσαιτ οπότε μου το χαλάτε λιγακι...
Phantom Duck
16-03-2011, 00:46
ίσα ρε τίγρη, εκδικητή της φοροδιαφυγής με 600€ βασικό μισθό.
atom_smasher
16-03-2011, 01:08
ίσα ρε τίγρη, εκδικητή της φοροδιαφυγής με 592€ βασικό μισθό και εχει το μνημονιο σπερμα ακομα...
Σουηδια ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα. Πιο φτηνο το κοστος ζωης νομιζω και πιο χαμηλοι οι μισθοι. Ωστοσο, εχει ενα δικιο ο κατωριμος πως εδω δεν τους νοιαζει τιποτα παρα να τηρεις τους νομους και κυριως να πληρωνεις τους φορους σου. Αν δεν τους πληρωνεις και σε πιασουν τοτε ο ανασκολοπισμος ακουγεται πιο ανωδυνος. Εκει που διαφωνω με τον κατωριμο ειναι στο πως δεν ειναι ιδιες οι συνθηκες και δεν νομιζω η Ελλαδα να γινει Δανια, παρα τις εξαγγελιες του Γιωργακη, στην αρχη τουλαχιστον. Θα ηταν και τραγικο να γινει απο καποιες αποψεις, αλλα ας μην το ανοιξω αυτο το θεμα. Απ την αλλη ομως πληρωνουν τους φορους τους και εχουν ενα κρατος προνοιας και το περιφημο σκανδιναβικο μοντελο κοινωνικης πολιτικης. η Ελλαδα εχει πολυ δρομο ακομα μεχρι να βρεθει σε καποιο σημειο σε ενα αντιστοιχο επιπεδο, και ας ξεπερασει πρωτα αυτη την κριση καπως και απο το 2030 και μετα βλεπουμε. Το ιδανικο και το τελειο υπαρχει μονο στην θεωρια. Στην πραξη ολα εχουν ελλατωματα και προτερηματα.
freak brother
16-03-2011, 16:12
Αθήνα
«Όταν έμαθα τι ακριβώς συνέβη, πήγα να πηδήξω από το παράθυρο. Και όταν μου είπαν ότι ασχολήθηκε το ΠαΣοΚ η ΝΔ και η Βουλή έφυγα από το σπίτι μου». Αυτά, φέρεται ότι είπε ο «δράστης» του βρόμικου e_mail. Πρόκειται για έναν φανοποιό από τα Χανιά, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του κ. Γ. Κομισσόπουλος, που αναφέρει ότι ο πελάτης του ποτέ δεν υπολόγιζε τι θα μπορούσε να ακολουθήσει.
Ο φανοποιός διαθέτει στο φανοποιείο του ένα lap_top και είχε ως χόμπι το...bloging, να αλληλογραφεί δηλαδή με διάφορα blogs στην Κρήτη, αλλά και στην Αθήνα. Αυτά είπε στην Αστυνομία, στην οποία προσήλθε, όπως λέει, αυτοβούλως μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από το «αγανακτισμένο e-mali» που έστειλε, σε γνωστό ειδησεογραφικό blog της Αθήνας.
Και για όλα αυτά, όπως ισχυρίζεται, έφταιγαν οι αναδουλειές που είχε τους τελευταίους μήνες στο φανοποιείο του: «Δεν είχε σταυρώσει ούτε ένα ευρώ το τελευταίο διάστημα, είναι έγγαμος με παιδί, δεν είχε λεφτά και από αγανάκτηση κάθισε και έγραψε την ηλεκτρονική επιστολή».
Με μία όμως διαφορά, στην ηλεκτρονική επιστολή του αναφέρει φράσεις, όπως το «bank running», «ρευστοποίηση χρημάτων», κ.α. που κανονικά ένας φανοποιός δεν τα γνωρίζει: «Ασχολείται με τα blogs, διαβάζει τα πάντα και πιθανόν από εκεί να τα έμαθε», αναφέρει ο δικηγόρος του, ο οποίος βεβαιώνει ότι ο πελάτης του ήδη ανακρίθηκε από την Αστυνομία και δεν θέλει τώρα να μιλήσει με κανέναν: «Πήγε να πηδήξει από το παράθυρο», όταν το έμαθε, λέει.
Το θέμα όμως τελειώνει εδώ; Όχι βεβαίως, γιατί δεν έχει τόση σημασία τι έκανε ένας Χανιώτης φανοποιός, επειδή, όπως ισχυρίζεται, είχε αναδουλειές, αλλά με ποιο τρόπο είχε αξιοποιηθεί από διαφόρους κύκλους το e_mail αυτό, που προειδοποιούσε για χρεοκοπία της χώρας. Εδώ είναι όλη η ουσία του θέματος και αυτό ψάχνει να βρει τώρα η Αστυνομία.
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εντείνει τις ανακρίσεις της και στόχος της είναι να διαπιστώσει εάν υπήρχε και παράλληλο σέρβις, σαφώς στοχοποιημένο προς ορισμένη κατεύθυνση, που λειτούργησε παράλληλα με το e_mail του φανοποιού.
Ελευθερια του λογου; Σε blogspot?
Ρε φρηκ, εσυ το πιστεψες; Οτι το κανε ο φαναρτζης;
Beyond Within
17-03-2011, 04:35
OWU1yvyV8oI
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69144&catid=9&la=1
freak brother
17-03-2011, 05:29
why not? στην Ελλαδα ειμαστε. εγω ξερω οτι 25 μαρτη εχει ΚΑΙΟΥΣ παντως.
KoiliaSamprela
17-03-2011, 09:48
δηλαδή αποκλείεται ? συνωμοσία και εδώ?
OWU1yvyV8oI
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69144&catid=9&la=1
τελικά, το να απολαμβάνεις κάποια πράγατα είναι στο χέρι σου (http://www.youtube.com/watch?v=3c5nAAYPZIc&feature=related)
nekrobutcher
17-03-2011, 15:47
είπε οτι θα φύγουν τα ΜΑΤ όταν φύγουν και οι κάτοικοι?? ΛΟΛ
Phantom Duck
17-03-2011, 22:07
σε λίγο θα ανοίγει γιαουρτάκι σπίτι του ο χοντρός και θα σκάει κόσμος για κράξιμο. όχι κι άσχημα.
Dragonlord
18-03-2011, 02:09
ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
Το να πετάς στον Πάγκαλο γιαούρτι είναι σα να πετάς στον Σούπερμαν κρυπτονίτη.
πηγή: http://forkeratea.blogspot.com/2011/03/blog-post_3855.html#ixzz1HFfnpVFA
nekrobutcher
21-03-2011, 21:41
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r__eiBZhyZk
τον πήραν με τις πέτρες τελικά
ikonoklast
22-03-2011, 00:07
http://www.oakke.gr/na466/pagalos466.htm
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Όχι στην τραμπούκικη τρομοκρατία του ΣΥΝ και την κρατική της πολιτική κάλυψη
Η ΟΑΚΚΕ καταδικάζει τη νέα οργανωμένη τραμπούκικη επίθεση του Συνασπισμού στο Θ. Πάγκαλο,. Ο ισχυρισμός του Συνασπισμού ότι δεν βρίσκεται ο ίδιος πίσω από αυτές τις επιθέσεις ακυρώνεται από την ώρα που δεν τις καταδικάζει αλλά αντίθετα τις καλύπτει πολιτικά, θεωρώντας τες ουσιαστικά αυθόρμητες αντιδράσεις δικαιολογημένα αγανακτισμένων πολιτών εξ αιτίας των συγκεκριμένων θέσεων που έχει πάρει ο Πάγκαλος.
Αυτή είναι φασιστική λογική γιατί επιτρέπει σε μειοψηφίες τιμωρών, σε παρακρατικές συμμορίες και σε επίδοξους δικτάτορες να αυτοπροσδιορίζονται ως «οργισμένος λαός», να ορίζουν αυτές τον «κύριο εχθρό του λαού» και να τον εξοντώνουν αφαιρώντας από τις μάζες το δικαίωμα να ξεκαθαρίζουν οι ίδιες τις ιδέες τους, να ορίζουν εκείνες τους εχθρούς και τους φίλους τους τους, να διεξάγουν εκείνες την πολιτική πάλη και να επιχειρούν να επιβάλουν κατ’ αρχήν με ειρηνικό τρόπο τη θέλησή τους.
Ο ορισμός και η τιμωρία του «εχθρού» από μειοψηφίες είναι η κλασσική μέθοδος για την άσκηση της φασιστικής εξουσίας των όποιων πολιτικών και κοινωνικών μειοψηφιών τελικά πάνω στο λαό. Αυτή η μέθοδος ενοποιεί σήμερα υπόκωφα αλλά με σαφήνεια τη φασιστική βία του ΣΥΝ στο όνομα «του αντικαπιταλισμού», του ψευτοΚΚΕ στο όνομα «της εργατικής τάξης», και των ναζιστικών συμμοριών στο όνομα της «υπεράσπισης της φυλής κι του έθνους».
Μια τέτοια επαναλαμβανόμενη πραξικοπηματική άσκηση πολιτικής βίας θα ήταν εξαιρετικά ανησυχητική αν δεν την έκανε τραγική ένα άλλο ακόμα πιο σοβαρό παράλληλο γεγονός που δυναμώνει τελευταία: ότι αυτού του είδους η τραμπούκικη νοοτροπία και πρακτική θεωρείται «μια απλή πολιτική ρουτίνα» και ουσιαστικά καλύπτεται πολιτικά από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ειδικά μάλιστα στην τελευταία επίθεση, όπου η βία ασκήθηκε και στον προσωπικό χώρο ζωής του πολιτικού στελέχους, η σιωπή του κυβερνητικού κόμματος σηματοδοτεί αντικειμενικά έγκριση αυτής της βίας και αντικειμενικά δικαιώνει και ενθαρρύνει την απαίτηση του κόμματος των τραμπούκων να απομακρυνθεί ο συγκεκριμένος υπουργός από την κυβέρνηση. Είναι σαν το μικρό κόμμα των τραμπούκων να λειτουργεί σαν δυναμικό παρακράτος που «διεκπεραιώνει» τις εσωκομματικές εκκαθαρίσεις του μεγάλου επίσημου κρατικού κόμματος. Σε αυτήν την περίπτωση η φασισμός δεν είναι στα σπάργανα αλλά στα πρόθυρα της επιβολής της εξουσίας του.
Χρειάζεται λοιπόν επειγόντως μια αφύπνιση και μια μεγάλη κινητοποίηση των δημοκρατών πριν οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία (κυρίως ο ΣΥΝ, το ψευτοΚΚΕ και μικρές ηγετικές φράξιες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ) καταστρέφοντας μεθοδικά τις βιομηχανικές της επενδύσεις επί 30 χρόνια στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος και γενικά του κούφιου αντικαπιταλισμού, την οδηγήσουν στο φασισμό μαζί με το ΛΑΟΣ, τη Χρυσή Αυγή και τη Σπίθα. Μόνο ένα τέτοιο κίνημα θα διαμορφώσει εκείνη την πολιτική ατμόσφαιρα μέσα από την οποία θα γίνει δυνατή η οικονομική σωτηρία της χώρας αλλά και ο δίκαιος καταμερισμός των βαριών ευθυνών που έχει ο καθένας από κείνους που συμμετείχαν στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας από ισχυρή θέση, ανάμεσά τους και σε περίοπτη θέση ο ίδιος ο Πάγκαλος.
Αθήνα 18-3-2011
neil_perry
22-03-2011, 00:14
Οχι σε αλλες καθυστερημενες ανακοινωσεις τυπου απο λοβοτομημενους οακκιτες.
katwrimos
22-03-2011, 00:53
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι το ΟΑΚΚΕ? Μαοικοί τροτσκιστές ορ γουατ?
να επιβάλουν κατ’ αρχήν με ειρηνικό τρόπο τη θέλησή τους.
all your base are belong to us
rage for order
22-03-2011, 01:53
Ι. Κ. Πρετεντέρης
Το κίνημα της φασαρίας
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 το κίνημα της «Αυτονομίας» στην Ιταλία ξεκίνησε σχεδόν αθώα. Δεν πλήρωναν διόδια, εισιτήρια και ηλεκτρικό. Αποδοκίμαζαν και παρεμπόδιζαν τις δημόσιες εμφανίσεις όσων δεν γούσταραν. Κατηγορούσαν τον καπιταλισμό και την κοινωνία με την αλαμπουρνέζικη φλυαρία της άκρας Αριστεράς. Αλλά κυρίως εισήγαγαν στην κοινωνική καθημερινότητα μια λεκτική βία, καθώς και μορφές πιο βίαιης παρέμβασης (όπως, ας πούμε, ο εγκλεισμός και οι απειλές...) στο όνομα διαφόρων διεκδικήσεων και δικαιωμάτων.
Τη συνέχεια την ξέρετε. Από τέτοιες συμπεριφορές και κινήματα ξεπήδησαν οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» , η «Πρίμα Λίνεα», οι «Μαχόμενοι Κομμουνιστικοί Πυρήνες» και μια πλειάδα τρομοκρατικών οργανώσεων που αιματοκύλισαν την Ιταλία για περισσότερο από δέκα χρόνια. Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες. Χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές.
Κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι νεαροί της «Αυτονομίας» που δεν πλήρωναν διόδια ή γιουχάιζαν τους καθηγητές στα αμφιθέατρα δεν είχαν στο μυαλό τους το μακελειό που θα ακολουθούσε. Ενδεχομένως και να αποστασιοποιήθηκαν σοκαρισμένοι όταν το αίμα άρχισε να τρέχει. Αλλά το πρόβλημα με αυτά τα κινήματα «αγανάκτησης» ή «ανυπακοής», ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε, είναι ακριβώς αυτό: ότι ποτέ δεν ξέρεις (ούτε οι ίδιοι ξέρουν...) πού θα οδηγηθούν και τι θα γεννήσουν. Επωάζουν ένα «αβγό του φιδιού», αλλά όταν το φίδι ξεπεταχτεί από το κέλυφός του κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει. Ο βλαμμένος δεν δίνει λογαριασμό.
Δεν ξέρω ποιοι εγκέφαλοι έχουν βαλθεί να μεταφέρουν στην Ελλάδα του 2011 το σενάριο της Ιταλίας- αν και έχω τις υποψίες μου... Πολύ φοβούμαι όμως ότι βαδίζουν έναν δρόμο που οδηγεί απλώς στην καταστροφή.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στην κακόγουστη και απάνθρωπη βεντέτα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θ. Πάγκαλο. Αναφέρομαι στην ξεκάθαρη επιλογή μιας «στρατηγικής τής έντασης», η οποία βάζει την ελληνική κοινωνία σε μια διαρκή αναταραχή και την εθίζει με ένα όλο και πιο αυξημένο επίπεδο βίας. Προ εβδομάδων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε: «Μεγάλη φασαρία, θαυμάσια κατάσταση». Η αναφορά δεν είναι καν δική του και τη λέει λάθος. Ανήκει στον Μάο και η σωστή διατύπωση είναι: «Μεγάλη αναταραχή,υπέροχη κατάσταση». Είναι προφανές ότι άλλο φασαρία, άλλο αναταραχή.
Αλλά είναι εξίσου εμφανές όμως ότι στη σημερινή Ελλάδα κάποιοι συγχέουν τη φασαρία με την αναταραχή ή, ακόμη χειρότερα, χρησιμοποιούν την πρώτη για να προκαλέσουν τη δεύτερη. Δεν είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνουν τι κάνουναλλά δικό τους θέμα... Πολύ φοβούμαι όμως ότι αρχίζω να καταλαβαίνω τι μπορεί να συμβεί.
jpretenteris@dolnet.gr
Dragonlord
22-03-2011, 02:07
οι δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία (κυρίως ο ΣΥΝ, το ψευτοΚΚΕ
:touched:
κατά τα άλλα,
Ο βλαμμένος δεν δίνει λογαριασμό.
Ι. Κ. Πρετεντέρης
Αλλά κυρίως εισήγαγαν στην κοινωνική καθημερινότητα μια λεκτική βία, καθώς και μορφές πιο βίαιης παρέμβασης (όπως, ας πούμε, ο εγκλεισμός και οι απειλές...) στο όνομα διαφόρων διεκδικήσεων και δικαιωμάτων.
Τη συνέχεια την ξέρετε. Από τέτοιες συμπεριφορές και κινήματα ξεπήδησαν οι «Ερυθρές Ταξιαρχίες» , η «Πρίμα Λίνεα», οι «Μαχόμενοι Κομμουνιστικοί Πυρήνες» και μια πλειάδα τρομοκρατικών οργανώσεων που αιματοκύλισαν την Ιταλία για περισσότερο από δέκα χρόνια. Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες. Χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές.
Πόσο τέλειο είναι που δεν γράφει ούτε 2 προτάσεις που να έχουν νοηματική συνοχή.
Αυτά τα λογικά άλματα είναι άκρως καυλερά
KoiliaSamprela
22-03-2011, 09:53
θα ήθελα να μου πει ο χαζούλης ο ΙΚΠ τι πιστεύει ότι οδήγησε τον κόσμο σε αυτήν την συμπεριφορά.
Τσιμπάς την διαδρομή του κινήματος από το σημείο που σε βολεύει και την τερματίζεις εκεί που σε βολεύει.
Γενικά προτιμώ να διαβάζω πολιτικές / κοινωνικές αναλύσεις στο ΕΡ από το κάθε τσιράκι μεγαλοδημοσιογράφο
rage for order
22-03-2011, 12:06
Έλα για πλάκα το έβαλα, σαν να πήρα πάσα από το πόνημα της ΟΑΚΚΕ. Πάντως ο τύπος δεν είναι ένας γραφικός που παραλογίζεται, είναι η γλώσσα των κερατάδων, οπότε έχει και ένα κάποιο ενδιαφέρον να βλέπεις τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.
Ας μου πει κάποιος που τα ξέρει καλύτερα. Στην Ιταλία, δεν προηγήθηκαν τα μπάχαλα της αυτομείωσης;
Raven Lord
22-03-2011, 13:44
Ι. Κ. Πρετεντέρης
...μπλαμπλαμπλαμπλαμλπα...
και τώρα μπορεί να ψοφήσει
Phantom Duck
23-03-2011, 00:51
Έλα για πλάκα το έβαλα, σαν να πήρα πάσα από το πόνημα της ΟΑΚΚΕ. Πάντως ο τύπος δεν είναι ένας γραφικός που παραλογίζεται, είναι η γλώσσα των κερατάδων, οπότε έχει και ένα κάποιο ενδιαφέρον να βλέπεις τις μεθόδους που χρησιμοποιούν.
Ας μου πει κάποιος που τα ξέρει καλύτερα. Στην Ιταλία, δεν προηγήθηκαν τα μπάχαλα της αυτομείωσης;
ρώτα τον πάσχο μανδραβέλη.
rage for order
23-03-2011, 01:16
ρώτα τον πάσχο μανδραβέλη.
νομίζω το έχεις ξανακάνει αυτό το "αστείο" και δε το κατάλαβα :(
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=r__eiBZhyZk
τον πήραν με τις πέτρες τελικά
Σιχαμένο υφάκι (ΤΜ).
http://3.bp.blogspot.com/-CY7ZtvigpVg/TWLMhTZyvcI/AAAAAAAAAJ4/OY4LnZTLeH4/s1600/15025113.jpg
Hellblazer
25-03-2011, 21:32
http://news247.gr/ellada/paideia/enantia_sth_sygxwneysh_gymnasioy_sto_dhmo_sarwnikoy.807163.html
nekrobutcher
25-03-2011, 21:57
ναι εξάλλου ο Πάγκαλος είναι στην ίδια εκλογική περιφέρεια με την τωρινή υφυπουργό παιδείας
http://www.youtube.com/watch?v=z1pOI4yDRuI
House Of Low Culture
28-03-2011, 18:26
στεγνά.
den ksero an exei mpei
Pgb71Hxi8hE
katwrimos
28-03-2011, 21:55
http://www.youtube.com/watch?v=z1pOI4yDRuI
"Το διεθνές κεφάλαιο έχει 1000 τρις ευρώ". ΛΟΛ
Αυτός είναι που μου λέγατε οτι είναι και καλά έγγυρος οικονομολόγος ξερογώ?
Και ναι, στα περι πολιτικής καλά τα λέει, αλλα νταξ, θα μπορούσε να τα πει και ο Τσίπρας. Και ο Τσίπρας ξέρει να μετράει υποθέτω...
atom_smasher
29-03-2011, 00:19
Ε μετρησε το διεθνες ο κατωριμος και τοβρηκε λιγοτερο απ αυτο που λεει ο τυπος. Ωρααιος παντως.
katwrimos
29-03-2011, 01:29
λέει κάπου ψέματα;
οχι ακριβώς, αλλά οταν λέει τέτοιες χοντράδες δείχνει οτι δεν έχει σχέση με οικονομικά και οτι παίρνει το εξπόζουρ επειδή έγλειψε τους κατάλληλους κώλους. Δεν λεω οτι διααφωνώ με την πολιτική ανάλυση αλλα αμα θέλει να το παίξει πολιτικός ας κατέβει υποψήφιος. Δεν γίνεται να το παίζεις οικονομολόγος και αναλυτής και να λες οτι οι πλούσιοι έχουν χίλια τρις. ΟΛΗ η οικοδομήσιμη γη στον πλανήτη + ΟΛΑ τα κτήρια + μετρητά + πολύτιμα μέταλλα + ολες τις καταθέσεις σε τράπεζες, όλα τα ομόλογα, όλες τις εταιρίες στον κόσμο, ΟΛΑ οσα μπορούν να αγοραστούν και να πωληθούν μετα βίας ξεπερνάνε τα 100 τρις. Και ναι το να πετάς το 10πλασιο ποσο και να στηρίζεις το επιχείρημά σου πάνω στο νούμερο είναι καραγελοιότητα. Δηλαδη ρε παιδί μου αμα είναι να πετάει αρλούμπες σαν πολιτικός ας γίνει πολιτικός.
Το αστείο είναι οτι ο τύπος δεν λεει και τιποτα μακρυά απο το μεινστριμ - όλλοι λίγο πολύ τα συζητάμε ανοιχτα αυτά που λέει περι τραπεζικού συστήματος (οσα στεκουν γιατι είπε και εκεί πολλες μαλακιες) στα πανεπιστήμια και μάλιστα στην αμερική οι πιό αριστεροί καθηγητές όπως ο Κρούγκμαν τα λένε επίσης ανοιχτα - οχι μεταξύ μας όπως στην ευρώπη - βγαίνει και βρίζεται στην τηλεόραση σαν τον πρόεδρο Λεβέντη με νομπέλ. Αλλα ο αποπάνω τύπος είναι μια θλιβερή καρικατούρα ρε παιδί μου, προφανώς δεν καταλαβαίνει τα μισά απο αυτά που λέει. Υποθέτω οτι κάποιος του τα εξήγησε μια χαρα αλλα αυτός δεν παπαγάλισε σωστά το μάθημα του και του ξέφυγε ένα μηδενικο.
Γενικώς μηδεν.
29-03-2011, 01:39
o katwrimos σαν οικονομολόγος πέρα από τις αστικές μαλακίες που εφαρμόζονται στην χώρα του και προφανώς δεν είναι εφαρμόσιμες εδώ, τι προτείνει;
katwrimos
29-03-2011, 02:40
o katwrimos σαν οικονομολόγος πέρα από τις αστικές μαλακίες που εφαρμόζονται στην χώρα του και προφανώς δεν είναι εφαρμόσιμες εδώ, τι προτείνει;
Δεν ξέρω, δεν νομίζω οτι υπάρχει τρόπος να διορθωθεί η ζημιά 7 ετών με μαγικά. Το ένα σενάριο είναι η πτώχευση, αλλα αμα πτωχεύσουμε δεν θα μας ξαναδανείσει κανείς. Και ναι εχει ενα δικιο ο ταμπάκης οτι μακροπρόθεσμα θα είμαστε καλύτερα, αλλα ρε μλκ χωρίς δανεικά δεν έχουμε να πληρώσουμε τις γιαγιάδες σύνταξη για τουλάχιστον 3 χρονια.
Εγώ στη θέση σας θα εκανα την πάπια, θα περίμενα οι ευρωπαίοι να σας σβήνουν σιγά σιγά τα χρέη κάτω απο το τραπέζι. Το ΔΝΤ όντως μας βάζουν να κάνουμε μαλακίες, όμως εδώ που τα λέμε αυτοί θα πληρώσουν το λογαριασμό στο τέλος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και φυσικά πολλά απο τα πράγματα που ζητάει το ΔΟΥΝΟΥΤΟΥ ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ όπως πχ οτι ο δημόσιος υπάλληλος δεν δικαιούται να έχει ΚΑΙ μονιμότητα ΚΑΙ μισθό μεγαλύτερο απο τον ιδιωτικό τομέα.
Ασχετη ερώτηση: Δεν είναι μόνο οι κακοί καπιτάλες που κάνουν το παν για την τσέπη τους. Είναι και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ πχ. Δεν μπορώ να εκφράσω το πόσες ενοχές αισθάνομαι όταν κάνω κριτική αφ υψηλού σε δεξιούς συναδέλφους που πχ υποστηρίζουν κάτι που συμφέρει τους πλούσιους τη στιγμή που ξέρω οτι μερικές χιλιάδες ηλεκτρολόγοι εκβιάζουν τη χώρα οτι αμα δεν τους περάσει θα κάνουν μπλακ άουτ και οκ σταρχίδια τους αμα ψοφήσει κανας γέρος απο τη ζέστη ή το κρύο, αυτοί τα λεφτουδάκια τους. Θα έχουν άδικο μετα να μου πούν οτι είμαι υποκριτής και οτι τα χώνω σε αυτόν που πάει να κλέψει αλλα σφυρίζω αδιάφορα για αυτόν που πάει να εκβιάσει? Δηλαδή πείτε μου, οταν μου λέει ο ρεπουμπλικανός οτι ο Ρήγκαν οταν τον εκβιάζανε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΥΣΕ, τι σκατά μπορώ να του απαντήσω?
atom_smasher
29-03-2011, 02:50
Ευκολακι. Να πας εκει τοτε αφου γουσταρεις. Εδω, δεν εχει τετοια!
Ι. Κ. Πρετεντέρης
Το κίνημα της φασαρίας
Στα τέλη της δεκαετίας του ΄60 το κίνημα της «Αυτονομίας» στην Ιταλία ξεκίνησε σχεδόν αθώα. Δεν πλήρωναν διόδια, εισιτήρια και ηλεκτρικό. Αποδοκίμαζαν και παρεμπόδιζαν τις δημόσιες εμφανίσεις όσων δεν γούσταραν. Κατηγορούσαν τον καπιταλισμό και την κοινωνία με την αλαμπουρνέζικη φλυαρία της άκρας Αριστεράς. Αλλά κυρίως εισήγαγαν στην κοινωνική καθημερινότητα μια λεκτική βία, καθώς και μορφές πιο βίαιης παρέμβασης (όπως, ας πούμε, ο εγκλεισμός και οι απειλές...) στο όνομα διαφόρων διεκδικήσεων και δικαιωμάτων.
Κατά πάσα πιθανότητα οι πρώτοι νεαροί της «Αυτονομίας» που δεν πλήρωναν διόδια ή γιουχάιζαν τους καθηγητές στα αμφιθέατρα δεν είχαν στο μυαλό τους το μακελειό που θα ακολουθούσε. Ενδεχομένως και να αποστασιοποιήθηκαν σοκαρισμένοι όταν το αίμα άρχισε να τρέχει. Αλλά το πρόβλημα με αυτά τα κινήματα «αγανάκτησης» ή «ανυπακοής», ή όπως αλλιώς θέλετε να τα πείτε, είναι ακριβώς αυτό: ότι ποτέ δεν ξέρεις (ούτε οι ίδιοι ξέρουν...) πού θα οδηγηθούν και τι θα γεννήσουν. Επωάζουν ένα «αβγό του φιδιού», αλλά όταν το φίδι ξεπεταχτεί από το κέλυφός του κανείς δεν μπορεί να το ελέγξει. Ο βλαμμένος δεν δίνει λογαριασμό.
Δεν ξέρω ποιοι εγκέφαλοι έχουν βαλθεί να μεταφέρουν στην Ελλάδα του 2011 το σενάριο της Ιταλίας- αν και έχω τις υποψίες μου... Πολύ φοβούμαι όμως ότι βαδίζουν έναν δρόμο που οδηγεί απλώς στην καταστροφή.
Και δεν αναφέρομαι μόνο στην κακόγουστη και απάνθρωπη βεντέτα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θ. Πάγκαλο. Αναφέρομαι στην ξεκάθαρη επιλογή μιας «στρατηγικής τής έντασης», η οποία βάζει την ελληνική κοινωνία σε μια διαρκή αναταραχή και την εθίζει με ένα όλο και πιο αυξημένο επίπεδο βίας. Προ εβδομάδων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να δήλωσε: «Μεγάλη φασαρία, θαυμάσια κατάσταση». Η αναφορά δεν είναι καν δική του και τη λέει λάθος. Ανήκει στον Μάο και η σωστή διατύπωση είναι: «Μεγάλη αναταραχή,υπέροχη κατάσταση». Είναι προφανές ότι άλλο φασαρία, άλλο αναταραχή.
Αλλά είναι εξίσου εμφανές όμως ότι στη σημερινή Ελλάδα κάποιοι συγχέουν τη φασαρία με την αναταραχή ή, ακόμη χειρότερα, χρησιμοποιούν την πρώτη για να προκαλέσουν τη δεύτερη. Δεν είμαι βέβαιος ότι καταλαβαίνουν τι κάνουναλλά δικό τους θέμα... Πολύ φοβούμαι όμως ότι αρχίζω να καταλαβαίνω τι μπορεί να συμβεί.
jpretenteris@dolnet.gr
ασταματητος κλαυσιγελος...
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82
Νέα ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην Κερατέα. Κλειστή παραμένει και σήμερα η λεωφόρος Λαυρίου που έκλεισε από χθες με μπάζα. Επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα... αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους φέρεται να φοβάται η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που διέρρευσε στον Τύπο.
Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 06.00 το πρωί όταν μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συγκεντρωθέντες στο σημείο επιτέθηκαν στο όχημα και του έβαλαν φωτιά για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Χθες άγνωστοι τοποθέτησαν μπάζα στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο σημείο ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη είσοδο Κερατέας, κλείνοντας το δρόμο, ενώ σήμερα τα ξημερώματα με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας και στις δύο κατευθύνσεις, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων προς Λαύριο να γίνεται μόνο από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.
Η κίνηση αυτή των κατοίκων, εκτιμάται ότι έγινε μετά τις έντονες φήμες που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να μεταφερθούν νέα μηχανήματα για την κατασκευή του ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο και όσοι αντιδρούν θέλησαν να κόψουν την πρόσβαση.
Σε προειδοποιήσεις να µην επιχειρήσει κανείς να ανοίξει τη Λεωφόρο Λαυρίου γιατί θα υπάρξουν επεισόδια, προχώρησε ο δήµαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο οποίος ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήµα 99,5 πως είναι διατεθειµένοι να δεχθούν µόνον τη διαχείριση των δικών τους απορριµµάτων και σε άλλοχώρο από αυτόν που έχει επιλεγεί.
Η ΕΛΑΣ φοβάται... βομβαρδισμό ή επίθεση με καλάσνικωφ!
Νέο ειδικό σχέδιο που προβλέπει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με τηλεκατευθυνόμενα... αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους έχει εκπονήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανώτεροι αξιωματικοί σε απόρρητη έκθεσή τους αποδίδουν τα επεισόδια σε κυνηγούς, απόστρατους αστυνομικούς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Κερατέας, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας την οποία επικαλείται το Βήμα.
Στο 11σέλιδο αναλυτικό απόρρητο έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο συνέταξαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 ανώτεροι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Κερατέας, αναφέρεται πως «στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και ένας πυρήνας, κατ’ εκτίμησή μας, της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συνάγεται και από τον τρόπο μεθοδικής καταδρομικής δράσης τους».
Ενα από τα ζητήματα που τίθενται στο έγγραφο είναι «η ροή πληροφόρησης - ακόμη και για εμπιστευτικές πληροφορίες - που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για όλες τις κινήσεις των αστυνομικών, των δρομολογίων, του εξοπλισμού, της αριθμητικής δύναμης, της διοικητικής μέριμνας κτλ.». Οι αξιωματικοί αποδίδουν αυτές τις διαρροές στον ρόλο που διαδραματίζουν δύο απόστρατοι και ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Στο ίδιο έγγραφο ζητείται η λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο όλων των αστυνομικών υπηρεσιών - ακόμη και του Τμήματος Διαβατηρίων - στην Κερατέα, ενέργεια η οποία όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, δεν γίνεται μόνο για να αποφευχθούν οι επιθέσεις από οργισμένους κατοίκους, όπως συνέβη προ δύο μηνών. Οπως μνημονεύεται, το κλείσιμο των αστυνομικών υπηρεσιών προτείνεται «για να γίνει μοχλός πίεσης κατά των παραγόντων της δημοτικής αρχής, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτές τις αντιδράσεις, από τους φιλήσυχους πολίτες που επιθυμούν την ύπαρξη και τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στην πόλη τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, εκκρεμούν 15 με 20 εντάλματα σύλληψης κατά συγκεκριμένων κατοίκων για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι έχουν συμμετοχή σε επεισόδια ή ενέργειες κατά των δυνάμεών της.
KoiliaSamprela
30-03-2011, 09:37
_LgDjHOX_UE
freak brother
30-03-2011, 16:27
http://www.tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CF%8E-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83-%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82
Νέα ένταση και επεισόδια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και κατοίκων σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στην Κερατέα. Κλειστή παραμένει και σήμερα η λεωφόρος Λαυρίου που έκλεισε από χθες με μπάζα. Επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα... αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους φέρεται να φοβάται η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που διέρρευσε στον Τύπο.
Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 06.00 το πρωί όταν μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι συγκεντρωθέντες στο σημείο επιτέθηκαν στο όχημα και του έβαλαν φωτιά για να ακολουθήσουν στη συνέχεια τα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Χθες άγνωστοι τοποθέτησαν μπάζα στη Λεωφόρο Λαυρίου, στο σημείο ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη είσοδο Κερατέας, κλείνοντας το δρόμο, ενώ σήμερα τα ξημερώματα με τον ίδιο τρόπο έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας και στις δύο κατευθύνσεις, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος της παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων προς Λαύριο να γίνεται μόνο από την παραλιακή Αθηνών-Σουνίου.
Η κίνηση αυτή των κατοίκων, εκτιμάται ότι έγινε μετά τις έντονες φήμες που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες ότι πρόκειται να μεταφερθούν νέα μηχανήματα για την κατασκευή του ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο και όσοι αντιδρούν θέλησαν να κόψουν την πρόσβαση.
Σε προειδοποιήσεις να µην επιχειρήσει κανείς να ανοίξει τη Λεωφόρο Λαυρίου γιατί θα υπάρξουν επεισόδια, προχώρησε ο δήµαρχος Λαυρεωτικής Κωνσταντίνος Λεβαντής, ο οποίος ανέφερε στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήµα 99,5 πως είναι διατεθειµένοι να δεχθούν µόνον τη διαχείριση των δικών τους απορριµµάτων και σε άλλοχώρο από αυτόν που έχει επιλεγεί.
Η ΕΛΑΣ φοβάται... βομβαρδισμό ή επίθεση με καλάσνικωφ!
Νέο ειδικό σχέδιο που προβλέπει τις αντιδράσεις σε ενδεχόμενη επίθεση στη βάση του ΧΥΤΥ στην Κερατέα με τηλεκατευθυνόμενα... αεροπλανάκια γεμάτα εκρηκτικά αλλά και εκτόξευση ρουκετών από γύρω λόφους έχει εκπονήσει τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛ.ΑΣ., ενώ ανώτεροι αξιωματικοί σε απόρρητη έκθεσή τους αποδίδουν τα επεισόδια σε κυνηγούς, απόστρατους αστυνομικούς αλλά και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού και ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες στην περιοχή της Κερατέας, σύμφωνα με απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας την οποία επικαλείται το Βήμα.
Στο 11σέλιδο αναλυτικό απόρρητο έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα και το οποίο συνέταξαν στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 ανώτεροι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της Κερατέας, αναφέρεται πως «στα επεισόδια, εκτός των κατοίκων της περιοχής, συμμετέχουν ομάδες αναρχικών και αλλοδαπών (Αλβανών) καθώς και ένας πυρήνας, κατ’ εκτίμησή μας, της επιτροπής κυνηγών και τέως μελών των Ειδικών Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό συνάγεται και από τον τρόπο μεθοδικής καταδρομικής δράσης τους».
Ενα από τα ζητήματα που τίθενται στο έγγραφο είναι «η ροή πληροφόρησης - ακόμη και για εμπιστευτικές πληροφορίες - που έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για όλες τις κινήσεις των αστυνομικών, των δρομολογίων, του εξοπλισμού, της αριθμητικής δύναμης, της διοικητικής μέριμνας κτλ.». Οι αξιωματικοί αποδίδουν αυτές τις διαρροές στον ρόλο που διαδραματίζουν δύο απόστρατοι και ένας εν ενεργεία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Στο ίδιο έγγραφο ζητείται η λήψη μέτρων, μεταξύ των οποίων και το κλείσιμο όλων των αστυνομικών υπηρεσιών - ακόμη και του Τμήματος Διαβατηρίων - στην Κερατέα, ενέργεια η οποία όπως αναφέρεται στο απόρρητο έγγραφο, δεν γίνεται μόνο για να αποφευχθούν οι επιθέσεις από οργισμένους κατοίκους, όπως συνέβη προ δύο μηνών. Οπως μνημονεύεται, το κλείσιμο των αστυνομικών υπηρεσιών προτείνεται «για να γίνει μοχλός πίεσης κατά των παραγόντων της δημοτικής αρχής, οι οποίοι πρωτοστατούν σε αυτές τις αντιδράσεις, από τους φιλήσυχους πολίτες που επιθυμούν την ύπαρξη και τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στην πόλη τους».
Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, εκκρεμούν 15 με 20 εντάλματα σύλληψης κατά συγκεκριμένων κατοίκων για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι έχουν συμμετοχή σε επεισόδια ή ενέργειες κατά των δυνάμεών της.
ε τουλαχιστον πηραν χαμπαρι τι παιζει οταν ψηφιζεις παγκαλο νδ και βοριδη με 40% ανεργια ..
Τα κρυμμένα του ίντυ είναι μια απόλαυση.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1278936#1278936
freak brother
07-04-2011, 00:28
μπηκαν και οι πορτογαλοι στον μηχανισμο στηριξης
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4625991
asimoulis
07-04-2011, 02:27
εδώ παίρνουμε γραμμή όμως. υπογράφουν Άρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη.
http://www.debtocracy.gr/
EDIT: ωπ, δεν είχα δει το θρεντ στο cinema sorry. διαγραφή του χρέους λοιπόν, ή κομματιού του.
07-04-2011, 08:43
ε, όπου να 'ναι και η ισπανία ρε, την έκανε ο θαπατέρο, δεν θα ξανακατέβω λέει για τρίτη υποψηφιότητα, θα 'ταν άδικο.
πάντως εδώ ένας συνάδελφος έχει ΤΡΕΛΛΑΘΕΙ ότι η απεργία των ΜΜΕ δεν είναι τυχαία και 4 μέρες χωρίς ΜΜΕ δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και σίγουρα είναι κάποιο σχέδιο ώστε να δηλώσουμε χρεωκοπία εντός των επομένων 4 ημερών και να μην υπάρξει άμεσα ενημέρωση και να έρθουμε όλοι Δευτέρα πρωΐ στις δουλειές μας και *μπαμ* να έχουν χαθεί οι καταθέσεις μας στην τράπεζα.
Μην πείτε ότι δε σας ενημέρωσα!
Dragonlord
07-04-2011, 09:55
δεν έχει μάθει ακόμα ότι χρεωκοπήσαμε την 25η μαρτίου;
το αν είσαι χρεωκοπημένος από το αν δηλώνεις χρεωκοπημένος έχει μια άλφα απόσταση πάντως, χρεωκοπημένοι είμαστε θαρρώ από αρκετά πριν την 25η.
chris_boss
07-04-2011, 10:25
Επίσημη χρεωκοπία δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει, μας έχουν δανείσει πολλά λεφτά για τα χάσουν έτσι. Απλά κάποια στιγμή, ίσως σύντομα ίσως το 2013, θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση του χρέους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Υπό διάλυση η ομάδα ΔΙΑΣ. (http://www.cosmo.gr/News/Hellas/317780.html)
Marillion
08-04-2011, 14:23
τζαμπα τοσα βιντεο (http://www.youtube.com/watch?v=TlfqW4vjaUM)με μονταζ και ροκ τρακσ στο μπακραου στο γιουτουμπ.
Βγάλε το link απ' το κενό, my OCD tinkles.
http://tolimeri.blogspot.com/2011/04/blog-post_1613.html
SpiritCrusher
11-04-2011, 01:18
http://www.youtube.com/watch?v=cWdFcEyb6mQ
11-04-2011, 22:25
κατώριμε τα ξαδέρφια σου ρίχνουν πούτσα με δημοψήφισμα (http://www.tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1).
katwrimos
11-04-2011, 22:54
κατώριμε τα ξαδέρφια σου ρίχνουν πούτσα με δημοψήφισμα (http://www.tvxs.gr/news/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82/%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%AC%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%BF%CE%AF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1).
Καλά κάνουν οι ισλανδοί, διάβασε τα σχόλια μου στο άλλο τοπικ όμως.
χμ, το αφήνω αυτό εδώ γιατί δεν ξέρω πού αλλού να το βάλω
σχολιασμός για το τραγικό άρθρο του Παπαχελα, "Κερατέες" (http://parallhlografos.wordpress.com/2011/04/11/%C2%AB%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B5%CF%82%C2%BB-%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B1/)
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!
Athens Descends Into Anarchy
“…Η χώρα είναι στο έλεος μαχητικών ακτιβιστών που καθοδηγούνται από διάφορες οργανώσεις της σκληρής αριστεράς. Οι πιο γνωστές από αυτές είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) και ο αναρχο-σταλινικός ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποτελείται από τους Οικοσοσιαλιστές, την ομάδα «Ρόζα» της Ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς και την Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), για να αναφέρουμε μερικές. Οι οπαδοί τους, με πλήρη ατιμωρησία, παρενοχλούν τους πολίτες και καταστρέφουν δημόσια περιουσία, μέχρι που έχουν καταλάβει και ολόκληρα χωριά…”
http://kanali.wordpress.com/2011/04/15/athensdescendsanarchytmichas/
http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703385404576258422215326318.html?KEYWORDS=Athens+Descends+Into+Anarchy+by+Takis+Michas#articleTabs%3Darticle
rat_poison
15-04-2011, 11:30
τι είναι ένας αναρχοσταλινισμός;
Dragonlord
15-04-2011, 11:34
Ο εμφύλιος ξαναζεί :touched:
Phantom Duck
15-04-2011, 14:20
τι είναι ένας αναρχοσταλινισμός;
http://2.bp.blogspot.com/_7l1Hb479V78/SMUevAMemDI/AAAAAAAABTc/d0yr6mas6ek/s200/%CE%9A%CE%9F%CE%9D%CE%A4%CE%A1%CE%91.JPG
http://3.bp.blogspot.com/-fY_jdlUF0AI/TZXhIMJX4CI/AAAAAAAAAEg/CmypB_o1od8/s1600/keratea1.jpg
nekrobutcher
16-04-2011, 01:30
ο τύπος που έφαγε τις μπουνιές του γλίτση μπάτσου- συνοδεία λοβέρδου και λοιπών πρασινοφρουρών στους αγ. αναργυρους είπαν ότι ήταν απο το συριζα (αλιμονο) ..ακούστηκε όμως ότι ήταν άνεργος συμβασιούχος που πήγε στα καπη τον ανάπηρο πατέρα του...και τον είπε φασίστα ο πάγκαλος
katwrimos
16-04-2011, 11:33
ο τύπος που έφαγε τις μπουνιές του γλίτση μπάτσου- συνοδεία λοβέρδου και λοιπών πρασινοφρουρών στους αγ. αναργυρους είπαν ότι ήταν απο το συριζα (αλιμονο) ..ακούστηκε όμως ότι ήταν άνεργος συμβασιούχος που πήγε στα καπη τον ανάπηρο πατέρα του...και τον είπε φασίστα ο πάγκαλος
ε? Πόσταρε και μια πηγή να καταλαβαίνουμε γιατι μιλάς όσοι απο εμας δεν μένουμε ελλάδα η δεν βλέπουμε 24/7 τηλεώραση.
Α, ψυθιρίζεται οτι οι γερμανοί ψάχνουν τρόπο γι να γίνει χαιρκατ... Οι γάλλοι προφανώς θα είναι κατά...
Dragonlord
16-04-2011, 11:36
οι γάλλοι θα επιμείνουν για κουπ
4 διαρρήξεις στο αμάξι μέσα σε 1μιση χρονο. απώλειες μονο πουκάμισα και ενας φορτιστής αυτοκινήτου. κακός οιωνός;
nekrobutcher
16-04-2011, 20:09
ε? Πόσταρε και μια πηγή να καταλαβαίνουμε γιατι μιλάς όσοι απο εμας δεν μένουμε ελλάδα η δεν βλέπουμε 24/7 τηλεώραση.
Α, ψυθιρίζεται οτι οι γερμανοί ψάχνουν τρόπο γι να γίνει χαιρκατ... Οι γάλλοι προφανώς θα είναι κατά...
extra3 και γαμώ τις πηγές
http://www.youtube.com/watch?v=7cm9bitOB7E
http://www.youtube.com/watch?v=v9BJcDNQFcs
chris_boss
17-04-2011, 22:46
Ισχύει ότι ελληνικά ιδρύματα μαζεύουν αβέρτα ελληνικούς τίτλους; γιατί το κάνουν αυτό;
ikonoklast
17-04-2011, 23:55
4 διαρρήξεις στο αμάξι μέσα σε 1μιση χρονο. απώλειες μονο πουκάμισα και ενας φορτιστής αυτοκινήτου. κακός οιωνός;
http://www.lifo.gr/mag/columns/3849
metamelia3
18-04-2011, 04:43
δικε μου εχεις γινει φανατικος αναγνωστης lifo, ετσι;
ikonoklast
18-04-2011, 14:31
Πάντα ήμουν.
Πες μου ότι τα κρεμάς και απ' το πιαστράκι των πίσω με κρεμάστρα να γίνει της βοσνίας.
Agoraphobic_S.I.
18-04-2011, 18:11
http://www.cosmo.gr/OddlyEnough/Liechtenstein/319181.html
katwrimos
18-04-2011, 18:41
Ισχύει ότι ελληνικά ιδρύματα μαζεύουν αβέρτα ελληνικούς τίτλους; γιατί το κάνουν αυτό;
δεν έχω ιδέα, γνορίζω οτι η ΕΚΤ τα μαζεύει. Αν ισχύει (που δεν πιστεύω τίποτα αν δε δω οντιτεντ ισολογισμό οπότε ίσως να πιστέψω τα μισά) πιθανώς το στοίχημα είναι οτι το χαιρκατ που θα γίνει θα είναι μικρότερο απο αυτό που ψυθιρίζεται, οπότε τα αγοράζουν σε τιμή ευκερίας.
Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι οτι οι Γερμανοι σιγά σιγα συσωρεύουν κεφάλαια στις τράπεζές τους, πιθανώς για να αντέξουν πιθανό χαιρκατ, καθώς και οτι οι Γάλλοι θα ήθελαν πολύ να κάνουν το ίδιο αλλα έχουν τόσο μεγάλη έκθεση σε ομόλογα περιφέρειας που δεν έχω ιδέα που θα βρούν τα λεφτά. Για την ώρα, ενα χαιρκατ απο ελλάδα και ιρλανδία τις τάξης του 30% κάνει άνετα το γαλικό τραπεζικό σύστημα να καταρεύσει.
Πες μου ότι τα κρεμάς και απ' το πιαστράκι των πίσω με κρεμάστρα να γίνει της βοσνίας.
ε βασικά δεν κρεμιούνται και αλλιώς ωστε να είναι ΙΣΑ.
Dragonlord
18-04-2011, 23:23
ε σόρι, εγώ ούτε στιλό δεν αφήνω να φαίνεται στο αμάξι. ούτε στην κόρινθο δηλαδή, πόσο μάλλον αθήνα.
http://vaterlo.blogspot.com/2011/04/blog-post_19.html?spref=fb
Η αστυνομία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια. Το τελευταίο διάστημα ο δείκτης εγκληματικότητας έχει πάρει την ανιούσα ενώ η ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.
Μια από τις συμβουλές που δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να πέφτουν στο έδαφος και να καλυφθούν σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί. Ωστόσο δεν γίνεται περαιτέρω διευκρίνιση για το πώς θα καλυφθεί ο απλός πολίτης που δεν έχει γνώσεις αυτοάμυνας.
Η αστυνομία όμως δίνει και ειδικές συμβουλές για τις γυναίκες:
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ασφάλεια στο σπίτι
· Η περιοχή έξω από την κύρια είσοδο της κατοικίας σας πρέπει να είναι φωτισµένη σωστά ώστε να µην υπάρχουν σκοτεινές σκιές όπου θα μπορούσε κάποιος να κρυφτεί .
· Βεβαιωθείτε ότι στην κύρια πόρτα υπάρχει 'µατάκι' έτσι ώστε να βλέπετε ποιος είναι στην πόρτα σας πριν ανοίξετε .
· Να έχετε κλειστές τις κουρτίνες, ώστε οι άνθρωποι να µην βλέπουν µέσα το σπίτι σας, ιδιαίτερα τη νύχτα .
· Να µην εισέρχεστε σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζετε.
Εάν το κάνετε φροντίσετε να παραμείνετε κοντά στην πόρτα του ασανσέρ και εντός εμβελείας του πίνακα ελέγχου.
Όταν βρίσκεστε µακριά από το σπίτι µόνη .
· Πάντοτε κάποιος γνωστός να γνωρίζει ακριβώς που είστε, ώστε σε περίπτωση ανάγκης αν πρέπει να τηλεφωνήσει κάποιος για βοήθεια, να ξέρει την επακριβή θέση .
· Ποτέ µην δεχθείτε να σας µεταφέρει ένας ξένος και ποτέ µην κάνετε auto-stop
Όταν εισέρχεστε στο αυτοκίνητό σας .
· Να κρατάτε ήδη το κλειδί στο χέρι σας, έτσι ώστε να µη χάνετε χρόνο ψάχνοντας για το κλειδί.
Όταν περπατάτε στο δρόµο.
· Να δείχνετε αυτοπεποίθηση και δραστήρια .
· Να φροντίστε να µείνετε µακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόµους.
· Να µην πηγαίνετε µε τα πόδια σας µετά τη δύση του ηλίου. Πάρτε ένα ταξί ή ζητήστε από ένα φίλο να σας µεταφέρει.
Σε κοινωνικές εκδηλώσεις .
· Να µην δέχεσθε κέρασµα ποτών από αγνώστους. Ακόµη και αν γνωρίζετε το πρόσωπο, είναι καλύτερα να ζητήστε από το σερβιτόρο ή το µπάρµαν ποτά που είναι κλειστά, όπως µπύρα κλπ .
· Εάν έχετε αφήσει το ποτό σας αφύλακτο ακόµη και για µισό λεπτό να µην πιείτε ξανά ούτε µια γουλιά από το ποτό αυτό.
Σε ένα άλλο σημείο ο Οδηγός παροτρύνει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν "ηρωισμούς" καθώς "το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατεύσετε στη διάρκεια μιας ληστείας".
Ζητούν επίσης από τους πολίτες σε περίπτωση που είναι αυτόπτες μάρτυρες σε μια εγκληματική πράξη να προσπαθήσουν να κρατήσουν στοιχεία των δραστών όπως χαρακτηριστικά ρούχα αλλά και πινακίδες του μέσου.
Ακόμη, ενόψει καλοκαιριού ο οδηγός συμβουλεύει να μην αφήνουν οι πολίτες ξεκλείδωτες τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και όταν κάνει ζέστη.
"Σε περίπτωση απειλής με οποιοδήποτε όπλο μη διακινδυνεύσεις για τη ζωή ή τη σωματική σου ακεραιότητα για να διατηρήσεις στην κατοχή σου το κινητό τηλέφωνο", αναφέρει σε άλλο σημείο
Υπουργείο αυτοπροστασίας του πολίτη χαχαχα! Παντα τζιμάνια μπάινουν στην αστυνομία!!!
katwrimos
19-04-2011, 16:21
Γιατί ρε καντιρού? Προσωπικά βρίσκω την λιμπερτάριαν ντου ιτ γιορσελφ προσέγγυση του αποπάνω τουλάχιστον συμπαθητική!
enitharmon
19-04-2011, 16:35
εγώ λέω οι γυναίκες να μη βγαίνουν καθόλου από το σπίτι. άμα η κάθε πουτάνα δεν είχε όρεξη για βόλτες, η αστυνομία θα είχε τις μισές υποθέσεις και κλήσεις για βοήθεια
chris_boss
19-04-2011, 16:40
και ποιος θα πηγαίνει σούπερμάρκετ;
metamelia3
19-04-2011, 16:56
η φιλιππινεζα. δεν ειναι πολιτης.
freak brother
19-04-2011, 17:00
φιλιππινεζες μονο στα προαστεια , βγαζουν και τον σκυλο βολτα!
enitharmon
19-04-2011, 18:17
είναι λογικότατη η απορία του. θα χρειαστεί να επαναφέρουμε τα παραπαίδια να τρέχουν για θελήματα
Μανωλάδα: Φράουλες και αίμα (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1284021)
Το όργιο της ανελέητης εκμετάλλευσης και της βάναυσης τρομοκρατίας που φτάνει μέχρι την απειλή της ζωής σε βάρος των μεταναστών εργατών γης που εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας, μεταξύ των μεγαλοκαλλιεργητών της φράουλας και κυκλωμάτων που τους «προμηθεύουν» με εργατικά χέρια, έρχεται ξανά στην επιφάνεια μετά τη σύλληψη ενός Ελληνα και δύο Ρουμάνων (αναζητούνται άλλοι δύο) στο Κουρτέσι Ηλείας από την αστυνομία με την κατηγορία της «εμπορίας ανθρώπων» και παράβαση του Ν. «περί όπλων».
Το κύκλωμα εκμεταλλευόμενο την δεινή οικονομική θέση συμπατριωτών τους, τούς υποσχόταν νόμιμη εργασία σε αγροτικές καλλιέργειες με αμοιβή 25 ευρώ την ημέρα και διαμονή σε δωμάτια. Ωστόσο, μόλις τους έφερναν στην ευρύτερη περιοχή της Μανωλάδας τούς ανάγκαζαν να δουλεύουν σαν τους είλωτες, να μένουν σε άθλια παραπήγματα από νάιλον στα βάθη των χωραφιών, να παραλαμβάνουν οι άνθρωποι του κυκλώματος από τους μεγαλοκαλλιεργητές τα μεροκάματά τους και να τους αποδίδουν ένα μέρος από αυτά. Μάλιστα σε περίπτωση που χαλάρωναν την ώρα της δουλειάς, τους χτυπούσαν και τους απειλούσαν με όπλα και μάλιστα πυροβολούσαν για εκφοβισμό.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, «με την άφιξή τους στην περιοχή της Ηλείας, ο 32χρονος ημεδαπός τους εγκατέστησε σε αυτοσχέδια παραπήγματα και την επόμενη μέρα αφού άρχισαν να εργάζονται στην συγκομιδή φράουλας, παραλάμβανε ο ίδιος την αμοιβή τους από τους ιδιοκτήτες των θερμοκηπίων, χωρίς να τους την αποδίδει. Ταυτόχρονα τούς υποχρέωνε να εφοδιάζονται από τον ίδιο, τα απαραίτητα για την διατροφή τους, χρεώνοντάς τους μεγάλα ποσά, απαγορεύοντάς τους παράλληλα να απομακρυνθούν από τον χώρο των παραπηγμάτων.
Οι συλληφθέντες με συνεχείς ξυλοδαρμούς, έντονη άσκηση ψυχολογικής βίας και χρήση κυνηγετικού όπλου με το οποίο πυροβολούσαν στον αέρα κατά διαστήματα για εκφοβισμό, τούς υποχρέωναν να συνεχίζουν να εργάζονται».
Το σκηνικό θυμίζει το Νότο των ΗΠΑ του 19ου αιώνα. Υπάρχουν, ο μεγαλοκτηματίας, οι «επιστάτες» που επιβλέπουν τις εργασίες, και οι εργάτες γης χωρίς κανένα ουσιαστικό δικαίωμα. Σημειώνουμε πως στην περιοχή της Μανωλάδας παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας παραγωγής της φράουλας (περίπου το 90%) και μάλιστα φεύγει κατευθείαν για εξαγωγή. Περίπου 40 μεγαλοπαραγωγοί (από 200 στρέμματα και άνω) έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από 40.000 στρέμματα και στη διάθεσή τους περίπου 2.000 εργάτες γης, κυρίως από το Μπαγκλαντές, ενώ υπάρχουν Βούλγαροι, Αλβανοί, Ινδοί και Ρουμάνοι. Οι συνθήκες μέσα στο θερμοκήπιο είναι αποπνικτικές. Ο τζίρος από την παραγωγή της φράουλας είναι πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία καρπώνονται οι σύγχρονοι τσιφλικάδες με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές αλλά και αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να «κλείνουν» τα μάτια μπροστά σ' αυτή την πρωτοφανή εκμετάλλευση...!
katwrimos
21-04-2011, 13:27
O paul Krugman για την οικονομική κρίση - δε κατωριμος εντορσντ βιντεο για οποιον ενδιαφέρεται να μάθει τι έγινε στην οικονομική κρίση σε ευρώπη και αμερική:
http://www.youtube.com/watch?v=6ZPcgXx7doY
Agoraphobic_S.I.
25-04-2011, 15:03
Για να ξεστραβωνόμαστε (http://www.blaumachen.gr/wp-content/uploads/2006/06/Communists-still-exist.pdf).
ikonoklast
25-04-2011, 15:57
Πρωτόλειο μανιφεστάκι στο πρώτο τους τεύχος αμέσως μετά τον μάη-ιούνη. Μοιραζόταν και μόνο του μαζί με το τσατισμένο (και φαιδρό) «έχουμε κατάληψη, όχι δημοκρατία». Οι ίδιοι οι μπλαουμάχεν πέντε χρόνια (και τρία ολόκληρα τεύχη μετά, απίστευτη κομμουνιστική δράση) γράφουν για πολύ πιο ουσιώδη πράγματα από το να ξανα-ξανα-ξανα-ανακαλύπτουν αν υπάρχει ταξική πάλη. Απλά σε ιντριγκάρει ο τίτλος, θα το ξεπεράσεις.
Agoraphobic_S.I.
25-04-2011, 16:16
Μόνο ο τίτλος δεν με ιντριγκάρει, απλά δεν με βρίσκει διάφωνο σε τίποτα απ' όσα λέει, αλλά δεν ανακαλύπτει και την αμερική. Παρ' όλα αυτά είναι μια χαρά κειμενάκι για τον απελπισμένο ταξικό μονομάχο.
ikonoklast
25-04-2011, 16:59
O «απελπισμένος ταξικός μονομάχος» έχει οδηγηθεί εμπειρικά και βιωματικά σε πολύ βαθύτερα ταξικά συμπεράσματα από αυτά που ανακάλυπταν μέσα από έναν χύμα θεωρητικισμό οι μπλαουμάχεν τότε. Σήμερα: δύο μεγάλα φοιτητικά κινήματα, τουλάχιστον 5-6 μεγάλες και σκληρές κλαδικές απεργίες, μια εξέγερση του δεκέμβρη, ένα σκληρό ασφαλιστικό με τα παρελκόμενα της μαρφιν, μια παγκόσμια δομική καπιταλιστική κρίση, μια τεράστια φούσκα του χρέους και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, εσύ έρχεσαι να δώσεις αυτό το κειμενάκι (που ούτε τότε έλεγε τίποτα) και να πείς «για να ξεστραβωνόμαστε»; Ωπα ρε ντουζιέρα είναι η φάση.
Agoraphobic_S.I.
25-04-2011, 17:25
Δε διαφωνώ σ' αυτά που λες, καθόλου, αλλά πραγματικά το κείμενο δεν είναι για να ξεστραβωθείς ΕΣΥ και οι υπόλοιποι κομματικοί (ή και διανοητικά) συγγενείς σου που δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν απ' το να ρίχνουν μούτζες σ' ένα φόρουμ για μέταλ. Εσείς δεν ξεστραβώνεστε ούτε με εγχείρηση.
ikonoklast
25-04-2011, 17:36
Φυσικά. Για ποιούς είναι λοιπόν;
Agoraphobic_S.I.
25-04-2011, 17:37
Για μένα! Δε σου 'χει τύχει να κάνεις μονόλογο, ακόμα και στο ερ;
ον τοπικ (https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1285254)
Phantom Duck
25-04-2011, 17:55
συνήθως όταν κάνεις μονόλογο δε λες "ξεστραβωθείτε!", πόσο μάλλον με κείμενο που απευθύνεται σε ήδη ξεστραβωμένους ("τάκ' διάβσες του μπλαουμάχν; άει ρε μι τους οβρέους δεν τα 'χαν τούτ παλιά;".
Agoraphobic_S.I.
25-04-2011, 22:00
Για να ξεστραβωνόμαστε (http://www.blaumachen.gr/wp-content/uploads/2006/06/Communists-still-exist.pdf).
o πρώτος πληθυντικός σου λέει κάτι ρε πιθήκι;
Phantom Duck
25-04-2011, 22:06
ότι είστε στραβοί.
metamelia3
26-04-2011, 08:58
νταξ, μια χαρα ειναι το κειμενο για μαρξισμος 101 και δεν ειναι και ιδιαιτερα δυσκολο. απλα θα συμφωνησω κι εγω (αν και με διαφορετικο τροπο απ'τα δυο ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΑ) οτι δεν ειναι ιδιαιτερα ξεστραβωτικο μιας και τα βασικα του μαρξισμου δεν φτανουν ουτε στο ελαχιστο για να αποκτησουν θεωρητικη υποσταση στις σημερινες συνθηκες.
οσο για το τι ειναι οι μπλαουμαχεν και πως απασχολουνται πολιτικα δεν νομιζω οτι μπορουμε να το ξερουμε καθως τετοιες ομαδες συνηθως δρουν τοπικα σε αυτονομα εγχειρηματα.
Ford Prefect
27-04-2011, 19:51
Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη περί γεωπολιτικής που διάβασα μόλις:
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=258808
redeemer
28-04-2011, 15:05
http://news247.gr/ellada/article845838.ece:touched:
ikonoklast
30-04-2011, 15:24
Δίκτυο συναλλαγών χωρίς ευρώ στο Βόλο | TVXS.gr (http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%8C%CE%BB%CE%BF)
Εδώ και ένα σχεδόν χρόνο στο Βόλο οι συναλλαγές δεν γίνονται πλέον αποκλειστικά με το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αφού οι κάτοικοι αγοράζουν και πληρώνουν και με την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα (ΤΕΜ).
χμ, τι είναι αυτό; Ύπάρχει κάποιος βολιώτης να μας πει περισσότερα;
freak brother
30-04-2011, 15:53
ακουγεται πολυ καλη φαση.. και μπορει και πολυ πιο ευκολα να εφαρμοστει σε νησια.
rat_poison
30-04-2011, 16:55
ή και στον κόσμο ολόκληρο
http://www.bitcoin.org/
Harbinger of Death
30-04-2011, 17:40
Κάνανε και στην Πάτρα, αλλά το site είναι για τομπούτσο.
http://www.ovolos.gr
Dragonlord
30-04-2011, 17:42
καλά, λίγη φαντασία δεν είχαν, "ο βόλος" το έβγαλαν;
freak brother
30-04-2011, 17:44
κρυαδα :p
ikonoklast
30-04-2011, 17:45
εμένα μάρεσε!
rat_poison
02-05-2011, 01:08
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/320843.html
αυτοί οι νίντζηδες καμιά φορά σφάζονται κι αναμεταξύ των
nekrobutcher
02-05-2011, 15:59
οι ζητάδες είναι και καλά η ελίτ των μπάτσων?
rage for order
02-05-2011, 16:53
για κάτι επιδόματα, προαγωγές και το ποιος διατάζει ποιον τσακώνονται.
http://img585.imageshack.us/img585/9271/wait.jpg (http://img585.imageshack.us/i/wait.jpg/)
Discuss.
Tonosalata
03-05-2011, 23:13
http://www.cosmo.gr/Politics/Hellas/321160.html
:)
nikolasfluxus
03-05-2011, 23:15
http://img585.imageshack.us/img585/9271/wait.jpg (http://img585.imageshack.us/i/wait.jpg/)
Discuss.
κωλοπερίστερα θα μπορούσα να τα δαγκώσω ένα ένα αν δεν ήταν τόσο καρκινιάρικα
03-05-2011, 23:55
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ελληνική πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) επί του ελληνικού δημόσιου χρέους σας προσκαλεί στο τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα: “Χρέος και Λιτότητα: από τον παγκόσμιο Νότο στην Ευρώπη”.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δημόσιες συζητήσεις και εργαστήρια ανταλλαγής εμπειρίας με τα εξής θέματα:
Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα.
Το χρέος στην Ευρώπη: βασικοί παράγοντες και η τρέχουσα πολιτική.
Το παγκόσμιο πρόβλημα του χρέους: Οι κρίσεις χρέους στο Νότο.
Εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση του χρέους – διεθνή διδάγματα.
Εμπειρίες Επιτροπών Ελέγχου του Χρέους από όλο τον κόσμο.
Εναλλακτικές λύσεις για το χρέος στην Ευρωζώνη.
Αιτήματα και κινήματα για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα του χρέους.
ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ αιθ. 1 και 2, 1ος όρ.
Σόλωνος 57
Παρασκευή 6, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαΐου.
Έναρξη εργασιών Παρασκευή 6 Μαΐου στις 17:30
Το αναλυτικό πρόγραμμα στο: www.elegr.gr
Dragonlord
04-05-2011, 15:41
Όχι, δεν έχουμε χούντα (http://pitsirikos.net/2011/05/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%87%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1/)
katwrimos
05-05-2011, 11:21
Όχι, δεν έχουμε χούντα, απλώς βλάκες πολίτες που γουστάρουν να ψηφίζουν πολιτικούς που τους λένε ψέματα.
Κατά τα άλλα, πάρτε το καλύτερο ακαδημαικό άρθρο που έχω διαβάσει για την κρίση, το οποίο είναι μάλιστα και πολύ απλό.
http://www.econ.kuleuven.be/ew/academic/intecon/Degrauwe/PDG-papers/Discussion_papers/Governance-fragile-eurozone_s.pdf
Phantom Duck
05-05-2011, 13:57
Όχι, δεν έχουμε χούντα, απλώς βλάκες πολίτες που γουστάρουν να ψηφίζουν πολιτικούς που τους λένε ψέματα.
σε πλήρη αντίθεση με πολίτες που ψηφίζουν πόλεμο στο ιράκ επειδή έχουν WMDs, τον πρόεδρο της Milan που δεν περνάει την ώρα του με πουτάνες στη βίλα, τον αρχηγό των εργατικών που δε γαμάει τους εργάτες και τους στέλνει παρέα με τους φαντάρους του πρώτου, και να μην ξεχάσουμε και τους τριτοκοσμικούς (προφανώς κοινή καταγωγή με τον κλασικό μαλάκα έλληνα) ιρλανδούς και πορτογάλους που ψήφισαν φυσικά κυβερνήσεις με πρόγραμμα ΔΝΤ!
αλλά βέβαια, εκεί δεν έχουν παππάδες να τους τα τρώνε ούτε συνταξιούχους που δεν πληρώνουν φόρους, γιατί να υπάρχει κρίση;
http://www.spiegel.de/international/europe/0,1518,761201,00.html
ikonoklast
10-05-2011, 17:38
http://sports.in.gr/stivos/article/?aid=1231107650
Φυλάκιση 33 μηνών (και πρόστιμο 5.000 ευρώ) στον Χρήστο Τζέκο και 31 μηνών στον Κώστα Κεντέρη και στην Κατερίνα Θάνου επέβαλε το 6ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο έκρινε ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο ατύχημα πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.
Στους επτά γιατρούς του ΚΑΤ επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6-8 μηνών, στον πρώτο αυτόπτη μάρτυρα ποινή 15 μηνών και στον δεύτερο αυτόπτη μάρτυρα 7 μηνών.
Είναι απολαυστικό που τώρα που γυρνάει καταρρέει σε μια νύχτα όλο το σκατένιο παραπέτασμα του 04. Θα δούμε και για το EURO κάποια στιγμή και άλλα πολλά, εγώ τα λέω από τότε!
freak brother
10-05-2011, 17:43
και για το υποπτο 87 !!
ikonoklast
10-05-2011, 17:46
«βρώμικο 89» ρε σύντροφε να πούμε. Και γι' αυτό τα 'λεγα!!
freak brother
10-05-2011, 18:07
Θύμα δολοφονίας έπεσε ένας 44χρονος άνδρας, στις 5 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, λίγα μέτρα από την πλατεία Ομονοίας στο Κέντρο της Αθήνας.
Λίγο νερό στις πλάκες του πεζοδρομίου, μπροστά από το κατάστημα εμπορίας μοτοσικλετών επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου είναι ό,τι έχει απομείνει για να δείχνει το σημείο το εγκλήματος.
Το μεσημέρι της Τρίτης, η σύζυγος του άτυχου 44χρονου, ο οποίος ήταν υπάλληλος φαρμακευτικής εταιρείας έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.
Η επίτοκος, η οποία αντίκρυσε νεκρό τον άντρα της, μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ σε μαιευτήριο των βορείων προαστίων, ωστόσο οι γιατροί κατάφεραν να την ηρεμήσουν και τελικά να γεννήσει χωρίς επιπλοκές.
Στο πλάι της διαρκώς παραμένουν εκτός από τον μαιευτήρα της και τα μέλη της οικογένειας της.
Εν τω μεταξύ στο υλικό που έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας επιχείρησης στην περιοχή «επενδύουν» οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κάμερα έχει «αποτυπωθεί» το σκηνικό της επίθεσης και της αρπαγής της βιντεοκάμερας.
Ωστόσο οι εικόνες θα περάσουν από ειδική επεξεργασία για να «καθαρίσουν» και να μπορέσουν οι αστυνομικοί να διακρίνουν τα πρόσωπα των τριών δραστών, καθώς ήταν νύχτα και τα χαρακτηριστικά τους δεν φαίνονται καθαρά.
Η τραγωδία που διαδραματίστηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα με θύμα έναν 44χρονο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος περίμενε σε λίγες ώρες να κρατήσει στα χέρια του το δεύτερο παιδί του, συγκλονίζει.
Η ετοιμόγεννη σύζυγός του – επρόκειτο να φύγουν μαζί για το μαιευτήριο – και η μητέρα του βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς ήταν από τους πρώτους που είδαν τον άνθρωπό τους νεκρό, πλημμυρισμένο στα αίματα, στον δρόμο κάτω από το σπίτι τους.
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες αναστατωμένοι, ακόμα δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν αυτό που συνέβη. Τρία άτομα επιτέθηκαν και σκότωσαν με μαχαιριές τον 44χρονο για να του κλέψουν τη βιντεοκάμερα, την οποία κρατούσε στα χέρια του για να μαγνητοσκοπήσει μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής του: τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του.
Στο μυαλό ενός άντρα που τη στιγμή εκείνη καθάριζε σκάλες παρακείμενης πολυκατοικίας θα μείνουν βαθιά χαραγμένες «οι κραυγές ενός ανθρώπου την ώρα που τον σφάζουν», όπως είπε ο ίδιος συγκλονισμένος στο «Βήμα on line».
Οι περίοικοι μιλούν για τα συχνά κρούσματα εγκληματικότητας στη γειτονιά και δεν κρύβουν τον φόβο τους. «Αισθανόμαστε ετοιμοθάνατοι», «φοβόμαστε να βγούμε το βράδυ από τα σπίτια μας», «δεν νιώθουμε ασφαλείς και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα» είναι ορισμένες από τις φράσεις που ακούσαμε λίγες ώρες μετά το περιστατικό.
Ο άτυχος άντρας είχε ξεκινήσει από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα για να μεταβεί σε πάρκινγκ που βρίσκεται λίγα μέτρα μακρύτερα και να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφέρει στο μαιευτήριο την επίτοκο σύζυγό του και τη μητέρα του. Μαζί του είχε και ένα βαλιτσάκι με βιντεοκάμερα. Εστριψε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου και αμέσως τον ακινητοποίησαν τρεις άντρες, πιθανόν αλλοδαποί. Με την απειλή μαχαιριού του ζήτησαν να τους δώσει τη βιντεοκάμερα. Εκείνος φαίνεται ότι αντιστάθηκε και τότε οι δράστες δεν δίστασαν να τον σκοτώσουν μαχαιρώνοντάς τον σε διάφορα σημεία του σώματός του. Στη συνέχεια άρπαξαν τη βιντεοκάμερα και εξαφανίστηκαν.
Η ώρα περνούσε και η σύζυγος του με την πεθερά της κατέβηκαν στην είσοδο για να τον περιμένουν. Τότε αντίκρισαν τον άτυχο 44χρονο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Περίοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ωστόσο ήταν ήδη αργά. Λίγη ώρα μετά πήγαν δύο συγγενείς του στο σημείο. Ηταν σοκαρισμένοι από αυτό που είχε συμβεί στον δικό τους άνθρωπο.
Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έφτασαν στη περιοχή συνέλεξαν μαρτυρίες και στοιχεία στην προσπάθεια να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.
Χρ. Παπουτσής: «Απαιτείται συνεργασία για την ασφάλεια»
«Οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυσχερειών καταβάλλουν κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για την προστασία των πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, αναφερόμενος στη στυγερή δολοφονία του 44χρονου, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής Προστασίας Περιβάλλοντος.
Ο κ. Παπουτσής συμπλήρωσε πως «απαιτείται η συνεργασία του συνόλου της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά με πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την προστασία και την ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας».
Ο υπουργός παρατήρησε, πάντως, πως παρά την νέα τραγωδία, «η εγκληματικότητα στο κέντρο δείχνει τον τελευταίο καιρό να μειώνεται», ωστόσο «αυξάνεται στην υπόλοιπη χώρα η μικροεγκληματικότητα και μαζί της το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών».
Υποστήριξε δε ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συνεργάζεται με το Δήμο Αθηναίων «καθώς και τους συναρμόδιους φορείς για την εξασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών».
Αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας τόνισε ότι η Ελληνική Αστυνομία «εξαντλεί κάθε δυνατότητα παρέμβασης και στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας σε ένα πρωτόγνωρα δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, που καθιστά αναγκαία την κατανομή και διασπορά δυνάμεων σε πολλά μέτωπα σε καθημερινή βάση».
Επισήμανε πάντως πως εάν, ενδεχομένως, κάποιος πιστεύει ότι το πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας «είναι πρόβλημα αποκλειστικά ή ακόμα και κυρίως αστυνομικού χαρακτήρα, ας το δηλώσει επώνυμα και υπεύθυνα».
τι να πεις..
nekrobutcher
10-05-2011, 20:53
για το παραπάνω θέμα είχε το μεσημέρι η τατιάνα τον πλεύρη ..ο απόλυτα ντεκαντανσ συνδυασμός και επικίνδυνος ίσως..ούτε να φας το μεσημέρι δε μπορείς..
ikonoklast
10-05-2011, 21:03
Δουλεύει πάντως γιατί τώρα που μιλάμε φασίστες την έπεσαν σε συγκέντρωση μεταναστών στο σημείο της δολοφονίας και στη συνέχεια σε σκαραμαγκά και βίλλα.
http://www.youtube.com/watch?v=VOAiZIIvSS0
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1288417
nekrobutcher
10-05-2011, 21:08
μα δεν υπήρχε περίπτωση να μη δουλέψει..βούτυρο στο ψωμί του ΛΑΟΣ..η άλλη στο σκαι λέει ότι από την ομόνοια και κάτω είναι άλλο κράτος! όπως και να χει πιστεύω ότι αυτό το περιστατικό δε θα μείνει έτσι..
ikonoklast
10-05-2011, 21:12
Απο ποιόν δε θα μείνει έτσι;
nekrobutcher
10-05-2011, 21:42
θα λυσσάξουν όλοι, κανάλια, φασίστες, κάποια στιγμή θα τα πάρουν και οι μετανάστες..γενικά περισσότερη καταστολή και τρομοκρατία και φάνηκε απο την έκταση που πήρε από τα μέσα..α και μου ρθε κάτι τώρα ..ήτανε στανταρ μετανάστες? το είδανε αυτόπτες μάρτυρες στάνταρ?