Log in

View Full Version : Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33

Λεκές
29-06-2014, 14:12
Έχει αρκετούς πρήχτες παντού πλέον.

Reject
29-06-2014, 14:22
Έχει κάτι φυντάνια militant Άθεους που όχι μόνο σπάνε αρχίδια μέρα-νύχτα, αλλά έχουν μετατρέψει αυτήν την φάση σαν νέα θρησκεία (λολ).
Ελένες Λουκά της Αθείας, ακριβώς αυτό. ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΑΜΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, ΜΕ ΑΥΤΟ.

freak brother
29-06-2014, 15:16
για μενα υπαρχουν πολλα πραγματα που ο νους μου δε μπορει να κατανοησει οποτε γραφω στα αρχιδια μου το αν υπαρχει η αν δεν υπαρχει θεος .. αλλα δεν το αποκλειω κι'ολας απλα δε με ενδιαφερει .

ikonoklast
29-06-2014, 15:17
Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι διάφοροι Ονιμπότσο δέχονται να βαπτίσουν τα παιδιά τους και να τους δώσουν ονόματα σαδιστών δολοφόνων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου. Το πρόβλημα είναι ότι τεκνοποιούν, για αρχή.

Υπάρχουν όντως άθεοι που αντάλλαξαν μια ένθεη ταυτότητα με την ταυτότητα της αθεϊας, κάνουν preaching, έχουν τελετουργικά, έχουν φτιάξει μια δική τους αφήγηση για τα πράγματα στην οποία η ηθική τους μπορεί να είναι το ίδιο σκατά με ενός τραγου χριστιανού, επίσης πολλοί από αυτούς είναι ανόητοι άνθρωποι, δεν είναι καν ορθολογιστές. Σε καμία περίπτωση όμως δεν γίνεται να τους συγκρίνουμε έστω και για πλάκα με την επικίνδυνη χωρίς κανένα όριο βλακεία που διακατέχει κόσμο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή εκεί έξω και λέγεται ορθόδοξος χριστιανός έλληνας. Δεν μιλάω καν για τους (χιλιάδες) ταλιμπαν που διαβάζουν αγιορείτικο βήμα και hellas orthodoxy, αλλά ακόμα και για τον «καθημερινό κόσμο που απλώς πιστεύει».

Δύο πράγματα που κάθε συνετός άνθρωπος που βαπτίστηκε αξίζει να κάνει: Διάγραψε το θρήσκευμα σου από το ληξιαρχείο, για συμβολικούς λόγους. Όσο λιγότεροι χριστιανοί στα μητρώα τόσο λιγότερη ενέργεια της βλακείας στο κράτος. Γίνε δωρητής οργάνων / σώματος (http://www.eom.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=29%3A%CE%B7-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%83-%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD&Itemid=122&lang=el) για ουσιαστικούς λόγους. Είτε θα σώσεις μια ζωή, είτε θα έχεις τη χαρά να σε κόβει ο επόμενος Phantom Duck στη σχολή του. Priceless.

Αν θέλετε να δώσετε χαρά στους γονείς σας, πηγαίνετε μαζί τους μια εκδρομή στο χωριό και πείτε τους ότι τους αγαπάτε. Δεν είναι απαραίτητο να πνίξει το παιδί σας ένας παιδεραστής με γένια σε μια κολυμπήθρα.

animae
29-06-2014, 15:33
Η γενικευση μαλακας<-->ελληνας<-->χριστιανος<-->μαλάκας, μου θυμίζει πάρα πολύ αυτό

http://4.bp.blogspot.com/-qRuZd0sKJSk/UC6IXVuAMjI/AAAAAAAAFGw/hO1rSVywtFg/s1600/Dangerous+Water+is.jpg

Κωλαράκι Τορνευτό
29-06-2014, 15:37
Ίσως δεν έπρεπε να τα βάλεις στο ίδιο καζάνι με την Ατρομητάρα, οι φενταγκίν δεν τα περνάνε αυτά στο ντούκου.
Σε άλλα νέα , ένας δογματικός άθεος είναι καλύτερος από τον μέσο χρισιανοταλιμπάν?

Πολλα επιπεδα.

cromags
29-06-2014, 15:54
Ισοπεδωτικός αλλά συμφωνώ με πολλά. Στη διαμόρφωση του κόσμου που απλώς πιστεύει σημαντικό ρόλο παίξανε οι Λιακόπουλοι σε συνδυασμό με την απεξατομίκευση μεγάλου μέρους της κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, η οποία ήρθε πιο κοντά στο τρίπτυχο πατρίς θρησκεία οικογένεια. Φτηνή προπαγάνδα που όμως πιάνει σε απαίδευτες μάζες όπως φαίνεται στη περίπτωση μας.

Raven Lord
29-06-2014, 22:11
@κοιλιά: Μη με κάνεις να το εξηγήσω γιατί είναι τεράστια κουβέντα και δεν έχω διάθεση να την κάνω, αλλά ήμουν πάντα της άποψης ότι οι "δογματιστές άθεοι" δεν είναι όσο άθεοι θέλουν να δείχνουν και, σε κάποια φάση της ζωής τους, ήταν δογματιστές θεϊστές αλλά, ξαφνικά, αναρχία κι επανάσταση. Οι αγνά, πραγματικά άθεοι (ποτέ δε μου άρεσε αυτή η λέξη, ρε πούστη) που γνωρίζουν ακριβώς τι, πώς και γιατί αδιαφορούν και απέχουν πλήρως.

ακριβώς. για 'μενα η έννοια "δογματικός" δεν μπορεί να ταιριάζει με την έννοια "άθεος". είμαι άθεος γιατί δε θέλω να ακολουθώ κάποιο δόγμα. απλά πράγματα. άθεος σημαίνει ότι έχω αρκετά ανοιχτό μυαλό για να δέχομαι προβληματισμούς και όχι εύκολες απαντήσεις. άθεος σημαίνει αμφισβήτιση. άθεος σημαίνει ανοχή της διαφορετικότητας. όπως πολύ σωστά - κ ελιτίστικα - το θέτει ο πλίτσερ, ο άθεος απλά δεν ασχολείται. ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την κοσμοθεωρία του. από εκεί και πέρα μην κάνετε αυτό που κάνουν κατά συρροή οι πιστοί. ΜΗΝ ΠΡΗΖΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ.

Deggial
30-06-2014, 09:43
Ίσως δεν έπρεπε να τα βάλεις στο ίδιο καζάνι με την Ατρομητάρα, οι φενταγκίν δεν τα περνάνε αυτά στο ντούκου.
Σε άλλα νέα , ένας δογματικός άθεος είναι καλύτερος από τον μέσο χρισιανοταλιμπάν?

Κοίτα, όταν βρεις κάποιον άθεο που επιμένει να πιέζει τον χριστιανό γιο του να μην βαφτήσει το εγγόνι του, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για συγκρίσεις. :p

Deggial
30-06-2014, 09:55
Τώρα επειδή το κάνετε αν κατάλαβα καλά για τα παπούδια , χαλάλι ρε, μικρό το κακό για σας, τεράστια η χαρά για αυτούς. Πιο πολύ χαλάς την ζαχαρένια σου από το όσο αξίζει.
Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι κάνοντας κάποια πράγματα για την μανούλα μου, εμένα μου ήταν τόσο αδιάφορα (βαρετά / κουραστικά ) της έδινα τόση χαρά. Ξέρω έπρεπε να το γράψω με ροζ, αλλά δεν πειράζει

Το pink κομμάτι όταν το θέτεις τόσο γενικά ισχύει. Όταν ο άλλος, όμως, σου ζητάει κάτι που στην τελική σημαίνει πως δεν σέβεται το ποιος είσαι και τις επιλογές σου, κάπου αλλάζει το πράγμα...

Κυρία Μαριάννα
30-06-2014, 10:52
Τώρα επειδή το κάνετε αν κατάλαβα καλά για τα παπούδια , χαλάλι ρε, μικρό το κακό για σας, τεράστια η χαρά για αυτούς. Πιο πολύ χαλάς την ζαχαρένια σου από το όσο αξίζει.
Μου πήρε πολλά χρόνια να καταλάβω ότι κάνοντας κάποια πράγματα για την μανούλα μου, εμένα μου ήταν τόσο αδιάφορα (βαρετά / κουραστικά ) της έδινα τόση χαρά. Ξέρω έπρεπε να το γράψω με ροζ, αλλά δεν πειράζει

κάτι τέτοια με κάνουν ευτυχισμένη που είμαι ορφανή.

sfinotouvlaki
30-06-2014, 12:31

Κοίτα, όταν βρεις κάποιον άθεο που επιμένει να πιέζει τον χριστιανό γιο του να μην βαφτήσει το εγγόνι του, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε για συγκρίσεις. :p

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_Soviet_Union
http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_in_the_Soviet_Union

Ουσιαστικά, το "υπάρχει θεός" είναι αποκύημα της φαντασίας ανθρώπων που έζησαν μερικές χιλιάδες χρόνια πριν κυρίως γιατί δεν είχαν ιδέα τι τους γίνεται και δεν μπορούσαν να εξηγήσουν ένα σωρό φαινόμενα (όχι ότι τώρα ξέρουμε, αλλά ορισμένα έχουν εξηγηθεί έστω). Οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να δέχεται τέτοια δεδομένα.

Οπότε, εφόσον η θεωρία σου δεν εξηγεί επαρκώς το φαινόμενο της πίστης, μάλλον δεν είναι ακριβής και πρέπει να την αλλάξεις (για το επιστημονικό του θέματος :razz:). Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε δείχνει και το γεγονός ότι πολλοί από τους μεγαλύτερους επιστήμονες, φιλοσόφους κ.λπ. ήταν ένθεοι [ http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science (μόνο για τους χριστιανούς)]. Μέρος της θρησκείας εν τέλει έχει εξελιχθεί ώστε ούτε δογματική να είναι (δες για παράδειγμα υπαρξιστικό και φιλελεύθερο χριστιανισμό, weak theology και λοιπά μεταμοντέρνα), αλλά και με την επιστήμη να συμβαδίζει (δες John Shelby Spong Re-Claiming the Bible for a Non-Religious World -- πέρα από το βιβλίο υπάρχει και μια σειρά από βίντεο στο γιουτιουμπ με διαλέξεις).

Deggial
30-06-2014, 12:45

http://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_the_Soviet_Union
http://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Christians_in_the_Soviet_Union

Το δέχομαι. :p

Raven Lord
30-06-2014, 12:52
μην ξεχνάμε όμως ότι οι χριστιανοί επιστήμονες σχεδόν σε όλες τις εποχές αντιμετωπίστηκαν σαν αιρετικοί από την εκκλησία. (μην πεταχτεί κανένας και πει "άλλο εκκλησία, άλλο θρησκεία". η εκκλησία έχει δημιουργήσει τη θρησκεία όπως υπάρχει σήμερα, μέσω οικουμενικών συνόδων κτλ)
και φυσικά στις μέρες μας η εξέλιξη της θρησκείας σε κάτι πιο "φιλελεύθερο" και λιγότερο "δογματικό" είναι μονόδρομος για την επιβίωσή της. εξάλλου, ο κάθε "πιστός" ακολουθεί τη δική του προσωπική ηθική και τη "βαφτίζει" με όποιο όνομα θρησκείας αυτός νομίζει. πολλές φορές συζητάω με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά κανείς δεν ακολουθεί στη ζωή του πλήρως το δόγμα της ορθοδοξίας, παρά μόνο τα κομμάτια αυτά που τον "συμφέρουν" κατά περίπτωση.

sfinotouvlaki
30-06-2014, 13:42
μην ξεχνάμε όμως ότι οι χριστιανοί επιστήμονες σχεδόν σε όλες τις εποχές αντιμετωπίστηκαν σαν αιρετικοί από την εκκλησία. (μην πεταχτεί κανένας και πει "άλλο εκκλησία, άλλο θρησκεία". η εκκλησία έχει δημιουργήσει τη θρησκεία όπως υπάρχει σήμερα, μέσω οικουμενικών συνόδων κτλ)
και φυσικά στις μέρες μας η εξέλιξη της θρησκείας σε κάτι πιο "φιλελεύθερο" και λιγότερο "δογματικό" είναι μονόδρομος για την επιβίωσή της. εξάλλου, ο κάθε "πιστός" ακολουθεί τη δική του προσωπική ηθική και τη "βαφτίζει" με όποιο όνομα θρησκείας αυτός νομίζει. πολλές φορές συζητάω με άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά κανείς δεν ακολουθεί στη ζωή του πλήρως το δόγμα της ορθοδοξίας, παρά μόνο τα κομμάτια αυτά που τον "συμφέρουν" κατά περίπτωση.

Εγώ ανάφερα τους ένθεους επιστήμονες ως πιστούς, όχι ως μέλη κάποιας εκκλησίας, γιατί ο βικότνης έπιασε το θέμα της πίστης στην ύπαρξη του θεού και όχι το θέμα της εκκλησίας. Πέρα από αυτό, ο ίδιος παραδέχεσαι ότι σήμερα οι "πιστοί", "θρησκευόμενοι" κ.λπ. δεν ακολοθούν το δόγμα, οπότε όχι, η θρησκεία όπως υπάρχει σήμερα δεν είναι δημιούργημα της εκκλησίας και των οικουμενικών συνόδων. Η θρησκεία όπως υπάρχει σήμερα είναι δημιούρημα αυτών που αναφέρεις και όλων όσων ακολούθησαν. Καθαρότερο δημιούργημα της τότε εκκλησίας ήταν η μοναστική ζωή (αλλά ακόμη και τότε ούτε ομοφωνία υπήρχε, ούτε κατά γράμμα μίμηση). Κατά τ' άλλα, το ότι αντιφάσκει ο πιστός έχει να κάνει μάλλον με τον τρόπο που εκλαμβάνει τον εαυτό του και την παράδοση και με τη δυσκολία αποδοχής του γεγονότος ότι η ταυτότητα (αν υφίσταται) δεν είναι κάτι στατικό. Στην πράξη, η ταμπέλα ελληνορθόδοξος καταλήγει να έχει νομιναλιστική σημασία, αλλά πρέπει να υπάρχει (ασχέτως περιεχομένου) λόγω παράδοσης και της σημασίας της παράδοσης για την ταυτότητα του υποκειμένου. Το περιεχόμενο, στις πλατιές μάζες, συνίσταται στον τρόπο ζωής που επιβάλλει η εκάστοτε εποχή, ενώ σε θεωρητικό πλαίσιο σε ό,τι κάθε φορά έχει τη δύναμη να επιβληθεί ως "σωστό δόγμα" (αν κάτι θέλει να επικρατήσει, πρέπει να είναι ανακόλουθο -- δεν πας πουθένα με το σταυρό στο χέρι. Oh, wait!!!). Απ' ό,τι φαίνεται, δεν είναι απαραίτητο αυτά τα δυο να συμφωνούν μεταξύ τους (μάλλον το αντίστροφο ισχύει) αλλά αυτή η ανακολουθία δεν αποδυκνύει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει πίστη στο Θεό.

Raven Lord
30-06-2014, 17:16
μα - imho πάντα - δεν υπάρχει γενικά "πιστός" και "θεός" δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. οι δύο λέξεις προσδιορίζονται στα πλαίσια της εκάστοτε θρησκείας. αν τώρα οι περισσότεροι που αυτοπροσδιορίζονται ως πιστοί κάποιας θρησκείας, παίρνουν τα στοιχεία που τους αρέσει από διάφορα δόγματα + ολίγη από ηθική που έχουν στο κεφάλι τους και έχουν δημιουργήσει μια άλλη προσωπική θρησκεία η οποία λίγη σχέση έχει με οικουμενικές συνόδους ή κοράνια είναι άλλη συζήτηση. ούτε οι ίδιοι όμως δε θα το παραδεχθούν αυτό.

sfinotouvlaki
30-06-2014, 18:10
Μα η εκαστοτε θρησκεία δεν είναι κάτι στατικό. Επίσης, κάνει ακριβώς το ίδιο με τον μεμονομένο πιστό. Κόβει και ράβει ώστε να φέρει τα γραπτά εκεί που τα θέλει, δεν προκύπτει αλλιώς δόγμα. Μέσα από την πολλάπλότητα των ερμηνειών, αυτή που έχει μεγαλύτερη κοινωνική και πολιτική επιρροή (για τον οποιονδήποτε λόγο) θα επικρατήσει. Οι ίδιες οι θρησκείες προσαρμόζονται στα ιστορικά δεδομένα και δεν ακολουθούν τα γραπτά, απλώς δηλώνουν ότι το κάνουν. Οι ίδιες οι σύνοδοι ακύρωναν η μια την άλλη, σε διαφορετικές εποχές διαφορετικό δόγμα ήταν το ορθόδοξο, ενώ ο κανόνας σταθεροποιήθηκε αργά και στα κείμενα που διαλέχτηκαν υπάρχουν αντινομίες που δίνουν το δικαίωμα διαφορετικών ερμηνειών.

Η ιστορία, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, η φαινομενολογία της θρησκείας και λοιποί σχετικοί επιστημονικοί κλάδοι, δείχνουν (κατά προσέγγιση) πώς πού και γιατί προέκυψαν αυτές οι διαφοροποιήσεις και οι αντιφάσεις. Αν ρίξεις μια ματιά σε κάποια αυτά που ανέφερα, θα δεις ότι υπάρχουν πιστοί που δεν έχουν πρόβλημα να το παραδεχτούν -- αντιθέτως, θεωρούν επιβεβλημένο να αναγνωρίσει ο πιστός (και ο άθεος θα έλεγα εγώ, αφού πολλοί από αυτούς δεν ξεφεύγουν στην ερμηνεία τους από τον τρόπο σκέψης και τη λογική των θειστών) και να συμφιλιωθεί με το προφανές, δηλαδή τον ιστορικό καθορισμό του μεγαλύτερου μέρους της ηθικής των ιερών γραπτών. Το να ξεσκαρτάρεις είναι αυτό που πρέπει να γίνεται (και γίνεται, αλλά μερικώς, με χρονοκαθυστέρηση και άνευ παραδοχής συνήθως), δεν αποτελεί πρόβλημα. Έτσι φεύγει το στοιχείο που ήταν χαρακτηριστικό άλλων εποχών και μένει αυτό που ακόμη δεν έχει κατακτηθεί. Αυτό το ξεδιάλεγμα και η αντίφαση, βέβαια, δε συμβαίνει μόνο στο πλαίσιο της θρησκευτικής πίστης, αλλά και σε αυτό της εθνικής ιστορίας, των πολιτικών πιστεύω κ.ο.κ.

Shirime
30-06-2014, 18:39

https://www.youtube.com/watch?v=JcHFEO0024A

stam and the witches
30-06-2014, 18:39
Λίγο κάφρικη παρέμβαση, αλλά η θρησκεία είναι ένα κοινωνικοπολιτικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας, ακόμα κι αν έχει υποχωρήσει αρκετά, κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ειδικά από ανθρώπους ένα κλικ πιο πολιτικοποιημένους. Οι θεολογικές συζητήσεις περί τήρησης των όσων λέει ο χριστιανισμός είναι λάθος και επικίνδυνη, γιατί:

- Δε μπορείς να αδειάσεις κάποιον που δεν υποστηρίζεις έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώντας τα δικά του επιχειρήματα (στην προκειμένη θεολογικά)
- Πάντα θα βρεθεί ένας μαλάκας που θα πει "α, εγώ απλά πιστεύω", ή "ο τάδε σκατόγερας στο Όρος κάνει ασκητική ζωή και δεν έχει σχέση με αυτά", "μιλάω για την ουσία της πίστης" κλπ, κι εκεί δε θα χεις τι να του απαντήσεις.

sfinotouvlaki
30-06-2014, 19:36
Λίγο κάφρικη παρέμβαση, αλλά η θρησκεία είναι ένα κοινωνικοπολιτικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας, ακόμα κι αν έχει υποχωρήσει αρκετά, κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ειδικά από ανθρώπους ένα κλικ πιο πολιτικοποιημένους. Οι θεολογικές συζητήσεις περί τήρησης των όσων λέει ο χριστιανισμός είναι λάθος και επικίνδυνη, γιατί:

- Δε μπορείς να αδειάσεις κάποιον που δεν υποστηρίζεις έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιώντας τα δικά του επιχειρήματα (στην προκειμένη θεολογικά)
- Πάντα θα βρεθεί ένας μαλάκας που θα πει "α, εγώ απλά πιστεύω", ή "ο τάδε σκατόγερας στο Όρος κάνει ασκητική ζωή και δεν έχει σχέση με αυτά", "μιλάω για την ουσία της πίστης" κλπ, κι εκεί δε θα χεις τι να του απαντήσεις.

Συμφωνώ ότι είναι κοινωνικοπολιτικό φαινόμενο, μοντέλο οργάνωσης δεν είναι απαραίτητα (άσχετα αν έχει υπάρξει τέτοιο). Διαφωνώ ότι δεν μπορείς να αδειάσεις κάποιον χρησιμοποιώντας θεολογικά επιχειρήματα. Δεν είναι κάθε θεολογία εσωτερικά συνεπής. Για το "α, εγώ απλά πιστεύω" δεν βλέπω γιατί να θέλεις να απαντήσεις ντε και καλά κάτι. Σε κάθε περίπτωση, αντί να απαντήσεις, μπορείς να ρωτήσεις τι εννοεί.

tsimpouklano
02-07-2014, 16:15
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/10505503_10152960007081978_8025892709663662273_n.jpg

freak brother
02-07-2014, 16:17
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t1.0-9/10505503_10152960007081978_8025892709663662273_n.jpg

"Πως βαζω Καρρα" ;

ikonoklast
03-07-2014, 21:04
https://www.youtube.com/watch?v=b5KaiP784Qw

Τους έθαβα όλους ζωντανούς.

Phantom Duck
03-07-2014, 21:53
και το μόνο που σκεφτόμουν

http://img.chan4chan.com/img/2009-03-26/1238079113754.jpg

Jacknife
03-07-2014, 22:34
Oι ιδιοι καθυστερημενοι παπαδες ειμαι σιγουρος πως κραζουν τις αδερφες/λεσβιες ως ανωμαλους,ομως τους φαινεται φυσιολογικο και εναρετο να φιλανε ενα πτωμα.Fuck logic

Sotos_The_Tequiler
03-07-2014, 23:01
ξερατό κινηματογραφημένο λιγότερο ανώμαλο θα ήταν

εδιτ: για να συνδεθούμε και με τα προηγούμενα: "αυτοί ακουμπάνε και βαφτίζουν τα παιδιά σας...."

takuma
04-07-2014, 04:00
πέρα απο τα νεκροανωμαλοχριστιανικοταλιμπανέζικα με τους παπάδες, τα εθιμοορθοδοξοχριστιανικα του τόπου και τα πλήθη χριστιανοτουριστίλας που θα προσελκύσουν τα λείψανα απο τις λειψανοθήκες σε κοινή θέα και το τουρ που θα γίνει απο εκκλησιά σε εκκλησιά, σκεφτείτε λίγο την διαδικασία μόνο, δεν είναι μακάβρια??

..εε σκεφτείτε τώρα ότι ανακομιδή αναγκάζουν να κάνουν και στους κοινοί θνητοί ΧΟ,
συγγενείς περνάνε αυτήν την μακάβρια διαδικασία γιατί απλά πρέπει.

Απτην αρχή μέχρι το τέλος ρε γμωτι, απο την βάπτιση μέχρι αφότου έχεις πεθάνει σου βάζουν χέρι, τους ανήκεις

OniBocho
08-07-2014, 02:26
Το ζήτημα του νηπιοβαπτίσματος σε αυτή τη χώρα ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας. Μια υποχρεωτική μύηση που θέσπισε ο Ιουστινιανός για να αυξήσει τα ποσοστά των "πιστών" στην επικράτεια και να εδραιωθεί το χριστιανικό μόρφωμα, έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική μορφή ονοματοδοσίας και λησμονάται τελείως η πρόστυχη και κατάφωρη θρησκευτική της λειτουργία. Το ότι δηλαδή η πιο αγνή μορφή ζωής, ένα μωρό, πρέπει να βαπτιστεί εις το όνομα της ομοουσίου τριάδος για να σβηστούν τα αμαρτήματά του (!!!!!!) και να ζήσει μια ενάρετη και πεφωτισμένη ζωή, στο δρόμο του γιαχβέ.

Για να απαντήσω και στον ασιμούλη (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29403-%CE%97-%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-OniBocho&p=1261073&viewfull=1#post1261073), το μόνο που χρωστάμε στους γονείς μας είναι το ότι "ζούμε", δεν μας εκβίασαν με κάποιο τρόπο, ούτε νιώσαμε την υποχρέωση να το κάνουμε επειδή μας βοηθούν με όποιο τρόπο περνάει από το χέρι τους. Ήθελαν πολύ να γίνει, οι γονείς της Σοφίας είναι από μικρό χωριό και δε θα τους ήταν εύκολο να εξηγήσουν στον καθένα τα διάφορα γιατί ο εγγονός τους δεν βαπτίζεται, οι δικοί μου έφαγαν μεγάλο σκάλωμα και άσκησαν μια ψυχολογική πίεση μέσα στο άγχος τους, γιατί απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ πως γίνεται να μη βαπτιστεί ένα παιδί, έπαιξε και η γελοία -παραδέχομαι- σκέψη ότι "το παιδί θα έχει πρόβλημα αργότερα, θα είναι εξαίρεση, θα είναι δαχτυλοδεικτούμενο, θα έχει πρόβλημα στο σχολείο" οπότε κυρίως εγώ ήρθα σε μεγάλη ρήξη, την οποία περισσότερο για χάρη της γυναίκας μου -όχι μόνο όμως- αποφάσισα να τερματίσω.

Βεβαίως η πίεση ήταν τεράστια για μένα, αλλά βοήθησαν πολύ τα λόγια του Κοιλιά (και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό) και του παπά, ο οποίος όπως έχω ξαναγράψει είναι ένας νέος άνθρωπος, που δέχθηκε πόλεμο από τη μητρόπολη επειδή δεν τα έπαιρνε, που πάντα ήταν κοντά κυρίως στους εφήβους και που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να μην είναι παπάς γιατί η παρουσία του, όχι μόνο "δικαιώνει" την εικόνα που έχουν διάφοροι πιστοί για τους θρησκευτικούς τους καθοδηγητές, αλλά δικαιολογεί και την υπόλοιπη μούργα της δουλειάς του. Βλέποντας το μωρό στην αγκαλιά μου ήρθε να με φιλήσει και να του πει "Ορφέα, τα σκεύη μου" ενώ κατάλαβε πως δεν ήμουν καλά και με ρώτησα αν ήταν κούραση αυτό που έβλεπε. Στην αρνητική μου απάντηση, είπε "κατάλαβα, είσαι πιεσμένος και στεναχωρημένος. Μην στεναχωριέσαι, σε καταλαβαίνω απόλυτα" κι αφού γνώρισε τους νονούς (σημείωση, δε χρειάστηκε να ρωτήσει κανένα όνομα δεύτερη φορά, πέρα από το δικό μου που ήξερε από την προηγούμενη συνάντησή μας, μία φορά του σύστησα τη Σοφία και τους δύο φίλους που θα συμμετείχαν) έγινε ένας μικρός τζέρτζελος για την ομοιότητά του με τον Lennon (http://imgur.com/k9AX6lO)και προχώρησε εντελώς χαλαρός και με χιουμοριστική διάθεση την κατάσταση, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι γονείς και νονοί έπαιζαν απλά ρολάκι για χάρη των παππούδων.

Αφού χαβαλεδιάστηκε αρκούντως το "πιστεύω" με crossed fingers και devil horns, η πιο δύσκολη στιγμή για μένα προσωπικά, που προσπάθησα να κρατήσω όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορούσα από την κολυμπήθρα και το "έργο" των υπολοίπων, ήταν το "βαπτίζεται ο ΔΟΥΛΟΣ του θεού" όπου μέσα μου έβραζα, έβαλα τα κλάματα (αφελείς συγγενείς και φίλοι των γονιών μου νόμιζαν ότι συγκινήθηκα) και στροβίλιζα στο μυαλό μου ένα ακατάπαυστο "συγγνώμη" προς το παιδί μου, μέσα στα δάκρυά μου κατάφερα να πω ένα "ούτε θεός, ούτε αφέντης" και βγήκα έξω για να ξεσπάσω με την ησυχία μου.

Η άποψή μου ήταν και συνεχίζει να είναι η ακόλουθη, στην οποία θα ήθελα να συνοψίσω όλη την εμπειρία: Όπως είπα και στην αδελφή του μπαμπά μου, που ήταν η μόνη που κατάλαβε ακριβώς τι παίχτηκε "αν ήμουν ο Ορφέας και είχα τον Θανάση για πατέρα, δε θα με συγχωρούσα ποτέ. Ο δικός μου μπαμπάς είχε άλλα μυαλά και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω που έκανε αυτό που πίστευε, αλλά αυτό που επέτρεψα να γίνει στο παιδί μου, είναι ασυγχώρητο από μέρους μου".

http://i.imgur.com/QC7uMcG.jpg

Το πρόβλημα δεν είναι ότι οι διάφοροι Ονιμπότσο δέχονται να βαπτίσουν τα παιδιά τους και να τους δώσουν ονόματα σαδιστών δολοφόνων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου. Το πρόβλημα είναι ότι τεκνοποιούν, για αρχή.

Οι διάφοροι Ονιμπότσοι τεκνοποιούν, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι εκείνοι που γεμίζουν τον κόσμο με σκατοψυχίαση και καταφέρνουν να την περάσουν με θρασύδειλο νταηλίκι στα παιδιά μας. Και για αυτούς βέβαια, κάποιοι Ονιμπότσοι που τεκνοποίησαν μπορεί να ευθύνονται, σωστά;

BLiTzER
08-07-2014, 02:59
Αυτή τη στιγμή, λοιπόν, θεωρείς ότι έκανες τη λάθος επιλογή και αν γυρνούσες πίσω, θα έκανες κάτι διαφορετικό;

Κυρία Μαριάννα
08-07-2014, 08:02
φαντάσου να είχε συμβεί και τίποτα πιο σοβαρό, δλδ...

sfinotouvlaki
08-07-2014, 09:28
Το ζήτημα του νηπιοβαπτίσματος σε αυτή τη χώρα ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας. Μια υποχρεωτική μύηση που θέσπισε ο Ιουστινιανός για να αυξήσει τα ποσοστά των "πιστών" στην επικράτεια και να εδραιωθεί το χριστιανικό μόρφωμα, έχει καθιερωθεί πλέον ως η μοναδική μορφή ονοματοδοσίας και λησμονάται τελείως η πρόστυχη και κατάφωρη θρησκευτική της λειτουργία. Το ότι δηλαδή η πιο αγνή μορφή ζωής, ένα μωρό, πρέπει να βαπτιστεί εις το όνομα της ομοουσίου τριάδος για να σβηστούν τα αμαρτήματά του (!!!!!!) και να ζήσει μια ενάρετη και πεφωτισμένη ζωή, στο δρόμο του γιαχβέ.

Για να απαντήσω και στον ασιμούλη (http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?29403-%CE%97-%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-OniBocho&p=1261073&viewfull=1#post1261073), το μόνο που χρωστάμε στους γονείς μας είναι το ότι "ζούμε", δεν μας εκβίασαν με κάποιο τρόπο, ούτε νιώσαμε την υποχρέωση να το κάνουμε επειδή μας βοηθούν με όποιο τρόπο περνάει από το χέρι τους. Ήθελαν πολύ να γίνει, οι γονείς της Σοφίας είναι από μικρό χωριό και δε θα τους ήταν εύκολο να εξηγήσουν στον καθένα τα διάφορα γιατί ο εγγονός τους δεν βαπτίζεται, οι δικοί μου έφαγαν μεγάλο σκάλωμα και άσκησαν μια ψυχολογική πίεση μέσα στο άγχος τους, γιατί απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ πως γίνεται να μη βαπτιστεί ένα παιδί, έπαιξε και η γελοία -παραδέχομαι- σκέψη ότι "το παιδί θα έχει πρόβλημα αργότερα, θα είναι εξαίρεση, θα είναι δαχτυλοδεικτούμενο, θα έχει πρόβλημα στο σχολείο" οπότε κυρίως εγώ ήρθα σε μεγάλη ρήξη, την οποία περισσότερο για χάρη της γυναίκας μου -όχι μόνο όμως- αποφάσισα να τερματίσω.

Βεβαίως η πίεση ήταν τεράστια για μένα, αλλά βοήθησαν πολύ τα λόγια του Κοιλιά (και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτό) και του παπά, ο οποίος όπως έχω ξαναγράψει είναι ένας νέος άνθρωπος, που δέχθηκε πόλεμο από τη μητρόπολη επειδή δεν τα έπαιρνε, που πάντα ήταν κοντά κυρίως στους εφήβους και που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να μην είναι παπάς γιατί η παρουσία του, όχι μόνο "δικαιώνει" την εικόνα που έχουν διάφοροι πιστοί για τους θρησκευτικούς τους καθοδηγητές, αλλά δικαιολογεί και την υπόλοιπη μούργα της δουλειάς του. Βλέποντας το μωρό στην αγκαλιά μου ήρθε να με φιλήσει και να του πει "Ορφέα, τα σκεύη μου" ενώ κατάλαβε πως δεν ήμουν καλά και με ρώτησα αν ήταν κούραση αυτό που έβλεπε. Στην αρνητική μου απάντηση, είπε "κατάλαβα, είσαι πιεσμένος και στεναχωρημένος. Μην στεναχωριέσαι, σε καταλαβαίνω απόλυτα" κι αφού γνώρισε τους νονούς (σημείωση, δε χρειάστηκε να ρωτήσει κανένα όνομα δεύτερη φορά, πέρα από το δικό μου που ήξερε από την προηγούμενη συνάντησή μας, μία φορά του σύστησα τη Σοφία και τους δύο φίλους που θα συμμετείχαν) έγινε ένας μικρός τζέρτζελος για την ομοιότητά του με τον Lennon (http://imgur.com/k9AX6lO)και προχώρησε εντελώς χαλαρός και με χιουμοριστική διάθεση την κατάσταση, αντιλαμβανόμενος πλήρως ότι γονείς και νονοί έπαιζαν απλά ρολάκι για χάρη των παππούδων.

Αφού χαβαλεδιάστηκε αρκούντως το "πιστεύω" με crossed fingers και devil horns, η πιο δύσκολη στιγμή για μένα προσωπικά, που προσπάθησα να κρατήσω όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορούσα από την κολυμπήθρα και το "έργο" των υπολοίπων, ήταν το "βαπτίζεται ο ΔΟΥΛΟΣ του θεού" όπου μέσα μου έβραζα, έβαλα τα κλάματα (αφελείς συγγενείς και φίλοι των γονιών μου νόμιζαν ότι συγκινήθηκα) και στροβίλιζα στο μυαλό μου ένα ακατάπαυστο "συγγνώμη" προς το παιδί μου, μέσα στα δάκρυά μου κατάφερα να πω ένα "ούτε θεός, ούτε αφέντης" και βγήκα έξω για να ξεσπάσω με την ησυχία μου.

Η άποψή μου ήταν και συνεχίζει να είναι η ακόλουθη, στην οποία θα ήθελα να συνοψίσω όλη την εμπειρία: Όπως είπα και στην αδελφή του μπαμπά μου, που ήταν η μόνη που κατάλαβε ακριβώς τι παίχτηκε "αν ήμουν ο Ορφέας και είχα τον Θανάση για πατέρα, δε θα με συγχωρούσα ποτέ. Ο δικός μου μπαμπάς είχε άλλα μυαλά και δεν μπορώ να τον κατηγορήσω που έκανε αυτό που πίστευε, αλλά αυτό που επέτρεψα να γίνει στο παιδί μου, είναι ασυγχώρητο από μέρους μου".

http://i.imgur.com/QC7uMcG.jpg

Οι διάφοροι Ονιμπότσοι τεκνοποιούν, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι εκείνοι που γεμίζουν τον κόσμο με σκατοψυχίαση και καταφέρνουν να την περάσουν με θρασύδειλο νταηλίκι στα παιδιά μας. Και για αυτούς βέβαια, κάποιοι Ονιμπότσοι που τεκνοποίησαν μπορεί να ευθύνονται, σωστά;

Χωρίς διάθεση ειρωνίας, η στάση σου είναι άκρως χριστιανική. Τόση ενοχικότητα μόνο εκεί τη βρίσκεις. Από τη στιγμή που δέχτηκες να το κάνεις, απολαυσέ το τουλάχιστον. Το να τυραννιέσαι που αποκάλεσε ο παππάς το παιδί σου ΔΟΥΛΟ είναι αστείο. Το παιδί σου πέρα από ένα κλάμα (κλάην δηλαδή) δεν κατάλαβε Χριστό (!). Εν τέλει, αν θέλει μπορεί να πάει να αφαιρέσει το θρήσκευμά του.

Krux
08-07-2014, 09:32
είναι απίστευτο το πόσο έχεις "σύρει" στα διάφορα φόρα και social networks αυτό το παιδί και το επικείμενο θέμα της βάφτισης του, απλά και μόνο για να τραβήξεις λίγο προσοχή.

OniBocho
08-07-2014, 10:57
Blitzer δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό που ρωτάς. Ναι, θεωρώ πως ήταν λάθος, αλλά αν θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικό δεν το ξέρω. Ξέρω ότι μετά από αυτό που έζησα, δεν επιθυμώ καθόλου να το ξαναπεράσω.

sfinotouvlaki, είμαι βέβαιος ότι δεν επιχειρείς να ειρωνευτείς, απλώς να επισημάνω ότι εκλαμβάνουμε διαφορετικά την κατάσταση. Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το παιδί θα καταλάβει τώρα και θα πάθει κάτι, αλλά όταν γίνει 16 - 17 - 18, ψαχτεί παραπάνω και γυρίσει να μου πει "καλά, εσύ γνώρισες τη μάνα μου σε κατάληψη, κατέβαινες σε πορείες, έκανες το ένα - το άλλο - το παράλλο, λες και πιστεύεις κάποια πράγματα και παρόλα αυτά τους άφησες να με βαφτίσουν;" δε θα έχω κάτι να του πω. Το ότι μπορεί να αφαιρέσει το θρήσκευμά του (κάτι που είπε κι ο παπάς στην πρώτη μας συνάντηση όταν του εξέθεσα την κατάσταση) δε δικαιολογεί το ότι το βαφτίσαμε. Δηλαδή, ας καβατζώσουμε το βάπτισμα και τη σωτηρία της ψυχής κι αν μεγαλώσει, ας κάνει ότι θέλει. Δεν είναι πιο λογικό να τον αφήσεις ελεύθερο μέχρι την ηλικία που να μπορεί να επιλέξει, tabula rasa, να το κάνει;

Σακουλάκια, πέρα από το συγκεκριμένο forum, που αλλού συναντιέσαι μαζί μου διαδικτυακά, πού βρίσκεσαι στις επαφές μου και με τι βάση και δικαίωμα λες αυτό που λες; Μήπως με την ίδια ανίκητη λογική του ότι ένας ιδιοκτήτης κομικσάδικου αγοράζει κόμικς από αλλού, αλλά μια τον βλέπεις στα ράφια, την άλλη τον βλέπεις στη σειρά, την άλλη έβγαινε από το μαγαζί με τη σακούλα και την παράλλη εσύ έμπαινες στη σειρά την ώρα που η ταμίας έβαζε το κόμικ (!!!!!) που αγόρασε; Και η ίδια λογική σε οδηγεί στο συμπέρασμα περί attention whoring, αγνοώντας (ή μη θέλοντας να δεις) ότι υπήρχε μια κουβέντα με συγκεκριμένους ανθρώπους και απλά ανέφερα πως τελείωσε η κατάσταση και πως την βίωσα. Ότι κάνει ο κόσμος στα fora δηλαδή.

Κυρία Μαριάννα
08-07-2014, 11:44
το όλο πρόβλημα είναι πως έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα για το πως θα θέλαμε να είναι.

και εγώ πριν εμπλακώ περισσότερο πίστευα πως κινηματικά ο κόσμος είναι διαφορετικός από αυτό που είναι τελικά και πως όλες οι καταλήψεις είναι αναρχικές και πως τα κατοικίδια δεν πεθαίνουν αλλά πάνε σε μια φάρμα και ζουν ευτυχισμένα και τρέχουν όλη μέρα.
μετά τα βλέπεις από κοντά και καταλαβαίνεις πως και να γνωρίσεις έναν άνθρωπο σε μια κατάληψη δεν έχει να λέει γιατί αυτός/η μπορεί και να φύγουν ή έτυχε να βρεθούν εκεί ή κουράστηκαν ή φοβήθηκαν ή είδαν πως δεν τους κάνει.
μη τρελαίνεσαι, το κίνημα έχει αρκετό κόσμο σαν και σένα.
το παιδί σου μπορεί στα 17 να κάνει παρέα και με άλλους που κάποτε είχαν περάσει από μια κατάληψη και χτύπησαν μια γκόμενα.

sfinotouvlaki
08-07-2014, 11:54
εκλαμβάνουμε διαφορετικά την κατάσταση.

Προφανώς. Αυτό που λέω, και αποτελεί την ειρωνία της υπόθεσης, είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο την εκλαμβάνεις είναι χαρακτηριστικός των χριστιανών και μάλιστα αυτών που παίρνουν τοις μετρητοίς τα περί αμαρτήματος κ.λπ.

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το παιδί θα καταλάβει τώρα και θα πάθει κάτι, αλλά όταν γίνει 16 - 17 - 18, ψαχτεί παραπάνω και γυρίσει να μου πει "καλά, εσύ γνώρισες τη μάνα μου σε κατάληψη, κατέβαινες σε πορείες, έκανες το ένα - το άλλο - το παράλλο, λες και πιστεύεις κάποια πράγματα και παρόλα αυτά τους άφησες να με βαφτίσουν;"

Δεν ξέρω πώς ακριβώς οι καταλήψεις και όλα τα υπόλοιπα αποκλείουν τη βάπτιση, αλλά οκ, δεν έχει καν σημασία. Το να βασανίζεσαι από τώρα για το τι ίσως σου πει 18 χρόνια μετά, σίγουρα δεν είναι λογικό. Άσε που μπορεί να μην τον πειράζει καν, άσε που μπορεί να εξελιχθεί σε συνειδητό χριστιανό (εκτός κι αν του κάνεις πλύση εγκεφάλου και ουσιαστικά, για άλλη μια φορά, δεν του δώσεις τη δυνατότητα να διαλέξει ο ίδιος και μάλιστα σε επίπεδο ουσιαστικό κι όχι κατα βάση εθιμοτυπικό).

δε θα έχω κάτι να του πω. Το ότι μπορεί να αφαιρέσει το θρήσκευμά του (κάτι που είπε κι ο παπάς στην πρώτη μας συνάντηση όταν του εξέθεσα την κατάσταση) δε δικαιολογεί το ότι το βαφτίσαμε. Δηλαδή, ας καβατζώσουμε το βάπτισμα και τη σωτηρία της ψυχής κι αν μεγαλώσει, ας κάνει ότι θέλει.

Γιατί να μην έχεις κάτι να του πεις; Μπορείς να του πεις αυτό που συνέβη, ότι δηλαδή για αυτόν και εκείνο τον λόγο συμβιβάστηκες. Οι άνθρωποι το συνηθίζουν αυτό κι εσύ είσαι άνθρωπος, εκτός κι αν έχεις άλλη άποψη για τον εαυτό σου ή θέλεις να σε βλέπει ως Θεό (ακα αλάνθαστο).

Δεν είναι πιο λογικό να τον αφήσεις ελεύθερο μέχρι την ηλικία που να μπορεί να επιλέξει, tabula rasa, να το κάνει;

Ταμπούλα ράσα δεν υπάρχει, ούτε είναι απαραίτητα πιο λογικό. Κατά τ' άλλα, ακόμη κι έτσι να είναι, το πουλάκι πέταξε, ό,τι έγινε έγινε. Το λογικό, από 'δω και στο εξής, είναι να μην αυτομαστιγώνεσαι για κάτι που δεν αλλάζει, εκτός αν πιστεύεις στην αξία του αυτομαστιγώματος (όπως πολλοί χριστιανοί για παράδειγμα).

OniBocho
08-07-2014, 11:59
το όλο πρόβλημα είναι πως έχουμε στο μυαλό μας κάποια πράγματα για το πως θα θέλαμε να είναι.

...

το παιδί σου μπορεί στα 17 να κάνει παρέα και με άλλους που κάποτε είχαν περάσει από μια κατάληψη και χτύπησαν μια γκόμενα.

Μα πάντα βάσει αυτού δεν κρίνεις και προσπαθείς να πράξεις; Μπορεί όντως να είναι το πρόβλημα, απλά (ακόμα) δε μου αρκεί το "δεν έπαθε και τίποτα το παιδί" ή το επίσης γελοίο "κι εσύ βαπτίστηκες, τι έπαθες; δεν πιστεύεις αυτά που θέλεις να πιστεύεις;"

Αναφέρομαι στην υποκρισία του θέματος, όπως καταλαβαίνεις.

Όσο για αυτό που λες στο τέλος, ναι είναι πολύ πιθανό το παιδί μου να κάνει παρέα με παιδιά άλλων συντρόφων ή γενικότερα να βρεθεί με παιδιά ανθρώπων που υπήρξαν κομμάτι ενός κινήματος που "άνθισε" τα τελευταία 10 - 15 χρόνια. Θεωρείς ότι θα έπρεπε να με κάνει να νιώσω καλύτερα; Ρωτάω ειλικρινά, γιατί δεν έχω σκεφτεί τη συγκεκριμένη παράμετρο τόσο, ή μάλλον όσο τη σκέφτομαι αποθαρρύνομαι, καθώς κάποιοι μάλλον θα είχαν τον τρόπο ή το θάρρος να κρατήσουν πιο ισχυρές άμυνες.

EDIT: @sfinotouvlaki

Προφανώς κι έχουν σημασία οι λόγοι που αποκλείονται βασανιστικές τελετές συστημάτων κοινωνικού ελέγχου, αλλά ας πιάσουμε το δεύτερο κομμάτι. Εγώ δεν υποστήριξα ότι δε θέλω να βαπτιστεί ποτέ γιατί εγώ είμαι άθεος, το ίδιο και η μάνα του κτλ κτλ. Αυτό που ήθελα είναι να επιλέξει ο ίδιος τι θα κάνει, όταν μπορέσει κι όταν τον απασχολήσει. Υπό αυτό το πρίσμα, προφανώς δε θα δεχθεί πλύση εγκεφάλου από εμένα. Αλλά δε θα με δει να κάνω το σταυρό μου, να κρατάω κεριά, δε θα μ' ακούσει να λέω "παναγία μου" με τον ίδιο τρόπο που δε θα με δει να τρώω κρέας, να καπνίζω κι όλα αυτά που κάνω ή δεν κάνω.

Το ότι δε θα έχω κάτι να του πω ήταν σχήμα λόγου. Προφανώς και θα του αναφέρω πως ήταν η αγάπη μας προς τους παππούδες που μας έτρεψε στο συμβιβασμό. Τα υπόλοιπα που λες είναι λίγο γραφικά. Κι αν δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως άνθρωπο (που σε μαύρες περιόδους της ζωής μου μπορεί και να ίσχυε), δεν θα τον αντιμετώπιζα ποτέ ως κάτι ανώτερο, να είσαι σίγουρος.

Καλά τα λες για το αυτομαστίγωμα, αλλά δεν είναι αυτό που συμβαίνει. Δέξου απλώς, ότι κάποιος μπορεί να προτιμά να εκτονώνει την ένταση μέσα του με ένα συγκεκριμένο τρόπο, που έχει δει ότι λειτουργεί για τον ίδιο και δεν πληγώνει κανέναν άλλο, πέρα ίσως από τον εαυτό του (λίγο ή πολύ, δεν έχει τόση σημασία), αλλά είναι κάτι που μπορεί να το αντέξει και να συνεχίσει. Which is the current case, γιατί όπως είπες, το πουλάκι πέταξε, καλώς ή κακώς.

sfinotouvlaki
08-07-2014, 12:19

...

Μα πάντα βάσει αυτού δεν κρίνεις και προσπαθείς να πράξεις; Μπορεί όντως να είναι το πρόβλημα, απλά (ακόμα) δε μου αρκεί το "δεν έπαθε και τίποτα το παιδί" ή το επίσης γελοίο "κι εσύ βαπτίστηκες, τι έπαθες; δεν πιστεύεις αυτά που θέλεις να πιστεύεις;"

Αναφέρομαι στην υποκρισία του θέματος, όπως καταλαβαίνεις.

Όσο για αυτό που λες στο τέλος, ναι είναι πολύ πιθανό το παιδί μου να κάνει παρέα με παιδιά άλλων συντρόφων ή γενικότερα να βρεθεί με παιδιά ανθρώπων που υπήρξαν κομμάτι ενός κινήματος που "άνθισε" τα τελευταία 10 - 15 χρόνια. Θεωρείς ότι θα έπρεπε να με κάνει να νιώσω καλύτερα; Ρωτάω ειλικρινά, γιατί δεν έχω σκεφτεί τη συγκεκριμένη παράμετρο τόσο, ή μάλλον όσο τη σκέφτομαι αποθαρρύνομαι, καθώς κάποιοι μάλλον θα είχαν τον τρόπο ή το θάρρος να κρατήσουν πιο ισχυρές άμυνες.

EDIT: @sfinotouvlaki

Προφανώς κι έχουν σημασία οι λόγοι που αποκλείονται βασανιστικές τελετές συστημάτων κοινωνικού ελέγχου, αλλά ας πιάσουμε το δεύτερο κομμάτι. Εγώ δεν υποστήριξα ότι δε θέλω να βαπτιστεί ποτέ γιατί εγώ είμαι άθεος, το ίδιο και η μάνα του κτλ κτλ. Αυτό που ήθελα είναι να επιλέξει ο ίδιος τι θα κάνει, όταν μπορέσει κι όταν τον απασχολήσει. Υπό αυτό το πρίσμα, προφανώς δε θα δεχθεί πλύση εγκεφάλου από εμένα. Αλλά δε θα με δει να κάνω το σταυρό μου, να κρατάω κεριά, δε θα μ' ακούσει να λέω "παναγία μου" με τον ίδιο τρόπο που δε θα με δει να τρώω κρέας, να καπνίζω κι όλα αυτά που κάνω ή δεν κάνω.

Το ότι δε θα έχω κάτι να του πω ήταν σχήμα λόγου. Προφανώς και θα του αναφέρω πως ήταν η αγάπη μας προς τους παππούδες που μας έτρεψε στο συμβιβασμό. Τα υπόλοιπα που λες είναι λίγο γραφικά. Κι αν δεν έβλεπα τον εαυτό μου ως άνθρωπο (που σε μαύρες περιόδους της ζωής μου μπορεί και να ίσχυε), δεν θα τον αντιμετώπιζα ποτέ ως κάτι ανώτερο, να είσαι σίγουρος.

Καλά τα λες για το αυτομαστίγωμα, αλλά δεν είναι αυτό που συμβαίνει. Δέξου απλώς, ότι κάποιος μπορεί να προτιμά να εκτονώνει την ένταση μέσα του με ένα συγκεκριμένο τρόπο, που έχει δει ότι λειτουργεί για τον ίδιο και δεν πληγώνει κανέναν άλλο, πέρα ίσως από τον εαυτό του (λίγο ή πολύ, δεν έχει τόση σημασία), αλλά είναι κάτι που μπορεί να το αντέξει και να συνεχίσει. Which is the current case, γιατί όπως είπες, το πουλάκι πέταξε, καλώς ή κακώς.

Προφανώς και το δέχομαι, άλλωστε δεν υποστήρηξα ότι οι χριστιανικές τακτικές εξιλέωσης είναι αναποτελεσματικές για τους πάντες. Απ' ό,τι φαίνεται πιάνουν και στους άθεους. Κατά τ' άλλα, έχει πλάκα να ακούς από λογικούς άθεους ότι γράφεις γραφικά πράγματα και δυο προτάσεις παραπάνω να διαβάζεις αυτό: "βασανιστικές τελετές".

Κυρία Μαριάννα
08-07-2014, 12:25
πίστευα πως δεν θα χρειαστεί να εξηγήσω πως το πιο πάνω πόστ ήταν τίγκα ειρωνικό και αυτό γιατί είμαι σίγουρη ότι τα κερατάκια που έκανες μεσ' στην εκκλησία και το ότι κατάφερες να ψελλίσεις ένα "ούτε θεός ούτε αφέντης" νομίζεις πως είναι το πικ μιας πολιτικής πράξης.

OniBocho
08-07-2014, 12:29
Βρε, όταν με υφάκι μου λες "εκτός κι αν έχεις άλλη άποψη για τον εαυτό σου ή θέλεις να σε βλέπει ως Θεό (ακα αλάνθαστο)." και "εκτός αν πιστεύεις στην αξία του αυτομαστιγώματος (όπως πολλοί χριστιανοί για παράδειγμα).", όπως και να το κάνεις τα λόγια σου διέπονται από μια συγκεκριμένη γραφικότητα.

Επίσης, μη γενικεύεις. Το ότι κάτι ισχύει για ένα μέρος ενός συνόλου, δεν το κάνει κανόνα για το σύνολο. Τέλος, ναι προφανώς είναι βασανιστήριο η βάπτιση για ένα παιδί και νομίζω ότι όλοι μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες σε περιπτώσεις όπου το παιδάκι πλάνταξε στο κλάμα, ο τράγος το ζόρισε να μπει στο νερό, γενικά Β-Α-Σ-Α-Ν-Ι-Σ-Τ-Η-Κ-Ε.

EDIT: @Κυρία Μαριάννα: Δε χρειάστηκε να το εξηγήσεις. Και που ήταν, εγώ είχα κάθε καλή διάθεση να σου απαντήσω, χωρίς ειρωνεία ή ένταση. Όσο για την τελευταία σου ειρωνεία, ήταν αυθόρμητα και τα δύο. Προφανώς όμως, το ποιόν μιας πράξης καθορίζεται από το ποιος τη μεταδίδει. Έτσι ήταν πάντα στο κίνημα.

KoiliaSamprela
08-07-2014, 12:33
αν είχατε μάθει να το πλένετε αναρχοάπλυτοι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα το παιδί με το νερό.

Lyse
08-07-2014, 12:59
http://i.imgur.com/PAKiZn4.jpg

http://i.imgur.com/2dH9taA.gif

Leech
08-07-2014, 12:59
Ονιμπότσο κλάιν που βάφτισε ο παπάς το γιο σου δούλο του θεού. Όταν μεγαλώσει και πάρει αμάξι, η μισή ελλάδα θα τον λέει μαλάκα. Κλάιν2

Όταν εγώ βαφτίστηκα πάντως, ούτε κλάμα, ούτε δράμα. Η κολυμπήθρα μου φάνηκε αρκετά οικεία σαν κόνσεπτ οπότε έκανα αυτό που θα έκανα στην αντίστοιχη περίπτωση άμα βρισκόμουν σπίτι μου
την πέρασα για λεκάνη κι έριξα ένα κατούρημα. υπάρχουν και ντοκουμέντα.

asimoulis
08-07-2014, 13:22
ονιμπότσο φαίνεσαι οκ παλικάρι, να χαίρεσαι την οικογένεια σου πάντα

απλά σε φαντάζομαι στον καναπέ απέναντι από την ΤΑΤΙΑΝΑ

με τίτλο σε ροζ/κόκκινο φόντο

"ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΒΑΦΤΙΣΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ"

sfinotouvlaki
08-07-2014, 13:31
Καμιά ελπίδα, απ' τους άθεους χριστιανούς ούτε ο Ιησους Χριστός μάς σώζει.

carheart
08-07-2014, 14:15
Ονιμπότσο, αυτή η τσαντίλα που προκύπτει από το "είπε το παιδί μου ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" είναι τσαντίλα ανθρώπου δεκαπέντε χρονών που ακούει marduk και κοροιδεύει τα παιδιά του σχολείου που δήλωσαν υποταγή στον Κύριο ενώ εκείνος σαν πραγματικός εωσφοριστής δεν ανήκει πουθενά και ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Το να πας στην Εκκλησία με εμφάνιστη Τόνυ Πινέλλι και να φροντίζεις να φανούν τα devil fingers σου στη βέβαιη παρουσία σου στις φωτογραφίες, είναι οριακά πιο θλιβερό από τη γριά που γονατίζει στην Τήνο και τον κάθε παπά που φιλάει κρανία.

Είναι απλό το πράγμα, γουστάρεις εκκλησίες; Βαφτίζεις το παιδί σου σε εκκλησία. Σε πιάνουν τα κλάμματα αν τον λένε ΔΟΥΛΟ; Δεν πατάς σε εκκλησία, το τονίζεις κατηγορηματικά σε κάθε εμπλεκόμενο, και όποιος φέρει αντίρρηση ας πάρει τον πούλο που του αρμόζει.

Το "το κάνω ΔΟΥΛΟ του Θεού για να μην τσινίσει το σόι, οπότε τον κάνω και ΔΟΥΛΟ του σογιού" δεν το νικάς με devil fingers.

Τι άνθρωποι είστε εσείς, εκεί έπρεπε να αρχίζεις να φωνάζεις spoilers game of thrones

Jacknife
08-07-2014, 14:49
Μη μαλωνετε τεκνα,ολοι εχουμε θεση στο Βασιλειο των Ουρανων.Βαπτισμενοι,αβαπτιστοι ακομα και οι με το ζορι βαπτισμενοι.

atom_smasher
08-07-2014, 16:43
ψιτ κολλητέ, ο ανηψιός μου παίζει να βαφτιστεί Χριστόδουλος...εκεί να δεις γλέντια

freak brother
08-07-2014, 16:57
κανε κατι , σωσε το ανηψι σου .

Jacknife
08-07-2014, 17:05
Ατομσμασερ για να δειξεις ποσο εκ διαμετρου αντιθετoς εισαι με τη φαση βαπτιση και το ονομα σκασε με corpsepaint.Ετσι για να μαθουν αυτοι...

carheart
08-07-2014, 17:09
κάθομαι και το σκέφτομαι, ο Onibocho είναι όλο το πολιτικό πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ σε έναν άνθρωπο

Κονιόρδος
08-07-2014, 17:48
ονιμπότσε μήπως αυτός ήταν ο δεύτερος συμβιβασμός σου στο σόι και παντρεύτηκες και σε εκκλησία?

επίσης καλά έκανες και βάφτισες το παιδί, γιατί αν οι χριστιανοί έχουν δίκιο, την έχουμε γαμήσει.

SpiritCrusher
08-07-2014, 17:50
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το παιδί θα καταλάβει τώρα και θα πάθει κάτι, αλλά όταν γίνει 16 - 17 - 18, ψαχτεί παραπάνω και γυρίσει να μου πει "καλά, εσύ γνώρισες τη μάνα μου σε κατάληψη, κατέβαινες σε πορείες, έκανες το ένα - το άλλο - το παράλλο, λες και πιστεύεις κάποια πράγματα και παρόλα αυτά τους άφησες να με βαφτίσουν;" δε θα έχω κάτι να του πω.

...ή πιο ρεαλιστικά ο OrPhEuS13 θα σου πει: χέσε μας ρε πατέρα τώρα με τα θρησκοπερίεργα σου, εδώ το ADC παίζει σαν μαλάκας
αλλά κι εκεί δε θα έχεις κάτι να του πεις οπότε στα ίδια θα είσαι. Όλα κουλ :!:

freak brother
08-07-2014, 18:54
χμ, αν κατάλαβα καλά, μιλάς για το δικό σου παιδί
Εφόσον είσαι άθεος, ξέρεις ότι στο παιδί δεν θα του συμβεί κάτι έτσι? είναι σαν την φάση που κοινωνάνε ... ότι και αν κάνουν το δόντι δεν γίνεται χρυσό .

Από κει και πέρα αν έχετε "εκνευρισμό" θα τον μεταδώσετε στο παιδί και το παιδί θα υποφέρει περισσότερο (τρου στορυ 2 εβδομάδες πριν , κουλ νονοί κουλ γονείς , το κοριτσάκι μόνο γέλαγε)

Μα, αυτό εννοείται. Προφανώς δε θα γίνει κάτι στο παιδί. Και προφανώς, τίποτα για το μέλλον του δε θα στιγματιστεί σήμερα. Αλλά κι από τη μεριά μας, δε γίνεται για λόγους κόντρας ή επιμονής και πείσματος. Πλάθεις με την αγάπη σου τις εικόνες και τις σκέψεις για την οικογένειά σου, το παιδί σου, τη ζωή σας κι έρχεται ένας άλλος ηλίθιος εγωισμός να σου πει "θα με σεβαστείς, γιατί είμαι γονιός σου, γιατί έχω κάνει τόσα για σένα, γιατί τι σου ζήτησα τόσα χρόνια;" και πρακτικά, σου λέει "στον πούτσο μου η γνώμη σου".

Είναι πολλά που μπορείς να πεις σαν αντίλογος ρε κοιλίτσα μου. Τα πεθερικά μου σκέφτονται ότι πίσω στο χωριό που ζουν στην Πελοπόννησο, δεν τολμούν να πουν ότι ο εγγονός τους δε βαφτίστηκε. Η χαρακτηριστική ατάκα ήταν "γιατί να αποτελέσει αυτό το παιδί εξαίρεση;" Οι δικοί μου πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει, γιατί α) εσύ τι έπαθες που σε βαφτίσαμε; αυτά που θέλεις δεν πιστεύεις; β) ο θεός υπάρχει και πέρα από το παπαδαριό, το παιδί πρέπει να διεκδικήσει τη σωτηρία της ψυχής του γ) δεν είστε μόνοι σας, η οικογένεια περιλαμβάνει κι άλλα πρόσωπα...

Αλλά, αν αντιστρέψεις όλα αυτά τα "επιχειρήματα" τους ξεβρακώνεις και μετά γίνεσαι κακός. Στην τελική, είναι χαζός ΟΠΟΙΟΣ παππούς και γιαγιά στραβώσει με το παιδί του ή με το εγγόνι του, για τέτοιο λόγο. Θα στραβώσει σίγουρα δηλαδή, οπότε εννοώ αν δεν του περάσει την πρώτη βδομάδα, τον πρώτο μήνα άντε τρίμηνο. Επίσης, θεωρώ ότι εύκολα λέμε πως για τους γονείς αξίζει να κάνουμε κάποια πράγματα που δε θέλουμε, γιατί είναι μεγάλοι και γιατί είναι πιο κοντά στο τελείωμα και γιατί κάνοντας πράγματα για εκείνους (που δήθεν είναι ασήμαντα για εμάς) παίρνουν χαρά και χρόνια. Αν εγώ σκάσω από το κακό μου και ψοφήσω πχ, γιατί έχω αδύναμη καρδιά ή γιατί μπορεί να έγινα στουπί και να έχω κάνει ναρκωτικά για να την παλέψω, πέρα από εσάς που θα χαρείτε εδώ μέσα, οι γονείς μου θα λένε "τι τη θέλαμε την κωλοβάφτιση;"

Θέλω να πω, αν και αρκετά γραφικά (yes, I know), ότι δεν πρέπει να περνάει ένας τέτοιου είδους "εκβιασμός" με το θάνατο (ή το λιγότερο χρόνο ζωής) για φόβητρο.

Για τον εκνευρισμό που λες, θεωρώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο, για αυτό εξετάζω πολύ σοβαρά την περίπτωση να μην μπω καν μέσα, για να είμαστε όλοι καλύτερα. Θα δω και θα κρίνω ανάλογα. Μέχρι πριν ένα μήνα, έλεγα πως αν κλάψει το παιδί θα κουτουλήσω τον παπά. Επειδή είναι αδύνατο να μην κλάψει το παιδί όμως...

Είναι και το γαμώτο ρε παιδί μου. Είσαι ένας νέος (ωραίος ή μη, δεν έχει σημασία), γνωρίζεις τη γυναικάρα της ζωής σου στην κατάληψη, πηγαίνετε σε πορείες, κολλάτε αφίσες, κάνετε τα σχέδιά σας τα παραβατικά, δημιουργείτε έναν άνθρωπο και ονειρεύεστε να του προσφέρετε ό,τι περνάει από το χέρι σας, με πρώτο και κυριότερο την ελευθερία των επιλογών του κι έρχεται η μαλακισμένη στιγμή που αυτά πάνε περίπατο για λόγους που δεν μπορείς να κατανοήσεις και να συμμεριστείς. Και σκέφτεσαι ότι ούτε καν για το παιδί σου δεν μπορείς να σπάσεις τις αλυσίδες. Θα πρέπει να περιμένεις και να δεις, αν θα αποφασίσει να το κάνει αυτό και για σένα και για όλους της γης τους κολασμένους. :'(

μαλακα ολο αυτο το κατεβατο για να πεις οτι εισαι μαμακιας - κοτα και οτι πουν οι γονεις ..

γραψε αμα δε το κανουμε θα κλαιγονται γονεις πεθερικα και θα το κανουμε .. ελεος με την παπατζα .

takuma
08-07-2014, 19:19
onipoutse vale k alles pics re man

Sotos_The_Tequiler
08-07-2014, 19:37
και όταν μπαίνουμε σε ιερό χώρο "αποκαλυπτόμαστε". Ιερόσυλε onibancho!

Mitsmann
08-07-2014, 19:57
ετσι, καντε τον να σας το αναλυει ακομα πιο πολυ.

υπολογιζω 1 μηνα μεχρι το register της χρηστριας Βρισηίδας Ashigaru

Phantom Duck
08-07-2014, 20:20
ψιτ κολλητέ, ο ανηψιός μου παίζει να βαφτιστεί Χριστόδουλος...εκεί να δεις γλέντια

http://www.star.gr/publishingimages/2014/05/030514155948_8594.jpg

κατά τ' άλλα best θρεντ έβερ, σε άλλες εποχές θα είχαν γεννηθεί ήδη δέκα fake και πεντέξι gifάκια, στο δε irc θα έγραφε ο keratakia_tou_periptera, NoGodsNoMastersNoPentakosaeyra και ο orfeas-giati-patera.

Mitsmann
08-07-2014, 20:24
παντως με την κινηση "ΕΚΑΝΑ ΝΤΕΒΙΛ ΧΟΡΝΣ ΣΤΗΝ ΒΑΦΤΙΣΗ, ΝΑ ΟΡΙΣΤΕ" παιζει σοβαρα να γραφει οντως ο Ορφεας στο ακκαουντ.

ion_storm
08-07-2014, 21:28
Πάντως με τόσα νέα ποστ στο θρεντ παραλίγο να πιστέψω ότι έγινε χαμός σε εκκλησία από αντιρρησία βαπτίσεως.

Κ μένα με βάφτισαν, στο χωρίο θυμάμαι (από φωτογραφίες), πέταξα ένα κερί και πήγα να κάψω το ράσο, έτσι δείχνει στις φωτογραφίες και μου είπανε, πάτησα κάτι γκρίνιες, μετά κοιμήθηκα, οι υπόλοιποι διασκεδασανε, ήπιανε, χορέψανε, μερικοί κουτσομπολέψανε, φόραγαν καμπάνες και λοιπά 80s αξεσουάρ, καλά περάσανε, έτσι μου είπανε είδα και κάτι φωτογραφίες.

Με το παραπάνω θέλω να πω το εξής: στα αρχίδια μου. Δεν θυμάμαι τίποτα.
Παίζει και ο μικρός να μην θυμάται τίποτα, επίσης παίζει να μην ρωτήσει και τίποτα γιατί όσο να ναι θα μπορεί να σκεφτεί γιατί έγινε ότι έγινε, μπορεί και να νομίζει ότι το κάνατε για να χαίρεστε εσείς οι μεγάλοι και να μην σε κακοχαρακτηρίσει ο πιτσιρικάς και να πει: ε έχω και σημαντικότερα θέματα να ασχοληθώ, από το τι έκαναν μερικοί τότε. Πιστεύω επίσης ότι μάλλον δεν θα χάσεις το πιστοποιητικό ότι είσαι TRVE αντικομφορμιστής και ασυμβίβαστος στα μάτια του πιτσιρικά, για τους λόγους που προανέφερα.

TL;DR άσε μας κουκλίτσα μου, το έχεις κάνει και θέμα.
Πήρες μια απόφαση για τον οποιοδήποτε λόγο, ε ζήσε με αυτή.

Πάντως αυτό πάει και στο blast from the past:
Όχι εμείς δεν ερχόμαστε εκκλησία με το σχολείο, αυτά είναι χριστιανικά πράγματα.

ikonoklast
09-07-2014, 09:56
Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι το παιδί θα καταλάβει τώρα και θα πάθει κάτι, αλλά όταν γίνει 16 - 17 - 18, ψαχτεί παραπάνω και γυρίσει να μου πει "καλά, εσύ γνώρισες τη μάνα μου σε κατάληψη, κατέβαινες σε πορείες, έκανες το ένα - το άλλο - το παράλλο, λες και πιστεύεις κάποια πράγματα και παρόλα αυτά τους άφησες να με βαφτίσουν;"

+ "Και εντάξει αυτό. Αλλά μετά φλόμωσες στη μαλακία και ένα ολόκληρο φόρουμ!"

atom_smasher
09-07-2014, 14:33
Ατομσμασερ για να δειξεις ποσο εκ διαμετρου αντιθετoς εισαι με τη φαση βαπτιση και το ονομα σκασε με corpsepaint.Ετσι για να μαθουν αυτοι...

ελεγα να σκασω με αεροπλανο / τζιχαντ φάση.

freak brother
09-07-2014, 17:00

-γιατι μπαμπα εγραφες σα κοπελα σε ενα φορουμ και μετα την σκοτωσες για να ασχοληθει το φορουμ μαζι σου ;

KoiliaSamprela
09-07-2014, 18:20
Μελετώντας λίγο τι περνάει γενικότερα στο ανέκδοτο που λέγεται Θερινό τμήμα της βουλής , επιχείρησα να κάνω τον καμπόσο στο facebook και να κάνω e-επανάσταση και να μαζέψω λάικς.
Προσπάθησα να βρω πόσους ψήφους πήρε ο κάθε ένας βουλευτής από τους 52 .... και δεν υπάρχει πουθενά η πληροφορία για τον Ιούνιο του 2012, αντίθετα με τον Μάιο ας πούμε του 2012.

Ξέρουμε γιατί ή τελικά αν υπάρχει πουθενά?

Shirime
09-07-2014, 18:53
^offtopic

rage for order
09-07-2014, 18:54
Μελετώντας λίγο τι περνάει γενικότερα στο ανέκδοτο που λέγεται Θερινό τμήμα της βουλής , επιχείρησα να κάνω τον καμπόσο στο facebook και να κάνω e-επανάσταση και να μαζέψω λάικς.
Προσπάθησα να βρω πόσους ψήφους πήρε ο κάθε ένας βουλευτής από τους 52 .... και δεν υπάρχει πουθενά η πληροφορία για τον Ιούνιο του 2012, αντίθετα με τον Μάιο ας πούμε του 2012.

οι εκλογές του ιουνίου έγιναν με λίστα (χωρίς σταυρούς).

KoiliaSamprela
09-07-2014, 19:00

lol αλήθεια? να τι παθαίνεις αν δεν ψηφίζεις ... μερσί και ρεζίλι πάλι :(

Parasight
09-07-2014, 19:05
πόσους ψήφουςτσ τσ τσ

atom_smasher
10-07-2014, 15:51

-γιατι μπαμπα εγραφες σα κοπελα σε ενα φορουμ και μετα την σκοτωσες για να ασχοληθει το φορουμ μαζι σου ;

?

attila
11-07-2014, 04:19
νομιζω οτι τα 2 ψηφοδελτια ηταν πανομοιοτυπα και στις 2 εκλογες, απλα η λιστα στις εκλογες του ιουνιου ηταν η σειρα καταταξης σε σταυρους στις εκλογες του μαιου.
διορθωστε με αν κανω λαθος, βαριεμαι να το ψαχνω

asimoulis
17-07-2014, 23:31
πουτανα όλα μπόινγκ γάζα ιούλιο πριν 100 χρόνια ξεκίνησε ο πρώτος

ποιος μαζιώτης

ο πλανήτης έχει γίνει σαν το νερό πριν ρίξω τα μακαρόνια

atom_smasher
18-07-2014, 00:47
ναι, αλλά απ τα Βαλκάνια με έναν νεκρό διάδοχο

asimoulis
18-07-2014, 00:50
λέμε τώρα χτύπα ξύλο

εκεί που είσαι καλά είσαι

Sotos_The_Tequiler
18-07-2014, 17:16
https://www.youtube.com/watch?v=b5KaiP784Qw

Τους έθαβα όλους ζωντανούς.

http://i.imgur.com/eFPT4oY.jpg

phthoggon
21-07-2014, 13:33
Ο κ. Κικίλιας έφτασε λίγο πριν τις 10.00 στο αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» της Μυτιλήνης και αμέσως μετέβη στο Κέντρο Υποδοχής και Κράτησης Μεταναστών στη Μόρια.

Ο κ. Κικίλιας επισκέφθηκε το κέντρο, όπου έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα που είδε, αλλά και από τις υπηρεσίες που λειτουργούν εκεί. Ο κ. Κικίλιας θέλει επίσης να έχει και μία γενική εικόνα για τη Λέσβο, για τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο του και φυσικά στην ατζέντα του το πρωτεύον θέμα είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης και της έξαρσης που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο Αιγαίο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του το Κέντρο της Μόριας, ο κ. Κικίλιας είχε μία πολύ ανθρώπινη συνομιλία με αρκετούς μετανάστες, από τους οποίους άκουσε τα προβλήματα και τα παράπονά τους, τονίζοντάς τους ότι για το λόγο αυτό βρίσκεται ο ίδιος στη Λέσβο.

B6AB_5ajkb8

ανθρώπινες συνομιλίες πίσω από τα συρματοπλέγματα. Στο 1:25 ρεσιτάλ

γιου χάβ το αντερστάντ δατ γιου αρ ιν α φόρειν κάουντρι, ε βέρι χόσπιταμπλ κάντρι...

wraithgr
22-07-2014, 23:59
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/t31.0-8/10531237_10152627758562764_4314138655226905141_o.jpg

OniBocho
31-07-2014, 14:05
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/t1.0-9/10513398_1518556671690602_9139399913489944131_n.jpg

OniBocho
28-08-2014, 23:59
http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/487177/vreite-amesa-apo-poy-katageste-pliktrologontas-to-eponymo-sas-edo

Και υπάρχουν ζώα που γράφουν το ονοματεπώνυμο στα σχόλια... Και ζούμε ανάμεσά τους...

ikonoklast
02-09-2014, 19:26
Τραγάκης στο 0:20

https://www.youtube.com/watch?v=aSWEMaiZgVs

http://www.newsbeast.gr/files/temp/D4CC741E2E6EA89F24197A0511D910C9.jpg

atom_smasher
03-09-2014, 01:01
τι ρόλο βαράει αυτή; και στα μιλφ ε!

Aleister
04-09-2014, 02:14
Πού είναι τα καυστικά, αστεία σχόλια για ομιλία Σημίτη?

Πρέπει να πάμε στο twitter δηλαδή?

OniBocho
04-09-2014, 19:22
Πόσο ΠαΣοΚ είσαι; (http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/humor/quiz_poso_pasok_eisai.3005440.html)

Shirime
18-09-2014, 22:52
http://www.avgi.gr/article/4055070/enas-aristeros-igetis-sunanta-ton-papa-ton-ftoxon-

http://www.avgi.gr/documents/10179/4055040/imag0113.jpg/208fe2bf-7da7-4ac9-8644-e96a47a0c3ed?t=1410971163667&imageThumbnail=3

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!

12 stars circle your brow
20-09-2014, 15:27
Τρολολο (http://www.kar.org.gr/2014/09/20/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%80/)

00i00
21-09-2014, 22:42
ΚαπαΚαπαΕψιλον...

https://www.youtube.com/watch?v=dh2l4dCCK0M

ypersyntelikos
22-09-2014, 10:33
Τελικά σε ποιόν “ανήκει” ο Παύλος Φύσσας; (http://www.toperiodiko.gr/%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CF%8C%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%8D%CF%83/)

atom_smasher
22-09-2014, 14:52
Στο χώμα.

phthoggon
22-09-2014, 15:30
ΚαπαΚαπαΕψιλον...

https://www.youtube.com/watch?v=dh2l4dCCK0M

Δηλαδή τώρα αυτός προτιμάει οι εργάτες να είναι άνεργοι παρά να "διαχειριστούνε τον καπιταλισμό", δηλαδή... να πάρουνε τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους. Το οποίο θα τους αποπροσονατολίσει, και από το πολύ χρήμα (??) δε θα τους λέει η καρδιά να ψηφίσουνε κουκουέ στις εκλογές πλέον. Μάλλον πρέπει να πεινάνε και αυτοί προς συμπαράσταση της υπόλοιπης εργατικής τάξης που κάθεται στα αυγά της, μέχρι να γίνει η επανάσταση από το ιστορικό αναπόφευκτο του γουργουρίζοντος στομαχιού. 'Η μάλλον να περιμένουν να πάρει κανένας ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ το εργοστάσιο, να δουλεύουν ξανά για πεντακόσα, να ξαναέρχεται το πάμε, να κάνουμε ξανά το κύκλο με λίγα λόγια βρε αδερφέ.

Πραγματικά πασχίζω να βρω μία λογική, μια οποιαδήποτε λογική.

ikonoklast
22-09-2014, 15:37
Υπάρχει λογική:

http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/9642/viome-paremvasi-toy-syndikatoy-himikis-viomihanias-v-elladas#.UR8kqjGroxQ.facebook

http://www.komep.gr/2013-teyxos-5/gia-th-legomenh-aytodiaxeirish-ton-ergostasion-h-periptosh-ths-biome

phthoggon
22-09-2014, 15:59
To δεύτερο το δεκασέλιδο που μου πέταξες εντάξει, αλλά δε μπορώ να το διαβάσω τώρα. Η αρχή του πάντως αρκεί νομίζω (διότι θέτει το ζήτημα και σε γενικότερο, ιδεολογικό επίπεδο) για να καταλάβω ότι αυτό που θέλει να ξορκίσει είναι ο διάολος της ρεφόρμας. Δεν ξέρω εάν έχουν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να διαχειριστούν το εργοστάσιο in the long run (αν και από ότι κατάλαβα η πώληση του στοκ μια χαρά έγινε) και την προειδοποίηση του πρώτου κειμένου "δε θα το καταφέρετε" άντε το καταλαβαίνω. Το συνωμοσιολογικό του ασπρομάλλη όμως όχι.

Ακόμα και αυτοί του δεύτερου κειμένου λένε "μπάλωμα" και "αυταπάτη" την προσπάθεια του εργάτη να φέρει ψωμί στο πιάτο. (Λες και έτσι δε πέφτει ο καπιταλισμός, από τις ντουντούκες και τον Κεντρικό Σχεδιασμό μόνο πέφτει)

freak brother
22-09-2014, 16:12
οτι δεν εναι ΚΚΕ δεν ειναι επαναστατικο , τι δε καταλαβαινεις ; Επισης εμαθα οτι ο Μυρωνας Στρατης τα σπασε στο φεστιβαλ της ΚΝΕ !!!!

Shirime
05-10-2014, 00:21
οτι δεν εναι ΚΚΕ δεν ειναι επαναστατικο , τι δε καταλαβαινεις ; Επισης εμαθα οτι ο Μυρωνας Στρατης τα σπασε στο φεστιβαλ της ΚΝΕ !!!!

Θεοδοσία Στίγκα/Πίτσα Παπαδοπούλου/Γιώργος Μαργαρίτης σου πάει καλύτερα ε; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

hlektrologos_amhxanos
05-10-2014, 00:41
μαγκες
στην κνε επαιξε μοσπιτ,ωραια μοχιτο με 4 ευρω
μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι πιο ροκ Line up ειχε η κνε παρα το rockwave

Drumsick
09-10-2014, 11:37
RIP =(((

http://www.newsbeast.gr/files/1/2012/09/18/GreekDogLoukanikos2.jpg

Ένα αντίο στον Λουκάνικο. (http://www.avgi.gr/article/4346127/ena-antio-ston-loukaniko)

freak brother
09-10-2014, 11:50
μαγκες
στην κνε επαιξε μοσπιτ,ωραια μοχιτο με 4 ευρω
μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι πιο ροκ Line up ειχε η κνε παρα το rockwave

Μοσπιτ στον Μυρωνα Στρατη ;

Neron
09-10-2014, 12:24
Kollektiva μαλλον, που παιξανε και Maiden.

Art In Haste
09-10-2014, 12:39
Για αμερικανέζους μόνο οπότε κωλαράκι φιξερτο κανόνισε...

http://www.huffingtonpost.com/2014/10/08/red-bull-lawsuit-no-wings-money-instead_n_5953872.html
http://www.energydrinksettlement.com/claim

OniBocho
22-10-2014, 08:33
Cross-threading με το ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ=ΚΟΜΠΛΕΞ...

http://youtu.be/U2zDbI3eLWw

Raven Lord
29-10-2014, 11:08
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/kyvernhtikes_ripes_gia_to_peristatiko_sto_xalandri_parelasan_ypo_ton_umno_toy_eam_oi_mathhtes.3109391.html

ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΓΑΤΑΚΙΑ

OniBocho
03-11-2014, 10:07
Μαγεία, Σατανισμός και η Τελευταία Σταυροφορία συναντούν τον Ματσέτε! (http://www.nydailynews.com/news/crime/okla-man-decapitates-son-state-trooper-grisly-murder-cops-article-1.1993242)

freak brother
08-11-2014, 17:24
http://i60.tinypic.com/9jm3b9.jpg

Raven Lord
17-11-2014, 12:30
http://news247.gr/eidiseis/politiki/salos_apo_anarthsh_meloys_ths_onned_gia_to_polytexneio_mas_eipan_gia_dolofonhmenoys_entos_toy_xwroy_opoy_omws_kaneis_den_exase_th_zwh_toy.3146258.html

ψόφος!

Krux
17-11-2014, 12:49
το κατέβασε η κοτάρα

ikonoklast
17-11-2014, 13:00
Η γκόμενα έχει αναρτήσεις με Μεταξά, στο πολυτεχνείο θα κολλήσει.

freak brother
17-11-2014, 13:01
σε 20 χρονια ανετα υπουργειο.. αν δεν εχει σκασει απο τις σιλικονες..

atom_smasher
17-11-2014, 13:50
παντρεμένη με υπουργό ή σύμβουλο.

Leech
17-11-2014, 14:37
η αλήθεια είναι πως οι "φασιστογκόμενες που χώναμε με πάθος" έχουν κρυφτεί στις τρύπες τους, οπότε τον τελευταίο καιρό βολευόμαστε με μεταλλαγμένες ΔΑΠ-ίτισσες.

https://www.youtube.com/watch?v=Dk6r7Fe27nQ

Δεν είναι παντρεμένη με κανέναν στελεχάρα, αλλά σπρώχνεται από παντού το τελευταίο διάστημα, αυτηνής ο κώλος διακοσμεί τη διαφήμιση του κολλαγόνου, ενώ πριν τις δημοτικές, είχε βγει και στον τράγκα. Οπότε do the math.
https://www.youtube.com/watch?v=G5ux2y2vmzQ

Πάω να ανοίξω πολλ στο σέξιον να δω αν όλοι τη θεωρούμε μπαζάκι.

Taksitzhs
17-11-2014, 16:37
αχαχαχ τραγκας θεος. εσκασε πιπινι στην εκπομπη και ξερογλυφεται

http://i57.tinypic.com/2ivzdrp.png

18-11-2014, 16:13
http://antigoldgr.org/wp-content/uploads/2014/11/2014_11_23_skouries_small-731x1024.jpg

Phantom Duck
18-11-2014, 16:26
ιερισσό & ΜΠΑΝΑΓΙΑ

Kaserinos
20-11-2014, 03:25
German town pranks neo-nazis. (http://www.cvltnation.com/german-town-pranks-neo-nazis/)

σχεδόν ιδιοφυές.

tsimpouklano
22-11-2014, 20:46
Βίνδεο από τα ελληνικά στρατά. (https://www.facebook.com/video.php?v=1515064415375789)

Το προφίλ στο fb είναι όλα τα λεφτά.

overdriven
29-11-2014, 01:23
http://www.tovima.gr/world/article/?aid=521889

https://pbs.twimg.com/media/B3jWS-cIgAAHFuY.jpg

cromags
29-11-2014, 17:29
https://pbs.twimg.com/media/B3hkq87CcAIH_qR.jpg:large

Είχε έμπνευση πάλι ο μπάμπης

Λεκές
29-11-2014, 17:31
https://athens.indymedia.org/post/1534949/

01-12-2014, 12:58
κλαί-ω. (http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=372818&catID=1)

KoiliaSamprela
01-12-2014, 14:06

F_6IjeprfEs

geologiko_karoto
02-12-2014, 01:00

F_6IjeprfEs

http://f1.bcbits.com/img/a3301604509_10.jpg

tsimpouklano
02-12-2014, 04:36
http://www.eut.eu/images/upload/Image/countries/IT/Pisa/_web/it_pisa_001_P1871_4040.jpg

Kaserinos
02-12-2014, 13:33
https://www.youtube.com/watch?v=-xhKaff1Okg&feature=youtu.be

Aleister
02-12-2014, 14:11
Το θρασος που το ειδε ο uploader ??

Αυτοι οι γεροι ολο κατι τετοια λενε και στο καφενειο να πας, ειναι της ηλικιας

Phantom Duck
02-12-2014, 16:43
αυτό που ο ακροδεξιός χρησιμοποιεί με στόμφο 5 λέξεις του ρίτσου χωρίς να ντρέπεται καθόλου είναι φοβερό, κρίμα που δε σκάει μπογιόπουλος να απαντήσει με αρτέμη/ευθύμη.

03-12-2014, 12:31
Στις επόμενες εκλογές, αν τυχόν πάει κανείς "στην μεγάλη συγκέντρωση της Δημιουργίας Ξανά" και με κάποιο τρόπο καταφέρει να τους εξοντώσει όλους, υπόσχομαι οτι θα γεμίσω κάθε δωμάτιο του σπιτιού με όχι λιγότερες από 10 φωτογραφίες του. (https://www.facebook.com/thanos.tzimeros/posts/873182079382968?pnref=story)

Λεκές
03-12-2014, 14:38
Ο πρόεδρος είναι γνωστός κρετίνος, αλλά αυτά τα οποία ειπώθηκαν κ ο τρόπος με τον οποίον ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου - αν το απόσπασμα είναι ενδεικτικό δηλαδή - κινούνται σε λάθος δρόμο.

Βγάζεις δηλαδή τους γονείς των φυλακισμένων να συζητήσουν; Να πουν τι; Ψιλοαναμένομενο να γεμίσει η κουβέντα με μεγάλες λέξεις (ανθρώπινα δικαιώματα, νομικά δικαιώματα, το σύστημα, αναρχικός) οι οποίες περισσότερο συναισθηματική παρά επεξηγηματική δύναμη μπορούν να έχουν. Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν θα λύσουμε κανένα σοβαρό πρόβλημα κ οι πολιτικοί διάλογοι θα παραμείνουν στο επίπεδο ενός λίγο πιο πολύπλοκου 'ουγκ'.

Και επειδή δε λείπει κ ο Μάρτης απ'τη Σαρακοστή, σκάει και η Κωνσταντοπούλου για λίγα νομικά, συνταγματικά, αριστεροκυβερνητικά 'ουγκ' -επαναλαμβάνω πως δεν έχω τον πλήρη διάλογο οπότε απλά εικάζω, αν και μάλλον σωστά'.

Τώρα θα πει κανείς κ τι να έκαναν; Νομιζώ απλό είναι. Αντί να βάλεις τον κάθε πικραμένο με το προσωπικό του δράμα ή τον κάθε πολιτικάντη, αν είναι να κάνεις μια συνέντευξη τύπου βάλε άτομα τα οποία είναι αμιγώς ουδέτερα με κάποια ακαδημαϊκή γνώση (π.χ. έναν πολιτικό επιστήμονα, ένα συνταγματολόγο, έναν κοινωνιολόγο, έναν ποινικολόγο, έναν εγκληματολόγο κ στο τσακίρ κέφι έναν ηθικό φιλόσοφο) κ στήσε μια αξιόλογη κουβέντα για το εύρος και στα όρια του συνταγματικού δικαίου, για το επίπεδο συνθηκών κράτησης, για τον τρόπο διαχείρισης τέτοιων υποθέσεων, για τη φύση της δικαιολόγησης των νόμων κτλ. Μετά από όλα αυτά και αφού υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα του ζητήματος αλλά και των διαφωνιών, βγάλε και το γονέα να συζητήσει με αυτούς τους ανθρώπους.

ikonoklast
03-12-2014, 14:51
βάλε άτομα τα οποία είναι αμιγώς ουδέτερα με κάποια ακαδημαϊκή γνώση

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_44584/o-stelios-ramfos-kathodigei-ti-skepsi-tou-st-theodwraki.w_l.jpg

Λεκές
03-12-2014, 15:16
βάλε άτομα τα οποία είναι αμιγώς ουδέτερα με κάποια ακαδημαϊκή γνώση

http://www.thetoc.gr/images/articles/1/article_44584/o-stelios-ramfos-kathodigei-ti-skepsi-tou-st-theodwraki.w_l.jpg

Τι θέλει να πει το παραπάνω ποστ αναρωτιέμαι. Ο Ράμφος δεν εμπίπτει σε καμία απ' τις πιθανές επιλογές που παρέθεσα. Για την ιστορία, παρακολούθησα όλο το δύωρο του για το Ποτάμι και νομίζω μπορούσε να πει τα ίδια (κοινότυπα, αφελή) σε 10 λεπτά και πολύ πιο κατανοητά.

regularpaul
03-12-2014, 15:38
Λεκέ, εν μέσω απεργιών πείνας των παιδιών τους, οι γονείς το μόνο όπλο που έχουν είναι να γνωστοποιήσουν το θέμα.
Το σωφρονιστικό δεν θα λυθεί σε μια συνέντευξη κι ενώ ο Ρωμανός έχει ξεπεράσει 20 μέρες απεργίας.

κι αυτό το "κάθε πικραμένο" δεν μοιάζει πολύ ευγενικό

ikonoklast
03-12-2014, 16:11
Λεκέ, έχουν γίνει όλες αυτές οι κουβέντες που περιγράφεις. Έχουν ερευνηθεί το έυρος και τα όρια του συνταγματικού τόξου. Έχουν ελεγχθεί οι συνθήκες κράτησης. Και κανείς δεν ενδιαφέρεται γιατί ποτέ το ζήτημα δεν ήταν νομικό ή ακαδημαϊκό αλλά αμιγώς πολιτικό. Πολιτικά λοιπόν θα μιλήσουν και οι γονείς και οι άμεσα εμπλεκόμενοι με το ζήτημα και φυσικά οι αλληλέγγυοι που χθες έπνιξαν το μοναστηράκι. Αν λύνονταν προβλήματα σε αίθουσες ή στο ενυδρείο θα τα είχαμε λύσει ήδη.

A, επίσης υπουργός δικαιοσύνης είναι αυτός εδώ ο κύριος, στείλε του έναν ηθικό φιλόσοφο και έναν πολιτικό επιστήμονα να μιλήσουν μαζί του:

https://www.youtube.com/watch?v=5e03yW23HkA

Σε άλλα νέα, ο Ψαριανός είναι αυτός:

http://left.gr/sites/left.gr/files/styles/inline-large/public/psarianos_5.jpg?itok=sMyhL1kA

metamelia1
03-12-2014, 18:13
h fwnh tou athanasiou tzimerou ekprosopei mia iparkti merida tou ellinikou plithismou, h opoia diakatexetai apo tzimeritida (http://www.slang.gr/lemma/show/Tzimeritida_23286/) se pososta anw tou 50% tis sinolikis tous prosopikotitas

h pio eyreia ennoia ths tzimeritidas loipon, me elafres metallakseis kai parallages edw kai ekei, pistevw pws yparxei, estw kai se pososto katw tou 1%, se olous tous anthrwpous pou dystyxws megalwsan stin ellada kai synexizoune na zoune se aftin, kathws osi douleia kai na kanei kapoios me tin parti tou, oso kai an "apomakrinetai" apo afto, thelontas h mh, sinexizei na epireazetai apo to perivallon sto opoio zei kai tin pleinotita twn pithikwn pou to apartizoun, kathistontas tin oli disleitourgiki katastasi tis patridaras mas entelws hopeless, mia ateleiwth anakyklwsh kagkourias kai malakias, h xwra tou apletou meta-xioumor pou kataligei na aftoanairetai, h xwra tou pote-pote

tldr opoios thelei na diatirisei intact to synoliko tou sanity prin tou girisei boomerang olokliri i zoi tou to kalytero pou exei na kanei einai na psifisei ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ stis erxomenes ekloges kai epeita na metanasteysei gia panta sto ekswteriko - europi, nikaragoua, nepal, opoudipote - me ton thanara sti kivernisi kai mono tous pithikous na exoun parameinei entos twn synorwn tis ΕΛΛΑΣ, h vomva netroniou psifizetai ws h kalyterh lysh gia ta provlimata ths xwras kai eventually h ΕΛΛΑΣ kai to ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA mazi diagrafonte gia panta apo to yparkto sympan

the end

Λεκές
03-12-2014, 22:47
Λεκέ, εν μέσω απεργιών πείνας των παιδιών τους, οι γονείς το μόνο όπλο που έχουν είναι να γνωστοποιήσουν το θέμα.
Το σωφρονιστικό δεν θα λυθεί σε μια συνέντευξη κι ενώ ο Ρωμανός έχει ξεπεράσει 20 μέρες απεργίας.

κι αυτό το "κάθε πικραμένο" δεν μοιάζει πολύ ευγενικό

Το θέμα ήδη παίζει αρκετά ενώ έχει δοθεί δημόσιος λόγος στους γονείς. Λίγοι δε γνωρίζουν αυτό που συμβαίνει. Οι περισσότεροι που είναι εχθρικοί απέναντι στο δράμα των γονέων, δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση μετά απ' αυτή τη συνέντευξη τύπου. Ενα καλό παράδειγμα -αλλά όχι το μόνο- είναι σίγουρα ο Θάνος Τζήμερος. Για τον συγκεκριμενο βεβαια δε διατηρώ ελπίδες ακόμη και αν η συνέντευξη τύπου γινόταν όπως θα την επιθυμούσα εγώ αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.

Δεν έγραψα πως θα λυθεί το σωφρονιστικό σε μια συζήτηση (δεν ξέρω από που προκύπτει αυτό) απλά δεν πρόκειται να αλλάξουν πολλά μετά από τη συγκεκριμένη συζήτηση στην οποία αναφέρονται έννοιες που δεν εξηγούνται και είμαι σίγουρος πως δεν κατανοούνται. Όχι μόνο από εμάς (κ από εμένα) αλλά και από αυτούς που τις χρησιμοποιούν. Έτσι θεωρώ πως όχι μόνο δεν θα λύσουμε το πρόβλημα αλλά ούτε καν θα κατανοήσουμε ποιο είναι.

Ειλικρινά λοιπόν, τι σας έμεινε; Εγώ έχω μερικά ερωτήματα. Τι λέει ο νόμος; Αν τα νομικά δικαιώματα των φυλακισθέντων προσπερνιούνται, μήπως υπάρχει κάποια παράγραφος που επιτρέπει κάτι τέτοιο; Αν ναι, μήπως πρέπει αυτή η παράγραφος να αλλάξει; Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ποια η σημασία τους σε αυτήν την υπόθεση; Ποια είναι η σχέση τους με τα νομικά δικαιώματα; Ποια είναι τα διαχρονικά προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος; Τι σημαίνει αναρχικός; Τι σημαίνει σύστημα; Καθόλου αμελητέα ερωτήματα στα οποία δεν μάθαμε μέρος των απαντήσεων ούτε στο σχολείο, ούτε στο σπίτι, ούτε στις παρατάξεις, και πολλοί απ' ότι φαίνεται ούτε στο πανεπιστήμιο. Και οι απαντήσεις - ή ένα πολύ μικρό μέρος αυτών - είναι που γεννούν καλύτερους πολίτες, νομίζω. Ακόμη και αν δεν είναι ξεκάθαρες.

Το "κάθε πικραμένο" μπορεί να ακούγεται αγενές αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το απομόνωσες. Νομίζω αποτελεί μικροπρέπεια αφού θέλω να πιστεύω πως φαίνεται να συμπονώ και να κατανοώ το προσωπικό δράμα των γονιών. Αν δε φαίνεται ακόμη και σε μια πιο επιεικής ανάγνωση, τότε ζητάω συγγνώμη. Το 'πολιτικαντης' ήταν ξεκάθαρος αφορισμός, αυτό θα το δεχτώ. Σε κάθε περίπτωση, το απότομο ύφος υιοθετήθηκε επειδή το ποστ είναι μια έκκληση να αποφευχθεί ο συναισθηματισμός απ' τη μία πλευρά για έστω μία φορά και να μάθουμε και κάτι χρήσιμο. Δηλαδή αυτή η υπόθεση να δείξει το δρόμο για μερικές αλλαγές. Απ' όσο φαίνεται, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει.

Ικόνοκλαστ, προσπερνώντας το ειρωνικό σου ύφος, λυπάμαι αλλά δεν θεωρώ πως έχουν γίνει αυτές οι κουβέντες. Όχι σοβαρά τουλάχιστον. Όσα ξέρω εγώ για το ζήτημα (όχι πολλά είναι η αλήθεια) τόσα ξέρουν και οι περισσότεροι.Και ο λόγος είναι πως δεν είναι έυκολες τέτοιου είδους συζητήσεις. Προαπαιτούν συστηματική σκέψη και ζύμωση. Και η ιδεολογική και η κομματική συσπείρωση μόνο να βλάψουν μπορούν. Και μόνο που πιστεύεις πως τα προβλήματα τα οποία πηγάζουν απ' τις έννοιες με τις οποίες καταπιάστηκαν οι συγκεκριμένοι γονείς "λύνονται σε αίθουσες", δείχνει να σου διαφεύγει η σοβαρότητα της κατάστασης. Απ' τη μεριά μου πάλι δεν υπονόησα κάτι τέτοιο. Απλά πιστεύω πως είμαστε σε κρίσιμο σημείο που απαιτεί πολύ πιο ώριμο λόγο απ' τη δική μας πλευρά. Και ο συναισθηματισμός χρήσιμος σαν εργαλείο, δεν αντιλέγω. Αλλά όχι μόνο συναισθηματισμός γιατί αύριο μεθαύριο πάλι εδώ θα είμαστε.

ikonoklast
03-12-2014, 23:27
Τι λέει ο νόμος; Αν τα νομικά δικαιώματα των φυλακισθέντων προσπερνιούνται, μήπως υπάρχει κάποια παράγραφος που επιτρέπει κάτι τέτοιο;

Ναι, λέγεται φυλακές τύπου Γ'. Και ένα ολόκληρο πολιτικό κίνημα υποστηρίζει την κατάργηση τους με οποιονδήποτε τρόπο, απο πολιτικές εκδηλώσεις με ακαδημαικούς φορείς μέχρι πορείες και ακτιβισμό.

Πράγμα που είναι ακριβώς και αυτό που λέει στην τοποθέτηση της στην εκδήλωση η Αναστασία Τσουκαλά η οποία είναι διδάκτωρ αντεγκληματικής πολιτικής του Πανεπιστημίου Paris I - Pantheon-Sorbonne. Είναι ακαδημαικός, δηλαδή.

Λεκές
03-12-2014, 23:35
Ένα καλό ερώτημα που πρέπει να ερευνηθεί είναι το γιατί υποστηρίζεται η κατάργηση τους. Νομίζω είναι σημαντικό να απαντηθεί προτού προχωρήσουμε στην κατάργηση τους. Βέβαια το ίδιο σημαντικό είναι να εξηγηθεί γιατί θα πρέπει να έχουμε τέτοια σωφρονιστικά ιδρύματα.

Επίσης, αυτή η ακαδημαική παρέμβαση που μου παραθέτεις δεν αποτελεί συζήτηση. Όπως έγραψα πιο πάνω

... αφού υπάρχει μια πιο καθαρή εικόνα του ζητήματος αλλά και των διαφωνιών

Και είναι ενδιαφέρον που προσπάθησες να υποτιμήσεις το ποστ μου με τη φωτογραφία του Ράμφου. Μια περίπτωση δηλαδή που ένας άνθρωπος βγήκε να μας πει πως έχουν τα πράγματα χωρίς σοβαρό αντίλογο, με ένα κοινό και συνομιλητές έτοιμους να δεχθούν τις απαντήσεις που ήδη είχαν δεχθεί. Όπως ακριβώς συνέβη και με την Αναστασία Τσουκαλά στη συγκεκριμένη συνέντευξη τύπου.

ikonoklast
04-12-2014, 00:49
To πρόβλημα σου δηλαδή όταν γίνεται κουβέντα για το Γκουαντάναμο είναι ότι συνήθως δεν υπάρχει στο πανελ ένας φασίστας που να εξηγεί γιατί χρειάζονται Γκουαντάναμο;

Λεκές
04-12-2014, 02:01
Ναι, και που δεν επιτρέπουν τον καημένο το μάγειρα να μαγειρεύει μαύρους εβραίους για το σαββατιάτικο γλεντι στην πτέρυγα βαρυποινιτων.

Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση απόρριψης φυλακών υψίστης ασφαλείας. Και δεν εννοώ να μου πεις πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά κ όχι τιμωρητικά ιδρύματα που βελτιώνουν διαγωγές και επιτρέπουν προσαρμογή στην κοινωνία. Μιλάω για τη βαθύτερη ερώτηση του γιατί να δίνουμε ευκαιρίες σε άτομα που διαπράττουν 'εγκλήματα'. Η αιτιολόγηση έχει νομική βάση; Πρακτική; Ηθική; Άσχετο με την περίπτωση Ρωμανού αυτό, απλά θα ήθελα να καταλάβω πως αντιμετωπίζεις το θέμα.

Για να μην παρεξηγηθώ βέβαια, δεν λέω πως θα πρέπει τώρα ντε κ καλά να αρχίσουμε με το ζόρι διεξοδικές αναλύσεις για όλ' αυτά. Αλλά είναι προφανές πως υπάρχει σύγχυση όταν στήνεται μια συνέντευξη τύπου που χρησιμοποιούνται τόσο απλοϊκά αφηρημένοι όροι όπως ανθρώπινα δικαιώματα (λες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τυπωμένα στα κούτελα μας ή κάτι) κ.α. Και θα μου πεις οι γονείς είναι απελπισμένοι, ό,τι τους έρθει θα πούν.

Αλλά αυτή η πολύπλευρη υπόθεση αποτελεί ευκαιρία για να συζητηθούν ευρέως κάποια ζητήματα κάπως σοβαρότερα απ'όσο έχουμε συνηθίσει. Ας αφήσουμε τα αντανακλαστικά που βλέπουν φασίστες και γκουαντάναμο παντού και ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να καταλάβουμε τα προβλήματα που πάμε να λύσουμε.

ikonoklast
04-12-2014, 02:54
δεν εννοώ να μου πεις πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά κ όχι τιμωρητικά ιδρύματα που βελτιώνουν διαγωγές και επιτρέπουν προσαρμογή στην κοινωνία. Μιλάω για τη βαθύτερη ερώτηση του γιατί να δίνουμε ευκαιρίες σε άτομα που διαπράττουν 'εγκλήματα'.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς εδώ.

phthoggon
04-12-2014, 07:35
Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση απόρριψης φυλακών υψίστης ασφαλείας. Και δεν εννοώ να μου πεις πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά κ όχι τιμωρητικά ιδρύματα που βελτιώνουν διαγωγές και επιτρέπουν προσαρμογή στην κοινωνία. Μιλάω για τη βαθύτερη ερώτηση του γιατί να δίνουμε ευκαιρίες σε άτομα που διαπράττουν 'εγκλήματα'. Η αιτιολόγηση έχει νομική βάση; Πρακτική; Ηθική;

Καταρχήν επειδή στον cause and effect κόσμο που ζούμε (δε λέω την κλασική τρομαχτικούλικη λέξη) από τι φαίνεται κανείς δεν είναι πραγματικά, ουσιαστικά υπαίτιος για τις πράξεις του. Όλα είναι εξωτερικές επιρροές, οι "εσωτερικές" είναι ίδιο πράγμα, όλα είναι σωματίδια και χημικές αντιδράσεις, δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή εάν δεν υπάρχει ψυχή ή καρτεσιανός δυισμός, και τα λοιπά. Νομίζω ότι τα ξέρεις αυτά. Η τιμωρία δεν έχει ηθικό νόημα. Αυτό που έχει τη μοναδική σημασία είναι εάν μπορεί να σωφρονιστεί ο εγκληματίας ή όχι. Εάν κατά επανάληψη αποτυγχαίνει (είτε αυτός είτε η κοινωνία) ναι οι φυλακές έχουν νόημα, ως προστασία της κοινωνίας. Ο μόνος λόγος να μη το κάνουμε είναι εάν δε μας παίρνει (ειδικές καταστάσεις κλπ) ή εάν είμαστε εντελώς άχρηστοι. Στους μοντέρνους καιρούς που ζούμε είναι λογικό να ποντάρουμε σε ένα ποιοτικό επανενταξιακό πρόγραμμα παρά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, εκτός πια κι αν μια μέρα μαχόμαστε ενάντια σε ένα 50% της κοινωνίας που είναι μαχαιροβγάλτες αμετανόητοι φασίστες (είναι είναι, ακούω τους σταλίνες λολ).

OniBocho
04-12-2014, 09:26
Μιλάμε για αυτόν (http://www.efsyn.gr/arthro/omofoviko-xespasma-toy-ypoyrgoy)τον τύπο, έτσι; Πιο πιθανό είναι να ασπρίσει ο κόρακας, παρά να καταλάβει αυτός, τι λέει ο Λεκές.

KoiliaSamprela
04-12-2014, 10:32
Λεκέ ώρες ώρες σπας αρχίδια για να σπας, τι θα πει

Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση απόρριψης φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Μετά θα ρωτήσεις

Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση της θανατικής ποινής.

Καλό το πνεύμα αντιλογίας, καλές και οι ενστάσεις για να σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά αλλά ξαναδιάβασε τι λες.

OniBocho
04-12-2014, 11:08
Εντάξει ρε συ, πιάνει ένα ευαίσθητο θέμα με μια φιλοσοφική διάθεση. Δεν παραθέτει γνώμη, ούτε καταθέτει επιχειρήματα υπέρ μίας. Εκφράζει κατευθυντήριες γραμμές για μια κουβέντα, τόσο κακό είναι;

Νομίζω ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης πολιτικής σκέψης τελικά, είναι ότι πολλά ζητήματα τα θεωρούμε μεταξύ μας "αυτονόητα" κι έτσι χάνεται ακριβώς το δεύτερο συνθετικό της έκφρασης, η σκέψη δηλαδή.

KoiliaSamprela
04-12-2014, 11:25
Εντάξει ρε συ, πιάνει ένα ευαίσθητο θέμα με μια φιλοσοφική διάθεση. Δεν παραθέτει γνώμη, ούτε καταθέτει επιχειρήματα υπέρ μίας. Εκφράζει κατευθυντήριες γραμμές για μια κουβέντα, τόσο κακό είναι;

Νομίζω ότι ένα μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης πολιτικής σκέψης τελικά, είναι ότι πολλά ζητήματα τα θεωρούμε μεταξύ μας "αυτονόητα" κι έτσι χάνεται ακριβώς το δεύτερο συνθετικό της έκφρασης, η σκέψη δηλαδή.

αν πρέπει να εξηγήσω τι είναι οι φυλακές τύπου Γ' , ναι να το κάνουμε, αν πρέπει να πούμε όμως γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν είναι άλλο πράγμα που δεν μπορώ να διανοηθώ καν οτι πρέπει να εξηγήσω , τουλάχιστον με άτομα εδώ μέσα.

Parasight
04-12-2014, 11:37
Μιλάς για άτομα γενικά από το φόρουμ;

OniBocho
04-12-2014, 11:43
Μαζί σου είμαι, αλλά δε νομίζω ότι ρωτάει κάπου το γιατί. Όχι ευθέως τουλάχιστον.

sfinotouvlaki
04-12-2014, 12:55
Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση απόρριψης φυλακών υψίστης ασφαλείας. Και δεν εννοώ να μου πεις πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά κ όχι τιμωρητικά ιδρύματα που βελτιώνουν διαγωγές και επιτρέπουν προσαρμογή στην κοινωνία. Μιλάω για τη βαθύτερη ερώτηση του γιατί να δίνουμε ευκαιρίες σε άτομα που διαπράττουν 'εγκλήματα'. Η αιτιολόγηση έχει νομική βάση; Πρακτική; Ηθική;

Καταρχήν επειδή στον cause and effect κόσμο που ζούμε (δε λέω την κλασική τρομαχτικούλικη λέξη) από τι φαίνεται κανείς δεν είναι πραγματικά, ουσιαστικά υπαίτιος για τις πράξεις του. Όλα είναι εξωτερικές επιρροές, οι "εσωτερικές" είναι ίδιο πράγμα, όλα είναι σωματίδια και χημικές αντιδράσεις, δεν υπάρχει ελεύθερη επιλογή εάν δεν υπάρχει ψυχή ή καρτεσιανός δυισμός, και τα λοιπά. Νομίζω ότι τα ξέρεις αυτά. Η τιμωρία δεν έχει ηθικό νόημα. Αυτό που έχει τη μοναδική σημασία είναι εάν μπορεί να σωφρονιστεί ο εγκληματίας ή όχι. Εάν κατά επανάληψη αποτυγχαίνει (είτε αυτός είτε η κοινωνία) ναι οι φυλακές έχουν νόημα, ως προστασία της κοινωνίας. Ο μόνος λόγος να μη το κάνουμε είναι εάν δε μας παίρνει (ειδικές καταστάσεις κλπ) ή εάν είμαστε εντελώς άχρηστοι. Στους μοντέρνους καιρούς που ζούμε είναι λογικό να ποντάρουμε σε ένα ποιοτικό επανενταξιακό πρόγραμμα παρά στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, εκτός πια κι αν μια μέρα μαχόμαστε ενάντια σε ένα 50% της κοινωνίας που είναι μαχαιροβγάλτες αμετανόητοι φασίστες (είναι είναι, ακούω τους σταλίνες λολ).

Εύλογα λες ότι η τιμωρία δεν έχει ηθικό νόημα, εφόσον αποδέχεσαι την ανυπαρξία ελεύθερης βούλησης, αλλά το επιχείρημα αυτό της ανυπαρξίας είναι ηθικό. Μόνο που σε έναν ανελεύθερο κόσμο, κανένα ηθικό επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί. Η μη υπαιτιότητα, λόγω της ανελεύθερης βούλησης, ισχύει για τους πάντες. Όπως ο εγκληματίας μπορεί να επικαλεστεί την ανελευθερία των πράξεών του, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να την επικαλεστεί και ο εισαγγελέας που θα διατάξει να του πάρουν το κεφάλι. Επίσης, ωραία είναι τα επανενταξιακά προγράμματα, αλλά αφορούν αυτούς που θέλουν να επανενταχθούν. Οι φυλακές τύπου Γ υποτίθεται αφορούνε τους άλλους (ή όχι; ), τους αμετανοήτους, που οι πιθανότητες να ξανακάνουν τα ίδια είναι μεγαλύτερες από τον να μην. Ε, οι "τρομοκράτες" και λοιποί ιδεολόγοι, δεν το κρύβουν (συνήθως) ότι δεν έχουν σκοπό να επανενταχθούν.

Λεκές
04-12-2014, 15:42
@ikonoklast, εννοώ πως αυτά περί σωφρονιστικού χαρακτήρα των φυλακών είναι το συμπέρασμα, εγώ ρωτάω πως έφτασες εκεί. Ποιες είναι οι παραδοχές σου, τι προηγείται κτλ.

Λεκέ ώρες ώρες σπας αρχίδια για να σπας, τι θα πει

Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση απόρριψης φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Μετά θα ρωτήσεις

Θα με ενδιέφερε να μάθω πάντως ποια είναι η δικαιολόγηση σου στην πρόταση της θανατικής ποινής.

Καλό το πνεύμα αντιλογίας, καλές και οι ενστάσεις για να σκεφτούμε και λίγο διαφορετικά αλλά ξαναδιάβασε τι λες.

Θέλω να πιστεύω πως αυτά που γράφω έχουν αξία και είναι κρίμα να θεωρείς πως σπάω αρχίδια απλά για να σπάω. Υποτιμά τις σκέψεις μου και την προσπάθεια να τις μεταδώσω αυτό το πράγμα.

Σε κάθε περίπτωση, το βαθύτερο νόημα εδώ είναι πως έχουμε γεμίσει τρελούς που δεν διαπραγματεύονται τίποτα επειδή 'ξέρουν'. Ίσως μερικά πράγματα να είναι μη-διαπραγματεύσιμα (βέβαια κι εδώ καλό θα ήταν ένα επιχείρημα για να δείξουμε ποια) τελικά. Κανένας κοινωνικός θεσμός όμως -καλή ώρα το σωφρονιστικό σύστημα - δεν πιστεύω πως εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία. Αν θέλουμε να είμαστε καλύτεροι απ' τους τρελούς, καλό θα ήταν να είχαμε να πούμε και δυο πραγματάκια παραπάνω.

Αν και βρίσκω την αναλογία με την κουβέντα περί θανατικής ποινής αποπροσανατολιστική, δεν νομίζω πως πρέπει να δικαιολογηθώ αφού ό,τι έγραψα πιο πάνω ισχύει κ εδώ. Θέλω να καταλαβαίνω γιατί η θανατική ποινή είναι προβληματικός θεσμός. Δεν μου αρκεί απλά να το ξέρω. Διότι πολύ απλά κάποιος θα πει πως κάποιοι ξέρουν πως δεν είναι προβληματικός θεσμός. Αλλά δε χρειάζεται να ξεφύγουμε τόσο στην παρούσα συζήτηση.

ikonoklast
04-12-2014, 15:48
@ikonoklast, εννοώ πως αυτά περί σωφρονιστικού χαρακτήρα των φυλακών είναι το συμπέρασμα, εγώ ρωτάω πως έφτασες εκεί. Ποιες είναι οι παραδοχές σου, τι προηγείται κτλ.

Πώς έφτασα που; Καταρχήν πώς ξέρουμε ότι έφτασα; Τι σημαίνει "έφτασα"; Μήπως ήμουν ήδη εκεί; Επίσης, ποιός είμαι;

Λεκές
04-12-2014, 15:58
Ε προφανώς, δε χρειάζεται να απαντήσεις αν δεν είσαι σίγουρος πως οι φυλακές πρέπει να έχουν σωφρονιστικό χαρακτήρα. Κατανοώ τη δυσκολία του θέματος.

Απλά επειδή γράφεις σαν να είσαι σίγουρος, μου δημιουργήθηκε μια απορία σχετικά με το πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα.
Για παράδειγμα, αν πίστευες πως οι φυλακές πρέπει να έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα, θα μπορούσες να αναφέρεις σαν παραδοχή σου πως οι άνθρωποι πρέπει να τιμωρούνται για να αποδοθεί δικαιοσύνη ή κάτι παρεμφερές. Και θα κάναμε μια κουβέντα σε αυτό το σημείο.
Αν όμως τελικά πιστεύεις πως οι φυλακές θα πρέπει να έχουν σωφρονιστικό χαρακτήρα (που είναι και η 'mainstream' οπτική) θα μπορούσες να αναφέρεις σαν παραδοχή (με στοιχεία) πως η τιμωρητική τακτική βλάπτει την κοινωνία που επιθυμεί να προστατέψει ή κάτι τέτοιο. Ενα πρακτικό επιχείρημα δηλαδή, βασισμένο σε κάποιου είδους ατομικό ή συλλογικό συμφέρον. Η θα μπορούσες να πεις πως η τιμωρία είναι ανήθικη ούτως ή άλλως, διότι κτλ. κτλ.

ikonoklast
04-12-2014, 15:59
Ο λόγος που δεν απαντάω σοβαρά δεν είναι γιατι χλευάζω την γενική φιλοσοφική προέκταση της κουβέντας αλλά γιατί είναι αδύνατο να παροδηγείται η συζήτηση σε αυτή την κατεύθυνση όταν ο Ρωμανός βρίσκεται στην 25η μέρα απεργίας πείνας, δυο μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ενώ δικαστές και κυβέρνηση αφήνουν τον ένα να πεθάνει, απαγορεύουν τις πορείες για τη μνήμη του δεύτερου.

Λεκές
04-12-2014, 16:11
Κάθε μέρα δυστυχώς θα γίνονται διάφορα. Ο κόσμος -γενικά ο κόσμος, και σε άλλες χώρες- τώρα που μιλάμε βιώνει πολύ πιο δραματικές καταστάσεις απ' αυτές που συζητάμε εδώ αλλά δεν σταματάμε τη δουλειά μας ή το surf-άρισμα στο ER απ' τη δουλειά μας για να πάμε να βοηθήσουμε. Και σίγουρα δεν θα μας αποτρέψουν απ' το να ευχαριστηθούμε τον αυριανό μας καφέ (όσοι τον ευχαριστιούνται). Είμαστε κυνικοί απέναντι σε πολύ περισσότερες δυστυχίες απ' όσες πιστεύουμε πως είμαστε. Οπότε δεν μου είναι τόσο ξεκάθαρο το γιατί να μην κάνουμε αυτήν την κουβέντα τώρα. Σε τελική ανάλυση, για να καταλάβουμε τι μας συμβαίνει μπας κ αποτρέψουμε μελλοντικές αντίστοιχες περιπτώσεις γίνεται αυτή η κουβέντα.

ikonoklast
04-12-2014, 16:20
Ο κόσμος -γενικά ο κόσμος, και σε άλλες χώρες- τώρα που μιλάμε βιώνει πολύ πιο δραματικές καταστάσεις απ' αυτές που συζητάμε εδώ αλλά δεν σταματάμε τη δουλειά μας ή το surf-άρισμα στο ER απ' τη δουλειά μας για να πάμε να βοηθήσουμε.

Τεχνικά μιλώντας δουλεύω σε ένα γραφείο δίπλα στη Στουρνάρη. Όταν πέφτουν κρότου λάμψης έξω και οι μπάτσοι σκοτώνουν κόσμο χρειάζεται να ανοίγω την πόρτα για να βάλω κάποιον που πνίγεται απο τα δακρυγόνα. Φυσικά τον ρωτάω πρώτα αν είναι απο το ER και αν πιστεύει ότι ο Tsonos το έχει παραχέσει.

OniBocho
04-12-2014, 16:30
Ο λόγος που δεν απαντάω σοβαρά δεν είναι γιατι χλευάζω την γενική φιλοσοφική προέκταση της κουβέντας αλλά γιατί είναι αδύνατο να παροδηγείται η συζήτηση σε αυτή την κατεύθυνση όταν ο Ρωμανός βρίσκεται στην 25η μέρα απεργίας πείνας, δυο μέρες πριν την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, ενώ δικαστές και κυβέρνηση αφήνουν τον ένα να πεθάνει, απαγορεύουν τις πορείες για τη μνήμη του δεύτερου.

Πολύ σωστά όσα λες, διάβαζα σήμερα για την απαγόρευση και μου έπεσαν κι άλλες από τις ούτως ή άλλως όχι πολλές τρίχες στο κεφάλι, αλλά νομίζω ότι και η βάση που κινείται ο Λεκές είναι, όχι μόνο σωστή, αλλά ενδεχομένως και επιβεβλημένη. Το λέω γιατί ολοένα συναντώ και αντιμετωπίζω περισσότερο "χουλιγκανισμό" στα κινήματα, με παιδιά 18 - 19 ετών που δρουν αυτοβούλως γιατί έτσι, που γράφουν στα παπάρια τους αποφάσεις συνελεύσεων και αγνοούν τις στοιχειώδεις έννοιες συλλογικότητας και συντροφικότητας. Κι αυτό ενδεχομένως να είναι λάθος κι ευθύνη των "μεγαλύτερων" σε ηλικία και παλιότερων, που τους δέχονται μεν στις συνελεύσεις και στις δράσεις/κινητοποιήσεις/πρωτοβουλίες με προαπαιτούμενη τη γνώση αυτών των στοιχειωδών, αντί να φροντίσουν για παράδειγμα να κάνουν τις απαραίτητες κουβέντες.

Το συνδέω με αυτό που λέει ο Λεκές, όσο άσχετο εξ αρχής κι αν μοιάζει, γιατί πιστεύω ότι η "ρίζα του κακού" είναι κοινή σε αυτό που αναφέρει

το βαθύτερο νόημα εδώ είναι πως έχουμε γεμίσει τρελούς που δεν διαπραγματεύονται τίποτα επειδή 'ξέρουν'.

phthoggon
04-12-2014, 17:17

Εύλογα λες ότι η τιμωρία δεν έχει ηθικό νόημα, εφόσον αποδέχεσαι την ανυπαρξία ελεύθερης βούλησης, αλλά το επιχείρημα αυτό της ανυπαρξίας είναι ηθικό. Μόνο που σε έναν ανελεύθερο κόσμο, κανένα ηθικό επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί. Η μη υπαιτιότητα, λόγω της ανελεύθερης βούλησης, ισχύει για τους πάντες. Όπως ο εγκληματίας μπορεί να επικαλεστεί την ανελευθερία των πράξεών του, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να την επικαλεστεί και ο εισαγγελέας που θα διατάξει να του πάρουν το κεφάλι.

Έλα βρε, πώς είναι ηθικό επιχείρημα, λογικό είναι, με βάση τα δεδομένα του κόσμου, το is όχι το ought. Είναι εντελώς λάθος ότι σε έναν "ανελεύθερο" κόσμο (εγώ δε θα το έλεγα καθόλου έτσι, η έννοια της ελευθερίας υπάρχει μια χαρά ως ποσοτική δυνατότητα, το εύρος των δράσεων υπέρ της επιβίωσής/ευχαρίστησης του που μπορεί να εξασκήσει κάποιος για παράδειγμα όταν δεν έχει μία αλυσίδα στο λαιμό, συγκριτικά με αυτό εάν έχει) απλά η έννοια της "ελεύθερης επιλογής" έχει καταρριφθεί πλέον σχετικά με το πως την έχει στο μυαλό του η "folk" ψυχολογία του κόσμου, πράγμα που παραδέχονται ακόμα και οι compatibilists όπως ο Daniel Dennett.

Είναι εντελώς λάθος ότι δε μπορεί να σταθεί κανένα ηθικό επιχείρημα. Μια χαρά στέκεται επειδή είναι πολύ χρήσιμο για την προσωπική και κοινωνική μας ζωή, στο καθαρά ωφελιμιστικό επίπεδο. Άλλά και πέρα από αυτό, η ηθική είναι πάντοτε και κάπως αυθαίρετη, καθώς εκτός από τον πιο λογικό τρόπο για να συζήσουμε στην κοινωνία, συνδέεται και με τη βούληση του ανθρώπου (ως αντικείμενο της συνείδησης τουλάχιστον), την εκπλήρωση των ιδεών του κλπ. Άμα θες ψάξε για ethical implications of determinism, θα δεις (μάλλον, αν πέσεις σε καλό) ότι σχεδόν οι μόνες ουσιαστικές αλλαγές που προτείνονται στη ζωή μας από την υιοθέτηση ενός τέτοιου outlook αφορούνε την "αρνητική" υπαιτιότητα (δηλαδή την κατάργηση της θανατικής ποινής πχ) ενώ η "θετική" είναι έτσι κι αλλιώς σχεδόν αδύνατον να εξαφανιστεί, καθώς είναι hard-wired. Αυτό το λέει εδώ http://plato.stanford.edu/entries/compatibilism/#4.3

Επίσης, αυτή η τάση ήδη υπάρχει στο δικαστικό σύστημα. Καθώς ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερους αιτιατούς παράγοντες (από γονίδια, ψυχικές διαταραχές ως εξωτερικές επιρροές) οι οποίες επηρεάζουν (έστω και εν μέρει) τις πράξεις κάποιων, τόσο τείνει η υπαιτιότητα να μειώνεται, όπως και η ποινή (για αυτοί και διάφοροι φωνάζουν "σκοτώστε τους" και κάποιοι άλλοι λέμε όχι, επειδή του είχε συμβεί το τάδε, είναι έτσι, "δικαιολογείται"). Ε, η λογική εν τέλει καταλήγει στο ότι εάν δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αιτία και αποτέλεσμα, δεν έχει πραγματική επιλογή, άρα δεν "φταίει" για να τον τιμωρήσουμε μεταφυσικά και να ξαναέρθει η καρμική ισορροπία ας πούμε. Αυτό ναι, είναι παράλληλα και μια ηθική επιλογή. Μια άλλη ηθική επιλογή και ενδεχομένως λογική στο ωφελιμιστικό πλαίσιο, είναι να τον σκοτώσουμε επειδή στο κάτω κάτω αναπνέει τον αέρα μας. Ευτυχώς, στα μη θεωρητικά πλαίσια, δε μας κάθεται σωστά να σκοτώνουμε κόσμο, αλλά πιο σημαντικά δεν αποδυκνείεται και πολύ χρήσιμο για το μέλλον. Γενικώς μιλώντας, η τιμωρία (πχ η σφαλιαρίτσα στο σκύλο να μη κάνει βλακείες, ή οι φωνές στο παιδί) μερικές φορές είναι χρήσιμη. Τα 20 χρόνια πίσω από τη στενή (γενικά μιλώντας) και η στέρηση από τον Ρωμανό του πανεπιστημίου δεν είναι, είναι τιμωρία του μεταφυσικού τύπου. Θα του χρησιμέψει του Ρωμανού και της κοινωνίας αυτή η απόφαση? Αυτό πρέπει να ρωτάμε.

Λεκές
04-12-2014, 18:04
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5186605/entash-sto-tei-athhnwn-gia-ton-rwmano/

sfinotouvlaki
04-12-2014, 20:58
Έλα βρε, πώς είναι ηθικό επιχείρημα, λογικό είναι, με βάση τα δεδομένα του κόσμου, το is όχι το ought. Είναι εντελώς λάθος ότι σε έναν "ανελεύθερο" κόσμο (εγώ δε θα το έλεγα καθόλου έτσι, η έννοια της ελευθερίας υπάρχει μια χαρά ως ποσοτική δυνατότητα, το εύρος των δράσεων υπέρ της επιβίωσής/ευχαρίστησης του που μπορεί να εξασκήσει κάποιος για παράδειγμα όταν δεν έχει μία αλυσίδα στο λαιμό, συγκριτικά με αυτό εάν έχει) απλά η έννοια της "ελεύθερης επιλογής" έχει καταρριφθεί πλέον σχετικά με το πως την έχει στο μυαλό του η "folk" ψυχολογία του κόσμου, πράγμα που παραδέχονται ακόμα και οι compatibilists όπως ο Daniel Dennett.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι ο κωστάκης ρώτησε "γιατί όχι υψίστης ασφαλείας;" κι εσύ απάντησες "γιατί ντετερμινισμός". Το is μέρος είναι η αιτιοκρατία, το ought μέρος είναι ότι "επειδή υπάρχει αιτιοκρατία, δεν πρέπει να υπάρχουν υψίστης". Μάλλον κατάλαβα κάτι λάθος; Ότι πήρες ως δεδομένη την ανελευθερία π.χ.; Κατά τ΄άλλα, δεν έχω ενστάσεις (στην εδώ κουβέντα τουλάχιστον) για την compatibilist έννοια της ελευθερίας - ωστόσο, αυτοί θεωρούν ότι η υπαιτιότητα υφίσταται. Στο προηγούμενο ποστ σου υπήρχε ο σκληρός ντετερμινισμός, δεν έχω καταλάβει από ποια γωνία επιχειρηματολογείς.

Είναι εντελώς λάθος ότι δε μπορεί να σταθεί κανένα ηθικό επιχείρημα. Μια χαρά στέκεται επειδή είναι πολύ χρήσιμο για την προσωπική και κοινωνική μας ζωή, στο καθαρά ωφελιμιστικό επίπεδο. Άλλά και πέρα από αυτό, η ηθική είναι πάντοτε και κάπως αυθαίρετη, καθώς εκτός από τον πιο λογικό τρόπο για να συζήσουμε στην κοινωνία, συνδέεται και με τη βούληση του ανθρώπου (ως αντικείμενο της συνείδησης τουλάχιστον), την εκπλήρωση των ιδεών του κλπ. Άμα θες ψάξε για ethical implications of determinism, θα δεις (μάλλον, αν πέσεις σε καλό) ότι σχεδόν οι μόνες ουσιαστικές αλλαγές που προτείνονται στη ζωή μας από την υιοθέτηση ενός τέτοιου outlook αφορούνε την "αρνητική" υπαιτιότητα (δηλαδή την κατάργηση της θανατικής ποινής πχ) ενώ η "θετική" είναι έτσι κι αλλιώς σχεδόν αδύνατον να εξαφανιστεί, καθώς είναι hard-wired. Αυτό το λέει εδώ http://plato.stanford.edu/entries/compatibilism/#4.3

Ως ηθική δεν εξέλαβα την ηθική του Αριστοτέλη (βλ. εκπλήρωση δυνατοτήτων, χαρακτήρας κ.λ.π.), η οποία είναι τελείως άλλο πράγμα από αυτό που καθημερινά αποκαλούμε ηθική (κάτι είναι κακό γιατί είναι κακό). Ο σκληρός ντετερμινισμός αποκλείει την ηθική (και με τις δυο έννοιες ουσιαστικά, αλλά εγώ αναφερόμουν στη δεύτερη, στην οποία νόμιζα ότι αναφερόσουν κι εσύ), γιατί αρνείται την κυριότητα των υποκειμένων επί των πράξεών τους, κι εκεί που δεν υπάρχει "agency" δεν υπάρχει ευθύνη, ενώ εκεί που δεν υπάρχει ευθύνη, δεν υπάρχει και ηθική. Δε διαφωνώ ότι μπορούμε να προσποιηθούμε ότι υπάρχουν, εφόσον μας βολεύει. Κατά τ΄άλλα, όπως είπα και πάνω, δεν αναφέρομαι σε compatibilism.

Επίσης, αυτή η τάση ήδη υπάρχει στο δικαστικό σύστημα. Καθώς ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερους αιτιατούς παράγοντες (από γονίδια, ψυχικές διαταραχές ως εξωτερικές επιρροές) οι οποίες επηρεάζουν (έστω και εν μέρει) τις πράξεις κάποιων, τόσο τείνει η υπαιτιότητα να μειώνεται, όπως και η ποινή (για αυτοί και διάφοροι φωνάζουν "σκοτώστε τους" και κάποιοι άλλοι λέμε όχι, επειδή του είχε συμβεί το τάδε, είναι έτσι, "δικαιολογείται"). Ε, η λογική εν τέλει καταλήγει στο ότι εάν δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αιτία και αποτέλεσμα, δεν έχει πραγματική επιλογή, άρα δεν "φταίει" για να τον τιμωρήσουμε μεταφυσικά και να ξαναέρθει η καρμική ισορροπία ας πούμε. Αυτό ναι, είναι παράλληλα και μια ηθική επιλογή. Μια άλλη ηθική επιλογή και ενδεχομένως λογική στο ωφελιμιστικό πλαίσιο, είναι να τον σκοτώσουμε επειδή στο κάτω κάτω αναπνέει τον αέρα μας. Ευτυχώς, στα μη θεωρητικά πλαίσια, δε μας κάθεται σωστά να σκοτώνουμε κόσμο, αλλά πιο σημαντικά δεν αποδυκνείεται και πολύ χρήσιμο για το μέλλον. Γενικώς μιλώντας, η τιμωρία (πχ η σφαλιαρίτσα στο σκύλο να μη κάνει βλακείες, ή οι φωνές στο παιδί) μερικές φορές είναι χρήσιμη. Τα 20 χρόνια πίσω από τη στενή (γενικά μιλώντας) και η στέρηση από τον Ρωμανό του πανεπιστημίου δεν είναι, είναι τιμωρία του μεταφυσικού τύπου. Θα του χρησιμέψει του Ρωμανού και της κοινωνίας αυτή η απόφαση? Αυτό πρέπει να ρωτάμε.

Δε διαφωνώ σε κάτι εδώ (ωστόσο, προφανώς και πιστεύω ότι ορισμένοι είναι προτιμότερο να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι). Η οπτική μου στο ζήτημα είναι μάλλον νιτσεϊκή (ίσως όχι το ίδιο ριζοσπαστική), οπότε απολύτως ενάντια στην εκδικητική εκδοχή του "σωφρονιστικού".

phthoggon
04-12-2014, 22:17
Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι ο κωστάκης ρώτησε "γιατί όχι υψίστης ασφαλείας;" κι εσύ απάντησες "γιατί ντετερμινισμός". Το is μέρος είναι η αιτιοκρατία, το ought μέρος είναι ότι "επειδή υπάρχει αιτιοκρατία, δεν πρέπει να υπάρχουν υψίστης". Μάλλον κατάλαβα κάτι λάθος; Ότι πήρες ως δεδομένη την ανελευθερία π.χ.;

Ως δεδομένη την πήρα μάλλον ναι την "ανελευθερία" (χρειάζεται να ξαναπώ ότι μου φαίνεται κακός όρος?) και παραδέχομαι ότι αντικειμενοποίησα κάπως το επιχείρημα, δε ξέρω, μου φαίνεται σαν λογικό συνεπακόλουθο. Ή μου φαίνεται λάθος πολύ η αντίθετη αντίληψη, αλλά τέλος πάντων όχι σαν ηθική άποψη του αυθαίρετου τύπου ("δεν είναι σωστό να φοράνε φούστα πιο πάνω από το γόνατο οι γυναίκες").

Κατά τ΄άλλα, δεν έχω ενστάσεις (στην εδώ κουβέντα τουλάχιστον) για την compatibilist έννοια της ελευθερίας - ωστόσο, αυτοί θεωρούν ότι η υπαιτιότητα υφίσταται. Στο προηγούμενο ποστ σου υπήρχε ο σκληρός ντετερμινισμός, δεν έχω καταλάβει από ποια γωνία επιχειρηματολογείς.

Ε, από την δεύτερη, χωρίς να θέλω να αποκλείσω εντελώς την πρώτη. Αλλά και η φάση είναι (όπως έλεγα με λεκέ σε πιεμ) ότι και για τους compatibilists είναι τόσο κομπρομαισντ η έννοια της ελευθερίας που υφίσταται σε λεπτομέρειες τύπου, ε εδώ δεν έχει αποδειχτεί εντελώς το τάδε κλπ ή βασικά να λένε το ίδιο πράγμα με διαφορές στα σεμάντικς. Τέλος πάντων, δεν είμαι φιξντ, με ενδιαφέρουν οι combatibilists επειδή όπως και να το κάνουμε είναι λίγο πιο ελκυστικοί.

Ως ηθική δεν εξέλαβα την ηθική του Αριστοτέλη (βλ. εκπλήρωση δυνατοτήτων, χαρακτήρας κ.λ.π.), η οποία είναι τελείως άλλο πράγμα από αυτό που καθημερινά αποκαλούμε ηθική (κάτι είναι κακό γιατί είναι κακό). Ο σκληρός ντετερμινισμός αποκλείει την ηθική (και με τις δυο έννοιες ουσιαστικά, αλλά εγώ αναφερόμουν στη δεύτερη, στην οποία νόμιζα ότι αναφερόσουν κι εσύ), γιατί αρνείται την κυριότητα των υποκειμένων επί των πράξεών τους, κι εκεί που δεν υπάρχει "agency" δεν υπάρχει ευθύνη, ενώ εκεί που δεν υπάρχει ευθύνη, δεν υπάρχει και ηθική. Δε διαφωνώ ότι μπορούμε να προσποιηθούμε ότι υπάρχουν, εφόσον μας βολεύει. Κατά τ΄άλλα, όπως είπα και πάνω, δεν αναφέρομαι σε compatibilism.

χμ, αν δε σου αρκούσε η προηγούμενη απάντηση μου δύσκολα θα βρούμε κοινό τόπο σε αυτό. Αυτό που νομίζω ότι η υπαιτιότητα δεν συνδέεται εντελώς με αυτό που εννοώ ως ηθική. Ίσως και γω δεν χρησιμοποιώ πολύ σωστά κάποιους όρους. Αυτό που καταλαβαίνω ως ηθική είναι κοινωνική τριβή και εναλασσόμενοι κοινωνικοί κανόνες που είναι χρήσιμοι. Τους υπόλοιπους, ιδιαίτερα αυτούς που έλεγα και εκφράζονται συνήθως με εκείνο το αυθαίρετο ΣΩΣΤΟ η ΛΑΘΟΣ (επειδή μου αρέσει εμένα), είναι που έλεγα "μεταφυσικούς". Ξέρω, χρειάζεται πιο πολλή ανάλυση, ίσως κάποια στιγμή και στο σχετικό θρεντ να μη σπάμε αρχίδια (λολ).

Δε διαφωνώ σε κάτι εδώ (ωστόσο, προφανώς και πιστεύω ότι ορισμένοι είναι προτιμότερο να μην κυκλοφορούν ελεύθεροι). Η οπτική μου στο ζήτημα είναι μάλλον νιτσεϊκή (ίσως όχι το ίδιο ριζοσπαστική), οπότε απολύτως ενάντια στην εκδικητική εκδοχή του "σωφρονιστικού".

αν συμφωνείς με όλα που έγραφα σε εκείνη την παράγραφο με εκπλήσσεις, επειδή νόμιζα ότι θα υπεράσπιζες τη θέση του free willy χεχ (πωπω αστειάρα, ξέρω)

07-12-2014, 19:20
ε, ας μπει ντε.

https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10294379_494693030671852_3333077218025268559_n.jpg?oh=9615786f43a17b81508f63ba72cde90f&oe=551866BD

Raven Lord
07-12-2014, 19:22
είναι και ilegal τρομάρα του...

Sotos_The_Tequiler
07-12-2014, 21:26
:P

http://i.imgur.com/6KX9ag4.png

OniBocho
07-12-2014, 21:52
1465 likes εκείνη τη στιγμή...

Aleister
08-12-2014, 02:29
Πραγματικά γιατί φρικάρετε όλοι με αυτή τη πίπα που έγραψε αυτός στο facebook?

κλασσικές ελληναράδικες αηδίες το 80% των posts στο fb τέτοια είναι αν όχι χειρότερα

08-12-2014, 10:37
Δεν έχει τελειωμό.

https://www.youtube.com/watch?v=1MbaZzCxhAY

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΚΟΜΜΑΝΤΟ.

KoiliaSamprela
08-12-2014, 10:39
ΧΙΏΤΕΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΌΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΊ

babality
08-12-2014, 12:30
πω ρε πουστη που ζουμε

Taliban
08-12-2014, 14:57
Σημερα βλεπω να spamαρου παντου το βιντεο του mega με το zara. Η αποτυχια εχει φτασει σε σημεια που δε μπορουν ουτε να κρυβουν τις προβοκατσιες τους και τις δειχνουν σε βιντεο.
Ποσα χαλια...

Ace
08-12-2014, 15:25
ΧΙΏΤΕΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΌΜΕΝΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΊ

Παρών.
http://i.imgur.com/YLGW3b3.jpg

Drumsick
08-12-2014, 16:26
https://www.youtube.com/watch?v=1MbaZzCxhAY

http://info-war.gr/2014/12/%CE%B9%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1/

freak brother
08-12-2014, 21:49
http://i61.tinypic.com/21dh5w1.jpg

Sotos_The_Tequiler
08-12-2014, 23:06
http://youtu.be/ji56TlBp20Q

OniBocho
09-12-2014, 08:28
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/q82/s526x395/10730201_307061589499821_5961154189593228947_n.jpg?oh=74eb9c3f0546de8985cd83ff630e8fd5&oe=55453BF9

Drumsick
10-12-2014, 12:56
Επίθεση με μολότοφ σε λεωφορείο με επιβάτες. (http://www.athensvoice.gr/article/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CF%84%CE%BF%CF%86-%CF%83%CE%B5-%CE%BB%CE%B5%CF%89%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B2%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82)

Βλέπω κάτι σχόλια στο φβ, και πραγματικά δεν το χωρά ο νους μου πόσος κόσμος πιστεύει πως οι κακοί "κουκουλοφόροι", οι ίδιοι ντε που στήνουν υπεροργανωμένες αεράμυνες αέρος εδάφους, με αλεξιπτωτιστές κομάντο αναρχικούς, πάντα εναντίον ΜΠΑΤΣΩΝ, ξύπνησαν ένα πρωί και είπαν οκ, let's fuck shit up, πάμε να κάψουμε ένα λεωφορείο, γιατί έτσι.

OniBocho
10-12-2014, 14:46
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10516827_10204247636885189_6566952820625096158_n.jpg?oh=241c3a1030189b926bd62a4bcfda68c4&oe=5511DED8

Το τι διαβάζει κανείς αυτές τις μέρες, ενδέχεται να μην έχει προηγούμενο

Aleister
10-12-2014, 20:09
http://youtu.be/U6e0u7zVX2M

cromags
10-12-2014, 20:13
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1555366_10152934335319875_8619271197672507652_n.jpg?oh=bfe68c2053f8f96e06b690ce8e565f97&oe=55130586

freak brother
10-12-2014, 21:34
http://i61.tinypic.com/1zy8u20.jpg

Sotos_The_Tequiler
10-12-2014, 23:09
μλκ φρηκ έχεις γίνει ο μόνιμος τροφοδότης του λούμπεν :P

freak brother
10-12-2014, 23:14
8)

http://i57.tinypic.com/33p83ft.jpg

Sotos_The_Tequiler
10-12-2014, 23:26
Ξερατά από τραγόπαππα, μετά το έσβησε:

http://i.imgur.com/5ByDHjG.jpg

https://www.facebook.com/papastratis7/

asimoulis
11-12-2014, 03:01
την έδινα την παπαδιά

KoiliaSamprela
11-12-2014, 11:06
Ξερατά από γαυρόπαππα, μετά το έσβησε:

atom_smasher
11-12-2014, 14:20
Παναγία μου! έχω και κοινή φίλη με το ζώο...ένα άλλο ζώο με διδακτορικό...για την παπαδιά μπήκα να τσεκάρω..

Avraam Mizan
11-12-2014, 15:23
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/1555366_10152934335319875_8619271197672507652_n.jpg?oh=bfe68c2053f8f96e06b690ce8e565f97&oe=55130586

Εδώ είναι που βάζουμε τους εμετούς της εβδομάδας?
http://redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20130627/samaras_gayros_1_28-5-1997.jpg

tsimpouklano
12-12-2014, 03:13
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10687442_616526095136485_6024491543042747345_o.jpg
http://www.iefimerida.gr/news/181639/o-theodorakis-erixe-stis-orthopetalies-stin-tripoli-volta-me-ena-diaforetiko-podilato

antimusic
13-12-2014, 12:39
http://mavroskrinos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8.html

"αυτοί" είναι παραπάνω από ένας τύπος;

OniBocho
13-12-2014, 12:54
https://www.facebook.com/video.php?v=764653026914648

ούτε τα προσχήματα ρε μαλάκες...

KoiliaSamprela
13-12-2014, 15:48
http://mavroskrinos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_8.html

"αυτοί" είναι παραπάνω από ένας τύπος;

εκεί γράφει και ο καλετζης ....

asimoulis
13-12-2014, 20:27
Είναι ο καλέτζης και μια χούφτα ακόμα. Λένε ότι έχουν στείλει κόσμο συρία. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Για αριθμητικούς λόγους, αλλιώς είναι αρκετά βλαμμένοι.

Λεκές
13-12-2014, 20:33
Ο Καλέτζης απ' όσο ξέρω είναι σχετικά νέα προσθήκη στους κύκλους τους. Είναι 10% περισσότεροι πλέον.

Πρέπει να έστειλαν όντως τους μισούς (5-6 άτομα) να πολεμήσουν στη Συρία.

Εδώ ακολουθεί και το τρίτο θλιβερό μου αστείο για οπαδούς του Ηρακλή.

00i00
13-12-2014, 20:38
η ομαδα του Αντιδοτου ειναι, οπου εγραφε ο Καλεντζης

phthoggon
13-12-2014, 20:46
Άμα δε δω ντοκουμέντα με μαύρους κρίνους στη συρία δε πιστεύω τίποτα. Όχι να πολεμάνε, και σέλφι με πολέμαρχο έστω. Εγώ μέχρι συναυλία death in june τους έκοβα μέχρι τώρα.

Taliban
13-12-2014, 20:46

Πολυ παλιο. Και εχει αποδειχθει οτι ειναι μουφα, ο τυπος απλα διαβαζει τα αποτελεσματα μετα τη ψηφοφορια και η τυπισσα κραζει. Πρεπει να'ναι απο εποχες που ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πιο αριστερος απο το παλιο ΠΑΣΟΚ

tsimpouklano
14-12-2014, 12:51
Εθνικοσοσιαλιστική αντιεξουσία. (http://mavroskrinos.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html)

Leech
15-12-2014, 16:08

Πολυ παλιο. Και εχει αποδειχθει οτι ειναι μουφα, ο τυπος απλα διαβαζει τα αποτελεσματα μετα τη ψηφοφορια και η τυπισσα κραζει. Πρεπει να'ναι απο εποχες που ο ΣΥΡΙΖΑ ηταν πιο αριστερος απο το παλιο ΠΑΣΟΚ

Σίγουρα δεν είναι φρέσκο, αλλά δεν είναι και ΤΟΣΟ παλιό, βασικά έγινε ένα χρόνο και κάτι ψιλά από σήμερα. Και ναι, δεν είναι μούφα. 12|09|2013 (http://www.iefimerida.gr/news/121653/%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE-%CF%88%CE%B7%CF%86%CE%BF%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%B2%CE%B9%CF%81%CE%B2%CE%B9%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84) (ενδεικτικό σάιτ μετά από τυχαίο γκουγκλάρισμα, άμα σε χαλάει το βοθροεφημερίδα, γκούγκλαρε "Βιρβιδάκης Κωσταντοπούλου" και βρες το σε κάποιο άλλο)

Ο τύπος έφαγε κράξιμο άγριο και έσπευσε να βγει να κλαφτεί στα κανάλια που ευχαρίστως τονε ξέπλυναν και φυσικά ούτε που μετακινήθηκε από τη θέση του. http://news247.gr/eidiseis/politiki/virvidakhs-apeiloun-ta-paidia-moy-kai-thn-oikogeneia-moy.2412308.html

Τι απέγινε τελικά εκείνο το νομοσχέδιο, δεν έχω ιδέα.

attila
15-12-2014, 18:23
πρωην δημαρχος χανιων και ανηψιος του μητσοτακη

overdriven
15-12-2014, 18:52
Έκανε ένσταση ο ΣΥΡΙΖΑ για το κύρος της ψηφοφορίας που είδαμε και η ένσταση απερρίφθη με τη λογική ότι ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης και θεωρείται ότι όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές της επιτροπής το ψήφισαν. Αλλά ο φίλος παραπάνω λέει ότι είναι μούφα και ότι απλά αναγιγνώσκεται το αποτέλεσμα και 3 τύποι (που ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουν τι είδαν) συμφωνούν μαζί του μόνο και μόνο γιατί την λέει σε προβληματικό χρήστη. Για τον πούτσο καβάλα (το φόρουμ).

asimoulis
16-12-2014, 21:13
Ντάξει η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν λίγο χύμα αλλά νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα από τα show της Κωνσταντοπούλου.

Leech
16-12-2014, 23:33
πάει και στα ηλεκτρονικοπερίεργα, τραξ που έχουμε φάει κόλλημα και όλα αυτά. έχω λιώσει :touched:

https://www.youtube.com/watch?v=PeVlIJkPYJQ

tsimpouklano
16-12-2014, 23:40
Έχει ξαναμπεί, μα κάθε φορά το βρίσκω ακόμα πιο τέλειο

https://www.youtube.com/watch?v=_ATHqE0-ON0

^ το αποπάνω μου θύμισε ένα άλλο που είχε γίνει (με ίδια παραμόρφωση στη φωνή) με μία που ψήφιζε το μνημόνιο. Θυμάστε ποιο είναι;

overdriven
17-12-2014, 10:17
Ντάξει η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν λίγο χύμα αλλά νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε είναι ένα από τα show της Κωνσταντοπούλου.

Εγώ νομίζω ότι η Κωνσταντοπούλου, ό,τι κι αν τη χαρακτηρίζει, είναι από τους ελάχιστους βουλευτές σήμερα που παράγει πολιτική. Δεν πολιτεύεται με την ατάκα και το κουτσομπολιό, έχει κάνει μια πάρα πολύ αναλυτική καταγραφή και απόδειξη τροπολογιών-τέρατα που έχει περάσει η παρούσα κυβέρνηση που δε νομίζω ότι άλλος βουλευτής έχει πλησιάσει καν σε κάτι τέτοιο. Τέλος, είναι από τους λίγους βουλευτές (εξαιρώ τους περισσότερους του ΚΚΕ) που όταν τοποθετείται για κάτι, δείχνει να ξέρει για τι πράγμα μιλάει. Ούτε αυτό δεν είναι αυτονόητο με το λουμπεναριό που έχει κατακλείσει την ελληνική Βουλή. Διαπλεκόμενη οικογένεια μέχρι αηδίας αλλά αυτό δεν είναι αντεπιχείρημα στο γεγονός ότι ως βουλευτής κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά της. Και δεν είναι τυχαίο ότι η κυρίως κριτική που της ασκείται έχει να κάνει με την εμφάνιση ή τη μη θηλυκότητα της. Εγώ θα πω ότι μακάρι να είχαμε πολλούς βουλευτές σαν αυτή.

freak brother
17-12-2014, 10:29
ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΤΕΡΑ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΑΣ ΕΠΙ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΥ , ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ !

overdriven
17-12-2014, 14:43
Ήταν από πολύ πιο πριν γνωστές οι σχέσεις του με τους βαρδινογιάννηδες, αυτό είναι γεγονός.

OniBocho
19-12-2014, 22:50
Παραλήρημα... (https://www.youtube.com/watch?v=A7O7yg56fA0)

:tragopapas:

ypersyntelikos
21-12-2014, 14:35
Απίστευτη καφρίλα από αμερικάνους μπάτσους, κοροϊδεύουν το "I can't breathe"

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2881588/I-breathe-100-police-supporters-storm-New-York-City-sick-t-shirts-mocking-Eric-Garner-s-words.html

KoiliaSamprela
22-12-2014, 12:46
έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση που θα μπορούσε το θρεντ να λέγεται και "καθημερινότητα" , και να βάζουμε ότι γίνεται κάθε μέρα...

ΑΠΘ: Με (ν)τροπολογία της τελευταίας στιγμής διορίζουν πρύτανη
(http://tvxs.gr/news/ellada/apth-me-ntropologia-tis-teleytaais-stigmis-diorizoyn-prytani)

tsimpouklano
22-12-2014, 13:59
Το παραπάνω δεν κάνει εντύπωση εξαιτίας των μεθοδεύσεων, άλλωστε η ύπαρξη του συμβουλίου δίοικησης από μόνη της έχει πολύ παρασκήνιο, το οποίο από θεσμική άποψη υπάρχει ώστε να κάνει ό,τι γουστάρει στο πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας παράλληλα τον πρύτανη - γλάστρα (λέγε με νεοφιλελέ μήτκα).

Εντύπωση προκαλεί το ότι τα άρθρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την "παράνομη" διαδικασία εκλογής πρύτανη είναι γραμμένα από το ανθρώπινο σκουπίδι, το γιάννη το μυλόπουλο, που τώρα έχει τα μούτρα να βγαίνει και να το παίζει αντισυστημικός, αγωνισταράς και προφανώς ακόμα περισσότερο συριζαίος - άλλωστε το ξέπλυμα που του κάνει ο κούλογλου δεν έχει προηγούμενο - μπας και τραβήξε κανά ψηφαλάκι στις εκλογές. Ψόφο αργό και βασανιστικό αρχιδάκι.

H.
22-12-2014, 23:46
Είναι δυνατόν να λέει το οποιοδήποτε κατηγορώ σε αυτόν εδώ τον κόσμο Ο ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ? Μιλάμε είναι τόσο σουρεάλ όλα γύρω μας πλέον..

KoiliaSamprela
23-12-2014, 09:09
ζμπαθάτε με για τον υπογράφων του άρθρου, και σταρχίδιαμουκιολας δεν τον ξέρω, απλά μου έκανε εντύπωση το γεγονός (το φακτ )

OniBocho
25-12-2014, 12:07
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/10363878_753019951448418_4244957551161481913_n.png?oh=c84e3a1d772361a09adffbfea53c52d1&oe=553103A3&__gda__=1429925906_006738b850e8505f16f6a0f8bb95ec3a

Πες, πες, κάτι θα μείνει...

Λεκές
25-12-2014, 13:30
Αφού το πιάσαμε, δεν έχω δει σχεδόν καμιά συνέντευξη ή ομιλία της Λυμπεράκη στην οποία να μην εκνευριστώ. Δεν είναι τόσο τα επιχειρήματα της, τα οποία είναι τα προβλέψιμα τύπου 'οι αγορές θα σώσουν το γαλαξία', αλλά το ύφος της. Έχει πάντα μια υπεροπτική και ειρωνική διάθεση που μεταφράζεται σε 'είπατε τις χαζομάρες σας, είστε προφανώς άσχετοι, δείτε τώρα πως έχουν τα πράγματα.' Επίσης, το γεγονός πως παράτησε την αντιπροεδρία της Δράσης για να πάει στο Ποτάμι μπας και βγει βουλευτής δε βοηθά στην εικόνα που έχω σχηματίσει.

Η μόνη φορά που δεν με κούρασε τόσο ήταν σε αυτό το debate (https://www.youtube.com/watch?v=4rT3gMIiwvQ) στο οποίο βέβαια απλά την έλεγε στο Βορίδη για τη μετανάστευση (θέλει πολύ ταλέντο για να είσαι αντιπαθής και εκεί).

Τώρα για την πιο πάνω pic τι να πεις. Αν εξαιρέσεις πως βλέπουμε εικόνα από Ιαπωνία, η Ρωσία έχει περάσει τόσα που κάνει χαβαλέ με τους όρους οικονομική κρίση και αγορές. Απ' οσο γνωρίζω, η χώρα βρίσκεται σε οικονομική κρίση απ' το 1982. Welcome to the world.

OniBocho
31-12-2014, 12:11
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/1601367_905984112768802_4177043675050297266_n.jpg?oh=e2dbcf79350b87792abb6a6ff4273fd6&oe=552F4A53&__gda__=1425989320_2b2c230d3403260e9721471f4500bf14

Τα όμορφα καράβια, όμορφα καίγονται... (http://www.kar.org.gr/2014/12/29/o-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1/)

phthoggon
08-01-2015, 02:08
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/samaras-sto-parisi-egine-makeleio-ki-edw-kapoioi-proskaloun-ki-alloys-lathrometanastes.3234597.html

νομίζω δε χρειάζεται τίποτα άλλο από τον τίτλο

Lyse
08-01-2015, 02:49
Ο Πραγματικος εμετος.

KoiliaSamprela
08-01-2015, 12:03
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/samaras-sto-parisi-egine-makeleio-ki-edw-kapoioi-proskaloun-ki-alloys-lathrometanastes.3234597.html

νομίζω δε χρειάζεται τίποτα άλλο από τον τίτλο

τι είπε ρε ο τύπος? τι είπε και τον έχουν ελεύθερο ?

Raven Lord
08-01-2015, 12:32
πρόσφατα δεν πήγε στο φράχτη στον έβρο και έλεγε ότι κάποιοι προσκαλούν λαθρομετανάστες στους οποίους θα δώσουμε ασφάλιση και περίθαλψη? ούτε καν τα προσχήματα των γιορτών δεν κράτησε...

sfinotouvlaki
08-01-2015, 12:36
Λυπάμε πολύ αλλά στο παραπάνω σχόλιο δεν μπορώ να δώσω περισσότερο από άριστα τρία, εφόσον προέρχεται από τον άνθρωπο που μας έχει προσφέρει καθαρά δεκάρια το παρακάτω:

Τώρα το «Ποτέ Ξανά», είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά! Τώρα το μέτωπο κατά του νεοναζισμού είναι πιο απαραίτητο από κάθε άλλη φορά.
Τώρα το μέτωπο κατά του αντισημιτισμού, είναι ακόμα πιο επιτακτικό!Τώρα είναι που δεν πρέπει να αφήσουμε την απάθεια, που δεν πρέπει να αφήσουμε τον εφησυχασμό, να διαβρώσουν τα κράτη, να διαβρώσουν τους λαούς της Ευρώπης, όπως συνέβη, στην τραγική, στη δραματική δεκαετία του ’30…

Σας βεβαιώ ότι στην Ελλάδα δεν θα αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.Όχι μόνο γιατί δεν το θέλει η σημερινή κυβέρνηση…

Αλλά γιατί δεν το θέλουν οι Έλληνες. Γιατί δεν τους το επιτρέπει η παράδοσή τους. Γιατί υπάρχουν πολύ ισχυρά αντισώματα στο DNA μας, στο γονίδιό μας, που πολεμούν αυτόν τον «ιό».

KoiliaSamprela
12-01-2015, 13:28
νομίζω ότι και το υπόλοιπο ER είδε με αηδία την χτεσινή "συγκέντρωση" στο Παρίσι , απλά δεν κάνει κάποιος την αρχή.
Την κάνω λοιπόν εγώ .
Είδαμε εχτές μπροστάρηδες σε μια συγκέντρωση κατά της φίμωσης του τύπου*, πρωτεργάτες της λογοκρισίας , έμπορους όπλων, και φονιάδες γυναικόπαιδων. Οι οποίοι ζπρώχνονταν για το ποιος θα έχει την καλύτερη πόζα για μια φωτογραφία στο βιογραφικό τους σχετικά με τον αγώνα τους για τα "δικαιώματα των πολιτών τους".
(* αστεράκι γιατί όσο πιο δεξιός είσαι τόσο πιο πολύ συγκέντρωση κατά της τρομοκρατίας έβλεπες).
Είδαμε τους εμπνευστές του fortres europe να τρίβουν ουσιαστικά τα χέρια τους.
Είδαμε εκατομμύρια κόσμου να φωνάζουν egalite liberte et fraternite ,και δεν νομίζω να έχει περάσει πάνω από μήνας, άντε δυο, από τις βίαιες συγκεντρώσεις κατά του γάμου ομόφυλων ανθρώπων, ενώ η κόρη λεπεν πάει για τρομακτικά ποσοστά.
Είδαμε και ταλαίπωρους Γάλλους , μετανάστες με το έτσι θέλω (από όταν εκδημοκράτιζε η Γαλλία την βόρια Αφρική) , να προσπαθούν από τώρα να προφυλαχθούν από μελλοντικά πογκρόμ σκουρόχρωμων αλλόθρησκων "εν δυνάμει τρομοκρατών", να φωνάζουν ότι είναι μουσουλμάνοι δεν είναι τρομοκράτες, βυθισμένοι στον τρόμο.

Δεν είδαμε κανέναν να κάνει ΕΣΤΩ μια κουβέντα για τους χιλιάδες νεκρούς που γεμίζει το τυφλό μίσος στην Αφρική κάθε μέρα , αλλά όχι, μόνο "το σπιτάκι μας" και αυτό με τρόπο.
Δεν είδαμε κανέναν να αναφέρει για την εξαθλίωση και την γκετοποίηση των δεύτερης και τρίτης γενιάς πλέον αραβικής καταγωγής μεταναστών που ως άλλη Αμερική αν δεν ξέρουν από τόπι ή χιπ χοπ στον μπίθουλα. Βασικές αιτίες για κάποιον νέο να είναι εύκολος στόχος στα δίχτυα φανατικών που στην στρατολόγηση και στην κατήχηση έχουν 3 μάστερ και 4 νταν.

Είδαμε αλλά προσπεράσαμε με ευκολία την ενίσχυση της "αστυνομίας" στην Γαλλία (μαντέψτε πως επεκτείνεται και σε άλλες χώρες). Πως με "δάκρυα στα μάτια" έλεγαν ότι δεν είναι αρκετοί.
ένας από δαύτους με ευκολία είπε ότι χρειάζονται 20 άτομα για να παρακολουθούν έναν. Από την άλλη αν 20 μισθοί πήγαιναν σε προγράμματα ένταξης δεν θα "γλίτωνε" ένας αλλά 3 και θα ήταν και μείον 17 νεκροί.
Είδαμε αλλά προσπεράσαμε την ανακούφιση του κόσμου να βλέπει τον στρατό στους δρόμους, όταν κοροϊδεύαμε τις κάμερες στην Αγγλία που να περιμέναμε αυτό.

Στην τελική δεν είμαι κανένα conspiracy theory freak , και ούτε λέω ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη εκ των έσω , αλλά η αποτίμηση δείχνει ότι κερδίζουν "οι αρχές" .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κανονικά αυτά τα έγραφα στο blog μου αλλά βαρέθηκα και το έκλεισα, οπότε μόνο εδώ στο ER που το αγαπάω και που με γράφουν σταρχίδια τους <3

Raven Lord
12-01-2015, 13:55
Στην τελική δεν είμαι κανένα conspiracy theory freak , και ούτε λέω ότι η επίθεση ήταν οργανωμένη εκ των έσω , αλλά η αποτίμηση δείχνει ότι κερδίζουν "οι αρχές" .

κι όμως βρωμάει το πράγμα... υπερβολικά βολικό timing. κάτι σαν την 11η σεπτεμβρίου ένα πράγμα. όπως κ με τις συλλήψεις ξηρού και μαζιώτη λίγες μέρες πριν από μεγάλα χτυπήματα - και καλά...

OniBocho
13-01-2015, 09:25
Κοιλίτσα και οι υπόλοιποι, δεν ξέρω αν το είδατε αυτό:

11η θέση μόνο... Μπορούμε και καλύτερα (http://mic.com/articles/108166/one-student-s-epic-tweets-call-out-the-biggest-hypocrites-marching-for-free-speech-in-paris)

KoiliaSamprela
13-01-2015, 13:36
Κοιλίτσα και οι υπόλοιποι, δεν ξέρω αν το είδατε αυτό:

11η θέση μόνο... Μπορούμε και καλύτερα (http://mic.com/articles/108166/one-student-s-epic-tweets-call-out-the-biggest-hypocrites-marching-for-free-speech-in-paris)

δεν το είδα όχι, απλά υπέροχο όμως, και λέει τα πλέον επιφανειακά :)

OniBocho
26-01-2015, 09:20
Διάβαζα αυτό το εξαιρετικό (http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/syriza-syriza)(ως προς το πρώτο του μισό) κείμενο και θέλησα να το μοιραστώ. Όχι ότι διαφωνώ με το δεύτερο μισό του, αν λάβω υπόψιν μου το ότι ο γράφων πιστεύει στον κοινοβουλευτικσμό, απλά θεωρώ το πρώτο κομμάτι exactly to the point, χωρίς απαραίτητα να λέει κάτι καινούργιο.

Raven Lord
28-01-2015, 13:27
http://www.huffingtonpost.gr/2015/01/28/pagalos_n_6560766.html?1422436639

άντε ψόφα γαμημένε ιπποπόταμε που αποτελείς προσβολή για το συγκεκριμένο είδος τετραπόδων. τρέχα πίσω στον κρατήρα σου τώρα και μόκο.

KoiliaSamprela
28-01-2015, 13:32

άντε ψόφα γαμημένε ιπποπόταμε που αποτελείς προσβολή για το συγκεκριμένο είδος τετραπόδων. τρέχα πίσω στον κρατήρα σου τώρα και μόκο.

η πλάκα είναι ότι έχουν εκφραστεί τόσοι εμετοί αρνητικά στην κυβέρνηση συριζα που μου γίνεται συμπαθής.
(τα πρεζάκια που αντέχουν να βλέπουν σκαι θα πρέπει να έχουν δακρύσει btw)

OniBocho
28-01-2015, 13:36
έχει θέματα με το α' πληθυντικό ο Πάγκαλος.

"μαζί τα φάγαμε..."

"μαζί αυτοκτονήσαμε..."

Ψόφο κακό ρε κάθαρμα.

Sotos_The_Tequiler
29-01-2015, 11:26
η πλάκα είναι ότι έχουν εκφραστεί τόσοι εμετοί αρνητικά στην κυβέρνηση συριζα που μου γίνεται συμπαθής.

μπαίνε και άθενς βόις να γουστάρεις κάργα

Raven Lord
29-01-2015, 12:20

σήμερα το πρωί, συζήτηση για το λιμάνι και τη σύμβαση της cosco, τίτλος κάτω από το πανελ με κεφαλαία: ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ

...

FIXXXER
29-01-2015, 12:23

.

OniBocho
29-01-2015, 20:46
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10942762_10206787119696092_560238131_n.jpg?oh=45f108842213d15e05ed2449b3948606&oe=54CC5FB6&__gda__=1422679746_c3dbf95bfc01f2b25b46739780bc940a

Σπίτια, μάνες, παναγίες και ό,τι έχετε και δεν έχετε, αποβράσματα...

ikonoklast
29-01-2015, 20:54
Κι εσύ τέτοια λες, λολ.

OniBocho
30-01-2015, 08:56
Δε χρειάζεται να μας αποδείξεις κιόλας ότι τον παίζεις με την Παπαγγελή.

KoiliaSamprela
03-02-2015, 10:18
Η έκθεση από το παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων
http://www.hrw.org/sites/default/files/wr2015_web.pdf
Ελλαδιστάν σελίδα 237 ... για ζε σουί σαρλί πάντως έχουμε μεγάλο θράσος

04-02-2015, 17:07
https://www.youtube.com/watch?v=yXoZU6Q1Xnk

ρεσιτάλ.

OniBocho
05-02-2015, 06:44
We're sorry guys... So sorry... (http://www.thedailymash.co.uk/news/international/greeks-apologise-with-huge-horse-2012051527146)

FIXXXER
05-02-2015, 08:28
15 Μαιου 2012

alaiah
05-02-2015, 14:43
15 Μαιου 2012

δεν είναι το ίδιο ρε μαν..............................................................

OniBocho
05-02-2015, 15:16
χα χα και μετά λέει εμένα ο κομπλεξικό ο Ghoul.

http://seahawksdraftblog.com/wp-content/uploads/meh.gif

Shirime
05-02-2015, 15:57
Πολύ όμορφο gif OniBocho, είναι κάποιο meme???

OniBocho
19-02-2015, 11:45
http://www.hellasmania.gr/search/label/%CE%95%CE%9D%CE%94%CE%A5%CE%A3%CE%97

Μπλούζα Βαμβακερή με στάμπα Αντικομμουνιστής / 21 Απριλίου / Αγία Σοφία

:wstupid:

Tyler_Durden
28-02-2015, 16:36
Σαν πολλοί Tyler Durden να μαζευτήκαμε (http://info-war.gr/2015/02/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-vs-%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AC%CE%BD%CF%84-%CF%80%CE%B9%CF%84/) :P

γελασα λιγο με το "κυριο Tyler Durden", την "συνονυμία" και το οτι διαβασα εν τάχει το url του υπουργείου ως www.minmin.gr

Raven Lord
02-03-2015, 12:55
και spoiler οι κύριοι

asimoulis
20-03-2015, 01:41
Greece from Postwar Orthodoxy to “Democratic Peronism” (http://pseudoerasmus.com/2015/02/23/greece-orthodoxy-peronism/)

Για το πως εξελίχθηκε η οικονομία μετά τον 2ο ΠΠ και πότε στράβωσε η φάση.

sfinotouvlaki
20-03-2015, 07:39
Και την αποδεχομαστε ως αξιολογη πολιτικη αναλυση αυτη;

asimoulis
20-03-2015, 11:39
Οικονομική όχι πολιτική.

Εγώ την παραθέτω στα πλαίσια μιας αγωνιώδους αναζήτησης της αλήθειας.

sfinotouvlaki
20-03-2015, 11:59
Πώς ακριβώς κάνεις οικονομική ανάλυση χωρίς να μιλήσεις πολιτικά; Νομίζω δε γίνεται και γι΄αυτό ούτε αυτός το κάνει. Ξεκινάει μάλιστα το κείμενό του ως εξής:

The roots of the present Greek crisis lie in the political transformation of the country during the 1980s

Επίσης...

Not simply the Marshall Plan, but external institutional incentives in general have played a major role in the evolution of the Greek economy since 1949. In short, external factors have interacted positively or negatively with Greek cultural traits and population characteristics. When Greece was constrained, the Greek economy performed well. When constraints were relaxed or gave way to outright perverse incentives, the Greeks let their worst impulses rip and behaved like a Third World country.

...και συνεχίζει παραθέτοντας την άποψή του για το πώς το πολιτικό στοιχείο (λέγε με εξελιγμένες πελατειακές σχέσεις) επηρέασε το οικονομικό.

Αυτό που ρωτάω εγώ, λοιπόν, είναι αν θεωρείς ότι φτάνει στην αλήθεια. Ακουμπάει κάποια αλήθεια μια ανάλυση που παρόλο που μιλάει για εξωτερικούς παράγοντες και πελατειακές σχέσεις, τις περιορίζει στο ελληνικό πλαίσιο όταν αυτές μπορούν να βρεθούν σε ανώτερο πλαίσιο (δηλαδή πελατειακές σχέσεις μεταξύ ΕΕ - Ελλάδας) και σε ανώτατο (πελατειακές σχέσεις μεταξύ υπερεθνικών οργανισμών);

Λεκές
20-03-2015, 17:01
http://www.capital.gr/News.asp?id=2260215

Δυο δισ. ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, όσα δηλαδή προέβλεπε και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα δια στόματος Juncker η ανακοίνωση.

Βλέπω τη ΝΔ στο 5%

asimoulis
20-03-2015, 21:33
Αυτό που ρωτάω εγώ, λοιπόν, είναι αν θεωρείς ότι φτάνει στην αλήθεια. Ακουμπάει κάποια αλήθεια μια ανάλυση που παρόλο που μιλάει για εξωτερικούς παράγοντες και πελατειακές σχέσεις, τις περιορίζει στο ελληνικό πλαίσιο όταν αυτές μπορούν να βρεθούν σε ανώτερο πλαίσιο (δηλαδή πελατειακές σχέσεις μεταξύ ΕΕ - Ελλάδας) και σε ανώτατο (πελατειακές σχέσεις μεταξύ υπερεθνικών οργανισμών);

Από ότι κατάλαβα η ανάλυση λέει ότι αυτά που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε φάση κόμμα κοινωνία παραγωγή συνδικάτα δεν υπάρχουν απλά. Μετά ακολούθησε και η ΝΔ προφανώς. Τελοσπάντων πρόκειται για ένα κείμενο με αιτιάσεις και στοιχεία ίσως η αντιπαράθεση είναι κάτι του στυλ "Είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε" το οποίο το έχω αλλά κακώς δεν το έχω διαβάσει ακόμα.

Λεκέ το άρθρο που πόσταρες λέει ότι είναι χρήματα του ΕΣΠΑ που υπάρχουν ούτως ή άλλως. Επίσης όλα αυτά τα ωραία ισχύουν αν καθήσουν διαπραγματευτούν με τα τεχνικά κλιμάκια και γράψουν κοστολογημένα μέτρα κάτι που δεν έχουμε δει να γίνεται μέχρι τώρα. Αν συνεργαστούν δηλαδή για να το πούμε πιο γενικά πολιτικά.

Δεν θα γράψω ακόμα για το φούντο, ας δώσουμε στους ανθρώπους της κυβέρνησης όσο καιρό χρειαστεί.

Λεκές
20-03-2015, 22:10
Λεκέ το άρθρο που πόσταρες λέει ότι είναι χρήματα του ΕΣΠΑ που υπάρχουν ούτως ή άλλως. Επίσης όλα αυτά τα ωραία ισχύουν αν καθήσουν διαπραγματευτούν με τα τεχνικά κλιμάκια και γράψουν κοστολογημένα μέτρα κάτι που δεν έχουμε δει να γίνεται μέχρι τώρα. Αν συνεργαστούν δηλαδή για να το πούμε πιο γενικά πολιτικά.

Ε όλα τα χρήματα 'υπάρχουν ούτως ή άλλως', το θέμα είναι να τα πάρεις. Τα δύο δισ. δεν συνδέονται με τη δανειακή σύμβαση απ' όσο καταλαβαίνω πάντως και είναι άσχετα με τη διαπραγμάτευση. Και μόνο που ο Γιούνκερ είπε τις λέξεις 'ανθρωπιστική κρίση' και 'Ελλάδα' αρκεί πιστεύω. Εδώ μας έλεγαν πόσο υπέροχα θα ήταν με με τους προηγούμενους αν περιμέναμε λίγο ακόμη. Το επόμενο βήμα είναι να πουν και επισήμως τη φράση 'τα σκατώσαμε.'

asimoulis
20-03-2015, 22:36
Ούτε καν. Μέτρα ζητάνε, αν δεν γουστάρετε κάποιο φέρτε ένα ισοδύναμο κοστολογημένο λένε. Νομίζω ότι βλέπουμε τις ίδιες ειδήσεις.

Σου λέει πες μου τι πρωτογενές θέλεις. Αυτό, ωραία. Φέρε μου κοστολογημένες προτάσεις.

Απορώ γιατί πνίγεται η κυβέρνηση σε μια κουταλιά νερό. Δεν θα φορολογήσει τον πλούτο; Καπιταλισμό δεν έχουμε; Άρα και καπιταλιστές. Πάρτα τους.

Λεκές
20-03-2015, 22:42
Τα μέτρα είναι για τα 7 δισ. της δανειακής σύμβασης, όχι γι'αυτά που ανέφερε ο Γιούνκερ - για τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες 'απορρόφησης'.

Aleister
21-03-2015, 01:09
Χαρη στον Γιουνκερ θα κανουμε ΠΑΣΧΑ ρε γατακια εκει που ημασταν ετοιμοι να συνεχισουμε τον εμφυλιο απο εκει που τον ειχαμε αφησει με μια δοση Project Mayhem στο κεντρο της Αθηνας και βουλευτες να παιζουν World War Z με τα Chinook

Καθαρισε για ΑΛΛΗ μια φορα ο φιλελλην κολλητος του Μεγαλου Αβραμοπουλου.... Τα σαμαρικα τρολλ στο πρωτο θεμα τρωνε τις σαρκες τους και η ΝΔ χτυπαει ποσοστα <15% στις δημοσκοπησεις αυτη τη στιγμη που μιλαμε.

Η ελπιδα.... ΗΡΘΕ!

cromags
27-04-2015, 22:46
https://cdn1.vox-cdn.com/thumbor/f3wW2J-s6EFk62VmqMVsczWleK8=/cdn0.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/2335462/Screen_Shot_2014-10-08_at_9.56.57_AM.0.png

Raven Lord
17-06-2015, 12:40
http://www.koutipandoras.gr/article/143376/sti-fora-i-lista-ton-ellinon-dimosiografon-poy-ekpaideye-dnt
χωρίς σχόλια

και η δημοσιευμένη λίστα στην "ακρόπολη", χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί:
http://2.bp.blogspot.com/-T2hn0fQss-4/VYEfASJjq7I/AAAAAAAAFTc/xtSzdPG9Kug/s640/dhmosiografoi.jpg

KoiliaSamprela
17-06-2015, 12:42
έπεσα από τα σύννεφα

Raven Lord
17-06-2015, 12:46
μα είναι δυνατό!?!?!