Log in

View Full Version : Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

00i00
29-05-2011, 06:11
το βημα ''λογικης'' εγινε μετα την πραματεια του Locke Περι ιδιοκτησιας...μεχρι τοτες ακομα και στην Ιταλια κουμαντο καναν πεντε-δεκα φραγκατοι μαμελουκοι...για την δε αγγλια γελαμε καθως ακομα δεν ειχαν ξεπεραει την γερμανικη λαιλαπα (ναι...βρες το μισος και το γιατι για σκωτους ουαλους κλπ και κερδισε εναν ντενεκε τσιπουρο απο μιμιν)

το ''εθνος'' ειναι ρωμαικια παπαρια και το τεμαχιο το τελειοποιησαν κατι απογονοι του λοκε...ονοματα δεν λεμε

ubu
29-05-2011, 09:33
@ubu

Καμαρι εγραψα αποτυπωνει ιστορικο παρελθον και εκει ακριβως κολλαει ο σταυρος στην ελληνικη σημαια. Γιατι καποτε υπηρχε απολυτη ταυτιση της θρησκευτικης ταυτοτητας με την εθνικη. Οταν καθιερωθηκε η ελληνικη σημαια υπο τη σημερινη της μορφη ηταν απολυτα συνηφασμενες οι εννοιες ελληνισμος και χριστιανισμος. Στο μακρινο παρελθον οπως και στο σημερα αυτο προφανως δεν ισχυει αλλα δεν ακυρωνεται αυτοματα η σημαντικοτητα ενος συμβολου. Γιατι το συμβολο ειναι εθνικο και πολυ δυσκολα κατι που εχει καθιερωθει αλλαζει. Ωστοσο αν και δεν αποτυπωνει με σαφη τροπο κατι απο την αρχαια ελλαδα αυτο σημαινει οτι απαρνιεται την αρχαια ιστορια ενος λαου; ας χωνουμε και μια παραλλαγη ανα 30 χρονια στη σημαια τοτε,για να υπαρχει σαφης συνδεση με καθε ιστορικη περιοδο να μην εχεις παραπονο!

Δεν κατάλαβα τίποτα. Εγώ δεν είπα ότι απαρνιέται την αρχαία ιστορία οποιουδήποτε. Λέω ότι είναι ένα σύμβολο που καθιερώθηκε κατά τον 19ο αιώνα και έχει σαφείς χριστιανικές αναφορές. Συγκεκριμένα, καθιερώθηκε για να συγκροτήσει και να δώσει ταυτότητα σε ένα σκορποχώρι από εθνότητες που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα και είχαν μόνο κοινό την θρησκεία. Επαναλαμβάνω, αυτό συνέβη τον 19ο αιώνα, περίπου δύο χιλιάδες χρόνια μετά την κατάκτηση της αρχαίας ελλάδας από τους ρωμαίους. Με άλλα λόγια, το να κοιτάς την γαλανόλευκη σημαία και να σκέφτεσαι τα επιτεύγματα των αρχαίων ελλήνων είναι παντελώς παράλογο και ανιστόρητο.

Απ' την άλλη, το να νιώθεις περηφάνια για κάτι που κάναν άλλοι πριν από δυόμισι χιλιάδες χρόνια στον τόπο που απλά έτυχε να γεννηθείς είναι ακόμα πιο παράλογο αλλά αυτό το σκέλος το κάλυψε ο Χελμ.

Deggial
29-05-2011, 12:04
Επίσης μελετητες της ιστοριας των λαων με τη βοηθεια γενετιστων εχουν αποδειξει οτι το δνα των συγχρονων ελληνων δεν εχει υποστει σημαντικες 'αλλοιωσεις' σε σχεση με αυτο των αρχαιων ελληνων.

Nope. Sorry. Didn't happen. Η μελέτη στην οποία αναφέρεσαι είναι αυτή: http://hpgl.stanford.edu/publications/AJHG_2004_v74_p1023-1034.pdf και είχε παρουσιαστεί κάποτε, εντελώς αναληθώς, στην Απογευματινή ως μελέτη που έδειχνε ότι είναι "Καθαρό το DNA των Ελλήνων".

Αν διαβάσεις την μελέτη, θα δεις ότι δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο, ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση. Η μελέτη δεν αναφέρεται σε γεννετικές επιμίξεις, αλλά αναφέρεται σε απλοομάδες του Υ χρωμοσώματος οι οποίες δεν αλλοιώνονται (ώστε να μελετήσουν την μετακίνηση πληθυσμών). Αν σε ενδιέφερε η "καθαρότητα" θα έπρεπε να κοιτάς το ακριβώς αντίθετο, δηλ. στοιχεία τα οποία θα αλλοιώνονταν εύκολα λόγω γεννετικών επιμίξεων.

Pro tip: δεν πιστεύουμε ποτέ "επιστημονικά" άρθρα σε εφημερίδες

rat_poison
29-05-2011, 12:23
Και στην τελική τι πάει να πει καθαρό DNA;
Όταν το 99% του DNA σου είναι ίδιο με το χιμπαντζή, πόσο ποσοστό μένει για τη φυλετική διαφορά και πόση σημασία έχει;

Dythor
29-05-2011, 14:38
Πούτσα μπάλα και τραμπάλα (http://contra.gr/Soccer/Europe/ChL/Barcelona/325584.html) κι εδώ που τα λέμε αν γινόταν και πιο μαζικά θα 'ταν καλήφα.

BibleBlackBird
29-05-2011, 14:41
Όταν το 99% του DNA σου είναι ίδιο με το χιμπαντζή, πόσο ποσοστό μένει για τη φυλετική διαφορά και πόση σημασία έχει;

Λιγο 'παιδι των λουλουδιων' αποψη. Οι φυλετικες διαφορες ειναι πολυ ξεκαθαρες παντως σε σχεση με τους Σκανδιναβους και τους Κινεζους. Φυλετικα λοιπον και εμεις, αν και εχουμε αρκετες προσμυξεις σε βαθος χρονου, διαφερουμε απο αλλους λαους, και το πρωτο παραδειγμα ειναι τα εξωτερικα χαρακτηριστικα, επισης εχει μεγαλη σημασια γιατι καλως ή κακως καθοριζε ΚΑΙ διαφορα στην ιδιοσυγκρασια ενος λαου. Αλλιως λειτουργουσε ο Γκενγκις Χαν και αλλιως ο Ιουστινιανος ρε παιδι μου.

εdit: οταν εννοω διαφορα (προς θεου) σε καμια περιπτωση καλυτερο ή χειροτερο.

Dythor
29-05-2011, 14:42
Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη που είμαι ελληνίδα γιατι εδω γεννηθηκε ο πολιτισμος, η δημοκρατια και η επιστημη και επι συγκεκριμενω το ελευθερια ή θανατος της ελληνικης σημαιας ειναι καθε αλλο παρα ποτε επικαιρο σε ενα πλαισιο 'υπο καθεστως δντ θα προκυψει εν τελει διαλυση της μεσαιας ταξης'.

http://4.bp.blogspot.com/-gP3Sz_0f7EY/TcZrGvn8-OI/AAAAAAAABsE/ZAMaPtl2tJQ/s1600/0805papandreou-2.jpg

freak brother
29-05-2011, 15:12
δλδ αμα καποιος στην πολυκατοικια μου που δεν λεμε ουτε ενα γεια ανακαλυψει ξερω γω το φαρμακο για την καραφλα , εγω θα ειμαι περιφανος γιατι γεννηθηκαμε στην ιδια πολυκατοικια?

Φύσκος
29-05-2011, 15:44
Προσωπικά είμαι πολύ περήφανη που είμαι ελληνίδα γιατι εδω γεννηθηκε ο πολιτισμος, η δημοκρατια και η επιστημη..

υπερηφάνεια
1.αυξημένο συναίσθημα αξιοπρέπειας, η συναίσθηση που έχει κάποιος για την ηθική του αξία και η πρόθεσή του να τη διαφυλάξει: Mην πεις τίποτα που θα μπορούσε να πληγώσει την υπερηφάνειά του. Οι νίκες των βαλκανικών πολέμων τόνωσαν την εθνική ~. 2. συναίσθημα ικανοποίησης και χαράς για κτ. που απόκτησα, για κτ. που κατάφερα να κάνω. (έκφρ.) φουσκώνει* το στήθος μου από ~.

Γιατι ποιος σ ειπε οτι προυποθεση για την περηφανεια ειναι καποιας μορφης υπευθυνοτητα και οχι καθαρα συγκυριακοι παραγοντες

υπερηφάνεια
|| (μειωτ.) συναίσθημα ματαιοδοξίας και αλαζονείας.

Phoebus
29-05-2011, 16:59

Λιγο 'παιδι των λουλουδιων' αποψη. Οι φυλετικες διαφορες ειναι πολυ ξεκαθαρες παντως σε σχεση με τους Σκανδιναβους και τους Κινεζους. Φυλετικα λοιπον και εμεις, αν και εχουμε αρκετες προσμυξεις σε βαθος χρονου, διαφερουμε απο αλλους λαους, και το πρωτο παραδειγμα ειναι τα εξωτερικα χαρακτηριστικα, επισης εχει μεγαλη σημασια γιατι καλως ή κακως καθοριζε ΚΑΙ διαφορα στην ιδιοσυγκρασια ενος λαου. Αλλιως λειτουργουσε ο Γκενγκις Χαν και αλλιως ο Ιουστινιανος ρε παιδι μου.

εdit: οταν εννοω διαφορα (προς θεου) σε καμια περιπτωση καλυτερο ή χειροτερο.

Προς θεού!

Φύσκος
29-05-2011, 19:33
Εντάξει, τα διάβασα. Αιτιολογεί πλήρως της υπερηφάνειά της, δεν υπάρχει λόγος να εξελίσσεται μια τέτοια συζήτηση (μόνο το dna του Πλάτωνα). Θλιβερό και μόνο το γεγονός πως πρέπει να καταφεύγει κάποιος σε έρευνες για πράγματα αυτονόητα· αυτονόητα θα τα τα έκανε μια επιδερμική έστω σχέση με την ιστορία ή μια καθαρή ματιά στον περιβάλλοντα κόσμο, ίσως ζητά κανείς πολλά. Η θεωρία πως μοιράστηκε κάποιος το ίδιο περιβάλλον με αυτούς του ανθρώπους και πως πράγματα επέδρασαν επάνω του με τον ίδιο τρόπο έχει ξανακουστεί και είναι τραβηγμένη. Από τα μαλλιά. Πιθανότατα παράγωγο σύγχρονης πόλης η Ηλέκτρα, εάν πάλι όχι, οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες οι τότε με τις τώρα απέχουν έτη φωτός (σαν τον Σείριο ένα πράμα) και η γεωγραφική τοποθεσία δεν έχει να πει κάτι σήμερα για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθεί η ιδιοσυγκρασία ενός ανθρώπου. Και πάνω από όλα: η σημερινή κολούμπρα της χώρας δεν συνηγορεί υπέρ των όσων υποστηρίζει.

Με κάτι τέτοια όμως φτάνει κανείς με φόρα στο άλλο άκρο (αυτός είναι ο λόγος που γράφω). «Σκορποχώρι από εθνότητες που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα». Έχει βάση, δεν υπήρξε ποτέ προβληματισμός όμως για το ποια από αυτές τις γλώσσες θα επικρατούσε· δεν αναφέρομαι στη γραφειοκρατική που διδάχθηκε αλλά στην μητρική της πλειοψηφίας και την κοινή καταγωγή των εκφάνσεών της (την επίσημη αρχαιόκαβλη δυστυχώς συνόδευαν και πολλά άλλα, επιζήμια όσο τίποτε για την πολυπολιτισμικότητα της χώρας). Με φόρα έρχεται και το «έθνος μας είναι βυζαντινό», που αυτό και αν κρύβει αλήθεια μέσα του, αλλά δεν παύει να βάζει διαχωριστικές γραμμές, ίδιες με αυτές του χάρτη. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως παλληκάρια σαν τον Πλήθωνα θα οδηγούνταν στα γνωστά συμπεράσματα τους έπειτα από χίλια χρόνια χριστιανισμού και ρωμαιοπληξίας τούμπανο. Το κόλλημα της κάθε Αρβελέρ δεν είναι η όποια σύνδεση με τον Περικλή, είναι με τα όσα παραχαράχτηκαν για να ενισχυθεί x1000 αυτή η σύνδεση (π.χ. μαζική αλλαγή ονομάτων χωριών). Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Απόγονος του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού είναι όλος ο Δυτικός Κόσμος. Το ό,τι η Ηλέκτρα μεγάλωσε λίγα τετράγωνα παραπέρα από το σπίτι του Θουκυδίδη και κάθισε στα ελληνικά θρανία δεν την κάνει a priori μεγαλύτερο κοινωνό του από έναν σύγχρονο Αμερικανό. Όσο για τα βιολογικά, οι τότε Έλληνες δεν έπαψαν να αυγατίζουν, τόσο μεταξύ τους όσο και με άλλους, παρά τα όσα μεσολάβησαν (δεν χτύπησε την περιοχή κανάς μετεωρίτης ξέρω γω). Το πως ακριβώς έγινε αυτό ίσως βοηθήσει κάποια ανθρωπιστική, ιατρική ή άλλη επιστήμη στο έργο της, δεν θα κάνει το σύγχρονο ελληνόπουλο και το εγγόνι των SS να νιώσουν καλύτερα ή χειρότερα. Ποιά είναι τα στοιχεία δηλαδή τα οποία αλλοιώνονται λόγω γενετικών επιμίξεων και σε τι ακριβώς βάζουν φρένο; Δεν μπορούν, δεν έχουν τη δύναμη. Ό,τι μπορούν να πουν δεν θα έπρεπε να αφορούν περισσότερο την Ηλέκτρα από κάποιον κάτοικο της νοτίου Ιταλίας, της Ανατολικής Τουρκίας ή από γνωστό μου Πακιστανό που παρουσιάζει μεσογειακή αναιμία, μια κατεξοχήν ελληνική ασθένεια (μεγάλη η συγκίνηση για το μακρινό ξαδερφάκι:)). Επ' ευκαιρία, δείτε και αυτά εδώ τα φασιστάκια με τις σημαίες (http://s.dsimg.com/image/R-383624-1221755222.jpeg), τα άκουγα τις προάλλες. Για κάθε χρήση και για όλα τα μεγέθη. Το θέμα είναι αν ενδιαφέρεται κάνεις να την ξανακάνει δική του όπως ανέφερε ο Χελμ νωρίτερα, να την κάνει να τον εκπροσωπεί όπως αυτός θέλει.

stam and the witches
29-05-2011, 22:10
Με κάτι τέτοια όμως φτάνει κανείς με φόρα στο άλλο άκρο (αυτός είναι ο λόγος που γράφω). «Σκορποχώρι από εθνότητες που δεν μιλούσαν καν την ίδια γλώσσα». Έχει βάση, δεν υπήρξε ποτέ προβληματισμός όμως για το ποια από αυτές τις γλώσσες θα επικρατούσε· δεν αναφέρομαι στη γραφειοκρατική που διδάχθηκε αλλά στην μητρική της πλειοψηφίας και την κοινή καταγωγή των εκφάνσεών της (την επίσημη αρχαιόκαβλη δυστυχώς συνόδευαν και πολλά άλλα, επιζήμια όσο τίποτε για την πολυπολιτισμικότητα της χώρας). Με φόρα έρχεται και το «έθνος μας είναι βυζαντινό», που αυτό και αν κρύβει αλήθεια μέσα του, αλλά δεν παύει να βάζει διαχωριστικές γραμμές, ίδιες με αυτές του χάρτη. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν πιστεύω πως παλληκάρια σαν τον Πλήθωνα θα οδηγούνταν στα γνωστά συμπεράσματα τους έπειτα από χίλια χρόνια χριστιανισμού και ρωμαιοπληξίας τούμπανο. Το κόλλημα της κάθε Αρβελέρ δεν είναι η όποια σύνδεση με τον Περικλή, είναι με τα όσα παραχαράχτηκαν για να ενισχυθεί x1000 αυτή η σύνδεση (π.χ. μαζική αλλαγή ονομάτων χωριών). Αν κάνω λάθος διορθώστε με.

Όπως τα λες ακριβώς είναι. Δεν είναι η σύνδεση με τον Περικλή το θέμα (αφού από κάπου βγήκε στην τελική και ο Βυζαντινός πολιτισμός, δεν έπεσε από τους ουρανούς), το θέμα είναι ότι από το 400-500 και μετά διαμορφώθηκε μία ξεχωριστή εθνική (με την τότε έννοια του "εθνικού") οντότητα, με αυτονομημένη πλέον παρουσία στην Ιστορία. Ο Πλήθων την είχε μυριστεί πολύ σωστά τη δουλειά, και ακόμη στο φανταστικό σενάριο όπου είχε έρθει ο ίδιος και οι ιδέες του στα πράγματα (ή με λίγα λόγια η ιστορική νομοτέλεια της Άλωσης - σήμερα είναι και η επέτειος :( - δεν ερχόταν ποτέ), η κατάσταση θα ταν πολύ διαφορετική καθ'ότι τα διδάγματα που θα χαν αντληθεί από το αρχαίο παρελθόν θα ταν πολιτικά και στην τελική καθαρά χρηστικά. Δε θα αγνοούταν με κανέναν τρόπο μία ήδη ζωντανή και ενεργός κουλτούρα.

Με τον Κοραή δε συνέβη αυτό, για πολιτικούς λόγους κάθε λογής (πλήρης διαφοροποίηση από τους Οθωμανούς, διάφορες άκυρες φυλές στην Ελλάδα) έλαβε χώρα μία εντελώς μάταια απευθείας σύνδεση με το αρχαίο παρελθόν. Τα αποτελέσματά της κατα τη γνώμη μου τα βιώνουμε έως και σήμερα ύπο τη μορφή μίας πλήρους πολιτισμικής σύγχυσης. Η αισθητική μας είναι με το ένα πόδι στην αρχαία Ελλάδα (και μάλιστα με τρόπο copy-paste από την Ευρώπη των βαρβάρων, τραγική ειρωνία) και η άλλη μισή στην Ανατολή, ιδιαίτερα από τότε που έγιναν και οι ανταλλαγές πληθυσμών. Η θλιβερή επιβεβαίωση αυτού κατα τη γνώμη μου είναι η εντελώς στείρα προγονολατρεία των νεοελλήνων, που δημιουργεί έναν μπίτι χαζό φανατισμό στους μεν που αδυνατούν να δουν την εξέλιξη ως ιστορική δύναμη και μία άνευ όρων απορριπτική στάση στους δε που έχουν απηυδήσει με το σερβιρισμένο παραμύθι περί καταγωγής από τους αρχαίοι και δεν μπαίνουν στον κόπο να ψάξουν πουθενά αλλού τις ρίζες τους.

Αυτά με το οφφ-τοπικ :)

00i00
29-05-2011, 22:16
εριξες:-( στην επετειο της αλλαγης φρουρας
σταμ μηπως εισαι θλιβερος?

HAVOC
29-05-2011, 22:53
http://www.youtube.com/watch?v=CRczm90Vz3U&feature=youtu.be&a
Ακομη πιο γουτσου τα σχολια απο κατω.

Harbinger of Death
30-05-2011, 02:14
ΑΓΑΜΗΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Και γενικά να πεθάνει. Για ΟΛΟ. ΝΑ ΠΕ-ΘΑ-ΝΕΙΣ, ΑΚΟΥΣ ΦΩΤΗ ΜΟΥ;

Άσταδιάλα.

Dythor
30-05-2011, 08:26

Οι τρόποι με τους οποίους θέλω να τον σκοτώσω είναι πάρα πολλοί κι όλοι τους πάρα πολύ φριχτοί.

Έντιτ: Χριστέ μου, λέει τόσες ΜΑΛΑΚΙΑΡΕΣ σε τόσα επίπεδα που είναι ήδη πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς αλλά το ΥΦΟΣ, ρε δεν έχω λόγια, τυφλό μένος, κοπανάω τοίχους, θέλω να του φάω το συκώτι. ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΑΚΙ

FIXXXER
30-05-2011, 08:55
Η πιο ανησυχητικη συνειδοποιηση στην οποια κατεληξα με το παραπανω βιντεο ειναι οτι δε μπορω πλεον να φοραω κατι μπλουζακια GAP που εχω γιατι θα θεωρουμαι πασοκος

metamelia3
30-05-2011, 11:46
αυτο το βιντεο ηταν το τσιγαρο του ξυπνηματος πριν καν προλαβω να πιω καφε. απορω με το γεγονος οτι εχω ακομα υπολογιστη.

Weiss
30-05-2011, 12:09
αγανάκτησα κι εγώ λίγο χθες και ενώ δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο για τη φάση (γιατί κυρίως αγανάκτησα τουριστικά, περνούσα από εκεί), έχω να πώ ότι το πανό που ρωτάει (στα γαλλικά) πότε θα ξυπνήσουν οι Γάλλοι, είναι τρομερά αστείο.

(όπως και το σύνθημα "και α και ου γαμώ το ΔΝΤ", δηλαδή, όταν αντλείς τα συνθήματά σου από τη ΔΑΠ έχεις εξαρχής πρόβλημα)

nekrobutcher
30-05-2011, 14:35
αν και μισώ τον pistsiriko αυτά για τη σημαία

http://pitsirikos.net/2011/05/το-τέλος-του-εμφυλίου-πολέμου/

Kaserinos
30-05-2011, 15:03
το πανό που ρωτάει (στα γαλλικά) πότε θα ξυπνήσουν οι Γάλλοι, είναι τρομερά αστείο.

http://4.bp.blogspot.com/-puOHp-jGyW0/Td7XgfvAXkI/AAAAAAAAGuI/RaReFyP_gww/s320/%25CE%25A3%25CF%2585%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BC%25CE%25B1+%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25BF+%25CE%2593%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B9.JPG

:facepalm:

asimoulis
30-05-2011, 15:46
αν και μισώ τον pistsiriko αυτά για τη σημαία

http://pitsirikos.net/2011/05/το-τέλος-του-εμφυλίου-πολέμου/

Δεν θέλω να δικαιολογήσω όσους έκαιγαν σημαίες, αλλά –όπως πήγαινε η κατάσταση με τις ελληνικές σημαίες παντού- σε λίγα χρόνια, αν άναβες ένα σπίρτο ή έναν αναπτήρα, θα έκαιγες και κατά λάθος κάποια ελληνική σημαία που θα βρισκόταν εκεί κοντά.

tsimpouklano
30-05-2011, 17:34
Ορίστε ο youtubeαγανακτησμένος.

Ψ Ο Φ Α

Χθες κατά τη διάρκεια της συνέλευσης στο λευκό πύργο ένας είπε "αγοράστε ελληνικά προϊόντα".
Πας στο σούπερμάρκετ και βλέπεις μια χαοτική διαφορά μεταξύ π.χ. πατάτας ελληνικής και πατάτας αιγύπτου. Δεν θα διαλέξεις την πιο φθηνή (ίδιες πες στην ποιότητα), τη στιγμή μάλιστα που ίσα ίσα τα βγάζεις πέρα; Αποτελεί κάτι τέτοιο λύση; Discuss.

HAVOC
30-05-2011, 17:48
Meanwhile in Greece
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/325478.html
Ο σκατογερος μεταφερεται με ελικοπτερο γιατι χτυπησε το ποδαρακι και οι καρκινοπαθεις,ε,ας ψοφησουν μωρε.

electra
30-05-2011, 19:08
ακολουθει τρελο οφφτοπικ!

Καταρχην λατρευω ι αρ!

Ατ χελμ

αναγνωριζω την αναγκη του ανθρωπου να ανηκει σε καποιο συνολο, τον προσδιορισμο του ατομου μεσα απο το συνολο και την εννοια της 'ψυχολογιας της ομαδας', αν τωρα παλι δεν καταλαβαινεις το πλαισιο που θετω παμε παλι το παραδειγματακι το απλο

ο αδερφος μου φετος τελειωνει τη σχολη πολιτικων μηχανικων. Δεν εχω συντελεσει με κανεναν τροπο σε αυτο του το επιτευγμα ωστοσο επειδη ανηκουμε στην ιδια οικογενεια δεν ειμαι απλα περηφανη αλλα γυφτικο σκεπαρνι για αυτο του το επιτευγμα. Κατ εσε δε μπορει να υφισταται αυτο γιατι απλα ετυχε να μεγαλωσουμε στην ιδια οικογενεια.

Αντιστοιχα σε αλλη προφανως κλιμακα αλλα με την ιδια βαση αιτιολογιας και προσεγγισης, βασει επιστημονικων ευρηματων (ατ deggial τσου δεν ειναι αυτη η μελετη που παρεθεσες. Για την ακριβεια απο οσα θυμαμαι γιατι παει κ καιρος ειχε γινει μελετη μιτοχονδριακου δνα το οποιο εκ των πραγματων μεταβιβαζεται αναλλοιωτο για να διαπιστωθουν οι προσμιξεις με τη λογικη πχ αναλυω το δνα της ηλεκτρας ελληνιδας βρισκω μιτοχονδριακο δνα αλβανιας ξερω εγω αρα αλβανικη προσμιξη. Βρεθηκε λοιπον οτι σε ενα μεγαλο ποσοστο 80% νομιζω εχουμε ιδιο δνα με αυτο των αρχαιων ελληνων. Προς λοιπους χρηστες ι αρ: Μην πρηζετε αδενες με αλλες λεπτομερειες κ με τη φασιστικη φυση της ερευνας γιατι 1 δε θυμαμαι ντιτειλς 2 φασιστικη ξεφασιστικη αποδειχτηκε παμε παρακατω) δε μεγαλωσα απλα εκει π μεγαλωσαν οι αρχαιοι ελληνες αλλα ειναι- ετυχε προφανως- θεομακροι μακρινο μιλκι γουει λεμε προγονοι μου με παγκοσμιως αναγνωρισμενα επιτευγματα. Αυτοματως αυτο μ προκαλει αισθημα εθνικης υπερηφανειας.
Με τη διαδικασια της κοινωνικοποιησης καλλιεργειται εθνικη συνειδηση. Προφανως οχι σε ολους στον ιδιο βαθμο αλλα καλλιεργειται. (ενα λατρεμενο πχ ειναι η τυχαια τυχαια παντα εκτος υλης 4η εθνοσυνελευση). Ε εμενα προσωπικα μ προκαλει εθνικη περηφανεια (μην αρχισετε πως οριζεις το εθνος κλπ) το ενδοξο παρελθον των προγονων μου οπως αντιστοιχα γνωστος μου γερμανος αισθανεται ντροπη για την προσφατη ιστορια του λαου του. (ολσο προσφατη παναρχαια δεν εξεταζω αυτο αλλα τον τροπο προσεγγισης). Καποιον αλλον μπορει να τον αφηνει παντελως αδιαφορο. Πα ντε προμπλεμ! Σε τι πλαισιο υφισταται ο ορος εθνικη περηφανεια για εσενα; ή δεν υφισταται καθολου γιατι δεν ειμαστε σε περιοδο στα αρματα στα αρματα;

Για το φοιτητη του μπερκλι το κοκορευεται ισως ηταν του ματς. Αισθανεται ικανοποιηση βαλε καλυτερα για να μην παμε ολοι και εγω μαζι σε αντιδραση τυπου 'κοπασε ρε παλικαρι! Ηρεμησε το!'. Το μπερκλι ειναι ενα γαματο πανεπιστημιο κ ο φοιτητης μπερκλι αναγνωριζεται ως ενα φωτεινο μυαλο, μπορει να μην ειναι το πιο φωτεινο μυαλο αλλα αυτοματα το μπερκλι του δινει κυρος, κοινωνικη θεση σκεψου σο ικανοποιηση. Στη ζωη ολα κρινονται απο το αποτελεσμα εξαλλου κ σπανια εξεταζεται το πως κ γιατι από τρίτους, σε μια προσωπικη θεωρηση και αυτοαναλυση κατ εμε ειναι απαραιτήτο αλλο θεματακι αυτο. Ωστοσο σκεψου εν τέλει σε τι βαθμο καποιος ειναι ο τροπος που του φερονται οι τριτοι. Και τελος δεν αμφισβητω τη σημαντικοτητα τηςαναλυσης των αισθηματων αλλα διαπίστωση επι συγκεκριμενω αλλα κ γενικα αφενος μεν η νοηματικη τους καταληξη δεν προσδιοριζεται συχνα ευκολα και αντικειμενικα οταν προκειται για αυτοαναλυση αφετερου η αναλυση καποιες φορες αποδυναμωνει το αισθημα και αυτο δεν ειναι παντα καλο.
Ατ 00i00
οι 3 αρχαιοι πολιτισμοι ηταν αυτοι π ανεφερα. Ολοι οι υπολοιποι ανα τον κοσμο εδειξαν δειγματα πολιτισμου οπως προσεγγιζω εγω παντα τον ορο πολυ μεταγενεστερα.

Τελος το οφφτοπικ απο εμενα

ikonoklast
30-05-2011, 19:24
electra, ωραία τα λες γενικά και συμφωνούμε. αλήθεια, έχεις και κάποια ιδέα για την λαθρομετανάστευση;

Phoebus
30-05-2011, 19:44
Έχει κανείς πιξ;

ikonoklast
30-05-2011, 19:52
http://4.bp.blogspot.com/_gjYMdEwDXpw/TMyV41ZhffI/AAAAAAAAAlM/Xmq8086GPBU/s1600/themis+skordeli+atheatos+kosmos.jpg

κάτι τέτοιο φαντάζομαι.

Helm
30-05-2011, 19:52
Ηλέκτρα, συγκρίνεις δεσμούς οικογένειάς με DNA αρχαίο, επιτεύγματα εθνών σε 4.000 χρόνια ιστορία. Όπως λες η αιτιολογική τους σχέση των παραδειγμάτων σου είναι κοινή, αλλά η κλίμακα αξίας όχι. Αναλόγως, η ψυχική ζημιά του να είσαι υπερήφανη για τον αδερφό σου που έβγαλε μια σχολή (το όλο - σχεδόν αλλά όχι τελείως - άσχετο μαζί σου) μεγεθύνεται κλιμακωτά με το να είσαι υπερήφανη για τον Πλάτωνα και που μοιράζεσαι το DNA του. Και επειδή αυτή η δεύτερη ψυχική ζημιά είναι δυσβάσταχτη αν την εννοήσεις κυριολεκτικά, κάτι μέσα σου σε κρατάει από το να είσαι το ίδιο ή περισσότερο υπερήφανη για το ότι μοιράζεσαι γενετικό υλικό με τον Πλάτωνα με το πόσο περήφανη νιώθεις για τον αδερφό σου. Απλό παράδειγμα, όταν ο αδερφός σου πέρασε έβαλες τα κλάματα, έβαλες τις φωνές, τον αγκάλιασες, το'χες τούμπανο το'λεγες σε όλους; Όταν διάβασες την Πολιτεία του Πλάτωνα έκανες τίποτε ανάλογο; Αυτή η διαίσθηση της απόστασης είναι υγιής, είναι υπενθύμιση ετερότητας.

Αυτοί που παίρνουν το κυριολεκτικό βάρος αυτού του άλματος κλίμακας στην πλάτη πραγματικά είναι κάτι χρυσαυγήτες που κατεβαίνουν και δέρνουν μετανάστες για να μπορούν να δικαιολογήσουν κάπως αυτό το φορτίο του γαμημένου του Πλάτωνα, την ψυχική δυσλειτουργία των οποίων ελπίζω να μην αμφισβητείς.

Προφανώς η εθνική υπερηφάνεια έχει χρησιμότητα κοινωνική και την εννοώ και εγώ όπως και εσύ, αλλά αναγνωρίζω ότι επειδή φέρει τραύματα μαζί, ο κόσμος οφείλει δια της ανάλυσης ακριβώς όπως λες να παιδεύσει την αρχική του τάση του 'επειδή είμαι κοντά σε κάποιον σπουδαίο είμαι και εγώ σπουδαίος' ώστε να καταλαγιάσει αρκετά για να μπορεί να δει τις προεκτάσεις ενός τέτοιου αισθήματος πιο ξεκάθαρα.

Αντίθετα με συλλογιστική σαν την δική σου (να στηρίζεσαι πχ για κάτι τόσο σημαντικό για τον ψυχισμό σου σε μια μελέτη που ούτε θυμάσαι ξεκάθαρα, ούτε μπορείς να παραθέσεις πηγές για αυτήν ούτε τέλος πάντων φαίνεται να σε ενδιαφέρει αν καν ισχύει ή όχι, μόνο ότι μπορεί να ισχύει) οδηγείται κανείς σε άλματα κλίμακας που είναι πολύ επικίνδυνα και δεν έχουν σχέση με καμία χρήσιμη σύμβαση πραγματικότητας. Ακούγεσαι τρελή, με πιάνεις; (δεν λέω ότι είσαι) Όταν λες για το DNA του αρχαίου Έλληνα, ο πιο ισορροπημένος κάνει αυτόματα 2-3 βήματα μακριά σου. Είναι καλή αυτή η απόσταση, είναι συνειδητοποίηση ετερότητας. Κινδυνεύεις με αυτά που λες να ζεις σε έναν παρατραβηγμένο Ηλεκτρόκοσμο μέσα στον οποίο τα μεγέθη έχουν παραμορφωθεί και ο Πλάτων δεσπόζει σημαντικότερος από ότι όφειλε ποτέ να είναι (θα συμφωνούσε και ο ίδιος ελπίζω!), και ετσι να παραστρατίσεις στην κατεύθυνσή της ζωής σου, να κυνηγάς φαντάσματα (ή μετανάστες).

Αυτό το κάνει πολύς κόσμος.

Τα αισθήματα (το να νιώθεις, δηλαδή, καλά, ότι ανήκεις, ότι η Ελλάδα είναι ωραία, κτλ) δεν είναι τόσο σημαντικά. Η ευρύτερη κανονικοποίηση δεν είναι πρωτεύουσα. Αρχικά, το να επιβιώσεις και να λειτουργείς με ψυχική διαύγεια περί των παθών και αναγκών (πολύ πέρα του απλώς να υποψιάζεσαι ότι τα έχεις) σου είναι.

H.
30-05-2011, 19:54
Κι εν πάσει περιπτώσει electra μέχρι να βρεις την έρευνα που επικαλείσαι ισχύει το εξής: μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς αρχίδια ελληνίδα είσαι.

Helm
30-05-2011, 20:09
φαντάσου να ήταν ο Πλάτωνας πχ ζωντανός σήμερα μαγικά και πας και του λες, ει, είμαι τόσο περήφανη που μοιράζομαι αίμα μαζί σου και να βγείτε για καφέ και να είναι ο γέρος in person μεγάλος μαλάκας βρομύλος άξεστος, πέφτουλας, γαμησέτα. Σκέψου πως νιώθεις τώρα, αυτό, αυτό είναι χρήσιμο αίσθημα. Αν υπάρχει κάτι χρήσιμο ετσι στην γνώση, δεν είναι η υπερηφάνεια του κατέχειν.

Dythor
30-05-2011, 20:31
Κάτσε κι εσύ ρε μαλάκα, μερικοί από 'μας πηδάμε έτσι.

ikonoklast
30-05-2011, 20:44
Το θέμα είναι να βγαίνεις με τον Αριστοτέλη και να προσπαθείς να τον πείσεις με επιχείρημα μια έρευνα που δε θυμάσαι ντιτειλς, πάει καιρός, να μη πρήζει αδένες γιατί αποδείχτηκε, πάμε παρακάτω. Ρε κρεμάλες που θέλετε.

Coroner
30-05-2011, 20:59
Βρες την έρευνα και δώσε λινκ και πληροφορίες. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον... Είμαι περίεργος να δω ποιον σύγχρονο ΕΛΛΗΝΑ πήραν για benchmark εξέταση DNA.

Είναι πάντως πραγματικά πολύ όμορφο να επικαλλούμαστε την "καταγωγή" μας και τον αρχαίο πολιτισμό "μας", ειδικά όταν αυτά που έχουμε αντλήσει σαν άνθρωποι από το δεύτερο δεν είναι παρά ελάχιστα. Στην ουσία πάντως δε θα μπω.

ubu
30-05-2011, 21:26
Κι εν πάσει περιπτώσει electra μέχρι να βρεις την έρευνα που επικαλείσαι ισχύει το εξής: μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς αρχίδια ελληνίδα είσαι.

Χρειάζεται τρελό skill για να κάνεις τον Η. να πει σωστή κουβέντα. Electra, τα σέβη μου.

VirusXI
30-05-2011, 23:53
edit: πήγε στο RACE WARS thread, καλύτερα εκεί.

EGW_APO_TO_VIDEO
31-05-2011, 04:22

Οι τρόποι με τους οποίους θέλω να τον σκοτώσω είναι πάρα πολλοί κι όλοι τους πάρα πολύ φριχτοί.

Έντιτ: Χριστέ μου, λέει τόσες ΜΑΛΑΚΙΑΡΕΣ σε τόσα επίπεδα που είναι ήδη πολύ δύσκολο να συγκρατηθείς αλλά το ΥΦΟΣ, ρε δεν έχω λόγια, τυφλό μένος, κοπανάω τοίχους, θέλω να του φάω το συκώτι. ΜΟΝΟ ΘΑΝΑΤΑΚΙ

Εξήγησε μου που έχω λάθος και ασε τις απειλές....

rat_poison
31-05-2011, 04:31
http://www.itusozluk.com/img.php/ecb7bbb867e1b9b9606efada5cf4154b8618/obvious+troll+is+obvious

ikonoklast
31-05-2011, 04:38
Θεός fbobolas, χαρακτηριστική φάτσα και ύφος ΤΟΥΗΤΕΡΑ. Απλά φανταστείτε να τον έχετε συνάδελφο στο ίδιο γραφείο και να τρώτε στη μάπα κάθε μέρα το υφάκι. :touched:

rat_poison
31-05-2011, 04:42
για να μη μιλήσουμε για το .m4v που είναι υπερήφανα μοστραρισμένο στον τίτλο του βίντεο και εξηγεί πολλά

ikonoklast
31-05-2011, 04:45
Μη λαϊκίζουμε, κανένα macbook δεν είναι ντροπή.

metamelia3
31-05-2011, 05:12
πουν'τος; ξυλο θελει;

Amnesiac.
31-05-2011, 09:40
Λατρεία είναι ο πούστης.

Προβλέπω στο άμεσο μέλλον βιντεάκια "ο fbobolas μαθαίνει για το 7-0 του γαύρου", "ο fbobolas μαθαίνει για τη νέα τσόντα της Τζούλιας" κτλ

Shirime
31-05-2011, 14:12
http://www.youtube.com/watch?v=03HFk8oK5pA

Sotos_The_Tequiler
31-05-2011, 17:34
Τάδε έφη Άνθιμος:
http://news247.gr/ellada/eidiseis/eipe_sto_mega_oti_tha_katevei_sto_leyko_pyrgo.1092364.html

πούλα ρε μουνί καμιά εκκλησία και πλήρωνε μόνος σου τους παπάδες σου

scarecrow
31-05-2011, 18:00
Να τοποθετηθεί και ο Ψωμιάδης !

freak brother
31-05-2011, 19:55
αυτο θα πει οσκαρικη εμφανιση

http://www.youtube.com/watch?v=23I8okg8i1M&feature=share

Shirime
31-05-2011, 20:15
http://trafficlag.gr/b/src/130520435963.jpg

A Challenger Appears

ikonoklast
31-05-2011, 20:19

Oικογενειακές ιστορίες.

Sotos_The_Tequiler
31-05-2011, 21:19
ceQLTOGMqTw

Dragonlord
01-06-2011, 10:57
γαμώ τα ξύλα του, μου έσκασε ξαφνικά υφάκι fotisbobolas να λέει "βρε Γιώργο..." στη δουλειά και άρχισα να γελάω μέσα στον κόσμο

Kaserinos
01-06-2011, 11:56
Στην Κορινθο ομως...

http://www.youtube.com/watch?v=IYhkCyFYen0

Που ησουνα Πανο???

Coroner
01-06-2011, 13:45
Πού ήσουν;;;; Απών από τον αγώνααα;;;

"
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...μσδδμφφσ σξδηφσκξ κςξηρες σδκξφησδκ σδκξφδησδκ
.
.
.
Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον...
"

Dragonlord
01-06-2011, 14:00
Έχω παίξει ήδη δις στην κορινθιακή τιβί! Δεν μπορώ να είμαι παντού, εκτός του ότι είμαι περιζήτητος δε θέλω και να "καώ" επικοινωνιακά... η νέα πολιτική κατάσταση θα χρειαστεί φρέσκα πρόσωπα και πρέπει να είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ιστορικές μου ευθύνες

ikonoklast
01-06-2011, 14:20
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=322133&cid=6

Αυτό είναι το οσκαρ πολιτικής αλητείας και λαϊκισμού για το 2011.

Amnesiac.
01-06-2011, 14:21
@ δραγον :

Αν χρειάζεσαι συμβουλές για το πώς να "γράφεις" καλά στο φακό, τι να προσέχεις, πότε να δείχνεις χαλαρός και πότε αποφασισμένος και άλλα τέτοια τηλεοπτικά tips που κάνουν τη διαφορά, ρώτα με.

nekrobutcher
01-06-2011, 14:53

...ώστε να μη ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο...
ουστ μια και καλή όχι μόνο απο τη Βουλή

GG*
01-06-2011, 16:32
περναω που λετε απο το συνταγμα χτες και ακουω γνωριμους ηχους,λεω αγανακτησμενοι γαβροι διαμαρτυρονται για την διωξη στον κοκκαλη
κατεβαινω και τι να ακουσω...

Tigw6dC8m8o&feature=player_embedded

ουτε ιερο ουτε οσιο
φολα δντ ειμαστε

geologiko_karoto
01-06-2011, 16:45
περναω που λετε απο το συνταγμα χτες και ακουω γνωριμους ηχους,λεω αγανακτησμενοι γαβροι διαμαρτυρονται για την διωξη στον κοκκαλη
κατεβαινω και τι να ακουσω...

Tigw6dC8m8o&feature=player_embedded

ουτε ιερο ουτε οσιο
φολα δντ ειμαστε

πάντα βγάζατε τα καλύτερα συνθήματα βρε μπαγάσες!

Sotos_The_Tequiler
01-06-2011, 16:54
http://translate.google.gr/?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hl=el&tab=wT#el|en|%CF%85%CF%80%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD%20%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Comte de Saint-Germain
02-06-2011, 12:56

http://www.youtube.com/watch?v=ChjuOerjYyY

morphine
02-06-2011, 15:42
ήταν κανείς στο σύνταγμα χθες αργά κατά τις 2; Κι αν ναι, ξέρετε ποιοι δύο από τους βαβυλώνα ήταν αυτοί που πήραν το μικρόφωνο;

mourning apocalypse
02-06-2011, 16:51
ήταν κανείς στο σύνταγμα χθες αργά κατά τις 2; Κι αν ναι, ξέρετε ποιοι δύο από τους βαβυλώνα ήταν αυτοί που πήραν το μικρόφωνο;

Το θηρίο και ο μέθυσος.

ikonoklast
02-06-2011, 17:20
ροφλ. περίμενα να διαβάσω για κάνα σκηνικό με βέβυλο να πιάνει το μικρόφωνο και να χώνει freestyle μαστουρωμένος.

Τι αγανάχτηση έβγαλε το θηρίο;

mourning apocalypse
02-06-2011, 17:25
Όχι πλάκα έκανα δεν ήμουν εκεί.
Ο βέβυλος φαντάζομαι θα ήταν.

chris_boss
02-06-2011, 17:29
ροφλ. περίμενα να διαβάσω για κάνα σκηνικό με βέβυλο να πιάνει το μικρόφωνο και να χώνει freestyle μαστουρωμένος.

δεν ξέρω τι είναι το freestyle αλλά κάτι τέτοιο έγινε. σιχαμένος τύπος πάντως

ikonoklast
02-06-2011, 17:35
Freestyle είναι να «χώνεις ρίμες» μαστουρωμένος και ο βέβηλος είναι αυτός ο τύπος (http://www.youtube.com/watch?v=KwjppDn7Gn4) (με το φουτερ vevilos!). «Καμιά μπύρα, κάνα μπάφο παιδιά;» Πεθάινω.

Sotos_The_Tequiler
02-06-2011, 17:48
το ξερα ότι ο Κότσιρας κατα βάθος ήταν χέβυ μέταλ :P

Ανοιχτή επιστολή Γιάννη Κότσιρα για τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα
http://i.imgur.com/MwOEW.jpg
http://www.mediasoup.gr/node/33787

chris_boss
02-06-2011, 17:49
Δυσκολεύομαι να δω το βίντεο αυτή τη στιγμή αλλά δεδομένου ότι ζητιάνευε ψιλά για μπύρα, αυτός θα είναι. βέβαια, του φέρνει!

Dythor
02-06-2011, 18:15

Πανέξυπνη κίνηση όμως.

Kingdom Gone
02-06-2011, 18:46
Ο βέβηλος ήταν σίγουρα ο ένας και είπαν α καπέλα- α λα μαστουριόρε το πολισμανία και πήγε ένας να τους κόψει γιατί 'προκαλούσαν την αστυνομία' και τον γιουχάραν κ σώπασε και μετά κάναν βόλτα ανάμεσα στον κόσμο και κάναν τράκα. Το καλτόμετρο χτύπησε καθαρό 10αρι.

Sotos_The_Tequiler
02-06-2011, 21:43

Πανέξυπνη κίνηση όμως.

Αν γίνει κάτι τέτοιο δεν πάμε για εκλογές στις περιφέρειες που είχαν εκλεγεί βουλευτές του ΛΑΟΣ;

HAVOC
02-06-2011, 21:47
Ελα μωρε με τον κουτοπονηρο που πρωτα ειπε οκ σε ολα και τωρα κανει την ακαταδεκτη.

HAVOC
03-06-2011, 01:56
http://www.typografikos.com/2011/06/blog-post_03.html

statik
03-06-2011, 05:44
Ο βέβηλος ήταν σίγουρα ο ένας και είπαν α καπέλα- α λα μαστουριόρε το πολισμανία και πήγε ένας να τους κόψει γιατί 'προκαλούσαν την αστυνομία' και τον γιουχάραν κ σώπασε και μετά κάναν βόλτα ανάμεσα στον κόσμο και κάναν τράκα. Το καλτόμετρο χτύπησε καθαρό 10αρι.

ντα3, αποδωσαμε σεβη σε βεβηλο και ταυτοχρονα σε ζευγαρο-παππουδια που την ωρα της ριμας, "φτυσανε" "τα κωλοπρεζονια που μου 8ελουν και συνελευση, ακου βρισιμο στους αστυνομικους, παμ' απο δω ρε Μαριτσα..! Παναγια και Χριστε βαλε το χερι σου να σω8ουμε!"

εν γενει οτι λεει...

7ymZ12525jo

Tyler_Durden
03-06-2011, 10:32

άνετα πάει σαν τέταρτη ιστορία στο "τόπων μύστες" του μετέχνιου

morphine
03-06-2011, 11:00

δυο λεπτά πριν είχαν έρθει δίπλα μας λιωμένοι και κάτι είχαν ψελλίσει για πενήντα λεπτά για μπύρα, γι' αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση που μετά έλεγαν λέξεις ολόκληρες,

Ti mlkes pou eiste pws sas kolise oti o bebylos einai prezaki??? Exete xasei tin mpala mou fenete ...Sobareutite...!!
Lowbapianos19 4 months ago

Amnesiac.
03-06-2011, 11:13
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, που τόσα έχει ακούσει τον τελευταίο καιρό, αποδεικνύει ότι είναι στο πλευρό των αγωνιστών :

"Ο μητροπολίτης ανέφερε επίσης πως «στα πλαίσια της προσπάθειας να ξυπνήσουν οι συνειδήσεις όλων, ώστε να αντιληφθούν την κρισιμότητα της καταστάσεως και να κινητοποιηθούν πριν να είναι αργά, το Σάββατο 4 Ιουνίου θα χτυπήσουν οι καμπάνες όλων των ναών της περιοχής Αιγιαλείας από 12 έως 12.30 το μεσημέρι»."

HAVOC
03-06-2011, 11:38
http://en.wikipedia.org/wiki/Mountza για τις ανωμαλαρες με τα ρασα.

metamelia3
03-06-2011, 12:12
καλα, νταξ, διαβασαμε τους επαινους του κοτσιρα, του πρετεντερη, ειδαμε τον κυρ-αντωνη και λοιπες επαναστατικες δυναμεις. κανα σχολιασμο απο μερους της κυβερνησης ειδαμε;

freak brother
03-06-2011, 14:52
Σε εθνικά ζητήματα διακυβέρνησης που είναι αδύναμα από παλιά απευθύνονται οι «Αγανακτισμένοι» διαδηλωτές, σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου. «Πέρα όμως από τις ενδογενείς ατέλειες των θεμάτων αυτών, τα ζητήματα αιχμαλωτίζονται από τις παγκόσμιες εξουσίες και τις αλλαγές του... παγκόσμιου συστήματος» σχολίασε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για την κλιματική αλλαγή.

δεν καταλαβα τι θελει να πει... λιγο Λιακο μου ακουγεται..

Dragonlord
03-06-2011, 19:03
Στην Κόρινθο έχει πάει πολύ στραβά το πράμα πάντως. Ξεκίνησε με το διώξιμο παμετζήδων, συνεχίστηκε με το σκίσιμο του κειμένου ενός φίλου που έλεγε ότι δεν είναι το ίδιο όλα τα κόμματα και ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να αγωνίζονται μέσα από τα κόμματα της αριστεράς και χτες έβγαλαν ψήφισμα (πήγα λίγο αργά και το διάβασα σήμερα) που λέει ότι καλούν τον κόσμο που θα απεργήσει το επόμενο διάστημα να καταλήγει στην πλατεία χωρίς κόμματα και χωρίς συνδικάτα. Πέρα από το λολ της απεργίας χωρίς συνδικάτα, στη συγκεκριμένη πλατεία στις απεργίες κάνει τις συγκεντρώσεις του το πάμε από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Αν σταματήσει να βρέχει θα πάω και απόψε στη συνέλευση και μάλλον δε με βλέπω ξανά. Είπαμε, να φοβόμαστε το καπέλωμα από τα κόμματα (λογικό), αλλά πλέον μιλάμε για καπέλωμα από την ιδεοληψία της ακομματοσύνης.

carheart
03-06-2011, 19:10
είναι να αγανακτεί κανείς

attila
03-06-2011, 20:14
και γιατι να απεργησει το καθε συνδικατο σε προκυρηγμενη απεργια των αγανακτισμενων οταν οι ιδιοι οι αγανακτισμενοι δεν τους θελουν?

Amnesiac.
03-06-2011, 20:25
Στην Κόρινθο έχει πάει πολύ στραβά το πράμα πάντως. Ξεκίνησε με το διώξιμο παμετζήδων, συνεχίστηκε με το σκίσιμο του κειμένου ενός φίλου που έλεγε ότι δεν είναι το ίδιο όλα τα κόμματα και ότι κάποιοι έχουν επιλέξει να αγωνίζονται μέσα από τα κόμματα της αριστεράς και χτες έβγαλαν ψήφισμα (πήγα λίγο αργά και το διάβασα σήμερα) που λέει ότι καλούν τον κόσμο που θα απεργήσει το επόμενο διάστημα να καταλήγει στην πλατεία χωρίς κόμματα και χωρίς συνδικάτα. Πέρα από το λολ της απεργίας χωρίς συνδικάτα, στη συγκεκριμένη πλατεία στις απεργίες κάνει τις συγκεντρώσεις του το πάμε από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Αν σταματήσει να βρέχει θα πάω και απόψε στη συνέλευση και μάλλον δε με βλέπω ξανά. Είπαμε, να φοβόμαστε το καπέλωμα από τα κόμματα (λογικό), αλλά πλέον μιλάμε για καπέλωμα από την ιδεοληψία της ακομματοσύνης.

Εγώ διαφωνώ πάντως στο τελευταίο, μάλλον για μπούχτισμα απόλους και απόλα μιλάμε, το οποίο εκδηλώνεται με αυτή την αντίδραση. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, σίγουρα είναι πρωτόγνωρο πάντως, οπότε έχει ενδιαφέρον το πού θα καταλήξει.

Και γω λέω να πάω σήμερα που ήρθα Αθήνα να παρακολουθήσω τη συνέλευση.

Dragonlord
03-06-2011, 20:35
Κάθε τι διασπαστικό, ειδικά σε τέτοιες στιγμές, δεν είναι "ενδιαφέρον" και εκεί που πρέπει να καταλήξει είναι στα σκουπίδια. Να πας σχετικά νωρίς πάντως γιατί γίνεται μαδομούνι και μια φορά που πήγα λίγο αργά ήμουν πίσω και δεν μπορούσα να ακούσω και δεν έκατσα.

Amnesiac.
03-06-2011, 20:39
Κάθε τι διασπαστικό, ειδικά σε τέτοιες στιγμές, δεν είναι "ενδιαφέρον" και εκεί που πρέπει να καταλήξει είναι στα σκουπίδια. Να πας σχετικά νωρίς πάντως γιατί γίνεται μαδομούνι και μια φορά που πήγα λίγο αργά ήμουν πίσω και δεν μπορούσα να ακούσω και δεν έκατσα.

Χμ αν διώχναν συνδικαλιστές της ΝΔ θα σου φαινόταν το ίδιο διασπαστικό;

Πριν τις 10 δε το κόβω να είμαι πάντως, τι ώρα ξεκινάνε οι συνελεύσεις συνήθως;

Dragonlord
03-06-2011, 20:43
Ρε παιδί μου, αν κάποιος έχει ξεπουλήσει εργαζόμενους κάν'τον ρόμπα (ακόμα κι αν είναι "αριστερός"). Αν θέλει μετά ας μείνει να γελάει ο κόσμος μαζί του (δε θα το κάνει). Δεν μπορείς να τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι.

Amnesiac.
03-06-2011, 20:54
Μα αυτό το βλέπεις εσύ έτσι, αυτό είναι που λέω. Μη ξεχνάς ότι οι ιδέες σου, όσο σωστές ή λάθος κι αν είναι, δεν παύουν να είναι απόψεις μιας μειοψηφίας, δεν είναι κοινά αποδεκτές για να περιμένεις να σκεφτούν όλοι όπως εσύ.

Ο κόσμος που έχει κατέβει στο Σύνταγμα είναι κυρίως ο κόσμος της πλειοψηφίας, αυτός που ψήφιζε πασόκ και νουδού και τώρα έχει μπουχτίσει και κατεβαίνει για να διαμαρτυρηθεί και να φάει και τους λουκουμάδες του. Και κατά βάση αυτός ο κόσμος δεν έχει καλή σχέση ούτε με συνδικαλιστές ούτε με την αριστερά γενικά.

Εμένα μου φαίνεται απολύτως λογικό να μη θέλει κόμματα και συνδικάτα ανάμεσα του. Όχι γιατί αυτό είναι το σωστό, αλλά γιατί αυτή είναι η ΦΑΣΗ αυτών που κατεβαίνουν.

Dragonlord
03-06-2011, 21:00
Και ακριβώς επειδή χρειαζόμαστε ένα κίνημα με διαφορετικές αντιλήψεις από αυτές που οδήγησαν τον κόσμο στο να ψηφίζει νδ-πασόκ (κι ας είναι εν μέρει ίδιοι οι άνθρωποι), πρέπει αυτό να αλλάξει ασαπ.

Amnesiac.
03-06-2011, 21:05
Αυτό είναι τελείως άλλη κουβέντα.

Μακάρι να αλλάξει, βέβαια το γεγονός ότι ακόμα και σε αυτή την κατάσταση που είναι ο κόσμος προτιμά να κάνει ανοιχτές συνελεύσεις χωρίς "διακριτικά" από το να έρθει_κοντά_στην_αριστερά, αν μη τι άλλο δείχνει ότι έχετε μπόλικη δουλειά.

katwrimos
04-06-2011, 00:18

Λόου μπαπερς ικανοί να προκαλεσουν την αστυνομία???? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

katwrimos
04-06-2011, 00:22

καποια ζώα δεν με πιστεύανε...

Phantom Duck
04-06-2011, 04:56
Ο κόσμος που έχει κατέβει στο Σύνταγμα είναι κυρίως ο κόσμος της πλειοψηφίας, αυτός που ψήφιζε πασόκ και νουδού και τώρα έχει μπουχτίσει και κατεβαίνει για να διαμαρτυρηθεί και να φάει και τους λουκουμάδες του. Και κατά βάση αυτός ο κόσμος δεν έχει καλή σχέση ούτε με συνδικαλιστές ούτε με την αριστερά γενικά.

αυτό είναι ψέμα, ο κόσμος της πλειοψηφίας είναι αυτός που αν γίνονταν αύριο εκλογές θα έβγαλε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με 75%, θα έκανε κολλητιλίκια με τον αρχιπασκίτη της δουλειάς του για να πάρει ρεπό-μην τον απολύσουν και πάει λέγοντας. καλά καλά ούτε ο κόσμος των συγκεντρώσεων δεν είναι κάτι ενιαίο για να πεις ότι είναι μια οποιαδήποτε πλειοψηφία, για την ακρίβεια οι πλατειακοί (πάντα ήθελα να το πω αυτό) θα έπαιζαν φάπες με τους αμαλιακούς υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες. επίσης με την ίδια λογική η 5η Μάη που είχε 200 χιλιάρικα στο νερό εκπροσωπεί όλο το σύμπαν.

τεσπά, η φάση όσο πάει μπορεί να δείχνει πράγματα κι ελπίδες (κάτι που πιστεύει και η ανταρσύα), αλλά όσο βλέπω κόσμο που ρίχνει σκατά στα κόμματα αλλά γαμιέται να τρέχει στα Προπύλαια σε συγκεντρώσεις του υπουργού του Μητσοτάκη, που κυνηγάει παμίτες και μλ αλλά γουστάρει τα κρυφοΚΟΕτζίδικα πανώ τύπου dikaioma.gr, που φωνάζει "ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 300" αλλά έχει 70% μέλη συντονιστικής επιτροπής το ΚΣ της νεολαίας Συνασπισμού, ε γαμώ το μουνί της χήνας. αν είναι να πλακωθώ με το συνασπισμένο το κάνω και στις ΓΣ και τα σωματεία, δε χρειάζεται να παίζουμε το παιχνιδάκι "εγώ κρύβομαι καλύτερα ανάμεσα στους ακομμάτιστους!!!"...

metamelia3
04-06-2011, 11:29

Λόου μπαπερς ικανοί να προκαλεσουν την αστυνομία???? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ
να δεις που σε λιγο θα τα βαλουν και με τους σκανκ κλαν.

Drumsick
04-06-2011, 12:18
?

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/248297_1879854388742_1012751269_31790758_4938511_n.jpg

(κιντομγκον, σε χαλάει το ποδήλατο)

Amnesiac.
04-06-2011, 12:30
inb4 H. να σχολιάζει το σπυράκι στο γκώλο.

animae
04-06-2011, 13:34
Mε τέτοια τρίχα στο πόδι, σταντε εχει ξυρισει κώλο

freak brother
04-06-2011, 14:56

αργησες 10 μερες αλλα το καταλαβες.

Dragonlord
04-06-2011, 16:09
Ναι, κοιτάχτε, από την άλλη διάβασα ότι χτες έκανε πορεία το ΠΑΜΕ στο σύνταγμα και δε δημιουργήθηκε θέμα, ενώ λέει τίθεται συχνά στη συνέλευση το θέμα "ανοίγματος" σε κόμματα και συνδικάτα. Είναι μια μάχη που πρέπει να δωθεί. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει.

freak brother
04-06-2011, 16:18
πηγα στο συνταγμα την Τεταρτη τρελο πανυγηρι.. καλη φαση.. τιγκα βρωμικα μικροπωλητες μπυρες παντου και στις ομιλιες τπτ καινουργιο , σαν να χει εκφυλιστει τελειως η φαση.

katwrimos
04-06-2011, 16:18
Ναι, κοιτάχτε, από την άλλη διάβασα ότι χτες έκανε πορεία το ΠΑΜΕ στο σύνταγμα και δε δημιουργήθηκε θέμα, ενώ λέει τίθεται συχνά στη συνέλευση το θέμα "ανοίγματος" σε κόμματα και συνδικάτα. Είναι μια μάχη που πρέπει να δωθεί. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν περισσεύει.

τώρα ομως θα με πιστεψουνε και τα ζωα κλπ κλπ

ikonoklast
04-06-2011, 16:20
Eγώ πάντως στο Protagon (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.aganaktismenoi&id=7222) διάβασα ότι στην «πάνω πλατεία» έχει φασίστες και στην «κάτω» αριστερίστες. Ίσως γι' αυτό ξεθάρρεψε το ΠΑΜΕ, σου λέει μας κλέβει τη γιορτή ο Πέτρος Κωνσταντίνου και οι κραγμένες.

KLAPSE
04-06-2011, 23:52
Paraskeuh isoun perivolakia dragon?

Queen of the Hi-Ace
05-06-2011, 12:09
πόσο παράξενο είναι που το protagon κράζει τους αγαναχτενίστας, θα περίμενε κανείς να κάνουν κρά εκεί μέσα για ειρηνικά πολιτισμένα μαζώματα με καλαμπόκια λουκάνικα και τάι-τσι.

Dragonlord
05-06-2011, 18:52
Paraskeuh isoun perivolakia dragon?

Αμέ! Ήμουν αυτός στην αρχή που είπε για τα συνδικάτα και τον γιουχάρανε.

freak brother
05-06-2011, 18:55
δημοκρατια μου ηθελες :p

Dragonlord
05-06-2011, 18:56
πόσο παράξενο είναι που το protagon κράζει τους αγαναχτενίστας, θα περίμενε κανείς να κάνουν κρά εκεί μέσα για ειρηνικά πολιτισμένα μαζώματα με καλαμπόκια λουκάνικα και τάι-τσι.

Κοιτάχτε, όσο πάει θα αρχίσει να πέφτει "προβληματισμός" για διάφορα που θα σκαρφιστούν από όλα τα μμε που στήριζαν μέχρι τώρα. Κάποιοι θα αρχίσουν να φταίνε που χαλάει η ειρηνική διαμαρτυρία του κόσμου γιατί έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο τόσο για αυτά που λέει η συνέλευση όσο και για το ότι αντί να σπάει καλεί πχ σε αποκλεισμό της βουλής στις 15. Η προβοκάτσια είναι μάλλον θέμα ημερών, ίσως και ωρών.

ikonoklast
05-06-2011, 19:04

Ναι ρε, ουτε καν, το άρθρο του Νικολόπουλου είναι το μόνο που κρατάει κριτική στάση. Δες πχ τι πρωτοσέλιδο έχουν για σήμερα.

Ass Cobra
05-06-2011, 20:10
Η προβοκάτσια είναι μάλλον θέμα ημερών, ίσως και ωρών.
Στο σαιτ του ταρζαν ηδη λεει ενας τυπας στο ρεπορτερ οτι καπου μεσα στη συγκεντρωση επεσε ξυλο και χημικο.

Επειδη καλοκαιριασε και χρειαζονται και καπελακια για τον ηλιο, οποιος βρει ας ποσταρει την αφισα που αρχισαν να αφισοκολλανε οι ΚΟΕτζηδες "αυτοι που βγαινουν στις πλατειες θελουν να φυγει η κυβερνηση τωρα".

HAVOC
05-06-2011, 21:38
Mια σουμα
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html

Και οι Ισπανοι
http://www.cosmo.gr/News/Spain/326817.html

Queen of the Hi-Ace
05-06-2011, 22:41

Ναι ρε, ουτε καν, το άρθρο του Νικολόπουλου είναι το μόνο που κρατάει κριτική στάση. Δες πχ τι πρωτοσέλιδο έχουν για σήμερα.

τι λέτε καλέ, και η αλαφούζου και ο γιαννακίδης και ο μίχας όλο σκεπτικισμό και νάζι είναι. ένταξει δεν είπα ότι τους λιντσάρουν κι όλας, μην μας πούνε και πολιτικοποιημένους. όσο για την προβοκάτσια ήδη την βλέπουν παντού και την ξεσκεπάζουν, βλέπε tvxs για κέρκυρα.

HAVOC
06-06-2011, 08:42
http://www.antinews.gr/2011/06/06/104829/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29

Παμε bitcoin?

enitharmon
06-06-2011, 16:29
τι ξέρουμε γι'αυτο;
http://www.antinews.gr/2011/06/02/104063/

chris_boss
06-06-2011, 16:34
φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε αλλά μου φαίνεται για αρβύλα

12 stars circle your brow
06-06-2011, 16:42
δεδομένου μάλιστα οτι δεν ξέρουν καν ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

H.
06-06-2011, 16:43
Βαρέλια φυσικό αέριο.

06-06-2011, 16:47
α διάβασες και τη συνέχεια εσύ; εγώ στις 2 πρώτες σειρές έκλεισα το tab, μόνο μαλακίες.

freak brother
06-06-2011, 17:22
τι ξέρουμε γι'αυτο;
http://www.antinews.gr/2011/06/02/104063/
anti news klassiko kwlo site ths neas dhmokratias.

enitharmon
06-06-2011, 18:44
δεδομένου μάλιστα οτι δεν ξέρουν καν ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
καλα, ναι, αυτό το πέρασα έτσι, θα μπέρδεψαν καμια north alliance με σκανδιναβια είπα, το θέμα ήταν το σκανδιναβικο ενδιαφέρον γενικά

chris_boss
07-06-2011, 00:23
ένα απλό σερτς, δε βγάζει τίποτα πέρα από ελληνικά σάιτ. επίσης δεν υπάρχει καμιά τέτοια κιουρία στο πανεπιστήμιο θεσσαλίας

H.
07-06-2011, 00:41
Μα είναι δυνατόν? Τι κυρία στα ελληνικά πανεπιστήμια που μιλάει για ΒΑΡΕΛΙΑ φυσικού αερίου? Εντάξει η enitharmon δε μπορεί να φιλτράρει το τι διαβάζει στο νετ (και γενικά δηλαδή), πρέπει κι εμείς να το συζητάμε?

HAVOC
07-06-2011, 02:02
http://tolimeri.blogspot.com/2011/06/blog-post_5124.html

Queen of the Hi-Ace
07-06-2011, 10:11
πεθαινω με το "που υστερεί εμφανώς των υπολοίπων μεγάλων πόλεων σε αυτο το θέμα". Ντροπη σου λαρισα.

katwrimos
07-06-2011, 12:12
Mια σουμα
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/06/blog-post_02.html

Και οι Ισπανοι
http://www.cosmo.gr/News/Spain/326817.html

Φτάσαμε λοιπόν παραμονές του 2009 όπου είχαμε την διεθνή βόμβα, το κραχ του 2008. Πως συνέβη αυτό; Στην παγκόσμια αγορά είχαν συσσωρευτεί τεράστια δανείσιμα κεφάλαια. Τι εννοούμε δανείσιμο κεφάλαιο; Δανείσιμο κεφάλαιο εννοούμε εκείνο το κεφάλαιο που δεν μπορεί να επενδυθεί στη παραγωγή. Είναι αυτό που δημιουργείται με χρηματοπιστωτικά παιχνίδια έναντι μελλοντικών αποδόσεων. Το δανείσιμο κεφάλαιο για να φέρει κέρδος πρέπει να γίνει τοκοφόρο κεφάλαιο. Δηλαδή να βρει κάποιον οφειλέτη να το δανειστεί και να του πληρώνει τόκους. Ξέρετε πόσα είναι αυτά τα δανείσιμα κεφάλαια υπολογισμένα με βάση τον Απρίλη του 2010; 1.000 τρισεκατομμύρια δολάρια, δανείσιμα κεφάλαια. Περίπου 1600 θεσμικοί επενδυτές έχουν αυτά τα δανείσιμα κεφάλαια στη παγκόσμια αγορά. Η μέση απόδοση αυτών των κεφαλαίων μέχρι πριν τη κρίση ήταν 6.22%. Η παγκόσμια οικονομία έχει Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν 57 τρισεκατομμύρια. Που σημαίνει ότι τα 1.000 τρισεκατομμύρια δολάρια προσδοκούν ετήσιο κέρδος 62 τρισεκατομμύρια δολάρια από μια οικονομία που παράγει στο σύνολο της 57 τρις.

Πείτε μου εσείς που διαβάζετε το παραπάνω. Όταν βλεπετε οτι το όλο σκεπτικό του τύπου βασίζται στην υπόθεση οτι υπάρχουν "1000 τρις δανείσιμα κεφάλαια", το καταφανώς εξωπραγματικό νούμερο δεν σας υποψιάζει οτι μπορεί απλώς ο τύπος να λεει παραμύθια? Η είστε διατεθημενοι να χάψετε οποιοδήποτε παραμύθι επιβεβαιώνει την κοσμοθεωρία σας?

Φυσικά το παραπάνω είναι γελοίο. Στην αμερική τα "δανείσιμα κεφάλαια" οριακά ξεπερνάνε τα 50 τρις.

http://research.stlouisfed.org/fredgraph.png?g=KH

chris_boss
07-06-2011, 12:29
γενικά ο καζάκης δείχνει συχνά ότι στοχεύει κάπου και προσπαθεί να υποστηρίξει την ιδέα που έχει στο μυαλό, χρησιμοποιώντας ενίοτε ανακρίβειες. κατώριμε, έλα στο άλλο θρεντ να πούμε για τις επιπτώσεις ενός default.

Harbinger of Death
07-06-2011, 12:49
Ε όχι, έχει σημασία άμα λέει αρλούμπες ο τύπος μέσα σε όλα τα άλλα, εμείς οι αδαείς τον πιστεύουμε, ε.

freak brother
07-06-2011, 20:48
Πέσιμο στο ΚΚΕ(μ-λ) από περιφρούρηση και ακροδεξιούς
από A/G 8:29μμ, Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
(Τροποποιήθηκε 8:40μμ, Τρίτη 7 Ιουνίου 2011)
.

Ενώ από νωρίς στο χώρο που βρίσκεται το τραπεζάκι μας, σε μια ώρα που ακόμη τα πράγματα ήταν άμαζα και όσοι περνούσαν έπαιρναν ή δεν έπαιρναν προκύρηξη μια ομάδα της περιφρούρησης, καμιά τριανταριά με επικεφαλής μια τύπισσα, την έπεσαν στους συντρόφους με την απαίτηση να φύγει η ταμπέλα με τον τίτλιο "Χώρος Αριστερά στη Πλατεία", τα τραπεζάκια καθώς και να σταματήσει το μοίρασμα της προκήρυξης με την ίδια υπογραφή φωνάζοντας ότι δεν έχει θέση η αριστερά, ξεπεράσανε τα κόμματα πια και αποκαλύπτονται, στη πλατεία!
Το πήραν χαμπάρι και ακροδεξιοί, κάποιοι λένε Χρυσαυγίτες, και όλοι μαζί την πέφτουν ακόμη και τώρα (8:30) σε 15 άτομα συντρόφους και συναγωνιστές. Έριξαν το τραπεζάκι, πέταξαν τις προκυρήξεις, έσκισαν με κοπίδι το πανό, έκαναν αλυσίδες και χτυπάνε και σπρώχνουν. "Ακομμάτιστοι" και ακροδεξιοί μαζί!
Η τρομοκρατία όμως δεν θα περάσει ότι και αν κάνουν. Χουντικές πρακτικές στο κίνημα δεν θα περάσουν.
Η ιστορία αυτή θα πρέπει να καταδικαστεί απ' όλους πια ανεξάρτητα από τις απόψεις τους. Δεν μπορεί κάποιοι να αφεθούν και να καθορίζουν στο λαό το τι θα ακούει και τι όχι!

Neron
07-06-2011, 21:38
και όλοι μαζί την πέφτουν ακόμη και τώρα (8:30) σε 15 άτομα συντρόφους και συναγωνιστές.

Κι εσύ κάθεσε και ποστάρεις στο Internet.

enitharmon
07-06-2011, 22:01
H:

Other common multiples are the BBOe, (also BBOE), or billion barrel of oil equivalent, representing 109 barrels of oil, used to measure petroleum reserves,[3] (http://en.wikipedia.org/wiki/Barrel_of_oil_equivalent#cite_note-2) and million barrels per day, MMbd (or MMBD), used to measure daily production and consumption.[4] (http://en.wikipedia.org/wiki/Barrel_of_oil_equivalent#cite_note-3) Also used is the Mtoe, or Millions of tonnes of oil equivalent (http://en.wikipedia.org/wiki/Tonne_of_oil_equivalent), a metric measurement equivalent to approximately 0.006841 BBOE.[5] (http://en.wikipedia.org/wiki/Barrel_of_oil_equivalent#cite_note-4)
The BOE is used by oil and gas companies in their financial statements as a way of combining oil (http://en.wikipedia.org/wiki/Petroleum) and natural gas (http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_gas) reserves and production into a single measure.

αν θες να μου την πεις εντάξει. Πώς μετριούνται διεθνώς τα κυβικά αερίου δεν έχω ιδέα, με έκανες σοφότερη. Αν μου φαινόταν εξ'αρχής τόσο εξωφρενικό θα το έψαχνα, ρώτησα πρώτα κάποιους που ασχολούνται με οικονομικές ειδήσεις, αλλά τα αυτονόητα σου εξηγώ

freak brother
08-06-2011, 14:50
Οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει από τα μέσα Μαΐου την Πουέρτα δελ Σολ στη Μαδρίτη αποφάσισαν να διαλύσουν τον καταυλισμό, ο οποίος έχει γίνει σύμβολο του εναλλακτικού κινήματος διαμαρτυρίας στην Ισπανία.

Επειτα από τέσσερις ώρες συζητήσεων κατά τη διάρκεια γενικής συνέλευσης, συμφωνήθηκε να απομακρυνθούν οι σκηνές που καταλαμβάνουν την πλατεία στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

«Ο καταυλισμός αποτελεί εργαλείο εργασίας, όχι έναν στόχο καθαυτό», αναφέρεται στο κείμενο που εγκρίθηκε από τις 17 επιτροπές που σχηματίζουν το κίνημα των «αγανακτισμένων». Οι διαδηλωτές δεσμεύτηκαν επίσης να συνεχίσουν τις εκδηλώσεις του κινήματος, οργανώνοντας σειρά διαδηλώσεων τις επόμενες εβδομάδες.

Χρειάστηκαν πολυήμερες συζητήσεις και σύγκληση συνελεύσεων που αναβάλλονταν ώστε οι «αγανακτισμένοι» να αποφασίσουν τελικά να διαλύσουν τον καταυλισμό, παρά τον κίνδυνο να ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

Τρεις εβδομάδες μετά τις συγκεντρώσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Πουέρτα δελ Σολ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τις υπερβολές του καπιταλισμού, μόνο μερικές δεκάδες είχαν απομείνει να διανυκτερεύουν στην πλατεία το τελευταίο διάστημα.

Αντιμέτωποι με ανεπίλυτα προβλήματα τροφοδοσίας, υγιεινής και ασφαλείας, οι διαδηλωτές είχαν αρχίσει από την Κυριακή να περιορίζουν το μέγεθος του καταυλισμού, ξεστήνοντας κάποιες από τις σκηνές που καταλάμβαναν την καρδιά του τουριστικού και εμπορικού κέντρου στη Μαδρίτης.

Για να μην ατονήσει το κίνημα διαμαρτυρίας, οι «αγανακτισμένοι» προγραμματίζουν νέες διαδηλώσεις σε εθνικό επίπεδο τις επόμενες εβδομάδες, μία στις 11 Ιουνίου, ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων των δημοτικών αρχών που εξελέγησαν στις 22 Μαΐου, και την επόμενη στις 19 Ιουνίου.

i can see the future!

Ford Prefect
08-06-2011, 15:41
1. Άρση Βουλευτικής Ασυλίας.
2. Αφού γίνει το 1, σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα εξετάσει αναδρομικά τα Πόθεν Έσχες από το 1974 μέχρι σήμερα. Ό,τι δεν δικαιολογείται, δημεύεται αυτομάτως.
3. Εκλεγμένοι αντιπρόσωποι σε επίπεδο γειτονιάς για την τοπική αυτοδιοίκηση, μακριά από κόμματα. Οι εκλεγμένοι συνιστούν μια μίνι βουλή που ψηφίζει αντιπροσώπους που απαρτίζουν τα δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια και αναλαμβάνουν διαχείριση του μπάτζετ και ψηφίζουν σε τι θα πάει το μπάτζετ.

...σε περίπτωση άρνησης, δεν το κουνάει κανείς μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές. Εμφανώς η κατάσταση τώρα είναι κρίσιμη και ειδικών συνθηκών και η τωρινή κυβέρνηση την διαχειρίζεται όχι γιατί την ψήφισαν να κάνει αυτό αλλά "γιατί λεφτά υπάρχουν". Συνεπώς, ο λαός πρέπει να εκλέξει εκ νέου ποια κυβέρνηση θέλει για να διαχειριστεί την κρίση.

Αυτά θα έλεγα με την ντουντούκα στο Σύνταγμα.

ikonoklast
08-06-2011, 15:46
Ford Prefect, ψήσε και μια δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας τώρα που γυρνάει!

freak brother
08-06-2011, 15:50
και θέσπιση happy hour σε ολα τα μαγαζια στις 12 - 3 το βραδυ.

Ford Prefect
08-06-2011, 16:03
Δήμευση τραπεζικών λογαριασμών των μητροπολιτών και αρχιμανδριτών στηρίζω. Πληρωμή των μισθών των κληρικών από την εκκλησία επίσης.
Φοροαπαλλαγή και περιουσία της κάθε μητρόπολης την αφήνω ως έχει. Βαριέμαι να εξηγώ τώρα γιατί.

Περίμενα σχόλια για το 1,2 και 3. Τα θεωρώ αυτονόητα, απαραίτητα και καθολικής αποδοχής, ιδανικά για την περίσταση. Διαφωνείτε;

menumission
08-06-2011, 16:12
http://2.bp.blogspot.com/-4rYBxMBzNy0/TdLiDtRfbSI/AAAAAAAADM4/UTv-eBLm2Hw/s1600/sinthimata.jpg
http://www.the-cartoonist.com/gospel/gospel_toons/mark_10.17-31_b51_1009_1015_camel_needle.jpg
http://img704.imageshack.us/img704/3788/anthimos.jpg

Ford Prefect
08-06-2011, 17:46
500 χιλιάδες κόσμου λέει είχε την Κυριακή. Θέλω να ξέρω, όλοι εσείς τα μαχίμια των συγκεντρώσεων, δεν νιώθετε σαν να χύνονται χιλιάδες λίτρα γάλα στον δρόμο ή τόνοι ντομάτας στις χωματερές; Νομίζω έχουν συμφωνήσει όλοι ότι το βασικότερο πρόβλημα των συγκεντρώσεων είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο ΣΑΦΕΣ αίτημα πέραν του "Φτάνει πια" και του "Κάνε κάτι ρε" του Σπιρτόκουτου.

Εγώ κατέβασα δύο πράγματα από την κούτρα μου που θεωρώ βασικά, αυτονόητα και απαραίτητα να γίνουν και που δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα έλεγε όχι.
Προσπερνώντας το χιουμορ του φρικ και την μπηχτή του ικονοκλαστ (που δεν θα τύχει καθολικής αποδοχής έτσι κι αλλιώς), θα ήθελα να μου εξηγήσετε, όσοι δεν βαριέστε και θέλετε, πού είναι το λάθος της σκέψης μου. Ή να προτείνει όποιος θέλει ένα και δύο πράγματα που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις: Βασικά, αυτονόητα και (κυρίως) καθολικής αποδοχής και απαραίτητα.

Μου κάνει πιο πολύ εντύπωση εγώ που γενικά είμαι ο καναπεδάτος να θεωρώ ότι εδώ υπάρχει μια συγκυρία με προοπτική κέρδους και οι βετεράνοι τελικά να την γράφουν και με ευχαρίστηση σχεδόν κάποιοι (φρικ) να περιμένουν την κατάρρευση. Δεν σας καταλαβαίνω μερικές φορές, βοηθήστε με!

freak brother
08-06-2011, 17:55
ναι ρε φιλε και γω θελω να καταργηθουν τα συνορα και να γινει ανακατανομη του πλουτου και παγκοσμια ειρηνη. Αλλα ο μονος τροπος να γινουν ολα αυτα ειναι ξερω γω να κατεβουν πυρηνες γλωσσες και να φωτισουν τα ανθρωπινα μυαλα , η να μας το επιβαλουν εξωγηινοι κομμουνιστες η κατι τετοιο , προτασεις σαν τις δικες σου ειναι απειρες , δεν ειπες κατι γουαου ριζοσπαστικο γαματο... το θεμα ειναι οτι τπτ απο αυτα δεν προκειτε να γινει γιατι η κενωνια εχει σκατα στον εγκεφαλο.. δλδ αμα πουν σε ολους αυτους εκειθε μεθαυριο βρηκαμε 1000000000000000000 τονους πλουτονιο και θα σας αυξησουμε τους μισθοι 400 ευρο τον μηνα και ολοι οι μεταναστες θα δουλευουν στα ορυχεια και οι ανεργοι θα παιρνετε 1000 ευρο επιδομα και ολα γκαβλα και θα χουμε και πυρηνικα να μη μας κουνιουντε οι Τουρκαλαδες ... θα αδειασει η πλατεια σε νανοσεκοντς , και θα γεμισουν οι καφετεριες , ο κοσμος στα μπουζουκια θα σπαει τα πιατα με βαριοπουλες , και οι Ελβετοι θα ανοιξουν παραρτημα εργοστασιου για ρολεξ στην Ελλαδα... και ολοι αγκαλιασμενοι καθε 15 μαιου θα μαζευομαστε στο συνταγμα και θα τραγουδαμε "ας κρατησουν οι χοροιιιιιι " και θα γυρναμε σπιτια μας με τις οικολογικες μα λεξους και ουτε γατα ουτε ζημια .

ikonoklast
08-06-2011, 18:11
Βικ εγώ συμφωνώ και με τα τρία από αυτά που είπες και μπορούν να ειπωθούν κι άλλα τέτοια κοινής αποδοχής, για την εκκλησιαστική περιουσία ήθελα να δω τι θα πεις.

Για τις συγκεντρώσεις, εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος όσο ο φρηκ. Χωρίς να είμαι αισιόδοξος για κάτι. Η συνέλευση της πλατείας πολιτικοποιείται όσο πάει, ο κόσμος την επόμενη κυριακή θα είναι σίγουρα περισσότερος και ήδη αυτό είναι ένα πολιτικό μέτρο πίεσης. Το οποίο ευθύς εξαρχής επηρεάζει άμεσα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την καταβολή ή όχι της πέμπτης δόσης. Ο φίλος Βαρουφάκης είχε πει κάτι πολύ έξυπνο ένα πρωινό χθες/προχθες στο μέγκα όταν οι πασοκοφρουροί πάσχιζαν να βγάλουν απολίτικη και χαωτική την πλατεία. Τους λέει (σε ελεύθερη μεταφορά):

«Ξέρετε κάτι; Αν πηγαίναμε με ένα ματσούκι το βράδυ πριν από την άλωση της Βαστίλης, το πρωί πρίν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την ημέρα μετά την πτώση της χούντας το '74 -σε όλες αυτές τις καταστάσεις που δρομολόγησαν τεράστιες πολιτικές εξελίξεις- και ρωτάγαμε τον κόσμο τι πιστεύει, ξέρετε τι βλακεία θα είχαμε να ακούσουμε; Μπορεί ο κάθε ένας από τους «αγανακτισμένους» να λέει μπούρδες αλλά ας μην υποτιμάμε καθόλου την συλλογική ευφυία του κόσμου. Όλο μαζί αυτό το κίνημα μπορεί να σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης και να γράψει καινούριες σελίδες στην ιστορία όσο και να επιστρέψει πίσω στις πιο μαύρες (εδώ αναφέρθηκε στο '36)»

Συμφωνώ σε ό,τι είπε.

Ford Prefect
08-06-2011, 18:48
Θα στα πω από κοντά για την εκκλησιαστική περιουσία. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα βρεθούμε, δεν ξέρω γιατί, θα κάτσει. Τώρα βαριέμαι γιατί είναι πιο σύνθετο από κατωριμικές αναλύσεις. Απάντησα όμως στο καυτό θέμα του ότι τους πληρώνει το κράτος και για τους λογαριασμούς μητροπολιτών. Σαν του Αττικής, το 1 δις πρέπει να δημευτεί και το κάθε χιλιάρικο των μητροπολιτών και αρχιμανδριτών και μοναχών (ξέχασα).

Ούτε εγώ δηλώνω αισιόδοξος ή απαισιόδοξος. Ομολογώ ότι το 500 χιλιάδες μου έκανε θετική εντύπωση, προς τα θετικά εξελίχθηκε. Επιμένω όμως πως είναι ζητούμενο να υπάρχουν σαφή αιτήματα. Το μεσοπρόθεσμο και η καταβολή της πέμπτης δόσης είναι σίγουρα ένα θέμα που προέκυψε μόνο του και καλώς προέκυψε και καλώς υπάρχει η πίεση. Και νομίζω και οι δύο είχαμε πει σε αυτό το θρεντ πριν μέρες (σίγουρα εγώ πάντως, το θυμάμαι) ότι η φάση αυτή κανείς δεν ξέρει πώς θα εξελιχθεί (το ρεζουμέ του Βαρουφάκη), δηλαδή και προς σαφές αποτέλεσμα.

Εντωμεταξύ, βρίσκω ότι δεν είναι καθόλου άσκηση ματαιότητας που λέει ο φρικ και "σιγά το ριζοσπαστικό" να ειπωθούν 1, 2, 3 πράγματα. Λες ότι μπορούν να ειπωθούν κι άλλα κοινής αποδοχής. Γιατί δεν τα λες να μαζευτούν δέκα ρε παιδί μου κοινής αποδοχής απαραίτητα πράγματα; Αλλά βασικά πράγματα, όχι λεπτομέρειες. Η ασυλία που απολαμβάνουν τόσα χρόνια επαγγελματίες απατεώνες που δεν μπορεί να τους ακουμπήσει κανείς είναι ΜΕΓΙΣΤΟ θέμα σε μια πολιτική κατάσταση που και η κουτσή Μαρία λέει ότι υπάρχει θέμα διαφθοράς. Το αυτό και για την ευθύνη υπουργών και παραγραφή κλπ, κλπ.

Η εκκλησιαστική περιουσία ευτυχώς ή δυστυχώς δεν είναι κοινής αποδοχής θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι το σωστό για την κάθε μητρόπολη είναι να γίνει δημοψήφισμα στην εκάστοτε περιοχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όπως έλεγα στο 3. Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει και ελέγχεται σε όσα κομμάτια είναι οι μητροπόλεις. Δεν υπάρχει μία διαχειριστική αρχή δηλαδή και δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Άντε, είπα και κάτι παραπάνω.

Dythor
08-06-2011, 21:36
«Ξέρετε κάτι; Αν πηγαίναμε με ένα ματσούκι το βράδυ πριν από την άλωση της Βαστίλης, το πρωί πρίν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου, την ημέρα μετά την πτώση της χούντας το '74 -σε όλες αυτές τις καταστάσεις που δρομολόγησαν τεράστιες πολιτικές εξελίξεις- και ρωτάγαμε τον κόσμο τι πιστεύει, ξέρετε τι βλακεία θα είχαμε να ακούσουμε; Μπορεί ο κάθε ένας από τους «αγανακτισμένους» να λέει μπούρδες αλλά ας μην υποτιμάμε καθόλου την συλλογική ευφυία του κόσμου. Όλο μαζί αυτό το κίνημα μπορεί να σημάνει το τέλος της μεταπολίτευσης και να γράψει καινούριες σελίδες στην ιστορία όσο και να επιστρέψει πίσω στις πιο μαύρες (εδώ αναφέρθηκε στο '36)»

Συμφωνώ σε ό,τι είπε.

YARbAIsDk00

katwrimos
09-06-2011, 00:14
Προσωπικά πιστεύω ότι το σωστό για την κάθε μητρόπολη είναι να γίνει δημοψήφισμα στην εκάστοτε περιοχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όπως έλεγα στο 3. Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει και ελέγχεται σε όσα κομμάτια είναι οι μητροπόλεις. Δεν υπάρχει μία διαχειριστική αρχή δηλαδή και δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Άντε, είπα και κάτι παραπάνω.

Συγγνόμη αλλα δεν γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος κτηματίας της επικράτιας να τη βγάζει στο αφορολόγητο. Δεν γίνεται να απαιτείς απο το συνταξιούχο να δηλώσει την επεκταση 20τμ στο σπίτι στο χωριό και να αφήνεις την εκκλησία να εισπρατει εκατομύρια σε εννοίκια αφορολόγητα. Ούτε γίνεται να απαιτείς απο τον μικροεπιχειρηματία να βάλει πλάτη και παράλληλα η εκκλησία να εισπράτει 100αδες εκατομύρια σε μερίσματα αφορολόγητα.

Οσον αφορά την κοινή αποδοχή, δεν χρειάζεται. Οπως ο βαρδινογιάννης δεν θα συμφωνήσει ποτε να παραχωρήσει τα εσοδα των εταιριών του στο κράτος ετσι και οι μητροπολίτες δεν θα συμφωνήσουν ποτε στο να φορολογηθουν. Πρεπει απλώς να τους το επιβάλλεις.

HAVOC
09-06-2011, 00:28
Για να μην αρχισουμε και με Αθω κ Βατοπαιδια κ Χρυσοβουλα και γινει κι εδω μεσα ο κακος χαμος.

Phoebus
09-06-2011, 00:46
Προσωπικά πιστεύω ότι το σωστό για την κάθε μητρόπολη είναι να γίνει δημοψήφισμα στην εκάστοτε περιοχή σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης όπως έλεγα στο 3. Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει και ελέγχεται σε όσα κομμάτια είναι οι μητροπόλεις. Δεν υπάρχει μία διαχειριστική αρχή δηλαδή και δεν είναι όλοι ίσα κι όμοια. Άντε, είπα και κάτι παραπάνω.

Συγγνόμη αλλα δεν γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος κτηματίας της επικράτιας να τη βγάζει στο αφορολόγητο. Δεν γίνεται να απαιτείς απο το συνταξιούχο να δηλώσει την επεκταση 20τμ στο σπίτι στο χωριό και να αφήνεις την εκκλησία να εισπρατει εκατομύρια σε εννοίκια αφορολόγητα. Ούτε γίνεται να απαιτείς απο τον μικροεπιχειρηματία να βάλει πλάτη και παράλληλα η εκκλησία να εισπράτει 100αδες εκατομύρια σε μερίσματα αφορολόγητα.

Οσον αφορά την κοινή αποδοχή, δεν χρειάζεται. Οπως ο βαρδινογιάννης δεν θα συμφωνήσει ποτε να παραχωρήσει τα εσοδα των εταιριών του στο κράτος ετσι και οι μητροπολίτες δεν θα συμφωνήσουν ποτε στο να φορολογηθουν. Πρεπει απλώς να τους το επιβάλλεις.

Να επιβάλλουμε; Στον Βαρδινογιάννη; Πως;

SpiritCrusher
09-06-2011, 00:50
Κανοντας τον Μαρινάκη υπ.οικονομικών.

Phoebus
09-06-2011, 00:56
Εξαιρετικό ποστ.

freak brother
09-06-2011, 01:02
Κανοντας τον Μαρινάκη υπ.οικονομικών.

Λαθος παραδειγμα :p

HAVOC
09-06-2011, 02:16
http://greekpowersummit.com/
Αυτο το ειδαμε? Τα κορακια οσμιστηκαν πτωμα.
Edit προσθηκη https://www.ikosam.com/

freak brother
09-06-2011, 02:42
http://greekpowersummit.com/
Αυτο το ειδαμε? Τα κορακια οσμιστηκαν πτωμα.
Edit προσθηκη https://www.ikosam.com/

who gives a shit? αυτοι θα τσιμπησουν οτι απομεινει απο το ΔΝΤ .. αυτοι ειναι το προβλημα τωρα?

HAVOC
09-06-2011, 02:44
Εισαι τοσο αφελης?

freak brother
09-06-2011, 02:46
οχι εσυ εισαι τοσο ψαγμενη που μας ανοιγεις τα ματια με τα ψαγμενα σου λινκς!!! σε ευχαριστουμε

HAVOC
09-06-2011, 02:49
Αντε ρε γκαφαλι που ηξερες κιολας τη φαση.

freak brother
09-06-2011, 02:55
καπου διαβασα και γω ο καημενος οτι ψαχνουν να πουλησουν τον ΟΤΕ την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ το αεροδρομιο του ελληνικου τον Λιμενα του Πειραια και διαφορες αλλες ιδιοκτησιες που ανηκουν σε μενα και σενα , τωρα αν θα τα παρει η γαμιολα αυτη η ο ταδε γαμιολης απο το Καταρ , ποσως με απασχολει.. γιατι οπως λεμε και σε αλλο θρεντ το κεφαλαιο ειτε ελληνικο ειτε σουηδαραβικο το ιδιο ειναι. Εκτος και αν μας την ποσταρες να παμε να βρουμε το σπιτι της στην Σαλονικα να την "φαμε" η να της βουλιαξουμε το maltese falcon αυτανδρο!!! τοτε νταξει ειχε ενα ποιντ το ποστ σου.

υγ- δεν ξερω τα του καμπου οπως "γκαφαλι"

enitharmon
09-06-2011, 12:16
αφελής ερώτηση:

ας πούμε πωλούνται ή υποθηκεύονται ολες οι κρατικες υπηρεσίες, λιμάνια, αεροδρόμια κλπ. Ένα κράτος μετά τί έσοδα έχει να πληρώνει δασκάλους πχ; Υπάρχει κάποιο μαγικό ποσοστό φόρων από το οποίο μπορεί να ζήσει ένα κράτος;

Dythor
09-06-2011, 13:21
http://www.capital.gr/images/2011-01/laffer%20curve.jpg

Στην ουσία οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρίσκουν συνέχεια το συνεχώς αναπροσαρμοζόμενο t* (δεν είναι στο 50% όπως μπορεί να φαίνεται). Τούτου δοθέντος τίποτα απ' αυτά που θα πουληθούν δεν είναι κερδοφόρο έτσι κι αλλιώς εκτός από ένα-δύο πράγματα που παίζει να είναι όντως μαλακία να πουληθούν.

metamelia3
09-06-2011, 13:57
αλλος οικονομολογος απο δω.

νταηθορ παιδι μου για εξηγησε μου τι βλεπουμε στο διαγραμμα. γιατι αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι το μονο που θα μπορουσε να ισχυριζεται ειναι οτι τα δημοσια εσοδα μεγιστοποιουνται οταν καταργειται η φορολογικη κλιμακα, ενας θαυμασιος ισχυρισμος, dear.

αληθεια darling, τι μοναδα μετρησης εχει η φορολογικη κλιμακα;

chris_boss
09-06-2011, 14:08
Τούτου δοθέντος τίποτα απ' αυτά που θα πουληθούν δεν είναι κερδοφόρο έτσι κι αλλιώς εκτός από ένα-δύο πράγματα που παίζει να είναι όντως μαλακία να πουληθούν.

χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο

Kaserinos
09-06-2011, 14:14
Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους της Αργεντινής, η πτώση της εμπιστοσύνης τόσο στο εθνικό νόμισμα όσο και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Την ίδια περίοδο, πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με το πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Μόνο στο Μπουένος Άϊρες κυκλοφόρησαν 17 διαφορετικά νομίσματα.

Η ΛΙΡΕΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα, να μειώσει την ανεργία και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό.
http://2.bp.blogspot.com/-iuoH1pnGY9w/Te9ATEZIIzI/AAAAAAAAMuw/P8KeOEwtqVQ/s1600/Liretes_Exarheion.jpg

katwrimos
09-06-2011, 15:13

νταηθορ παιδι μου για εξηγησε μου τι βλεπουμε στο διαγραμμα. γιατι αυτο που βλεπω εγω ειναι οτι το μονο που θα μπορουσε να ισχυριζεται ειναι οτι τα δημοσια εσοδα μεγιστοποιουνται οταν καταργειται η φορολογικη κλιμακα, ενας θαυμασιος ισχυρισμος, dear.

Αυτό που ενοεί ο Νταηθορ είναι οτι αν οι φόροι είναι στο 0% το κρατος δεν θα εχει καθόλου εσοδα, αν είναι στο 100% κανείς δεν θα εχει κίνητρο να εργαστεί, αρα το ζήτημα είναι να θεσεις τους φόρους στο σημείο που θα εχεις τον βελτιστο συνδιασμο κρατικών εσόδων και κινήτρων για απασχόληση.

περισσότερα εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Laffer_curve).

Dythor
09-06-2011, 15:17
Ό,τι είπε ο κατώριμος αναφορικά με ένα δισδιάστατο διάγραμμα που είστε πολύ ηλίθιοι για να κατανοήσετε μάλλον.

Σοβαρά τώρα, τι στον πούτσο έχετε μ' αυτό που είπα. Τα συνολικά έσοδα του κράτους όντως διαμορφώνονται περίπου έτσι ανάλογα με το ποσοστό % της φορολογίας. Πώς στα γαμήδια μπορείτε να διαφωνείτε μ' αυτό, αγανακτώ με το πόσο ΜΑΛΑΚΕΣ μπορεί να είστε επιτέλους.

Εσύ ρε ΒΛΑΜΜΕΝΟ που υποτίθεται ότι είσαι ο γκουρού της μάκρο Ι "σε εξεταστική που έγινε σφαγίτσα" και έχεις δεκαεφτά πτυχία στην παπαρολογία πλας ένα απ' το μαθηματικό ΑΥΤΟ διαβάζεις από το ΓΑΜΗΜΕΝΟ διάγραμμα; Δεν έχουμε πολιτική διαφωνία πλέον, έχεις καταλήξει να λες νταουνράιτ μαλακίες από αριστερή και δεξιά σκοπιά, επί του αντικειμένου σου. Άστοδιαλο πια, φεύγω από το ηάρ.

metamelia3
09-06-2011, 15:51
στα τσακιδια. το διαγραμμα που ποσταρες ειναι μια αυθαιρετη ηλιθιοτητα χωρις κανενα νοημα.

και η διαφορα μου με εσας τους δυο ειναι οτι δεν ειναι αντικειμενο μου τα οικονομικα.

εντιτ: οσο γι' αυτο:

Στην ουσία οι κυβερνήσεις προσπαθούν να βρίσκουν συνέχεια το συνεχώς αναπροσαρμοζόμενο t* (δεν είναι στο 50% όπως μπορεί να φαίνεται). Τούτου δοθέντος τίποτα απ' αυτά που θα πουληθούν δεν είναι κερδοφόρο έτσι κι αλλιώς εκτός από ένα-δύο πράγματα που παίζει να είναι όντως μαλακία να πουληθούν.
ελπιζω να μην εισαι τοσο χαζος που να πιστευεις οτι η πρωτη προταση με οποιονδηποτε τροπο συνεπαγεται ή επικυρωνει την δευτερη.

metamelia3
09-06-2011, 15:53
Το 2001, μετά τη χρεοκοπία του κράτους της Αργεντινής, η πτώση της εμπιστοσύνης τόσο στο εθνικό νόμισμα όσο και στο τραπεζικό σύστημα της χώρας οδήγησαν σε μεγάλη πτώση την προσφορά χρήματος. Την ίδια περίοδο, πολλές επαρχίες τύπωσαν δικά τους νομίσματα, τα οποία κυκλοφορούσαν παράλληλα με το πέσο. Υπολογίζεται ότι 15%-20% του πληθυσμού χρησιμοποιούσε πλην του πέσο και άλλα (δευτερογενή) νομίσματα. Μόνο στο Μπουένος Άϊρες κυκλοφόρησαν 17 διαφορετικά νομίσματα.

Η ΛΙΡΕΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Το 2011, και ενώ περιμένουμε την επίσημη δήλωση χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους, τα Εξάρχεια ετοιμάζονται να τυπώσουν το δικό τους νόμισμα. Το νέο νόμισμα αναμένεται να τονώσει την παραγωγική δραστηριότητα, να μειώσει την ανεργία και να βοηθήσει την ομαλή μετάβαση στον αντιπραγματισμό.
http://2.bp.blogspot.com/-iuoH1pnGY9w/Te9ATEZIIzI/AAAAAAAAMuw/P8KeOEwtqVQ/s1600/Liretes_Exarheion.jpg
οσο γι'αυτη την μαλακια πραγματικα δεν εχω ιδεα ποιος γραφικος ηλιθιος την εβγαλε.

Shirime
09-06-2011, 16:10
οσο γι'αυτη την μαλακια πραγματικα δεν εχω ιδεα ποιος γραφικος ηλιθιος την εβγαλε.

http://i55.tinypic.com/e7djz7.jpg

katwrimos
09-06-2011, 16:15
Οκ παρακαλώ συγχωρείστε το παρακάτω αλλα είδα οτι ο καλκι είναι μαθηματικός που σνομπάρει οικονομολόγους και δεν κρατιεμαι

Φιλτατε κάλκι, πως σου φαινεται το οτι οι Οικονομολόγοι (αντε και οι φυσικοί) είναι οι μοναδικοί επιστημονες με σοβαρες δημοσιευσεις σε κορυφαία μαθηματικά τζούρναλς? ΜΛΚ πρεπει να πονάει ξερω γω, πες είσαι μαθηματικός διδακτορικός, ασχολείσαι με τα νούμερα τουλάχιστον 12 ωρες τη μερα, στελνεις τα άρθρα σου σε ενα τζουρναλ και τρως ριτζεκσιον αλλα στην επόμενη εκδοση του τζούρναλ διαβάζεις το γαμηστερό άρθρο κάποιου νορβηγού οικονομολόγου για Ιτο Καλκιουλους το οποίο συνελλαβε/εγραψε μεσα σε ενα πενταωρο και μετα παράτησε το θεμα για να ασχοληθεί με σοβαρά πράγματα οπως οι επιπτωσεις των μεταβιβαστικών πληρωμών στα σπρεντς 2ετους και 10ετους ομολόγου. Για να μη μιλήσω για στατιστικά τζουρναλς που το 30% και βάλε των δημισιεύσεων προερχεται απο οικονομολόγους. Λογικά τσούζει, αν όχι εσενα τοτε τους καθηγητες σου απο τους οποίους κληρονόμησες πιθανώς το αττιτιουντ :)

Παρακαλώ συγχωρήστε με οι υπόλοιποι αλλα δεν αντεξα :grin:

metamelia3
09-06-2011, 16:17
τους καθηγητες μου τους βλεπω για 3 λεπτα το εξαμηνο οταν δινουν τα θεματα στις εξεταστικες. δεν νομιζω οτι εχω κληρονομησει κατι απ'αυτους ή απο το πανεπιστημιο γενικοτερα.

και κανεις ενα τεραστιο λαθος εδω: σνομπαρω τους φιλελευθερους οικονομολογους σε πρωτο σταδιο. και ολους τους πανεπιστημιακους σε δευτερο, ασχετως αντικειμενου.

Ford Prefect
09-06-2011, 16:20
Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο setting στο οποίο το παραπάνω είναι αστείο.

Θεωρώ δε τραγωδία το γεγονός ότι τα καλύτερα μυαλά στα μαθηματικά απορροφούνται από επαγγελματίες άπληστους και νομιμοφανείς λωποδύτες για να φτιάχνουν εξωφρενικά οικονομικά που μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο οι ίδιοι και το συνάφι τους. Και κατώριμοι μετά πουλάνε πνεύμα για το πόσο γαμάνε οι οικονομολόγοι σε σχέση με τους μαθηματικούς. O tempora o mores.

HAVOC
09-06-2011, 16:20
Ποιος αλλαζει τωρα το μεγκα ταγκ στο μουνι του κατωριμου?

katwrimos
09-06-2011, 16:36
Δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο setting στο οποίο το παραπάνω είναι αστείο.

Θεωρώ δε τραγωδία το γεγονός ότι τα καλύτερα μυαλά στα μαθηματικά απορροφούνται από επαγγελματίες άπληστους και νομιμοφανείς λωποδύτες για να φτιάχνουν εξωφρενικά οικονομικά που μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο οι ίδιοι και το συνάφι τους. Και κατώριμοι μετά πουλάνε πνεύμα για το πόσο γαμάνε οι οικονομολόγοι σε σχέση με τους μαθηματικούς. O tempora o mores.

Ναι οκ, συμφωνώ, εγω πρώτος παραδεχτηκα ποσο εξωφρενικό είναι το πόστ μου, αν μπορούσα θα το μούτζωνα. Πες μας για την εκκλησιαστική περιουσία τώρα

FIXXXER
09-06-2011, 16:42
Ναι οκ, συμφωνώ, εγω πρώτος παραδεχτηκα ποσο εξωφρενικό είναι το πόστ μου, αν μπορούσα θα το μούτζωνα.

Μη φοβασαι, εφυγε ηδη μια και ερχεται μια απο Φαντασμα οταν βρεθει η ευκαιρια!
Αυτα που εγραψες ειναι απαραδεκτα, κια ουτε για τρολαρισμα δεν πρεπει να γραφονται.

Αννα γελαω με την απορια σου.

metamelia3
09-06-2011, 16:55
εγω να σας πω την αληθεια δεν το μουτζωσα. οχι οτι δεν μου φαινεται γελοιο αλλα ξερω γω και να ισχυε δεν με αφορα καθολου η παρανοια των ακαδημαϊκων.

Ford Prefect
09-06-2011, 17:43
Ναι οκ, συμφωνώ, εγω πρώτος παραδεχτηκα ποσο εξωφρενικό είναι το πόστ μου, αν μπορούσα θα το μούτζωνα. Πες μας για την εκκλησιαστική περιουσία τώρα

Κι άλλο να πω; Τα είπα και εγώ, με έχεις ήδη μουτζώσει και εσύ και οι άλλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το καλύψω εδώ, και βαριέμαι και στην τελική θα γράψω ένα κτηνώδες tl;dr σεντόνι (το ξεκίνησα, βαρέθηκα και το έσβησα) που θα εισπράξει μούτζες έτσι κι αλλιώς. Να πάρεις στεγνά με το ζόρι όλην την περιουσία της εκκλησίας δεν θα γίνει. Όπως δεν θα πάρεις και του Βαρδινογιάννη και του Μαρινάκη. Να φορολογήσεις τις κατωριμικές δραστηριότητες ναι (επενδύσεις κλπ). Να φορολογήσεις τα κοινωφελή, την μισθοδοσία των κληρικών (που πάρα πολλοί είναι με μεγάλες οικογένειες), τις εκτάσεις που είναι case by case περιπτώσεις κλπ, όχι.. Και μετά ένα εκατομμύριο πράγματα που όπως είπα δεν μπορώ τώρα να καλύψω.

Helm
09-06-2011, 17:46
Να φορολογήσεις τα κοινωφελή, την μισθοδοσία των κληρικών (που πάρα πολλοί είναι με μεγάλες οικογένειες)

να φάνε τα παιδιά τους να πάνε στον παράδεισο

00i00
09-06-2011, 17:54
Να φορολογήσεις τα κοινωφελή, την μισθοδοσία των κληρικών (που πάρα πολλοί είναι με μεγάλες οικογένειες)

η πολυ απλα να αρχισουν να βαζουν καποτουλες

KoiliaSamprela
09-06-2011, 18:33

z8Ov3dJwOb0

ΚΑΠΟΤΑ
09-06-2011, 18:36

ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !!

katwrimos
09-06-2011, 22:12

Κι άλλο να πω; Τα είπα και εγώ, με έχεις ήδη μουτζώσει και εσύ και οι άλλοι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το καλύψω εδώ, και βαριέμαι και στην τελική θα γράψω ένα κτηνώδες tl;dr σεντόνι (το ξεκίνησα, βαρέθηκα και το έσβησα) που θα εισπράξει μούτζες έτσι κι αλλιώς. Να πάρεις στεγνά με το ζόρι όλην την περιουσία της εκκλησίας δεν θα γίνει. Όπως δεν θα πάρεις και του Βαρδινογιάννη και του Μαρινάκη. Να φορολογήσεις τις κατωριμικές δραστηριότητες ναι (επενδύσεις κλπ). Να φορολογήσεις τα κοινωφελή, την μισθοδοσία των κληρικών (που πάρα πολλοί είναι με μεγάλες οικογένειες), τις εκτάσεις που είναι case by case περιπτώσεις κλπ, όχι.. Και μετά ένα εκατομμύριο πράγματα που όπως είπα δεν μπορώ τώρα να καλύψω.

μπορείς όμως να καλύψεις το γιατί να μη φορολογήσουμε τα κερδη απο μερίσματα εταιριών, τόκων και εισπραχθεντων ενοικίων. Υποθετω.

Ford Prefect
10-06-2011, 03:38
Tα κατωριμικά (μπίζνες) όλα να φορολογηθούν. Τα ενοίκια τα φιλετένια ναι. Τα ενοίκια της ξεφτίλας σε οικογένειες και φοιτητές και όποιον, όχι.

katwrimos
10-06-2011, 04:58
Tα κατωριμικά (μπίζνες) όλα να φορολογηθούν. Τα ενοίκια τα φιλετένια ναι. Τα ενοίκια της ξεφτίλας σε οικογένειες και φοιτητές και όποιον, όχι.

ΟΚ γιατί να μην φορολογούνται? Γιατι θα αντιδράσουν οι παπαδες αυξάνοντας τα ενοίκια γιατι δεν θα εχουν αρκετο κερδος??

Phoebus
10-06-2011, 05:01

ΟΚ γιατί να μην φορολογούνται? Γιατι θα αντιδράσουν οι παπαδες αυξάνοντας τα ενοίκια γιατι δεν θα εχουν αρκετο κερδος??

Αν δεν το απαγορεύει ο νόμος, πιστεύω πως ναι. Είναι γενική πρακτική να μεταφέρεται ο φόρος στον καταναλωτή.

Ford Prefect
10-06-2011, 13:23

Εσύ τι θέλεις ρε καρχαρία; Αν κάποιοι έχουν ακίνητα και τα δίνουν σε ξεφτιλισμένες τιμές σε απόρους, πολυτέκνους κλπ, αυτό που σε καίει είναι να πάρεις φόρο;

Όχι. Και αυτό δεν αφορά την εκκλησία. Όποιος δίνει φτηνά (=πολύ φτηνά, κατοστάρικο για δυάρι στο Παγκράτι πχ) ενοίκια γενικότερα σε ευπαθείς οικονομικά ομάδες εγώ θα του έκοβα τον φόρο. Τόσο απλά.

HAVOC
10-06-2011, 14:11
Υπαρχουν κι αλλοι ανθρωποι που δινουν φτηνα σε ευπαθεις ομαδες, φοιτητες κτλ κτλ και φορολογουνται. Και ξερουμε και απο που εχουν το σπιτι που νοικιαζουν.
Δε μπορεις να εχεις δυο μετρα και δυο σταθμα.

Ford Prefect
10-06-2011, 15:14
Ξαναδιάβασε την δεύτερη παράγραφο.

Ace
10-06-2011, 16:19
Βικ εγώ συμφωνώ και με τα τρία από αυτά που είπες και μπορούν να ειπωθούν κι άλλα τέτοια κοινής αποδοχής, για την εκκλησιαστική περιουσία ήθελα να δω τι θα πεις.

Για τις συγκεντρώσεις, εγώ δεν είμαι τόσο απαισιόδοξος όσο ο φρηκ. Χωρίς να είμαι αισιόδοξος για κάτι. Η συνέλευση της πλατείας πολιτικοποιείται όσο πάει, ο κόσμος την επόμενη κυριακή θα είναι σίγουρα περισσότερος και ήδη αυτό είναι ένα πολιτικό μέτρο πίεσης. Το οποίο ευθύς εξαρχής επηρεάζει άμεσα την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και την καταβολή ή όχι της πέμπτης δόσης. Ο φίλος Βαρουφάκης είχε πει κάτι πολύ έξυπνο ένα πρωινό χθες/προχθες στο μέγκα όταν οι πασοκοφρουροί πάσχιζαν να βγάλουν απολίτικη και χαωτική την πλατεία. Τους λέει (σε ελεύθερη μεταφορά):

Συμφωνώ σε ό,τι είπε.

Τι σημαίνει τέλος της μεταπολίτευσης;

HAVOC
10-06-2011, 18:06
http://www.skai.gr/news/world/article/171927/upoptoi-gia-diafthora-treis-upalliloi-tis-siemens-sto-kouveit/?utm_source=rss_news_world&utm_campaign=skai200905190000&utm_medium=rss

atom_smasher
10-06-2011, 19:31

Συμφωνώ σε ό,τι είπε.

Τι σημαίνει τέλος της μεταπολίτευσης;

Σημαινει πως οτι φαγαν οι γονεις μας φαγαν, τωρα θα πληρωσουμε τον λογαριασμο και καλο θα ειναι να πεσει και κανα κεφαλι περα απ το δικο μας.

ikonoklast
11-06-2011, 14:30
Είχα ξεχάσει ότι υπάρχει χώρα Κουβέιτ.

Τέλος της «μεταπολίτευσης» σημαίνει ότι το οικονομικό, πολιτικό/κοινωνικό, θεσμικό σύστημα που διαμορφώνεται από την πτώση της χούντας και το αεροπλανικό comeback καραμανλή πρεσβύτερου μέχρι σήμερα, τελειώνει και το διαδέχεται κάτι άλλο.

HAVOC
11-06-2011, 17:54
http://www.larissanet.gr/el/issue2/larissa/8208/%CE%91%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9B%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1.htm
Koιταω τις φωτος απο τς'μεσα στην εκδηλωση και αναρωτιεμαι που σκατα κρυβεται ο e-coli.

freak brother
11-06-2011, 18:12
προσπαθω να καταλαβω τι θες να πεις.

HAVOC
11-06-2011, 19:07
Ετσι οπως τους εχεις μαντρωμενους να σκασει ο E-coli αντι για μουτζες. Τις εσχατιες μου εξεφρασα.

freak brother
13-06-2011, 14:35
http://www.facebook.com/event.php?eid=116022038484362

:touched:

HAVOC
14-06-2011, 01:18
http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=406094
Ληγμενο lsd.

nekrobutcher
14-06-2011, 02:01
κλασσικός πασοκομαλάκας

freak brother
14-06-2011, 02:42
http://www.tovima.gr/opinions/useropinions/article/?aid=406094
Ληγμενο lsd.

obvious troll is obvious

Sotos_The_Tequiler
15-06-2011, 18:31
τηλεόραση δεν έχω αλλά με αυτά που διαβάζω στο δίκτυο κι ακούω από 1431am και 98fm πρέπει να έπεσε πολύ χημεία και ξύλο εεε; Μόνο στρατό δεν κατέβασαν!
Κρίμα να μην είμαστε όλοι Αθήνα τέτοιες μέρες....

scarecrow
15-06-2011, 18:49
Αντίθετα στη περιφέρεια ήσυχα πράγματα.Μάλλον επειδή έχουν στείλει όλα τα ματ Αθήνα.

15-06-2011, 18:52
Εμείς Χαλκίδα χτες πόσες ώρες κολλούσαμε αφίσες, μοιράσαμε κείμενα κτλ, το βράδυ ήταν 100 άτομα στην πλατεία, σήμερα ήταν 80. Και οι καφετέριες όλες γεμάτες, θλίψη κι απογοήτευση, ήθελα να πάω να τους τραβήξω από τις καρέκλες τους γελοίους.

freak brother
15-06-2011, 19:05
ε απλα δεν ειναι τρεντυ η φαση πλεον!

Tyler_Durden
15-06-2011, 21:50
γελάει ο κόσμος με το διάγγελμα

freak brother
15-06-2011, 22:02
τα γαμησε ολα ο ΓΑΠ , τρελη κωμωδία η φαση !

asimoulis
15-06-2011, 22:03
από τη μία έχεις όλο το σκυλολόι να τρέχουν τα σάλια του για καρέκλες με την οικουμενική ντόρες κουβέληδες καρατζαφέρηδες.
από την άλλη τους θλιβερούς ρεφορμιστές ΚΚΕ Σύριζα να ζητάνε εκλογές.
διαλέγω εξωκοινοβουλευτική + ΠΑΣΟΚ να το πάμε μέχρι το 90' το ταξικό ματς να γίνουν όλα πουτάνα.

αυτό δηλαδή

Όλη αυτή η φημολογία για κυβερνήσεις εθνικής ενότητας, εκλογές και κουραφέξαλα καταρρίθφηκε αφού το ΓΑΠ έκανε κωλοτούμπα και μια τρύπα στο νερό.

Με λίγα λόγια δεν αλλάξε τίποτα γιαυτό ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ikonoklast
16-06-2011, 02:35
Ψήθηκα για οικουμενική με «πρόσωπο κοινής αποδοχής» το γιό του Μαρκεζίνη (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82_(%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82)). Αλλά ούτε αυτό, ούτε καν ίχνος χιούμορ.

ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.
ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

GG*
16-06-2011, 03:52
χεστηκα στα γελια οταν ακουσα να παιζει το ονομα του μαρκεζινη(δεν ξερω τον λογο αλλα τρωει αβερτα σπρωξιμο απο τα μμε των μπομπολολαμπρακηδων).
ειναι και sir...
ε στο πεος μας που ειναι sir
και αλλοι εχουν τον ιδιο τιτλο και ουτε υπουργειο δεν πηραν

http://thenetwar.com/wp-content/uploads/2010/10/goalnews_LARGE_t_1041_1721943_type11487.jpg

sir τακη λεμονη
λυτρωσε μας απο τον βαλβερδα

katwrimos
16-06-2011, 12:32
Paul Krugman: (http://krugman.blogs.nytimes.com/2011/06/15/one-size-fits-one-redux-wonkish/)

One Size Fits One, Redux (Wonkish)
The San Franciso Fed has a new letter (pdf) analyzing the dilemmas of eurozone monetary policy in terms of a Taylor rule. But it has a methodological problem that I think skews the results; doing it right would, I’d argue, look much less favorable for the ECB.

Here’s the thing: the letter uses a Taylor rule based on the unemployment gap, not the output gap (which is what Taylor originally used). Either one is OK — but if you’re going to do Europe-US comparisons, you need to recognize that there are big differences in labor market institutions, so that comparable-depth recessions produce a much larger rise in unemployment in the US. It is not true, as the report says, that the European recovery has been notably faster than the US recovery — in terms of output gaps, we’re similar.

And if you’re going to use unemployment gaps, I’d argue that you really don’t want to use the same coefficients on the two sides of the Atlantic.

So here’s the thing: if you use the output gap Taylor rule that, for the US, corresponds to the unemployment version of the rule used in the SF Fed letter, it surely implies a negative interest rate. In short, the ECB has no business raising rates.

What is true, however, is that the rule might still point to a rate rise for Germany.

So the point is that while the ECB could suffer from a one-size-fits-all problem, the fact is that it isn’t even doing that; it’s tightening when only Germany even arguably needs it.

ikonoklast
16-06-2011, 14:01
http://www.youtube.com/watch?v=uNiba26dehc

«Προβοκάτορες», «ασφαλίτες» και άλλοι μύθοι (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_192_16/06/2011_445868)
Tου Πασχου Μανδραβελη

Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα με τη σειρά και μακριά από τις συνθηματολογίες και τους μύθους της παλαβής αριστεράς. Επί είκοσι ημέρες, δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωναν ειρηνικά, χωρίς να ανοίξει μύτη. Χθες, όταν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλες προοδευτικές δυνάμεις έκαναν πορεία, είδαμε τα πρώτα επεισόδια. Συνεπώς, αν μιλάμε για «προβοκάτορες», τότε αυτοί δεν έχουν στόχο τους διαδηλωτές γενικώς· φοβούνται μόνο όταν διαδηλώνει η παρέα του κ. Τσίπρα. Και αναφερόμαστε στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι και στις διαδηλώσεις του ΚΚΕ ούτε κουκουλοφόρος εμφανίζεται ούτε επεισόδια γίνονται.

Δεύτερον. Υποτίθεται ότι η πάνω πλατεία είναι «ακροδεξιά» και η κάτω «αριστερή» ή έστω «αριστερωπή». Οταν κάποιοι κουκουλοφόροι ανέβηκαν στην πάνω πλατεία και άρχισαν να πετούν αντικείμενα και μολότοφ στους αστυνομικούς, οι «ακροδεξιοί» τους απώθησαν. Αντιθέτως, τα παιδιά με τα μαύρα, οι επονομαζόμενοι και «προβοκάτορες», κατέβηκαν από την κάτω πλευρά της πλατείας για να συνεχίσουν το έργο τους. Εκεί συνέβη το εκπληκτικό. Οποτε κατέβαινε μια διμοιρία των ΜΑΤ για να αποκαταστήσει την τάξη έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οι θαμώνες της κάτω πλατείας τους γιουχάιζαν και τους πετούσαν αντικείμενα.

Τρίτον. Οι «γνωστοί - άγνωστοι», οι αποκαλούμενοι και «ασφαλίτες» ή «προβοκάτορες», για χρόνια αμαυρώνουν τους αγνούς αγώνες της αριστεράς. Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι αστυνομικοί, όλων των κυβερνήσεων, τους κάνουν πλάτες, διότι ζούμε σε ένα συγκεκαλυμμένο μετεμφυλιακό κράτος που στόχο έχει να χαλάσει το καλό όνομα της αριστεράς και τις αγαθές πορείες της. Οι συνδιαδηλωτές των «προβοκατόρων», γιατί δεν μπόρεσαν ούτε μία φορά όλα αυτά τα χρόνια να κάνουν αυτό που πέτυχαν οι αποκαλούμενοι «ακροδεξιοί» της πάνω πλατείας; Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν απομόνωσαν και δεν μας έδειξαν ούτε έναν;

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όλοι αυτοί που δημιουργούν τα επεισόδια είναι «προβοκάτορες και ασφαλίτες». Αυτό κατ’ αρχήν προϋποθέτει να υπάρχει κάποιος μηχανισμός και μάλιστα διαχρονικός. Μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχει σε ελληνική δημόσια υπηρεσία (για την ΕΛ.ΑΣ. μιλάμε) ένας τόσο αποτελεσματικός μηχανισμός που κάνει τόσο καλά τη δουλειά του και επιπλέον είναι τόσο στεγανός που όλα αυτά τα χρόνια κανείς υπουργός και κανείς αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. δεν τον έχει αποκαλύψει; Αν είχαμε τόσο αποτελεσματική αστυνομία στις συνωμοσίες, θα ήταν καλύτερη και στην αστυνόμευση. Δεν μπορεί να κάνει ένα πράγμα καλά η ΕΛ.ΑΣ., κι αυτό να είναι μόνο οι προβοκάτσιες κατά της αριστεράς.

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι «κουκουλοφόροι», οι «προβοκάτορες» βρίσκουν και κάνουν. Υπάρχει ένας φιλόξενος βιότοπος για τη δράση τους. Σίγουρα δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ καθ’ ολοκληρίαν· ούτε έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για κάποιες συνιστώσες του συγκεκριμένου κόμματος. Πάντως, κάπου εκεί σιμά βρίσκεται και γι’ αυτό εμφανίζεται άμα τη εμφανίσει του ΣΥΡΙΖΑ. Καιρός λοιπόν είναι να σταματήσουμε να κοροϊδευόμαστε και να κοιτάξουμε το πρόβλημα. Κυρίως, να κοιτάξουν στη γειτονιά τους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του. Αν, φυσικά, νιώθουν ότι απειλούνται από τη δράση των μαυροφορεμένων «προβοκατόρων». Γιατί από τις ανέξοδες καταγγελίες της μεταπολίτευσης χορτάσαμε.

regularpaul
16-06-2011, 14:42
αυτόν τον πάσχο μανδραβέλη δεν τον ήξερα ρε παιδιά,
εχτές τον άκουσα κάπου σε αντιπαράθεση με έναν κουκουέ που τον εβαλε στη θεση του
δώστε ένα μινι bio και μερικά χαριτωμένα λινκ

asimoulis
16-06-2011, 15:04
Ψήθηκα για οικουμενική με «πρόσωπο κοινής αποδοχής» το γιό του Μαρκεζίνη (http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B4%CF%89%CE%BD_%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%B6%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%82_(%CF%80%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82)).

τεράστια τρολλιά θα ήτο πατέρας + γιος διορισμένοι πρωθυπουργοί σε διαφορετικαί χούνται.

Art In Haste
16-06-2011, 15:19
Σχεδίαζαν τη δολοφονία του Καραμανλή (http://www.cosmo.gr/News/Hellas/328415.html)

Νεκρό ήθελε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή μια ομάδα «Εργασίας» το 2008, όπως προκύπτει από απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, που δίνει στη δημοσιότητα την Πέμπτη (16/6) το περιοδικό “Επίκαιρα”.

Πρόκειται για ένα σχέδιο με την κωδική ονομασία “Πυθία” και είχε ως σκοπό την αναβολή ή ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, με οποιοδήποτε τίμημα, ακόμα και αν αυτό σήμαινε τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή.

Το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού αποκαλύψθηκε και απετράπη από μια ρώσικη ομάδα 19 ατόμων που βρίσκονταν στην Αττική την περίοδο εκείνη.

Σκοπός της εν λόγω ομάδας ήταν η διοργάνωση επιχειρήσεων "αντιπαρακολούθησης", επιχειρήσεις στις οποίες είχαν σκοπό να εντοπίσουν τα άτομα που παρακολουθούσαν τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Αφορμή για τη σύσταση της ομάδας ήταν η "απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής συνομιλιών μεταξύ των κυρίων Κ. Καραμανλή, Β. Πούτιν και Τζ. Παρβάνοφ".

Μάλιστα όπως αναφέρει το έγγραφο σε μια τουλάχιστον περίπτωση οι ομάδες των πρακτόρων της FSB ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους άνδρες που παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο του Έλληνα πρωθυπουργού στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής, και πιο συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών που οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ.

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά κατά τις απογευματινές ώρες μεταξύ του πενθημέρου 20 και 25 Απριλίου 2008, ενώ όπως τονίζεται η όλη "εμπλοκή" δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα.

"Η εν λόγω ελεγχόμενη διαδικασία εμπλοκής υλοποιήθηκε λόγω του ότι στην προαναφερόμενη περιοχή είχε εντοπιστεί όχημα τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ. Τα άτομα του κλιμακίου της “ομάδας Εργασίας“ της FSB που συμμετείχαν στην αναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα, ενώ τα άτομα του άλλου “Χώρου” ήταν δύο, άοπλα, γυμνασμένα, μιλούσαν ελληνικά και διέφυγαν από το χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, που δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας. Το προαναφερόμενο όχημα εγκαταλείφθηκε στο χώρο της εμπλοκής", αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Το Σχέδιο Πυθία και τα τέσσερα κύρια σημεία

Το σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή είχε σκοπό την αναβολή ή την ματαίωση της ενεργειακής πολιτικής της χώρας και εντασσόταν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησής της.

Το σχέδιο «Πυθία» περιλάμβανε τέσσερα σημεία:

*Πολιτική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την υπόθεση Βατοπαιδίου.

*Επιχειρηματική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

Στην εν λόγω μορφή αποσταθεροποίησης περιλαμβάνονται και οι απαγωγές επιχειρηματιών.

*Κοινωνική αποσταθεροποίηση που υλοποιείται με διάφορες μορφές κοινωνικής αναταραχής, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές ενέργειες.

*Διάφορα προβλήματα στην εξωτερική πολιτική.

Σημειώνεται ότι όλες οι πληροφορίες που εμπεριέχονται στο συγκεκριμένο έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών προέρχονται από ρωσικές πηγές, και πιο συγκεκριμένα από Ρώσο αξιωματούχο, ο οποίος και περιγράφει αναλυτικά όλα τα γεγονότα και τη δράση της "ομάδας Εργασίας" της FSB.

metamelia3
16-06-2011, 15:34
ψηθειτε να καταστρωσουμε σχεδιο στραγγαλισμου του πασχου μανδραβελη.

HAVOC
16-06-2011, 15:42
Ειχε ακουστει και τοτε οτι δεχοταν "εξωτερικες πιεσεις" και περασε στην αφανεια. Ειχε επισης ακουστει πως δεχθηκε απειλες για τη Νατασα και τα παιδια.
Τα οποια σεναρια, δεδομενης της κινησης που γινοταν για ενεργειακη συνεργασια (και κατ'επεκταση ανεξαρτησια απο διαφορα λομπυς ) ως προς εναν βαθμο δεν φανταζουν τοσο απιθανα.
Πιστευω επισης, οτι ο οποισδηποτε στη θεση του θα δεχοταν και τα πυρα των οσων δεν ηταν στο παιχνιδι του αγωγου.

Επειδη ομως στην Ελλαδα ειμαστε, και ο Δρακουμελ ειπε τις προαλλες (αναμεσα σε ολες τις υπολοιπες κυνικες πιπες) οτι ο Αντωνης (ο κατατονικ) δεν τα παει καλα ως αρχηγος κομματος και πρεπει να τον παρει απο το χερακι εκ νεου ο Καραμανλης, πολυ φοβαμαι οτι μετα απο το παραπανω δημοσιευμα, και τη διαλυση που βαραει η ΠΑΣΟΚαρα, δεν θα αργησουν και οι αγιογραφιες του Δαμαλουκου για να μας παρει ολους απο το χερακι και μεσα απο τις σταχτες μας να μας παει για νεες δοξες (γαμησετα)

Εχω σιχαθει οσο δε παει αυτη την ανακυκλωση των ιδιων προσωπων και κυκλων. Same shit , different odour.

Και σκεφτομαι πως εφοσον (αν μη τι αλλο στο αμεσο/ στο πιο συντομο μελλον) δεν σκαει κατι με σθενος και πιο καθαρο παρελθον, αν δεν τους λιγοστεψουμε αριθμητικως, αν δεν πιεσουμε για περικοπες των μισθων τους και των προνομιων τους και κυριως για την καταργηση της ασυλιας τους (γιατι για τιμωρια δεν το κοβω) ωστε ο,τι αποφασεις παιρνουν απο τωρα και στο εξης οσοι παραμεινουν στο παιχνιδι να λαμβανονται ξεροντας πως κρυφτουλι δεν παιζει, δεν προκειται τιποτα μα τιποτα να αλλαξει εστω και στο ελαχιστο.

mourning apocalypse
16-06-2011, 16:21
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1305734

Μιας και που είπαμε για δημοσιογράφους.
Εντοπίστε το σημείο που πέφτουν τα μπουκέτα και κερδίστε!

metamelia3
16-06-2011, 16:28
εχει ενα ωραιο μπαρακι εκει που ειναι σωριασμενος ο τελογλου.

mourning apocalypse
16-06-2011, 16:30
A να το θυμήθηκα:

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/wqzyhjbv75dx.jpg

freak brother
16-06-2011, 16:30
Ειχε ακουστει και τοτε οτι δεχοταν "εξωτερικες πιεσεις" και περασε στην αφανεια. Ειχε επισης ακουστει πως δεχθηκε απειλες για τη Νατασα και τα παιδια.
Τα οποια σεναρια, δεδομενης της κινησης που γινοταν για ενεργειακη συνεργασια (και κατ'επεκταση ανεξαρτησια απο διαφορα λομπυς ) ως προς εναν βαθμο δεν φανταζουν τοσο απιθανα.
Πιστευω επισης, οτι ο οποισδηποτε στη θεση του θα δεχοταν και τα πυρα των οσων δεν ηταν στο παιχνιδι του αγωγου.

Επειδη ομως στην Ελλαδα ειμαστε, και ο Δρακουμελ ειπε τις προαλλες (αναμεσα σε ολες τις υπολοιπες κυνικες πιπες) οτι ο Αντωνης (ο κατατονικ) δεν τα παει καλα ως αρχηγος κομματος και πρεπει να τον παρει απο το χερακι εκ νεου ο Καραμανλης, πολυ φοβαμαι οτι μετα απο το παραπανω δημοσιευμα, και τη διαλυση που βαραει η ΠΑΣΟΚαρα, δεν θα αργησουν και οι αγιογραφιες του Δαμαλουκου για να μας παρει ολους απο το χερακι και μεσα απο τις σταχτες μας να μας παει για νεες δοξες (γαμησετα)

Εχω σιχαθει οσο δε παει αυτη την ανακυκλωση των ιδιων προσωπων και κυκλων. Same shit , different odour.

Και σκεφτομαι πως εφοσον (αν μη τι αλλο στο αμεσο/ στο πιο συντομο μελλον) δεν σκαει κατι με σθενος και πιο καθαρο παρελθον, αν δεν τους λιγοστεψουμε αριθμητικως, αν δεν πιεσουμε για περικοπες των μισθων τους και των προνομιων τους και κυριως για την καταργηση της ασυλιας τους (γιατι για τιμωρια δεν το κοβω) ωστε ο,τι αποφασεις παιρνουν απο τωρα και στο εξης οσοι παραμεινουν στο παιχνιδι να λαμβανονται ξεροντας πως κρυφτουλι δεν παιζει, δεν προκειται τιποτα μα τιποτα να αλλαξει εστω και στο ελαχιστο.

δεν παιζει θεμα με Καραμανλη , ειπαμε ρε!!! ο τυπος δεν παταει καν στην βουλη. Επισης τα παιδια τελικα ποιανου ειναι ?

metamelia3
16-06-2011, 16:45
το'να ειναι του γερ-μα-να-ρα
τ'αλλο ειναι του μα-κα-ρο-να

GG*
16-06-2011, 16:51

δεν παιζει θεμα με Καραμανλη , ειπαμε ρε!!! ο τυπος δεν παταει καν στην βουλη. Επισης τα παιδια τελικα ποιανου ειναι ?

FO92Mu2Fo_M

HAVOC
16-06-2011, 17:31
Fakfe, ποθεν εσχες για ολα τα κτηνη απο την αρχη επρεπε, αλλα τεσπα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/186616/sto-mikroskopio-ta-pothen-eshes-upallilon-tou-dimosiou-/

Χεστηκα τινος ειναι τα παιδια. Μας κυβερνανε δεκαετιες οι κακοσποροι των κακοσπορων. Τελος σε ασυλια και προνομια και οποιος ειναι μαγκας να μεινει και να δουμε τι θα κανει.

attila
16-06-2011, 17:42

του λουδοβικου των Ανωγείων

freak brother
16-06-2011, 17:50
Fakfe, ποθεν εσχες για ολα τα κτηνη απο την αρχη επρεπε, αλλα τεσπα.
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/186616/sto-mikroskopio-ta-pothen-eshes-upallilon-tou-dimosiou-/

Χεστηκα τινος ειναι τα παιδια. Μας κυβερνανε δεκαετιες οι κακοσποροι των κακοσπορων. Τελος σε ασυλια και προνομια και οποιος ειναι μαγκας να μεινει και να δουμε τι θα κανει.

πεστα ρε χαβοκαρα !!! τι ειπαμε οτι ψηφιζεις να στηριξομε ?

HAVOC
16-06-2011, 18:10
HAVOC δαγκωτο μικρο μου στρουμφακι :)

KoiliaSamprela
16-06-2011, 19:29
αυτόν τον πάσχο μανδραβέλη δεν τον ήξερα ρε παιδιά,
εχτές τον άκουσα κάπου σε αντιπαράθεση με έναν κουκουέ που τον εβαλε στη θεση του
δώστε ένα μινι bio και μερικά χαριτωμένα λινκ

O Πάσχος Mανδραβέλης γεννήθηκε το 1963 στην Kοζάνη. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Nέας Yόρκης "New School for Social Research". Από 1982 εργάζεται σε αθηναϊκές εφημερίδες και περιοδικά. Σήμερα αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Eίναι μέλος της "΄Eνωσης Συντακτών Hμερησίων Eφημερίδων Aθηνών" (EΣHEA), του Oικονομικού Eπιμελητήρίου Eλλάδος, της Eλληνικής Eταιρείας Oικονομολόγων, του Electronic Frontier Foundation (EFF), και της "American Association for the Advancement of Science".

έχει γράψει και το βιβλίο
O πρώτος μου υπολογιστής

lab
17-06-2011, 10:21
http://www.youtube.com/watch?v=nJZQRqARz6o

katwrimos
17-06-2011, 13:52
Μωχάμετ ελ-Αριεν:

Greek crisis threatens European decade of economic implosion
From day one, immense challenges faced the coalition of international institutions that opted for a liquidity approach to address Greece’s debt solvency problems. Now that this coalition is stumbling and bickering publicly, the outlook for Greece has taken a significant turn for the worse. Even as George Papandreou, the Greek prime minister, prepares to reshuffle his cabinet, he must know his nation’s predicament is now extremely hard to reverse.

It is now commonly accepted that Greece’s predicament is due to two inter-related problems: the economy is unable to grow, and the debt burden is enormous. Yet neither has influenced sufficiently the approach that has been adopted by the crisis management coalition, consisting of the Greek government, its European creditors (namely other eurozone governments, the European Commission and the European Central Bank) and the International Monetary Fund.

Instead, the focus has been on dramatic austerity for Greece and massive loans from the official creditors. Not surprisingly, every economic, financial and social indicator for the Greek economy has deteriorated. This has happened both in absolutes term and, more alarmingly, relative to the coalition’s already grim expectations. Such failure naturally encourages a blame game, and sadly that is exactly what is now happening.

Judging from other crisis management episodes around the world, it is normal for both the Greek government and its people to feel let down by European neighbours who they feel under-appreciate the sacrifices made by its population, especially since these same creditors refused to lower interest rate on new loans. Equally, it is normal for the creditors to complain that it is Greece that is not doing enough to counter what is, after all, a home-grown problem.

In principle, these gaps need not be fatal. Yet the current attempts to bridge them are nowhere near enough. They would do little beyond, at best, prolonging for a few months an already unsustainable situation. More likely, they would be undermined rapidly by two recent developments that suggest that the current approach to crisis management in Greece is coming to its end.

First, and most importantly, the Greek government is losing control of the streets. As protests turn increasingly ugly, the pursuit of a national political consensus becomes even more elusive. This is especially true if all Mr Papandreou, or another leader, can offer is a step back to a discredited approach that involves sacrifices with no evidence of lasting benefits.

Second, even if Greece can deliver, European creditors fundamentally disagree among themselves as to how best to support the country — other than to push the IMF to lend more. Some, led by Germany, want fairer burden-sharing with the private sector, rather than to continue to fund both the needs of the Greek economy and full repayments to private lenders that are now exiting the country. But the ECB strongly opposes this, especially now that its balance sheet is contaminated by large holdings of Greek bonds.

Responding properly to all this is an engineering nightmare and a political headache. Critically, it now requires giving up on at least one, and more likely at least two, of the three principles that have underpinned the coalition’s approach to Greece: avoiding a debt restructuring, a currency devaluation and a change in the fiscal set up of the eurozone.

Europe faces a moment of truth. The sooner this is recognised, the greater the chance of shifting to a “plan B”. If not the prospects are stark: the already-difficult outlook facing the three bail-out countries (Greece, Ireland and Portugal) will surely be compounded by a decade of internal economic implosion. The task must now be to limit fundamental contagion to countries that are yet to be bailed out (notably Spain), and to maintain the integrity of the Euro. But the time for action is fast running out

chris_boss
17-06-2011, 14:30
Τεράστιο οντόπικ το άρθρο. Εξαιρετική η εποχή που μια χώρα απειλεί ολόκληρη ήπειρο, ενώ παράγει λιγότερο από το 2% του ΑΕΠ της.

HAVOC
17-06-2011, 16:16
http://abcnews.go.com/Business/greek-debt-default-affect-american-economy/story?id=13858070
Ναι ρε παιδι μου, το απολυτο πειραμα γιναμε.

metamelia3
17-06-2011, 16:55
jXY3nzL9t5c
πατωμα.

poweruser
17-06-2011, 17:52
http://abcnews.go.com/Business/greek-debt-default-affect-american-economy/story?id=13858070
Ναι ρε παιδι μου, το απολυτο πειραμα γιναμε.

" Europe has far more money as a whole than Latin America, so perhaps it can avoid the worst case scenario for Greece, and help save their own skins, and ours too."

Ζμποὐτσαμ και για την μαντάμ που μιλάει,και για την Ευρώπη.
Ας βγάλουν τα λεφτά από τις offshore,την Ελβετία και το μουνί της μάνας τους. Ας σταματήσουν όλα τα λαμόγια να τρώνε κι άλλα. Και όταν όλα αυτά γίνουν,τότε θα δώσω κι εγώ.
Και ξέχασα κάτι.
Να πάν να γαμηθούν,δεν θα κάτσω εγώ να μη βλέπω ήλιο από τη δουλειά για να μη χάσει ένας Αμερικανός τη δουλειά του. Όταν ο άλλος Παπανδρέου μοίραζε λεφτά,δεν ξέρανε οτι κάποια στιγμή θα γυρίσει μπούμερανγκ;;

GG*
17-06-2011, 19:39
εγω διαβασα οτι γιναμε το απολυτο περαμα και αρχισα να ανησυχω

katwrimos
17-06-2011, 21:56
εγω διαβασα οτι γιναμε το απολυτο περαμα και αρχισα να ανησυχω

Μπα. Δεν είμαστε κάποιο πείραμα με την εννοια του οτι ξύπνησε μια μερα η Μερκελ και είπε "μα τι να κανω σήμερα? Το βρήκα!! Θα πειραματιστώ με το να δώ στις πόσες δώσεις του μνημονίου θα φαληρήσει η ελλάς!!|

Θελω να πώ, αυτό που είναι ο άγνωστος στην υπόθεση είναι το αν τελικά θα πληρώσουν οι γερμανοί. Αλλα αυτό δεν είναι πείραμα της Μερκελ, η μερκελ θα προτιμούσε 1000 φορες να μην βρίσκεται σε αυτή τη θεση. Θα προτιμούσε 1000 φορες να πλήρωνε και να τη σκαπουλάριζε, απλώς δεν την αφήνουν οι ψηφοφόροι της.

freak brother
17-06-2011, 21:59
mporei apla na ths aresei to low bap.

katwrimos
17-06-2011, 22:03
mporei apla na ths aresei to low bap.

Τοτε ΘΑΝΑΤΟΣ!!!

HAVOC
17-06-2011, 22:07
Eλα μωρε, ξεφορτωθηκε τα ομολογα και κανει την φιλανθρωπη τωρα, αλλα της ξινομουνιζει η Γαλλια στην ιδεα δικων της υποβαθμισεων.

enitharmon
17-06-2011, 23:25
o Αντώναρος σε γερμανικό πολιτικό talk show, σχεδον δεν αντεχω να το δω

HAVOC
18-06-2011, 00:25
http://www.guardian.co.uk/commentisfree/cifamerica/2011/jun/17/greece-bailout-austerity
Greece: bond slave to Europe

nekrobutcher
18-06-2011, 01:25
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1305734

Μιας και που είπαμε για δημοσιογράφους.
Εντοπίστε το σημείο που πέφτουν τα μπουκέτα και κερδίστε!

τρελό γέλιο με τέλλογλου..αυτός στο οριζόντιο και ο φραπές όρθιος!

enitharmon
18-06-2011, 12:30
κάτι δε γνωρίζω για Τελλογλου μαλλον

γιατι ειναι κι αυτος ρουφιάνος, τι ξέρουμε; ή στο γενικό ρουφιανοι, δημοσιογράφοι, τον παίρνει κι αυτόν η μπάλα;

attila
18-06-2011, 13:20
επειδη εγραφε οτι η χωρα ειναι σε κατασταση εκτακτης αναγκης οποτε πρεπει να ανασταλουν καποια αρθρα του συνταγματος και να απαγορευτουν οι απεργιες και οι διαδηλωσεις.

Beyond Within
18-06-2011, 13:27
Έχει ταχθεί υπέρ του μνημονίου, έλεγε να γίνουν κάποιες απεργίες και διαδηλώσεις παράνομες, ήθελε κυβέρνηση εθνικής ενότητας -αλλά χωρίς εκλογές γιατί αυτό θα ήταν "αυτοκτονία"-, ήθελε να αλλάξει το σύνταγμα ώστε η κυβέρνηση να έχει "έκτακτες εξουσίες". Εμμέσως ζητάει μια χούντα.

scarecrow
18-06-2011, 13:40
Δεν το έχω ακούσει το παραπάνω.Btw αυτός δεν έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο siemens?

katwrimos
18-06-2011, 14:17
Eλα μωρε, ξεφορτωθηκε τα ομολογα και κανει την φιλανθρωπη τωρα

Γιατί λες μαλακίες όταν δεν γνορίζεις??

http://media.ft.com/cms/cfe7f136-8bad-11e0-a725-00144feab49a.gif

enitharmon
18-06-2011, 14:31
Δεν το έχω ακούσει το παραπάνω.Btw αυτός δεν έβγαλε στη φόρα το σκάνδαλο siemens?
το σκανδαλο το εβγαλε η γερμανική εισαγγελία, ο Τελλογλου συνέχισε να το ψαχνει, ταξίδευε γερμανία, παρακολουθούσε τις δίκες και ενημέρωνε στην Ελλάδα, κοινώς δεν το έθαψε.

για το άλλο που είπε ο beyond within, μου το έστειλε ο mourning σε πιεμ, το ειχε γραψει σε αρθρο στο protagon, βρίσκεται εύκολα και σε κανονικό μέγεθος λογικά, από το αρχείο του κάθε συντάκτη

ubu
18-06-2011, 15:08
Παίζει να το κατεβασαν αυτό, δεν μπορώ να το βρω στο protagon.gr

Σχετικό:

http://www.youtube.com/watch?v=8KXydZvaMgk

00i00
18-06-2011, 18:52
http://www.youtube.com/watch?v=8QfuRbTRe6k&feature=player_embedded

HAVOC
18-06-2011, 21:15
Eλα μωρε, ξεφορτωθηκε τα ομολογα και κανει την φιλανθρωπη τωρα

Γιατί λες μαλακίες όταν δεν γνορίζεις??

http://media.ft.com/cms/cfe7f136-8bad-11e0-a725-00144feab49a.gif

Γιατι χανεις εξελιξεις?

chris_boss
18-06-2011, 21:27
η μέρκελ έφαγε χοντρό δάκτυλο από τον λίπσκυ και για αυτό υποχώρησε.

katwrimos
18-06-2011, 21:52
Γιατι χανεις εξελιξεις?

Χάβοκ, σκάσε πια γαμώ το σπίτι του. Πεταξες τη μαλακία σου για να το παίξεις ψαγμενη, σου εδειξα οτι είσαι καθυστερημενη, τελος καλό όλα καλά.

Το τρόλινκγ σου δεν εχει πλάκα, γουόρκ ον ιτ.

stam and the witches
18-06-2011, 22:43
Eλα μωρε, ξεφορτωθηκε τα ομολογα και κανει την φιλανθρωπη τωρα, αλλα της ξινομουνιζει η Γαλλια στην ιδεα δικων της υποβαθμισεων.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΞΙΝΟΜΟΥΝΙΖΕΙ ΡΕ ΒΛΑΧΑΒΟΚ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.

scarecrow
18-06-2011, 23:03

Τώρα το λες το καλά του κάνανε ή δεν το λες?

HAVOC
19-06-2011, 00:54
katvwrime Ειναι της μοδας οι κωλοτουμπες αυτες τις ημερες.
Το προβλημα με ολα τα ακαλλιεργητα "τεχνικως" εκπαιδευμενα πιθηκια σαν και του λογου σου ειναι η ερμηνεια και εκτιμηση του φτωχοπουτανου.
Ως εκ τουτου, η γνωμη σου και ο συμβουλευτικος σου ρολος εχουν τοση αξια οσο μια κλανια στο αχανες. (μινμιν να ζησεις τσολια μου)

katwrimos
19-06-2011, 03:56
katvwrime Ειναι της μοδας οι κωλοτουμπες αυτες τις ημερες.
Το προβλημα με ολα τα ακαλλιεργητα "τεχνικως" εκπαιδευμενα πιθηκια σαν και του λογου σου ειναι η ερμηνεια και εκτιμηση του φτωχοπουτανου.
Ως εκ τουτου, η γνωμη σου και ο συμβουλευτικος σου ρολος εχουν τοση αξια οσο μια κλανια στο αχανες. (μινμιν να ζησεις τσολια μου)

Ρε χαβοκ δεν χρειάζεται τεχνική εκπαίδευση για να καταλάβεις οτι τη στιγμή που οι Γερμανοί περιμενουν 350 δις (δηλ. γύρω στα 4Κ ανα γερμανό) απο ελλάδα και Ιρλανδία, δεν μπορείς να λες οτι ξεφορτώθηκε τα ομόλογα.

ΟΚ. Ακουσες κάπου "οι Γαλλικες τράπεζες εχουν ελληνικά ομόλογα και οι γερμανικες τα ξεφορτώθηκαν" που ισχύει. Απο εκεί συμπερανες οτι η Μερκελ μας γράφει πλεον σταρχίδια της. Οταν όμως σούργελα όπως εσύ βγάζουν συμπεράσματα για πράγματα που δεν γνορίζουν, καταλήγουν σε μαλακίες. ΟΚ, καταλαβαίνω, δεν ήξερες οτι το πρόβλημα των γερμανών είναι οτι χρωστάμε λεφτά στην κεντρική τους τράπεζα και όχι τοσο στις εμπορικες. Απο τη στιγμή που το βλεπεις όμως, ανάμεσα στην επιλογή "εκανα λάθος" και στην επιλογή "Σταρχίδια της της μερκελ για τα 350δις" επιλεγεις τη δεύτερη.

Case closed, you are retarded.

HAVOC
19-06-2011, 05:23
Βρε νουμερο, βρε τουμπατσερο, γραφω κανει την φιλανθρωπη σε αντιδιαστολη με τη Γαλλια κι εσυ καταλαβαινεις οτι δεν καιγεται το μουνι της για δικο μας αρμεγμα?
Νταξ, ξεχασες την ορθογραφια, αλλα αρχιζεις να χανεις την μπαλα οταν βλεπεις προτασεις πλεον στα ελληνικα.
Θες να στο ζωγραφισω καλυτερα? Να παω στο εταιρικο πισι?