PDA

View Full Version : Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

KoiliaSamprela
12-11-2011, 10:09
είμαι σε σύγχυση ...

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l6q2oOl7oHI

Σε αυτό το παράλληλο σύμπαν που ζει, κέρδισε τις εκλογές, εσύ λοιπόν έχεις το πρόβλημα και όχι αυτός!

Sotos_The_Tequiler
12-11-2011, 13:30
Ελπίζω να εκνευρίζει κι άλλους αυτό το σκηνικό γιατί εγώ πραγματικά αηδίασα...

chris_boss
12-11-2011, 15:37
κατώριμε αντί να ασχολείσαι με τις μαλακίες του οδόνιαν, πες τι παίζει με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά το κούρεμα και πόσο μπορεί να σχετίζεται η επιλογή παπαδήμου για το θέμα κοινών/προνομιούχων μετοχών.

Odonian
12-11-2011, 20:32
Κατώριμε η κριτική μου αφορούσε τα rational expectations. Δεν παραγνωρίζω την αξία τους (ως θεωρία, τα ιστορικά δεν τα κατείχα και ευχαριστώ για την αναδρομή), αλλά μου αρκεί η παραδοχή ότι "δεν ταιριάζουν παντού". Αυτά (και η "προέκταση" της υπόθεσης, το efficient market hypothesis) εννοούσα ότι δεν έχουν δώσει καλύτερα αποτελέσματα από μοντέλα ψυχολογίας κλπ. Αυτή η κριτική δεν είναι κάτι που έχει λήξει στα 70s, νομίζω τα παραλές λίγο - ακόμα γράφονται πράγματα γι' αυτό. Ακόμα υπάρχει κριτική στη θεωρία και μάλιστα στα θέματα που αναφέρω (bubbles κλπ). Βέβαια, επειδή είμαι έξω από το χορό, ίσως να μην μπορώ να διακρίνω αν οι επικριτές είναι "αξιόλογοι" οικονομολόγοι (του χαρβαρδ :ρ) και ίσως θα έπρεπε να τους αγνοήσω. Από την άλλη ίσως κι εσύ που είσαι μέσα στο χορό και έχεις αγαπημένους οικονομολόγους, μπορεί να αγνοείς αυτή την κριτική.

Όποιος σε διαβάζει νομίζει ότι τελικά όλα τα προβλήματα έχουν λυθεί και αρκεί να εφαρμόσει κανείς σωστά τις έτοιμες θεωρίες μας και μπορεί να προβλέψει τα πάντα. Αλλά ο ρουμπινι πχ είναι σε μια πολύ μικρή παρέα ανθρώπων που προέβλεψαν το housing bubble (και όπως λέει ο ίδιος δε χρησιμοποίησε μακροοικονομικά μοντέλα για να το κάνει - αν και δεν τον πιστεύω :ρ). Και από τότε έχει αστοχήσει σε πολλά (οκ οκ σταματάω).

katwrimos
13-11-2011, 01:24
κατώριμε αντί να ασχολείσαι με τις μαλακίες του οδόνιαν, πες τι παίζει με την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μετά το κούρεμα και πόσο μπορεί να σχετίζεται η επιλογή παπαδήμου για το θέμα κοινών/προνομιούχων μετοχών.

ε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ειναι απαραίτητη αν μείνουμε στο ευρώ, αλλα δεν είναι κατι που θα έχει άμεσες συνέπειες. Το θέμα κοινών/προνομιούχων δεν έχει μεγάλη σημασία γιατι στην ουσία οι τράπεζες και με προνομιούχες πάλι οτι πει το κράτος θα κάνουν. Αυτό που έχει σημασία είναι σε τι τιμη θα πάρει το κράτος τις μετοχές, πχ οταν οι ΗΠΑ εθνικοποίησαν τη citι group αγόρασαν τις μετοχές με χαμηλή τιμή και βγάλαν μεγάλα κέρδη όταν τις πούλησαν, ενω στην εθνικοποίηση της General Motors που πλήρωσε μεγαλύτερη τιμή. Ενα κλασικό παράδειγμα του πόσο μαλάκες είναι κατα κανόνα οι συνδικαλιστες, επειδή δεν ήθελαν να μειωθούν οι συντάξεις τους που ηταν συνδεδεμενες με την τιμή της μετοχής (ποια γκουχ γκουχ δεη μου θυμίζει αυτή η ιστορία?) πιέσαν τον ομπάμα να δώσει περισσότερα λεφτα και το κράτος να ζημιωθεί με μερικές δεκάδες δις (αυτοι που τρίβαν πραγματικά τα χέρια τους ήταν οι ιδιώτες μέτοχοι της GM (δηλαδη οι υπερ-καπιταλες αυτού του πλανήτη) γιατι χωρίς τους συνδικαλιστές θα έχαναν τα λεφτά τους όπως οι μέτοχοι της σίτι.

Μποτομ λάιν: Μπορεί ο μπάρμπας μας να λέει οτι οι συνδικαλιστές είναι καλοι ανθρωποι που αγωνίζονται για τα δικαιώματά μας, στην πραγματικότητα οι συνδικαλιστές ενδιαφέρονται για τα δικά τους συμφέροντα και τα προωθούν ακόμα και όταν αυτό συναιπάγεται οτι για κάθε 1 δόλάριο που θα παίρνει ο συνταξιούχος εργάτης θα παίρνει 9 ο καπιταλιστής και αυτά τα 9 δολάρια θα κοπούν απο σχολεία και νοσοκομεα.

Αυτά (και η "προέκταση" της υπόθεσης, το efficient market hypothesis) εννοούσα ότι δεν έχουν δώσει καλύτερα αποτελέσματα από μοντέλα ψυχολογίας κλπ. Αυτή η κριτική δεν είναι κάτι που έχει λήξει στα 70s, νομίζω τα παραλές λίγο - ακόμα γράφονται πράγματα γι' αυτό. .

Οντόνιαν κάνεις λάθος. Το θέμα της ΕΜΗ (το οποίο γνορίζω άριστα γιατι είχα γράψει τη διπλωματική μου σε σχετικό θεμα) έχει σταματήσει να είναι αμφιλεγόμενο. Ο μοναδικός υπέρμαχος της ΕΜΗ που έχει μείνει είναι ο Φάμα και μερικά τσιράκια του στο πανεπιστήμιο του Σικάγο. Αλλα ακόμα και αυτός παραδέχεται οτι οι behavioral finance τύποι εχουν κάποια πόιντς. Θελω να πώ, αυτό που έλεγε ο Φάμα (και οι υπόλοιποι του κλαμπ σικάγο) στα 70ς ήταν οτι οι αγορές είναι efficient και η ψυχολογία δεν παίζει κανέναν observable ρόλο. Αυτό δεν το λέει σημερα ΟΥΤΕ ο Φάμα. Αυτό που λέει είναι οτι ναι μεν η ψυχολογία επιδρά αλλα επειδή η ψυχολογια επηρεάζει λιγότερο απο 5% της τιμής μιας μετοχής δεν είναι και τίποτα σπουδαίο (το οποίο είναι μαλακία γιατι αν αυτό το 5% είναι συγκεντρωμένο σε μια μέρα τοτε άνετα έχεισ φούσκες).

Αλλα όχι, σου επαναλαμβάνω οτι αυτό δεν είναι σήμερα ενα controversial θέμα. Απο τα 5 κορυφαία πανεπιστήμια (ΜΙΤ, Harvard, UC Berkeley, Princeton, Stanford) όλα διδάσκουν το noise trader μοντέλο. Απο τα 10-15 σχεδόν κορυφαία πανεπιστήμια (δηλαδή Yale, Columbia, UCLA, Caltec, NYU κλπ) υπάρχει ενα (1) που διδάσκει την EMH, του τσεκάγο. Οταν λοιπόν στα 20 πανεπιστήμια τα 19 λένε EMH is dead και σε αυτά τα 19 περιλαμβάνεται και το πανεπιστήμιο στο οποίο ξεκίνησε η ΕΜΗ (ΜΙΤ) νομίζω οτι το ντιμπέιτ θεωρείται settled.

Το για ποιό λογο τσακώνονται οι πιτσιρικάδες στο You Tube και στα op ed της Wall Street Journal δεν έχει σημασία.

Odonian
13-11-2011, 01:49
Σε έχασα λίγο. Η efficient market hypothesis δεν προκύπτει από τα rational expectations; Είχες αναφέρει την υπόθεση για τα RE (ως λύση του ζητήματος της επίδρασης των προβλέψεων στην αγορά) και πάνω σε αυτό γράφω ότι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα και κριτικάρω αρνητικά το EMH. Τώρα μου λες ότι τα RE και η EMH δεν είναι τελικά αξιόπιστα (συμφωνείς δηλαδή μαζί μου); Προφανώς το RE και το EMH δεν είναι ταυτόσημοι όροι, αλλά το ένα οδηγεί εύκολα στο άλλο. Δεν έκρινα το idiot trader μοντέλο, αυτό είναι για μένα σαφώς κοντύτερα στην πραγματικότητα. Βοήθησε με λίγο να καταλάβω το σκεπτικό σου, μου λείπουν και κάποια θεωρητικά στοιχεία, όπως καταλαβαίνεις.

katwrimos
13-11-2011, 08:59
Σε έχασα λίγο. Η efficient market hypothesis δεν προκύπτει από τα rational expectations; Είχες αναφέρει την υπόθεση για τα RE (ως λύση του ζητήματος της επίδρασης των προβλέψεων στην αγορά) και πάνω σε αυτό γράφω ότι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα και κριτικάρω αρνητικά το EMH. Τώρα μου λες ότι τα RE και η EMH δεν είναι τελικά αξιόπιστα (συμφωνείς δηλαδή μαζί μου); Προφανώς το RE και το EMH δεν είναι ταυτόσημοι όροι, αλλά το ένα οδηγεί εύκολα στο άλλο. Δεν έκρινα το idiot trader μοντέλο, αυτό είναι για μένα σαφώς κοντύτερα στην πραγματικότητα. Βοήθησε με λίγο να καταλάβω το σκεπτικό σου, μου λείπουν και κάποια θεωρητικά στοιχεία, όπως καταλαβαίνεις.

το Noise Trader Risk (http://www.economics.harvard.edu/faculty/shleifer/files/noise_trader_risk.pdf) model ήταν που ανέφερα ως "απάντηση" στην ΕΜΗ!!

Shadowking
13-11-2011, 15:28
πάρτε και ένα ωραίο κυριακάτικο:

Συλλήψεις συνδικαλιστών του βιβλίου-χάρτου Θεσσ/νικης (http://www.alterthess.gr/content/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%85)

katwrimos
14-11-2011, 04:41
πάρτε και ένα ωραίο κυριακάτικο:

Συλλήψεις συνδικαλιστών του βιβλίου-χάρτου Θεσσ/νικης (http://www.alterthess.gr/content/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%BF%CF%85)

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που είναι υπέρ των συνδικαλιστών αλλα δεν θεωρεί εαυτόν μαρξιστή-λενινιστή το σκεπτικό του?

ΟΚ, αν κάποιος πιστεύει σε ένα κράτος που η οικονομία σχεδιάζεται απο το κομουνιστικό κόμμα καταλαβαίνω το σκεπτικό "οι καπιταλιστές είναι άχρηστοι στην κοινωνία αρα πρέπει να είμαστε εναντίον τους παντού και πάντα γιατι εμποδίζουν την εγκαθύδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος χωρίς να προσφέρουν κατι στην κοινωνία". Αυτό το σκεπτικό το καταλαβαίνω.

Για τους υπόλοιπους, ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ??? Δηλαδή οκ, ο εργοδότης προσφέρει μείωση των αποδοχών και οι συνδικαλιστές διαφωνούν. Δικαιωμά τους. Επίσης δικαίωμά τους να πούνε στα μέλη τους οτι αν υπογράψουν με μειωμένους μισθούς θα αποβληθούν απο το συνδικάτο. Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές? Θέλω να πώ, αν κάποιος εργαζόμενος είναι ΝΟΥ ΔΟΥ και δεν θεωρεί άδικο να μειώσει τις αποδοχές του, με ποιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να του το απαγορέψει? ΟΚ, αν είναι κάποιος μαρξιστής-λενινιστής θα πεί οτι τέτιοι εργαζόμενοι είναι τυφλοί και δεν βλέπουν οτι ο καπιταλιστής τους ρίχνει οποτε οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να του απαγορέψουν να υπογράψει γιατι το κομμα ξερει καλύτερα τι τους συμφέρει. Για τους υπόλοιπους όμως, παρακαλώ εξηγήστε μου πως γινεται:

1. Δυο ενήληκες να θέλουν να υπογράψουν ενα συμβόλαιο αλλα οι συνδικαλιστές να μην τους αναγνορίζουν το δικαίωμα και αυτός που θεωρείται ο καλός της υπόθεσης να είναι αυτος που λεει "δεν με νοιάζει αν συμφωνήσατε μεταξύ σας, αν δεν πάρετε άδεια απο εμένα θα σας εμποδίσω να προβείτε στη συμφωνία που θέλετε να κάνετε".

2. Οταν ο εργοδότης καλεί την αστυνομία για να διώξει τους συνδικαλιστές απο τον χώρο που του ανοίκει να θεωρείται κακός. Δηλαδή αν εσείς προσλάβετε εναν υδραυλικό να σας ξεβουλώσει τη βρύση για 10 ευρώ και ξαφνικά μπει μεσα στην κουζίνα σας το ΠΑΜΕ και πει οτι "οχι, αν δεν πληρώσεις τουλάχιστον 20 ευρώ οχι μόνο δεν θα τον αφήσουμε να σου ξεβουλώσει τη βρύση αλλα θα κάτσουμε στην κουζίνα σου και εσύ κάτσε και πλύνε τα πιάτα στην μπανιέρα μεχρι να δεχτείς τους όρους μας", δεν θα καλούσατε την αστυνομία?

Τα παραπάνω τα ρωτάω με ειλικρινέστατες προθέσεις γιατι πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γινεται καποιος μη κομμουνιστής να είναι υπέρ των συνδικαλιστών σε τέτοιες περιπτώσεις.

atom_smasher
14-11-2011, 04:55
νομιζω το αρθρο περιγραφει μια διαφορετικη περιπτωση απο αυτην που περιγραφεις. Σε αλλα περιστατικα θα λεγα οτι κανονικα οι συνδικαλιστες προσπαθουν να προστατεψουν τα δικαιωματα των εργαζομενων απο αυθαιρεσιες της εργοδοσιας. Ενιοτε και με πιο ακραιες μεθοδους. Στην τελικη ομως οι εργαζομενοι αποφασιζουν. Στις εποχες που ζουμε ομως, η εργοδοτικη πιεση, ακομα και αν ειναι δικαιολογημενη λογω της μειωσης του τζιρου κλπ ειναι ασφυκτικη. Οσον αφορα στα 2 ερωτηματα
1. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Δεν κανει ο καθενας οτι θελει. υπαρχουν διαταξεις και συμβασεις που πρεπει να ακολουθουνται και να τηρουνται. Προσπαθει να εφαρμοσει το νεο δικαιο για τις επιχειρησιακες συμβασεις που οπως και να χει γνωριζουμε, αν διαφωνει κανεις, οτι πηδαει την διαπραγματευτικη ισχυ των εργαζομενων και τελος παντων η πιεση γινεται πιο αμεσα και πιο ευκολα υποκυπτουν διασπασμενοι οι εργαζομενοι.
2. καλεσε την αστυνομια να τους διωξει απο τις διαπραγματευσεις στις οποιες δικαιουνται να παραβρισκονται ή εστω να προσφερουν την συμβουλη τους. Οχι και ιδιαιτερα ευγενικη κινηση ε.
Ετσι νομιζω. Για λεπτομεριες Εργατικο Δικαιο το οποιο δεν εχω προχειρο αυτη την στιγμη, ειδικα οπως εχει γινει τελευταια ..

attila
14-11-2011, 10:34
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που είναι υπέρ των συνδικαλιστών αλλα δεν θεωρεί εαυτόν μαρξιστή-λενινιστή το σκεπτικό του?

ΟΚ, αν κάποιος πιστεύει σε ένα κράτος που η οικονομία σχεδιάζεται απο το κομουνιστικό κόμμα καταλαβαίνω το σκεπτικό "οι καπιταλιστές είναι άχρηστοι στην κοινωνία αρα πρέπει να είμαστε εναντίον τους παντού και πάντα γιατι εμποδίζουν την εγκαθύδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος χωρίς να προσφέρουν κατι στην κοινωνία". Αυτό το σκεπτικό το καταλαβαίνω.

Για τους υπόλοιπους, ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ??? Δηλαδή οκ, ο εργοδότης προσφέρει μείωση των αποδοχών και οι συνδικαλιστές διαφωνούν. Δικαιωμά τους. Επίσης δικαίωμά τους να πούνε στα μέλη τους οτι αν υπογράψουν με μειωμένους μισθούς θα αποβληθούν απο το συνδικάτο. Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές? Θέλω να πώ, αν κάποιος εργαζόμενος είναι ΝΟΥ ΔΟΥ και δεν θεωρεί άδικο να μειώσει τις αποδοχές του, με ποιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να του το απαγορέψει? ΟΚ, αν είναι κάποιος μαρξιστής-λενινιστής θα πεί οτι τέτιοι εργαζόμενοι είναι τυφλοί και δεν βλέπουν οτι ο καπιταλιστής τους ρίχνει οποτε οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να του απαγορέψουν να υπογράψει γιατι το κομμα ξερει καλύτερα τι τους συμφέρει. Για τους υπόλοιπους όμως, παρακαλώ εξηγήστε μου πως γινεται:

1. Δυο ενήληκες να θέλουν να υπογράψουν ενα συμβόλαιο αλλα οι συνδικαλιστές να μην τους αναγνορίζουν το δικαίωμα και αυτός που θεωρείται ο καλός της υπόθεσης να είναι αυτος που λεει "δεν με νοιάζει αν συμφωνήσατε μεταξύ σας, αν δεν πάρετε άδεια απο εμένα θα σας εμποδίσω να προβείτε στη συμφωνία που θέλετε να κάνετε".

2. Οταν ο εργοδότης καλεί την αστυνομία για να διώξει τους συνδικαλιστές απο τον χώρο που του ανοίκει να θεωρείται κακός. Δηλαδή αν εσείς προσλάβετε εναν υδραυλικό να σας ξεβουλώσει τη βρύση για 10 ευρώ και ξαφνικά μπει μεσα στην κουζίνα σας το ΠΑΜΕ και πει οτι "οχι, αν δεν πληρώσεις τουλάχιστον 20 ευρώ οχι μόνο δεν θα τον αφήσουμε να σου ξεβουλώσει τη βρύση αλλα θα κάτσουμε στην κουζίνα σου και εσύ κάτσε και πλύνε τα πιάτα στην μπανιέρα μεχρι να δεχτείς τους όρους μας", δεν θα καλούσατε την αστυνομία?

Τα παραπάνω τα ρωτάω με ειλικρινέστατες προθέσεις γιατι πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γινεται καποιος μη κομμουνιστής να είναι υπέρ των συνδικαλιστών σε τέτοιες περιπτώσεις.

για τους ιδιους λογους που απλυτοι μαλλιαδες με σκουλαρικια και τατουαζ του μαρξιστικου-λενινιστικου-σταλινικου-τροτσκιστικου-ακροαριστερου-αντιεξουσιαστικου-αναρχικου χωρου χλευαζουν τους κατωριμους συναδελφους-συμφυτητες και κανουν 2μηνες καταληψεις στα πανεπιστημια τους γιατι καποιοι καλοι ανθρωποι θελουν να περασουν τα διδακτρα απο το παραθυρο.
να στελνουμε την αστυνομια και εκει σε αναλογες περιπτωσεις.μαλακα

animae
14-11-2011, 11:19
Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές?

Πέρα από το γεγονός ότι πλέον οι εργοδότες γράφουν στα αρχίδια τους τις συλλογικές συμβάσεις (και με τον νόμο) το οποίο όπως και να το κάνουμε είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους (δεν μου φαίνεται ότι χρειάζεται εξηγήσεις το γιατί), ακόμα και ΝΟΥΔΟΥ να ήτανε ο τύπος, δεν μου φαίνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση που θα υπέγραφε θα ήταν 2000 ευρώ το μήνα και επειδή δεν βγαίνει ο εργοδότης του είπε "αγαπούλα βάλε πλάτη, 1800, να τα αφήσω?", αλλά τα ποσά που μιλάμε είναι τουλάχιστον τα μισά.

Για εναν ανεργο αυτή την στιγμή (μιας και μιλάμε για πρόσληψη), το να βρεί μια δουλειά ακόμα και με 600 ευρώ, είναι μεγάλο πράγμα, καθώς μιλάμε ότι από το ΜΗΔΕΝ πάει στο 600. Αν τα βάλεις κάτω όμως είτε 600,είτε 800 δεν είναι αξιοπρεπής μισθός με δεδομένο το πόσο ανεβασμένο είναι το κόστος ζωής αυτή την στιγμή. Μπορεί λοιπόν αυτός ο πρωην άνεργος νυν εργαζόμενος να θέλει ακόμα και αυτά τα 800, αλλά δεν είναι το πόσο που θα ήθελε για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς. Μόνος του όμως δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να δεχτεί/να μην δεχτεί. Δεν θα δεχτεί όμως επειδή είναι ικανοποιημένος από τα λεφτά, αλλά γιατί δεν έχει άλλη λύση και είναι "τρομακτική ευκαιρία" να βρεί τώρα μια δουλειά.

Και δεν έβαλα πολιτική στην απάντηση.

katwrimos
14-11-2011, 11:58
Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές?

Πέρα από το γεγονός ότι πλέον οι εργοδότες γράφουν στα αρχίδια τους τις συλλογικές συμβάσεις (και με τον νόμο) το οποίο όπως και να το κάνουμε είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους (δεν μου φαίνεται ότι χρειάζεται εξηγήσεις το γιατί), ακόμα και ΝΟΥΔΟΥ να ήτανε ο τύπος, δεν μου φαίνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση που θα υπέγραφε θα ήταν 2000 ευρώ το μήνα και επειδή δεν βγαίνει ο εργοδότης του είπε "αγαπούλα βάλε πλάτη, 1800, να τα αφήσω?", αλλά τα ποσά που μιλάμε είναι τουλάχιστον τα μισά.

Για εναν ανεργο αυτή την στιγμή (μιας και μιλάμε για πρόσληψη), το να βρεί μια δουλειά ακόμα και με 600 ευρώ, είναι μεγάλο πράγμα, καθώς μιλάμε ότι από το ΜΗΔΕΝ πάει στο 600. Αν τα βάλεις κάτω όμως είτε 600,είτε 800 δεν είναι αξιοπρεπής μισθός με δεδομένο το πόσο ανεβασμένο είναι το κόστος ζωής αυτή την στιγμή. Μπορεί λοιπόν αυτός ο πρωην άνεργος νυν εργαζόμενος να θέλει ακόμα και αυτά τα 800, αλλά δεν είναι το πόσο που θα ήθελε για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς. Μόνος του όμως δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να δεχτεί/να μην δεχτεί. Δεν θα δεχτεί όμως επειδή είναι ικανοποιημένος από τα λεφτά, αλλά γιατί δεν έχει άλλη λύση και είναι "τρομακτική ευκαιρία" να βρεί τώρα μια δουλειά.

ναι ωράια προφανώς ειναι δύσκολο να ζήσεις με 600 ευρώ αλλα οπως λες είναι καλύτερο απο το 0. Οταν ένας εργαζόμενος λέει οτι δέχομαι μείωση, προφανώς δεν το κάνει για να βάλει πλάτη, το κάνει γιατι θεωρεί οτι το σεναριο της μειωμένης αμοιβής είναι καλύτερο απο το σενάριο της ανεργίας. Το ερώτημα μου είναι με πιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να ακυρώσει τη συμφωνία αυτή και να πει "δεν με νοιάζει τι θες εσύ, εγω δεν σου επιτρέπω να δουλέψεις με 600 ευρώ" και με βάση πιά λογική ειναι κακός αυτός που καλεί την αστυνομία για να διώξει τύπους που εμποδίζουν τους υπαλλήλους που δέχονται τη μείωση να εργαστούν.

για τους ιδιους λογους που απλυτοι μαλλιαδες με σκουλαρικια και τατουαζ του μαρξιστικου-λενινιστικου-σταλινικου-τροτσκιστικου-ακροαριστερου-αντιεξουσιαστικου-αναρχικου χωρου χλευαζουν τους κατωριμους συναδελφους-συμφυτητες και κανουν 2μηνες καταληψεις στα πανεπιστημια τους γιατι καποιοι καλοι ανθρωποι θελουν να περασουν τα διδακτρα απο το παραθυρο.
να στελνουμε την αστυνομια και εκει σε αναλογες περιπτωσεις.μαλακα

Υπάρχει τεράστια διαφορά. Το πανεπιστήμιο ανοίκει σε όλους μας, οποτε αν η πλειοψηφεία αποφασίσει οτι η κατάληψη του πανεπιστημίου δεν δικαιούται η μειοψηφία να φωνάξει την αστυνομία. Η επιχειρηση του τύπου ομως ΔΕΝ ανοικει στους εργαζομένους του, ακόμα και αν το 99% των εργαζομένων θέλουν κατάληψη η επιχείρηση ανοίκει στον ίδιο. Τώρα οκ, μπορεί να μου πεις οτι είσαι κομουνιστής και δεν θες να έχει ο τύπος την ιδιοκτησία της επιχείρησης, σεβαστό. Αυτό το καταλαβαίνω. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται κάποιος απο το υπόλοιπο 90% της κοινωνίας που δεν θέλει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας να πιστεύει οτι οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να ακυρώνουν συμφωνίες μεταξύ ενηλίκων με το έτσι θέλω. Οποιος απο σας ευκαιρεί ας μου απαντήσει.

animae
14-11-2011, 12:18
ναι ωράια προφανώς ειναι δύσκολο να ζήσεις με 600 ευρώ αλλα οπως λες είναι καλύτερο απο το 0. Οταν ένας εργαζόμενος λέει οτι δέχομαι μείωση, προφανώς δεν το κάνει για να βάλει πλάτη, το κάνει γιατι θεωρεί οτι το σεναριο της μειωμένης αμοιβής είναι καλύτερο απο το σενάριο της ανεργίας. Το ερώτημα μου είναι με πιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να ακυρώσει τη συμφωνία αυτή και να πει "δεν με νοιάζει τι θες εσύ, εγω δεν σου επιτρέπω να δουλέψεις με 600 ευρώ" και με βάση πιά λογική ειναι κακός αυτός που καλεί την αστυνομία για να διώξει τύπους που εμποδίζουν τους υπαλλήλους που δέχονται τη μείωση να εργαστούν.

Μα δεν δέχεται την μείωση επειδή θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, δεν θα δεχόταν.
Στέκεσαι όμως στο γεγονός ότι οι συνδικαλιστές σταματάνε μια οποιαδήποτε διαδικασία και όχι στο που οδηγούν οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η εργοδοσία.
Μένεις στο ότι "με ποιό δικαίωμα απαγορεύουν στον άλλον να δεχτεί!!!11!~" και δεν μένεις στο ότι έτσι και δεχτείς σε γαμάει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Δεν θα σταθούμε ότι "καλύτερα 600 παρά 0", είναι κατάντια αυτό, δεν θα πρεπε καν να υφίσταται μια τέτοια συζήτηση.

katwrimos
14-11-2011, 13:26

Μα δεν δέχεται την μείωση επειδή θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, δεν θα δεχόταν.
Στέκεσαι όμως στο γεγονός ότι οι συνδικαλιστές σταματάνε μια οποιαδήποτε διαδικασία και όχι στο που οδηγούν οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η εργοδοσία.
Μένεις στο ότι "με ποιό δικαίωμα απαγορεύουν στον άλλον να δεχτεί!!!11!~" και δεν μένεις στο ότι έτσι και δεχτείς σε γαμάει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Δεν θα σταθούμε ότι "καλύτερα 600 παρά 0", είναι κατάντια αυτό, δεν θα πρεπε καν να υφίσταται μια τέτοια συζήτηση.

Κοίταξε, υπάρχει ένα όριο μισθού κάτω απο το οποίο δεν μπορεί κανεις όντως να ζήσει αξιοπρεπως, γι΄αυτό υπάρχει και ο κατώτατος μισθός (ναι, υπάρχουν και τύποι που το γράφουν σταρχίδια τους αλλα αυτό δεν γινεται με συμβόλαια και εγγραφες συμβάσεις αλλα σε καταστάσεις μαύρης εργασίας). Οταν ο εργοδότης λέει οτι θα μειώσει ένα μισθό 50% δεν θέλει να πει οτι κάποιος θα πάει απο τα 800 στα 400 αλλα προφανώς σε μισθούς με τετραψήφια νούμερα. Αν λοιπόν ενας εργοδότης δίνει 2000 σε κάποιον και μπορεί να βρεί έξω εργαζόμενους με 1000 ευρώ, όπως και όταν εσύ πχ θες να χτίσεις πχ μια ντουλάπα σπίτι σου και μπορείς να διαλέξεις εναν τεχνίτη που θα σου πάρει 2000 ή εναν που θα σου πάρει 1000, δεν δικαιούστε να διαλέξετε αυτόν που θα σας δώσει την καλύτερη δουλειά για τα λιγότερα λεφτα?

Θέλω να πω, αυτός είναι ενας απο τους λόγους που είμαστε στα χάλια που είμαστε, οτι υπάρχουν πολλοί τύποι στην ελλάδα που χτυπάνε ψηλότερους μισθούς απότι αντίστοιχοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες της ευρώπης, χωρις να παράγουν αντίστοιχη δουλειά. Δηλαδή ναι οκ, καταλαβαίνω, πακέτο να παίρνεις 2000 και ξαφνικά να στα κάνουνε 1000, αλλα αμα απαγορέψουμε τις μειώσεις τοτε δεν θα υπάρχει καμία επιχείρηση να πουλήσει στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει οτι τώρα που μας κόβουνε τα δανεικά δεν θα έχουμε λεφτά για πετρέλαιο και φάρμακα (εκτός αν νομίζεις οτι ξερωγώ θα πάμε στους σαουδάραβες και θα τους πείσουμε να μας πουλήσουν πετρέλαιο φτηνότερα γιατι ο μητσάρας θέλει 2000 για να πληρώσει τις δώσεις του Άουντι).

Ναι, μαλακία αυτός που θα πάρει 1000 ευρώ απο 2000, αλλα ακόμα μεγαλύτερη μαλακία δεν είναι να κρατήσει τις 2000 αλλα να κλείσουν τόσες πολλές επιχειρήσεις που θα υπάρχουν τύποι που δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φαρμακά τους?

Shadowking
14-11-2011, 14:48
Επειδή είσαι ο κατώριμος και είσαι βλάκας και δεν διάβασες καν το άρθρο, παραθέτω απόσπασμα ->

Η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθεί να εφαρμόσει επιχειρησιακή σύμβαση και οι εργαζόμενοι κάλεσαν σε συνέλευση.Τα μέλη του σωματείου πήγαν στην εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της αποθήκης Γεωργίου (αποθήκη βιβλίων) προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.
Τότε η εργοδοσία μήνυσε τα μέλη του σωματείου για παράνομη εισβολή στο χώρο και κατέφτασαν περιπολικά της αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή πάνω από 10 συνδικαλιστές του σωματείου βιβλίου-χάρτου αλλά και η Δ. Χαραλαμπίδου μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα στην πλατεία Δημοκρατίας.

To oποίο απόσπασμα λέει, ότι όλο το σκηνικό έγινε γιατί αντιπροσωπεία του σωματείου παρενέβη στην συνέλευση των εργαζομένων, ημέρα Κυριακή, στην οποία συνέλευση θα συζητιόνταν η μείωση μισθών. Ένα κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων λοιπόν, όπως το ΒΧ στην περίπτωσή μας, εκτός από δικαίωμα με βάση την εργατική νομοθεσία, έχει και την υποχρέωση να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους και τις διεκδικήσεις τους σε αντίστοιχες φάσεις, ή σε απολύσεις, ή σε μη καταβολή δεδουλευμένων, σε κάθε εργασιακό χώρο που άπτεται του κλάδου. Αυτό έγινε και την Κυριακή, απλά επειδή ο εργοδότης είναι αρχίδι φώναξε τους φίλους του τους μπάτσους και μπουζουριάσανε το μισό σωματείο και την γραμματέα του ΕΚΘ, λολ. Και το πάω τελείως θεσμικά, ούτε κατάληψη του χώρου έγινε, ούτε σταματήθηκε καμία διαδικασία, ούτε τπτ.

Επίσης, δεν ξέρω τι σκατά πίνεις εκεί στην Σκανδιναβία αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ να είναι ο άλλος, κανείς δεν θέλει να του κόψουν τον μισθό 50%, εκτός αν θεωρείς ότι αναδρομικά επειδή τους ψήφισε του αξίζει και πρέπει να στήσει πλάτη να σωθεί η χώρα, κώλο στο αφεντικό για να σωθεί η επιχείρηση κοκ

Επίσης σε εργαζόμενους σε αποθήκη βιβλίου, στην Ελλάδα του '11, με 4ψηφιες αποδοχές που θα του τις κόψουν 50% και θα παραμείνουν 4 ψήφιες. Δηλαδή είσαι όντως τόσο χαζός ή το παίζεις;

Και τελευταίο, όταν ένας εργαζόμενος αποδέχεται μείωση το κάνει γιατί αποδέχεται την τρομοκρατία της απόλυσης, της ανεργίας και της πείνας και κυρίως γιατί νοιώθει μόνος απέναντι στον εργοδότη, χωρίς συλλογική κάλυψη. Ε, για αυτό υπάρχουν τα σωματεία για να βάζουν όλα τα παραπάνω βαθιά στην κωλάρα κάθε σιχαμένου αφεντικού.

Και ρε σκατοπρήχτη με τις φοβερές οικονομικές σπουδές που θεωρείς ότι τα χάλια που 'χουμε οφείλονται στο οτι δεν δουλεύαμε αρκετά, πότε δουλεύεις ρε βλάκα που 'σαι όλες τις εργάσιμες ώρες στο er;

Καλοπροαίρετα πάντα ε.

Griffith
14-11-2011, 16:02
tl;dr
πάλη των τάξεων λέγεται και υπάρχει σαν έννοια σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου.

Odonian
14-11-2011, 18:17
Θέλω να πω, αυτός είναι ενας απο τους λόγους που είμαστε στα χάλια που είμαστε, οτι υπάρχουν πολλοί τύποι στην ελλάδα που χτυπάνε ψηλότερους μισθούς απότι αντίστοιχοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες της ευρώπης, χωρις να παράγουν αντίστοιχη δουλειά.

Αχρείαστο επιχείρημα και υπονομευτικό της δικής σου επιχειρηματολογίας. Τι πάει να πει δεν παράγουν την αντίστοιχη δουλειά; Πέρα από κηφήνες που πάντα και παντού θα υπάρχουν, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων που εργάζονται σκληρότατα σε θέσεις που απαιτούν ειδίκευση και ο μισθός τους είναι σταθερά χαμηλότερος από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς. Όπως το γράφεις ρίχνεις το βάρος του γεγονότος αυτού στον ίδιο τον εργαζόμενο, κάτι που είναι μάλλον άδικο και αρκετά απλοϊκό.

katwrimos
14-11-2011, 21:12
[...] όλο το σκηνικό έγινε γιατί αντιπροσωπεία του σωματείου παρενέβη στην συνέλευση των εργαζομένων, ημέρα Κυριακή, στην οποία συνέλευση θα συζητιόνταν η μείωση μισθών. Ένα κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων λοιπόν, όπως το ΒΧ στην περίπτωσή μας, εκτός από δικαίωμα με βάση την εργατική νομοθεσία, έχει και την υποχρέωση να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους και τις διεκδικήσεις τους σε αντίστοιχες φάσεις, ή σε απολύσεις, ή σε μη καταβολή δεδουλευμένων, σε κάθε εργασιακό χώρο που άπτεται του κλάδου. Αυτό έγινε και την Κυριακή, απλά επειδή ο εργοδότης είναι αρχίδι φώναξε τους φίλους του τους μπάτσους και μπουζουριάσανε το μισό σωματείο και την γραμματέα του ΕΚΘ, λολ. Και το πάω τελείως θεσμικά, ούτε κατάληψη του χώρου έγινε, ούτε σταματήθηκε καμία διαδικασία, ούτε τπτ.

Ναι, δεν διαφωνώ οτι το αφεντικό είναι αρκετά αρχίδι ωστε να καταθέσει μυνήσεις (αρκεί να διώξει όποιους δεν γουστάρει απο το χώρο του). Το θέμα όμως που θίγω έχει να κάνει με την γενικότερη τάση να θεωρούνται όλες οι μειώσεις μισθών παντου και πάντα κακές και σε αυτό το θέμα το μόνο που έχεις να παραθέσεις είναι εξυπνακισμοί.

Επίσης, δεν ξέρω τι σκατά πίνεις εκεί στην Σκανδιναβία αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ να είναι ο άλλος, κανείς δεν θέλει να του κόψουν τον μισθό 50%, εκτός αν θεωρείς ότι αναδρομικά επειδή τους ψήφισε του αξίζει και πρέπει να στήσει πλάτη να σωθεί η χώρα, κώλο στο αφεντικό για να σωθεί η επιχείρηση κοκ

Ναι ωραία, ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισε να δεχτεί τη μείωση. Ξερεις, υπάρχουν υπάλληλοι που δέχονται μειώσεις γιατι η επιχείρηση που εργάζονται έχει ζημιές οπότε προτιμούν μια μόνιμη δουλειά απο το να μπούν στην ουρά μαζί με τις άλλες 500 000 ανέργων απο επιχειρήσεις που κλείσαν τα τελευταία δυο χρόνια. Μια επιχείρηση σαν αυτή στην παρούσα οικονομική κατάσταση βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 30-50% ενώ παράλληλα τα δάνεια απο τις τράπεζες που παίζαν παλιά εξαφανίζονται. Οπότε υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να δεχτεί κάποιος μια μείωση αποδοχών. Και σε κάθε περίπτωση αν καταλήξει εκεί κάποιος, ποιός είσαι εσυ που θα του πείς "οχι, δεν με ενδιαφέρει τι θες, δεν με ενδιαφέρει αν σε 3 μήνες θα κλείση η επιχείρηση σου, αν δεν σου δώσω άδεια δεν θα κάνεις τίποτα"?

Επίσης σε εργαζόμενους σε αποθήκη βιβλίου, στην Ελλάδα του '11, με 4ψηφιες αποδοχές που θα του τις κόψουν 50% και θα παραμείνουν 4 ψήφιες. Δηλαδή είσαι όντως τόσο χαζός ή το παίζεις;

Όπως έχω ξαναπεί (και σοβαρά σιχαίνομαι που πρέπει να το ξαναπώ αλλα δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοιες προσβολές απο άσχετους) για το αν είμαι χαζός υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το αντιθετο. Τα υποθετικά μου νούμερα ήταν παράδειγμα και επειδή περνάω τη μισή μου μέρα στο η-βιούς μετρώντας ποιος πληρώνεται πόσο, με κάθε καλή πρόθεση σκάσε ασχετε. Θα σου απάνταγα σοβαρά αλλα επειδή αγνοείς το βασικό ποιντ μου σχετικά με το βασικό μισθό πάω παρακάτω, αν θες ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου.

Και τελευταίο, όταν ένας εργαζόμενος αποδέχεται μείωση το κάνει γιατί αποδέχεται την τρομοκρατία της απόλυσης, της ανεργίας και της πείνας και κυρίως γιατί νοιώθει μόνος απέναντι στον εργοδότη, χωρίς συλλογική κάλυψη. Ε, για αυτό υπάρχουν τα σωματεία για να βάζουν όλα τα παραπάνω βαθιά στην κωλάρα κάθε σιχαμένου αφεντικού.

ναι ωραία, οι εργαζόμενοι που δέχονται μειώσεις γιατι τους τρομοκρατούνε εχουν κάθε δικαίωμα να συνδικαλιστούν. Το ερώτημα μου δεν ήταν αυτό, το ερώτημα μου ήταν γιατί θα πρέπει ενας συνδικαλιστής να έχει το δικαίωμα να απαγορέψει την εργασία σε όσους δεχονται μειώσεις γιατι πείθονται οτι διαφορετικά η επιχείρηση θα κλείσει. Και ναι, ξέρω οτι πολλές φορές οι εργοδότες λενε ψέματα οτι η επιχείρηση δεν παει καλα, αλλα οι χιλιάδες απολυμένων απο επιχειρήσεις που κλείσαν ειναι αποδειξη οτι υπαρχουν και εργοδότες που λένε την αλήθεια όταν λένε "μειώσεις ή κλείνουμε". Οπότε αν κάποιος πείθεται οτι η επιχείρησή του ενδέχεται να κλείσει, ειναι δική του ευθύνη.

Και ρε σκατοπρήχτη με τις φοβερές οικονομικές σπουδές που θεωρείς ότι τα χάλια που 'χουμε οφείλονται στο οτι δεν δουλεύαμε αρκετά, πότε δουλεύεις ρε βλάκα που 'σαι όλες τις εργάσιμες ώρες στο er;

Καλοπροαίρετα πάντα ε.

Δεν σε αφορά που δουλεύω και ποιόν δουλεύω, το μόνο που θα σου πω είναι οτι όταν θα πάρεις πτυχείο απο κορυφαίο πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα δουλεύεις 50ωρες βδομαδες σε δουλειά που βρίσκεται 90χλμ μακρυά απο τον τρόπο που σπουδάζεις με τους βαθμούς που το πήρα εγώ, τοτε θα δικαιούσαι ίσως να με λες τεμπέλη η χαζο.

Phantom Duck
14-11-2011, 21:21
Δεν σε αφορά που δουλεύω και ποιόν δουλεύω, το μόνο που θα σου πω είναι οτι όταν θα πάρεις πτυχείο απο κορυφαίο πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα δουλεύεις 50ωρες βδομαδες σε δουλειά που βρίσκεται 90χλμ μακρυά απο τον τρόπο που σπουδάζεις με τους βαθμούς που το πήρα εγώ, τοτε θα δικαιούσαι ίσως να με λες τεμπέλη η χαζο.

http://www.unipi.gr/images/sec_m_1_top.gif

katwrimos
14-11-2011, 21:27

http://www.unipi.gr/images/sec_m_1_top.gif

Το οτι είσαι κομπλεξικός το κατάλαβα αλλα τι νόημα έχει να παραθέτεις το ΠΑΠΕΙ? Ακομα και αν ήταν σκατά σχολή (που δεν είναι), τι σχέση έχει απο τη στιγμή που απο το 2003 δουλεύω και σπουδάζω σε σκανδιναβικά πανεπιστήμια (http://www.lunduniversity.lu.se/)?

Θέλω να πω, αυτός είναι ενας απο τους λόγους που είμαστε στα χάλια που είμαστε, οτι υπάρχουν πολλοί τύποι στην ελλάδα που χτυπάνε ψηλότερους μισθούς απότι αντίστοιχοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες της ευρώπης, χωρις να παράγουν αντίστοιχη δουλειά.

Αχρείαστο επιχείρημα και υπονομευτικό της δικής σου επιχειρηματολογίας. Τι πάει να πει δεν παράγουν την αντίστοιχη δουλειά; Πέρα από κηφήνες που πάντα και παντού θα υπάρχουν, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων που εργάζονται σκληρότατα σε θέσεις που απαιτούν ειδίκευση και ο μισθός τους είναι σταθερά χαμηλότερος από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς. Όπως το γράφεις ρίχνεις το βάρος του γεγονότος αυτού στον ίδιο τον εργαζόμενο, κάτι που είναι μάλλον άδικο και αρκετά απλοϊκό.

Ναι σαφώς υπάρχουν και τέτιοι εργαζόμενοι, αλλα κάθε χρόνο δανειζόμαστε ως χώρα 10 δις για να αγοράζουμε πράγματα απο το εξωτερικό επειδή αυτά που πουλάμε ως ελλάδα δεν αρκούν. Μπορεί να υπάρχουν τομείς που οι εργαζόμενοι σκίζονται για ένα κομάτι ψωμί αλλα ο ΜΕΣΟΣ εργαζόμενος δανείζεται 100 ευρώ το μήνα απο το εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει οτι ή πρέπει ή να δουλεύει περισσότερο, ή να πληρώνεται λιγότερο. Ακόμα και με δραχμές, στην ουσία μιλάμε για μείωση στα πραγματικά εισοδήματα γιατι ο πληθωρισμός θα εκτροχιαστεί εντελώς. Ως χώρα εισάγουμε κάθε χρόνο 10 δις περισσότερα απο όσα εξάγουμε (χωρις να υπολογίζω τόκους στο υπάρχον χρέος), αυτό σημαίνει απλά οτι ή κάποια πράγματα πρέπει να σταματήσουμε να τα αγοράζουμε ή να πουλάμε περισσότερα, εκτός αν νομίζεις οτι αυτοί που μας δανείζουνε το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους και δεν θα μας ζητήσουν ποτέ ανταλάγματα.

Odonian
14-11-2011, 21:51
Μπορώ να δεχτώ ως επιχείρημα το "ως χώρα πάμε σκατά, δέξου τη μείωση και suck it up" (άσχετα αν δεν το στηρίζω απαραίτητα), αλλά η μικρότερη παραγωγή που έχει ο Έλληνας εργαζόμενος πολύ συχνά δεν είναι ευθύνη του ιδίου. Οι περισσότεροι στον ιδιωτικό χώρο δουλέυουν σκληρά και για πάρα πολλούς λόγους αυτό δεν αντικατοπτρίζεται στην παραγωγή συνολικά της χώρας. Το (αναμφισβήτητο) γεγονός ότι η χώρα δεν παράγει έχει αιτίες πολύ διαφορετικές από το πόσο δουλεύει ο μέσος εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα. Υπάρχει διαφθορά, λάθος πολιτική των κυβερνήσεων, ιστορικοί λόγοι και ένα κάρο άλλες παράμετροι.

Αυτό που λέω είναι ότι ο μέσος Έλλην εργαζόμενος (στον ιδιωτικό χώρο), με την ίδια δουλειά στην Ευρώπη, θα έβγαζε παραπάνω λεφτά και θα ήταν ασφαλέστατος στο ενδεχόμενο απολύσεων. Απλά εδώ θα δουλέψει για να μαζευτούν δέκα πορτοκάλια που κοστίζουν 5 ευρώ, θα πάνε έξω και θα γυρίσουν ως χυμός που θα κοστίζει 10, θα τον αγοράσει και θα χρωστάει στην Ευρώπη τα 5 της διαφοράς. Γιατί κανείς παπάρας δεν έχει φτιάξει ένα εργοστάσιο να κάνει πορτοκαλάδες (απλοϊκό παράδειγμα, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ).

(Πέρα πάντα από την εκμετάλλευση της κατάστασης από διάφορα αφεντικά που βρήκαν ευκαιρία να μειώσουν το κόστος τους πατώντας στην περιρρέουσα τρομοκρατική κατάσταση.)

stam and the witches
14-11-2011, 22:19
Ρε κατώριμε, δε γίνεται να χεις λιώσει τόσα χρόνια σπουδάζοντας οικονομικά και να αντιμετωπίζεις το συνδικαλισμό λες και δεν τον έχεις ξανακούσει ποτέ. Σοβαρά πράγματα είναι αυτά;

Sotos_The_Tequiler
14-11-2011, 22:23
Ρε κατώριμε, δε γίνεται να χεις λιώσει τόσα χρόνια σπουδάζοντας οικονομικά και να αντιμετωπίζεις το συνδικαλισμό λες και δεν τον έχεις ξανακούσει ποτέ.

Έφτασε στο αμήν και είπε να τα πει... τον καταλαβαίνω.
(καμία ειρωνεία)

stam and the witches
14-11-2011, 22:25
Και επίσης

Ναι σαφώς υπάρχουν και τέτιοι εργαζόμενοι, αλλα κάθε χρόνο δανειζόμαστε ως χώρα 10 δις για να αγοράζουμε πράγματα απο το εξωτερικό επειδή αυτά που πουλάμε ως ελλάδα δεν αρκούν. Μπορεί να υπάρχουν τομείς που οι εργαζόμενοι σκίζονται για ένα κομάτι ψωμί αλλα ο ΜΕΣΟΣ εργαζόμενος δανείζεται 100 ευρώ το μήνα απο το εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει οτι ή πρέπει ή να δουλεύει περισσότερο, ή να πληρώνεται λιγότερο. Ακόμα και με δραχμές, στην ουσία μιλάμε για μείωση στα πραγματικά εισοδήματα γιατι ο πληθωρισμός θα εκτροχιαστεί εντελώς. Ως χώρα εισάγουμε κάθε χρόνο 10 δις περισσότερα απο όσα εξάγουμε (χωρις να υπολογίζω τόκους στο υπάρχον χρέος), αυτό σημαίνει απλά οτι ή κάποια πράγματα πρέπει να σταματήσουμε να τα αγοράζουμε ή να πουλάμε περισσότερα, εκτός αν νομίζεις οτι αυτοί που μας δανείζουνε το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους και δεν θα μας ζητήσουν ποτέ ανταλάγματα.

Σύμφωνο σταθερότητας λέγεται, δεν παράγεις και δε διανοείσαι να το κάνεις για να δανείζεσαι για να αγοράζεις ξένα προϊόντα. Επαναλαμβάνω, τόσα χρόνια τεχνοκρατικών σπουδών αλλά πολιτικό αισθητήριο 0, για να ρθεις το 2011 και να μοιράσεις συλλογική ευθύνη με shift-βελάκι όπου τυχαίνει και δε βλέπεις αποδοτικότητα σε νούμερα.

animae
14-11-2011, 22:35
1)Κοίταξε, υπάρχει ένα όριο μισθού κάτω απο το οποίο δεν μπορεί κανεις όντως να ζήσει αξιοπρεπως, γι΄αυτό υπάρχει και ο κατώτατος μισθός (ναι, υπάρχουν και τύποι που το γράφουν σταρχίδια τους αλλα αυτό δεν γινεται με συμβόλαια και εγγραφες συμβάσεις αλλα σε καταστάσεις μαύρης εργασίας). Οταν ο εργοδότης λέει οτι θα μειώσει ένα μισθό 50% δεν θέλει να πει οτι κάποιος θα πάει απο τα 800 στα 400 αλλα προφανώς σε μισθούς με τετραψήφια νούμερα. Αν λοιπόν ενας εργοδότης δίνει 2000 σε κάποιον και μπορεί να βρεί έξω εργαζόμενους με 1000 ευρώ, όπως και όταν εσύ πχ θες να χτίσεις πχ μια ντουλάπα σπίτι σου και μπορείς να διαλέξεις εναν τεχνίτη που θα σου πάρει 2000 ή εναν που θα σου πάρει 1000, δεν δικαιούστε να διαλέξετε αυτόν που θα σας δώσει την καλύτερη δουλειά για τα λιγότερα λεφτα?

2)Θέλω να πω, αυτός είναι ενας απο τους λόγους που είμαστε στα χάλια που είμαστε, οτι υπάρχουν πολλοί τύποι στην ελλάδα που χτυπάνε ψηλότερους μισθούς απότι αντίστοιχοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες της ευρώπης, χωρις να παράγουν αντίστοιχη δουλειά. Δηλαδή ναι οκ, καταλαβαίνω, πακέτο να παίρνεις 2000 και ξαφνικά να στα κάνουνε 1000, αλλα αμα απαγορέψουμε τις μειώσεις τοτε δεν θα υπάρχει καμία επιχείρηση να πουλήσει στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει οτι τώρα που μας κόβουνε τα δανεικά δεν θα έχουμε λεφτά για πετρέλαιο και φάρμακα (εκτός αν νομίζεις οτι ξερωγώ θα πάμε στους σαουδάραβες και θα τους πείσουμε να μας πουλήσουν πετρέλαιο φτηνότερα γιατι ο μητσάρας θέλει 2000 για να πληρώσει τις δώσεις του Άουντι).

1)Στην ουσία στο πρώτο λες, αν για παράδειγμα ένας που έχει φτάσει τα 45 έχει μισθό 2000 (και είναι ήδη 20 χρόνια στην εταιρία) που είναι αυξήσεις στην ουσία τα 2 χιλιάρικα λόγω προυπηρεσίας/εμπειρίας/κλπ, τότε να δεχτεί να πάει στο 1 χιλιάρικο γιατί η μόνη λύση είναι η απόλυση. Δηλαδή ένας μεσήλικας, που μπορεί άλλωστε να βρεί πολύ άνετα μια άλλη δουλειά στα 45 του, θα πρέπει να δεχτεί να πάει σε μισθό που ήταν όταν πρωτοπροσελήθφη. Καλό.
Αν επίσης για κάποιον λόγο πήρε κάποιον και του έδωσε 2000 με το καλημέρα, ε συγγνώμη τότε, ας κοίταγε τι του δίνει από την αρχή και να μην του πεί μετά από λίγο καιρό για 50% μείωση.
Όταν μιλάμε για τέτοια ποσά, το 50% που λες, είναι όχι απλά σφάξιμο, αλλά για φυλακή.

2) Οι υψηλότεροι μισθοί είναι πρόβλημα της εργοδοσίας αν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα. Αν δεν τα είχε, ας μην τα έδινε. Από την άλλη βέβαια όταν μιλάμε για κάποιον που παίρνει 5000, το να του μειώσει το μισθό στα 2500, ε συγγνώμη κιόλας, αλλά δεν μου φαίνεται ότι απασχολεί κανέναν. Και πάλι ζωάρα κάνει.
Αν μιλάμε για δημόσιο, τότε αυτό είναι όντως πρόβλημα του κράτους, αφού είναι παράλογο κάποιος να πληρώνεται τόσο υψηλά.
Όπως και να χει το πράγμα, αυτό που λες ότι εδώ δεν παράγουν τόσο όσο έξω είναι τεράστια μαλακία. Το κάλυψαν και άλλοι αυτό το θέμα, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.

Πάντως από τα πόστ σου φαίνεται ότι κοιτάς μόνο τα νούμερα και τον άνθρωπο τον γράφεις στα αρχίδια σου. Το (1) είναι ένα γελοίο παράδειγμα για αυτό.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι κάποιος με 4354 χιλιάρικα μισθό θα έχει μείωση στο 50%, αλλά ότι αυτός με τα 1000 και τα 800, θα έχει 10 και 20%.
Υπάρχουν πολυεθνικές με μεγάλα κεφάλαια από πίσω, όπου δεν τηρούν συλλογικές συμβάσεις γιατί έχουν βρεί τρύπες στον νόμο, και τελικά ενώ παίρνουν μηχανικούς τους πληρώνουν λιγοτερα γιατί δεν τους προσλαμβάνουν ως μηχανικούς, ενώ εν τέλει η δουλειά τους είναι μηχανικός.
Επίσης είναι αστείο να λες για έλληνες εργαζόμενους και δουλειά, από την στιγμή που υπάρχουν νούμερα που μας βγάζουν στην πρώτη θέση (ή δευτερη δεν θυμάμαι) στις ώρες εργασίας και στις χαμηλότερες στους μισθούς συγχρόνως.

edit: Μόλις είδα για τις εισαγωγές/εξαγωγές. Το ότι εισάγουμε πατάτες ή πορτοκάλια από το εξωτερικό, δεν μου φαίνεται ότι φταίνε οι αγρότες για αυτό ε.

metamelia3
14-11-2011, 22:47
μα πως γινεται να θεωρει τον εαυτο του εξυπνο;

Phantom Duck
14-11-2011, 22:53
δεν είναι τίποτα παιδιά, φταίει ο ήλιος της μεσογείου που κάνει τεμπέληδες και γαμάει τις εξαγωγές. τώρα η ιρλανδία πώς μας ξέφυγε δεν ξέρω, μάλλον φταίνε τα ουίσκια.

Kaserinos
15-11-2011, 00:46
http://www.dailymotion.com/video/xmbjzg_yyyyyyyy-yyy-yyyyy-y-yyy-yyyyy-yyyyyyyy-yyyyyyyyyy_news?start=1#from=embed

coolhipster
15-11-2011, 14:38
http://www.youtube.com/watch?v=D2yXaq_4vOE

ubu
15-11-2011, 15:25
Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει στο βίντεο. Επίσης ποια πορεία είναι αυτή;

Art In Haste
15-11-2011, 15:44
Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=326078)

Shadowking
15-11-2011, 15:50
Καμία. Το κλασσικό νταβαντούρι που γίνεται το 3ημερο του πολυτεχνείου για τραπεζάκια κτλ.

ubu
15-11-2011, 16:05
Καταψηφίστε την κυβέρνηση Παπαδήμου (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=326078)

Ξεράσματα του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ που ενώ τόσο καιρό κάνανε γαργάρα τις πολιτικές του Γιωργάκη τώρα που τον έκανε πέρα η Ευρώπη θυμήθηκαν τις σοσιαλιστικές καταβολές του κόμματος και μιλάνε για κοινοβουλευτικά πραξιμοπήματα, εξωθεσμικούς παράγοντες και αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Σκέτη αηδία. Καλύτερα Παπαδήμος, Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου, Μπακογιάννη και σκληρός νεοφιλελευθερισμός, τουλάχιστον αυτοί είναι ειλικρινείς.

coolhipster
15-11-2011, 16:17
Καμία. Το κλασσικό νταβαντούρι που γίνεται το 3ημερο του πολυτεχνείου για τραπεζάκια κτλ.

ειναι πιο πολυ το εντυπωσιακο της υποθεσης καθως φενεται οτι 3 αναρχικοι παιρνουν στο κυνηγι 100 πασπιτες

katwrimos
16-11-2011, 18:18
Τα προβλήματα που εμφανίζονται σε μια οικονομία όταν η ανεργία ανεβαίνει, τα εισοδήματα μειώνονται και η τραπεζική ρευστότητα εξανεμίζεται, είναι κάτι που -στο βαθμό που αναμένεται να φτάσει στην ελλάδα- είναι κάτι που έχει ξαναγίνει μόνο μια φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στην απόλυτη κατάρευση με τράπεζες να κλείνουν οπως έγινε την περίοδο του κραχ αλλα αν φτάσουμε εκεί τότε η δική μας κρίση θα είναι πολύ παρεμφερής με την εποχή του Great Depression.

Ο Milton Friedman μας δίνει το preview:

http://www.youtube.com/watch?v=jOO4kPSaD4Y&feature=player_embedded

attila
17-11-2011, 02:00
πλακα που θα εχετε αυριο που θα τρεχετε,τρέξιμο από 3 δεν έφαγε κανείς κτλ
συνεργασια πασπ-ματ,κυνηγητο πασπιτων στη στουρναρη και ανακοινωση-καταγγελια πασπ εμπ προς τις υπολοιπες πασπ της αθηνας(φωτογραφιζει πασπ ασοεε) που πηγαν να κανουν τσαμπουκα και δεν τους ακουσαν και δεν ηξεραν τι τους περιμενε

asimoulis
17-11-2011, 18:16
http://www.dailymotion.com/video/xmbjzg_yyyyyyyy-yyy-yyyyy-y-yyy-yyyyy-yyyyyyyy-yyyyyyyyyy_news?start=1#from=embed

ναι αυτό ήθελα να το ποστάρω. δεν γουστάρουν ανεμογεννήτριες στη σκύρο. άνετα ξεφορτώνω λιγνίτη μες στα δωμάτια των παιδιών τους.

pixies
17-11-2011, 18:48
Άλλαξε τις ταμπέλες του υπουργείου σε πολυτονικές ο Άδωνις Γεωργιάδης! (http://news247.gr/ellada/politiki/o_adwnis_allakse_tis_pinakides_sto_ypoyrgeio.1497403.html)
και τωρα παω καπου ησυχα να απελπιστω...

enitharmon
18-11-2011, 01:15
εντωμεταξύ
Για πρώτη φορά ΜΑΤ μπήκαν στο ΑΠΘ (http://news247.gr/ellada/eidiseis/gia_prwth_fora_mat_mphkan_sto_apth.1500867.html)

Tispanagias tamatia
18-11-2011, 02:00
και καλά, πρώτη φορά..

rat_poison
18-11-2011, 02:22
αν εννοούν πρώτη φορά με τη νέα κυβέρνηση να το δεχτώ

tsimpouklano
18-11-2011, 02:33
Γενικά σουρεάλ φάσεις, με μικρούτσικο-θηβαίο δίπλα στα μπάχαλα να κόβουν βόλτες.

H.
18-11-2011, 11:46
Ποια πρώτη φορά ρε, lol.

katwrimos
18-11-2011, 11:59
One professor to another: listen to the people, or fail (http://www.ft.com/intl/cms/s/0/71dcd80c-1110-11e1-ad22-00144feabdc0.html#axzz1dwgTRvUV)
By Michael Ignatieff

After economic default comes political default. Politicians in Greece and Italy have failed. Now it’s the technocrats’ turn. Having been pummeled by the bond markets and disgraced by their own intrigues, the Greek political class has turned to Lucas Papademos while the Italians have turned to Mario Monti. Both are skilled and reputable economists, but a sceptic can be forgiven for asking: why should ordinary citizens trust them?
Both belong to the class of bankers and economists who dropped Europe into this mess in the first place. Both occupied commanding positions in European Union institutions that winked at a decade of Greek and Italian lies about their public finances. So why then are Greece and Italy turning to Eurocrats to pull them out? Because no one else has any authority left.

Technocrats are supposed to have the mysterious authority of being above politics. But there is no “above politics”. The crisis is political all the way through.
The problems both countries face are not technocratic. The measures that must be taken are obvious enough: regain control of public finances, restart demand and make the two southern economies competitive again. The problem is political: how to push a reluctant bureaucracy to reform itself, how to corral parliamentarians into voting for tax increases, and how to persuade a hard-pressed people that the proposed sacrifices are fair and that there is light at the end of the tunnel.
As Greece has shown, if you can’t persuade people that austerity is fair, a country can become ungovernable. This is now the issue in southern Europe.
Mr Monti and Mr Papademos have to restore governability but neither has much political legitimacy. Neither came into office as a result of a popular vote, and if the technocrats fail, the political class will resume power saying “I told you so”. If the technocrats succeed, the political class will take the credit.Either way, the politicians think they will win and lead their countries back to their bad old ways.
Time is of the essence and neither man has much time. They will be opposed at every turn by public sector workers, employers and the bond market. These interests will try to wait them out or, failing that, drive the hardest possible bargain for their support.
Both men cultivate their “above politics” image, but both are wily enough to know what they are up against. In a speech in Washington in April, Mr Papademos said the chief problem in Greece was not choosing an economic remedy but implementing it across the board.
The two leaders are counting on the inexorable facts of crisis to compel the public to support their austerity agendas. But while facts are stubborn things, they are not obvious. Greece and Italy would not be in the state they are in if the facts spoke for themselves. It will take immense political skill to persuade southern Europe that the facts are the facts.
Economic crisis has shown up, once again, the democratic deficit at the heart of the European project as a whole. The eurozone’s elected political class failed, for more than a decade, to tell voters what a common currency would cost. No politician dared to explain to the Greeks or the Italians, let alone Germans, the truth. The truth was that Italy and Greece were not competitive and were paying themselves more than they could afford. The German people were not told that a currency union transfers political and economic cost from profligate states to prudent ones like their own.
Mr Monti and Mr Papademos believe they can afford to tell their people the truth because, unlike politicians, they do not have to face an election. But repairing Italy and Greece will take a long time and, for that longer haul, technocratic legitimacy will not be enough. After half a century of the European experiment, political legitimacy remains what it is in every democracy: incorrigibly national, local and political. It must be earned at the ballot box. Turning to experts to solve problems of legitimacy and consent is a sign, not of strength, but weakness. After Mr Monti and Mr Papademos, Europe will need elected politicians who earn their legitimacy the hard way, by telling the people the truth.
For the moment, it is a good sign that Mr Monti is being called “the professor”. It’s an indication that the people want him to succeed. Having been a professor myself and having done my time in politics, I would offer only one piece of advice: convince your people that you are doing this not for the banks, not for Europe, not for the bond market, but for them, your fellow countrymen and women. Remember they, not the bond market or the European Union, have the ultimate power. If they believe you are on their side, you can succeed. If they believe you are not on their side, you will fail and they can make your country ungovernable.
The writer is a former Canadian politician now teaching at the University of Toronto

Phantom Duck
18-11-2011, 18:44
δεν έβρισκα πού αλλού να το ποστάρω.

στην αμερική, έβαλαν περιορισμούς στο τι φαΐ μπορούν να δίνουν στους μαθητές τους τα σχολεία. επειδή η πίτσα θεωρήθηκε από τα πιο ανθυγειινά φαγητά, και στην πίτσα απ' ότι φαίνεται υπάρχουν χοντρές επενδύσεις...

το κογκρέσο αποφάσισε ότι η πίτσα είναι λαχανικό (http://notionscapital.wordpress.com/2011/11/16/congress-reaps-pizza-harvest/).

tsimpouklano
20-11-2011, 13:26
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/jungle-report-laoskai-skai-enas-erotas-roymanikis-proeleyseos

Ghoul
21-11-2011, 00:23
http://www.youtube.com/watch?v=YL8XxsAgyKw

regularpaul
21-11-2011, 02:11
πάνω που πάμε να το ξεχάσουμε ρε γκουλίνι μας το ξαναθυμίζεις :(
το καλό είναι ότι μόνο με πανίσχυρη προστασία γίνονται αυτά
το κακό είναι ότι γίνονται

Agoraphobic_S.I.
21-11-2011, 02:32
ντάξει, η φάση τους δεν έγινε καν. κλασσικό χα βίντεο με 50 να περνιούνται για 500.
κι αυτό με απαγορευμένη αντιφασιστική και με τους μπάτσους να μας κλείνουν κάθε φορά που προσπαθούσαμε να κατέβουμε.

ikonoklast
21-11-2011, 02:37
Δημιουργεί ένα κλίμα όμως, και η πιτσιρικαρία στα σχολεία και τα κρέατα στα οποία απευθύνονται ψαρώνουν. Το ίδιο το βίντεο είναι τρόμος.

Σε άλλα νέα: σημερινοί «πρωταγωνιστές». Μνημείο προπαγάνδας, εκφασισμού και ξεφτίλας.

stam and the witches
21-11-2011, 05:57
Τι θέμα; Δώσε πόνο.

KoiliaSamprela
21-11-2011, 10:02
Δημιουργεί ένα κλίμα όμως, και η πιτσιρικαρία στα σχολεία και τα κρέατα στα οποία απευθύνονται ψαρώνουν. Το ίδιο το βίντεο είναι τρόμος.

rat_poison
21-11-2011, 11:33
μια μαλακία θα πω και θα φύγω

η έκφραση "δίνω πόνο" είναι ό,τι πιο σιχαμένο έχει εφευρεθεί στην ελληνική γλώσσα

συνεχίστε

Agoraphobic_S.I.
21-11-2011, 13:49

Στον Πειραιά συγκεκριμένα, δεν άρχισαν τώρα να δημιουργούν κλίμα, το κλίμα αυτό υπάρχει από πάντα. Και οι φασίστες δεν είναι καν οι χειρότεροι σ' αυτή την υπόθεση. Στην πραγματικότητα, αν επιλέξεις να τα βάλεις με τους φασίστες στον πειραιά, πρέπει να τα βάλεις με τους μαφιόζους, τους μανιάτες, τους πολιτικούς τους (μιχαλολιάκος - μαντούβαλος), όλους αυτούς
που είναι πόρτα στα μαγαζιά στο πασαλιμάνι, τη θύρα 7. Και όλους αυτούς φυσικά τους ανέχεται και πολλές φορές τους υποστηρίζει η τοπική κοινωνία.
Δεν τους είναι καθόλου δύσκολο να εξαπλωθούν και στις γειτονιές του Πειραιά. Ήδη ετοιμάζουν γραφεία στον Κορυδαλλό.
Όσο είμαστε στις τρύπες μας αυτοί θα αλωνίζουν.

ikonoklast
21-11-2011, 14:40
Τι θέμα; Δώσε πόνο.

Το ΛΑΟΣ, η αριστερά και ο Λουκάς Παπαδήμος. (http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693)

πάνελ: Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Ψαριανός.

chris_boss
21-11-2011, 15:22
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΛΑΟΣ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Ευχαριστούμε, κύριε Αντιπρόεδρε, για την αγόρευσή σας.
Επειδή δηλώσατε ότι είστε οπαδός της ποίησης, πρέπει να πούμε πως πολλοί άνθρωποι είναι, ευτυχώς, οπαδοί της ποίησης και όχι μόνο του πολιτικού ορθολογισμού. Γι’ αυτό, όπως έγραψαν για εσάς οι άνθρωποι αυτοί, όπως κι εσείς, αποτελείτε τη συνιστώσα εκείνη –τη μεταβλητή όμως- η οποία βοηθάει στη λύση της εξίσωσης.
Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

ΒΑΪΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Ευχαριστώ πολύ.

metamelia3
21-11-2011, 15:41
Τι θέμα; Δώσε πόνο.

Το ΛΑΟΣ, η αριστερά και ο Λουκάς Παπαδήμος. (http://www.megatv.com/article.asp?catid=14693)

πάνελ: Βορίδης, Διαμαντοπούλου, Ψαριανός.
καταπληκτικη αισθητικοποιηση γαμω την παναγια του του ρουφιανου.

εντιτ: και για να το δευκρινισω, ο χειροτερος σ'ολη την εκπομπη ειναι ο θεοδωρακης. ο τυπος θελει απειρο ξυλο

stam and the witches
21-11-2011, 17:09
μια μαλακία θα πω και θα φύγω

η έκφραση "δίνω πόνο" είναι ό,τι πιο σιχαμένο έχει εφευρεθεί στην ελληνική γλώσσα

συνεχίστε

Νομίζω πως δεν είσαι Έλλην.

asimoulis
21-11-2011, 19:22
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1355837

ανάλυση στο indymedia όαση στις μαλακισμένες συζητήσεις καφενείου που ακούω καθημερινά "μας γαμάνε οι εβραίοι", "η κρίση είναι σχεδιασμένη για να τα κονομήσουν" κλπ κλπ.

freak brother
21-11-2011, 19:32
ε κατι ροκφελερ και κατι ροθτσιλντ μας ψιλογαμανε ειναι η αληθεια , αμα εχουν περιουσιες μεγαλυτερες απο τα μισα κρατη στον πλανητη.

asimoulis
21-11-2011, 19:41
MlX6Djujag4

katwrimos
22-11-2011, 07:39
http://www.youtube.com/watch?v=fnLLmR5TQnk&feature=feedlik

ikonoklast
22-11-2011, 19:21
http://www.youtube.com/watch?v=fnLLmR5TQnk&feature=feedlik

Εξαιρετικό. Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές.

ikonoklast
23-11-2011, 17:41
http://t.co/6KHooZUz

Εξαιρετική εποχή είναι ότι το πρώτο σε like comment στο tube είναι: Why the fuck do you go out to protest while being pregnant in the first place?

chris_boss
23-11-2011, 17:54
διαβαζα αυτή την είδηση πριν και αναρωτιόμουν πόσο άνετα θα έλεγε κάποιος το αντίστοιχο του "τι δουλειά είχε στα εξάρχεια;"

ikonoklast
23-11-2011, 18:09
Δε ξέρω αν αυτό εννοείς αλλά η μισή υπερασπιστική γραμμή Κορκονέα από τον Κούγια ήταν στηριγμένη σε έναν τέτοιο υπαινιγμό. Που ακουγόταν λίγο-λίγο και τότε, δειλά ή όχι τόσο δειλά.

nekrobutcher
24-11-2011, 01:28
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=327702

"Ιδιώτες και σπουδαστές έρχονται και αφήνουν φαγητό, ακόμη και μακαρόνια για όλους εμάς που βρισκόμαστε έξω από το εργοστάσιο" λέει και τονίζει ότι όλες αυτές τις ημέρες οι κινητοποιήσεις τους είναι ειρηνικές και πως δεν έχουν προβεί σε κλείσιμο δρόμων, ενώ όπως είπε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών τους έδωσε περίπου 4.000 ευρώ"

Esteban
24-11-2011, 04:37
Russia: Address concerns or we'll target missile shield

http://news.blogs.cnn.com/2011/11/23/russia-address-concerns-or-well-target-missile-shield/?hpt=hp_t

te fuk

tamagothi
24-11-2011, 09:09
Σιγά το νέο, τα ίδια είχαν ξαναγίνει και πριν 3-4 χρόνια: http://en.wikipedia.org/wiki/US_missile_defense_complex_in_Poland .
Ούτε είναι και περίεργο να μη θέλει η Ρωσία να είναι στην εμβέλεια του ΝΑΤΟ.

Shadowking
24-11-2011, 10:56
Λευτεριά στον σύντροφο Φωτόπουλο (http://tvxs.gr/news/ellada/ston-kloio-ton-mat-i-katalipsi-tis-genop-dei)

asimoulis
24-11-2011, 15:02
εξαιρετικό απόσπασμα από σχόλιο-user του TVXS.

http://htmlimg3.scribdassets.com/6x77f62yi484jb4/images/20-92c82482ad/000.jpg

http://htmlimg1.scribdassets.com/6x77f62yi484jb4/images/21-c0d663b974/000.jpg

Moonspellheim
25-11-2011, 12:22
http://meapopsi.wordpress.com/2011/11/25/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-nigel-farage-%CF%83%CF%84%CE%BF-kontra-channel/

rottenside
25-11-2011, 12:48
Λευτεριά στον σύντροφο Φωτόπουλο (http://tvxs.gr/news/ellada/ston-kloio-ton-mat-i-katalipsi-tis-genop-dei)

νομιζω πως οσοι σε μια τετοια δραση βλεπουν μονο τους φωτοπουλους τσιμπησαν το δολωμα του αποπροσανατολισμου απο το προβλημα.

asimoulis
25-11-2011, 14:25
προσωπικά ότι θέλω θα βλέπω όπως και όλοι. οι συγκεκριμένοι έχουν φάει αρκετά λεφτά για να είναι φυλακή έτσι κι αλλιώς. έτερον εκάτερον.

The Good Son
25-11-2011, 14:40
TXQQBWNpysk&feature=channel_video_title

rottenside
25-11-2011, 15:06
προσωπικά ότι θέλω θα βλέπω όπως και όλοι. οι συγκεκριμένοι έχουν φάει αρκετά λεφτά για να είναι φυλακή έτσι κι αλλιώς. έτερον εκάτερον.

εδω κρινουμε τα προσωπα ή τη δραση? ο φωτοπουλος καθαρμα ειναι αλλα με το να μενουμε στη συλληψη του χανουμε το δασος. η ΓΕΝΟΠ προχωρησε και με το παραπανω στο σημαντικοτερο μεσο αρνησης αυτη τη στιγμη, την καταληψη. αν με αυτο που λεω νομιζεις οτι αβανταρω φωτοπουλο λεω και πιο καθαρα : ποιος τον γαμει τον φωτοπουλο ?

Phantom Duck
25-11-2011, 15:25
απλά όταν το μαζέψει, γιατί θα το μαζέψει, θα νομίζει ο κόσμος ότι αυτοί είναι οι απεργοί και οι συνδικαλιστές και οι αγωνιστές, κι εσύ θα λες "όχι, όχι, αυτός ήταν κάθαρμα!" και δε θα σε ακούει κανένας γιατί δε μίλαγες όταν έπρεπε.

rottenside
25-11-2011, 16:07
ωραια δηλαδη να ριξουμε Χ σε τοσους ανθρωπους επειδη θα προσπαθησει να το καπελωσει ο φωτοπουλος? αμα ειναι ετσι να παιρνουμε στα σοβαρα και τον πρετεντερη και να ενημερωνομαστε μονο απο το μεγκα. στο κατω κατω ας κρατησει ο καθεις αυτο που μπορει να φιλτραρει απο μια ειδηση και ενα γεγονος. αλλοι τη δραση και την αλλυλεγγυη και αλλοι φωτοπουλους

Phantom Duck
25-11-2011, 16:29
δεν καπελώνει ο φωτόπουλος, ΕΙΝΑΙ η κατάληψη. προφανώς προβάλλεις το συμβολικό του πράγματος που εκφράζεται και μέσα από το δεν πληρώνω και τόσες λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, αλλά αν δεν πεις ότι αυτός είναι τα ίδια σκατά και τόσα χρόνια αυτοί τον ταΐζανε, δεν μπορείς μετά να κράζεις τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. δεν είναι πορεία εκατοντάδων χιλιάδων, εκατό ΠΑΣΚίτες της ΓΕΝΟΠ το κάνουν. οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν μπορούν αντικειμενικά να είναι εκεί γιατί δουλεύουν, δεν είναι αργόμισθα μέλη οχτακοσίων ΔΣ.

katwrimos
25-11-2011, 16:48
Ναι αλλα το γεγονός οτι ο Φωτόπουλος είναι ενα σκουλήκι που το μόνο που των νιάζει είναι η διατήρηση των προνομίων της κλίκας των υπαλήλλων της ΔΕΗ ακυρώνει την όντως θετική πράξη. Συγγνόμη κιολας, αλλα τα δικαστήρια μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους κι απαγορεύουν να κοπεί το ρευμα αν κάποιος αποδείξει οτι οντως δεν έχει να πληρώσει, ο άλλος τι τσουτσεκι παριστάνει? Θελω να πώ, δεν γίνεται να εκβιάζεις τη χώρα οτι θα κλείσεις τα εργοστάσια που της ανοίκουν αν δεν διατηρήσεις τους τρελούς μισθούς που απέσπασες γαμώντας τα κατώτερα κοινωνικά στρόματα. Γιατι τους μισθούς και τις συντάξεις της ΔΕΗ κάποιος τις πλήρωνε και αυτός δεν ήταν οι φορολογούμενοι (οποτε λες ας παει στο διαολο, πλούσιοι σχετικά είναι) αλλα οι πελάτες της δεή. Οταν λοιπόν γινόταν μια αύξηση 50 ευρώ στο ρεύμα, δεν χτυπούσε αυτόν που έβγαζε 10 000 το μήνα, χτυπούσε αυτόν που έβγαζε 700 και ξαφνικά ο μισθός του μειονώταν κατα 8% για να έχει να τρώει ο φωτόπουλος και αυτοί που εκπροσωπεί.

Ναι, μεγάλη αδικία να κοψουν το ρευμα σε φτωχούς αλλα το να φωνάζει ο φωτόπουλος για το θέμα είναι σαν να πηγαίνει ο εμπρηστής μετα την πυρκαγιά και να λέει στους πυροσβέστες που προσπαθούν να τη σβήσουν "καντε πισω μαλακισμένα δεν σας αφήνω να αγγίξετε τις μάνικες γιατι είστε άχρηστοι".

ikonoklast
26-11-2011, 13:28
http://i.imgur.com/jyCr6.png

λολ.

freak brother
26-11-2011, 13:40
o Στογιακοβιτς τι δουλεια εχει απο πισω?

KoiliaSamprela
27-11-2011, 11:11
Λευτεριά στον επόμενο πρόεδρο της ΓΣΕΕ σύντροφο Φωτόπουλο (http://tvxs.gr/news/ellada/ston-kloio-ton-mat-i-katalipsi-tis-genop-dei)

κρατάμε την ημερομηνία , εδώ το ακούσατε πρώτοι :)

chris_boss
27-11-2011, 15:06
σε τι εποχή θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;

LOS ANGELES – A mother of three shot pepper spray to keep shoppers from grabbing a video game system she wanted during a Black Friday sale, leaving 20 people with minor injuries, authorities said.

The incident occurred shortly after 10:20 p.m. Thursday in a crowded Los Angeles-area Walmart as shoppers hungry for deals were let inside the store.

Police said the suspect shot the pepper spray when the coverings over the item she wanted were removed.

"Somehow she was trying to use it to gain an upper hand," police Lt. Abel Parga told The Associated Press early Friday.

He said she was apparently after an Xbox 360 and used the pepper spray to keep other shoppers at bay.

Esteban
30-11-2011, 14:39
http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-lysi-stin-krisi-xreoys-1-drx-1000-eyro-toy-ppanagiotoy

Η λύση στην κρίση χρέους: 1 ΔΡΧ = 1000 ευρώ

freak brother
30-11-2011, 15:23
μεγαλη παπατζα , λες και ειμαστε η Αμερικη και αμα το κανουμε θα μας κλασουν τα αρχιδια..

Esteban
30-11-2011, 15:30
Ούτε εγώ καταλαβαίνω τις επιπτώσεις που θα είχε κάτι τέτοιο αφού στο άρθρο αρκείται στο να αναφέρει ότι "υπάρχουν συνέπειες" χωρίς να τις κατονομάζει. Αλλά τα ιστορικά παραδείγματα που έχει μάλλον δείχνουν ότι όντως είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Ας πει κάποιος που έχει γνώση επί του θέματος καλύτερα

freak brother
30-11-2011, 15:33
τα ιστορικα παραδειγματα δεν ειναι για μπανανιες ομως ειναι για σοβαρες χωρες με κουτελο που λεμε... οι επιπτωσεις ειναι οτι οι ευρωπαιοι και οι δανειστες θα πουν , καντε το και θα σας γαμαμε τα πρεκια μια ζωη ... πως θα ξαναδανειστεις μετα? πως θα κανεις εισαγωγες με αυτο το νομισμα? οεο?Πως θα πληρωνομαστε με 000.1 δραχμη τον μηνα?

GG*
30-11-2011, 17:34
δεν εχουμε αναγκη εισαγωγες
αφου οι συντροφοι κνιτες λενε οτι εχουμε αυταρκεια!
αντε το πολυ πολυ αν πεσει πεινα να αρχισει ο καρατζαφερης
να σφαζει μεταναστες

katwrimos
30-11-2011, 23:34
Φρηκμπρο, σταμάτα να λες μαλακίες, αμα φύγουμε απο το ευρώ οχι μονο δεν θα μας γαμήσουν τα πρέκια αλλα μη σου πω θα κανουν και πάρτυ που μας ξεφορτωθήκανε. Το άρθρο είναι πολύ καλο και λέει τα πράματα σωστά. Το πρωτότυπο είναι εδω (http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/11/28/764211/guest-post-thinking-the-unfolding-the-break-up-of-monetary-union/)και αν σας μπλοκάρει το πέη-γουολ των FT ειχα κανει paste μερικα αποσπάσματα εδώ (http://orionorbit.blogspot.com/2011/11/lawyers-speak.html).

BibleBlackBird
30-11-2011, 23:40
http://www.inews.gr/20/o-pantelis-kapsis-einai-o-neos-kyvernitikos-ekprosopos.htm

στανταρ πασχος για αντιπροεδρος μετα.

Harbinger of Death
02-12-2011, 04:23
http://i.imgur.com/Zdezi.jpg

aleo
02-12-2011, 05:19

εδω κρινουμε τα προσωπα ή τη δραση? ο φωτοπουλος καθαρμα ειναι αλλα με το να μενουμε στη συλληψη του χανουμε το δασος. η ΓΕΝΟΠ προχωρησε και με το παραπανω στο σημαντικοτερο μεσο αρνησης αυτη τη στιγμη, την καταληψη. αν με αυτο που λεω νομιζεις οτι αβανταρω φωτοπουλο λεω και πιο καθαρα : ποιος τον γαμει τον φωτοπουλο ?
επ, καλα τα ειπε αυτο εδω το γιουζερ.

ο φωτοπουλος αισχιστος τελειωμενος πασοκος, οταν εκοβε το ρευμα απο σουβλατζιδικα και ζαχαροπλαστεια και η κουτση μαρια η 20 ευρω συνταξη ηταν κατα. αλλα μεσα σαυτο το μπαχαλο ποιον να στοχοποιησει και η καημενη η κουτση η μαρια και ποιον να πρωτοθυμαται.
την τελευταια στιγμη τα εκανε (αν εξαιρεσουμε μια καταληψουλα πριν κανα μηνα στο εκδοτηριο λογαριασμων στην οποια δε νομιζω να ταν το μεγαλο κεφαλι).
και μαλιστα ποια στιγμη τα εκανε; τη μερα που ανακοινωνοταν οτι συμφωνηθηκε απο δεη-κυβερνηση το κοστος του ρευματος να αυξηθει κατα 19% (30% ειχαν προτεινει οι δεητζηδες αρχικα, 10% οι πασοκοι, ε τα βρηκανε, εν ριπη γινανε ολα), κι ενωσο παζαρευονται λιγνιτικες μοναδες στην πτολεμαϊδα για ενα κομματι ψωμι. για να πουληθουνε εκ δεδομενου.

τον κρεμαμε τον πουσταρα. αλλα αμα δεν ηταν πιο πρασινος κι απ' τη χλωροφυλλη ποσες μερες πριν θα 'χε σπασει η καταληψη;
εδω ο λυμπεροπουλος κανει κομμα αυτοκινητιστων...
οι αποστρατοι μεγαλοαξιοματουχοι κανουν κομμα για τους ομοιους τους.

ε ας γινει ετσι. κι ας γινει αφου ξεπουληθει το πραγμα, αφου δεν το σωζει κανεις αυτο οπως φαινεται (περιμενε λιγο ρε, βρηκα ενα κονταρι-με-σημαια/πετρα πολυ γερο!!!)

Amnesiac.
03-12-2011, 13:39
Ξεκίνησε η Κάθαρση. (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109683&catid=4)

casshern
03-12-2011, 13:49
http://i.imgur.com/Zdezi.jpg

http://www.fmvoice.gr/files/Image/Photos%20Website/PROSOPA/varoufakis_giannis.jpg
bitch, please

KoiliaSamprela
03-12-2011, 13:51
Ξεκίνησε η Κάθαρση. (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=109683&catid=4)

δάκτυλος Ψινάκη ...

freak brother
03-12-2011, 14:21
Φρηκμπρο, σταμάτα να λες μαλακίες, αμα φύγουμε απο το ευρώ οχι μονο δεν θα μας γαμήσουν τα πρέκια αλλα μη σου πω θα κανουν και πάρτυ που μας ξεφορτωθήκανε. Το άρθρο είναι πολύ καλο και λέει τα πράματα σωστά. Το πρωτότυπο είναι εδω (http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/11/28/764211/guest-post-thinking-the-unfolding-the-break-up-of-monetary-union/)και αν σας μπλοκάρει το πέη-γουολ των FT ειχα κανει paste μερικα αποσπάσματα εδώ (http://orionorbit.blogspot.com/2011/11/lawyers-speak.html).

σορρι για τις μαλακιες αλλα δεν εχω σπουδασει οικονομικα :/ μπακαλιστικα σκεφτηκα οτι αμα δεν πληρωσεις αυτα που χρωστας ο δανειστης σε γαμαει... τωρα αν πιστευεις οτι αμα δεν πληρωσεις το χρεος σου θα σου κανουν και τσιμπουκια δεν εχω καταλαβει γιατι εχουμε μπλεξει σε αυτη την κατασταση.

katwrimos
03-12-2011, 21:26

σορρι για τις μαλακιες αλλα δεν εχω σπουδασει οικονομικα :/ μπακαλιστικα σκεφτηκα οτι αμα δεν πληρωσεις αυτα που χρωστας ο δανειστης σε γαμαει... τωρα αν πιστευεις οτι αμα δεν πληρωσεις το χρεος σου θα σου κανουν και τσιμπουκια δεν εχω καταλαβει γιατι εχουμε μπλεξει σε αυτη την κατασταση.

ναι αλλα αμα ο μενεις στο ίδιο σπίτι με το δανειστή και ξέρει οτι αμα χεροκοπήσεις και δεν έχεις να φας θα τρως τα δικά του τσιπς και γαρυδάκια, ανετα τον κάνεις να σου χαρισει το χρέος και μη σου πω και τη μηχανή του αμα του υποσχεθείς οτι θα του αδειάσεις τη γωνιά και δεν θα χρειαστεί ποτε να ασχοληθεί ξανά με την πάρτη σου. Κατάλαβε οτι η ελλάδα είναι το 2% της ευρώπης και οτι οι ευρωπαίοι καταριούνται την ώρα και τη στιγμή που χαψανε το παραμύθι του καραμανλή και μας βάλανε στην ΕΟΚ και οτι θα ήταν διατεθημένοι να πληρώσουν πολλά πολλά λεφτα για να γλυτώσουν απο εμάς, ο μονος λόγος που δεν μας στείλαν στο διάολο τηνα άνοιξη του 10 ήταν οτι φοβούνταν οτι μετα θα γινει το ιδιο με Ιταλια και Ισπανία. Και δεν έχει σχέση με οικονομικά το ζήτημα, δικηγόρος είναι ο αρθρογράφος.

metamelia3
03-12-2011, 21:50
http://3.bp.blogspot.com/-DQyAyqsbqcA/TtFOtTZMFcI/AAAAAAAAAlo/1d_vZc99zos/s1600/tumblr_luo35iwrfO1qmqgd7o1_500.jpg

Daffy
05-12-2011, 01:30
http://www.businessinsider.com/watch-heartbreaking-video-of-italian-minister-bursting-into-tears-while-announcing-pension-reforms-2011-12

axkale

metamelia3
05-12-2011, 10:21
καλα τα λεει εδω ο δημοσιογραφισκος

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση συνασπισμού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «βγήκε από την ντουλάπα της ιστορίας ο σκελετός της πάλαι ποτέ Εθνικοφροσύνης».

Μήπως να σκεφτεί ο “εθνικός συνθέτης” πόσο ο ίδιος ξέπλυνε τις ιδέες του ΛΑΟΣ τόσα χρόνια με τους χρησμούς του; Πόσο ο ίδιος απενοχοποίησε όσους είχαν τις ιδέες του ΛΑΟΣ προσφέροντας αριστερό άλλοθι;

Όταν διαφωνούσε με το περιεχόμενο ενός συνεδρίου, αυτό ήταν έργο «κύκλων, ομάδων και οργανώσεων που σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς επιδιώκουν την κατεδάφιση της ελληνικότητας».

Όταν άλλαζε γνώμη για το όνομα της Μακεδονίας και του τελείωνε ο πάλαι ποτέ διεθνιστικός οίστρος, μας καλούσε
«να πέσουμε με το κεφάλι ψηλά, ωραίοι, περήφανοι και -γιατί όχι- χαρούμενοι».

Όταν γινόταν κάτι κακό όπου γης, ήξερε πάντα τον φταίχτη: “Είμαστε δύο λαοί ανάδελφοι στον κόσμο, εμείς και εβραίοι, αυτοί όμως έχουν τον φανατισμό και καταφέρνουν να επιβάλλονται… Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο μικρός λαός είναι στη ρίζα του κακού, όχι του καλού»

Και προς άρση κάθε αμφιβολίας, διευκρίνιζε «Ναι, είμαι αντισημίτης και αντισιωνιστής. Αγαπώ τον εβραϊκό λαό και έχω ζήσει μαζί του, αλλά οι Αμερικανοεβραίοι κρύβονται πίσω από τα πάντα, τις επιθέσεις στο Ιράκ, τις οικονομικές επιθέσεις στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, οι Εβραιοαμερικάνοι βρίσκονται πίσω από τον Μπους, τον Κλίντον και πίσω από τις τράπεζες».

Τώρα λοιπόν θυμήθηκε τον ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση; Αφού επί χρόνια μιλάει για ανάδελφα έθνη και ανθελληνικά κέντρα που απεργάζονται την καταστροφή μας; Αφού εκπαίδευσε τον λαό του (έτσι του αρέσει να μας αποκαλεί) στις φαιδρότερες θεωρίες συνωμοσίας, που αποτελούν διαχρονικά πεδίο προνομιακό των ακροδεξιών εγκεφάλων, σήμερα τον ενοχλεί η Ακροδρεξιά;

Σόρι Μίκη, αλλά οι αυθεντικοί εκφραστές των ιδεών αυτών σε πρόλαβαν και μπήκαν στην κυβέρνηση.
http://antiphono.wordpress.com/2011/12/04/%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CF%83-%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5/

ikonoklast
05-12-2011, 21:37
http://www.youtube.com/watch?&v=k9cctKBiCOI

Shadowking
05-12-2011, 21:56
Δεν βλέπω κάτι μεμπτό στο παραπάνω βίντεο,τον κόβει η ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ, σιγά την πολιτική λογοκρισία.
Εγώ αν έβλεπα "μες στην καλή χαρά" και άρχιζανε να μιλάνε για την χαλυβουργία και για τους εργάται που δεν ξαναγυρνάνε στην φωτιά και στο σίδερο για 500€ θα το άλλαζα επιτόπου στην απαστράπτουσα καταχυμένη φαλάκρα του Μουτσινά.
http://2.bp.blogspot.com/-nwqnS4Duu8Q/TWEz0rnEHlI/AAAAAAAAANg/19qE4smqDbI/s1600/moutsi.jpg

ikonoklast
05-12-2011, 22:02
Δεν το πόσταρα σαν λογοκρισία, σα θείλα το πόσταρα.

ubu
05-12-2011, 22:19
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MCQf43nOXj4

Πολύ ωραία παρέμβαση σε εκδήλωση της Liberation στην Λυών με Μπακογιάννη και Πρετεντέρη.

katwrimos
06-12-2011, 01:38
Ο κόσμος καίγεται, ο Lars Ulrich χτενίζεται. (http://online.wsj.com/article/SB10001424052970204630904577056123331660042.html)

atom_smasher
06-12-2011, 04:39
εμετος

nekrobutcher
06-12-2011, 17:01
http://i42.tinypic.com/2potndg.jpg

...αρπάζοντας ασπίδα απο το τμήμα χαλανδρίου

freak brother
06-12-2011, 17:33
ΦΟΒΕΡΟ!

distortionofperception
07-12-2011, 13:52
Χθές Βόλο στο Θόλο (πανεπιστήμιο παραλία) δίπλα σε καφετέριες αμέριμνων θαμώνων οι ΤΣΕΟΙ (aka μπατσέοι) κυκλώσαν τις 3 εισόδους και πετούσαν δακρυγόνα στις πορτες. Μπήκαν μεχρι το προαύλιο. Ξεφύγαν. Πόντο - πόντο, μήνα - μήνα, πορεία - πορεία θα τους δεις να κάνουν το μάθημα μεσα στο αμφιθέατρο με προτζέκτορα να παίζει αυτά που πάντα πεθυμήσαν αλλα ποτέ δεν καταφέραν να μάθουν.
Δεν ξέρω πως να εκλάβω το γεγονός ότι εξω παίζει μάχη και μέσα πίνουν καφέ (καφετέριες παραλίας).
Από τη μια λέω: μα καλά απάθεια....
Από την άλλη λέω: μπα καλά κάνουν και κάθονται γιατί τρομοκρατία θα ήταν να φύγουν...
Μια ακόμα πιο εξαιρετική μέρα....
Τέσπα

rottenside
07-12-2011, 14:40
στο μεταξυ
http://www.dikaioma.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=497:-dikaioma-&catid=59:2010-05-10-09-01-01

KoiliaSamprela
07-12-2011, 19:49
νομίζω ότι επί δικτατορίας είχαν περισσότερο τακτ

wCvb2dAqZes

asimoulis
07-12-2011, 21:44
http://img580.imageshack.us/img580/3029/erxontai.jpg

metamelia3
07-12-2011, 21:45
να γινει αυτοκολλητακι παραυτα.

nekrobutcher
08-12-2011, 00:29
http://video.foxnews.com/v/1313804773001/

μεχρι το 0.24 κάτι δε παει καλά στο βίντεο [δεν εννοω τη διαφημιση]

ubu
08-12-2011, 00:39
Τρέλα, έχουμε γίνει η στάνταρ πηγη για πλάνα από μπάχαλα.

nekrobutcher
08-12-2011, 01:19
στυγνή προπαγάνδα..

12 stars circle your brow
08-12-2011, 13:07
και για να μην ξεχνιόμαστε

http://www.youtube.com/watch?v=wCvb2dAqZes

ubu
08-12-2011, 21:20
http://www.youtube.com/watch?v=nP9hm6YpNmk

Ξερνάω.

rottenside
08-12-2011, 21:26
πςςς στην ιταλια σφαζουν με το γαντι. για να χωνευτει καλυτερα. στηριζω παγκαλο και σαρδονιο χαμογελο στυλ καλαναπαθετεμαλακεςελληνεςεσειςθελατεπασοκ οταν ανακοινωνει καποιο μετρο. ελληνικη μπεσα ρε ιταλοι ρουφιανοι.

ikonoklast
09-12-2011, 14:40
http://wwwepikoinonia-arg.blogspot.com/2011/12/blog-post_9913.html?spref=fb

09-12-2011, 14:56
ο επικεφαλής μοιάζει με τον αστυνόμο Παναγιώτη απο τα μυστικά της εδέμ.

KoiliaSamprela
09-12-2011, 17:10
εγώ σήμερα είδα μια εντυπωσιακή μουτσούνα εδω
Συνελήφθη ο «Πυρηνάρχης» της «Χρυσής αυγής» Δράμας για ληστείες κατά αλλοδαπών (Ενημερωμένο) (http://omniatv.com/blog/lr-l-r-.html/blogger/AntiSOL/)

το οποίο προς το τέλος έχει αυτό το εντυπωσιακό για τις "κόντρες" μεταξύ τους

bbq
10-12-2011, 18:05
http://wwwepikoinonia-arg.blogspot.com/2011/12/blog-post_9913.html?spref=fb

έχει ήδη διοργανωθεί χαριστικό παζάρι ρούχων έξω από τη ΓΑΔΑ για την ενίσχυση του συγκεκριμένου.

tsimpouklano
11-12-2011, 02:14
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=330721

Να μια υγιής πρόταση που ίσως περιορίσει τη δράση των ασφαλιτών.

VidnaObmana
11-12-2011, 18:42
http://fridge.gr/wp-content/uploads/2011/12/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9.jpg?9d7bd4

asimoulis
11-12-2011, 18:58
http://fridge.gr/wp-content/uploads/2011/12/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9.jpg?9d7bd4

http://www.youtube.com/watch?v=IerLypKr0Io&t=17s

VidnaObmana
11-12-2011, 19:05
Μπραβο μαλακισμενο!

ikonoklast
11-12-2011, 19:06
Κλαίω.

VidnaObmana
11-12-2011, 19:08
Τρελο χιουμορ οντως. Αντιστοιχο της αισθητικης του μεσου ER-ιτη

SpiritCrusher
11-12-2011, 19:13
Εμένα μου άρεσε πάντως και εριξα και πινκ, άλλο τώρα αν παραείσαι μυγιάγγιχτος.

VidnaObmana
11-12-2011, 19:20
Ε φανταζομαι την αισθητικη σου αν σαρεσει αυτο το αστειο και η εικονα της υπογραφης σου
Δεν ειμαι μυγγιαγκιχτος αλλα εχει καταντησει ηλιθιο , δεν ειναι καν 'αστειο' και απο ατομα που δεν με γνωριζουν καν μαλιστα ...

Συνεχιστε

SpiritCrusher
11-12-2011, 19:29
Ε φανταζομαι την αισθητικη σου αν σαρεσει αυτο το αστειο και η εικονα της υπογραφης σου

απο ατομα που δεν με γνωριζουν καν μαλιστα ...

Αυτογκολ;

Βγάλτε το παλούκι από το κώλο σας, αν πάλι δε μπορείτε υπάρχει και άλλη λύση (http://www.rocking.gr/)

VidnaObmana
11-12-2011, 19:31
Ελα ναι το περιμενα οτι θα σχολιαζες αυτη την αντιφαση

Εγω ομως σχολιαζω κατι απτο (εικονα και χιουμορ) ενω τα ανεκδοτα περι βιντνα ναρκομανη ειναι φαντασιωσεις και απλα δεν ισχυουν

Το παλουκι γιατι θες να το βγαλουμε, σου λειψε?

SpiritCrusher
11-12-2011, 19:32
Εκπληκτική απάντηση. :thumbsup:

VidnaObmana
11-12-2011, 19:37
Αν δεν σαρεσει, μπουλο rocking.gr

SpiritCrusher
11-12-2011, 19:42
Ε φαντάζομαι την αισθητική σου αν λες τ- oh wait. Όχι ούτε τη φαντάζομαι ούτε θα έγραφα χαζές αντιθέσεις που ξέρω ότι είναι χαζές πριν τις ποστάρω έτσι για να είμαι κάποιος-πιο-σοβαρός (που παπαρια ε, πιο πιθανό να το πήρες χαμπάρι μετά και να πήγες να το σώσεις, αλλα δε γαμείς).

Κοίτα να δεις, κάτι πράγματα.

ikonoklast
11-12-2011, 19:47
Ρε Καπταιν Αισθητική Βύντρα, πόσταρες ένα jpeg με ένα ρητό ενός τύπου όπου οι λεξούλες είχαν εικονίτσες.

VidnaObmana
11-12-2011, 19:47
Το χα δει απο πριν το 'αντιφατικο', να αν το πιστευεις, να και αν οχι

Κατατα, ναι , κοιτα να δεις ρε γμτ λες και οταν ολοι τρολλαρουν και προκαλουν ηλιθιωδως αν τους απαντησεις στη γλωσσα που καταλαβαινουν εισαι 'μυγιαγγιχτος'

Ικον την εικονα την ποσταρα για το περιεχομενο , ειναι κιτσαριο οντως

KoiliaSamprela
11-12-2011, 20:33
αλλά λέει σοφίες?

VidnaObmana
11-12-2011, 20:37
Το αυτονοητο λεει.

VidnaObmana
11-12-2011, 20:49
Σπερματος αν θες.
Επισης μιας και δεν ειμαι καραφλος μπορω να δωσω και τριχες.

Πινκ.

Esteban
11-12-2011, 21:56
Θα μας μιλήσει για αισθητική ο VidnaObama. Δηλαδή ακούς ambient, συμμαζέψου. Σε λίγο θα ποσταρεις και ηλιοβασιλέματα

11-12-2011, 21:57
Θα μας μιλήσει για αισθητική ο VidnaObama. Δηλαδή ακούς ambient, συμμαζέψου.

... είπε ο χιπχοπάς.

VidnaObmana
11-12-2011, 22:06
Θα μας μιλήσει για αισθητική ο VidnaObama. Δηλαδή ακούς ambient, συμμαζέψου. Σε λίγο θα ποσταρεις και ηλιοβασιλέματα

Ξερατό-step

Esteban
11-12-2011, 22:08

Ξερατό-step

ας κρατησουμε ένα επίπεδο

Shirime
13-12-2011, 00:01
Κανένα επίπεδο, μούτζες και χάος!

http://www.youtube.com/watch?v=R1N-gam41Kk

rottenside
13-12-2011, 00:10
http://www.secnews.gr/archives/34211

BibleBlackBird
13-12-2011, 01:25
http://files.sharenator.com/anonymous_The_Meme_Team-s600x750-97878-580.jpg

tssks
13-12-2011, 15:16
χμ (http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=8813)

ikonoklast
13-12-2011, 16:06
http://www.alterthess.gr/content/%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE%CF%82

Πάει κι αυτή.

KoiliaSamprela
13-12-2011, 16:11
χμ (http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=8813)

λίγο μούφα μου μοιάζει να πω την αλήθεια
Φάση κουραμπιέδες με κόκα

Ghoul
14-12-2011, 15:49
http://www.youtube.com/watch?v=MopoyO7RLwA

:touched:

Art In Haste
14-12-2011, 16:12
http://www.newsit.gr/files/Image/0009/resized/gletssss_473_355.jpg

Στο νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος μετά από άγριο ξυλοδαρμό! (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=111573&catid=6)

http://www.youtube.com/watch?v=oGZn9bDmDyo&feature=player_embedded

H.
14-12-2011, 17:14
Το στυλάκι του έχει αρχίσει να μοιάζει επικίνδυνα με Στέφανο Χίο ή είναι απλά εντύπωσή μου?

Ace
14-12-2011, 17:48
http://timemagazine.tumblr.com/post/14212577849/times-2011-person-of-the-year-is-the-protester

Γκουλαγκ
14-12-2011, 17:58
http://www.youtube.com/watch?v=MopoyO7RLwA

:touched:
ε ρε πούτσα που 'φαγε η αναρχία!

Art In Haste
19-12-2011, 14:39
Έχω μείνει άφωνος

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη. Η μαμά της» (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_18/12/2011_466572)

και

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά αυτά; (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_18/12/2011_466571)

asimoulis
19-12-2011, 17:04
Έχω μείνει άφωνος

«Δεν θα γυρίσω να πάρω την Αννα. Συγγνώμη. Η μαμά της» (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_18/12/2011_466572)

και

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά αυτά; (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_18/12/2011_466571)

καλά χριστούγεννα.

asimoulis
19-12-2011, 23:31
wtf

http://www.skai.gr/crime

Fireknight
20-12-2011, 00:15
thessaloniki mono mia klopi ? rezili

Harbinger of Death
20-12-2011, 00:30
Αθήνα η μόνη κλοπή που δείχνει λέει
Ομάδα τουλάχιστον 15 ατόμων που φορούσαν κουκούλες μπήκαν σε γνωστό σούπερ μάρκετ στο Περιστέρι και αφού αφαίρεσαν προιόντα ,κυρίως τρόφιμα ,τα μοίρασαν σε περαστικούς.Παρά την άμεση επέμβαση της αστυνομίας ,οι νεαροί κατάφεραν να εξαφανιστούν.

:shock:

KLAPSE
20-12-2011, 00:35
http://www.youtube.com/watch?v=sjxtswszm-M&feature=g-all-c&context=G2b86958FAAAAAAAABAA

Phantom Duck
20-12-2011, 00:38
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1363667

electra
20-12-2011, 01:16
Έχω μείνει άφωνος

και

μας ανοιξες την ψυχη βρε!
Πειτε την αληθεια ομως αυτη η 'ομορφη' πραγματικοτητα περα απο το 'τι γκρινιαζω και παραπονιεμαι; Υπαρχουν σοβαρα προβληματα στον κοσμο' δε σας κανει και λιγο να χασετετην ανθρωπια σας/ συμπονοια σε τραγικους fellows με παραπονα/προβληματα του κωλου;

ikonoklast
20-12-2011, 01:22
αυτη η 'ομορφη' πραγματικοτητα περα απο το 'τι γκρινιαζω και παραπονιεμαι; Υπαρχουν σοβαρα προβληματα στον κοσμο' δε σας κανει και λιγο να χασετετην ανθρωπια σας/ συμπονοια σε τραγικους fellows με παραπονα/προβληματα του κωλου;

Όντως. Αλλά είναι πρόβλημα του κώλου οπότε στ' αρχίδια μας.

electra
20-12-2011, 02:30
περα απο το τρολλινγκ και το κραι φορ ατενσιον
αν πραγματικα το πιστευεις, σε λυπαμαι

ikonoklast
20-12-2011, 03:06
Θυμάστε μια εποχή που ο Φιξερ έλεγε στα φλεημς «τι να σε κάνω που δε ξέρεις προτασιακή λογική;;». Ε, καλά έκανε!

electra, αν όντως συμβαίνει αυτό και είναι σημαντικό πρόβλημα, τότε οδηγεί στον εαυτό του, δηλαδή στο ότι δεν υπάρχει συμπόνοια στα προβλήματα του κώλου. Άρα τι παραπονιέσαι.

Αν όντως συμβαίνει αυτό και είναι πρόβλημα του κώλου, τότε θα πρέπει να το αγνοήσουμε ως τέτοιο. Άρα καλά σου απάντησα.

Αν δεν συμβαίνει, είτε είναι πρόβλημα του κώλου είτε όχι, τότε στα παπάρια μας έτσι κι αλλιώς :!:

asimoulis
20-12-2011, 05:00
Έχω μείνει άφωνος

και

μας ανοιξες την ψυχη βρε!
Πειτε την αληθεια ομως αυτη η 'ομορφη' πραγματικοτητα περα απο το 'τι γκρινιαζω και παραπονιεμαι; Υπαρχουν σοβαρα προβληματα στον κοσμο' δε σας κανει και λιγο να χασετετην ανθρωπια σας/ συμπονοια σε τραγικους fellows με παραπονα/προβληματα του κωλου;

καμμιά ανθρωπιά/συμπόνοια για γκρινιάρηδες. και ναι, αυτή είναι η αξία του ποστ αλλιώς θα είχε και λογαριασμό.

Pinatero
20-12-2011, 13:40
θα κανα ξεχωριστο thread επειδη ενδιαφερει σιγουρα κι αλλους, αν κι εψαξα δεν βρηκα κατι οποτε ας το βαλω εδω πρωτα..!

λοιπον, επειδη δεν μπορεσα να παω σε καμια επιτροπη για τα χαρατσια ακομα και δεν ξερω τι μου γινεται πια και πως πρεπει να κινηθω ακριβως κι ακουω 5-6 διαφορετικες παραλλαγές.
εχουμε και λεμε:
- το σπιτι ειναι στο ονομα μου
- εχω καρτα ανεργιας εδω και 2,5 μήνες
- θελω να πληρωσω και να φαινεται αυτο, μονο τη ΔΕΗ κι οχι το χαρατσι.
γιατι το να βαλω μεσω ATM δε φαινεται αυτο, απλα φαινεται οτι εχω πληρωσει ενα ποσο απο το λογαριασμο
πως τα κανουμε αυτα, αν απαλλασομαι απο κατι κλπ...??

nekrobutcher
20-12-2011, 13:51
προσωπικά θα ξεκινήσω απο τη νομικη υπηρεσία του δήμου και βλέπουμε...το πρόβλημά μου είναι μη μου πουν πληρωσέ τα πρώτα και μετά κάνεις ρύθμιση ή δε ξέρω τι...εντωμεταξύ είχα στείλει και μήνυμα στο κινητό όπως έλεγαν και μου ρθε 600 ευρω [και εγκεφαλικό μαζί] χωρίς να έχω εισοδήματα με κάρτα ανεργίας...

Pinatero
20-12-2011, 22:21
θα κανα ξεχωριστο thread επειδη ενδιαφερει σιγουρα κι αλλους, αν κι εψαξα δεν βρηκα κατι οποτε ας το βαλω εδω πρωτα..!

λοιπον, επειδη δεν μπορεσα να παω σε καμια επιτροπη για τα χαρατσια ακομα και δεν ξερω τι μου γινεται πια και πως πρεπει να κινηθω ακριβως κι ακουω 5-6 διαφορετικες παραλλαγές.
εχουμε και λεμε:
- το σπιτι ειναι στο ονομα μου
- εχω καρτα ανεργιας εδω και 2,5 μήνες
- θελω να πληρωσω και να φαινεται αυτο, μονο τη ΔΕΗ κι οχι το χαρατσι.
γιατι το να βαλω μεσω ATM δε φαινεται αυτο, απλα φαινεται οτι εχω πληρωσει ενα ποσο απο το λογαριασμο
πως τα κανουμε αυτα, αν απαλλασομαι απο κατι κλπ...??

μου στειλαν αυτα εδω τσεκαρετε και σεις που σας ενδιαφερει, δεν λεει μεσα για το ποιοι απαλλασονται ή εχουν ελαφρυντικα αν ψαχνετε κατι τετοιο, οποτε αν ξερει καποιος κατι περι τουτου ας συμπληρωσει:
τι σκατα μονο εγω δεν θα πληρωσω απο δω μεσα..?

http://www.mediafire.com/?yxzopt7xm3nz70r

electra
20-12-2011, 22:27
ikonoklast
τι κανεις γιαννη; κενταω. Ειμαστε.

Δλδ πες μου τωρα οτι οταν μαζευεσαι με τους φιλους σου περα απο το χαβαλε και τις παπαριες δε σου ζητανε και μια αποψη ακομα και για 'βλακειες' αλλα αναλωνεστε να συζητατε για την πεινα στην αφρικη ξερωεγω.

Επισης, δεν εχουν ολοι οι ανθρωποι τις ιδιες αντοχες και την ιδια ψυχικη δυναμη και αυτα τα προβληματα του κωλου που λεμε μπορουν στο μυαλο καποιων να γινουν πολυ σημαντικα βλεπε τα αντικαταθλιπτικα ειναι τα νουμερο 1 φαρμακα σε πωλησεις παγκοσμιως. Με ομορφο τροπο βοηθας τον αλλον και τον κανεις να βαλει προτεραιοτητες δεν τον γειωνεις χαλκινα παρολο που σκεφτεσαι
:facepalm:.

Αυτο που δεν καταλαβαινεις ειναι οτι διαχωριζω τις επιπτωσεις της ομορφης καταστασης στο ατομο και στον κοινωνικο περιγυρο του ατομου. Γιατι στο ατομο λειτουργουν και ενισχυονται οι κοπινγκ μεκανισμς που λεγονται μινιμαιζεισιον ακα καθε προβλημα αναγεται σε κατι πιο ασημαντο μιας και εκ των πραγματων το 'δεν εχω να ταισω το παιδι μου και το δινω σε ιδρυμα' δε συγκρινεται με καποιο αλλο προβλημα με εξαιρεση τα της υγειας.
Στη σχεση του ατομου με το δικτυο των ανθρωπων που εχει χτισει : δεν ξερω πως λειτουργεις εσυ αλλα στο δικο μου το μυαλο καθε σχεση για να ειναι υγιης και να εχει λογο υπαρξης ειναι αμφιδρομη και αποσκοπει περα απο τα προφανη ο ανθρωπος ειναι κοινωνικο ον κλπ κλπ εν τελει στη βελτιωση του ιδιου του ατομου. Αν δεν μπορει ο αλλος να ερθει και να σου ζαλισει καποιες φορες τον ερωτα με τις προσωπικες του ανασφαλειες, τα προσωπικα του προβληματα-''αδιεξοδα'' και ο,τι τεσπα τον απασχολει μια δεδομενη περιοδο οσο γελοιο ή ανουσιο μπορει να ειναι αφου τον απασχολει τι να κανουμε, τι νοημα εχει οεο; Το να γινεσαι τελικα σκληρος και να μην εχεις τη διαθεση καν να ακουσεις το προβληματακι του αλλου (που κατα κανονα προφανως θα ειναι εντελως δευτερευουσης και πολυ λεω σημασιας σε σχεση με την επιβιωση) βλαπτει προφανως και τη σχεση σου με τον αλλον αλλα και σε προσωπικο επιπεδο τελικα οδηγει στην κοινωνικη απομονωση.

Τελος, στα της ομορφης εποχης οταν εχεις προβληματα βιοποριστικα δεν εχεις καν το περιθωριο να σκεφτεις τα ομορφα υπαρξιακα τι ειμαι εγω τι θελω απο τη ζωη μου τι αλλο να κανω τωρα οποτε το κυνηγι της ευτυχιας σικ παει απατο.

μου αρεσει που βαριομουν να απαντησω και ελεγα θα γραψω λιγα.

η τενια μακρη ηταν κοντα σας.

:facepalm::facepalm:

electra
24-12-2011, 04:52
καταρχας δε νευριαζω. αλιμονο αν νευριαζα με κατι τετοια δλδ. ισως το υφος στο ποστ/απαντηση προς ikonoklast ηταν ψιλοαποτομο- my bad αλλα τρουλι προσπαθησα να το κανω νιανια μπας και συνεννοηθουμε.
και εγω οπως περιγραφεις λειτουργω απλα το 'χανω τη συμπονοια μου προς προβληματα τριτων εστω και αν αυτα ειναι ψιλοασημαντα- σε βαθμο που δεν εχω ορεξη καν να κατσω να τα ακουσω' προσωπικα με ενοχλει.
Ο καθενας εχει φυσικα δικη του θεωρηση ζωης.

metamelia3
24-12-2011, 17:27
προσπαθησα να το κανω νιανια μπας και συνεννοηθουμε.
εχει ξαναειπωθει:
εκπαιδευση για ολους πανεπιστημιακη.

tsimpouklano
24-12-2011, 17:35
@pinatero:
Έχω την εντύπωση πως για να δικαιούσαι κάποια απαλλαγή δεν θα πρέπει να έχεις ένσημα τον τελευταίο 1 χρόνο (στην καλύτερη, γιατί έχω ακούσει και για 2 χρόνια). Το link που ανέβασες είναι το κείμενο του οποίο μέρος υπάρχει και εδώ: http://mhxanh.org/ Αρκετά αξιόλογο, αν και δεν περιέχει και αυτό κάτι για απαλλαγές. Αυτό που λες για το ΑΤΜ ισχύει, δηλαδή μπορείς να πληρώσεις. Ε, αν βάλεις μονάχα το ποσό του λογαριασμού (ρεύμα, δήμος, ΕΡΤ), σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, θα μπορείς να δείξεις ότι σκοπός σου ήταν να αντιτεθείς στο χαράτσι. Τώρα αν αυτοί σου πουν "κιεγώ που να ξέρω, εσύ μπορεί να μην ήθελες να πληρώσεις το ρεύμα", δεν ξέρω. Γενικά, κάπου διάβασα ότι περί το 75% που τους ήρθε το χαράτσι, το 'χουν πληρώσει. Το όλο ζήτημα είναι αυτό της μαζικότητας. Αν οι περισσότεροι το πληρώσουν σαν νομοταγείς πολίτες (που θα ναι και η μοναδική φορά, από 'δω και πέρα κατευθείαν στην εφορία. Μάλιστα στους δημόσιους υπαλλήλους, υπάρχουν σκέψεις να αφαιρείται απευθείας από το μισθό), τότε οι υπόλοιποι θα ειναι έυκολος στόχος και τα πρόστιμα και οι δίκες θα πάνε σύννεφο (όπως έγινε και με τι φάση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ σε λεωφορεία, διόδια κλπ κλπ).

Οι συνελεύσεις των γειτονιών είναι μια πολύ καλή επιλογή για τη συσπήρωση γύρω από την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού. Στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές (Τούμπας, Καλαμαριάς, Δυτικών, Κέντρου) που προσφέρουν και νομική υποστήριξη. Για Αθήνα ή άλλες πόλεις δεν ξέρω κάτι, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν. Ψάξου.

Pinatero
24-12-2011, 20:01
νταξει εγω κατατοπιστηκα ήδη, θενκς πάντως.

γενικα μετα βγαζεις φωτοτυπια τον λογαριασμο, την αποδειξη απο το μηχανημα του ποσου της Δεη που πληρωσες, ταυτοτητα και πηγαινεις σε μια επιτροπη οπου γινεται μαζικη αποστολη, ή και σε καποιους δημους που αντιτίθονται στο "χαρατσι".
εγω δεν γλιτωνω το χαρατσι, αλλα μαλλον δεν με κοβουν το ρευμα..!

ikonoklast
24-12-2011, 20:18
τρουλι προσπαθησα να το κανω νιανια μπας και συνεννοηθουμε.

Μην υπερβάλλουμε, δε διάβασες καν το ποστ μου. (ή δε το κατάλαβες)

mourning apocalypse
29-12-2011, 20:06
Και αναρωτιόμουν πού είχε χαθεί αυτή η ψυχή:

Γράφει: Γιάννης Λοβέρδος
H περίπτωση της πολύπαθης «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που έχει γίνει εσχάτως πανελληνίως γνωστή λόγω των δυναμικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε αυτή, είναι χαρακτηριστική της παράνοιας, της προϊούσας βλακείας και της κακοδαιμονίας που μαστίζουν αυτό τον τόπο και τον οδηγούν στην κατάρρευση και τη μιζέρια. Η «Ελληνική Χαλυβουργία» ήταν μέχρις ότου ξεκίνησε η κρίση μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση, από τις λίγες σε αυτή την δύσμοιρη χώρα, όπου η υγιής επιχειρηματικότητα τελεί εν διωγμώ από ένα κράτος, που με δυσβάστακτους φόρους, γραφειοκρατία και διαφθορά, θέτει ανυπέρβλητα εμπόδια στην ανάπτυξη της.

Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers κι άρχισε η κρίση του τραπεζοπιστωτικού συστήματος παγκοσμίως άρχισε να συμπιέζονται κι οι τιμές του χάλυβα. Οι αγορές έγιναν δυσκολότερες και περισσότερο καχύποπτες κι η συγκεκριμένη, κι όχι μόνον, επιχείρηση αντιμετώπισε σοβαρότατα προβλήματα ρευστότητας. Τότε, ζήτησε από τους εργαζόμενους να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος περιορίζοντας τις αμοιβές τους και μετατρέποντας την εργασία τους από πέντε ημερών σε τεσσάρων. Αυτό δεν το δέχθηκε το σωματείο των εργαζομένων. Όπως δεν δέχθηκε και τις απολύσεις, που ήταν υποχρεωμένη να κάνει η επιχείρηση για να επιβιώσει. Κατόπιν τούτου, οι εργαζόμενοι κατέρχονται σε μακροχρόνια απεργία, που οδηγεί με μαθηματική κατεύθυνση την «Ελληνική Χαλυβουργία» στη πτώχευση και τους εργαζόμενους στο δρόμο.

Οι απεργοί προτιμούν να χάσουν τη δουλειά και το εισόδημά τους παρά να κάνουν υποχωρήσεις για να διασωθεί η επιχείρησή τους. Αυτή είναι μια προδήλως παράλογη κι άκρως καταστρεπτική νοοτροπία, που δυστυχώς εμφιλοχωρεί στην Ελλάδα επί δεκαετίες ολόκληρες.

Θυμάστε, ασφαλώς, στην ακμή του Παπανδρεϊσμού, που οι διαρκείς απεργίες στο εργοστάσιο της Pirelli στην Πάτρα είχαν οδηγήσει στην αποχώρηση της κραταιάς επιχείρησης από την Ελλάδα. Η Pirelli ήταν θύμα του ανόητου, ακραίου κι άκρως καταστροφικού συνδικαλιστικού ακτιβισμού. Και δεν ήταν η μόνη.

Παντού στην Ελλάδα η μείωση της επιχειρηματικότητας τις τελευταίες τρεις, ιδίως, δεκαετίες είναι τρομακτική. Αυτό για χρόνια δεν είχε επιπτώσεις σοβαρές στις ζωές των πολιτών. Οι πολίτες που δεν έβρισκαν πια εργασία στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες, την αντικαθιστούσαν με την χαλαρότερη κι ασφαλέστερη εργασία στο Δημόσιο, που τους εξασφάλιζε η προσκόλλησή τους στο ένα ή στο άλλο κόμμα. Κι οι εργασίες αυτές δημιουργούντο αποκλειστικά και μόνον με δανεικά και κοινοτικά κονδυλια, που έπαιρνε αφειδώς το Δημόσιο επί δεκαετίες.

Κι όσοι δεν «βολεύονταν» στο Δημόσιο, βολεύονταν στις μικρές μεταπρατικές επιχειρήσεις, μαγαζιά, που πωλούσαν εισαγόμενα ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικές συσκευές, αυτοκίνητα, ή στις καφετέριες και τα νυκτερινά κέντρα, που άνθησαν με πρωτοφανή τρόπο τις τελευταίες δεκαετίες. Όλοι τους λειτουργούσαν με το χρήμα του Δημοσίου, δηλαδή με δανεικά. Όπως και τα καταχρεωμένα Ασφαλιστικά Ταμεία, που έδιναν συντάξεις σε 45άρηδες, 50άρηδες, 55άρηδες αφειδώς χωρίς κανείς να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχουμε συνταξιούχους που βρίσκονται στην σύνταξη περισσότερα χρόνια από όσα εργάζονταν. Αλλά κανείς δεν νοιαζόταν, γιατί τα λεφτά από τα δάνεια και την Ε.Ε. ήταν άφθονα.

Όταν, όμως, το μοντέλο αυτό κατέρρευσε εξαιτίας της κρίσης του διεθνούς τραπεζοπιστωτικού συστήματος κι έπρεπε, επιτέλους, να αποφασίσουμε να ζήσουμε με αυτά που βγάζουμε, όλοι δικαιολογημένα δυσανασχετούν. Αλλά κάποιοι εξ ημών προσπαθούν να προσαρμοσθούν. Άλλοι, και πολύ φοβάμαι ότι είναι οι περισσότεροι, δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί. Και νομίζουν ότι ακόμα μπορούν να συμπεριφέρονται με τη γνωστή, κι άκρως καταστροφική, συνδικαλιστική νοοτροπία του παρελθόντος. Όταν έκαναν κάποια απεργία και οι κυβερνώντες έντρομοι - για να μη χάσουν ψήφους – τους έκαναν όλα τα χατίρια. Αυτή η περίοδος έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Κι, όμως, οι εργαζόμενοι στην «Ελληνική Χαλυβουργία» δεν το έχουν αντιληφθεί. Και θα μείνουν στο δρόμο, όπως κι οι εργοδότες τους.

http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/userphoto/giannisloverdos.thumbnail.jpg

tsimpouklano
29-12-2011, 20:47
γούτσουhttp://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/userphoto/giannisloverdos.thumbnail.jpgγούτσου

nekrobutcher
30-12-2011, 00:50
μιλάει αυτός για Δημόσιο....θα μας πει ποσα έπαιρνε στον 9,84?

mourning apocalypse
30-12-2011, 01:12
Nα τα λέτε να τα γράφετε.

Γιάννης Λοβέρδος (2341/μηνα +1260 Μυρτώ Λοβέρδου> Πρωινή εκπομπή με τον Αγγ. Μόσχοβα. Πολύ συχνά εγκατέλειπε την εκπομπη για να εμφανιστεί στην τηλεόραση, ως σχολιαστής. Έμενε η εκπομπή χωρίς παρουσιαστη συχνά μεταξύ 7.30 με 8.00. Απροετοίμαστος και όταν ήταν στην εκπομπη. Σχόλια εκ του προχείρου. Είναι δ/ντης της εφ. ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΥΝΗ, ενώ γράφει και σε ηλεκτρονικές σελίδες)

Dragonlord
30-12-2011, 08:59
Ας τριγκάρω κι εδώ τη συζήτηση λοιπόν, πόσο σούργελα είναι οι αναρχικοί που χαίρονταν με τις πέτρες στο ΠΑΜΕ και τώρα έχουν γεμίσει το ιντιμίντια με μηνύματα αλληλεγγύης προς τους απεργούς της ελ. χαλυβουργίας;

katwrimos
30-12-2011, 09:19
Ας τριγκάρω κι εδώ τη συζήτηση λοιπόν, πόσο σούργελα είναι οι αναρχικοί που χαίρονταν με τις πέτρες στο ΠΑΜΕ και τώρα έχουν γεμίσει το ιντιμίντια με μηνύματα αλληλεγγύης προς τους απεργούς της ελ. χαλυβουργίας;

επειδή το πόσο σούργελα είναι οι εν λόγω αναρχικοί είναι γνωστό, τιγκαρισε τη συζήτηση εξηγώντας τι σκατά ζητάνε οι απεργοί, να αναλάβει το κράτος τις ζημιές της ιδιωτικής επιχείρησής που εργάζονται?

metamelia3
30-12-2011, 13:03
μην λετε εξυπναδες μωρε μεγαλοι ανθρωποι.

α) το μεγαλυτερο προβλημα συσπειρωσης που υπαρχει ειναι γενικα η δαιμονοποιηση: ο ταδε ειναι παμιτης αρα ειναι κτηνος και εχθρος, ο ταδε ειναι ελληναρας αρα ειναι κτηνος και εχθρος, ο απο κει ειναι συριζαιος αρα ειναι κτηνος και εχθρος. Το περιστατικο στις 19-20 Οκτ. προφανως και σημαινει οτι οσοι ηταν περιφρουρηση του κκε ηταν κτηνη για σκοτωμα, αλλα δεν σημαινει οτι καποιος που κατεβηκε με το κκε ειναι ντε και καλα για σκοτωμα. ουτε σημαινει οτι ενας αναρχικος ειναι ντε και καλα καποιος που εκτοξευει ακατασχετα μολοτωφ.

β) πρωτα απ'ολα, πριν απο το να ψαχνω να επιβεβαιωσω καποια ταυτοτητα αριστερου, αναρχικου ή οτιδηποτε, εχω προβληματα και ειναι προβληματα που συμμεριζεται μεγαλο μερος του κοσμου. κατα συνεπεια, το πρωτο μου μελημα ειναι να γινονται αγωνες και οι αγωνες αυτοι να κερδιζονται.

γ) καθε αγωνας που υπαγεται στο παμε ειναι ντε φακτο χαμενος.

ενταξει;

Phantom Duck
30-12-2011, 15:35
α) το μεγαλυτερο προβλημα συσπειρωσης που υπαρχει ειναι γενικα η δαιμονοποιηση: ο ταδε ειναι παμιτης αρα ειναι κτηνος και εχθρος, ο ταδε ειναι ελληναρας αρα ειναι κτηνος και εχθρος, ο απο κει ειναι συριζαιος αρα ειναι κτηνος και εχθρος. Το περιστατικο στις 19-20 Οκτ. προφανως και σημαινει οτι οσοι ηταν περιφρουρηση του κκε ηταν κτηνη για σκοτωμα, αλλα δεν σημαινει οτι καποιος που κατεβηκε με το κκε ειναι ντε και καλα για σκοτωμα. ουτε σημαινει οτι ενας αναρχικος ειναι ντε και καλα καποιος που εκτοξευει ακατασχετα μολοτωφ.

γι' αυτό αγαπώ τα φόρουμ

οικοδόμος λέει ήταν και παμίτης

συνδικαλιστής της ΔΕΗ

εντιτ: τελικά, δεν είναι ξεκάθαρο, επί της ουσίας κρατάμε ότι ένας άνθρωπος έφυγε!
οχι, δεν κραταμε αυτο, εγω κραταω οτι εφυγε ενα σκουληκι του κκε και του παμε. σκατα στον ταφο του.

ubu
30-12-2011, 16:54

επειδή το πόσο σούργελα είναι οι εν λόγω αναρχικοί είναι γνωστό, τιγκαρισε τη συζήτηση εξηγώντας τι σκατά ζητάνε οι απεργοί, να αναλάβει το κράτος τις ζημιές της ιδιωτικής επιχείρησής που εργάζονται?

Αυτή δεν είναι η στάνταρ πρακτική για τις τράπεζες; Ιδιωτικά κέρδη, δημόσιες ζημιές.

Dragonlord
30-12-2011, 17:06
με τη διαφορά ότι επιπροσθέτως από όσο ξέρω δεν έχει καν ζημιές η συγκεκριμένη επιχείρηση, απλά κάνει την κρίση ευκαιρία!

metamelia3
30-12-2011, 17:23

γι' αυτό αγαπώ τα φόρουμ

συνδικαλιστής της ΔΕΗ

εντιτ: τελικά, δεν είναι ξεκάθαρο, επί της ουσίας κρατάμε ότι ένας άνθρωπος έφυγε!
οχι, δεν κραταμε αυτο, εγω κραταω οτι εφυγε ενα σκουληκι του κκε και του παμε. σκατα στον ταφο του.
αλλος ηλιθιος απο εδω.

το εχω πει πολλες φορες, ας το ξαναπω αλλη μια: στην βαση των κομμουνιστικων κομματων υπαρχει και κοσμος με τον οποιον δεν εχω πολλα να χωρισω.

αυτοι που ειναι εστω και στις χαμηλοτερες θεσεις ηγεσιας σκατα στον ταφο τους, ναι.

BibleBlackBird
30-12-2011, 17:29
αρα ενα μελος του παμε ειναι στις 'χαμηλοτερες θεσεις ηγεσιας';

metamelia3
30-12-2011, 17:31
γραμματεας του συνδικατου οικοδομων του βυρωνα ηταν.

BibleBlackBird
30-12-2011, 17:33
ναι αλλα πως τον καθοριζει αυτο μερος της ηγεσιας του κομματος;

το εχω πει πολλες φορες, ας το ξαναπω αλλη μια: στην βαση των κομμουνιστικων κομματων υπαρχει και κοσμος με τον οποιον δεν εχω πολλα να χωρισω.

metamelia3
30-12-2011, 17:35
επισης, θαυμαζω την ηλιθιοτητα σας που αδυνατει να διαχωρισει το τι συνεβη εκεινη την μερα και το τι συμβαινει γενικα.

φοβερο. θα ξεκινησουμε κουβεντα τωρα για το πως συνδεονται παμε/κκε τωρα;

ikonoklast
30-12-2011, 17:41

αυτοι που ειναι εστω και στις χαμηλοτερες θεσεις ηγεσιας σκατα στον ταφο τους, ναι.

Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης ήταν γραμματέας των οικοδόμων στο Βύρωνα, κατα τ'άλλα άνεργος. Αυτό είναι θέση ηγεσίας;

Αυτός εδώ ο άνθρωπος, Γιώργος Σιφονιός, πρόεδρος του σωματείου στη Χαλυβουργική έχει θέση ηγεσίας; Θα έλεγες «σκατά στον τάφο του σκουλικιού» αν πέθαινε αυτός ο άνθρωπος τον Οκτώβρη;

http://thepressproject.gr/theme.php?id=7315

http://vimeo.com/32850812

BibleBlackBird
30-12-2011, 17:42
εγω παντως, χωρις να θελω να σε παρεξηγησω, διακρινω μια συνεχης αντιφατικοτητα, τουλαχιστον απο εσενα, γιατι ισως να υπαρχουν και καποιοι που ναι ειναι καπως πιο συνειδητοποιημενοι.
Εσυ μου λες οτι ο γραμματεας του συνδικατου οικοδομων εχει εστω και εναν μικρο λογο στην διαμορφωση της γραμμης ενος κομματος σαν το κκε. Πιο λογικο θα μου ακουγοταν αν μου ελεγες οτι τα παντα κουμανταρει ο μαϊλης.

metamelia3
30-12-2011, 17:54
τι λες βρε ζωον. ειπα εγω οτι εχει επιρροη στην διαμορφωση της γραμμης του κκε; στ' αρχιδια μου η γραμμη του κκε και τι λεει. αυτο που με νοιαζει ειναι οτι ολοι, απ'την αλεκα μεχρι τον χαμηλοτερο αρχηγισκο, ειναι αυτοι που ειναι υπευθυνοι για ολη την ζημια που προκαλει το κκε.

σπυρο χεσε με ρε μαλακα.

BibleBlackBird
30-12-2011, 18:04
ναι αυτο που δεν καταλαβες ποτε σου μαλλον ειναι οτι δεν υφισταται ο ορος 'χαμηλοτερος αρχηγισκος του κκε' επειδη ειναι γραμματεας ενος συνδικατου. Ποιος στα λεει αυτα;

Τωρα βαριεμαι να συζηταω μαζι σου για το τι ζημια προκαλει το κκε και τι οχι. Επισης βαριεμαι να συζηταω τι καυλες σε πιανουν και θες να επισημανεις στο ερ ποσο πολυ θες να εξαφανιζεις 'αρχηγισκους' του κκε, αλλα την 'βαση' την πας (καλα παιδια ειναι).

ΗΡΕΜΗΣΕ.

ikonoklast
30-12-2011, 18:21
σπυρο χεσε με ρε μαλακα.

Μη βρίζουμε, χρονιάρες μέρες!

Γκουλαγκ
30-12-2011, 19:36
λολολολ ενώ οι αναρχικοί δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα, ο εχθρός είναι πάντα ο "άλλος".
α, ξέχασα, υπάρχουν και οι "σύντροφοι εαμόφιλοι".
και οι μητροπολιτάνοι.

Dragonlord
30-12-2011, 22:00
Δακρύζω από συγκίνηση με το πόσο θριαμβευτικά επιβεβαιώνεται ο όρος "σούργελα" (σε πολιτικό επίπεδο, ε) για μπόλικους αναρχικούς σ'αυτό το θρεντ (και σκεφτόμουν ότι γαμώτο, σκληρός χαρακτηρισμός, οκ ερ είναι αλλά μαλακία λίγο). Μιλάμε για παράλληλο σύμπαν.

Dragonlord
30-12-2011, 22:02
γραμματεας του συνδικατου οικοδομων του βυρωνα ηταν.

Πραγματικά δεν μπορώ να συλλάβω την τελειότητα αυτής της φράσης ως δικαιολόγησης του "σκατά στον τάφο του". Σε Ευχαριστώ.

katwrimos
30-12-2011, 23:04

Αυτή δεν είναι η στάνταρ πρακτική για τις τράπεζες; Ιδιωτικά κέρδη, δημόσιες ζημιές.

Μπραβο, τι να πω, με αφόπλισες, δεν το είχα σκεφτει!!!

Βασικά και αυτό που είπες είναι ανούσιο. Γιατι οπως έχω ξαναπεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τραπεζων δεν είναι αυτο που έχετε στο μυαλό σας, δεν υπάρχει πλεον το αφεντικο τραπεζίτης που διαβάζετε στα μικι μαου, οταν μιλας για "ιδιωτικά κερδη" μιλάς για κέρδη της μεσαίας τάξης που κατέχει κατα περίπου 2/3 απο τις μετοχές των μεγάλλων ελληνικών τραπεζών μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, του δημοσιου, των ασφαλιστικών κλπ. Δηλαδη πως να στο πω, οταν οι τράπεζες πληρώσαν 1 δις σε εκτακτη φορολογία δεν βγηκε καποιος πουτσαρας εφοριακός και πήρε τα λεφτά απο το κεφάλαιο, απλως τα κερδη της εθνικής απο τα οποία θα πληρώνονταν συντάξεις μισθωτών αυριο τα πηρε το κρατος σημερα (τυχαια νομίζεις οτι κοβουνε τις συντάξεις?). Δηλαδή οταν μιλας για κερδη και φόρους σε οργανισμούς όπως η εθνική τράπεζα μιλας για λεφτα που μπαινουν απο τη μια τσεπη του μισθωτού και βγαίνουν απο την άλληνε.

Απο την άλλη η συγκεκριμένη επιχείρηση ειναι ενός συγκεκριμένου τύπου και κανενός ασφαλιστικού ταμείου οπότε ας πληρώσει αυτός αμα γουστάρει να τηνκρατήσει ανοιχτη. Δεν βλέπω γιατι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν προνομιακοι αντιμετώπιση σε σχεση με το υπολοιπο ενα+ εκατομύριο ανέργων που το κρατος δεν επιδοτεί τη θέση τους.

Phantom Duck
30-12-2011, 23:07
δε βλέπεις γιατί να μη μείνουν κι αυτοί άνεργοι, κομμουνισμό δε θέλατε;;; όλοι ίσοι στον πάτο λοιπόν.

katwrimos
30-12-2011, 23:27
δε βλέπεις γιατί να μη μείνουν κι αυτοί άνεργοι, κομμουνισμό δε θέλατε;;; όλοι ίσοι στον πάτο λοιπόν.

Ο λογος που μείναν άνεργοι είναι οτι η επιχείρηση πουλάει πράγματα τα οποία δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει κανείς στις τιμες που τα πουλάνε. Ας είχαν τα αρχίδια των γερμανών ανταγωνιστών τους να μπορούν να παράγουν το πενταπλάσιο ατσάλι και να τους πλερώνουνε και διπλάσιους μισθούς, απο τη στιγμή που δεν μπορούν γιατι το κράτος να ξοδέψει τα λιγα λεφτά που έχει για να καλύψει το κενό στην ποιότητα και ποσότητα της παραγωγής τους? Το επιχείρημα "για να μην εχουμε 100 ανεργους παραπάνω" είναι σεβαστό μόνο αν εξηγήσεις γιατι οι συγκεκριμένοι άνεργοι αξίζουν περισσότερο την προστασια απο άλλες κοινωνικες ομάδες, διαφορετικά ναι, καλύτερα να εχεις 100 ανεργους παραπάνω και τα λευτά που γλυτώνεις να τα δώσεις σε κάποιον που τα έχει περισσότερο ανάγκη πχ μακροπρόθεσμα ανέργους.

tsimpouklano
31-12-2011, 00:30
καλύτερα να εχεις 100 ανεργους παραπάνω και τα λευτά που γλυτώνεις να τα δώσεις σε κάποιον που τα έχει περισσότερο ανάγκη πχ μακροπρόθεσμα ανέργους.

Και βραχυπρόθεσμα; Έλα μωρέ, 100 οικογένειες πιθανώς δεν θα 'χουν φαΐ. Αλλά 'ντάξει, μακροπρόθεσμα θα τρων με χρυσά κουτάλια. Αξίζει την υπομονή.

statik
31-12-2011, 02:41
Μεγαλυτερη κρετινια παντως απ' την ιδια την ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ απο χημικα σε (ΜΗ "αρρωστο"/καρδιακο) συνδικαλιστη σε μερα γενικης απεργιας/πορειας και σε στιγμη ιστορικη(?), οπου επισημος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ -της "αριστερας"...- ΦΥΛΑΓΕ/προστατευε το κοινοβουλιο-και την εννοια της ψηφισης καποιων 8εματων-μαλλον-κακων-(*) και την οποια ακομα και σημερα αντι να βουλωνετε η καλυτερα να την "στοχαζεστε", πατε να φορτωσετε σε "οποιαν" αναρχια, ε δεν υπαρχει οπως και να το κανουμε. no πατοsch.

(*) (ακομα κι αν πουμε οτι δεν 8α γινοταν τιποτα πχ ε3εγερσιακο ή η επαναστα η ιδια... ομως εκει "φυλαχτηκε" μεσα απο "γραμμη" (πανω σε "σωμα" αριστερας/κινηματικου(?) κομματιου) το να μην επιτραπει το τυχαιο η συγκυριακο συμβαν/γεγονος της περασμενης στο κοινωνικο συνολο αποδοχης της οποιας βιαιης (τα3ικης) αντιβιας/αποσυμπιεσης στο συγκεκριμενο σημειο -στο κοινοβουλιο- οπου ακομα και το πιο "απολιτικο" υποκειμενο της κοινωνιας 8α ριχνε απο μουτζα μεχρι πετρα. κατι λεει αυτο ετσι?).

και ρε ΜΑΛΑΚΕΣ ολοι, αλλα ΤΙΓΚΑ μαλακες, αχρηστοι κομματοσκυλοκαμμενοι, και "πρεςς προτζεκτορες" και ικονοκλαστε-μας, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΡΕ ΖΩΑ.
Ε ζωαδια, 2 μηνες τωρα και ουτε η επωνυμια της βιομηχανιας δεν σας εχει "περαστει"... Λιγο βα8ος ρε φελοι. Στο "δια ταυτα" του κουταβιου δεν 8α απαντησω, μονον οτι ειπα στο 8ρεντ που ειχα ανοι3ει για την ενισχυση των απεργων (εκει που χω8ηκε σαν κλανια να "κρα3ει" με τα φιλαρακια του το αισ8ητικο (?) η πολιτικο (?) 8εμα της τα3ικης αλληλεγγυης που δει3αμε και ε3υπακουεται 8α δει3ουμε) οτι ακομα και ο ιδιος ο προεδρος που αναφερεις, μας ειπε πολλα "καλα" περι κομματων (μικρο και μεγαλων - ε3ω και εσω) και για το ρολο του καπελωματος τους. Ε ρε ΚΑΥΛΕΣ λεμεν!
Καλες οι διαλε3εις και οι σοφιστειες στις σχολιτσες και στα labtobs ε? Παιζει να βγαζουν και κανα χανο-γκομενακι...

ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! **:

αχ βαχ...

f8Ne9sRcSrM

ikonoklast
31-12-2011, 03:34
http://www.youtube.com/watch?v=PjKED0gRGPk

katwrimos
31-12-2011, 15:23
Ποιος χεστηκε για 100 μονο οικογενειες; Αυτα ειναι για τους φλωρους. Οι katwrimοι αυτου του κοσμου δεν νοιαζονται αν θα πεταχτουν στα σκουπιδια κοντα 3.000.000 ανθρωποι.

Με ευρώ θυσιάζουμε το 1/4 της κοινωνίας που θα μείνουν άνεργοι για 10 χρόνια με αντάλαγμα τη σιγουριά οτι το 75% θα διατηρήσει το βιοτικό του επίπεδο.

Ναι σωστά, το γεγονός οτι η παραπάνω πρόταση χρησιμοποιήθηκε για να εξηγήσω γιατι κλίνω υπέρ της δραχμής δεν παίζει κανένα ρολο. Μπράβο Βλάκα, αποκάλυψες την πραγματική ταυτότητά μου.

http://farm7.staticflickr.com/6060/6253657803_472046ebf0_z.jpg

Νομίζω οτι την κέρδισες με την αξία σου:

:moutza:

freak brother
31-12-2011, 15:29
Μεγαλυτερη κρετινια παντως απ' την ιδια την ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ απο χημικα σε (ΜΗ "αρρωστο"/καρδιακο) συνδικαλιστη σε μερα γενικης απεργιας/πορειας και σε στιγμη ιστορικη(?), οπου επισημος ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ -της "αριστερας"...- ΦΥΛΑΓΕ/προστατευε το κοινοβουλιο-και την εννοια της ψηφισης καποιων 8εματων-μαλλον-κακων-(*) και την οποια ακομα και σημερα αντι να βουλωνετε η καλυτερα να την "στοχαζεστε", πατε να φορτωσετε σε "οποιαν" αναρχια, ε δεν υπαρχει οπως και να το κανουμε. no πατοsch.

(*) (ακομα κι αν πουμε οτι δεν 8α γινοταν τιποτα πχ ε3εγερσιακο ή η επαναστα η ιδια... ομως εκει "φυλαχτηκε" μεσα απο "γραμμη" (πανω σε "σωμα" αριστερας/κινηματικου(?) κομματιου) το να μην επιτραπει το τυχαιο η συγκυριακο συμβαν/γεγονος της περασμενης στο κοινωνικο συνολο αποδοχης της οποιας βιαιης (τα3ικης) αντιβιας/αποσυμπιεσης στο συγκεκριμενο σημειο -στο κοινοβουλιο- οπου ακομα και το πιο "απολιτικο" υποκειμενο της κοινωνιας 8α ριχνε απο μουτζα μεχρι πετρα. κατι λεει αυτο ετσι?).

και ρε ΜΑΛΑΚΕΣ ολοι, αλλα ΤΙΓΚΑ μαλακες, αχρηστοι κομματοσκυλοκαμμενοι, και "πρεςς προτζεκτορες" και ικονοκλαστε-μας, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΡΕ ΖΩΑ.
Ε ζωαδια, 2 μηνες τωρα και ουτε η επωνυμια της βιομηχανιας δεν σας εχει "περαστει"... Λιγο βα8ος ρε φελοι. Στο "δια ταυτα" του κουταβιου δεν 8α απαντησω, μονον οτι ειπα στο 8ρεντ που ειχα ανοι3ει για την ενισχυση των απεργων (εκει που χω8ηκε σαν κλανια να "κρα3ει" με τα φιλαρακια του το αισ8ητικο (?) η πολιτικο (?) 8εμα της τα3ικης αλληλεγγυης που δει3αμε και ε3υπακουεται 8α δει3ουμε) οτι ακομα και ο ιδιος ο προεδρος που αναφερεις, μας ειπε πολλα "καλα" περι κομματων (μικρο και μεγαλων - ε3ω και εσω) και για το ρολο του καπελωματος τους. Ε ρε ΚΑΥΛΕΣ λεμεν!
Καλες οι διαλε3εις και οι σοφιστειες στις σχολιτσες και στα labtobs ε? Παιζει να βγαζουν και κανα χανο-γκομενακι...

ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! **:

αχ βαχ...

f8Ne9sRcSrM

δεν καταλαβα τπτ..

mourning apocalypse
01-01-2012, 21:00
http://www.youtube.com/watch?v=imdjU-mS2xs

Κουρή κράτα γερά.

pixies
02-01-2012, 01:05
αλλαξα χρονο με καλαντα Αλτερ

enitharmon
04-01-2012, 22:48
δικό σου κατώριμε

http://svtplay.se/v/2665222/dokumentarfilm/vad_ar_det_for_fel_pa_grekerna?_ft_qid=5693548809611589533&_ft_mf_story_key=10150505439279828&_ft_filter=live&_ft_substories=2&_ft_fbid=129673770482760%2C354899854525499&_ft_c=m

katwrimos
05-01-2012, 01:23
δικό σου κατώριμε

http://svtplay.se/v/2665222/dokumentarfilm/vad_ar_det_for_fel_pa_grekerna?_ft_qid=5693548809611589533&_ft_mf_story_key=10150505439279828&_ft_filter=live&_ft_substories=2&_ft_fbid=129673770482760%2C354899854525499&_ft_c=m

Thanks!!

ikonoklast
06-01-2012, 19:01
http://www.newsit.gr/files/Image/31-07-2011/1743908.jpg

nikolasfluxus
06-01-2012, 19:13
αχ βαχ...

f8Ne9sRcSrM
αυτό είναι ταινιάρα ε

Shadowking
08-01-2012, 12:06
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449122&cid=4

αλληλεγγύη σε ποιον δίνουμε;

(πάντως σοβαρά, ακούμε δηλώσεις Κίμωνα, τέρας νηφαλιότητας)

metamelia3
08-01-2012, 12:35
σε κανεναν. ας σκοτωνονται μεταξυ τους τα ζωα.

Γκουλαγκ
08-01-2012, 14:00
Ο σύντροφος Κουλούρης είναι προφανώς κομάντο του ΕΑ.

Kaserinos
11-01-2012, 00:46
για αυτους που ξεχνουν...

Προφητείες Γέροντος Παισίου: Να τι θα γίνει στο Αιγαίο και πότε!

http://www.newsbomb.gr/blogs/story/106008/profiteies-gerontos-paisioy-na-ti-tha-ginei-sto-aigaio-kai-pote

ikonoklast
11-01-2012, 14:08
Δημιουργική γραφή. (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_11/01/2012_1297312)

Art In Haste
11-01-2012, 14:34
Τι τρέχει με τους Έλληνες;

Ντοκυμάντερ της Αλεξάνδρας Πασχαλίδου για την Σουηδική τηλεόραση.

http://www.dailymotion.com/video/xnkxcj_yy-yyyyyy-yy-yyyy-yyyyyyy_people#from=embed

H.
11-01-2012, 14:51
Πλάκα πλάκα αυτό σκεφτόμουν όσο έβλεπα το αδιάφορο κατά τα άλλα ντοκιουμένταρυ.

nekrobutcher
11-01-2012, 17:08
"σου μιλαει ο νιβο"

katwrimos
11-01-2012, 18:47
Τα τελευταία άρθρα ακαδημαικών οικονομολόγων για την ελλάδα:

Cochrane (http://johnhcochrane.blogspot.com/2012/01/should-greece-devalue.html) (Σκουλίκι του σικάγο):

Two weeks ago I wrote the following in a little Bloomberg column about the Euro
Defenders [of devaluation] think that devaluing would fool workers into a bout of “competitiveness,” as if people wouldn’t realize they were being paid in Monopoly money. If devaluing the currency made countries competitive, Zimbabwe would be the richest country on Earth. No Chicago voter would want the governor of Illinois to be able to devalue his way out of his state’s budget and economic troubles. Why do economists think Greek politicians are so much wiser?
This paragraph set off a little kerfuffle in the Cochrane-is-a-moron section of the blogosphere. I won't respond in detail, because I presume you're more interested in economics than what anyone thinks of anyone else's intelligence.

But the paragraph was mighty distilled, and the evident interest in the question suggests a little fuller examination of whether devaluation is a good idea or not for a country like Greece, and trying to understand why people come to such different views.

I think I can sum it up this way: Devaluation is like a cigarette. [...]

So, just how good is a cigarette anyway?

Devaluation works if prices and wages don't adjust. If the Drachma goes from 1:1 Euros to 2:1 Euros and Greek prices and wages double, nothing happens. On the other hand, if prices and wages don't change, then Greek goods are cheaper and Greece will produce and export more. Similarly, inflation can goose output a bit. For example, if prices go up faster than wages, then companies will hire more workers and make more goods. [...]

So, sometimes devaluation or inflation work, at least temporarily. We've known this for a long time. [...]

And devaluation and inflation often don't work, or are indeed counterproductive. The US and many other countries in the 1970s experienced stagflation -- devaluation and inflation accompanied by worse economic performance. Most economic basket cases -- Zimbabwe was my example -- are junkies, continually inflating and devaluing. Most really successful countries -- Switzerland -- are famous for strong currencies. We've known that for a long time as well.

When does devaluation work? The most important consideration suggested by modern macroeconomics is whether the devaluation or inflation is expected or unexpected. This is the heart of Milton Friedman's famous AEA presidential address, and Bob Lucas' and Edmund Phelps' Nobel prizes. (Standard disclaimer.)

This will likely not work: the Greek government declares that on January 1 2013 it will change from Euros to New Drachmas at 2:1. I think we would all predict that "devaluing" in this way would have exactly the same effect on real prices and wages as joining the Euro did: none. On Jan 1 2013, prices, wages, contracts, bank accounts, etc. are just multiplied by 2 and a "D" replaces the "E" in front of the number. Whatever "price stickiness" means, this isn't it.

If the Greek government went on, "and then we will devalue the Drachma relative to the Euro by 5 percent per month," it still would have little real effect. With that announcement and a year to plan, Greece would simply return to an economy familiar to anyone who lived through the 1970s, steady 5% wage and price inflation.

The trick for Greece, in its current situation, is to change to a New Drachma, and convince everyone that new Drachma will have a stable value. Then, it has to surprise everyone by devaluing, or devaluing more than they expected.

That will be difficult to arrange. It could easily backfire. People could expect much more inflation and devaluation than the Government had planned. Money could fly out of the country, interest rates spike, and a panic wage and price inflation take off. Then Greece would get stagflation, not a boom.

Devaluation also "works" by engineering wealth transfers, from lenders to borrowers. But you have to surprise the wealth in order to transfer it.

So, devaluation is not an "always and everywhere" proposition. Yes, if the US were to announce that we are pegging the dollar at $2 per euro, and the ECB went along with this policy, it's a good bet that prices and wages would not adjust overnight. Dollar goods would be cheaper in Europe, and the US would export more and import less for quite a while. Countries, who already have their own currencies, a good reputation, and stable values, can devalue unexpectedly and boost exports and output. It does not follow that a return to the Drachma and devaluation will work for Greece.

The experience of small countries around the Eurozone is also not immediately applicable. They already have currencies. The combination of leaving a currency union, establishing a new currency and immediately devaluing it does not have much precedent. And for every Iceland, where devaluation helped, there is a Hungary, where it does not seem to be producing riches.

I don't deny that it could be done. But it's not so easy as the devaluation camp makes it sound.

But that's not even the main issue. How did I let the teenager drag me in to talking about how good it feels to smoke that first cigarette? Back to the nagging parent: is smoking a good lifestyle decision?

Is it better over the long run for a country like Greece to have its own currency, and routinely resort to devaluation and currency depreciation when its economy is in the doldrums or the government is discovered to have overborrowed? Or is it better to stick with the Euro, and rule that option out? Greece has plenty of experience with inflation, devaluation, and default. Much of the world was on a binge of inflation and depreciation in the 1970s. It didn't work out so well.

This is where modern macroeconomists and Keynesians start talking different languages. Modern macro discussions are full of words like "precommitment," "rules vs. discretion," "dynamic efficiency" that are absent in the cigarette-by-cigarette, live-for-today-for-in-the-long-run-we're-dead mode of Keynesian thinking.

Just one example: Before Greece joined the Euro, it paid very high interest rates. When it joined the Euro, all of a sudden it was able to borrow at German interest rates. It did, massively, as we know. Porsches went South, and pieces of paper flew North. Greece boomed. If the money had been properly invested, Greece would still be booming. The money was wasted, but the opportunity was there.

Now, why did joining the Euro give Greece this opportunity to borrow at low rates? Cynics say, because the Eurozone meant eveyrone thought Germany would bail them out, as people correctly expected the US to bail out Fannie and Freddie. But even I am not that cynical. The Eurozone was set up, remember, specifically denying sovereign bailouts.

A second explanation seems more plausible to me: by joining the Euro, Greece precommitted against devaluation. It could no longer take the easy way out. If the economy got in trouble, Greece would feel much more pressure to fix it, not to rely once again on a quick bout of devaluation. If the government got in trouble, it would have to deal with a messy default, not a quick depreciation. And the Eurozone makes that default harder than Greece's many previous sovereign defaults.(A short history by Benn Steil here.)

Nonsmokers get lower health-insurance premiums. Non-devaluers get cheaper loans. Precommittment has real benefits. We've known that for a long time too, at least since Ulysses had himself tied to the mast so he could hear the sirens.

Furthermore, countries like Greece with chronic devaluation and inflation routinely resort to capital controls, price controls, exchange rate controls and other interventions to prop up their currencies. Junkies start stealing. These steps ruin small open economies.

Krugman (http://krugman.blogs.nytimes.com/2012/01/11/feel-the-expansion/) (Princeton University):

The WaPo has a heartrending story on the suffering being imposed on ordinary Greeks. So much for the doctrine of expansionary austerity.

I do have a small bone to pick, however. Here’s the discussion of why such harsh austerity is being imposed:

European powers, led by fiscally conservative Germany, have been insisting that Greece correct years of mismanagement by enacting swift waves of cuts and other major economic reforms to regain the confidence of investors and ensure the integrity of the euro. Slashing the deficit quickly is essential to ushering in a sustainable future, they have argued, and the resulting social pain is necessary to impress on Greek politicians and society that such excesses should never happen again.

Most of that is right — but not the bit about regaining the confidence of investors — or at any rate, that’s not what it’s about these days. For it’s quite clear that at this point investor confidence is unregainable. Greek borrowing costs aren’t coming down to affordable levels for a very long time.

So now the austerity isn’t market-driven — it’s political, the pound of flesh official lenders are demanding for maintaining the trickle of cash. And it really is in large part about punishment; we’ve now seen a fairly impressive demonstration that big budget cuts in a depressed economy hardly even reduce the deficit, because they drive the economy down and tax receipts with it.

I really don’t see how this can continue. But, you say, the alternative is default and a euro exit. Well, that’s a terrible scenario — but how can it be worse than what’s happening now?

Kaserinos
11-01-2012, 22:22
ο πρωτος σκουλικι και στο πανεπιστημιο του Σικαγο, ο δευτερος απλα πανεπιστημιο.

καθε αγορι, εχει τον ηρωα του.

katwrimos
12-01-2012, 00:45
ο πρωτος σκουλικι και στο πανεπιστημιο του Σικαγο, ο δευτερος απλα πανεπιστημιο.

καθε αγορι, εχει τον ηρωα του.

Νομιζω οτι με βάση το νούμερο των καθυστερημένων που μου προσάπτουν κατηγορίες για πράγματα που δεν έχω πει, εχει κάποια λογική οταν αναπαράγω μια αποψη και θεωρώ τον φέροντα της σκουλίκι να το δηλώνω. Γιατι διαφορετικά ποιος ξερει ποιος καθυστερημένος θα βγει και θα πει οτι ο κατώριμος υποστηρίζει τα σκουλίκια του σικάγο και θα κουοτάρει το αποπάνω ποστ και θα φάμε παλι 3 σελίδες που θα βριζόμαστε χωρίς λόγο. Καλύτερα δεν είναι έτσι?

Α, και δεν έχω κάτι εναντίον του πανεπιστημίου του σικάγο γενικά, έχω αναφερθεί θετικά για πολύ κοσμο απο κει μεσα οπως ο Μπέκερ, ο Φριντμαν και ο Σλάιφερ, μόνο κατά των σκουλικιών του πανεπιστημίου.

Kaserinos
12-01-2012, 02:21
ναι ρε katwrimos, ξερουμε τι φυντανια εχει βγαλει "Η Σχολη Του Σικαγο". cool.

ηταν μπαλαντερ Krugman, που με εκανε και λυγισα ομως.

Tispanagias tamatia
12-01-2012, 03:55
Α, και δεν έχω κάτι εναντίον του πανεπιστημίου του σικάγο γενικά, έχω αναφερθεί θετικά για πολύ κοσμο απο κει μεσα οπως ο Μπέκερ, ο Φριντμαν και ο Σλάιφερ.

Αυτη η φραση μπορει και θα χρησιμοποιηθει εναντιον σου σε μελλοντικη συζητηση.

Ρε συ, εδώ είχε γράψει ότι συμπαθεί και τους 4 (+όσους έχουν παίξει ΑΜΑΝ και κομφούζιο το οποίο έβλεπε ως 12χρονος πιτσιρικάς, ναι αμε!!) ως άτομα...

Harbinger of Death
12-01-2012, 05:50
Δημιουργική γραφή. (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_11/01/2012_1297312)

Ή μπορεί ο Κίμων ή κάποιος ανώνυμος ή επώνυμος αρθογράφος της Κ να υποστηρίξει ότι η όλη σχετική δημόσια ταραχή και κατακραυγή είναι συκοφαντικό έργο, ραδιουργία των αντιμνημονιακών που προσπαθούν να πάνε την Ελλάδα στην καταστροφή.Ή Κίμων ή Δραχμή και Καταστροφή δηλαδή κατά τα γνωστά.

Πχ ειδικώτερα μπορεί να υποστηριχθεί ότι οι εν λόγω αστυνομικοί είναι κατώτερα στελέχη κατάλοιπα του προσφάτως υπό του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού μας αποτραπέντος πραξικοπήματος των Ε.Δ. και Σ.Α. που επειδή είναι άχρηστοι και τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στην περικοπή των μισθών τους και των προνομίων τους.
Οπότε και το επόμενο προτεινόμενο βήμα θα ήταν να αποκρατικοποιηθεί και να απελευθερωθεί το επάγγελμά των αστυνομικών·όλοι σεκιουριτάδες δηλαδή και όλοι ανεξαιρέτως σεκιουριτάδες ή απλοί πολίτες με κουμπούρες στην τσέπη.

Με λίγη φαντασία και με παντελή αδιαφορία για την εμπειρική πραγματικότητα όλα μπορούν να συνδεθούν,να υποστηριχθούν και να δικαιολογηθούν...

:D

ikonoklast
12-01-2012, 07:02
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/403151_2705704396196_1064340445_32842358_29032816_n.jpg

rage for order
12-01-2012, 12:13
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/403151_2705704396196_1064340445_32842358_29032816_n.jpg

edit: ξέχασα το λινκ http://the53.tumblr.com/

βαρέθηκα να βρω το καλύτερο και σε εμπιστεύομαι να το κάνεις. στις πρώτες σελίδες πάντως το πιο αστείο ήταν το

http://s3.amazonaws.com/data.tumblr.com/tumblr_lu3v3kVyGX1r4q8eoo1_1280.png?AWSAccessKeyId=AKIAJ6IHWSU3BX3X7X3Q&Expires=1326445882&Signature=Bk8%2Fasw3%2FUrsUZtAJcGgsxlHiHo%3D

asimoulis
12-01-2012, 13:44
53%?

metamelia3
12-01-2012, 13:53
κρεμαλα.

Drumsick
12-01-2012, 14:04
Aναγούλιασα.

Shadowking
12-01-2012, 14:15
εμένα μου άρεσε αυτός πολύ.
επίσης το 53% πως προκύπτει;

http://www.tumblr.com/photo/1280/12773181650/1/tumblr_luegfmAkma1r4q8eo

rage for order
12-01-2012, 14:25
53%?

http://en.wikipedia.org/wiki/We_are_the_99%25#Variations_on_the_slogan

katwrimos
12-01-2012, 16:08
53%?

http://en.wikipedia.org/wiki/We_are_the_99%25#Variations_on_the_slogan

Εδω συμπληρώνουμε οτι οτιδήποτε ανυπόγραφο προέρχεται απο το 53% διαβάζεται με το working assumption οτι ο συγγραφέας του είναι καποιο ζώο του ΑΕΙ ή του Χέριτατζ με επταψήφιο ετήσιο μισθό and/or πλούσιους γονείς.

tssks
13-01-2012, 19:25
Αναρχικοί εισέβαλαν σε bar όπου βρίσκονταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (http://www.iefimerida.gr/news/32191/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81-cue-%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA)

tssks
13-01-2012, 23:01
Αϊβαλιώτης (http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/blog-post_8549.html)

13-01-2012, 23:01
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4686859

Κληθείς να σχολιάσει τα στοιχεία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο Mega το πρωί της Πέμπτης: «Κι εμένα με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυξήθηκε η επιχορήγηση των κομμάτων».

Εντυπωσιάστηκε :!:

cyber_lingas
13-01-2012, 23:19
Αναρχικοί εισέβαλαν σε bar όπου βρίσκονταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (http://www.iefimerida.gr/news/32191/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81-cue-%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B2%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA)

Έσπασαν κάποια ποτήρια και πιατάκια

Anarchy in the Pagrati.

asimoulis
14-01-2012, 02:08
http://outspokenmedia.com/online-marketing/you-just-suck/

μαρέσουν αυτά τα εμπρηστικά. ίσως επειδή πολύς κόσμος στη δύση που έχει μπόλικες ευκαιρίες είναι πραγματικά για τον πούτσο.

tsimpouklano
14-01-2012, 06:42

Έσπασαν κάποια ποτήρια και πιατάκια

Anarchy in the Pagrati.

Malakia in ER.

Art In Haste
16-01-2012, 14:01
Σε 70 ημέρες η ελληνική χρεοκοπία με ευρώ στις 1.530 δραχμές (http://news247.gr/oikonomia/se_70_hmeres_h_ellhnikh_xreokopia_me_eyrw_stis_1530_draxmes.1578010.html) λέει η Sunday Times.

http://www.cosmo.gr/Epikairotita/Ellada/Oikonomia/article1578171.ece/BINARY/w460/gew%2B%283%29.jpg

Sotos_The_Tequiler
16-01-2012, 20:15
Par solidarité, je suis Grec aussi

Εδώ και μερικούς μήνες στο http://jesuisgrec.blogspot.com εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ζητούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας παράλληλα την "δικτατορία των αγορών" και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας.

Η πρωτοβουλία ονομάστηκε "Η έκκληση της Νάντης", αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν "Είμαι και εγώ Έλληνας".

"Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό", εξηγεί ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Νάντη της Γαλλίας.

Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Ντουγιάρ άναψε την πρώτη σπίθα που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα μικρό πλην ενθουσιώδες κίνημα συλλογής διαδικτυακών υπογραφών για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

http://news247.gr/ellada/eidiseis/oi_eyrwpaioi_zhtoun_na_ginoyn_ellhnes.1578123.html

freak brother
16-01-2012, 20:24
φοβερη κινηση , στο βημα ελεγε οτι (1) ενας ολοκληρος Γαλλος εκανε αιτηση για ελληνικη ιθαγενεια!

Βροχή τα μηνύματα στο Ελληνικό Προξενείο
Αν και μέχρι στιγμής έχει κατατεθεί στο Ελληνικό προξενείο μονάχα μία (1) αίτηση για απόκτηση Ελληνικής υπηκοότητας, παρόλα αυτά οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν να λαμβάνουν περίπου 20 μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ημέρα.

rottenside
18-01-2012, 11:00
Οταν ενας γαλλος θελει να γινει ελληνας το εχουμε για καμαρι. αν στη θεση του ηταν αφγανος θα βγαιναν στους δρομους με τον καρατζαφερη και τα τσεκουρια

Sotos_The_Tequiler
19-01-2012, 18:37
"Οι Ελληνες δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις» λένε οι Εσθονοί"
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=439068

και
"οι Εσθονοί δεν ξέρουν τι θα πει να υποφέρεις" λένε οι Αιθίοπες...

asimoulis
20-01-2012, 04:22
http://tvxs.gr/news/topika-nea/ypo-katalipsi-zaxaroplasteio-xatzis-stin-thessaloniki

"η εταιρεία έχοντας συσσωρεύσει χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε Δημό­σιο, Ι.Κ.Α. και εργαζόμενους, δρομολογεί την ίδρυση μιας νέας εταιρείας με διαφο­ρετικό Δ.Σ. έτσι ώστε μεταβιβάζοντας όλα τα περιουσιακά στοιχεία της παλαιάς στη νέα, να κάνει στάση πληρωμών στην παλιά, πτωχεύοντάς την και έτσι να αποφύγει την αποπληρωμή όλων των χρεών".

γαμώ την ελληνική γυφτο-αστική τάξη. χρεοκοπία τώρα!