PDA

View Full Version : Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

freak brother
10-10-2011, 16:57
Κοινωνιολογία στη μυτιλήνη αλλά δεν πατάω γιατί θα ξαναδώσω.

γιατι δεν μορφωνεσε μονος σου και θες να σε μορφωσουν ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΡΎΜΑΤΆ προπυργια του καπιταλισμου που δεν εχουν σκοπο να μορφωσουν στην τελικη .

Agoraphobic_S.I.
10-10-2011, 17:00
Κοινωνιολογία στη μυτιλήνη αλλά δεν πατάω γιατί θα ξαναδώσω.

γιατι δεν μορφωνεσε μονος σου και θες να σε μορφωσουν ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΔΡΎΜΑΤΆ προπυργια του καπιταλισμου που δεν εχουν σκοπο να μορφωσουν στην τελικη .
Γιατί αυτά είναι προνόμια των εχόντων, η τάξη μου (ή μας, δεν ξέρω) δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες, πρέπει να ιδρώσουμε στα ιδρύματα που λες για να αποκτήσουμε τα διαπιστευτήρια της ανεργίας μας. Μορφωμένη ανεργία ιζ μπετερ δαν αμόρφωτη.

freak brother
10-10-2011, 17:05
μα αυτο σου πα , να μορφωθεις μονος σου και οχι με αυτα που θα προσπαθησουν να σου βαλουν στο μυαλο κρατικοδιαιτοι καθηγηταδες που δεν γουσταρεις μεσα σε ενα συστημα το οποιο μισεις . Παρε βιβλια και μορφωσου εφοσων το λες και μονος σου οτι η ανεργια ειναι μονοδρομος? γιατι να πληρωνει ο πατερας σου σπιτια και μαλακιες? να στα δινει να τα παιρνεις βιβλια !!

metamelia3
10-10-2011, 17:07
θα μορφωθει μονος του. το κωλοχαρτο θα παρει απ'το συστημα.

Agoraphobic_S.I.
10-10-2011, 17:08
Ρε εξυπνάκια, θα ξαναδώσω είπα. Κατα τ' άλλα, η κριτική μου στο πανεπιστήμιο είναι εντελώς διαφορετική απ' ότι νομίζεις, αλλά δεν πρόκειται να στην πω μ' αυτό το ηλίθιο υφάκι που έχεις.

ikonoklast
10-10-2011, 17:12
Dythor, γελάω με τα εισαγωγικά σου στο «γαμάω». Είσαι φοβερός.

Στο θέμα μας. Meanwhile, στην Καρδιά του Κτήνους, στην Μόρντορ του Καπιταλισμού, στο Βασίλειο της Τεχνολογίας, οι μπάτσοι έχουν απαγορεύσει τη μικροφωνική. Γι' αυτό οι ομιλητές στέκονται σε ένα βαρέλι και οι ακροατές κάνουν ένα ανθρώπινο μικρόφωνο επαναλαμβάνοντας τα λόγια όλοι μαζί. Ο Σλαβοι Ζίζεκ, στην ομιλία του στην Liberty Plaza, στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, χθες, 9/10/2011:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eu9BWlcRwPQ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7UpmUly9It4

http://ilesxi.wordpress.com/2011/10/09/%CE%BF-%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%8A-%CE%B6%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7-wall-street/

Χωρίς αστεία, αυτό είναι το Απόλυτο Σύμβολο για μια σειρά από πολύ σημαντικά πράγματα. Τα πιο σημαντικά!

freak brother
10-10-2011, 17:12

για τη μαμα? δεν μου ακουγεται και πολυ επαναστατικο αυτο :(

ubu
10-10-2011, 17:26
http://www.youtube.com/watch?v=4MkkyEPQL5A

Dythor
10-10-2011, 17:47

Καλά, τελείως βλαμμένο είσαι; Τι πα να πει "δεν σου ακούγεται και πολύ επαναστατικό", να πηγαίναμε να ζήσουμε στις σπηλιές ξέρω 'γω για να μην έχουμε καμία αντίφαση πολιτικής θεωρίας και τρόπου ζωής. Υπάρχει ένα ανταγωνιστικό κίνημα ξέρω 'γω, κάπως ελάχιστο, και το πρώτο πράμα που σου 'ρχεται στην κούτρα να πεις επ' αυτού είναι ότι α, υπάρχει ΖΟΡΙΚΟ πρόβλημα αν δεν πραγματώνεις με κάθε σου ανάσα το επαναστατικό φαντασιακό ΜΑΝ. Όλα αυτά σ' ένα κόσμο που είναι ακριβώς στημένος για να τον απολαμβάνουν αυτοί που τον εξυπηρετούν (αν και όχι τόσο, όχι πια) και που εγγράφει τους τρόπους απόλαυσης της ζωής βαθιά μέσα μας πολύ πρωτού μπορούμε έστω να τον διακρίνουμε, να τον κάνουμε ορατό, πολύ πρωτού μας μπει καν στο μυαλό να τον πολεμήσουμε.

Χώρια που και με ξεκάθαρα μαρξιστικούς-ντετερμινιστικούς όρους (που δεν ασπάζομαι, αλλά αυτό κάνεις εσύ και είμαι σίγουρος ότι δεν το καταλαβαίνεις κιόλας) αυτό που λες είναι μια βλακεία και μισή, ότι αν πάει δηλαδή ο αγκοραφόμπικ και ο κάθε αγκοραφόμπικ μόνος του και αρνηθεί όλο το κοινωνικό σύστημα επιβράβευσης κάτι έγινε. Πάντα στο συλλογικό πάει η δράση, όχι στο να μη βλέπεις σεξ εν δε σίτυ μαζί με σοκολάτα-μπανάνα απ' το νουντλ μπαρ κυριακή βράδυ μετά το γραφείο.

ubu
10-10-2011, 17:48
Επίσης στην περίπτωση του Ζίζεκ το ανθρώπινο μικρόφωνο εξυπηρετεί και άλλο σκοπό, τον κάνει κατανοητό.

ikonoklast
10-10-2011, 17:54
http://www.youtube.com/watch?v=4MkkyEPQL5A

Θέλω το πουκάμισο του για αρχή και μετά θέλω να τον κάνω μια αγκαλίτσα. :pink::pink::pink::pink::pink::pink::pink:

με ξεκάθαρα μαρξιστικούς-ντετερμινιστικούς όρους

Ρε βλάκα. Σκάσε ρε βλάκα.

Dythor
10-10-2011, 17:59
Τι θες γαμώ το σπίτι σου ηλίθιε φιγουρατζή πόστερ δύο γραμμών, σκάσε πια.

Phantom Duck
10-10-2011, 18:01
για όνομα, μη μιλάτε με τον κατώριμο της απολίτικης αναρχοαριστεροατομικοβλακείας, όσο προχωράμε πιο βαθιά στο inception θα ξερνάει μεγαλύτερα βατράχια.

Επίσης στην περίπτωση του Ζίζεκ το ανθρώπινο μικρόφωνο εξυπηρετεί και άλλο σκοπό, τον κάνει κατανοητό.

γελάω κάθε φορά που τον ακούω

Agoraphobic_S.I.
10-10-2011, 18:06
Κλασσικός φιλόσοφος του τίποτα, ένας αριστερός Στέλιος Ράμφος είναι.

VidnaObmana
10-10-2011, 18:06
Πάντα στο συλλογικό πάει η δράση, όχι στο να μη βλέπεις σεξ εν δε σίτυ μαζί με σοκολάτα-μπανάνα απ' το νουντλ μπαρ κυριακή βράδυ μετά το γραφείο.

ΤΟ συλλογικο ομως προαπαιτει το ατομικο. Πρωτα ερχεται η ατομικη συνειδητοποιηση και ο μη-κονφορμισμος στην κυριαρχη κουλτουρα και επειτα αν μαζευτει μια κρισιμη μαζα μονο τοτε μπορουμε να μιλαμε για κοινωνικη αλλαγη.

Dythor
10-10-2011, 18:18
Όχι. Η προϋπάρχουσα δομή του δεύτερου δημιουργεί το πρώτο.

VidnaObmana
10-10-2011, 18:22
Υπαρχει αυτη η αποψη που λες αλλα σε μενα φαινεται να μην εχει καθολου νοημα.
Οπως καταλαβαινεις υποστηριζω ακριβως το αντιστροφο, και δεν ειναι ευκολο να πειστω για το αντιθετο,αν και ειμαι ανοιχτος σε διαλογο.

Dythor
10-10-2011, 18:31
Μάλλον ανοιχτός μόνο σε ατομικό διάλογο, κρίνοντας απ' αυτά που γράφεις.

VidnaObmana
10-10-2011, 18:35
Και εσυ αρκετα απολυτος και αδιαλλακτος μου φαινεσαι παντως.
Προφανως η προυπαρχουσα κοινωνικη δομη επηρεαζει την καθε ατομικοτητα, ξεχνας ομως οτι η οποια κοινωνικη δομη παλι απο ατομικοτητες απαρτιζεται και δεν ειναι ουτε στατικη ουτε κατι εκτος των ανθρωπων.Θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι η συνισταμενη τους.Με την αλλαγη της καθε συνιστωσας λοιπον επερχεται η αλλαγη της συνισταμενης τους

freak brother
10-10-2011, 18:48

Καλά, τελείως βλαμμένο είσαι; Τι πα να πει "δεν σου ακούγεται και πολύ επαναστατικό", να πηγαίναμε να ζήσουμε στις σπηλιές ξέρω 'γω για να μην έχουμε καμία αντίφαση πολιτικής θεωρίας και τρόπου ζωής. Υπάρχει ένα ανταγωνιστικό κίνημα ξέρω 'γω, κάπως ελάχιστο, και το πρώτο πράμα που σου 'ρχεται στην κούτρα να πεις επ' αυτού είναι ότι α, υπάρχει ΖΟΡΙΚΟ πρόβλημα αν δεν πραγματώνεις με κάθε σου ανάσα το επαναστατικό φαντασιακό ΜΑΝ. Όλα αυτά σ' ένα κόσμο που είναι ακριβώς στημένος για να τον απολαμβάνουν αυτοί που τον εξυπηρετούν (αν και όχι τόσο, όχι πια) και που εγγράφει τους τρόπους απόλαυσης της ζωής βαθιά μέσα μας πολύ πρωτού μπορούμε έστω να τον διακρίνουμε, να τον κάνουμε ορατό, πολύ πρωτού μας μπει καν στο μυαλό να τον πολεμήσουμε.

Χώρια που και με ξεκάθαρα μαρξιστικούς-ντετερμινιστικούς όρους (που δεν ασπάζομαι, αλλά αυτό κάνεις εσύ και είμαι σίγουρος ότι δεν το καταλαβαίνεις κιόλας) αυτό που λες είναι μια βλακεία και μισή, ότι αν πάει δηλαδή ο αγκοραφόμπικ και ο κάθε αγκοραφόμπικ μόνος του και αρνηθεί όλο το κοινωνικό σύστημα επιβράβευσης κάτι έγινε. Πάντα στο συλλογικό πάει η δράση, όχι στο να μη βλέπεις σεξ εν δε σίτυ μαζί με σοκολάτα-μπανάνα απ' το νουντλ μπαρ κυριακή βράδυ μετά το γραφείο.

καλα σορυ , δεν ξαναμιλαω , παω να δω κανα βυζι.

H.
10-10-2011, 18:51
Παιδιά, καταλαβαίνετε τι λέτε?

metamelia3
10-10-2011, 19:17
που να παρουμε και πτυχιο να δεις.

statik
11-10-2011, 04:27
κλασικοτατα οφφ-τοπικ, αλλα μαλλον λογω αρκετα περιορισμενου χρονου εχω χασει επεισοδεια ε... μια η "αριστερα" κρυφοκλεινει το ματι σε αυτονομια κ δηλωνει οτι καυλωνει (?) (βλ. κατι για αυτονομο φυσικο κ κατι για Blaumachen κλπ) μια η αναρχια κανει το ιδιο απο την πιο "φρικιαρικη" γωνια. τπτ κακο απο τα 2, τζαστ σειινγκ. το μονο που με 3ινιζει κ ακομα δν το εχω αποκωδικοποιησει ειναι κατι τυποι -μαλλον ΕΑΑΚιτες?- στη φαση "γαμαμε κ δερνουμε-ηρωες-κινηματαρα" στα 8εματα παιδειας. δλδ σε τι συμπαν ζω, και ποσο ουφο ειμαι? επισης γελαω τωρα που 8υμη8ηκα με ποστ ικονοκλαστ (νομιζω?) για βιντεο νεανιων εαακ φυσικου-δλδ εχω μπει κανα 2χρονο πριν απ' τον -αστειο ειναι η αλη8εια- τυπα απ' τη σχολη και ενω την εχω παρατησει -ειναι πλεον κ 2011 κ η "επαγγ. αποκατασταση" πλεον δν με νανουριζει (λολ)- ο ιδιος ειναι η8ελημενα ΑΚΟΜΑ εκει κανοντας φοιτητικη καριερα. γουελ νταν! για το χρονικο οριο της σχολης το καταλαβαινω ειναι εν γενει μεγαλο για να τελεψει κανεις, αλλα το οριο του να το παιζεις μαλακας και δη να αυτοκωλογλυφεσαι, ποσο μπορει να 3εχειλωσει?

asimoulis
11-10-2011, 10:22
Ο παππούλης ιδιοκτήτης μινι μαρκετ με ενοχλεί όταν έχει έναν ΑΛΒΑΝΟ για όλες τις δουλειές χωρίς να του πληρώνει ένσημα ή, χειρότερα, χωρίς να του δίνει μισθό.

μπορει ο παπους να ειναι μελος του κινηματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

γελούσα μόνος μου, μου έφτιαξες τη μέρα πάω να το πω στη σχολή.

rage for order
11-10-2011, 12:29
κλασικοτατα οφφ-τοπικ, αλλα μαλλον λογω αρκετα περιορισμενου χρονου εχω χασει επεισοδεια ε... μια η "αριστερα" κρυφοκλεινει το ματι σε αυτονομια κ δηλωνει οτι καυλωνει (?) (βλ. κατι για αυτονομο φυσικο κ κατι για Blaumachen κλπ) μια η αναρχια κανει το ιδιο απο την πιο "φρικιαρικη" γωνια. τπτ κακο απο τα 2, τζαστ σειινγκ.

η αλήθεια είναι ότι όλοι θα ήθελαν να είναι αυτόνομοι αλλά δεν έχουν τα φόντα οπότε κρυφοκλείνουν το μάτι και κοκκινίζουν. :moutza:

stam and the witches
11-10-2011, 13:25
Ο πολιτικός αυτισμός σε αυτό το θρεντ έχει χτυπήσει κόκκινο. Σήμερα μάθαμε πως η αναρχία (ή αυτό το άλλο που επικαλείται ο κάλκι, ο ντύθορ και ο αγοραφόμπικ τελοσπάντων) δεν στοχεύει πολιτικά μόνο στην ανατροπή των σημερινών σχέσεων εργασίας, αλλά έχει ως προαπαιτούμενο την προσωπική καθαρότητα του συμμετέχοντος, γιατί όπως αναφέρθηκε ο γεράκος (που στα νιάτα του κάρφωνε αντάρτες; ) που γαμάει τον ανασφάλιστο απλήρωτο λαθρομετανάστη Αλβανό είναι ταξικός εχθρός, οπότε ακόμα και αν διαφωνεί με το σημερινό καθεστώς, δεν έχει θέση στις γραμμές των αμόλυντων προλετάριων. Δεν ξέρω αν αυτός ο αυτοεπαναυτοπροσδιορισμός είναι κάτι κουλ, μάλλον θα είναι, απλά φαντάζομαι ξέρετε ότι πρόκειται περί βαρύτατου αυτισμού και τελοσπάντων δεν ασχολείται κανείς μαζί σας.

freak brother
11-10-2011, 13:38
αμα πατε στον ανασφαλιστο Αλβανο και του πειτε φιλαρακο μη δουλευεις στο μαναβικο αφου το μουνοπανο ο γερος δεν σου κοβει ενσημα να δουμε τι θα σας πει :p
επισης μετα πατε στον γερο και πειτε το οτι δεν ειναι σωστο να μη κοβει ενσημα στον Αλβανο να δουμε τι θα σας πει .

και μετα πηγαιντε την εφορια να τον πιασει και να απελασουν τον Αλβανο να δουμε τι θα σας που τα συντροφια!

στην τελικη καψτε το να μην εχει να φαει ουτε ο μαναβης ουτε ο Αλβανος .

αυτα

anasfalistos_alvanos
11-10-2011, 13:59
geia sas! mh fovaste, parolo pou grafw edw me auto to nickname, den yparxw ws tetoios. yparxw mono ws auto to fantastiko ypokeimeno gia to opoio milate, gyrw ap'to opoio sthrizete ta epixeirhmata sas, kai kyriws ws auto to ypokeimeno pou den einai st'alitheia ypokeimeno, giati den mporei na milhsei gia ton eauto tou, giati panta tha milane alloi gia logou tou, tha apofasizoun poios einai o taxikos symmaxos h' exthros tou, xwris na to rwthsoun pote tipota.

mh mpeite ston kopo na dhmiourgisete ena xwro opou na mporw na exw adiamesolaviti fwnh! maresei h syzhthsh sas poly etsi ki alliws. kai opws eipame, den me kserete, den yparxw para mono ws ergaleio.

kalh synexeia!

Agoraphobic_S.I.
11-10-2011, 14:07
Ο πολιτικός αυτισμός σε αυτό το θρεντ έχει χτυπήσει κόκκινο. Σήμερα μάθαμε πως η αναρχία (ή αυτό το άλλο που επικαλείται ο κάλκι, ο ντύθορ και ο αγοραφόμπικ τελοσπάντων) δεν στοχεύει πολιτικά μόνο στην ανατροπή των σημερινών σχέσεων εργασίας, αλλά έχει ως προαπαιτούμενο την προσωπική καθαρότητα του συμμετέχοντος, γιατί όπως αναφέρθηκε ο γεράκος (που στα νιάτα του κάρφωνε αντάρτες; ) που γαμάει τον ανασφάλιστο απλήρωτο λαθρομετανάστη Αλβανό είναι ταξικός εχθρός, οπότε ακόμα και αν διαφωνεί με το σημερινό καθεστώς, δεν έχει θέση στις γραμμές των αμόλυντων προλετάριων. Δεν ξέρω αν αυτός ο αυτοεπαναυτοπροσδιορισμός είναι κάτι κουλ, μάλλον θα είναι, απλά φαντάζομαι ξέρετε ότι πρόκειται περί βαρύτατου αυτισμού και τελοσπάντων δεν ασχολείται κανείς μαζί σας.

Και ο οριτζιναλ νεοναζί διαφωνεί με τη σημερινό καθεστώς, ίσως όσο και εμείς.
Εσύ λοιπόν τι προτείνεις, ατέλειωτο γλύψιμο στις λαϊκές μάζες ή προσπάθεια για την επαναστατικοποίηση των συνειδήσεων;
Με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες;

stam and the witches
11-10-2011, 14:21

Και ο οριτζιναλ νεοναζί διαφωνεί με τη σημερινό καθεστώς, ίσως όσο και εμείς.
Εσύ λοιπόν τι προτείνεις, ατέλειωτο γλύψιμο στις λαϊκές μάζες ή προσπάθεια για την επαναστατικοποίηση των συνειδήσεων;
Με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες;

Δε θες καν επαναστικοποίηση των συνειδήσεων, θες καθαρότητα, για την οποία έχεις φτιάξει εσύ αυθαίρετα μία μονάδα μέτρησης, η οποία χωρίς καν ιδιαίτερη ανάλυση μπάζει από παντού, γιατί σχεδόν ταυτίζεις το λούμπεν απόβρασμα με τον μικροϊδιοκτήτη. Ωραίο να είσαι πιουρίστας, δε λέω, απλά δε θα σε παίρνει κανείς στα σοβαρά πολιτικά και θα παίζεις μπάλα σε άλλα τερραίν. Χωρίς καμία διάθεση να προσβάλω κλπ κλπ, αλήθεια.

Agoraphobic_S.I.
11-10-2011, 14:24
Οκ, θέλω καθαρ(ι)ότητα.
Πάρτε σαπούνια, πάρτε αφρόλουτρα!

VidnaObmana
11-10-2011, 14:27
Φυσικα και θες καθαροτητα και φυσικα και φασιζεις,ασχετα που δεν εχεις καν την αντιληψη να το συνειδητοποιησεις.

Φαινεται κ απο το ποστ σου στο αλλο θρεντ . "Τσακιστε τους αναρχοχιπιδες,τα φρικια,τους χασικληδες,να μεινουμε μονο εμεις οι αληθινοι επαναστατες"!!! :headbang::headbang:

"Με τους εργατες ή με το κεφαλαιο?" Η μαζι μας ή εναντιον μας!

Agoraphobic_S.I.
11-10-2011, 14:51
Ρε παιδί, δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ τι σημαίνει συλλογική συνείδηση, συλλογικός σκοπός, συλλογική δράση. Γράφεις ό,τι λένε τα αναρχοφρικιά της μεσολογγίου και νομίζεις πως έχεις αντίληψη. Ο φασισμός είναι εχθρός σου όταν διαταράσσει το ατομικό στατους που νομίζεις πως έχεις φτιάξει για τον εαυτό σου. Γιατί κατα τ' άλλα αποκλείεται να έχεις συγκρουστεί ποτέ με τον πραγματικό φασισμό. Άντε πιες το τσιγαριλίκι σου λοιπόν και παράτα μας ήσυχους.

VidnaObmana
11-10-2011, 14:54
Δεν ειμαι χασικλης αλλα εισαι τοσο ηλιθιος που ουτε αυτο δεν μπορεις να καταλαβεις

Συλλογη δραση μονο με συγκεκριμενα ατομα και οχι με κρετινους

Agoraphobic_S.I.
11-10-2011, 15:22
Σταμ, στα σοβαρά πάντως, δε θέλω καμία καθαρότητα, το αντίθετο μάλιστα. Απλά πιστεύω πως τα συμφέροντα του σύγχρονου προλετάριου είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά του μικροϊδιοκτήτη-μικροαφεντικού. Δεν είναι θέμα ατομικής συνείδησης ή στάσης, είναι ξεκάθαρα θέμα (ταξικής) εκμετάλλευσης. Ο παππούλης του μινι μαρκετ λοιπόν, αν έχει υπάλληλο που δουλεύει ανασφάλιστος, χωρίς υπερωρίες, χωρίς καν το βασικό μισθό, τότε είναι ταξικός εχθρός. Ακόμα κι αν δεν τα κάνει αυτά, το ότι είναι αφεντικό, το ότι αποσπά πρόσοδο από έναν εργάτη, τον κάνει πάλι αντίθετο προς τα συμφέροντα του εργάτη. Δεν ξέρω που διαφωνείς μ' αυτό, ξέρω ξεφεύγει από τον οριτζιναλ λενινισμό, αλλά η θεωρία καταστροφής (ή αντιστροφής) των κυρίαρχων σχέσεων χωρίς πρώτερη επαναστατικοποίηση των συνειδήσεων, χωρίς να κοιτάμε τον κοινωνικό ρόλο του καθενός πρωτού επιλέξουμε να κάνουμε διαταξικές συμμαχίες, είναι ένας απ' τους λόγους της παρακμής της σημερινής αριστεράς.

freak brother
11-10-2011, 16:24
http://www.youtube.com/watch?v=m1Q36sNsy8I&feature=related

freak brother
11-10-2011, 16:33
αγκοραφομπικ , δεν τον εχει με το μαστιγιο τον απληρωτο ε... και αυτος μαλλον δεν καθετε εκει με το ζορι καποιες αναγκες εξυπηρετει . Το σωστο ηταν να ημασταν ολοι γαματοι φραγκατοι και να επιλεγαμε εμεις δουλειες οχι με το ζορι... αλλα αυτο δεν γινοταν ουτε στην θαντερα που ταν και γαμω τους πλανητες πριν καταστραφει ολοσχερως. Ο μαναβης ψιλοκλεβει το κρατος που επισης τον κλεβει και αυτο για να πληρωσει κανα καθηγητη να διδαξει σε κανα πανεπιστημιο κλπ και ο μεταναστης κοιταζει την επιβιωση οχι τον ταξικο αγωνα , τον ταξικο αγωνα τον καλλιεργουν οι εχοντες και οχι οι πειναλέοι και τον εκτελουν οι ιδιοι οταν παν να γινουν πειναλεοι και παιζει θεμα επιβιωσης μεχρι τοτες.... αριμπας μουτσατσος.

metamelia3
11-10-2011, 16:37
στατικ χεσε μας δικια μου, δεν ειναι εδω το γραφειο αιτησεων για παρασημα αυτονομιας.

φρικ χεσε μας δικε μου, τραβα σε κανα πρωιναδικο.

σταμ χεσε μας δικε μου, η διαστρωματωση στην παραγωγικη διαδικασια δεν ειναι διακοσμητικη εννοια.

υπαρχει καποιος που δεν ειναι ηλιθιος; τον ικετευω να μιλησει.

KoiliaSamprela
11-10-2011, 16:40
σαν τους αμερικάνους ένα πράγμα δλδ ε?
όσο τους βόλευε η κατάσταση όλα μέλι γάλα, και μόλις άρχισαν οι πούτσες δεν τους αρέσει αυτό που συντηρούσαν και κάνουν διαδηλώσεις.
Δεν λέω κάλιο αργά παρά ποτέ, αλλά η ουσία είναι να αγωνίζεσαι για το "δίκαιο" και το "σωστό" ακόμα και όταν το άδικο και το λάθος σε ευνοούν.
Αυτή πρέπει να είναι η αρχή για κάθε υγιή άνθρωπο που θέλει να λέει ότι "νοιάζεται".

freak brother
11-10-2011, 16:40
καλκι πιασε καμια δουλεια.

menumission
11-10-2011, 16:48
μην το κάνεις κάλκι θα το μετανιώσεις οικτρά

freak brother
11-10-2011, 16:49
μπορει να πιασει δουλεια σε πρωιναδικο αφου εχει ελευθερα τα πρωινα :P

Dythor
11-10-2011, 16:54
Ο πολιτικός αυτισμός σε αυτό το θρεντ έχει χτυπήσει κόκκινο. Σήμερα μάθαμε πως η αναρχία (ή αυτό το άλλο που επικαλείται ο κάλκι, ο ντύθορ και ο αγοραφόμπικ τελοσπάντων) δεν στοχεύει πολιτικά μόνο στην ανατροπή των σημερινών σχέσεων εργασίας

ΔΕΝ υπάρχουν ΜΟΝΟ σχέσεις εργασίας.

Phantom Duck
11-10-2011, 17:18
το ξέρουμε, ο καπιταλισμός ορίζεται από το σεξισμό και την πατριαρχία, σκάσε τώρα.

metamelia3
11-10-2011, 17:20
ποιος σου ειπε οτι εχω ελευθερα τα πρωινα;

επισης ρε μλκ νταηθορ, ναι, δεν υπαρχουν μονο σχεσεις εργασιας, αλλα ας παραδεχτουν αυτες για αρχη και τα βρισκουμε και τα αλλα.

Dythor
11-10-2011, 17:30
το ξέρουμε, ο καπιταλισμός ορίζεται από το σεξισμό και την πατριαρχία, σκάσε τώρα.

Το πόσο εύστοχη είναι αυτή η τοποθέτηση διάκρισης των εξουσιών φαίνεται ολοκάθαρα όταν εδώ και τέσσερις-πέντε σελίδες αδυνατείς να καταλάβεις τελείως και επί της αρχής το ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ, ΜΑΛΑΚΑ.

Agoraphobic_S.I.
11-10-2011, 18:02
ανίερες συμμαχίες στο ερ μου;

Phantom Duck
11-10-2011, 18:43

Το πόσο εύστοχη είναι αυτή η τοποθέτηση διάκρισης των εξουσιών φαίνεται ολοκάθαρα όταν εδώ και τέσσερις-πέντε σελίδες αδυνατείς να καταλάβεις τελείως και επί της αρχής το ΤΙ ΣΟΥ ΛΕΜΕ, ΜΑΛΑΚΑ.

εδώ και πέντε σελίδες έχω ποστάρει μόλις μία ακόμη φορά, για να κοροϊδέψω (ξανά) την πολιτική σου νοημοσύνη και την προφορά του ζίζεκ. βγάλε το σκασμό όταν σοβαρεύει η συζήτηση, δεν τρολλάρεις ούτε χρυσές δεκαετίες.

Agoraphobic_S.I.
11-10-2011, 18:46
όσο τους βόλευε η κατάσταση όλα μέλι γάλα, και μόλις άρχισαν οι πούτσες δεν τους αρέσει αυτό που συντηρούσαν και κάνουν διαδηλώσεις.
Δεν λέω κάλιο αργά παρά ποτέ, αλλά η ουσία είναι να αγωνίζεσαι για το "δίκαιο" και το "σωστό" ακόμα και όταν το άδικο και το λάθος σε ευνοούν.
Αυτή πρέπει να είναι η αρχή για κάθε υγιή άνθρωπο που θέλει να λέει ότι "νοιάζεται".

Όρισέ μου λίγο το "δίκαιο" και το "σωστό".

KoiliaSamprela
11-10-2011, 18:53

Όρισέ μου λίγο το "δίκαιο" και το "σωστό".

Είναι σε εισαγωγικά γιατί δεν θεωρώ ότι είναι ίδιο για όλους.

Kingdom Gone
11-10-2011, 19:04
Dythor, γελάω με τα εισαγωγικά σου στο «γαμάω». Είσαι φοβερός.

Στο θέμα μας. Meanwhile, στην Καρδιά του Κτήνους, στην Μόρντορ του Καπιταλισμού, στο Βασίλειο της Τεχνολογίας, οι μπάτσοι έχουν απαγορεύσει τη μικροφωνική. Γι' αυτό οι ομιλητές στέκονται σε ένα βαρέλι και οι ακροατές κάνουν ένα ανθρώπινο μικρόφωνο επαναλαμβάνοντας τα λόγια όλοι μαζί. Ο Σλαβοι Ζίζεκ, στην ομιλία του στην Liberty Plaza, στην Wall Street, στην Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, χθες, 9/10/2011:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eu9BWlcRwPQ

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7UpmUly9It4

http://ilesxi.wordpress.com/2011/10/09/%CE%BF-%CF%83%CE%BB%CE%AC%CE%B2%CE%BF%CF%8A-%CE%B6%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%B7-wall-street/

Χωρίς αστεία, αυτό είναι το Απόλυτο Σύμβολο για μια σειρά από πολύ σημαντικά πράγματα. Τα πιο σημαντικά!

δεν έχω λόγια για τον τιτάνιο σουρεαλισμό αυτού του βίντεο.

Art In Haste
13-10-2011, 12:04
Ανεξάρτητη Θράκη λέει, μέχρι το Μόναχο ήταν λέει...

http://www.dailymotion.com/video/xlnfoz_yy-yyyyyyyyyy-yyyyy-yyyyyyyy-y-yyyyyyyy-yyyyyyyyyyyyyyy_news#from=embediframe

Dythor
13-10-2011, 12:43
Μια ανεξάρτητη Θράκη που ν' ανήκει στους μουσουλμάνους της όμως θα ήταν μια πολύ καλή φάση.

Phantom Duck
13-10-2011, 14:19
και μια πελοπόννησος που να ανήκει στους γορτύνιους.

enitharmon
13-10-2011, 14:24
http://www.washingtonpost.com/opinions/europes-real-problem-a-lack-of-growth/2011/10/12/gIQAUKkDgL_story.html

freak brother
13-10-2011, 14:26
Μια ανεξάρτητη Θράκη που ν' ανήκει στους μουσουλμάνους της όμως θα ήταν μια πολύ καλή φάση.

trollolo

Mitsmann
13-10-2011, 14:28
μια ανεξαρτητη (ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ) που θ ανηκει σε μενα, αν ειναι ευκολο.

kollaps
14-10-2011, 17:47
Σταμ, στα σοβαρά πάντως, δε θέλω καμία καθαρότητα, το αντίθετο μάλιστα. Απλά πιστεύω πως τα συμφέροντα του σύγχρονου προλετάριου είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά του μικροϊδιοκτήτη-μικροαφεντικού. Δεν είναι θέμα ατομικής συνείδησης ή στάσης, είναι ξεκάθαρα θέμα (ταξικής) εκμετάλλευσης. Ο παππούλης του μινι μαρκετ λοιπόν, αν έχει υπάλληλο που δουλεύει ανασφάλιστος, χωρίς υπερωρίες, χωρίς καν το βασικό μισθό, τότε είναι ταξικός εχθρός. Ακόμα κι αν δεν τα κάνει αυτά, το ότι είναι αφεντικό, το ότι αποσπά πρόσοδο από έναν εργάτη, τον κάνει πάλι αντίθετο προς τα συμφέροντα του εργάτη. Δεν ξέρω που διαφωνείς μ' αυτό, ξέρω ξεφεύγει από τον οριτζιναλ λενινισμό, αλλά η θεωρία καταστροφής (ή αντιστροφής) των κυρίαρχων σχέσεων χωρίς πρώτερη επαναστατικοποίηση των συνειδήσεων, χωρίς να κοιτάμε τον κοινωνικό ρόλο του καθενός πρωτού επιλέξουμε να κάνουμε διαταξικές συμμαχίες, είναι ένας απ' τους λόγους της παρακμής της σημερινής αριστεράς.

http://www.mastersoftrivia.com/blog/wp-content/uploads/2011/04/Vladimir-Lenin-93596456100.jpg

ikonoklast
15-10-2011, 11:42
enitharmon, βγήκε διάψευση σήμερα. Όλα καλά, false alarm: Τελικά ο μικρός δε λιποθύμισε από ασιτία, λιποθύμισε επειδή αυτοκτόνησε ο άνεργος πατέρας του.

Σαν πολύ αίμα δεν κυκλοφορεί στον δημόσιο διάλογο; «Θα χυθεί αίμα αν απελευθερωθούν τα ταξί», απειλεί ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, «θα χυθεί αίμα στους δρόμους αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών», απειλεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας, Βασίλης Πολυμερόπουλος. Το πρόβλημα, βέβαια, με τους συνδικαλιστές είναι ότι ασχολούνται με όλα τα υγρά του σώματος πλην ενός. Δεν υπήρξε ποτέ συνδικαλιστής που να μας υποσχεθεί ότι «θα χυθεί ιδρώτας».

Ξέρετε ποιός, ξέρετε που (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/10/2011_459492). Πραγματικά εξαιρετικός.

enitharmon
15-10-2011, 11:46
ικονοκλαστ, συνεχισε να κάνεις το χαζό, άμα θες το συζητάμε πριβε, εδω οχι, αποφασισα να αποκτησω ζωη

ikonoklast
15-10-2011, 12:07
Δεν ειρωνεύτηκα εσένα. Πολύς κόσμος ξίνισε τα μούτρα του με την «λαικϊστικη» είδηση, o ίδιος ο Πάσχος (http://twitter.com/#!/Mandravelis/status/125101365369389056) φαίνεται να χάρηκε με τη διάψευση (http://tvxs.gr/news/ellada/akyros-o-synagermos-gia-lipothymies-mathiton-logo-asitias). Απλά είναι κάπως αστείο ο τίτλος να είναι «άκυρος ο συναγερμός», σαν να μπορούμε να έχουμε αυτοκτονίες άνεργων πατεράδων αλλά όχι και ασιτία βρε παιδιά!

enitharmon
15-10-2011, 12:29
αν δεν ειρωνευόσουν εμένα, δε θα με ανέφερες ονομαστικά

με αυτή την είδηση, τον τρόπο που δόθηκε και υπερασπίστηκε, χάθηκε κάπου το δάσος δε νομίζεις;

ikonoklast
15-10-2011, 12:36
Όχι. Γιατί;

stam and the witches
15-10-2011, 12:54

Τώρα το είδα αυτό. Δεν ξέρω στ'αλήθεια τι θεωρείτε εργατική τάξη, γιατί αν το πάμε εντελώς τεχνοκρατικά τότε κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καν στην Ελλάδα. Από κει και πέρα, προφανώς κάπου μπαίνει η διαχωριστική γραμμή, αν ψάχνεις μόνο τους κολασμένους αυτής της γης για να ορίσεις το κίνημά σου τότε θα χεις ένα μονίμως αυτοαναιρούμενο κάτι που θα χάνεται σε circular loops. Πχ, έχεις τον Αλβανό που δουλεύει στο περίπτερο κάποιου, δουλεύει δουλεύει, μαζεύει λεφτά και το αγοράζει και βάζει έναν άλλον να δουλεύει. Αρκεί αυτό για να φάει ολικό reset το κίνημά σου; Αν ναι να τα παρατήσουμε και να σηκωθούμε να φύγουμε, εκτός αν θες να γίνεις συντονιστής σε μία κατάσταση με περαστικούς.

ikonoklast
15-10-2011, 13:13
Καμια εικοσπενταριά χρόνια μικροαστικής λοβοτομής είναι πολλά για να εξακολουθεί να λέει κόσμος ότι «εντελώς τεχνοκρατικά» «δεν υπάρχει εργατική τάξη στην ελλάδα».

stam and the witches
15-10-2011, 13:53
Συγγνώμη :(

Ο Agoraphobic το πήγε προς τα κει κι εγώ είπα ότι δε χρειάζεται να μαστε αυστηροί :(

rage for order
15-10-2011, 14:10
Πχ, έχεις τον Αλβανό που δουλεύει στο περίπτερο κάποιου, δουλεύει δουλεύει, μαζεύει λεφτά και το αγοράζει και βάζει έναν άλλον να δουλεύει. Αρκεί αυτό για να φάει ολικό reset το κίνημά σου; Αν ναι να τα παρατήσουμε και να σηκωθούμε να φύγουμε, εκτός αν θες να γίνεις συντονιστής σε μία κατάσταση με περαστικούς.

εμένα αυτό μου άρεσε. μου βγάζει κάτι του στιλ "αν δουλέψεις δουλέψεις δουλέψεις κάποτε θα γίνεις και συ αφεντικό" και άρα η εργατική τάξη (που γιατί δεν υπάρχει τεχνοκρατικά; ) είναι μία κατάσταση τέτοιων περαστικών.

stam and the witches
15-10-2011, 14:29
Βλάκα, στην Ελλάδα που ένα γιγαντιαίο ποσοστό των οικονομικών δυνάμεων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο μεν αποφασίζει ότι θα τους έχει εχθρούς και ο δε αποφασίζει να τους αγνοεί εντελώς. Το συμπέρασμά σου είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου - μιλάω για τη ρευστότα που παίζει στη μικρομεσαία οικονομία και ότι με συνθήματα και σημαίες δεν πας απολύτως πουθενά. Συνεχίστε με την κοσμοθεωρία σας, δε θα κάτσω να αναλύω κάθε ένα από τα λεγόμενά μου επειδή έχετε σύνδρομο asperger's.

rage for order
15-10-2011, 15:17
ε αυτή η ρευστότητα δεν παίζει, οι περισσότεροι ποτέ δεν θα πληρώνουν άλλον να τους κάνει την δουλειά και θα κερδίζουν, πόσο μάλλον από δω και πέρα. επίσης βλάκας είσαι και φαίνεσαι.

katwrimos
15-10-2011, 16:35
enitharmon, βγήκε διάψευση σήμερα. Όλα καλά, false alarm: Τελικά ο μικρός δε λιποθύμισε από ασιτία, λιποθύμισε επειδή αυτοκτόνησε ο άνεργος πατέρας του.

Σαν πολύ αίμα δεν κυκλοφορεί στον δημόσιο διάλογο; «Θα χυθεί αίμα αν απελευθερωθούν τα ταξί», απειλεί ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος, «θα χυθεί αίμα στους δρόμους αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών», απειλεί και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Αθήνας, Βασίλης Πολυμερόπουλος. Το πρόβλημα, βέβαια, με τους συνδικαλιστές είναι ότι ασχολούνται με όλα τα υγρά του σώματος πλην ενός. Δεν υπήρξε ποτέ συνδικαλιστής που να μας υποσχεθεί ότι «θα χυθεί ιδρώτας».

Ξέρετε ποιός, ξέρετε που (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_15/10/2011_459492). Πραγματικά εξαιρετικός.

Ναι, ο μανδραβέλης πετάει μαλακίες με ρυθμό πολυβόλου αλλα οι ταξιτζήδες συδικαλιστές πρέπει να κρεμαστούν πρώτοι. Η λύση κατώριμου για το θέμα των ταξί ειναι να μείνει κλειστό επάγγελμα αλλα να ανακληθούν οι άδειες και να χορηγούνται σε μακροχρόνια άνεργους και μετανάστες. Οι ταξιτζίδες να λένε κι ευχαριστώ που δεν τους κάνουμε τίποτα χειρότερο, μετά απο τοσες δεκαετίες φοροδιαφυγής και λαμογιάς (για να μην πάω παλιότερα και πω για χαφιέδες ταξιτζίδες της χούντας). Εκτός απο τους συνδικαλιστές τους, γι αυτούς δεν δέχομαι τίποτα λιγότερο απο κρέμασμα.

Οσο για τα σκουπίδια στο δήμο, δεν καταλαβαίνω τι σκατά κουβαλάνε μερικοί στο κεφάλι τους. Στην ελλάδα εχουμε μερικές χιλιάδες δήμους. Ας αποφασίσει όποιος θέλει να βάλει ιδιώτες και όποιος θέλει να διατηρεί δική του υπηρεσία για τα σκουπιδια. Αν οι δημότες σε ενα μέρος προτιμούν την μια λύση ή την άλλη, ποιός είσαι εσυ γελοίο κουμούνι/καπιταλόσκυλο που θα επιβάλεις τη θέλησή σου με βάση την ιδεολογία σου?

Deggial
15-10-2011, 16:49
Ακόμη κι αν προτιμεί κανείς να παραμένει κρατική η διαχείριση αππορριμάτων, ποιο το νόημα να διατηρεί κάθε δήμος την δική του υπηρεσία αντί να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας με έναν πανελλαδικό κρατικό οργανισμό;

Dythor
15-10-2011, 17:31
ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΜΑ ΤΟ ΘΕΟ

freak brother
15-10-2011, 17:49
dythor , o δημαρχος μας εδω οποιανου τον γιο τον ψηφισε τον εβαλε στον δημο και στην δημοτικη αστυνομια να παιρνουν 1.200 ευρο ,ο δημος μας παροτι εχει πλουσιους κατοικους δεν εχει λεφτα και εχει μεγαλο χρεος , ισως αν απελυε καποιον απο τους για 50.000 κατοικους 300 δημοτικους αστυνομους που απλα κοβουν κλησεις τα μεσημερια θα εκανε καποιο καλο στα δημοσιονομικα του δημου , και αν αποφασισει να προσλαβει κιαλλους 300 , οταν ο επομενος δημαρχος θα αποφασισει να απολυσει καποιους απο αυτους γιατι ειναι υπεραχρηστοι και παιρνουν γαμω τα λεφτα θα επρεπε να απεργησουν αυτοι και να μας πνιξουν στα σκουπιδια?

menumission
15-10-2011, 17:59
http://www.youtube.com/watch?v=dO_Ps8yp4ww

katwrimos
15-10-2011, 18:09
Ακόμη κι αν προτιμεί κανείς να παραμένει κρατική η διαχείριση αππορριμάτων, ποιο το νόημα να διατηρεί κάθε δήμος την δική του υπηρεσία αντί να επιτευχθεί οικονομία κλίμακας με έναν πανελλαδικό κρατικό οργανισμό;

Τι οικονομίες κλιμακας? Δηλαδή ξερογώ θα παίρνει το φορτηγό τα σκουπίδια απο την Ηλιούπολη και μετά θα συνεχίσει προς Αργυρούπολη μεριά για να πάρει και τα δικά τους? Ναι οκ, οταν θα εχουμε φορτηγά με χορητικότητα 500 τόνων το συζητάμε, μέχρι τοτε, γουάτ δε φακ?

Deggial
15-10-2011, 18:39

Τι οικονομίες κλιμακας? Δηλαδή ξερογώ θα παίρνει το φορτηγό τα σκουπίδια απο την Ηλιούπολη και μετά θα συνεχίσει προς Αργυρούπολη μεριά για να πάρει και τα δικά τους? Ναι οκ, οταν θα εχουμε φορτηγά με χορητικότητα 500 τόνων το συζητάμε, μέχρι τοτε, γουάτ δε φακ?

ΛΟΛ. Η οικονομία κλίμακας επιτυγχάνεται επειδή, σε ένα τέτοιο σύστημα, δε χρειάζεται κάθε δήμος να συντηρεί τα δικά του μηχανήματα και προσωπικό, ενώ πάσης φύσεως υποστηρικτικές διαδικασίες (π.χ. εκπαίδευση προσωπικού, τμήμα προμηθειών, κλπ.) μπορούν να συγχωνευτούν. Π.χ. σκέψου το απλό παράδειγμα δύο γειτονικών δήμων, ο καθένας εκ των οποίων συλλέγει 3 φορές την βδομάδα. Ποιος ο λόγος να διατηρούν το δικό τους προσωπικό και απορριματοφόρα, αντί να μοιράζονται πόρους από κοινού οι οποίοι 3 μέρες την βδομάδα θα εξυπηρετούν τον ένα δήμο και άλλες 3 μέρες τον άλλο;

Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος που το outsourcing σε ιδιώτη θα σου μείωνε το κόστος - επειδή ο προμηθευτής χρησιμοποιεί τους ίδιους πόρους για να καλύψει τις ανάγκες πολλών πελατών.

Agoraphobic_S.I.
15-10-2011, 19:09
Βλάκα, στην Ελλάδα που ένα γιγαντιαίο ποσοστό των οικονομικών δυνάμεων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο μεν αποφασίζει ότι θα τους έχει εχθρούς και ο δε αποφασίζει να τους αγνοεί εντελώς. Το συμπέρασμά σου είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου - μιλάω για τη ρευστότα που παίζει στη μικρομεσαία οικονομία και ότι με συνθήματα και σημαίες δεν πας απολύτως πουθενά. Συνεχίστε με την κοσμοθεωρία σας, δε θα κάτσω να αναλύω κάθε ένα από τα λεγόμενά μου επειδή έχετε σύνδρομο asperger's.

Εσύ τι μου είσαι τελικά; Εθνικομπολσεβίκος μικροαστός;
Για κοετζη σε κόβω πάντως.

Dythor
15-10-2011, 19:14
ΟΑΚΚΕ

adam
15-10-2011, 19:17
deggial h leksh "protimei" den yparxei, thes update mallon.
dythor, prin kaneis ena post koitakse to ligo, kai an to periexomeno tou einai oti apla les se kapoion na skasei gamw to spiti tou h to mouni tou patera tou, tote mhn to kaneis, giati paizei oti ta 2/3 twn post sou einai ayto akrivws to prama kai einai ligo spastiko san paremvolh otan prospathei kaneis na parakolouthisei mia syzhthsh opws kalh wra edw.

Griffith
15-10-2011, 19:22
η πληθυσμιακή κατανομή σε κοινωνικές τάξεις έχει καταγραφή σε κανονικές εργασίες στο παρελθόν, εγώ έχω πχ μία του 95 του Κώστα Κάππου, όπου αποδεικνύεται ότι -φυσικά- όπως σε κάθε κοινωνία του καπιταλισμού η μισθωτή εργασία είναι μεγάλη πλειοψηφία.
γελάω επίσης με τους ανθρώπους που μέσα στο κλίμα μπανανίαςχούνταςξεφτίλαςιστορικούπατου για τη μεγάλειο πλειοψηφία της κοινωνίας από τα μνημόνια των πασοκ-νδ-εε-δντ κάθονται και ασχολούνται με την πολιτική για τους δήμους.δεν είναι όλα ένα.υπάρχουν και αχτίδες φωτός.τριαλαριλαριλαρό.

Dythor
15-10-2011, 19:24

ΛΟΛ. Η οικονομία κλίμακας επιτυγχάνεται επειδή, σε ένα τέτοιο σύστημα, δε χρειάζεται κάθε δήμος να συντηρεί τα δικά του μηχανήματα και προσωπικό, ενώ πάσης φύσεως υποστηρικτικές διαδικασίες (π.χ. εκπαίδευση προσωπικού, τμήμα προμηθειών, κλπ.) μπορούν να συγχωνευτούν. Π.χ. σκέψου το απλό παράδειγμα δύο γειτονικών δήμων, ο καθένας εκ των οποίων συλλέγει 3 φορές την βδομάδα. Ποιος ο λόγος να διατηρούν το δικό τους προσωπικό και απορριματοφόρα, αντί να μοιράζονται πόρους από κοινού οι οποίοι 3 μέρες την βδομάδα θα εξυπηρετούν τον ένα δήμο και άλλες 3 μέρες τον άλλο;

Είναι ο ίδιος ακριβώς λόγος που το outsourcing σε ιδιώτη θα σου μείωνε το κόστος - επειδή ο προμηθευτής χρησιμοποιεί τους ίδιους πόρους για να καλύψει τις ανάγκες πολλών πελατών.

Και τις μισές θέσεις εργασίας, αλλά δε γαμιέται!!!

Συγγνώμη Αδάμ.

Agoraphobic_S.I.
15-10-2011, 19:44
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΟΕ ΟΕ ΟΕ

nekrobutcher
15-10-2011, 20:06
dythor , o δημαρχος μας εδω οποιανου τον γιο τον ψηφισε τον εβαλε στον δημο και στην δημοτικη αστυνομια να παιρνουν 1.200 ευρο ,ο δημος μας παροτι εχει πλουσιους κατοικους δεν εχει λεφτα και εχει μεγαλο χρεος , ισως αν απελυε καποιον απο τους για 50.000 κατοικους 300 δημοτικους αστυνομους που απλα κοβουν κλησεις τα μεσημερια θα εκανε καποιο καλο στα δημοσιονομικα του δημου , και αν αποφασισει να προσλαβει κιαλλους 300 , οταν ο επομενος δημαρχος θα αποφασισει να απολυσει καποιους απο αυτους γιατι ειναι υπεραχρηστοι και παιρνουν γαμω τα λεφτα θα επρεπε να απεργησουν αυτοι και να μας πνιξουν στα σκουπιδια?

νομίζω οτι οι διορισμοι για την δημοτικη αστυνομια γινονται απο το υπουργειο εσωτερικων και οχι απο τους δημους και πλεον παιρνουν κατω απο 1000 ευρω [χοχοχοχο!!]

freak brother
15-10-2011, 20:22
μπορει για την δημοτικη αστυνομια του κεντρου , not in kasidokostas city.

nekrobutcher
15-10-2011, 20:29
απλα εχουν δοντι (και) στο υπουργειο..

freak brother
15-10-2011, 20:31
βασικα επειδη εχω γνωστους που ειναι , τους λεει ο δημαρχος θα σας παρω , στελνει τα ονοματα τους εκει που ειναι να παρουν την έγκριση για τα ατομα και τους περνει... ελπιζω να μη διωξει κανεναν γιατι τι θα κανουμε χωρις ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ? ποιος θα κοβει κλησεις? (που δεν πληρωνει κανενας)

nekrobutcher
15-10-2011, 20:34
κοιτα αλλο ο σκουπιδιαρης και αλλο ο δημομπατσος...

Agoraphobic_S.I.
15-10-2011, 20:35
βασικα επειδη εχω γνωστους που ειναι

Άραζα που λες με κάτι φίλους δημοτόμπατσους....

freak brother
15-10-2011, 20:45
στην Αθηνα δεν εχω φιλους μονο γνωστους!

Deggial
15-10-2011, 20:51

Αυτό το επιχείρημα ποτέ δεν το κατάλαβα, δεν έχει νόημα σε κανένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα να διατηρείς άχρηστες θέσεις εργασίας, απλώς και μόνο ως επιφανειακή επίλυση του προβλήματος της ανεργίας. Το γεγονός ότι εφαρμόζεις μια πιο αποδοτική μέθοδο που απαιτεί λιγότερο εργατικό δυναμικό σημαίνει ότι έχεις απελευθερώσει ανθρώπινους πόρους οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν αλλού και να προσφέρουν πράγματι χρήσιμο έργο.

rat_poison
15-10-2011, 21:05
...ή ότι καλύπτεις τις ίδιες ανάγκες με μικρότερα ωράρια διαχέοντας περισσότερο χρήμα στις παραγωγικές τάξεις και κάνοντας τη ζωή πιο ανθρώπινη

το ράλι της "ανταγωνιστικότητας" με την αύξησή της μέσω της συμπίεσης μισθών και του ξεχειλώματος των ωραρίων είναι βρόχος θετικής ανάδρασης, γιατί όσο μία εταιρεία ρίχνει μισθούς και κάνει απλήρωτες υπερωρίες, τόσο δημιουργεί ρεύμα στις αντίπαλες εταιρείες για να κάνουν το ίδιο για να την ανταγωνιστούν. Όμως αυτό μακροσκοπικά οδηγεί σε λιγότερο χρήμα να κυκλοφορεί στην αγορά, άρα σε ακόμα σκληρότερες συνθήκες ανταγωνισμού, άρα επαναλαμβάνεται αενάως ο κύκλος "μείωση μισθών > μείωση τζίρου > μείωση μισθών"

για μένα αν δε μιλάμε για εργασία που δεν παράγει έργο (καταστολή, διαφήμιση, γραφειοκρατία) καμία θέση εργασίας δεν είναι χαμένη, αν δεν υπάρχουν απαραίτητες δουλειές που δεν υπάρχει κανείς να τις κάνει

αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα μισθών, είναι πρόβλημα δομικής ανεργίας και προτεραιοτήτων του καπιταλιζμού

asimoulis
15-10-2011, 21:10
ο deggial δεν λέει κάτι τρομερό. λέει ότι το να δουλεύουμε για να δουλεύουμε είναι ηλίθιο είτε στην ελβετία είτε στη σοβιετική ένωση επί στάλιν.

επίσης η ανταγωνιστικότητα και η μείωση του κόστους επιτυγχάνεται με την καινοτομία και την αύξηση της ποιότητας του εργατικού δυναμικού όχι μόνο με τις "απλήρωτες υπερωρίες".

Dythor
15-10-2011, 23:21

Αυτό το επιχείρημα ποτέ δεν το κατάλαβα, δεν έχει νόημα σε κανένα οικονομικό-πολιτικό σύστημα να διατηρείς άχρηστες θέσεις εργασίας, απλώς και μόνο ως επιφανειακή επίλυση του προβλήματος της ανεργίας. Το γεγονός ότι εφαρμόζεις μια πιο αποδοτική μέθοδο που απαιτεί λιγότερο εργατικό δυναμικό σημαίνει ότι έχεις απελευθερώσει ανθρώπινους πόρους οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν αλλού και να προσφέρουν πράγματι χρήσιμο έργο.

Ρε μαλάκα. Άνοιξε λίγο τα ματάκια σου και δες τι γίνεται περίπου σε όλη την υφήλιο εφαρμόζοντας το μαλακισμένο φιλελεύθερο σύστημα που προτείνεις, μονομανή ηλίθιε χριστιανέ.

stam and the witches
15-10-2011, 23:44

Γελάω λίγο που ο πολιτικός μηδενισμός στα 19 του ξέρει και παίζει τους χώρους στα δάχτυλα.

Deggial
16-10-2011, 00:21
...ή ότι καλύπτεις τις ίδιες ανάγκες με μικρότερα ωράρια διαχέοντας περισσότερο χρήμα στις παραγωγικές τάξεις και κάνοντας τη ζωή πιο ανθρώπινη

Αυτό δε μπορεί να γίνει σε επίπεδο κλάδου, αφορά το θέμα της εργασίας γενικότερα. Θα το θεωρούσες δίκαιο ή παραγωγικό να δουλεύουν π.χ. οι σκουπιδιάρηδες του δήμου 30 ώρες ανά βδομάδα επειδή έτυχε να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί υπάλληλοι να δουλεύουν 40 ώρες τη βδομάδα;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέω είναι πως, όταν κάποιες θέσεις εργασίας καταντούν περιττές λόγω κάποιας καινοτομίας ή αλλαγής των αναγκών, καλύτερα να υπάρχει η ευελιξία να εργαστούν αλλού (που αυτό σε μια χώρα με δημόσια μέσα παραγωγής μπορεί να σημαίνει μετάταξη και επανεκπαίδευση σε άλλο αντικείμενο εργασίας) παρά να συνεχίζεις να τις διατηρείς για να μην ξεβολευτεί κανείς.

House Of Low Culture
16-10-2011, 02:15

Αυτό δε μπορεί να γίνει σε επίπεδο κλάδου, αφορά το θέμα της εργασίας γενικότερα. Θα το θεωρούσες δίκαιο ή παραγωγικό να δουλεύουν π.χ. οι σκουπιδιάρηδες του δήμου 30 ώρες ανά βδομάδα επειδή έτυχε να υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί υπάλληλοι να δουλεύουν 40 ώρες τη βδομάδα;

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που λέω είναι πως, όταν κάποιες θέσεις εργασίας καταντούν περιττές λόγω κάποιας καινοτομίας ή αλλαγής των αναγκών, καλύτερα να υπάρχει η ευελιξία να εργαστούν αλλού (που αυτό σε μια χώρα με δημόσια μέσα παραγωγής μπορεί να σημαίνει μετάταξη και επανεκπαίδευση σε άλλο αντικείμενο εργασίας) παρά να συνεχίζεις να τις διατηρείς για να μην ξεβολευτεί κανείς.

o an8rwpos den einai tsipaki na epanaprogmatizetai, Deggial.
Emeis milame gia psyxes.

00i00
16-10-2011, 02:46
ειναι παρα πολυ αστειο αυτο με τουε κατωριμους και τους deggialς

πεντεδεκα κωλοτρυπιδια βγαζουν σχεδιο συμφωνα με οτι αναμνησεις εχουν
τα τσπια θα σας παρουν καταποδ' ρε

Agoraphobic_S.I.
16-10-2011, 02:49

Γελάω λίγο που ο πολιτικός μηδενισμός στα 19 του ξέρει και παίζει τους χώρους στα δάχτυλα.

Εγώ να δεις πως γελάω με τον 25φευγα φοιτητή που κάθεται σπίτι.

Esteban
16-10-2011, 02:57
αμα δεν βγεις εξω να πιεις κανα μπαφο

rat_poison
16-10-2011, 03:31

αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα μισθών, είναι πρόβλημα δομικής ανεργίας και προτεραιοτήτων του καπιταλιζμού

αυτό δεν τό'δες;

και γενικά μιλάω για μία εργασία στα πλαίσια του καπιταλισμού, ή αλλιώς για ένα πρόχειρο μετωπικό πρόταγμα που θα μπορούσε να έχει το εργατικό κίνημα στην παρούσα φάση, όχι για το τι θεωρώ ότι θα ήταν η ιδανική μορφή οργάνωσης της εργασίας.

αυτή δεν έχει καμία σχέση με τα 30ωρα και 40ωρα που λες και με την αντιμετώπιση της εργασίας ως επάγγελμα που αποσκοπεί άμεσα στην απόκτηση πόρων παρά στην κάλυψη μίας κοινωνικής ανάγκης (που επί του παρόντους έρχεται έμμεσα, και ααααααν)

και πολύ περισσότερο δεν έχει καμία σχέση με την εργασία σε ένα γραφειοκρατικά ιεραρχημένο πλαίσιο αναγκών και προτεραιοτήτων με "επιστημονικά" και "ορθολογικά" κριτήρια, όπως ορίζεται από το οποιουδήποτε είδους "κόμμα"

katwrimos
16-10-2011, 03:37

Οσον αφορά τις οικονομίες κλίμακας, όχι, κανεις λάθος, βαριέμαι να γράφω αναλυτικά αλλα μιλάμε για πολύ μικρά οικονομικά κέρδη (γιατι το 80% του κόστους πχ της Republic η της Waste Management στην αμερική, είναι μισθοδοσία και καύσιμα και στο υπόλοιπο 20% ειναι αμφίβολο οτι θα βγάλεις κατι ως δήμος γιατι μια ιδιωτική εταιρία θα απαιτήσει και ενα 30% περιθώριο κέρδους ε, μιλάμε για απλά πράγματα που θα έπρεπε να ξέρεις μονο και μόνο βλεπωντας Sopranos, ορίστε με έκανες και έγραψα αναλυτικά ενω βαριόμουνα αλήτη). Αλλα εγώ σου λέω οτι ακόμα και αν ένας ιδιώτης καταφέρει να πληρώνει τους εργαζόμενους τόσο λίγο ωστε να γλυτώνει ο δήμος αρκετά λεφτα, μιλάμε για ΠΟΛΥ μικρα κερδη.

Οπότε το ερώτημα είναι απλό: Θες ως δημότης να γλυτώσεις λιγα λεφτά (με κονσιντεραμπλ ρισκο λαμογιάς ε, φαντάσου πχ να χρεοκοπησει η εταιρία του ξαδέρφου του δημάρχου αφού έχει παρει μερικά εκατομύρια απο το δήμο πριν τις εκλογές) αλλα να ξέρεις οτι ο τρόπος που τα γλυτώνεις δεν είναι οτι ο ιδιώτης θα κάνει μια σουπερ κενοτομία για να μειώσει το κόστος αλλα απλώς θα πληρώνει λιγότερα τους εργαζομένους του?

Προσωπικά αν ψήφιζα για τέτοιο πράγμα στην ηλιούπολη θα προτιμούσα την λύση του ιδιώτη, αλλα αν κάποιος μου έλεγε οτι ρε φίλε εγώ δεν θέλω να φέρω εναν καπιτάλα να πληρώνει ψίχουλα πέντε κακομοίρηδες για να γλυτώσω μια χούφτα ευρώ θα τον καταλάβαινα και γενικώς αυτό δεν είναι ένα ζητημα που τα κέρδη απο την ιδιοτικοποίηση είναι τόσο μεγάλα ωστε να λες οτι κάθε λογικός άνθρωπος θα επέλεγε την μία λύση απο την άλλη. Δηλαδή είναι ένα ζήτημα στο οποίο αποφασίζεις τελικά με ψηφοφορία.

rat_poison
16-10-2011, 03:39
στην τελική εδώ η ΕΥΑΘ έχει το νερό δημόσιο (σε αποδεκτό βαθμό) και πάμφθηνο και βγάζει 90.000.000 € κέρδος, γιατί να την πουλήσουμε;

katwrimos
16-10-2011, 04:08

ΟΚ, αυτό είναι ΛΑΘΟΣ και μαλιστα μεγάλο, this kind of sloppy thinking will never get you in a tenured position mothafucka. Και το γεγονός οτι κανεις ενα τόσο βασικό λάθος μονο και μόνο για να δικαιολογήσεις μια προκατάληψη που έχεις λόγω της λιμπερτάριαν θρησκ... εε.. ιδεολογίας σου, αποτελεί σούπερ απάντηση στο ερώτημα γιατί η Ανν Ραντ ψηφίστηκε ως η χειρότερη φιλόσοφος εβερ.

Απο το 1936 ξέρουμε οτι υπάρχει και παραυπάρχει λόγος να διατηρείς καποιες μή αποδοτικές θέσεις εργασίας. Υπο ορισμένες συνθήκες συμφέρει ακόμα και να πληρώνεις εργάτες για να ανοίγουν τρύπες και μετά να τις ξανακλείνουν, πόσο μάλλον για μια θέση εργασίας που είναι ελάχιστα λιγότερο αποδοτική απο τον ιδιώτη. Παράδειγμα, ο δευτερος παγκόσμιος στον οποίο οι ΗΠΑ μπήκαν μετα απο 10ετή ύφεση και μόλις ξεκίνησαν να πληρώνουν κόσμο για να φτιάχνει σφαίρες για να καρφώνονται στο στομάχι γιαπωνέζων (μιλάμε για ΤΗΝ μη αποδοτική εργασία) κατέληξαν στο να βγουν απο την οικονομική κρίση. Και η ελλάδα (βασικά και η αμερική και η μισή ευρώπη) είναι στις ίδιες συνθήκες που βρισκόταν η αμερική το 37-39 η σήμερα. Α και πουσαι, αυτά είναι βασικότατα πραγματα που δεν αμφισβητούνται απο κανένα, ακόμα και οι σοβαροί ρεπουπλικάνοι οικονομολόγοι τα δέχονται. Μην κοιτάς τι λένε τώρα ο Μανκιου κι ο Τέυλορ (γιατι αυτούς θεωρούμε σοβαρούς συντηρητικους οικονομολόγους, τα σουργελα του τσεκάγο σίτι δεν τα παίρνει κανείς στα σοβαρά πλέον), αυτά τα λένε για να γλύψουν κώλους ωστε να παρουν καμία καρέκλα αν βγεί ρεπουπλικανος, δες τι λέγανε όσο ήταν πρόεδρος ο μπους που όταν η οικονομία ήταν σε προβλήματα κινούσανε ουρανό και γη ωστε να ξοδεύουν περισσότερα οι πολιτείες ε!!

Α και πούσαι, το να μου λέει ενας 19χρονος πρωτοετής στη σουηδία καμία μαλακία του στυλ "αμα απολύσει μια εταιρία κόσμο ελευθερώνει ανθρώπινους πόροτς που θα αξιοποιηθούν αλλού" τοτε ναι οκ, τον δικαιολογώ γιατι ζει σε μια χωρα που η ανεργία είναι τόσο χαμηλή που όντως δεν συμφέρει να έχεις κόσμο σε μη αποδοτικές θέσεις γιατι προκαλείται πληθωρισμός και απλώς του δίνω να διαβάσει για το τι γίνεται στην περίπτωση που μια οικονομία δεν είναι σε φουλ εμπλόυμεντ. Αλλα το να το λέει ενας τύπος που:
Α. Υποστηρίζει οτι έχει 5 βασικές γνώσεις περι οικονομίας
Β. Ζει σε μια χώρα με 16% ανεργία
Μου λέει οτι και οι γνώσεις του για την οικονομία είναι μόνο στη φαντασία του και οτι δεν έχει την στοιχειώδη κοινή λογική να καταλάβει οτι τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του λενε το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που λέει η πολιτικοοικονομική θεωρία του οπότε μάλλον κατι έχει κάνει λάθος. Αλλα αυτά παθαίνεις οταν πιάνεις μια επιστήμη με μοναδικό σκοπό να βρείς τρόπους να δικαιολογήσεις της ηλήθιες προκαταλήψεις σου για κάτι - hoisted in your own petard.

attila
16-10-2011, 14:52
στην τελική εδώ η ΕΥΑΘ έχει το νερό δημόσιο (σε αποδεκτό βαθμό) και πάμφθηνο και βγάζει 90.000.000 € κέρδος, γιατί να την πουλήσουμε;
επειδη οι νεοφιλελευθεροι κατωριμοι αυτου του κοσμου παρεα με τους ψηφισμενους-διορισμενους ντεγκιαλς τα εχουν βρει ωστε οι μεν να παρουν το νομισματοκοπειο(ευαθ,ευδαπ,δεη,οτε κτλ) και οι δε να παρουν τη μιζα τους ξεπουλωντας την περιουσια του λαου

Phoebus
16-10-2011, 14:57
:touched:

Κατώριμε, τι κάνουμε όμως όταν φτάνουμε σε εποχές που μια καινοτομία ξαφνικά κάνει άχρηστη μια ολόκληρη βιομηχανία; Ειδικά όταν αυτή η βιομηχανία τροφοδοτείται από τα φορολογικά έσοδα; Πχ στρατός στις ΗΠΑ. Γιατί να συνεχίσει ο αμερικάνος να πληρώνει τόσους στρατιώτες όταν τις περισσότερες δουλειές τις κάνουν πλέον με UAVs;

H.
16-10-2011, 14:58
βγάζει 90.000.000 € κέρδος

Πηγή?

Dythor
16-10-2011, 15:06

ΟΚ, αυτό είναι ΛΑΘΟΣ και μαλιστα μεγάλο, this kind of sloppy thinking will never get you in a tenured position mothafucka. Και το γεγονός οτι κανεις ενα τόσο βασικό λάθος μονο και μόνο για να δικαιολογήσεις μια προκατάληψη που έχεις λόγω της λιμπερτάριαν θρησκ... εε.. ιδεολογίας σου, αποτελεί σούπερ απάντηση στο ερώτημα γιατί η Ανν Ραντ ψηφίστηκε ως η χειρότερη φιλόσοφος εβερ.

Απο το 1936 ξέρουμε οτι υπάρχει και παραυπάρχει λόγος να διατηρείς καποιες μή αποδοτικές θέσεις εργασίας. Υπο ορισμένες συνθήκες συμφέρει ακόμα και να πληρώνεις εργάτες για να ανοίγουν τρύπες και μετά να τις ξανακλείνουν, πόσο μάλλον για μια θέση εργασίας που είναι ελάχιστα λιγότερο αποδοτική απο τον ιδιώτη. Παράδειγμα, ο δευτερος παγκόσμιος στον οποίο οι ΗΠΑ μπήκαν μετα απο 10ετή ύφεση και μόλις ξεκίνησαν να πληρώνουν κόσμο για να φτιάχνει σφαίρες για να καρφώνονται στο στομάχι γιαπωνέζων (μιλάμε για ΤΗΝ μη αποδοτική εργασία) κατέληξαν στο να βγουν απο την οικονομική κρίση. Και η ελλάδα (βασικά και η αμερική και η μισή ευρώπη) είναι στις ίδιες συνθήκες που βρισκόταν η αμερική το 37-39 η σήμερα. Α και πουσαι, αυτά είναι βασικότατα πραγματα που δεν αμφισβητούνται απο κανένα, ακόμα και οι σοβαροί ρεπουπλικάνοι οικονομολόγοι τα δέχονται. Μην κοιτάς τι λένε τώρα ο Μανκιου κι ο Τέυλορ (γιατι αυτούς θεωρούμε σοβαρούς συντηρητικους οικονομολόγους, τα σουργελα του τσεκάγο σίτι δεν τα παίρνει κανείς στα σοβαρά πλέον), αυτά τα λένε για να γλύψουν κώλους ωστε να παρουν καμία καρέκλα αν βγεί ρεπουπλικανος, δες τι λέγανε όσο ήταν πρόεδρος ο μπους που όταν η οικονομία ήταν σε προβλήματα κινούσανε ουρανό και γη ωστε να ξοδεύουν περισσότερα οι πολιτείες ε!!

Α και πούσαι, το να μου λέει ενας 19χρονος πρωτοετής στη σουηδία καμία μαλακία του στυλ "αμα απολύσει μια εταιρία κόσμο ελευθερώνει ανθρώπινους πόροτς που θα αξιοποιηθούν αλλού" τοτε ναι οκ, τον δικαιολογώ γιατι ζει σε μια χωρα που η ανεργία είναι τόσο χαμηλή που όντως δεν συμφέρει να έχεις κόσμο σε μη αποδοτικές θέσεις γιατι προκαλείται πληθωρισμός και απλώς του δίνω να διαβάσει για το τι γίνεται στην περίπτωση που μια οικονομία δεν είναι σε φουλ εμπλόυμεντ. Αλλα το να το λέει ενας τύπος που:
Α. Υποστηρίζει οτι έχει 5 βασικές γνώσεις περι οικονομίας
Β. Ζει σε μια χώρα με 16% ανεργία
Μου λέει οτι και οι γνώσεις του για την οικονομία είναι μόνο στη φαντασία του και οτι δεν έχει την στοιχειώδη κοινή λογική να καταλάβει οτι τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του λενε το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που λέει η πολιτικοοικονομική θεωρία του οπότε μάλλον κατι έχει κάνει λάθος. Αλλα αυτά παθαίνεις οταν πιάνεις μια επιστήμη με μοναδικό σκοπό να βρείς τρόπους να δικαιολογήσεις της ηλήθιες προκαταλήψεις σου για κάτι - hoisted in your own petard.

ΥΠΕΡΠΟΣΤΑΡΑ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΤΩΡΙΜΟΥ

stam and the witches
16-10-2011, 15:28

Εγώ να δεις πως γελάω με τον 25φευγα φοιτητή που κάθεται σπίτι.

Δυστυχώς η υγεία μου δε μου επιτρέπει να κάνω αυτά που έκανα στα νιάτα μου. Μη σταματήσετε ποτέ να επηρρεάζετε τις εξελίξεις.

phthoggon
16-10-2011, 16:32
Τρομακτική μου φαίνεται η ευκολία που πινκάρετε και ποστάρετε "υπερποστάρα!!" ακόμα και σε ένα πόστ κατώριμου όταν λέει μία μία άποψη την οποία γουστάρετε (για άλλο λόγο βέβαια) και που αντιτίθεται με την κοινή λογική κιόλας. Χιντ: δε χρειάζεται να ξέρεις από οικονομία για να καταλάβεις ότι τα "υπό ορισμένες συνθήκες" και το "κάποιες μη αποδοτικές θέσεις" εκφράζουν εξαίρεση σε έναν κανόνα, που είναι αυτός που αναφέρει ο ντεγγίαλ. Η λύση για την κοινωνική δικαιοσύνη/ισότητα δεν είναι να δουλεύει σαράντα χρόνια κάποιος σε μία θέση εργασίας που λόγω τεχνολογικών καινοτομιών έχει χάσει το νόημά της. Να μη δουλεύει καθόλου καλύτερα, να κάθεται σπίτι να κάνει τέχνες και να παίρνει τα λεφτά σε επιδόματα. Να δουλεύουμε δηλαδή έτσι για να το λέμε ένα πράγμα??

acidhead68
16-10-2011, 16:32
Υπάρχει ένα άρκετά ενδιαφέρον ντοκυμαντερ που λέγεται COLLAPSE και έχει βγει το 2009.Με λίγα λόγια προβλέπει την δυστοπία που αναμένεται στα επόμενα χρόνια,στηριζόμενο στο ενεργειακό (τεράστιο πρόβλημα και οι εναλλακτικές λύσεις γενικά ανεπαρκείς δυστυχώς) και την έλλειψη πόρων γενικότερα ....

katwrimos
16-10-2011, 16:52
Τρομακτική μου φαίνεται η ευκολία που πινκάρετε και ποστάρετε "υπερποστάρα!!" ακόμα και σε ένα πόστ κατώριμου όταν λέει μία μία άποψη την οποία γουστάρετε (για άλλο λόγο βέβαια) και που αντιτίθεται με την κοινή λογική κιόλας. Χιντ: δε χρειάζεται να ξέρεις από οικονομία για να καταλάβεις ότι τα "υπό ορισμένες συνθήκες" και το "κάποιες μη αποδοτικές θέσεις" εκφράζουν εξαίρεση σε έναν κανόνα, που είναι αυτός που αναφέρει ο ντεγγίαλ. Η λύση για την κοινωνική δικαιοσύνη/ισότητα δεν είναι να δουλεύει σαράντα χρόνια κάποιος σε μία θέση εργασίας που λόγω τεχνολογικών καινοτομιών έχει χάσει το νόημά της. Να μη δουλεύει καθόλου καλύτερα, να κάθεται σπίτι να κάνει τέχνες και να παίρνει τα λεφτά σε επιδόματα. Να δουλεύουμε δηλαδή έτσι για να το λέμε ένα πράγμα??

1. Τα ποστ κατώριμου περι οικονομίας δεν αποτελούν "αποψη" αλλα σύνοψη επιστημονικής αλήθειας που κερδήθηκε μετα απο αιώνες σκληρής δουλειάς, ανάλυσης, πειραμάτων, υποθέσεων κλπ. Και επαναλαμβάνω οτι αυτά που γράφω στο ποστ είναι γενικώς αποδεκτα, δεν αναφέρω την αποψη μιας "σχολής" αλλα τα βασικά πράγματα που διδάσκουμε σε πρωτοετείς- δευτεροετείς εδω πάνω στην Ουπσάλα, εκει κάτω στην ΑΣΟΕΕ εκει πέρα στο Χαρβαρντ και εκει δώθε στο Τοκυο.
2. Στην πουτσα μας αν αντιτίθεται στην κοινή λογική. Το οτι οι ακτίνες φωτός δεν κινούνται σε ευθεία αντιτίθεται στην κοινή λογική. Το οτι ενα φτερό και ενα βαρίδι που πεφτουν εχουν την ίδια επιτάχυνση βαρύτητας αντιτίθεται στην κοινή λογική. Για να μην πω για κουαντουμ μεκανινκς που οχι απλως αντιτιθενται στην κοινη λογικη αλλα ΤΗΝ ΓΑΜΑΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ. Γενικώς, οταν μιλάει η επιστήμη βαλε την κοινή λογική στον κώλο σου μαδερφακερ.
3. Ναι, χρειάζεται να ξερεις απο οικονομία αλιώς λες μαλακίες όπως η παραπάνω.

:touched:

Κατώριμε, τι κάνουμε όμως όταν φτάνουμε σε εποχές που μια καινοτομία ξαφνικά κάνει άχρηστη μια ολόκληρη βιομηχανία; Ειδικά όταν αυτή η βιομηχανία τροφοδοτείται από τα φορολογικά έσοδα; Πχ στρατός στις ΗΠΑ. Γιατί να συνεχίσει ο αμερικάνος να πληρώνει τόσους στρατιώτες όταν τις περισσότερες δουλειές τις κάνουν πλέον με UAVs;

Για να καταλάβεις τι παίζει, πρέπει πρώτα να συνηδητοποιήσεις οτι υπάρχουν δύο επίπεδα ανεργίας σε μια χώρα. Πρώτα είναι το επίπεδο ανεργίας που υπάρχει τώρα, αυτό που βλέπεις να ανακοινώνει η στατιστική υπηρεσία και τώρα είναι στο 16%. Μετα υπάρχει το "φυσικό" επίπεδο ανεργίας, δηλαδή το ΜΙΝΙΜΟΥΜ ποσοστό ανεργίας το οποίο αντέχει μια οικονομία χωρίς να παρουσιάζεται πληθωρισμός (αυτό το υπολογίζουμε με διαφορετικό τρόπο και είναι στην αμερική 6% και στην ελλάδα 10% περίπου). Α και μπαι δε γουέη, αυτό το λέμε "natural rate of unemployment hypothesis" για την οποία πήρε ο Milton Friedman το νομπέλ (γι αυτό με εξοργίζουν χαζολιμπερτάριανς όπως ο ντέτζιαλ που διαβάζουν το capitalism and freedom αλλα αδιαφορούν για το επιστημονικό έργο του). Οταν η ανεργία πέφτει ΚΑΤΩ απο το "φυσικό" επίπεδο ανεργίας, δηλαδή στην ελλάδα προς το 8% και στην αμερική προς το 3-4%, δημιουργείται πληθωρισμός.

Όταν σε μια οικονομία γίνονται δομικές (structural) αλλαγές, οταν δηλαδή κάνουμε την οικονομία πιό αποδοτική απολύοντας τους στρατιώτες, η βάζοντας ιδιότες να μαζεύουν σκουπίδια, η ελευθερώνοντας τα κλειστά επαγγέλματα, μειώνεται το "φυσικό" επίπεδο ανεργίας. Δηλαδή με το να κάνουμε δομικές μεταρυθμίσεις στην οικονομία, αυτό που ελπίζουμε είναι οτι θα μειώσουμε το ποσοστό αυτό και θα μπορούμε να έχουμε σε κάποια χρόνια επίπεδο απασχόλησης πχ 7% στην ελλάδα χωρίς πληθωρισμό.

Τωρα, για το ποσοστό ανεργίας που υπάρχει τώρα (16%) δεν ευθύνεται το οτι στην ελλάδα η αγορά εργασίας χρειάζεται δομικές μεταρυθμίσεις. Δομικές μεταρυθμίσεις χρειάζονται ωστε ΟΤΑΝ ανακάμψουμε να μπορούμε να έχουμε ανεργία στο 7% η στο 5% χωρίς πληθωρισμό, ΟΧΙ για να μειωθεί η ανεργία απο το 16%. Το αν θα μειωθεί η ανεργία εξαρτάται απο το που βρίσκεται το επίπεδο της ζήτησης στην οικονομία. Και στην ελλάδα και στην αμερική, λόγω της κρίσης το επίπεδο της ζήτησης είναι πολύ χαμηλό γιατι ο κόσμος φοβάται και δεν ξοδεύει. Αυτό το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με δομικές μεταρυθμίσεις όπως το να απολύσεις στρατιώτες η να βάλεις ιδιώτες να μαζεύουν σκουπίδια, αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως το να ξοδεύει η κυβέρνηση σε οτιδήποτε (πχ πληρώνοντας στρατιώτες για να τρέχουν γύρω γύρω απο το γουέστ πόιντ ή πληρώνωντας σκουπιδιάρηδες η δίνοντας επιδώματα ανεργίας) που ήταν η λύση που πρότεινε ο Κευνς ή με το να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική (πχ να μειώσει τα επιτόκια, να τυπώσει λεφτά η κεντρική τράπεζα και να τα σκορπίζει με ένα ελικόπτερο στον κόσμο) κλπ, που ήταν η λύση που θα πρότεινε ο M. Friedman αν ζούσε (στην ιαπωνία είχε προτείνει ακριβώς αυτό πριν 10 χρονια).

Το κλειδί είναι οτι όταν η ανεργία σε μία οικονομία είναι πολύ μεγαλύτερη απο το "φυσικό" ποσοστό της, δηλαδή στην κατάσταση που βρίσκεται η αμερική απο το 2008 (9% με φυσικό ποσοστό 5%) και η ελλάδα απο το 2010 (16% με φυσικό ποσοστό 10%) τότε ισχύουν τα εξής δύο:
Α. Πληθωρισμός δεν εμφανίζεται, η αν εμφανιστεί είναι μικρός και παροδικός (πχ η αμερική τα τελευταία 3 χρόνια έχει πληθωρισμό 1% σε σχέση με 3% παλιά)
Β. Το να κάνεις πολιτικές που υπο άλλες συνθήκες είναι ηλίθιες (πχ να πληρώνεις εργάτες για να γεμίζουν τρύπες και να τις ξανακλείνουν, η να τυπώνεις λεφτα και να τα σκορπίζεις) είναι ωφέλιμο. Το να κάνεις πολιτικές που υπο άλλες συνθήκες επιβάλονται (να απολύσεις πχ τους μη αποδοτικούς δημοσίους υπαλλήλους) κανει τα πράγματα χειρότερα!

Αυτά τα πράματα είναι απλά και τα δέχονται όλοι, ακόμα και τα σουργελα του τσεκάγο σίτι. Η διαφωνία με το τσεκάγο σίτι ειναι άλλού, στο οτι η saltwater σχολή (Harvard, MIT, Stanford, Berkeley κλπ) υποστηρίζει οτι η οικονομία δεν τείνει αυτόματα προς το φυσικό ποσοστό ανεργίας και το κράτος πρέπει να επέμβει για να πάμε απο το 9% στο 6% στην αμερική και απο το 16% στο 10% στην ελλάδα. Η freshwater σχολή (τσεκάγο σιτι, minessota, carnegie-mellon) υποστηρίζει οτι η οικονομία τείνει απο μόνη της στο φυσικό ποσοστό και το κρατος δεν πρέπει να επέμβει, αλλα αυτό βασικά ειναι ΛΑΘΟΣ (πχ στην αμερική η ανεργία έχει κολήσει στο 9% εδώ και 3 χρόνια) και γι αυτό το λόγο το πρεστίζ του σικάγο εχει μειωθεί τόσο πολύ που κανείς δεν πέρνει πλεον στα σοβαρά τα σούργελα εκει πέρα.

Τεσπα, το μποτομ λάιν, είναι οτι όταν η ανεργία είναι μακρυά απο το "φυσικό" ποσοστό της, υπάρχουν καποια free lunches στην οικονομία, όπως το οτι μπορείς ως κράτος να ξοδεύεις και να τυπώνεις χρήμα αβέρτα χωρίς να δημιουργείται πληθωρισμός. Και τύποι όπως ο ντέτζιαλ προτιμάνε να υποστηρίξουν πολιτικές που ταιριάζουν με τις προκαταλήψεις τους και να αφήσουμε τα free lunches αφάγωτα, παρότι υπάρχουν μερικά εκατομύρια άνεργοι τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε με 0 κόστος.

Οπότε 0/10 και στον Ντέτζιαλ, όχι τόσο για τις μαλακίες που πετάει, αλλα κυρίως για το οτι δηλώνει Friedmanite αλλα ποτέ δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το τι προβλέπουν τα οικονομικά του Friedman για την οικονομία στην οποία ζει. Μιλάμε για παράνοια, σαν να δηλώνεις θαυμαστής του Αινστάιν αλλα να υποστηρίζεις οτι οι ακτίνες φωτός κινούνται στο σύμπαν όπως προβλέπουν οι κανόνες της ευκλείδιας γεωμετρίας.

ubu
16-10-2011, 18:16
http://www.youtube.com/watch?v=kJCHHiQ22GM

Dythor
16-10-2011, 18:22
Τα ποστ κατώριμου περι οικονομίας δεν αποτελούν "αποψη" αλλα σύνοψη επιστημονικής αλήθειας που κερδήθηκε μετα απο αιώνες σκληρής δουλειάς, ανάλυσης, πειραμάτων, υποθέσεων

ΜΟΥΤΖΑΡΑ ΣΤΟ ΧΡΗΣΤΗ ΚΑΤΩΡΙΜΟ

ως Επιστήμονας Σπουδάζων την Οικονομική Επιστήμη, αλλά και ως Άνθρωπος.

Επίσης σοβαρά τώρα, κατώριμε είναι φοβερό το γεγονός ότι, ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, αναγνωρίζεις μόνο τα μισά αξιώματα τα οποία ορίζουν από που και πέρα ξεκινάει ο λόγος σου όταν μιλάς και εγκληματικό για ακριβώς αυτόν τον λόγο, ότι άθελά σου συντελείς στο να μένουν αόρατα, σαν κάποια από το θεό εκπορευόμενη και φυσική αλήθεια. Με άλλα λόγια θα εκτιμούσα πολύ περισσότερο τα ποστς σου αν είχες αναφέρει σε κάποια σημεία ότι "δεδομένου του Α και του Β σας λέω αυτά", αλλά δεν το κάνεις κατώριμε και αυτό το πράμα έχει αποτελέσματα, τα χριστιανικά αποτελέσματα του συστήματος σκέψης που λέγεται ορθολογισμός (τα οποία τα βρίσκουμε και σε ένα απ' τα παιδιά του, τον ορθόδοξο μαρξισμό), που κάνει το τραγικό λάθος να πιστεύει ότι η σημασία που επενδύεται σε κάτι είναι μοναδική και νομοτελειακή. Γιατί θες να είμαστε έτσι κατώριμε; Βαγγελιώ, γιατί είσαι τέτοια;

Συνέχισε να ποστάρεις πάντως, εγώ από το πόλιτικς μόνο εσένα και τον αγοραφόμπικ διαβάζω, να το ξέρεις!

Υ.Γ.: Το γάμησα λίγο με τα έντιτς.

Agoraphobic_S.I.
16-10-2011, 18:54
Βασικά τι του γράφεις, απλά πέταξέ τον μέσα στο στέκι της σχολής σου.

phthoggon
16-10-2011, 19:10
2. Στην πουτσα μας αν αντιτίθεται στην κοινή λογική. Το οτι οι ακτίνες φωτός δεν κινούνται σε ευθεία αντιτίθεται στην κοινή λογική. Το οτι ενα φτερό και ενα βαρίδι που πεφτουν εχουν την ίδια επιτάχυνση βαρύτητας αντιτίθεται στην κοινή λογική. Για να μην πω για κουαντουμ μεκανινκς που οχι απλως αντιτιθενται στην κοινη λογικη αλλα ΤΗΝ ΓΑΜΑΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ. Γενικώς, οταν μιλάει η επιστήμη βαλε την κοινή λογική στον κώλο σου μαδερφακερ.

Είσαι παπάρας γιατί διαβάζεις ένα ποστ το πολύ 10 δευτερόλεπτα, πιάνεσαι από μία φράση πετάς ένα μαλακίες λες και στα αρχίδια σου τι προσπαθεί να επικοινωνήσει ο άλλος. Δεν έχω πρόβλημα με τα free lunches που λες, αντιθέτως καταπληκτικό μου ακούγεται, για αυτό είπα πριν καλύτερα να τα παίρνει σε επιδόματα έτσι κι αλλιώς ο κόσμος αντί να τρέχει up and down the square νομίζοντας ότι κάτι κάνει. Στο κάτω κάτω καλύτερα μία μέρα να μη δουλεύουμε καθόλου και όλα να τα κάνουν οι μηχανές ξέρω εγώ!! Αλλά η οικονομία δε χτίζεται πάνω σε κόλπα για την αντιστάθμιση ανεργίας/πληθωρισμού αλλά στην πραγματική παραγωγικότητα και στη λογική που λέει ε δέκα ανθρώπους χρειαζόμαστε εδώ? Δέκα θα βάλουμε. Για αυτό η μετάθεση/επανεκπαίδευση είναι πολύ καλύτερη επιλογή (με το δεδομένο ότι ένας εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεται κανονικά κατά τη διάρκειά της) από αυτό το φοβικό "μη πειράξετε ρε τη δουλειά του κοσμάκη, που να τα μαθαίνουμε απο την αρχή" etc που ωθεί τους αριστεροπερίεργους εδώ να μουτζώνουν, φαντάζομαι. (θα ήθελα να πετάξω εδώ κανένα "ο στάλιν ξέρετε πώς θα τα έκανε αυτά ρε μουνιά???") Άσε που αν έχεις δέκα ανθρώπους που κάνουνε πραγματική δουλειά και δέκα που χτυπάνε μύγες (έστω και εάν πρέπει να χτυπάνε 100 μύγες την ημέρα και είναι κουραστικό) τότε δημιουργείς αυτόματα ένα ρουσφετολογικό ρατσιστικό περιβάλλον το οποίο είναι βέβαιο ότι θα εκτραχυνθεί στις φάσεις που βλέπουμε καθημερινά πχ με τους εργαζόμενους στο μετρό να τρώνε βρίσιμο και τα λοιπά.

Phoebus
16-10-2011, 20:29
Κατώριμε, δε νομίζω ότι ο φθόγγος διαφωνεί με αυτά που λες, και δεν απάντησες την ερώτησή μου. Δε μιλάω για απολύσεις, μιλάω για μετατάξεις και επανεκπαίδευση ώστε να μπορέσει ο κόσμος σε 2-3 χρόνια να επαναπροσδριορίσει τον εαυτό του και να μπορεί να έχει μια τίμια δουλειά και να πληρώνει τους φόρους του και όλο το σύστημα να είναι καλά λαδωμένο. Βέβαια, το να συνεχίσουμε να έχουμε δημόσιες δαπάνες χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να φορολογήσουμε επαρκώς ώστε να συντηρήσουμε αυτές τις δαπάνες είναι νομίζω απολύτως ανεύθυνο (και σε βάθος χρόνου καταστροφικό). Δε θα συμφωνήσει κανείς με απολύσεις (διότι λεφτά που δε παίρνει κάποιος είναι λεφτά που δε τροφοδοτούν ποτέ την αγορά), ούτε και ο Deggial. Εδώ δε διαφωνούν οι άκρως συντηρητικοί σε αυτό, ποιος είναι ο Deggial να διαφωνήσει; :P

tl;dr
Nομίζω πως δεν είναι επαρκές το σημερινό ισοδύναμο του να σκάβεις τρύπες και να τις κλείνεις ώστε να βγούμε από τη κρίση, διότι σε βάθος χρόνου θα τα φάμε όλα τα free lunches. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Τι;

freak brother
16-10-2011, 20:37
εγω δεν μπορω την μονοδιαστατη οπτικη ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ οταν στις αχρηστες βυσματικες προσλήψεις δεν μιλαει κανεις , εχω αλλες γνωστες που χουν τελειωσει παντειο και εχουν πιασει δουλεια σε βουλευτες με 2500 τον μηνα... οταν τις απολυσουν και αυτες αμα ερθει η ωρα, καποιοι θα διαρρήξουν τα ηματια τους να μη χασουν την δουλεια τους τα καημενα τα κοριτσα που γλυφαν κωλοτρυπιδια προεκλογικα....

Caffrey
16-10-2011, 23:08

Το λοιπόν, ασπούμε οτι γίνεται όλο αυτό. Λέμε πούλο δε δίνουμε δραχμή, αρνούμαστε το χρέος. Και ασπούμε οτι όντως δε πληρωνουμε τιποτα.
Μετά τι? Επηρεάζεται έντονα κάποια οικονομία? Δε γίνονται περισσότερο πλούσιοι κάποιοι άνθρωποι? Εξαρτάται κανείς απαυτό το χρέος? Τι?
Σημείωση οτι ο παραπάνω τυπος ισχυρίζεται οτι δέ βγαίνουμε απο ευρωπαική ένωση, και δέ χρεωκοπούμε.
Οικονομολογοπερίεργοι, σπεύσατε πλζκ8νξ.

KoiliaSamprela
16-10-2011, 23:12
Τη λύση της σύμβασής του με την “Ελευθεροτυπία” ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής στους συντάκτες της εφημερίδας ο διευθυντής έκδοσης Γ. Παπαδόπουλος-Τετράδης και “Καιρός” της τελευταίας σελίδας. Την απόφαση για τη λύση της σύμβασης έλαβε η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου και στον ίδιο την ανακοίνωσε την Παρασκευή ο γενικός διευθυντής της Χ.Κ. Τεγόπουλος, Αν. Πολυκανδριώτης.Ο Γ. Παπαδόπουλος δούλευε στην εφημερίδα από το 1983, διετέλεσε για χρόνια αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ, ενώ από το 2007 ήταν διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας. Από το 1985 είχε την επιτυχημένη στήλη της τελευταίας σελίδας “ο καιρός”.

nekrobutcher
17-10-2011, 01:02
εγω δεν μπορω την μονοδιαστατη οπτικη ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ οταν στις αχρηστες βυσματικες προσλήψεις δεν μιλαει κανεις , εχω αλλες γνωστες που χουν τελειωσει παντειο και εχουν πιασει δουλεια σε βουλευτες με 2500 τον μηνα... οταν τις απολυσουν και αυτες αμα ερθει η ωρα, καποιοι θα διαρρήξουν τα ηματια τους να μη χασουν την δουλεια τους τα καημενα τα κοριτσα που γλυφαν κωλοτρυπιδια προεκλογικα....

καταλαβαινεις πιστευω οτι χρησιμοποιουν αυτα τα 2-3 -10 παραδειγματα για να διωξουν κοσμο με το τσουβαλι ετσι? [εχεις κατι με την Παντειο?]

katwrimos
17-10-2011, 01:08

Είσαι παπάρας γιατί διαβάζεις ένα ποστ το πολύ 10 δευτερόλεπτα, πιάνεσαι από μία φράση πετάς ένα μαλακίες λες και στα αρχίδια σου τι προσπαθεί να επικοινωνήσει ο άλλος. Δεν έχω πρόβλημα με τα free lunches που λες, αντιθέτως καταπληκτικό μου ακούγεται, για αυτό είπα πριν καλύτερα να τα παίρνει σε επιδόματα έτσι κι αλλιώς ο κόσμος αντί να τρέχει up and down the square νομίζοντας ότι κάτι κάνει. Στο κάτω κάτω καλύτερα μία μέρα να μη δουλεύουμε καθόλου και όλα να τα κάνουν οι μηχανές ξέρω εγώ!! Αλλά η οικονομία δε χτίζεται πάνω σε κόλπα για την αντιστάθμιση ανεργίας/πληθωρισμού αλλά στην πραγματική παραγωγικότητα και στη λογική που λέει ε δέκα ανθρώπους χρειαζόμαστε εδώ? Δέκα θα βάλουμε. Για αυτό η μετάθεση/επανεκπαίδευση είναι πολύ καλύτερη επιλογή (με το δεδομένο ότι ένας εργαζόμενος πρέπει να αμοίβεται κανονικά κατά τη διάρκειά της) από αυτό το φοβικό "μη πειράξετε ρε τη δουλειά του κοσμάκη, που να τα μαθαίνουμε απο την αρχή" etc που ωθεί τους αριστεροπερίεργους εδώ να μουτζώνουν, φαντάζομαι. (θα ήθελα να πετάξω εδώ κανένα "ο στάλιν ξέρετε πώς θα τα έκανε αυτά ρε μουνιά???") Άσε που αν έχεις δέκα ανθρώπους που κάνουνε πραγματική δουλειά και δέκα που χτυπάνε μύγες (έστω και εάν πρέπει να χτυπάνε 100 μύγες την ημέρα και είναι κουραστικό) τότε δημιουργείς αυτόματα ένα ρουσφετολογικό ρατσιστικό περιβάλλον το οποίο είναι βέβαιο ότι θα εκτραχυνθεί στις φάσεις που βλέπουμε καθημερινά πχ με τους εργαζόμενους στο μετρό να τρώνε βρίσιμο και τα λοιπά.

Σε πινκάρω για το ρουσφετολογικό/ρατσιστικό περιβαλλον που όντως είναι ενα βασικό πρόβλημα. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ, εκτος φυσικά απο το ζήτημα για την κοινή λογική.

Κατώριμε, δε νομίζω ότι ο φθόγγος διαφωνεί με αυτά που λες, και δεν απάντησες την ερώτησή μου. Δε μιλάω για απολύσεις, μιλάω για μετατάξεις και επανεκπαίδευση ώστε να μπορέσει ο κόσμος σε 2-3 χρόνια να επαναπροσδριορίσει τον εαυτό του και να μπορεί να έχει μια τίμια δουλειά και να πληρώνει τους φόρους του και όλο το σύστημα να είναι καλά λαδωμένο.

[...]

Nομίζω πως δεν είναι επαρκές το σημερινό ισοδύναμο του να σκάβεις τρύπες και να τις κλείνεις ώστε να βγούμε από τη κρίση, διότι σε βάθος χρόνου θα τα φάμε όλα τα free lunches. Χρειάζεται κάτι ακόμα. Τι;

Οχι, κάνεις λάθος. Σου επαναλαμβάνω οτι πολιτικές του στύλ μετεκπαίδευσης, κλπ ειναι για την αντιμετώπιση της δομικής ανεργίας, δηλαδή πως να στο πω, ακόμα και αν εκανες όλα αυτά που λές δεν θα έπεφτε πολύ η ανεργία. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω της κρίσης δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να απασχοληθούν οι άνεργοι, αυτό δεν λύνεται με τον να επανεκπεδεύσεις κανένα.

Οσο για το οτι τα φρι λαντσις θα τα φάμε αργά η γρήγορα, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Δηλαδή αν απολύσεις μερικούς 55ρηδες λόγω της κρίσης όσο μένουν άνεργοι αυξάνονται οι πιθανότητες να εγκαταλείψουν την αγορά εργασίας. Αν γίνει αυτό, μιλάμε για καταστροφή γιατι το επίπεδο της "φυσικής" ανεργίας είναι στο 10% περίπου, αν το 3% των εργαζομένων δεν βρει δουλειά για 3 χρονια πχ και εγκαταλείψει την αγορά εργασίας, η πρόσθετη δομική ανεργία θα το πάει στο 13%. Δηλαδή οχι μόνο δεν θα φάμε τα φρι λαντσις αλλα και θα φάμε μεγαλύτερο αγγούρι στο μέλλον.

Δεν λέω οτι οι δομικές αλλαγές είναι εντελώς άχρηστες (επαναλαμβάνω οτι πχ στο παράδειγμα με τα σκουπιδια κι εγώ προς την ιδιωτική λύση κλίνω) αλλα πως να στο πω, είναι σαν να σου χαλάει ενα δοντι και αντί να πας στον οδοντίατρο να πλαίνεις τα δόντια σου 15 φορές τη μέρα. Θα σου βελιτιώσει τη στοματική υγεία? Ναι. Αλλα το δόντι θα εξακολουθεί να πονάει.

Και οσον αφορά αυτό που είπε ο φαντομλορντ, ναι, κι εγώ μαζί του είμαι. Αλλα ο σκουπιδιάρης δεν είναι ενας τύπος που μπήκε με μέσον και τα ξύνει. Κανει δουλειά σε αντίξοες συνθήκες υπο αντίξοες ώρες και ακόμα και αν δεν είναι τοσο αποδοτικός όσο θα ήταν ενας ιδιοτικός υπάλληλος που θα έκανε την ίδια δουλειά, δεν έχει σχέση με τον κλασικό λαμόγιο δημόσιο υπάλληλο που παίρνει τρελά λεφτά και κοροιδεύει τον κόσμο.

Agoraphobic_S.I.
17-10-2011, 01:11
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1341898

κύπελλο - πρωτάθλημα
κύπελλο - πρωτάθλημα

katwrimos
17-10-2011, 01:21

πολύ καλό βιντεο, το επόμενο είναι για τον ντέτζιαλ

http://www.youtube.com/watch?v=_9DH07MBG_w&feature=related

tsimpouklano
17-10-2011, 01:27
Μια παρένθεση, θεσσαλονικη πορεία θα έχει και την πέμπτη;

Phoebus
17-10-2011, 01:45
Οσο για το οτι τα φρι λαντσις θα τα φάμε αργά η γρήγορα, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Σόρρυ αλλά μάλλον δε κατάλαβες τα ελληνικά μου. Δεν είπα ποτέ να απολυθεί κανείς. Λέω να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις ώστε αυτοί οι πόροι να περάσουν στο κόσμο και να του δώσουν μια ανακούφιση, και όλα αυτά με μικρό/μηδενικό κόστος. Μετά όμως τι θα γίνει; Θα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε να έχουμε αρκετή ανάπτυξη ώστε να βγούμε από τη κρίση; Και τι μπορεί να έχει γίνει με τους μακροχρόνια ανέργους;

katwrimos
17-10-2011, 04:24
Οσο για το οτι τα φρι λαντσις θα τα φάμε αργά η γρήγορα, ΟΧΙ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

Σόρρυ αλλά μάλλον δε κατάλαβες τα ελληνικά μου. Δεν είπα ποτέ να απολυθεί κανείς. Λέω να παρθούν οι πολιτικές αποφάσεις ώστε αυτοί οι πόροι να περάσουν στο κόσμο και να του δώσουν μια ανακούφιση, και όλα αυτά με μικρό/μηδενικό κόστος. Μετά όμως τι θα γίνει; Θα έχουμε καταφέρει μέχρι τότε να έχουμε αρκετή ανάπτυξη ώστε να βγούμε από τη κρίση; Και τι μπορεί να έχει γίνει με τους μακροχρόνια ανέργους;

τώρα ρωτάς πολυ εξειδικευμένα πράγματα, δεν είμαι labor economist οπότε μην αρχίσω να σου λέω ανακρίβειες. Καλύτερα ψάξε να βρείς τι λέει ο Πισσαρίδης που πηρε το νομπέλ στα οικονομικά πέρσι για την έρευνά του στην αγορά εργασίας. Αλλα ξέχασα εκει κάτω είστε κουλτουριάρισες αδερφές και μόνο αν πάρει νομπέλ κανας Ελύτης ασχολείστε!!

Harbinger of Death
17-10-2011, 04:51
Κατώριμε, δε νομίζω ότι ο φθόγγος διαφωνεί με αυτά που λες, και δεν απάντησες την ερώτησή μου. Δε μιλάω για απολύσεις, μιλάω για μετατάξεις και επανεκπαίδευση ώστε να μπορέσει ο κόσμος σε 2-3 χρόνια να επαναπροσδριορίσει τον εαυτό του και να μπορεί να έχει μια τίμια δουλειά και να πληρώνει τους φόρους του και όλο το σύστημα να είναι καλά λαδωμένο.

[...]

Οχι, κάνεις λάθος. Σου επαναλαμβάνω οτι πολιτικές του στύλ μετεκπαίδευσης, κλπ ειναι για την αντιμετώπιση της δομικής ανεργίας, δηλαδή πως να στο πω, ακόμα και αν εκανες όλα αυτά που λές δεν θα έπεφτε πολύ η ανεργία. Το πρόβλημα είναι οτι λόγω της κρίσης δεν υπάρχει αρκετή ζήτηση για να απασχοληθούν οι άνεργοι, αυτό δεν λύνεται με τον να επανεκπεδεύσεις κανένα.

Syggnomi pou efarmozo koini logiki, alla to noima olou aftou pou leei o Deggial ki o Phoebus, den einai i afxisi tis paragogikotitas? I anergia de tha pesei, alla tha paragetai perissotero ofelimo ergo apo tous idious ergazomenous. Eilikrinis aporia, anameno apantisi me agonia.

katwrimos
17-10-2011, 14:46
Syggnomi pou efarmozo koini logiki, alla to noima olou aftou pou leei o Deggial ki o Phoebus, den einai i afxisi tis paragogikotitas? I anergia de tha pesei, alla tha paragetai perissotero ofelimo ergo apo tous idious ergazomenous. Eilikrinis aporia, anameno apantisi me agonia.

Ναι, απάντησα ήδη οτι το να βελτιωθεί η παραγωγικότητα είναι καλό, γιατι ΟΤΑΝ ερθει η ανάκαμψη τοτε η ανεργία θα πέσει στο 10% αντί για το 13%.

Αλλα απο κει και πέρα αν η ανεργία βραχυπρόθεσμα αυξηθεί πολύ, δηλαδή πάει στο 20-25% σε ενα χρόνο, και τοτε το 3% που κερδίζεις απο την παραγωγικότητα τιθεται σε αμφιβολία (γιατι πολλοί μακροπρόθεσμα άνεργοι εγγαταλείπουν την αγορά εργασίας) και καταδικάζεις σε μιζέρια μια πολύ μεγάλη μερίδα του πλυθισμού με ενα μετρο το οποίο θα μπορούσες να μεταθέσεις για 3 χρόνια αργότερα. Οταν βρίσκεται μια οικονομία σε κρίση, οι κανόνες του παιχνιδιού (και της κοινής λογικής) που ξερεις (δηλαδή το οτι ο πλούτος που δημιουργεί μια οικονομία εξαρτάται απο το ποσοστό αποταμίευσης και την παραγωγικότητα) δεν ισχύουν πια. Η επίδραση της κρίσης σε μια οικονομία είναι τοσο μεγάλη που τα ωφέλη απο την παραγωγικότητα γινονται ασήμαντα.

Σου επαναλαμβάνω το παράδειγμα με τα δόντια. Αν επι 10 χρόνια δεν βουρτσίζεις τα δόντια σου, κακώς. Θα πρέπει να αρχίσεις να τα βουρτσίζεις. Τωρα αμα σαπίσει ενα δόντι σου, παλι πρέπει να αρχίσεις να τα βουρτσίζεις, αλλα αυτό δεν επείγει. Αυτό που επείγει είναι να πας στον οδοντίατρο και αν το καθυστερήσεις η καταστροφή απο το σάπιο δόντι θα είναι τοσο μεγάλη που τα όποια ωφέλη απο το βούρτσισμα θα είναι ασήμαντα.

Αυτό που θελω να πω είναι οτι δομικές μεταρυθμίσεις που δεν μειώνουν την ζήτηση πρέπει να γίνουν αμέσως (πχ απελευθέρωση επαγγελμάτων) ενώ μεταρυθμίσεις που περιλαμβάνουν απολύσεις πρέπει να αναβληθούν μεχρι η ανεργία να πέσει προς το 10-15%.

Djerdjelesh
17-10-2011, 15:14
Δεν έχει ήδη περάσει το 20% η ανεργία;

metamelia3
17-10-2011, 19:38
Υπο ορισμένες συνθήκες συμφέρει ακόμα και να πληρώνεις εργάτες για να ανοίγουν τρύπες και μετά να τις ξανακλείνουν
σε τι κοσμο θα φερω τα παιδια μου.

kollaps
18-10-2011, 04:47
PRb33lXFGk0&feature=player_embedded#!

Πολύ καλά τα λέει η Αλέκα εδώ, φαίνεται ότι αλλάζει κάπως τη γραμμή κάτω από την πίεση των περιστάσεων. Άντε να δούμε.

metamelia3
18-10-2011, 07:44
καλημερα σε ολους!

να θυμισω οτι αυριο ειναι η μερα που θα πεθανουμε;

υ.γ. (http://news.in.gr/world/article/?aid=1231133575)

bbq
18-10-2011, 10:25
καλημερα σε ολους!

να θυμισω οτι αυριο ειναι η μερα που θα πεθανουμε;

υ.γ. (http://news.in.gr/world/article/?aid=1231133575)

μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία η συνέντευξη του 30χρονου Φ.

Agoraphobic_S.I.
18-10-2011, 13:34
http://anarchypress.files.wordpress.com/2011/10/kalesma-gia-19-10-2011.jpg

Αν έλεγε "κεφάλαιο" ή "αφεντικά" αντί για "κράτος κι εξουσία", θα ήταν το καλύτερο κάλεσμα για αύριο.

enitharmon
18-10-2011, 16:47
Ενας 70χρονος ημιπληγικός συνταξιούχος των 700 ευρώ και ένας Βούλγαρος σκηνοθέτης, που επιβιώνει ως μπογιατζής, κατέλαβαν το κτήριο-σκάνδαλο του πρώην Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» στην οδό Φράγκων, στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο ξοδεύτηκαν πάνω από 12 εκατ. ευρώ, αλλά παρέμενε ένα εγκαταλειμμένο γιαπί.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=318059

The Good Son
18-10-2011, 19:28
eWFSo8pjzsw

stam and the witches
18-10-2011, 23:47
Αύριο η ΚΚΕαδάρα θα βγάλει τα τουφέκια από το υπόγειο του Περισσού μου φαίνεται.

carheart
19-10-2011, 12:23
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112375175

άκουσα με τα αυτιά μου την ατάκα "θα ξαναψηφίσω Πασόκ, γιατί από το να μου τα τρώει η Νέα Δημοκρατία, καλύτερα να μου τα τρώει το Πασόκ"
είναι ωραία η φάση

atom_smasher
19-10-2011, 13:56
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112375175

άκουσα με τα αυτιά μου την ατάκα "θα ξαναψηφίσω Πασόκ, γιατί από το να μου τα τρώει η Νέα Δημοκρατία, καλύτερα να μου τα τρώει το Πασόκ"
είναι ωραία η φάση

...

ikonoklast
19-10-2011, 21:47
http://p.twimg.com/AcI7DiSCQAE_NxP.jpg

redeemer
19-10-2011, 22:10
go go power rangers

Comte de Saint-Germain
19-10-2011, 22:23
http://www.kollewin.com/EX/09-15-05/space_marine1.jpg

Phantom Duck
20-10-2011, 00:56
http://i54.tinypic.com/2u478za.jpg

12 stars circle your brow
20-10-2011, 01:03
http://youtu.be/mYkYD_JirjA

rage for order
20-10-2011, 01:10
συμβολισμός.

http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/1713008higt82.jpg

neil_perry
20-10-2011, 01:26
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/dp191596.sjpg_900_540_0_95_1_50_50.sjpg.jpg
επος λιγο η φωτο.

Mitsmann
20-10-2011, 06:42
http://4.bp.blogspot.com/-tegIxErAqUU/Tp8KtMVc21I/AAAAAAAAcOk/smFcKe1aaTQ/s1600/%25CE%25B1%25CF%2581%25CF%2587%25CE%25B5%25CE%25AF%25CE%25BF+%25CE%25BB%25CE%25AE%25CF%2588%25CE%25B7%25CF%2582+%252837%2529.jpg

metamelia3
20-10-2011, 08:37
ρε. μιλαμε για απιστευτες φωτογραφιες. γεμισε καλλιτεχνες το κινημα.
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/1jkhjuv.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/9ukcebm.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/002oguakr.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/003w7exoj.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/8surdhq.jpg
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/5qeptjl.jpg

metamelia3
20-10-2011, 09:05
ξερει κανεις ποιο ειναι το hashtag στο τουιτερ για σημερα;

metamelia3
20-10-2011, 09:51
hat trick

ασ'το ρε μαλακα το κοριτσι να αναπνευσει
http://www.lifo.gr/uploads/image/339491/DSC_0234_1.jpg
http://www.lifo.gr/uploads/image/339481/DSC_0216.jpg

20-10-2011, 09:53
boner ή ιδέα μου;

Shadowking
20-10-2011, 10:18
πάντως και θεσ/νικη χθες, η καλύτερη πορεία των τελευταίων πολλών χρόνων. επιτέλους ρε πούστη φάνηκε μια δυναμική στον κόσμο.

επίσης:
http://www.newsbeast.gr/files/temp/BD03C1AC16F302062855FDF2189D652B.jpg

http://archive.enet.gr/online/dspphoto?id=175916

τα νιάτα μας :touched:

KoiliaSamprela
20-10-2011, 10:47
ξερει κανεις ποιο ειναι το hashtag στο τουιτερ για σημερα;

#o20gr

metamelia3
20-10-2011, 11:03
:pink:

Shadowking, παραδοξως την δευτερη φορα ως ιστορια, την πρωτη ως φαρσα

ikonoklast
20-10-2011, 11:13
#20ogr (http://twitter.com/#!/search?q=%2320ogr) #syntagma (http://twitter.com/#!/search?q=%23syntagma) #skg (http://twitter.com/#!/search?q=%23skg) #rbnews (http://twitter.com/#!/search?q=%23rbnews) είναι τα tags.

enitharmon
20-10-2011, 12:37
έχει βρει κανείς την εκπομπή χατζηνικολάου με βαξεβάνη-βενιζέλο;

20-10-2011, 13:01
http://www.youtube.com/watch?v=VeEkCO3PK-Q

:?:

enitharmon
20-10-2011, 13:05
thanx, αλλα γιουτουμπ ειχα βρει, αν βρισκεται καπου σε στρημινγκ ολη η εκπομπη

Deggial
20-10-2011, 13:19
thanx, αλλα γιουτουμπ ειχα βρει, αν βρισκεται καπου σε στρημινγκ ολη η εκπομπη

http://www.youtube.com/watch?v=SlyDnLjFd7I&feature=BFa&list=ULaoYqH0DazF0&lf=mfu_in_order

animae
20-10-2011, 15:03
Στο ΠΑΜΕ μολοτωφ??

Ντάξει, ψοφος.

nekrobutcher
20-10-2011, 15:17
ψοφος κακος αργος και βασανιστικος...εγκαθετοι κωλοπουσταραδες

freak brother
20-10-2011, 15:22
ξεκουραστη μερα για τα ματ

Harbinger of Death
20-10-2011, 15:23
ΤΙ στομπούτσο. Εξηγήστε στο φτωχό, πως γίνεται να βλέπεις ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρους ορσμθ να επιτίθενται ο ένας στον άλλο. Μολότοφ ενάντια στο ΠΑΜΕ λέει. Κι οι άλλοι πέτρες. ΤΙ.

nekrobutcher
20-10-2011, 15:24
ρε γαμωτο ας μου εξηγησει καποιος αυτα τα μαλακισμενα εχουν καποιο διακριτικο οτι ειναι αναρχικοι? απο το μπλοκ των αναρχικων? ξεμυτισαν ετσι στα καλα καθουμενα απο τοπουθενα...τι αναρχικοι και μαλακιες? πληρωμενοι ειναι

Katsaloupardos
20-10-2011, 15:26
ξεκουραστη μερα για τα ματ
Ανέλαβαν τα ΚΝΑΤ,γαμώ το ΚΚΕ σας ρουφιάνοι

freak brother
20-10-2011, 15:29
ΤΙ στομπούτσο. Εξηγήστε στο φτωχό, πως γίνεται να βλέπεις ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρους ορσμθ να επιτίθενται ο ένας στον άλλο. Μολότοφ ενάντια στο ΠΑΜΕ λέει. Κι οι άλλοι πέτρες. ΤΙ.

τι σου κανει εντυπωση? τι ματ τι κνατ για τους μπαχαλς.

Harbinger of Death
20-10-2011, 15:30
Ναι, και τα ΚΝΑΤ γιατί κάνουν ΕΠΙΘΕΣΗ. Δηλαδή πόσο τραγικό.

nekrobutcher
20-10-2011, 15:31
ναι μωρε να κατσουν να τις φανε και να γαμησουν και τις πορειες

freak brother
20-10-2011, 15:31
βασικα απο τι ειδα στα Κνατ καναν επιθεση οι μπαχαλακηδες-ασφαλιτες , γιατι πηγαινε καλα η πορεια.. αυτο καταλαβα εγω

Beyond Within
20-10-2011, 15:33
Ναι ρε έλεος με τους αναρχικούς που δεν αφήνουν το ΠΑΜΕ να προστατεψει τη βουλη. Τον Ναό Της Δημοκρατίας μας.

freak brother
20-10-2011, 15:34
ναι ρε γαμωτο , αμα δεν ηταν το παμε θα χε καει το μπουρδελο!!

nekrobutcher
20-10-2011, 15:37
δηλ. θελετε να μου πειτε οτι τα μαλακιστηρια εχουν στοχο τη βουλη...

Atropos
20-10-2011, 15:39
Έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας με το ποιος είναι τι, και τι θέλει να κάνει.

Beyond Within
20-10-2011, 15:40
Όχι, απλά βαρέθηκαν να την πέφτουν σε μπάτσους και είπαν να την πέσουν σε κνίτες για αλλαγή.

animae
20-10-2011, 15:40

Καλά τώρα είσαι σοβαρός? Σου λέει ο άλλος δεν θέλω μπάχαλα, πάνε να τους απομακρύνουν και τρώνε μολοτωφ? Μολοτωφ ρε μαλάκα μου? Είναι δυνατόν?

freak brother
20-10-2011, 15:42
κατεβαινει 100.000 κοσμος να διαδηλωσει ειρηνικα και 200 τυποι γαμανε την διαδηλωση , θες να μου πεις οτι ειναι αναρχικοι αμεσο δημοκρατες η μπατσοκινουμενοι ασφαλιτες? ...

Tispanagias tamatia
20-10-2011, 15:43
Ένας 50φεύγα γυρνάει κέντρο θεσσαλονίκη και φωνάζει "θα μας ρουφήξει όλους το ντετερμινιστικό χάος". Δε ξέρω γιατί, αλλά ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ εδώ.

Harbinger of Death
20-10-2011, 15:48

Καλά τώρα είσαι σοβαρός? Σου λέει ο άλλος δεν θέλω μπάχαλα, πάνε να τους απομακρύνουν και τρώνε μολοτωφ? Μολοτωφ ρε μαλάκα μου? Είναι δυνατόν?

Ποιος είναι ποιος σε αυτό που λες, μπερδέυτηκα. Ζούγκλα βλέπω, δεν έχω πλήρη εικόνα.

animae
20-10-2011, 15:57
Το ΠΑΜΕ πάει να περιφρουρίσει, οι μπάχαλοι/ασφαλίτες/δενξερωκαιγωτι θέλουν να κάνουν μπάχαλα, οι του ΠΑΜΕ δεν τους αφήνουν, οι μπάχαλοι/ασφαλίτες/δενξερωκαιγωτι ρίχνουν πέτρες, οι ΠΑΜΕ κάνουν ένα πέσιμο για να τους διώξουν και οι μπάχαλοι/ασφαλίτες/δενξερωκαιγωτι πετάνε μολοτωφ.

metamelia3
20-10-2011, 16:04
βασικα απο τι ειδα στα Κνατ καναν επιθεση οι μπαχαλακηδες-ασφαλιτες , γιατι πηγαινε καλα η πορεια.. αυτο καταλαβα εγω
ε, εσυ τι θα καταλαβαινες.

εχει περασει η εποχη του "ολοι ανθρωποι ειμαστε", καλα τους κανανε. οχι μια μολοτωφ, να τους καιγαν ζωντανους ολους θα επρεπε.

Katsaloupardos
20-10-2011, 16:08
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=102110&catid=3

ΩΡΑ 15:15 Το ΠΑΜΕ απομονώνει άτομα και τα παραδίδει στην αστυνομία.
:fear:

freak brother
20-10-2011, 16:13

εχει περασει η εποχη του "ολοι ανθρωποι ειμαστε", καλα τους κανανε. οχι μια μολοτωφ, να τους καιγαν ζωντανους ολους θα επρεπε.

ε ναι , προφανως γιατι αυτοι φταινε για... τι ακριβως?

animae
20-10-2011, 16:17

Δεν μπορεί να είσαι σοβαρός.

metamelia3
20-10-2011, 16:17
για τις επεμβασεις που κανουν να καταστειλουν καθε κινηματικη διεκδικηση, για την ενισχυση στους μπατσους, για την προστασια της βουλης και για πολλα αλλα. τερμα τα καλα του "ολοι ανθρωποι ειμαστε" και "ελα μωρε για τα πολιτικα θα τα χαλασουμε", διαλεχτε στρατοπεδο.

η μολοτωφ ειναι μαλακια μονο για το θεαμα της υποθεσης. κατα τ'αλλα, καλο ψοφο.

Jangling Jack
20-10-2011, 16:19
Mαυρο ψοφο γαμημενα κουμουνια, να καειτε ζωντανοι μαζι με τους φιλους σασ τουσ μπατσους

asimoulis
20-10-2011, 16:21

Δεν μπορεί να είσαι σοβαρός.

τι δεν είναι σοβαρός ρε μπες indymedia να δεις τι λένε.

τσιμπήσατε όλοι με τον κάλκι. τι θα έλεγε ο κάλκι; yawn

χέστηκα για την κόντρα αναρχικών κκέδων. για το 90% των ανθρώπων είναι το ίδιο.

rat_poison
20-10-2011, 16:22
Δε φταίνε που το κίνημα τους έχει ξεπεράσει. Φταίνε που συνεργάζονται ακόμα και με την καταστολή για να μη γίνει κάτι ουσιαστικό στο πεδίο του δρόμου που δε θα καρπωθεί το ΚΟΜΜΑ.
Κι αν δεν μπορείς να τους εμπιστευθείς ούτε καν στο δρόμο, αν σε δίνουν στους μπάτσους, τι να κάνεις, δεν τους χρωστάς κάνα πετρίδι στη μάπα, που την έχουν δει προστάτες του κοινοβουλευτισμού γαμώ το χριστό τους.

freak brother
20-10-2011, 16:23
καλκι σορι που στο λεω ρε αλλα και 10.000 αναρχικοι α/α να μαζευτουν η βουλη "δεν πεφτει" η και να πεσει δεν θα αλλαξει απολυτως τπτ απλα θα βγουν ωραιες αφισουλες και πολλες φωτογραφιες στο φεισμπουκ ... την τελευταια φορα που επεσε η βουλη ειχαν βγει αρματα αν δεν κανω λαθος.

animae
20-10-2011, 16:24
Δεν μπορείς να λέγεσαι κίνημα, ενώ μιλάμε για 200.000 χιλιάδες ανθρωπους χθες σε συγκριση με 1000 χθεσινούς.
Εχουνε πάει για έναν λόγο εκεί πέρα, κάνουν αυτό που θέλουν, δεν γίνεται να ερθουν οι οποιοιδήποτε και να κάνουν του κεφαλιού τους.
Αν θέλουν να κάνουν τέτοιο, αν έχουν τα αρχίδια, αν θέλουν να λένε κίνημα αυτό που κάνουν, αν θελουν να έχουν ιδεολογία, ας το κάνουν μόνοι τους και όχι σε πλάτες άλλων.

Το ΠΑΜΕ για πρώτη φορα απ όσο με θυμάμαι έκανε τέτοια κίνηση. Ίσως μαζευόταν περισσότερος κόσμος έτσι. Αλλά 1000 γαμημένοι μαλάκες, πάλι σε κόντρα αυτών που οργάνωσαν την πορεία, πάνε στις πλάτες τους να κάνουν ότι θέλουν. Και όταν ένα μέρος της πορείας πάει να φτιάξει μια αλυσίδα για να μην γίνει της καριόλας και σπάσει η πορεία πάλι, τρώνε μολοτωφ. Ε ψόφος κακός.

nekrobutcher
20-10-2011, 16:24
αρα βαρατε τους?

BibleBlackBird
20-10-2011, 16:25
http://pikroskafes.blogspot.com/2011/10/blog-post_7333.html

ευγε στα φρικια. Συγχαρητηρια.

Tispanagias tamatia
20-10-2011, 16:26
καλκι σορι που στο λεω ρε αλλα και 10.000 αναρχικοι α/α να μαζευτουν η βουλη "δεν πεφτει" η και να πεσει δεν θα αλλαξει απολυτως τπτ απλα θα βγουν ωραιες αφισουλες και πολλες φωτογραφιες στο φεισμπουκ ... την τελευταια φορα που επεσε η βουλη ειχαν βγει αρματα αν δεν κανω λαθος.

δηλαδή η σημερινή κατάσταση πρέπει να διαφυλαχθεί επειδή είναι καλύτερη από τα άρματα ή επειδή κάποιοι θα βγάλουν φωτογραφίες.

Shadowking
20-10-2011, 16:27
16:40 Σύμφωνα με πληροφορίες 16 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό. Φήμες διαδίδονταν πριν από λίγη ώρα για πολύ σοβαρά τραυματισμένο (ακόμα και για κλινικά νεκρό) αλλά το Υπουργείο Υγείας το διαψεύδει, λέγοντας ότι σε δημόσιο νοσοκομείο δεν υπάρχει κανένας κλινικά νεκρός.

από alterthess.

BibleBlackBird
20-10-2011, 16:27
Δεν μπορείς να λέγεσαι κίνημα, ενώ μιλάμε για 200.000 χιλιάδες ανθρωπους χθες σε συγκριση με 1000 χθεσινούς.
Εχουνε πάει για έναν λόγο εκεί πέρα, κάνουν αυτό που θέλουν, δεν γίνεται να ερθουν οι οποιοιδήποτε και να κάνουν του κεφαλιού τους.
Αν θέλουν να κάνουν τέτοιο, αν έχουν τα αρχίδια, αν θέλουν να λένε κίνημα αυτό που κάνουν, αν θελουν να έχουν ιδεολογία, ας το κάνουν μόνοι τους και όχι σε πλάτες άλλων.

Το ΠΑΜΕ για πρώτη φορα απ όσο με θυμάμαι έκανε τέτοια κίνηση. Ίσως μαζευόταν περισσότερος κόσμος έτσι. Αλλά 1000 γαμημένοι μαλάκες, πάλι σε κόντρα αυτών που οργάνωσαν την πορεία, πάνε στις πλάτες τους να κάνουν ότι θέλουν. Και όταν ένα μέρος της πορείας πάει να φτιάξει μια αλυσίδα για να μην γίνει της καριόλας και σπάσει η πορεία πάλι, τρώνε μολοτωφ. Ε ψόφος κακός.

γελάει ο κόσμος. μήπως ο δρόμος μπροστά από τη βουλή ανήκει σε κάποιον; εκτος των αλλων περιφρουρει κιολας.

asimoulis
20-10-2011, 16:32
http://pikroskafes.blogspot.com/2011/10/blog-post_7333.html

ευγε στα φρικια. Συγχαρητηρια.

μην υποβαθμίζεις το ER γαμώ την παναγία. περίμενε να επιβεβαιωθεί επίσημα. στο κυνήγι των hits όλοι οι βλάκες του διαδικτύου

freak brother
20-10-2011, 16:34

δηλαδή η σημερινή κατάσταση πρέπει να διαφυλαχθεί επειδή είναι καλύτερη από τα άρματα ή επειδή κάποιοι θα βγάλουν φωτογραφίες.

πρεπει να αλλαξει , αλλα οχι να την αλλαξει το 0.1% που πρεσβευουν οι μπαχακαληδες ουτε το 6% που πρεσβευει ο καρατζαφιρερ ουτε το 10% του κκε.. η πλειοψηφια αποφασιζει , δημοκρατια εχουμε αν η πλειοψηφια ειναι για τον πεο τοτε δεν υπαρχει σωτηρια και η βουλη να καει και οι 300 να εκτελεστουν , χειροτερα θα γινουν τα πραγματα και οχι καλυτερα . Δεν εχουμε μουμπαρακ.. γιωργακη εχουμε και σε λιγους μηνες αντωνακη... αυτους θελει η ψηφιζουσα πλειοψηφια και αν θελουμε δημοκρατια πρεπει να υπομενουμε , και γω θελω να ξεφυγει η κοινωνια απο τον υλισμο και να ειμαστε ολοι αδελφομενοι και να γινουμε αγροτες κλπ και να ζουμε με τα δικα μας , αλλα δεν γινετε και δεν εχω λεφτα να βγαλω τικετ να παω να γινω μορμονος ...

Beyond Within
20-10-2011, 16:40
Βγήκε ο Κοκκαλάκης και είπε ότι η αστυνομία είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παμε.
Εν τω μεταξύ τα μαλακισμένα έπιασαν άτομα και τα έδωσαν στην αστυνομία.

Και μετά λέτε γιατί "ψόφος".
:moutza:

metamelia3
20-10-2011, 16:41
φρικ, τραβα αγορι μου σε κανα πρωιναδικο.

freak brother
δεν μπορω , δουλευω το πρωι.

asimoulis
πρεπει να αλλαξει , αλλα οχι να την αλλαξει το 0.1% που πρεσβευουν οι μπαχακαληδες ουτε το 6% που πρεσβευει ο καρατζαφιρερ ουτε το 10% του κκε.. η πλειοψηφια αποφασιζει , δημοκρατια εχουμε αν η πλειοψηφια ειναι για τον πεο τοτε δεν υπαρχει σωτηρια και η βουλη να καει και οι 300 να εκτελεστουν , χειροτερα θα γινουν τα πραγματα και οχι καλυτερα.

+1. σκατά σε κάθε εμφυλιακό τυπάκι.

animae
20-10-2011, 16:42

γελάει ο κόσμος. μήπως ο δρόμος μπροστά από τη βουλή ανήκει σε κάποιον; εκτος των αλλων περιφρουρει κιολας.

Γελάει ο κόσμος όντως, γιατί λες μια μαλακία, αλλά ουσιαστική απάντηση στο δεν τα κανουν μόνοι τους, αλλά στις πλάτες των άλλων δεν απαντας.
Επίσης ήθελα να ήξερα αν δεν ήταν του ΠΑΜΕ, αλλά η περιφρούριση που γινόταν ήταν ίδιου ύφους από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, τα ίδια θα έλεγες ή είναι απλά γαμημένοι κομμουνιστές και τα λοιπα?

metamelia3
20-10-2011, 16:42
δεν μπορω , δουλευω το πρωι.
και που να διανοηθεις να απεργησεις, ε;

freak brother
20-10-2011, 16:45
που το ξερεις αν απεργησα ? λιτης εισαι?

Tispanagias tamatia

πρεπει να αλλαξει , αλλα οχι να την αλλαξει το 0.1% που πρεσβευουν οι μπαχακαληδες ουτε το 6% που πρεσβευει ο καρατζαφιρερ ουτε το 10% του κκε.. η πλειοψηφια αποφασιζει , δημοκρατια εχουμε αν η πλειοψηφια ειναι για τον πεο τοτε δεν υπαρχει σωτηρια και η βουλη να καει και οι 300 να εκτελεστουν , χειροτερα θα γινουν τα πραγματα και οχι καλυτερα . Δεν εχουμε μουμπαρακ.. γιωργακη εχουμε και σε λιγους μηνες αντωνακη... αυτους θελει η ψηφιζουσα πλειοψηφια και αν θελουμε δημοκρατια πρεπει να υπομενουμε , και γω θελω να ξεφυγει η κοινωνια απο τον υλισμο και να ειμαστε ολοι αδελφομενοι και να γινουμε αγροτες κλπ και να ζουμε με τα δικα μας , αλλα δεν γινετε και δεν εχω λεφτα να βγαλω τικετ να παω να γινω μορμονος ...

Καλώς ή κακώς οιι μειοψηφίες φέρνουν τις αλλαγές και εκτός αυτού ακόμη και αν δεχθώ ότι έχουμε δημοκρατία, πείσε με πως με τις σημερινές συνισταμένες είναι κάτι το θεμιτό και ένα εργαλείο για κάτι καλύτερο. Το ότι ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, ο αυθορμητισμός του λαού εκφράζεται μέσα από κομματικές γραμμές πέρα από το ότι με αηδιάζει, ουσιαστικά μαρτυρεί πως πρόκειται για ελεγχόμενες αντιδράσεις μέχρι να ανακάμψει η φάση.

Και δε θέλω να είμαστε όλοι αδελφομένοι.

Atropos
Βγήκε ο Κοκκαλάκης και είπε ότι η αστυνομία είναι σε συνεχή επικοινωνία με το παμε.

Κάτσε, αφού είπαμε οτι οι μπαχαλάκηδες είναι πράκτορες ασφαλίτες. Τι έγινε, μια είναι μια δεν είναι;
Και πολύ καλά κάναν και τους δώσαν.

freak brother
20-10-2011, 16:47

Καλώς ή κακώς οιι μειοψηφίες φέρνουν τις αλλαγές και εκτός αυτού ακόμη και αν δεχθώ ότι έχουμε δημοκρατία, πείσε με πως με τις σημερινές συνισταμένες είναι κάτι το θεμιτό και ένα εργαλείο για κάτι καλύτερο. Το ότι ακόμη και με αυτές τις συνθήκες, ο αυθορμητισμός του λαού εκφράζεται μέσα από κομματικές γραμμές πέρα από το ότι με αηδιάζει, ουσιαστικά μαρτυρεί πως πρόκειται για ελεγχόμενες αντιδράσεις μέχρι να ανακάμψει η φάση.

Και δε θέλω να είμαστε όλοι αδελφομένοι.

οι μειοψηφιες φερνουν τις αλλαγες , οταν φερνουν τον λαο διπλα τους και οχι οταν τον απωθουν αν δεν κανω λαθος , αλλα δωσε παραδειγματα που η μειοψηφια χωρις την στηριξη του λαου εφερε αλλαγες ετσι να χουμε να κανουμε κουβεντα.

KoiliaSamprela
20-10-2011, 16:47
όσοι βρεθήκατε στο Σύνταγμα σήμερα δεν θα αναρωτιόσασταν γιατί.
Σήμερα κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι οι μόνοι επαναστάτες , και η κάθε πορεία / συγκέντρωση είναι δικό τους τσιφλίκι.
Στήθηκαν γύρω από την βουλή και χωρίς κομματική ταυτότητα δεν ανέβαινες τα σκαλάκια , άνοιγαν τσάντες και σακ βουαγιάζ και τα έψαχναν.
Αυτοί λοιπόν οι γαμηστεροί επαναστάτες κατάφεραν για δεύτερη φορά να δημιουργήσουν "εμφύλιο" ανάμεσα στους διαδηλωτές, η πρώτη φυσικά οι κλούβιοι.
Ομοιότητες α.κ.α σωσίες? μπα χειρότερα.
Αν υπάρχει κάτι τραγικό σε αυτήν την χώρα , τότε σίγουρα είναι η κοινοβουλευτική "αριστερά" ΠΑΣΟΚ/ΝΔ τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη , με καθαρή αντιλαϊκή πολιτική και προστασία γνωστών συμφερόντων.

freak brother
20-10-2011, 16:52
http://http://www1.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=42821&format=.jpg

και αυτο το λαβρακι μπαχαλακια το παμε τον επιασε :p

Atropos
20-10-2011, 16:53
Η ουσία είναι οτι ακόμα και εμείς αντί να μιλάμε για το πολυνομοσχέδιο και τη σημερινή πορεία, μιλάμε για μαλακίες.
Τα κατάφεραν και πάλι.

Beyond Within
20-10-2011, 16:54

Κάτσε, αφού είπαμε οτι οι μπαχαλάκηδες είναι πράκτορες ασφαλίτες. Τι έγινε, μια είναι μια δεν είναι;
Πότε το είπαμε; Και αν ήταν ασφαλίτες, τι καλά έκαναν και τους έδωσαν; Γιατί δεν τους σάπιζαν στο ξύλο επιτόπου;

nekrobutcher
20-10-2011, 16:55
μπορει να εχεις δικιο δε το αμφισβητω διοτι σημερα δεν κατεβηκα κατω...εχω κατεβει ομως πολλες φορες με το παμε και δε μου χει συμβει ποτε κατι τετοιο

stam and the witches
20-10-2011, 16:56
Άντε γαμηθείτε ρε καραγκιόζηδες, γράφτε στο indymedia.

metamelia3
20-10-2011, 16:59
σταμ. ψοφα δικε μου.

scarecrow
20-10-2011, 17:00
Αυτό που είπε ο Σαμπρέλας τα λέει όλα.

KLAPSE
20-10-2011, 17:01
prive epanastash to pame pou leei k o allos.

mourning apocalypse
20-10-2011, 17:03
εχω κατεβει ομως πολλες φορες με το παμε και δε μου χει συμβει ποτε κατι τετοιο

Παιδιά λύθηκε το ζήτημα σταματήστε να ποστάρετε.Της ΝΕΚΡΟΜΠΟΥΤΣΕΡ δεν της έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο άρα όλα οκ.
Φρικ για ποιές πλειοψηφίες/μειοψειφίες κλπ μιλάς ρε ΣΟΥΡΓΕΛΟ?Ποιά ήταν η τελευταία φορά που κατέβηκες σε πορεία/συγκέντρωση ή κάτι ρε αδερφέ?

Atropos
20-10-2011, 17:03

Κανα κανα squat η καμια αρση θανατου καλυτερα και ΣΚΑΣΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥ.

α) Βάζε τόνους ρε αμόρφωτε
β) Δεν κάνω πλέον τίποτα από τα δύο, από άρσεις θανάτου απέκτησα 2 δισκοκήλες, εξτένσιον και πρέσα μόνο.
γ) Μη βρίζεις, λέγε επιχειρήματα αν έχεις.
δ) Θάνατο στα μουνόπανα τους μπαχαλάκηδες, που είναι ασφαλίτες ε; Μην ξεχνιόμαστε.

coolhipster
20-10-2011, 17:04
prive pozeriliki to pame pou leei k o allos.

fixed

nekrobutcher
20-10-2011, 17:04
εχω κατεβει ομως πολλες φορες με το παμε και δε μου χει συμβει ποτε κατι τετοιο

Παιδιά λύθηκε το ζήτημα σταματήστε να ποστάρετε.Της ΝΕΚΡΟΜΠΟΥΤΣΕΡ δεν της έχει συμβεί ποτέ κάτι παρόμοιο άρα όλα οκ.
Φρικ για ποιές πλειοψηφίες/μειοψειφίες κλπ μιλάς ρε ΣΟΥΡΓΕΛΟ?Ποιά ήταν η τελευταία φορά που κατέβηκες σε πορεία/συγκέντρωση ή κάτι ρε αδερφέ?

διαβαζεις τι γραφω ή πετας πνεύμα? δεν κατέβηκα κάτω σημερα αρα δεν αμφισβητω αυτον που κατεβηκε το ειδε και το μεταφερει...εμενα ομως δε μου εχει συμβει ποτε..τι να κανουμε δε μου εχει συμβει!

animae
20-10-2011, 17:21
Σήμερα κάποιοι αποφάσισαν ότι είναι οι μόνοι επαναστάτες , και η κάθε πορεία / συγκέντρωση είναι δικό τους τσιφλίκι.
Στήθηκαν γύρω από την βουλή και χωρίς κομματική ταυτότητα δεν ανέβαινες τα σκαλάκια , άνοιγαν τσάντες και σακ βουαγιάζ και τα έψαχναν.
Αυτοί λοιπόν οι γαμηστεροί επαναστάτες κατάφεραν για δεύτερη φορά να δημιουργήσουν "εμφύλιο" ανάμεσα στους διαδηλωτές, η πρώτη φυσικά οι κλούβιοι.
Αν υπάρχει κάτι τραγικό σε αυτήν την χώρα , τότε σίγουρα είναι η κοινοβουλευτική "αριστερά" ΠΑΣΟΚ/ΝΔ τουλάχιστον είναι ξεκάθαρη , με καθαρή αντιλαϊκή πολιτική και προστασία γνωστών συμφερόντων.

Δεν ήμουν σήμερα κάτω, οπότε αν ισχύει αυτό που λες, είναι όντως για φτύσιμο. Αν θες πες καναδυο πράγματα παραπάνω.

Γιατί όμως πριν εμφανιστούν οι μπαχαλοι δεν γινόταν τίποτα?
Δεν μπορώ να ξέρω πόσο επιρρέασε τον κόσμο που ήταν εκεί, αλλά το να κάνουν μια τοσο σκληρο περιφρούριση, ενοχλησε τους υπόλοιπους πέρα από μπάχαλους?

metamelia3
20-10-2011, 17:22
για να καταλαβω δηλαδη, αυτα τα κρεατα οι παμιτες, συλλαμβανουν μπατσους για να τους παραδωσουν στους μπατσους;;;;;;

BibleBlackBird
20-10-2011, 17:26

Δεν μπορω να καταλαβω τις αντιφασεις ορισμενων που απο πορεια σε πορεια σου λενε, 'ναι βγαινει το φρικιο, προβοκαρει και καταστρεφει την πορεια' και μετα οταν γινεται μια γαμημενη περιφρουρηση της προκοπης γυρνανε και σου λενε 'το κουκουε το παιζει νταης της πορειας'. Αφου κανενας αλλος δεν εχει τα αρχιδια να βαλει τα γαμημενα φρικια στη θεση τους ας το κανει το κουκουε. Αρκετη ανοχη δεν εχει δωθει στα μπαχαλα; εχουμε δει τι αποτελεσματα επιφερουν, μπορει και σημερα να ξανα δουμε θανατο εν πασει περιπτωση. Αν γινει αυτο ελατε να ξανα συζητησουμε για το κουκουε που ειναι τραμπουκος.

:moutza::moutza::moutza:

mourning apocalypse
20-10-2011, 17:28
Δεν μπορώ να ξέρω πόσο επιρρέασε τον κόσμο που ήταν εκεί, αλλά το να κάνουν μια τοσο σκληρο περιφρούριση, ενοχλησε τους υπόλοιπους πέρα από μπάχαλους?
Γιατί σε ανθρώπους σαν τον σαμπρέλα που έχουν κατεβει με την γυναίκα/κολλητό/παιδί τους ειναι κομματάκι δύσκολο η ενόχλησή τους να εκφραστεί με κάτι παραπάνω από ένα "τί κάνετε εκεί ρε ρουφιάνοι"¨για να το πάρεις κεσύ χαμπάρι από την καρέκλα του γραφείου σου.

Atropos
20-10-2011, 17:29

Δεν μπορω να καταλαβω τις αντιφασεις ορισμενων που απο πορεια σε πορεια σου λενε, 'ναι βγαινει το φρικιο, προβοκαρει και καταστρεφει την πορεια' και μετα οταν γινεται μια γαμημενη περιφρουρηση της προκοπης γυρνανε και σου λενε 'το κουκουε το παιζει νταης της πορειας'. Αφου κανενας αλλος δεν εχει τα αρχιδια να βαλει τα γαμημενα φρικια στη θεση τους ας το κανει το κουκουε. Αρκετη ανοχη δεν εχει δωθει στα μπαχαλα, εχουμε δει τι αποτελεσματα επιφερουν, μπορει και σημερα να ξανα δουμε θανατο εν πασει περιπτωση. Αν γινει αυτο ελατε να ξανα συζητησουμε για το κουκουε που ειναι τραμπουκος.

Αυτό λέω και εγώ. Οι διάφοροι κωλοτούμπες λένε μια έτσι μια αλλιώς.

metamelia3
20-10-2011, 17:32
που τα ειδες μωρη ΑΝΟΡΓΑΣΜΙΚΗ ΣΚΑΤΟΜΟΥΡΑ ΚΑΡΙΟΛΑ τα αποτελεσματα που επιφερουν τα μπαχαλα; γινετε ρε μαλακισμενα ενα με τους μπατσους, απο δω και περα εχει φτυσιμο και ξυλο οπου σας πετυχαινουμε. και οχι οι "κουκουλοφοροι", οι υπολοιποι που απλα δεν ειμαστε ελληναραδες, κκεδες ή χρυσαυγιτες. ο "λαος" που θελετε να λετε.

BibleBlackBird
20-10-2011, 17:36
ρε ελευθεριακο καθιζημα, δεν υποτειθεται οτι εσεις και οι γκομενες σας διαβαζετε σιμον ντε μποβουαρ; ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ;;

κατα τ'αλλα ρε στοκε δεν χρειαζεται να σου κανω εγω αναλυση για το ποσο προβοκαρετε, ολος ο κοσμος το ξερει, μεχρι και στο βημα βγαινουν Ιταλοι και λενε ποσο κουλ ειναι στην ελλαδα που ειστε ζωα.

animae
20-10-2011, 17:36
Γιατί σε ανθρώπους σαν τον σαμπρέλα που έχουν κατεβει με την γυναίκα/κολλητό/παιδί τους ειναι κομματάκι δύσκολο η ενόχλησή τους να εκφραστεί με κάτι παραπάνω από ένα "τί κάνετε εκεί ρε ρουφιάνοι"¨για να το πάρεις κεσύ χαμπάρι από την καρέκλα του γραφείου σου.

Με ξέρεις και απο χθές και βγάζεις συμπεράσματα? Σήμερα δεν ήμουν. Και σε πορείες και σε συγκρεντρώσεις έχω κατέβει.
Πριν αρχίσεις τις μαλακισμένες ανακρίβειες χωρίς καν να γνωρίζεις τον άλλον, θα ήθελες να μου εξηγήσεις πως η ενόχληση του σαμπρελα έγινε ξαναφνικά η αγανάκτηση πιθίκων που πετάνε μολοτωφ σε απλό κόσμο? Είτε αυτός είναι ΠΑΜΕ, είτε οτιδήποτε.

metamelia3
20-10-2011, 17:39
ρε ελευθεριακο καθιζημα, δεν υποτειθεται οτι εσεις και οι γκομενες σας διαβαζετε σιμον ντε μποβουαρ; ΠΩΣ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ;;

κατα τ'αλλα ρε στοκε δεν χρειαζεται να σου κανω εγω αναλυση για το ποσο προβοκαρετε, ολος ο κοσμος το ξερει, μεχρι και στο βημα βγαινουν Ιταλοι και λενε ποσο κουλ ειναι στην ελλαδα που ειστε ζωα.
αντε γαμησου μωρη ΧΑΜΟΥΡΑ που θα μου κανεις και σεξιστικη κριτικη. ασε να τα ακουσω απο καποιον που τα σεβεται αυτα. σε εσας τα σκουληκια μονο τα χειροτερα.

και διαβαζουμε Butler, οχι Μπωβουαρ.

ikonoklast
20-10-2011, 17:43

Νόμιζα ότι αυτό γινόταν σε όλες τις πορείες από το '04 και μετά :!:

οντόπικ: 45χρονος συνδικαλιστής οικοδόμος, νεκρός. Ανακοπή καρδιάς ή πέτρα, ελέγχεται.

20-10-2011, 17:49
οικοδόμος λέει ήταν και παμίτης

BibleBlackBird
20-10-2011, 17:49

αντε γαμησου μωρη ΧΑΜΟΥΡΑ που θα μου κανεις και σεξιστικη κριτικη. ασε να τα ακουσω απο καποιον που τα σεβεται αυτα. σε εσας τα σκουληκια μονο τα χειροτερα.

και διαβαζουμε Butler, οχι Μπωβουαρ.

καταρχας, ξεκαθαρισε στο μυαλο σου οτι ειμαι αντρας ρε αμοιβαδα, κατα τ'αλλα αν δεν σου κανω εγω κριτικη σε οτιδηποτε, ποιος θα σου κανει; Ο εαυτος σου; ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ. Τραβα καμια μαλακια τωρα για να ξεκαυλωσεις και τα λεμε αλλη στιγμη.

KoiliaSamprela
20-10-2011, 17:52

συνδικαλιστής της ΔΕΗ

εντιτ: τελικά, δεν είναι ξεκάθαρο, επί της ουσίας κρατάμε ότι ένας άνθρωπος έφυγε!

Atropos
20-10-2011, 17:53
Τραβα καμια μαλακια τωρα για να ξεκαυλωσεις και τα λεμε αλλη στιγμη.

Όχι ρε τι να τα πείτε, αυτός βαράει ναούμε. Δεν είδες τι έγραψε πριν;

Tispanagias tamatia
20-10-2011, 17:58
Δεν μπορω να καταλαβω τις αντιφασεις ορισμενων που απο πορεια σε πορεια σου λενε, 'ναι βγαινει το φρικιο, προβοκαρει και καταστρεφει την πορεια' και μετα οταν γινεται μια γαμημενη περιφρουρηση της προκοπης γυρνανε και σου λενε 'το κουκουε το παιζει νταης της πορειας'. Αφου κανενας αλλος δεν εχει τα αρχιδια να βαλει τα γαμημενα φρικια στη θεση τους ας το κανει το κουκουε. Αρκετη ανοχη δεν εχει δωθει στα μπαχαλα; εχουμε δει τι αποτελεσματα επιφερουν, μπορει και σημερα να ξανα δουμε θανατο εν πασει περιπτωση. Αν γινει αυτο ελατε να ξανα συζητησουμε για το κουκουε που ειναι τραμπουκος.

Εγώ πάλι μπορώ να καταλάβω τις αντιφάσεις ορισμένων που γράφετε μόνο και μόνο για να εκτονώσετε τη μαλακία που σας δέρνει. Μπράβο ρε, γαμηστερό ποστ. Κάπου εκεί στο "φρικιά" και στην απίστευτη ρητορική ερώτηση "Αρκετη ανοχη δεν εχει δωθει στα μπαχαλα;" νομίζω πως μου σηκώθηκε η τρίχα.

VirusXI
20-10-2011, 17:58
Τελικά πούλο στο ΠΑΜΕ έδωσαν μόνο οι "απολιτίκ" αγανακτιζμένοι τον Μάη. Πάρτε τα.

Και για να σοβαρευτούμε, υπάρχει νεκρός σήμερα. Και θα ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με ελάχιστο κόσμο απ'έξω. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπούρδες.

stam and the witches
20-10-2011, 18:01
Από το 2008 και μετά έχουμε 1 νεκρό από μπάτσους και 4 νεκρούς από φρικιά. Κάλκη, βούλωσέ το επιτέλους και περίμενε λίγο, και αύριο μέρα είναι να ποστάρεις.

20-10-2011, 18:03
Σταμ, θέλω να μου απαντήσεις με σοβαρότητα: από που αντλείς την ευκολία να κατατάσσεις άτομα σε ιδεολογικούς χώρους;

asimoulis
20-10-2011, 18:05
είσαι ηλίθιος ή το παίζεις;

stam and the witches
20-10-2011, 18:06
Συγγνώμη τότε, περιμένω ανάληψη ευθύνης μήπως και ένας ΦΟΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ έχει κάποιο σοβαρό υπόβαθρο που δεν το γνωρίζουμε.

20-10-2011, 18:07
Όχι οκ, μάλλον θα κάνω λάθος, όποιος πετάει μολότοφ και κάνει χουλιγκανιές ανήκει στον αναρχικό χώρο. Ζώα.

στον ασχημουλη

mourning apocalypse
20-10-2011, 18:07
17:55 - Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο άτυχος άντρας είχε ιστορικό καρδιοπάθειας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χημικά που εισέπνευσε επιβάρυναν την κατάστασή του. Επί 50 λεπτά οι γιατροί του έκαναν ανάνηψη χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Stam and the knites μαζεψε τη ρουφιανά που διακρίνει εσένα και το κόμμα σου και τράβα γαμήσου ρε ηλίθιε.

metamelia3
20-10-2011, 18:09

συνδικαλιστής της ΔΕΗ

εντιτ: τελικά, δεν είναι ξεκάθαρο, επί της ουσίας κρατάμε ότι ένας άνθρωπος έφυγε!
οχι, δεν κραταμε αυτο, εγω κραταω οτι εφυγε ενα σκουληκι του κκε και του παμε. σκατα στον ταφο του.

stam and the witches
20-10-2011, 18:10
Σύρε και γαμήσου ρε καθυστερημένο λούμπεν στοιχείο, αν είχες τσίπα πάνω σου δε θα τολμούσες να γράψεις τέτοια μαλακία, μαλάκα.

edit: mourning apocalypse

mourning apocalypse
20-10-2011, 18:13
Σύρε και γαμήσου ρε καθυστερημένο λούμπεν στοιχείο, αν είχες τσίπα πάνω σου δε θα τολμούσες να γράψεις τέτοια μαλακία, μαλάκα.

edit: mourning apocalypse
Tί έγραψα ρε ρουφιάνε λαικιστή για εξήγησε.

Agoraphobic_S.I.
20-10-2011, 18:14
Την ευθύνη του θανάτου του μέλους τους έχουν οι σταλινικοί και κανείς άλλος.

BibleBlackBird
20-10-2011, 18:19
λολ, πεταχτηκε και μια πουτσα απο δω. 'ΟΙ ΣΤΑΛΙΝΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ' ρε αει στο διαολο τσογλαναρια.

Agoraphobic_S.I.
20-10-2011, 18:26
Οκ, την έχουν και οι μπάτσοι, το ίδιο είστε άλλωστε.
Αλήθεια, οι εξωκοινοβουλευτικοί που τις έπαιξαν μαζί σας σε κάποια φάση, είναι κι αυτοί φρικιά;

BibleBlackBird
20-10-2011, 18:28
δε ξερω ισως να στησετε κανενα διπολο αν λενε τις ιδιες μαλακιες με εσενα.

Agoraphobic_S.I.
20-10-2011, 18:30
Τελοσπάντων, δεν έχει νόημα να τσακώνεται κανείς μαζί σας μέσω φορουμ.
Αν πετύχω όμως εξόρμηση κνιτων στον πειραιά τις ροχάλες θα τις φάτε στανταρ.

scarecrow
20-10-2011, 18:36
Οκ, την έχουν και οι μπάτσοι, το ίδιο είστε άλλωστε.
Αλήθεια, οι εξωκοινοβουλευτικοί που τις έπαιξαν μαζί σας σε κάποια φάση, είναι κι αυτοί φρικιά;

ή ασφαλίτες