Οι προβληματισμοί μου είναι του δημοτικού γιατί στηρίζεις όλο σου το επιχείρημα σε κάτι που αυθαίρετα θεωρείς αληθές, παρότι είναι αδύνατο. Η καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπινου είδους είναι γεμάτη συγκρούσεις. Ακόμα και τη μοντέρνα ιστορία να δεις, η παγκοσμιοποίηση είναι αυτό ακριβώς το πράγμα που φέρνει διαφορετικές ηθικές και αισθητικές κοντά και τις κάνει να συγκρούονται. Δε ξέρω ποιος σου είπε το παραμυθάκι πως μπορεί ο κάθε άνθρωπος να ζήσει στο μικρό του προσωπικό νησάκι ευτυχίας, και δε με ενδιαφέρει άλλωστε, απλά σου λέω ότι σου είπε μαλακίες. Πάνω σ'αυτή τη λάθος υπόθεση προσπαθείς τόσες σελίδες να στηρίξεις μία άποψη που το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να καταλάβει ότι είναι λάθος είναι να κοιτάξει γύρω του τον πραγματικό κόσμο.
Και δεν έχω τίποτα εναντίον σου ε. Αλλά η αλήθεια είναι πως μερικά πράγματα/πίστες/δόγματα/πεςτοοπωςθες που εσένα σε κάνουν να ζεις καλά τη ζωή σου εμένα με κάνουν να φέρνω σβούρες στον ύπνο μου. Πχ, μόνο η εντύπωση που έχει περάσει σ'αυτό το θρεντ πως οι άθεοι είναι και ανήθικοι από μερικά άτομα (διότι για κάποιο λόγο μόνο η θρησκεία μεταφέρει ηθικές αξίες) με κάνει να φοβάμαι να εκφράσω τη διαφορετικότητά μου σ'αυτό το θέμα IRL.
Δεν έχω να σου πω κάτι περισσότερο, ασχέτως αν θεωρείς τους προβληματισμούς μου παιδικούς, ελπίζω να έχεις καταλάβει την ουσία αυτών που θέλω να πω. Καληνύχτα