Quote Originally Posted by phthoggon View Post
κανένας δεν είναι σε θέση. Όλοι προσπαθούνε να επηρεάσουν τόνε κόσμο γύρω τους προσπαθώντας να τους πείσουν είτε ότι έχουν μερικά συνεφάκια μπροστά στα μάτια τους τα οποία αυτοί θα φυσήξουν και θα φύγουν, είτε πως είναι ίδιοι με αυτούς και πως η λύση που θα βρούν για τον εαυτούλη τους θα ισχύει και για τους ίδιους. Τουλάχιστον να μην υπονοείς αλήθειες και αντικειμενικότητες όταν μιλάς για το τι επιλογές πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας στη ζωή του, αλλά να έχεις τα ρχίδια να πεις

ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ
Ε όχι. Ξέρουμε τι πρέπει να χρειάζεται ο κόσμος ώστε να γίνει καλύτερος. Έτσι και αλλιώς κάποιος οπαδός της θρησκείας υποβιβάζει το εγώ του προς ένα well being όλων, δεν του υποβιβάζω την ατομική υπόσταση άμα του πω να σταματήσει να πιστεύει μαλακίες, να σταματήσει να βλέπει σπύρο παπαδόπουλο και next top model και λαζόπουλο, να σταματήσει να μεγαλώνει τα τέρατα παιδιά του βομβαρδίζοντάς τα με σάπιες ηθικολογίες που εκείνος δέχεται ως αλήθεια. Για να οδηγηθούμε (αν θέλουμε) σε καλύτερους καιρούς, πρέπει να διώξουμε όσα μας κρατάνε στους κακούς καιρούς. Και όσα μας διαλύουν την ατομική υπόσταση (δεν είναι μόνο η θρησκεία αυτό, in fact υπάρχουν δεκάδες χειρότερα για τον x,y,z πιτσιρικά) πρέπει να αφήνονται πίσω. Αν θέλουμε καλύτερους καιρούς. Αν μας αρέσει απλά να μελετάμε τους καιρούς μας, καλύτερα έτσι, έχουμε και μπόλικα εκατομμύρια Παράδοξα να μελετάμε και να διασκεδάζουμε με την cool παρέα μας, δεν υπάρχει θέμα.

Ξαναέρχομαι στο πόρισμα για διευκρίνηση, όταν λέω πως "ξέρουμε τι πρέπει να χρειάζεται ο κόσμος" δεν μιλάω γενικά για άτομα από το φόρουμ, μιλάω για εμένα και τον ικόνοκλαστ, και εδώ που τα λέμε κυρίως για εμένα, αν και εκείνος γνωρίζει αρκετά πράγματα.

Και επειδή θα μου πεις πως "αν ένας πιστεύει στον Θεό και το κάνει χωρίς να σε ενοχλεί, δεν έχεις δικαίωμα ούτε να σχολιάσεις". Ε δεν είναι ένας, είναι μερικά δισεκατομμύρια, και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θεϊστών δεν τους χωράνε πιά, και είναι μπόλικοι πανάθεμά τους οι χαζοί και πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τόσο κακό στον εαυτό τους και επαγωγικά στον δικό μας, γιατί υποβιβάζουν την ατομική μας υπόσταση. Να, σκεφτείτε τι μαλακίες θα συζητάτε στα οικογενειακά σας τραπέζια τώρα τις γιορτές με τους θχειούς και τις θχειάδες σας, μην το πάτε μακριά. Και να με ακούτε, εγώ ξέρω (@).