Originally Posted by
μπιζαριος
μετρατε θερμιδες λες και παιζουν ρολο παιδια.
θερμιδα ειναι η ενεργεια που χρειαζεται 1 γραμμαριο νερου απο 14.5 κελσιου να παει 15.5. αν δεν κουνιεσαι μη μετρας θερμιδες. μετρα macros. προσεξε τι τρως οχι ποσο .
Ο οργανισμός σου και μόνο που αναπνέεις, καίει θερμίδες, οι οποίες σημειωτέον στη φύση υπάρχουν σε όλα, εκτός απ' το νερό. Οι καύσεις αυτές στις οποίες αναφέρομαι, ονομάζονται βασικός μεταβολισμός. Όσο πιο ανεπτυγμένος ο μυικός ιστός στο σώμα, τόσο μεγαλύτερες αυτές οι καύσεις, καθώς ουσιαστικά η ενέργεια αυτή που εκλύεται χρησιμοποιείται για την κίνηση των μυών αυτών. Το ζήτημα είναι ότι όσο περισσότερο το ποσοστό λίπους σε σχέση με την ΑΜΣ (άλιπη μάζα σώματος) σου, τόσο χαμηλότερος ο βασικός μεταβολισμός και φυσικά εδώ έρχεται αυτό που είπες, ότι η δραστηριότητα αυξάνει τις καύσεις και τον βασικό μεταβολισμό κατ' επέκταση.
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή είμαι 104 κιλά με ένα ποσοστό λίπους γύρω στο 35%. Επειδή ξανανέβηκα λοιπόν και είναι αντικειμενικά πολύ, ξαναμπήκα σε πρόγραμμα για να τελειώνω.
Τι με σώζει; ο βασικός μεταβολισμός μου, που αυτή τη στιγμή είναι γύρω στις 1800 θερμίδες τη μέρα και αυτό οφείλεται στην ΑΜΣ μου που είναι αρκετά μεγάλη για το ύψος/βάρος μου. Θεωρητικά, μπορώ σε 2,5 μήνες να έχω χάσει 20 κιλάκια λίπους σχετικά εύκολα.
Τι με σκοτώνει; το πάθος μου για τα γλυκά και το εντελώς άστατο πρόγραμμά μου, οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού και το γεγονός ότι κάποιες μέρες είναι αδύνατον να έχω ταπεράκια και σνακ μαζί μου.
Φυσικά, τρομερό ρόλο παίζει το νερό. η ενυδάτωση του σώματος είναι μια διαδικασία που λειτουργεί καταλυτικά στις καύσεις λίπους και στην αποφυγή κατακράτησης υγρών, που είναι κοινώς το πρήξιμο στο σώμα μας. Όσο δεν πίνουμε νεράκι, τόσο ο οργανισμός αμύνεται και κατακρατεί υγρά, διότι τα χρειάζεται. Όσο πίνουμε, δέχεται με ευχαρίστηση την ενυδάτωση και ξεπρηζόμεθα. Δε σου αρέσει το νερό; Πιες τσαγάκι, το ίδιο είναι.