Page 7 of 9 FirstFirst ... 56789 LastLast
Results 91 to 105 of 129

Thread: Villagers of Ioannina City - Riza (Mantra records, 2014)

Έχει πλάκα πώς όταν μία μπάντα αρχίζει και γίνεται γνωστή, αρχίζουν και τα αντίστοιχα ποστ "ντάξει, καλοί είναι, αλλά γιατί τόσο ντόρος ρε παιδιά, αφού το ΧΨΖ που μου αρέσει εμένα είναι πολύ καλύτερο !1". Δεν κατηγορώ κανέναν, και γω το έχω κάνει πολλές φορές (πχ στους Ghost, Goat). Μπορούμε να πούμε ότι και η μπάντα έχει ανεβεί επίπεδο, όταν σταματάνε να συγχωρούνται τα λαθάκια τύπου "έλα μωρε, underground" και αρχίζει μια σοβαρή κριτική. Kαι να τους γράψει και το onerman και το news247 και να φτάσει 50 σελίδες το τόπικ τους, ότι άλλο έχουμε να προτείνουμε, ας το κάνουμε και ας πάρει τον δρόμο του. Επίσης όντως είναι ΡΩΚ και κλαρίνα το θέμα (που έλεγε ο μινμιν) άλλωστε δε θυμάμαι να έχουμε 10 σελίδες για τον Πετρολούκα θρεντ εδώ, ε? Δεν είναι δα και ντροπή, σηκώνει έναν προβληματισμό βέβαια η στόνερ/μέταλ/πανκ μονοτονία, αλλά δεν είναι η απάντηση να μην ακούμε την μπάντα που κάνει το -υποτιθέμενα- "εύκολο" φιούζιον και γουστάρουμε. Ας αποτελέσει έναυσμα για περαιτέρω ψάξιμο, κλπ κλπ.

Καλούλι είναι γενικά, ήμουν έτοιμος να γράψω κλασικά κάτι για απλοϊκά στονεροριφφ, αλλά τα δημοτικά στοιχεία μπαίνουν τόσο καλά που δεν ενοχλεί. Και ευτυχώς στα της αισθητικής οποιαδήποτε κακογουστιά αν έχει περάσει, έχει μόνο στα μπλουζάκια κλπ και όχι στη μουσική.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Ας είναι το πρώτο μου σχόλιο σαδώς κτλ.κτλ.

Λίγα λόγια

Όμορφο album δεν λέω.Το άκουσα αλλά δεν είναι ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΟ όσο λέτε.Σας άρεσε δεν λέω και το δέχομαι αυτό.Για εμένα όμως.Το πρόβλημα με αυτήν την μπάντα δεν είναι η παραδοσιακή μουσική που χώνουν στο μίγμα τους.Αυτή τους η πλευρά είναι αρκετά καλή.Ειδικά τα φωνητικά.Απίστευτη φωνή,όχι μόνο σε θέματα τεχνικής αλλά και ερμηνείας.

Που είναι το πρόβλημα,για εμένα?Το πρόβλημα βρίσκεται στο Stoner που παίζουν.Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό που άκουσα ήταν χιλιοπαιγμένο βαρετό stoner,που το σώζει μόνο η Παραδοσιακή μουσική που χώνουν.Αν όμως βγάλουμε τα παραδοσιακά,τα πως τα λένε,και κρατήσουμε μόνο το stoner τι θα έχουμε?Ακριβώς....

Για να κάνεις καλή μίξη μεταξύ δυο διαφορετικών μουσικών ειδών,θα πρέπει και τα δυο είδη να έχουν κάποια άλφα ποιότητα ρε παιδί μου (άποψη μου βέβαια).Όπως το έκαναν οι Socrates στο Phos η ακόμα καλύτερα (για εμένα που είμαι πιο κοντά στο punk) οι Εν Πλω στο χτήνος που έβγαλαν το 1989.Εκεί μάλιστα.Το ροκ τους είναι τόσο καλό που ακόμα και αν δεν υπήρχε η παραδοσιακή μουσική,δεν θα γινόταν δα και κάτις?Γιατί είναι τόσο γαμάτο που θα στεκόταν και μόνο του.Ειδικά οι Εν Πλω πατάνε και ξένους όσον αφορά το post punk που παίζουν.Γιατί εκεί τα δυο είδη συνδυάζονται και λειτουργούν αρμονικά.Δεν συγκρίνω διαφορετικά είδη μουσικής όμως.Το καταλαβαίνετε αυτό?

Υστ.https://www.youtube.com/watch?v=cLndGR7wtuc

Φιλελεκές Λεκές's Avatar

Ψιλογαμάτη μπάντα. Κ έχω ψαρώσει ένα φίλο καταρτισμένο κλαριτζή απ'το στρατό.

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    απλοϊκά στονεροριφφ
    Όντως. Και συνήθως είμαι ο πρώτος που το επισημαίνω. Αλλά (για να περιοριστούμε στο είδος), πείτε μου μια μπάντα με πρωτότυπα στονερορίφφς εν έτει 2014. Μιλώντας πάντα για ένα είδος που μεσουράνησε ουσιαστικά 15+ χρόνια πριν και έχει ένα ανεξήγητο (κατ'εμέ) hype στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια. Όμως δε με ενοχλεί αυτό. Γιατί υπάρχει το feeling και αυτό είναι κάτι που δεν είναι μαθηματικά ούτε μετρήσιμο αντικειμενικά, τι να κάνουμε τώρα. Που αβίαστα δηλώνω φανμπόης Nightstalker και 1000mods ξέρω γω, αλλά κακά τα ψέματα συνάδελφοι, αυτό μόνο λόγω ριφφοπρωτοτυπίας δεν το κάνουμε. Γουστάρουμε, νιώθουμε κάτι, παίζει ρόλο και η ιστορία, το παρελθόν, η τρυφερή ηλικία που πρωτοακούσαμε κάποια πράγματα, όλα μαζί είναι. Ο άλλος από πάνω μιλάει για πρωτοτυπία των Socrates. Χαίρω πολύ ρε μάστορα, μιλάμε όμως για σήμερα, aka 40 χρόνια μετά που έχουν παιχτεί κυριολεκτικά τα πάντα και η μουσικός κορεσμός είναι κάτι δεδομένο. Μουσικοπατέρες και ψυχαναγκαστικοί πολέμιοι του hype πάντα θα υπάρχουν, εγώ όμως χέστηκα.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

επίσης πολύ απλά στονερορίφ έχει το aenima.

true overdriven's Avatar

Quote Originally Posted by 00i00 View Post
    μερικες σκεψεις/αποριες/απαντησεις πανω στο ποστ Dr.Gonzou (τα μπολντ δικα του, τα απο κατω θκαμ)

Spoiler
    Δεν ξέρω αν το παθαίνουν και αλλού στην Ελλάδα ή οπουδήποτε, αλλά ειδικά στην Ήπειρο το παθαίνουν σίγουρα.
    το παθαινουν

Το διαμέρισμα της Ηπείρου είναι γεωγραφικά ιδιόμορφο. Είναι στην ουσία ένα μεγάλο κομμάτι της οροσειράς της Πίνδου, δύσβατο, αφιλόξενο, με σκληρούς χειμώνες και συγκριτικά με άλλες περιοχές της Ελλάδας, στερημένο από φυσικούς πόρους (για καλλιέργεια, αλιεία κλπ).
    ειναι, ναι, γενικα η ελλαδα ειναι μια ορεινη χωρα με ελαχιστους ''μεγαλους'' καμπους, δες στον χαρτη που ειναι ο μεγαλυτερος...

Σαν αποτέλεσμα, στα χρόνια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και μέχρι και τον 19ο αιώνα οι Ηπειρώτες ασχολήθηκαν κυρίως με: Γράμματα (συν Εκκλησία, μοναστήρια κλπ), εμπόριο (ταξίδια, καραβάνια, "κερατζήδες", συναλλαγές με Κων/πολη, Βαλκανικές χώρες κλπ)... και η κύρια λαϊκή μάζα με οικιακή οικονομία (μποστάνι, χωραφάκι, οικιακή κτηνοτροφία - λίγα πρόβατα κλπ). Πείνα δηλαδή και ανέχεια, για το συντριπτικά μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού.
    στα χρονια της ''τουρκοκρατιας'' η Ηπειρος ηταν απο τις πλεον πλουσιες περιοχες, το οτι εχετε βγαλει τους μεγαλυτερους Γιαγκους δρακους λεει πολλα, η κυρια λαικη μαζα ηταν η ιδια με ολες τις αλλες περιοχες

Οι κάτοικοι του εν λόγω τόπου βρέθηκαν με τους ανέκαθεν ελάχιστους φυσικούς πόρους στα χέρια τους, θεατές και συμμετέχοντες σε μεγάλες πολεμικές αναμετρήσεις που έλαβαν χώρα στα βουνά της Πίνδου στο πρώτο μισό του αιώνα και βάλε... και με τον πλούτο συγκεντρωμένο, αναμενόμενα, σε ελάχιστους εκλεκτούς. Ο λαός δεν είχε τι να κάνει, δεν είχε ορίζοντα πέρα από την πρωτογενή παραγωγή, που λόγω του τόπου περιορίζονταν σε οικιακό ή μικρο-συνεταιριστικό επίπεδο και επιπρόσθετα, από γενιά σε γενιά μεταφέρονταν ο αναλφαβητισμός και η πενιχρή τεχνική κατάρτιση σε οτιδήποτε, πέρα των βασικών βιοτικών δεξιοτήτων του "κατοίκου ενός φτωχού χωριού".
    περιγραφεις ο,τι ακριβως συνεβαινε σε ολη την ελληνικη επικρατεια

...και κάπου εκεί το 60 και μετά άρχισαν να γεμίζουν τα καράβια για την Αμερική, την Αυστραλία και τα τρένα για την Γερμανία...
    Αυτό που συνέβη σε όλη την Ελλάδα, στην Ήπειρο συνέβη σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό
    αν υπαρχουν περιοχες που κυριολεχτικα ΣΤΕΡΕΨΑΝ απο κοσμο εκεινη την μεταναστευτικη περιοδος ειναι η μακεδονια και η θρακη
    φυσικα προηγηθηκαν οι μεγαλες καραβιες απο πελοπονησος και κρητη με το ελληνικο Mayflower

απο κει και κατω δεν σχολιαζω γιατι περιγραφεις την αγαπη σου για τον τοπο σου κλπ κλπ
    γενικα εμενα δεν ειναι αυτο το θεμα μου

η απορια μου ειναι ΠΩΣ ενω αγαπας την συγκεκριμενη μουσικη του συγκεκριμενου τοπου δεχεσαι στιγμες απυθμενης κακογουστιας με γυροβολιες στα λαιβ τους, με φωσφοριζοντα μπλουζακια στο ΦΒ τους με σταμπα ενα ΚΑΤΣΙΚΙ, με λογκο με κλαρινοπιστολες, με, με, με....
    εαν το ζητουμενο για σενα ειναι η νοσταλγια τοτε υπαρχουν τα αυθεντικα ντοκουμεντα, γυμνα απο καθετι που μπορει να μολυνει το ''ΓΝΗΣΟ'' τριπ στην αρχεγονη Γη
    εαν οχι, αλλα γουσταρεις και λιγο αμερικουλα στην παραδοση σου (σεβαστο), τοτε θα πρεπει να δεχτεις οτι το ολο εγχειρημα εχει γινει γυρω στις 350 χιλιαδες φορες πριν, και χωρις μπλουζακια με κατσικια

το ανωθεν πχ. (για να μην παω τοσο παλια οπως ο ικονοκλαστ) ποσταριστηκε στο τσατ και αποριφτηκε μετα βδελυγμιας γιατι δεν ηταν προφανως αρκετα RAWK και δεν ειχε ΚΙΘΑΡΟΝΙΑ!!!! μαλιστα χαραχτηριστηκε ως ''εντεχνο'' (προφανως υποτιμητικα)
    μηπως τελικα το θεμα σας ειναι τα ΚΙΘΑΡΟΝΙΑ ντυμενα με κλαρινακι και καρτποσταλς απο στρουγκες κλπ?

αυτα με αγαπη (ΠΑΝΤΑ) απο εναν απογονο εκτοπισμενων απο την Προυσα

Αδυνατώ να καταλάβω που θέλεις να καταλήξεις ως προς το συναίσθημα που προκαλεί αυτή η μουσική στους Ηπειρώτες. Επειδή δηλαδή η Ήπειρος δεν είναι η μόνη που βίωσε δυσκολίες πάει να πει ότι οφείλουμε να μη συγκινούμαστε ξέρω γω γιατί αναλόγως συγκινούνται οι μακεδόνες με τα γυφτοσλάβικα ή οι πόντιοι που έχουν στα τραγούδια τους τον πόνο του βίαιου ξεριζωμού; Μαγκιά τους να συγκινούνται όλοι με τα τραγούδια του τόπου τους αν αυτά τους φέρνουν εικόνες, αναμνήσεις και συναίσθημα.

Δεν καταλαβαίνω προς τι η σύγκριση και η αντιπαράθεση. Αντιλαμβάνομαι ότι σαν μουσική μπορεί να μη σου λέει τίποτα, όπως πχ κι εγώ δεν αντέχω να ακούω ρουμελιώτικα ή μωραϊτικα. Αλλά αυτό το "δεν περάσατε δύσκολα μόνο εσείς, να κι εμείς είχαμε ξενιτιά" είναι αστείο γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε σε "εσάς".

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    απλοϊκά στονεροριφφ
    Όντως. Και συνήθως είμαι ο πρώτος που το επισημαίνω. Αλλά (για να περιοριστούμε στο είδος), πείτε μου μια μπάντα με πρωτότυπα στονερορίφφς εν έτει 2014. Μιλώντας πάντα για ένα είδος που μεσουράνησε ουσιαστικά 15+ χρόνια πριν και έχει ένα ανεξήγητο (κατ'εμέ) hype στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια. Όμως δε με ενοχλεί αυτό. Γιατί υπάρχει το feeling και αυτό είναι κάτι που δεν είναι μαθηματικά ούτε μετρήσιμο αντικειμενικά, τι να κάνουμε τώρα. Που αβίαστα δηλώνω φανμπόης Nightstalker και 1000mods ξέρω γω, αλλά κακά τα ψέματα συνάδελφοι, αυτό μόνο λόγω ριφφοπρωτοτυπίας δεν το κάνουμε. Γουστάρουμε, νιώθουμε κάτι, παίζει ρόλο και η ιστορία, το παρελθόν, η τρυφερή ηλικία που πρωτοακούσαμε κάποια πράγματα, όλα μαζί είναι. Ο άλλος από πάνω μιλάει για πρωτοτυπία των Socrates. Χαίρω πολύ ρε μάστορα, μιλάμε όμως για σήμερα, aka 40 χρόνια μετά που έχουν παιχτεί κυριολεκτικά τα πάντα και η μουσικός κορεσμός είναι κάτι δεδομένο. Μουσικοπατέρες και ψυχαναγκαστικοί πολέμιοι του hype πάντα θα υπάρχουν, εγώ όμως χέστηκα.
    Για πρωτότυπα στόνερ ριφφ δε ξέρω να σου πω (δε το κρύβω ότι ως επί το πλείστον δεν ακούω), αλλά η μπάντα μου αρέσει οπότε λάθος που κουοτάρεις αυτό το μέρος μόνο! Για να ξεκαθαρίσω, η μπάντα έχει groove και αυτό είναι που φτιάχνει την ατμοσφαιρικότητα και το δέσιμο του όλου πράγματος με τα παραδοσιακά, αλλά κάποια ριφφ είναι αδύναμα, τι να κάνουμε. Δεν είναι ανάγκη καν να δώσουμε καν έμφαση εκεί, ούτε να μιλάς για μεταλλοπατέρες προς απάντηση (!) Άσε που το θέμα της πρωτοτυπίας δεν χρειάζεται επίσης και τόσο συζήτηση, αν κάτι είναι ιδιαίτερο και το ακούς για "πρώτη φορά" σε προδιαθέτει θετικά, από κει συζητάμε για το εάν και πόσο μας αρέσει η μουσική, που εντοπίζουμε το λόγο κλπ.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Απλά πιάστηκα από το συγκεκριμένο quote για να αναπτύξω περαιτέρω ό,τι έχω στο ξερό μου, σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να το απομονώσω ώστε να διαστρεβλώσω τα λεγόμενά σου ή να σου ρίξω οποιουδήποτε είδους "μπηχτές". Συμπάθα με αν φάνηκε έτσι, γιατί μια χαρά τα λες άλλωστε.

MAS PSEKAZOUN Leech's Avatar

άλλωστε δε θυμάμαι να έχουμε 10 σελίδες για τον Πετρολούκα θρεντ εδώ, ε?
    έχουμε για ΒΑΛΙΜΙΤΗ όμως

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by The Κόπανος View Post
    Ας είναι το πρώτο μου σχόλιο σαδώς κτλ.κτλ.

Λίγα λόγια

Όμορφο album δεν λέω.Το άκουσα αλλά δεν είναι ΤΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΟ όσο λέτε.Σας άρεσε δεν λέω και το δέχομαι αυτό.Για εμένα όμως.Το πρόβλημα με αυτήν την μπάντα δεν είναι η παραδοσιακή μουσική που χώνουν στο μίγμα τους.Αυτή τους η πλευρά είναι αρκετά καλή.Ειδικά τα φωνητικά.Απίστευτη φωνή,όχι μόνο σε θέματα τεχνικής αλλά και ερμηνείας.

Που είναι το πρόβλημα,για εμένα?Το πρόβλημα βρίσκεται στο Stoner που παίζουν.Κατά την προσωπική μου άποψη αυτό που άκουσα ήταν χιλιοπαιγμένο βαρετό stoner,που το σώζει μόνο η Παραδοσιακή μουσική που χώνουν.Αν όμως βγάλουμε τα παραδοσιακά,τα πως τα λένε,και κρατήσουμε μόνο το stoner τι θα έχουμε?Ακριβώς....

Για να κάνεις καλή μίξη μεταξύ δυο διαφορετικών μουσικών ειδών,θα πρέπει και τα δυο είδη να έχουν κάποια άλφα ποιότητα ρε παιδί μου (άποψη μου βέβαια).Όπως το έκαναν οι Socrates στο Phos η ακόμα καλύτερα (για εμένα που είμαι πιο κοντά στο punk) οι Εν Πλω στο χτήνος που έβγαλαν το 1989.Εκεί μάλιστα.Το ροκ τους είναι τόσο καλό που ακόμα και αν δεν υπήρχε η παραδοσιακή μουσική,δεν θα γινόταν δα και κάτις?Γιατί είναι τόσο γαμάτο που θα στεκόταν και μόνο του.Ειδικά οι Εν Πλω πατάνε και ξένους όσον αφορά το post punk που παίζουν.Γιατί εκεί τα δυο είδη συνδυάζονται και λειτουργούν αρμονικά.Δεν συγκρίνω διαφορετικά είδη μουσικής όμως.Το καταλαβαίνετε αυτό?

Υστ.https://www.youtube.com/watch?v=cLndGR7wtuc
    Λεζες <3
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Senior Member 00i00's Avatar

Quote Originally Posted by overdriven View Post

Αδυνατώ να καταλάβω που θέλεις να καταλήξεις ως προς το συναίσθημα που προκαλεί αυτή η μουσική στους Ηπειρώτες. Επειδή δηλαδή η Ήπειρος δεν είναι η μόνη που βίωσε δυσκολίες πάει να πει ότι οφείλουμε να μη συγκινούμαστε ξέρω γω γιατί αναλόγως συγκινούνται οι μακεδόνες με τα γυφτοσλάβικα ή οι πόντιοι που έχουν στα τραγούδια τους τον πόνο του βίαιου ξεριζωμού; Μαγκιά τους να συγκινούνται όλοι με τα τραγούδια του τόπου τους αν αυτά τους φέρνουν εικόνες, αναμνήσεις και συναίσθημα.

Δεν καταλαβαίνω προς τι η σύγκριση και η αντιπαράθεση. Αντιλαμβάνομαι ότι σαν μουσική μπορεί να μη σου λέει τίποτα, όπως πχ κι εγώ δεν αντέχω να ακούω ρουμελιώτικα ή μωραϊτικα. Αλλά αυτό το "δεν περάσατε δύσκολα μόνο εσείς, να κι εμείς είχαμε ξενιτιά" είναι αστείο γιατί κανείς δεν αναφέρθηκε σε "εσάς".
    οντως δεν καταλαβες που ηθελα να καταληξω...

ok το να ανεβαζεις μινμινοφωτο σε οτιναναι σαιτ ενισχυει το πνευμα....
    παντα τετοια

σεξιστής cybernaut's Avatar

δουλεια του Τύριον ήταν

"I am Ubik. Before the universe was, I am. I made the suns. I made the worlds. I created the lives and the places they inhabit; I move them here, I put them there. They go as I say, then do as I tell them. I am the word and my name is never spoken, the name which no one knows. I am called Ubik, but that is not my name. I am. I shall always be."

www.monolith.gr

μετανοιωσα...μετα απο αυτο δηλωνω οτι γαμανε

ο Ηπειρωτικος δασικος μυστικισμος που διαχεει το συγκεκριμενο στιγμιοτυπο με ξεπερναει
    ροκεντρολ και αιλυναιζεικοι παραδοση σε ενα ονειρικο συναπαντημα

Δράκος ikonoklast's Avatar

Κάτι υπάρχει που με χαλάει στο αποπάνω βίντεο, δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς. Αυτό το παοκτζίδικο ΕΑΑΚ; Το είμαστε περήφανοι βλάχοι άπλυτοι στονεράδες; Κάτι δε ξέρω τι.

Ίσως γίνομαι κωλόγερας.