Page 218 of 539 FirstFirst ... 118168208216217218219220228268318 ... LastLast
Results 3,256 to 3,270 of 8081

Thread: Μια ακόμα πιο εξαιρετική εποχή.

Σε έχασα λίγο. Η efficient market hypothesis δεν προκύπτει από τα rational expectations; Είχες αναφέρει την υπόθεση για τα RE (ως λύση του ζητήματος της επίδρασης των προβλέψεων στην αγορά) και πάνω σε αυτό γράφω ότι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα και κριτικάρω αρνητικά το EMH. Τώρα μου λες ότι τα RE και η EMH δεν είναι τελικά αξιόπιστα (συμφωνείς δηλαδή μαζί μου); Προφανώς το RE και το EMH δεν είναι ταυτόσημοι όροι, αλλά το ένα οδηγεί εύκολα στο άλλο. Δεν έκρινα το idiot trader μοντέλο, αυτό είναι για μένα σαφώς κοντύτερα στην πραγματικότητα. Βοήθησε με λίγο να καταλάβω το σκεπτικό σου, μου λείπουν και κάποια θεωρητικά στοιχεία, όπως καταλαβαίνεις.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Odonian View Post
    Σε έχασα λίγο. Η efficient market hypothesis δεν προκύπτει από τα rational expectations; Είχες αναφέρει την υπόθεση για τα RE (ως λύση του ζητήματος της επίδρασης των προβλέψεων στην αγορά) και πάνω σε αυτό γράφω ότι δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα και κριτικάρω αρνητικά το EMH. Τώρα μου λες ότι τα RE και η EMH δεν είναι τελικά αξιόπιστα (συμφωνείς δηλαδή μαζί μου); Προφανώς το RE και το EMH δεν είναι ταυτόσημοι όροι, αλλά το ένα οδηγεί εύκολα στο άλλο. Δεν έκρινα το idiot trader μοντέλο, αυτό είναι για μένα σαφώς κοντύτερα στην πραγματικότητα. Βοήθησε με λίγο να καταλάβω το σκεπτικό σου, μου λείπουν και κάποια θεωρητικά στοιχεία, όπως καταλαβαίνεις.
    το Noise Trader Risk model ήταν που ανέφερα ως "απάντηση" στην ΕΜΗ!!
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

read between the lines Shadowking's Avatar
    A loaded gun won't set you free.
    So you say.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Shadowking View Post
    Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που είναι υπέρ των συνδικαλιστών αλλα δεν θεωρεί εαυτόν μαρξιστή-λενινιστή το σκεπτικό του?

ΟΚ, αν κάποιος πιστεύει σε ένα κράτος που η οικονομία σχεδιάζεται απο το κομουνιστικό κόμμα καταλαβαίνω το σκεπτικό "οι καπιταλιστές είναι άχρηστοι στην κοινωνία αρα πρέπει να είμαστε εναντίον τους παντού και πάντα γιατι εμποδίζουν την εγκαθύδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος χωρίς να προσφέρουν κατι στην κοινωνία". Αυτό το σκεπτικό το καταλαβαίνω.

Για τους υπόλοιπους, ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ??? Δηλαδή οκ, ο εργοδότης προσφέρει μείωση των αποδοχών και οι συνδικαλιστές διαφωνούν. Δικαιωμά τους. Επίσης δικαίωμά τους να πούνε στα μέλη τους οτι αν υπογράψουν με μειωμένους μισθούς θα αποβληθούν απο το συνδικάτο. Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές? Θέλω να πώ, αν κάποιος εργαζόμενος είναι ΝΟΥ ΔΟΥ και δεν θεωρεί άδικο να μειώσει τις αποδοχές του, με ποιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να του το απαγορέψει? ΟΚ, αν είναι κάποιος μαρξιστής-λενινιστής θα πεί οτι τέτιοι εργαζόμενοι είναι τυφλοί και δεν βλέπουν οτι ο καπιταλιστής τους ρίχνει οποτε οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να του απαγορέψουν να υπογράψει γιατι το κομμα ξερει καλύτερα τι τους συμφέρει. Για τους υπόλοιπους όμως, παρακαλώ εξηγήστε μου πως γινεται:

1. Δυο ενήληκες να θέλουν να υπογράψουν ενα συμβόλαιο αλλα οι συνδικαλιστές να μην τους αναγνορίζουν το δικαίωμα και αυτός που θεωρείται ο καλός της υπόθεσης να είναι αυτος που λεει "δεν με νοιάζει αν συμφωνήσατε μεταξύ σας, αν δεν πάρετε άδεια απο εμένα θα σας εμποδίσω να προβείτε στη συμφωνία που θέλετε να κάνετε".

2. Οταν ο εργοδότης καλεί την αστυνομία για να διώξει τους συνδικαλιστές απο τον χώρο που του ανοίκει να θεωρείται κακός. Δηλαδή αν εσείς προσλάβετε εναν υδραυλικό να σας ξεβουλώσει τη βρύση για 10 ευρώ και ξαφνικά μπει μεσα στην κουζίνα σας το ΠΑΜΕ και πει οτι "οχι, αν δεν πληρώσεις τουλάχιστον 20 ευρώ οχι μόνο δεν θα τον αφήσουμε να σου ξεβουλώσει τη βρύση αλλα θα κάτσουμε στην κουζίνα σου και εσύ κάτσε και πλύνε τα πιάτα στην μπανιέρα μεχρι να δεχτείς τους όρους μας", δεν θα καλούσατε την αστυνομία?

Τα παραπάνω τα ρωτάω με ειλικρινέστατες προθέσεις γιατι πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γινεται καποιος μη κομμουνιστής να είναι υπέρ των συνδικαλιστών σε τέτοιες περιπτώσεις.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Senior Member atom_smasher's Avatar

νομιζω το αρθρο περιγραφει μια διαφορετικη περιπτωση απο αυτην που περιγραφεις. Σε αλλα περιστατικα θα λεγα οτι κανονικα οι συνδικαλιστες προσπαθουν να προστατεψουν τα δικαιωματα των εργαζομενων απο αυθαιρεσιες της εργοδοσιας. Ενιοτε και με πιο ακραιες μεθοδους. Στην τελικη ομως οι εργαζομενοι αποφασιζουν. Στις εποχες που ζουμε ομως, η εργοδοτικη πιεση, ακομα και αν ειναι δικαιολογημενη λογω της μειωσης του τζιρου κλπ ειναι ασφυκτικη. Οσον αφορα στα 2 ερωτηματα
    1. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Δεν κανει ο καθενας οτι θελει. υπαρχουν διαταξεις και συμβασεις που πρεπει να ακολουθουνται και να τηρουνται. Προσπαθει να εφαρμοσει το νεο δικαιο για τις επιχειρησιακες συμβασεις που οπως και να χει γνωριζουμε, αν διαφωνει κανεις, οτι πηδαει την διαπραγματευτικη ισχυ των εργαζομενων και τελος παντων η πιεση γινεται πιο αμεσα και πιο ευκολα υποκυπτουν διασπασμενοι οι εργαζομενοι.
    2. καλεσε την αστυνομια να τους διωξει απο τις διαπραγματευσεις στις οποιες δικαιουνται να παραβρισκονται ή εστω να προσφερουν την συμβουλη τους. Οχι και ιδιαιτερα ευγενικη κινηση ε.
    Ετσι νομιζω. Για λεπτομεριες Εργατικο Δικαιο το οποιο δεν εχω προχειρο αυτη την στιγμη, ειδικα οπως εχει γινει τελευταια ..
    1) e4, c5
    2) Νf3

πελοπ/σιακή λέρα attila's Avatar

Quote Originally Posted by katwrimos View Post

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που είναι υπέρ των συνδικαλιστών αλλα δεν θεωρεί εαυτόν μαρξιστή-λενινιστή το σκεπτικό του?

ΟΚ, αν κάποιος πιστεύει σε ένα κράτος που η οικονομία σχεδιάζεται απο το κομουνιστικό κόμμα καταλαβαίνω το σκεπτικό "οι καπιταλιστές είναι άχρηστοι στην κοινωνία αρα πρέπει να είμαστε εναντίον τους παντού και πάντα γιατι εμποδίζουν την εγκαθύδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος χωρίς να προσφέρουν κατι στην κοινωνία". Αυτό το σκεπτικό το καταλαβαίνω.

Για τους υπόλοιπους, ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ??? Δηλαδή οκ, ο εργοδότης προσφέρει μείωση των αποδοχών και οι συνδικαλιστές διαφωνούν. Δικαιωμά τους. Επίσης δικαίωμά τους να πούνε στα μέλη τους οτι αν υπογράψουν με μειωμένους μισθούς θα αποβληθούν απο το συνδικάτο. Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές? Θέλω να πώ, αν κάποιος εργαζόμενος είναι ΝΟΥ ΔΟΥ και δεν θεωρεί άδικο να μειώσει τις αποδοχές του, με ποιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να του το απαγορέψει? ΟΚ, αν είναι κάποιος μαρξιστής-λενινιστής θα πεί οτι τέτιοι εργαζόμενοι είναι τυφλοί και δεν βλέπουν οτι ο καπιταλιστής τους ρίχνει οποτε οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να του απαγορέψουν να υπογράψει γιατι το κομμα ξερει καλύτερα τι τους συμφέρει. Για τους υπόλοιπους όμως, παρακαλώ εξηγήστε μου πως γινεται:

1. Δυο ενήληκες να θέλουν να υπογράψουν ενα συμβόλαιο αλλα οι συνδικαλιστές να μην τους αναγνορίζουν το δικαίωμα και αυτός που θεωρείται ο καλός της υπόθεσης να είναι αυτος που λεει "δεν με νοιάζει αν συμφωνήσατε μεταξύ σας, αν δεν πάρετε άδεια απο εμένα θα σας εμποδίσω να προβείτε στη συμφωνία που θέλετε να κάνετε".

2. Οταν ο εργοδότης καλεί την αστυνομία για να διώξει τους συνδικαλιστές απο τον χώρο που του ανοίκει να θεωρείται κακός. Δηλαδή αν εσείς προσλάβετε εναν υδραυλικό να σας ξεβουλώσει τη βρύση για 10 ευρώ και ξαφνικά μπει μεσα στην κουζίνα σας το ΠΑΜΕ και πει οτι "οχι, αν δεν πληρώσεις τουλάχιστον 20 ευρώ οχι μόνο δεν θα τον αφήσουμε να σου ξεβουλώσει τη βρύση αλλα θα κάτσουμε στην κουζίνα σου και εσύ κάτσε και πλύνε τα πιάτα στην μπανιέρα μεχρι να δεχτείς τους όρους μας", δεν θα καλούσατε την αστυνομία?

Τα παραπάνω τα ρωτάω με ειλικρινέστατες προθέσεις γιατι πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γινεται καποιος μη κομμουνιστής να είναι υπέρ των συνδικαλιστών σε τέτοιες περιπτώσεις.
    για τους ιδιους λογους που απλυτοι μαλλιαδες με σκουλαρικια και τατουαζ του μαρξιστικου-λενινιστικου-σταλινικου-τροτσκιστικου-ακροαριστερου-αντιεξουσιαστικου-αναρχικου χωρου χλευαζουν τους κατωριμους συναδελφους-συμφυτητες και κανουν 2μηνες καταληψεις στα πανεπιστημια τους γιατι καποιοι καλοι ανθρωποι θελουν να περασουν τα διδακτρα απο το παραθυρο.
    να στελνουμε την αστυνομια και εκει σε αναλογες περιπτωσεις.μαλακα

royally fucked animae's Avatar

Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές?
    Πέρα από το γεγονός ότι πλέον οι εργοδότες γράφουν στα αρχίδια τους τις συλλογικές συμβάσεις (και με τον νόμο) το οποίο όπως και να το κάνουμε είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους (δεν μου φαίνεται ότι χρειάζεται εξηγήσεις το γιατί), ακόμα και ΝΟΥΔΟΥ να ήτανε ο τύπος, δεν μου φαίνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση που θα υπέγραφε θα ήταν 2000 ευρώ το μήνα και επειδή δεν βγαίνει ο εργοδότης του είπε "αγαπούλα βάλε πλάτη, 1800, να τα αφήσω?", αλλά τα ποσά που μιλάμε είναι τουλάχιστον τα μισά.

Για εναν ανεργο αυτή την στιγμή (μιας και μιλάμε για πρόσληψη), το να βρεί μια δουλειά ακόμα και με 600 ευρώ, είναι μεγάλο πράγμα, καθώς μιλάμε ότι από το ΜΗΔΕΝ πάει στο 600. Αν τα βάλεις κάτω όμως είτε 600,είτε 800 δεν είναι αξιοπρεπής μισθός με δεδομένο το πόσο ανεβασμένο είναι το κόστος ζωής αυτή την στιγμή. Μπορεί λοιπόν αυτός ο πρωην άνεργος νυν εργαζόμενος να θέλει ακόμα και αυτά τα 800, αλλά δεν είναι το πόσο που θα ήθελε για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς. Μόνος του όμως δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να δεχτεί/να μην δεχτεί. Δεν θα δεχτεί όμως επειδή είναι ικανοποιημένος από τα λεφτά, αλλά γιατί δεν έχει άλλη λύση και είναι "τρομακτική ευκαιρία" να βρεί τώρα μια δουλειά.

Και δεν έβαλα πολιτική στην απάντηση.
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Quote Originally Posted by animae View Post
    Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές?
    Πέρα από το γεγονός ότι πλέον οι εργοδότες γράφουν στα αρχίδια τους τις συλλογικές συμβάσεις (και με τον νόμο) το οποίο όπως και να το κάνουμε είναι αρνητικό για τους εργαζόμενους (δεν μου φαίνεται ότι χρειάζεται εξηγήσεις το γιατί), ακόμα και ΝΟΥΔΟΥ να ήτανε ο τύπος, δεν μου φαίνεται ότι η προηγούμενη σύμβαση που θα υπέγραφε θα ήταν 2000 ευρώ το μήνα και επειδή δεν βγαίνει ο εργοδότης του είπε "αγαπούλα βάλε πλάτη, 1800, να τα αφήσω?", αλλά τα ποσά που μιλάμε είναι τουλάχιστον τα μισά.

Για εναν ανεργο αυτή την στιγμή (μιας και μιλάμε για πρόσληψη), το να βρεί μια δουλειά ακόμα και με 600 ευρώ, είναι μεγάλο πράγμα, καθώς μιλάμε ότι από το ΜΗΔΕΝ πάει στο 600. Αν τα βάλεις κάτω όμως είτε 600,είτε 800 δεν είναι αξιοπρεπής μισθός με δεδομένο το πόσο ανεβασμένο είναι το κόστος ζωής αυτή την στιγμή. Μπορεί λοιπόν αυτός ο πρωην άνεργος νυν εργαζόμενος να θέλει ακόμα και αυτά τα 800, αλλά δεν είναι το πόσο που θα ήθελε για να μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς. Μόνος του όμως δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να δεχτεί/να μην δεχτεί. Δεν θα δεχτεί όμως επειδή είναι ικανοποιημένος από τα λεφτά, αλλά γιατί δεν έχει άλλη λύση και είναι "τρομακτική ευκαιρία" να βρεί τώρα μια δουλειά.
    ναι ωράια προφανώς ειναι δύσκολο να ζήσεις με 600 ευρώ αλλα οπως λες είναι καλύτερο απο το 0. Οταν ένας εργαζόμενος λέει οτι δέχομαι μείωση, προφανώς δεν το κάνει για να βάλει πλάτη, το κάνει γιατι θεωρεί οτι το σεναριο της μειωμένης αμοιβής είναι καλύτερο απο το σενάριο της ανεργίας. Το ερώτημα μου είναι με πιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να ακυρώσει τη συμφωνία αυτή και να πει "δεν με νοιάζει τι θες εσύ, εγω δεν σου επιτρέπω να δουλέψεις με 600 ευρώ" και με βάση πιά λογική ειναι κακός αυτός που καλεί την αστυνομία για να διώξει τύπους που εμποδίζουν τους υπαλλήλους που δέχονται τη μείωση να εργαστούν.

Quote Originally Posted by attila View Post

για τους ιδιους λογους που απλυτοι μαλλιαδες με σκουλαρικια και τατουαζ του μαρξιστικου-λενινιστικου-σταλινικου-τροτσκιστικου-ακροαριστερου-αντιεξουσιαστικου-αναρχικου χωρου χλευαζουν τους κατωριμους συναδελφους-συμφυτητες και κανουν 2μηνες καταληψεις στα πανεπιστημια τους γιατι καποιοι καλοι ανθρωποι θελουν να περασουν τα διδακτρα απο το παραθυρο.
    να στελνουμε την αστυνομια και εκει σε αναλογες περιπτωσεις.μαλακα
    Υπάρχει τεράστια διαφορά. Το πανεπιστήμιο ανοίκει σε όλους μας, οποτε αν η πλειοψηφεία αποφασίσει οτι η κατάληψη του πανεπιστημίου δεν δικαιούται η μειοψηφία να φωνάξει την αστυνομία. Η επιχειρηση του τύπου ομως ΔΕΝ ανοικει στους εργαζομένους του, ακόμα και αν το 99% των εργαζομένων θέλουν κατάληψη η επιχείρηση ανοίκει στον ίδιο. Τώρα οκ, μπορεί να μου πεις οτι είσαι κομουνιστής και δεν θες να έχει ο τύπος την ιδιοκτησία της επιχείρησης, σεβαστό. Αυτό το καταλαβαίνω. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται κάποιος απο το υπόλοιπο 90% της κοινωνίας που δεν θέλει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας να πιστεύει οτι οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να ακυρώνουν συμφωνίες μεταξύ ενηλίκων με το έτσι θέλω. Οποιος απο σας ευκαιρεί ας μου απαντήσει.
    Last edited by katwrimos; 14-11-2011 at 11:02.
    J. M. Keynes.

royally fucked animae's Avatar

ναι ωράια προφανώς ειναι δύσκολο να ζήσεις με 600 ευρώ αλλα οπως λες είναι καλύτερο απο το 0. Οταν ένας εργαζόμενος λέει οτι δέχομαι μείωση, προφανώς δεν το κάνει για να βάλει πλάτη, το κάνει γιατι θεωρεί οτι το σεναριο της μειωμένης αμοιβής είναι καλύτερο απο το σενάριο της ανεργίας. Το ερώτημα μου είναι με πιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να ακυρώσει τη συμφωνία αυτή και να πει "δεν με νοιάζει τι θες εσύ, εγω δεν σου επιτρέπω να δουλέψεις με 600 ευρώ" και με βάση πιά λογική ειναι κακός αυτός που καλεί την αστυνομία για να διώξει τύπους που εμποδίζουν τους υπαλλήλους που δέχονται τη μείωση να εργαστούν.
    Μα δεν δέχεται την μείωση επειδή θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, δεν θα δεχόταν.
    Στέκεσαι όμως στο γεγονός ότι οι συνδικαλιστές σταματάνε μια οποιαδήποτε διαδικασία και όχι στο που οδηγούν οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η εργοδοσία.
    Μένεις στο ότι "με ποιό δικαίωμα απαγορεύουν στον άλλον να δεχτεί!!!11!~" και δεν μένεις στο ότι έτσι και δεχτείς σε γαμάει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Δεν θα σταθούμε ότι "καλύτερα 600 παρά 0", είναι κατάντια αυτό, δεν θα πρεπε καν να υφίσταται μια τέτοια συζήτηση.
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Quote Originally Posted by animae View Post

Μα δεν δέχεται την μείωση επειδή θέλει, αλλά επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Αν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, δεν θα δεχόταν.
    Στέκεσαι όμως στο γεγονός ότι οι συνδικαλιστές σταματάνε μια οποιαδήποτε διαδικασία και όχι στο που οδηγούν οι πρακτικές που χρησιμοποιεί η εργοδοσία.
    Μένεις στο ότι "με ποιό δικαίωμα απαγορεύουν στον άλλον να δεχτεί!!!11!~" και δεν μένεις στο ότι έτσι και δεχτείς σε γαμάει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Δεν θα σταθούμε ότι "καλύτερα 600 παρά 0", είναι κατάντια αυτό, δεν θα πρεπε καν να υφίσταται μια τέτοια συζήτηση.
    Κοίταξε, υπάρχει ένα όριο μισθού κάτω απο το οποίο δεν μπορεί κανεις όντως να ζήσει αξιοπρεπως, γι΄αυτό υπάρχει και ο κατώτατος μισθός (ναι, υπάρχουν και τύποι που το γράφουν σταρχίδια τους αλλα αυτό δεν γινεται με συμβόλαια και εγγραφες συμβάσεις αλλα σε καταστάσεις μαύρης εργασίας). Οταν ο εργοδότης λέει οτι θα μειώσει ένα μισθό 50% δεν θέλει να πει οτι κάποιος θα πάει απο τα 800 στα 400 αλλα προφανώς σε μισθούς με τετραψήφια νούμερα. Αν λοιπόν ενας εργοδότης δίνει 2000 σε κάποιον και μπορεί να βρεί έξω εργαζόμενους με 1000 ευρώ, όπως και όταν εσύ πχ θες να χτίσεις πχ μια ντουλάπα σπίτι σου και μπορείς να διαλέξεις εναν τεχνίτη που θα σου πάρει 2000 ή εναν που θα σου πάρει 1000, δεν δικαιούστε να διαλέξετε αυτόν που θα σας δώσει την καλύτερη δουλειά για τα λιγότερα λεφτα?

Θέλω να πω, αυτός είναι ενας απο τους λόγους που είμαστε στα χάλια που είμαστε, οτι υπάρχουν πολλοί τύποι στην ελλάδα που χτυπάνε ψηλότερους μισθούς απότι αντίστοιχοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες της ευρώπης, χωρις να παράγουν αντίστοιχη δουλειά. Δηλαδή ναι οκ, καταλαβαίνω, πακέτο να παίρνεις 2000 και ξαφνικά να στα κάνουνε 1000, αλλα αμα απαγορέψουμε τις μειώσεις τοτε δεν θα υπάρχει καμία επιχείρηση να πουλήσει στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει οτι τώρα που μας κόβουνε τα δανεικά δεν θα έχουμε λεφτά για πετρέλαιο και φάρμακα (εκτός αν νομίζεις οτι ξερωγώ θα πάμε στους σαουδάραβες και θα τους πείσουμε να μας πουλήσουν πετρέλαιο φτηνότερα γιατι ο μητσάρας θέλει 2000 για να πληρώσει τις δώσεις του Άουντι).

Ναι, μαλακία αυτός που θα πάρει 1000 ευρώ απο 2000, αλλα ακόμα μεγαλύτερη μαλακία δεν είναι να κρατήσει τις 2000 αλλα να κλείσουν τόσες πολλές επιχειρήσεις που θα υπάρχουν τύποι που δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φαρμακά τους?
    J. M. Keynes.

read between the lines Shadowking's Avatar

Επειδή είσαι ο κατώριμος και είσαι βλάκας και δεν διάβασες καν το άρθρο, παραθέτω απόσπασμα ->

Η εργοδοσία της επιχείρησης προσπαθεί να εφαρμόσει επιχειρησιακή σύμβαση και οι εργαζόμενοι κάλεσαν σε συνέλευση.Τα μέλη του σωματείου πήγαν στην εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της αποθήκης Γεωργίου (αποθήκη βιβλίων) προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.
    Τότε η εργοδοσία μήνυσε τα μέλη του σωματείου για παράνομη εισβολή στο χώρο και κατέφτασαν περιπολικά της αστυνομίας. Αυτή τη στιγμή πάνω από 10 συνδικαλιστές του σωματείου βιβλίου-χάρτου αλλά και η Δ. Χαραλαμπίδου μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ μεταφέρονται στο αστυνομικό τμήμα στην πλατεία Δημοκρατίας.

To oποίο απόσπασμα λέει, ότι όλο το σκηνικό έγινε γιατί αντιπροσωπεία του σωματείου παρενέβη στην συνέλευση των εργαζομένων, ημέρα Κυριακή, στην οποία συνέλευση θα συζητιόνταν η μείωση μισθών. Ένα κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων λοιπόν, όπως το ΒΧ στην περίπτωσή μας, εκτός από δικαίωμα με βάση την εργατική νομοθεσία, έχει και την υποχρέωση να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους και τις διεκδικήσεις τους σε αντίστοιχες φάσεις, ή σε απολύσεις, ή σε μη καταβολή δεδουλευμένων, σε κάθε εργασιακό χώρο που άπτεται του κλάδου. Αυτό έγινε και την Κυριακή, απλά επειδή ο εργοδότης είναι αρχίδι φώναξε τους φίλους του τους μπάτσους και μπουζουριάσανε το μισό σωματείο και την γραμματέα του ΕΚΘ, λολ. Και το πάω τελείως θεσμικά, ούτε κατάληψη του χώρου έγινε, ούτε σταματήθηκε καμία διαδικασία, ούτε τπτ.

Επίσης, δεν ξέρω τι σκατά πίνεις εκεί στην Σκανδιναβία αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ να είναι ο άλλος, κανείς δεν θέλει να του κόψουν τον μισθό 50%, εκτός αν θεωρείς ότι αναδρομικά επειδή τους ψήφισε του αξίζει και πρέπει να στήσει πλάτη να σωθεί η χώρα, κώλο στο αφεντικό για να σωθεί η επιχείρηση κοκ

Επίσης σε εργαζόμενους σε αποθήκη βιβλίου, στην Ελλάδα του '11, με 4ψηφιες αποδοχές που θα του τις κόψουν 50% και θα παραμείνουν 4 ψήφιες. Δηλαδή είσαι όντως τόσο χαζός ή το παίζεις;

Και τελευταίο, όταν ένας εργαζόμενος αποδέχεται μείωση το κάνει γιατί αποδέχεται την τρομοκρατία της απόλυσης, της ανεργίας και της πείνας και κυρίως γιατί νοιώθει μόνος απέναντι στον εργοδότη, χωρίς συλλογική κάλυψη. Ε, για αυτό υπάρχουν τα σωματεία για να βάζουν όλα τα παραπάνω βαθιά στην κωλάρα κάθε σιχαμένου αφεντικού.

Και ρε σκατοπρήχτη με τις φοβερές οικονομικές σπουδές που θεωρείς ότι τα χάλια που 'χουμε οφείλονται στο οτι δεν δουλεύαμε αρκετά, πότε δουλεύεις ρε βλάκα που 'σαι όλες τις εργάσιμες ώρες στο er;

Καλοπροαίρετα πάντα ε.
    A loaded gun won't set you free.
    So you say.

Senior Member Griffith's Avatar

tl;dr
    πάλη των τάξεων λέγεται και υπάρχει σαν έννοια σε όλες σχεδόν τις γλώσσες του κόσμου.
    Oh, come, come be my waitress and serve me tonight
    serve me the sky with a big slice of lemon.

Θέλω να πω, αυτός είναι ενας απο τους λόγους που είμαστε στα χάλια που είμαστε, οτι υπάρχουν πολλοί τύποι στην ελλάδα που χτυπάνε ψηλότερους μισθούς απότι αντίστοιχοι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες της ευρώπης, χωρις να παράγουν αντίστοιχη δουλειά.
    Αχρείαστο επιχείρημα και υπονομευτικό της δικής σου επιχειρηματολογίας. Τι πάει να πει δεν παράγουν την αντίστοιχη δουλειά; Πέρα από κηφήνες που πάντα και παντού θα υπάρχουν, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων που εργάζονται σκληρότατα σε θέσεις που απαιτούν ειδίκευση και ο μισθός τους είναι σταθερά χαμηλότερος από τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς. Όπως το γράφεις ρίχνεις το βάρος του γεγονότος αυτού στον ίδιο τον εργαζόμενο, κάτι που είναι μάλλον άδικο και αρκετά απλοϊκό.
    Neon Dreamers Nevermore Fan Club

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Shadowking View Post
    [...] όλο το σκηνικό έγινε γιατί αντιπροσωπεία του σωματείου παρενέβη στην συνέλευση των εργαζομένων, ημέρα Κυριακή, στην οποία συνέλευση θα συζητιόνταν η μείωση μισθών. Ένα κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων λοιπόν, όπως το ΒΧ στην περίπτωσή μας, εκτός από δικαίωμα με βάση την εργατική νομοθεσία, έχει και την υποχρέωση να παρεμβαίνει και να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους και τις διεκδικήσεις τους σε αντίστοιχες φάσεις, ή σε απολύσεις, ή σε μη καταβολή δεδουλευμένων, σε κάθε εργασιακό χώρο που άπτεται του κλάδου. Αυτό έγινε και την Κυριακή, απλά επειδή ο εργοδότης είναι αρχίδι φώναξε τους φίλους του τους μπάτσους και μπουζουριάσανε το μισό σωματείο και την γραμματέα του ΕΚΘ, λολ. Και το πάω τελείως θεσμικά, ούτε κατάληψη του χώρου έγινε, ούτε σταματήθηκε καμία διαδικασία, ούτε τπτ.
    Ναι, δεν διαφωνώ οτι το αφεντικό είναι αρκετά αρχίδι ωστε να καταθέσει μυνήσεις (αρκεί να διώξει όποιους δεν γουστάρει απο το χώρο του). Το θέμα όμως που θίγω έχει να κάνει με την γενικότερη τάση να θεωρούνται όλες οι μειώσεις μισθών παντου και πάντα κακές και σε αυτό το θέμα το μόνο που έχεις να παραθέσεις είναι εξυπνακισμοί.

Επίσης, δεν ξέρω τι σκατά πίνεις εκεί στην Σκανδιναβία αλλά και ΝΔ και ΛΑΟΣ να είναι ο άλλος, κανείς δεν θέλει να του κόψουν τον μισθό 50%, εκτός αν θεωρείς ότι αναδρομικά επειδή τους ψήφισε του αξίζει και πρέπει να στήσει πλάτη να σωθεί η χώρα, κώλο στο αφεντικό για να σωθεί η επιχείρηση κοκ
    Ναι ωραία, ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και αποφάσισε να δεχτεί τη μείωση. Ξερεις, υπάρχουν υπάλληλοι που δέχονται μειώσεις γιατι η επιχείρηση που εργάζονται έχει ζημιές οπότε προτιμούν μια μόνιμη δουλειά απο το να μπούν στην ουρά μαζί με τις άλλες 500 000 ανέργων απο επιχειρήσεις που κλείσαν τα τελευταία δυο χρόνια. Μια επιχείρηση σαν αυτή στην παρούσα οικονομική κατάσταση βλέπει τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 30-50% ενώ παράλληλα τα δάνεια απο τις τράπεζες που παίζαν παλιά εξαφανίζονται. Οπότε υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να δεχτεί κάποιος μια μείωση αποδοχών. Και σε κάθε περίπτωση αν καταλήξει εκεί κάποιος, ποιός είσαι εσυ που θα του πείς "οχι, δεν με ενδιαφέρει τι θες, δεν με ενδιαφέρει αν σε 3 μήνες θα κλείση η επιχείρηση σου, αν δεν σου δώσω άδεια δεν θα κάνεις τίποτα"?

Επίσης σε εργαζόμενους σε αποθήκη βιβλίου, στην Ελλάδα του '11, με 4ψηφιες αποδοχές που θα του τις κόψουν 50% και θα παραμείνουν 4 ψήφιες. Δηλαδή είσαι όντως τόσο χαζός ή το παίζεις;
    Όπως έχω ξαναπεί (και σοβαρά σιχαίνομαι που πρέπει να το ξαναπώ αλλα δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοιες προσβολές απο άσχετους) για το αν είμαι χαζός υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το αντιθετο. Τα υποθετικά μου νούμερα ήταν παράδειγμα και επειδή περνάω τη μισή μου μέρα στο η-βιούς μετρώντας ποιος πληρώνεται πόσο, με κάθε καλή πρόθεση σκάσε ασχετε. Θα σου απάνταγα σοβαρά αλλα επειδή αγνοείς το βασικό ποιντ μου σχετικά με το βασικό μισθό πάω παρακάτω, αν θες ξαναδιάβασε το προηγούμενο ποστ μου.

Και τελευταίο, όταν ένας εργαζόμενος αποδέχεται μείωση το κάνει γιατί αποδέχεται την τρομοκρατία της απόλυσης, της ανεργίας και της πείνας και κυρίως γιατί νοιώθει μόνος απέναντι στον εργοδότη, χωρίς συλλογική κάλυψη. Ε, για αυτό υπάρχουν τα σωματεία για να βάζουν όλα τα παραπάνω βαθιά στην κωλάρα κάθε σιχαμένου αφεντικού.
    ναι ωραία, οι εργαζόμενοι που δέχονται μειώσεις γιατι τους τρομοκρατούνε εχουν κάθε δικαίωμα να συνδικαλιστούν. Το ερώτημα μου δεν ήταν αυτό, το ερώτημα μου ήταν γιατί θα πρέπει ενας συνδικαλιστής να έχει το δικαίωμα να απαγορέψει την εργασία σε όσους δεχονται μειώσεις γιατι πείθονται οτι διαφορετικά η επιχείρηση θα κλείσει. Και ναι, ξέρω οτι πολλές φορές οι εργοδότες λενε ψέματα οτι η επιχείρηση δεν παει καλα, αλλα οι χιλιάδες απολυμένων απο επιχειρήσεις που κλείσαν ειναι αποδειξη οτι υπαρχουν και εργοδότες που λένε την αλήθεια όταν λένε "μειώσεις ή κλείνουμε". Οπότε αν κάποιος πείθεται οτι η επιχείρησή του ενδέχεται να κλείσει, ειναι δική του ευθύνη.

Και ρε σκατοπρήχτη με τις φοβερές οικονομικές σπουδές που θεωρείς ότι τα χάλια που 'χουμε οφείλονται στο οτι δεν δουλεύαμε αρκετά, πότε δουλεύεις ρε βλάκα που 'σαι όλες τις εργάσιμες ώρες στο er;

Καλοπροαίρετα πάντα ε.
    Δεν σε αφορά που δουλεύω και ποιόν δουλεύω, το μόνο που θα σου πω είναι οτι όταν θα πάρεις πτυχείο απο κορυφαίο πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα δουλεύεις 50ωρες βδομαδες σε δουλειά που βρίσκεται 90χλμ μακρυά απο τον τρόπο που σπουδάζεις με τους βαθμούς που το πήρα εγώ, τοτε θα δικαιούσαι ίσως να με λες τεμπέλη η χαζο.
    J. M. Keynes.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

Δεν σε αφορά που δουλεύω και ποιόν δουλεύω, το μόνο που θα σου πω είναι οτι όταν θα πάρεις πτυχείο απο κορυφαίο πανεπιστήμιο ενώ παράλληλα δουλεύεις 50ωρες βδομαδες σε δουλειά που βρίσκεται 90χλμ μακρυά απο τον τρόπο που σπουδάζεις με τους βαθμούς που το πήρα εγώ, τοτε θα δικαιούσαι ίσως να με λες τεμπέλη η χαζο.