ναι ωράια προφανώς ειναι δύσκολο να ζήσεις με 600 ευρώ αλλα οπως λες είναι καλύτερο απο το 0. Οταν ένας εργαζόμενος λέει οτι δέχομαι μείωση, προφανώς δεν το κάνει για να βάλει πλάτη, το κάνει γιατι θεωρεί οτι το σεναριο της μειωμένης αμοιβής είναι καλύτερο απο το σενάριο της ανεργίας. Το ερώτημα μου είναι με πιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να ακυρώσει τη συμφωνία αυτή και να πει "δεν με νοιάζει τι θες εσύ, εγω δεν σου επιτρέπω να δουλέψεις με 600 ευρώ" και με βάση πιά λογική ειναι κακός αυτός που καλεί την αστυνομία για να διώξει τύπους που εμποδίζουν τους υπαλλήλους που δέχονται τη μείωση να εργαστούν.
Υπάρχει τεράστια διαφορά. Το πανεπιστήμιο ανοίκει σε όλους μας, οποτε αν η πλειοψηφεία αποφασίσει οτι η κατάληψη του πανεπιστημίου δεν δικαιούται η μειοψηφία να φωνάξει την αστυνομία. Η επιχειρηση του τύπου ομως ΔΕΝ ανοικει στους εργαζομένους του, ακόμα και αν το 99% των εργαζομένων θέλουν κατάληψη η επιχείρηση ανοίκει στον ίδιο. Τώρα οκ, μπορεί να μου πεις οτι είσαι κομουνιστής και δεν θες να έχει ο τύπος την ιδιοκτησία της επιχείρησης, σεβαστό. Αυτό το καταλαβαίνω. Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι πως γίνεται κάποιος απο το υπόλοιπο 90% της κοινωνίας που δεν θέλει την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας να πιστεύει οτι οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να ακυρώνουν συμφωνίες μεταξύ ενηλίκων με το έτσι θέλω. Οποιος απο σας ευκαιρεί ας μου απαντήσει.