Quote Originally Posted by Shadowking View Post
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος που είναι υπέρ των συνδικαλιστών αλλα δεν θεωρεί εαυτόν μαρξιστή-λενινιστή το σκεπτικό του?

ΟΚ, αν κάποιος πιστεύει σε ένα κράτος που η οικονομία σχεδιάζεται απο το κομουνιστικό κόμμα καταλαβαίνω το σκεπτικό "οι καπιταλιστές είναι άχρηστοι στην κοινωνία αρα πρέπει να είμαστε εναντίον τους παντού και πάντα γιατι εμποδίζουν την εγκαθύδρυση σοσιαλιστικού καθεστώτος χωρίς να προσφέρουν κατι στην κοινωνία". Αυτό το σκεπτικό το καταλαβαίνω.

Για τους υπόλοιπους, ΓΟΥΑΤ ΔΕ ΦΑΚ??? Δηλαδή οκ, ο εργοδότης προσφέρει μείωση των αποδοχών και οι συνδικαλιστές διαφωνούν. Δικαιωμά τους. Επίσης δικαίωμά τους να πούνε στα μέλη τους οτι αν υπογράψουν με μειωμένους μισθούς θα αποβληθούν απο το συνδικάτο. Με ποιό δικαίωμα όμως κάνουν κατάληψη στο κτήριο για να μήν επιτραπεί η σύναψη συμβολαίου στους εργαζομένους που είναι διατεθημένοι να υπογράψουν με μειωμένες αποδοχές? Θέλω να πώ, αν κάποιος εργαζόμενος είναι ΝΟΥ ΔΟΥ και δεν θεωρεί άδικο να μειώσει τις αποδοχές του, με ποιό δικαίωμα μπορεί ενας συνδικαλιστής να του το απαγορέψει? ΟΚ, αν είναι κάποιος μαρξιστής-λενινιστής θα πεί οτι τέτιοι εργαζόμενοι είναι τυφλοί και δεν βλέπουν οτι ο καπιταλιστής τους ρίχνει οποτε οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να του απαγορέψουν να υπογράψει γιατι το κομμα ξερει καλύτερα τι τους συμφέρει. Για τους υπόλοιπους όμως, παρακαλώ εξηγήστε μου πως γινεται:

1. Δυο ενήληκες να θέλουν να υπογράψουν ενα συμβόλαιο αλλα οι συνδικαλιστές να μην τους αναγνορίζουν το δικαίωμα και αυτός που θεωρείται ο καλός της υπόθεσης να είναι αυτος που λεει "δεν με νοιάζει αν συμφωνήσατε μεταξύ σας, αν δεν πάρετε άδεια απο εμένα θα σας εμποδίσω να προβείτε στη συμφωνία που θέλετε να κάνετε".

2. Οταν ο εργοδότης καλεί την αστυνομία για να διώξει τους συνδικαλιστές απο τον χώρο που του ανοίκει να θεωρείται κακός. Δηλαδή αν εσείς προσλάβετε εναν υδραυλικό να σας ξεβουλώσει τη βρύση για 10 ευρώ και ξαφνικά μπει μεσα στην κουζίνα σας το ΠΑΜΕ και πει οτι "οχι, αν δεν πληρώσεις τουλάχιστον 20 ευρώ οχι μόνο δεν θα τον αφήσουμε να σου ξεβουλώσει τη βρύση αλλα θα κάτσουμε στην κουζίνα σου και εσύ κάτσε και πλύνε τα πιάτα στην μπανιέρα μεχρι να δεχτείς τους όρους μας", δεν θα καλούσατε την αστυνομία?

Τα παραπάνω τα ρωτάω με ειλικρινέστατες προθέσεις γιατι πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως γινεται καποιος μη κομμουνιστής να είναι υπέρ των συνδικαλιστών σε τέτοιες περιπτώσεις.