Quote Originally Posted by 00i00 View Post
ο Χριστοδουλος Χαλαρης εχει κανει και δουλειες με οργανα ''αλλοθρησκων''...και φυσικα τσιμουδια για τις κλεψιες...αληθεια για να το παμε στο μουσικο.....
τις πιπουλες τις αραβικες πως τις λες? πες με τιποτα για μπουζουκι και ιστορια να καει το συμπανς
Δεν τις ξέρω, πρώτη φορά τις ακούω. Από βυζαντινή μουσική μπορώ να σου πω μόνο για αυτή που διατηρείται ακόμα στην εκκλησία, η οποία βασίζεται στους αρχαίους ελληνικούς ήχους (από καμια δεκαπεντάρα μεριά-θα σε γελάσω, δεν θυμάμαι ακριβώς, υπάρχουν οι και με δάνεια από την περσική μουσική (και αυτοί το ίδιο-πολύ τριβή) με λίγο από την εβραϊκή μουσική που είχαν στους ναούς. Τώρα για τα κανονάκια και τις υδραυλωτές πώς-τις-λέγανε και αυτά, δεν σκαμπάζω πολύ. Ούτε ξέρω τι έκανε ακριβώς ο Χάλαρης. Μια διάλεξή του άκουσα και από εκεί αναπαράγω για τα χιλιάδες έργα μουσικής που βρέθηκαν και ότι προσπαθούν να μετατρέψουν τις παρτιτούρες, να κατασκευάσουν τα όργανα και να τα διδάξουν και σε κόσμο, πριν τα ηχογραφήσουν. Τώρα αν είναι απατεώνας, δεν το ξέρω, σοβαρός μου φάνηκε αλλά ήμουν και 17 χρονών τότε.