Ε, δεν ξέρω μινμιν, κάτι CD κυκλοφόρησε ο Χάλαρης νομίζω με τα αυθεντικά όργανα πριν κάποια χρόνια, μια φορά τα άκουσα, κάτι σαν έντεχνα μου φανήκανε στο πιο έθνικ, εγώ θρας άκουγα, δεν ασχολήθηκα. Τα έχουν οι γονείς μου όμως και μπορώ να τσεκάρω κάποια στιγμή για ένα δείγμα.

Τώρα για το αν το βυζάντιο είναι το ίδιο πράγμα με τους φεουδάρχες και τις παπικές αυτοκρατορίες, με τις ιερές εξετάσεις και τις σταυροφορίες, όχι, δεν είναι το ίδιο. Ούτε οι υπήκοοι ήταν στην ίδια μοίρα, ούτε οι ίδιες αναταραχές υπήρχαν (περιμένω τα αντίστοιχα peasant revolts ε; ), γενικότερα, μια πιο υγιής αυτοκρατορία για τα δεδομένα της εποχής και επιμένω, πιο εντυπωσιακή από ότι αντιλαμβάνεται ο μέσος άνθρωπος, είτε αφορά την ιατρική, την διοικητική λειτουργία, την αρχιτεκτονική, την μηχανική, το quality of life τέλος πάντων. Γενικότερα (προς animae) το σχόλιο μου έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι είναι το βυζάντιο, σαν να πρόκειται για μια περίοδο που κράτησε ξέρωγώ έναν αιώνα και πέρασε και δεν ακούμπησε γιατί ήταν όλα σκοτάδια, χριστόδουλος επί χίλια ένα πράμα. Μπορεί και να υπερβάλλω φυσικά.