Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
Για μένα έχει ηθική η στάση μου, από τη στιγμή που δεν κλέβω κανένα νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να μη θέλω να στηρίξω αυτούς που ζουν σε βάρος μου, δε μου αρκεί το "συμπορεύσου με αυτούς που ζουν σε βάρος σου λιγότερο". Το πληρώνω το τίμημα και θα το πληρώσω πιο ακριβά στο άμεσο μέλλον, αλλά δε θα τους στηρίξω τους μαλάκες.

Γενικά έχετε ανάγει το "πάω σε πορεία" σε Ύψιστη Ενέργεια του Συνειδητοποιημένου Ανθρώπου, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, ας ήταν περισσότερο άνθρωποι οι μισοί απόσους πάνε σε πορείες και θα ήταν καλύτερα όλα.
Το υπεραπλουστεύεις το θέμα. Ωραία, μπορεί να μη στηρίζεις "τους μαλάκες τους δημ. υπαλλήλους", όμως με το να μη διαμαρτύρεσαι και να δέχεσαι όλα τα μέτρα στη μούγκα στηρίζεις κανονικότατα τους άλλους μαλάκες, τους μεγαλύτερους.
Όσο για τις πορείες και το πόσο άνθρωποι είναι όσοι πάνε σε πορείες, συμφωνώ, αλλά το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Μη σου πω ότι και μόνο το να πηγαίνεις σε πορείες σε κάνει πιο άνθρωπο. Αλλά ναι, δεν είναι ίσως η Ύψιστη ή η μοναδική ενέργεια, όμως είναι η μόνη δημόσια δήλωση διαμαρτυρίας που καταγράφεται. Δηλαδή καλό είναι και να τα λέμε στο φόρουμ, αλλά μάλλον περισσότερο ως μέσο μήπως κατέβουν περισσότεροι γιατί εκεί είναι που μετράει. Αν το δεις ως δημόσια δήλωση αντίθεσης, τότε ναι, είναι πολύ πολύ σημαντική η συμμετοχή σε μια πορεία (γιατί το να διαφωνείς και να το λες απλά στους φίλους σου δεν έχει κάποια άμεση πρακτική σημασία). Φυσικά και δε σε απαλλάσσει από το καθήκον να είσαι όσο περισσότερο άνθρωπος μπορείς, αλλά ποιος είπε κάτι τέτοιο;