Dragonlord διάβασα προσεκτικά όλο το thread και θέλω να σου πω δυο πράγματα, εσένα κι όποιου άλλου είναι διατεθειμένος να συζητήσει σαν άνθρωπος.

Οκέι, κρίση φάση και τα λοιπά. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι λόγω πολιτικής διαφθοράς, ανεπάρκειας ελέγχου εισοδημάτων, νοοτροπίας των υδραυλικών (αυτοί φταίνε) που αναφέρει ο Αμνήζιακ (και ισχύει) έχουμε βρεθεί σ' αυτό το σημείο. Άλλοι έχουν μικρότερο μερίδιο ευθύνης, άλλοι μεγαλύτερο. Από 'κει και πέρα τι; Γιατί πορεία; Γιατί αντιδράσεις; Γιατί (πολύ περισσότερο) μπάχαλα και αντιμπατσικό ακόμα και εδώ; Υπάρχει κάποια άλλη λύση; Υπάρχει τρόπος να βγούμε από αυτήν την κατάσταση χωρίς αντιλαικά μέτρα; Υπάρχει κάτι πέρα από την αληθή (for what it's worth) δήλωση "Εσείς μας γαμούσατε και μας φέρατε μέχρι εδώ και τώρα θέλετε να μας ξαναγαμήσετε για να βγούμε από 'δω, λολς.";

Γιατί οι αριστερές δυνάμεις δεν κοιτάνε να πιέσουν ώστε να κάνουν τα μέτρα εξόδου από την κρίση όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινα και ήπια και αντιδρούν μ' έναν στείρο τρόπο (μιλάω από ανακοινώσεις και συζητήσεις με αριστερούς) "ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ/ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΡΗΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ"; Πώς; Πιο συγκεκριμένα; Και είναι ρεαλιστικό κάτι τέτοιο εν καπιταλισμώ; Χωρίς να πάρουμε πούλο από την Ευροζώνη και καλή επιστροφή στη δραχμή ξέρω 'γω. Γιατί αυτό που βλέπω είναι ένα πάγιο αίτημα "ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΜΕΤΡΑ ΣΑΣ" και τα ρέστα χωρίς μεγάλη τεκμηρίωση από πίσω του τι πρέπει να γίνει, ποιός πού και γιατί. Λες και αντιδρά ανακλαστικά η αριστερά ακολουθώντας ένα σκεπτικό "α, μάλλον έτσι θα πρέπει να περιμένουν ν' αντιδράσω οι ψηφοφόροι μου" σ' ένα πλαίσιο τελείως επικοινωνιακό και καθόλου πρακτικό/οικονομικό.

Πρακτικά. Εδώ. Στα μάτια να με κοιτάς. Κατάσταση Α. Ανεπιθύμητη. Είμαστε τα κάτω. Μήπως πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε για να βγούμε απ' αυτήν την κατάσταση και να πληγούν τα συμφέροντά μας όσο γίνεται λιγότερο; Κι αν τέλος πάντων δεν έχουμε τέτοια πρόταση κάντε μια πορεία με πανώ "ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΛΕΝΙΝ ΤΩΡΑ". Μια τόσο ξεροκέφαλη στάση στείρας άρνησης των μέτρων σ' αυτήν την κατάσταση δεν καταλαβαίνω που οδηγεί και τι λύσεις δίνει. Αν γυρίσουμε στη δραχμούλα μας την μεγαλύτερη ΠΟΥΤΣΑ δεν θα την φάει το Κεφάλαιο, να 'στε σίγουροι.