Πηγή: http://www.electricrequiem.com/forum...rum-twra/page7
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το έβαλα σε αυτό το σέκσιον, έτσι?
Θενκς. :teddy:
Printable View
Πηγή: http://www.electricrequiem.com/forum...rum-twra/page7
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το έβαλα σε αυτό το σέκσιον, έτσι?
Θενκς. :teddy:
Η ειρωνεία για κάποιους ανθρώπους είναι "cool", προσφέρει διασκέδαση, γέλιο, χαρά και ένα αίσθημα αυτοεκτίμησης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για εκείνον τον οποίο προορίζεται η ειρωνεία, τις περισσότερες φορές υπάρχουν θιγμένοι και φουρκισμένοι τύποι που αντιδρούν με διάφορους τρόπους άμυνας. Όλα ξεκινάνε από το πόσο σοβαρά κάποιοι συζητούν σ' ένα φόρουμ, από διαφορετική σκοπιά ποστάρει ο phthoggon και από τελείως διαφορετική ο razor. Φυσικά υπάρχουν και ενδιάμεσες περιπτώσεις που αψυχολόγητα μερικές φορές είναι σοβαροί και κάποιες άλλες κάνουν πλάκα. Άλλο ένα θέμα με την ειρωνεία είναι οτι χρησιμοποιείται διαφορετικα από άνθρωπο σε άνθρωπο, υπάρχει ειρωνεία καλοπροαίρετη η οποία γίνεται και πολλές φορές γελάμε όλοι, υπάρχει και η ειρωνεία που θέλει να βρει συγκεκριμένους στόχους για να τους κατακεραυνώσει και να τους μειώσει. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν, μπορεί ο candiru ας πούμε να λέει για το panopticum και το ocean των isis και να θέλω για μια φορά ακόμα να το ειρωνευτώ αλλά τελικά καταλαβαίνω ότι δεν έχει και πολύ νόημα γιατί ο candiru θα λέει μονίμως τις ίδιες πετυχημένες ατάκες κι εγώ θα καταντήσω γραφικός. Μπορεί η faithfails να λέει τις μαλακιάρες της ζωής της και για χάρη της δημοκρατίας μας να μην το βουλώνει, τότε ο phantom duck θα ειρωνευτεί και θα βρίσει άσχημα (μπορεί και να την σκοτώσει!) και θα την πει ηλίθια γιατί η τύπισσα λέει παρανοϊκά πράγματα (έτσι φαίνονται σ'αυτον δηλαδή, οκ και σε πολλους ακομα!) και δεν το αντιλαμβάνεται. Οι φίλοι του phantom duck του έχουν πει οτι ειναι εξυπνος, και πράγματι κοιτώντας τους παλιούς του συμμαθητές για κάποιο λόγο πιστεύει ότι έτσι είναι. Ο ικόνοκλαστ είναι κι αυτός έξυπνος, να δες που βρίζει το μισό φόρουμ και παρόλα αυτά τον θεωρούμε έξυπνο. Η εξυπνάδα όμως δεν συμβαδίζει πάντα με μια ανθρώπινη προσέγγιση και κατανόηση που εσύ επιζητάς να υπάρχει. Ο λόγος του καρχαρτ, του ικονοκλαστ, της ταμαγκοθι και όλων αυτών των φίλων επιπέδου είναι ένα μεγάλο ατού για να τους θεωρήσεις έξυπνους, ο λόγος πάντα γοήτευε τους ανθρώπους και ακόμα τους γοητεύει, γι'αυτό για το ένα καλό που θα πουν, κάποιος είναι ικανός να τους συγχωρήσει 10 ειρωνείες. Η υπομονή με τους ανθρώπους είναι ένα άλλο πράγμα από την άλλη, δεν νομίζω ότι μπορει ο καθε ένας από εμάς να ασχολείται ξεχωριστά με την κάθε περιπτωση ανθρώπου για καθε θεμα ξεχωριστα σε ένα φόρουμ, έχουμε και ζωές. Ο ικονοκλαστ εχει δει 10 ποστ του κρουξ και 10 αντιδράσεις του, έχει συμπεράνει 10 πράγματα γι'αυτόν, οπότε με την επόμενη μαλακία που θα πει ο krux (κατα τον ικονοκλαστ) και δεν θα του αρεσει, θα τον ειρωνευτει. Δεν έχει όρεξη για μια φορα να μπει στην φάση του να κάθεται να εξηγεί στον Krux γιατί κάνει λάθος (κι άλλωστε αυτό δεν θα ήταν τόσο κουλ από μια εύκολη ειρωνεία!)
Για να κλείσω γιατί παίζει να μην βγάζω και πολύ νόημα αλλά δεν πειράζει (ρίχτε μούτζες άφοβα, the new cool), όλα αυτά που λες έχουν να κάνουν με την οπτική των ανθρώπων για κάποια πράγματα όπως ένα φόρουμ στο ιντερνετ και η συμπεριφορα τους σε αυτό, το οτι δεν μπορουν να αντιληφθούν γιατί σε κάποιον θα γίνουν ενοχλητικοί (π.χ. το παράδειγμα του Dragonlord που απορεί με την αντίδραση του Ford), και όλο αυτό δημιουργεί ό,τι δημιουργεί. Ο καλύτερος τρόπος δε για να καταλάβεις τι γίνεται, είναι να εξετάσεις την ψυχολογία καθενός ανθρώπου ξεχωριστά, τότε θα πάρεις απάντηση στο γιατί οδηγείται πραγματικά στην ειρωνεία κάθε φορά.
Θεέ μου, όταν σου έλεγα να μην απαντήσεις με one liner, δε το περίμενα αυτό! Μπίγκεστ Βικότνι ποστ έβερ. Θα σχολιάσω κάποια στιγμή αργότερα.
Οταν το meta-content υπερβαινει το content, πως το λενε Βικινγκ μου;
λέγεται, κατά το αρχαίο ρητό των Υπερβορείων, όταν πολεμάς την άβυσσο, τότε θα σου πετάξει προς τα πίσω τα ίδια σου τα όπλα. Δε κάνω όμως θρέντ για την αποδοχή της πλειοψηφίας, κάνω για να προσεγγίσω μερικούς ανθρώπους που με ενδιαφέρουν εμένα, και για τα υπόλοιπα, ότι αντίκτυπο υπάρχει για μένα θετικό είναι. :dwink:
αυτό είναι ακριβώς που μου είπε και ο λόκι στο εμεσέν. Νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι απλά η αδυναμία της βαριεστημάρας που λέγαμε με τον ντράγκονλορντ, να ασχοληθείς για να προχωρήσεις μία επαφή με άτομα τα οποία βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από εσένα, είτε είναι "διαφορετικοί" είτε έστω και "χαζοί", την ύπαρξη των οποίων δεν αμφισβητώ. Αλλά πάντοτε ακόμα και στην πιο λεπτή ειρωνία, υπάρχει το σπάργανο του "είμαι υπεράνω από εσένα" που περνάει πλάγια, η ίδια λογική, σε ένα καθημερινό, ίσως υποσυνείδητο, πλαίσιο, που πολλά πολλά βήματα παραπέρα και αφού μετουσιωθεί από αποφυγή σε απέχθεια και απαξίωση, καταλήγει στη βία και στην εξουσία, την βία και την εξουσία πολλών διαφορετικών τρόπων και ορισμών. Για αυτό με ενδιαφέρει η άποψη αυτών που ενστερνίζονται την κοινωνική απαξίωση, είτε των χαζών, είτε των αδύναμων, των φολς, των φλώρων, δε ξέρω τι, σαν μία πολιτική ζωής, σαν ένα πιστεύω.Quote:
Originally Posted by 12 stars circle your brow
Νομίζω ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να δούμε το θέμα έξω από τη πλευρά του φόρουμ, για αυτό και άλλωστε το πήγα εδώ πέρα το τόπικ. Για μένα, η απαξίωση οποιοδήποτε είδους καταλήγει στην αδράνεια, στην κοινωνική αδράνεια, από το να συνεχίζεις μία συζήτηση ξέρω γω στη δουλειά σου με ένα άτομο που η συντηριτικοεθνικιστοάποψή του σε ανατριχιάζει, μέχρι την πολιτική αδράνεια, εφόσον κάποιος ενοχλείται τόσο πολύ από τους βλάκες και ενοχλητικούς πολλούς γιατί να κάνει κάτι για αυτούς? Είναι τυχαίο που σε τόσα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που μπορώ να σκεφτώ, η απαξίωση μετουσιώνεται σε έλλειψη πολιτικής θέσης και δράσης? Πως πρέπει κάποιος να αντιμετωπίζει τους χαζούς, τους επιθετικούς, τους αναίσθητους? Πόση διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον ελιτισμό που τον έχουμε πολύ καραμέλα εδώ, και το φασισμό? (όχι το ιστορικό κίνημα, ρωχάμη, ξέρεις τι εννοώ)
(πλζ λίγα ποστ τύπου αμνίζιακ φάση οκ θα σταματήσω την ειρωνία για να μην έρθει ο παπαδόπουλος αν γίνεται.)
@Βικοτνικ: Έχω νομίζω 5-6 φορές το (βικοτ)νικ μου στο ποστ σου οπότε φίλε βικοτνικ θα κάνω κι εγώ ένα ποστ που θα λέω πολλές φορές "βικότνικ" για να μη φανεί ότι αυτό το θρεντ είναι φτιαγμένο πιο πολύ για κάποιον ικόνοκλαστ και όχι για κάποιον βικότνικ.
Θα εξηγήσω την προσωπική μου στάση και μετά θα καταλήξω στο οντοπικ!Λοιπόν, οι παραπάνω προτάσεις λένε αποκλειστικά ψέματα. Στην πραγματικότητα εγώ προσωπικά έχω συνήθως όλη τη διάθεση να συζητήσω πολύ ευγενικά με οποιονδήποτε αρκεί να μην είναι μαλάκας. Υπάρχουν δεκάδες γιουζερ του φλόρο που είναι πιο μεταλάδες απο τον κρουξ, γράφουν επίσης ρηβιου και λένε πράγματα για τις μουσικές που αγαπούν, τοποθετούνται επίσης και σε άλλα σημεία του φορουμ και είναι συμπαθέστατοι, ΔΕΝ λένε μαλακίες και δεν δίνουν πουθενά δικαίωμα για φλεημς και μπινελίκια. Χαρακτηριστικές περίπτωσεις: witchkiller, guardianofivorytower, eleventh guardian, psychotron, jim dandy mangrum μόνο απο τους μεταλάδες και πάρα πολλοί ακόμα αγαπητοί χρήστες γενικά. Υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι ήπιοι, είναι τρολς η/και γράφουν επιθετικά αλλά με τους οποιούς δεν έχω κοντράρει ποτέ και καναδυό τους αγαπώ, ραπαπαρια, razor κλπ.
Αν εγώ τυχαίνει να βρίζω τον κρουξ απο ένα σημείο και μετά αυτό προκύπτει απο μια αλυσίδα συμβάντων που περιλαμβάνει το ότι γράφονται πράγματα όπως "ο θόδωρας lightsaber έφτιαξε το τολμηρότερο εγχείρημα στην ιστορία του μέταλ", "techno είναι ο chimo bayo και το μακαρένα", "δε ξέρω τι ακριβώς κονσεπτ υπάρχει στο murder of crows αλλά σίγουρα τα πηδάει όλα γιατί είναι devon" για να μην πιάσω ζητήματα πολιτικής. O μαλάκας χρήστης για μένα δεν είναι αυτός που γράφει τα παραπάνω -που στ' αρχίδια μου- είναι αυτός που όταν κάποιος του τα υποδείξει και μπει σε αντιπαράθεση για να του εξηγήσει που είναι η μαλακία θα αρχίσει να κοντράρει με άμυνες του τύπου "είσαι σπυριάρης, φάε τα λεφτά του μπαμπά σου, ήσουνα σπέρμα όταν εγώ ακουγα τις τεκνο μου" κλπ. Ακόμα και σε ένα τέτοιο μαλάκα εγώ αρκετές φορές κάθομαι να εξηγήσω πολύ ευγενικά τις απόψεις μου όπως για παράδειγμα κάνω εδώ φίλε βικότνικ. Και εδώ είναι τελειωτική η διαφορά γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ χρήστης δεν είναι αυτός που κάνει και τα παραπάνω -που ψιλοσταρχίδια μου- αλλά αυτός που δεν θα απαντήσει ποτέ στα πραγματικά σοβαρά ποστς σου, όπως ακριβώς κάνει ο κρουξ με το εν λόγω, αλλά θα αναλωθεί στα υπόλοιπα, στα φλεημς, στην ειρωνία και τα τοιαύτα.
Κι εκεί ερχόμαστε στα οντοπικ που είναι μια αιώνια κουραστική κουβέντα που μπορείς να κάνεις με κάποιον σαν τον χελμ ή το φθόγγο και πιθανότατα δεν θα καταλήξετε ποτέ πουθενά γιατί βασίζεται -πιστεύω- σε μια χαωτική διαφορά κουλτούρας στο χιούμορ. Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού, για κάποιους άλλους ο δαλάι κωλοφακιν λάμα και όποια άλλη πουσταδελφή, προσβάλλονται από τους πρώτους και πολύ καλά κάνουν, μπορεί επίσης να υπερασπίζονται και τη χορτοφαγία τους και τα τσακρα τους με τον ίδιο τρόπο και σας αγαπάμε με τον τρόπο μας αλλά παιδιά κάποια στιγμή καταλάβετέ το, στο μπούτσο μας.
ps. inb4 "tl;dr". Γράφονται/αμε δέκα φορές πιο μεγάλα ποστ από αυτό, δέκα αιώνες πριν μάθετε τι σημαίνει, βλάκες δυσλεκτικοί με διάσπαση προσοχής!
και για μένα πολύ γοητευτικός είναι ο maddox και το χιούμορ του 4chan, και μάλιστα πολλές φορές μου αρέσει να το κάνω και γω, αλλά το 4chan παίζει μόνο του με τους δικούς του κανόνες. Ξέρεις πολύ καλά τι θα δεις όταν θα πας εκεί, δε πιάνεται κανένας άσχετος into the crossfire. Αυτό για τα φορουμικά, το ζουμί κατα τ' άλλα νομίζω ότι είναι αλλού. έντιτ; και παρεπιπτόντως, δε με ενόχλησε καθόλου ο μάικλ, τα ποστ των ντράγκονλορντ/ταμαγκόθι με την νοηματοδότηση του χιούμορ ως "αυτή είναι η απάντηση μας στους χαζούς" το έκανε αυτό.
πφ, κοιτα τι συζητανε οι μαλακες
H έννοια του μαλάκας τείνει να προσεγγίζει αυτή του ηλίθιου με μία πρόσθετη δόση κακοβουλίας.
Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) πολύ σοβαρό συγκεκριμένο ποστ.
Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ. Εγώ ο ίδιος δεν το κάνω ιδιαίτερα πάντως. Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψουν οι βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.
Φθόγγε2, πράγματι.
Δηλαδή, ένας έξυπνος χρήστης, με μία πρόσθετη δόση σοφίας.
Είμαι σίγουρος πως δε το κάνεις στον ίδιο βαθμό, και είμαι επίσης πολύ σίγουρος πως η απαξίωσή σου για το θέμα της απαξίωσης irl πηγάζει περισσότερο από το contradiction της πολιτικής ερμηνείας της με την προσωπική σου θέση μέσα σε αυτήν. Είμαι πολύ σίγουρος όμως ότι το φαινόμενο υπάρχει, έστω και εάν σίγουρα δεν φαίνεται με τον ίδιο τρόπο "έξω". Άλλωστε, το φόρουμ και το irl είναι η έκφραση, δεν είναι η γένεση.
Λολ, ακόμα μου φαίνεται αστείο το ότι όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ΔΕΝ έπρεπε να αντιδράσω ειρωνικά σε ποστ τύπου "βάλτε τον ντίο στο λόγκο γιατί είχατε βάλει και τον μαικλτζάκσον", γιατί γενικά δε θεωρώ ότι είμαι από τα άτομα που απαντούν στα πάντα με ειρωνία, αλλά σοβαρά, το να απαντάς στα πάντα με ειρωνία και το να μην απαντάς σε τίποτα με ειρωνία, όσο ηλίθιο κι αν σου φαίνεται, είναι εξίσου ακραία. Στο κάτω κάτω, όλοι λέμε μαλακίες πού και πού, κι εμένα μ'έχουν ειρωνευτεί κι είχαν δίκιο, δεν υπάρχει θέμα, είναι ένας τρόπος ανάδειξης κάποιας μαλακίας. Τώρα το να απαιτεί κάποιος να του μιλάω με σοβαρότητα και σεβασμό όσο μεγάλη μπαρούφα κι αν έχει γράψει, και ειδικά σε ένα φόρουμ, νομίζω ότι είναι αρκετά πέρα από τον προσωπικό μου κώδικα του καθωσπρέπει.
Το "σπάργανο του είμαι καλύτερος από σένα" υπάρχει σε πολλές συμπεριφορές, πχ στην επιμονή του φορντ και τη δική σου να αναδείξετε το πόσο αντιμετωπίζετε τους συνανθρώπους σας με σεβασμό και ευαισθησία σε αντίθεση με όσους τολμούν να ειρωνεύονται πού και πού (φτάνοντας στην πορεία να τους πεις μέχρι και σκατόψυχους).
Ε, αυτά.
Υπάρχει παντού, υπάρχει σε κάθε συζήτηση, στο όταν λες για τέχνη, ποδόσφαιρο, στο όταν κάνεις σεξ, όταν προσπαθείς να βοηθήσεις κάποιον άλλον (στη φιλανθρωπία πχ για το πιο κλασικό πολιτικό παράδειγμα). Αλλά δε σημαίνει ότι τίποτα από τα παραπάνω είναι "τα ίδια". Εγώ θέλω να κριτικάρω αυτή τη συμπεριφορά στην οποία βλέπω πολλά τέτοια "σπάργανα". Επίσης, δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα, δεν είμαι τέλειος ούτε ανώτερος από εσένα. Η συνειδητοποίηση και η επικοινωνία είναι πράγματα που με ενδιαφέρουν παραπάνω από το να φαίνομαι γαμάτος. Χωρίς να σου λέω ότι το να φαίνομαι γαμάτος δε με ενδιαφέρει καθόλου.
Ρωχάμη, όλα είναι υποκειμενικά, και όλα είναι πάλη για ετεροπροσδιορισμό. Για αυτό ίσως δεν είναι και τόσο αναγκαία.
Λες μαλακιες μετροσεξουαλ φθογγε παντως. Ο ικονοκλαστ καπου το παει, το χανει στα σημεια ομως. Ντραγκονλορντ, με τη σταση του στο συγκεκριμενο ζητημα, ανεκδιηγητος (!).
Τεσπα, καλως εχοντων των πραγματων, αυριο ενα τελευταιο ποστ, τωρα πρεπει να την κανω απο εδω!
take care everyone
Πολύ βολικό να κάνεις γενικεύσεις και ισοπεδώσεις για να καταλήξεις να βγεις και από πάνω Πάνο!
1. Η ένστασή μου αφορούσε ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο και εξήγησα πάρα πολύ απλά και όμορφα. Δες το πρώτο-πρώτο ποστ μου στο φλεγόμενο θρεντ της μούντζας.
2. Δεν έχω πρόβλημα με την ειρωνεία γενικά και αυτούς που ειρωνεύονται "πού και πού", είχα πρόβλημα πολύ συγκεκριμένο για πολύ συγκεκριμένο λόγο, το οποίο φρόντισες και εσύ και το ταμαγκόθι να το τραβήξετε πολύ παραπέρα, πρώτον λέγοντας ότι δουλεύετε τους χαζούς που θέλανε Ντίο (το οποίο ονόμασα κακόγουστο και άκομψο δεδομένης της στιγμής, δεν τη λες πια και τόσο μικρό σπίτι στο λιβάδι ευαισθησία) και δεύτερον επιμένοντας όταν σου την είπα(με) για αυτή τη στάση να πουλάτε ειρωνεία, δηθενισμό, κέφι και εξυπνάδα, το οποίο από μόνο του είναι ειρωνικό γιατί είχες κολλήσει ότι υπερασπίζομαι την μνήμη του Dio που την αμαυρώνει ο MJ σαν γραφικός μεταλλάς να πούμε.
Λοιπόν, όλα αυτά απέχουν αρκετά από το να το παίζω υπεράνω άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή σέβεται τον συνάνθρωπό του και δεν είμαι δα και τόσο πια χαζός ή υποκριτής που απαιτώ σεβασμό παντού και πάντα στο φόρουμ όταν σε αποκαλώ παπάρα και σου ρίχνω μούτζες σύννεφο, προφανώς και ενοχλούμαι από κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Δεν είμαι ο Σέλντον, γνωρίζω το κόνσεπτ της ειρωνείας και του σαρκασμού, το οποίο χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά στην ζωή μου, απλά τραβώντας μια γραμμή. Δεν είναι παράλογη η γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα, ένας άνθρωπος πέθανε που τον αγαπάνε πολύ και σφόδρα, πόση αυτοσυγκράτηση χρειάζεσαι πια;
Οντόπικ, το νετ σαν μέσο προφανώς και επιτρέπει πολύ πιο ελαστικά όρια στην καφρίλα και ωραία όλα αυτά, απλά όταν βλέπεις ξώφθαλμα ότι τον άλλο τον ενοχλείς και στενοχωριέται, το ύφος σου και η απάντησή σου κρίνουν γενικά τι σεβασμό του έχεις σαν άτομο, είναι πάρα πολύ απλό νομίζω. Αυτά δεν προκύπτουν από την μια στιγμή στην άλλη, βγαίνουν με τον καιρό και υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν τον κόπο να μιλήσουν σαν πουσταδερφές και να στο πουν και ευθέως. Εκεί για μένα δεν παίζει καμία δικαιολογία τύπου "είναι φόρουμ, πώς κάνεις έτσι;", κρίνεσαι πλέον ως άτομο γενικά, όχι ως ιντερνετική περσόνα. Αν είναι "στο μπούτσο μας" η τελική αντιμετώπιση, μεγειά σου και χαρά σου αδερφέ, δε θα σου πω εγώ ποιος θα είσαι και τι θα κάνεις, αλλά μην κάνεις και εσύ μετά τον απορημένο "πώς κάνει έτσι;" αν σε πει μαλάκα, τον έχεις κλάσει στη μάπα. Και όπως έλεγα και πριν, καλό είναι να βγαίνει αυτό σιγά-σιγά προς τα έξω να ξέρει και ο καθένας τι απαιτήσεις να έχει από τον καθένα.
Τα λέω με αφορμή το τελευταίο θέμα, αλλά είναι πολύ γενικά αυτά που λέω. Δεν θα πω ονόματα "μαλακισμένων" χρηστών (με τον ορισμό του φθόγγου) διότι οι συμπεριφορές τείνουν να αφορούν συγκεκριμένα ζευγάρια συνομιλητών, τα ονόματα που ανέφερε ο Σπύρος από την άλλη πλευρά όμως, των easy going συμπαθέστατων χρηστών με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
νιτσε στο ER μου!!! :pink:
αυτο ακριβως!
ειναι χαζο να κρινεις τον αλλο σαν ανθρωπο απο την φορουμικη περσονα του! νομιζω ο ford το ανεφερε και αν το κανει του λεω ευγενικα να το ξανασκεφτει και να δει ποσο λαθος ειναι!
η απαξιωση και η ERωνια ειναι αυτα που με κρατησαν εμενα στο φορουμ αλλα γιατι παντα πιστευα οτι γινονται υπο το πρισμα οτι ειναι ενα φορουμ!!
αυτο νομιζω πως πιστευουν και πολλοι αλλοι χρηστες αν κρινω σωστα απο την χρηση του "το ER που θελουμε" το οποιο αναφερεται συνηθως σε ποστς τυπου Ραζορ (που ολοι λατρευουμε)! νομιζω οτι ενα τετοιο θρεντ δεν βγαζει ΠΟΥΘΕΝΑ καθως η φυση της συζητησης ευννοει μονο την διαφωνια και οσο κι αν δεν το βλεπετε εδω ολοι συμφωνουμε πανω κατω!
φθογγε αν επιμενεις οτι το θρεντ ειναι και/μονο για τα εξωφορουμικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι πρωτα ηρθε η "ανωτεροτητα" και μετα η ειρωνια! οχι το αντιθετο! ενας ανθρωπος που δεν νιωθει ανωτερος δεν θα ειρωνευτει! αρα καλυτερα να ψαξουμε την ριζα του γιατι καποιος καταληγει να νιωθει ανωτερος του συνανθρωπου του!
Spoiler
Ford Perfect και φθόγγε, προσωπικά νομίζω ότι ασχολείστε υπερβολικά. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που υπάρχει το ER, δε νομίζετε ότι είναι λίγο άκυρο να προσπαθείτε να πείσετε το οποιονδήποτε εδώ μέσα; Είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα άνω των 25, νομίζω ότι είναι ανέφικτο το να πετύχεις μία αλλαγή συμπεριφοράς ή μία συγγνώμη ή οτιδήποτε επιδιώκετε μέσω αυτού του φόρουμ. Επειδή βέβαια και μένα με ενόχλησε η συμπεριφορά του ντραγκ και της ταμα, ασχέτως αν θεωρώ το θέμα όχι_και_τόσο_σημαντικό, θεωρώ ας πούμε υγιές ότι το συζητήσατε και έγινε τέλσπα ένα νταραβέρι. Αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα πρέπει όσα έγιναν να τα λάβουν ο ντρακ και η ταμα υπόψιν και να σκεφτούν, αλλά ΟΚ δε νομίζω ότι αξίζει δικό του τόπικ το συγκεκριμένο. Εγώ να ξέρετε πάντως, σας αγαπάω όλους :*
Οταν βρειτε το φορουμ που δε θα εχει πουτσοειρωνειες, πειτε το και σε μενα να παμε να το διορθωσουμε!
Και λιγο πιο σοβαρα, ειναι ενοχλητικο οταν καποιος το κανει συνεχεια, και κυριως οταν το κανει σε συγκεκριμενα ατομα (πολλες φορες με υπερβολη επειδη δεν παει το συγκεκριμενο ατομο). Αν καποιος κανει του ιδιου τυπου ειρωνεια προς οποιονδηποτε χρηστη (οπως για παραδειγμα ο Αμνιζιακ) τοτε καταληγει αγαπητος απο ολους και αλλα τετοια γκει πραγματα. Φθογκε δεν πολυκαταλαβα την αρχικη σου ερωτηση να πω την αληθεια, αν εχει καποια ηθικη προεκταση ή αν απλα ειναι τοπικ "σκεφτομαι και γραφω" οπως ειναι μεχρι τωρα δηλαδη.
http://www.famousingreece.com/showgroups.php
tsekaroume admin ;)
Ο κόσμος αυτός θα ήταν τραγικά βαρετός χωρίς την ειρωνία. Τώρα το πως φτάνει κανείς από την αγνή και αμόλυντη ειρωνία στο μίσος, την απαξίωση και την σκατοψυχία, έχει όντως να κάνει με την ψυχολογία του καθενός αλλά και με τη σχέση του με τον εκάστοτε χρήστη ή την εικόνα που έχει σχηματίσει γι'αυτον για τους Α,Β λόγους, συμπεριφορά που προσωπικά κατακρίνω. Ιντερνετ ή όχι, μου τη βιδώνει όταν βλέπω κάποιους να ξεχνάνε πως μιλάνε σε ανθρώπους κι οχι άψυχα bots.
Άντε, ας γράψω και σήμερα την γκέι σοβαρή παπαριά μου αφού δεν έχουμε ακόμα δουλειά. Θα πιαστώ από αυτό που είπε ο φίξξξερ, νομίζω ότι άλλο είναι να ειρωνεύεσαι συνέχεια και συγκεκριμένα άτομα από αυτό που κάνει η ταμαγκόθι ή εγώ. Και νομίζω πως είναι πολύ άκυρο το ότι ξεκίνησε ολόκληρο τέτοιο θρεντ με αφορμή κάτι που έκανα, γιατί εγώ ο ίδιος την έχω πει πάμπολλες φορές σε όποιον έκανε κάτι τέτοιο (πχ ικόνοκλαστ και ούμπου πριν μερικά χρόνια). Επίσης πρέπει να διαχωρίσετε την ειρωνία προς συγκεκριμένες βλακείες που μπορεί να πούμε όλοι και προς άτομα που είναι "εξ ορισμού" βλάκες, ό,τι κι αν πουν (αν και συνήθως το έχουν "κερδίσει" στο παρελθόν). Αυτό πχ είναι κάτι που έχει κάνει ο κάρχαρτ αρκετές φορές και επίσης του την έχω πει. Δηλαδή το ότι κάποιος λέει μια μαλακιάρα και του το δείχνεις με ειρωνικό ή άλλο τρόπο δε σημαίνει αναγκαστικά ότι τον υποβιβάζεις για να επιβιβάσεις (σικ) τον εαυτό σου. Κι εγώ αν πήγαινα στο in.gr και τους πρότεινα να βάλουν την αγιασοφιά στο λόγκο την 25η Μαρτίου "για πλάκα" καλά θα έκαναν αν με ειρωνεύονταν. Τώρα, αν το πρόβλημα είναι ότι περνάμε πού και πού την προσωπική μας αισθητική/χιούμορ/σαρκασμό/αυτοσαρκασμό (πράγματα πολύ υποκειμενικά) μέσα και από τα γραφικά του φόρουμ (πχ σίγουρα άλλος αντί για πινκ και μούτζα θα έβαζε thumbup/thumbdown στη βαθμολογία των ποστ), εντάξει, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα άοσμο σάιτ που δε θα "ενοχλεί" κανέναν. Δε θέλουμε όμως, είναι τόσο απλό. Αν κάποιοι καταπιέζεστε από αυτό το γεγονός, το μόνο που έχω να πω είναι λυπάμαι, πάρτε το πιο χαλαρά γιατί θα βρείτε.
Ο Κοκκαλης πουλαει και σεις ΤΟΜΠΑΙΖΕΤΕ.
Real men use nc :-)
Ψηλε, αμα καποιος ειναι ανωτερος, σιγα μην ειρωνευτει. Δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα με τους ποστ-ροκς, τους φαν βρεταννικης κωμωδιας, κτλ, ΑΛΛΑ σε αλλους τομεις, οπου εχω εγω δει ατομα ανωτερα ομως, low profile και συζητηση ειδα. Ειρωνια συνηθως βλεπω απο ασχετους (ανασφαλεις που θα λεγε και το κοσμοπολιταν). Απο την αλλη, YMMV.
Οπως εχει πει και καποιος, "οταν φαινεται η φατσα σου ή η ΙΡ σου, εισαι μετρημενος" :)
Αφηνοντας απεξω πριβε και εμπορικα φορα, ναι ρε μαλακα, υπαρχουν πολλα φορα χωρις πουτσοειρωνιες και αμα πας εσυ (και ο καθε εσυ) να τα "διορθωσεις", η φαπα θα παει συννεφο.
Βαλε εισαγωγικα, κανε το η ελιτ στο "οι ελιτ/παρεες/cargo cult" και εισαι μεσα!
Οποτε παμε παλι στο υποκειμενικο κριτηριο, δηλαδη στην Αφετηρια, που λεγαμε και στη Μονοπολη. Do not pass Go! do not collect $200.
Σε οτι αφορα το ratio content/meta-content, οσοι το πιασατε το πιασατε.
Αυτα προς το παρων!
Στην τελική αυτο ειναι που διαχωρίζει το παρον φορουμ σε σχεση με τα αλλα 'τυπου ροκιν'. Πιο ενηλικο, πιο μπαχαλο..
...αλλα ολα ξεκινανε και σταματουν στο ποσο σοβαρα ή οχι παιρνεις τον εαυτο σου.
Και τα λεγομενα τα δικα σου και τον αλλον χρηστων ειδικοτερα. Εξυπνος ή μη, ολοι θελουνε τον χρονο προσαρμογης σε ενα φορουμ σαν και αυτο.
Στις προσωπικες επιθεσεις, πολλες φορες ειναι δυσδιακριτα τα ορια μεταξυ προσωπικης εμπαθειας και απλης ειρωνειας (βασικο συστατικο του ER).
Το οτι καποιοι απο δω μεσα γνωριζονται και προσωπικα, μπερδευει και αλλο τα πραγματα. Ειδικα στις διαφωνιες..
Αυτα τα gay, άοσμα απο μενα...
Εντιτ: Στραβωμάρα..
Ε μεγάλη αλήθεια, τι να λέμε, και λόγος που μερικοί δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε σε κάποια θέματα με τον χελμ πχ. Και μάλλον και με φθόγκο και φορντ.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου (στο έχω ξαναπεί άλλωστε) και με κανέναν άλλο γενικά στο φόρουμ. Μπορείς να έχεις ότι άποψη θέλεις για μένα, είναι δικαίωμα σου όπως είναι και δικό μου. Ξεκίνησα να ποστάρω στο φόρουμ γιατί βρήκα ανθρώπους που μπορούσα να συζητήσω κυρίως για την μουσική που ακούω και με ενδιαφέρει. Ξεκίνησα να κάνω κάτι που με ευχαριστεί πάρα πολύ (reviews για δίσκους που αγαπώ) και θέλω να πιστεύω οτι αρκετοί επωφελήθηκαν απο αυτά. Απο ένα σημείο και μετά (και ίσως γιατί όντως το είχα παρακάνει και το κατανοώ) άρχισα να εισπράττω μόνο ειρωνεία και χαρακτηρισμούς απο άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά τα ακούσματα απλά βρήκαν τον εύκολο στόχο και χτυπούσαν. Και μέσα σε αυτούς ήσουν/είσαι και εσύ δυστυχώς. Ναι έχω γράψει μερικές μαλακιές σε αυτά τα εκατοντάδες ποστς, ναι είμαι λίγο περισσότερο υπερβολικός στον τρόπο που εκφράζομαι, ναι αντιδρώ άσχημα όταν ο άλλος κοροιδεύει αυτό που εγώ αγαπώ, αυτός είμαι και όποια και αν είναι η ελάχιστη άποψη που μπορείς να σχηματίσεις για μένα απο ένα φόρουμ δεν πρόκειται να με κάνει να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτομαι.
Ισως θεωρείς οτι αν σταματήσω να ποστάρω στο φόρουμ θα γλυτώσεις απο ένα τύπο που γράφει καθολικά μαλακίες. Ισως όμως χάσεις και έναν άνθρωπο που έχει τα κότσια να σου μιλάει ντόμπρα για όποιο θέμα τίθεται και δεν κρύβεται πίσω απο πινκζ και αγαπούλες απλά και μόνο για να τα έχει καλά με όλους. Το έχω ξαναπεί οτι η εικόνα μου στο φόρουμ έχει στραπατσαριστεί αλλά δεν μου προκαλεί κανένα ενδιαφερόν γιατί πολύ απλά χέστηκα. Οταν με αποκαλείς και μου συμπεριφέρεσαι ως βλάκα, ηλίθιο, φασίστα, γελοίο, καραγκιόζη μην περιμένεις απο μένα να σκύψω το κεφάλι και να δεχτώ στοργικά την άποψη σου. Εχω εμπειρίες στην ζωή αυτή (όπως ο καθένας), έχω ευθύνες και υποχρεώσεις (όπως ο καθένας), έχω καρδιά και στόμα (όπως όλοι) και δεν δέχομαι απο κανένα μου το βουλώνει.
Το ξαναλέω οτι δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με κάποιον εδώ μέσα. Κανένα. Οτι και αν μου έχει σούρει στο παρελθόν. Και με σένα, και με τον καρχαρτ, και με τον φλούξους, και με τον γκουντσαν και όποιον γενικά. Και είμαι απολύτως σίγουρος οτι αν βρισκόμασταν απο κοντά μια χαρά θα περνούσαμε και όλα θα ήταν τέλεια.
Σταμάτησα ήδη εδώ και καιρό να γράφω για δίσκους, γιατί δεν δέχομαι την λογική που έχουν κάποιοι "έλα να του γαμήσουμε αυτό που αγαπάει". Λογικά σε λίγο καιρό θα σταματήσω να γράφω τελείως γιατί δεν μπορώ σε κάθε ποστ να απολογούμαι για το τι είμαι σαν Χάρης. Ισως τα παραπάνω να σας κάνουν πιο ευτυχισμένους. Εμενα πάντως όχι.
awwwwwww
στο πόσο σοβαρά παίρνεις το οτιδήποτε μάλλον, ντράγκονλορντ.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, εντάξει παιδιά, αφού θεωρείτε πως είστε όλοι τέλειοι και πως φταίει το διάμεσο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, δε χρειάζεται να υπάρχει κανένας προβληματισμός, ας κάνουμε μόνο χαβαλέ. Thnxbai!
νταξ , wtf, τσιλ άουτ παίδες, στο εξής μόνο για μπυρόνια και χαίβη μαίηταλ που το έχουμε.
Προτείνω να καταργηθεί το πόλιτιξ ως διασπαστικό.
Αυτά. Πάω να συνεχίσω το καταναγκαστικό 12ωρο. Φιλούθια.
θέηθφεηλς, νιώθω ότι θέλω να σε βρίσω και να αναιρέσω όσα έγραφα για δέκα ποστ τώρα.
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν ειρωνεύτηκα, κυριολεκτικά το λέω. Δε βλέπω το λόγο να πλακώνεται κανείς με κανέναν, πόσο μάλλον ονλάιν.
έχεις κανα πρόβλημα με το "μπύρες και χαιβη μαίταλ"?