Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 101

Thread: H απαξίωση και η ειρωνία.

Senior Member

Λες μαλακιες μετροσεξουαλ φθογγε παντως. Ο ικονοκλαστ καπου το παει, το χανει στα σημεια ομως. Ντραγκονλορντ, με τη σταση του στο συγκεκριμενο ζητημα, ανεκδιηγητος (!).

Τεσπα, καλως εχοντων των πραγματων, αυριο ενα τελευταιο ποστ, τωρα πρεπει να την κανω απο εδω!
    take care everyone
    Last edited by Rwxamhs; 20-05-2010 at 19:50.
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Vic Ford Prefect's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Το "σπάργανο του είμαι καλύτερος από σένα" υπάρχει σε πολλές συμπεριφορές, πχ στην επιμονή του φορντ και τη δική σου να αναδείξετε το πόσο αντιμετωπίζετε τους συνανθρώπους σας με σεβασμό και ευαισθησία σε αντίθεση με όσους τολμούν να ειρωνεύονται πού και πού (φτάνοντας στην πορεία να τους πεις μέχρι και σκατόψυχους).
    Πολύ βολικό να κάνεις γενικεύσεις και ισοπεδώσεις για να καταλήξεις να βγεις και από πάνω Πάνο!
    1. Η ένστασή μου αφορούσε ένα πολύ συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο και εξήγησα πάρα πολύ απλά και όμορφα. Δες το πρώτο-πρώτο ποστ μου στο φλεγόμενο θρεντ της μούντζας.
    2. Δεν έχω πρόβλημα με την ειρωνεία γενικά και αυτούς που ειρωνεύονται "πού και πού", είχα πρόβλημα πολύ συγκεκριμένο για πολύ συγκεκριμένο λόγο, το οποίο φρόντισες και εσύ και το ταμαγκόθι να το τραβήξετε πολύ παραπέρα, πρώτον λέγοντας ότι δουλεύετε τους χαζούς που θέλανε Ντίο (το οποίο ονόμασα κακόγουστο και άκομψο δεδομένης της στιγμής, δεν τη λες πια και τόσο μικρό σπίτι στο λιβάδι ευαισθησία) και δεύτερον επιμένοντας όταν σου την είπα(με) για αυτή τη στάση να πουλάτε ειρωνεία, δηθενισμό, κέφι και εξυπνάδα, το οποίο από μόνο του είναι ειρωνικό γιατί είχες κολλήσει ότι υπερασπίζομαι την μνήμη του Dio που την αμαυρώνει ο MJ σαν γραφικός μεταλλάς να πούμε.

Λοιπόν, όλα αυτά απέχουν αρκετά από το να το παίζω υπεράνω άνθρωπος που ανά πάσα στιγμή σέβεται τον συνάνθρωπό του και δεν είμαι δα και τόσο πια χαζός ή υποκριτής που απαιτώ σεβασμό παντού και πάντα στο φόρουμ όταν σε αποκαλώ παπάρα και σου ρίχνω μούτζες σύννεφο, προφανώς και ενοχλούμαι από κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Δεν είμαι ο Σέλντον, γνωρίζω το κόνσεπτ της ειρωνείας και του σαρκασμού, το οποίο χρησιμοποιώ συχνά-πυκνά στην ζωή μου, απλά τραβώντας μια γραμμή. Δεν είναι παράλογη η γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα, ένας άνθρωπος πέθανε που τον αγαπάνε πολύ και σφόδρα, πόση αυτοσυγκράτηση χρειάζεσαι πια;

Οντόπικ, το νετ σαν μέσο προφανώς και επιτρέπει πολύ πιο ελαστικά όρια στην καφρίλα και ωραία όλα αυτά, απλά όταν βλέπεις ξώφθαλμα ότι τον άλλο τον ενοχλείς και στενοχωριέται, το ύφος σου και η απάντησή σου κρίνουν γενικά τι σεβασμό του έχεις σαν άτομο, είναι πάρα πολύ απλό νομίζω. Αυτά δεν προκύπτουν από την μια στιγμή στην άλλη, βγαίνουν με τον καιρό και υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν τον κόπο να μιλήσουν σαν πουσταδερφές και να στο πουν και ευθέως. Εκεί για μένα δεν παίζει καμία δικαιολογία τύπου "είναι φόρουμ, πώς κάνεις έτσι;", κρίνεσαι πλέον ως άτομο γενικά, όχι ως ιντερνετική περσόνα. Αν είναι "στο μπούτσο μας" η τελική αντιμετώπιση, μεγειά σου και χαρά σου αδερφέ, δε θα σου πω εγώ ποιος θα είσαι και τι θα κάνεις, αλλά μην κάνεις και εσύ μετά τον απορημένο "πώς κάνει έτσι;" αν σε πει μαλάκα, τον έχεις κλάσει στη μάπα. Και όπως έλεγα και πριν, καλό είναι να βγαίνει αυτό σιγά-σιγά προς τα έξω να ξέρει και ο καθένας τι απαιτήσεις να έχει από τον καθένα.

Τα λέω με αφορμή το τελευταίο θέμα, αλλά είναι πολύ γενικά αυτά που λέω. Δεν θα πω ονόματα "μαλακισμένων" χρηστών (με τον ορισμό του φθόγγου) διότι οι συμπεριφορές τείνουν να αφορούν συγκεκριμένα ζευγάρια συνομιλητών, τα ονόματα που ανέφερε ο Σπύρος από την άλλη πλευρά όμως, των easy going συμπαθέστατων χρηστών με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο.
    Last edited by Ford Prefect; 20-05-2010 at 19:57.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Chef Wannabe Clockwork Orange's Avatar

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    λέγεται, κατά το αρχαίο ρητό των Υπερβορείων, όταν πολεμάς την άβυσσο, τότε θα σου πετάξει προς τα πίσω τα ίδια σου τα όπλα.
    νιτσε στο ER μου!!!

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ.Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψουν οι βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.
    αυτο ακριβως!

ειναι χαζο να κρινεις τον αλλο σαν ανθρωπο απο την φορουμικη περσονα του! νομιζω ο ford το ανεφερε και αν το κανει του λεω ευγενικα να το ξανασκεφτει και να δει ποσο λαθος ειναι!
    η απαξιωση και η ERωνια ειναι αυτα που με κρατησαν εμενα στο φορουμ αλλα γιατι παντα πιστευα οτι γινονται υπο το πρισμα οτι ειναι ενα φορουμ!!
    αυτο νομιζω πως πιστευουν και πολλοι αλλοι χρηστες αν κρινω σωστα απο την χρηση του "το ER που θελουμε" το οποιο αναφερεται συνηθως σε ποστς τυπου Ραζορ (που ολοι λατρευουμε)! νομιζω οτι ενα τετοιο θρεντ δεν βγαζει ΠΟΥΘΕΝΑ καθως η φυση της συζητησης ευννοει μονο την διαφωνια και οσο κι αν δεν το βλεπετε εδω ολοι συμφωνουμε πανω κατω!

φθογγε αν επιμενεις οτι το θρεντ ειναι και/μονο για τα εξωφορουμικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι πρωτα ηρθε η "ανωτεροτητα" και μετα η ειρωνια! οχι το αντιθετο! ενας ανθρωπος που δεν νιωθει ανωτερος δεν θα ειρωνευτει! αρα καλυτερα να ψαξουμε την ριζα του γιατι καποιος καταληγει να νιωθει ανωτερος του συνανθρωπου του!

Spoiler
    πφφ δεν ημουν ποτε καλος στα σοβαρα ποστς!για αυτο και αποφευγω γενικα το πολιτιξ!
    Μα εγώ μ΄ένα άγριο περήφανο χορό σαν αετός πάνω απ'τις λύπες θα πετάξω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ
    Θα πάω να χτίσω μια φωλιά στον ουρανό θα κατεβαίνω μόνο αν θέλω να γελάσω - Σιγά μη κλάψω σιγά μη φοβηθώ

Πρέπει να έχει κανείς ακόμη ΧΑΟΣ μέσα του για να μπορέσει να γεννήσει ένα ΑΣΤΕΡΙ που χορεύει!

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    Αυτα προκυπτουν απο ενα αντικειμενικο κριτηριο ομως;
    Ποιος οριζει το "εξυπνος" η το "σοβαρος" η κατ αντιθεση, το "χαζος" και το "ασοβαρος";
    Ευκολάκι!
    Ρώτα την ελίτ του φόρουμ.

Senior Member

Ford Perfect και φθόγγε, προσωπικά νομίζω ότι ασχολείστε υπερβολικά. Έχουν περάσει τόσα χρόνια από τότε που υπάρχει το ER, δε νομίζετε ότι είναι λίγο άκυρο να προσπαθείτε να πείσετε το οποιονδήποτε εδώ μέσα; Είμαστε οι περισσότεροι εδώ μέσα άνω των 25, νομίζω ότι είναι ανέφικτο το να πετύχεις μία αλλαγή συμπεριφοράς ή μία συγγνώμη ή οτιδήποτε επιδιώκετε μέσω αυτού του φόρουμ. Επειδή βέβαια και μένα με ενόχλησε η συμπεριφορά του ντραγκ και της ταμα, ασχέτως αν θεωρώ το θέμα όχι_και_τόσο_σημαντικό, θεωρώ ας πούμε υγιές ότι το συζητήσατε και έγινε τέλσπα ένα νταραβέρι. Αλλά μέχρι εκεί. Σίγουρα πρέπει όσα έγιναν να τα λάβουν ο ντρακ και η ταμα υπόψιν και να σκεφτούν, αλλά ΟΚ δε νομίζω ότι αξίζει δικό του τόπικ το συγκεκριμένο. Εγώ να ξέρετε πάντως, σας αγαπάω όλους :*

lcsgp FIXXXER's Avatar

Οταν βρειτε το φορουμ που δε θα εχει πουτσοειρωνειες, πειτε το και σε μενα να παμε να το διορθωσουμε!
    Και λιγο πιο σοβαρα, ειναι ενοχλητικο οταν καποιος το κανει συνεχεια, και κυριως οταν το κανει σε συγκεκριμενα ατομα (πολλες φορες με υπερβολη επειδη δεν παει το συγκεκριμενο ατομο). Αν καποιος κανει του ιδιου τυπου ειρωνεια προς οποιονδηποτε χρηστη (οπως για παραδειγμα ο Αμνιζιακ) τοτε καταληγει αγαπητος απο ολους και αλλα τετοια γκει πραγματα. Φθογκε δεν πολυκαταλαβα την αρχικη σου ερωτηση να πω την αληθεια, αν εχει καποια ηθικη προεκταση ή αν απλα ειναι τοπικ "σκεφτομαι και γραφω" οπως ειναι μεχρι τωρα δηλαδη.
    Last edited by FIXXXER; 21-05-2010 at 01:06.

Συνεργάτης Μόσπιτ Ingolemo's Avatar

Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Οταν βρειτε το φορουμ που δε θα εχει πουτσοειρωνειες, πειτε το και σε μενα να παμε να το διορθωσουμε!
    http://www.famousingreece.com/showgroups.php

tsekaroume admin
    People assume that time is a strict progression of cause to effect. But actually, from a non-linear, non-subjective viewpoint, it's more like a big ball of wibbly-wobbly...timey-wimey...stuff.

A rock, an island Drumsick's Avatar

Ο κόσμος αυτός θα ήταν τραγικά βαρετός χωρίς την ειρωνία. Τώρα το πως φτάνει κανείς από την αγνή και αμόλυντη ειρωνία στο μίσος, την απαξίωση και την σκατοψυχία, έχει όντως να κάνει με την ψυχολογία του καθενός αλλά και με τη σχέση του με τον εκάστοτε χρήστη ή την εικόνα που έχει σχηματίσει γι'αυτον για τους Α,Β λόγους, συμπεριφορά που προσωπικά κατακρίνω. Ιντερνετ ή όχι, μου τη βιδώνει όταν βλέπω κάποιους να ξεχνάνε πως μιλάνε σε ανθρώπους κι οχι άψυχα bots.

Άντε, ας γράψω και σήμερα την γκέι σοβαρή παπαριά μου αφού δεν έχουμε ακόμα δουλειά. Θα πιαστώ από αυτό που είπε ο φίξξξερ, νομίζω ότι άλλο είναι να ειρωνεύεσαι συνέχεια και συγκεκριμένα άτομα από αυτό που κάνει η ταμαγκόθι ή εγώ. Και νομίζω πως είναι πολύ άκυρο το ότι ξεκίνησε ολόκληρο τέτοιο θρεντ με αφορμή κάτι που έκανα, γιατί εγώ ο ίδιος την έχω πει πάμπολλες φορές σε όποιον έκανε κάτι τέτοιο (πχ ικόνοκλαστ και ούμπου πριν μερικά χρόνια). Επίσης πρέπει να διαχωρίσετε την ειρωνία προς συγκεκριμένες βλακείες που μπορεί να πούμε όλοι και προς άτομα που είναι "εξ ορισμού" βλάκες, ό,τι κι αν πουν (αν και συνήθως το έχουν "κερδίσει" στο παρελθόν). Αυτό πχ είναι κάτι που έχει κάνει ο κάρχαρτ αρκετές φορές και επίσης του την έχω πει. Δηλαδή το ότι κάποιος λέει μια μαλακιάρα και του το δείχνεις με ειρωνικό ή άλλο τρόπο δε σημαίνει αναγκαστικά ότι τον υποβιβάζεις για να επιβιβάσεις (σικ) τον εαυτό σου. Κι εγώ αν πήγαινα στο in.gr και τους πρότεινα να βάλουν την αγιασοφιά στο λόγκο την 25η Μαρτίου "για πλάκα" καλά θα έκαναν αν με ειρωνεύονταν. Τώρα, αν το πρόβλημα είναι ότι περνάμε πού και πού την προσωπική μας αισθητική/χιούμορ/σαρκασμό/αυτοσαρκασμό (πράγματα πολύ υποκειμενικά) μέσα και από τα γραφικά του φόρουμ (πχ σίγουρα άλλος αντί για πινκ και μούτζα θα έβαζε thumbup/thumbdown στη βαθμολογία των ποστ), εντάξει, σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα άοσμο σάιτ που δε θα "ενοχλεί" κανέναν. Δε θέλουμε όμως, είναι τόσο απλό. Αν κάποιοι καταπιέζεστε από αυτό το γεγονός, το μόνο που έχω να πω είναι λυπάμαι, πάρτε το πιο χαλαρά γιατί θα βρείτε.

survivor scarecrow's Avatar

Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    Ο κόσμος αυτός θα ήταν τραγικά βαρετός χωρίς την ειρωνία. Τώρα το πως φτάνει κανείς από την αγνή και αμόλυντη ειρωνία στο μίσος, την απαξίωση και την σκατοψυχία, έχει όντως να κάνει με την ψυχολογία του καθενός αλλά και με τη σχέση του με τον εκάστοτε χρήστη ή την εικόνα που έχει σχηματίσει γι'αυτον για τους Α,Β λόγους, συμπεριφορά που προσωπικά κατακρίνω. Ιντερνετ ή όχι, μου τη βιδώνει όταν βλέπω κάποιους να ξεχνάνε πως μιλάνε σε ανθρώπους κι οχι άψυχα bots.
    Συμφωνώ σε όλα.
    Spoiler
    Quote Originally Posted by Drumsick View Post
    αγνή και αμόλυντη ειρωνία

314222 Mitsmann's Avatar

Ο Κοκκαλης πουλαει και σεις ΤΟΜΠΑΙΖΕΤΕ.
    "Τι χτυπαω??"

"Ενα μονο με ελιες. Και ενα μονο με πατατες."

Administrator KoiliaSamprela's Avatar

Quote Originally Posted by Mitsmann View Post
    Ο Κοκκαλης πουλαει και σεις ΤΟΜΠΑΙΖΕΤΕ.
    inb4 pinks από GG*
    Αλέξη, Αλέξη! Τελείωνε , ΞΕΚΌΛΛΑ

Senior Member

Real men use nc
    Last edited by Rwxamhs; 21-05-2010 at 12:16. Reason: Real men use nc :-)

Senior Member

Quote Originally Posted by Clockwork Orange View Post
    φθογγε αν επιμενεις οτι το θρεντ ειναι και/μονο για τα εξωφορουμικα αυτο που εχω να πω ειναι οτι πρωτα ηρθε η "ανωτεροτητα" και μετα η ειρωνια! οχι το αντιθετο! ενας ανθρωπος που δεν νιωθει ανωτερος δεν θα ειρωνευτει! αρα καλυτερα να ψαξουμε την ριζα του γιατι καποιος καταληγει να νιωθει ανωτερος του συνανθρωπου του!
    Ψηλε, αμα καποιος ειναι ανωτερος, σιγα μην ειρωνευτει. Δεν ξερω τι γινεται εδω μεσα με τους ποστ-ροκς, τους φαν βρεταννικης κωμωδιας, κτλ, ΑΛΛΑ σε αλλους τομεις, οπου εχω εγω δει ατομα ανωτερα ομως, low profile και συζητηση ειδα. Ειρωνια συνηθως βλεπω απο ασχετους (ανασφαλεις που θα λεγε και το κοσμοπολιταν). Απο την αλλη, YMMV.

Οπως εχει πει και καποιος, "οταν φαινεται η φατσα σου ή η ΙΡ σου, εισαι μετρημενος"
    Quote Originally Posted by FIXXXER View Post
    Αφηνοντας απεξω πριβε και εμπορικα φορα, ναι ρε μαλακα, υπαρχουν πολλα φορα χωρις πουτσοειρωνιες και αμα πας εσυ (και ο καθε εσυ) να τα "διορθωσεις", η φαπα θα παει συννεφο.

Quote Originally Posted by Παρακμιακό Εργαλείο View Post
    Ευκολάκι!
    Ρώτα την ελίτ του φόρουμ.
    Βαλε εισαγωγικα, κανε το η ελιτ στο "οι ελιτ/παρεες/cargo cult" και εισαι μεσα!

Οποτε παμε παλι στο υποκειμενικο κριτηριο, δηλαδη στην Αφετηρια, που λεγαμε και στη Μονοπολη. Do not pass Go! do not collect $200.

Σε οτι αφορα το ratio content/meta-content, οσοι το πιασατε το πιασατε.

Αυτα προς το παρων!

Συνεργάτης Β. Τσιβιλίκα Kaserinos's Avatar

Στην τελική αυτο ειναι που διαχωρίζει το παρον φορουμ σε σχεση με τα αλλα 'τυπου ροκιν'. Πιο ενηλικο, πιο μπαχαλο..
    ...αλλα ολα ξεκινανε και σταματουν στο ποσο σοβαρα ή οχι παιρνεις τον εαυτο σου.
    Και τα λεγομενα τα δικα σου και τον αλλον χρηστων ειδικοτερα. Εξυπνος ή μη, ολοι θελουνε τον χρονο προσαρμογης σε ενα φορουμ σαν και αυτο.

Στις προσωπικες επιθεσεις, πολλες φορες ειναι δυσδιακριτα τα ορια μεταξυ προσωπικης εμπαθειας και απλης ειρωνειας (βασικο συστατικο του ER).
    Το οτι καποιοι απο δω μεσα γνωριζονται και προσωπικα, μπερδευει και αλλο τα πραγματα. Ειδικα στις διαφωνιες..

Αυτα τα gay, άοσμα απο μενα...

Εντιτ: Στραβωμάρα..
    Last edited by Kaserinos; 21-05-2010 at 20:54.

Tags for this Thread