Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 101

Thread: H απαξίωση και η ειρωνία.

Default H απαξίωση και η ειρωνία.

Quote Originally Posted by phthoggon View Post
    Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Πήξαμε γενικά σε άτομα που δεν παλεύουν την βλακεία, πανάθεμα το IQ τους.
    αυτό ακριβώς είναι που περιγράφει τόσο καλά το μισό τουλάχιστον φόρουμ, αυτό είναι που είναι απείρως πιο σημαντικό από τον ντίο, αυτό που με προκαλεί να απαντήσω σε αυτό το θρεντ, αυτό που θέλει ένα ξεχωριστό δικό του θρεντ για να αναλυθεί, αυτό που θέλω όλους τους καρχαρτς και ντράγκονλορντς και ταμαγκόθιζ του κόσμου να μου πουν.

Το πώς φτάνει κάποιος από εκεί στην ειρωνία, στην απαξίωση και την απέχθεια.

Συγνώμη που σας απασχολώ με τα δικά μου ξενέρωτα θεωρητικά ερωτήματα, μουτζώστε με να βγάλετε τα απωθημένα σας, είναι οκ.

Πηγή: http://www.electricrequiem.com/forum...rum-twra/page7

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το έβαλα σε αυτό το σέκσιον, έτσι?

Θενκς.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Η ειρωνεία για κάποιους ανθρώπους είναι "cool", προσφέρει διασκέδαση, γέλιο, χαρά και ένα αίσθημα αυτοεκτίμησης. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για εκείνον τον οποίο προορίζεται η ειρωνεία, τις περισσότερες φορές υπάρχουν θιγμένοι και φουρκισμένοι τύποι που αντιδρούν με διάφορους τρόπους άμυνας. Όλα ξεκινάνε από το πόσο σοβαρά κάποιοι συζητούν σ' ένα φόρουμ, από διαφορετική σκοπιά ποστάρει ο phthoggon και από τελείως διαφορετική ο razor. Φυσικά υπάρχουν και ενδιάμεσες περιπτώσεις που αψυχολόγητα μερικές φορές είναι σοβαροί και κάποιες άλλες κάνουν πλάκα. Άλλο ένα θέμα με την ειρωνεία είναι οτι χρησιμοποιείται διαφορετικα από άνθρωπο σε άνθρωπο, υπάρχει ειρωνεία καλοπροαίρετη η οποία γίνεται και πολλές φορές γελάμε όλοι, υπάρχει και η ειρωνεία που θέλει να βρει συγκεκριμένους στόχους για να τους κατακεραυνώσει και να τους μειώσει. Οι λόγοι μπορεί να ποικίλλουν, μπορεί ο candiru ας πούμε να λέει για το panopticum και το ocean των isis και να θέλω για μια φορά ακόμα να το ειρωνευτώ αλλά τελικά καταλαβαίνω ότι δεν έχει και πολύ νόημα γιατί ο candiru θα λέει μονίμως τις ίδιες πετυχημένες ατάκες κι εγώ θα καταντήσω γραφικός. Μπορεί η faithfails να λέει τις μαλακιάρες της ζωής της και για χάρη της δημοκρατίας μας να μην το βουλώνει, τότε ο phantom duck θα ειρωνευτεί και θα βρίσει άσχημα (μπορεί και να την σκοτώσει!) και θα την πει ηλίθια γιατί η τύπισσα λέει παρανοϊκά πράγματα (έτσι φαίνονται σ'αυτον δηλαδή, οκ και σε πολλους ακομα!) και δεν το αντιλαμβάνεται. Οι φίλοι του phantom duck του έχουν πει οτι ειναι εξυπνος, και πράγματι κοιτώντας τους παλιούς του συμμαθητές για κάποιο λόγο πιστεύει ότι έτσι είναι. Ο ικόνοκλαστ είναι κι αυτός έξυπνος, να δες που βρίζει το μισό φόρουμ και παρόλα αυτά τον θεωρούμε έξυπνο. Η εξυπνάδα όμως δεν συμβαδίζει πάντα με μια ανθρώπινη προσέγγιση και κατανόηση που εσύ επιζητάς να υπάρχει. Ο λόγος του καρχαρτ, του ικονοκλαστ, της ταμαγκοθι και όλων αυτών των φίλων επιπέδου είναι ένα μεγάλο ατού για να τους θεωρήσεις έξυπνους, ο λόγος πάντα γοήτευε τους ανθρώπους και ακόμα τους γοητεύει, γι'αυτό για το ένα καλό που θα πουν, κάποιος είναι ικανός να τους συγχωρήσει 10 ειρωνείες. Η υπομονή με τους ανθρώπους είναι ένα άλλο πράγμα από την άλλη, δεν νομίζω ότι μπορει ο καθε ένας από εμάς να ασχολείται ξεχωριστά με την κάθε περιπτωση ανθρώπου για καθε θεμα ξεχωριστα σε ένα φόρουμ, έχουμε και ζωές. Ο ικονοκλαστ εχει δει 10 ποστ του κρουξ και 10 αντιδράσεις του, έχει συμπεράνει 10 πράγματα γι'αυτόν, οπότε με την επόμενη μαλακία που θα πει ο krux (κατα τον ικονοκλαστ) και δεν θα του αρεσει, θα τον ειρωνευτει. Δεν έχει όρεξη για μια φορα να μπει στην φάση του να κάθεται να εξηγεί στον Krux γιατί κάνει λάθος (κι άλλωστε αυτό δεν θα ήταν τόσο κουλ από μια εύκολη ειρωνεία!)
    Για να κλείσω γιατί παίζει να μην βγάζω και πολύ νόημα αλλά δεν πειράζει (ρίχτε μούτζες άφοβα, the new cool), όλα αυτά που λες έχουν να κάνουν με την οπτική των ανθρώπων για κάποια πράγματα όπως ένα φόρουμ στο ιντερνετ και η συμπεριφορα τους σε αυτό, το οτι δεν μπορουν να αντιληφθούν γιατί σε κάποιον θα γίνουν ενοχλητικοί (π.χ. το παράδειγμα του Dragonlord που απορεί με την αντίδραση του Ford), και όλο αυτό δημιουργεί ό,τι δημιουργεί. Ο καλύτερος τρόπος δε για να καταλάβεις τι γίνεται, είναι να εξετάσεις την ψυχολογία καθενός ανθρώπου ξεχωριστά, τότε θα πάρεις απάντηση στο γιατί οδηγείται πραγματικά στην ειρωνεία κάθε φορά.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

Θεέ μου, όταν σου έλεγα να μην απαντήσεις με one liner, δε το περίμενα αυτό! Μπίγκεστ Βικότνι ποστ έβερ. Θα σχολιάσω κάποια στιγμή αργότερα.
    "we are not evacuating this house, we don't believe in you and your wrecking crew"

Senior Member

Οταν το meta-content υπερβαινει το content, πως το λενε Βικινγκ μου;
    It happens sometimes. People just explode. Natural causes.
    Quote Originally Posted by enitharmon View Post
    Ρωχάμη, το debian είναι για ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Quote Originally Posted by Rwxamhs View Post
    Οταν το meta-content υπερβαινει το content, πως το λενε Βικινγκ μου;
    λέγεται, κατά το αρχαίο ρητό των Υπερβορείων, όταν πολεμάς την άβυσσο, τότε θα σου πετάξει προς τα πίσω τα ίδια σου τα όπλα. Δε κάνω όμως θρέντ για την αποδοχή της πλειοψηφίας, κάνω για να προσεγγίσω μερικούς ανθρώπους που με ενδιαφέρουν εμένα, και για τα υπόλοιπα, ότι αντίκτυπο υπάρχει για μένα θετικό είναι.

Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow
    Ο καλύτερος τρόπος δε για να καταλάβεις τι γίνεται, είναι να εξετάσεις την ψυχολογία καθενός ανθρώπου ξεχωριστά, τότε θα πάρεις απάντηση στο γιατί οδηγείται πραγματικά στην ειρωνεία κάθε φορά.
    αυτό είναι ακριβώς που μου είπε και ο λόκι στο εμεσέν. Νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι απλά η αδυναμία της βαριεστημάρας που λέγαμε με τον ντράγκονλορντ, να ασχοληθείς για να προχωρήσεις μία επαφή με άτομα τα οποία βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από εσένα, είτε είναι "διαφορετικοί" είτε έστω και "χαζοί", την ύπαρξη των οποίων δεν αμφισβητώ. Αλλά πάντοτε ακόμα και στην πιο λεπτή ειρωνία, υπάρχει το σπάργανο του "είμαι υπεράνω από εσένα" που περνάει πλάγια, η ίδια λογική, σε ένα καθημερινό, ίσως υποσυνείδητο, πλαίσιο, που πολλά πολλά βήματα παραπέρα και αφού μετουσιωθεί από αποφυγή σε απέχθεια και απαξίωση, καταλήγει στη βία και στην εξουσία, την βία και την εξουσία πολλών διαφορετικών τρόπων και ορισμών. Για αυτό με ενδιαφέρει η άποψη αυτών που ενστερνίζονται την κοινωνική απαξίωση, είτε των χαζών, είτε των αδύναμων, των φολς, των φλώρων, δε ξέρω τι, σαν μία πολιτική ζωής, σαν ένα πιστεύω.

Νομίζω ότι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον να δούμε το θέμα έξω από τη πλευρά του φόρουμ, για αυτό και άλλωστε το πήγα εδώ πέρα το τόπικ. Για μένα, η απαξίωση οποιοδήποτε είδους καταλήγει στην αδράνεια, στην κοινωνική αδράνεια, από το να συνεχίζεις μία συζήτηση ξέρω γω στη δουλειά σου με ένα άτομο που η συντηριτικοεθνικιστοάποψή του σε ανατριχιάζει, μέχρι την πολιτική αδράνεια, εφόσον κάποιος ενοχλείται τόσο πολύ από τους βλάκες και ενοχλητικούς πολλούς γιατί να κάνει κάτι για αυτούς? Είναι τυχαίο που σε τόσα πολλά παραδείγματα ανθρώπων που μπορώ να σκεφτώ, η απαξίωση μετουσιώνεται σε έλλειψη πολιτικής θέσης και δράσης? Πως πρέπει κάποιος να αντιμετωπίζει τους χαζούς, τους επιθετικούς, τους αναίσθητους? Πόση διαφορά υπάρχει ανάμεσα στον ελιτισμό που τον έχουμε πολύ καραμέλα εδώ, και το φασισμό? (όχι το ιστορικό κίνημα, ρωχάμη, ξέρεις τι εννοώ)

(πλζ λίγα ποστ τύπου αμνίζιακ φάση οκ θα σταματήσω την ειρωνία για να μην έρθει ο παπαδόπουλος αν γίνεται.)
    Last edited by phthoggon; 20-05-2010 at 18:55.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
    Ο ικονοκλαστ εχει δει 10 ποστ του κρουξ και 10 αντιδράσεις του, έχει συμπεράνει 10 πράγματα γι'αυτόν, οπότε με την επόμενη μαλακία που θα πει ο krux (κατα τον ικονοκλαστ) και δεν θα του αρεσει, θα τον ειρωνευτει. Δεν έχει όρεξη για μια φορα να μπει στην φάση του να κάθεται να εξηγεί στον Krux γιατί κάνει λάθος (κι άλλωστε αυτό δεν θα ήταν τόσο κουλ από μια εύκολη ειρωνεία!)
    @Βικοτνικ: Έχω νομίζω 5-6 φορές το (βικοτ)νικ μου στο ποστ σου οπότε φίλε βικοτνικ θα κάνω κι εγώ ένα ποστ που θα λέω πολλές φορές "βικότνικ" για να μη φανεί ότι αυτό το θρεντ είναι φτιαγμένο πιο πολύ για κάποιον ικόνοκλαστ και όχι για κάποιον βικότνικ.

Θα εξηγήσω την προσωπική μου στάση και μετά θα καταλήξω στο οντοπικ!Λοιπόν, οι παραπάνω προτάσεις λένε αποκλειστικά ψέματα. Στην πραγματικότητα εγώ προσωπικά έχω συνήθως όλη τη διάθεση να συζητήσω πολύ ευγενικά με οποιονδήποτε αρκεί να μην είναι μαλάκας. Υπάρχουν δεκάδες γιουζερ του φλόρο που είναι πιο μεταλάδες απο τον κρουξ, γράφουν επίσης ρηβιου και λένε πράγματα για τις μουσικές που αγαπούν, τοποθετούνται επίσης και σε άλλα σημεία του φορουμ και είναι συμπαθέστατοι, ΔΕΝ λένε μαλακίες και δεν δίνουν πουθενά δικαίωμα για φλεημς και μπινελίκια. Χαρακτηριστικές περίπτωσεις: witchkiller, guardianofivorytower, eleventh guardian, psychotron, jim dandy mangrum μόνο απο τους μεταλάδες και πάρα πολλοί ακόμα αγαπητοί χρήστες γενικά. Υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι ήπιοι, είναι τρολς η/και γράφουν επιθετικά αλλά με τους οποιούς δεν έχω κοντράρει ποτέ και καναδυό τους αγαπώ, ραπαπαρια, razor κλπ.

Αν εγώ τυχαίνει να βρίζω τον κρουξ απο ένα σημείο και μετά αυτό προκύπτει απο μια αλυσίδα συμβάντων που περιλαμβάνει το ότι γράφονται πράγματα όπως "ο θόδωρας lightsaber έφτιαξε το τολμηρότερο εγχείρημα στην ιστορία του μέταλ", "techno είναι ο chimo bayo και το μακαρένα", "δε ξέρω τι ακριβώς κονσεπτ υπάρχει στο murder of crows αλλά σίγουρα τα πηδάει όλα γιατί είναι devon" για να μην πιάσω ζητήματα πολιτικής. O μαλάκας χρήστης για μένα δεν είναι αυτός που γράφει τα παραπάνω -που στ' αρχίδια μου- είναι αυτός που όταν κάποιος του τα υποδείξει και μπει σε αντιπαράθεση για να του εξηγήσει που είναι η μαλακία θα αρχίσει να κοντράρει με άμυνες του τύπου "είσαι σπυριάρης, φάε τα λεφτά του μπαμπά σου, ήσουνα σπέρμα όταν εγώ ακουγα τις τεκνο μου" κλπ. Ακόμα και σε ένα τέτοιο μαλάκα εγώ αρκετές φορές κάθομαι να εξηγήσω πολύ ευγενικά τις απόψεις μου όπως για παράδειγμα κάνω εδώ φίλε βικότνικ. Και εδώ είναι τελειωτική η διαφορά γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ χρήστης δεν είναι αυτός που κάνει και τα παραπάνω -που ψιλοσταρχίδια μου- αλλά αυτός που δεν θα απαντήσει ποτέ στα πραγματικά σοβαρά ποστς σου, όπως ακριβώς κάνει ο κρουξ με το εν λόγω, αλλά θα αναλωθεί στα υπόλοιπα, στα φλεημς, στην ειρωνία και τα τοιαύτα.

Κι εκεί ερχόμαστε στα οντοπικ που είναι μια αιώνια κουραστική κουβέντα που μπορείς να κάνεις με κάποιον σαν τον χελμ ή το φθόγγο και πιθανότατα δεν θα καταλήξετε ποτέ πουθενά γιατί βασίζεται -πιστεύω- σε μια χαωτική διαφορά κουλτούρας στο χιούμορ. Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού, για κάποιους άλλους ο δαλάι κωλοφακιν λάμα και όποια άλλη πουσταδελφή, προσβάλλονται από τους πρώτους και πολύ καλά κάνουν, μπορεί επίσης να υπερασπίζονται και τη χορτοφαγία τους και τα τσακρα τους με τον ίδιο τρόπο και σας αγαπάμε με τον τρόπο μας αλλά παιδιά κάποια στιγμή καταλάβετέ το, στο μπούτσο μας.

ps. inb4 "tl;dr". Γράφονται/αμε δέκα φορές πιο μεγάλα ποστ από αυτό, δέκα αιώνες πριν μάθετε τι σημαίνει, βλάκες δυσλεκτικοί με διάσπαση προσοχής!

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού
    και για μένα πολύ γοητευτικός είναι ο maddox και το χιούμορ του 4chan, και μάλιστα πολλές φορές μου αρέσει να το κάνω και γω, αλλά το 4chan παίζει μόνο του με τους δικούς του κανόνες. Ξέρεις πολύ καλά τι θα δεις όταν θα πας εκεί, δε πιάνεται κανένας άσχετος into the crossfire. Αυτό για τα φορουμικά, το ζουμί κατα τ' άλλα νομίζω ότι είναι αλλού. έντιτ; και παρεπιπτόντως, δε με ενόχλησε καθόλου ο μάικλ, τα ποστ των ντράγκονλορντ/ταμαγκόθι με την νοηματοδότηση του χιούμορ ως "αυτή είναι η απάντηση μας στους χαζούς" το έκανε αυτό.
    Last edited by phthoggon; 20-05-2010 at 19:06.

Senior Member

Και εδώ είναι τελειωτική η διαφορά γιατί ο ΜΑΛΑΚΑΣ χρήστης δεν είναι αυτός που κάνει και τα παραπάνω -που ψιλοσταρχίδια μου- αλλά αυτός που δεν θα απαντήσει ποτέ στα πραγματικά σοβαρά ποστς σου, όπως ακριβώς κάνει ο κρουξ με το εν λόγω, αλλά θα αναλωθεί στα υπόλοιπα, στα φλεημς, στην ειρωνία και τα τοιαύτα.
    Το αν ενα ποστ ειναι σοβαρο η οχι δεν ειναι ομως καθαρα θεμα αντιληψης (η νοημοσυνης αμα προτιμας) του παραληπτη;
    Last edited by Rwxamhs; 20-05-2010 at 19:07. Reason: Poytana ta tags!

nihil pop metamelia3's Avatar

πφ, κοιτα τι συζητανε οι μαλακες
    this is radio freedom.

H έννοια του μαλάκας τείνει να προσεγγίζει αυτή του ηλίθιου με μία πρόσθετη δόση κακοβουλίας.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) πολύ σοβαρό συγκεκριμένο ποστ.

Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ. Εγώ ο ίδιος δεν το κάνω ιδιαίτερα πάντως. Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψουν οι βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.

Φθόγγε2, πράγματι.

Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) συγκεκριμένο ποστ.
    Δηλαδή, ένας έξυπνος χρήστης, με μία πρόσθετη δόση σοφίας.

Φθόγγε, στα "εξωφορουμικά" εγώ δεν έχω δει κανένα ποτέ να σαρκάζεται όπως κάποιος σαρκάζεται σε ένα φόρουμ. Εγώ ο ίδιος δεν το κάνω ποτέ πάντως. Στην πραγματικότητα για τα "ενδοφορουμικά" είναι προφανώς το θρεντ και εδώ σας αφήνω για να γράψει ο βικοτνικ κλπ τις εκθέσεις ιδεών και τον πόνο τους.

Φθόγγε2, πράγματι.
    Είμαι σίγουρος πως δε το κάνεις στον ίδιο βαθμό, και είμαι επίσης πολύ σίγουρος πως η απαξίωσή σου για το θέμα της απαξίωσης irl πηγάζει περισσότερο από το contradiction της πολιτικής ερμηνείας της με την προσωπική σου θέση μέσα σε αυτήν. Είμαι πολύ σίγουρος όμως ότι το φαινόμενο υπάρχει, έστω και εάν σίγουρα δεν φαίνεται με τον ίδιο τρόπο "έξω". Άλλωστε, το φόρουμ και το irl είναι η έκφραση, δεν είναι η γένεση.

Λολ, ακόμα μου φαίνεται αστείο το ότι όλο αυτό ξεκίνησε επειδή ΔΕΝ έπρεπε να αντιδράσω ειρωνικά σε ποστ τύπου "βάλτε τον ντίο στο λόγκο γιατί είχατε βάλει και τον μαικλτζάκσον", γιατί γενικά δε θεωρώ ότι είμαι από τα άτομα που απαντούν στα πάντα με ειρωνία, αλλά σοβαρά, το να απαντάς στα πάντα με ειρωνία και το να μην απαντάς σε τίποτα με ειρωνία, όσο ηλίθιο κι αν σου φαίνεται, είναι εξίσου ακραία. Στο κάτω κάτω, όλοι λέμε μαλακίες πού και πού, κι εμένα μ'έχουν ειρωνευτεί κι είχαν δίκιο, δεν υπάρχει θέμα, είναι ένας τρόπος ανάδειξης κάποιας μαλακίας. Τώρα το να απαιτεί κάποιος να του μιλάω με σοβαρότητα και σεβασμό όσο μεγάλη μπαρούφα κι αν έχει γράψει, και ειδικά σε ένα φόρουμ, νομίζω ότι είναι αρκετά πέρα από τον προσωπικό μου κώδικα του καθωσπρέπει.

αυτό είναι ακριβώς που μου είπε και ο λόκι στο εμεσέν. Νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι απλά η αδυναμία της βαριεστημάρας που λέγαμε με τον ντράγκονλορντ, να ασχοληθείς για να προχωρήσεις μία επαφή με άτομα τα οποία βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος από εσένα, είτε είναι "διαφορετικοί" είτε έστω και "χαζοί", την ύπαρξη των οποίων δεν αμφισβητώ. Αλλά πάντοτε ακόμα και στην πιο λεπτή ειρωνία, υπάρχει το σπάργανο του "είμαι υπεράνω από εσένα" που περνάει πλάγια, η ίδια λογική, σε ένα καθημερινό, ίσως υποσυνείδητο, πλαίσιο, που πολλά πολλά βήματα παραπέρα και αφού μετουσιωθεί από αποφυγή σε απέχθεια και απαξίωση, καταλήγει στη βία και στην εξουσία, την βία και την εξουσία πολλών διαφορετικών τρόπων και ορισμών. Για αυτό με ενδιαφέρει η άποψη αυτών που ενστερνίζονται την κοινωνική απαξίωση, είτε των χαζών, είτε των αδύναμων, των φολς, των φλώρων, δε ξέρω τι, σαν μία πολιτική ζωής, σαν ένα πιστεύω.
    Το "σπάργανο του είμαι καλύτερος από σένα" υπάρχει σε πολλές συμπεριφορές, πχ στην επιμονή του φορντ και τη δική σου να αναδείξετε το πόσο αντιμετωπίζετε τους συνανθρώπους σας με σεβασμό και ευαισθησία σε αντίθεση με όσους τολμούν να ειρωνεύονται πού και πού (φτάνοντας στην πορεία να τους πεις μέχρι και σκατόψυχους).

Κι εκεί ερχόμαστε στα οντοπικ που είναι μια αιώνια κουραστική κουβέντα που μπορείς να κάνεις με κάποιον σαν τον χελμ ή το φθόγγο και πιθανότατα δεν θα καταλήξετε ποτέ πουθενά γιατί βασίζεται -πιστεύω- σε μια χαωτική διαφορά κουλτούρας στο χιούμορ. Για κάποιους γοητευτικοί ανθρώποι είναι ο maddox, τα τρολλς του 4chan και οι faeenamalakes του κόσμου αυτού, για κάποιους άλλους ο δαλάι κωλοφακιν λάμα και όποια άλλη πουσταδελφή, προσβάλλονται από τους πρώτους και πολύ καλά κάνουν, μπορεί επίσης να υπερασπίζονται και τη χορτοφαγία τους και τα τσακρα τους με τον ίδιο τρόπο και σας αγαπάμε με τον τρόπο μας αλλά παιδιά κάποια στιγμή καταλάβετέ το, στο μπούτσο μας.
    Ε, αυτά.

Senior Member

Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) πολύ σοβαρό συγκεκριμένο ποστ.
    Ρωχάμη, όχι, το αν ένα ποστ είναι σοβαρό το κρίνει ένας σοβαρός χρήστης. Εν προκειμένω εγώ για το (δικό μου) συγκεκριμένο ποστ.
    Δηλαδή, ένας έξυπνος χρήστης, με μία πρόσθετη δόση σοφίας.

Αυτα προκυπτουν απο ενα αντικειμενικο κριτηριο ομως;
    Ποιος οριζει το "εξυπνος" η το "σοβαρος" η κατ αντιθεση, το "χαζος" και το "ασοβαρος";

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Το "σπάργανο του είμαι καλύτερος από σένα" υπάρχει σε πολλές συμπεριφορές, πχ στην επιμονή του φορντ και τη δική σου να αναδείξετε το πόσο αντιμετωπίζετε τους συνανθρώπους σας με σεβασμό και ευαισθησία σε αντίθεση με όσους τολμούν να ειρωνεύονται πού και πού (φτάνοντας στην πορεία να τους πεις μέχρι και σκατόψυχους).
    Υπάρχει παντού, υπάρχει σε κάθε συζήτηση, στο όταν λες για τέχνη, ποδόσφαιρο, στο όταν κάνεις σεξ, όταν προσπαθείς να βοηθήσεις κάποιον άλλον (στη φιλανθρωπία πχ για το πιο κλασικό πολιτικό παράδειγμα). Αλλά δε σημαίνει ότι τίποτα από τα παραπάνω είναι "τα ίδια". Εγώ θέλω να κριτικάρω αυτή τη συμπεριφορά στην οποία βλέπω πολλά τέτοια "σπάργανα". Επίσης, δε προσπαθώ να αποδείξω τίποτα, δεν είμαι τέλειος ούτε ανώτερος από εσένα. Η συνειδητοποίηση και η επικοινωνία είναι πράγματα που με ενδιαφέρουν παραπάνω από το να φαίνομαι γαμάτος. Χωρίς να σου λέω ότι το να φαίνομαι γαμάτος δε με ενδιαφέρει καθόλου.

Ρωχάμη, όλα είναι υποκειμενικά, και όλα είναι πάλη για ετεροπροσδιορισμό. Για αυτό ίσως δεν είναι και τόσο αναγκαία.

Tags for this Thread