Η κυβερνηση Παπανδρεου λεει θα κλεισει σχολεια και θα τα συγχωνευσει ε
Printable View
Η κυβερνηση Παπανδρεου λεει θα κλεισει σχολεια και θα τα συγχωνευσει ε
Σύμφωνα με τον κατώριμο, αυτό είναι πολύ καλύτερο από εμένα, εγώ δερνω Κύπριους. :(
Δεν υπάρχει ΣΥΓΓΡΙΣΗ!
Ρε μαν, τι δύο γάμα. ΣΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΝΩ!
η γνώμη μου είναι η εξής
Δεν είναι ότι τη βγάζει λάδι, απλώς ρε παιδί μου ο συναγωνισμος ειναι ΤΟΣΟ ανύπαρκτος που δεν μπορεί κανεις να φτάσει τοσο χαμηλα. Δηλαδή για να πετύχεις το record της ΝΔ πρέπει να πάρεις ότι χειρότερο έχει παράγει η ανθρώπινη διανόηση τα τελευταία 200 χρονια. Μπορεί απο πολιτική να μην ξέρω πολλά αλλα απο οικονομία κάτι γίνεται, και μπορώ να πω οτι χρειάζεται πραγματικά ταλέντο καταστροφής για να εφαρμόσεις ένα μείγμα απο δύο κατα βάση αντίθετες συνταγές -νεοφιλελεφθερισμό και κρατικοδίαιτη οικονομία- και να καταφέρεις απο την κάθε συνταγή να πάρεις ΟΛΛΕΣ τις αρνητικές συνέπειες και καμία θετική. Πραγματικά, στους πρωτοετείς που (παίζει να) με βάλουν να κάνω μαθήματα πολιτικής οικονομίας αργά η γρήγορα , η Ελλάδα μεταξύ 1990-93 και 2004-2009 θα είναι το παράδειγμα του μείον άπειρο. Δηλαδή όταν κάποιος με ρωτάει ποια είναι η χειρότερη οικονομική διακυβέρνηση απο τότε που ο πρώτος νεάντερταλ αντάλαξε το πρώτο ψάρι με έναν πέλεκυ, η ΝΔ είναι χαλαρά η απάντηση.
Το πασόκ δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι χειρότερο γιατι απλά δεν μπορεί, δηλαδή και να θέλει δεν θα τα καταφέρει. Τα επιτεύγματα της ΝΔ χρειάζονται πραγματικά ταλέντο, η λαμογιά του πασόκ δεν αρκεί.
Φορντ: Κατ αρχήν εύκολα κάνουμε τον έξυπνο με το σπελ τσεκ του ελληνικού μπρόουζερ. Κατά τα άλλα, μένοντας εκτός μπουρδέλου απο το 2003, είμαι ικανοποιημένος όσο μπορώ ακόμα να γίνομαι -αμυδρά- κατανοητός στα ελληνικά, ορθογραφίες και τέτοια τα γράφω στην πούτσα μου.
κατώριμος: καλύτερος γιούζερ του φόρουμ. αλήθεια το λέω.
Καταρχήν να σου πω ότι δε βρίσκω κανένα λόγο και καμιά δικαιολογία για να ψηφίσει κάποιος ΝΔ.
Κι εγώ δεν έχω γνώσεις πολιτικής και οι οικονομικές μου είναι περιορισμένες. Όμως, οι "εκσυγχρονιστές" προκάλεσαν τόσα σκάνδαλα που δε γίνεται να περνάνε έτσι. Τα οργάνωσαν τόσο καλά που ακόμα και μια δεκαετία και βάλε μετά από κάποια, κανείς εκτός από το Μαντέλη δεν έχει λογοδοτήσει. Κι αυτουνού του έκλασαν βεβαια.
Και βρίσκεται ένας αμερικάνικος κολοσσός (Μπλούμμπεργκ) να κάνει μύνηση στην Ευρωπαϊκή τράπεζα για την -εν γνώσει της- παραποίηση οικονομικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση για να μπει στην Ευρωζώνη, κι όμως, γίνεται γαργάρα από τα μέσα.
Μπορούμε να πούμε και πιο συγκεκριμένα πραγματα αν θες.
Όποιος δεν έχει ψηφίσει την τωρινή κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν έχει καταλάβει τίποτα ε.
Εξηγησε μας τοτε.
Η πράσινη λαίλαπα σε λίγο παραπάνω από 1 χρόνο δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Επίσης μετράει η διαχρονική ικανότητα ΠΑΣΟΚ/σοσιαλδημοκρατίας να περνάει με σχετική ευκολία πράγματα που η Δεξιά δεν θα μπορούσε με τίποτα να περάσει χωρίς να καεί το σύμπαν. Υπάρχει ένα μεγάλο IF βέβαια στο να κατοχυρωθεί κι επίσημα ως η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, κι αυτό είναι το αν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το γαμήσι ή θα τους στείλουμε Σαουδική Αραβία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
Βασικά συμφωνώ αν και δεν νομίζω οτι ο μαντέλης θα τιμωρηθεί. Αν γίνει αυτό τοτε το πασοκ ανεβαίνει αυτομάτως στην εκτίμηση μου γιατι όπως και να το κανεις θα είναι η πρώτη φορά που κομμα τιμωρεί πρώην υπουργό του, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το μόνο αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ είναι τιμωρία υπουργών άλλου κόμματος. Αν τιμωρηθεί (που επαναλαμβάνω δεν το βλέπω) μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του πασοκ απο τότε που ο ανδρέας αύξησε τις αγροτικές συντάξεις το 82.
Μέχρι να τιμωρηθεί όμως, δεν έχω ιδέα γιατί η κυβέρνηση σημήτη έχει γλυτώσει τις λαμογιές. Μια εξήγηση που σκεύτηκα είναι οτι ο ίδιος ο σημίτης δεν έγινε πλούσιος, αλλα μαλον μαλακία εξήγηση είναι γιατι το ίδιο ισχύει για τον καραμανλή. Το πιο πιθανό που μπορώ να σκευτώ είναι οτι στην κυβέρνηση σημήτη αυξήθηκαν κατα πολύ τα εισοδήματα και η απασχόληση (δες τα διαγράμματα που ποσταρα 2 σελίδες πρίν). Τωρα και αυτό το σενάριο μπάζει, γιατι μια αύξηση της τάξης του 6-7% το χρόνο (δηλαδή υπολογίζοντας πληθωρισμό μιλάμε για πραγματική αύξηση της τάξης του 2/3%) δεν δικιολογεί να βγάζεις λάδι τα φαγοπότια επι ολυμπιακών αγώνων, ακόμα και ο χειρότερος γλύφτης δεν δωροδωκείται με 2 και 3%.
Τελικά νομίζω οτι ο καθένας τη χαρίζει στο σημήτη για διαφορετικούς λόγους...
Οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί γιατι βελτιώθηκε η οικονομία
Οι κεντρώοι και κεντροαριστεροί γιατι αυξήθηκε η απασχόληση
προσωπικά εγώ τη χαρίζω στο σημήτη μόνο και μόνο γιατι ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που είχε τα αρχίδια να τα βάλει με τους παπάδες (και θέλει πραγματικα τεράστια αρχίδια για να πεις "σταρχίδια μου οι ψήφοι, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό", αν θυμάσαι καλά σχεδον έχασε τις εκλογές του 2000 τις οποίες θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν είχε την εκκλησία να λέει οτι ειναι ο αντίχριστος). Και νταξ προφανώς μια κυβέρνηση η οποία εκανε όσα λες αλλα έκανε και ένα σωστό ειναι για μένα προτιμότερη απο μια κυβέρνηση που εκανε τις ίδιες λαμογές χωρίς κανένα σωστό). Οπότε υποθέτω οτι ο καθένας βρίσκει ενα λόγο σαν τον παραπάνω με βάση τον οποίο κατατάσει τις κυβερνήσεις σημήτη ελαφρώς παραπάνω απο τις κυβερνήσεις ΝΔ. Και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα του πολλ? Δατς μαι μπεστ γκεσ.
Ναι. Οραία κάνουμε το μάγκα αλλα πριν 3 μήνες που ο ΓΑΠ έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να τον σουτάρει, δεν υπήρξε καμία σοβαρή αποδοκιμασία. Όσον αφορά τα 500 ευρώ, τοσα παίρνεις γιατι τόσα σου αξίζουν, δεν φταίει ουτε ο ΓΑΠ ούτε ο καραμανλής γιαυτό. Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??
Αν θές ευρωπαικούς μισθούς, φτιάξε κι εσύ Φολκσβάγκεν για να δίνω τα ευρώ μου σε σένα και όχι στο γερμανό.
Καλά κι εγώ ότι λογοδότησε είπα, όχι ότι τιμωρήθηκε ή πρόκειται να. Αλλά και να τιμωρηθεί, δε θα δώσω και τόσο μεγάλο κρέντιτ.
Η δική μου εξήγηση είναι ότι πρόκειται για ομερτα. Πέφτει ένας, πέφτουν όλοι. Δε σου φαίνεται παράξενο που σχεδόν όλα τα σκάνδαλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία; ζήμενς-ιντρακομ-μπόμπολας κλπ με συμβάσεις (ή διαγωνισμούς) ας το πω γραφικά, "αποικειακού χαρακτήρα";
Τα διαγράμματα τα είδα (πολύ ωραίο σάιτ) αλλά δε μου λένε και πολλά από τη στιγμή που όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, υπήρξε συστηματική παραποίηση επίσημων στοιχείων και δεικτών.
Οκ, το δέχομαι ότι πέρα από τους δείκτες, βελτιώθηκε και το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης αλλά βλέποντας το από μακριά, μου κάνει πιο πολύ σα σχέδιο αποχαύνωσης και επιμερισμού των ευθυνών ("μαζί τα φάγαμε").
Το ότι η κυβερνηση καραμανλή εκανε τις ίδιες λαμογιές δεν το δέχομαι (για μητσοτάκη δε θυμάμαι να είμαι ειλικρινής). Μπορεί να ανέβηκαν στην εξουσία όντας λιμασμένοι που λέει και η γιαγιά μου αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουν πρώτα ένα καλολαδωμένο σύστημα διαπλοκής πριν εγκαθιδρύσουν το δικό τους. Προσπάθησαν κι αυτοί να φανε πολλά αλλά δεν τους αφησε η ανικανότητα τους.
Να σκέφτεστε πάντα ότι αν είχαμε νικήσει στον εμφύλιο τώρα θα φτιάχναμε ελ-LADA και θα τους είχαμε γαμήσει όλους.
η φέτα ρε μαλάκες μην ξεχνάτε τη φέτα
Nαι, δεν έχουμε βαριά βιομηχανία, αλλά και φτιάχνουμε κρασιά και φτιάχνουμε φέτες και φτιάχνουμε λάδια και έχουμε παγκοσμιο σαπορτ και ντιβελοπινγκ πολυεθνικών. Και ακόμα περισσότερα που δεν έχουμε.
Και γενικά το θέμα δεν είναι να φτάσουμε τα 2 χιλιάρικα που παίρνει ο γερμανός, αλλά να παίρνουμε τα λεφτά που είναι να πάρουμε με το ανάλογο κόστος ζωής.
Εχμ, ναι γιατι ως γνωστόν ο Τίτο και τα ανώτερα στελεχη της Γιουγκοσλαβίας κυκλοφορούσαν με Λάντα και ποτέ με μερσεντές!!! Απαπαπαπα!!
Για κουμουνιστές, το παράδειγμα της γιουγκοσλαβίας είναι μάλον ασύμφορο. Αν είχατε κερδίσει τον εμφύλιο και η Γιουγκοσλαβία αποτελεί το παράδειγμά σου, μπορεί να φτιάχνατε μερικά Λάντα (τα οποία δεν θα αγόραζε κανείς αν είχε την εναλακτική να αγοράσει φολκσβάγκεν) αλλα εβέντσουαλυ θα καταρέατε και εσείς μαζί με τους υπόλοιπους ανατολικούς και θα περνάγατε τα μισα 90ς βλέποντας τα εθνίκια που θα κατέληγαν στην εξουσία να σφάζουν αλβανούς και βούλγαρους και τούρκους και ρομά. Επίσης θα περνάγατε τα αλλα μισά 90ς και τα 00ς και τα 10ς παρακαλώντας την ΕΕ να σας κάνει μέλος της για να δείτε άσπρη μέρα. Α, και μην πεταχτεί κανας καθυστέρας να πει οτι "ο κατώριμος λέει οτι οι κουμουνισταί είναι κακοί", δεν ειμαι εγώ αυτός που έκανε τον παραλληλισμό με την Γιουγκοσλαβια!
Το σωστό δεν θα ήταν να κερδίζατε τον εμφύλιο του 45 και να είχατε πρωθυπουργο τον Ζαχαριάδη (ΧΑΧΑΧΑΧΑ πρωθυπουργος ο ζαχαριάδης κρατάω την κοιλιά μου απο τα γέλια μονο στη σκέψη). Το σωστό θα ήταν να κερδίζατε τον εμφύλιο των 60ς, να κρεμάγατε το βασιλιά στο σύνταγμα με τα έντερα πεταμένα έξω απο την κοιλιά για παραδειγματισμό, να είχατε Λαμπράκη πρόεδρο της δημοκρατίας, Παναγούλη πρωθυπουργό και να φτιάχνατε Ελ-Βόλβο!!
και μαθήματα υποθετικής ιστορίας λοιπόν....
Για αστρομαντεία, ταρό, ιστορικά what-if και χρηματιστηριακές προβλέψεις καλέστε 9011-555-1111.
λολ
Υπάρχει τόπικ.
Το προσπαθεί τουλάχιστον.
το επιχείρημα παραγωγής-μισθών γενικά γαμάει και βλέπουμε πως όντως έτσι αποτυπώνεται σε κεντροευρωπαικές χώρες όπως η ελβετία!
σε πιανουν ώρες ώρες οι κρίσεις ταυτότητας και ξεχνάς από που κατάγεσαι ρε βλαχε!
edit : επίσης κατώριμε μιλα μας και για σουηδικές αυτοβιομηχανίες που πλέον ανηκουν σε ξένα χέρια και μάλιστα ανοίξαν παραρτήματα σε αφρικανικές χώρες όπου σίγουρα θα συμβάλλουν στις εκεί αυξήσεις των μισθών :-D
Ελβετία: Έχει 2 απο τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές στον κόσμο, το Roche και τη Novartis, οπότε παράγει έρευνα και την εξάγει με τη μορφή φαρμάκων. Έχει τη μεγαλύτερη βιομηχανία τροφήμων (Nestle) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, εξάγει ρολόγια, τυριά, σοκολάτες κλπ. Αν το επιχείρημά σου είναι οτι οι κακοί ελβετοι είναι πλούσιοι απο τις τράπεζες, εχμ, μάλον ζεις σε άλλο πλανήτη γιατι τα τελευταία 3 χρόνια οι τράπεζες τους μπηκαν στο κώλο. Αλλα επειδή παράγουν πράγματα που ο κόσμος θέλει να αγοράζει, συνολικά η οικονομία πάει καλα.
Σουηδία: τι σημασία έχει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Βόλβο? Αμα η βόλβο παράγει αυτοκίνητα που κάποιος στην γερμανία γουστάρει να οδηγεί, ακόμα και αν η βόλβο πληρώσει μέρισμα 5% στον ιδιοκτήτη (που τα τελευταια 10 χρόνια ουτε 1% δεν δίνει), το 95% μένει και απο αυτό θα πάει στους εργαζομένους της καθώς και σε σουηδικές εταιρίες που παράγουν πχ ηλεκτρονικά συστήματα, οπότε ο σουηδός εργαζόμενος επωφελήται απείρως περισσότερο απο τον ιδιοκτήτη.
Πραγματικά, σταματήστε να πιστεύετε οτι ξέρετε που πάνε τα 4 και όλος ο υπόλοιπος κόσμος τρώει κουτόχορτο και οι σουηδοί ειναι κορόιδα που τους τα τρώει ο κινέζος καπιταλιστής. Η βασικά συνεχίστε να το πιστεύετε και να παίρνετε 500 ευρώ, σταρχίδια μου.
Ρε Μπουχάριν να πούμε, δεν τελείωσες και το Χάρβαρντ, τράβα διάβασε κανα ζώδιο που θα ρθεις και θα πεις σε μία τριτοκοσμική χώρα (γιατί αυτό είμαστε) ΠΛΗΡΩΣ εξαρτημένη ότι τα θέλει και τα παθαίνει. Και στην τελική ρε επιστημονίσκε (του 5ου πεδίου, λολ) γύρνα στην πατρίδα σου να παλέψεις για το βιοτικό επίπεδο, ή μη μιλάς καθόλου.
εγω δεν ειπα τους σουηδούς κοροιδα και ανάπτυξη παρουσιάζουν ακόμα και με την συντηρητική κυβέρνηση. η κατάσταση στην επαρχία είναι φθίνουσα πάντως και βιομηχανικές πόλεις χανουν τα εργοστάσια τους η μία μετά την άλλη. χαρακτηριστικό παράδειγμα στον στενό μου κύκλο όπου μέσα σε 2 χρόνια έκλεισαν τα πάντα και έφυγαν έξω (τα εργοστάσια ε). για αυτοκινητοβιομηχανια πάντως δεν λεμε πως σας πιανουν κοροιδα αλλά όταν ανοίγεται σε αφρικανικές χώρες μην έχεις μούτρα να μιλάς ρε και μην παίρνεις και το μέρος τους κιόλας πανάθεμα σε. μεγάλα τσακάλια γενικά οι σουηδοί το δέχομαι αλλά αυτές τις κινήσεις δεν θα έπρεπε να τις δέχονται έτσι ασυζητητί (έχουν και ένα κόμπλεξ με την γενικότερη καλοσύνη τους και μου φαίνεται περίεργο).
παρολαυτα οι ελβετοί κράζουν τα τρία τελευταία χρόνια τράπεζες αλλά για πες μας για την νεστλέ που γιγαντώθηκε αμέσως μετά την λήξη του β παγκοσμίου πολέμου. είναι γενικά αστείο να μιλάμε για αυτοκινητοβιομηχανία και μετά να γυρνάμε σε σοκολάτες και ρολόγια (δεν είναι αμελητέα αλλά καταλαβαίνεις). για φαρμακοβιομηχανία δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω πάντως αλλά δεν θα βγάλουμε και τους ελβετούς εργατολαό τώρα.
πρώτον το πανεπιστήμιο που τελείωσα έχει ισχυρότερη παρουσία στον τομέα που σπούδασα απο το Χαρβαρντ. Δεύτερον εχω και μερικά χρόνια εμπειρίας στον τομέα, στο πιό κερδοφόρο τμήμα του πιό κερδοφόρου σκανδιναβικού ιδρύματος, αν και συντομα την κοπανάω και επιστρέφω στα θρανία. Αλλα ακόμα και να είχα τελειώσει το ντιρι και να δούλεβα στο σουβλατζήδικο του θείου μου, τους οικονομολόγους δεν τους κρινουμε απο τις σπουδές και την πείρα αλλα απο το πόσο καλά τα μοντέλα τους περιγράφουν τον κόσμο. Οπότε σκάσε και ξαναδιάβασε τα ποστ μου. Τριτοκοσμική χώρα δεν είναι η ελλάδα, διευθαρμένη ειναι απλως το παραμυθάκι "μας τα τρώνε οι ξένοι" βολεύει. Οχι οτι δεν τα τρώνε, αλλα εκτός απο αυτούς τρώνε και 1 εκατομύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, παπάδες κλπ κλπ.
Όσον αφορά το τράβα στην πατρίδα σου, εκεί ειμαι.
Εχμ, ναι σωστό το ποιντ για τη νεστλέ αλλα παραείναι μακρυα. Αν το πάμε έτσι ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις στον καπιταλισμό έχουν τη βάση τους σε κάποια ανηθικη πράξη του παρελθόντος, δες το βιντεο του Κοεν που ποστάριστηκε σε άλλο τόπικ για να το πιάσεις. Το θέμα είναι οτι η Νεστλέ παράγει καλύτερες σοκολάτες απο την Κελλογκ πχ, ΣΗΜΕΡΑ, οπότε ΣΗΜΕΡΑ η μαμά σου δινει ευρώ στη νεστλέ, ο μπαμπάς σου δινει ευρώ στους γερμανούς, εσύ στον στηβ τζομπς κλπ. Αυτό δεν το κάνετε για να υποστηρίξετε την Ελβετία, το κάνετε γιατι θεωρείτε τα προιόντα τους οτι αξίζουν τα λευτά τους.
Δεν είπα οτι οι ελβετοί ειναι εργατιά σα τον παπαμηχαήλ και οι πρώτοι μάγκες του πειραιά. Ειπα οτι παράγουν πραγματα που είναι χρήσιμα και τα ζητάει ολος ο κοσμος, γιαυτό η οικονομία της πάει καλά ακόμα και αν οι τράπεζες τον πίνουν. Προφανώς δεν τους χαλάει να τρώνε και κατι ψιλά απο τα κλοπιμαία των δικτατόρων και των συγγενών τους (και του Τιτο, διαβάζεις εικονοκλαστ??), αλλα αυτό δεν αναιρεί το πόιντ οτι η παραγωγή αγαθών που ο άλλος θέλει να αγοράσει φέρνει πλούτο σε μια χώρα, οπότε αν δεν σας φτάνουν τα 500 ευρώ (τα οποία ακομα και αν ΚΑΝΕΝΑΣ ξενος δεν έκλεβε δεν θα ήταν πάνω απο 600) πρέπει κατι κι εσείς να παράγετε οπως ο Γερμανός, ο σουηδός κλπ
'Eβαλες και τέτοιο?
http://img27.imageshack.us/img27/8578/26534772.png
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να μπώ και να πω ότι ο κατώριμος τα λέει καλά. Βγείτε καμια βόλτα από το ροζ συνεφάκι σας και παρτε είδηση πως λειτουργεί ο κόσμος.
Πες μας για την Ελβετία Μπάμπη Μπακάλη
Κατώριμε μια χαρά τα λες γενικότερα, αγαπημένος μου χρήστης κι έτσι, προς το τέλος τα χάνεις όμως λίγο.
Βασικά για κάποιον λόγο έχετε όλοι συνδέσει την "βαριά" βιομηχανία (αλήθεια, πως ορίζει ο καθένας το "βαριά"?) με τα αυτοκίνητα. Δεν λέμε, σίγουρα τύπος βιομηχανίας με εντάσεις κεφαλαίου αλλά ένας τομέας από τους πάρα πολλούς. Η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα αμιγώς εκβιομηχάνισης, έχει πρόβλημα ανταγωνιστικότητας.
Τι δεν παράγω κατώριμε? Τσιμέντα? (ΤΙΤΑΝ), φαρμακευτικά είδη (Κορές), ή κρασιά (καλά εκεί κι αν πέταξες ΤΟ άκυρο, αυτή τη στιγμή η Γαλλία γλύφει τα ταπεινά ελληνικά αρχίδια μας στο συγκεκριμένο)? Έχεις ανοιχτεί μήπως στην ελληνική επαρχία να δεις κανά 2-3 επιδοτησούλες πως πιάσανε και κάτι κάνουνε? Ενδεικτικά, αυτή είναι η δουλειά μου, να βλέπω εργοστάσια, και έχω δει ΠΟΛΥ παραγωγή πλαστικού παντώς είδους (από απλές σακούλες πολυαιθυλενίου, μέχρι BULK με όλη τη σημασία της λέξης παραγωγή μορφοσωλήνα). Από βιοκαύσιμα (αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερης δυναμικότητας εργοστάσιο παραγωγής ξύλινων pellets στην Ευρώπη, 8tn/hr) μέχρι χαρτόνι (εκεί να δείτε βαριά βιομηχανία..).
Το πρόβλημα είναι η ανταγωνιστικότητα στην τιμή, προσφορά υπάρχει, η Ελλάδα όμως έχει αφενός υψηλή φορολογία και ταυτόχρονα, στις καθ' όλα νόμιμες ιδιωτικές εργασίες με συμβάσεις κλπ κλπ, όσο και να κλαίνε οι Ντράγκονλορντς αυτού του κόσμου, έχει ΣΥΝΟΛΙΚΑ υψηλά εργατικά κόστη (με την έννοια του "όλου πακέτου", μαζί με ασφαλίσεις, επιδόματα κλπ κλπ).
Εντάξει τράγο, αν είναι έτσι τότε κάτσε τότε στην ανεργία σου που καλπάζει αλλά όταν σωθούν τα έτοιμα και των γονιών και δυσκολευτείς με τον επόμενο λογαριασμό να θυμάσαι ότι ήταν επιλογή σου να είσαι αντιπαραγωγικός αριστεροπερίεργος και μην τυχόν σε δούμε σε κανέναν δρόμο..