πρώτον το πανεπιστήμιο που τελείωσα έχει ισχυρότερη παρουσία στον τομέα που σπούδασα απο το Χαρβαρντ. Δεύτερον εχω και μερικά χρόνια εμπειρίας στον τομέα, στο πιό κερδοφόρο τμήμα του πιό κερδοφόρου σκανδιναβικού ιδρύματος, αν και συντομα την κοπανάω και επιστρέφω στα θρανία. Αλλα ακόμα και να είχα τελειώσει το ντιρι και να δούλεβα στο σουβλατζήδικο του θείου μου, τους οικονομολόγους δεν τους κρινουμε απο τις σπουδές και την πείρα αλλα απο το πόσο καλά τα μοντέλα τους περιγράφουν τον κόσμο. Οπότε σκάσε και ξαναδιάβασε τα ποστ μου. Τριτοκοσμική χώρα δεν είναι η ελλάδα, διευθαρμένη ειναι απλως το παραμυθάκι "μας τα τρώνε οι ξένοι" βολεύει. Οχι οτι δεν τα τρώνε, αλλα εκτός απο αυτούς τρώνε και 1 εκατομύριο δημόσιοι υπάλληλοι, ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, παπάδες κλπ κλπ.
Όσον αφορά το τράβα στην πατρίδα σου, εκεί ειμαι.
Εχμ, ναι σωστό το ποιντ για τη νεστλέ αλλα παραείναι μακρυα. Αν το πάμε έτσι ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις στον καπιταλισμό έχουν τη βάση τους σε κάποια ανηθικη πράξη του παρελθόντος, δες το βιντεο του Κοεν που ποστάριστηκε σε άλλο τόπικ για να το πιάσεις. Το θέμα είναι οτι η Νεστλέ παράγει καλύτερες σοκολάτες απο την Κελλογκ πχ, ΣΗΜΕΡΑ, οπότε ΣΗΜΕΡΑ η μαμά σου δινει ευρώ στη νεστλέ, ο μπαμπάς σου δινει ευρώ στους γερμανούς, εσύ στον στηβ τζομπς κλπ. Αυτό δεν το κάνετε για να υποστηρίξετε την Ελβετία, το κάνετε γιατι θεωρείτε τα προιόντα τους οτι αξίζουν τα λευτά τους.
Δεν είπα οτι οι ελβετοί ειναι εργατιά σα τον παπαμηχαήλ και οι πρώτοι μάγκες του πειραιά. Ειπα οτι παράγουν πραγματα που είναι χρήσιμα και τα ζητάει ολος ο κοσμος, γιαυτό η οικονομία της πάει καλά ακόμα και αν οι τράπεζες τον πίνουν. Προφανώς δεν τους χαλάει να τρώνε και κατι ψιλά απο τα κλοπιμαία των δικτατόρων και των συγγενών τους (και του Τιτο, διαβάζεις εικονοκλαστ??), αλλα αυτό δεν αναιρεί το πόιντ οτι η παραγωγή αγαθών που ο άλλος θέλει να αγοράσει φέρνει πλούτο σε μια χώρα, οπότε αν δεν σας φτάνουν τα 500 ευρώ (τα οποία ακομα και αν ΚΑΝΕΝΑΣ ξενος δεν έκλεβε δεν θα ήταν πάνω απο 600) πρέπει κατι κι εσείς να παράγετε οπως ο Γερμανός, ο σουηδός κλπ