Βασικά συμφωνώ αν και δεν νομίζω οτι ο μαντέλης θα τιμωρηθεί. Αν γίνει αυτό τοτε το πασοκ ανεβαίνει αυτομάτως στην εκτίμηση μου γιατι όπως και να το κανεις θα είναι η πρώτη φορά που κομμα τιμωρεί πρώην υπουργό του, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το μόνο αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ είναι τιμωρία υπουργών άλλου κόμματος. Αν τιμωρηθεί (που επαναλαμβάνω δεν το βλέπω) μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του πασοκ απο τότε που ο ανδρέας αύξησε τις αγροτικές συντάξεις το 82.
Μέχρι να τιμωρηθεί όμως, δεν έχω ιδέα γιατί η κυβέρνηση σημήτη έχει γλυτώσει τις λαμογιές. Μια εξήγηση που σκεύτηκα είναι οτι ο ίδιος ο σημίτης δεν έγινε πλούσιος, αλλα μαλον μαλακία εξήγηση είναι γιατι το ίδιο ισχύει για τον καραμανλή. Το πιο πιθανό που μπορώ να σκευτώ είναι οτι στην κυβέρνηση σημήτη αυξήθηκαν κατα πολύ τα εισοδήματα και η απασχόληση (δες τα διαγράμματα που ποσταρα 2 σελίδες πρίν). Τωρα και αυτό το σενάριο μπάζει, γιατι μια αύξηση της τάξης του 6-7% το χρόνο (δηλαδή υπολογίζοντας πληθωρισμό μιλάμε για πραγματική αύξηση της τάξης του 2/3%) δεν δικιολογεί να βγάζεις λάδι τα φαγοπότια επι ολυμπιακών αγώνων, ακόμα και ο χειρότερος γλύφτης δεν δωροδωκείται με 2 και 3%.
Τελικά νομίζω οτι ο καθένας τη χαρίζει στο σημήτη για διαφορετικούς λόγους...
Οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί γιατι βελτιώθηκε η οικονομία
Οι κεντρώοι και κεντροαριστεροί γιατι αυξήθηκε η απασχόληση
προσωπικά εγώ τη χαρίζω στο σημήτη μόνο και μόνο γιατι ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που είχε τα αρχίδια να τα βάλει με τους παπάδες (και θέλει πραγματικα τεράστια αρχίδια για να πεις "σταρχίδια μου οι ψήφοι, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό", αν θυμάσαι καλά σχεδον έχασε τις εκλογές του 2000 τις οποίες θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν είχε την εκκλησία να λέει οτι ειναι ο αντίχριστος). Και νταξ προφανώς μια κυβέρνηση η οποία εκανε όσα λες αλλα έκανε και ένα σωστό ειναι για μένα προτιμότερη απο μια κυβέρνηση που εκανε τις ίδιες λαμογές χωρίς κανένα σωστό). Οπότε υποθέτω οτι ο καθένας βρίσκει ενα λόγο σαν τον παραπάνω με βάση τον οποίο κατατάσει τις κυβερνήσεις σημήτη ελαφρώς παραπάνω απο τις κυβερνήσεις ΝΔ. Και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα του πολλ? Δατς μαι μπεστ γκεσ.