View Poll Results: -

Voters
116. You may not vote on this poll
  • ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 74-81

5 4.31%
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 81-89

17 14.66%
  • ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 90-93

9 7.76%
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 93-96

2 1.72%
  • ΣΗΜΙΤΗΣ 96-04

16 13.79%
  • ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 04-09

49 42.24%
  • ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 09

18 15.52%
Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 186

Thread: ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Senior Member kollaps's Avatar

Η πράσινη λαίλαπα σε λίγο παραπάνω από 1 χρόνο δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Επίσης μετράει η διαχρονική ικανότητα ΠΑΣΟΚ/σοσιαλδημοκρατίας να περνάει με σχετική ευκολία πράγματα που η Δεξιά δεν θα μπορούσε με τίποτα να περάσει χωρίς να καεί το σύμπαν. Υπάρχει ένα μεγάλο IF βέβαια στο να κατοχυρωθεί κι επίσημα ως η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, κι αυτό είναι το αν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το γαμήσι ή θα τους στείλουμε Σαουδική Αραβία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by chris_boss View Post

Καταρχήν να σου πω ότι δε βρίσκω κανένα λόγο και καμιά δικαιολογία για να ψηφίσει κάποιος ΝΔ.

Κι εγώ δεν έχω γνώσεις πολιτικής και οι οικονομικές μου είναι περιορισμένες. Όμως, οι "εκσυγχρονιστές" προκάλεσαν τόσα σκάνδαλα που δε γίνεται να περνάνε έτσι. Τα οργάνωσαν τόσο καλά που ακόμα και μια δεκαετία και βάλε μετά από κάποια, κανείς εκτός από το Μαντέλη δεν έχει λογοδοτήσει. Κι αυτουνού του έκλασαν βεβαια.

Και βρίσκεται ένας αμερικάνικος κολοσσός (Μπλούμμπεργκ) να κάνει μύνηση στην Ευρωπαϊκή τράπεζα για την -εν γνώσει της- παραποίηση οικονομικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση για να μπει στην Ευρωζώνη, κι όμως, γίνεται γαργάρα από τα μέσα.
    .
    Βασικά συμφωνώ αν και δεν νομίζω οτι ο μαντέλης θα τιμωρηθεί. Αν γίνει αυτό τοτε το πασοκ ανεβαίνει αυτομάτως στην εκτίμηση μου γιατι όπως και να το κανεις θα είναι η πρώτη φορά που κομμα τιμωρεί πρώην υπουργό του, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το μόνο αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ είναι τιμωρία υπουργών άλλου κόμματος. Αν τιμωρηθεί (που επαναλαμβάνω δεν το βλέπω) μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του πασοκ απο τότε που ο ανδρέας αύξησε τις αγροτικές συντάξεις το 82.

Μέχρι να τιμωρηθεί όμως, δεν έχω ιδέα γιατί η κυβέρνηση σημήτη έχει γλυτώσει τις λαμογιές. Μια εξήγηση που σκεύτηκα είναι οτι ο ίδιος ο σημίτης δεν έγινε πλούσιος, αλλα μαλον μαλακία εξήγηση είναι γιατι το ίδιο ισχύει για τον καραμανλή. Το πιο πιθανό που μπορώ να σκευτώ είναι οτι στην κυβέρνηση σημήτη αυξήθηκαν κατα πολύ τα εισοδήματα και η απασχόληση (δες τα διαγράμματα που ποσταρα 2 σελίδες πρίν). Τωρα και αυτό το σενάριο μπάζει, γιατι μια αύξηση της τάξης του 6-7% το χρόνο (δηλαδή υπολογίζοντας πληθωρισμό μιλάμε για πραγματική αύξηση της τάξης του 2/3%) δεν δικιολογεί να βγάζεις λάδι τα φαγοπότια επι ολυμπιακών αγώνων, ακόμα και ο χειρότερος γλύφτης δεν δωροδωκείται με 2 και 3%.

Τελικά νομίζω οτι ο καθένας τη χαρίζει στο σημήτη για διαφορετικούς λόγους...
    Οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί γιατι βελτιώθηκε η οικονομία
    Οι κεντρώοι και κεντροαριστεροί γιατι αυξήθηκε η απασχόληση

προσωπικά εγώ τη χαρίζω στο σημήτη μόνο και μόνο γιατι ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που είχε τα αρχίδια να τα βάλει με τους παπάδες (και θέλει πραγματικα τεράστια αρχίδια για να πεις "σταρχίδια μου οι ψήφοι, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό", αν θυμάσαι καλά σχεδον έχασε τις εκλογές του 2000 τις οποίες θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν είχε την εκκλησία να λέει οτι ειναι ο αντίχριστος). Και νταξ προφανώς μια κυβέρνηση η οποία εκανε όσα λες αλλα έκανε και ένα σωστό ειναι για μένα προτιμότερη απο μια κυβέρνηση που εκανε τις ίδιες λαμογές χωρίς κανένα σωστό). Οπότε υποθέτω οτι ο καθένας βρίσκει ενα λόγο σαν τον παραπάνω με βάση τον οποίο κατατάσει τις κυβερνήσεις σημήτη ελαφρώς παραπάνω απο τις κυβερνήσεις ΝΔ. Και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα του πολλ? Δατς μαι μπεστ γκεσ.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Defunct Economist

Quote Originally Posted by kollaps View Post
    Η πράσινη λαίλαπα σε λίγο παραπάνω από 1 χρόνο δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο. Επίσης μετράει η διαχρονική ικανότητα ΠΑΣΟΚ/σοσιαλδημοκρατίας να περνάει με σχετική ευκολία πράγματα που η Δεξιά δεν θα μπορούσε με τίποτα να περάσει χωρίς να καεί το σύμπαν. Υπάρχει ένα μεγάλο IF βέβαια στο να κατοχυρωθεί κι επίσημα ως η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, κι αυτό είναι το αν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το γαμήσι ή θα τους στείλουμε Σαουδική Αραβία όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν τους αφήσουμε να μας γαμάνε, στο τέλος της 4ετίας δεν θα υπάρχει ίχνος κοινωνικού κράτους, οι μισθοί θα έχουν πέσει στα 500 ευρώ, θα έχουν ιδιωτικοποιηθεί τα πάντα, θα έχουμε χρέος διπλάσιο από τα σημερινό, θα έχουμε αστυνομικό κράτος αλα USA, θα έχουμε εμπλακεί σε πολεμικό επεισόδιο στην ευρύτερη περιοχή, και θα έχουν πουλήσει 1-2 νησιά σε Γερμανούς, Αμερικάνους ή Τούρκους.
    Ναι. Οραία κάνουμε το μάγκα αλλα πριν 3 μήνες που ο ΓΑΠ έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να τον σουτάρει, δεν υπήρξε καμία σοβαρή αποδοκιμασία. Όσον αφορά τα 500 ευρώ, τοσα παίρνεις γιατι τόσα σου αξίζουν, δεν φταίει ουτε ο ΓΑΠ ούτε ο καραμανλής γιαυτό. Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??

Αν θές ευρωπαικούς μισθούς, φτιάξε κι εσύ Φολκσβάγκεν για να δίνω τα ευρώ μου σε σένα και όχι στο γερμανό.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.

Quote Originally Posted by katwrimos View Post
    Quote Originally Posted by chris_boss View Post

Spoiler
    Καταρχήν να σου πω ότι δε βρίσκω κανένα λόγο και καμιά δικαιολογία για να ψηφίσει κάποιος ΝΔ.

Κι εγώ δεν έχω γνώσεις πολιτικής και οι οικονομικές μου είναι περιορισμένες. Όμως, οι "εκσυγχρονιστές" προκάλεσαν τόσα σκάνδαλα που δε γίνεται να περνάνε έτσι. Τα οργάνωσαν τόσο καλά που ακόμα και μια δεκαετία και βάλε μετά από κάποια, κανείς εκτός από το Μαντέλη δεν έχει λογοδοτήσει. Κι αυτουνού του έκλασαν βεβαια.

Και βρίσκεται ένας αμερικάνικος κολοσσός (Μπλούμμπεργκ) να κάνει μύνηση στην Ευρωπαϊκή τράπεζα για την -εν γνώσει της- παραποίηση οικονομικών στοιχείων από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση για να μπει στην Ευρωζώνη, κι όμως, γίνεται γαργάρα από τα μέσα.
    .
    Spoiler

Βασικά συμφωνώ αν και δεν νομίζω οτι ο μαντέλης θα τιμωρηθεί. Αν γίνει αυτό τοτε το πασοκ ανεβαίνει αυτομάτως στην εκτίμηση μου γιατι όπως και να το κανεις θα είναι η πρώτη φορά που κομμα τιμωρεί πρώην υπουργό του, διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλα δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο να έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το μόνο αντίστοιχο που μπορώ να σκεφτώ είναι τιμωρία υπουργών άλλου κόμματος. Αν τιμωρηθεί (που επαναλαμβάνω δεν το βλέπω) μιλάμε για το μεγαλύτερο επίτευγμα του πασοκ απο τότε που ο ανδρέας αύξησε τις αγροτικές συντάξεις το 82.

Μέχρι να τιμωρηθεί όμως, δεν έχω ιδέα γιατί η κυβέρνηση σημήτη έχει γλυτώσει τις λαμογιές. Μια εξήγηση που σκεύτηκα είναι οτι ο ίδιος ο σημίτης δεν έγινε πλούσιος, αλλα μαλον μαλακία εξήγηση είναι γιατι το ίδιο ισχύει για τον καραμανλή. Το πιο πιθανό που μπορώ να σκευτώ είναι οτι στην κυβέρνηση σημήτη αυξήθηκαν κατα πολύ τα εισοδήματα και η απασχόληση (δες τα διαγράμματα που ποσταρα 2 σελίδες πρίν). Τωρα και αυτό το σενάριο μπάζει, γιατι μια αύξηση της τάξης του 6-7% το χρόνο (δηλαδή υπολογίζοντας πληθωρισμό μιλάμε για πραγματική αύξηση της τάξης του 2/3%) δεν δικιολογεί να βγάζεις λάδι τα φαγοπότια επι ολυμπιακών αγώνων, ακόμα και ο χειρότερος γλύφτης δεν δωροδωκείται με 2 και 3%.

Τελικά νομίζω οτι ο καθένας τη χαρίζει στο σημήτη για διαφορετικούς λόγους...
    Οι φιλελεύθεροι κεντροδεξιοί γιατι βελτιώθηκε η οικονομία
    Οι κεντρώοι και κεντροαριστεροί γιατι αυξήθηκε η απασχόληση

προσωπικά εγώ τη χαρίζω στο σημήτη μόνο και μόνο γιατι ήταν ο μόνος πολιτικός της μεταπολίτευσης που είχε τα αρχίδια να τα βάλει με τους παπάδες (και θέλει πραγματικα τεράστια αρχίδια για να πεις "σταρχίδια μου οι ψήφοι, εγώ θα κάνω αυτό που θεωρώ σωστό", αν θυμάσαι καλά σχεδον έχασε τις εκλογές του 2000 τις οποίες θα είχε κερδίσει άνετα αν δεν είχε την εκκλησία να λέει οτι ειναι ο αντίχριστος). Και νταξ προφανώς μια κυβέρνηση η οποία εκανε όσα λες αλλα έκανε και ένα σωστό ειναι για μένα προτιμότερη απο μια κυβέρνηση που εκανε τις ίδιες λαμογές χωρίς κανένα σωστό). Οπότε υποθέτω οτι ο καθένας βρίσκει ενα λόγο σαν τον παραπάνω με βάση τον οποίο κατατάσει τις κυβερνήσεις σημήτη ελαφρώς παραπάνω απο τις κυβερνήσεις ΝΔ. Και έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα του πολλ? Δατς μαι μπεστ γκεσ.
    Καλά κι εγώ ότι λογοδότησε είπα, όχι ότι τιμωρήθηκε ή πρόκειται να. Αλλά και να τιμωρηθεί, δε θα δώσω και τόσο μεγάλο κρέντιτ.

Η δική μου εξήγηση είναι ότι πρόκειται για ομερτα. Πέφτει ένας, πέφτουν όλοι. Δε σου φαίνεται παράξενο που σχεδόν όλα τα σκάνδαλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία; ζήμενς-ιντρακομ-μπόμπολας κλπ με συμβάσεις (ή διαγωνισμούς) ας το πω γραφικά, "αποικειακού χαρακτήρα";

Τα διαγράμματα τα είδα (πολύ ωραίο σάιτ) αλλά δε μου λένε και πολλά από τη στιγμή που όπως είπα και στο προηγούμενο ποστ, υπήρξε συστηματική παραποίηση επίσημων στοιχείων και δεικτών.

Οκ, το δέχομαι ότι πέρα από τους δείκτες, βελτιώθηκε και το βιοτικό επίπεδο της μεσαίας τάξης αλλά βλέποντας το από μακριά, μου κάνει πιο πολύ σα σχέδιο αποχαύνωσης και επιμερισμού των ευθυνών ("μαζί τα φάγαμε").

Το ότι η κυβερνηση καραμανλή εκανε τις ίδιες λαμογιές δεν το δέχομαι (για μητσοτάκη δε θυμάμαι να είμαι ειλικρινής). Μπορεί να ανέβηκαν στην εξουσία όντας λιμασμένοι που λέει και η γιαγιά μου αλλά έπρεπε να αντιμετωπίσουν πρώτα ένα καλολαδωμένο σύστημα διαπλοκής πριν εγκαθιδρύσουν το δικό τους. Προσπάθησαν κι αυτοί να φανε πολλά αλλά δεν τους αφησε η ανικανότητα τους.
    Last edited by chris_boss; 05-02-2011 at 20:45.

Ράμπο του ΣΔΟΕ stam and the witches's Avatar

Αν θές ευρωπαικούς μισθούς, φτιάξε κι εσύ Φολκσβάγκεν για να δίνω τα ευρώ μου σε σένα και όχι στο γερμανό.
    Αν θες Volkswagen από Ελλάδα τότε δε θες σύμφωνο σταθερότητας. Και ναι, μου φταίει ο Σημίτης και ο Καραμανλής γι αυτό, γαμώ την Ευρώπη σας.

Δράκος ikonoklast's Avatar

Να σκέφτεστε πάντα ότι αν είχαμε νικήσει στον εμφύλιο τώρα θα φτιάχναμε ελ-LADA και θα τους είχαμε γαμήσει όλους.

You are my detonator. Phantom Duck's Avatar

η φέτα ρε μαλάκες μην ξεχνάτε τη φέτα

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Να σκέφτεστε πάντα ότι αν είχαμε νικήσει στον εμφύλιο τώρα θα φτιάχναμε ελ-LADA και θα τους είχαμε γαμήσει όλους.
    συνθηκη της Γιαλτας φιλαρακο!
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

royally fucked animae's Avatar

Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??
    Nαι, δεν έχουμε βαριά βιομηχανία, αλλά και φτιάχνουμε κρασιά και φτιάχνουμε φέτες και φτιάχνουμε λάδια και έχουμε παγκοσμιο σαπορτ και ντιβελοπινγκ πολυεθνικών. Και ακόμα περισσότερα που δεν έχουμε.

Και γενικά το θέμα δεν είναι να φτάσουμε τα 2 χιλιάρικα που παίρνει ο γερμανός, αλλά να παίρνουμε τα λεφτά που είναι να πάρουμε με το ανάλογο κόστος ζωής.
    Kill the wise one!

Defunct Economist

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Εχμ, ναι γιατι ως γνωστόν ο Τίτο και τα ανώτερα στελεχη της Γιουγκοσλαβίας κυκλοφορούσαν με Λάντα και ποτέ με μερσεντές!!! Απαπαπαπα!!

Για κουμουνιστές, το παράδειγμα της γιουγκοσλαβίας είναι μάλον ασύμφορο. Αν είχατε κερδίσει τον εμφύλιο και η Γιουγκοσλαβία αποτελεί το παράδειγμά σου, μπορεί να φτιάχνατε μερικά Λάντα (τα οποία δεν θα αγόραζε κανείς αν είχε την εναλακτική να αγοράσει φολκσβάγκεν) αλλα εβέντσουαλυ θα καταρέατε και εσείς μαζί με τους υπόλοιπους ανατολικούς και θα περνάγατε τα μισα 90ς βλέποντας τα εθνίκια που θα κατέληγαν στην εξουσία να σφάζουν αλβανούς και βούλγαρους και τούρκους και ρομά. Επίσης θα περνάγατε τα αλλα μισά 90ς και τα 00ς και τα 10ς παρακαλώντας την ΕΕ να σας κάνει μέλος της για να δείτε άσπρη μέρα. Α, και μην πεταχτεί κανας καθυστέρας να πει οτι "ο κατώριμος λέει οτι οι κουμουνισταί είναι κακοί", δεν ειμαι εγώ αυτός που έκανε τον παραλληλισμό με την Γιουγκοσλαβια!

Το σωστό δεν θα ήταν να κερδίζατε τον εμφύλιο του 45 και να είχατε πρωθυπουργο τον Ζαχαριάδη (ΧΑΧΑΧΑΧΑ πρωθυπουργος ο ζαχαριάδης κρατάω την κοιλιά μου απο τα γέλια μονο στη σκέψη). Το σωστό θα ήταν να κερδίζατε τον εμφύλιο των 60ς, να κρεμάγατε το βασιλιά στο σύνταγμα με τα έντερα πεταμένα έξω απο την κοιλιά για παραδειγματισμό, να είχατε Λαμπράκη πρόεδρο της δημοκρατίας, Παναγούλη πρωθυπουργό και να φτιάχνατε Ελ-Βόλβο!!
    J. M. Keynes.

Spammity Spam rat_poison's Avatar

και μαθήματα υποθετικής ιστορίας λοιπόν....

Για αστρομαντεία, ταρό, ιστορικά what-if και χρηματιστηριακές προβλέψεις καλέστε 9011-555-1111.
    Well, there's egg and bacon; egg sausage and bacon; egg and spam; egg bacon and spam; egg bacon sausage and spam; spam bacon sausage and spam; spam egg spam spam bacon and spam; spam sausage spam spam bacon spam tomato and spam;

Δράκος ikonoklast's Avatar

λολ

Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??

θύμησέ μου μία τι ακριβώς παράγεις
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Defunct Economist

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Φταίει το οτι η ελλάδα δεν παράγει τιποτα το οποίο να θέλει κανεις να αγοράσει. Δηλαδή συγγόμη, απο που κι ως που θα πάρει ο έλληνας υπάλληλος τα 2000 που παίρνει ο Γερμανός η ο Γάλλος? Φτιάχνει αυτοκίνητα? Φτιάχνει σοφτγουερ? Φτιάχνει έστω κρασι??

Ενοείς εκτός απο Χεβυ μέταλ CDs? Η τι παράγει η σουηδία? Η τι σκατά τελοσπάντων?
    J. M. Keynes.

Industrial Might & Magic casshern's Avatar

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post

Υπάρχει τόπικ.
    Το προσπαθεί τουλάχιστον.
    Resistance is useless