Log in

View Full Version : The...

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 20 21 22

Mitsmann
29-03-2013, 13:15
η παραταση ειναι για οσους θα εκαναν δηλωση για το 11 η το 12?
για το 12, νομιζω οτι ετσι κι αλλιως ηταν μεχρι ιουνιο.
η κανω λαθος?

atom_smasher
29-03-2013, 17:23
Ωραία.προλαβαινω ελπίζω να το τακτοποιησω ως τοτε. ΦΧαριστουμε!

Art In Haste
29-03-2013, 17:34
Προσπάθησα να ασχοληθώ με αυτό τώρα που είχα έρθει αλλά ο βλάκας ο λογιστής με έστειλε σε λάθος εφορία και δεν είχα χρόνο μετά. Τεσπά...

Ερώτηση, από όσο διαβάζω ο νόμος λέει πως όσοι έχουν δηλώσει κάτοικοι εξωτερικού και δηλώνουν μόνο εισοδήματα στην Ελλάδα τότε πρέπει να παρουσιάσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ώστε να μη φορολογηθούν για τα εισοδήματα στο εξωτερικό. Αν όμως ΔΕΝ έχεις δηλώσει κάτοικος εξωτερικού, τότε;

atom_smasher
29-03-2013, 18:17
Προσπάθησα να ασχοληθώ με αυτό τώρα που είχα έρθει αλλά ο βλάκας ο λογιστής με έστειλε σε λάθος εφορία και δεν είχα χρόνο μετά. Τεσπά...

Ερώτηση, από όσο διαβάζω ο νόμος λέει πως όσοι έχουν δηλώσει κάτοικοι εξωτερικού και δηλώνουν μόνο εισοδήματα στην Ελλάδα τότε πρέπει να παρουσιάσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ώστε να μη φορολογηθούν για τα εισοδήματα στο εξωτερικό. Αν όμως ΔΕΝ έχεις δηλώσει κάτοικος εξωτερικού, τότε;

Τότε είσαι στην ίδια κατηγορία με μένα! Πρέπει να το ψαξουμε

00i00
29-03-2013, 20:07
διαβαζομε αυτο (http://newpost.gr/post/202975/apisteyto-ekatontades-atoma-egklovistikan-se-kommatia-pagoy-poy-apokopikan-apo-tin-akti/)

και μετα βλεπομε/ακουμε αυτο...

http://www.youtube.com/watch?v=x_Q7TlcXLJ0

ypersyntelikos
29-03-2013, 21:27
ο πατέρας σου είναι ο αλέξανδρος μυλωνάς?

http://media.megatv.com/filesystem/images/20090929/engine/mega_LARGE_t_95761_67260_type11773.jpg

:P

λολ, στα αυτιά μπορεί!

Fucking Wizard
29-03-2013, 22:20
η παραταση ειναι για οσους θα εκαναν δηλωση για το 11 η το 12?
για το 12, νομιζω οτι ετσι κι αλλιως ηταν μεχρι ιουνιο.
η κανω λαθος?

Ολα ισχυουν για το 11.Για το 12 δεν ξερουμε ακομα τιποτα.θελω να πιστευω οτι τι διαδιακασια θα την κανει καποιος ξανα στο μελλον μονο αν αλλαξει χωρα η γυρισει πισω Ελλαδα.Αλλα θα δουμε.Κατσε να τακτοποιηθει το 2011 πρωτα...

αρτ το κανεις τωρα μια και καλη,γιατι παλαιοτερα μπορει να μην ειχες υποχρεωση υποβολης της δηλωσης και να μην χριαστηκε ποτε να κανεις την διαδικασια

ατομ θα βρω κανα τηλεφωνο η μαιλ του υπουργειου.Οι εφοριες συνηθως δεν ξερουν για αυτα τα θεματα.μονο ετσι θα βρειτε κατι

Art In Haste
29-03-2013, 22:22
Ναι αλλά εφόσον φαίνομαι σαν κάτοικος Ελλάδας γιατί να το κάνω;

Fucking Wizard
29-03-2013, 22:43
Ναι αλλά εφόσον φαίνομαι σαν κάτοικος Ελλάδας γιατί να το κάνω;

γιατι δεν ξερουμε πως θα γινουν οι διασταυρωσεις και τι πληροφοριες θα δωσει το καθε κρατος (αναλογα ποσο οργανωμενο ειναι).Εσυ παραδειγμα μπορει να φαινεσαι ακομα κατοικος ελλαδας,αλλα κανεις δηλωση εξω.και μπορει να εχεις και 3 - 4 οφ σορ (λεμε τωρα).Και ολα αυτα ειναι στοιχεια που τα υποργεια των χωρων μπορουν τα δωσουν.
Και ενας ελενχος ή διασταυρωση μπορει να γινει 3 χρονια μετα. Δεν μπορουμε να ξερουμε απο τωρα πως θα πραγματοποιηθει και πως θα τους αποδειξεις οτι το 11 εισουν εξω.Οποτε το κανεις τωρα.Μπορει να ταλαιπωρηθεις λιγο αλλα θα γλιτωσεις απο πιθανα μελλοντικα κοληματα.

Art In Haste
29-03-2013, 22:45
Δε ξέρω, μπουρδελοκατάσταση η δικιά μου τελείως. Γιατί σε άλλη χώρα ζω σε άλλη δουλεύω, και μάλιστα χωρίς οικονομική σύμβαση συνεργασίας με την Ελλάδα. Ε και αφού δεν έβγαλα άκρη τώρα που ήμουν εκεί δε προλαβαίνω για Ιούνη, πιο μετά θα έρθω ξανά.

Πάντως και μια φίλη στην εφορία που ρώτησα ιδέα δεν είχε, όχι πως περίμενα να έχει αλλά λέμε τώρα.

Atropos
01-04-2013, 16:49
Παίρνω τηλέφωνο σήμερα στο 14784 να ακυρώσω το ραντεβού σε οφθαλμίατρο της γυναίκας και να κλείσω ένα για εμένα που με ξαναέπιασε η μέση μου (δισκοκήλη) και να πληρώσω το ευρουλάκι. Ακύρώνω το ένα ραντεβού, λέω ωραία να κλείσω και ένα τώρα. Αααα δε γίνεται μου λέει η κάμπια, πρέπει να ξαναπάρετε τηλέφωνο, ένα ΑΜΚΑ εξυπηρετούμε ανά τηλεφώνημα.:-?
Δεν πήρα, δε γαμιέστε, θα περάσει.

rudie
01-04-2013, 16:57
Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν περιμένεις ούτως ή άλλως να περάσει;

Atropos
01-04-2013, 17:01
Μπας και μου γράψει φυσιοθεραπεία ή ενέσεις-χάπια. Αλλά ναι, είσαι προσεκτικός στις κινήσεις σου και περιμένεις.

Narzul
01-04-2013, 17:02
Μεχρι την ημερομηνια του ραντεβου θα εχει περασει ετσι κι αλλιως.

Atropos
01-04-2013, 17:04
Ναι, έχω πάει και χωρίς ραντεβού όμως σε άλλες περιπτώσεις.

Art In Haste
01-04-2013, 23:17
Βουλγαρεζα φιλη πριν λιγο....'σημερα ειναι πρωταπριλια, εθνικη μερα ιστοριας της Δημοκρατιας της Μακεδονιας!'

ikonoklast
04-04-2013, 20:51
Αν κάποιος χρειαστεί ιντερνετς για 3 μήνες σε ένα σπίτι, τι χρειάζεται να κάνει για να το αποκτήσει;

rat_poison
04-04-2013, 20:54
να τα βρει με κάποιο γείτονα να το πληρώνουν μισό μισό για 3 μήνες

αλλιώς 3g :puke:

ikonoklast
04-04-2013, 20:59
Δεν υπάρχει τέτοιος γείτονας. Δείξε μου σε παρακαλώ ένα ενδεικτικό τέτοιο πακέτο 3g που θα πρότεινες γιατί μου φαίνεται ότι θα αρχίσω να μπουκάρω και να κατεβάζω τζαμαρίες σε λίγο.

rat_poison
04-04-2013, 21:11
δεν ξέρω από πακέτα, έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα το 3g (κάνα δεκαήμερο που ήμουν στο φυλάκιο σα φαντάρος και ήθελα να μασήσω τους τοίχους απ' τη βαρεμάρα)
άλλωστε αυτά αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία και κάθε τρεις κ λίγο ανάλογα με το πώς την έχει δει αυτό το τρίμηνο το marketing της κάθε εταιρείας.
τότε από περιέργεια είχα πάρει μέσα στη βαρεμάρα μου τη vodafone, βγάζουν διάφορες προσφορές αυτοί ανάλογα με την περίπτωση, είτε με ογκοχρέωση, είτε all-you-can-eat με πολιτική ορθής χρήσης, είτε με στικάκι για πισί είτε κατευθείαν στο κινητό (που φυσικά μπορείς να κάνεις tethering και γλιτώνεις τα λεφτά και το μπελά του στικακίου)
αν θυμάμαι καλά τότε δίναν 2 μήνες τζάμπα δοκιμαστικά χωρίς υποχρέωση να το συνεχίσεις.
νομίζω τότε σύμφερε πιο πολύ το κόλπο με το tethering κι όχι μόνο για τον προφανή λόγο ότι είχες ίδερνε και στη μια συσκευή και στην άλλη.
για άλλες εταιρείες δεν έχω ιδέα, νομίζω τα προγράμματα ξεκινάνε από τα "κάτι_εκατοντάδες_μέγα" ως 5gb

το καλύτερο κόλπο ήτανε ότι χωρίς πρόγραμμα είχε 1 ευρώ τη μέρα όσο και να μπεις, οπότε είχες mobile ίδερνε χωρίς ογκοχρέωση (με fair-use-policy) με 30 ευρώ το μήνα, νοτ μπαντ

ikonoklast
04-04-2013, 21:28
Θα κάνω πακέτο στο κινητό και tethering λοιπόν, τι να πω. Ευχαριστώ πολύ.

Snorkmaiden
04-04-2013, 21:29
ξερει κανεις τι παιζει με φοιτητικα δανεια στην Αγγλια ?

rat_poison
04-04-2013, 21:34
[για να μην την πατήσεις σε περίπτωση που δεν το'χεις σκεφτεί]
πριν το κάνεις βεβαιώσου ότι το tethering δεν είναι κλειδωμένο στο κινητό σου, ή εναλλακτικά ότι υπάρχει κάποιο custom stable rom με ξεκλειδωμένο tethering που μπορείς να βάλεις.
το stable σε bold γιατί την έχω πατήσει με όχι ωραίο τρόπο

ikonoklast
04-04-2013, 21:46
No, και τώρα παίζω κανονικά tethering στον ήρωα τον κινέζο (ZTE). Όταν παίζει wireless φτάνει 40 βαθμούς, ψήνεις κάστανα επανω :)

BlackiE
04-04-2013, 22:00
Ικόνοκλαστ, αν είσαι ακόμα φοιτητής κάνε το φοιτητικό πακέτο της κοσμοτέ, 5 gb με 9 ευρώ (γίνεται και χωρίς πάσο, με βεβαίωση σπουδών).
Και γω με tethering είμαι, μου χουν δώσει και φλασάκι μαζί αλλά δεν το χρησιμοποιώ.

ypersyntelikos
06-04-2013, 16:01
Κλασικότατη ερώτηση για ένα σπίτι με νόβα...

Πώς γίνεται με τον πιο φθηνό-εύκολο τρόπο να παίζει και στη μέσα τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας?

KoiliaSamprela
06-04-2013, 18:11

Πώς γίνεται με τον πιο φθηνό-εύκολο τρόπο να παίζει και στη μέσα τηλεόραση της κρεβατοκάμαρας?

αν δεν σε πειράζει να είναι το ίδιο κανάλι και στις 2 TV τότε νομίζω με ένα modulator είσαι κομπλέ.
αν θες άλλα κανάλια "νόμιμα" δεν γίνεται . Κάτι είχε βγαλει η ΝΟΒΑ σε έξτρα υπηρεσία πάντως.

ypersyntelikos
06-04-2013, 20:45

αν δεν σε πειράζει να είναι το ίδιο κανάλι και στις 2 TV τότε νομίζω με ένα modulator είσαι κομπλέ.
αν θες άλλα κανάλια "νόμιμα" δεν γίνεται . Κάτι είχε βγαλει η ΝΟΒΑ σε έξτρα υπηρεσία πάντως.

Θενξ, για διαφορετικά κανάλια μιλούσα... Με δεύτερο αποκωδικοποιητή ή κάτι τέτοιο όχι ε?

KoiliaSamprela
06-04-2013, 21:18

Θενξ, για διαφορετικά κανάλια μιλούσα... Με δεύτερο αποκωδικοποιητή ή κάτι τέτοιο όχι ε?

θα στα πω πριβε!

για νόμιμα πάντως είναι +9,90 (http://www.forthnetgroup.gr/ServicesDefault.aspx?a_id=5572)

ypersyntelikos
06-04-2013, 21:22
για νόμιμα πάντως είναι +9,90 (http://www.forthnetgroup.gr/ServicesDefault.aspx?a_id=5572)

Ναι το είδα και πριν, ξέχασα να το πω. Δεν ψήνω, για κανένα λόγο, πόσο μάλλον όταν το πιθανότερο από του χρόνου να την κόψουμε... Βλέπουμε κυρίως αγγλικό στο σπίτι, οπότε...

jack the ripper
07-04-2013, 19:28
Επιστροφη απο κεντρο Λονδινου χθες βραδυ με το αυτοκινητο φιλου. Βαζει Immortal ( ! ) στο τερμα. μετα απο λιγο ενδειξη στο ταμπλο:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539215_10200821284712901_888817634_n.jpg

:touched:

adam
16-04-2013, 23:53
ρε παιδιά μπορεί κανείς να μου προτείνει κάποιο αξιοπιστο πρόγραμμα ή site για να τσεκάρω μια εργασία μου για plagiarism;
thanks

R & R
17-04-2013, 01:20
Επιστροφη απο κεντρο Λονδινου χθες βραδυ με το αυτοκινητο φιλου. Βαζει Immortal ( ! ) στο τερμα. μετα απο λιγο ενδειξη στο ταμπλο:

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/539215_10200821284712901_888817634_n.jpg

:touched:

έχει και τέτοια η μπέμπα ?

Sotos_The_Tequiler
17-04-2013, 17:03
αυτό και τα citroen το χουν, αλλά δουλεύει μόνο με τον πάγο όχι με immortal :P

pixies
17-04-2013, 17:09
θα μεταφερθεί η αργία της 1μαγιάς για Τρίτη του Πάσχα λεει αλλά ισχύει μόνο για εμπορικά καταστήματα ή και για ιδιωτικές εταιρίες;

jack the ripper
17-04-2013, 19:48
alfa romeo itan to autokinito :P

12 stars circle your brow
18-04-2013, 09:35
θα μεταφερθεί η αργία της 1μαγιάς για Τρίτη του Πάσχα λεει αλλά ισχύει μόνο για εμπορικά καταστήματα ή και για ιδιωτικές εταιρίες;

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ"

KoiliaSamprela
18-04-2013, 10:01

"ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ"

όταν αρχίσεις να δουλεύεις ζήτα να μην στην πληρώσουν.

Art In Haste
21-04-2013, 03:33
Για να δηλώσετε συμμετοχή είτε σαν uploader είτε σάν μεταφραστής απαντήστε σε αυτό το μήνυμα εξηγώντας αναλυτικά τις γνώσεις που έχετε.

Aυτό είναι ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα απο το σύστημα.Παρακαλούμε ΜΗΝ απαντήσετε!!

χμμμμμ

tsimpouklano
22-04-2013, 12:56
Ας πω εδώ τον πόνο μου...

Σάββατο 11 Μαΐου: 1000mods στο 8ball / Black Trinity στο βιολογικό
Τελικός κυπέλλου (αν πέρασουμε). Οπότε, το 2ο τρώει το 1ο και πάω αθήνα.

Κυριακή 12 Μαΐου: Βαφτίσια στη φλώρινα από φίλη κοντινή, που θέλω να πάω οπωσδήποτε. Οπότε κυριακή (somehow) πρέπει να μαι φλώρινα (είτε από αθήνα, είτε από θεσσαλονίκη).

Δευτέρα 13 Μαΐου: Παρουσίαση δίσκου bad trip στο βιολογικό, οπότε (πάλι?) θεσσαλονίκη.

Και εκεί που έχω εντελώς χαωθεί, σκάει εξουρανού live 1000mods στα τρίκαλα την παρασκευή 10 μαΐου, οπότε παίζει να μην τους χάσω, αν πάμε τελικό στη αθήνα.

Και όλα πάνω σεκείνο το γαμημένο το σουκού.

Raven Lord
22-04-2013, 13:07
κανόνισε μ. πέμπτη να μην έρθεις mind over metal IV

Clockwork Orange
23-04-2013, 17:08
Το πεταω εδω μιας και δεν ασχολουμαι με πολιτιξ
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/35004_10151353762146481_2009014542_n.jpg

zeo
25-04-2013, 23:10
Μαγκιόρισσες και μάγκες, μόλις ξεκίνησε η πρώτη για το '13 έκλειψη σελήνης.
Βγείτε στα μπαλκόνια, είναι όμορφα.

Και τρομακτικά λίγο.

Drumsick
26-04-2013, 08:47
Τι.στο.μπούτσο.

http://i43.photobucket.com/albums/e352/Dantalion138/Untitled-1-30.jpg

Κυρία Μαριάννα
26-04-2013, 08:52
α κάτι είχα διαβασει/ακούσει για αυτό... νομίζω είναι σε φάση για τους διάσημους ή αυτούς που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα στο fb για να τους στείλεις μνμ θα πρέπει να πληρώσεις κάτι και με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταπολεμήσουν τα σπαμ.

Raven Lord
26-04-2013, 10:32
και να βγάλουν κανα εξτραδάκι ;)

Clockwork Orange
02-05-2013, 14:53
http://www.google.com/insidesearch/howsearchworks/thestory/

Radienergeia
02-05-2013, 17:15
Οταν παραγγέλνεις απο τρολοσουβλατζή:

-Ενα πίτα καλαμάκι κοτόπουλο χωρίς πατάτες και σως, η πίτα αλάδωτη και γενικά ολα όσο πιο αλάδωτα γίνεται
-Οπότε καλαμάκι-σαλάτα,χωρίς σως, ολα αλάδωτα?
-Ναι,αν γίνεται
-Να το κάνω κι ανάλατο?
-Ααα μπράβο,ναι!! φχαριστώ!
-Ναι, σας κατάλαβα οτι μάλλον κάνετε δίαιτα!Και η κόρη μου το ίδιο,μπράβο κορίτσια. Λοιπόν σε 20' θα είναι εκεί.

Ερχεται, τρως και κάνει κριτς κριτς απ'την ξενέρα της υπερβολικά υγιεινής φάσης μέχρι που φτάνεις στο κάτω κάτω μέρος
και συνειδητοποιείς οτι έχει κρύψει 3 πατάτες (διπλωμένες!!), μια κουταλιά μαγιονέζα και ενα κομμάτι μπεηκο για το έτσι. :dfinger:

Sotos_The_Tequiler
02-05-2013, 17:36
πρέπει να βρεις μέρος που όταν λες: "τσάκο μια πίτα γύρο, τυροκαφτερή, ντομάτα, πατάτες. Μπαμπάτσικο να είναι όχι εφταμηνίτικο, " να καταλαβαίνει τι ακριβώς θες :P

Radienergeia
02-05-2013, 17:48
πρέπει να βρεις μέρος που όταν λες: "τσάκο μια πίτα γύρο, τυροκαφτερή, ντομάτα, πατάτες. Μπαμπάτσικο να είναι όχι εφταμηνίτικο, " να καταλαβαίνει τι ακριβώς θες :P

Σέρρες?
Θα γίνει. Ετσι θα το ζητήσω.

Sotos_The_Tequiler
02-05-2013, 18:03
όχι Σέρρες...
σε όλα τα σωστά γυράδικα

Radienergeia
02-05-2013, 18:07
όχι Σέρρες...
σε όλα τα σωστά γυράδικα

δεν βάζουν τυροκαφτερή οι εδώ ρε(inb4 τότε δεν είναι σωστά γυράδικα)

Atropos
02-05-2013, 19:09
Εδώ ρε Σώτε οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ δεν έχουν μπούκοβο και μου χαλάνε τη μισή γευστική απόλαυση. Πάντα ζητάω αν και ξέρω πως κανεί δεν έχει.

pixies
02-05-2013, 21:07
myplate στο γκαζι, θα με θυμηθεις.
κ τυροκαυτερη

rat_poison
02-05-2013, 21:17
ε άμα είναι να πας μέχρι το Γκάζι για να φας τυροκαυτερή στο γύρο, τι να πω, να τη χαίρεστε την αθήνα σας

σε παρόμοια νέα, επικός σουβλατζής στη αθήνα όταν του ζητάνε χωρίς κρεμμύδι, το λέει "ένα παιδικό"

Γυράδικο
02-05-2013, 22:48
Φλώροι.

atom_smasher
02-05-2013, 23:59
παιδικό είναι χωρίς κρεμμύδι και χωρίς τζατζίκι. τα υπόλοιπα να τα φέρνετε από το σπίτι σας ρε! ακου μπούκοβο ζητάει ο άλλος επειδή έτσι έμαθε να το τρώει. μην τα ξαναλεμε. αν δεν σας αρέσει μην φεύγετε από την μαγευτική Συμπρωτεύουσα!

JnB
03-05-2013, 01:05
"παιδικό" και "καλαμάκι" γελάει το σύμπαν.
σουβλάκι =/= πιτόγυρο.
Μάθετε ελληνικά.

atom_smasher
03-05-2013, 02:15
"παιδικό" και "καλαμάκι" γελάει το σύμπαν.
σουβλάκι =/= πιτόγυρο.
Μάθετε ελληνικά.

ελληνικά μιλάτε; Δεν είδα κανείς να αναφέρει ΞΑΝΑ το ζήτημα για τα καλαμάκια...που το ξαναθυμήθηκες; τόσο κόμπλεξ πλέον; έλεος. Να! βγαίνετε 2οι πλέον στο πρωτάθλημα. Χορτάστε και λίγο! όχι άλλο ξύδι! Δεν μπορώ ρε μαλάκες. 15 χρόνια τα ίδια και τα ίδια ακούω απο εκεί πάνω. Δεν έχει υπάρξει ένας θεσσ/κιος να μην μου πρήξει τα παπαρια με αυτά τα θέματα. 1 να μην το κάνει θέμα. 1 να μην το αναφέρει. 1 να πει στον "πούτσο μου. πείτε τα όπως θέλετε". ελευθερία ρε! γαμώ την ορθοδοξία σας!

-καλά υπερβάλλω για το "ούτε ένας". αλλά είναι πολλοί αυτοί και όταν δεν έχεις καν σουβλατζίδικο σε απόσταση 850 χιλιομέτρων να πάτε να γαμηθείτε όλοι!

ypersyntelikos
03-05-2013, 02:52
οι άλλοι όταν παθαίνουν λάστιχο στο δρόμο λένε "έπαθα φούιτ" ποια καλαμάκια και σουβλάκια και λεμονίτες τι λέμε τώρα

metamelia1
03-05-2013, 03:17
oi alloi otan ksipnane me tragoudia apo ipno lene "to mpalampou" poia kalamakia kai souvlakia kai lemonites ti leme twra

Pinatero
03-05-2013, 10:39
1η φαση περνας σε σχολη, γνωριζεις χαμουτζηδες και αυτοι καρντασιανς
2η φαση στρατος ξανα απο την αρχη

τυρι φετα καλαμακι με σε, αντιπαραθεση πολιτισμων
για το φουιτ ομως σεβασμος

JnB
03-05-2013, 11:01
ελληνικά μιλάτε; Δεν είδα κανείς να αναφέρει ΞΑΝΑ το ζήτημα για τα καλαμάκια...που το ξαναθυμήθηκες; τόσο κόμπλεξ πλέον; έλεος. Να! βγαίνετε 2οι πλέον στο πρωτάθλημα. Χορτάστε και λίγο! όχι άλλο ξύδι! Δεν μπορώ ρε μαλάκες. 15 χρόνια τα ίδια και τα ίδια ακούω απο εκεί πάνω. Δεν έχει υπάρξει ένας θεσσ/κιος να μην μου πρήξει τα παπαρια με αυτά τα θέματα. 1 να μην το κάνει θέμα. 1 να μην το αναφέρει. 1 να πει στον "πούτσο μου. πείτε τα όπως θέλετε". ελευθερία ρε! γαμώ την ορθοδοξία σας!

-καλά υπερβάλλω για το "ούτε ένας". αλλά είναι πολλοί αυτοί και όταν δεν έχεις καν σουβλατζίδικο σε απόσταση 850 χιλιομέτρων να πάτε να γαμηθείτε όλοι!

Δεν το περίμενα να τσιμπήσει κάποιος τόσο γρήγορα.
Καταλαβαίνω όμως τον πόνο σου που είσαι και εκτός, οπότε τσιλ αουτ, για το φλεημ το έγραψα :).

Να! βγαίνετε 2οι πλέον στο πρωτάθλημα. Χορτάστε και λίγο!

Όχι όλοι.

Κυρία Μαριάννα
03-05-2013, 12:05
ποιοι λένε το "επαθα φούιτ"; να πω την αλήθεια έχω κλάσει στο γέλιο από το πρωί που το σκέφτομαι.

σε άλλα νέα η σισ πριν κάνα τριβδόμαδο πήρε δυο χρυσόψαρα, τον μπακούνιν και τον νετσάγιεφ.
μας άφησαν χρόνους και τα δύο οπότε έχει μείνει ένα κουτάκι γεμάτο φαγητό και δεν ξέρω μπας και έχει μείνει τίποτα από αυτό το χλώριο που βάζουν στο νερό, ένα μπλε που είναι, αν τα θέλει κανείς τέλος πάντων ιγατί δεν ξέρω ανθρώπους με ψάρια.

Art In Haste
03-05-2013, 12:36
Στα βόρεια το λέμε φούιτ αλλά κυρίως για το ποδήλατο αν θυμάμαι καλά και όχι τόσο για το αυτοκίνητο. Από γαλλική λέξη προέρχεται και αυτό όπως και η πλειοψηφία των λέξεων που χρησιμοποιούμε για οχήματα.

H.
03-05-2013, 12:38
Μόνο για ποδήλατο το λέμε, μην ακούτε βλακείες, δεν θα το ακούσετε ποτέ για αμάξι.

Κυρία Μαριάννα
03-05-2013, 12:40
περιμένω πως και πως να σκάσει λάστιχο να το πω και ας είμαι και σε λεωφορείο

atom_smasher
03-05-2013, 13:00

Δεν το περίμενα να τσιμπήσει κάποιος τόσο γρήγορα.
Καταλαβαίνω όμως τον πόνο σου που είσαι και εκτός, οπότε τσιλ αουτ, για το φλεημ το έγραψα :).

Να! βγαίνετε 2οι πλέον στο πρωτάθλημα. Χορτάστε και λίγο!

Όχι όλοι.

χμ. οκ. τι να τσιμπήσουμε αφού δεν έχει μπούκοβο. ε καλα και γω φλειμαρω λιγο παραπανω ετσι για να μην μας παρετε και τον αερα!
Νιωθεις. Σε νιώθω και γώ σαν οπαδός περιφερειακής "δύναμης" των δυτικών προαστείων. λευτεριά στα καλαμάκια.
Το φουιτ όντως γαλλια προέρχεται μου χει πει ενας θεσσ/κιος εδω πανω..νομίζω και γω το χα ακούσει για ποδήλατο. Αλλά επειδή είμαι και απο χωριό και γενικά εχω ακούσει διάφορες τοπικές εκφράσεις δείχνω λίγο σεβασμό όταν κάποιος ζητάει τυροκαυτερή στο πιτόγυρο του ή λέει φούιτ, αλλά μην ξεπερνάμε τα εσκαμμένα!
πολιτισμικό σόκ για όσους πέρασαν στην Αθήνα απο εσας με ταυτοχρονο πρήξιμο αρχιδιών σε όσους ήμασταν απο κάτω. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά όσο καλοπροαίρετος και να σαι και να δεχθεις την κατωτερότητα των νότιων σε πολλά τέτοια ζητήματα δεν γίνεται να μην στραβώσεις την 45645758 φορά ή να μην το γράψεις στα παπάρια σου μιάς και έτσι κάνουμε οι χαμουτζήδες.

Mitsmann
03-05-2013, 13:22
Φτιαξτε πρωτα κανα μετρο και μετα πειτε μας.
Και παραξτε κανα πορο να τον χρησιμοποιησουμε εμεις σε νεους σταθμους μετρο.

atom_smasher
03-05-2013, 16:26

pinkαρε ρε Νότιε. Μας μουτζώνουν. μην κερδισουν πάλι τις εντυπώσεις.

Atropos
03-05-2013, 16:38

Εσείς κοιτάτε τα χάλια σας που θέλετε να τρέχετε και στις κυλιόμενες.

Sotos_The_Tequiler
03-05-2013, 16:42
κόφτε τους γύρους και πιάστε τα αρνιά μέρες που 'ρχονται

rat_poison
03-05-2013, 17:07
χειρότεροι από αθηνέζους και σαλλλονικείς πάντως στο θέμα φαΐ, είναι οι πόντιοι (όχι όλοι, αλλά πολλοί που ξέρω)

δλδ ρε μαλάκες είναι δυνατόν να μου ψήνετε ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Πασχαλιάτικο;

Είμαστε με τα καλά μας;

KoiliaSamprela
03-05-2013, 17:30
χειρότεροι από αθηνέζους και σαλλλονικείς πάντως στο θέμα φαΐ, είναι οι πόντιοι (όχι όλοι, αλλά πολλοί που ξέρω)

δλδ ρε μαλάκες είναι δυνατόν να μου ψήνετε ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Πασχαλιάτικο;

Είμαστε με τα καλά μας;

Βασικά αγαπάμε τους Πόντιους , αλλά πέρα από αυτό, στα Δωδεκάνησα ασούμε κάνουν Λαμπριάτη , βάνουν αρνί ή κατσίκι (δεν τον κόβω για το κατσίκι) σε κάτι τύπου γάστρα γεμιστό με εντόσθια και ρύζι που μαγειρεύετε σε φούρνο με ξύλα 10-12 ώρες.

atom_smasher
04-05-2013, 01:30

Είμαστε με τα καλά μας;

Βασικά αγαπάμε τους Πόντιους , αλλά πέρα από αυτό, στα Δωδεκάνησα ασούμε κάνουν Λαμπριάτη , βάνουν αρνί ή κατσίκι (δεν τον κόβω για το κατσίκι) σε κάτι τύπου γάστρα γεμιστό με εντόσθια και ρύζι που μαγειρεύετε σε φούρνο με ξύλα 10-12 ώρες.

δεν τρωω αρνι, κατσικι κλπ πασχαλιατια τα τελευταια 20 χρονια. μια χαρα θα φαω και αυριο μπριζολες κλπ.

rat_poison
04-05-2013, 01:43
καμία έκπληξη
τέτοιος βοϊδοκέφαλος που είσαι, δε θα έδειχνες αλληλεγγύη στα ξαδερφάκια σου;

atom_smasher
04-05-2013, 19:38
...μπα. απλα μου βρωμάνε.

tsimpouklano
04-05-2013, 19:45
Γιατί βρωμάει, τα τελευταία χρόνια στο σπίτι δεν έμπαινε αρνί, μονάχα κατσίκι. Ε φέτος τσικνοπέμπτη γυρίσαμε ένα αρνί, λουκούμι.
Φλώρινα που 'μαι, το έθιμο του αρνιού απλά δεν υπάρχει. Οι μπριζόλες, τα λουκάνικα και οι πανσέτες βρίσκονται πάνω στην ψησταριά.

atom_smasher
04-05-2013, 21:06
γιατί μάλλον ήταν φρεσκοσφαγμενο απ τα χεράκια του παππου. αλλά δοκίμασαν και στην πουστιά να με ταίσουν και το ξέρναγα. οπότε σταμάτησαν να με πρήζουν εκτοτε.

KoiliaSamprela
04-05-2013, 21:06
Το αρνί δεν είναι πασχαλιάτικο έθιμο με την έννοια που αναφέρετε.
Το σούβλισμα έχει να κάνει με "εορταστικό" γεύμα.

Ghoul
07-05-2013, 13:58
Ο Γιώργος πέθανε, σήμερα Τρίτη το πρωί στις 7 η ώρα. Θα ταφεί αύριο Τετάρτη 8 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στο νεκροταφείο του αγίου Κωνσταντίνου, στα Ροΐτικα της Πάτρας. Καλούνται όλοι οι φίλοι και οι φίλες του, και όποιος άλλος το επιθυμεί, να παρευρεθούν στην ταφή του στον παραπάνω χώρο. Παρακαλούνται όλοι να αναδημοσιεύσουν και να μεταδώσουν αυτή την αναγγελία θανάτου. Μαζί με το θάνατο του Γιώργου κλείνει για πάντα και αυτό το ιστολόγιο, όπως και το δικό του.

Ο θάνατος του George Kant (http://oapatris.wordpress.com/2013/05/07/o_thanatos_tou_george_kant/)

αν κάποιος θέλει να διαβάσει την ιστορία του (http://www.georgekant.com/?p=4251).

R & R
07-05-2013, 22:15
PuMU1Xgz28A

Κυρία Μαριάννα
07-05-2013, 23:25
και επειδή η ζωή συνεχίζεται, το κατσαριδοκτόνο της bayer "maxforce" που το πουλάνε;

KoiliaSamprela
08-05-2013, 09:14
Επειδή γενικά δεν τα πάω καλά με τα ονόματα/φάτσες λόγο ηλικίας, ποιο καλό παιδί πέτυχα στα διόδια την Μ. Πέμπτη το μεσημέρι ?

Art In Haste
08-05-2013, 11:06
Τον Κασιδιάρη;

KoiliaSamprela
08-05-2013, 11:45
Τον Κασιδιάρη;

Αυτοί ήταν στημένοι στα διόδια Κατερίνη νομίζω

rat_poison
13-05-2013, 21:55
κι εσύ να διαβάσεις το Bororό, μόνο το πρώτο κεφάλαιο αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν είσαι μόνος σ' αυτόν το ρημάδη τον ντουνιά

metamelia1
16-05-2013, 12:24
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=x3L88qVYtas

Λεκές
16-05-2013, 13:27
Κλήση στο σπίτι πριν λίγο από κάποιον με όχι και τόσο παιδική φωνή όσο προϊδεάζει ο διάλογος :

- Παρακαλώ;
- Ελα ρε, παίρνω να ρωτήσω αν έχεις ντομάτες
- Ποιος είναι;
- Τι ποιος είναι μωρέ;
- Ποιον πήρατε τηλέφωνο;
(λέει το νούμερο μου)
- Μάλλον έχετε γράψει λάθος το νούμερο
- Μάλλον ναι. Αλλά ντομάτες έχεις;
- Έχω μερικές
- Στ' αρχίδια μου!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και μετά μου το έκλεισε :-|

wurst
20-05-2013, 21:55
ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!!!!!

KoiliaSamprela
21-05-2013, 09:58
ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!!!!!

ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΓΙΑ ΣΉΜΕΡΑ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΣΈΝΑ ΚΑΙ ΈΝΑ ΓΕΝΝΑΊΟ ΜΈΡΟΣ ΤΟΥ ER

δεν είμαι σίγουρος πόσους έχουμε ακριβώς, μια στα γρήγορα ντον,κβελντ,λεκε,μιλτον,μορμεντζιλ,λιτς,jnb, ιμπθρε

:pink::pink::pink::pink::pink:

(10 εντιτ έχω κάνει)

Raven Lord
21-05-2013, 11:40
κάντο και move στο χρόνια πολλά thread :P

Art In Haste
21-05-2013, 11:43
Σήμερα Τρι 21/5 Γιορτάζουν: Ελένη, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος, Νάντια

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες.

Λεκές
21-05-2013, 13:06
Ευχαριστούμε τον κοιλιά! :cool:

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες.

Sotos_The_Tequiler
22-05-2013, 20:48
Is our universe merely one of billions?
Evidence of the existence of 'multiverse'
revealed for the first time by cosmic map

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2326869/Is-universe-merely-billions-Evidence-existence-multiverse-revealed-time-cosmic-map.html

Ethereal
29-05-2013, 02:30
κουραστηκα να σκοτωνω κουνουπια

Λεκές
31-05-2013, 22:46
zpcgNr6y-lM

Oκ, βλέπω το πιο πάνω βίντεο και ενώ σε γενικές γραμμές είμαι κάπως έτσι :shock::shock::shock:, βάζοντας τη λογική να δουλέψει δε βρίσκω κάποιο ηθικό πρόβλημα αν και εφόσον το ζώο δεν κακομεταχειρίζεται ή αναγκάζεται να κάνει κάτι που αντιτίθεται στις ορμές του.

Ντισκάς ER με όσο πιο πολύ αγάπη και κατανόηση γίνεται.

http://memecrunch.com/meme/HQ0P/horny-horse/image.png

Shirime
01-06-2013, 00:12
http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/011/587/AmazingAtheist.jpg

metamelia1
01-06-2013, 00:21
APO TOTE POU GNORISA TOUS ANTHROPOUS ARXISA NA AGAPAO TA ZOA

http://25.media.tumblr.com/b929e13172d676b80c57e70e5c22c308/tumblr_mkb1r6XiNA1qj26eao1_500.jpg (https://www.facebook.com/pages/%CE%91%CE%A0%CE%9F-%CE%A4%CE%9F%CE%A4%CE%95-%CE%A0%CE%9F%CE%A5-%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%A1%CE%99%CE%A3%CE%91-%CE%A4%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%91%CE%9D%CE%98%CE%A1%CE%A9%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A3-%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%99%CE%A3%CE%91-%CE%9D-%CE%91%CE%93%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%A9-%CE%A4%CE%91-%CE%96%CE%A9%CE%91/114551461975329)

Κωλαράκι Τορνευτό
01-06-2013, 08:08
http://i1.kym-cdn.com/entries/icons/original/000/011/587/AmazingAtheist.jpg

Kaserinos?

Λεκε, το προβλημα δεν ειναι ηθικο, ειναι θεμα διαστροφης. Φυσικα, επειδη ΕΡ εισαι, μπορουμε να μηδενισουμε τα παντα και να πουμε πως τιποτα δεν ειναι διαστροφη και πως ολα ειναι φυσιολογικα :touched: , αλλα ελπιζω να μη σε βλεπω σε 20 χρονια να μιλας σε βιντεο για το πως σαρεσει να σε γαμανε αλογα και να σου δαγκωνουν την πλατη οσο σε διακορευουν. Και οχι μονο αυτο, αλλα να εισαι και παντρεμενος με καποια που γουσταρει να πιπωνει αλογα. Βασικα το παιρνω πισω, ΕΥΧΟΜΑΙ καποιος εδω μεσα να το κανει αυτο.

ikonoklast
01-06-2013, 14:56
Λεκε, το προβλημα δεν ειναι ηθικο, ειναι θεμα διαστροφης.

Τι είναι διαστροφή;

Ghoul
01-06-2013, 15:39
αλλα ελπιζω να μη σε βλεπω σε 20 χρονια να μιλας σε βιντεο για το πως σαρεσει να σε γαμανε αλογα και να σου δαγκωνουν την πλατη οσο σε διακορευουν.

το εύχομαι, αλλά δύσκολο να επιβιώσει.

http://en.wikipedia.org/wiki/Enumclaw_horse_sex_case

NSFW video. (http://www.uselessjunk.com/article_full.php?id=13199)

tsimpouklano
01-06-2013, 15:54
Τουλάχιστον έφυγε χαρούμενος.

Λεκές
01-06-2013, 18:01
Λεκε, το προβλημα δεν ειναι ηθικο, ειναι θεμα διαστροφης.

Τι είναι διαστροφή;

διαστροφή η [δiastrofí] Ο29 : η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του διαστρέφω. 1. αλλοίωση μιας βιολογικής, ψυχικής ή νοητικής λειτουργίας, έτσι ώστε να γίνει μη φυσιολογική:

Το επιχείρημα του ''φυσιολογικού'' οπότε.
Η μαμά φύση διδάσκει πως η ποικιλομορφία είναι αποτέλεσμα (και) εντατικού γαμησιού διαφόρων ειδών μεταξύ τους . Άρα το πρόβλημα του φίξξξερ είναι πως ο τύπος που τον γαμάει το άλογο, ενδίδει στις σεξουαλικές ορμές του κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί προβληματικό και αντικοινωνικό στη σημερινή ανθρώπινη κατάσταση. Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που κάνει είναι ασυνήθιστο και ένδειξη αδυναμίας, αλλά δεν νομίζω να μπορεί να θεωρηθεί διαστροφή ή αφύσικο- ειδικότερα αν σκεφτεί κάποιος πως ο μέσος 40άρης Ελληνας χρησιμοποιεί τις ίδιες λέξεις για την ομοφυλοφιλία-.

ikonoklast
01-06-2013, 18:36
ο τύπος που τον γαμάει το άλογο, ενδίδει στις σεξουαλικές ορμές του κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί προβληματικό και αντικοινωνικό στη σημερινή ανθρώπινη κατάσταση.

= Ηθική.

Λεκές
01-06-2013, 18:42
Αρα ο φίξξξερ το θεωρεί και ανήθικο, γιατί εγώ δεν υιοθετώ αυτή τη στάση όπως φαίνεται από τα ποστ μου.

ikonoklast
01-06-2013, 18:52
Δεν παίρνω θέση για το ίδιο το ζήτημα, απλώς λέω ότι προφανώς και είναι θέμα ηθικής. Δεν υπαρχεί κανένας ορισμός «διαστροφής», «φυσιολογικότητας» ή κάποιος «βιολογικός κανόνας» για το τι είναι σωστό και τι όχι. Είναι σωστό ή όχι ανάλογα με τους κανόνες που θέτει ένα σύνολο ανθρώπων, και αυτό είναι ο ορισμός της ηθικής. Ο φίξερ λέει «όχι παιδιά, είναι διαστροφή!», στην πραγματικότητα λέει ότι είναι ανήθικο, για τη δικιά του ηθική.

Λεκές
01-06-2013, 19:09
Οι κανόνες του συνόλου δε συνιστούν την ουσία της ηθικής αλλά το νομικό πλαίσιο. Ασχέτως αν αυτό προκύπτει από επιχειρηματολογία για τις ηθικές βάσεις του. Ο Βουλγαράκης ή κάποιος άλλος είχε κάνει τη σύνδεση των δύο εντωμεταξύ;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλω πολύ να βρω γιατί είναι ανήθικο -αν και εφόσον δεν τραυματίζεται το ζώο ή κάνει κάτι αντίθετο με τις βασικές ορμές του- γιατί κι εγώ δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν μου έλεγε κάποιος φίλος μου πως πάει να πάρει πίπα απ'το σκύλο του. Αλλά μου φαίνεται αδύνατο να βρω κάτι καλύτερο απ'τα κλασικά επιχειρήματα περί διαστροφής, αφύσικου ή αισθητικής. Μπορεί να τραβάω την ηθική στα λογικά άκρα της, δεν ξέρω.

Εντωμεταξύ είναι και επίκαιρα όλα αυτά γιατί ένας νέος νόμος ποινικοποιεί (http://www.econews.gr/2013/04/11/eguklios-nomos-adespota-98508/)τη συνεύρεση με τα κατοικίδια.

ikonoklast
01-06-2013, 19:30
Το νομικό πλαίσιο είναι η συνισταμένη της ηθικής της κυρίαρχης τάξης μιας κοινωνίας στην πάλη της με τις μη κυρίαρχες. Ο βουλγαράκης είχε πει «Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», δήλωση απολύτως λογική για έναν εκπρόσωπο της αστικής δημοκρατίας και του κράτους της.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/05/13-23.html

^ Αυτό τι είναι; Διαστροφή;

Λεκές
01-06-2013, 19:57
Καλή η μαρξιστική ανάλυση. Κρίμα που απαξιώνει την υπάρχουσα ηθική με το να την αρνείται εντελώς.

Η συγκατάβαση είναι πολύ λεπτό ζήτημα γιατί οι επιστημονικές μελέτες φαίνεται να υποστηρίζουν πως κάτω από μία ηλικία -αυτή στο σημερινό κόσμο διαμορφώνεται στατιστικά στα 16 χρόνια- δεν μπορείς να έχεις πλήρως διαμορφωμένη αντίληψη ώστε να συμφωνήσεις απολύτως συνειδητά σε μια σεξουαλική συνεύρεση ή διαβίωση ή οτιδήποτε. Άρα μπορεί να θεωρηθεί ανήθικη πράξη στο βαθμό κατά τον οποίο το παιδί έπεσε θύμα διότι ''ξεγελάστηκε'' λόγω ανωριμότητας και ακόμη περισσότερο στο αν υπέστη σεξουαλική η ψυχολογική καταπίεση. Η ανηθικότητα έγκειται στο πως ενώ γνωρίζεις πως μπορεί να προκαλέσεις ψυχικά και σωματικά τραύματα στον/ην άλλο/η, ενδιαφέρεσαι κυρίως στο να ικανοποιήσεις τις ορμές σου. Οπότε αν ο όρος διαστροφή είναι αδόκιμος -που είναι- ο όρος ''ανήθικη πράξη'' μπορεί να περιγράψει καλύτερα την περίσταση.
Δυστυχώς μια μικρή μελέτη της ανθρώπινης στάσης επί του θέματος δείχνει το πόσο μπερδεμένα ήταν και είναι τα πράγματα καθώς και το πόσο υποκριτές και ψευτο-ηθικολόγοι είναι οι περισσότεροι που καταπιάνονται επιφανειακά με αυτά :

http://en.wikipedia.org/wiki/Age_of_consent

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου βέβαια να πω πως ένιωσα άβολα με το πιο πάνω περιστατικό. Υπάρχουν όμως πάντα γκρίζες περιοχές και όποιος είναι έτοιμος να βγάλει ετυμηγορία ας κοιτάξει τα του οίκου του.
Στα ζώα το ίδιο επιχείρημα (αυτό για τη συγκατάβαση) είναι ασυνεπές εφόσον οι περισσότερες κοινωνίες αποδέχονται την εκτροφή το κυνήγι και τη θανάτωση τους για κάλυψη ανθρώπινων αναγκών. Συν τοις άλλοις αναφέρομαι σε περίπτωσεις που το ζώο αποδέχεται τη σεξουαλική πράξη και φαίνεται να την απολαμβάνει (ξεράστε).

landy
01-06-2013, 20:17
όλα μέσα στη φύση είναι σύντροφοι.κι ο άνθρωπος-που μπορεί να επιδοθεί σε απίστευτες κτηνωδίες κάποιες στιγμές- όντας πολύ ευαίσθητο ον για τούτη την φύση, προσπαθεί με την ηθική να αντισταθεί μπας και την βγάλει καθαρός.οποιοδήποτε ον υπάρχει στη φύση, αδυνατεί να πράξει κάτι μη φυσιολογικό κι αν στιγμιαία το κάνει, η φύση τον παύει βιαίως.η τέχνη έχει δώσει πάμπολλα παραδείγματα όπου φυσιολογικά πράγματα κρίνονται ανήθικα, με δυο μεγάλες εξαιρέσεις που προσωπικά δεν τις καταλαβαίνω.η μία είναι του προμηθέα δεσμώτη κι η άλλη του οιδίποδα που λύνει το αίνιγμα της σφίγγας.:shock:

το νομικό πλαίσιο λίγη συγγένεια μπορει να εχει με το ηθικό(καλά με το φυσιολογικό δεν υπάρχει καμιά επαφή).εννοώ ότι δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις μια πράξη ηθική ή ανήθικη με βάση τον νόμο.ο ικονοκλαστ έχει δίκιο.νόμικό πλαίσιο έχει καταντήσει να είναι το κουκούλωμα της ανηθικότητας της κυρίαρχης τάξης.όσο περιπλοκότερο το νομικό πλαίσιο, τόσο πιο βρώμα η δουλειά.

Λεκές
01-06-2013, 20:28
Συνειδητοποιείτε πως αυτό που περιγράφετε δεν έχει απόλυτη εφαρμογή στον κόσμο που ζούμε ε. Δηλαδή προφανώς και κάποιοι από τους ανθρώπους που έχουν τη δικαιοδοσία να μεταβάλλουν το νομικό πλαίσιο -αυτοί που λέτε κυρίαρχη τάξη-, θα προσπαθήσουν να το μεταβάλλουν ή και να το αναθεωρήσουν εντελώς σε σημεία προς όφελος τους, αλλά δεν μπορεί να μηδενίζουμε την ηθική βάση ορισμένων νομοθετημάτων επειδή βολεύει την ταξική ανάλυση μας και την επιβεβαίωση της επιστημονικότητας του ιστορικού υλισμού. Σε κάθε περίπτωση ας μην ξεφεύγουμε εντελώς από το θέμα μας, για το φίκι φίκι μεταξύ ζώων και ζώων-ανθρώπων λέμε.

landy
01-06-2013, 20:58
και μένα αυτό μ ενδιαφέρει περισσότερο.μη φυσιολογικό δεν είναι σε καμιά περίπτωση.είναι όμως κάτι που μπορεί να γεννήσει άρρωστες-για το σύνολο- καταστάσεις, .γενικότερα, αυτά είναι θέματα που τα λύνει μια κοινωνία που χει ήδη αποφασίσει σε ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί.η ελληνική κοινωνία δύσκολα μπορεί να απαντήσει σε τέτοια ζητήματα.εδώ κυριαρχούν οι παπάδες.ότι είναι αποδεκτό είναι καλό κι ότι δεν είναι, χαρακτηρίζεται διαστροφικό και άρρωστο.με τέτοιους χαρακτηρισμούς δεν μπορεί να προοδεύσει ένα κοινωνικό σύνολο.το μόνο που χρειάζεται είναι μια κοινωνία να προσπαθήσει να ελαττώσει- μέσω της παιδείας- εκείνα τα φαινόμενα που την εμποδίζουν να γίνει αυτό που έχει αποφασίσει.και φυσικά μιλάμε για αυτόνομες κοινωνίες-βλέπεις ότι το ταξικό δεν μπορεί να λείπει από πουθενά.ο όμηρος, στην οδύσσεια, στην ραψωδία με την κίρκη, παρουσιάζει τους συντρόφους μεταμορφωμένους σε γουρούνια.σε μία φυσιολογικη κατάσταση(όργια, κρεπάλες, λαγνεία) δίνει μη φυσιολογική κατάληξη.συμβολικά εννοώ.κι αυτό γιατί εμπόδιζε το σύνολο να φτάσει στον προορισμό του.κι εκεί επενέβει ο τετραγωνάρχιδος οδυσσέα-σύμβολο ανθρώπινης σοφίας-την έπεσε στην κίρκη, αυτή έφτυσε τους συντρόφους για πάρτυ του, αυτοί ξενέρωσαν και το πανηγύρι τελείωσε εκεί.όταν ο άνθρωπος ενδίδει βουλιμικά στα κατώτερα ένστικτά του, τότε η πνευματική του εξέλιξη καθυστερεί.κι αντίστροφα, όταν στερείται ανάγκες που πηγάζουν απ' την φύση του.

μη ξεχνάς φίλτατε λεκέ, πως η τραγωδία, ξεκίνησε από έναν χορό προς τιμήν ενός βοδιού που μόλις είχε σφαχτεί κι ότι ο βάρναλης που κατηγορήθηκε για κτηνοβασία, με γράμμα του στον υπουργό παιδείας της εποχής, εξηγούσε ότι όντως η γαιδάρα του γείτονα του την έπεφτε, αλλά αυτός δεν ενέδωσε ποτέ.:lol:

τα χει πει όλα η τέχνη ρε μουνάρες...τι καθόμαστε και συζητάμε;

Λεκές
01-06-2013, 21:18
και μένα αυτό μ ενδιαφέρει περισσότερο.μη φυσιολογικό δεν είναι σε καμιά περίπτωση.είναι όμως κάτι που μπορεί να γεννήσει άρρωστες-για το σύνολο- καταστάσεις

Εντάξει ρε παιδί μου, μπορεί να συμβεί αυτό που λες διότι η κοινή λογική αλλά και η ηθική των μαζών δεν έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για την υπέρμετρη μετανάστευση, την ομοφυλοφιλία, τις κοινωνικές ανισότητες και άλλα πολλά.
Εγώ προσπαθώ να καταλάβω γιατί είναι λάθος και ανήθικο, όχι για να έχω μια συνεπειοκρατική θέση για όλο το κοινωνικό συμβόλαιο. Που και συνεπειοκράτης να είναι κάποιος, θα πρέπει να το δεχθεί εφόσον γίνεται σε κλειστές πόρτες και με τη συγκατάβαση των εμπλεκομένων, μεγιστοποιώντας την ευτυχία τους.

Ειλικρινά όμως ψάχνω να βρω ένα σοβαρό επιχείρημα για να πειστώ. Είναι ταμπού, δυσκολεύομαι κι εγώ να το καταπιώ.

landy
01-06-2013, 21:39
και μένα αυτό μ ενδιαφέρει περισσότερο.μη φυσιολογικό δεν είναι σε καμιά περίπτωση.είναι όμως κάτι που μπορεί να γεννήσει άρρωστες-για το σύνολο- καταστάσεις

Εντάξει ρε παιδί μου, μπορεί να συμβεί αυτό που λες διότι η κοινή λογική αλλά και η ηθική των μαζών δεν έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί κάποιος για την υπέρμετρη μετανάστευση, την ομοφυλοφιλία, τις κοινωνικές ανισότητες και άλλα πολλά.
Εγώ προσπαθώ να καταλάβω γιατί είναι λάθος και ανήθικο, όχι για να έχω μια συνεπειοκρατική θέση για όλο το κοινωνικό συμβόλαιο. Που και συνεπειοκράτης να είναι κάποιος, θα πρέπει να το δεχθεί εφόσον γίνεται σε κλειστές πόρτες και με τη συγκατάβαση των εμπλεκομένων, μεγιστοποιώντας την ευτυχία τους.

Ειλικρινά όμως ψάχνω να βρω ένα σοβαρό επιχείρημα για να πειστώ. Είναι ταμπού, δυσκολεύομαι κι εγώ να το καταπιώ.

δεν θα βρεις ούτε ένα σοβαρό επιχείρημα στις σημερινές μή κοινωνίες.την εποχή της ιδιώτευσης εννοώ.μόνο στην περίπτωση που δοκιμάσεις να κάνεις εσύ ο ίδιος και δεις τις οποιεσδήποτε επιδράσεις στην δική σου ζωή.τι με νοιάζει αν ο διπλανός μου γαμάει κατσίκες ή αν η κόρη του πιπώνει άλογα, έτσι δεν είναι;έτσι είναι...γιατί ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και δεν έχει συλλογική και κοινωνική συνείδηση.

το "δεν με νοιάζει τι κάνει ο άλλος στο κρεββάτι του" είναι απ τις παρακμιακότερες κουβέντες που χουν ειπωθεί.γιατί ο χαρακτήρας κι η συμπεριφορά κάποιου είναι ενιαία. δεν διαχωρίζεται σε εντός κι εκτός κρεββατιού , σε εντός κι εκτός αυτοκινήτου κ.ο.κ. γιατί σ αυτή την περίπτωση το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι πλήρης καταπίεση των ατόμων, δηλαδή άρρωστη κοινωνία.εγώ ρε φίλε θέλω να συμπεριφέρομαι παντού το ίδιο.και στο κρεββάτι και στο μπάνιο και στη δουλειά μου.τότε είμαι ισορροπημένος άνθρωπος.αν αυτό σπάσει και διαταρραχτεί η ισορροπία μέσω νομικών πλαισίων(όπου μια πράξη θα θεωρείται παράνομη) και παπαδίστικων αντιλήψεων(διαστροφή, αρρώστια), εγώ θ αποκτήσω ψυχολογικά προβλήματα με μαθηματικη ακρίβεια.συνεπώς, το άτομο πρέπει να διαπαιδαγωγείται με βάση το κοινωνικό συμφέρον που θα του αποτρέψει να κάνει πράγματα που θα χαρακτηρίζονται αντικοινωνικές συμπεριφορές, ακόμα κι όταν είναι μόνος του στο δωμάτιο του και -φαινομενικά- δεν ενοχλεί κανέναν.ποια κοινωνία θα το κάνει όμως αυτό;τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο των τάξεων και των θεσμών που ηγούνται μιας κοινωνίας.

Λεκές
01-06-2013, 21:48
Πωπω ρε λάντυ, εντάξει ρε συ, ας πούμε συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, γιατί είναι ανήθικο και γιατί θα πρέπει να πειράζει το κοινωνικό σύνολο δεν έχω καταλάβει ακόμη. Αντικοινωνική συμπεριφορά μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε ασυνήθιστο άμα το πάμε έτσι. Αν κατάλαβα καλά λες πως θα καταλάβω αν είναι ηθικό ή ανήθικό στην κοινωνία του σοσιαλισμού; :D

landy
01-06-2013, 21:53
όχι ρε.το ηθικό και το ανήθικο θα το οριοθετήσει μια αυτόνομη κοινωνία που έχει αποφασίσει συλλογικά ποιος είναι ο προορισμός της.για να καταφέρει όμως μια κοινωνία κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μην άγεται και φέρεται από ηγέτες κι απόλυτα.κατα τ αλλα, κάλλιστα μια κοινωνία θα μπορούσε ν αποφασίσει ότι όλα αυτά που συζητάμε είναι ηθικά και ζητούμενα.δεν υπάρχει σωστό και λάθος.

να σε κάνω και μια ερώτηση τώρα.είναι "κακό" ένα παιδί να πηδάει τη μάνα του;στα ζώα συμβαίνει.στους ανθρώπους το θεωρούμε ανήθικο.εσύ πως το βλέπεις;χέσε τ άλογα και τις κατσίκες

ikonoklast
01-06-2013, 22:36
Γελάω με τον ένα που έχει μουτζώσει όλη την κουβέντα επειδή είναι «σοβαρή».

00i00
01-06-2013, 23:11
ενας μπαρμπας εδω, παλια, ειχε ρωτευτει ενα γαδουρ' (αρσενικο/θυληκο δεν εχει σημασια)
το ειχε βαλει στοχο να του κανει ερωτα κι επειδης ηταν ταπας του εστησε καρτερι πανω σε εναν τραφο για να φτασει τον κωλο του, ο οποιος συμφωνα με τα λεγομενα του ηταν τοσο σφιχτος που εσκιζε σελιδα
αφου ανεβηκε λοιπον και το γαδουρ' ηταν σε ευνοικια θεσις εζμπρωξε με μαχνα(=δυναμη) αλλα το γαδουρ' τρομαξε και αρχισε να τρεχει
το θεμα ειναι οτι ετρεχε μαζι με τον μπαρμπα διοτι καθως τρομαξε εσφιξε η ηδη σφιχτη τρυπιδα του και παγιδεψε την κουμπακα του μπαρμπα
αποτελεσμα ο μπαρμπας να κρεμεται απο πισω κι ενω γυρισε αναποδα να τρωει ταληρακια στην μαπα απο τις οπλες του γαδουριου

συμβαινουν αυτα

Κωλαράκι Τορνευτό
01-06-2013, 23:34
Δεν παίρνω θέση για το ίδιο το ζήτημα, απλώς λέω ότι προφανώς και είναι θέμα ηθικής. Δεν υπαρχεί κανένας ορισμός «διαστροφής», «φυσιολογικότητας» ή κάποιος «βιολογικός κανόνας» για το τι είναι σωστό και τι όχι. Είναι σωστό ή όχι ανάλογα με τους κανόνες που θέτει ένα σύνολο ανθρώπων, και αυτό είναι ο ορισμός της ηθικής. Ο φίξερ λέει «όχι παιδιά, είναι διαστροφή!», στην πραγματικότητα λέει ότι είναι ανήθικο, για τη δικιά του ηθική.

Ευχαριστω που μιλατε για μενα χωρις εμενα, τα πετυχατε ολα (τιποτα δηλαδη) :thumbsup: Παραθετω το αποπανω ποστ γιατι ειναι το μονο που μουτζωσα, αν και τα περισσοτερα αξιζουν μουτζες ειναι η αληθεια.

Δε θεωρω τιποτα απο οσα περιγραψατε ανηθικο, καθως η ηθικη ειναι ενα θεμα αρκετα πιο ανοιχτο σε ερμηνεια απο οτι π.χ. η διαστροφη. Ανηθικη μπορει να θεωρει καποιος την μοιχεια, αλλος την κλοπη, αλλος το φονο, αλλος ολα τα παραπανω. Αλλος δε θεωρει τιποτα ανηθικο και εχει παραβιασει καθε συνηθισμενο (=συμβατο με τα ευρεως διαδεδομενα προτυπα των περισσοτερων κοινωνιων) ηθικο φραγμο. Προσωπικα δε θεωρω ανηθικο ΤΙΠΟΤΑ το οποιο δεν εχει την παραμικρη κοινωνικη, οικονομικη, σωματικη ή ψυχολογικη επιδραση πανω μου ή σε καποιον αλλον χωρις τη θεληση του. Γενικα ειμαι υπερ της ελευθεριας, αρκει να μην καταπιεζεται κανεις λογω αυτης. Αν θελει ο πρωταγωνιστης του βιντεο να γλειφει αλογοπουτσες, δικαιωμα του. Αλλωστε οπως λεει κι ο ιδιος, το πενετρεησον δεν ειναι μια ευχαριστη διαδικασια για αυτον, αλλα ο ιδιος καυλωνει με το ποσο καυλωνει και ποσο ευτυχισμενο ειναι το αλογο. Νομιζω δε μπορεις να φτασεις πιο υψιστο επιπεδο ανιδιοτελους ζωωδους ερωτα, νο?

Η διαστροφη ειναι ενα εντελως διαφορετικο θεμα, και δεν εχει να κανει με το πως οριζω εγω ή εσυ ή ο καθενας τη διαστροφη. Ο Λεκες προσπαθει να με πεισει πως δεν υπαρχει καμια διαστροφη πουθενα στον κοσμο, επειδη η ποικιλομορφια εχει προελθει απο την αναπαραγωγη μεταξυ ειδων (!). Αυτο που ξεχασε να μας αναφερει φυσικα ειναι πως πρωτον, τα μουλαρια για παραδειγμα, που προερχονται απο αλογα και γαιδουρια, ειναι στειρα, αρα δε μπορουν να αναπαραγουν. Δευτερον, το οτι οι σεξουαλικες επαφες μεταξυ ειδων στις οποιες αναφερεται ειναι υπευθυνες για ενα μικρο του συνολικου πληθυσμου των ειδων ολων των οντων πανω στη γη. Η κυρια διαδικασια ειναι φυσικα η διαδικασια της εξελιξης και των τυχαιων μεταλλαξεων. Αλλα οπως ειπα ηδη στο πρωτο μου ποστ, ΕΡ ΕΙΣΑΙ, αντιδραση στα παντα γιατι ετσι. Τριτον, ο ορισμος της εννοιας "διαστροφη" Λεκε, προϋποθετει οτι αποδεχεσαι καποιες καταστασεις ως φυσιολογικες. Εσυ προφανως δεν τις αποδεχεσαι. Καλα κανεις, αλλα η ελληνικη (και καθε) γλωσσα εχει μια πληθωρα λεξεων με τις οποιες περιγραφει τον κοσμο γυρω μας, το οτι το αρνεισαι αυτο ειναι δικο σου προβλημα, κι οχι της γλωσσας της ιδιας.

Δε θα κατσω να σου μαθω ελληνικα, γιατι ειμαι σιγουρος οτι ξερεις πολυ καλα ελληνικα, αλλα το "επιχειρημα του φυσιολογικου" ειναι το πιο φυσιολογικο επιχειρημα σε μια τετοια κουβεντα (!). Δε σημαινει απαραιτητα κακο ή αρνητικο το να μην ειναι φυσιολογικος καποιος. Προσωπικα το θεωρω προσβολη με δεδομενο οτι ενιοτε ο φυσιολογικος ειναι ο γιαπης με την καλη δουλεια και το καλο αυτοκινητο που δεν εχει χρονο για συναισθηματισμους. Το φυσιολογικο στη διαδικασια της αναπαραγωγης ειναι το αρσενικο - θηλυκο, πως να το κανουμε τωρα? Θα αλλαξεις τη φυση? Θα κανεις γκεη και λεσβιες να μπορουν να γονιμοποιησουν? Στο ευχομαι, θα παρεις Νομπελ. Απο κει και περα διαστροφη μπορει να ειναι το σεξ με ζωα, η ουρολαγνεια, η κοπρολαγνεια και πολλα αλλα. Δε λεω πως κακως τα κανει οποιος τα κανει, απλα ειναι διαστροφη. Σε ενοχλει η λεξη?

freak brother
01-06-2013, 23:59
δεν εχω παρακολουθησει το φλεημ αλλα λογω περασμενου ωρας σε συναρτηση με μπυρες , παιζει κατι με αλογα και σεξ με ανθρωποι? υπαρχει ενα ντοκυμαντερ... :p

sfinotouvlaki
02-06-2013, 00:08
Ναι, με πειράζει η λέξη γιατί οι λέξεις στην ανθρώπινη κοινωνία έχουν συγκεκριμένη χροιά και η χροιά της λέξης διαστροφή είναι αρνητικότατη και έχει χρησιμοποιηθεί για να κλειστούν άνθρωποι σε τρελάδικα και φυλακές και για να καούνε ζωντανοί. Επίσης, πλέον αναφέρονται ως παραφιλία όλα αυτά, όχι ως διαστροφή. Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να γονιμοποιήσουν, εκτός κι αν είναι στείροι. Κατά τ' άλλα, η κύρια έκφανση του σεξ στην ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι αυτή της αναπαραγωγής. Κατά βάση εξυπηρετεί άλλους σκοπούς, οπότε το σεξ με τα ζώα ή με το ίδιο φύλο ή με το φεγγάρι να το κρίνεις βάσει του σκοπού που εξυπηρετεί κι όχι του αν μπορεί να προκύψει παιδάκι ή αλογάκι. Αλλιώς να χαρακτηρίσουμε διαστροφή και το προφυλακτικό.

00i00
02-06-2013, 00:14
ασκετο...τα μουλαρια δεν ειναι στειρα, τουλαχιστον οχι ολα

ikonoklast
02-06-2013, 00:40
Δε θα κατσω να σου μαθω ελληνικα, γιατι ειμαι σιγουρος οτι ξερεις πολυ καλα ελληνικα, αλλα το "επιχειρημα του φυσιολογικου" ειναι το πιο φυσιολογικο επιχειρημα σε μια τετοια κουβεντα (!). Δε σημαινει απαραιτητα κακο ή αρνητικο το να μην ειναι φυσιολογικος καποιος. Προσωπικα το θεωρω προσβολη με δεδομενο οτι ενιοτε ο φυσιολογικος ειναι ο γιαπης με την καλη δουλεια και το καλο αυτοκινητο που δεν εχει χρονο για συναισθηματισμους. Το φυσιολογικο στη διαδικασια της αναπαραγωγης ειναι το αρσενικο - θηλυκο, πως να το κανουμε τωρα? Θα αλλαξεις τη φυση? Θα κανεις γκεη και λεσβιες να μπορουν να γονιμοποιησουν? Στο ευχομαι, θα παρεις Νομπελ. Απο κει και περα διαστροφη μπορει να ειναι το σεξ με ζωα, η ουρολαγνεια, η κοπρολαγνεια και πολλα αλλα. Δε λεω πως κακως τα κανει οποιος τα κανει, απλα ειναι διαστροφη. Σε ενοχλει η λεξη?

Διαστροφή επίσης με βάση τον ορισμό σου είναι οι πίπες, τα handjob, το anal, τα σεξουαλικά φετιχ κάθε είδους, η εξωσωματική γονιμοποίηση και μάλλον οι εκτρώσεις, μεταξύ άλλων.

Λεκές
02-06-2013, 01:02

Με ενοχλεί η άγνοια σου περισσότερο.

Λεκές
02-06-2013, 01:08
Σφινοτουβλάκι έκανες ένα εξαιρετικό ποστ. Το χάρηκα

Κωλαράκι Τορνευτό
02-06-2013, 01:48

Με ενοχλεί η άγνοια σου περισσότερο.

Η δικη σου ειναι μεγαλυτερη!!

Εναλλακτικα: αντε γαμησου!!!

ή οτιδηποτε αλλο λεγαμε στο σχολειο

Διαστροφή επίσης με βάση τον ορισμό σου είναι οι πίπες, τα handjob, το anal, τα σεξουαλικά φετιχ κάθε είδους, η εξωσωματική γονιμοποίηση και μάλλον οι εκτρώσεις, μεταξύ άλλων.

Ναι ειναι (μεχρι και το φετιχ, τα αλλα προκυπτουν απο καποια λογικη που δεν καταλαβαινω, δε μιλαμε για τον αυτοσκοπο της γονιμοποιησης ή της προληψης/ακυρωσης αυτης). Καποια τα θεωρω κι εγω ωραιες διαστροφες. Το να δινεις εσυ ή οποιοσδηποτε αλλος αρνητικη χροια στη λεξη "διαστροφη" ειναι το προβλημα, κι οχι το το ειναι διαστροφη και τι οχι.

landy
02-06-2013, 02:48
κόρη παπά μας βγήκε ο τορνευτός.απαράδεκτα πράγματα

ωραία τα εξήγησε το σφινοτουβλάκι.

ένα σφινοτουβλάκι στο τορνευτό σου κωλαράκι...να τι θα ήταν διαστροφή..ριμάτη

bonus: έκανε σεισμό στην κοζανάρα μας...ψιλοχέστηκα

Κωλαράκι Τορνευτό
02-06-2013, 03:08
κόρη παπά μας βγήκε ο τορνευτός.απαράδεκτα πράγματα

Αν αυτο καταλαβες, εισαι πιο χαζουλης κι απο τους αλλους δυο. Και κριμα γιατι συμφωνω με τα βασικα σημεια αυτων που λες.

landy
02-06-2013, 03:25
η αλήθεια είναι ότι δεν συμφωνείς.διότι εγώ δεν χαρακτήρισα τίποτα ως διαστροφή ή ως μη φυσιολογικό.αντιθέτως είπα ότι είναι αδύνατο να κάνεις κάτι μη φυσιολογικό μέσα στη φύση.παράδειγμα μη φυσιολογικου:να χώσεις το καβλί σου στη μύτη κάποιου.εννοώ ότι η φύση έχει δώσει τις κατευθύνσεις και τις ελευθερίες.όπου χωράει το πουλί σου είναι φυσιολογικό να το βάλεις αν γουστάρεις.το τι θα φέρει ως αντίκτυπο στην κοινωνία είναι αδιάφορο για τη φύση.αφορά μόνο την κοινωνία που θεσπίζει τα αποδεκτά και τα μη αποδεκτά.με μια σημείωση εδώ:το μη αποδεκτό- για την κοινωνική εξέλιξη -να μη θεωρείται αρρώστια ή διαστροφή, γιατί μετά περνάμε σε καταστάσεις όπως αυτές που περιέγραψε το τουβλάκι.άνθρωποι να χαρακτηρίζονται τέρατα, ψυχοπαθείς κλπ, και να αντιμετωπίζονται σκληρότερα απ' ότι η υποτιθέμενη διαστροφή τους είναι.

σκέψου κάτι.φιλοσοφικά, η μόνη πράξη που θεωρήθηκε και χαρακτηρίστηκε ως πράξη ελευθερίας-ελευθερία της ύπαρξης εννοώ, μη φυσιολογική πράξη- είναι η αυτοκτονία.ούτε οι παρτούζες, ούτε το πρωκτικό σεξ, ούτε η σεξ μεταξύ ανθρώπων ίδιου φύλου, ούτε η κτηνοβασία. γιατί;γιατί είναι κάτι που μόλις το κάνεις, η φύση σε τελειώνει.διαστροφή είναι η προσπάθεια αντιστροφής των φυσικών κανόνων.ας πούμε να περιμένεις ένα πτώμα να κυοφορήσει.αυτή είναι μια διαστροφή.

διεστραμένος ήταν ο σικελιανός .που προσπαθούσε ν αναστήσει ένα πτώμα. πολύ περισσότερο απ' το απολιναιρ και τον ντε σαντ.οι ηθικές επαναστάσεις πάντως(κι οι επαναστάσεις κουλτούρας) πρέπει να γίνονται συνολικά κι όχι από συγγραφείς ή από παπάδες ή από στερημένους.

sfinotouvlaki
02-06-2013, 04:26
Η ρίζα της λέξης perversion είναι το ρήμα pervertere που κυριολεκτικά σημαίνει στρίβω λάθος και μεταφορικά διαφθείρω. Χρησιμοποιήθηκε τον 17αι. για μη αποδεκτά κοινωνικά άτομα. Σεξουαλικά χρησιμοποιήθηκε από τον 19αι. (κυρίως για τους ομοφυλόφυλους) για να περιγράψει τις κοινωνικά μη αποδεκτές μορφές του σεξουαλικού ενστίκτου. Έτσι το χρησιμοποίησε και η ψυχιατρική, απλώς αντί να εμπλέξει το θεό έμπλεξε την παρεκτροπή από αυτό που θεωρούσε ως το στόχο της σεξουαλικής πράξης. Τουλάχιστον, όσο πάει το διορθώνει.

Σήμερα, ο όρος δεν είναι αποδεκτός από την επιστήμη (επισήμως τουλάχιστον, από όσους δηλαδή κατασκευάζουν τις επιστημονικές αλήθειες), ενώ από την κοινωνία χρησιμοποιείται ακόμη με άκρως αρνητική σημασία (όπως και ο νέος όρος της παραφιλίας). Χρησιμοποιείται δηλαδή όπως χρησιμοποιούνταν πάντα, δεν αλλάζουμε εμείς τον τρόπο χρήσης.

Κατά τ' άλλα, όλες αυτές οι συμπεριφορές, εκτός του ότι δεν χαρακτηρίζονται έτσι πλέον, δεν είναι ένα και το αυτό. Εντάσσονται σε διαφορετικές κατηγορίες (οι οποίες σκεπάζονται από την ομπρέλα της παραφιλίας), έχουν διαφορετικά κριτήρια διάγνωσης, διαφορετικές προϋποθέσεις κ.λπ. Ακόμη και διαχωρισμός μεταξύ ζωοφιλίας και κτηνοβασίας υπάρχει. Το πρώτο είναι πιο κοντά στην κατηγορία του σεξουαλικού προσανατολισμού, όπως είναι η ετεροφυλοφιλία, η ομοφυλοφιλία κ.λπ.

Paraphilias are defined in the DSM-IV-TR as:

intense, recurring sexual fantasies, sexual urges or behaviors that involve
non-human objects, children or non-consenting adults, suffering or humiliation (to self or to others)
Two additional criteria from the DSM-IV are used in the diagnosis of a paraphilia:

The behavior has lasted at least 6 months
It causes clinically significant distress or impairment in social, occupational or other important areas of life.

Ωστόσο, ασχέτως της κατηγοριοποίησης, του αν κάποια από αυτές τις συμπεριφορές προκαλεί προβλήματα, αν κάνει κακό στην κοινωνία κ.λπ., το "φυσιολογικό" είναι πάντοτε κοινωνικά κατασκευασμένο. Κάθε σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί την κατάσταση των πραγμάτων και ως τέτοια είναι φυσιολογική. Όλα τα υπόλοιπα είναι η κοινωνική προσπάθεια εξήγησης και νοηματοδότησης της κατάστασης των πραγμάτων, δηλαδή της πραγματικότητας, και ως τέτοια είναι πάντοτε υποκειμενική και μεροληπτική.

Keeper Of The Seventh Son
02-06-2013, 09:46
na poume oti i diastrofi xrisimopoieitai akoma stin psixiatriki gia paidofilous, ktinovates, mazoxi/sadistes, fetixistes, epideiksiomaneis, mpanistirtzides, nekrofilous.
tin antilamvanomai san apoklisi apo to fisiologiko kai psixodynamika milwntas to fisiologiko tha elega oti einai i erwtiki apolausi k korifwsi mesw tis swmatikis epafis me enan allon anthrwpo.
simantika kritiria gia na orisei kaneis ti diastrofi pisteuw oti einai:

1. i adinamia apolausis mesw tis anthrwpinis epafis (epideiksiomaneis, fetixistes, mpanistirtzides)
2. i apousia koinis sinainesis (ktinovates, paidofiloi, nekrofiloi, epideiksiomaneis, mpanistirtzides)
3. i adinamia apolausis me eniliko anthrwpo kai epafis me isous orous (paidofiloi, ktinovates, nekrofiloi)
4. i simasia katastrofikwn ormwn i anagki autotimwrias gia na epiteuksi tis apolausis (mazoxi/sadistes)

na simplirwsw oti oi ktinovates k oi nekrofiloi exoun sinithws k kapoio allo vari problima, dianoitiko px

opote kata ti gnwmi mou o oros diastrofi einai dokimos k xrisimos

edit: twra proseksa oti xrisimopoiises ton oro parafilia. entaksei an eksaireseis tin istoriki proeleusi tis leksis diastrofi de nomizw oti ston tomea tis psixiatrikis xrisimopoieitai lathos

ikonoklast
02-06-2013, 09:54
Με βάση τον παραπάνω ορισμό της διαστροφής, ο αυνανισμός είναι διαστροφή;

Λεκές
02-06-2013, 10:04
Εντιτάρω το μπιτσλαπ

Λεκές
02-06-2013, 10:06
na poume oti i diastrofi xrisimopoieitai akoma stin psixiatriki gia paidofilous, ktinovates, mazoxi/sadistes, fetixistes, epideiksiomaneis, mpanistirtzides, nekrofilous.
tin antilamvanomai san apoklisi apo to fisiologiko kai psixodynamika milwntas to fisiologiko tha elega oti einai i erwtiki apolausi k korifwsi mesw tis swmatikis epafis me enan allon anthrwpo.
simantika kritiria gia na orisei kaneis ti diastrofi pisteuw oti einai:

1. i adinamia apolausis mesw tis anthrwpinis epafis (epideiksiomaneis, fetixistes, mpanistirtzides)
2. i apousia koinis sinainesis (ktinovates, paidofiloi, nekrofiloi, epideiksiomaneis, mpanistirtzides)
3. i adinamia apolausis me eniliko anthrwpo kai epafis me isous orous (paidofiloi, ktinovates, nekrofiloi)
4. i simasia katastrofikwn ormwn i anagki autotimwrias gia na epiteuksi tis apolausis (mazoxi/sadistes)

na simplirwsw oti oi ktinovates k oi nekrofiloi exoun sinithws k kapoio allo vari problima, dianoitiko px

opote kata ti gnwmi mou o oros diastrofi einai dokimos k xrisimos

edit: twra proseksa oti xrisimopoiises ton oro parafilia. entaksei an eksaireseis tin istoriki proeleusi tis leksis diastrofi de nomizw oti ston tomea tis psixiatrikis xrisimopoieitai lathos

w-cwNg1amRk

Το χρησιμοποιεί η ψυχολόγος (εντίτ : ψυχίατρος σόρρυ) του βίντεο.
Και δεν έχει ούτε μισό επιχείρημα για το ερώτημα που τίθεται.

sfinotouvlaki
02-06-2013, 10:44
Πιτσαδώρε, ναι, χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες κατηγορίες, απ' ό,τι βλέπω είναι κυρίως αυτές που υποτίθεται πως προκαλούν κάποιου είδους ζημιά σε κάποιο άλλο πρόσωπο ή στον εαυτό. Για μένα αυτό δείχνει ότι χρησιμοποιείται ένας άσχημος όρος κανονιστικά και στοχοποιειτικά. Μου φαίνεται άκυρο και άσχημο και όλα γιατί θα έπρεπε από τους επιστήμονες να χρησιμοποιούνται περιγραφικοί και ουδέτεροι όροι. Δεν χρειάζεται να χαρακτηρίσω κάποιον ανώμαλο ή άρρωστο για να μην αποδεχτώ και να απαγορέψω αυτό που κάνει, μου αρκεί ότι προϋποθέτει την εκμετάλλευση κάποιου άλλο χωρίς την άδειά του. H χρήση αυθαίρετης, φορτισμένης γλώσσας εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και τουλάχιστον από την επιστήμη θα έπρεπε να απουσιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο, ταιριάζει καλύτερα στην εκκλησία. Το εξήγησε κι ο λάντι παραπάνω.

02-06-2013, 10:45

oxi giati den einai koinwniki simperifora pou sou dimiourgei provlimata. den exei pathologiko xaraktira ektos an to mpaizeis toso poli pou de mporeis na vgeis ap to spiti sou. episis o aunanismos trefetai apo ti fantasia k oxi apo mia seksoualiki praktiki. diastrofi isws na itan to na to mpaizeis alla na min exeis epithimia na kaneis seks me anthrwpo. giati omws aunanizesai an de se endiaferei to seks? de vgazei noima

Λεκές
02-06-2013, 10:55

oxi giati den einai koinwniki simperifora pou sou dimiourgei provlimata. den exei pathologiko xaraktira ektos an to mpaizeis toso poli pou de mporeis na vgeis ap to spiti sou. episis o aunanismos trefetai apo ti fantasia k oxi apo mia seksoualiki praktiki. diastrofi isws na itan to na to mpaizeis alla na min exeis epithimia na kaneis seks me anthrwpo. giati omws aunanizesai an de se endiaferei to seks? de vgazei noima

Άρα και μερικοί ασεξουαλικοί είναι διεστραμμένοι.

02-06-2013, 11:00
oxi einai aseksoualikoi. pws ginetai na xeis seksoualiki diastrofi ama to seks den paizei rolo sti zwi sou?

Λεκές
02-06-2013, 11:04
Κάποιοι ασεξουαλικοί τον/το παίζουν.

02-06-2013, 11:06
Κάποιοι ασεξουαλικοί τον/το παίζουν.

k otan ton paizoun skeftontai ton eauto tous na to mpaizei? xlwmo mou fainetai. mallon iparxei provlima koinonikopoiisis s auti tin periptwsi k oxi diastrofi

Λεκές
02-06-2013, 11:10
Δεν ξέρω τι σκέφτονται, μπορεί απλώς να θέλουν να ξεμπερδέψουν με τη βιολογική τους ορμή.

Σύμφωνα με αυτή την περιγραφή είναι διεστραμμένοι πάντως.

02-06-2013, 11:15
Δεν ξέρω τι σκέφτονται, μπορεί απλώς να θέλουν να ξεμπερδέψουν με τη βιολογική τους ορμή.

Σύμφωνα με αυτή την περιγραφή είναι διεστραμμένοι πάντως.

de skeftomoun ton aunanismo otan to egrafa auto. alla an kapoios aunanizetai einai eks orismou antitheto na einai aseksoualikos. to ti iliko xrisimopoiei gia na ton paiksei mporei na poikilei. mporei k na einai paidakia, kompologia i glaroi, s auti tin periptwsi tha elega oti prokeitai gia diastrofikes taseis. diastrofi exeis otan ap to xwro tis fantasias sou pernas stin pragmatiki zwi k exeis orismenes simperifores.

Λεκές
02-06-2013, 11:24
Χμου, νομίζω ο ίδιος ή μέρος του ψυχιατρικού κόσμου το αποδέχεται σαν πιθανότητα, δεν το λέω απ'το μυαλό μου.
Κι εγώ στην αρχή είχα παραξενευτεί γιατί μου φαίνεται παράδοξο τουλάχιστον λεκτικά, αλλά δεν φαίνεται να είναι τουλάχιστον για τους ίδιους τους ανθρώπους (http://www.asexualityarchive.com/but-asexuals-cant-masturbate-2/)που χαρακτηρίζονται τον εαυτό τους ως τέτοιο.

Drumsick
02-06-2013, 11:37
Καιρό είχε να γίνει τόσο ενδιαφέρουσα συζήτηση στο ηαρ.

02-06-2013, 11:38
diavasa to miso. katarxin o tipos/i tipissa autoxaraktirizetai aseksoual k prospathei na to plasarei san kati fisiologiko pou den einai se kamia periptwsi. san amina gia na kalipsei tis adinamies tou mou fainetai. parousiazei ti seksoualiki diegersi sa kati mixaniko pou mporei na tou erthei enw skeftetai epipla, einai teleiws travigmeno. nomizw oti to sigkekrimeno atomo exei provlima k auto to didaktiko psilokoul iperaplousteutiko ifos einai apla i amina tou. genika polles tripes exoun oi apantiseis tou

einai travigmeno paradeigma auto. s sxesi me ton orismo pou edwsa de tha to elega diastrofi, afou o tipos epimenei oti den ton endiaferei to seks, k oi diastrofes einai eks orismou seksoualikes. einai sigoura pantws kapoio allo provima, koinwnikopoiisis sta plaisia mias diataraxis proswpikotitas (sxizoeidous tha mporouse) i kati tetoio

Λεκές
02-06-2013, 11:50
Δεν μπορείς να το αποδείξεις επιστημονικά αυτό δυστυχώς -ούτε' γω, ούτε αυτός/ή βέβαια-. Υπάρχει αυτό το ρημάδι το πρόβλημα με τη διαψευσιμότητα που ορθώς κατ' εμέ έθεσε ο Popper αναφορικά με την επιστημονικότητα. Θα μπορούσε να είναι αυτό που λες αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να εξετάζουμε αυτό και αλλά παρόμοια ζητήματα με ανοικτό μυαλό και χωρίς να βγάζουμε πρόχειρες ετυμηγορίες ή επιχειρήματα περί ''φυσιολογικού'' μέσα σε τρεις, τέσσερις γραμμές σε ένα φόρο. Εκθέτει και την ίδια την έννοια της επιστημονικότητας αυτό το πράγμα, αν έχει ουσία αυτή η παρατήρηση. Τώρα θα μου πεις, εγώ άνοιξα κουβέντα για σεξ με ζώα στο ER και θα έχεις και δίκιο.

02-06-2013, 12:00
Δεν μπορείς να το αποδείξεις επιστημονικά αυτό δυστυχώς -ούτε' γω, ούτε αυτός/ή βέβαια-. Υπάρχει αυτό το ρημάδι το πρόβλημα με τη διαψευσιμότητα που ορθώς κατ' εμέ έθεσε ο Popper αναφορικά με την επιστημονικότητα. Θα μπορούσε να είναι αυτό που λες αλλά θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να εξετάζουμε αυτό και αλλά παρόμοια ζητήματα με ανοικτό μυαλό και χωρίς να βγάζουμε πρόχειρες ετυμηγορίες ή επιχειρήματα περί ''φυσιολογικού'' μέσα σε τρεις, τέσσερις γραμμές σε ένα φόρο. Εκθέτει και την ίδια την έννοια της επιστημονικότητας αυτό το πράγμα, αν έχει ουσία αυτή η παρατήρηση. Τώρα θα μου πεις, εγώ άνοιξα κουβέντα για σεξ με ζώα στο ER και θα έχεις και δίκιο.

esi kollises me tous orismous re leke k piges ekei tin kouventa. apo kei k pera einai logiko na kinithei i kouventa me autous tous kanones. an milame me orous k ti "diastrofi" tha xrisimopoiisoume alla k to "fisiologiko". simfwnw s auto pou les oti prepei na analithei parapanw to kathe atomo pou leei k pisteuei auta, kathe atomo ksexwristo. k egw mono gi auto to atomo milisa oti mou dinei auti tin entipwsi. esi parousiases ena gkroup anthrwpwn pou legetai "aseksoualikoi pou aunanizontai". to idio leme en telei opote agapi

sfinotouvlaki
02-06-2013, 12:23
diavasa to miso. katarxin o tipos/i tipissa autoxaraktirizetai aseksoual k prospathei na to plasarei san kati fisiologiko pou den einai se kamia periptwsi. san amina gia na kalipsei tis adinamies tou mou fainetai. parousiazei ti seksoualiki diegersi sa kati mixaniko pou mporei na tou erthei enw skeftetai epipla, einai teleiws travigmeno. nomizw oti to sigkekrimeno atomo exei provlima k auto to didaktiko psilokoul iperaplousteutiko ifos einai apla i amina tou. genika polles tripes exoun oi apantiseis tou

einai travigmeno paradeigma auto. s sxesi me ton orismo pou edwsa de tha to elega diastrofi, afou o tipos epimenei oti den ton endiaferei to seks, k oi diastrofes einai eks orismou seksoualikes. einai sigoura pantws kapoio allo provima, koinwnikopoiisis sta plaisia mias diataraxis proswpikotitas (sxizoeidous tha mporouse) i kati tetoio

Γιατί δεν είναι φυσιολογικό; Η σεξουαλική διέγερση είναι μηχανική, το ερέθισμα μπορεί να είναι οπτικό ή αντικείμενο της φαντασίας, αλλά όχι απαραίτητα. Αν τρίψω το τσουτσούνι μου, θα καυλώσω ασχέτως του αν είμαι ομοφυλόφιλος και σκέφτομαι έπιπλα, γυναίκες ή τίποτα από αυτά. Αρκεί που ασκήθηκε πίεση σε κάποια ερωτογενή περιοχή, κατά αυτόν τον τρόπο είναι μηχανική διαδικασία. Πολύ συχνά μάλιστα, υπάρχει διέγερση χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα σεξουαλικό, μπορεί να παίζεις τέτρις και ξαφνικά να πάρεις χαμπάρι ότι σου έγινε τούμπανο (όχι επειδή παίζεις τέτρις!). Ναι, έχει ύφος το κείμενο που έβαλε ο μαρίλλιον, και συμφωνώ ότι φανερώνει αμυντική στάση, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται ότι είναι παράλογα αυτά που λέει (ή κάποια από αυτά). Το ύφος μπορεί να είναι κάλλιστα (εμένα αυτό μου φαίνεται πιθανότερο) άμυνα προς την επίθεση και το στιγματισμό που δέχεται σχεδόν οποιοσδήποτε δεν συμβαδίζει με την ετεροκανονικότητα. Tώρα, αν αυτό τον κάνει σχιζοειδή, πάσο, αλλά να δούμε και πώς προκύπτει η "διαταραχή" και τι διαταραχές έχουν αυτή που στην ουσία προκαλούν αυτές τις διαταραχές με τη συμπεριφορά τους. Και ακριβώς αυτός είναι ένας λόγος γιατί πρέπει να αρχίσει να εγκαταλείπεται η χρήση φορτισμένης γλώσσας (ανωμαλία, διαστροφή, μη φυσιολογικό κ.λπ.), δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα λύνει.

Σχετικά με την ασεξουαλικότητα, εμένα περισσότερο ως σεξουαλικός προσανατολισμός μού κάνει, οπότε μάλλον συμφωνώ με την ουσία αυτών που γράφονται στο κείμενο, ασχέτως ύφους. Η ασεξουαλικότητα, ως προσανατολισμός, αυτό που υποδηλώνει είναι η απουσία ερωτικής έλξης, όχι η αποχή από κάθε ερωτική διαδικασία, αν και, λόγω του πρώτου, το δεύτερο είναι συχνά το αποτέλεσμα. Όπως ένας ετεροφυλόφιλος πηγαίνει με άντρες για λεφτά, αλλά παρόλα αυτά παραμένει ετεροφυλόφιλος γιατί ο προσανατολισμός υποδηλώνει την σεξουαλική προτίμηση, έτσι κι ένας ασεξουαλικός μπορεί να έχει ερωτικές επαφές και να παραμένει ασεξουαλικός. Ο προσανατολισμός έχει να κάνει με το πώς νιώθεις και τι επιθυμείς κι όχι με το τι εν τέλει κάνεις.

02-06-2013, 12:29
mporeis na mou oriseis tin aseksoualikotita opws tin antilamvenesai sfinotouvlaki?

tin psilopairnw pisw tin erwtisi giati kaliftika kapws me mia deuteri anagnwsi tou post sou. ksanalew. an theloume na kanoume kouventa gia tetoious orous prepei na dextoume k ton oro fisiologiko, alliws de ginetai na iparksei tetoia sizitisi.
deuteron de me peithei auti i fasi tis aseksoualikotitas. o aunanismos einai apo monos tou seksoualikotita gia mena. to na leei kaneis oti to seks einai trivi metaksi dio swmatwn k tipota parapanw to vriskw tragiko k sigoura provlimatiko gia tin idia ti zwi sou, afou an pisteueis kati tetoio pote de tha exeis tin eukairia tin apolauseis to seks stin olotita tou, kati pou proipothetei ti xrisi tis fantasias mesa apo to filtro asineiditwn epithimiwn.

an to atomo pou egrapse to keimeno, pisteuei ola auta pou leei gia to seks, prwton den prokalei ekpliksi to oti de viwnei ti seksoualikotita opws tha tis aksize k deuteron stereitai fantasias se pathologiko vathmo.
k gia na ksanamilisoume me orous: kati pathologiko einai eks orismou mi fisiologiko

sfinotouvlaki
02-06-2013, 12:36
Ως απουσία σεξουαλικής έλξης την αντιλαμβάνομαι, η οποία δεν είναι αποτελεί απαραίτητα παθολογική κατάσταση.

02-06-2013, 12:49
egw tin apousia seksoualikis elksis tin antilamvanomai sa simptwma. mporei auto to simptwma kathauto na min exei pathologiko xaraktira, diladi na min ipoferei kapoios ap auto sigkekrimena, alla de mporw na fantastw auto to simptwma eksw apo mia varia psixiki diataraxi, pou auti einai telika pou exei ton pathologiko xaraktira, afou einai megali i pithanotita kapoio ap ta simptwmata autis tis diataraxis na kanei to atomo na ipoferei (na pathei kapoia stigmi kathathlipsi as poume)
de nomizw oti einai tixaio oti i noumero ena katigoria anthrwpwn pou den niwthoun tin anagki na kanoun seks einai oi sxizofreneis
pros theou de lew oti oi feromenoi aseksoualikoi einai sxizofreneis, apla anaferw to paradeigma gia na stiriksw ti thesi mou oti o aseksoualikos de ginetai na einai "kata t alla ok"

sfinotouvlaki
02-06-2013, 13:11
an theloume na kanoume kouventa gia tetoious orous prepei na dextoume k ton oro fisiologiko, alliws de ginetai na iparksei tetoia sizitisi.

Γιατί όμως; Εκεί που εσύ βλέπεις το φυσιολογικό, εγώ βλέπω απλώς το συνηθέστερο (και ίσως αυτό που αντιπροσωπεύει εμένα).

deuteron de me peithei auti i fasi tis aseksoualikotitas. o aunanismos einai apo monos tou seksoualikotita gia mena.

Πώς θα ονομάζες την απουσία σεξουαλικής έλξης; Δέχεσαι έστω ότι μπορεί να υπάρχει επαφή (και διέγερση) χωρίς απαραίτητα να υπάρχει έλξη;

to na leei kaneis oti to seks einai trivi metaksi dio swmatwn k tipota parapanw to vriskw tragiko k sigoura provlimatiko gia tin idia ti zwi sou, afou an pisteueis kati tetoio pote de tha exeis tin eukairia tin apolauseis to seks stin olotita tou, kati pou proipothetei ti xrisi tis fantasias mesa apo to filtro asineiditwn epithimiwn.

Εγώ ωστόσο δεν είπα αυτό. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους που λειτουργεί η σεξουαλική διέγερση. Τα άλλα που γράφεις είναι αξιακές κρίσεις και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να αντιληφθείς τα πράγματα έξω από τη δική σου εμπειρία. Ναι, εγώ δεν θα απολαύσω το σεξ στην ολότητά του κι εσύ που θεωρητικά έχεις τη δυνατότητα να το απολαύσεις στην ολότητά του, το πιθανότερο είναι ότι μια ζωή θα βασανίζεσαι γιατί ποτέ δεν θα έχεις αυτό που θέλεις. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την πλειονότητα. Αν υποθέσουμε πως πίσω από το "σεξ στην ολότητά του" κρύβεται η ευχαρίστηση και πίσω από την ευχαρίστηση κάποιο είδος ευτυχίας, τότε πάλι δεν έχει μεγάλη διαφορά γιατί η ευτυχία σε μεγάλο βαθμό κατασκευάζεται. http://www.youtube.com/watch?v=4q1dgn_C0AU
Ο τυφλός ποτέ δεν θα έχει την ευχαρίστηση του βιώματος των χρωμάτων που έχω εγώ, αλλά κι εγώ δεν θα έχω ποτέ την ευχαρίστηση να βιώσω τις υπόλοιπες αισθήσεις με τον τρόπο που τις βιώνει αυτός. Το αυτό ισχύει και στον σεξουαλικό τομέα, μόνο που υπάρχει προσπάθεια άρνησης ότι αυτά τα πράγματα είναι δυναμικά κι ο καθένας τα αξιολογεί με βάσει τα δικά του υποκειμενικά και αυθαίρετα κριτήρια που τον κάνουν να νιώθει καλύτερα. Το βίντεο που έβαλα εξηγεί πώς δουλεύει το πράγμα.

an to atomo pou egrapse to keimeno, pisteuei ola auta pou leei gia to seks, prwton den prokalei ekpliksi to oti de viwnei ti seksoualikotita opws tha tis aksize k deuteron stereitai fantasias se pathologiko vathmo.
k gia na ksanamilisoume me orous: kati pathologiko einai eks orismou mi fisiologiko

Η σεξουαλικότητα δεν είναι πρόσωπο για να τις αξίζει να τη ζήσουμε κάπως συγκεκριμένα, ισχύει ό,τι είπα παραπάνω. Εξ ορισμού, τι είναι παθολογικό;

egw tin apousia seksoualikis elksis tin antilamvanomai sa simptwma. mporei auto to simptwma kathauto na min exei pathologiko xaraktira, diladi na min ipoferei kapoios ap auto sigkekrimena, alla de mporw na fantastw auto to simptwma eksw apo mia varia psixiki diataraxi, pou auti einai telika pou exei ton pathologiko xaraktira, afou einai megali i pithanotita kapoio ap ta simptwmata autis tis diataraxis na kanei to atomo na ipoferei (na pathei kapoia stigmi kathathlipsi as poume)
de nomizw oti einai tixaio oti i noumero ena katigoria anthrwpwn pou den niwthoun tin anagki na kanoun seks einai oi sxizofreneis
pros theou de lew oti oi feromenoi aseksoualikoi einai sxizofreneis, apla anaferw to paradeigma gia na stiriksw ti thesi mou oti o aseksoualikos de ginetai na einai "kata t alla ok"

Αν θες να τα στηρίξεις κάπου όλα αυτά, οκ, αλλά εμένα δεν μου φαίνονται καθόλου έτσι. Ποιο πιθανό θεωρώ να εμφανίσει κατάθλιψη ένας μη-ετεροφυλόφιλος λόγω της αντιμετώπισής του από την κοινωνία παρά γιατί ο προσανατολισμός του είναι άμεσα συνδεδεμένος με κάποια βαριά ψυχική ασθένεια!

ikonoklast
02-06-2013, 13:11
Εκεί που εσύ βλέπεις το φυσιολογικό, εγώ βλέπω απλώς το συνηθέστερο (και ίσως αυτό που αντιπροσωπεύει εμένα).

Εγώ είμαι σίγουρος ότι είσαι παιδεραστής για κάποιο λόγο.

02-06-2013, 13:22
sfinotouvlaki gia tin pathologia sou apantisa parapanw

o tiflos den einai fisiologikos giati ta matia pou exei gia na vlepei den douleuoun
o aseksoualikos (de thelw na to xontrinw pali me ti fisiologikotita alla de mporw na to apofigw) den einai fisiologikos giati tin epithimia pou exei gia na kanei seks den tin antilamvanetai, de leitourgei i epithimia tou as poume

tin epithimia gia seks tin pairnw san emfiti, opws i ikanotita na vlepeis me ta matia sou, ara fisiologiki

sfinotouvlaki
02-06-2013, 13:22
Περισσότερο από την άλλη μεριά γέρνω, αλλά υποθέτω κι αυτό μεμπτό είναι! Τι άλλο πιστεύεις ότι είμαι;

εντιτ: πιτσαδώρε, οκ. για την τυφλότητα μπορώ να πω ότι το καταλαβαίνω (αν και θεωρώ ότι τα προβλήματα που δημιουργεί αυτή η ορολογία παραμένουν, ωστόσο σε πολύ μικρότερο βαθμό σε σχέση με το σεξ), το άλλο απλώς δεν το αντιλαμβάνομαι.

02-06-2013, 13:30
k telospantwn to vlepw to point sou oti ola einai sxetika klp, to dexomai, alla ena eidos koinis apodoxis tha prepei na iparxei gia na sinnenoountai oi anthrwpoi de mporoume na to apofigoume. autes oi koines apodoxes peri fisiologikotitas exoun k vlaveres sinepeies opws stin palioteri xrisi tou orou diastrofi gia tous gkeh, alla einai aparaitites gia tin epikoinwnia nomizw. eksallou oi idees tis koinwnias allazoun diarkws opote ti sizitame. kourastika

landy
02-06-2013, 15:26
κύριοι, μη προσπαθείτε να δώσετε εξήγηση με ψυχιατρικούς όρους.η ψυχιατρική-η ψυχανάλυση- είναι η μεγαλύτερη απάτη που κατασκεύασε ο άνθρωπος(το σύστημα εξουσίας στην ουσία), που κορυφώθηκε στον φρόυντ και τα κατασκευασμένα του κλινικά περιστατικά, για να ελέγξει τις μάζες
όταν διαχωρίσεις καταστάσεις, τις κατατάξεις, και τις μοιράσεις σε ανθρώπους ως εκ γενετής χαρακτηριστικά ή ακόμα και ως επίκτητα αποκλείοντας κάποια άλλα, είναι λογικό ο άνθρωπος-απ τη φύση του φτιαγμένος ν ανήκει κάπου- να ορμήσει προς μια απ αυτές.σκεφτείτε ότι ο όρος ομοφυλοφιλία δεν υπήρχε στην αρχαία ελλάδα, σε μια εποχή που οι σεξουαλικές πρακτικές ήταν περισσότερο ελευθεριάζουσες απ' τις σημερινές.όταν ονομάζεις τα πράγματα με κάποιο τρόπο, αυτός ο τρόπος τα συνεχίζει από κει και πέρα, γιατί η γλώσσα είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι κι ο τρόπος που πράττεις.
θέλω να πω τελικά ότι αν η κοινωνία (στην ουσία η άρχουσα τάξη) θέλει να δημιουργήσει τέρατα ή ανωμαλίες (ή ξεχωριστές ομάδες πληθυσμών για να τις εκμεταλλευτεί με τον τρόπο που την συμφέρει), μπορεί να το κάνει εύκολα, ονοματίζοντας κάποιες πρακτικές ή τάσεις με όρους ψυχιατρικούς, βάζοντας ταμπέλες σε ανθρώπους και καθιστώντας τις ταμπέλες αυτές κύρια χαρακτηριστικά τους,δίνοντας κι από πάνω μπούσουλα συμπεριφοράς
ο άνθρωπος τα περιέχει όλα.όλες τις τάσεις.ανάλογα τις συνθήκες μπορεί κάποια να επικρατήσει.μια υγιή κοινωνία, αυτόνομη, φτιάχνει τις συνθήκες που ευνοούν τις τάσεις που θα της επιτρέψουν να πετύχει αυτό που διάλεξε να είναι.

μακριά από ψυχίατρους, αυτό έιναι το τελικό συμπέρασμα.δεν βοηθάνε πουθενά και λένε όλο ανοησίες που βαραίνουν τα μυαλά των ανθρώπων.χίλες φορές παπάδες παρά ψυχίατροι :D

Art In Haste
02-06-2013, 16:10
Ρε φίλε, άλλο πράγμα η Ψυχιατρική άλλο η Ψυχολογία/Ψυχανάλυση. Άκου εκεί η Ψυχιατρική η μεγαλύτερη απάτη! Η Ψυχολογία/Ψυχανάλυση σαφώς αλλά όχι η Ψυχιατρική!

http://i133.photobucket.com/albums/q50/rammmirez/ER/betalambdaalphakappaalphasigmaf_zps78aa064d.jpg (http://s133.photobucket.com/user/rammmirez/media/ER/betalambdaalphakappaalphasigmaf_zps78aa064d.jpg.html)

Όσο για τον αν υπήρχε ο όρος ομοφυλοφιλία στην αρχαιότητα δεν γνωρίζω, η λέξη ΚΙΝΑΙΔΟΣ όμως υπήρχε.

landy
02-06-2013, 16:36
ρε φίλε, έχεις πάει ποτέ σε ψυχίατρο;ψυχανάλυση σου κάνει.δεν υπάρχει ψυχογράφος(όργανο εννοω) που θα σε περάσει ακτίνες και θα βρει το "πρόβλημα" σου.σε ρωτάει...συζητάτε...και στο τέλος σου δίνει μια σακούλα φάρμακα, επειδή ο φρόυντ είχε πει ότι όταν ξίνεις τη μύτη σου είναι επειδή ο πούτσος σου γέρνει προς τ αριστερά.η κλινική ψυχιατρική είναι η μεγαλύτερη βαναυσότητα που χει εφαρμοστεί ποτέ.καλύτερα εξορκισμοί.

η λέξη κίναιδος ή αρσενοκοίτης ήταν γι αυτόν που 'πεφτε με τα μούτρα στη συγκεκριμένη πράξη.οι αρχαίοι έλληνες χαρακτήριζαν αρνητικά όσους ξεπερνούσαν το μέτρο.

Art In Haste
02-06-2013, 16:46
Απο μωρό παιδί μπαινοβγαίνω σε ψυχιατρικές κλινικές, ο πατέρας μου είναι Ψυχίατρος βλέπεις. Αν εσύ συνεχίζεις να θεωρείς την Ψυχιατρική απάτη και όχι ιατρική, που σημαίνει πως κάνεις αυτό που δείχνει η φώτο του ποστ μου, τότε δε χρειάζεται να το συζητώ άλλο.

Όσο για το κίναιδος.....Ο κίναιδος είναι ο παθητικός ομοφυλόφιλος.

landy
02-06-2013, 16:57
μπαινοβγαίνεις για θεραπεία ή μπαινοβγαίνεις επειδή είναι η δουλειά του πατέρα σου;
ιατρική απάτη είναι.τα παπαδίστικα των αιώνων επιστημονοποιήθηκαν (δεν γινόταν αλλιώς) μέσα απ' τις ψυχαναλυτικές θεωρίες του φρόυντ (κατά κύριο λόγο) κι έγιναν κλινικές πρακτικές για να ελέγχουν τις μάζες και να διώκουν το μη αποδεκτό. κλινικές όπου δένουν, φιμώνουν, αφήνουν νηστικούς και τελικά κακοποιούν ανθρώπους με ροπή προς το διαφορετικό.(πραγματικά είναι αυτά.συμβαίνουν το 2013 σε ψυχιατρικές κλινικές).κι ας αφήσουμε τα βαριά περιστατικά που χρειάζονται κλινική θεραπεία.ας πάμε στα χιλιάδες καθημερινά περιστατικά όπου άνθρωποι με αγχωτικές διαταραχές και καταθλίψεις πηγαίνουν σε ψυχιάτρους.τι γίνεται εκεί πέρα;πάνω σε ποια θεωρία γίνεται η ψυχοθεραπεία;με ποια πρακτική;θα σε πω εγώ.με φούμαρα κι ανοησίες.

πως εξετάζει ο πατέρας σου τους ψυχικά ασθενείς;

Art In Haste
02-06-2013, 16:58
Δε μπαίνω καν στον κόπο.

sfinotouvlaki
02-06-2013, 17:22
Art, δεν θες να μπεις τουλάχιστον στον κόπο να γράψεις επιγραμματικά τι καλό έχει η ψυχιατρική (σε αντίθεση μάλιστα με την ψυχολογία!); Ή τη γνώμη σου για την κριτική που άσκησαν για παράδειγμα οι popper, deleuze, foucault κ.α. όσον αφορά την επιστημονικότητα της ψυχιατρικής, τις πρακτικές της και τις πολιτικές προεκτάσεις που είχε μέχρι σήμερα;

landy
02-06-2013, 17:29
άκου για να μαθαίνεις λοιπόν.η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει τίποτα.είναι μια φλου έννοια.στην πραγματικότητα μιλάμε για εγκεφαλικές λειτουργίες και χιλιάδες ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και μέσω των νευρών, κουμαντάρουν αυτό που λέγεται άνθρωπος.διαφορετικά θα κάναμε ψυχανάλυση και στις γάτες και στα ποντίκια.χρειάζεται μία ελάχιστη μάζα εγκεφάλου για να υπάρξει αυτό που λέγεται ψυχή.ως έννοια δηλαδή, εξαρχής, η ψυχιατρική είναι μια απάτη, καθώς δεν υπάρχει καμιά ψυχή για να γιατρευτεί.ας μένανε στον όρο νευρολογία.ο εγκέφαλος λοιπόν λειτουργεί εξαιτίας ερεθισμάτων.επειδή λοιπόν ο κάθε άνθρωπος αντιδρά διαφορετικά στα διάφορα ερεθίσματα, υπάρχουν διαφορετικές συμπεριφορές.το άγχος(που είναι η αιτία του μεγαλύτερου ποσοστού των ψυχικών νοσημάτων) είναι η καταπίεση του ανθρώπου απ το σύστημα, την οικογένεια, την γκόμενα, τους φίλους.καταπίεση που συμβαίνει λόγω διαφορετικών συμπεριφορών.πρέπει όλοι να φερμάρονται σε κάποια στάνταρ(εκτός κι αν είσαι ο πικάσο και δεν έχεις ανάγκη κανέναν).και πως το γιατρεύει αυτό η μεγάλη επιστήμη της ψυχιατρικής;είτε ωθώντας το άτομο να πράξει σύμφωνα με τους κανόνες του συστήματος, είτε δίνοντας του φάρμακα που καταστέλλουν τις λειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.έλα όμως που αυτό ο άνθρωπος το ήξερε 3000 χρόνια πριν την μεγάλη επιστήμη.όταν ένιωθε πιεσμένος ή στεναχωρημένος, έπινε αλκοόλ, το οποίο είναι καταστολέας του κνσ και προσπαθούσε στις ώρες της νηφαλιότητας να βρει διεξόδους που θα τον έκαναν να αλλάξει τη ζωή του.αυτό λοιπόν , έγινε δόγμα.έγινε η μεγάλη επιστήμη της ψυχιατρικής και οι βενζοδιαζεπίνες γίνανε το αλκοόλ με συνταγή.κάτσε ναρκωμένος για να μην αντιδράς.και τις ώρες της ψυχανάλυσης άκου τις μπούρδες του ψυχιάτρου σχετικά με το πως θα μπορούσες να κινηθείς για να μη νιώθεις άγχος, την πίεση δηλαδή του συστήματος.πως;πείθοντας σε ότι το άγχος σου προέρχεται από ανοησίες του τύπου (δεν σε βύζαινε πολύ η μάνα σου μικρό-κάτι βαθύτερες κουταμάρες που δεν μπορείς να τις αλλάξεις) κι όλα θ αλλάξουν τώρα που το ξέρεις, αρκεί να μην κάνεις του κεφαλιού σου.

μην απαξιείς τις εμπειρίες.είναι η μόνη αλήθεια που χει ο κόσμος.

Λεκές
02-06-2013, 17:58
Δύο μικρές παρατηρήσεις ψιλοάσχετες με την τροπή της κουβέντας αλλά έπρεπε να τις αναφέρω:

άκου για να μαθαίνεις λοιπόν.η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει τίποτα.είναι μια φλου έννοια.στην πραγματικότητα μιλάμε για εγκεφαλικές λειτουργίες και χιλιάδες ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και μέσω των νευρών, κουμαντάρουν αυτό που λέγεται άνθρωπος

Αυτό είναι καθαρή εικασία. Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως τι είναι συνείδηση. Άρα η μηχανιστική εξήγηση δεν έχει αποδειχθεί.

Εμπειριστής είσαι ρε λάντυ; Αρα γιατί δεν μου απαντούσες χθες για την ηθική υπόσταση του ζητήματος και μου έφερνες ταξικά σχήματα και αναλύσεις μαρξικού τύπου;

Κωλαράκι Τορνευτό
02-06-2013, 19:54
Εντιτάρω το μπιτσλαπ

Κακως, γιατι ηταν αισχρο ποστ και επρεπε να μεινει. Με εκραζες ουσιαστικα επειδη δεν αντιμετωπιζω το θεμα της συζητησης με τον ιδιο τροπο με σενα, ουσιαστικα απαξιωνοντας οτιδηποτε γραφω επειδη δεν εχω τρια διδακτορικα στην κοινωνιολογια και καμποσες εργατοωρες μελετης φιλοσοφιας και ηθικης του 17ου αιωνα στο βιογραφικο μου. Το διαβασα αλλα ημουν για υπνο, οποτε σκεφτηκα πως θα σου απαντουσα κατι σημερα, αλλα τι να απαντησω σε κατι τετοιο? Υπαρχουν πολλες οπτικες σε αυτον τον κοσμο για το οτιδηποτε, και καθε μερα μαθαινουμε και αντιμετωπιζουμε καινουριες οσο μιλαμε με αλλο κοσμο, το βρισκω πολυ περιοριστικο να εχεις μονο μια οπτικη για το καθε θεμα. Αλλα ενταξει, δεν πειραζει, το σφηνοτουβλακι προσπαθει να μου μαθει πως οριζεται η ελληνικη λεξη διαστροφη, γραφοντας μου μια παραγραφο για την αγγλικη λεξη perversion, και λεγοντας μου ποσο αρνητικη χροια εχει. Σε λιγο θα μου πει πως την λεξη διαστροφη την καθιερωσε ο Εμανουελ Cunt. Σε γενικες γραμμες, ο Πιτσαδορος τα ειπε εξαιρετικα. Αλλα τα ειχα γραψει απο το πρωτο μου ποστ, "ΕΡ εισαι", ολα επιτρεπονται, δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο, και αλλα τετοια.

ikonoklast
02-06-2013, 20:01
Τι εννοείς ο πιτσαδόρος τα έγραψε εξαιρετικά; Δεν έχει καμία σχέση αυτό που είπε αυτός με αυτό που είπες εσύ.

Λεκές
02-06-2013, 20:14
Εντιτάρω το μπιτσλαπ

Κακως, γιατι ηταν αισχρο ποστ και επρεπε να μεινει. Με εκραζες ουσιαστικα επειδη δεν αντιμετωπιζω το θεμα της συζητησης με τον ιδιο τροπο με σενα, ουσιαστικα απαξιωνοντας οτιδηποτε γραφω επειδη δεν εχω τρια διδακτορικα στην κοινωνιολογια και καμποσες εργατοωρες μελετης φιλοσοφιας και ηθικης του 17ου αιωνα στο βιογραφικο μου. Το διαβασα αλλα ημουν για υπνο, οποτε σκεφτηκα πως θα σου απαντουσα κατι σημερα, αλλα τι να απαντησω σε κατι τετοιο? Υπαρχουν πολλες οπτικες σε αυτον τον κοσμο για το οτιδηποτε, και καθε μερα μαθαινουμε και αντιμετωπιζουμε καινουριες οσο μιλαμε με αλλο κοσμο, το βρισκω πολυ περιοριστικο να εχεις μονο μια οπτικη για το καθε θεμα. Αλλα ενταξει, δεν πειραζει, το σφηνοτουβλακι προσπαθει να μου μαθει πως οριζεται η ελληνικη λεξη διαστροφη, γραφοντας μου μια παραγραφο για την αγγλικη λεξη perversion, και λεγοντας μου ποσο αρνητικη χροια εχει. Σε λιγο θα μου πει πως την λεξη διαστροφη την καθιερωσε ο Εμανουελ Cunt. Σε γενικες γραμμες, ο Πιτσαδορος τα ειπε εξαιρετικα. Αλλα τα ειχα γραψει απο το πρωτο μου ποστ, "ΕΡ εισαι", ολα επιτρεπονται, δεν υπαρχει φυσιολογικο και μη φυσιολογικο, και αλλα τετοια.

Οχι αισχρότερο από εσένα που με ειπες να παω να γαμηθώ βέβαια.

Το πρόβλημα δεν ειναι τα ακαδημαικά κριτηρια με τα οποία θα μπεις στην κουβέντα, ούτε η διαφορετικότητα απόψεων -έλεος ρε πούστη μου, έλεος-, αλλά περισσότερο η απαξιωτική τάση που έδειξες εξαρχής. Ξεκινάς να γράφεις πως (paraphrase) ''εντάξει εδώ στο ER θα μας πείτε πως όλα επιτρέπονται και δεν υπάρχει διαστροφή''. Έγραψες μάλιστα με αρκετά υποτιμητικό τόνο πως δεν θα ήθελες να με δεις να σου λεω σε 20 χρόνια πως γαμιέμαι με άλογο και βλέπω τη γυναίκα μου να του παίρνει πίπες, λες και έχουν όλ' αυτά σχέση με το βασικό ερώτημα που είναι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτού του είδους το ταμπού;

Και επειδή είσαι επιστήμονας, μου φαίνεται ακόμα τρομακτικότερη αυτή η προσέγγιση. Η επίκληση περί φυσιολογικού είναι εντελώς επιφανειακή :

''Normality (also known as normalcy) is the state of being normal. Behaviour can be normal for an individual (intrapersonal normality) when it is consistent with the most common behaviour''

Θεωρητικά, τον 13ο αιώνα δεν ήταν φυσιολογικό να είσαι ομοφυλόφιλος, να κάνεις προγαμιαίο σεξ ή γενικά πίπες. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί μια στάση, εφόσον δεν δεχτούμε θρησκευτικές ερμηνείες στο ορθό της συμπεριφοράς μας, είναι να αναρωτηθούμε αν οι πράξεις μας είναι σωστές ή λάθος και αν αυτές οι έννοιες έχουν σημασία. Αν το υπερασπιζόσουν με σχετικιστικούς όρους, θα έλεγα ''ναι, αλλά...'' και θα συνεχιζόταν η κουβέντα. Αλλά δεν έκανες κάτι τέτοιο, τα ξέρεις όλα οπότε δεν χρειάστηκε να προσεγγίσεις το θέμα με ενδιαφέρον ή κριτική διάθεση και να αναρωτηθείς και εσύ ο ίδιος. Έμεινες στο ''ιου''.

Κωλαράκι Τορνευτό
02-06-2013, 20:35
Τι εννοείς ο πιτσαδόρος τα έγραψε εξαιρετικά; Δεν έχει καμία σχέση αυτό που είπε αυτός με αυτό που είπες εσύ.
Α δηλαδη δε μπορω πλεον να συμφωνω με καποιον χρηστη αν δε λεμε ακριβως τα ιδια??? Ρε τι μαθαινει κανεις σημερα.

Εντιτάρω το μπιτσλαπ

Οχι αισχρότερο από εσένα που με ειπες να παω να γαμηθώ βέβαια.

Το πρόβλημα δεν ειναι τα ακαδημαικά κριτηρια με τα οποία θα μπεις στην κουβέντα, ούτε η διαφορετικότητα απόψεων -έλεος ρε πούστη μου, έλεος-, αλλά περισσότερο η απαξιωτική τάση που έδειξες εξαρχής. Ξεκινάς να γράφεις πως (paraphrase) ''εντάξει εδώ στο ER θα μας πείτε πως όλα επιτρέπονται και δεν υπάρχει διαστροφή''. Έγραψες μάλιστα με αρκετά υποτιμητικό τόνο πως δεν θα ήθελες να με δεις να σου λεω σε 20 χρόνια πως γαμιέμαι με άλογο και βλέπω τη γυναίκα μου να του παίρνει πίπες, λες και έχουν όλ' αυτά σχέση με το βασικό ερώτημα που είναι ποιο είναι το πρόβλημα με αυτού του είδους το ταμπού;

Και επειδή είσαι επιστήμονας, μου φαίνεται ακόμα τρομακτικότερη αυτή η προσέγγιση. Η επίκληση περί φυσιολογικού είναι εντελώς επιφανειακή :

''Normality (also known as normalcy) is the state of being normal. Behaviour can be normal for an individual (intrapersonal normality) when it is consistent with the most common behaviour''

Θεωρητικά, τον 13ο αιώνα δεν ήταν φυσιολογικό να είσαι ομοφυλόφιλος, να κάνεις προγαμιαίο σεξ ή γενικά πίπες. Ο μόνος τρόπος να δικαιολογηθεί μια στάση, εφόσον δεν δεχτούμε θρησκευτικές ερμηνείες στο ορθό της συμπεριφοράς μας, είναι να αναρωτηθούμε αν οι πράξεις μας είναι σωστές ή λάθος και αν αυτές οι έννοιες έχουν σημασία. Αν το υπερασπιζόσουν με σχετικιστικούς όρους, θα έλεγα ''ναι, αλλά...'' και θα συνεχιζόταν η κουβέντα. Αλλά δεν έκανες κάτι τέτοιο, τα ξέρεις όλα οπότε δεν χρειάστηκε να προσεγγίσεις το θέμα με ενδιαφέρον ή κριτική διάθεση και να αναρωτηθείς και εσύ ο ίδιος. Έμεινες στο ''ιου''.

Λεκε, αν πηρες σοβαρα το ποστ μου που σου ειπα να πας να γαμηθεις μαζι με αλλες δυο προσβολες επιπεδου γυμνασιου, αντε λυκειου το πολυ, δεν εχω κατι αλλο να σου πω. Το γραψα κιολας δηλαδη πως ηταν σαρκαστικο το ποστ, οχι τιποτα αλλο. Διαφωνω fundamentally με τον ολο τροπο που προσεγγιζεις το θεμα, οποτε για ποιο ακριβως να αναρωτηθω και να εχω κριτικη σκεψη? Βλεπω την οπτικη σου, την κατανοω πληρως, και διαφωνω μαζι της. Συγγνωμη κιολας. Ολα οσα γραφεις για παραδειγματα και χαριν υπερβολης αποδεικνυουν το οτι δεν καταλαβαινεις καν πως αντιμετωπιζω εγω το θεμα της κανονικοτητας, και δεν εχω το χρονο, ουτε τη διαθεση που εχεις εσυ, να κανω ακαδημαικη κουβεντα σε βαθος στο οφ τοπικ θρεντ του ηαρ. Αν ημασταν καπου εξω θα το συζητουσαμε παραπανω. Παλι μου λες για κοινωνικα και θρησκευτικα και ηθικολογικα, λες και εδειξα εγω σε οποιοδηποτε σημειο της κουβεντας (ή οποιασδηποτε αλλης κουβεντας εβερ) οτι δινω καποια βαση στο τι πιστευει η κοινωνια και η θρησκεια για θεματα σεξ και θεματα κανονικοτητας. Ε βαριεμαι.

Λεκές
02-06-2013, 20:39
Η αλήθεια είναι πως δεν έχεις κάτσει να εξηγήσεις σοβαρά τι εννοείς, φαίνεται να έχουν τις ίδιες διαφωνίες και άλλοι μαζί σου.
Αλλά ρε φίλε γιατί κάθεσαι και δυναμιτίζεις την κουβέντα αφού βλέπεις ότι ο άλλος (εγώ) έχει όρεξη να το αναπτύξει σοβαρά το θέμα; 12 είσαι;

landy
02-06-2013, 21:34
Δύο μικρές παρατηρήσεις ψιλοάσχετες με την τροπή της κουβέντας αλλά έπρεπε να τις αναφέρω:

άκου για να μαθαίνεις λοιπόν.η λέξη "ψυχή" δεν σημαίνει τίποτα.είναι μια φλου έννοια.στην πραγματικότητα μιλάμε για εγκεφαλικές λειτουργίες και χιλιάδες ουσίες που εκκρίνονται στον εγκέφαλο και μέσω των νευρών, κουμαντάρουν αυτό που λέγεται άνθρωπος

Αυτό είναι καθαρή εικασία. Μπορεί να ισχύει, αλλά δεν γνωρίζουμε τις απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα όπως τι είναι συνείδηση. Άρα η μηχανιστική εξήγηση δεν έχει αποδειχθεί.

Εμπειριστής είσαι ρε λάντυ; Αρα γιατί δεν μου απαντούσες χθες για την ηθική υπόσταση του ζητήματος και μου έφερνες ταξικά σχήματα και αναλύσεις μαρξικού τύπου;
και τι σχέση έχει η ψυχή με τη συνείδηση;σου είπα ότι για να παραχθεί αυτό που λέμε ανθρώπινη ψυχή και οι λειτουργίες της χρειάζεται μια ελάχιστη μάζα εγκεφάλου.δεν είναι ίδια η ψυχή της γάτας με του ανθρώπου.κι αυτό επειδή δεν είναι ίδιος ο εγκέφαλος.μόνο εγκέφαλος υπάρχει.το λέει κι ο εμπεδοκλής κι ο δημόκριτος και το δέχεται ο αριστοτέλης στο περι ψυχής.

η συνείδηση είναι εκ γενετής παραίσθηση.να, ο σαντράρ το χει λύσει το ζήτημα..:-D
μηχανιστική εξήγηση της έννοιας ψυχής(αυτή που η ψυχιατρική λέει ως τέτοια) έχει αποδειχθεί

εμπειριστής είμαι στα των ψυχιάτρων.κι έχω δει κι ωραίες καταστάσεις σε κλινικές.πιστεύω ότι οι φυλακές οι κανονικές είναι πιο ανθρώπινες.

tsonos
02-06-2013, 21:45
http://imageshack.us/a/img37/9981/huh2a.gif

rat_poison
02-06-2013, 21:48
τι εννοείς παραίσθηση η συνείδηση; θεωρείς δλδ ότι η πέτρα, η αμοιβάδα, το χταπόδι και ο άνθρωπος έχουν τις ίδιες ικανότητες συλλογής ερεθισμάτων και επιλογής τρόπου αντίδρασης σ' αυτά;
θεωρείς δλδ ότι η πέτρα μπορεί να κρίνει αν είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει άμμος και πράττει ανάλογα, ή ότι ο άνθρωπος ΝΟΜΙΖΕΙ ότι επιλέγει και έχει τον έλεγχο των πράξεών του αλλά στην πραγματικότητα δεν τον έχει;

landy
02-06-2013, 21:55
το δεύτερο.ο σαντράρ το λέει, όχι εγώ.γι αυτόν προφανώς είχε λυθεί το θέμα της συνειδήσεως.το ανέφερα επειδή ο λεκές είπε πως δεν έχει απαντηθεί το ζήτημα.το πρόβλημα είναι ότι ζητάτε μόνο επιστημονικές απαντήσεις.η αλήθεια δεν προσεγγίζεται μόνο με τη λογική.η λογική είναι μάλλον ένα εργαλείο διαχείρησης παρά αποκάλυψης

rat_poison
02-06-2013, 22:10
χεστήκαμε ποιος το λέει, δεμπα να το λέει και ο Ισαάκ Νεύτων, άμα είναι παπαριά είναι παπαριά

για την περί συνειδήσεως μπούρδα:
όλα ανάγονται στο πρόβλημα του 3ου ανθρώπου. το οποίο δε λύνεται ποτέ. εγώ δεν πιστεύω ότι η συνείδησή μας μας δίνει μία πιστή εικόνα του κόσμου ή του εαυτού ή ότι έχει κάποια έννοια αντικειμενικής ύπαρξης καθεαυτής, ή ότι αυτομάτως συνείδηση σημαίνει ελεύθερη βούληση και ευθύνη των πράξεων. Είναι μία έννοια που συγκεντρώνει πολλές βιολογικές λειτουργίες, οι οποίες αν φτάσουν πάνω από κάποιο κατώφλι πολυπλοκότητας μπορούν να τη δημιουργήσουν ως αναδυόμενη ιδιότητα, με διαφορετικά επίπεδα και διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας από ζώο σε ζώο κι από είδος σε είδος. Το αν η συνείδησή μου με κάνει να νομίζω ότι επιλέγω ανάμεσα σε δύο ενδεχόμενα ή αν με κάνει να δικαιολογώ την επιλογή που έχω ήδη κάνει έχει πάρα πολύ μικρή σημασία, γιατί απ' όσο ξέρουμε μέχρι τώρα τουλάχιστον, ένα ποδήλατο πιχί δεν έχει καν αυτήν την πολυτέλεια, όσο πετάλι του κάνεις πετάλι αυτό θα πάει θέλει δε θέλει. εγώ την πολυτέλεια του να χωρίζω αιτίες και αποτελέσματα και τον εαυτό μου από το περιβάλλον την έχω, άσχετα αν είναι a priori ή a posteriori.

για την περί λογικής μπούρδα
και για πες μας δηλαδή, ποιος είναι αυτός που σου απέδειξε ότι η λογική δεν είναι το απόλυτο μέσο για την ανακάλυψη των πάντων; μήπως.... η ίδια η λογική που θέτει όρια στον εαυτό της;
το νοητικό πείραμα με την τσαγέρα στο διάστημα του ράσελ θα μας βοηθήσει
η λογική δεν μπορεί να αποδείξει αν η τσαγέρα υπάρχει ή όχι
εσένα η τσαγέρα μπορεί να σε εμπνέει να είναι το νόημα της ζωής σου, η αλήθεια των πάντων σου ρε παιδί μου. ψάχνοντας την τσαγέρα σου στο διάστημα μπορεί να σε οδηγήσει να βρεις το νόημα της ζωής (σου), τη χαμένη δεύτερη κάλτσα από το αγαπημένο σου ζευγάρι και το πυθαγόρειο θεώρημα
όταν όμως πας να συνεννοηθείς με κάποιον άνθρωπο και κάπως διαφωνείτε ή κάπως δεν καταλαβαίνει, ή κάπως πρέπει να τον πείσεις, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την τσαγέρα.
γιατί εσύ θα λες υπάρχει κι αυτός θα λέει δεν υπάρχει και θα τελματώσει η συζήτηση και γενικά σκατά
ή γιατί θα είναι ένας άλλος που δεν ψάχνει τσαγέρα αλλά ψάχνει καφετιέρα ξερωγώ και τους βάζεις αυτούς δίπλα δίπλα και λέει ο ένας όχι τσαγέρα είναι όχι καφετιέρα είναι και πάλι σκατά.

μπορεί η λογική να είναι ατελής περιγραφή της πραγματικότητας, αλλά λέει τουλάχιστον αυτά που μπορούν να ειπωθούν για τον κόσμο με βεβαιότητα.
πώς να το κάνουμε, σε έναν ευκλείδιο χώρο το τρίγωνο έχει 180 μοίρες πάει και τελείωσε

tsonos
02-06-2013, 22:20
http://imageshack.us/a/img294/9757/drhessamtsonos.gif

rat_poison
02-06-2013, 22:20
και τώρα θυμήθηκα και την τρίτη παπαριά, ότι η λογική είναι επαναδιατύπωση και δεν οδηγεί σε αποκάλυψη

τι πάει να πει αποκάλυψη; η θεωρία δλδ του Bohr για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένουν που οδήγησε στην ανακάλυψη των κβαντικών φαινομένων και τη δημιουργία της θεωρίας των κβάντα τι ήταν, δεν ήταν λογική;

δεν ήταν ο θρίαμβος της λογικής πάνω στην ανθρώπινη διαίσθηση για το τι είναι δυνατό στον κόσμο; δεν ήταν το αναπόδραστο συμπέρασμα που έπρεπε να αρνηθείς αυτά που η εμπειρία και η συνείδησή σου σου λέγανε και να το αποδεχτείς αν θέλεις να'σαι συνεπής με την πραγματικότητα;

το πρόβλημα με τη φιλοσοφία τη φιλολογία και αυτά τα γκέη είναι ότι τρώτε τη σκόνη των φυσικών που σας έχουν πατήσει κάτω στην εξήγηση του κόσμου και στο τι είναι αυτό που μπορεί να ειπωθεί για τον κόσμο και τον άνθρωπο εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα

αν θέλει κανείς σοβαρά να φιλοσοφήσει με τέτοια πράγματα και δε σκαμπάζει από φυσική καλύτερα να τα παρατήσει γιατί θα γίνει ρεζίλι

landy
02-06-2013, 22:47
το ότι απέδειξε λογικά κάτι ο μπορ δεν σημαίνει ότι έφτασε λογικά μέχρι εκεί.αλλά μπορεί και να έφτασε.δεν το ξέρουμε.το πως αποκαλύφθηκε η αλήθεια με το πως αυτή η αλήθεια αποδείχτηκε, είναι δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα.πως μπορείς να φτάσεις λογικά στο συμπέρασμα ότι η γη είναι επίπεδη και πως λογικά στο ότι είναι στρογγυλή;παπάρια φτάνεις λογικά είτε στο ένα είτε στο άλλο.φτάνεις μέσω της φαντασίας (το κυριότερο χαρακτηρτιστικό του ανθρώπου) κι ύστερα προσπαθείς λογικά να το αποδείξεις.

τι εννοείς ποιος απέδειξε ότι η λογική δεν είναι η ανακάλυψη των πάντων;η τέχνη το απέδειξε.κι ο αρχαικός κόσμος που προ σωκράτη προσέγγιζε την αλήθεια με την ενόραση κι όχι με τη διαλεκτική.θεωρίες και θεωρίες επιστημονικές έχουν καταρριφθεί και καταρίπτονται καθημερινά, αυτό αποδεικνύει ότι η ικανότητα του ανθρώπου να γνωρίσει και να προσεγγίσει την αλήθεια μέσω της διαλεκτικής, είναι περιορισμένη.ακόμα και στα μαθηματικά κάνουμε λόγω για αξιώματα.πράγματα που δεν έχουν απόδειξη.ακόμα κι η πιο επαναστατική θεωρία , αυτή της σχετικότητας, ονομάστηκε σχετικότητα.η αλήθεια, σου είπε ο αινστάιν , είναι σχετική όταν απλά την παρατηρείς.στην ουσία δεν πρόκειται για αλήθεια αλλά για πραγματικότητα.η μόνη αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος φτιάχνει πραγματικότητες.την αλήθεια, πρέπει και να την νιώσεις.

δεν είπα ότι η λογική είναι επαναδιατύπωση.είπα ότι είναι εργαλείο διαχείρισης περισσότερο και συνεννόησης μεταξύ ανθρώπων.χρειάζεται κοινές παραδοχές.λογικά είναι όλα τα όντα.κι η γάτα σκάβει, χέζει, τα σκεπάζει.το λέει η λογική της κι όχι η φαντασία που δεν διαθέτει.

τώρα όσον αφορά την φράση του σαντράρ, πως είναι παπαριά όταν παρακάτω την δικαιώνεις;το παράδειγμα με το ποδήλατο είναι αστείο.γιατί δε μιλάς για τη συνειδηση μιας γάτας;κι από ποιες καταστάσεις ξεφεύγει ή σε ποιες καταστάσεις πηγαίνει ο άνθρωπος εφαρμόζοντας ότι η συνείδηση του του επιβάλλει;στις ίδιες ακριβώς.αφού το τι θα πρεπε να κάνει ο κάθε άνθρωπος είναι συνδεδεμένο με τη γνώση του εαυτού του, πράγμα εντελώς αδύνατο.ποιον εαυτό σου χωρίζεις τελικά;αυτόν που είσαι;αυτόν που νομίζεις ότι είσαι;ή αυτόν που οι άλλοι βλέπουν σε σένα;δεν έχει καμιά αξία η συνείδηση λοιπόν για τον σαντράρ.

αυτά.

landy
02-06-2013, 22:52
οι φυσικοί έχουν εξηγήσει τα γύρω γύρω.κανένα ανθρώπινο ζήτημα.την ελευθερία της ύπαρξης πχ.θα μας την εξηγήσει ποιος;είναι πολλά τα ζητήματα...δεν είναι μόνο αν ο κύκλος έχει 360 μοίρες και πόσο έιναι το π.και 500 μοίρες να είχε ο κύκλος, ο άνθρωπος θα ένιωθε πάντα ανίκανος να επιλέξει αν θέλει να γεννηθεί κι ανίκανος να αποφασίσει ότι δεν θέλει να πεθάνει και να μην πεθαίνει

ikonoklast
02-06-2013, 23:05
το ότι απέδειξε λογικά κάτι ο μπορ δεν σημαίνει ότι έφτασε λογικά μέχρι εκεί.αλλά μπορεί και να έφτασε.δεν το ξέρουμε.

Ωραίο, δυνατό.

Κωλαράκι Τορνευτό
02-06-2013, 23:38
οι φυσικοί έχουν εξηγήσει τα γύρω γύρω.κανένα ανθρώπινο ζήτημα.την ελευθερία της ύπαρξης πχ.θα μας την εξηγήσει ποιος;είναι πολλά τα ζητήματα...δεν είναι μόνο αν ο κύκλος έχει 360 μοίρες και πόσο έιναι το π.και 500 μοίρες να είχε ο κύκλος, ο άνθρωπος θα ένιωθε πάντα ανίκανος να επιλέξει αν θέλει να γεννηθεί κι ανίκανος να αποφασίσει ότι δεν θέλει να πεθάνει και να μην πεθαίνει

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m90x25fsyF1rawwbuo1_250.gif

metamelia1
02-06-2013, 23:41
http://theband.hiof.no/band_pictures/naa_09-2003/SquaringTheCircle/SquaringTheCircleFront.jpg

atom_smasher
03-06-2013, 01:03
Εντιτάρω το μπιτσλαπ

εδώ που τα λέμε πάντως ψιλοδιαφωνώ μαζί σου πως χρειάζεσαι 3 πτυχιά κοινωνιολογίας. και ένα φτάνει. επίσης, γενικά και αόριστα, η κατασκευή της κοινωνικής πραγματικότητας δημιουργεί τέτοια αντιθέσεις. Αλλά τα παιδιά το πήγαν πολύ βαθειά και καλύτερα να το συνεχίσουν γιατί εγώ είμαι απλά φελλός που γουστάρω να χαζεύω γκόμενες με σκύλους μόνο.

rat_poison
03-06-2013, 01:35
έχω γράψει και μία απόδειξη για την εικασία του Γκόλντμπαχ, αλλά είναι ζωγραφιά και δε χωράει εδώ στο περιθώριο

-ο Φερμά σε ένα παράλληλο σύμπαν όπου η τέχνη αποδεικνύει πράγματα

έδιτ, για να απαντήσω στο μόνο κάπως ουσιαστικό του ποστ
εσύ λες ότι επειδή η συνείδηση είναι παραίσθηση, η ψυχιατρική είναι για τον πούτσο
εγώ σου είπα και που είναι παραίσθηση χεστήκαμε, αφού με τη λογική μπορούμε να πάμε και πιο κάτω απ' το συνειδητό και να συνειδητοποιήσουμε τις ασυνείδητες λειτουργίες της βιοχημείας του εγκεφάλου και να κάνουμε κάτι

πες ότι δηλαδή ότι κάποτε αποκαλύπτουμε τον πλήρη ηλεκτρο-χημικό-υπολογιστικό μηχανισμό που οδηγεί πιχί στον αυτισμό ή σε μερικές περιπτώσεις αυτισμού ή κάτι παρόμοιο τελοσπάντων. και πες ρε παιδί μου ότι έχουμε φτιάξει τις μικρομηχανές μας που θα πάνει και θα φέρουν το κατάλληλο φάρμακο ακριβώς εκεί που πρέπει και πουθενά αλλού. δε θα ήταν γαμάτο κάτι τέτοιο;
ε τα βήματα από την τωρινή κατάσταση στη μελλοντική κατάσταση εγώ και όλος ο υπόλοιπος κόσμος θέλουμε να τα λέμε ψυχιατρική, τώρα άμα μου μιλάς για την εφαρμογή της ψυχιατρικής σε ένα κόσμο σαν το δικό μας, ε τι να σου πω, δίκιο έχεις, αλλά μην κατηγορείς τη διαδιασία της ανακάλυψης των πραγμάτων που έχουν να κάνουν με το μυαλό, δεν έχει ευθύνη αυτή. να κατηγορείς τους ψυχιάτρους, τον καπιταλισμό και τον οξαποδώ το καταλαβαίνω, η επιστημονική μέθοδος που εφαρμόζουν (όταν το κάνουν) πώς μπορεί να φταίει;

landy
03-06-2013, 04:29
όχι ρε.δεν συνέδεσα την φράση του σαντράρ με την άποψη μου ότι η ψυχιατρική είναι για τον πούτσο.ίσως το έκανα ασυνείδητα:D
κοίτα να δεις.οι απόψεις του φρόυντ, ήταν απόψεις.σκέψεις δηλαδή στο πως μπορεί να εξηγηθούν διάφορες συμπεριφορές.αλλά επειδή ο κόσμος έχει φάει τον παπά της επιστήμης, κάπως έπρεπε να τις περάσουν στον κόσμο ως αλήθειες.έβγαλε τη θεωρία του πρώτα και για να την στηρίξει κατασκεύασε κάποιες κλινικές περιπτώσεις για να την περάσει ως κάτι επιστημονικά τεκμηριωμένο.(ασχέτως αν τις αναθεώρησε 2 και 3 φορές).ο κόσμος όμως, νομίζει ότι η θεωρία του φρόυντ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, άρα αλήθεια.έτσι δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός (μια ομάδα-το ψυχαναλιτικό κίνημα- που προμοτάρησε τις θεωρίες του φρόυντ και λειτούργησε σαν γκάνγκστερ εναντίον οποιουδήποτε διαφωνούσε) με το άλλοθι της επιστημονικότητας όπου οι εκάστωτε συμπεριφορές χαρακτηρίστηκαν έτσι ή αλλιώς και κατέληξε στην κλινική ψυχιατρική όπου άνθρωποι βασανίστηκαν και βασανίζονται ακόμα.
η τέχνη σαφώς και αποδεικνύει πράγματα.έλα σε επαφή μαζί της και θα μάθεις.όλοι οι φυσικοί στο τέλος της ζωής τους το γυρνάνε στην τέχνη, απογοητευμένοι απ τον περιορισμό που τους θέτει η λογική:D

landy
03-06-2013, 04:42
και κάτι συμπληρωματικό.γιατί νομίζεις ότι ο μπορ, ο πλανκ, ο τέσλα, ο αινσταιν, ο χαιζενμπεργκ κλπ ήταν μεγαλύτεροι επιστήμονες από σένα;ήξεραν καλύτερα την θεωρία;όχι.είχαν περισσότερα εργαλεία στη διάθεση τους;όχι.θα μου πεις ήταν πιο έξυπνοι, ήταν ευφυείς.ε...η ευφυία έχει να κάνει με το τι μπορούμε να οραματιστούμε και να φανταστούμε κι όχι με το τι μπορούμε να εξηγήσουμε.η λογική είναι ίδιον των μετρίων.η ενόραση των ευφυών.βεντούζα μπακάληδες

rat_poison
03-06-2013, 04:43
αν εσένα ποτέ η τέχνη σου χαρίσει τη βεβαιότητα μιας μαθηματικής απόδειξης μα το χριστό και την παναγία θα κάψω το βιολί μου το πιάνο μου την κιθάρα μου και το μπαγλαμά μου.

landy
03-06-2013, 04:47
ούτε η επιστήμη χαρίζει βεβαιότητες.αλληλοαναιρείται διαρκώς.το ωραιότερο πράγμα σ αυτή αυτό είναι.μεγάλος επιστήμονας είναι αυτός που με την εργασία του θα παρακινήσει άλλους 20 να ψαχτούν κι όχι αυτός που θα σου βεβαιώσει αυτό που υποψιαζόσουν.τέλος παντων.διαφωνούμε εντελώς.άντε καλό βράδυ

rat_poison
03-06-2013, 05:22
the obligatory xkcd
http://imgs.xkcd.com/comics/certainty.png

Κωλαράκι Τορνευτό
03-06-2013, 05:47
ούτε η επιστήμη χαρίζει βεβαιότητες.αλληλοαναιρείται διαρκώς.
Στα τελευταια σου 5-6 ποστς εχεις γραψει τοσες ανακριβειες περι επιστημης, οι οποιες με κανουν να απορω πως ειναι δυνατον να συζητας για κατι για το οποιο προφανως δεν εχεις καμια ιδεα. Και φυσικα ξερω πως οποιοδηποτε σχολιο κανω, θα πεσει στο κενο. Αλλα αυτο το πραγμα οταν το διαβασα εκανε τα ματια μου να πονεσουν. Η επιστημη δε χαριζει βεβαιοτητες, αυτο ειναι μια μεγαλη αληθεια, και καθε σωστος επιστημονας γνωριζει πως η επιστημη ειναι μια αεναη προσπαθεια για ευρεση της αληθειας, με τα αποτελεσματα στη διαδρομη να ειναι διαφορες θεωριες, μελετες και νομοι, τα οποια ολα βοηθουν την ανθρωποτητα να περιγραψει οσο καλυτερα γινεται αυτο το συμπαν, και να μπορει να προβλεψει τη συμπεριφορα συστηματων.

Κανεις δε σου εγγυαται οτι αυριο ο γαμημενος ηλιος θα σκασει το πρωι στην ανατολη και θα σε βοηθησει να σηκωθεις για να πας στη δουλεια σου. Μπορει να σκασει ενας τεραστιος κομητης πανω στη Γη και να της αλλαξει τον αξονα, μπορει να γινουν χιλια δυο πραγματα, ως τωρα γνωριζουμε οτι ο ηλιος θα συνεχισει να λαμπει με τον ιδιο τροπο για λιγα δισεκατομμυρια χρονια ακομα, αλλα δε μπορουμε ποτε να ειμαστε 100% σιγουροι. Αλλα αυτο το περι "αναιρεσεως" που εγραψες, ειναι εξωφρενικο. Οτι νομους και θεωριες εχουμε για να περιγραφουμε το συμπαν, τους εχουμε γιατι ειναι ΑΛΗΘΕΙΑ, απλως κανουμε την παραδοχη πως μπορουμε να προσεγγισουμε την αληθεια μεχρι ενος σημειου. Και αυτο ειναι το σημειο στο οποιο η επιστημη μπορει να αποδειχθει χρησιμη για την ανθρωποτητα. Γιατι οταν σου λεει ο αλλος πως το περιθωριο σφαλματος στην κινηση του ταδε σωματος αν λαβουμε υποψιν μας τους νομους του Αηνσταην, του Νευτωνα και οτιδηποτε αλλο ξερουμε ΩΣ ΤΩΡΑ πως επηρεαζει την κινηση αυτη, θα ειναι μικροτερο του 1% ξερω γω. Μπορει αυριο να ερθει καποια θεωρια για την κινηση των σωματων, η οποια να βελτιωνει τις μεχρι τωρα θεωριες, και να αναγκαστουμε να κατασκευασουμε εναν νεο φορμαλισμο ωστε να βγαζουμε το αποτελεσμα μας. Και μπορει η νεα θεωρια να μας δινει περιθωριο σφαλματος 0.4%. Ισως να μη μπορεσουμε και ποτε να φτασουμε την απολυτη ακριβεια στις μετρησεις μας για οποιοδηποτε φυσικο συστημα στο συμπαν. Δεν εχει μεγαλη σημασια. Σημασια εχει να λαμβανουμε οσα μπορουμε να λαβουμε, και πανω σε αυτα να μπορουμε να βασιστουμε. Αυτο δεν τα κανει ουτε αναληθη, ουτε αναξιοπιστα. Και σιγουρα η ιστορικη εξελιξη των επιστημων και της επιστημονικης μεθοδου, μας δειχνει οτι κατι κανουμε σωστα.

ion_storm
03-06-2013, 11:00
Η επιστήμη δεν είναι παρά οραματισμός. Στη συνέχεια η τότε πρωτοποριακή θεώρηση, του Φρόυντ η οποία διατυπώθηκε πριν 60 τόσα χρόνια στην συνέχεια βελτιώθηκε. Η λογική απόδειξη δεν συνεπαγεται και λογικά βήματα. Καταρίφθηκε η διαλεκτική του Σωκράτη μετά από 2000 χρόνια λόγω περιορισμών. Οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν έννοιες όπως η ελευθερία.
Να προσθέσω και εγώ μερικά τέτοια ακόμα και θα μπορέσω να αμφισβητήσω και το γεγονός ότι αν δεν φάω και πιω νερό θα πεθάνω.
Το γεγονός ότι θεωρίες (βάλε όποια λέξη θές γιατί υπάρχει και ένα αλφα θέμα με τις λέξεις βλέπω) διατυπώνονται, καταρίπτονται, επιβεβαιώνονται, βελτιώνονται - εμπλουτίζονται, αναιρούνται δεν σημαίνει ότι θα πάψουν να προσεγγίζουν ή να αναζητούν την "Αλήθεια". Αν δεν σου αρέσει αυτή η εναλλακτική υπάρχει και η αναπόδεικτη αλήθεια της θρησκείας και της πίστης δεν χρειάζεται να αναρωτιέσαι για τίποτα.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m90x25fsyF1rawwbuo1_250.gif

Το μόνο ποστ που λέει κάτι.

landy
03-06-2013, 14:34
έλα βρε ιονάκο που θα με πεις ότι υπάρχει κι η θρησκεία κι η πίστη.γράφεις 3-4 πράγματα που υποτίθεται ότι είπα κι όλα είναι άλλα αντ' αλλων.
η διαλεκτική του σωκράτη έδειξε τα όρια της με τον αριστοτέλη.εκεί που φτασε διαλεκτικά στην ύπαρξη θεού.γέλασε κι ο κάθε πικραμένος.(ευτυχώς είχε πεθάνει ο σωκράτης και δεν πρόλαβε τέτοια ρεζιλίκια).γιατί δεν περιοριζόταν στην φυσιολογία των ψαριών και στις παπαρούνες;παρ όλα αυτά έφαγε πολύς κόσμος ψωμάκι εξαιτίας του αριστοτέλη

τώρα για τον τορνευτό τι να πω.πονάνε τα μάτια του απ' το "ούτε η επιστήμη χαρίζει βεβαιότητες" και γράφει από κάτω "Η επιστημη δε χαριζει βεβαιοτητες, αυτο ειναι μια μεγαλη αληθεια"...παράνοια, μαζεύει και πινκς...από επιστήμονες φαντάζομαι

ion_storm
03-06-2013, 14:45
Από τα λεγόμενα σου εγω καταλαβαίνω οτι ψάχνεις τη Μια Αλήθεια. Το μοναδικό δεδομένο ειναι οτι πλην της θρησκείας και της πίστης ειναι οτι Ολα τα υπόλοιπα επιστήμη, φιλοσοφία κτλ αναρωτιούνται και δεν εμπεριέχουν βεβαιότητα 100%. Οπότε σκέψου τι ψάχνεις και πως το ψάχνεις.
Καλή η αμφισβήτηση αλλα όταν την κανεις αυτοσκοπό χάνεις, κατ' εμε, τον τροπο να πλησιασεις αυτο που ψάχνεις. Το οτι είσαι βέβαιος για σήμερα κάτι δεν σημαίνει οτι θα είσαι και αυριο αν προκύψουν νέα δεδομένα.

landy
03-06-2013, 15:09
καμιά αλήθεια δεν ψάχνω.είπα ότι η λογική δεν είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις στην αλήθεια(αυτό ήταν το πρώτο ποστ απ το οποίο ξεκίνησε η αντιπαράθεση).μερικές φορές δε, είναι ο πλέον ακατάλληλος.κάποιες άλλες, είναι ο μοναδικός.μια χαρά είναι η επιστήμη κι η διαλεκτική κλπ, απλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι υπάρχουν κι άλλα πράγματα πέρα απ αυτό.ανέφερα την τέχνη,λόγου χάρη.που σημαίνει δημιουργία μέσω φαντασίας-ενόρασης.και φυσικά αυτό το ξέρουν οι επιστήμονες(για επιστήμονες μιλάω έτσι, όχι για κάποιον που 'βγαλε μια σχολή κι έκανε ένα διδακτορικό και νομίζει έγινε ο κλειδοκράτορας των νόμων της φύσης) και το δέχονται.

κάθε πράγμα έχει τον κατάλληλο τρόπο προσέγγισης.

ion_storm
03-06-2013, 15:52
Δεν ξέρω γιατί κουράζομαι, γιατί λέγοντας εσύ το παρακάτω

καμιά αλήθεια δεν ψάχνω.είπα ότι η λογική δεν είναι ο μόνος δρόμος για να φτάσεις στην αλήθεια(αυτό ήταν το πρώτο ποστ απ το οποίο ξεκίνησε η αντιπαράθεση).μερικές φορές δε, είναι ο πλέον ακατάλληλος.κάποιες άλλες, είναι ο μοναδικός

λες κάτι το οποίο δεν είναι λάθος αλλά δεν καταλαβαίνω πως από αυτό προέρχονται οι παρακάτω αφορισμοί σου.
Ας ορίσουμε λοιπόν την λογική. Δεν ξέρω αν είσαι ικανοποιημένος με τον υπάρχων ορισμό της λογικής ή έχεις σκεφτεί κάτι διαφορετικό.

Συγχωρεσε με που βαριεμαι να ψάχνω λεξικα στην βιβλιοθήκη και βολευομαι με το google.

Στη φιλοσοφία, λογική (από το ελληνικό λόγος) είναι η ικανότητα ή η διαδικασία μέσω της οποίας οι άνθρωποι κάνουν σκέψεις, ιδιαίτερα αφηρημένους συλλογισμούς υψηλού επιπέδου, καθώς και ο κλάδος της επιστημολογίας ο οποίος ερευνά συστηματικά αυτή τη διαδικασία. Πολλοί διανοητές έχουν μελετήσει τη λογική, και οι διάφορες απόψεις σχετικά με τη φύση της μπορεί να μην είναι συμβατές μεταξύ τους.

Πιο συγκεκριμένα, η λογική αφορά τη συσχέτιση μεταξύ προτάσεων, και ειδικότερα καταφατικών ή αποφατικών[1] προτάσεων, μιας γλώσσας. Δηλαδή αφορά για παράδειγμα τον τρόπο με τον οποίο ένα σύνολο από προτάσεις Α1, Α2 ... Αi μπορεί να υποστηρίζουν μια άλλη πρόταση Β, ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο η Β είναι αναγκαστική ή πιθανή συνέπεια των Α1, Α2 ... Αi.

Η λογική έχει επίσης οριστεί γενικότερα. Οι Τζωρτζ Λάκοφ (George Lakoff) και Μαρκ Τζόνσον (καθ.) (Mark Johnson), εξηγούν τη λογική και το εύρος της ως εξής:

Η λογική δεν περιλαμβάνει μόνο την δυνατότητά μας για λογικό συλλογισμό, αλλά επίσης την ικανότητα που έχουμε να διεξάγουμε έρευνα, να λύνουμε προβλήματα, να εκτιμούμε, να κριτικάρουμε, να αποφασίζουμε για το πώς θα πράξουμε και να φτάνουμε σε μια κατανόηση του εαυτού μας, των άλλων ανθρώπων και του κόσμου.

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9B%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE
Έχει και άλλη ανάλυση παρακάτω.

λογική η [lojií] Ο29 : 1α. επιστήμη που ασχολείται με τη δομή, με τις μορφές και με τους νόμους της νόησης: Γενική / τυπική / μαθηματική / συμβολική / διαλεκτική ~. Ο Aριστοτέλης θεωρείται ως ο πατέρας της λογικής. β. το μάθημα, το σύγγραμμα που διδάσκει την επιστήμη της λογικής: H ~ διδάσκεται στη B' τάξη του λυκείου. Διάβασες τη «Λογική» του Παπανούτσου; 2. ακολουθία ιδεών, σκέψεων, γεγονότων με εσωτερική συνέπεια, συνάφεια: Tα επιχειρήματά του στερούνται λογικής. Aυτό που λες συγκρούεται με τη / αντίκειται στη ~. H ~ της ιστορίας / των γεγονότων / της καρδιάς. (έκφρ.) κοινή ~, η κατανοητή και παραδεκτή από όλους. απλή ~. ΦΡ τετράγωνη* ~. 3. ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται, συλλογίζεται κάποιος: Kυριαρχείται από (μια) αυστηρή / σιδερένια / στενή / στεγνή ~. Δεν καταλαβαίνω τη ~ σου, γιατί εγώ έχω μια τελείως διαφορετική ~. Aρνούμαι να μπω σ΄ αυτή τη ~.

[λόγ. < αρχ. λογική]

λογικός -ή -ό [lojikós] Ε1 : 1. που είναι προικισμένος με τον ορθό λόγο, που έχει τη δυνατότητα να διανοείται, να σκέφτεται: Ο άνθρωπος είναι λογικό ζώο. Είναι πιθανό να υπάρχουν και σε άλλους πλανήτες λογικά όντα. 2α. που είναι σύμφωνος, συνεπής με τον ορθό λόγο και με τους κανόνες του, με την ορθή σκέψη. ANT παράλογος: Λογικά επιχειρήματα / συμπεράσματα. Λογικές σχέσεις / ερμηνείες / συνέπειες. ~ ειρμός. Aυτό που λες δεν είναι λογικό. Δώσε μου μια λογική εξήγηση / ερμηνεία. || Λογικές αρχές, οι θεμελιώδεις αρχές της νόησης. || (ως ουσ.) η λογική*. β. (ως ουσ.) το λογικό, τα λογικά, ο νους, το μυαλό, η ορθή σκέψη, κρίση: Ο άνθρωπος είναι προικισμένος με λογικό. Είμαι / έρχομαι στα λογικά μου. Έχασε τα λογικά του, παραφρόνησε. 3. μέτριος, χωρίς υπερβολές, κανονικός: Aγοράζω / πουλάω κτ. σε λογική τιμή. Λογικές απαιτήσεις / αξιώσεις. || Είναι λογικό (το) να…: Είναι λογικό (το) να θέλεις να επιτύχεις τους στόχους σου. || (για άνθρ.) που σκέφτεται, μιλάει, συμπεριφέρεται με ορθότητα, σωφροσύνη, μετριοπάθεια: Είναι ~ άνθρωπος, δεν κάνει τρέλες. λογικά ΕΠIΡΡ: Aς σκεφτούμε / ας μιλήσουμε ~. Δεν μπορώ να εξηγήσω ~ τις ενέργειές του.

[λόγ. < αρχ. λογικός (2β: λαϊκό μσν. το λογικό, ουσιαστικοπ. ουδ. του αρχ. επιθ. λογικός, και πληθ. κατά τα μυαλά)]

http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/search.html?lq=%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE&dq=

Εγώ ξέρω ότι λογική υπάρχει στα πάντα. ακόμα και στον σουρελισμό του Νταλι. Ξέρω ότι είναι τα βήματα που κάνεις και τα οποία έχουν μια σχέση μεταξύ τους για να σε οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα. Δεν κρίνω το αποτελέσμα, αλλά τον τρόπο με τον οποίο καταλήγει κάποιος σε αυτό. Πέρα από την λογική των μαθηματικών και των επιστημονών υπάρχει και η λογική των καλλιτεχνών και των φιλοσόφων. Υπάρχει λογική παντού δηλαδή.
ΑΝ σου πω εγώ ότι δεν συμφωνω με τη λογική σου δεν σε βγάζω καυτευθείαν παράλογο, λέω ότι απλά δεν συμφωνω με τη λογική σου. Αν έχω να αντιπροτείνω κάτι διαφορετικό βασιζόμενος σε διαφορετική λογική θα μελετήσουμε και τις 2 απόψεις σε συνάρτηση με τον τρόπο σκέψης που οδήγησε σε αυτές και θα δούμε μετά.
Δεν μπορείς να λες ότι δεν υπάρχει λογική σε όλα τα πράγματα ή ότι η λογική είναι ένα εργαλείο σκεψης αποκομμένο από μερικές εκφάνσεις ή εκφράσεις του ανθρώπου.

zeo
03-06-2013, 16:43
Ο άνθρωπος είναι ευαίσθητο ον για αυτή τη φύση, αναφέρθηκε.

Αφού επιτέλους ο άνθρωπος κατάφερε να υποδουλώσει τα πάντα γύρω του, την πανίδα, την χλωρίδα, το κοντινό του διάστημα και αυτοκανιβαλικά τον ίδιο τον άνθρωπο, ήρθε αντιμέτωπος, φυσικώς και επομένως, με την υπαρξιακή του μοναξιά. Εξημερώνοντας το ζωντανό/καβαλικεύοντάς το/κάνοντας σεξ μαζί του, βάζοντας οχιές σε γυάλες, αετούς και δελφίνια σε ζωολογικούς κήπους, γάτες σε σαλόνια, σκύλους σε μπαλκόνια κι άλογα στο κρεβάτι του, δαμάζει την ελευθερία του ζώου και τελικά, τουλάχιστον συμβολικά, νιώθει να ανακτά τη δική του χαμένη ελευθερία. Αυτή τη «ζωώδη» ελευθερία του αλόγου που καλπάζει σε λιβάδια, την οποία έχει γνωρίσει μόνο στα ντοκυμαντέρ, φυτοζωώντας μπροστά στην τι-βι/πι-σι, κάθε βράδυ, ανάμεσα στα τσιμέντα. Και τι καλύτερος και αμεσότερος τρόπος ανάκτησής της από το σεξ, με τη δικαιολογία ότι το ζώο παίζει και να γουστάρει –που όντως παίζει και να γουστάρει. «Ο επιβήτορας με θέλει, έχουμε ψυχική σύνδεση, μα τι ελεύθερος άνθρωπος που είμαι», σκέφτεται, βάζοντας ιώδιο στις πληγές-λάφυρα ελευθερίας στην πλάτη.

Το θέμα είναι πολιτικό, ποτέ αυτή η ελευθερία δεν θα είναι ξανά δική μας, μία ουρά είχαμε κάποτε και τη χάσαμε κι αυτή, χωνέψτε το και μη μιλάτε για ταμπού, διαστροφές, ηθικές, ψυχές, συνειδήσεις και επιστήμες. Το σεξ είναι εξουσία και με το ζώο είναι φαντασιακή ανθρωποκεντρική απελευθέρωση.

landy
03-06-2013, 16:58
Λογική υπάρχει στα πάντα, εννοείς ότι από το Α πηγαίνει στο Β κι από κει στο Γ και το αντίστροφο;η λογική ως σωκρατισμός κι ως αριστοτελισμός;σου είπα και πριν.με βάση την κίνηση της ύλης και διαλεκτικά ο αριστοτέλης έφτασε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει θεός, το ακίνητο κινούν όπως το ονόμασε που κινεί όλα τα υπόλοιπα.διαλεκτικά είναι μια χαρά.αλλά δεν ξέρω πόση φάπα θα πεφτε για κάτι τέτοιο.δημιουργούνται δε, πολλά προβλήματα με τέτοιους λογικούς συνειρμούς.γιατί το κινούν να είναι ακίνητο και ποιος το αποφασίζει;το ίδιο;κλπ κλπ, αν με καταλαβαίνεις.δεν πηγαίνουν όλα τα πράγματα απ' το Α στο Β.ούτε χρειάζεται να περάσεις απ το Β για να βρεις το Γ.

θα ξαναπω για τον φρουντ που ήταν κι η αρχή της κουβέντας.ο φρόυντ έδωσε κάποιες ερμηνείες σε συμπεριφορές.αυθαίρετα.(ίσως και επίτηδες-δεν ξέρω, αλλά με βάση την συνέχεια και την δράση του ψυχαναλυτικού κινήματος, αυτό έιναι το πιο πιθανό)αυθαίρετα εννοώ χωρίς να υπάρχει κάτι που να τον πηγαίνει απ' το Α στο Β κι από κει στο Γ.μια χαρα.δεν έχω πρόβλημα μ αυτό.μπορεί να είχε και δίκιο.το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο φρόυντ θέλει να περάσει-στην εποχή του ορθολογισμού και της επιστήμης- την θεωρία του και τα συμπεράσματά του ως επιστημονικώς τεκμηριωμένα.εκεί λοιπόν κατασκευάζει περιστατικά και τα παρουσιάζει ως πραγματικά.λέει ότι είχα έναν ασθενή τον ιον στορμ κι έναν άλλον τον λάντυ και μελετώντας αυτό κι αυτό στις συμπεριφορές τους κλπ, βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα.πράγμα το οποίο δεν έγινε ποτέ.ο λάντυ κι ο ιον ήταν δυο πρόσωπα φανταστικά στα οποία έδωσε ο φρόυντ εκείνα τα χαρακτηριστικά και τα βιώματα που τον βοηθούσαν να στηρίξει την θεωρία του.δηλαδή από ένα φαινόμενο, το βίωμα και τις αντιδράσεις των ασθενών του, έφτασε επιστημονικά (διαλεκτικά-αριστοτελικά) σ αυτό που ισχύει.κι ο κόσμος που πίστευε ότι η διαλεκτική είναι ο μόνος τρόπος να φτάσεις σένα συμπέρασμα, θεώρησε τη θεωρία του φρόυντ ως επιστημονικό συμπέρασμα.βέβαια τα αποτέλεσματα ήταν καταστροφικά, μιας και διάφοροι άνθρωποι που σύμφωνα με τον φρόυντ έιχανε το τάδε "πρόβλημα" δέχτηκαν διάφορες "θεραπείες".

πάμε πάλι στο προηγούμενο.ένα έργο του νταλί έχει λογική για τον νταλί.διότι η λογική του νταλί μπορεί να είναι πως απ' το Α πηγαίνεις στο Κ κι ότι μπορεί να υπάρχει(και για τον νταλί υπάρχει) και το -Κ. και πως το λες αυτό ρε νταλί;τον ρωτάς εσύ.το ξέρω σου λέει ο νταλί.το διαισθάνομαι.το γνωρίζω.το είδα σε όνειρο.(βάλε ότι θες).κουταμάρες λες εσύ.δεν με πείθεις.χέστηκα σου λέει ο νταλί.εγώ δεν είμαι φυσικός για να σε πείσω, εγώ είμαι καλλιτέχνης.σημασία έχει το βίωμα και η φαντασία κι όχι η γνώση.για τον νταλί και την τέχνη.αντίθετο δηλαδή του σωκρατισμού και της ορθής σκέψης.
όταν ο ευρυπίδης πήγε να εφαρμόσει τον σωκρατισμό στην τέχνη, χρειάστηκε να βάλει τον απο μηχανής θεό για να δικαιολογήσει στην πλοκή του, h οποία κατέληγε σε αδιέξοδο εξαιτίας της διαλεκτικής που προσπαθούσε να εφαρμόσει.ε αυτό λέω.ότι η διαλεκτική δεν οδηγεί πάντα σε ασφαλή συμπεράσματα.οδηγεί πολλές φορές σε αδιέξοδα.

ion_storm
03-06-2013, 18:28
Ρε γιατί μου λες εμένα για τον Φρουντ και την διαλεκτική? Το μοναδικό που είπα για Φρουντ είναι ότι ως "πρωτοπόρος" όρισε κάποια πράγματα βάση της λογικής του. Το ότι στην πορεία του χρόνου αυτά αναιρέθηκαν, διορθώθηκαν κτλ, πχ από τον Γιουνγκ, σημαίνει ότι η λογική προχώρησε πέρα από την θεώρηση του Φρουντ γιατί κρίθηκε ανεπαρκής.
Το ίδιο και η διαλεκτική έφτασε μέχρι εκεί που πήγαινε και μετά η λογική πίσω από την διαλεκτική μετουσιώθηκε. Δεν σημαίνει ούτε αυτό ότι δεν υπήρχε αρχικά μια λογική.
Ναι αλλά αν ο Νταλί μου εξηγήσει την λογική του μπορεί και να με πείσει και να με κάνει να δω κάτι υπό άλλο πρίσμα. Μπορεί βέβαια και να του πω ότι δεν με πειθει η λογική του γιατί στην τέχνη μπαίνει το στοιχείο της υποκειμενικότητας και της επιρροής των προσωπικών βιωμάτων που καθορίζουν το Γούστο, γιατί ξαναλέω αυτό είναι τέχνη. Ένας φυσικός που θα σου εξηγήσει την ευθυγραμμη ομαλή κίνηση μπορεί να κάνει χρήση θεωρίας - πειράματος για να σε πείσει. Ε αυτό ομως δεν επιδέχεται αμφισβήτηση εκτός και αν έχεις καμιά καλύτερη θεωρία στο μυαλό σου και την αποδείξεις και να ανατρέψεις τα πάντα.
Αντιθέτως αν είναι να επιλέξεις μια άλλη θεωρία της Φυσικής, διαστελλόμενο σύμπαν, μποζόνιο Χιγκς, θεωρία υπερσυμμετρίας (τύχαια παραδείγματα) εκεί ας πούμε υπάρχει μια κάποια συζήτηση μέχρι να διατυπωθεί η θεωρία που τα καλύπτει όλα.
ΟΛΑ όμως είναι λογική.
Απλα η λογική πίσω από κάποια θέματα εμπίπτει και στην σφαίρα της υποκειμενικότητας. Στην επιστήμη αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω ακόμα ακριβώς που θελείς να καταλήξεις και τη κόλλημα έχεις φάει με τον Φρουντ και τον Σωκρατη.

ikonoklast
03-06-2013, 18:36

http://dukemagazine.files.wordpress.com/2010/09/500px-isosceles-right-triangle-svg.png

Να ένα ορθογώνιο τρίγωνο. Από την αρχή του χρόνου αυτού του κόσμου, αν πολλαπλασιάσεις με τον εαυτό τους τις μικρές πλευρές και τις αθροίσεις, θα πάρεις την μεγάλη πλευρά πολλαπλασιασμένη με τον εαυτό της.

Από πότε είμαστε βέβαιοι για αυτό; Από ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια τώρα που ο Πυθαγόρας το ΑΠΕΔΕΙΞΕ.

Για πόσο ακόμα θα είμαστε βέβαιοι για αυτό; Για πάντα.

Για πόσο ακόμα ο Landy και κάθε θεωρητικάτζα που έγραφε 9 στην άλγεβρα και 10 γεωμετρία στο λύκειο θα λένε τις αρχιδιές τους για ζητήματα που δεν έχουν ιδέα; Για πάντα.

landy
03-06-2013, 18:48
και τι καταλαβαίνεις απ αυτά που λέω;η γέννηση της επιστήμης ήταν ο σωκράτης. υποστήριζε τη γνώση και μόνο(μέσω της διαλεκτικής-της διαλεκτικής ως μέθοδο) και περιφρονούσε οτιδήποτε στηριζότανε στο όνειρο, την φαντασία, την ενόραση.για να είναι κάτι ωραίο πρέπει να είναι κατανοητό, έλεγε. δεν γούσταρε την τέχνη ο φουκαράς, την θεωρούσε παρακμή.

το παράδειγμα του φρόυντ το αναφέρω για να δείξω ότι δεν λειτούργησε καμιά λογική και καμιά επιστήμη.αυτό ήταν το κάλλυμα για να γεννηθεί ένας ολοκληρωτισμός όπως το ψυχαναλυτικό κίνημα όπου κατέτασσε ανθρώπους όπως το βόλευε(και το οποίο ήταν η αντίρηση μου για την ψυχανάλυση και την ψυχιατρική, όπου κόσμος θεωρήθηκε "άρρωστος" επειδή δεν τηρούσε τα στάνταρ του φρόυντ).απλά ο κόσμος έχοντας φάει τον παπά της επιστήμης, το πήρε ως κάτι που ισχύει.το κυνήγι που φαγε ο γιουνγκ όταν διαφώνισε με τον φρόυντ και το κίνημα, το ξέρεις φαντάζομαι.

ο νταλί δεν θα σου εξηγούσε τίποτα.κανείς καλλιτέχνης δεν εξηγεί παρά μόνο όταν έχει να κάνει με βλαμμένους.

ο νταλι δεν μπορει να σε πεισει για την ευθυγραμμη ομαλη κινηση κι ο φυσικος δεν μπορει να σε πεισει για το οραμα του νταλι.δεν χωραει παντου η επιστημη.αυτο ειπα.

τέλος πάντων, βαρέθηκα.

landy
03-06-2013, 18:50

http://dukemagazine.files.wordpress.com/2010/09/500px-isosceles-right-triangle-svg.png

Να ένα ορθογώνιο τρίγωνο. Από την αρχή του χρόνου αυτού του κόσμου, αν πολλαπλασιάσεις με τον εαυτό τους τις μικρές πλευρές και τις αθροίσεις, θα πάρεις την μεγάλη πλευρά πολλαπλασιασμένη με τον εαυτό της.

Από πότε είμαστε βέβαιοι για αυτό; Από ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια τώρα που ο Πυθαγόρας το ΑΠΕΔΕΙΞΕ.

Για πόσο ακόμα θα είμαστε βέβαιοι για αυτό; Για πάντα.

Για πόσο ακόμα ο Landy και κάθε θεωρητικάτζα που έγραφε 9 στην άλγεβρα και 10 γεωμετρία στο λύκειο θα λένε τις αρχιδιές τους για ζητήματα που δεν έχουν ιδέα; Για πάντα.

η αλήθεια είναι ότι ήμουν θετική.είχα γράψει γαμάτα , έγινα χημικός μηχανικός και κάνω μαθηματικά φυσικη χημεία σε παιδάκια

ikonoklast
03-06-2013, 19:02
η γέννηση της επιστήμης ήταν ο σωκράτης.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, κατά απόλυτη και γενική συμφωνία της επιστημονικής κοινότητας. Εδώ και 2600 χρόνια.

edit: Παράτα τα όλα. Είσαι άσχετος ακόμα και για να κάνεις μαθηματικά φυσική χημεία σε παιδάκια. Τύποι σα και σένα φταίνε για τα μισά δεινά του κόσμου.

ion_storm
03-06-2013, 19:04
ο νταλί δεν θα σου εξηγούσε τίποτα.κανείς καλλιτέχνης δεν εξηγεί παρά μόνο όταν έχει να κάνει με βλαμμένους.

ο νταλι δεν μπορει να σε πεισει για την ευθυγραμμη ομαλη κινηση κι ο φυσικος δεν μπορει να σε πεισει για το οραμα του νταλι.δεν χωραει παντου η επιστημη.αυτο ειπα.

τέλος πάντων, βαρέθηκα.

Επειδή και εγώ βαρέθηκα ένα τελευταίο γιατί δεν έχεις κατάβει που διαφωνω μαζί σου.
Όλα έχουν λογική. Και η φυσική και ο Νταλί. Απλά η μια λογική είναι υποκειμενική γιατί είναι Τεχνη. Η λογική δεν είναι μονοπώλιο της επιστήμης. Απλά συνήθως η λογική της επιστήμης όταν μιλάει για ορθογωνια τρίγωνα και ευθυγραμμη κίνηση είναι αυτή που είναι, δεν επιδεχεται υποκειμενικότητες και αμφισβητήσεις. 1+1=2. Αυτό είναι λογική των μαθηματικών και δεν μπορεί να κάνει 3. Αμφισβήτηση μπορούν να δέχονται άλλοι τομείς της επιστημης. Αλλά όλα έχουν λογική. Γιατί την αποκόπτεις και την δέχεσαι μόνο ως μέρος της επιστήμης δεν το καταλαβαίνω.

tsonos
03-06-2013, 19:20
It's Simple...http://i.imgur.com/BfIP2.jpg

rat_poison
03-06-2013, 19:21
να πούμε εδώ ότι η επιστήμη (όπως την ορίζουμε τώρα, όχι όπως την ορίζαμε τουλάχιστον πριν 500 χρόνια) γεννήθηκε απ' τους άραβες, ε; και καμιά πεντακοσιαριά χρόνια πριν το γαλιλαίο ε;
Ο κύριος Αλχαζέν (http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_al-Haytham#Scientific_method) ήταν ο πρώτος που έκανε αυτό (http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_al-Haytham#Scientific_method)
http://www.tomatosphere.org/teacher-resources/teachers-guide/images/scientific-method.jpg

που στο δυτικό κόσμο μετά τη λήξη του Αραβικού Χρυσού Αιώνα πρώτος εφήρμοσε ο Γαλιλαίος

ο Αριστοτέλης θεωρούσε το πείραμα "τέχνη" και δεν έκλεινε ποτέ τη λούπα. Επιστήμη γι' αυτόν ήταν η δημιουργία λογικά συνεπών θεωριών με βάση την παρατήρηση. Δεν έδωσε ποτέ όμως δρόμο στην αυτοβελτίωση και διόρθωση όπως υπάρχει σήμερα. Αντίθετα η επιστήμη όπως την ορίζουμε τώρα είναι ένας κλειστός βρόχος ανάδρασης όπου οι έξοδοι (πειραματικά αποτελέσματα) συγκρίνονται με τις εισόδους (προβλέψεις) μέσω του πειράματος και το σύστημα (Ο πίνακας [Hi.j(s)] αν θες) βελτιώνεται συνεχώς με το να παραμετροποιούμε τις Hi,j(s) έτσι ώστε η διαφορά μεταξύ εισόδου και εξόδου να μικραίνει συνέχεια.
Αυτό για τον Αριστοτέλη δεν είναι επιστήμη, σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό.

Nα πούμε εδώ ότι ο Θαλής, ο Ερατοσθένης και άλλοι χρησιμοποίησαν τη μέτρηση ως κομμάτι της επιστημονικής μέθοδου χωρίς ποτέ να την αυστηροποιήσουν και να τη συστηματοποιήσουν σε ένα ελεγχόμενο πείραμα-δοκιμή τις θεωρίας όπως έκαναν αυτοί οι δυο (τουλάχιστον απ' όσο ξέρω, ε;)

ypersyntelikos
03-06-2013, 22:58
Εδώ και δύο-τρεις σελίδες του θρεντ έχω χάσει επεισόδια γιατί ΒΑΡΕΘΗΚΑ να διαβάσω τον διάλογο που γινόταν.

Πείτε μου μόνο ότι δεν καταλήξατε στο Σωκράτη και το Θαλή το Μιλήσιο ενώ ξεκινήσατε συζήτηση ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΟΓΑ.

Αυτό μη μου πείτε μόνο, κατά τα άλλα συνεχίστε.

landy
04-06-2013, 03:08
η γέννηση της επιστήμης ήταν ο σωκράτης.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, κατά απόλυτη και γενική συμφωνία της επιστημονικής κοινότητας. Εδώ και 2600 χρόνια.

edit: Παράτα τα όλα. Είσαι άσχετος ακόμα και για να κάνεις μαθηματικά φυσική χημεία σε παιδάκια. Τύποι σα και σένα φταίνε για τα μισά δεινά του κόσμου. ελπίζω να μη γράφεις τέτοιες ανοησίες και στο λούμπεν.ο σωκράτης έφερε την επιστήμονική μέθοδο, την διαλεκτική, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο.απ τον έρωτα μέχρι την έμπνευση και το θεό(διάβασε κάνα πλατωνικό διάλογο να δεις πως ο σωκράτης προσεγγίζει τα θέματα σε αντίθεση με τους συνομιλητές του).την διαδικασία που απ το ένα πας στο δύο κι ύστερα στο τρία κοκ.τον ορθό λόγο ως εργαλείο προσέγγισης της αλήθειας.σε οποιοδήποτε πεδίο.ποιος θαλής μιλήσιος μου λες και ανοησίες.πως ήθελες να μετρήσει τις γωνίες και τις πυραμίδες ο θαλής;μ' ένα ποίημα;'η με έναν στοχασμό καπνίζοντας λάκι στράικ;
μου αναφέρεις και τον πυθαγόρα ως παράδειγμα απέναντι σε τί;στην θέση μου ότι η επιστήμονική μέθοδος δεν είναι η κατάλληλη για όλα τα θέματα;ο πυθαγόρας εκτός απ' τα θεωρήματα που διάβασες στην τρίτη γυμνασίου, έδινε ματαφυσικές ιδιότητες στους αριθμούς(οι πυθαγόρειοι ήταν οι κατεξοχήν μεταφυσικοί και μυστικιστικοί πρωσωκρατικοί φιλόσοφοι).ας πούμε ότι έλεγε πως το 8 είναι ο αριθμός του έρωτα, γιατί το 8 είναι έτσι κι αλλιώς και δεν ξέρω γω τι άλλο.αυτό ενισχύει την άποψη μου.δεν μπορείς να πας με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις αλήθειες.δεν μπορείς να προσεγγίσεις τον έρωτα με αριθμούς.
κάτσε διάβασε...γιατί θα συνεχίσεις να γράφεις για πρωτοκαγκελάριους της μπίτνικ λογοτεχνίας και θα γελάνε τα 30χιλιάδες μέλη του λούμπεν με την άγνοια σου.

@ιον.δεν μπορούμε να κάνουμε κουβέντα όταν σε κάθε ποστ με ρωτάς τι εννοώ.δες την κοσμοθεωρία της πρωσωκρατικής ελλάδας και δη της αρχαικής(απ το πως φτιάχνανε τους θεούς τους μέχρι το πως κάνανε τέχνη), αντιπαρέβαλε τη με την μετα τον σωκράτη(και την ευρώπη του ορθολογισμού) και θα καταλάβεις τι λέω

υγ.το 1+1=2 είναι σύμβαση ρε φίλε.είναι βγαλμένο απ' την φαντασία δεν είναι μια συμπαντική αλήθεια στην οποία πήγε ο κόσμος με επιστημονική μέθοδο.είναι έτσι για να συννενοούμαστε.θα μπορούσε να είναι 1+1=3 αν θέλαμε να συνεννοηθούμε διαφορετικά.τα σύμβολα είναι προιόντα φαντασιας.εκτός κι αν νομίζετε ότι μας τα δώσανε οι ελ απ' τον σείριο.

cybernaut
04-06-2013, 04:33
Λάντης γω ψιλομαζί σου είμαι αλλά έχεις πετάξει και μερικές μπαρούφες

και τι σχέση έχει η ψυχή με τη συνείδηση;σου είπα ότι για να παραχθεί αυτό που λέμε ανθρώπινη ψυχή και οι λειτουργίες της χρειάζεται μια ελάχιστη μάζα εγκεφάλου.δεν είναι ίδια η ψυχή της γάτας με του ανθρώπου.κι αυτό επειδή δεν είναι ίδιος ο εγκέφαλος.μόνο εγκέφαλος υπάρχει.το λέει κι ο εμπεδοκλής κι ο δημόκριτος και το δέχεται ο αριστοτέλης στο περι ψυχής.

O Aριστοτέλης μας τα λέει πολύ μπερδεμένα σε σημεία αλλά ειδικά για τον Δημόκριτο έχεις μεγάλο λάθος..
Ανθρώπινες λειτουργίες μπορούν να οριστούν μέσω του εγκεφάλου αλλά πως δεν είναι η ψυχή της γάτας ίδια με του ανθρώπου?
Εσύ που το ξέρεις ? :p
Γιατί η γάτα κλαίει για την νεκρή φίλη της και γιατί ο σκύλος δίνει και την ζωή του παρακινούμενος από την αγάπη προς το αφεντικό του ?
Αυτά τα συναισθήματα είναι κοινά σε πολλές περιπτώσεις σε ζώα και ανθρώπους άρα οι εγκεφαλικές λειτουργείες που λες ίσως αποτελούν την "ψυχή".
'Αλλωστε ο θάνατος μας κάνει ΟΛΟΥΣ ίσους.. κάθε ζωντανό πλάσμα - και όχι μόνο αυτό αλλά εγώ και το ζουζουνάκι που περπατάει τώρα μπροστά μου είμαστε απόλυτα ίσοι, αν όχι για άλλον λόγο, απλά για το ότι αν δεν υπήρχε αυτό ή εγώ ο κόσμος αυτός θα ήταν έστω και για ένα ελάχιστο μέρος του διαφορετικός..
Δεν θα ήταν απόλυτα ίδιος όποιος και από τους δυο μας αν έλειπε δηλαδής.

φιλοσοφικά, η μόνη πράξη που θεωρήθηκε και χαρακτηρίστηκε ως πράξη ελευθερίας-ελευθερία της ύπαρξης εννοώ, μη φυσιολογική πράξη- είναι η αυτοκτονία.ούτε οι παρτούζες, ούτε το πρωκτικό σεξ, ούτε η σεξ μεταξύ ανθρώπων ίδιου φύλου, ούτε η κτηνοβασία. γιατί;γιατί είναι κάτι που μόλις το κάνεις, η φύση σε τελειώνει.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πράξης.. Τινάζεις τα μυαλά σου > πεθαίνεις. καπούτ.
Αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα σου την ίδια την απόφαση της αυτοκτονίας, dig an sich,
από την στιγμή που είναι συνειδητή απόφαση ενός φυσικού, έλλογου όντoς, ποιος ο λόγος που δεν την χαρακτηρίζεις ως φυσιολογική ?

Τέλος, η ηθική και η τέχνη δεν έχουν απόλυτους ορισμούς, συμφωνω εν μέρη και με αυτό που είπες

τα χει πει όλα η τέχνη ρε μουνάρες
μέσω της τέχνης μπορείς να έχεις μία ψευδο-εμπειρία (ας την πούμε) , και ακριβώς αυτό ειναι
η καλλιέργεια..
Μέσω του war ensemble και των MANOWAR π.χ νιώθεις τον πολεμο και ας μην είσαι στην "πραγματικότητα" εκεί κλπ κλπ..

Περί Σωκράτη συμφωνώ 100%.

ικονοπλάτς, ως συνήθως έχεις πράγματα να πεις αλλά ο τρόπος που τα λες και η αλλαζονία σου, σε καθιστούν ΕΝΑ ΖΩΟ ΟΡΘΙΟ.
Και σύμφωνα πάλι με Σωκράτη, η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ μας είναι το μοναδικό πράγμα που μας καθορίζει..
Ούτε όλες οι γνώσεις του κόσμου, τα μεταπτυχιακά , η ευγλωτία -βάλε ο,τι θες εδώ- δεν μας σώζουν..

Φιλικά,
Άκης

ikonoklast
04-06-2013, 08:29
ο σωκράτης έφερε την επιστήμονική μέθοδο, την διαλεκτική, σε όλα τα θέματα που αφορούν τον άνθρωπο.απ τον έρωτα μέχρι την έμπνευση και το θεό(διάβασε κάνα πλατωνικό διάλογο να δεις πως ο σωκράτης προσεγγίζει τα θέματα σε αντίθεση με τους συνομιλητές του).την διαδικασία που απ το ένα πας στο δύο κι ύστερα στο τρία κοκ.τον ορθό λόγο ως εργαλείο προσέγγισης της αλήθειας.σε οποιοδήποτε πεδίο.ποιος θαλής μιλήσιος μου λες και ανοησίες.πως ήθελες να μετρήσει τις γωνίες και τις πυραμίδες ο θαλής;μ' ένα ποίημα;'η με έναν στοχασμό καπνίζοντας λάκι στράικ;

Δε θα σε μάθω εγώ την αλφαβήτα, στα παπάρια μου κιόλας. Πρώτος τόμος εδώ. Θα σε βοηθήσει:

http://www.protoporia.gr/istoria-tis-dytikis-filosofias-2-tomoi-demeno-p-76626.html

μου αναφέρεις και τον πυθαγόρα ως παράδειγμα απέναντι σε τί;στην θέση μου ότι η επιστήμονική μέθοδος δεν είναι η κατάλληλη για όλα τα θέματα;

Στο σημείο που παραθετώ δεν λες ότι η «επιστημονική μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλα τα θέματα» είπες ότι η «επιστήμη δεν παρέχει βεβαιότητες και αλληλοαναιρείται [sic]».

Σου παρέθεσα το πλέον χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα της πεμπτουσίας της επιστημονικής μεθόδου που είναι η απόδειξη. Δεν μας ενδιαφέρει ο Πυθαγόρας καθ' αυτός, κρετίνε. Μας ενδιαφέρει ότι όλες οι μαθηματικές αποδείξεις εντός του αξιωματικού συστήματος για το οποίο μιλάμε (ευκλείδεια γεωμετρία εν προκειμένω), ισχύουν για πάντα και δεν γίνεται να «αλληλοαναιρεθούν» απο κανέναν.

Κωλαράκι Τορνευτό
04-06-2013, 08:46
να πούμε εδώ ότι η επιστήμη (όπως την ορίζουμε τώρα, όχι όπως την ορίζαμε τουλάχιστον πριν 500 χρόνια) γεννήθηκε απ' τους άραβες, ε; και καμιά πεντακοσιαριά χρόνια πριν το γαλιλαίο ε;
Ο κύριος Αλχαζέν (http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_al-Haytham#Scientific_method) ήταν ο πρώτος που έκανε αυτό (http://en.wikipedia.org/wiki/Ibn_al-Haytham#Scientific_method)
http://www.tomatosphere.org/teacher-resources/teachers-guide/images/scientific-method.jpg

που στο δυτικό κόσμο μετά τη λήξη του Αραβικού Χρυσού Αιώνα πρώτος εφήρμοσε ο Γαλιλαίος

ο Αριστοτέλης θεωρούσε το πείραμα "τέχνη" και δεν έκλεινε ποτέ τη λούπα. Επιστήμη γι' αυτόν ήταν η δημιουργία λογικά συνεπών θεωριών με βάση την παρατήρηση. Δεν έδωσε ποτέ όμως δρόμο στην αυτοβελτίωση και διόρθωση όπως υπάρχει σήμερα. Αντίθετα η επιστήμη όπως την ορίζουμε τώρα είναι ένας κλειστός βρόχος ανάδρασης όπου οι έξοδοι (πειραματικά αποτελέσματα) συγκρίνονται με τις εισόδους (προβλέψεις) μέσω του πειράματος και το σύστημα (Ο πίνακας [Hi.j(s)] αν θες) βελτιώνεται συνεχώς με το να παραμετροποιούμε τις Hi,j(s) έτσι ώστε η διαφορά μεταξύ εισόδου και εξόδου να μικραίνει συνέχεια.
Αυτό για τον Αριστοτέλη δεν είναι επιστήμη, σήμερα δεν μπορούμε να κάνουμε χωρίς αυτό.

Nα πούμε εδώ ότι ο Θαλής, ο Ερατοσθένης και άλλοι χρησιμοποίησαν τη μέτρηση ως κομμάτι της επιστημονικής μέθοδου χωρίς ποτέ να την αυστηροποιήσουν και να τη συστηματοποιήσουν σε ένα ελεγχόμενο πείραμα-δοκιμή τις θεωρίας όπως έκαναν αυτοί οι δυο (τουλάχιστον απ' όσο ξέρω, ε;)

Λυπαμαι, αλλα χωρις να θελω να το παιξω Λιακοπουλος, οι αρχαιοι Ελληνες ηταν οι πρωτοι που εφτιαξαν μοντελα για να περιγραψουν τον κοσμο, και οι πρωτοι που καθιερωσαν την αλληλουχια παρατηρησης - πειραματος - επαναληψης και διατυπωσης. Οι Αραβες επαιξαν πολυ σημαντικο ρολο φυσικα, γιατι πηραν ολη αυτη τη γνωση και τη συντηρησαν και στην Αλεξανδρεια (μεχρι να καει) και σε αλλες πολεις (Μεκκα κτλ), ωστε μετα να την μεταδωσουν στον δυτικο κοσμο, οταν περασε ο μεσαιωνας και ηρθε ο Διαφωτισμος και ολα αυτα τα ομορφα που εφεραν μαζι και Τεχνη και Επιστημες και Φιλοσοφιες και τα παντα ολα. Αυτα που εκαναν οι Ελληνες προηγηθηκαν καπου 1000 χρονια απο αυτα που λες εσυ. Δε μιλαμε για Αριστοτελη που ηταν περισσοτερο φιλοσοφος παρα φυσικος, μιλαμε για Ερατοσθενη που μετρησε την περιφερεια της γης με μεγαλη ακριβεια το γαμημενο 240 π.Χ ε. Μιλαμε για Λευκιππο και Δημοκριτο, τους πρωτους που διατυπωσαν τη θεωρια πως ολο το συμπαν (η Ελλαδα τοτε δηλαδη :P ) ειναι φτιαγμενο απο ατομα. Και ουτω καθεξης. Τωρα το ποση συστηματοποιηση και αυστηροποιηση θελεις για να πεις οτι οι αρχαιοι Ελληνες ηταν ιδρυτες των απαρχων της επιστημονικης μεθοδου, δεν ξερω! Φυσικα και εχει εξελιχθει ολο αυτο στο ομορφο πινακακι που παρεθεσες, αλλα δεν γεννηθηκε απο το τιποτα. Δεν ξυπνησε μια μερα ο Αλχαζεν και ειπε "ας φτιαξω την επιστημονικη μεθοδο". Ενα μεγαλο και ομορφο μπραβο σε οσους λοιπον εβαλαν το λιθαρακι τους εδω και 2500 χρονια!!!

Κωλαράκι Τορνευτό
04-06-2013, 08:53
υγ.το 1+1=2 είναι σύμβαση ρε φίλε.είναι βγαλμένο απ' την φαντασία δεν είναι μια συμπαντική αλήθεια στην οποία πήγε ο κόσμος με επιστημονική μέθοδο.είναι έτσι για να συννενοούμαστε.θα μπορούσε να είναι 1+1=3 αν θέλαμε να συνεννοηθούμε διαφορετικά.τα σύμβολα είναι προιόντα φαντασιας.εκτός κι αν νομίζετε ότι μας τα δώσανε οι ελ απ' τον σείριο.
ΝΟ ΣΙΤ ΣΕΡΛΟΚ.
Το 1+1=2 ισχυει και ειναι η απολυτη αληθεια, οποιο συμβολο και να βαλεις στους αριθμους.
Ειναι ετσι για να συνεννοουμαστε οπως λες, αλλα και τι ωφελιμο προεκυψε απο αυτην τη συμβαση αν μας το παιζεις τρελαρας και μας λες οτι θα μπορουσε 1+1=3?
Οχι ρε φιλε, οπως εχουμε ορισει τα συμβολα, δε θα μπορουσε, πως να γινει τωρα.

ikonoklast
04-06-2013, 09:10
Α. Τώρα το είδα αυτό. To 1+1=2 δεν είναι αξίωμα, είναι αποδείξιμο. Για την ακρίβεια παίρνει πάνω απο 360 σελίδες στους Russell και Whitehead να το αποδείξουν στο Principia Mathematica (true story).

http://en.wikipedia.org/wiki/Principia_Mathematica

Κωλαράκι Τορνευτό
04-06-2013, 09:17
Δεν καταλαβες, ο λαντυ δε λεει καν αυτο. Δεν εχει κολλησει στο αν ειναι αποδειξιμο ή οχι.
Εχει κολλησει στο οτι χρησιμοποιουμε αυτα τα συμβολα για αυτην την εξισωση, ενω θα μπορουσαμε οποιαδηποτε αλλα.
Και το βασιζει στο οτι ειχαμε "φαντασια" για να προκυψουν αυτα τα συμβολα. Ναρκωτικα μονο

ikonoklast
04-06-2013, 09:28
Το ότι θα μπορούσαμε οποιαδήποτε άλλα, δεν είναι ψέμα. Το ότι θα μπορούσαμε και 1+1=3, για τις ανάγκες ενός άλλου συστήματος, κι αυτό αλήθεια είναι (γιατί i^2=-1 στους φανταστικούς φερειπείν; Γιατί έτσι μας καύλωσε). To debate αν «πήγαμε ή όχι εκεί με επιστημονική μέθοδο» εξετάζω εγώ.

Η απάντηση στον Λάντη και στον κάθε χιπολάντη που λέει το ίδιο πράγμα στην παραλία της Γαύδου, είναι: Κι όμως. Πήγαμε εκεί με επιστημονική μέθοδο. Αρχικά παρατηρήσαμε τον κόσμο γύρω μας και είδαμε ότι οι αριθμητικές ποσότητες εκφράζουν σχέσεις, και αυτή είναι μια σχέση που παρατηρήσαμε ότι ισχύει.

Μετά πάνω στην συμβολική κατασκευή που χτίσαμε για να περιγράψουμε αυτές τις σχέσεις, αποδείξαμε και την ισχύ της. Η πιο πλήρης, υπέροχη, καταιγιστική απόδειξη για αυτό, είναι στο βιβλίο που παραθέτω πιο πάνω.

rat_poison
04-06-2013, 14:35
Δεν έχω κανένα κόλλημα με τους αρχαίους ούτε να παραδεχτώ μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Δημόκριτος, ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Θαλής, ο Ευκλείδης, ο Ήρωνας κι ο Αρχιμήδης. Αν θες, οι αρχαίοι Έλληνες έβαλαν το προηγούμενο λιθαράκι πριν το πείραμα, έβαλαν τη θεωρία ανάμεσα στην παρατήρηση και την πρόβλεψη.

Ιoannis άλλο η μέτρηση ενός μεγέθους με σκοπό τον υπολογισμό ενός άλλου μεγέθους, άλλο ο πειραματισμός κατά την κατασκευή μιας μηχανής ή ενός εργαλείου μέσω της εμπειρικής μεθόδου και τελείως άλλο μία συστηματική επαναλήψιμη πειραματική διάταξη ικανή για να αποδείξει την ισχύ ή όχι μιας θεωρίας. Στην πρώτη περίπτωση λείπει η επαλήθευση του αποτελέσματος και στη δεύτερη λείπει η θεωρία που θα μπορέσει να δώσει ιδέες για τη βελτίωση της κατασκευής ή για κατασκευή άλλων εργαλείων και μηχανών με την ίδια αρχή λειτουργίας (πιχί άλλο είναι να ξέρεις ότι ο ατμός κρύβει δύναμη και κάνει τα πράγματα να κινούνται χωρίς να τα κινεί ο άνθρωπος κι άλλο να ξέρεις θερμοδυναμική και να κατασκευάζεις ατμομηχανή)
Εγώ τουλάχιστον από όσο έχω στην αντίληψή μου αυτή η αλληλουχία δεν εφαρμόστηκε πουθενά στον αρχαίο κόσμο. μπορείς να μου φέρεις ένα παράδειγμα; πες πιχί σαν αυτό του γαλιλαίου με τα κεκλιμένα.

sfinotouvlaki
04-06-2013, 14:43
Κάποιος άνοιξε τη σκηνή μου όσο έλειπα, έκλεισε το εξωτερικό φερμουάρ άλλα άφησε ανοιχτό το εσωτερικό και όταν γύρισα βρήκα μέσα στη σκηνή δέρμα φιδιού. Αφού δεν γέννησε πάνω στον υπνόσακο, πάλι καλά.

cybernaut
04-06-2013, 16:55
Δεν έχω κανένα κόλλημα με τους αρχαίους ούτε να παραδεχτώ μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Δημόκριτος, ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος, ο Θαλής, ο Ευκλείδης, ο Ήρωνας κι ο Αρχιμήδης.

A, ok .

ikonoklast
04-06-2013, 17:16
Kuhn, Popper, Lakatos, Russell, Feyerabend, όλοι τρέμουν, χτυπα το φυλλοκάρδι τους όταν δημοσιεύουν το γραφτό. -Κι αν δεν τίμησα όσο πρέπει τον Αρίσταρχο; Κι αν έπρεπε δυο κεφάλαια ακόμη μόνο για τον Εμπεδοκλή; Και ο Κλεάνθης, δεν είπαμε όσα πρέπει για τον Κλεάνθη, μήπως να πάρω τον εκδότη ΤΩΡΑ να τα βάλει όλα φωτιά; - μουρμουράνε και στον ύπνο τους ακόμα. Μην και τους πιάσει στο στόμα του Άκης από το Electric Requiem και το εθνικό αριστερό κίνημα - ο φόβος και ο τρόμος της μασωνίας, της λέσχης μπιλντερμπεργκ και της νέας τάξης πραγμάτων.

Λεκές
04-06-2013, 22:29
και τώρα θυμήθηκα και την τρίτη παπαριά, ότι η λογική είναι επαναδιατύπωση και δεν οδηγεί σε αποκάλυψη

τι πάει να πει αποκάλυψη; η θεωρία δλδ του Bohr για την εξήγηση του φωτοηλεκτρικού φαινομένουν που οδήγησε στην ανακάλυψη των κβαντικών φαινομένων και τη δημιουργία της θεωρίας των κβάντα τι ήταν, δεν ήταν λογική;

δεν ήταν ο θρίαμβος της λογικής πάνω στην ανθρώπινη διαίσθηση για το τι είναι δυνατό στον κόσμο; δεν ήταν το αναπόδραστο συμπέρασμα που έπρεπε να αρνηθείς αυτά που η εμπειρία και η συνείδησή σου σου λέγανε και να το αποδεχτείς αν θέλεις να'σαι συνεπής με την πραγματικότητα;

το πρόβλημα με τη φιλοσοφία τη φιλολογία και αυτά τα γκέη είναι ότι τρώτε τη σκόνη των φυσικών που σας έχουν πατήσει κάτω στην εξήγηση του κόσμου και στο τι είναι αυτό που μπορεί να ειπωθεί για τον κόσμο και τον άνθρωπο εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα

αν θέλει κανείς σοβαρά να φιλοσοφήσει με τέτοια πράγματα και δε σκαμπάζει από φυσική καλύτερα να τα παρατήσει γιατί θα γίνει ρεζίλι

Ο θρίαμβος της λογικής ξεθώριασε λίγο μετά το Διαφωτισμό. Λίγες αράδες ρομαντισμού δείχνουν τις ανθρώπινες αξίες που αλληλοσυγκρούονται και την θεμελιώδη ανορθολογικότητα που μας περιβάλλει.
Αυτό δεν σημαίνει πως η λογική δεν θα έπρεπε να είναι η κινητήρια αρχή για κάθε επιστημονική διαδικασία ή πως δεν είναι απαραίτητη στην καθημερινότητα μας. Απλά μην την υπερεκτιμάς γιατί αν θεωρείς ορισμένες αξίες ή ηθικές σου θέσεις απόλυτες και εναρμονισμένες στο υπόλοιπο ορθολογικό πλαίσιο, είσαι κατά πάσα πιθανότητα δογματικός και η επαφή σου με οτιδήποτε ανθρώπινο είναι περιορισμένη.
Ο ίδιος ο Καντ, από τα πλέον λογικά όντα που πέρασαν, είπε πως απ'το στραβό ξύλο από το οποίο είναι ο άνθρωπος, τίποτα ίσιο δεν μπορεί να φτιαχτεί. Πολύ καλή τοποθέτηση θα έλεγα.

Οι φυσικοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Οι θετικές επιστήμες γενικότερα, αποτελούν ένα τεράστιο ανθρώπινο επίτευγμα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανένα.
Η τελευταία σου όμως πρόταση, είναι σχεδόν εξοργιστική. Διότι κανένας φυσικός δεν θα επικαλεστεί τις γνώσεις του για να σου πως να ζήσεις, πως να δομήσεις την κοινωνία σου και που πρέπει να βρεις νόημα στη ζωή σου. Αν δεν σου αρκεί η θεολογία τότε λυπάμαι γιατί σου μένουν μονάχα η φιλοσοφία, η φιλολογία και τα λοιπά γκέη.

FIXXXER
04-06-2013, 23:01
Οι φυσικοί είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Οι θετικές επιστήμες γενικότερα, αποτελούν ένα τεράστιο ανθρώπινο επίτευγμα που δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποτιμηθεί από κανένα.
Η τελευταία σου όμως πρόταση, είναι σχεδόν εξοργιστική. Διότι κανένας φυσικός δεν θα επικαλεστεί τις γνώσεις του για να σου πως να ζήσεις, πως να δομήσεις την κοινωνία σου και που πρέπει να βρεις νόημα στη ζωή σου. Αν δεν σου αρκεί η θεολογία τότε λυπάμαι γιατί σου μένουν μονάχα η φιλοσοφία, η φιλολογία και τα λοιπά γκέη.

Dustuxos kaneis polu megalo lathos file mou... se atomiko epipedo fusika kai de mporeis na proseggiseis kanena atomo kai na tou peis auto ki ekeino. Omos se sullogiko epipedo koinonika, i meleti kai i paratirisi enos sunolou, mporei na se odigisei se polu xrisima sumperasmata gia ton anthropo, kai se simantiki veltiosi tou tropou zois kai tis organosis ton koinonion. H Fysiki einai kata vasi kai Filosofia. De mporeis na xekiniseis na vlepeis kai na meletas to pos leitourgei o kosmos, to ti nomous varutitas akolouthei to milo pou epese sto kefali tou Neutona (trelos mythos logika), to pos akrivos kinountai ta asteria ston ourano, xoris na exeis sto mualo sou polu pio grande kai xaotika pragmata. Opos to giati zoume, to pos akrivos sunevi kai zoume, to giati uparxei to sumpan, to pos xekinise, to pos tha teleiosei. Einai ola allilendeta, kai enas fusikos pou einai pragmatikos epistimonas, exei sto mualo tou oti i sugkekrimeni ereuna pou kanei den einai para ena mikro kommati tou pazl. Kai to pazl perilamvanei Viologia, Ximeia, Anthropologia, Mathimatika, Filosofia kai Texnes kai ola ta upoloipa. Ola einai aparaitita prokeimenou na mporeis na katanoiseis ton kosmo guro sou kai na peis se kapoion anthropo pos na zisei, pos na veltiosei tin zoi tou kai pos na domithei mia koinonia. Opote i teleutaia protasi tou rat poison einai kai to kalutero pragma pou exei grapsei.

rat_poison
04-06-2013, 23:10
κι αυτά τα ανθρώπινα τα κοινωνικά τα πολιτικά τα ηθικά τα αισθητικά τα συναισθηματικά με τι κριτήριο θα τα κρίνουμε για να επιλέξουμε;
δεν πιστεύεις ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος; δεν πρέπει κάνοντας να μαθαίνουμε; δύο εναλλακτικές υπάρχουν λοιπόν για να επιλέξουμε την επόμενή μας απόφαση: κάθε φορά που ψάχνουμε τι να κάνουμε να κάνουμε κάτι ράντομ ή κάτι που έχουμε σχεδιάσει με κάποια κριτήρια προσδοκώντας ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

αυτά τα κριτήρια πάνω σε τι θα βασίζονται;
πες πιχί ρε παιδί μου μιλάμε για το κοινωνικό ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. πού θα βασίσουμε την απόφασή μας, αν όχι στη λογική; το να το εξετάσουμε το θέμα χωρίς να λάβουμε υπ'όψιν τη βασική ενσυναίσθηση ότι δε γίνεται να στερείς στον άλλον μία χαρά που εσύ έχεις δικαίωμα να νιώθεις χωρίς η χαρά του άλλου να σε βλάπτει είναι λάθος. Το γιατί είναι λάθος όμως πού θα το στηρίξουμε; στον αέρα;

έδιτ: στο ενδιάμεσο απάντησε και ο φίξξξερ, τον ευχαριστώ γιατί είπε για τη φυσική αυτά που δεν είπα, εγώ το πήγα από την πλευρά της λογικής

συμπληρώνω: δεν μπορεί κύριε να είσαι φιλόσοφος και να μελετάς την ανθρώπινη φύση και να λες μπουρδολογίες για το γονιδίωμα και το πώς και το πόσο αυτό έχει σημασία, ή να κάνεις εικασίες στον αέρα για το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό χωρίς να σκαμπάζεις από νευροεπιστήμη, πώς να το κάνουμε. Το ίδιο και να μιλάς για τη φύση της πραγματικότητας και το βαθμό που μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα πράγματα χωρίς να ξέρεις από κβαντική φυσική. Άπαξ και τη μάθεις, κατανοείς ότι είσαι κομμάτι μιας πραγματικότητας πολύ διαφορετικής στην ίδια της την υπόσταση από αυτήν που σου χαρίζει η διαίσθηση του ανθρώπου που ζει στο μακρόκοσμο.

cybernaut
04-06-2013, 23:14
Α. Τώρα το είδα αυτό. To 1+1=2 δεν είναι αξίωμα, είναι αποδείξιμο. Για την ακρίβεια παίρνει πάνω απο 360 σελίδες στους Russell και Whitehead να το αποδείξουν στο Principia Mathematica (true story).

http://en.wikipedia.org/wiki/Principia_Mathematica

Αυτό αναφέρεται και στο Logicomix.
Στο ερώτημα "μα γιατι τοσες πολλές σελίδες για κάτι φαινομενικά τόσο απλό"
η απάντηση ήταν
"τοσο ακριβώς χρειάζεται ωστε να είμαστε απόλυτα σίγουροι"

Λεκές
04-06-2013, 23:14
Η φιλοσοφία δεν είναι άσχετη με τις θετικές επιστήμες. Λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις στους επιστημονικούς χώρους, για την ακρίβεια χρησιμοποιει και η ιδια την επιστημονικη μέθοδο. Επιπλέον, μεγάλο μέρος στην δουλειά της λογικής γίνεται σήμερα από μαθηματικούς. Αν θέλεις κάτι τέτοιο δε διαφωνώ. Αλλά εγώ δεν είπα αυτό.

Αναφερόμουν στην προτελευταία πρόταση οπότε γράψε λάθος εκεί.

Λεκές
04-06-2013, 23:22
κι αυτά τα ανθρώπινα τα κοινωνικά τα πολιτικά τα ηθικά τα αισθητικά τα συναισθηματικά με τι κριτήριο θα τα κρίνουμε για να επιλέξουμε;
δεν πιστεύεις ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος; δεν πρέπει κάνοντας να μαθαίνουμε; δύο εναλλακτικές υπάρχουν λοιπόν για να επιλέξουμε την επόμενή μας απόφαση: κάθε φορά που ψάχνουμε τι να κάνουμε να κάνουμε κάτι ράντομ ή κάτι που έχουμε σχεδιάσει με κάποια κριτήρια προσδοκώντας ένα επιθυμητό αποτέλεσμα.

αυτά τα κριτήρια πάνω σε τι θα βασίζονται;
πες πιχί ρε παιδί μου μιλάμε για το κοινωνικό ζήτημα της ομοφυλοφιλίας. πού θα βασίσουμε την απόφασή μας, αν όχι στη λογική; το να το εξετάσουμε το θέμα χωρίς να λάβουμε υπ'όψιν τη βασική ενσυναίσθηση ότι δε γίνεται να στερείς στον άλλον μία χαρά που εσύ έχεις δικαίωμα να νιώθεις χωρίς η χαρά του άλλου να σε βλάπτει είναι λάθος. Το γιατί είναι λάθος όμως πού θα το στηρίξουμε; στον αέρα;

Η λογική δεν είναι κακό εργαλείο. Είναι μάλλον το καλύτερο που έχουμε. Για την ακρίβεια κανένας κριτικός του απόλυτου ορθολογισμού δεν έπαψε να τη χρησιμοποιεί.
Οι θρίαμβοι και οι ζητωκραυγές είναι μέρος του προβλήματος μιας και η ίδια μας η λογική είναι πηγή αντιφάσεων.

Οταν δομείς το σύστημα δικαιοσύνης σου αναγκάζεσαι να λάβεις υπόψη τους παράγοντες της συμπόνοιας και του ελέους.
Όταν παίρνεις σαν απόλυτο ιδανικό την ελευθερία -που δεν είναι καθώς έχει δύο όψεις οι οποίες συγκρούονται-, καλό είναι να έχεις και στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως η ελευθερία των λύκων, μπορεί να σημαίνει θάνατο για τα πρόβατα.
Όταν κριτικάρεις ένα καλλιτέχνη επειδή παραμέλησε την οικογένεια του για να δημιουργήσει το αριστούργημα του, αναγκάζεσαι είτε να πάρεις το μέρος του, είτε να τον καταδικάσεις.

Υπάρχουν παντού αξίες που αλληλοσυγκρούονται. Η λογική βοηθά στο να τις ξεδιαλύνουμε, αλλά δεν εξηγείται λογικά η ύπαρξη τους εφόσον -υποτίθεται- υπάρχει μία αλήθεια και όλες οι υπόλοιπες εναρμονισμένες φτιάχνουν ένα απόλυτα λογικό όλον.
Η ηθική φιλοσοφία είναι γεμάτη γκρίζες περιοχές. Οποιοσδήποτε θεωρεί πως μπορούμε να δώσουμε ορθολογικές απαντήσεις σε όλα τα ανθρώπινα ερωτήματα, τότε αδυνατεί να καταλάβει την ανορθολογική πτυχή της ανθρώπινης κατάστασης.

rat_poison
04-06-2013, 23:30
συμψηφίζεις τον ορθολογισμό και το θετικισμό
μην το κάνεις, δεν το κάνω ούτε εγώ πάντως να ξέρεις
ο θετικισμός έχει ηττηθεί οικτρά και αυτό ήτανε και βάση των επιχειρημάτων μου νωρίτερα

Λεκές
04-06-2013, 23:34
Δεν τα συμψηφίζω, σου δείχνω απλώς πως είμαστε καταδικασμένοι να ''επιλέγουμε'' μεταξύ αξιών που μπορεί και να θεωρούμε ισότιμες και απαραβίαστες. Η λογική σκέψη δεν προσφέρει την επιθυμητή γνώση -ορθολογισμός-, μόνο βοήθεια στην επιλογή.

rat_poison
04-06-2013, 23:48
δεν ξέρω πού διαφωνούμε τότε εγώ δεν είπα ποτέ ότι η λογική είναι η φιλοσοφική λίθος, το γκράαλ και το κόρατς που πήρε ο Άρης με καλάθι του Ραίσεβιτς

εγώ είπα ότι η στην περίπτωση της κβαντικής φυσικής η λογική θριάμβευσε πάνω στην τότε αντίληψη που είχαμε για τον κόσμο και την πραγματικότητα. μας οδήγησε σε συμπεράσματα που δε θα μπορούσαμε ποτέ να βγάλουμε εμπιστευόμενοι τις γυμνές μας αισθήσεις και τη μέχρι τώρα εμπειρία μας για την ύλη. και πιστεύω ότι είναι αξιοθαύμαστα τα αρχίδια του τύπου που βγήκε και είπε ξέρετε μάγκες, το ηλεχτρόνιο είναι κύμα και η ύλη καμιά φορά είναι ενέργεια (βασικά είναι ενέργεια μέχρι να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον με τέτοιον τρόπο ώστε να αναγαστεί να δώσει την πληροφορία του και να "ξοδευτεί")

αυτό το συμπέρασμα είναι εντελώς κουλό

κι όμως

http://ruimtelogs.scilogs.be/gallery/6/fig_37-3_two_slit_experiment.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/EffetTunnel.gif

επειδή όμως είναι λογικό, αν δεν το εμπιστευτείς και πεις α παπαριές είναι δεν τα πιστεύω εγώ αυτά καταλήγεις σε παραδοξότητες όπως: Δεν μπορείς να εξηγήσεις πώς δουλεύουνε τα τρανζιστοράκια του υπολογιστή σου τώρα που κάθεσαι και μου μιλάς

Λεκές
04-06-2013, 23:59
Ο ακραίος εμπειρισμός είναι όντως ασύμβατος με τον ορθολογισμό ακριβώς (και) για το λόγο που περιγράφεις.

Αλλά ο τρόπος που χρησιμοποίησες τη λογική σαν έννοια καθώς και η προτελευταία σου πρόταση με έκαναν να πιστέψω πως έμπλεκες ανόμοια πράγματα με εξισωτικό και άγαρμπο τρόπο. Όλα κουλ.

Atropos
05-06-2013, 00:44
.....και το κόρατς που πήρε ο Άρης με καλάθι του Ραίσεβιτς

Τσάμπιονς Κάπ ήταν (και ήμουνα μέσα). Συνεχίστε αν και δεν καταλαβαίνω τίποτα, ούτε που πάει η συζήτηση.

rat_poison
05-06-2013, 01:19
άτροπε αυτό το κύπελλο είναι πάντα κόρατς όπως και να το πούνε
και το άλλο στη μπάλα είναι πάντα ουέφα απλά πράγματα

zumorito
05-06-2013, 02:05
πολυ ωραια οσα γραφετε,να προσθεσω μονο οτι η φιλοσοφια με την επιστημη θα επρεπε να πηγαινουν χερι-χερι οσον αφορα το εξελικτικο τους κομματι πραγμα το οποιο συνεβαινε πριν 1000 χρονια.
ομως τα τελευταια πχ 100 χρονια ενω η επιστημη(φυσικη-ιατρικη-βιολογια-χημεια) εχει κανει τεραστια αλματα, η φιλοσοφια δεν ακολουθει και εχει τελματωσει καπως ανοιγοντας την ψαλιδα μεταξυ τους.
πειτε μου ειλικρινα καποιον "μοντερνο" φιλοσοφο ο οποιος εχει κανει αισθηση σε σχεση με τους πιο παλιους.ο βιτγκενσταιν πχ και αμα?
στην αντιπερα οχθη εχουμε τρομακτικη εξελιξη σε τοσο μικρο χρονικα διαστημα οσον αφορα τη φυσικη.
επισης κατα τη γνωμη μου μεγαλυτερο φιλοσοφικο υποβαθρο (και τροφη για σκεψη και συζητηση) εχει η κβαντομηχανικη και ο,τι συνεπαγεται παρα ο σαρτρ πχ.

Λεκές
05-06-2013, 10:01
πολυ ωραια οσα γραφετε,να προσθεσω μονο οτι η φιλοσοφια με την επιστημη θα επρεπε να πηγαινουν χερι-χερι οσον αφορα το εξελικτικο τους κομματι πραγμα το οποιο συνεβαινε πριν 1000 χρονια.
ομως τα τελευταια πχ 100 χρονια ενω η επιστημη(φυσικη-ιατρικη-βιολογια-χημεια) εχει κανει τεραστια αλματα, η φιλοσοφια δεν ακολουθει και εχει τελματωσει καπως ανοιγοντας την ψαλιδα μεταξυ τους.
πειτε μου ειλικρινα καποιον "μοντερνο" φιλοσοφο ο οποιος εχει κανει αισθηση σε σχεση με τους πιο παλιους.ο βιτγκενσταιν πχ και αμα?
στην αντιπερα οχθη εχουμε τρομακτικη εξελιξη σε τοσο μικρο χρονικα διαστημα οσον αφορα τη φυσικη.
επισης κατα τη γνωμη μου μεγαλυτερο φιλοσοφικο υποβαθρο (και τροφη για σκεψη και συζητηση) εχει η κβαντομηχανικη και ο,τι συνεπαγεται παρα ο σαρτρ πχ.

Δεν πιάνω ακριβώς αυτά που λες. Η φιλοσοφία δεν δίνει ποτέ σίγουρες απαντήσεις στα ερωτήματα οπότε αν εννοείς το άλμα σαν κίνηση προς τα μπρος θα σε απογοητεύσει ένα πεδίο δραστηριότητας που θεωρεί μέρος της Αριστοτέλειας ηθικής και το Στωικισμό επίκαιρα.
Επίσης δεν μπορεί να είναι θέμα ανταγωνισμού αφού η φιλοσοφία δεν αποτελεί επιστήμη. Αντιθέτως, αφού κατά κάποιο τρόπο κατηγοριοποιήθηκαν οι επιστήμες, τις συνοδεύει σαν απαραίτητη διαδικασία σκέψης κάθε ανθρώπινου όντος.
Οι μεγάλοι συστηματιστές που δημιουργούν ένα μοντέλο εξήγησης της πραγματικότητας φαίνεται να έχουν εκλείψει αλλά δεν πιστεύω πως είναι σημάδι παρακμής κάτι τέτοιο αφού είναι αδύνατο να αναθεωρείς τον κόσμο και τη θέση σου σε αυτόν κάθε λίγα χρόνια.
Η κβαντομηχανική μπορεί όντως να προσφέρει μεγάλη τροφή για σκέψη και συζήτηση αλλά δε χρειάζεται να εγκλωβίζεσαι σε μια μονοδιάστατη λογική όταν τα πεδία δραστηριότητας και τα ενδιαφέροντα διαφέρουν. Δηλαδή αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη φιλοσοφία της γλώσσας ή την περιβαλλοντική ηθική γιατί θα πρέπει να κάτσει να ιεραρχεί τα πεδία συζήτησης σύμφωνα με το φιλοσοφικό υπόβαθρο που ''υποτίθεται'' προσφέρουν;

Υπάρχουν φιλόσοφοι σήμερα που έχουν να πουν σημαντικά πράγματα. Δες τους Kripke, Singer, Putnam, Dennett, Chalmers μεταξύ άλλων.

zumorito
05-06-2013, 11:37

Δεν πιάνω ακριβώς αυτά που λες. Η φιλοσοφία δεν δίνει ποτέ σίγουρες απαντήσεις στα ερωτήματα οπότε αν εννοείς το άλμα σαν κίνηση προς τα μπρος θα σε απογοητεύσει ένα πεδίο δραστηριότητας που θεωρεί μέρος της Αριστοτέλειας ηθικής και το Στωικισμό επίκαιρα.
Επίσης δεν μπορεί να είναι θέμα ανταγωνισμού αφού η φιλοσοφία δεν αποτελεί επιστήμη. Αντιθέτως, αφού κατά κάποιο τρόπο κατηγοριοποιήθηκαν οι επιστήμες, τις συνοδεύει σαν απαραίτητη διαδικασία σκέψης κάθε ανθρώπινου όντος.
Οι μεγάλοι συστηματιστές που δημιουργούν ένα μοντέλο εξήγησης της πραγματικότητας φαίνεται να έχουν εκλείψει αλλά δεν πιστεύω πως είναι σημάδι παρακμής κάτι τέτοιο αφού είναι αδύνατο να αναθεωρείς τον κόσμο και τη θέση σου σε αυτόν κάθε λίγα χρόνια.
Η κβαντομηχανική μπορεί όντως να προσφέρει μεγάλη τροφή για σκέψη και συζήτηση αλλά δε χρειάζεται να εγκλωβίζεσαι σε μια μονοδιάστατη λογική όταν τα πεδία δραστηριότητας και τα ενδιαφέροντα διαφέρουν. Δηλαδή αν κάποιος ενδιαφέρεται για τη φιλοσοφία της γλώσσας ή την περιβαλλοντική ηθική γιατί θα πρέπει να κάτσει να ιεραρχεί τα πεδία συζήτησης σύμφωνα με το φιλοσοφικό υπόβαθρο που ''υποτίθεται'' προσφέρουν;

Υπάρχουν φιλόσοφοι σήμερα που έχουν να πουν σημαντικά πράγματα. Δες τους Kripke, Singer, Putnam, Dennett, Chalmers μεταξύ άλλων.

ναι δεν ειπα οτι δινει σιγουρες απαντησεις εννοω αυτο που λες το αλμα σαν κινηση.και δεν το θετω ανταγωνιστικα προφανως αλλα περισσοτερο σαν συμπορευση των 2.και ναι εχουν εκλειψει οσοι δημιουργουν μοντελα εξηγησης της πραγματικοτητας, αλλα να πω την αληθεια το ψιλοβλεπω σαν "παρακμη" διοτι μη μου πεις και εσυ οτι δεν εχει αναθεωρηθει η θεση του ανθρωπου στον κοσμο τα τελευταια 100 χρονια?
θα κοιταξω να διαβασω πραγματα απο αυτους που προτεινεις,thxs.

Λεκές
05-06-2013, 11:55
Ε κοίτα ρε, και οι θεωρητικοί φυσικοί που μιλούν για την πιθανότητα multiverse υποθέτω στοχάζονται και φιλοσοφούν με βάση κάποια επιστημονικά δεδομένα που μπορεί να έχουν. Που τελειώνει η επιστήμη και ξεκινά η φιλοσοφία ή το αντίθετο σε κάτι τέτοιο; Βέβαια μιλάω πολύ έξω από τα νερά μου αλλά μεγάλο μέρος των υποθετικών σεναρίων που προκύπτουν από μια τέτοια παρατήρηση είναι φιλοσοφικής φύσεως, ασχέτως αν υπάρχει επιστημονική βάση. Οπότε για ποια παρακμή μιλάμε; Όπως έχω τονίσει, οι θετικές επιστήμες είναι τρομερό επίτευγμα και έχουν πάρει το δρόμο τους. Τα οντολογικής σημασίας ερωτήματα που βάζουν στο τραπέζι παρουσιάζοντας την εικόνα που έχουμε για το σύμπαν και την ύπαρξη, εξιτάρουν τη φαντασία μας για περισσότερο γνώση και ακριβέστερη προσέγγιση της αλήθειας οποιαδήποτε και αν είναι αυτή. Αλλά δεν μπορεί να προσεγγιστεί με καθαρά επιστημονικά μέσα. Δηλαδή τι μπορεί να σου πει η επιστήμη για το πως θα πρέπει να είναι η ζωή σου αν τελικά αποδειχθεί πως υπάρχεις σε άπειρα σύμπαντα κάνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα; Δεν κάνω κάποιο ακαδημαϊκό διαχωρισμό αυτή τη στιγμή. Όπως είπε το κωλαράκι μια σελίδα πριν και η φυσική είναι φιλοσοφία. Αυτό που σε μπερδεύει νομίζω είναι πως έχεις εξισώσει την έννοια του φιλοσοφείν με τη μέχρι τώρα ιστορία των ιδεών σε ακαδημαϊκό περιβάλλον.

Έχω δει βέβαια επιστήμονες να εχθρεύονται φιλοσόφους αλλά και ''φιλόσοφους'' που κάνουν επίθεση στα συμπεράσματα των θετικών επιστημών-πολλές φορές χωρίς να κατέχουν βασικές επιστημονικές γνώσεις όπως δείχνουν και τα βιβλία του Sokal-. Στην πρώτη περίπτωση, έχουμε μάλλον να κάνουμε με πολύ κενούς και στεγνούς ανθρώπους. Στη δεύτερη πιθανότατα με αμπελοφιλόσοφους κακής ποιότητας.

atom_smasher
07-06-2013, 03:07
θα το βαζα στο μαι λαιφ ρουλς αλλα δεν ειναι και τιποτα το σημαντικό. Κατάφερα και πρόλαβα 1,5 ώρα περίπου bon jovi αποψε, με 21 ευρω εισιτήριο. Κριτική αύριο επίσημα.

Djerdjelesh
07-06-2013, 03:21
Εγώ το 2010 στο ΟΑΚΑ είχα προλάβει 50 λεπτά χωρίς εισιτήριο. Κριτική δε χρειάζεται.

ypersyntelikos
07-06-2013, 14:39
παίδες έχουμε λινκ για goatess? pm me

θενξ προκαταβολικά

Caffrey
07-06-2013, 15:40
πειτε μου ειλικρινα καποιον "μοντερνο" φιλοσοφο ο οποιος εχει κανει αισθηση σε σχεση με τους πιο παλιους.ο βιτγκενσταιν πχ και αμα

Χαιντεγκερ είναι το όνομα που ψάχνεις. Και μετά ντεριντά και ντελέζ.

Leech
07-06-2013, 15:43
παίδες έχουμε λινκ για goatess? pm me

θενξ προκαταβολικά

inb4 βομβαρδισμός pms με goatse.

pixies
09-06-2013, 14:15
Πείτε κάποιος υπεύθυνα, πόσο έχει το εισιτήρι για το τρένο Αθηνα-Σαλονικη τώρα. Ψαχνω για Παρασκευή οποτε δεν εχω ελπίδες για προσφορά.. Μπορώ να παω χωρίς θέση κ όπου/αμα βρω ή να κατσω στο εστιατοριο?

Art In Haste
09-06-2013, 14:29
Γιατί δεν κοιτάς στην σελίδα του ΟΣΕ (http://tickets.trainose.gr/dromologia/#apo=%CE%91%CE%98%CE%97%CE%9D;pros=%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%A3;date=2013-06-14;rtn_date=2013-06-09;trip=1);

Έχει τιμές για κάθε δρομολόγιο και γράφει επίσης πως προσφορές ακόμα να ανοίξουν.

pixies
09-06-2013, 14:34
γιατί αυτό λέει καθε φορά που μπαίνω. Βασικά θέλω να μάθω αν παίζει πλέον το χωρίς θέση γιατί μέσω site σίγουρα δε μπορώ να κλείσω έτσι.

Raven Lord
09-06-2013, 15:59
βγάζουν όταν είναι γεμάτο, αλλά δε νομίζω να είναι φθηνότερο... :|

Raven Lord
09-06-2013, 16:46
ναι, παίζει να ισχύει στα ιντερσιτι. εγώ ταξιδεύω με απλό τρίκαλα - αθήνα και καμιά φορά βγάζουν κ χωρίς θέση, όταν έχει λαό.

pixies
09-06-2013, 16:54
δλδ αν δεν βρεις προσφορα ακομα κ με πασο κατω απο 25 δεν παει ε?

Drumsick
10-06-2013, 10:43
Από τα ωραιότερα Google (https://www.google.gr/) doodles εβερ σήμερα, με αφορμή τα 85α γεννέθλια του Maurice Sendak.
(πατήστε play)

Κωλαράκι Τορνευτό
10-06-2013, 11:12
Αυτη ειναι η στολη του Σουπερ Μαριο απο το Σουπερ Μαριο 3 που γινοταν ρακουν!

wurst
10-06-2013, 15:58
τα λέμε γενέθλια κι όταν ο άλλος έχει πεθάνει;

carheart
10-06-2013, 16:00
δικά του είναι;