View Full Version : Παιδεία
Pages :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
Agoraphobic_S.I.
22-09-2011, 21:03
Πορεία σήμερα:
Δε φάγαμε το καπέλο που προβλεπόταν να φάμε από αναρχία, το φάγαμε απ' την αριστερά. Έδωσαν την καλύτερη λύση πάντως - το καπέλο των αναρχικών ήταν σαφώς πιο επικίνδυνο.
Κρατάμε τις δυναμικές αλυσίδες και συνεχίζουμε.
Phantom Duck
22-09-2011, 22:57
Παιδια οποιος δεν ειδε με τα ματια του τι συνεβη σημερα δεν θα το πιστεψει.
Σημερα εγινε βιασμος της δημοκρατιας, βιασμος της αξιοπρεπειας μας.
Οι ανεξαρτητοι ενωθηκαμε με την ΔΑΠ για να ανοιξει η σχολη. Ημασταν εμφανως περισσοτεροι και το πιθανοτερο ηταν οτι θα κερδιζαμε. Ξαφνικα κλεινουν αιφνιδιαστικα οι πορτες και μενουν πολλοι δαπιτες εξω, χωρις δικαιωμα να ψηφιζουν. Παρολα αυτα φαινοταν παλι οτι θα κερδιζαμε. Οι ιδιες οι αριστερες παραταξεις βλεποντα την πιθανη ηττα τους ξεκινησαν να μαζευουν υπογραφες για νεα συνελευση την Δευτερα. Τους προτειναμε επισης να ψηφισουμε με τριπτυχο και μας απαντησαν "σιγα μην ψηφισουμε και με εκκαθαριστικο της εφοριας".
Ολη η ψηφοφορια ηταν ο ορισμος της νοθειας. Λιγο πριν ψηφισει και το τελευταιο γκρουπ ημασταν μπροστα 100+ ψηφους. Τοτε αρχισαν να μετρουν τις ψηφους τους διπλες. Απο 40 ατομα εβγαλαν 80. Και εκει που τελειωσε η ψηφοφορια και πανηγυριζαμε τη νικη μας (γιατι ΑΚΟΜΑ ημασταν μπροστα), αρχισαν τους τραμπουκισμους και προσθεσαν στο τελος αλλους 38 ψηφους δηθεν του προεδρειου. Πηγα στον εκπροσωπο της ΑΡΕΝ και του λεω επι λεξει: "μας κλεβετε μπροστα στα ματια μας, τι ειναι αυτα που κανετε". Η απαντηση του; "Τι να σου πω ρε φιλε". Ακομα και οι ιδιοι ντραπηκαν με οσα συνεβησαν.
Το τι εγινε μετα δεν περιγραφεται. Ολο το αμφιθεατρο φωναζε ρυθμικα "ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ". Μας επιτεθηκαν, χτυπησαν ακομα και ανεξαρτητους και μας κυνηγησαν ως την Σολωνος.
Συγχαρητηρια για αλλη μια φορα στους φασιστες
Πλεον δεν παλευουμε για την εξεταστικη. Παλευουμε για το ΕΞΑΜΗΜΟ.
Οσοι σημερα δεν κατεβηκατε, δεν εχω κατι να σας πω. "Χασαμε" για ελαχιστες ψηφους, επρεπε να ειστε εκει.
ΠΕΘΑΙΝΩ
Χθες το πρωί κατά τις 9 το πρωί ήμουν στο μετρό από Σύνταγμα προς Αμπελόκηπους. Πέτυχα δίπλα μου ακριβώς αυτό τον τύπο να λέει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την ιστορία σε μια γκόμενα, χωρίς να προσέξω σε ποια σχολή είναι. Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός, κυρίως επειδή είπε ότι "ρώτησα αυτόν που μίλησε τον παχουλό με το μούσι και τα γυαλάκια, από την Άρεν μωρέ, "μας κλέβετε μπροστά στα μάτια μας;" και μου απάντησε "τι να σου πω", ούτε καν να μου πει "ποιος σας κλέβει μωρέ", κατάλαβες θράσος;".
Έχω φάει εξαθρετικό mindfuck, δεν ξέρω που βρήκες το ποστ αλλά αν υπάρχει πιθανότητα επικοινωνίας, γνωστοποίησέ του ότι παρακολουθείται, ξέρουμε που ήταν την Τετάρτη 21/9 στις 9 το πρωί και ότι ο μόνος λόγος που δεν του έσπασα τα μούτρα ήταν επειδή έκανε κρύο και με είχε πιάσει κόψιμο.
rottenside
23-09-2011, 11:05
http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=13213&pos=4&cat_id=48
tsimpouklano
23-09-2011, 12:17
Φιλαράκι έχεις χοντρό θέμα με το ΚΚΕ και τα παρακλάδια του;
Γράφτους στην αρχιδάρα σου και μην ασχολείσαι, ή μην μας τα πρίζεις, γιατί απλώς ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.
rottenside
23-09-2011, 20:36
Γράφτους στην αρχιδάρα σου και μην ασχολείσαι, ή μην μας τα πρίζεις, γιατί απλώς ΔΕΝ μας ενδιαφέρει.
φιλαρακι αμα σου τα πρηζω να με γραψεις στα αρχιδια σου αντιστοιχα. και ναι θα ασχολουμε μαζι τους γιατι ειναι κωλοτουμπες και μου τη βιδωνουν ασχημα. και πρεπει να ξεβρακωθουν. οπως και εγινε. μουτζα ελευθερα τωρα.
saloth δες τα pm/notifications
tsimpouklano
24-09-2011, 00:22
φιλαρακι αμα σου τα πρηζω να με γραψεις στα αρχιδια σου αντιστοιχα. και ναι θα ασχολουμε μαζι τους γιατι ειναι κωλοτουμπες και μου τη βιδωνουν ασχημα. και πρεπει να ξεβρακωθουν. οπως και εγινε. μουτζα ελευθερα τωρα.
Δεν τίθεται θέμα μούτζας.
Τα posts σου όμως περιορίζονται στο "κωλοτούμπες ΚουΚουΈδες", "σκατά στο ΜΑΣ", κλπ. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με όλα αυτά, οι τύποι έχουν γλοιώδη συμπεριφορά, γραμμωμένοι από το κόμμα και δεν συμμαζεύεται. Καλό και το ξεβράκωμα, αλλά στην παρούσα φάση πόσο μας ενδιαφέρει το τι κάνουν. Θέλουν δεν θέλουν με τέτοια μυαλά το 5 - 6% θα είναι πάντα.
η φαση ειναι 'καλυτερα να μιλαω με την πορτα του μπανιου μου παρα με κνιτη'
:maikl: α, ρε κατι καυλες απο προηγουμενες "εαακιτο" σελιδες.
3 ζητω ρε "φοιτητικο κινημα" :maikl:
Phantom Duck
24-09-2011, 05:05
όταν ξεμπερδέψετε με το ΜΑΣ και τα "εαακιτο" μην ξεχάσετε την αρεν, είναι πολύ σημαντικό να ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ την ποθτάνα την αριστερά για να πετύχει το "φοιτητικο κινημα".
ikonoklast
24-09-2011, 08:51
:maikl: α, ρε κατι καυλες απο προηγουμενες "εαακιτο" σελιδες.
3 ζητω ρε "φοιτητικο κινημα" :maikl:
Αφου υπάρχει ζέση πάρε να σε φτιάξουν τα καυτά αγόρια της ΕΑΑΚ. Τώρα και στο youtube!
http://www.youtube.com/watch?v=76vbJkZu1-s
Μόνο στο.... video.edopolytexneio.gr (http://video.edopolytexneio.gr) !!
metamelia3
24-09-2011, 09:01
oh, mon dieu. εαακιτες να πανηγυριζουν και να λενε "κοιταχτε δω ψηφους και λαβαρα", αναρχικοι να παιζουν απλα μπαλα στην φαση και μητροπολιτανοι να κραζουν το "φοιτητικο κινημα".
την δευτερη φορα ως φαρσα ρε μαλακες.
ειρωνικα, στο προηγουμενο κινημα μπηκα φιλικος προς τους πρωτους, βγηκα "ενταγμενος" στους δευτερους και πλεον συμφωνω με τους τριτους =/
ikonoklast
24-09-2011, 09:17
Εμείς πάντως, εκεί. Βράχοι!
metamelia3
24-09-2011, 09:20
κοτρωνια!
Agoraphobic_S.I.
24-09-2011, 11:39
μπαρδάκος ftw
metamelia3
24-09-2011, 12:25
αν δεν υπηρχανε οι κνιτες κι η ηρωινη
Ανδρέας από το Φυσικό :touched:
stam and the witches
24-09-2011, 14:46
Θέλουν δεν θέλουν με τέτοια μυαλά το 5 - 6% θα είναι πάντα.
Λολ.
rottenside
24-09-2011, 15:54
Οκ φτανει το κραξιμο στους κνιτες , μας και τα συναφη (προς το παρον). Πως το βλεπετε το πραμα? θα συνεχισει? στη σχολη μου το βλεπω πολυ χλωμο. Χτες πηγαμε μια επιτροπη να βρουμε τον προεδρο γιατι καποιοι διεδιδαν φημες οτι θα γινει εξεταστικη μεσα στην καταληψη ( ο-μι-τζι) και μας ειπε οτι ναι μεν ειναι εναντια στο νομοσχεδιο απο την αλλη λεει δεν θελει να χασουμε την εξεταστικη , τα παντα ολα δλδ.
εδω που ο πρυτανης ειναι γιουσουφακι μας και εξεταστικη θα δωσουμε και το εξαμηνο δε θα χασουμε και τα αρχιδια μας θα δουνε και θα μας τα φιλανε κιολας
ikonoklast
24-09-2011, 19:54
Πινκάρω το αποπάνω ποστ.
tsimpouklano
24-09-2011, 19:58
Στην τελευταία μας συνέλευση η κατάληψη κερδίθηκε με 82 - 62 (χωρίς τρενάκια της δαπ) και ήταν η πιο αμφίροπη μέχρι τώρα. Πάντως στο facebook δημιουρφήθηκε σελίδα από "αγανακτισμένους φοιτητές" που θέλουν τη σχολή ανοιχτή και καλούν μεταπτυχιακούς, τελειόφοιτους, κλπ, οπότε πιστεύω ότι η επόμενη θα είναι ακόμα πιο αμφίροπη.
Απο κινήσεις της δικής μας πλευράς, την προηγούμενη βδομάδα ο σύλλογος κάλεσε όλους τους καθηγητές του τμήματός σε συζήτηση (5-6 φάνηκαν) και η γενική γραμμή τους ήταν του στυλ 'εγώ δημόσιος υπάλληλος είμαι, αν δεν εφαρμόσω το νόμο απολύομαι'. Το τμήμα μας γενικά είναι καταπράσινο, οπότε δεν περιμένουμε και πάρα πολλά (ένας από τους καθηγητάδες στην σελίδα του τού facebook έγραψε πως δεν πρόκεται να μιλήσει με ΦΑΣΙΣΤΕΣ -αναφορά στο ότι κλείσαμε τα εργαστήρια και διεκόπει η έρευνα).
Αν δεν υπάρξει μαζικότητα στις κινήσεις, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Έτσι σε λίγες βδομάδες θα έχουν ανοίξει όλοι ή οι περισσότεροι και οι εναπομήναντες σχολές θα χαρακτηρίζονται ως γραφικές από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και των πανεπιστημίων. Το κίνημα ΠΡΕΠΕΙ να αναζοπυρωθεί, δενξερωπως, με μπάχαλα, με μπατσους μες το πανεπιστήμιο, ακόμη ακόμη και με καμιά πορεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που θα χει κόσμο και θα γίνουν σκηνικά.
Για να μην φθήνει η ΦΑΣΗ...
metamelia3
25-09-2011, 09:58
θα-τον-με-θυ-σου-με-τον-η-λι-ο-σι-γου-ρα-ναι
carheart
25-09-2011, 11:16
Το κίνημα ΠΡΕΠΕΙ να αναζοπυρωθεί, δενξερωπως, με μπάχαλα, με μπατσους μες το πανεπιστήμιο, ακόμη ακόμη και με καμιά πορεία ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ που θα χει κόσμο και θα γίνουν σκηνικά.
Για να μην φθήνει η ΦΑΣΗ...
είμαι υπέρ καταλήψεων/απεργιών/πουτάναόλα/κλείστετηνΕλλάδα και αυτό που διάβασα μόλις είναι το πιο μίζερο πράγμα που έχω διαβάσει στη ζωή μου
δηλαδή να μπουν μπάτσοι μέσα στο πανεπιστήμιο για να θυμίσουν στους φοιτητές πως δεν πρέπει να φθίνει η φάση;
αν ένα κίνημα δεν μπορεί να κρατηθεί από μόνο του (και ορίζεται τελικά από τις γνωστές κωλοτούμπες της ΚΝΕ), δεν αναζωπυρώνεται από εξωτερικούς παράγοντες, πρέπει από την ουσία του να είναι ενεργό
tsimpouklano
25-09-2011, 14:18
αν ένα κίνημα δεν μπορεί να κρατηθεί από μόνο του (και ορίζεται τελικά από τις γνωστές κωλοτούμπες της ΚΝΕ), δεν αναζωπυρώνεται από εξωτερικούς παράγοντες, πρέπει από την ουσία του να είναι ενεργό
Πίνκαρα. Όπως τα λες είναι.
Αυτό λέω παραπάνω είναι ότι πρέπει να δοθεί μια αφορμή για να ξεσπάσει επιτέλους η οργή των φοιτητών (και της κοινωνίας κατά προέκταση). Προφανώς και δεν είμαι υπέρ της εισόδου μπάτσων στο πανεπιστήμιο, αλλά η απάθεια δυστυχώς των περισσοτέρων (και όχι μόνο απέναντι στο νόμο της διαμαντοπούλου, αλλά στο μνημόνιο και στα νέα μέτρα) δεν αφήνει και πολλά άλλα μέσα αφύπνισης. Μακάρι το κίνημα να τροφοδοτούταν από μέσα με ενημέρωση, ενέργειες και συγκρούσεις, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει. Οι σχολές ανοίγουν η μία μετά την άλλη όσο πλησιάζει η έναρξη του εξαμήνου και πρακτικώς τίποτα δεν κινείται. Εκτός και αν η χαμένη εξεταστική (που σημαίνει πολλά όταν συνδιάζεται και με άλλες ενέργειες) ίδρωσε καθόλου το αφτάκι της κυβέρνησης...
Παιδια οποιος δεν ειδε με τα ματια του τι συνεβη σημερα δεν θα το πιστεψει.
Σημερα εγινε βιασμος της δημοκρατιας, βιασμος της αξιοπρεπειας μας.
Οι ανεξαρτητοι ενωθηκαμε με την ΔΑΠ για να ανοιξει η σχολη. Ημασταν εμφανως περισσοτεροι και το πιθανοτερο ηταν οτι θα κερδιζαμε. Ξαφνικα κλεινουν αιφνιδιαστικα οι πορτες και μενουν πολλοι δαπιτες εξω, χωρις δικαιωμα να ψηφιζουν. Παρολα αυτα φαινοταν παλι οτι θα κερδιζαμε. Οι ιδιες οι αριστερες παραταξεις βλεποντα την πιθανη ηττα τους ξεκινησαν να μαζευουν υπογραφες για νεα συνελευση την Δευτερα. Τους προτειναμε επισης να ψηφισουμε με τριπτυχο και μας απαντησαν "σιγα μην ψηφισουμε και με εκκαθαριστικο της εφοριας".
Ολη η ψηφοφορια ηταν ο ορισμος της νοθειας. Λιγο πριν ψηφισει και το τελευταιο γκρουπ ημασταν μπροστα 100+ ψηφους. Τοτε αρχισαν να μετρουν τις ψηφους τους διπλες. Απο 40 ατομα εβγαλαν 80. Και εκει που τελειωσε η ψηφοφορια και πανηγυριζαμε τη νικη μας (γιατι ΑΚΟΜΑ ημασταν μπροστα), αρχισαν τους τραμπουκισμους και προσθεσαν στο τελος αλλους 38 ψηφους δηθεν του προεδρειου. Πηγα στον εκπροσωπο της ΑΡΕΝ και του λεω επι λεξει: "μας κλεβετε μπροστα στα ματια μας, τι ειναι αυτα που κανετε". Η απαντηση του; "Τι να σου πω ρε φιλε". Ακομα και οι ιδιοι ντραπηκαν με οσα συνεβησαν.
Το τι εγινε μετα δεν περιγραφεται. Ολο το αμφιθεατρο φωναζε ρυθμικα "ΑΙΣΧΟΣ ΑΙΣΧΟΣ". Μας επιτεθηκαν, χτυπησαν ακομα και ανεξαρτητους και μας κυνηγησαν ως την Σολωνος.
Συγχαρητηρια για αλλη μια φορα στους φασιστες
Πλεον δεν παλευουμε για την εξεταστικη. Παλευουμε για το ΕΞΑΜΗΜΟ.
Οσοι σημερα δεν κατεβηκατε, δεν εχω κατι να σας πω. "Χασαμε" για ελαχιστες ψηφους, επρεπε να ειστε εκει.
ΠΕΘΑΙΝΩ
Χθες το πρωί κατά τις 9 το πρωί ήμουν στο μετρό από Σύνταγμα προς Αμπελόκηπους. Πέτυχα δίπλα μου ακριβώς αυτό τον τύπο να λέει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή την ιστορία σε μια γκόμενα, χωρίς να προσέξω σε ποια σχολή είναι. Είμαι σίγουρος ότι είναι αυτός, κυρίως επειδή είπε ότι "ρώτησα αυτόν που μίλησε τον παχουλό με το μούσι και τα γυαλάκια, από την Άρεν μωρέ, "μας κλέβετε μπροστά στα μάτια μας;" και μου απάντησε "τι να σου πω", ούτε καν να μου πει "ποιος σας κλέβει μωρέ", κατάλαβες θράσος;".
Έχω φάει εξαθρετικό mindfuck, δεν ξέρω που βρήκες το ποστ αλλά αν υπάρχει πιθανότητα επικοινωνίας, γνωστοποίησέ του ότι παρακολουθείται, ξέρουμε που ήταν την Τετάρτη 21/9 στις 9 το πρωί και ότι ο μόνος λόγος που δεν του έσπασα τα μούτρα ήταν επειδή έκανε κρύο και με είχε πιάσει κόψιμο.
ησουνα στη συνελευση της νομικης;
επισης,η τελευταια παραγραφος προοριζεται για αστειο και καλα ε;
ikonoklast
25-09-2011, 19:07
electra πες μου το χύμα και θα αγαπηθούμε: το έχεις σκάσει ποτέ ΔΑΠΑΡΑ σε συνέλευση;
Katsaloupardos
26-09-2011, 02:38
http://www.youtube.com/watch?v=7Ti-dLNKYaA
http://www.youtube.com/watch?v=DdvO8PmAK90
κατάληψη στη νετ λέει
Griffith
26-09-2011, 03:26
ρόμπες οι της νετ.
stam and the witches
26-09-2011, 03:33
electra πες μου το χύμα και θα αγαπηθούμε: το έχεις σκάσει ποτέ ΔΑΠΑΡΑ σε συνέλευση;
Έχουνε περάσει 5 χρόνια και το ίδιο αστειάκι ακόμα φοριέται.
Ηλέκτρα μεθαύριο θα ρθεις στη συνέλευση;;
VidnaObmana
26-09-2011, 03:36
Έχουνε περάσει 5 χρόνια και το ίδιο αστειάκι ακόμα φοριέται.
Ηλέκτρα μεθαύριο θα ρθεις στη συνέλευση;;
ΗΜΜΥ ειναι ?
Phantom Duck
26-09-2011, 03:38
καλύτερα να μην έρθει γιατί άμα διαβάσει τα πλαίσια όπως διάβασε το ποστ μου, θα ψηφίσει ΑΝΑΦΗ για ανοιχτή σχολή.
stam and the witches
26-09-2011, 03:38
Κι εσύ ΗΜΜΥ; :touched: Συμπεθεριάσαμε.
edit: Βύντρα Ομπάμα.
... ο μόνος λόγος που δεν του έσπασα τα μούτρα
1. ΦΙΛΕ ΚΟΠΑΣΕ! Γραφεις μαλακίες.
2. Αναθεώρησε το τι θεωρείς “επιτυχημένο” χιουμορ γιατί στα 2 τελευταία ποστ σ εδώ έχεις κατεβάσει παροχή. Αν πάλι έχεις πεισμώσει βλακωδώς και για εγωιστικούς λόγους δεν παραδέχεσαι το προφανές, σε παραπέμπω πάλι στο 1. Kατά βάθος, το βλέπεις και ας μην το παραδέχεσαι.
@stam αν εχει μεσα, θα κατεβω
neil_perry
26-09-2011, 16:05
Τι στο bouchow λεει αυτη?
καλα βρε μαλακοκεφτεδες στη νετ που την βλεπουν 30 ατομα
πηγατε να βγαλετε διαγγελμα?
αντε και στο τηλεφως
rottenside
26-09-2011, 20:50
ολα καλα, ωραια κινηση, μπλα μπλα. αλλα ρε σεις , μια ζωη φωναζουμε κ λεμε αλητες ρουφιανοι δημοσιογραφοι. ειναι δυνατον να φευγεις παιρνοντας υποσχεση οτι θα παιξουν το βιντεο και να τους πιστευεις ? μετα απο τη χθεσινη χουντα δεν επρεπε να ειχαν αφησει το κτιριο.
Agoraphobic_S.I.
27-09-2011, 00:52
όχι έπρεπε να κάτσουν να τις φάνε απ' τα ΜΑΤ.
Phantom Duck
27-09-2011, 02:40
ολα καλα, ωραια κινηση, μπλα μπλα. αλλα ρε σεις , μια ζωη φωναζουμε κ λεμε αλητες ρουφιανοι δημοσιογραφοι. ειναι δυνατον να φευγεις παιρνοντας υποσχεση οτι θα παιξουν το βιντεο και να τους πιστευεις ? μετα απο τη χθεσινη χουντα δεν επρεπε να ειχαν αφησει το κτιριο.
κανείς δεν πίστεψε ότι θα το έπαιζαν στ' αλήθεια, από τη στιγμή που έγινε ντόρος και στα υπόλοιπα ΜΜΕ και τουλάχιστον πήραμε το δικό μας υλικό κάτι έγινε.
από την άλλη θα καθόμασταν για πάντα αν δεν έκανε τόσο ψωλόκρυο και δεν είχαμε πεθάνει της πείνας, αλλά υπάρχουν και πιο σοβαρές δουλειές από το να τραμπουκίζουμε τον μοντέρ να τελειώνει πιο γρήγορα
metamelia3
27-09-2011, 08:45
πρωτοι στα μαθηματα, πρωτοι στον αγωνα~! ευγε νεανιες μου.
...
rottenside
27-09-2011, 11:50
κανείς δεν πίστεψε ότι θα το έπαιζαν στ' αλήθεια, από τη στιγμή που έγινε ντόρος και στα υπόλοιπα ΜΜΕ και τουλάχιστον πήραμε το δικό μας υλικό κάτι έγινε.
από την άλλη θα καθόμασταν για πάντα αν δεν έκανε τόσο ψωλόκρυο και δεν είχαμε πεθάνει της πείνας, αλλά υπάρχουν και πιο σοβαρές δουλειές από το να τραμπουκίζουμε τον μοντέρ να τελειώνει πιο γρήγορα
Καλα αν μιλαμε για τις αναφορες που εγιναν στα καθεστωτικα , ηταν γελοιες. Ενα ρεπορταζ δευτερολεπτων. Αν μενατε κ αλλο εκει , θα ανεβαιναμε κ αλλοι, που μας επεφτε λιγο μακρια και θελαμε καμποσο χρονο. Θελω να πω θα ειχατε στηριξη για να γινουν πολλα περισσοτερα. ( η νετ πρεπει να βαρεσε 5οαρια εκεινη τη μερα-ουτε γιουροβιζιον)
Προσεγγίζοντας γκεμπελικά σημεία. (http://www.law.uoa.gr/fileadmin/law.uoa.gr/uploads/grammateia/proptyxiako/ANAKOINOSI.pdf)
neil_perry
27-09-2011, 20:51
παρτε και νεο πασχο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_27/09/2011_1296366 .Ειναι τρομερες οι αναλογιες που κανει.Τον αγαπω.
rat_poison
27-09-2011, 21:27
κάστρο ηλεκτρολόγων μηχανολόγων ρε μουνιά (σόρι για το σεξιστικό)
katwrimos
27-09-2011, 21:31
παρτε και νεο πασχο http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_27/09/2011_1296366 .Ειναι τρομερες οι αναλογιες που κανει.Τον αγαπω.
Ναι οκ, αλλα όσο τρελές μαλακίες και να λέει, η κριτική οτι αν μπορεί όποιος θέλει να εισβάλλει σε δελτία ειδήσεων τοτε γιατί να μην το κάνουν πχ Χρυσαυγίτες ή Δαπίτες? είναι απολύτως βαλιντ.
Επίσης, ακομη και αν εσεις (που είστε ακόμα φοιτητές στην ελλάδα) έχετε δίκιο στα πάντα, αδυνατείτε να δείτε τα πράγματα απο τη μεριά του μέσου πολίτη που δεν έχει ανώτερη μόρφωση και ρωτάει απλώς ως πότε θα πληρώνει καθηγητές και υποδομές σε εναν τομέα που δεν παράγει ούτε μόρφωση ούτε έρευνα και με το να κρατάτε τις σχολές/σχολεία κλειστά (δεν λεω οτι σας φτύνω γι'αυτό, κι εγώ το εκανα) του ενισχύετε τις φοβίες. Αν ο κόσμος καταλάβαινε το τι ποσά παίζονται στα πανεπιστήμια, ποσο αναξιοκρατικά λειτουργούν οι κύκλοι καθηγητών και υπουργών καθως και το τι συνεπάγεται να έχουν λόγο μόνο πολιτικοί και καθηγητές σε αυτά για τα λεφτά του θα σας υποστήριζε. Αλλα σορρυ κιολας, μεχρι τώρα δεν υπάρχει μια coherent γραμμή στους καταληψίες, περα απο το οτι δεν θέλουν τις αλλαγές αλλα ουτε και τη στρικτ εφαρμογή του παρόντος συστήματος διοίκησης των πανεπιστημίων, αλλα ούτε και γουστάρουν τη λιγότερο στρικτ εφαρμογή του που ισχύει εδω και καμια 40αριά χρονια. ΟΚ αλλα αυτή δεν είναι σοβαρή βάση πάνω στην οποία καταλαμβάνεις μια δημόσια υπηρεσία με το σκοπό να ζητήσεις στήριξη απο τον κόσμο που πληρώνει και για την υπηρεσία αλλα και για την μόρφωσή σου...
metamelia3
27-09-2011, 22:27
να κρατάτε τις σχολές/σχολεία κλειστά (δεν λεω οτι σας φτύνω γι'αυτό, κι εγώ το εκανα)
"ενταξει βρε παιδια, κι εγω τα εκανα αυτα, καταλαβαινω, ειστε νεοι, το αιμα σας βραζει, θα πιασετε κι εσεις μια μερα δουλεια, θα κανετε οικογενεια και θα καταλαβετε οτι δεν γινεται ετσι η δουλεια"
ανυπαρκτε.
ikonoklast
27-09-2011, 23:50
Ένα βίντεο ενάντια σε... κάθε προπαγάνδα!
http://www.youtube.com/watch?v=P064Fe_UnTI&feature=share
http://edopolytexneio.gr/?p=916
Phantom Duck
28-09-2011, 00:08
Ναι οκ, αλλα όσο τρελές μαλακίες και να λέει, η κριτική οτι αν μπορεί όποιος θέλει να εισβάλλει σε δελτία ειδήσεων τοτε γιατί να μην το κάνουν πχ Χρυσαυγίτες ή Δαπίτες? είναι απολύτως βαλιντ.
γιατί αυτοί μιλάνε ως καλεσμένοι κάθε μέρα, ηλίθιε. που θες και ολοκληρωμένη πρόταση για τη διοίκηση για να μεταδοθεί 3λεπτο μήνυμα που λέει ότι δεν κάνουν τις καταλήψεις μειοψηφίες βολεμένων αναρχικών εξωγήινων, αλλά οι γενικές συνελεύσεις.
και στην τελική γιατί να πληρώνω εγώ το ελληνικό πανεπιστήμιο για να βγαίνει μετά ο κατώριμος να κάνει μεταπτυχιακά στις νήσους φερόες και να το παίζει εθνάρχης που είναι THE WHITE MAN σε αντίθεση με μας τους ξύστες βολεμένους αμόρφωτους βλαχοέλληνες.
tsimpouklano
28-09-2011, 01:56
κάστρο ηλεκτρολόγων μηχανολόγων ρε μουνιά (σόρι για το σεξιστικό)
Ευτυχώς κάποιοι ακόμη κρατούν τα μπόσικα. Ζηλεύω γαμώτο. Εμείς τελικά ανοίξαμε:
ΔΑΠ/Ανεξάρτητοι φοιτητές/φυτά: 99
Κοινό πλαίσιο κατάληψης: 89
ΠΚΣ: 9
Λευκά: 12
Η κατάληψη πήρε τις ψήφους που έπαιρνε πάντα, κάπου 85-95. Τα τραινάκια της ΔΑΠ πάλι έκαναν τη δουλειά τους... απογοήτευσις... Α, και οι ξεδιάντροποι συγκάλεσαν και συντονιστικό με το τέλος της συνέλευσης. Βέβαια, ΟΛΗ η συζήτηση κινήθηκε στο πλαίσιο "πότε θα δοθούν τα χαμένα μαθήματα;", "η εξεταστική δεν μπορεί να πάρει κάποια παράταση;", κ.ο.κ.
ΓΑΜΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΣ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΜΑΣ ΓΑΜΙΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ;;; ΨΟΦΟΣ ΚΩΛΟΖΩΑ
Αμέσως βέβαια μετά τη συνέλευση μαζεύτηκαν υπογραφές για νέα ΓΣ την Παρασκευή, όπως έκαναν και οι πολιτικοί. Να δούμε.
Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι αύριο συνεχίζεται κανονικά η εξεταστική έως και την Παρασκευή 30/9 οποτε και λήγει. Ούτε μάθημα να μην σταυρώσουν τα γαμίδια, ψόφος στο ν+2.
απο ιντιμιντια:
αποτελεσματα πολυτεχνειου κρητης:
Αγωνιστικές Κινήσεις: 3
Μ.Α.Σ.: 46
Π.Α.Σ.Π.: 90
Κ.Α.Φ. (φυτά) - στηρίζει η ΔΑΠ: 272
Συντονιστικό κατάληψης: 313 (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ και άλλοι)
Δεύτερος Γύρος:
Κ.Α.Φ.: 265
Συντονιστικό Κατάληψης: 375
για ακομα μια φορα υπερισχυσε το ενωτικο πλαισιο εαακ-αρεν στην πιο μαζικη συνελευση απο την αρχη της καταληψης.
χλευασμος του τσουτσεκιου που διαβασε το πλαισιο των καθηγητων(ουτε ο γρυσπολακης δε θα τα εγραφε καλυτερα) αντι να τοποθετηθει καθως δεν ειχε το θαρρος ουτε να σηκωσει το κεφαλι να αντικρυσει τους αγωνιζομενους συναδελφους του.
απροκαλυπτη στηριξη της δαπ στο πλαισιο ανεξαρτητων ρουφιανων των καθηγητων το οποιο στηριξαν και αρκετοι ανυπαρκτοι ενω καποιοι δεν ηξεραν ουτε το μερος που διεξαγονται οι συνελευσεις τα τελευταια 10 χρονια.αντικαταληψιες ψηφιζαν ακομα και στο φουαγιε εξω απο το αμφιθεατρο ρωτωντας χαρακτηριστικα αν τωρα ψηφιζουμε για ανοιχτη σχολη-ανοιχτα ποδια.
οι πανηγυρισμοι στο ακουσμα των 272 ψηφων του πρωτου γυρου μετατραπηκαν σε δακρυα μετα την καταμετρηση του πλαισιου της συντονιστικης επιτροπης καταληψης καθοτι πιστεψαν προς στιγμη στο θαυμα.ομως οι 313 ψηφοι του πρωτου και πολυ περισσοτερο οι 375 του δευτερου τους προσγειωσαν αποτομα.
μετα το τελος της συνελευσης φασιστοκαγκουρες επιχειρησαν να κατεβασουν το πανο της καταληψης του ΤΕΙ ομως συντροφοι και συναγωνιστες που μολις ειχαν κατεβει απο το πολυτεχνειο μαζι με τους συναγωνιστες του ΤΕΙ τους κυνηγησαν με αποτελεσμα να εξαφανιστουν.
metamelia3
28-09-2011, 06:35
τους αγωνιζομενους συναδελφους του.
ξυλο.
rottenside
28-09-2011, 11:52
Και οι καθηγητες που ειναι σε ολο αυτο ? στη δικια μου σχολη ειναι ανυπαρκτοι, δηλωνουν στα τραπεζακια της καταληψης αλλυλεγγυοι αλλα περα απο αυτο τιποτα. ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ επιτελους και εσεις λιγακι. Δηλωσεις οτι ο αγωνας αυτος ειναι μονο των φοιτητων ειναι ακυρες. Δεν ξερω τι παιζει στις δικες σας σχολες, σε μας παντως με το ζορι τους πεισαμε να ερθουν να γινει μια συζητηση μετα την συνελευση την πεμπτη. για να δουμε ποιοι θα τολμησουν εν τελει να εμφανιστουν.
για ακομα μια φορα υπερισχυσε το ενωτικο πλαισιο εαακ-αρεν στην πιο μαζικη συνελευση απο την αρχη της καταληψης.
χλευασμος του τσουτσεκιου που διαβασε το πλαισιο των καθηγητων(ουτε ο γρυσπολακης δε θα τα εγραφε καλυτερα) αντι να τοποθετηθει καθως δεν ειχε το θαρρος ουτε να σηκωσει το κεφαλι να αντικρυσει τους αγωνιζομενους συναδελφους του.
απροκαλυπτη στηριξη της δαπ στο πλαισιο ανεξαρτητων ρουφιανων των καθηγητων το οποιο στηριξαν και αρκετοι ανυπαρκτοι ενω καποιοι δεν ηξεραν ουτε το μερος που διεξαγονται οι συνελευσεις τα τελευταια 10 χρονια.αντικαταληψιες ψηφιζαν ακομα και στο φουαγιε εξω απο το αμφιθεατρο ρωτωντας χαρακτηριστικα αν τωρα ψηφιζουμε για ανοιχτη σχολη-ανοιχτα ποδια.
οι πανηγυρισμοι στο ακουσμα των 272 ψηφων του πρωτου γυρου μετατραπηκαν σε δακρυα μετα την καταμετρηση του πλαισιου της συντονιστικης επιτροπης καταληψης καθοτι πιστεψαν προς στιγμη στο θαυμα.ομως οι 313 ψηφοι του πρωτου και πολυ περισσοτερο οι 375 του δευτερου τους προσγειωσαν αποτομα.
μετα το τελος της συνελευσης φασιστοκαγκουρες επιχειρησαν να κατεβασουν το πανο της καταληψης του ΤΕΙ ομως συντροφοι και συναγωνιστες που μολις ειχαν κατεβει απο το πολυτεχνειο μαζι με τους συναγωνιστες του ΤΕΙ τους κυνηγησαν με αποτελεσμα να εξαφανιστουν.
Ρε φίλε στ' αρχίδια μας, στο λόγο μου, δηλαδή δε μας νοιάζει καθόλου, σε λίγο θα γράφεις ΕΕΕ-ΟΟΟ, ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤ' ΑΠΟ 'ΔΩ (ΟΥΣΤ). Πάρε πούλο μωρέ γελοίο υποκείμενο, πολιτικάντη.
Σε άλλα νέα 136 καταλήψεις πλέον και προβλέπω ν' ανοίγουν τα πάντα.
πολλη συμπαθεια παρατηρω προς τους ρουφιανους και τα τσιρακια των καθηγητων.
χιλιες φορες πολιτικαντης παρα γιουσουφακι του υπουργειου και των απανταχου πρετεντερηδων μανδραβεληδων και σια.βλακακο
Ότι εγώ τώρα ψηφίζω/είμαι ανοιχτή σχολή/πρετεντέρης ή μανδραβέλης, τον οποίον τελευταίο θεωρώ πιθανότατα ό,τι πιο σιχαμένο και επικίνδυνο αυτή τη στιγμή.
Είναι δυνατό να σε σιχαίνεται κάποιος χωρίς να είναι δεξιός ή φιλελεύθερος, αμέ!
coolhipster
28-09-2011, 17:18
γελαω με κατι χαρακτηρισμους του στυλ φυτα. συπερ επιχειρημα.
metamelia3
28-09-2011, 17:30
εμενα απλα μου φαινεται γελοιο να ασκει κριτικη στα τεκτενομενα σαν καυλωμενο νεοκοπο εαακιτικο πρωτοετο ενας 25χρονος. και θελω να σκοτωσω τον μανδραβελη.
Ποιός είναι ο αυτός εικοσπεντάχρονος;
metamelia3
28-09-2011, 17:40
βλεπεις πολλους σ'αυτο το θρεντ να ειναι σε φαση "ΠΩ, ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΙΣΙΑΡΑ ΕΑΑΚΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΑΚΟ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ";
katwrimos
28-09-2011, 17:49
να κρατάτε τις σχολές/σχολεία κλειστά (δεν λεω οτι σας φτύνω γι'αυτό, κι εγώ το εκανα)
"ενταξει βρε παιδια, κι εγω τα εκανα αυτα, καταλαβαινω, ειστε νεοι, το αιμα σας βραζει, θα πιασετε κι εσεις μια μερα δουλεια, θα κανετε οικογενεια και θα καταλαβετε οτι δεν γινεται ετσι η δουλεια"
ανυπαρκτε.
Τι λε ρε γελοίε αυτό κατάλαβες?? Προσεξε, μικρός εκανα ΠΟΛΛΕΣ μαλακιες για τις οποίες θα μπορούσα να πω το παραπάνω "ημουνα μικρός και έκανα μαλακιες", το κλείσιμο των σχολών δεν είναι ψηλά στη λίστα. Το Ποιντ μου είναι οτι τι σχολή δεν την πληρώνεις εσύ, την πληρώνει κόσμος η πλειοψηφία του οποίου δεν πηγε σε καμία και που λογικά δεν γουστάρει να πληρώνει για να αράζεις εσύ/εγώ στην κατάληψη (btw δεν ειμαι γενικώς κατά των καταλήψεων, απλως εσύ δεν μπήκες στον κοπο να διαβάσεις το ποστ μου σαν ανθρωπος). Το πρόβλημα μου δεν είναι το αν θα κάνεις κατάληψη η αν θα καταλαβεις την ΕΡΤ, το πρόβλημα μου είναι οτι οταν κανεις κατι απο τα παραπάνω πρεπει να μπορείς να δικαιολογήσεις γιατι το κάνεις, στον κόσμο που πληρώνει τη σχολή σου (και την ΕΡΤ). Οταν κανεις δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει το τι ακριβώς παίζει στα πανεπιστήμια και με ποιές διαδρομες του χρήματος πλουτίζουν διάφοροι και γενικώς να δώσει μια εικόνα του τι γινεται στις σχολες πέρα απο τα προφανή, ε σορρυ αλλα δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις.
Phantom Duck
28-09-2011, 19:22
πληρώνουμε τα πανεπιστήμια για να τα τρώνε κάποιοι, κι επειδή δεν κάνουμε τον κόπο να το εξηγήσουμε στον κόσμο ποιοι τα τρώνε, απαγορεύεται να εκφραζόμαστε και πρέπει να βλέπουμε στα ΜΜΕ μόνο αυτούς που τα τρώνε.
κράζει το φοιτητικό κίνημα επειδή ο πάγκαλος είναι μαλάκας, όσα reboot κι αν γίνουν δεν μπορεί να βγει απάντηση.
Marillion
28-09-2011, 19:53
ο μεσος φορολογούμενος πληρώνει πολύ λιγότερα για τα πανεπιστήμια μέσω του φορολογικού συστήματος (σχεδόν τπτ), αποτι θα πληρώσει ο φοιτητής (ή η οικογένεια του) με άμεσες διαδικασίες για χ χρόνια σπουδών. επαρχιακές πόλεις θα λιμοκτονούσαν δίχως πανεπιστήμια. το επιχείρημα περί ενημέρωσης της κοινής γνώμης χάνει στο ''ο κόσμος που τις πληρώνει'' ειδικά δε όταν βλέπεις αρμόδιους (συγκεκριμένα ο προεδρος του τει σερρών) να κάνει μια εξαίρετη δήλωση που τιμά την πανεπιστημιακή κοινότητα όπως η παρακάτω :
O8RprgarJb4
Marillion
28-09-2011, 20:07
για την ιστορία, αλλαξε το προγραμμα σπουδών μας (οι αλλαγές επηρέασαν παλιους/νεους), ανοιξαν νέα τμήματα, τα δικαιώματα των στεφ επί πανάρετου απορίφθηκαν απτο συμβούλιο επικρατείας, εχουμε καθηγητή που για διπλωματικές σε βάζει να βγάζεις φωτογραφίες τις σέρρες και να του πηγαίνεις τα ψώνια, μη καταρτισμένους καθηγητές σε εργαστηριακά μαθήματα, μέχρι να βγει η πατέντα με το ευδοξος παίρναμε δεν παιρναμε βιβλία, τα λεωφορεία στις σέρρες είναι 80 λεπτά το φοιτητικό και επειδή είναι ιδιωτικά πλερώνουν και οι φαντάροι, τον πρόεδρο του τει μας τον είδατε, στην παρουσίαση της διπλωματικής μου έφυγε ο ενας απτους τρεις της εξεταστικής επιτροπής επειδή είχε δουλίτσα στο σπίτι και μετά μου λέτε να καθόμαστε να εξηγούμε
tsimpouklano
29-09-2011, 01:42
...παρα γιουσουφακι του υπουργειου και των απανταχου πρετεντερηδων μανδραβεληδων και σια.
http://www.newsit.gr/files/Image/02-08-2011/resized/kosioni-614x378_577_355.jpg
VidnaObmana
29-09-2011, 15:12
εμενα απλα μου φαινεται γελοιο να ασκει κριτικη στα τεκτενομενα σαν καυλωμενο νεοκοπο εαακιτικο πρωτοετο ενας 25χρονος. .
Σταυροφορος ειναι. Μεταλαμπαδεύει την εαακιτη κουλτουρα
Tispanagias tamatia
29-09-2011, 15:25
Σε άλλα νέα, χθες, μαζικότερη συνέλευση στη σχολή μου (δασολογία απθ), με κνίτες 6ο- 7ο έτος να σκάνε και να ψηφίζουν κατάληψη και μετά στο συντονιστικό συμμετείχαν αρκετά άτομα. 115 κοινό πλαίσιο- 81 δαπίτες. Έσκασε και ο "ανεξάρτητος βλάκας" να μιλήσει για ανοιχτές σχολές με αποκορύφωμα πως "..αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διαβάσουμε και αργότερα θα απορροφηθούμε από το σύστημα".. εν τέλει ψήφισε δαπ ενώ παρόμοιο τυπάκι προχθές στους γεωπόνους δήλωσε "φέησμπουκ" όταν ρωτήθηκε "τίνος είσαι συ".
Γενικότερα μεγάλες στιγμές, με τη δαπ να αυτοξευτιλίζεται μιλώντας για συμμετοχή σε πορείες κτλ.
rottenside
29-09-2011, 20:46
Και ναι, παει κ το δικο μας καστρο, ανοιξαμε για 17 ψηφους, σε ενα ψηφισμα ΝΑΙ - ΟΧΙ που οι κνιτες εβαλαν κ τριτη επιλογη ( ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ) για να μην ξευτιλιστουν ψηφιζοντας ΟΧΙ μαζι με τη ΔΑΠ. Στιγμες αφθονου γελιου. Και απο αυριο εξεταστικη , 2 εβδομαδες, για ενα προγραμμα που κανονικα διαρκει 5 εβδομαδες. Περαστικα μας.
Diva Plavalaguna
29-09-2011, 22:23
σήμερα στη Θεσσαλονίκη λέει...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1337297
http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=4&artid=113865
http://www.alterthess.gr/content/%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1
tsimpouklano
29-09-2011, 22:32
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με αυτό:
Γενικότερα μεγάλες στιγμές, με τη δαπ να αυτοξευτιλίζεται μιλώντας για συμμετοχή σε πορείες κτλ.
:touched::touched:
Σχετικά με την πορεία, ίσως ένα από τα πιο αναίτια πεσίματα μπάτσων.
Μια χαρα θα γοσυταρα να δινα τώρα εξεταστική. κ ας ήταν 3 βδομάδες. τοοσ θα ταν αν εχθές ανοίγαμε βάσει ανακοίνωσης σχολης. αλλα θελαν ν κλείσει. αγωνίζονται για τα πιστεύω? ας μην υπήρχε διάταξη για ενιαίο ψηφοδέλτιο κ κατάργηση παρατάξεων και θα σ λεγα που θα ταν όλος ο παλμός.
atom_smasher
30-09-2011, 16:06
Μια χαρα θα γοσυταρα να δινα τώρα εξεταστική. κ ας ήταν 3 βδομάδες. τοοσ θα ταν αν εχθές ανοίγαμε βάσει ανακοίνωσης σχολης. αλλα θελαν ν κλείσει. αγωνίζονται για τα πιστεύω? ας μην υπήρχε διάταξη για ενιαίο ψηφοδέλτιο κ κατάργηση παρατάξεων και θα σ λεγα που θα ταν όλος ο παλμός.
εχει πλακα το νικ σου. μπορεις να μου πεις πως σου ρθε;
απτο γιαούρτι που πινα εκείνη την ώρα. αγνο- κατευθείαν απ τον φαρφαρ. και στα δανέζικα ίδιο θα ναι λογικά
ισχυει.ψηφιζουμε καταληψη για να μην χασουμε τις θεσεις μας στη συγκλητο
:moutza:
rottenside
30-09-2011, 22:34
εκει στο συμπαν που σου χει χτισει ο πορτοσαλτε και ο μανδραβελης ελπιζω να μην φυσαει . και περαστικα
όταν μιλάμε για πασπιτες σίγουρα ναι. για τους κνίτες εακκιτες κλπ πιστεύω στις καλες προθέσεις.
επίσης για πια ψήφο μιλάμε? 50 υπέρ ν ανοίξει ήταν και με λίγο ξύλο ξανάκλεισε πριν μια βδομάδα.
σκατά σ όλους. γτ μ στερείς δικαίωμα. εγώ συμφωνώ με τν νομο γτ είμαι πουλημένη ψυχή, βολεμένος, θα βουτήξω στα σκατά μόλις βγω να δουλέψω και θέλω να πάρω πτυχίο γτ ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι παραδεισος κ έχω πολλές ελπιδες. λολ. μαλακίες. θέλω να τελειώνω μπας και του δίνω.
ότι κ να πιστεύω, με πρακτικες "ο νομος δεν θα εφαρμοστεί κ ας ψηφίστηκε"απλα κανεις τα πάντα πιο μπουρδέλο. γουστάρεις τόσο το ελληνικο πανεπιστήμιο του σήμερα ε ? θεωρείς μπορεί να πάει ακόμα πιο κάτω? παίζει ν υποβαθμιστεί περισσότερο το πτυχίο σου? καταργεί τη δωρεάν παιδεία όταν στην καλύτερη τα χιλιάρικα στα φροντιστήρια για να μπεις φεύγουν αβέρτα? ΣΚΑΤΑ. ο νομος καταργεί τις παρατάξεις. μου αρκεί.
ο νομος καταργεί τις παρατάξεις. μου αρκεί.
και η χουντα το 67 διελυσε τα κομματα.αυτο θα σου αρκουσε να την υποστηριξεις?
ο νομος καταργεί τις παρατάξεις. μου αρκεί.
και η χουντα το 67 διελυσε τα κομματα.αυτο θα σου αρκουσε να την υποστηριξεις?
εκεί κόλλησες ε?
σοβαρά παρομοιάζεις μια χούντα μ ένα νομο που καταργεί φοιτητικές παρατάξεις? αυτές τις συγκεκριμένες έτσι όπως χάσαν το νόημα τους από μονες τους?
δλδ θεωρείς ότι οι παρατάξεις προσέφεραν πράγματι στην πρόοδο του ελληνικου πανεπιστήμιου? κοιτίδα δημοκρατίας μήπως? σου δίνουν βήμα να υπερασπιστείς δικαιώματα? μακριά από κομματικά συμφέροντα κ πολιτικες γραμμές περισσου συγγρου Ιπποκράτους? χωρίς αυτές θα νιωθες έρμαιο καθηγητών ή άλλης εξουσίας? θύμα εκμετάλλευσης μπλα μπλα μπλα? τεσπα αν τα πιστεύεις αυτά βαριέμαι και να συνεχίσω κουβέντα. πες με και χουντικό άμα γουσταρεις λολ
εκεί κόλλησες ε?
σοβαρά παρομοιάζεις μια χούντα μ ένα νομο που καταργεί φοιτητικές παρατάξεις? αυτές τις συγκεκριμένες έτσι όπως χάσαν το νόημα τους από μονες τους?
δλδ θεωρείς ότι οι παρατάξεις προσέφεραν πράγματι στην πρόοδο του ελληνικου πανεπιστήμιου? κοιτίδα δημοκρατίας μήπως? σου δίνουν βήμα να υπερασπιστείς δικαιώματα? μακριά από κομματικά συμφέροντα κ πολιτικες γραμμές περισσου συγγρου Ιπποκράτους? χωρίς αυτές θα νιωθες έρμαιο καθηγητών ή άλλης εξουσίας? θύμα εκμετάλλευσης μπλα μπλα μπλα? τεσπα αν τα πιστεύεις αυτά βαριέμαι και να συνεχίσω κουβέντα. πες με και χουντικό άμα γουσταρεις λολ
βασικα γραφω στα παπαρια μου τις παραταξεις.
το παραδειγμα στο εβαλα για να καταλαβεις οτι το επιχειρημα σου ηταν απο αστοχο εως επικινδυνο.
το προβλημα ειναι ο νομος ο οποιος δεν καταργει τις παραταξεις οπως νομιζεις.
φερνει τις επιχειρησεις στα πανεπιστημια δινοντας τους πατημα για να τα κανουν ερμαιο στις διαθεσεις τους(πχ αλλαγες στο προγραμμα σπουδων,2,5ευρω για το πασο κτλ).
Μπαινει οριστικα τελος στα πτυχια οπως τα ξεραμε. Πλεον, αντικαθιστανται απο ενα συνολο πιστωτικων μοναδων.
Καθιερωνονται οι δυο κυκλοι σπουδων.
Μπαινει οριο φοιτησης στο ν+2 με αυτοματη διαγραφη μετα εκτος αν εισαι κωλοφαρδος και βρεις δουλεια με ενσημα.
Διδακτρα για το master δλδ για τον δευτερο κυκλο με προοπτικη να μπουν διδακτρα και για τον πρωτο.
Καταργει το ασυλο.
Καταργει ουσιαστικα τη συγκλητο και δινει τη διοικηση σε ενα δεκαπενταμελες συμβουλιο που αποφασιζει-διαταζει και δε δινει αναφορα σε κανεναν.
αν τωρα ολοι αυτοι δεν ειναι λογοι να αντιδρασεις,αλλα παρολα αυτα συνεχιζει να τον υποστηριζεις επειδη καταργει τις παραταξεις τοτε θα σου απευθυνομαι οπως θα απευθυνομουν στον παγκαλο
Ναι, οι φοιτητικές παρατάξεις ίσως έχουν εκφυλιστεί, το ίδιο και οι προβληματικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων. Π.χ. είναι απαράδεκτο όταν έχει παρθεί μία απόφαση να συγκεντρώνονται υπογραφές για να ξαναγίνει συνέλευση 2-3 μέρες μετά (χωρίς να έχει συμβεί κάποιο γεγονός που να αλλάζει τα δεδομένα) και να την ακυρώσει, εκμεταλλευόμενη μία διαφορετική προσέλευση μελών του συλλόγου.
Από εκεί και πέρα, όμως, δε καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο πρέπει να εμπλακεί η κεντρική εξουσία και να επιβάλει συγκεκριμένες διαδικασίες στους φοιτητικούς συλλόγους, αντί να ρυθμίζουν οι ίδιες τους τρόπους με τους οποίους γίνεται η εκλογή των Δ.Σ. τους. Γιάτί να επιβληθεί η δική μου ή η δική σου άποψη για την λειτουργία των συλλόγων εάν δεν υπάρχει αποδεδειγμένη πλειονοτική υποστήριξη από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου;
Αυτού του είδους οι βίαιες αλλαγές, οι οποίες δεν φροντίζουν για την αναγκαία μεταβολή της κουλτούρας των φοιτητικών συλλόγων, δε καταφέρνουν τίποτε. Αυτό που πρόκειται να συμβεί με το κοινό ψηφοδέλτιο είναι να υπάρχουν άτυπα παραταξιακά ψηφοδέλτια και να ελλατωθεί ο αριθμός των υποψηφίων (αντί να σπάνε οι ψήφοι σε Χ υποψηφίους της παράταξης, κάθε παράταξη θα κατεβάζει 2-3 υποψηφίους που θα συγκεντρώσουν την ψήφο των υποστηρικτών της παράταξης). Ουσιαστικά δεν πρόκειται να μειωθεί ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων, αλλά μόνο η ευκαιρία συμμετοχής πολλών υποψηφίων.
ikonoklast
01-10-2011, 14:40
λολ. μαλακίες. θέλω να τελειώνω μπας και του δίνω.
Πολύ μεταξύ μας, αυτό ακριβώς συνοψίζει την κοσμοθεωρία και την ηθική του ΜΑΛΑΚΑ.
Με τόσους ΜΑΛΑΚΕΣ που βγάζει αυτός ο τόπος δεν είναι να απορείς γιατί φτάσαμε στον απόπατο.
Πολύ μεταξύ μας, αυτό ακριβώς συνοψίζει την κοσμοθεωρία και την ηθική του ΜΑΛΑΚΑ.
Με τόσους ΜΑΛΑΚΕΣ που βγάζει αυτός ο τόπος δεν είναι να απορείς γιατί φτάσαμε στον απόπατο.
ναι το να θες να πάρεις πτυχίο όταν ήδη έχεις αργήσει μπας και βρεις καμια δουλεια αντί να τρως τ έτοιμα και το να σκέφτεσαι να φύγεις μετά γτ βλέπεις ότι πτυχιούχοι φίλοι σου ψάχνουν χρονια και μένουν με 700 ευρω στην καλύτερη σε καθιστά μαλακα! ΜΑΛΑΚΑ για την ακρίβεια! σωστά?
Όχι φίλος, απλά εσύ έκανες το λάθος να ωριμάσεις στην ώρα σου.
metamelia3
01-10-2011, 18:34
αντε μωρη σκουπιδομουρα που εισαι και ωριμος μη χεσω.
metamelia3
01-10-2011, 19:14
σε αλλα νεα, a match made in heaven:
http://i.imgur.com/gX5zH.png
το κειμενο που λινκαρει ειναι αυτο:
Όσοι από τους συνομηλίκους μου έχουν γίνει γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά τους –που φοιτούν στο λύκειο και στο πανεπιστήμιο– «πιέζονται» πολύ. Όταν διαφωνώ μου λένε: «Δεν έχεις παιδιά, δεν ξέρεις…» Το λύκειο είχε υποτιμηθεί από τότε που ήμουν κι εγώ μαθήτρια: στη δευτέρα και στην τρίτη λυκείου διαβάζαμε περισσότερο για το φροντιστήριο (για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο πανεπιστήμιο) παρά για το σχολείο. Εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια, το απολυτήριο του λυκείου είναι ένα παλιόχαρτο· μπορεί να το αποκτήσει ακόμα κι ένας ημιαναλφάβητος – ο οποίος, στη συνέχεια, μπορεί να μπει στο πανεπιστήμιο (εφόσον οι βάσεις είναι χαμηλές) και να γίνει καταληψίας και αιώνιος φοιτητής. Αντί να δίνουμε βάρος και σπουδαιότητα στο σχολείο, αντί να είναι «δύσκολες» οι εξετάσεις για το απολυτήριο (όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες), στην Ελλάδα οι μαθητές ενθαρρύνονται να παραμελούν το σχολείο ώστε να μπουν στο πανεπιστήμιο. Εξάλλου, χάνονται πολλές σχολικές ώρες λόγω αποχών: στην Ελλάδα οι πολίτες φαίνεται να αποκτούν πολιτικά δικαιώματα πολύ νωρίτερα από την ηλικία της ψήφου – παιδιά δεκατεσσάρων ετών διαδηλώνουν για ζητήματα που, όπως είναι φυσικό, δεν γνωρίζουν.
η συνεχεια επι της οθονης σας (http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/362/%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%BF-%CF%87%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82)
Το Στοιχημα παντως δινει το ενδεχομενο για μεταπτυχιακο μετα το πτυχιο 1,10 και την ευρεση δουλειας 4,75 οποτε το γεγονος οτι θα σταματησεις "να τρως απο τα ετοιμα" δεν ειναι και τοσο σιγουρο.
.
"και το να σκέφτεσαι να φύγεις μετά γτ βλέπεις ότι πτυχιούχοι φίλοι σου ψάχνουν χρονια και μένουν με 700 ευρω στην καλύτερη σε καθιστά μαλακα! "
βλέπεις να λέω κτ διαφορετικό για τις πιθανότητες να βρεις δουλεια?
Comte de Saint-Germain
01-10-2011, 19:48
Και οι ναυπηγοί άνοιξαν την Πέμπτη με μια σχετική διαφορά, δεν θυμάμαι ακριβώς ψήφους. Από Δευτέρα εξεταστική,την πρώτη εβδομάδα απο τις 5, οι άλλες χάνονται και τις δίνουν μόνο οι επί πτυχίω. 10 Οκτωβρίου ξεκινάει το εξάμηνο. Μαζεύτηκαν υπογραφές για νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα.
VidnaObmana
01-10-2011, 20:14
Το να εχεις σχεδια να τελειωσεις ASAP Και να φυγεις εξωτερικο δεν σε κανει μαλακα per se(ειδικα αν τα εξοδα της οικογενειας σου ειναι ισα ή περισσοτερα απο τα εσοδα). Το να στηριζεις ΔΑΠ (πχ) προφανως και σε κανει.
Αλαλ τα χουμε ξαναπει, μια χαρα ατομικιστης παιζει ναναι και αυτος που στηριζει καταληψη.
Το να εχεις σχεδια να τελειωσεις ASAP Και να φυγεις εξωτερικο δεν σε κανει μαλακα per se(ειδικα αν τα εξοδα της οικογενειας σου ειναι ισα ή περισσοτερα απο τα εσοδα). Το να στηριζεις ΔΑΠ (πχ) προφανως και σε κανει.
Αλαλ τα χουμε ξαναπει, μια χαρα ατομικιστης παιζει ναναι και αυτος που στηριζει καταληψη.
+1
Πεθαίνω με την περιγραφή attila:
Πινκς.
Tispanagias tamatia
01-10-2011, 21:43
Το πιο κουλ σήμερα είναι να θες να ξεμπερδεύεις για να την κάνεις από τη γαμωχώρα. Φύγε ρε μεγάλε αλλά μη τσαμπουνάς πίπες επειδή γουστάρεις την "ομαλή" λειτουργία του πανεπιστημίου μόνο και μόνο για να τελειώσεις αδιαφορώντας αν η στάση σου διαιωνίζει ή/και χειροτερεύει μια ήδη σκατένια σκατοκατάσταση.
btw το καταλάβαμε πως αν δε σε ξεσκάτιζε η μαμά μικρό, θα ήσουν ακόμη με τα σκατά.
Και οι ναυπηγοί άνοιξαν την Πέμπτη με μια σχετική διαφορά, δεν θυμάμαι ακριβώς ψήφους. Από Δευτέρα εξεταστική,την πρώτη εβδομάδα απο τις 5, οι άλλες χάνονται και τις δίνουν μόνο οι επί πτυχίω. 10 Οκτωβρίου ξεκινάει το εξάμηνο. Μαζεύτηκαν υπογραφές για νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα.
στους ναυπηγους οι υπολοιπες εβδομαδες δε θα πανε με το "μεσοπροθεσμο" ψηφισμα/ προταση συγκλητου ακα εναρξη μαθηματων χειμερινου και τα σ/κ εξετασεις; χαθηκαν στανταρακι;
ikonoklast
01-10-2011, 22:55
ναι το να θες να πάρεις πτυχίο όταν ήδη έχεις αργήσει μπας και βρεις καμια δουλεια αντί να τρως τ έτοιμα και το να σκέφτεσαι να φύγεις μετά γτ βλέπεις ότι πτυχιούχοι φίλοι σου ψάχνουν χρονια και μένουν με 700 ευρω στην καλύτερη σε καθιστά μαλακα! ΜΑΛΑΚΑ για την ακρίβεια! σωστά?
Καταρχήν το ρολάκι ξανθόπουλος - «θέλω να βρω καμιά δουλειά αντι να τρωω απ τα έτοιμα, η μάνα μου είναι ανάπηρη και ζούμε 80 παιδιά με τη σύνταξη» το έχω φάει στη μάπα αναρίθμητες φορές. Θέλω να σου πω ότι γνωρίζω προσωπικά τουλάχιστον 5-6 παραδείγματα τέτοιων φελλών, που ήδη την χρυσή εποχή των καταλήψεων του 06-07 εμφανιζόντουσαν στις συνελεύσεις σαν αγανακτισμένοι φοιτητές που «χρωστάμε δύο μαθήματα για πτυχίο και εσείς μας εμποδίζετε». Οι ίδιοι αυτοί τύποι διακόσια χρόνια μετά, ΤΩΡΑ, σέρνουν ακόμα το κουφάρι τους στις σχολές, εμφανίζονται ΜΟΝΟ στις ΓΣ που τίθεται ζήτημα κατάληψης και λένε τα ίδια (αν δεν ντρέπονται ακόμα και να περνάνε απέξω). Αυτό γιατι κατατάλλα ο καθένας πουλάει ό,τι τρέλα γουστάρει και αυτά περί «ωριμότητας» που λέει το άλλο το ανθρωποειδές αμα δε γνωριζόμαστε προσωπικά δε μου λέει απολύτως τίποτα.
Στο δια ταύτα όμως, όχι, με παρεξήγησες. Δεν μιλάμε εδώ για τον τύπο που θέλει απλώς να βγει για δουλειά. Μιλάμε για εκείνο τον τύπο ανθρώπου, τον ηττημένο της καθημερινής μέρας (http://edopolytexneio.gr/arthra/503), που είναι ίδιος στο σχολείο, στο φροντιστήριο, στη σχολή, στη δουλειά. Aυτός που στ' αρχίδια του το αντικείμενο, στ' αρχίδια του η σχολή του, στ' αρχίδια του οι σύλλογοι, οι συμφοιτητές, η εκπαίδευση ολάκερη, οι νόμοι, η κατάσταση μετά, τα πάντα. Αυτός ο ΜΑΛΑΚΑΣ, η ΜΑΛΑΚΩ που θέλει να ξεμπερδεύει απο δω κι απο κει, να του σκάσουνε και κάνα φράγκο παραπάνω οι γονείς να φύγει έξω (κορόιδο είναι να καθαρίζει 700 σα τους μαλάκες τους γνωστούς του; ) και να πάει κάπου να λαδώσει άντερο, να βολέψει κώλο, να βρει τη φάση του, να πιαστεί που λένε. Αυτός ο τύπος -σκέψου το λίγο- στην καλύτερη του, θα του κάτσει και θα γίνει ένα ακόμα αρχίδι αφεντικό, στην χειρότερη θα παραμείνει χατζηαβάτης (να σα τον Η.) θα γλείφει εσαεί εδω κι εκεί. To μόνο σίγουρο είναι οτι δε θα προσφέρει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ. Μια ζωή με πηλίκο μηδέν. Αυτός είναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ. Αυτός φταίει.
Δε σου λέω. Και μεις φταίμε για πολλά, και συχνά ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Το θέμα όμως είναι από ποιά πλευρά διαλέγεις να ζήσεις τα πράγματα.
http://www.electricrequiem.com/forum/image.php?u=1836&dateline=1316524318
Ο ikοnoklast, ο kalki και όλοι οι υπόλοιποι αιώνιοι συμβασιούχοι φοιτητές που προσφέρουνε ή έχουνε τα φόντα να τα λένε όλα αυτά. Ε γελάει ο κόσμος.
metamelia3
02-10-2011, 00:08
ποσα χρονια το εκανες εσυ ειπαμε;
Έξι στα πέντε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είστε καμιά οχταετία το κάθε κομμάτι από σας σε μια σχολή. Έχετε τα φόντα για ακόμα παραπάνω. Το μόνο που έχετε προσφέρει είναι ένα ανοιχτό χέρι στους γονείς σας να σας τα χώνουνε για να τη βγάζετε στην κατάληψη. Και έχετε το ΘΡΑΣΣΟΣ να έρχεστε, να πουλάτε ιδεώδη και "ευγενείς" απόψεις για κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως η παιδεία χωρίς να έχετε βγάλει πλην χαρτζιλικιών (το πολύ) ένα κάποιο εισόδημα.
Ε σόρρυ παιδιά, αλλά άντε γαμηθείτε ρε τεμπελχανάδες, τραβήξτε έξω να δείτε πως βγαίνει και μετά να κράξετε εδώ άτομα που θέλουν να τελειώσουν τη σχολή τους μπας και γίνει κάνα τρελό και βρουν μια δουλειά για να ζήσουν αξιοπρεπώς χωρίς να τεντώνουν χέρι. Είστε πλέον πιο γραφικοί κι από τους ΚΚΕδες.
metamelia3
02-10-2011, 00:32
λοιπον, μωρη χαμουρα γαμω το σαπιο μουνι που σε ξερναγε, αμα εισαι εξυπνος, μπορεις να καλλιεργησεις χιλιες δυο δεξιοτητες και να ασχοληθεις με χιλια δυο πραματα στον χρονο που εισαι φοιτητης. αμα δεν εισαι, παιρνεις το πτυχιο απο μια σχολη του κωλου - προφανως διαβαζοντας επι σειρα μηνων για να γραψεις κανα 5ρακι σε μαθηματα της πουτσας - και γινεσαι μια μαζα κρεας, περνας την ζωουλα σου περηφανος για την καθε χλεπα που σου ριχνει το αφεντικουλι σου και οσον αφορα τους γυρω σου, το πολυ-πολυ να καταφερεις να γινεις μικρη ενοχληση. το μεγαλυτερο μερος του χρονου βεβαια, εισαι απλα κρεας.
Με λίγα λόγια θέλεις να μας πεις ότι παίρνεις τον χρόνο σου, εσύ και οι υπόλοιποι παρόμοιοί σου, ώστε να μην τελειώσετε απλά τη σχολή σας έγκαιρα, αλλά γιατί αυτός είναι ο τρόπος για να προσφέρετε κάτι παραπάνω στην κοινωνία σαν άτομα μεθαύριο. Κάλκι, μακάρι να είναι έτσι, στο λέω ειλικρινά αυτό αν και ακούγεται και στον πιο απλό άνθρωπο αστείο ως "επιχείρημα", αλλά ετοιμάσου όταν βγεις εκεί έξω να προσγειωθείς ανώμαλα. Δεν στο εύχομαι καθώς δεν θρέφω την ίδια σκατοψυχιά που έχεις για μένα αλλά ο υπερβολικός ιδεαλισμός σου μαν θα κάνει τη σύγκρουσή σου με την πραγματικότητα ακόμα πιο απότομη.
Μην θίγεσαι πουλί μου, δεν αναφέρομαι σε εσένα. Και γενικά σε όσους δουλεύουν παράλληλα με σπουδές δηλαδή, όπου και βαράω ρισπέκ.
λοιπον πουστη Η. δεν ξερεις τι καναλι τραβαει ο καθενας.
γενικευσεις του τυπου 'ειστε ολοι 8 χρονια και σας τα σταζουν οι γονεις σας για να κανετε καταληψη' τις ακουω μονο απο τους γρυσοπολακηδες,τους παγκαλους και τα τσιρακια τους εδω και πολλα χρονια.
ξερω πολλους που γαμηθηκαν στη δουλεια για να σπουδασουν και τωρα χρωστανε μονο τις διπλωματικες τους για να παρουν πτυχιο και παρ'ολο που με τη λογικη σας θα κοιταγαν τον κωλο τους ψηφιζουν καταληψη.
κανεις δεν τρεφει αυταπατες για το τι θα συναντησει στην αγορα εργασιας αυριο.
[to be continued γτ πρεπει αν φυγω]
Μάλλον τότε δεν διάβασες τι είπα στο προηγούμενο ποστ μου.
asimoulis
02-10-2011, 02:04
τωρα χρωστανε μονο τις διπλωματικες τους για να παρουν πτυχιο και παρ'ολο που με τη λογικη σας θα κοιταγαν τον κωλο τους ψηφιζουν καταληψη.
άσχετο αλλά σήμερα σκεφτόμουν ότι αν χρωστούσα μόνο πτυχιακή και είχα περάσει τα πάντα ΔΕΝ θα ψήφιζα κατάληψη μου φαίνεται ελαφρώς μαλακία και εκ του ασφαλούς. σαν να ψηφίζεις να γίνει απεργία και να έχεις πάρει άδεια εκείνη τη μέρα. λέμε τώρα.
Ρε Σάλοθ άστο ρε αγορίνα μου, για συγκεκριμένα άτομα από εδώ μέσα μιλάω, έχεις ξεσκιστεί όμως στο να βγάζεις γρήγορα και προκατειλημμένα συμπεράσματα. Άστο πια.
Tispanagias tamatia
02-10-2011, 03:27
Έξι στα πέντε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Είστε καμιά οχταετία το κάθε κομμάτι από σας σε μια σχολή. Έχετε τα φόντα για ακόμα παραπάνω. Το μόνο που έχετε προσφέρει είναι ένα ανοιχτό χέρι στους γονείς σας να σας τα χώνουνε για να τη βγάζετε στην κατάληψη. Και έχετε το ΘΡΑΣΣΟΣ να έρχεστε, να πουλάτε ιδεώδη και "ευγενείς" απόψεις για κοινωνικοπολιτικά θέματα όπως η παιδεία χωρίς να έχετε βγάλει πλην χαρτζιλικιών (το πολύ) ένα κάποιο εισόδημα.
Ε σόρρυ παιδιά, αλλά άντε γαμηθείτε ρε τεμπελχανάδες, τραβήξτε έξω να δείτε πως βγαίνει και μετά να κράξετε εδώ άτομα που θέλουν να τελειώσουν τη σχολή τους μπας και γίνει κάνα τρελό και βρουν μια δουλειά για να ζήσουν αξιοπρεπώς χωρίς να τεντώνουν χέρι. Είστε πλέον πιο γραφικοί κι από τους ΚΚΕδες.
Είναι προφανές -όχι μόνο από το παραπάνω- πως η αντίληψη σου περί ζωής, πραγμάτων, γηαέραςνερόφωτιά είναι 11χρονου που μόλις άρχισε να αυνανίζεται, αλλά ρε Η.λιθιε δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει κανείς για να κατανοήσει τι παίζει εκεί έξω. Περιστασιακές δουλείες λίγο πολύ όλοι έχουν κάνει, γονείς που τρώνε σκατά όλοι έχουν, παππούδες γιαγιάδες με μειωμένες συντάξεις κτλ. Βέβαια εσύ έχεις φτάσει στο άλλο άκρο, να προσκυνάς.. Λες και πρέπει να έχει κανείς ένα κάποιο εισόδημα για να σκεφτεί, μιλήσει, αντιδράσει. Βόλεψες κάπου την κωλάρα σου και τώρα μετατρέπεσαι σε φασιστοειδές. Και έπειτα όλο χαρά τη σαπίλα σου και την πλήρη ανικανότητα σου προς οτιδήποτε ανατρεπτικό για κάτι καλύτερο τα βάφτισες "αξιοπρεπή ζωή".
Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε οτιδήποτε συλλογικό? Νομίζεις ότι ο καθένας που κλείνει τη σχολή πηγαίνει όλο χαρά να απλώσει χέρι για χαρτζιλίκι στο μπαμπά και τη μαμά? Ξέρεις τι είναι κατάληψη? Τι σόι κολλήματα και ψυχολογικά έχεις? Σε πιέζει το κοινωνικό σου περιβάλλον?
Αναμασάς απόψεις που παίζουν εδώ και εκεί στη τν -με το κατάλληλο λεξιλόγιο πάντα- για να είσαι θεαματικός και εριστικός. Για ποια αξιοπρέπεια μιλάς ρε καθυστερημένε, που το μόνο που βγάζεις είναι μιζέρια και παθητικότητα.
Σοβαρά τώρα, τι ανόητο ποστ είναι αυτό. Πέρα από το πόσο μαλάκας είσαι. Μούχλα.
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά οπότε δε περιμένω απάντηση.
Harbinger of Death
02-10-2011, 03:34
λοιπον, μωρη χαμουρα γαμω το σαπιο μουνι που σε ξερναγε, αμα εισαι εξυπνος, μπορεις να καλλιεργησεις χιλιες δυο δεξιοτητες και να ασχοληθεις με χιλια δυο πραματα στον χρονο που εισαι φοιτητης. αμα δεν εισαι, παιρνεις το πτυχιο απο μια σχολη του κωλου - προφανως διαβαζοντας επι σειρα μηνων για να γραψεις κανα 5ρακι σε μαθηματα της πουτσας - και γινεσαι μια μαζα κρεας, περνας την ζωουλα σου περηφανος για την καθε χλεπα που σου ριχνει το αφεντικουλι σου και οσον αφορα τους γυρω σου, το πολυ-πολυ να καταφερεις να γινεις μικρη ενοχληση. το μεγαλυτερο μερος του χρονου βεβαια, εισαι απλα κρεας.
Κάλκη, φιλικά: μπορείς, ναι, αλλά αν συμφωνήσουμε εμείς να μη γενικεύσουμε ότι ο καθένας που κάνει 8 και 10 χρόνια μάλλον το παρακάνει, θα συμφωνήσεις εσύ να μη γενικεύεις ότι ο καθένας που παίρνει πτυχίο πιο έγκαιρα δεν κάνει τα χίλια δυο πράματα και δεν καλλιεργεί τις χίλιες δυο δεξιότητες;
ikonoklast
02-10-2011, 03:50
Είναι πολύ χαζή η βάση αυτής της κουβέντας γιατί θα χρειαστεί από την άλλη κι εσύ να παραδεχτείς ότι ο καθένας που «παίρνει πτυχίο έγκαιρα» σπανίως «έχει καλλιεργήσει τις πρέπουσες δεξιότητες» πάνω στο αντικείμενο του. Υπάρχει -τρομαχτικά πολύς- κόσμος που παίρνει πτυχίο μηχανικού υπολογιστών και μόλις βγαίνει από τη σχολή δε ξέρει να κάνει ένα ping, και ο κλάδος μας ξέρεις κι εσύ ότι δεν είναι το καλύτερο παράδειγμα που θα μπορούσα να διαλέξω γι' αυτό.
O άξονας της κουβέντας στην εκπαίδευση είναι στρεβλά οι καταλήψεις/«ανοιχτές σχολές» -και με ευθύνη της αριστεράς-. Ο πραγματικός άξονας θα έπρεπε να είναι ότι έχουμε ψηφισμένο ένα νόμο που αποσαθρώνει πλήρως και ολοκληρωτικά το ελληνικό πανεπιστήμιο. Η πραγματική συζήτηση είναι τι οφείλει να κάνει η ακαδημαϊκή κοινότητα γι' αυτό. Ας τα πάρουμε όλα πίσω, να διώξουμε την αριστερά και τα φυτά από τη κουβέντα, να βρεθούμε ξανά πίσω τώρα το καλοκαίρι που ψηφίζεται ο νόμος. Εσείς τι θα έπρεπε να συμβεί λέτε την επόμενη μέρα;
Harbinger of Death
02-10-2011, 04:01
Συμφωνώ στο ότι το σημαντικότερο είναι ότι έχει ψηφιστεί το έκτρωμα, και τι θα γίνει τώρα. Νομίζω επίσης ότι είναι σημαντικό να μη γίνονται καταλήψεις. Δεν έχω πολλά παραπάνω να προσφέρω στην κουβέντα. Άντε να ψελλίσω ότι θα ήταν μάλλον καλύτερο να συγκεντρώνονταν μαζικά οι πανεπιστημιακοί και να αποφάσιζαν από κοινού ότι δε θα εφαρμόσουν το νομοσχέδιο, ελπίζοντας σε ανάκληση λόγω μαζικής κατακραυγής. Υποθέτω ότι η κυβέρνηση δε θα ίδρωνε ιδιαίτερα, το να μη χρηματοδοτήσει για ένα χρόνο τα πανεπιστήμια γιατί τυπικά δεν πλήρωσαν τις προϋποθέσεις, θα ήταν καλό χαρτί για να τους επιστρέψουν στους πάγκους τους. Ακόμα κι έτσι, πιστεύω ότι είναι το κοντινότερο σε μια δραστική λύση που υπάρχει.
Από την πλευρά των φοιτητών, δεν ξέρω τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά ήμουν πάντα κατά της κατάληψης. Οπότε ακόμα κι αν είμαι κατά του νομοσχεδίου στα περισσότερά του σημεία, από όσο έχω καταλάβει, δεν είμαι και υπέρ της κατάληψης.
ikonoklast
02-10-2011, 04:41
Άντε να ψελλίσω ότι θα ήταν μάλλον καλύτερο να συγκεντρώνονταν μαζικά οι πανεπιστημιακοί και να αποφάσιζαν από κοινού ότι δε θα εφαρμόσουν το νομοσχέδιο, ελπίζοντας σε ανάκληση λόγω μαζικής κατακραυγής. Υποθέτω ότι η κυβέρνηση δε θα ίδρωνε ιδιαίτερα, το να μη χρηματοδοτήσει για ένα χρόνο τα πανεπιστήμια γιατί τυπικά δεν πλήρωσαν τις προϋποθέσεις, θα ήταν καλό χαρτί για να τους επιστρέψουν στους πάγκους τους. Ακόμα κι έτσι, πιστεύω ότι είναι το κοντινότερο σε μια δραστική λύση που υπάρχει.
Μα αυτά γίνονται ήδη, όπως τα λες, ως γνωστόν 17 στα 19 ιδρύματα δεν έχουν υπογεγραμμένη διαπιστωτική πράξη για τα συμβούλια που προβλέπει ο νόμος. Και η απάντηση του υπουργείου είναι κατά λέξη: «στον πούτσο μου σας γράφω». Αφ' ενός μην τρελαθούμε, είναι σαφές ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα χάνει οφίτσια και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο, αφ' ετέρου δεν μπορείς να περιμένεις από τους πανεπιστημιακούς να πέσει ο νόμος, δύο συνεννοήσεις γίνονται (πάνω ή κάτω από τα τραπέζια) και είναι όλοι απίκο, ξανά.
Στα φοιτητικά, κακά είναι τα ψέμματα, το πλαίσιο «κατάληψη μέχρις εσχάτων» (με τους εκφυλισμούς, τα φετιχ, τις αντιφάσεις του, τον κινηματισμό του, τον αριστερισμό του, με ό,τι μαλακία θες) υπάρχει γιατί δεν έχει βρεθεί κάτι συνολικά ανώτερο να το αντικαταστήσει. Θα ήταν εξαιρετικό αν η συζήτηση στα πανεπιστήμια γινόταν ΑΚΡΙΒΩΣ πάνω στις μορφές και στο περιεχόμενο του όποιου φοιτητικού κινήματος και η όλη κριτική που θα γινόταν στην ΕΑΑΚ και τις «άλλες δυνάμεις» να ήταν ριζοσπαστική. Η αλήθεια είναι όμως ότι στην άλλη μπάντα υπάρχει αφενός η μεταμφιεσμένη ΔΑΠ (με δορυφόρους τα απανταχού βλαμμένα/τσιράκια) των «ανοιχτών σχολών» και στη μέση υπάρχει και ένας αρκετός κόσμος που ούτε με το κίνημα είναι, ούτε οι κακοί τον πείθουν, παρακολουθεί αμέτοχος της εξελίξεις. Με άλλο λόγια μια ψοφοδεής κατάσταση συνολικά. Μέσα στην οποία λογικό είναι να βυθίζεται οποιαδήποτε ουσιώδης προσπάθεια για κουβέντα για να επιπλεύσουν οι Η. και οι farfar και να λένε τα γνωστά και κουρασμένα απ' το θεό, παντού αυτά ακούω. Δε γίνεται έτσι όμως, αν είναι το συνελεύσεις-καταλήψεις-συντονιστικά μια φορά διαλυτική κατάσταση τότε αυτό είναι δεκαπέντε.
Αφ' ενός μην τρελαθούμε, είναι σαφές ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα χάνει οφίτσια και αντιδρά με αυτόν τον τρόπο
και δεν σ αρέσει αυτό? καταχρώνται κάθε εξουσία χωρίς να τους νοιάζει απολύτως τπτ (από το απλό: δεν κάνω τη δουλεια μου ή το παππους μπαμπάς γιος καθηγητές στην ιδια σχολη-τρελό ταλέντο όλη η φαμίλια, ο αρχιπασποδαπιτης που γίνεται διδάκτορας η μεταπτυχιακός στο έτσι, μέχρι την κατασπατάληση δημοσιου χρήματος βλ παντειος με φεραρι)
σαφώς δεν λέω ότι ο νομος θα τα καταργήσει όλα αυτά. ούτε όμως και η κατάληψη.
διευκρίνιση : δεν είμαι φυτό όσο περίεργο κ αν σ φαίνεται και λολ δεν είμαι δαπ . η σχολη μου δαπιτοκρατειται και απ το πρώτο έτος δεν δυσκολεύεσαι να σιχαθείς τ αγοράκια με τα γκαντ κ τ πουκαμισα ή τη χοντρή σαπιογκομενα με την ελ βι παραμάσχαλα. απλώς δεν γουστάρω κατάληψη. δεν πιστεύω ότι κερδίζεις κάτι.
αν με πείσεις ότι έτσι θα βελτιωθεί το ελληνικο πανεπιστήμιο έστω και για τς επόμενες γενιες κ όχι για μένα μαζι σου να χάσω 5 εξάμηνα.αλλα δεν το πιστεύω διάβολε.
το δες τι κάνουν έξω σου φαίνεται παρωχημένο κ βαρετό? θεωρώ ότι οι παρατάξεις είναι μερος αυτού προβλήματος. στην πλειονότητα δεν εκφράζουν μια ουσιαστική αγνη πολιτικη σκέψη. διαφωνείς μ ένα όργανο εκλεγμένο από φοιτητές για τη διασφαλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους?των φοιτητών ως φοιτητών μεσα στο πανεπιστήμιο. με ενιαίο ψηφοδέλτιο?
ο πολιτικος λόγος στα πανεπιστήμια δεν καταργείται έτσι. οπου υπάρχει σκέψη υπάρχει κ αυτός. αν θέλω ν αλλάξω τον σάπιο κόσμο και πιστεύω ότι αυτό γίνεται μεσα από τη βουλή, το σύστημα κ ότι άλλο θεωρείται νόμιμο μπορώ να γραφτώ σε μια κομματική νεολαία. φτιάξε μια αν σιχαίνεσαι τις λοιπές. ονόμασε την φοιτητική ομάδα αν το κομματική νεολαία σ αηδιάζει. αλλα όχι εντός του πανεπιστημιου. ας συνεχίσει ο κνίτης να ναι κνίτης. θέλει κομμουνισμο και καλα κάνει. χρειάζεται αυτό να περάσει και μεσα από το πανεπιστήμιο? κανεις δε θα του απαγορευσει να πουλάει ριζοσπάστη να ζυμώνει κόσμο και να κάνει διάλογο.
Agoraphobic_S.I.
02-10-2011, 14:18
Μαλάκα μου, μην ξεχάσεις να ψεκάσεις για τις κατσαρίδες στη σχολή σου.
Το "θράσος" γράφεται με ένα σίγμα. Επίσης όταν εκφράζεις τόσο κλισαρισμένες απόψεις νιώθεις καθόλου μαλάκας ή το 'χεις ξεπεράσει αυτό σημείο;
katwrimos
02-10-2011, 14:55
να του σκάσουνε και κάνα φράγκο παραπάνω οι γονείς να φύγει έξω (κορόιδο είναι να καθαρίζει 700 σα τους μαλάκες τους γνωστούς του; ) και να πάει κάπου να λαδώσει άντερο, να βολέψει κώλο, να βρει τη φάση του, να πιαστεί που λένε. Αυτός ο τύπος -σκέψου το λίγο- στην καλύτερη του, θα του κάτσει και θα γίνει ένα ακόμα αρχίδι αφεντικό, στην χειρότερη θα παραμείνει χατζηαβάτης (να σα τον Η.) θα γλείφει εσαεί εδω κι εκεί. To μόνο σίγουρο είναι οτι δε θα προσφέρει ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ, ΠΟΥΘΕΝΑ. Μια ζωή με πηλίκο μηδέν. Αυτός είναι ο ΜΑΛΑΚΑΣ.
Επειδή αναφέρθηκες σε εμένα, αν και δεν είναι δική σου δουλειά σου αναφέρω οτι δεν με στείλαν οι γονείς μου έξω και οτι απο τον τρίτο μήνα στη σουηδία είχα κανονική δουλειά (ενώ παράλληλα σπούδαζα σε σοβαρό πανεπιστήμιο ε). Επίσης τα "εφυγες στο εξωτερικο για να βολευτείς" βαλτα στον κώλο σου γιατι πρώτον δεν ξέρεις γιατί έφυγα και δευτερον και κυριότερον, ακομα και αν είχα φύγει για να βολευτώ δεν στο χρώσταγα ούτε σε εσένα ούτε σε κανέναν απο τα πηθικοηδή που λενε τετοιες μαλακίες να κάτσω εκει, τέτοιες μαλακίες τις κατατάσω στην ίδια κατηγορία με φασιστάκια που μου λένε οτι έχω κάποιο είδος χρέους προς την πατρίδα να κάτσω εκεί. Και πρόσεξε, δεν πάω να σου πω δικαιολογίες του στυλ "ε είναι μπουρδέλο τα ελληνικά πανεπιστήμια και εγώ που είμαι σοβαρός επιστήμον έφυγα στην ξενιτιά", απλώς ΔΗΛΩΝΩ οτι ακόμα κι αν το ΠΑΠΕΙ ήταν το ΜΙΤ πάλι θα εφευγα γιατι Α. βαρέθηκα να ζώ ανάμεσα σε ζωα που νομίζουν οτι χρωστάω allegiance στην ιδεολογία τους και Β. γιατι είναι δικαίωμα μου να φύγω αμα γουστάρω, got a problem with that?
Αυτός φταίει
Εχμ, ακόμα και αν ίσχυαν οι γελοίες κατηγορίες σου, παλι υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι να πείσεις οτι "αυτός φταίει". Δηλαδή πραγματικά, θελει πολύ μαλακία στο κεφάλι για να καταλήξεις οτι για τα χάλια στα ελληνικά πανεπιστήμια δεν φταινε αυτοί που είναι εκεί αλλα αυτοί που ζουνε στο εξωτερικό εδω και 9+ χρόνια.
ikonoklast
02-10-2011, 18:10
wtf, δεν αναφέρθηκα καθόλου σε σένα, εσένα σ'αγαπάω.
Πάνω σ'αυτό ήταν το ποστ μου:
Είναι προφανές -όχι μόνο από το παραπάνω- πως η αντίληψη σου περί ζωής, πραγμάτων, γηαέραςνερόφωτιά είναι 11χρονου που μόλις άρχισε να αυνανίζεται, αλλά ρε Η.λιθιε δεν είναι απαραίτητο να δουλεύει κανείς για να κατανοήσει τι παίζει εκεί έξω. Περιστασιακές δουλείες λίγο πολύ όλοι έχουν κάνει, γονείς που τρώνε σκατά όλοι έχουν, παππούδες γιαγιάδες με μειωμένες συντάξεις κτλ. Βέβαια εσύ έχεις φτάσει στο άλλο άκρο, να προσκυνάς.. Λες και πρέπει να έχει κανείς ένα κάποιο εισόδημα για να σκεφτεί, μιλήσει, αντιδράσει. Βόλεψες κάπου την κωλάρα σου και τώρα μετατρέπεσαι σε φασιστοειδές. Και έπειτα όλο χαρά τη σαπίλα σου και την πλήρη ανικανότητα σου προς οτιδήποτε ανατρεπτικό για κάτι καλύτερο τα βάφτισες "αξιοπρεπή ζωή".
Έχεις συμμετάσχει ποτέ σε οτιδήποτε συλλογικό? Νομίζεις ότι ο καθένας που κλείνει τη σχολή πηγαίνει όλο χαρά να απλώσει χέρι για χαρτζιλίκι στο μπαμπά και τη μαμά? Ξέρεις τι είναι κατάληψη? Τι σόι κολλήματα και ψυχολογικά έχεις? Σε πιέζει το κοινωνικό σου περιβάλλον?
Αναμασάς απόψεις που παίζουν εδώ και εκεί στη τν -με το κατάλληλο λεξιλόγιο πάντα- για να είσαι θεαματικός και εριστικός. Για ποια αξιοπρέπεια μιλάς ρε καθυστερημένε, που το μόνο που βγάζεις είναι μιζέρια και παθητικότητα.
Σοβαρά τώρα, τι ανόητο ποστ είναι αυτό. Πέρα από το πόσο μαλάκας είσαι. Μούχλα.
Όλα τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά οπότε δε περιμένω απάντηση.
Βλέπω μετά λύπης ότι το μέγιστο που μπορούν να κάνουν ορισμένα παιδάκια σε θέματα στα οποία δεν τους επιτρέπει η νοητική τους στάθμη να απαντήσουν ή/και να συζητήσουν με points, τραβάν 4-5 random προσβολές, διατυπωμένες ως ρητορικά ερωτήματα μάλιστα μπας και βγουν από πάνω, λες και υπάρχει αυτή η ανάγκη, λολ.
Το αν λοιπόν έχω γίνει φασισταριό έχοντας βολέψει κάπου την κωλάρα μου, παρότι είμαι επί του παρόντος άνεργος, το αν έχω συμμετάσχει ή όχι σε οτιδήποτε συλλογικό, παρόλο που έκανα κατάληψη 2 μήνες (και ενδιάμεσους μήνες εξαμήνου, όχι ΑυγουστοΣεπτέμβρηδες), με ένα κοινό πλαίσιο όλων τα παρατάξεων όμως το οποίο ψηφιζόταν με 100%, και τέλος το αν έχω κολλήματα ψυχολογικά και καταπιεσμένο κοινωνικό περιβάλλον παρόλο που συζητώ χωρίς να προσβάλλω ενώ άλλοι το κάνουν, guess what: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.
Το πραγματικό μας θέμα ή τουλάχιστον αυτό το οποίο έχει ουσία για μένα είναι το κατά πόσον πλέον με την γνωστή μορφή τους οι καταλήψεις είναι αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης, το κατά πόσον είναι μέσο επιτυχίας στόχων και σκοπών και όχι μία φοιτητικού τύπου γενική απεργία απλά για να κάτσουμε σπίτια μας, να χαλαρώσουμε λίγο, ε κι άμα κινδυνεύσουμε σε κάτι το διαλάμε ρε παιδί μου, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και το πιο ανησυχητικό το κατά πόσο έχουν ριζώσει αυτές οι αντιλήψεις στα μυαλά ορισμένων που χαρακτήρισα συμβασιούχους, σε σημείο μάλιστα που άνετα απαξιώνουν, καθυβρίζουν αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις επιτίθενται φυσικά σε αυτούς που απλά έχουν διαφορετικές προσωπικές επιδιώξεις. Προφανώς όμως οι της_παναγιάς_τα_μάτια φοιτητες αυτού του κράτους δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία (φαίνεται άλλωστε και από το ύφος τους) αλλά αγωνίζονται για το ευαγές μέλλον της κοινωνίας μας, λολ.
Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι από την άλλη ότι οι φοιτητές με τα χαρακτηριστικά της ηλικίας αλλά και της ποιότητάς τους πρέπει να σταματήσουν να αγωνίζονται για ότι θεωρούν δίκαιο. FFS, αν σταματήσουν κι αυτοί τότε τον ήπιαμε συνολικά σαν κοινωνία. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί άρδην ο τρόπος αντίδρασης και κατ' αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι μόνο καλό θα κάνει το σκέλος του νόμου που καταργεί τις φοιτητικές παρατάξεις (εφόσον φυσικά τηρηθεί και στην πράξη γιατί οσμίζομαι πως δεν.).
Saloth, παρόλο που είχα πρόταση, όχι δεν διατέλεσα ποτέ υποψήφιος διδάκτορας. Και ναι η γενίκευση γίνεται αλλά όποιον και να ρωτήσεις, από οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα αν ισχύει κάτι τέτοιο (και ΕΙΔΙΚΑ αν αυτός έχει διατελέσει φοιτητής) θα σου πει το ίδιο (ότι δηλαδή οι καταλήψεις υποκινούνται σε μεγαλύτερο βαθμό από συμβασιούχους). Κοινώς είναι αν όχι αντικειμενικό γεγονός, κάτι πολύ κοντά σε αυτό ακόμα κι αν δεν σου αρέσει αυτό.
Phantom Duck
02-10-2011, 18:26
τι είναι το ενδιάμερες εξάμηνο;
asimoulis
02-10-2011, 18:30
Το πραγματικό μας θέμα ή τουλάχιστον αυτό το οποίο έχει ουσία για μένα είναι το κατά πόσον πλέον με την γνωστή μορφή τους οι καταλήψεις είναι αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης
δεν μπορώ να πω για τώρα, διότι δεν ξέρω αν ξηλώνεται αυτός ο νόμος για πολλούς πολλούς λόγους. το 2006 όμως ακυρώθηκε-αναβλήθηκε όπως θέλετε η ψήφιση του νόμου πλαισίου και το 2007 δεν άλλαξε το σύνταγμα (πέρασε μόνο ο νόμος που είχε αποκρουστεί το 2006). μια χαρά είναι οι καταλήψεις. απλά έχουν ένα Α κόστος. σπάνε αρχίδια φοιτητών οικογενειών κλπ κλπ. πολλοί δεν το καταλαβαίνουν εγώ τώρα που ήθελα πολύ να δώσω το κατάλαβα (στην τελική δεν χάθηκε η εξεταστική). οπότε πρέπει να έχουν σαφή προοπτική. αλλιώς τι; καταλήγουμε να υπάρχει εμφυλιακό κλίμα, αγανάκτηση και μίσος μεταξύ των φοιτητών. εγώ δεν μπορώ να το συμμεριστώ αυτό και πιστεύω πολύς κόσμος.
Στράτο, είδα λίγο το θρεντ και μπορώ να πώ πως λες μαλακίες, και βγάζεις τζάμπα χολή απέναντι σε άτομα. Φιλικά και εξηγούμαι.
Δεν μπορείς να υποτιμάς κάποιους ανθρώπους, τους αγώνες τους, την προσπάθεια τους για καλύτερη ή έστω ανεκτή παιδεία.
Δεν μπορείς να τους θεωρείς ώς "εν δυνάμει 16ετής φοιτητές σχολών", προσβάλλωντας την νοημοσύνη τους.
Δεν μπορείς να απαξιώνεις κάτι και κάποιους, που προσπαθούν για κάτι καλύτερο, και όχι για να λουφάρουν, όχι να το παίξουν τζάμπα επανάσταση, όχι για να το παίξουν φοιτητοπατέρες.
Μάντεψε: Είτε τώρα, είτε σε 3 χρόνια να τελειώσεις μία σχολή, πάλι τα ίδια σκατά θα φάς στην αγορά εργασίας (στην Ελλάδα).
Και ξαναμάντεψε: Πολλοί (όπως ήμουν και εγώ, και εσύ), δουλεύαμε παράλληλα με την σχολή μας. Κάποιοι δεν έχουν ούτε τις ίδιες δυνάμεις, ούτε όλες οι σχολές έχουν τον ίδιο βαθμό ευκολίας, ώστε να τις βγάλεις στα χρόνια τους ενώ παράλληλα δουλεύειες
Γενικά, μην μαλακίζεσαι απλά για να προκαλείς.
ΥΓ- Σαφώς, από την προσπάθεια τρώνε άκυρο επαγγελματίες φοιτητές, που την έχουν δεί την φάση κατευθυνόμενη.
Ρε μαλάκα την παλεύεις? Εγώ προκαλώ? Τράβα ξαναδιάβασε τι γράφω ακριβώς γιατί ότιναναι λες, αμφιβάλλω αν κοίταγες μία στις 3 γραμμές καθόσο διάβαζες τα ποστ μου.
Ο ikοnoklast, ο kalki και όλοι οι υπόλοιποι αιώνιοι συμβασιούχοι φοιτητές που προσφέρουνε ή έχουνε τα φόντα να τα λένε όλα αυτά. Ε γελάει ο κόσμος.
Απάντησα νομίζω.
πολυ μ'αρεσει να με αναφερουν οι Η. αυτου του κοσμου ως συμβασιουχο φοιτητη αοριστου χρονου
rat_poison
03-10-2011, 02:55
H. πάντως εγώ που έχω φάει 9 σκατοχρόνια στο πολυτεχνείο κι έχω μείνει με τη διπλωματική μόνο δεν ψήνομαι ρε φίλε αντί για πτυχίο να πάρω μονάδες. Θες να μου δώσεις εσύ τα επαγγελματικά σου δικαιώματα και να πάρεις τις μονάδες;
Κι άάάάάάάμα πετύχουμε το αίτημα για 1 πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, χωρείς αει τει ιεκ κεκ σεκ μεκ πεκ τεκ εσύ κράτα το κωλόχαρτο από το τει ζαμπονοκοπτικής στην κωλοπετεινίτσα σου
Δηλαδή κι εγώ το ίδιο παρτάκιας με σένα είμαι, αλλά εμένα μου κόβει
μαλάκα
stam and the witches
03-10-2011, 05:29
Μπαίνεις 10ο έτος; Αυτά είναι, νοιώθω ήδη καλύτερα.
H. πάντως εγώ που έχω φάει 9 σκατοχρόνια στο πολυτεχνείο κι έχω μείνει με τη διπλωματική μόνο δεν ψήνομαι ρε φίλε αντί για πτυχίο να πάρω μονάδες. Θες να μου δώσεις εσύ τα επαγγελματικά σου δικαιώματα και να πάρεις τις μονάδες;
Κι άάάάάάάμα πετύχουμε το αίτημα για 1 πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, χωρείς αει τει ιεκ κεκ σεκ μεκ πεκ τεκ εσύ κράτα το κωλόχαρτο από το τει ζαμπονοκοπτικής στην κωλοπετεινίτσα σου
το εξηγείς λίγο? δεν θα πάρεις πτυχίο αλλα μονάδες? ρωτάω σοβαρά
οριστε ποιοι τυποι ψηφιζουν αντικαταληψη.
οι πιστωτικες μοναδες αντικαθιστουν ουσιαστικα και πρακτικα το πτυχιο.ο τιτλος σου πλεον θα καθοριζεται απο το παραρτημα πτυχιου.
καθε μαθημα(με τις επιταγες της ευρωπαικης ενωσης) με το συστημα ECTS σου δινει καποιες πιστωτικες μοναδες οταν το περασεις.εφ'οσον συγκεντρωσεις τον απαιτουμενο αριθμο μοναδων που οριζεται σε καθε τμημα ειναι σαν να εχεις παρει πτυχιο.πχ ενα μαθημα κοινωνιολογιας θα σου δινει λιγοτερες μοναδες απο ενα μαθημα ρευστομηχανικης στα πολυτεχνεια.πρακτικα αυτο σημαινει οτι καποιος μπορει να παρει πτυχιο χωρις να εχει περασει ολα τα μαθηματα που επρεπε,οπως ισχυουν στα προγραμματα σπουδων μεχρι τωρα,παρα μονο περνωντας τα μαθηματα που του δινουν περισσοτερες πιστωτικες μοναδες.
για τη συνδεση του παραρτηματος πτυχιου με την αγορα εργασιας ας τα εξηγησει καποιος αλλος γτ ειναι πρωι και βαριεμαι
Harbinger of Death
03-10-2011, 09:30
Τι σημαίνει που έπρεπε μωρέ. Προφανώς τα μαθηματικά θα γίνουν έτσι ώστε να πρέπει να περάσεις τα μαθήματα που "πρέπει" για να πάρεις πτυχίο. Αν ένα μάθημα "αξίζει" παραπάνω για το πτυχίο θα έχει παραπάνω μονάδες κ.ο.κ. Μη μου πεις ότι είναι αδυναμία του συστήματος αυτό, αν η απόδοση μονάδων γίνει με ηλίθιο τρόπο και καταστεί δυνατό αυτό που περιγράφεις.
Απλά μη δαιμονοποιείς κάθε λέξη επειδή υπάρχει στο νέο νομοσχέδιο.
οι πιστωτικες μοναδες αντικαθιστουν ουσιαστικα και πρακτικα το πτυχιο.ο τιτλος σου πλεον θα καθοριζεται απο το παραρτημα πτυχιου.
καθε μαθημα(με τις επιταγες της ευρωπαικης ενωσης) με το συστημα ECTS σου δινει καποιες πιστωτικες μοναδες οταν το περασεις.εφ'οσον συγκεντρωσεις τον απαιτουμενο αριθμο μοναδων που οριζεται σε καθε τμημα ειναι σαν να εχεις παρει πτυχιο.πχ ενα μαθημα κοινωνιολογιας θα σου δινει λιγοτερες μοναδες απο ενα μαθημα ρευστομηχανικης στα πολυτεχνεια.πρακτικα αυτο σημαινει οτι καποιος μπορει να παρει πτυχιο χωρις να εχει περασει ολα τα μαθηματα που επρεπε,οπως ισχυουν στα προγραμματα σπουδων μεχρι τωρα,παρα μονο περνωντας τα μαθηματα που του δινουν περισσοτερες πιστωτικες μοναδες.
Το ECTS δεν εμποδίζει την ύπαρξη μαθημάτων κορμού (υποχρεωτικά μαθήματα για λήψη πτυχίου), ούτε την ομαδοποίηση μαθημάτων σε modules και την ύπαρξη αντίστοιχων υποχρεώσεων. Γενικά το παράδειγμα σου δεν στέκει, παρά μόνο στην περίπτωση που πάρει την ρευστομηχανική ως ελεύθερο μάθημα - αυτό όμως ήδη γινόταν στις περισσότερες σχολές που επιτρέπουν ελεύθερα μαθήματα από άλλες σχολές/τμήματα.
rat_poison
03-10-2011, 10:43
To πρόβλημα με το ECTS είναι για μένα κυρίαρχα το ότι τι σκατά πάει να πει "μονάδες γνώσης". Δηλαδή στο δικό μας τμήμα κάποιος ανάλογα με τον τομέα που θα πάρει (είναι κάτι σαν ειδίκευση και μπαίνει στη μέση των σπουδών) έχει πτυχίο με διαφορετικές πιστωτικές μονάδες. Με άλλα λόγια, αν πάρεις ενέργεια έχεις πιο αρχιδάτο πτυχίο. Αυτό δημιουργεί στρεβλώσεις όσον αφορά τα κριτήρια επιλογής μαθημάτων (εμμέσως την ακαδημαϊκή ελευθερία αφού τα trendy μαθήματα τα ενισχύουμε με μονάδες), την πρόσβασή σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και στην αγορά εργασίας. Εκτός αυτού, το πτυχίο δε θα είναι ο μοναδικός εγγυητής επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά μαζί με τα κιλά γνώσης που αντιπροσωπεύουν τα ECTS, θα έχεις έναν "ατομικό φάκελο προσόντων" όπου θα βρίσκεται η μουσική, η χαρτοκοπτική, τα σεμινάρια και οτιδήποτε άλλο ασχετοσχετικό με το αντικείμενό σου μπορείς να φανταστείς, πράγμα που θα καθορίζει και το μισθό σου εκτός από τη γαματοσύνη σου σαν εργαζόμενος. Α, και σ' αυτόν το φάκελο θα πρέπει να προσθέτεις πράγματα συνέχεια για να διατηρεί την αξία του, άρα θα πρέπει ο εργοδότης σου να σε στέλνει σε σεμινάρια. Αν έχεις ματζίρη εργοδότη ή αν είσαι αυτοαπασχολούμενος ή άνεργος και δεν έχεις να πληρώσεις τα σεμινάρια/μετεκπαιδεύσεις/workshop βέβαια παίρνεις τομπούλο, αλλά αυτό δε μας νοιάζει γενικά απ' ό,τι φαίνεται. Ούτε μας νοιάζει μάλλον που Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, πριν από 3-4 βδομάδες και η Γερμανία αλλά κ άλλες χώρες που δε θυμάμαι εγκατέλειψαν τη συνθήκη της Μπολόνια που ορίζει αυτά τα όμορφα μέτρα που πέρασε η Αννούλα με την κριτική ότι αυτές οι προδιαγραφές για την εκπαίδευση είναι απλά αποτυχημένες και συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση από τα φοιτητικά κινήματα εκεί.
Τι σημαίνει που έπρεπε μωρέ. Προφανώς τα μαθηματικά θα γίνουν έτσι ώστε να πρέπει να περάσεις τα μαθήματα που "πρέπει" για να πάρεις πτυχίο. Αν ένα μάθημα "αξίζει" παραπάνω για το πτυχίο θα έχει παραπάνω μονάδες κ.ο.κ. Μη μου πεις ότι είναι αδυναμία του συστήματος αυτό, αν η απόδοση μονάδων γίνει με ηλίθιο τρόπο και καταστεί δυνατό αυτό που περιγράφεις.
Απλά μη δαιμονοποιείς κάθε λέξη επειδή υπάρχει στο νέο νομοσχέδιο.
Για να μπορέσει να πετύχει ένα σύστημα σαν αυτό, όπως πετυχαίνει στο εξωτερικό, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποιες υποδομές. Αυτό σημαίνει σωστή ενημέρωση από την σχολή (λολ), εγκαταστάσεις που να μπορουν να υποστηρίξουν τον αριθμό των φοιτητών (λολ), αριθμός φοιτητών που να μην ξεπερνάει τις δυνατότητες της σχολής (λολ), *σωστή* αξιολόγηση των καθηγητών ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα που υπάρχουν τώρα και πολλά,πολλά, πολλά άλλα.
Γενικά για να εφαρμόσεις ένα σύστημα θα πρέπει να ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου και τι μπορεί να κάνει αυτό. Εδώ πέρα δεν ξέρουν τι κάνουν με το λύκειο που ναι μεν πιο σημαντική ως εκπαίδευση, αλλά πιο απλό ως σύστημα και κάθε χρόνο (ή κάθε 2 χρόνια) παίζουν μπάλα με τα μαθήματα που είναι να δωθούν πανελλήνιες. Θα μπορέσουν να καταλάβουν τι γίνεται στην 3οβαθμια που σχεδόν το κάθε ιδρυμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες?
Deggial, αυτό που λες προυποθέτει ωριμότητα φοιτητών. Δεν μου φαίνεται ότι ούτε οι μισοί από τους πρωτοετής φοιτητές μπορούν να κάνουν τέτοιες επιλογές. Και σε αυτό φταίει και η δευτεροβαθμια (που έχει απαξιωθεί πλήρως και δεν μπορεί να κάνει την δουλειά της ακόμα και να θέλει), αλλά και η τριτοβάθμια που δεν μπορεί να καθοδηγήσει σωστά.
Και πες ότι μπαίνεις τελικά στην σχολή θετικών επιστημών στο ΕΚΠΑ και παρακολουθείς το προπαρασκευαστικό έτος. Μου λες τι σχέση έχουν τα μαθηματικά του μαθηματικού, του φυσικού, του χημικού, του βιολογικού, της πληροφορικής σε επίπεδο αλλά και κυρίως ως αντικείμενο?
metamelia3
03-10-2011, 11:27
Ούτε μας νοιάζει μάλλον που Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, πριν από 3-4 βδομάδες και η Γερμανία αλλά κ άλλες χώρες που δε θυμάμαι εγκατέλειψαν τη συνθήκη της Μπολόνια που ορίζει αυτά τα όμορφα μέτρα που πέρασε η Αννούλα με την κριτική ότι αυτές οι προδιαγραφές για την εκπαίδευση είναι απλά αποτυχημένες και συνάντησαν τη σθεναρή αντίσταση από τα φοιτητικά κινήματα εκεί.
ε;
λινκ;
freak brother
03-10-2011, 11:37
στην αγγλια με βαθμολογια 3 ετους 64% και με βαση το 35% με κοψαν στο τριτο ετος για 1 ects δλδ ειχα 21 αντι για 20 για να δωσω διπλωματικη... για κατι μαθηματα που επειδη ειχα καλους βαθμους βαριομουν να παω να τα δωσω... σκεπτομενος ελληνικα... fmpastl. ects και μαλακιες.
VidnaObmana
03-10-2011, 14:25
Αντιστοιχηση με credits υπαρχει ηδη, και με ενιαιο πτυχιο. Πχ το πτυχιο πολυτεχνειου αντιστοιχει σε 300 credits
SpiritCrusher
03-10-2011, 14:47
για τη συνδεση του παραρτηματος πτυχιου με την αγορα εργασιας ας τα εξηγησει καποιος αλλος γτ ειναι πρωι και βαριεμαι
Χμ αυτό δεν ισχύει ήδη;
Εμείς από το 2002 με ECTS δουλεύουμε, απλά πχ. πρέπει
α) Να περάσεις 26 υποχρεωτικά μαθήματα για να πάρεις πτυχίο
β) τα οποία 26 περιλαμβάνουν 10 ειδικότητας που χρειάζεσαι για πρακτική άσκηση
Από εκει και μετά κάποια μαθήματα δίνουν και ένα χαρτί σε φάση σεμινάριο-πτυχίο ότι το παρακολούθησες (1-2 επιλογής να είναι), αλλά πέρα από εργαστήρια που πιστοποιούν τη χρήση υπολογιστών και την κατεύθυνση που διάλεγεις στο τέλος, δεν αναφέρονται και πολύ και δεν σε διαφοροποιεί ιδιαίτερα από τον άλλο πτυχιούχο.
asimoulis
03-10-2011, 15:20
άκουσα ότι αν κάποιος π.χ. τελειώνει το καλοκαίρι του '12 το πολυτεχνείο θα αναγνωρίζεται το πτυχίο του σαν 3ετές bachelor ισχύει ή μούφα; στην πληροφορική πάντως που είναι κλασσικό τετραετές έτσι κι αλλιώς όλη η δύση διαβάζει το πτυχίο σαν bachelor.
Marillion
03-10-2011, 15:24
δεν νομίζω να ισχύσει κάτι τετοιο. εφόσον τα ects που συγκέντρωσες στο πενταετές πολυτεχνείο είναι περισσότερα απ'το τριετές bachelor (180 κάτα μ.ο.) με ποια λογική να κάνουν κάτι τέτοιο; αντιθέτως είναι σαν τριετές bachelor με master.
asimoulis
03-10-2011, 15:57
δηλαδή κάποιος που τελειώνει 4ετή σχολή εδώ έχει περισσότερα ects από την αντίστοιχη 3ετή στην αγγλία; δώστε ects στο λαό και τέτοια;
Marillion
03-10-2011, 16:31
κοιτα εξω δεν ειναι τόσο τετριμμένα τα προγράμματα σπουδών και υπάρχουν διάφοροι κλάδοι ειδικά στον τομέα της πληροφορικής. τώρα ναι, αν το μέσο computer science εξω σου δινει 180 ects και το εγχώριο 240 ή και 300 προφανώς και είσαι πιο πάνω, διεκδικείς ευκολότερα μεταπτυχιακό (που συνήθως ζητάνε συγκεκριμένα ects σε καποιο τομέα του αντικειμένου σου), καλύτερη θέση κτλ. θεωρητικά πάντα
VidnaObmana
03-10-2011, 16:53
@ saloth sar, παντως απο σχολες πολυτεχνειου ξερω αρκετες περιπτωσεις που εκαναν/κανουν διδακτορικο απευθειας σε ευρωπη ή αμερικη.
Για τη Γεωπονικη οντως ισχυει αυτο που λες,θελουν πρωτα μεταπτυχιακο για να μπορεις να κανεις διδακτορικο
VidnaObmana
03-10-2011, 18:53
Ναι καταλαβαινω τι λες. Παντως διδακτορικο εξω ειναι καλη φαση γιατι πληρωνεσαι αξιοπρεπως, σε αντιθεση με εδω που ειτε δεν πληρωνεσαι καθολου (πολυ συχνο) ειτε παιρνεις κανα 500ευρω το μηνα
To πρόβλημα με το ECTS είναι για μένα κυρίαρχα το ότι τι σκατά πάει να πει "μονάδες γνώσης". Δηλαδή στο δικό μας τμήμα κάποιος ανάλογα με τον τομέα που θα πάρει (είναι κάτι σαν ειδίκευση και μπαίνει στη μέση των σπουδών) έχει πτυχίο με διαφορετικές πιστωτικές μονάδες.
Δε γνωρίζω τι ισχύει στο τμήμα σου, κανονικά ωστόσο ένα έτος full-time φοίτησης αντιστοιχεί σε 60 μονάδες και δεν θα έπρεπε να υπάρχει διάκριση ανά τομέα (εκτός αν κάποιοι τομείς απευθύνονται συγκεκριμένα σε part-time φοίτηση ή κάτι), δηλ. θα έπρεπε να απαιτείται ο φοιτητής να συμπληρώνει 30 credits per term. Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ πτυχίων πέρα από αυτή που ήδη υπάρχει, την χρονική διάρκεια της φοίτησης.
Όσον αφορά την Μπολόνια, πράγματι σιγά σιγά εγκαταλείπεται στην Ευρώπη η τριετής φοίτηση που αποδείχθηκε μεγάλο πρόβλημα, καθώς το Bachelor δεν έχει καμία αξία ως τίτλος σπουδών στην αγορά εργασίας της Ευρώπης. Η αναγνώριση τριετών σπουδών από το νέο νομοσχέδιο είναι εντελώς άστοχη και άκαιρη κίνηση.
tsimpouklano
03-10-2011, 22:10
Μπαίνω σφίνα και λέω ότι η σχολή παρέμεινε ανοιχτή (χημ.μηχ.απθ.) με τα εξής αποτελέσματα:
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 133
Κοινό πλαίσιο κατάληψης: 83
ΠΚΣ: 6
Λευκά: 15 (or something)
Γενικά, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ, δεν νιώθουν τα άτομα, ακόμα και τους πρωτοετείς (τους τωρινούς) τους πήρανε μαζί τους και τα μαλακισμένα το ρίχναν στη ΔΑΠ. Πόσο ακόμα πρέπει να ανοίξει η τρύπα μας, των γονιών μας και όλων για να καταλάβουν ότι κάτι παει στραβά και εχει γαμηθεί το σύμπαν; Φόλα ρε γαμήδια.
πολ μηχ απθ: ανεξάρτητοι+δαπ +51 με σταθερό μότο ''ανοιχτή σχολή-ανοιχτά μυαλά''.Η πασπ σε επίπεδα πκς με την κωλοτούμπα της
Katsaloupardos
03-10-2011, 22:19
Γενικά, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ, δεν νιώθουν τα άτομα, ακόμα και τους πρωτοετείς (τους τωρινούς) τους πήρανε μαζί τους και τα μαλακισμένα το ρίχναν στη ΔΑΠ.
το οποίο παίζει να είναι ότι πιο σιχαμερό μπορεί να κάνει κάποια παράταξη ή φοιτητές γενικά,ανεξάρτητα αν είναι υπερ ή κατά της κατάληψης
tsimpouklano
03-10-2011, 22:20
Άνοιξε;
Οι αρχιτέκτονες κλείσανε λέει.
Marillion
04-10-2011, 06:03
Όσον αφορά την Μπολόνια, πράγματι σιγά σιγά εγκαταλείπεται στην Ευρώπη η τριετής φοίτηση που αποδείχθηκε μεγάλο πρόβλημα, καθώς το Bachelor δεν έχει καμία αξία ως τίτλος σπουδών στην αγορά εργασίας της Ευρώπης. Η αναγνώριση τριετών σπουδών από το νέο νομοσχέδιο είναι εντελώς άστοχη και άκαιρη κίνηση.
Οχι αυτό δεν ισχύει. Και στο λεώ εγώ που ψάχνω τον τελευταίο καιρό για μεταπτυχιακό ή bachelor εξω και εχω δει και πανεπιστήμια σε τουλάχιστον πέντε χώρες και σε κάτι κωλοχώρια. Και δεν εγκαταλείπεται αλλά και έχει αξία ως τίτλος σπουδών. Απο που τα εβγαλες αυτά τα συμπεράσματα;
Επίσης bachelor δεν σημαίνει τριετής φοίτηση. Σημαίνει προπτυχιακό.
metamelia3
04-10-2011, 06:39
εχω 177 μοναδες ECTS και αλλα 11 μαθηματα μπροστα. ΔΩΣΕ, χαϊ φαϊβ~!
ναι και θεωρείς ότι δεν παίρνεις πτυχίο? το μάθημα σου αντί να χει διδακτικές μονάδες : 6 τα υποχρεωτικά 3 τα επιλογής για τη σχολη μου θα έχει ects. πάντα θα υπάρχουν συγκεκριμένα υποχρεωτικά-κορμού εννοείται και διαλέγεις μεταξύ των επιλογής. εμείς έχουμε ελεύθερης επιλογής και υποχρεωτικής με τα δευτερα να χουν περισσότερες διδακτικές μονάδες από τ πρώτα. απαιτείται ορισμένος αριθμός μαθημάτων για πτυχίο(τόσα υποχρεωτικά τόσα υποχρεωτικής επιλογής τόσα ελεύθερης). που βρίσκεις τη διαφορα συνεπώς? πέρα από το ότι το πτυχίο σου καθίσταται συγκρίσιμο και περισσότερο ισάξιο με αυτά του εξωτερικού? πως στο υποβαθμίζουν οι μονάδες?
KoiliaSamprela
04-10-2011, 14:59
μπαίνω απλά για να σου πω ρε φαρφαρ ότι δεν ξέρω τι γράφεις (ούτε και κανείς άλλο, μόνο τα μονόσειρα διαβάζω) αλλά όταν βλέπω ποστ σου μου έρχεται αυτό στο μυαλό
http://www.youtube.com/watch?v=KZEiLrFuKRM
etsi eksigeitai. gt metraga mutzes k den evgainan :p
KoiliaSamprela
04-10-2011, 15:15
etsi eksigeitai. gt metraga mutzes k den evgainan
δεν μουτζώνω πινκάρω σε θρεντς που δεν έχω άποψη :)
ikonoklast
05-10-2011, 00:25
Μόλις γύρισα από την μεγαλύτερη/ιστορικότερη συνέλευση στην εικοσάχρονη ιστορία του, στο ΑΠΑΡΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ. Πτυχίο ποτέ κλπ.
Γενικά, ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥΣ, δεν νιώθουν τα άτομα, ακόμα και τους πρωτοετείς (τους τωρινούς) τους πήρανε μαζί τους και τα μαλακισμένα το ρίχναν στη ΔΑΠ.
το οποίο παίζει να είναι ότι πιο σιχαμερό μπορεί να κάνει κάποια παράταξη ή φοιτητές γενικά,ανεξάρτητα αν είναι υπερ ή κατά της κατάληψης
Ναι μωρέ, μαλακία, να αφήσουμε να περάσουν 1-2 χρονάκια και μετά να τους εξηγήσουμε πόσο τον πίνουν από το νόμο που αντιπαλεύουμε τώρα.
σε συνελευση που ξεπερασε και το εκλογικο σωμα του συλλογου 500 ατομα ψηφισαν 6η εβδομαδα καταληψης και να χασουν το εξαμηνο.
ViPeRMaN
05-10-2011, 15:08
attila που αυτα;;
σε μας (ιατρικη απθ) εχει 2 βδομαδες που ανοιξε, παρολα αυτα δεν δωθηκαν μαθηματα, ΧΑΘΗΚΕ η εξεταστικη για ολους πλην επι πτυχιο (αυτοι που σπασαν τη καταληψη δλδ), αρχισε το εξαμηνο και οι πτυχιο καταφεραν να εξασφαλιζουν εξεταστικη 4 βδομαδων!
απο δευτερα εξεταστικοκαταθλιψη και παμε για πτυχιο φαση κι ετσι ...(κ εγω μαζι)
ον τοπικ: ECTS: 378 και 7 μαθηματα to go. :dfinger::dfinger::dfinger:
στο κοκκινο καστρο που αναφερεται ο ικονοκλαστ πιο πανω.
οσα χρονια σπουδαζω μετα την τεταρτη συνελευση υπηρχε συσπειρωση της αντικαταληψης και η καταληψη εσπαγε.
χτες συνελευση 1000 ατομων,η μεγαλυτερη ολων των εποχων,οι ανεξαρτητοι σιγουροι οτι κερδιζουν κτλ,κανονισμενο παρτυ σε κλαμπ μετα τη συνελευση.
ομως 500 ατομα να ψηφιζουν καταληψη,με τετοιο παλμο και τοση αποφασιστικοτητα δεν εχω ξαναδει ποτε.ποσο μαλλον σε συνελευση για 6η εβδομαδα καταληψης.
ιστορικη συνελευση-ιστορικη νικη
ikonoklast
05-10-2011, 15:44
Eδώ δηλαδή:
http://i.imgur.com/hJlz8.jpg
Χαχανίζω με μπαράζ βλαμμένων στην τελευταία σελίδα, ειδικά ο αττίλα που φαίνεται ότι εννοεί και κάθε λέξη αγγίζει θλιβερά όρια.
ikonoklast
05-10-2011, 15:51
Κι εγώ εννοώ κάθε λέξη: Σκάσε.
VidnaObmana
05-10-2011, 15:56
Μιλαμε για ιστορικη νικη.
Χαχανίζω με μπαράζ βλαμμένων στην τελευταία σελίδα, ειδικά ο αττίλα που φαίνεται ότι εννοεί και κάθε λέξη αγγίζει θλιβερά όρια.
εισαι καθυστερημενος μικροαστουλης και σε γραφω στις αρχιδαρες μου.θλιβεροι ειναι κατι τυποι σαν εσενα που ψηφιζουν δαπ για να μην χασουν την εξεταστικουλα τους.
εσυ κατσε λοιπον και στησε κωλο γτ εμεις εδω ειμαστε αποφασισμενοι.και χτες στη συνελευση και σημερα στην πορεια αυτο φανηκε με καθε τροπο.
εισαι καθυστερημενος μικροαστουλης και σε γραφω στις αρχιδαρες μου.θλιβεροι ειναι κατι τυποι σαν εσενα που ψηφιζουν δαπ για να μην χασουν την εξεταστικουλα τους.
εσυ κατσε λοιπον και στησε κωλο γτ εμεις εδω ειμαστε αποφασισμενοι.και χτες στη συνελευση και σημερα στην πορεια αυτο φανηκε με καθε τροπο.
Εγώ εντωμεταξύ ψηφίζω ΣΕΚ 6 'βδομάδες τώρα. Έχει πολλή πλάκα το πως αδυνατείς τελείως να το συλλάβεις αυτό :P
House Of Low Culture
05-10-2011, 16:07
sekites pou meta eginan sixamenoi pasokoi exoume dei pollous..
αδυνατω να καταλαβω πως ενω ψηφιζεις ΣΕΚ 6 εβδομαδες τωρα ερχεσαι εδω και κραζεις αυτους που κανουν το ιδιο με σενα.
διχασμενη προσωπικοτητα η αποτυχημενο τρολλαρισμα.
Ή απλά το θεωρώ σημαντικότερο/προτιμότερο απ' το να ψηφίσω ΔΑΠ/ανεξάρτητους ή τίποτα και ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΝΑ (και όχι οποιονδήποτε ΕΑΑΚίτη/καταληψιακό οπου/οποτεδήποτε) σε θεωρώ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ;
rage for order
05-10-2011, 16:13
τι έγινε στην πορεία;
Μαζί μ' εσένα και όλο το γελοίο σου πολιτικό περιεχόμενο, την παιδική ταξική σου ανάλυση και τα χυδαία τσίρκα τεστοστερόνης παντού και πάντα που συνήθως αποκορυφώνονται σε μια καρικατούρα πατριαρχικής οικογένειας όπως είναι μια φοιτητική συνέλευση. Α, και σε εκφράσεις τύπου "στήσε κώλο" σε μεταλλάδικα φόρουμς.
Καραγκιόζη.
rage for order
05-10-2011, 16:18
α και το να βλέπουμε πατριαρχία παντού έχει ξεπεραστεί πια.
ikonoklast
05-10-2011, 16:21
μια καρικατούρα πατριαρχικής οικογένειας όπως είναι μια φοιτητική συνέλευση.
Γελάω με τη νέα Dythor θεώρηση των πραγμάτων. Δώσε κι άλλες τέτοιες ατάκες πριν την επόμενη πολιτική σου φάση!
Ή απλά το θεωρώ σημαντικότερο/προτιμότερο απ' το να ψηφίσω ΔΑΠ/ανεξάρτητους ή τίποτα και ΕΙΔΙΚΑ ΕΣΕΝΑ (και όχι οποιονδήποτε ΕΑΑΚίτη/καταληψιακό οπου/οποτεδήποτε) σε θεωρώ ΠΑΝΙΒΛΑΚΑ;
οπως εγραψα και πιο πριν στα παπαρια μου τι με θεωρεις.η γνωμη σοβαρων ανθρωπων μετραει περισσοτερο.η συνεισφορα σου στο θρεντ δε διαφερει απο αυτη του Η. και του κατωριμου.
γραψε οτι θες δεν ξανασχολουμαι με θλιβερα υποταγμενα ανθρωποειδη
Γελάω με τη νέα Dythor θεώρηση των πραγμάτων. Δώσε κι άλλες τέτοιες ατάκες πριν την επόμενη πολιτική σου φάση!
Κανά μητριαρχικό φρέσκο μαπίδι θα σου δώσω αν με ξαναγγίξεις για χαζοχαρούμενες αντρικές χαιρετούρες οπουδήποτε, ηλίθιε.
ViPeRMaN
05-10-2011, 16:31
http://news247.gr/ellada/paideia/mploko_stis_eksetaseis_foithtwn_poy_xrwstoun_5_mathhmata.1398278.html
Απ οτι καταλαβαινουμε ο dythor περναει τη ζν φαση
ikonoklast
05-10-2011, 16:33
Κανά μητριαρχικό φρέσκο μαπίδι θα σου δώσω αν με ξαναγγίξεις για χαζοχαρούμενες αντρικές χαιρετούρες οπουδήποτε, ηλίθιε.
Θα μου κλάσεις μια μάντρα γεμάτη με τα ΑΝΤΡΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑ.
εδω σκοτωνουν κοσμο στο συνταγμα και ο ντιθορ καθεται στο σπιτακι του και μας ζαλιζει τ'αρχιδια για το πολιτικο μας περιεχομενο και την ταξικη μας αναλυση
katwrimos
05-10-2011, 22:11
οπως εγραψα και πιο πριν στα παπαρια μου τι με θεωρεις.η γνωμη σοβαρων ανθρωπων μετραει περισσοτερο.η συνεισφορα σου στο θρεντ δε διαφερει απο αυτη του Η. και του κατωριμου.
γραψε οτι θες δεν ξανασχολουμαι με θλιβερα υποταγμενα ανθρωποειδη
το ενδεχόμενο να είσαι απλά εδύ βλάκας το έχεις εξετάσει? Θέλω να πώ, το να πετάς μαρθαβουτσιές του στυλ "αμα-δεν-συμφωνεις-οτι-η-επανασταση-θα-γινει-συμφωνα-με-τα-γουστα-μου-εισαι-καταπτυστος-προδότης-πασοκος" είναι κάτι καταφανώς χαζό, απλά πράματα!
Απ οτι καταλαβαινουμε ο dythor περναει τη ζν φαση
Αρκεί να μην ακούει Low Bap.
freak brother
05-10-2011, 23:07
εδω σκοτωνουν κοσμο στο συνταγμα και ο ντιθορ καθεται στο σπιτακι του και μας ζαλιζει τ'αρχιδια για το πολιτικο μας περιεχομενο και την ταξικη μας αναλυση
εσυ ποσταρεις απο την γιαφκα?
rage for order
05-10-2011, 23:09
πάντως εγώ νόμιζα ότι έλεγε για κάποια πορεία στα χανιά.
Agoraphobic_S.I.
06-10-2011, 00:28
τελικά το σπρώξατε το φρικιό στους μπάτσους πριν την πορεία ή τσάμπα έσκουζε;
VidnaObmana
06-10-2011, 00:48
τελικά το σπρώξατε το φρικιό στους μπάτσους πριν την πορεία ή τσάμπα έσκουζε;
???
ikonoklast
06-10-2011, 00:48
Το στάνταρ ποστ του agoraphobic το βράδυ της απεργίας, το είχα παίξει πριν το ανοίξω. :touched:
εσυ ποσταρεις απο την γιαφκα?
οχι, ποσταρω απο το αη-φον μου χρησιμοποιωντας το ασυρματο της πλατειας συνταγματος.
δυστυχως πολλοι λογοι δε μου επιτρεπουν να βρισκομαι στην αθηνα.
asimoulis
06-10-2011, 05:20
q6am3bXvXZI
atom_smasher
06-10-2011, 16:29
το θεμα με τα ects δεν το πολυ καταλαβαινω, αν και στο μπουρδελο μας σιγουρα θα βρεθει η ακρη για πουστιες. Η διασταση που εδωσε ο ρατ ποιζον, νομιζω, με ανησυχει. Κατα τ αλλα δεν βρισκω κατι. Απο κει και περα στηριζω καταληψεις.
VidnaObmana
07-10-2011, 01:15
Ανοιξαμε κ μεις σημερα, 350 οι ανεξαρτητοι (με στηριξη ΔΑΠ που απεσυρε το πλαισιο της και στηριξε ανεξαρτητο...), 265 οι ΣΕΚ ημασταν οπως σε καθε συνελευση πανω κατω
Αντιγραφω ποστ μου απο το φορουμ τη σχολης μου
Λοιπον σχολιασμος της σημερινης συνελευσης μιας και ειχα να ψηφισω σε συνευλεση απο πριν το καλοκαιρι ....
Κλασσικη περιπτωση double standards και υποκρισιας φοιτητων του ανεξαρτητου ! Οσο και αν ξινιζω με random ειρωνικα χειροκροτηματα ΕΑΑΚτων(οχι ολα αλλα στην πλειοψηγια τους),με ακυρα συνθηματα,με random φωνες και λαικισμους και ειρωνειες και ψευτομαγκιες-καγκουριες στο τελος, οι ανεξαρτητοι δειξαν οτι δεν ειναι και καλυτεροι. Δυστυχως καθε φορα που παταω σε συνευλεση χανω την ελπιδα μου στο ανθρωπινο ειδος και παω βηματα πιο κοντα στο να γινω μισανθρωπος - αν και απεχω πολυ.
Ο σχιζοειδης βλαμμενος(κατ'ευφημισμο) ανεξαρτητος(???!?!) που ελεγε "ξανα ξανα" στην καταμετρηση , απο τη στιγμη που ΟΛΟΙ οι καταμετρητες (τσιχριτζης,εαακ,κλπ) ειχαν συμφωνησει στο νουμερο, τι ανιατι περιπτωση ειναι ??? Ελα χριστε και παναγια και ελα μουνι στον τοπο σου .... !
Επισης ο ανεξαρτητος λεει οτι απευθυνεται σε φοιτητες και αποστασιοποιειται απο παραταξεις ,και οταν του φωναξα "γιατι τοτε δεν λες οτι δεν θες στηριξη απο ΔΑΠ" μου απαντησε "περιμενε φιλε να μιλησω" και φυσικα δεν απαντησε , μου εβγαλε τραγικοτητα. Προσοχη, δεν ειπα να αποσυρει το πλαισιο του,απλα να ΔΗΛΩΣΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ οτι δεν γουσταρει στηριξη απο ΔΑΠ. Απλα πραγματα, οποιος δεν τα αντιλαμβανεται δεν ξερω πως να τον χαρακτηρισω.
Ακομα με χαλασε η ποδοσφαιρικη νοοτροπια, ανεξαρτητος(????) απευθυνθηκε στα ΕΕΑΚ "μαθε να χανεις" λες και μιλαμε για παρτιδα ταβλι η για ποδοσφαιρο ΠΑΟΚΑΡΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (αθηνα καργιολα ο ΠΑΟΚ πανω απολα).
Τα συνθηματα στο τελος απο τους ΕΑΑΚιτες εντελως ακυρα (ο τεμπονερας ζει - ναι και ο παππους μου τον βλεπω στα ονειρα μου) και γενικα λαικισμος και πηξιμο στη μαλακια.
Να δουμε και τι θα καταφερει ο τσιχρι-ετσι με την εξεταστικη, θα δωσουν ολοι ή μονο οσοι εχουν συμπληρωσει >Ν ετη?
Τελος δεν μπορω να μη σχολιασω τη διαλεκτικη της ΔΑΠ "να γινει κατι μαζικοτερο,πιο μαζικο κ αποτελεσματικο το κινημα"! Ρε δουλευομαστε μεταξυ μας?Ρε τσιπα ουτε καν μηδεν, υπο το μηδεν ?!! Γαμω την πουτανα μου με τι ανθρωπους πρεπει να συμβιωσουμε...
Και τελος τελος, η σταση της ΠΚΣ αντι να δειξει για μια φορα στοιχειώδη αλληλεγγυη παρουσιαζει συμπεριφορα αυτιστικου . Μαλιστα στο ΣΕΜΦΕ συσπειρωσε ανεξαρτητο κοσμο και ΑΝΟΙΞΕ σχολη. Απιστευτα πραγματα ...
PS. Το καψιμο των αφισων ΔΑΠ και το σπασιμο των τραπεζιων τους αν και προσωπικα το βρηκα ανουσιο δεν με χαλασε κιολας .... Δραση-Αντιδραση.
stam and the witches
07-10-2011, 04:54
:(
Αν δε μαζευτεί καμιά υπογραφή να ξαναγίνει ΓΣ μας βλέπω να μεταφερόμαστε στο Εξεταστικοκατάθλιψη.
VidnaObmana
07-10-2011, 16:21
:(
Αν δε μαζευτεί καμιά υπογραφή να ξαναγίνει ΓΣ μας βλέπω να μεταφερόμαστε στο Εξεταστικοκατάθλιψη.
Δεν εχει νοημα τι να κλεισει η σχολη, μιλαμε για διαφορα σχεδον 100 ψηφους, καταληψη γιοκ.
stam and the witches
07-10-2011, 17:25
Οι Ναυπηγοί έκλεισαν στο ξεκούδουνο με ΓΣ στη ζούλα. Όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Άντε να δούμε τώρα πώς θα δοθούν 200 μαθήματα σε 3 βδομάδες :headbang:
VidnaObmana
07-10-2011, 17:46
Οι Ναυπηγοί έκλεισαν στο ξεκούδουνο με ΓΣ στη ζούλα. Όλα μπορούμε να τα περιμένουμε. Άντε να δούμε τώρα πώς θα δοθούν 200 μαθήματα σε 3 βδομάδες :headbang:
Ε ναι απλα θεωρω δεν εχει νοημα να κλεισεις πλεον,εντελως σπασμωδικη κινηση θα ταν. Περα απο αυτο οι Ναυπηγοι ειναι 3 και ο κουκος
3 βδομαδες οτι προλαβουμε και οσα μεινουν ΣΚ κατα τη διαρκεια εξαμηνου
ενώ η Κάθοδος των Φυτών με σινιάλο από ίντερνετ και μμε δεν ήταν σπασμωδική κίνηση
VidnaObmana
07-10-2011, 18:45
Προφανως δεν καταλαβες τι λεω.
Comte de Saint-Germain
08-10-2011, 15:32
Σχετικά με αυτό να πω πώς ακριβώς έγινε η φάση.
Πέμπτη γίνεται συνέλευση, το παίρνουν οι ΔΑΠίτες και με κάποια διαφορά. Λένε ανοιχτή σχολή και προτείνουν απο Δευτέρα να ξεκινήσει εξεταστική. Άλλα αντ'άλλα τα μεγάλα. Οι ΕΑΑΚίτες με το που βγαίνει το αποτέλεσμα μαζεύουν υπογραφές για νέα συνέλευση τη Δευτέρα. Ώρα συνέλευσης δεν ανακοινώνεται ποτέ. Οι συνελεύσεις θεωρητικά αρχίζουν συνήθως στις 12μισή, στην πράξη 1μιση-2 παρά. Τη συγκεκριμένη φορά λοιπόν η συνέλευση άρχισε γύρω στις 12, 1μιση κλείνουν τις πόρτες και δεν αφήνουν άλλο κόσμο να μπει μέσα. 2μιση η συνέλευση είχε λήξει και είχε βγάλει απόφαση για κλειστή σχολή. Οι ΔΑΠίτες μαζεύουν καπάκια υπογραφές για νέα συνέλευση την Πέμπτη, η οποία δε γίνεται ποτέ.
House Of Low Culture
08-10-2011, 18:52
egw pinkarw pantws.
Agoraphobic_S.I.
08-10-2011, 18:55
έτσι πρέπει να κλείνουν οι σχολές.
mourning apocalypse
08-10-2011, 19:12
Kai kynhgi sta stena sta kapakia hohoho.
VidnaObmana
08-10-2011, 19:28
Ε τοτε μη μιλαμε για δημοκρατιες και αποφασισεςι Φοιτητικου Συλλογου και παπαριες.
Για να προλαβω, εγω δεν ειμαι απαραιτητα υπερ δημοκρατικων διαδικασιων,ειδικα αν αυτο μεταφραζεται στο 'τι θελει η πλειοψηφια'.
http://www.youtube.com/watch?v=_UVWpvFyvzQ
Tispanagias tamatia
08-10-2011, 19:35
avril lavigne :touched:
το θεμα με τα ects δεν το πολυ καταλαβαινω, αν και στο μπουρδελο μας σιγουρα θα βρεθει η ακρη για πουστιες. Η διασταση που εδωσε ο ρατ ποιζον, νομιζω, με ανησυχει. Κατα τ αλλα δεν βρισκω κατι. Απο κει και περα στηριζω καταληψεις.
στα πολυτεχνεια [αντως μαλλον αποχαιρεταμε την αναγνωριση του πτυχιου μας σαν μαστερ εκτος και αν σπασουν το πτυχιο
προβλεπω 2 εβδομαδες εαρινος νεφτης και 1 εβδομαδα σαε και ο,τι αλλο χρωσταει ο λαος
1000 φορες συνελευση παρα εξεταστικη καψιμο
Agoraphobic_S.I.
09-10-2011, 13:50
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iqqvaXDC6AI#!
carheart
09-10-2011, 14:11
η καλύτερη σχολή στον κόσμο ρε πούστη μου
3QpoA1a_JXQ
atom_smasher
09-10-2011, 16:28
η καλύτερη σχολή στον κόσμο ρε πούστη μου
3QpoA1a_JXQ
ωραια γκομενακια κυκλοφορουν...
γιατί έχει τη φωνή του Άδωνη;
tsimpouklano
09-10-2011, 21:12
Η ΔΑΠ στις δράσεις της έχει βάλει τη δημιουργία video το οποίο θα αναρτηθεί και στο youtube.
Ακόμη, στο τραπεζάκι της έχει βάλει κουτί για τη "Συλλογή προτάσεων δράσης".
:touched::touched::touched::touched:
edit: στα της σχολής μου, η εξεταστική χάθηκε, αλλά θα πραγματοποιηθεί μόνο για τους επί πτυχίω (που χρωστούν 6 και κάτω) από 12-25/10.
πολυ γουσταρω που τα φυτα σπανε τις καταληψεις για να δωσουν εξεταστικη και τελικα την χανουν.
ολα εδω πληρωνονται πουτανες
VidnaObmana
10-10-2011, 18:21
ΕΜεις θα δωσουμε κανονικα 4 βδομαδες κ εκτος απο την πρωτη μερα που πεφτουν 2 μαζ και ειναι το μονο γαμησιι, ολα τα αλλα ειναι κομπλε, συνολο θα δωσω 7. Και ειμαστε απο τις σχολες που κλεισαμε πρωτοι και ανοιξαμε απο τους τελευταιους
stam and the witches
10-10-2011, 22:00
Έρχεται ένα παπάρι άνευ προηγούμενου.
ΕΜεις θα δωσουμε κανονικα 4 βδομαδες κ εκτος απο την πρωτη μερα που πεφτουν 2 μαζ και ειναι το μονο γαμησιι, ολα τα αλλα ειναι κομπλε, συνολο θα δωσω 7. Και ειμαστε απο τις σχολες που κλεισαμε πρωτοι και ανοιξαμε απο τους τελευταιους
εσυ να μας πεις ΠΩΣ και εχεις ΤΟΣΟ φαρδος;
ΑΥΤΟ. Ασε που ειπαν οτι και απεργιες να χουνε τα μεσα η εξεταστικη θα γινει κανονικα. Ειμαστε για :rofl:.-
εδω ξεβρακωθηκε δαπιτης που συνομιλουσε κρυφα με μεηλ με τους καθηγητες και ρουφιανευε.
αναρωτιωταν μαλιστα γτ δεν επεμβαινει ο εισαγγελεας και οι μπατσοι να σπασουν την καταληψη.
http://www.youtube.com/watch?v=0UPbVQ3oSQE
rottenside
11-10-2011, 14:07
εσυ να μας πεις ΠΩΣ και εχεις ΤΟΣΟ φαρδος;
ΑΥΤΟ. Ασε που ειπαν οτι και απεργιες να χουνε τα μεσα η εξεταστικη θα γινει κανονικα. Ειμαστε για :rofl:.-
εμεις χτες με την απεργια διναμε 3. και γινανε ολα κανονικα. φυσικα τα ζωα που ψηφισαν ανοιχτη σχολη ανεβηκαν ανετα με τα αμαξακια τους , δεν υπηρξε θεμα, οποτε ολοι ειναι χαρουμενοι.
7η εβδομαδα καταληψης 480 υπερ,410 κατα,μικρη πτωση των φυτων,κυνηγι στη δαπ και απομακρυνση της απο τη συνελευση συν κατι ψιλες υπο το πλαισιο της ανταλλαγης μεηλ δαπιτοφυτου με καθηγητες.
Comte de Saint-Germain
12-10-2011, 14:19
Εμάς χθες δεν τέθηκε καν θέμα κατάληψης απ'όσο κατάλαβα (άργησα λίγο να πάω), από αύριο ξεκινάμε εξεταστική (όλοι, όχι μόνο οι επί πτυχίω), η οποία θα κρατήσει 2μιση βδομάδες. Εξεταστικές Φεβρουαρίου και Ιουνίου θα γίνουν από δυο βδομάδες η καθεμία.
Beyond Within
12-10-2011, 16:09
Εξεταστική το Σάββατο με το πρόγραμμα να ανακοινώνεται την Παρασκευή :-|
και κάπου εδώ τελειώνει και το φοιτιτικό κίνημα
stam and the witches
13-10-2011, 02:18
Εμάς χθες δεν τέθηκε καν θέμα κατάληψης απ'όσο κατάλαβα (άργησα λίγο να πάω), από αύριο ξεκινάμε εξεταστική (όλοι, όχι μόνο οι επί πτυχίω), η οποία θα κρατήσει 2μιση βδομάδες. Εξεταστικές Φεβρουαρίου και Ιουνίου θα γίνουν από δυο βδομάδες η καθεμία.
Αυτό είναι ο ορισμός της τιμωρίας :touched:
VidnaObmana
13-10-2011, 02:20
ΤΕΙ Αθηνων αναστολη λειτουργιας.
Katsaloupardos
13-10-2011, 02:58
ΤΕΙ Αθηνων αναστολη λειτουργιας.
βάλε και κάνα λινκ ρε συ
http://edopolytexneio.gr/arthra/ekpaideusi/1645
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2072959
το ίδιο πιστεύω θα γίνει και σε εμάς (ΤΕΙ Πειραιά) που η κατάσταση είναι τραγική
redeemer
13-10-2011, 03:34
ΤΕΙ Χαλκίδας οι ΣΤΕΦιτες μπάινουν στα εργαστήρια με κλήρωση,κωμικοτραγικά σκηνικά.
και στο ΤΕΙ Κρητης εχει ανασταλει η λειτουργια επειδη δεν εχουν καθηγητες.
οχι κωμικοτραγικα σκηνικα αλλα σκετο τραγικα.αν δεν ειναι αυτοι λογοι να το κλεισεις επ'αοριστον τοτε ποιοι ειναι?
ikonoklast
13-10-2011, 08:25
http://edopolytexneio.gr/arthra/ekpaideusi/mathites/1674
carheart
14-10-2011, 12:15
Μετά την ανταλλαγή βιβλίων από μαθητές, έρχεται τώρα η σειρά των φοιτητών να ανταλλάξουν μεταχειρισμένα συγγράμματα και μάλιστα με απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων ως επιβράβευση.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την Πέμπτη την έναρξη προγράμματος ανταλλαγής χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ιδίου τμήματος.
Πρόκειται για εθελοντικό πρόγραμμα μέσω του οποίου φοιτητές μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, που δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα.
Με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24 Οκτωβρίου, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα μέσω του http://eudoxus.gr/ ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.
Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας.
Όλοι οι ενεργοί φοιτητές λαμβάνουν από σήμερα Παρασκευή, ενημερωτικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες.
http://news247.gr/ellada/paideia/antallagh_metaxeirismenwn_vivliwn_kai_se_sxoles.1410316.html
αυτά θα είναι τα πανεπιστήμια. πως είναι στα σουπερμάρκετ με κάρτες bonus για να σου δώσουν βούτυρο μισοτιμή την επόμενη;
έτσι ακριβώς
carheart
14-10-2011, 12:20
και μια διαπίστωση, όποιος έστω και για μία φορά στη ζωή του επικαλέστηκε την εναλλακτική δράση σε σχέση με την κακή κατάληψη και πως είναι "ΚΑΤΑ του νόμου, αλλά και ταυτόχρονα ΚΑΤΑ της κατάληψης" και "ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ" (σε greeklish και με λιγότερη ορθογραφία), είναι ΦΑΝΕΡΑ με το μέρος όσων γουστάρουν τα πανεπιστήμια με πιστωτικές μονάδες και κληρώσεις για λάπτοπς. Μάκρο γίναμε.
Σε λίγο και πιστωτικές μονάδες για όσους δεν πάνε σε γενικές συνελεύσεις, 15% off στους καφέδες του κυλικείου
εμετός άλλου επιπέδου
Agoraphobic_S.I.
14-10-2011, 12:30
Ε μπες στο αυτόνομο φμς ντε!
enitharmon
14-10-2011, 12:34
πέρα από τα ηλίθια συστήματα με μονάδες (καλά τα είπε ο αποπάνω), την ανταλλαγή βιβλίων στα σχολεία γιατί τη βρίσκετε τόσο εξωφρενική; Ας πούμε ότι τα πανεπιστημιακά συγγράματα είναι άλλο, θα τα χρειάζεσαι μια ζωή στο επάγγελμά σου, τα σχολικά βιβλία δεν τα χρειάζεσαι την επόμενη χρονιά
carheart
14-10-2011, 12:40
Ωραία ερώτηση. Η ανταλλαγή βιβλίων από πρωτοβουλία μαθητών (αντί να καίγονται σε κάδους στη φάση) είναι ωραίο πράγμα. Αλλά αν κοτζάμ υπουργείο βασίζεται σε ανταλλαγές βιβλίων και τις καθιερώνει θεσμικά ακόμα και με τον αγνότερο τρόπο (χωρίς...πιστωτικές μονάδες δηλαδή), πάει να γλιτώσει απαραίτητα κονδύλια για την παιδεία, για να τα φάει *οπουδήποτε* αλλού σε σχέση με την παιδεία. Πχ εδώ (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1335792). Δείτε. Ακόμα και τα 50cents για να πιούν νερό οι ομιλητές είναι κονδύλιο του υπουργείου παιδείας, ενώ ένα βιβλίο μπορεί να ανταλλαχθεί. Εγώ λέω όχι. Δηλαδή εγώ τα παλιά μου βιβλία (όσα έχουν την τύχη να μην έχουν αλλάξει) τα έχω δώσει ήδη σε παιδιά που τα χρειάζονται, και δεν είμαι μητέρα τερέζα, είναι λογικό. Εχεις δει το περιληπτικό ασπρόμαυρο αίσχος με έξι μαθήματα σε 200 σελίδες που τους δίνουν;
enitharmon
14-10-2011, 12:41
ελπιζω να το πόσταρες γιατί θεωρείς το "κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία" γελοιο
enitharmon
14-10-2011, 12:43
Εχεις δει το περιληπτικό ασπρόμαυρο αίσχος με έξι μαθήματα σε 200 σελίδες που τους δίνουν;
όχι, για πες
carheart
14-10-2011, 12:48
η εικόνα μιλάει από μόνη της
http://i149.photobucket.com/albums/s43/kiwikrr/Untitled.png
edit, σε όλες τις τάξεις αυτό, έχει τα πρώτα κεφάλαια κάθε μαθήματος, και είναι "μεταβατικό" ώσπου να έρθουν τα βιβλία
τα κανονικά βιβλία έχουν φτάσει ως τώρα στα περισσότερα σχολεία. αλλά σε κάποια άλλα όχι
και ο τράγος πίνει νεράκι των 50cents για να σου πει πως ο καρκίνος στέλνει τους ανθρώπους στον παράδεισο
carheart
14-10-2011, 12:56
τα σχολικά βιβλία δεν τα χρειάζεσαι την επόμενη χρονιά
και αυτό μπορώ να στο διαψεύσω με 15 επιχειρήματα φυσικής και τουλάχιστον 20 μαθηματικών
Agoraphobic_S.I.
14-10-2011, 13:14
Ειδικά των κατευθύνσεων του λυκείου, αλλά και κάποια της πρώτης, παίζει να να χρειαστείς και στο πανεπιστήμιο.
Agoraphobic_S.I.
14-10-2011, 14:02
ελπιζω να το πόσταρες γιατί θεωρείς το "κρούσματα λιποθυμίας μικρών μαθητών που έπασχαν από ασιτία σε σχολεία" γελοιο
Νταμπλ ποστ, αν δεν ξέρεις μη μιλάς, στο δημοτικό είχα συμμαθητές που τους παίρναμε τυρόπιτες απ' το κυλικείο επειδή δεν έτρωγαν σπίτι. Και δεν μας δούλευαν. Φαντάζομαι τι θα γίνεται σε τόσο φτωχές οικογένειες εν μέσω κρίσης.
enitharmon
14-10-2011, 14:35
καρχαρτ, δεκτο, το γενικό πνεύμα το έπιασες όμως. Κι εγώ έχω κρατημένα τα βιβλία δέσμης του Λυκείου (άσχετα αν μερικά θέλαν όντως κάψιμο)
εσύ ο αποπάνω, μην κάνεις πνεύμα, συνέβαινε παλιότερα, συμβαίνει και τώρα συχνότερα, το να βγάζεις ΤΩΡΑ τέτοιο ρεπορταζ, σε συνδιασμό με παιδεία, είναι πρετεντερισμός απ'την ανάποδη.
Phantom Duck
14-10-2011, 15:02
δεν είναι ρεπορτάζ, είναι
Δελτίο τύπου για τη σύσκεψη σωματείων και φορέων 7ου Διαμερίσματος
House Of Low Culture
14-10-2011, 15:33
καρχαρτ, δεκτο, το γενικό πνεύμα το έπιασες όμως. Κι εγώ έχω κρατημένα τα βιβλία δέσμης του Λυκείου (άσχετα αν μερικά θέλαν όντως κάψιμο)
εσύ ο αποπάνω, μην κάνεις πνεύμα, συνέβαινε παλιότερα, συμβαίνει και τώρα συχνότερα, το να βγάζεις ΤΩΡΑ τέτοιο ρεπορταζ, σε συνδιασμό με παιδεία, είναι πρετεντερισμός απ'την ανάποδη.
na mhn to pei kaneis dld oti pswmolysane paidakia kai kanoun katalipsi kai giafto? Posi sxesi paizei na exei o kwlopretenteris me enan dimosiografo pou grafei gia ta paidia pou lipo8ymoun epeidi pswmolysane en mesw krisis. O prwtos 8a pei oles tis paparies tou gia na stiriksei to kefalaio kai thn kathestikyia(sic) taksi kai antistoixa 8a apokrypsei apeira pragmata pou den "prepei" na akoustoun sthn koinwnia(vlepe kai aftopyrpolisi eksw apo trapeza logw xrewn) giati 8a prokalesoun kai den symferei kapoious na akoustoun, enw o defteros einai kapws pio ali8inos kai 8a pei ta pragmata me to onoma tous, einai kanonikos dimosiografos, oxi plirwmenos na leei psemata gia na xazevei ki allo o kosmos opws esy, mwri xazemeni. Arpa thn ki apo mena :moutza:
Εγώ πάλι συμφωνώ με την ενιθαρμον, όχι γιατί λέει ψέμματα ο δημοσιογράφος αλλά γιατί αυτό που περιγράφει όπως είπε και άλλος user πιο πάνω συνέβαινε πάντα και παντού. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει μεγενθυνθεί τώρα το φαινόμενο (λογικό λόγω γενικότερης οικονομικής κατάστασης) αλλά όλος ο τρόπος παρουσίασης μου κάνει σκόπιμος.
enitharmon
14-10-2011, 15:41
σε πείραξε; μην είσαι μαλάκας και διαφώτισε (που τα αυτονόητα που δεν αμφισβητεί κανείς ως τώρα θα πεις, αλλά γίνεσαι μαλάκας και φυσικά ο άλλος δεν έχει ιδέα για τίποτα, γιατί είσαι η εργατιά και ξέρεις πάντα καλύτερα)
enitharmon
14-10-2011, 15:49
νέο ποστ, όχι εντιτ
το σχολιο (μου) δεν είχε να κάνει με το ρεπορταζ (του αλτερ), το οποιο δεν αμφισβητώ, αλλά ο δημοσιογράφος του αλτερ είναι ο κανονικός που δεν καθοδηγείται και τα λέει όπως είναι; (γι'αυτο λεμε τοση ωρα) μάλιστα.
και το όλο θεμα ξεκινησε γιατι ο Agoraphobic επιβεβαιωσε οτι τέτοια πράματα συνέβαιναν και παλια, αλλά τώρα βγαίνουν τα ρεπορταζ για να λαικισουν, σαν αλλοι πρετεντερηδες OMG ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ τώρα, ενώ συνέβαινε και παλιά. Βλάκες
carheart
14-10-2011, 15:52
http://eudoxus.gr/Files/Antallagi_Syggrammaton_Diathetis.pdf
δείτε ΠΑΡΑΝΟΙΑ.
"έχετε τέσσερις μέρες για να συναντηθείτε"
"κάνε έναν καινούργιο φίλο!"
ρε δεν πάμε καθόλου καλά ρε
Εγώ πάντως ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ πείστηκα ότι έχεις δίκιο.
Ποιος είναι ο σκοπός σου τότε?
enitharmon
14-10-2011, 16:22
http://eudoxus.gr/Files/Antallagi_Syggrammaton_Diathetis.pdf
δείτε ΠΑΡΑΝΟΙΑ.
"έχετε τέσσερις μέρες για να συναντηθείτε"
"κάνε έναν καινούργιο φίλο!"
ρε δεν πάμε καθόλου καλά ρε
αντί για ποιντς, να κερνάνε το φραπέ της συνάντησης
Όχι φίλος, γιατί είστε πολύ πλέον οι αριστεροί νταήδες του πληκτρολογίου. Τουλάχιστον σε αυτό (γιατί στον λόγο δεν) πρωτοτύπησε.
Phantom Duck
14-10-2011, 16:53
πόσο πλέον;;;
αμα δωσω ολα μου τα βιβλια μεσω του ευδοξου παιρνω πτυχιο δλδ?
https://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/28u46l5-775194.jpg
Tispanagias tamatia
14-10-2011, 20:50
ολ τάημ κλάσικ
ikonoklast
25-10-2011, 23:29
ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: 156
άλλα δεξιά: 125
αν κατεβαινε και χτες καταληψη σημερα θα ειχαμε ψηφισει χαμενο εξαμηνο.
τα 250 λιγοτερα ατομα απο την προηγουμενη συνελευση αυτο δειχνουν.
ikonoklast
26-10-2011, 13:51
Γελάω με τους δικούς σου (http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1347869) btw.
Την στιγμή του ριζώματος του αντικαπιταλιστικού κινήματος σε όλη την ελλάδα, τη μοναδική στιγμή που το φοιτητικό κίνημα μπορεί να συνδεθεί με το εργατικό, τη στιγμή που μαζί με τα κουρέματα του χρέους θα μας πάρουν και τα σκάλπ, κάποιοι επιλέγουν να λήξουν την καταλήψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης απλά και μόνο για να μη χάσουν τα κεκτημένα του εξαμήνου και τις εξεταστικής.
Αχου τα μωρέ μωρέ.
Agoraphobic_S.I.
26-10-2011, 20:58
ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΜΑΣ
Εξαντλούνται τα ψηφοδέλτια!
House Of Low Culture
27-10-2011, 02:05
ftysidi