PDA

View Full Version : Παιδεία

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8

Raven Lord
15-06-2006, 23:05
Επειδή το θέμα είναι επίκαιρο και εμείς έχουμε αναλωθεί σε συζητήσεις για τα μπάχαλα και τη μορφή των κινητοποιήσεων και αν θα χαθούν μαθήματα και εξάμηνα (λες και έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά εκτός ελαχίστων περιπτώσεων :roll: ), τελικά τι παιδεία θέλουμε? πού πρέπει να στοχεύει?

για να γίνει πιο κατανοητό τι θέλω να πω, διαβάστε τα ακόλουθα άρθρα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας (11-06)

Πέντε οφέλη απ' τα ιδιωτικά ΑΕΙ (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=11.06.2006,id=70972388)

Οχι στη βαλκάνια αναθεώρηση (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=11.06.2006,id=48956644)

Η παιδεία σε κρίση (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=11.06.2006,id=40943460)

περιττό να πω προς τα που κλίνω... θα επανέλθω με κριτική, κυρίως στο άρθρο του σπηλιωτόπουλου.

Raven Lord
16-06-2006, 00:42
Υπό αυτή την έννοια, με την αναθεώρηση του Συντάγματος απλά προσαρμοζόμαστε στην επιτυχημένη διεθνή πρακτική.

ποια επιτέλους είναι αυτή η επιτυχημένη "διεθνής πρακτική" και προς ποια κατεύθυνση είναι επιτυχημένη? μήπως, παρέχει καλύτερη ποιότητα γνώσης ή στρέφεται προς την εκπαίδευση εργατών - τεχνιτών - επιστημόνων για να γλιτώσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις από την υποχρέωση να εκπαιδεύουν το δυναμικό τους?

Εφόσον, λοιπόν, έστω και με αργοπορία, εξασφαλίσαμε τη συναίνεση για να προχωρήσουμε σε αυτή τη ρύθμιση, οφείλουμε να εξασφαλίσουμε άμεσα τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να λειτουργήσουν με τρόπο που θα εγγυώνται την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών παιδείας αλλά και θα συμβάλλουν στην εμπέδωση του ανταγωνισμού, με απώτερο σκοπό την άνοδο του πήχη και για τα κρατικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

αυτό δεν το'πιασα...

Πρώτον, η απορρόφηση μέρους του φοιτητικού πληθυσμού από τα πανεπιστήμια αυτά θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των κρατικών πανεπιστημίων, με ευεργετικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

χαχαχχαχααχχαχ αυτό είναι ένα από τα πέντε επιχειρήματα του σπηλιωτόπουλου και κατ'επέκταση της κυβέρνησης υπέρ της μεταρρύθμισης. χρειάζεται να απαντήσω?

Δεύτερον, θα εξοικονομηθούν πόροι ώστε να βελτιωθεί το κόστος ανά φοιτητή (για τη δημόσια Εκπαίδευση), που στη χώρα μας είναι περίπου οι μισοί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

δηλαδή, αντί η κυβέρνηση να δώσει περισσότερα κονδύλια για την παιδεία (όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί προεκλογικά) για να βελτιώσει την αναφερόμενη τιμή, διώχνει φοιτητές. :roll:

Τρίτον, θα μειωθεί δραστικά η αιμορραγία κεφαλαίων και νέων ανθρώπων που φοιτούν στο εξωτερικό.

αυτό νομίζω το απάντησε ο κατώριμος στο άλλο τόπικ αρκετά γλαφυρά :D

Ετσι, και χρήματα εξοικονομούνται αλλά και δεν έχουμε διαρροή σε υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό

αναρωτιέμαι: με ένα υγιές δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα και με τα σωστά κριτήρια εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα είχαμε διαρροή ανθρώπινου δυναμικού?

ενώ ταυτόχρονα η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων θα αποτελέσει πόλο προσέλκυσης για φοιτητές από γειτονικές χώρες και άρα εισροή συναλλάγματος και δυνατότητα εξαγωγής της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού.

στα δημόσια πανεπιστήμια δεν μπορεί να θεσμοθετηθεί η εισαγωγή και ξένων φοιτητών που επιθυμούν να φοιτήσουν?

Τέταρτον, θα μπορούμε να εγγυηθούμε την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Τα δίδακτρα που προβλέπονται από τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα θα μπορούσαν κάλλιστα να καλυφθούν από τα «κουπόνια παιδείας». Επαναφέρω, λοιπόν, την πρόταση που είχε από δεκαετίες διατυπώσει ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομίας Milton Friedman.

Η σκέψη του ήταν απλή: Αφού το κράτος πρέπει να επιδοτήσει την εκπαίδευση των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων, τότε πρέπει να χρηματοδοτεί τους σπουδαστές και όχι τα σχολεία. Ετσι, οι φοιτητές θα μπορούν να παίρνουν ένα κουπόνι εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε χρηματικό ποσό αντίστοιχο με τα έξοδα που θα έκανε η πολιτεία για ένα ακαδημαϊκό έτος. Αυτό το καταθέτουν στη σχολή της επιλογής τους και η σχολή με τη σειρά της εισπράττει από το κράτος το ποσόν που αντιστοιχεί. Με αυτόν τον τρόπο, τα ΑΕΙ θα προσπαθούν προσφέροντας καλύτερες εκπαιδευτικές υπηρεσίες να προσελκύσουν περισσότερους σπουδαστές.

:lol: :lol: :lol: έλεος, σε καθυστερημένους νομίζει ότι απευθύνεται?
άλλη η ιστορία με τα κουπόνια, τα οποία όλοι ξέρουμε σε ποιους θα καταλήγουν. στα παιδιά των φτωχών δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και γενικά ελεύθερων επαγγελματιών και όχι σε αυτά των πλούσιων δημοσίων υπαλλήλων. :roll:

Πέμπτον, θα πρέπει άμεσα να συνδέσουμε τα προγράμματα σπουδών με την αγορά εργασίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητα και έτσι να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη απορρόφηση των πτυχιούχων από την αγορά εργασίας.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μια τέτοια σύνδεση με την αγορά εργασίας δεν λειτουργεί απαξιωτικά για το πανεπιστήμιο. Αντίθετα, προσανατολίζει και εκσυγχρονίζει τον κύκλο και τα προγράμματα σπουδών στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς, εφοδιάζοντας την κοινωνία με χρήσιμους ικανούς νέους στους οποίους εξασφαλίζει καλύτερες πιθανότητες εύρεσης εργασίας στο οικείο αντικείμενο σπουδών.

imo, το τελευταίο επιχείρημα είναι και το πιο επικίνδυνο από όλα. αντί το εκπαιδευτικό σύστημα να είναι αφοσιωμένο στην μετάδωση της γνώσης και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, της επιστήμης και του πολιτισμού, απερίσπαστο από τις προσταγές της αγοράς, θα μετατραπεί σιγά σιγά σε σεμιναριακού τύπου επιμόρφωση "τεχνιτών", κάτι που φυσικά είναι υποχρέωση της εκάστοτε επιχείρησης και όχι των πανεπιστημίων, όπως προανέφερα. και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα διεθνώς.

FIXXXER
16-06-2006, 16:09
Προσωπικα θελω αναπτυξη της πυρηνικης φυσικης και της φυσικης των υλικων ωστε να κατασκευασουμε ενα απιστευτο καλυμμα απο κραμα αδαμαντιου, ζιρκονιου και γερμανιου στο Πολυτεχνειο και μετα να ριξουμε πυρηνικη βομβα σε ολη την Αθηνα.

Deggial
17-06-2006, 13:54
Η απελευθέρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έχει μόνο έναν βασικό φόβο, αυτόν της δημιουργίας Πανεπιστημίων δύο ταχυτήτων. Τα ιδιωτικά για τους οικονομικά ισχυρότερους, τα υποβαθμισμένα, υποχρηματοδοτούμενα για τους οικονομικά ασθενέστερους. Ως εκ τούτου, οι κινήσεις μας πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές για να αποφύγουμε μία τέτοια κατάσταση (ωστόσο, η παρούσα υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων μαρτυρά την αδιαφορά της Νέας Δημοκρατίας).

Κατά τα άλλα, υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ιδιαίτερα δε αν επιτρέψουμε ελεύθερα και την ίδρυση κερδοσκοπικών. Δημιουργείται ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί κινητήριο δύναμη για την πρόοδο του κλάδου, κατ'επέκταση ανεβάζει τη ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών. Η βιωσιμότητα μίας ιδιωτικής επιχείρησης βασίζεται στην ικανοποίηση του πελάτη, κι ως εκ τούτου τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αναπτύσσουν καλύτερες μεθόδους ανατροφοδότησης και ελέγχου της λειτουργίας τους, σε αντίθεση με δημόσιους φορείς, η παρουσία των οποίων είναι εγγυημένη και καταλήγουν αργοκίνητοι και με άσχημη διαχείρηση των πόρων. Ομοίως, ένας ιδιωτικός οργανισμός δεν αντιμετωπίζει τα φαινόμενα διαφθοράς που συναντάμε ευρέως στο Δημόσιο, ενώ οι κυρώσεις έχουν τα περιθώρεια να επιβληθούν (σε αντίθεση με τον εκφυλισμό των Πειθαρχικών οργάνων του Δημοσίου).

Μπορούμε να επωφεληθούμε από τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και να καταλήξουμε στην αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ωστόσο, η ίδρυση τους πρέπει να συνοδεύεται με μία σοβαρή στρατηγική κοινωνικής πρόνοιας ώστε να μην δημιουργούνται οι οικονομικές διακρίσεις που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο.

HAVOC
17-06-2006, 14:38
Στο σημειο των ελεγκτικων μηχανισμων ειναι ομως το παραδοξο.
Γιατι κι εγω ειμαι υπερ του ανταγωνισμου με συνεπεια την συνεχη βελτιωση, ομως ποιος θα κανει ελεγχο για την εγκυροτητα των προγραμματων, των τιτλων, των εγκαταστασεων κτλ κτλ? Παλι στο διελυμενο κρατος μας πεφτει η ευθυνη. Γιατι καλο το ιδιωτικο, αλλα πρεπει να εξασφαλιζεται και πως το ελληνικο του παραρτημα θα ειναι της ιδιας κλασης με αυτο που εχει στη βαση του, σε ολα τα επιπεδα.
Σαν ιδεα, μου αρεσει η συνυπαρξη δημοσιου και ιδιωτικου πανεπιστημιου. Και για το δημοσιο μου αρεσει η ιδεα διδακτρων. Για ποια δωρεαν παιδεια μιλαμε, και για ποιο επιπεδο δωρεαν παιδειας? Καλυτερα με διδακτρα, να μαθουν πολλοι να σεβονται και τον χωρο ως κτιριακες εγκαταστασεις και τις σπουδες τους ως προς τον χρονο και την ποιοτητα τους. Ειλικρινα, δεν μπορω να καταλαβω το χυμα με το οποιο μπαινει καποιος στους ακαδημαικους χωρους, την ελλειψη reception, κατοψεων και σημανσεων του χωρου, το γεγονος οτι οι ιδιοι οι φοιτητες δεν εχουν καποια καρτα να χρησιμοποιουν ειδικως σε εργαστηρια με ακριβο εξοπλισμο. Μπαχαλο και μιζερια.

BLiTzER
17-06-2006, 14:39
και μετα να ριξουμε πυρηνικη βομβα σε ολη την Αθηνα.

Ksereis oti gia na symvei ayto h vomva tha prepei na diathetei enan aksioshmeioto ogko. Kai ligo parapano.

Deggial
17-06-2006, 14:57
Στο σημειο των ελεγκτικων μηχανισμων ειναι ομως το παραδοξο.
Γιατι κι εγω ειμαι υπερ του ανταγωνισμου με συνεπεια την συνεχη βελτιωση, ομως ποιος θα κανει ελεγχο για την εγκυροτητα των προγραμματων, των τιτλων, των εγκαταστασεων κτλ κτλ? Παλι στο διελυμενο κρατος μας πεφτει η ευθυνη. Γιατι καλο το ιδιωτικο, αλλα πρεπει να εξασφαλιζεται και πως το ελληνικο του παραρτημα θα ειναι της ιδιας κλασης με αυτο που εχει στη βαση του, σε ολα τα επιπεδα.

Σαφώς το κράτος αναλαμβάνει να ρυθμίσει ένα πλαίσιο που καθορίζει κριτήρια για την αποδοχή των προγραμμάτων σπουδών και την ισχύ του πτυχίου, ωστόσο δεν είναι η μόνη πηγή ελέγχου. Πέρα από τον εσωτερικό έλεγχο (π.χ. στο Middlesex ο υπεύθυνος καθηγητής του μαθήματος αποστέλλει το πρόγραμμα του για το μάθημα αυτό και ένας δεύτερος καθηγητής το αξιολογεί και λειτουργεί συμβουλευτικά, προτείνοντας τροποποιήσεις), επειδή οι σχέσεις γίνονται πλέον της μορφής πελάτη-παρόχου, τόσο οι πελάτες (υποψήφιοι φοιτητές) που έχουν κάποια περιθώρια να επιλέξουν έναν ανταγωνιστή αντί για αυτό το Πανεπιστήμιο, όσο και η αγορά εργασίας ασκούν κάποιας μορφής έλεγχο (αν ο τίτλος καταλήγει να θεωρείται υποβαθμισμένος από τους εργοδότες, οι υποψήφιοι φοιτητές θα επιλέξουν κάποιον ανταγωνιστή).

Σαφώς δε πρόκειται μαγικώς να γίνουν όλα ωραία και τέλεια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ωστόσο η ύπαρξη ιδιωτικών φορέων εκπαίδευσης αφήνει ευρύτερα περιθώρεια ανάπτυξης και εξέλιξης.

HAVOC
17-06-2006, 15:10
Ναι, ξερω τι λες.
Στη σχολη μου, περα απο τις εξετασεις τις "εσωτερικες"
ειχαμε εξωτερικους εξεταστες απο RIBA [Royal Institute of British Architects, το αντιστοιχο δικο τους ΤΕΕ] για οσους τελειωναν ba και diploma, καθως και επιθεωρηση απο RIBA καθε τεσσερα χρονια για το γενικοτερο επιπεδο του πανεπιστημιου.
Ημουν κιολας στην "τυχερη" χρονια, που περασε επιθεωρηση 2 φορες, γιατι το πανεπιστημιο μετονομαστηκε και εγινε φιλανθρωπικο ιδρυμα σε καποια καταστατικα, οποτε επρεπε και παλι να παρει εγκριση απο RIBA. Η "φουρνια" μου, εδωσε σε μπολικες νεες γενιες αρχιτεκτονων του πανεπιστημιου την γαμημενη ηρεμια να εχουν αυτοματως αναγνωρισμενα πτυχια για την επομενη τετραετια.
Η εγκριση σημαινει οτι το πτυχιο που παιρνω ειναι αυτοματως αναγνωρισμενο απο RIBA, ενω σε αντιθετη περιπτωση, πρεπει καποιος να δινει εξετασεις και εκει, για τις οποιες πληρωνει ενα σημαντικο ποσο.

Συμφωνουμε, υπαρχουν διεξοδοι, απλως ανησυχω για το ποσο ευελικτοι θα ειμαστε στη χωρα μας, και για τις ηλιθιες αντιδρασεις ανθρωπων που κινουνται σκυλοκομματικα και δεν μπορουν να δουν περα απο τη μυτη τους. Δες τωρα τι γινεται, μαλακες δεν βγαζουν επισημως προτασεις ωστε να υπαρχει ενημερωση, μαλακισμενα αυτοβανδαλιζονται χωρις να ξερουν για ποιον ακριβως λογο εφοσον δεν εχει δωθει επισημα κατι, και περα απο την αρνηση, καμια προταση.

Raven Lord
17-06-2006, 15:12
οκ, μιλάμε για διαφορετικούς κόσμους... όταν μπλέκεται το κέρδος, πάντως, δε νομίζω να καταλήγουμε σε τέτοιες ειδυλλιακές καταστάσεις...αυτό έχει δείξει η εφαρμογή τουλάχιστο.

HAVOC
17-06-2006, 15:15
Τι λες μωρε?
Τα δημοσια πανεπιστημια με διδακτρα Αγγλια [που τουλαχιστον εγω ξερω] ειναι μεσα στη μιζα και την αναξιοκρατια στο συνολο τους?
Τους εβαλε τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι η μουμια η Θατσερ, γιατι και αυτοι οταν ηταν δημοσιο χωρις διδακτρα, ηταν για τον πεουλα.
Βρειτε funds τους ειπε, και λειτουργηστε με διδακτρα. Και ελεγχους εχουν, και εγκαταστασεις, και επιστημονες βγαζουν και μεσα στο πνευμα της αγορας ειναι.
Καποια στιγμη, πρεπει να βγει η Τουρκιά απο μεσα μας.

Dragonlord
17-06-2006, 16:16
Ναι, έχουμε δει πόσο ωραία λειτουργεί ο ανταγωνισμός, οι εταιρείες συνήθως (και ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα) ρίχνουν την ποιότητα - χώνουν λεφτά στη διαφήμιση - ανεβάζουν τις τιμές και το κέρδος φτάνει το πεντακόσια τοις εκατό. Φάτε πατάτες Γκούντις για παράδειγμα. Ναι, κι εμένα μ'αρέσουν, το αντίστοιχο σε πανεπιστήμιο θα ήταν ένα με σούπερ γουαου χώρους, εκδρομές κλπ και παπάρια μάθηση (μετά από όλα αυτά και τη διαφήμιση, πού να μείνουν λεφτά για τέτοια πράματα).

Dragonlord
17-06-2006, 16:17
Καποια στιγμη, πρεπει να βγει η Τουρκιά απο μεσα μας.
Άμα βγει η Τουρκία από μέσα μας δε θα μείνει τίποτα.

Deggial
17-06-2006, 16:25
Ναι, έχουμε δει πόσο ωραία λειτουργεί ο ανταγωνισμός, οι εταιρείες συνήθως (και ακόμα περισσότερο στην Ελλάδα) ρίχνουν την ποιότητα - χώνουν λεφτά στη διαφήμιση - ανεβάζουν τις τιμές και το κέρδος φτάνει το πεντακόσια τοις εκατό. Φάτε πατάτες Γκούντις για παράδειγμα. Ναι, κι εμένα μ'αρέσουν, το αντίστοιχο σε πανεπιστήμιο θα ήταν ένα με σούπερ γουαου χώρους, εκδρομές κλπ και παπάρια μάθηση (μετά από όλα αυτά και τη διαφήμιση, πού να μείνουν λεφτά για τέτοια πράματα).

Η αναλογία είναι ατυχής, επειδή στα Πανεπιστήμια το αποτέλεσμα των υπηρεσιών τους το κρίνουν και τρίτοι. Πέρα από τη θέσπιση κριτηρίων από το κράτος για την αναγνώριση ενός ιδρύματος ως ανώτατο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα πτυχίο από Πανεπιστήμιο που λειτουργεί με τέτοιον τρόπο πρόκειται γρήγορα να χάσει την αξία του στην αγορά εργασίας. Η βιωσιμότητα ενός ιδιωτικού Πανεπιστημίου εξαρτάται κι από το μέλλον των απόφοιτων του. Εάν καταλήγουν με πτυχίο χωρίς την παραμικρή πρακτική αξία, ανίκανο να τους βρει εργασία στον κλάδο τους, τότε θα αρχίσουν να μειώνονται και οι αιτήσεις για την εισαγωγή σε αυτό - κι ως εκ τούτου και το κέρδος του Πανεπιστημίου.

Dragonlord
17-06-2006, 16:28
Τα ΙΙΕΚ μια χαρά τα καταφέρνουν πάντως ως τώρα. Και ξέρω μπόλικους που το πτυχίο μετά απλώς το βάλαν στο συρτάρι.

Deggial
17-06-2006, 16:34
Τα ΙΙΕΚ μια χαρά τα καταφέρνουν πάντως ως τώρα. Και ξέρω μπόλικους που το πτυχίο μετά απλώς το βάλαν στο συρτάρι.

Τα ΙΙΕΚ ως σύνολο επιζούν επειδή το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όσο και οι οικονομικές συνθήκες αποκλείει κάποιους υποψηφίους από εναλλακτικές λύσεις. Όταν δεν σε δέχονται τα δημόσια Πανεπιστήμια και δε μπορείς να σπουδάσεις εξωτερικό, η μόνη λύση που μένει είναι τα ΙΕΚ. Είτε αξίζει κάτι το πτυχίο τους είτε όχι, είναι καλύτερο απ' το τίποτα.

Εφόσον δημιουργείται έτοιμη (κι απελπισμένη) πελατεία, υπάρχουν οι συνθήκες ώστε ένα ΙΕΚ να λειτουργεί παρά το χαμηλό επίπεδο υπηρεσιών. Ωστόσο, αυτό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ένα ΙΕΚ να καταλήξει σε χρεοκοπία.

Solo Carriera
17-06-2006, 17:37
deggial, news flash: τα πανεπιστήμια δεν είναι επιχειρήσεις.

Raven Lord
17-06-2006, 18:56
τεσπά, ο καθένας οραματίζεται τον κόσμο που θεωρεί ο ίδιος σωστό.
εγώ πάντως, νιώθω τυχερός που σπούδασα στο ΕΜΠ και μου δώθηκε η ευκαιρία να κανονίσω μόνος τις σπουδές μου, να έχω δωρεάν κάποιες παροχές (δυστυχώς όχι όσες θα έπρεπε), να ασχοληθώ για μερικά χρόνια με την έρευνα αν και δεν ήμουν στα πρώτα έτη ο καλύτερος φοιτητής του κόσμου, να ασχοληθώ με το συνδικαλισμό και πολλές ακόμη δραστηριότητες αφού μου το επέτρεπε το πρόγραμμα σπουδών και τέλος να γίνω επιστήμονας με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ξέρω ότι δεν είναι όλα γαμάτα στην ελληνική πανεπιστημιακή παιδεία, το αντίθετο μάλιστα, αλλά εντοπίζω το πρόβλημα κυρίως στην κακή διαχείριση των ελάχιστων ούτως ή άλλως πόρων, στο συνολικό πρόβλημα της παιδείας που ξεκινά από το δημοτικό και όχι στον κρατικό χαρακτήρα της.

αν θέλετε πανεπιστήμια επιχειρήσεις ή δούλους των επιχειρήσεων, που θα ταξικοποιήσουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία μας, χάρισμά σας

daydreamer
17-06-2006, 19:03
Γνωρίζετε πως οι περισσότερες επιχειρήσεις θα ήθελαν πτυχιούχους που θα καλύπτουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες με πολύ συγκεκριμένες γνώσεις που θα τους πέταγαν μετά από 5-10 χρόνια για να πάρουν τους νέους πτυχιούχους για τις νέες διαμορφωμένες ανάγκες τους με νέες πολύ συγκεκριμένες γνώσεις και βασικό μισθό ε;
Τουλάχιστον εγώ έτσι τις κόβω.

HAVOC
17-06-2006, 19:58
Και οτι και στο δημοσιο δωρεαν πανεπιστημιο το πτυχιο σου δεν αρκει πλεον, και χρειαζεται να εξιδεικευτεις στα πιο απιθανα πραγματα?

Phantom Duck
17-06-2006, 21:33
Οπότε ας το πληρώσουμε τουλάχιστον βρε αδερφέ!

HAVOC
17-06-2006, 22:04
Ναι να το πληρωσεις, και να απολαυσεις και να απαιτησεις και να το σεβαστεις.
Ηθελα να ηξερα, αν πληρωνες, δηλαδη εβλεπες απο την τσεπουλα σου που πηγαιναν τα χρηματα, θα αφηνες καποιον να μπαινει μεσα χυμα και να το κανει μπουρδελο?
Θα ανεχοσουν αδιαφορους να σε διδασκουν η να θελουν να περασουν κομματικες γραμμες και διακρισεις?
Θα ανεχοσουν να μην εχεις βιβλια?

Το κοβεις να ανεβαινει επιπεδο χωρις να πληρωσεις?

Phantom Duck
17-06-2006, 22:16
Ναι να το πληρωσεις, και να απολαυσεις και να απαιτησεις και να το σεβαστεις.

Δηλαδή με τις παρούσες συνθήκες δεν είμαι ηθικά υποχρεωμένος να κάνω τα παραπάνω;

Ηθελα να ηξερα, αν πληρωνες, δηλαδη εβλεπες απο την τσεπουλα σου που πηγαιναν τα χρηματα, θα αφηνες καποιον να μπαινει μεσα χυμα και να το κανει μπουρδελο?

Αναφέρεσαι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Θα ανεχοσουν αδιαφορους να σε διδασκουν η να θελουν να περασουν κομματικες γραμμες και διακρισεις?

Εχμ.

Τώρα δηλαδή ξέρεις ότι τα ανέχομαι;

Τα βιβλία δεν τα έχω ήδη πληρώσει έμμεσα; Και, εν πάση περιπτώσει, γιατί να μην απαιτήσω να έχω αυτά τα οποία μου υπόσχεται το κράτος όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με τις καταλήψεις και γενικά παρόμοιους αγώνες, αλλά να κάτσω να πληρώσω επιπλέον και τον τάδε πούστη ιδιοκτήτη πολυεθνικών;

Το κοβεις να ανεβαινει επιπεδο χωρις να πληρωσεις?

Το κόβεις σωστό να δίνεις κώλο στους ιδιώτες επειδή το φιλαράκι τους το κράτος σε σπρώχνει εκεί;

Pitsadoros
17-06-2006, 22:20
ta idiwtika panepistimia ennoeitai pws tha ta anoiksei o kokkalis o vardinogiannis k loipoi. poios egguatai s enan apofoito dimosiou panepistimiou oti otan methaurio tha vgei sti gira gia na psaksei douleia de tha tou trwne tis theseis apofoitoi tou kokkaleiou panepistimiou mono k mono ap ta kone tou proedrou se oli tin ellada? ap auti tin apopsi ta idiwtika einai malakia

HAVOC
17-06-2006, 23:14
Ενω στο ονειρικο πανεπιστημιο ως εχει τωρα, διαπλοκη δεν υπαρχει, αχαχουχα.
Το ιδιωτικο δεν θα ειναι ξεφραγο αμπελι, για μηχανισμους ελεγκτικους μιλαμε τοση ωρα.
Κατι που θα πρεπε να υπαρχει και στο δημοσιο, και διδακτρα και σ'αυτο. Εμμεσως πληρωνουμε, αλλα το ποσο δεν φτανει, και δεν ειναι μονο λογω κακου προυπολογισμου για την παιδεια.
Αλλαζουν οι εποχες, και οι απαιτησεις, και εμεις κολλημενοι στα χρωματα και στην ανατολιτικη ξεροκεφαλια και τεμπελιτιδα.

Solo Carriera
17-06-2006, 23:48
κάποια πράγματα απλά ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους. είναι σχεδόν απολαυστικό.

Solo Carriera
18-06-2006, 00:17
δηλαδή σκάει το βολεμένο ελαφρόμυαλο και μιλάει για ιδιωτικά πανεπιστήμια όλο χαρά ενώ δεν μπορεί καν να περιορίσει αρκετά τον εγωισμό της ώστε να δει ότι δεν είναι όλοι τόσο ευνοημένοι από την τύχη όσο η πάρτη της ώστε να μεγαλώσουν σε εύπορες οικογένειας και να μπορούν να ανεχτούν οικονομικά τέτοιες απόψεις.

ολά αυτά ενώ συν τοις άλλοις δεν καταλαβαίνει ότι αυτές οι μεταρρύθμίσεις θα είναι και εναντίον της ίδιας αφού μετά θα την έχουν να τρέχει για μετεκπαιδεύσεις σε τομείς που έχει ήδη ειδικευτεί τις οποίες μετεκπαιδεύσεις σαφώς και θα πλήρωνει (ώστε να εξασφαλιστεί η ποιότητα τους βεβαίως) κατα την διαρκεία των οποίων μάλιστα θα παύεται και η μισθοδοσία και όλα αυτά για να μη χάσει το βάσικο μισθό που θα της παρέχει η τάδε μεγαλοεταιρία.

όχι πια επιστήμονες, μόνο υπάλληλοι πολυεθνικών.

Atheist
18-06-2006, 00:28
και μετά βγήκε από τη θάλασσα και τη χτύπησε ένα αυτοκίνητο.

Solo Carriera
18-06-2006, 00:31
ψαγμένο, μαλάκα.

VirusXI
18-06-2006, 00:36
δεν έχω ασχοληθεί πολύ μιας κ δε με ενδιαφέρει αλλά.
μλκίες λέτε νομίζω, κιεπίσης δε καταλαβαίνω πως θα υποβαθμιστούν οι δημόσιες σχολές απ'την αναγνώριση κ ίδρυση των ιδιωτικών.

ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

στον χώρο που με ενδιαφέρει κ γνωρίζω, τα ΤΕΙ γραφιστικής είναι κατά πολύ κατώτερα των 2 σοβαρών ιδιωτικών σχολών. εγώ που χω πληρώσει τα κέρατα μου, θα πάρω ένα χαρτί μετά από 4 χρόνια... που δεν αναγνωρίζεται απ'το δημόσιο (πες πως με ενδιέφερε ρε παιδίμ).

όπως επίσης κ όσοι έχουν τελειώσει αγγλικά πανεπ. που θεωρούνται απ'τα καλύτερα στο κόσμο στο χώρο της τέχνης/οπτικής επικοινωνίας - που στο ελλάντα δε κσέρουμε καν τι σημαίνει αυτό. Γραφιστική λέει.

φακοφ λοιπόν, καλό θα κάνει. και θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές αλλά και ίσως αποφασίσουν να ανεβάσουν λίγο το επίπεδο της δημόσιας εκπαίδευσης κάποτε λόγω ανταγωνισμού.

Milton
18-06-2006, 00:50
σκεφτομαι οτι τα πρωτα χρονια που ημουν στο εξωτερικο και ειδα πως λειτουργουσαν αλλες χωρες στο θεμα της παιδειας και των πανεπιστημιων, ενιωθα μια παιδικη περηφανια που η δικια μου η χωρα παρεχει δωρεαν πανεπιστημιακη μορφωση σε ολους.

αφου το συζητουσα με τους ξενους φιλους μου λεγοντας τους οτι στην ελλαδα δεν χρειαζεται να πληρωσεις για την φοιτηση σου στο πανεπιστημιο.

και μετα πηγαινα σπιτι και σκεφτομουν το ποσο πιπα κωλο εμπλοκη με πηγε το θεμα της δικης μου πανεπιστημιακης μορφωσης και σκεφτομουν και το θεμα των αιωνιων φοιτητων στην ελλαδα.
χωρις να το εχω συζητησει με τους ξενους φιλους μου.

αλλα για καποιο περιεργο λογο, οταν ξυπνουσα το επομενο πρωι και το πανεμιστημιο ηταν ακομα δωρεαν στην ελλαδα - παρολη την δικη μου πιπα κωλο εμπλοκη κατασταση σε αντιθεση με το αλφα ποσοστο αιωνιων φοιτητων στην ελλαδα - τα πραγματα ηταν απλα..ντονό.ενταξει.

daydreamer
18-06-2006, 02:03
Τι λε ρε Virus, δηλαδή όταν θα ιδρυθούνε τα γαμάουα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα τους έρθει η θεία φώτιση και θα αναβαθμίσουν τα δημόσια; Πιο πιθανό το κόβω να τα αφήσουν στην μοίρα τους να υπολειτουργούν και σιγά σιγά να τα μειώνουνε.

Κι επίσης HAVOC τα δημόσια πανεπιστήμια τα πληρώνουμε ξέρεις, όλοι οι έλληνες φορολογούμενοι αν κάποιοι είναι βλάκες και δεν το αντιλαμβάνονται ε δεν είναι λόγος να τα σκάσουμε στα ιδιωτικά.

VirusXI
18-06-2006, 02:22
eh ωραία, να παραμείνουμε στη παρακμή τότε. :thumbsup:

ah ναι, κιας κάνουμε καταλήψεις να παραμείνουμε για ένα ακόμα χρόνο αιώνιοι φοιτητές ναούμε να μας ζει ο μπαμπάς για να τα ξύνουμε.

(το πρώτο πληθυντικό δε σημαίνει κάτι)

HAVOC
18-06-2006, 02:27
Εγω μιλησα για συνυπαρξη.
Και οσο και να πληρωνεις ηδη για το δημοσιο, χωρις να βλεπεις ακριβως πως παει εκει οτι παει [σαφως και δικαιουται μεγαλυτερο μεριδιο ως κρατικη δαπανη], οι εποχες αλλαζουν και χρειαζεται κι αλλο. Αυτο το αλλο, δεν θα το παρει κανεις απο τα f16 για να τα δωσει για βιβλιοθηκη. Οποιος το καταλαβε, το καταλαβε. Και τα f16 να μην ηταν, οι αναγκες απο μονες τους πολλαπλασιαζονται, οπως και ο αριθμος των φοιτητων, οπως και οι απαιτησεις, που δεν μπορουν να καλυφθουν με τα προτυπα των 70'ς που υπαρχουν ως βαση. Σας αρεσει το δουλεμα με τις πολλες σχολες, με περιφερειακα καινουρια τμηματα που υπολειτουργουν και μαζι τους και αυτα που ανεκαθεν υπηρχαν? Σας αρεσει να μπορει ο οποιοσδηποτε να τα κανει λαμπογυαλο και να σας καταστρεψει ενδεχομενως τη δουλεια σας? Σας αρεσει που δεν υπαρχει ασφαλεια? Που ειστε στο ελεος [και δεν αναφερομαι για τωρα συγκεκριμενα που στοιχειωδως εγιναν καποιες πολυπληθεις συνελευσεις] του καθε μπαγλαμα που γουσταρει να κανει διακοπες και τρωτε πιπα κωλο μετα τις εξεταστικες? Σε ποια χωρα του κοσμου γινονται τετοιες μαλακιες ως στανταρ ετησιο φαινομενο? Σε καμια μπανανια μπορει. Σε ποια απο τις χωρες με δυνατα συστηματα παιδειας το κανουνε μπαχαλο σε μονιμη βαση?
Καπου το να βλεπεις κιολας οτι τα διδακτρα τα ακουμπας, καλο θα κανει παρα κακο, και σε νοοτροπια, και στο ιδιο το πανεπιστημιο που βογκαει απο ελλειψεις. Γιατι πολυ αμφιβαλλω αν θα ανεχοσασταν τον τσογλανο που τα σπαει, αν νιωθατε πως πληρωνατε και ξερατε πραγματικα να απαιτειτε στοιχειωδως ενα ανθρωπινο και συγχρονο περιβαλλον. Ουτε θα γουσταρατε να το κλεινει οποτε του καπνισει, η να προτεινει να κλεινεται καθε τρεις και λιγο.
Και στα ιδιωτικα, εφοσον το αντεχει το πορτοφολι του, θα παει αυτος που αντεχει, και θα αφησει μια θεση στο δημοσιο γι'αυτον που δεν εχει την ιδια οικονομικη κατασταση. Και δωρεαν δημοσιο να ειναι, αυτος που εχει απαιτησεις, και μπορει, θα τα σκασει για να μην ειναι στο μπαχαλο, δεν κλεβει τη θεση κανενος. Ποσο κοντοφθαλμος μπορει να ειναι καποιος και ελαφρομυαλος αν οχι κομπλεξικος?
Καμια υποβαθμιση, σε κανενα απο τα δυο, εφοσον ελεγχονται και τηρουνται οσα πρεπει προκειμενου οι τιτλοι να ειναι ισαξιοι. Και το τι πτυχια θα δινονται, και τι απαιτησεις θα υπαρχουν, και αυτο κανονιζεται. Πως κανετε το λογικο αλμα οτι θα ανοιξει οτι να 'ναι, αυτο μονο εσεις το ξερετε.
Αλλα απο οσο καταλαβαινω, η δουλεια και η κουραση πονανε, και ορισμενους τους παραπονανε για να θελουν να δουνε αλλαγες.
Μονο αρνηση. Δεν θελω αυτο, δεν μου κανει εκεινο.
Αντε, για πειτε πως το θελετε δηλαδη, και πως αυτο θα πραγματοποιηθει, και απο που θα βρεθουν τα χρηματα. Αλλα μαλλον γουσταρετε το μπαχαλο, οποτε αξιοι της μοιρας σας οσοι το ανεχεστε. Το τι σας προσφερει το δωρεαν πανεπιστημιο, σημερα, οπως τωρα ειναι διαμορφωμενη η εποχη, το βλεπετε. Λουστειτε το, εφοσον δεν θελετε διδακτρα.
Και κατι τελευταιο, οποιος θελει διαλογο, κανει διαλογο με τους παντες. Με τις πορτες ανοιχτες, δημοκρατες.

Raven Lord
18-06-2006, 04:51
είναι λυπηρό το πόσο έχει εκφυλιστεί ο τρόπος σκέψης μας από το σύστημα. ένα σύστημα που θεωρεί προσόν το συμβιβασμό και όχι την ανεξαρτησία. ένα σύστημα που καταπολεμά την πρωτοβουλία, την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και την περιφρούρηση των κεκτημένων. ένα σύστημα που επιβραβεύει τη δουλεία... που θεωρεί επιτυχία την απόκτηση υλικών αγαθών... "καλός" είναι αυτός που ξεσκίζεται στη δουλειά χωρίς να μιλάει... "όποιος δουλεύει πετυχαίνει στη ζωή του" λέγανε οι παππούδες και οι γονείς μας. αυτός που διεκδικεί αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα είναι τεμπέλης, τσόγλανος... από την άλλη ο "καλός", ο δούλος και οι αφέντες οι οποίοι είναι δούλοι κάπου αλλού... :(

Raven Lord
18-06-2006, 05:00
και επειδή δε νιώθω πάντα τόσο "ποιητικός" ( :P ), γιατί ρε ο κάθε καθυστερημένος που έχει μπάμπά κόκκαλη ή βαρδινογιάννη να έχει καπαρωμένη μια θέση στο καλύτερο πανεπιστήμιο που παίζει στην πιάτσα, από τότε που ο μπαμπάς έκανε τη "δωρεά", και οι δικοί μου γονείς να ξεσκίζονται για να έχω αμφιβόλου ποιότητας σπουδές? ή μήπως δε γίνεται αυτό και στις "καλύτερες οικογένειες"? έτσι δε λειτουργεί ο ιδιωτικός τομέας?

κανείς δε λέει ότι τα πράγματα είναι τέλεια τώρα. χρειάζεται προσπάθεια από παντού και κυρίως χρηματοδότηση για να βελτιωθούν. αλλά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια απλά γλιτώνουν το κράτος από τα έξοδα (τα οποία είναι δικά μας χρήματα!) και τις επιχειρήσεις από τις υποχρεώσεις τους. αντί να στήσουμε ένα σεμινάριο για τα στελέχη μας με κόστος χρόνο και χρήμα, γιατί να μην το κάνει το πανεπιστήμιο? πληρώνετε μαλάκες

HAVOC
18-06-2006, 10:23
Nαι ε?
Ποιος θα σου φαει τη θεση απο το δημοσιο πανεπιστημιο, τη στιγμη που μπορει να διαθεσει για ιδιωτικο?
Και γιατι να μην μεινει στη χωρα του, και να αφηνει τα χρηματα του εδω, και οχι εξω? Γιατι δεν ειναι μονο τα διδακτρα, στο συνολο, ξερεις τι συναλλαγμα βγαζουμε αλλου, ενω θα μπορουσε το ιδιο χρημα να διακινειται μεσα?
Και ποιος σου ειπε οτι πρεπει να ειναι της κλασης Βαρδινογιαννη που αναφερεις για να μπορει να προσφερει ιδιωτικη παιδεια στο παιδι του? Και αυτης της κλασης, τουλαχιστον οι Λατσηδες, τα παιδια τους τα εχουν με τη μια εξω, να κρατουν τις επιχειρησεις τους εκει. Μην κοιτας τη Μαριαννα, που κανει τις δημοσιες σχεσεις για εσωτερικη καταναλωση. Τα αδερφακια ηταν εξαρχης εξω, να παιρνουν σειρα εκει.Δεν φαγανε τη δικη σου η τη δικη μου θεση. Και οχι απλως δεν ειναι καθυστερημενα, αλλα γελανε με δικαιως με τις μαλακιες που μπορει εσυ να τους προσαπτεις.
Και γιατι να υποβαθμιστει το δικο σου πτυχιο?
Εφοσον θα ελεγχονται ολα ως προς την ποιοτητα τους.
Και να δωθουν παραλληλα περισσοτερα χρηματα στο δημοσιο. Κανεις δεν λεει οχι. Αλλα η υπαρξη η οχι ιδιωτικης παιδειας, δεν επηρρεαζει αυτον στο δημοσιο. Ουτε τη θεση του παιρνει, ουτε χρηματα του παιρνει απο το μεριδιο του δημοσιου. Ελεγχο απο το δημοσιο, θα δεχεται, και ως προς τους τιτλους, και ως προς την αξια τους.
Η χρηματοδοτηση του δημοσιου ειναι αλλη υποθεση. Και εκει ειναι το προβλημα απο μονο του, οχι σε αντιδιαστολη με το αν καποιος που μπορει, πληρωνει για ιδιωτικο πανεπιστημιο. Εξαλλου, και τωρα ενας μεγαλος αριθμος πληρωνει για την παιδεια του σε καποια πανεπιστημια εξω. Και ελεγχεται για να αναγνωριστουν οι τιτλοι του Ελλαδα. Θα ειναι κατι αντιστοιχο, απλως θα τον βλεπεις στη χωρα σου, αντι Χριστουγεννων και Πασχα στις διακοπες του εδω. Ποσο επηρρεασαν αυτα τα ατομα εσενα στο δημοσιο? Σου πηραν καμια θεση? Σου πηραν χρηματα απο τη δικη σου βιβλιοθηκη? Ακομη και αν αυτα τα παιδια δεν μπορουσαν να μπουν στο δημοσιο, για τον αλφα σοβαρο μεχρι τον βητα γελοιο λογο, και στη χωρα τους να ειναι, τη θεση σου δεν θα την παρουν. Και οπως τωρα ελεγχεται ο τιτλος σπουδων τους, το ιδιο θα γινεται και στο αντιστοιχο ελληνικο παραρτημα.
Γιατι ποιος σου λεει οτι θα ανοιξει ακαδημαικη επιχειρηση[παραδοξο....] η κουτση Μαρια? Εκει θες το κρατος να ελεγχει, και οχι να γινεται χανιο, οπως με καποια τα οποια ηταν μονον για να παιρνουν αναβολη ορισμενοι απο στρατο ως σπουδαστες κομμωτικων σχολων. Μιλαμε για πανεπιστημια. Και να εχουμε τις αναλογες απαιτησεις.
Και να ανεβουν οι απαιτησεις στο δημοσιο οπωσδηποτε. Αν δεν σου αρεσει η ιδεα των διδακτρων, βρες καποια λυση για χρηματοδοτηση. Αλλα δεν βλεπω να προτεινεται κατι που να εχει πραγματιστικο αντικτυπο.

Solo Carriera
18-06-2006, 11:47
τι λες μωρή μαλάκω; τι λες;

HAVOC
18-06-2006, 12:45
Μωρη μαλακω να πεις την αχρηστη τη μανα σου.
Αντε ψοφα, αφασικο ανθρωπαριο.

Solo Carriera
18-06-2006, 13:00
<---

metamelia2
18-06-2006, 13:21
τι λες μωρή μαλάκω; τι λες;
Μλκ αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω. Αλλά Έτσι:
τι λες μωρή μαλάκω; τι λες ;

Deggial
18-06-2006, 13:37

Εχμ.

Τώρα δηλαδή ξέρεις ότι τα ανέχομαι;

Τα βιβλία δεν τα έχω ήδη πληρώσει έμμεσα; Και, εν πάση περιπτώσει, γιατί να μην απαιτήσω να έχω αυτά τα οποία μου υπόσχεται το κράτος όπως γίνεται αυτή τη στιγμή με τις καταλήψεις και γενικά παρόμοιους αγώνες, αλλά να κάτσω να πληρώσω επιπλέον και τον τάδε πούστη ιδιοκτήτη πολυεθνικών;

Το να πληρώνεις τον κάθε πούστη (sic) καθηγητή που θέτει ως σύγγραμμα δικό του βιβλίο για να τα κονομάει, χωρίς να ελέγχει κανείς την ποιότητα του συγγράμματος, είναι καλύτερο; Πέρα απ' τα όσα άλλα προβλήματα αντιμετωπίζουμε κάθε εξάμηνο, όπως καθυστερήσεις στην έκδοση και διανομή του βιβλίου; Στα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπάρχει ισχυρότερη αίσθηση του χρέους του καθηγητή απέναντι στον φοιτητή λόγω της σχέσης πελάτη-πάροχου.

Solo Carriera
18-06-2006, 13:42
θα προτιμήσω να απαιτήσω βελτίωση του παρόντος συστήματος με κινητοποιήσεις όπως οι παρούσες παρά να γίνω έρμαιο των μεγαλοεπιχειρηματιών. σαφές;

και έπειτα έρχεται το κάθε τσόκαρο που σπούδασε έξω και ασκεί κριτική στα ελληνικά πανεπιστήμια χωρίς να ξέρει που παν τα τέσσερα και χωρίς να έχει ιδέα τι πάνε να περάσουν και μιλάει για μπάχαλους, αργόσχολους και "αιώνιους" καταληψίες.

είστε για πολύ κράξιμο μερικοί.

Phantom Duck
18-06-2006, 13:44
Απαίτησε να διορθωθούν τα παραπάνω προς το καλύτερο, αδερφέ. Γιατί έχεις την εντύπωση ότι πληρώνοντας άμεσα τον ιδιώτη ξαφνικά αυτός είναι πιο υποχρεωμένος απέναντί σου απ' ότι το κράτος;

Έντιτ: τα' πε χύμα κι ο 'πωπάνως.

metamelia2
18-06-2006, 14:00
Ποιος θα σου φαει τη θεση απο το δημοσιο πανεπιστημιο, τη στιγμη που μπορει να διαθεσει για ιδιωτικο?
Οπότε είσαι οκ να πας με την ησυχία σου σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο μπουρδελέ επιπέδου. Ας δούμε τα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Βλέπεις να υπάρχει -όχι επαρκής- έστω και προς επιβίωση χρηματοδότηση; Α, ξέχασα. Ήσουν στο νησί.

Και ποιος σου ειπε οτι πρεπει να ειναι της κλασης Βαρδινογιαννη που αναφερεις για να μπορει να προσφερει ιδιωτικη παιδεια στο παιδι του?
Ας πουμε τα ιδιωτικά σχολεία που αναφέραμε έχουν ένα μεγάλο αριθμό παιδιών των οποίων οι γονείς ανήκουν στην εργατική τάξη. Α, ξέχασα. Ήσουν στο νησί.

Και γιατι να υποβαθμιστει το δικο σου πτυχιο?
Εφοσον θα ελεγχονται ολα ως προς την ποιοτητα τους.
Όπως ας πουμε πάλι οι σχολικές, υγειονομικές κτλ επιτροπές που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όπως θα έχεις διαπιστώσει. Α, ξέχασα. Ήσουν στο νησί.

Και να δωθουν παραλληλα περισσοτερα χρηματα στο δημοσιο.
ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
ΑΧΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΧΑΑΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑ
Α, ναι. Το λες σοβαρά. Ξέχασα. Ήσουν στο νησί.

Κανεις δεν λεει οχι. Αλλα η υπαρξη η οχι ιδιωτικης παιδειας, δεν επηρρεαζει αυτον στο δημοσιο.
Απ'τη στιγμή που βολεύονται μεσοαστοί και μεγαλοαστοί, οτιδήποτε άλλο παύει να υπάρχει. Διαφωνείς, ε; Ξέχασα. Ήσουν στο νησί.

Η χρηματοδοτηση του δημοσιου ειναι αλλη υποθεση. Και εκει ειναι το προβλημα απο μονο του, οχι σε αντιδιαστολη με το αν καποιος που μπορει, πληρωνει για ιδιωτικο πανεπιστημιο.
Και κλασσικά λοιπόν, "είναι άλλη υπόθεση". Όχι λοιπόν μωρή ξεκωλιασμένη δεν είναι άλλη υπόθεση. Με αυτό το δεδομένο (ανεπαρκής χρηματοδότηση του δημοσίου) λειτουργείς -αν δεν είσαι ένα γαμημένο ωφελιμιστικό μεγαλοαστάκι- προσπαθώντας να μην διογκώσεις την κατάσταση. Ποιά κατάσταση; Α, ξέχασα. Ήσουν στο νησί.

Εξαλλου, και τωρα ενας μεγαλος αριθμος πληρωνει για την παιδεια του σε καποια πανεπιστημια εξω. Και ελεγχεται για να αναγνωριστουν οι τιτλοι του Ελλαδα. Θα ειναι κατι αντιστοιχο, απλως θα τον βλεπεις στη χωρα σου, αντι Χριστουγεννων και Πασχα στις διακοπες του εδω.
Και φυσικά, πάλι σκεφτόμαστε μόνο αυτούς που μπορούν να πληρώσουν να πάνε στο εξωτερικό. Αλλά δεν νομίζω ότι ξέρεις ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι.

Εκει θες το κρατος να ελεγχει, και οχι να γινεται χανιο, οπως με καποια τα οποια ηταν μονον για να παιρνουν αναβολη ορισμενοι απο στρατο ως σπουδαστες κομμωτικων σχολων. Μιλαμε για πανεπιστημια. Και να εχουμε τις αναλογες απαιτησεις.
Τι λες μωρή πουτάνα; Δλδ ένας άνθρωπος χαμηλής οικονομικής στάθμης ο οποίος το μόνο που μπόρεσε να κάνει (χωρίς λεφτά γιά φροντιστήρια, βοηθήματα, ιδιαίτερα) ήταν να περάσει σε μια χαμηλόβαθμη σχολή με αντικείμενο που ήδη κατά 90% τον καταδικάζει να είναι μια ζωή μικροαστός και βγάλε είναι και μαλάκας από πάνω. Στην τελική, αν είχε γεννηθεί με λεφτά στο ίδιο κωλοχώρι της Αγγλίας θα ήσασταν και θα είχατε γίνει και οι δύο ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.

Και να ανεβουν οι απαιτησεις στο δημοσιο οπωσδηποτε. Αν δεν σου αρεσει η ιδεα των διδακτρων, βρες καποια λυση για χρηματοδοτηση. Αλλα δεν βλεπω να προτεινεται κατι που να εχει πραγματιστικο αντικτυπο.
Μπορεί να μην υπάρχει αντιπρόταση αλλά δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι 20000 που ήταν στους δρόμους και άλλοι τόσοι που συντηρούν τις καταλήψεις να αφήσουν να πάμε 100 βήματα πίσω και μάλιστα χωρίς επιστροφή.

Γαμημένη πουτάνα.

VirusXI
18-06-2006, 14:03
όλο μαλακίες λέτε.

o raven είπε μόνο κάτι σοβαρό που δεν ανάφερα καν στα προηγ ποστς γιατί συμφωνώ. ναι οκ, να παν να γαμηθούνε οι βρωμιάρηδες οι φραγκάτοι μπλαμπλαμπλα. οράιτ, και; όσοι δεν έχουν τα φράγκα τι κάνουν γιαυτό;

... αυτό που κάνει ο σόλος φαντάζομαι κιοι υπόλοιποι με τις θεωρίες συνομωσίας. φραπές - κατάληψη - χάνουμε κιάλλο εξάμηνο για να διεκδικήσουμε να μείνει στάσιμη η υπάρχουσα παρακμή. κιόμως θα πάει μετά εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό. κιόμως έχει στάνταρ 2-3 φίλους που σπουδάζουν εξωτερικό ή σε ιδιωτικά εδώ Ελλάδα κ τα σκάνε χοντρά.

Δεν απάντησε όμως κανείς για την περίπτωση μου. τελειώνω μια ιδιωτική που στο χώρο της γαμάει (πρακτικά, τα μαθήματα που κάνουμε σε δημόσιες σχολές δεν υπάρχουν καν) κ τα χω σκάσει χοντρά με πολλούς κόπους (των δικών μου κυρίως) γιατί δεν είμαι και φραγκάτος κουλ τύπος... αν περάσει ο νόμος το πτυχίο μου αναγνωρίζεται, ενώ τώρα είναι σαν ένα κωλόχαρτο από ΙΙΕΚ. Για πείτε.

Μια χαρά τα λέει η HAVOC.
άντε πετάκστε τώρα κιένα TI ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΜΑΛΑΚΑ να κάνουμε συζήτηση!!!

metamelia2
18-06-2006, 14:07
... αυτό που κάνει ο σόλος φαντάζομαι κιοι υπόλοιποι με τις θεωρίες συνομωσίας. φραπές - κατάληψη - χάνουμε κιάλλο εξάμηνο για να διεκδικήσουμε να μείνει στάσιμη η υπάρχουσα παρακμή. κιόμως θα πάει μετά εξωτερικό για ένα μεταπτυχιακό. κιόμως έχει στάνταρ 2-3 φίλους που σπουδάζουν εξωτερικό ή σε ιδιωτικά εδώ Ελλάδα κ τα σκάνε χοντρά.
Ναι, θα πάμε εξωτερικό γιά μεταπτυχιακό αν γίνεται οικονομικά. Ναι, έχω φίλους που τα σκάσαν έξω. Ναι, έχω και στο Ελλάντα να τα σκάνε χοντρά. Σημαίνει κάτι αυτό; Και δλδ γιά να μη μείνει στάσιμη η κατάσταση θα την κάνουμε χειρότερη; Ωραίο σκεπτικό.

HAVOC
18-06-2006, 14:09
Η υπαρξη ιδιωτικου πανεπιστημιου, εφοσον ελεγχεται, δεν επηρεαζει το τι γινεται στο δημοσιο.
Και πραγματικα πρεπει καποιος να εχει απιστευτα κομπλεξ κατωτεροτητας ωστε να τον ενοχλει η παραλληλη υπαρξη ιδιωτικου ιδρυματος.
Σε τι να σας φοβησει αν καποιος παιρνει πτυχιο ελεγμενα ισαξιο του δικου σας απο ενα ιδρυμα ιδιωτικο? Και εκει απαιτεις απο τη χωρα σου, "αγνο, αμολυντο παιδι του λαου".
Και φυσικα συμφωνουμε ως προς το να βελτιωθει η κατασταση του δημοσιου. Και τα διδακτρα που αναφερω ειναι ανταποδοτικα. Τα οσα μεχρι στιγμης δινονται, δεν φτανουν, ειναι πασιφανες.
Και ασφαλεια να μπει στα πανεπιστημια, γιατι αν εγω επειδη σπουδασα εξω αναγομαι σε τσοκαρο, αυτος που βανδαλιζει τον ακαδημαικο του χωρο-για τον οποιο πληρωνω και εγω- χωρις κυρωσεις, τι ειναι?
Τα ατομα που καθε χρονο δεν εχουν τι να κανουν [και το ξανατονιζω δεν αναφερομαι στο φετινο ετος] και κανουν καταληψη, δεν λαμβανουν υποψιν τις εργασιες των συναδελφων τους, και το εχουν αναγει σε ετησιο happening, εχουν φιλοδοξια και οραμα?
Και quot-αρω μια προταση απο αλλο φορουμ:
Για την ακρίβεια με ποιο τρόπο μια απλή πλειοψηφία σε συνέλευση των 200-300-400-500 ατόμων μπορεί να εμποδίσει (και δη με τη βία) 2000 άτομα να προσέλθουν σε συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες χώρο όπου έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να δουλέψουν/μορφωθούν/ανταλλάξουν απόψεις?
Και με ποιο τροπο να γινει διαλογος με κλειστες πορτες?
Οι ελλειπεις βιβλιοθηκες και πηγες ειναι επιθυμητο φαινομενο?
Αλλα ξεχασα, εγω σπουδασα εξωτερικο, φανταζομαι οι ελληνικες βιβλιοθηκες ειναι κλασεις ανωτερες απο της σχολης μου. Και τα εκπαιδευτικα ταξιδια για την οπτικη σπουδη μας δεν ηταν στα μοναστηρια της Μυτιληνης, οποτε εχω χασει το επιστημονικο μου κυρος.
Και ποσες φορες θελετε δηλαδη να δινετε ενα μαθημα? Και αν κοβεται το 70% των φοιτητων, αυτος που πρεπει να παιρνει ποδι ειναι ο καθηγητης και οχι οι φοιτητες, αξιολογηση σε ολους.
Ποσα χρονια θελετε να σπουδαζετε? Και αν υπαρχει λογος υγειας η κατι εξισου σοβαρ, να υπαρχει εξαιρεση. Και πανω απο ολα εγκαταστασεις και πηγες, ωστε να μπορει καποιος να τελειωνει στην ωρα του. Αλλα να εχει τη διαθεση και την αξιοπρεπεια να το κανει.Διαφορετικα διαγραφη.
Οι μετεγγραφες, αν υπηρχε ελεγχος ουσιαστικος, γιατι να καταργηθουν? Ειναι δικαιωμα, αρκει να μην γινεται καταχρηση του.

Ace
18-06-2006, 14:12
Ναι.

VirusXI
18-06-2006, 14:12
kalki, ναι προφανώς την κάνεις χειρότερη πίνοντας το φραπέ σου κ κάνοντας θεωρίες συνομωσίας για το τι θα γίνει αν περάσει ο νόμος, ξαναλέω.

νεξτ;

edit.

επίσης γιατί εγώ να μη είχα περάσει στη σχολή που ήθελα (τόοοτε) κ σίγουρα μπήκαν κάμποσα άτομα που δε γούσταραν καν κιε απλά έγραψαν καλύτερα στις τότε εξετάσεις; γιατί να μην υπάρχουν πιο πολλές θέσεις επειδή κάποιοι σπουδάζουν σε αυτή τη σχολή 10 χρόνια; κ γιατί, λόγω του παραπάνω, αυτή η σχολή στη τελική είναι κατώτερη απ'την αντίστοιχη ιδιωτική ενώ το πτυχίο της αναγνωρίζεται; ε;

Phantom Duck
18-06-2006, 14:13
Σε τι να σας φοβησει αν καποιος παιρνει πτυχιο ελεγμενα ισαξιο του δικου σας απο ενα ιδρυμα ιδιωτικο?

Α, τώρα το εμπιστεύεσαι το κράτος να πιστοποιήσει τα πτυχία των ιδιωτικών!

*ράντομ χώσιμο*

Επίσης, ρε Βάιρους, σταμάτα επιτέλους να κατακρίνεις το όλο κίνημα. Ούτε είναι όλοι παιδιά του φραπέ, ούτε αυτό ακυρώνει την ορθότητα των απόψεων τους. Έλεος δηλαδή.

Deggial
18-06-2006, 14:15
Γιατί έχεις την εντύπωση ότι πληρώνοντας άμεσα τον ιδιώτη ξαφνικά αυτός είναι πιο υποχρεωμένος απέναντί σου απ' ότι το κράτος;

Όταν έχουμε ένα κρατικό μονοπώλιο, η βιωσιμότητα αυτού του μονοπωλίου δεν εξαρτάται από την ποιότητα των υπηρεσιών. Παραδείγματος χάριν, ελλείψει ανταγωνισμού, ο ΟΤΕ δεν αναβάθμιζε τις υπηρεσίες του επειδή είχε καταντήσει ένας βραδυκίνητος οργανισμός που απλά μάζευε χρήματα και αδιαφορούσε για την ικανοποίηση των πελατών του, αφού ήξερε πως δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει. Σε μία ελεύθερη αγορά, η βιωσιμότητα μίας επιχείρησης εξαρτάται από το επίπεδο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Αντιλαμβάνεται καλύτερα τις υποχρεώσεις του προς τον πελάτη, διότι από αυτόν εξαρτάται.

Pitsadoros
18-06-2006, 14:15
o kokkalis tha parei stin epixeirisi tou apofoitous tou panepistimiou tou. skefteite ligo pliz.

Ace
18-06-2006, 14:16
Για την ακρίβεια με ποιο τρόπο μια απλή πλειοψηφία σε συνέλευση των 200-300-400-500 ατόμων μπορεί να εμποδίσει (και δη με τη βία) 2000 άτομα να προσέλθουν σε συνταγματικά κατοχυρωμένο ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες χώρο όπου έχουν συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα να δουλέψουν/μορφωθούν/ανταλλάξουν απόψεις?

οκ, αυτο το παραμυθακι ειναι καλο να ληξει.
οι γενικες συνελευσεις ειναι οτι πιο αμεσοδημοκρατικο υπαρχει στην ακαδημαικη κοινοτητα.
οσοι δυσφορουν με την καταληψη εχουν καθε δικαιωμα να προσελθουν στη συνελευση και να το πουν.
δηλαδη τι·

Phantom Duck
18-06-2006, 14:17
Γιατί έχεις την εντύπωση ότι πληρώνοντας άμεσα τον ιδιώτη ξαφνικά αυτός είναι πιο υποχρεωμένος απέναντί σου απ' ότι το κράτος;

Όταν έχουμε ένα κρατικό μονοπώλιο, η βιωσιμότητα αυτού του μονοπωλίου δεν εξαρτάται από την ποιότητα των υπηρεσιών. Παραδείγματος χάριν, ελλείψει ανταγωνισμού, ο ΟΤΕ δεν αναβάθμιζε τις υπηρεσίες του επειδή είχε καταντήσει ένας βραδυκίνητος οργανισμός που απλά μάζευε χρήματα και αδιαφορούσε για την ικανοποίηση των πελατών του, αφού ήξερε πως δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει. Σε μία ελεύθερη αγορά, η βιωσιμότητα μίας επιχείρησης εξαρτάται από το επίπεδο των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει. Αντιλαμβάνεται καλύτερα τις υποχρεώσεις του προς τον πελάτη, διότι από αυτόν εξαρτάται.

Το ότι δεν αναφερόμαστε σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις το έχεις πάρει χαμπάρι;

HAVOC
18-06-2006, 14:18
Αποψεις υπαρχουν, αλλα ο τροπος της εκθεσης τους ακυρωνει ενα μεγαλο ποσοστο του κυρους τους.

Απο το κρατος μας, λεω να απαιτουμε. Και δεν εμπιστευομαι κανεναν μεχρι να αποδειξει οτι εχει προβει στις καταλληλες ενεργειες για να αξιζει την οποια εμπιστοσυνη.
Αλλα για να πραγματοποιηθει η οποιαδηποτε προταση, χρειαζεται ελεγχος σε ολα τα επιπεδα.
Και ο,τι αλλο να εχει προταθει, προυποθετει δικλειδες ασφαλειας επισης. Εκει το εμπιστευεστε το κρατος?

edit Ο κοκκαλης, και καθε κοκκαλης, θα παρει στην επιχειρηση του τον καλυτερο, διαφορετικα δεν θα επιβιωσει η οποια επιχειρηση του.
Το μονο επιχειρημα ειναι οτι θα σας παρουν μια δουλεια που δεν σας ανηκει απαραιτητα? Βλεπω εκτος απο ζηλιες, και τεμπελιτιδα.

Deggial
o kokkalis tha parei stin epixeirisi tou apofoitous tou panepistimiou tou. skefteite ligo pliz.

Έστω ότι έχει δύο μόνο σχολές κι η καθεμία βγάζει 100 απόφοιτους ανά έτος. Πόσους πια θα καταφέρει να προσλάβει ή να βολέψει σε τρίτους;

Για να απαντήσω και στο προηγούμενο ποστ σου επ' αυτού, καμία επιχείρηση δεν κάνει προσλήψεις τέτοιου είδους. Αν οι υπάλληλοι που προσλαμβάνεις είναι άχρηστοι, δεν παράγουν ικανοποιητικό έργο, η ποιότητα των υπηρεσιών σου πέφτει κι αντιστοίχως το κέρδος της επιχείρησης. Άλλο να βολέψεις το ανηψάκι του Κόκκαλη. Είναι ένας υπάλληλος, δε πάει στο διάολο, δεν είναι τόσο βάρος.

metamelia2
kalki, ναι προφανώς την κάνεις χειρότερη πίνοντας το φραπέ σου κ κάνοντας θεωρίες συνομωσίας για το τι θα γίνει αν περάσει ο νόμος, ξαναλέω.

νεξτ;
"Θεωρίες συνομωσίας"; Μιλάμε γιά λογικές συνεπαγωγές. Δράση-αποτέλεσμα.
Επίσης φραπές (http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/image_t5_69905qmucql.jpg)

Ace
18-06-2006, 14:19

Έστω ότι έχει δύο μόνο σχολές κι η καθεμία βγάζει 100 απόφοιτους ανά έτος. Πόσους πια θα καταφέρει να προσλάβει ή να βολέψει σε τρίτους;

Ε ναι, η ιντρακομ εχει 10 θεσουλες ανα ετος.

VirusXI
18-06-2006, 14:20
Phantom, αν είναι για το μπούτσο οι μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις-πανεπιστήμια τότε δε θα πληρώσει κ κανείς να πάει.

κιε για το προηγούμενο που είπες, πριν τον πιεις το φραπέ κιε τα γαμήσεις όλα με τη γκατάληψη σου, σκέψου λίγο πιο σοβαρά τη κατάσταση. απλό.

εσύ ειδικά τώρα έδωσες πανελλήνιες, τι έχεις δει δλδ;

VirusXI
18-06-2006, 14:22
kalki, ότι ναναι. σε λίγο θα με βγάλεις κ μπάτσο.

όσο για τις λογικές συνεπαγωγές, κανείς δε μου απάντησε για το δικό μου πτυχίο τι παίζει. όλο μαλακίες για κόκκαλη λέτε.

Phantom Duck
18-06-2006, 14:23
Έχω δει ότι θα ήθελα να σκοτώσω το αρχιδάκι που θα σπουδάσει με τα λεφτά του μπαμπά το αντικείμενο της σχολής όπου πέρασα φτύνοντας αίμα, σε σχολή του Βαρδινογιάννη, για να μου πάρει μεθαύριο τη θέση στη ΜΟΤΟΡΟΙΛ ως μισθοφόρος γενίτσαρος του ανθρώπου που του προσέφερε παιδεία :)

metamelia2
18-06-2006, 14:24
Virus απλά θεώρησα τα συγκεκριμένα επιχειρήματά σου προσβλητικά και ανεπαρκή. No harm done.

HAVOC
18-06-2006, 14:24
Δηλαδη οι αποφοιτοι πχ απο το deree ειναι προτιμοτεροι απο καποιον της ΑΣΟΕΕ?
Ποια ιδιωτικη επιχειρηση θα παρει το πτυχιο χωρις αντικρυσμα εναντι ενος ικανου υπαλληλου που θα αποδωσει και θα αυξησει τα κερδη της?

Ace
18-06-2006, 14:25
Τι δεν καταλαβαινεις.
Ο καθε επιχειρηματιας προτιμα τους εργαζομενους που δουλευουν ηδη σε δικη του επιχειρηση, απο εκεινουν που ειναι απλα πτυχιουχοι δημοσιου πανεπιστημιου.

Phantom Duck
18-06-2006, 14:26
Ποια ιδιωτικη επιχειρηση θα πρει το πτυχιο χωρις αντικρυσμα εναντι ενος ικανου υπαλληλου που θα αποδωσει και θα αυξησει τα κερδη της?

H επιχείρηση που τον σπούδασε φυσικα!

metamelia2
18-06-2006, 14:26
Δηλαδη οι αποφοιτοι πχ απο το deree ειναι προτιμοτεροι απο καποιον της ΑΣΟΕΕ?
Ποια ιδιωτικη επιχειρηση θα παρει το πτυχιο χωρις αντικρυσμα εναντι ενος ικανου υπαλληλου που θα αποδωσει και θα αυξησει τα κερδη της?
Αν το κωλοπαίδι του Deree στρώσει τον κώλο του να κάνει κανα-δυο καλά μεταπτυχιακά (έτσι κι αλλιώς έχει να τα πληρώσει), όλες.

Solo Carriera
18-06-2006, 14:27
όλο μαλακίες λέτε.

o raven είπε μόνο κάτι σοβαρό που δεν ανάφερα καν στα προηγ ποστς γιατί συμφωνώ. ναι οκ, να παν να γαμηθούνε οι βρωμιάρηδες οι φραγκάτοι μπλαμπλαμπλα. οράιτ, και; όσοι δεν έχουν τα φράγκα τι κάνουν γιαυτό;

Δεν απάντησε όμως κανείς για την περίπτωση μου. τελειώνω μια ιδιωτική που στο χώρο της γαμάει (πρακτικά, τα μαθήματα που κάνουμε σε δημόσιες σχολές δεν υπάρχουν καν) κ τα χω σκάσει χοντρά με πολλούς κόπους (των δικών μου κυρίως) γιατί δεν είμαι και φραγκάτος κουλ τύπος... αν περάσει ο νόμος το πτυχίο μου αναγνωρίζεται, ενώ τώρα είναι σαν ένα κωλόχαρτο από ΙΙΕΚ. Για πείτε.

Μια χαρά τα λέει η HAVOC.
άντε πετάκστε τώρα κιένα TI ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΜΑΛΑΚΑ να κάνουμε συζήτηση!!!

οκ, κατ' αρχήν ποιές θεωρίες συνομωσίας; σίγουρα μιλάμε για το ίδιο θέμα; περί φραπέδων και λοιπά δεν μιλάω καν γιατί θα γίνω κακός. πέρνα καμιά μέρα από καμιά κατάληψη να δεις πόσο φίνα τα περνάμε. ειδικά εκεί στις γερμανικές βάρδιες που είμαστε στο τσακίρ κέφι αρχίζουμε τους ύμνους προς την μαριέττα που μας δίνει αφορμές για να ξεφαντώνουμε.

το ότι η παρούσα φάση δεν είναι ρόδινη για την παιδεία δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψω να την κάνουν τρισχειρότερη. αυτό πόσο δύσκολο είναι να γίνει κατανοητό;

αν θα κάνω μεταπτυχιακό στο εξωτερικό δεν το ξέρω ούτε εγώ, πόσο μάλλον εσύ και τους φίλους που έχω στα ιδιωτικά και στο εξωτερικό τι ακριβώς να τους κάνω; να τους πλακώσω στο ξύλο; και πως η υπαρξή τους αποτελεί επιχείρημα; γενικά πιστεύεις ότι όσα λες έχουν την στοιχειώδη λογική;

σχετικά με το πτυχίο σου, το ότι το πτυχίο ενός ΙΕΚ θα είναι ισάξιο με αυτό μιας ανώτατης σχολής είναι ακριβώς άλλος ένας λόγος που δεν θέλουμε να περάσει η μεταρρύθμιση!! επειδή τα ΙΕΚ προσφέρουν εξειδίκευση για πολύ συγκεκριμένους κλάδους που απαιτούνται στην αγορά εργασίας ενώ οι ανώτατες σχολές προσφέρουν γενικότερες επιστημονικές γνώσεις. έτσι, αν περάσει ο νόμος το πτύχιο κάθε ΙΕΚ τυπικά θα είναι ισάξιο με αυτό των αντίστοιχων ανώτατων σχολών -ενώ ουσιαστικά θα παραμένει κατώτερο- με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα πτυχία των ανώτατων σχολών. όταν τα πανεπιστήμια θα διαμορφώνονται πλήρως σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα. επίσης, το ότι κάποιους δεν τους παίρνει να μαζέψουν καν τα λεφτά που μάζεψες εσύ με τους γονείς σου για να πας σε ΙΕΚ πως σου φαίνεται;

ο raven lord γενικά έχω την εντύπωση πως συμφωνεί με όσα λέω αλλά διαφωνεί με το ύφος. αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. όσο για την havoc, sorry κιόλας, άλλα λέει ένα μάτσο παπαριές.

HAVOC
18-06-2006, 14:27
Οσο ειναι φοιτητης-πελατης καποιος, οκ, τα ακουμπαει.
Αν ειναι χωρις αντικρυσμα, δεν γινεται ανταγωνιστικος επαγγελματιας, επομενως δεν εχει καμια δουλεια να τον παρει η ιδια επιχειρηση σε αυτο το επιπεδο, εφοσον δεν ειναι σε θεση να συνεχισει να της αποδιδει κερδη.

Solo Carriera
18-06-2006, 14:29
παρεμπιπτόντως στην κατάληψη πίνω μόνο freddo.

VirusXI
18-06-2006, 14:29
δλδ όλοι εσείς σπουδάζετε με το όνειρο ζωής μετά τις σπουδές να γίνετε υπάλληλοι του Βαρδινογιάννη και χαλιέστε ε;
(.... αααααν στέκουν φυσικά οι θεωρίες που κάνετε)

ίσως επιστρέψω αργότερα στη συζήτηση.

σόλο, τώρα είδα ότι μου απάντησες κιε θα σου απαντήσω αργότερα.
το μόνο που λέω τώρα, δεν είμαι σε γαμημένο ΙΕΚ. τα ΙΕΚ να πεθάνουν.

metamelia2
18-06-2006, 14:31
δλδ όλοι εσείς σπουδάζετε με το όνειρο ζωής μετά τις σπουδές να γίνετε υπάλληλοι του Βαρδινογιάννη και χαλιέστε ε;
Όχι αλλά προφανώς θα θέλαμε να γίνουμε, όχι υπάλληλοι, μέχρι και ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης σε οικονομικό επίπεδο. Οι καταλήψεις, οι αντιστάσεις και οι πορείες είναι γιά να έχουμε όλοι την ευκαιρία να το πετύχουμε αυτό.

HAVOC
18-06-2006, 14:32
Μπα, μαλλον χαλιουνται στο δικαιωμα της υπαρξης καλυτερου.

Phantom Duck

Θέλω να έχω ίδιες, αν όχι καλύτερες ευκαιρίες από το τάδε τσουτσέκι που εκ του πονηρού πήγε στο τάδε ιδιωτικό πανεπιστήμιο για να έχει τα απαραίτητα φόντα για το εργασιακό του μέλλον με ανορθόδοξους τρόπους.

Ace
παρεμπιπτόντως στην κατάληψη πίνω μόνο freddo.
Τρεντιαααα, εμεις μονο μπυρες ρε!

Ace
18-06-2006, 14:33
Το προβλημα μας ειναι το κομπλεξ κατωτερωτητας.
Got us.

metamelia2
18-06-2006, 14:34
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧ
ΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
ΧΑΑΧΧΑΧΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ
ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧ
Μωρή καριόλα, ποιός είναι ο καλύτερος; Ο μπαμπάκας σου και ο κάθε αντίστοιχος πούστης που πατάει επί πτωμάτων γιά να έχει φράγκα;

Phantom Duck

Ο καλύτερος δε θα χρειαστεί να πληρώσει για να σπουδάσει αυτό που εγώ μπορώ να σπουδάσω στην έτσι!!11!

HAVOC
Δηλαδη η λυση ειναι κλεισιμο οποιουδηποτε ιδιωτικου ιδρυματος, η να απαιτουμε να γινονται εξισου αυστηροι ελεγχοι και σε δημοσιο και σε ιδιωτικο πανεπιστημιο?

Ο καλυτερος θα φανει απο το πως θα αξιοποιησει τα προσοντα του στην πορεια. Και αν μιλαμε για ιδιωτικο τομεα στην επαγγελματικη του καριερα, μονον εχοντας προσοντα θα κανει κατι.

Deggial
18-06-2006, 14:35
Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μπορεί να δώσει μία ευρύτερη δυνατότητα για σπουδές στην Ελλάδα. Γιατί να φεύγει τόσο συνάλλαγμα σε σπουδές στην Αγγλία αντί να προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες στην χώρα μας; Κάλλιστα θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε και φοιτητές γειτονικών χωρών, ενισχύοντας την οικονομική θέση της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων.

metamelia2
18-06-2006, 14:37
Δηλαδη η λυση ειναι κλεισιμο οποιουδηποτε ιδιωτικου ιδρυματος, η να απαιτουμε να γινονται εξισου αυστηροι ελεγχοι και σε δημοσιο και σε ιδιωτικο πανεπιστημιο?
Πρώτα απ'όλα δεν συντελούμε στο να εκμηδενισθούν τα δημόσια πανεπιστήμια. Δεύτερον, οι έλεγχοι που θα έπρεπε να γίνονται και γενικά η διοικητική μηχανή της Ελλάδας δεν θα δουλέψει ποτέ κάτω από δεξιά ή faux σοσιαλιστική κυβέρνηση. Αν διαφωνούμε με τα παραπάνω, μπορούμε να πάμε να πνιγούμε βοηθώντας τον κόσμο με αυτή μας τη πράξη.

Επίσης περιμένω απαντήσεις σε όλα αυτά που σου είπα στις τελευταίες σελίδες.

Ace
18-06-2006, 14:38
Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων μπορεί να δώσει μία ευρύτερη δυνατότητα για σπουδές στην Ελλάδα. Γιατί να φεύγει τόσο συνάλλαγμα σε σπουδές στην Αγγλία αντί να προσφέρουμε τις ίδιες υπηρεσίες στην χώρα μας; Κάλλιστα θα μπορούσαμε να προσελκύσουμε και φοιτητές γειτονικών χωρών, ενισχύοντας την οικονομική θέση της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων.
Ξερεις πολλους που πανε στο εξωτερικο επειδη δεν τους αρκουν οι υπηρεσιες που προσφερονται στα δημοσια αειτει;

metamelia2
18-06-2006, 14:38
Ο καλυτερος θα φανει απο το πως θα αξιοποιησει τα προσοντα του στην πορεια. Και αν μιλαμε για ιδιωτικο τομεα στην επαγγελματικη του καριερα, μονον εχοντας προσοντα θα κανει κατι.
Παίρνεις καλά τσιμπούκια;

Deggial
18-06-2006, 14:41
Ξερεις πολλους που πανε στο εξωτερικο επειδη δεν τους αρκουν οι υπηρεσιες που προσφερονται στα δημοσια αειτει;

Πηγαίνουν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούν να εισαχθούν στα δημόσια ΑΕΙ και δε τους προσφέρουμε επαρκή αριθμό εναλλακτικών λύσεων.

Ace
18-06-2006, 14:42

Πηγαίνουν στο εξωτερικό επειδή δεν μπορούν να εισαχθούν στα δημόσια ΑΕΙ και δε τους προσφέρουμε επαρκή αριθμό εναλλακτικών λύσεων.
Agreed.
Φτιαξε ομως την εισαγωγικη διαδικασια τοτε, θεσεις υπαρχουν θαρρω.

HAVOC
18-06-2006, 14:43
Το ανεφερα ηδη deggial, αλλα ξεχασα, προτιμουν το χρημα να φευγει εξω. Εξαλλου ενας σημαντικος αριθμος ανθρωπων ηδη πληρωνει, και στην πορεια ελεγχεται ΚΑΙ απο τους εδω μηχανισμους για να ασκησει επαγγελμα. Βλεπεις αν ηταν στην χωρα μας, και αφηνε και το χρημα εδω, και τον εβλεπες που σπουδαζε και τι εκανε, θα ηταν ασχημα. Αλλα μαλλον δεν εχουν αντιληφθει την κατασταση, επειδη δεν υπαρχει οπτικο ερεθισμα, το μυαλο αδυνατει διαφορετικα να το δει.

Καλκι, εισαι τοσο καθυστερημενος που τις απαντησεις θα στις δωσει η ιδια η ζωη και οι πιθανοι ανταγωνιστες σου.

Ace
18-06-2006, 14:44
ντου μπου ντου μπου ζα ντου μπου ζιτσου, στο καζανι και η μαμα του κιτσου....

metamelia2
18-06-2006, 14:45
Καλκι, εισαι τοσο καθυστερημενος που τις απαντησεις θα στις δωσει η ιδια η ζωη και οι πιθανοι ανταγωνιστες σου.
Πέρα απ'τα μπινελίκια γιά να σπάσει ο πάγος, έγραψα κάποια αντεπιχειρήματα στη καθυστέρηση σου. Σχολίασε or fuck off and die.

Δεν θα πληρώνουμε εμείς το ότι περιμένεις περίοδο.

HAVOC
18-06-2006, 14:46
αντιλογια ερχεσαι στα λογια του dx ε? :roll:

Solo Carriera
18-06-2006, 14:46

http://www.pasok.gr/portal/gr/000F4240/Images/000012C0.jpg

Deggial
18-06-2006, 14:47

Agreed.

Ήδη βάζουμε πολύ πολύ περισσότερους από τις πραγματικές θέσεις. Πολλά τμήματα, κι ακραία περίπτωση είναι το δικό μου (Πληροφορική κ' Τηλεπικοινωνίες, ΕΚΠΑ), δεν έχουν την υποδομή για να στηρίξουν τον αριθμό των εισαχθέντων.

Δυστυχώς ο αριθμός των θέσεων ανά τμήμα καθορίζεται από το Υπουργείο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρονιά, για να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες μόρφωσης. Ερωτηθείς για το πρόβλημα αυτό, ο υπ. Παιδείας Ευθυμίου είχε απαντήσει (μάλλον μεταξύ σοβαρού και αστείου), "ε, δε πειράζει, έτσι κι αλλιώς έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας και θα μειωθούν οι νεοεισαχθέντες".

Ace
18-06-2006, 14:49
http://i36.photobucket.com/albums/e8/Ace_Sonic7/papadreou.jpg

VirusXI
18-06-2006, 14:49

edit.

επίσης γιατί εγώ να μη είχα περάσει στη σχολή που ήθελα (τόοοτε) κ σίγουρα μπήκαν κάμποσα άτομα που δε γούσταραν καν κιε απλά έγραψαν καλύτερα στις τότε εξετάσεις; γιατί να μην υπάρχουν πιο πολλές θέσεις επειδή κάποιοι σπουδάζουν σε αυτή τη σχολή 10 χρόνια; κ γιατί, λόγω του παραπάνω, αυτή η σχολή στη τελική είναι κατώτερη απ'την αντίστοιχη ιδιωτική ενώ το πτυχίο της αναγνωρίζεται; ε;

σχετικά με το πτυχίο σου, το ότι το πτυχίο ενός ΙΕΚ θα είναι ισάξιο με αυτό μιας ανώτατης σχολής είναι ακριβώς άλλος ένας λόγος που δεν θέλουμε να περάσει η μεταρρύθμιση!! επειδή τα ΙΕΚ προσφέρουν εξειδίκευση για πολύ συγκεκριμένους κλάδους που απαιτούνται στην αγορά εργασίας ενώ οι ανώτατες σχολές προσφέρουν γενικότερες επιστημονικές γνώσεις. έτσι, αν περάσει ο νόμος το πτύχιο κάθε ΙΕΚ τυπικά θα είναι ισάξιο με αυτό των αντίστοιχων ανώτατων σχολών -ενώ ουσιαστικά θα παραμένει κατώτερο- με αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν τα πτυχία των ανώτατων σχολών. όταν τα πανεπιστήμια θα διαμορφώνονται πλήρως σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς τότε τα πράγματα θα είναι άσχημα. επίσης, το ότι κάποιους δεν τους παίρνει να μαζέψουν καν τα λεφτά που μάζεψες εσύ με τους γονείς σου για να πας σε ΙΕΚ πως σου φαίνεται;

ο raven lord γενικά έχω την εντύπωση πως συμφωνεί με όσα λέω αλλά διαφωνεί με το ύφος. αν κάνω λάθος ας με διορθώσει. όσο για την havoc, sorry κιόλας, άλλα λέει ένα μάτσο παπαριές.

κ ΚΣαναλέω ότι δε είμαι σε γαμημένο ΙΕΚ. διάβασε τα αποπάνω quotes. Δεν γνωρίζω, αλλά επίσης δεν νομίζω ότι τα γαμημένα τα ΙΕΚ θα έχουν πτυχίο αντάξιο των ανωτάτων σχολών. Ιδιωτικές σχολές/κολλέγια όμως που με τους υπάρχοντες νόμους αναγκάζονται να λειτουργούν ως γαμημένα ΙΕΚ (το παράδειγμα μου) θα αναβαθμιστεί ο ρόλος τους επιτέλους. Ναι γιατί είναι πολύ καλύτερα σε επίπεδο απ'τα δημόσια ανάλογα ΤΕΙ.

Κ εξήγηση λοιπόν: το χάσιμο εξαμήνων για να παλεύετε ενάντια σε κάτι (όπως λέμε με την havoc τόση ώρα...) δεν θα χει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα της δημόσιας παιδείας είναι για μένα φραπές. με αφορμή το ότι:

... κινητοποιηθείτε για αναθεώρηση μαθημάτων, καλύτερα βιβλία κ καλύτερη ποιότητα δημόσιας εκπαίδευσης.
αντί για τις μαλακίες που λέτε.

με λίγα λόγια χάνετε εξάμηνα, θεωρώ, για λάθος λόγους.
δεν είπα πότε ότι είμαι κατά του αγώνα βλάκες.
ίσα ίσα είμαι πολύ κοντά ιδεολογικά σε αυτά που *γενικά* λέει ο raven. αλλά δε θα θυσίαζα τα όσα μου παρέχονται ήδη (χάνετε εξάμηνα βλάκες ξαναλέω, ή γουστάρετε που τα χάνετε κιόλας;) για να αγωνισθώ για κάτι που απλά μου πασσάρει η ιδεολογία μου ενώ υπάρχουν πιο σοβαρά πράγματα να διεκδικήσω.

αυτά.
τώρα όντως αρκετά για σήμερα, αν χρειασθεί θα επιστέψω.

Ace
18-06-2006, 14:50

Agreed.

Ήδη βάζουμε πολύ πολύ περισσότερους από τις πραγματικές θέσεις. Πολλά τμήματα, κι ακραία περίπτωση είναι το δικό μου (Πληροφορική κ' Τηλεπικοινωνίες, ΕΚΠΑ), δεν έχουν την υποδομή για να στηρίξουν τον αριθμό των εισαχθέντων.

Δυστυχώς ο αριθμός των θέσεων ανά τμήμα καθορίζεται από το Υπουργείο, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να αυξάνει τον αριθμό των εισακτέων κάθε χρονιά, για να δημιουργεί τη ψευδαίσθηση πως προσφέρει μεγαλύτερες δυνατότητες μόρφωσης. Ερωτηθείς για το πρόβλημα αυτό, ο υπ. Παιδείας Ευθυμίου είχε απαντήσει (μάλλον μεταξύ σοβαρού και αστείου), "ε, δε πειράζει, έτσι κι αλλιώς έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας και θα μειωθούν οι νεοεισαχθέντες".
Χρηματοδοτηση για νεα τμηματα και αιθουσες.
Στελνεις τυπους στην επαρχια, τα επαρχιακα πανεπιστημια δουλευουν με 10 φοιτητες ανα ετος.

metamelia2
18-06-2006, 14:51
Εξίσωση προς τα πάνω.

18-06-2006, 15:06
ΑΜΑ ΣΑΣ ΠΕΤΥΧΩ ΡΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΩ ΑΠ'ΤΟ ΚΩΛΟ!~

Solo Carriera
18-06-2006, 15:08
virus, αναλώνομαστε στα ίδια ενώ η διαφωνία βρίσκεται πολύ βαθύτερα. όπως είπε ο raven lord "μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους", γι' αυτό όταν πετάγονται ατομάκια σαν την χάβοκ και πλέκουν το εγκώμιο του καπιταλισμού προτιμώ να πετάω ένα απλό "τι λες μωρή μαλάκω" απ' το να ανοίξω μία ατελείωτη συζήτηση εκ βαθέων με την οποία δεν θα πείσω και κάνενα τελικά.

για να τελειώνουμε, με δυό λόγια, όπως το βλέπω εγώ, οι παρούσες μεταρρυθμίσεις δεν θα έχουν απλά "αρνητικές" επιπτώσεις, αλλά ολέθριες. και αυτό είναι κάτι που πιστεύω 100%. και δεν είναι μόνος τα ιδιωτικά, είναι πολλά περισσότερα.

ΕΝΙΤ: και είμαι περήφανος που 400 σχολές είναι κλειστές και 20Κ φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους. κι ας μιλάνε οι "απ' έξω" για φραπέδες και αργόσχολους.

HAVOC
18-06-2006, 15:12
Ζητω, απεκτησε νοημα η ζωη μας, γιουπι.
Ειμαστε εναλλακτικοι, σπαμε κατεστημενα.
Συνεχιστε τον "αγωνα" σας. Νουμερα.

metamelia2
18-06-2006, 15:14
Και τα κατεστημένα σπάμε και τα κεφάλια των υποστηρικτών τους σπάμε και γενικά δεν έχουμε κανέναν ενδοιασμό γιά κάτι τέτοιο και το θεωρούμε και ορθό και δικαιολογημένο.

Είμαστε μεταλ, τι να κάνουμε;

Ace
18-06-2006, 15:15
Ειμαστε το κρατος.

metamelia2
18-06-2006, 15:16
Και θα νικήσουμε

Pitsadoros
18-06-2006, 15:16
poios psinetai na ksekinisoume diy oikonomia?

daydreamer
18-06-2006, 15:21
Βασικά το ζήτημα είναι απλό γαμώ το κέρατό μου, αν περάσουν αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο θα είναι η αρχή του τέλους για το δημόσιο πανεπιστήμιο, σε κανένα σημείο δεν μιλάνε για αύξηση χρηματοδότησης, μιλάνε για μάνατζερ στο πανεπιστήμιο, για σύνδεση με την αγορά και ιδιωτική χρηματοδότηση (ρωτήστε και τον αξιότιμο κύριο βουλευτά της νδ γεωργιάδη), για κόψιμο των αιωνίων που δεν κοστίζουν τίποτα, για μη δωρεάν συγγράματα, για παπάρια μπλε και κόκκινα.

Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά μετά την αναβάθμιση των δημοσίων, δλδ μετά από τουλ. 10 χρόνια και ας στρώσουν τον κώλο τους κάτω όλοι οι διοικόντες για μια γαμημένη εθνική στρατηγική στην παιδεία γιατί με το να κάνει κάθε κυβέρνηση ότι μαλακία της κατέβει δεν τα βλέπω καθόλου καλά τα πράγματα.

Solo Carriera
18-06-2006, 15:21

αναφέρεσαι και στους 20.000 στις πορείες και στις 400 καταλήψεις ή μόνο σε μένα; :)

HAVOC
18-06-2006, 15:23
Αναφεροταν σε σενα συγκεκριμενα.

Παρεπιπτοντως, 20.000 ξερεις τι ειναι μπροστα στο συνολο των φοιτητων?

edit
Και δεν ειμαι εναντιον της απαιτησης. Καθε αλλο.
Αλλα του τροπου εκδηλωσης της που την κανει να χανει σε κυρος.

metamelia2
18-06-2006, 15:26
Ηλίθιο τσόκαρο (γιά να μην ξεχνιόμαστε) 20000 ήταν μια πορεία στην οποία δεν παρευρέθη όλη η Ελλάδα επειδή έπρεπε να συντηρηθούν οι καταλήψεις κάπως. Γιά να δεις τι συμβαίνει, ψάξε να αθροίσεις τον κόσμο σε όλες τις πορείες πανελλαδικώς.

Και μετά ψόφα.
Θα σε θυμόμαστε.

Ace
18-06-2006, 15:27
Οντως, ξερω γω.

HAVOC
18-06-2006, 15:28
Θελεις να πεις οτι ηταν και μερικες δεκαδες χιλιαδες ακομη στις καταληψεις? Οτι ηταν και αλλοι τοσοι μεσα στα κτιρια?
Κι ας ηταν.
Επι του συνολου ξερεις τι ποσοστο ειναι?

metamelia2
18-06-2006, 15:28
70% σίγουρα. Αλλά θα επανέλθω και με ακριβείς αριθμούς.

HAVOC
18-06-2006, 15:30
Ναι, ναι, τρεχα να κανεις καταγραφη. Σε εμπιστευομαι.
Τεσπα, οποιος εχει αναγκη να νιωθει ψευδαισθησεις μεγαλειων και να πιστευει οτι με την παρουσα κατασταση βοηθαει τον εαυτο του κυριως και τις σπουδες του, ας μεινει στην πλανη του και στη ληθη του. Κακο σε μενα δεν κανει.

18-06-2006, 15:31
Ναι, ναι, τρεχα να κανεις καταγραφη. Σε εμπιστευομαι.
Κι εγώ μωράκι μου. :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink: :pink:

Kingdom Gone
18-06-2006, 15:31
Θελεις να πεις οτι ηταν και μερικες δεκαδες χιλιαδες ακομη στις καταληψεις? Οτι ηταν και αλλοι τοσοι μεσα στα κτιρια?
Κι ας ηταν.
Επι του συνολου ξερεις τι ποσοστο ειναι?

και ποιον ενδιαφέρει τι ποσοστό είναι επί του συνόλου; όποιος ήθελε πάει και ψήφιζε κατά της κατάληψης στη συνέλευση, αν δε γούσταρει ούτε τότε προσπαθεί με τη βια να σπάσει τη κατάληψη - πράμα που έγινε-, αν δε τα καταφέρει κρίμα και μόκο μέχρι την επόμενη συνέλευση. έτσι παν αυτά.

metamelia2
18-06-2006, 15:32
ΟΚ, το ότι δεν στον χώνω δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να με θεωρήσεις αντικειμενικό.

Ace
18-06-2006, 15:32
Απολυτο δικιο ας πουμε, η φαση της απαθειας και της κριτικης στυλ ταριφα δεν οδηγει πουθενα.

VirusXI
18-06-2006, 15:33
για να τελειώνουμε, με δυό λόγια, όπως το βλέπω εγώ, οι παρούσες μεταρρυθμίσεις δεν θα έχουν απλά "αρνητικές" επιπτώσεις, αλλά ολέθριες. και αυτό είναι κάτι που πιστεύω 100%. και δεν είναι μόνος τα ιδιωτικά, είναι πολλά περισσότερα.

ΕΝΙΤ: και είμαι περήφανος που 400 σχολές είναι κλειστές και 20Κ φοιτητές βγαίνουν στους δρόμους. κι ας μιλάνε οι "απ' έξω" για φραπέδες και αργόσχολους.

όσο αφορά τα ιδιωτικά, που σε αυτό μόνο αναφέρομαι ως τώρα, εγώ κιη havoc σου λέμε πράγματα που στέκουν κ δε παίρνεις καν υπόψιν. ξύπνα, είσαι λάθος, υπάρχουν πράγματα που δεν έχεις σκεφθεί κ επιμένεις στα ίδια. δεν έχεις σ'όλα άδικο, πχ αν ο κάθε καπιτάλας ανοίξει το πανεπιστήμιο του στάνταρ θα προσλάβει κ τους πτυχιούχους του κτλ αλλά σ'αυτό απάντησα ήδη πριν. σταρχίδιαμας, όσο δεν είναι σκοπός της ζωής μας να δουλεύουμε για τον κάθε τέτοιο μλκ.

όσο για το έντιτ, μπράβο. κιεγώ ήμουν περήφανος που αγωνιζόμουν για τους μαλακισμένους νόμους του Αρσένη κάποτε, που πέρασαν κιε τακαναν πουτάνα τελικά, αλλά σου δίνουμε αντιεπιχειρήματα που στέκουν παραπάνω. Όπως σου πα υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να διεκδικήσετε απ'το να αποτρέψετε να δημιουργηθούν καλύτερες -ιδιωτικές- σχολές. Αγωνισθείτε για να γίνουν οι δημόσιες αντάξιες (κ πρακτικά) αυτών που είναι να δημιουργηθούν και να γίνουν εντελώς δωρεάν. Ναι, αν παλεύατε για τέτοιο σκοπό δε θα ήμουν κατά και δε θα σπαγαν τα νεύρα να πάω κάπου γιατί είναι κλειστό το κέντρο, γιατί θα συμφωνούσα. Εφόσον επίσης θεωρώ λάθος τα επιχειρήματα σας κ χάνετε εξάμηνα, λογικό είναι να το βλέπω ως πρόωρες διακοπές κ χάσιμο χρόνου. Εκμεταλλευτείτε αυτά που έχετε κ αγωνισθείτε για περισσότερα.

ΗΑVOC:

με τέτοια ποστ, δικαιολογώ τον σόλο και τον κάλκιη.

Ace:
άντε να παίξεις με τα κουβαδάκια σου.

Ace
18-06-2006, 15:36
:(
εντιτ:οτι θελουμε θα κανουμε.

Deggial
18-06-2006, 15:37
Αναφεροταν σε σενα συγκεκριμενα.

Παρεπιπτοντως, 20.000 ξερεις τι ειναι μπροστα στο συνολο των φοιτητων?

edit
Και δεν ειμαι εναντιον της απαιτησης. Καθε αλλο.
Αλλα του τροπου εκδηλωσης της που την κανει να χανει σε κυρος.

Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις κυρίως γινόταν ως συμμετοχή σχολής ή τμήματος, με πλειοψηφική απόφαση των αρμόδιων οργάνων των φοιτητικών συλλόγων. Επίσης, 20k άτομα σε διαδήλωση σημαίνει από πως ήταν μία από τις μαζικότερες στην Ελλάδα.

Πέραν τούτου, όταν κάνει πορεία η ΟΛΜΕ, οι συνταξιούχοι ή οι αγρότες, μόνο όσοι συμμετέχουν στην πορεία έχουν αυτή τη γνώμη ή αυτοί αποτελούν απλώς το πιο ενεργό και δραστήριο τμήμα μίας πολύ μεγαλύτερης οντότητας;

Όλα αυτά ανήκουν στο άλλο thread, ωστόσο υπήρχαν θεμιτοί λόγοι για τις διαδηλώσεις. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί αλλαζονικά, υιοθετόντας απόψεις με τρόπον αδιάλλακτο, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Βεβαίως, η ΝΔ έτσι κι αλλιώς ως διάλογο συνήθως εννοεί το "εκφράζουμε τις απόψεις μας κι έπειτα κλείνουμε τα αυτιά μας φωνάζωντας δυνατά 'Δε σ'ακούω, δε σ'ακούω, λαλαλαλα'".

Εν πάση περιπτώσει, ήταν εύλογη η πίεση προς την κυβέρνηση ώστε να έρθει σε μία τέτοια θέση που να γίνει αποδεκτό το αίτημα για διάλογο και η ψήφιση του νομοσχεδίου σε χρονικό διάστημα που επιτρέπει την εξέταση του από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Θυμίζω πως το νομοσχέδιο επρόκειτο να κατατεθεί τον Ιούλιο, χωρίς να έχει δωθεί στην δημοσιότητα αρκετά νωρίς ώστε να μελετηθεί.

Υ.Γ. Η Ελευθεροτυπία (http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=51730580,73676692,59616788,31092116,45282068) δημοσιεύει σήμερα στατιστική μελέτη για την γνώμη των πολιτών γύρω από τις εξελίξεις.

metamelia2
18-06-2006, 15:37
Τεσπα, οποιος εχει αναγκη να νιωθει ψευδαισθησεις μεγαλειων και να πιστευει οτι με την παρουσα κατασταση βοηθαει τον εαυτο του κυριως και τις σπουδες του, ας μεινει στην πλανη του και στη ληθη του. Κακο σε μενα δεν κανει.
Φυσικά. Εσύ ήσουν στο νησί.

HAVOC
18-06-2006, 15:44
Φυσικα κι εγω ημουν στο νησι. Σιγα μην περιοριζα το γνωστικο μου αντικειμενο στο μπαχαλο που πολεμας.[με λαθος τροπο, εκει ειναι η διαφωνια μας]. Μπορεις να φοψησεις φθονερα.
Η καταληψη ειναι το φαιδρο της υποθεσης, οχι η πορεια, deggial. Και σε τελικη, γιατι να χρειαζεται να κλειστει το κτιριο, εφοσον τοσοι πολλοι [κατα τα λεγομενα αλλων] δεν θελουν να περαστουν τα μετρα, ας εκαναν μια αποχη?

NuC
18-06-2006, 15:45
20.000 den einai tpt. an analogisteis oti oi poreies exoun antikastastisei ton prwino kafe twn foititwn sto programma tous giati kai pio f8ines einai kai perissotera gomenakia vriskeis, ena megalo meros tous einai anarxikoi (oxi "anarxikoi" pou molis teleiwsoun ti sxoli tous 8a foresoun tin gravata kai 8a katsoun sto grafeio apo "anagi") pou pigan mono kai mono gia na spasoun tis vitrines alisidwn-mega8iriwn opws to periptero tou toli,to souvlatzidiko tou kwsta ktl ktl.

apo tin alli iparxoun kai atoma pou 8eloun na fwnaksoun kai na agwnistoun gia ta dikaiwmata tous alla me tous ili8ious pou exoun gemisei ta block ka8e poreias niw8oun oti den exoun xwro.

DarkOmeN
18-06-2006, 15:45
Καλκι,σοβαρά κοίταξε το πρόβλημα/κόλλημα που έχεις με την λέξη τσόκαρο!Είναι επικίνδυνο για 'σένα και τους άλλους! :P

Γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η επιθετικότητα?Δεν το καταλαβαίνω!
΄Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αν δημιουργηθούν και Ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα υπάρξει μια αναβάθμιση στην παιδεία?Γιατί στην Ελλάδα να πρέπει να γίνεσαι μόνο δικηγόρος,αρχιτέκτων,γιατρός ή πληροφορικάριος? Με την ίδρυση ιδωτικών πανεπιστημίων θα δημιουργηθούν νέα τμήματα!Γιατι δηλαδή στην Γαλλία να μπορείς να πας στο πανεπιστήμιο και να σπουδασεις σκιτσογραφος ή στην αγγλία game development?
Νταξ.Ξεκολλήστε!

Ace
18-06-2006, 15:46
*δεν υπαρχει*

Kingdom Gone
18-06-2006, 15:46
Καλκι,σοβαρά κοίταξε το πρόβλημα/κόλλημα που έχεις με την λέξη τσόκαρο!Είναι επικίνδυνο για 'σένα και τους άλλους! :P

΄Δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι αν δημιουργηθούν και Ιδιωτικά πανεπιστήμια, θα υπάρξει μια αναβάθμιση στην παιδεία?Γιατί στην Ελλάδα να πρέπει να γίνεσαι μόνο δικηγόρος,αρχιτέκτων,γιατρός ή πληροφορικάριος? Με την ίδρυση ιδωτικών πανεπιστημίων θα δημιουργηθούν νέα τμήματα!Γιατι δηλαδή στην Γαλλία να μπορείς να πας στο πανεπιστήμιο και να σπουδασεις σκιτσογραφος ή στην αγγλία game development?
Νταξ.Ξεκολλήστε!

τώρα εσύ ποιανού είσαι φεηκ ακκάουντ;

metamelia2
18-06-2006, 15:47
δεν έχεις σ'όλα άδικο, πχ αν ο κάθε καπιτάλας ανοίξει το πανεπιστήμιο του στάνταρ θα προσλάβει κ τους πτυχιούχους του κτλ αλλά σ'αυτό απάντησα ήδη πριν. σταρχίδιαμας, όσο δεν είναι σκοπός της ζωής μας να δουλεύουμε για τον κάθε τέτοιο μλκ.
Είναι φυσικό λοιπόν, η αγορά εργασίας να κατακλυστεί από τους εν λόγω πτυχιούχους που θα έχουν ένα αντικειμενικά ανώτερο πτυχίο. Και επίσης αναγκαστικά θα δουλεύουμε γιά τον κάθε τέτοιο μλκ γιατί δεν μπορείς με το που πάρεις πτυχίο να ανοίξεις τη δική σου εταιρεία/επιχείρηση. Συνεπώς ένας που γεννήθηκε με περισσότερα λεφτά θα έχει περισσότερες ευκαιρίες και θα είναι και ο ίδιος πλούσιος και τα παιδιά του το ίδιο. Ένας που γεννήθηκε φτωχός, θα είναι φτωχός, τα παιδιά του θα είναι φτωχά και η πιθανότητα οικονομίκης ανόδου (σε ατομικό επίπεδο) δεν θα υφίσταται.

όσο για το έντιτ, μπράβο. κιεγώ ήμουν περήφανος που αγωνιζόμουν για τους μαλακισμένους νόμους του Αρσένη κάποτε, που πέρασαν κιε τακαναν πουτάνα τελικά, αλλά σου δίνουμε αντιεπιχειρήματα που στέκουν παραπάνω. Όπως σου πα υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα να διεκδικήσετε απ'το να αποτρέψετε να δημιουργηθούν καλύτερες -ιδιωτικές- σχολές. Αγωνισθείτε για να γίνουν οι δημόσιες αντάξιες (κ πρακτικά) αυτών που είναι να δημιουργηθούν και να γίνουν εντελώς δωρεάν. Ναι, αν παλεύατε για τέτοιο σκοπό δε θα ήμουν κατά και δε θα σπαγαν τα νεύρα να πάω κάπου γιατί είναι κλειστό το κέντρο, γιατί θα συμφωνούσα. Εφόσον επίσης θεωρώ λάθος τα επιχειρήματα σας κ χάνετε εξάμηνα, λογικό είναι να το βλέπω ως πρόωρες διακοπές κ χάσιμο χρόνου. Εκμεταλλευτείτε αυτά που έχετε κ αγωνισθείτε για περισσότερα.
"Πέρασαν και τα έκαναν πουτάνα". Και δλδ, μας λες να σταματήσουμε κι εμείς τον όποιο αγώνα μας; Θα ήταν πολύ πιό λογικό να μας υποστηρίξεις γιά να μην επαναληφθεί αυτό. Επίσης σε μια δεξιοκρατούμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η μορφή της, de facto ο λαός δεν μπορεί αν συντελέσει στη διαμόρφωση της. Άρα το να γίνουν οι δημόσιες αντάξιες είναι -σ'αυτή τη φάση τουλάχιστον- αδύνατον.

NuC
18-06-2006, 15:48
giati stin ellada re TSOKARO to sinolo den ta vgazei pera oute sta dimosia panepistimia apo apopsi xrimatwn. polloi den exoun oute tis fwtotipies na plirwsoun. paneksipne pamponire. fantasou oti an ginei auto to taksiko xasma pou iparxei (kai opoios den to pistevei na tone paw mia volta) 8a megalwsei ki allo kai auto den 8a aresei se kanenan.

metamelia2
18-06-2006, 15:48

Νταξ.Ξεκολλήστε!
Πριν ποστάρουμε, διαβάζουμε και τι ειπώθηκε, έτσι;

metamelia2
18-06-2006, 15:53
giati stin ellada re TSOKARO to sinolo den ta vgazei pera oute sta dimosia panepistimia apo apopsi xrimatwn. polloi den exoun oute tis fwtotipies na plirwsoun. paneksipne pamponire. fantasou oti an ginei auto to taksiko xasma pou iparxei (kai opoios den to pistevei na tone paw mia volta) 8a megalwsei ki allo kai auto den 8a aresei se kanenan.
Σε ποιόν απ'όλους πήγαινε αυτό γιατί ψιλο-είναι κάπως άσχετο με τη σελίδα;

εντιτ: Εννοώ ότι είναι σχετικό με το θέμα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιόν απαντάς.

Pitsadoros
18-06-2006, 15:54
se mena

NuC
18-06-2006, 15:55
epeidi grafw ligo arga kai nomiza oti 8a mpei akrivws apo katw pigaine ston tipo pou eipe "na ksekolisoume ligo". den sigratw onomata.

Solo Carriera
18-06-2006, 15:55
virus, όπως καταλαβαίνεις απλά θεωρώ ότι τα επιχειρήματα σας δεν στέκουν. και πιστεύω ότι αυτό το θέμα είναι απολύτως σημαντικό. ήμουν λακωνικός γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια.

havoc, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι πρόκειται για το 70%, αν ήταν τόσοι θα είχε έρθει η επανάσταση, η πλειοψηφία των φοιτητών είναι καγκούρια που ψηφίζουν δαπ, αλλά το ότι βρέθηκαν μερικές δεκάδες χιλιάδες αφυπνισμένοι που είδαν τι παίζεται και πήγαν σε πορείες και καταλήψεις για μένα είναι καθόλα ελπιδοφόρο. δόξα τω θεώ, δεν συμμεριζόνται όλοι τις απόψεις σου περί ιδανικής κοινωνίας.

επίσης, όσοι σπουδάσατε έξω και μετά μας παρουσιάζετε το "πως θα έπρεπε να είναι" για την ελληνική παιδεία είστε πολύ προκλητικοί. κάντε και λίγο κράτει imo.

NuC
18-06-2006, 15:57
virus, όπως καταλαβαίνεις απλά θεωρώ ότι τα επιχειρήματα σας δεν στέκουν. και πιστεύω ότι αυτό το θέμα είναι απολύτως σημαντικό. ήμουν λακωνικός γιατί λέμε τα ίδια και τα ίδια.

havoc, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι πρόκειται για το 70%, αν ήταν τόσοι θα είχε έρθει η επανάσταση, η πλειοψηφία των φοιτητών είναι καγκούρια που ψηφίζουν δαπ, αλλά το ότι βρέθηκαν μερικές δεκάδες χιλιάδες αφυπνισμένοι που είδαν τι παίζετε και πήγαν σε πορείες και καταλήψεις για μένα είναι καθόλα ελπιδοφόρο

kati tetoia les pou einai vgalmena apo ta filadia tis "antilogias" me epiroes aristeristikou legein kai me xalas.

. δόξα τω θεώ, δεν συμμεριζόνται όλοι τις απόψεις σου περί ιδανικής κοινωνίας.

επίσης, όσοι σπουδάσατε έξω και μετά μας παρουσιάζετε το "πως θα έπρεπε να είναι" για την ελληνική παιδεία είστε πολύ προκλητικοί. κάντε και λίγο κράτει imo.

auto malista.

VirusXI
18-06-2006, 15:58
δεν έχεις σ'όλα άδικο, πχ αν ο κάθε καπιτάλας ανοίξει το πανεπιστήμιο του στάνταρ θα προσλάβει κ τους πτυχιούχους του κτλ αλλά σ'αυτό απάντησα ήδη πριν. σταρχίδιαμας, όσο δεν είναι σκοπός της ζωής μας να δουλεύουμε για τον κάθε τέτοιο μλκ.
Είναι φυσικό λοιπόν, η αγορά εργασίας να κατακλυστεί από τους εν λόγω πτυχιούχους που θα έχουν ένα αντικειμενικά ανώτερο πτυχίο. Και επίσης αναγκαστικά θα δουλεύουμε γιά τον κάθε τέτοιο μλκ γιατί δεν μπορείς με το που πάρεις πτυχίο να ανοίξεις τη δική σου εταιρεία/επιχείρηση. Συνεπώς ένας που γεννήθηκε με περισσότερα λεφτά θα έχει περισσότερες ευκαιρίες και θα είναι και ο ίδιος πλούσιος και τα παιδιά του το ίδιο. Ένας που γεννήθηκε φτωχός, θα είναι φτωχός, τα παιδιά του θα είναι φτωχά και η πιθανότητα οικονομίκης ανόδου (σε ατομικό επίπεδο) δεν θα υφίσταται.

"Πέρασαν και τα έκαναν πουτάνα". Και δλδ, μας λες να σταματήσουμε κι εμείς τον όποιο αγώνα μας; Θα ήταν πολύ πιό λογικό να μας υποστηρίξεις γιά να μην επαναληφθεί αυτό. Επίσης σε μια δεξιοκρατούμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι η μορφή της, de facto ο λαός δεν μπορεί αν συντελέσει στη διαμόρφωση της. Άρα το να γίνουν οι δημόσιες αντάξιες είναι -σ'αυτή τη φάση τουλάχιστον- αδύνατον.

ίσα θα ναι τα πτυχία ρε βλάκα. αλλά (δείτε ξανά τι είπε για ειδικότητες ο dark omen) θα υπάρχουν ανώτερες ειδικότητες/τμήματα που στο δημόσια-παιδεία-στο-ελλάντα δεν υπάρχουν ούτε σαν σκέψη.

αγωνισθείτε λοιπόν για να υπάρχει κ τσάμπα τέτοια εκπαίδευση.

κιεπίσης για το 2ο quote, προφανώς σε τόσα ποστ σου λέω ότι δεν θα τα κάνει πουτάνα το θέμα, ενώ επίσης σου δείχνω ότι ναι, είμαι κιεγώ υπέρ του αγώνα όταν υπάρχει λογική σκέψη.
πάτε να διεκδικήσετε τα λίγα που έχετε, χάνοντας τα για κάποιους μήνες. διεκδικήστε νεες ειδικότητες κ τσάμπα εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.
κιαυτό που σωστά λέει η havoc, είναι ότι θα τα κερδίσετε τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ αν αγωνισθείτε γιαυτά κιαν υπάρχει συγχρόνως ο ανταγωνισμός. Όταν θα υπάρχουν τα ιδιωτικά κιεφόσον θα ναι καλύτερα όντως (σε πτυχίο θα ναι ίσα, σε ποιότητα λέμε) διεκδικήστε να γίνουν τα δημόσια αντάξια τους κ πρακτικά.

αυτά. τερμα.

DarkOmeN
18-06-2006, 15:58
Ενοείς οτι είμαι :offtopic: μωρη καταπιώνα? :)

Μα ενοείται πως πάντα θα υπάρχει χάσμα!Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν κάνουν το πρόβλημα χειρότερο!

Δεν ειμαι φεηκακαουντ! :( :( :(

NuC
18-06-2006, 15:59
exeis omws φεικ ιντελιτζενσ :?

Ace
18-06-2006, 16:00
κιαυτό που σωστά λέει η havoc, είναι ότι θα τα κερδίσετε τα ΠΑΡΑΠΑΝΩ αν αγωνισθείτε γιαυτά κιαν υπάρχει συγχρόνως ο ανταγωνισμός. Όταν θα υπάρχουν τα ιδιωτικά κιεφόσον θα ναι καλύτερα όντως (σε πτυχίο θα ναι ίσα, σε ποιότητα λέμε) διεκδικήστε να γίνουν τα δημόσια αντάξια τους κ πρακτικά.

Οχι φυσικα.

Solo Carriera
18-06-2006, 16:02
Νταξ.Ξεκολλήστε!

αν δεν ήξερα ότι είσαι ηλίθιος θα πίστευα ότι το παραπάνω post ήταν άψογα σαρκαστικό.

DarkOmeN
18-06-2006, 16:04
exeis omws φεικ ιντελιτζενσ :?

Οπ..Κάτι ακούω..Ένα βουητό..Κάτι σαν κουνούπι..Ας μην του δώσω σημασία!

NuC
18-06-2006, 16:05
ΑΧ ΝΑΙ ΜΙ ΤΟY DWSEIS!!!!!!

:moutza:

Deggial
18-06-2006, 16:05
Και σε τελικη, γιατι να χρειαζεται να κλειστει το κτιριο, εφοσον τοσοι πολλοι [κατα τα λεγομενα αλλων] δεν θελουν να περαστουν τα μετρα, ας εκαναν μια αποχη?

Στην περίπτωση μίας απεργίας, υπάρχουν οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε ο εργοδότης να μην δράσει εκδικητικά προς τους απεργούς. Η αποχή των φοιτητών, ωστόσο, διατρέχει τον κίνδυνο να τιμωρηθεί (βαθμολογικά) από καθηγητές που ανήκουν σε συνδικαλιστικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος, εφόσον δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου (ή να συμπεριφερθεί πιο ελαστικά σε όσους δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις). Αν ένας καθηγητής μου μηδενίσει την κόλλα για οποιονδήποτε λόγο, π.χ. επειδή του πήδηξα την κόρη, δεν υπάρχει κυριολεκτικώς καμία διαδικασία στα ελληνικά Πανεπιστήμια ώστε το γραπτό μου να επανεξεταστεί από τρίτη, ανεξάρτητη αρχή.

metamelia2
18-06-2006, 16:07
ίσα θα ναι τα πτυχία ρε βλάκα. αλλά (δείτε ξανά τι είπε για ειδικότητες ο dark omen) θα υπάρχουν ανώτερες ειδικότητες/τμήματα που στο δημόσια-παιδεία-στο-ελλάντα δεν υπάρχουν ούτε σαν σκέψη.

Γιατί να μην αγωνιστούμε γιά να υπάρχει ΜΟΝΟ τσάμπα τέτοια εκπαίδευση, αφού είναι στη τελική και ο μόνος τρόπος να υπάρξει.

"ρε βλάκα"

κιεπίσης για το 2ο quote, προφανώς σε τόσα ποστ σου λέω ότι δεν θα τα κάνει πουτάνα το θέμα, ενώ επίσης σου δείχνω ότι ναι, είμαι κιεγώ υπέρ του αγώνα όταν υπάρχει λογική σκέψη.
πάτε να διεκδικήσετε τα λίγα που έχετε, χάνοντας τα για κάποιους μήνες. διεκδικήστε νεες ειδικότητες κ τσάμπα εκπαίδευση υψηλού επιπέδου.
Όπως είπα και πάνω κάτι τέτοιο είναι αδύνατον σ'αυτή τη φάση. Και ουσιαστικά, με τις τωρινές ενέργειες ανοίγουμε τον δρόμο γιά να φτάσουμε σε μια καλύτερη κατάσταση. Ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό είναι σταδιακά.

Και εμείς τα αιτήματα μας προβάλουμε, δεν κάνουμε πραξικόπημα.

DarkOmeN
18-06-2006, 16:18
Γιατί να μην αγωνιστούμε γιά να υπάρχει ΜΟΝΟ τσάμπα τέτοια εκπαίδευση, αφού είναι στη τελική και ο μόνος τρόπος να υπάρξει.

"ρε βλάκα"

Ρε καλκι δεν πρόκειται να γίνει αυτό!Δεν υπάρχουν τα απιτούμενα κονδύλια!

Κατάλαβε επιτελους οτι οι περισότεροι σύντροφοι σου και συναγωνιστές θέλουν απλα το δικαίωμα να είναι αιώνιοι φοιτητές έτσι ώστε να ξύνονται ελεύθερα!

Το να βγώ στον δρόμο με το αίτημα "θέλω να σπουδαζω 50 χρόνια"
δεν μου λέει τπτ!Το αίτημα όμως "Θέλουμε ποικιλομορφία στα πανεπιστήμιά μας" ναι. Θα το στηρίξω! Αυτό έχει νόημα!
Αντί να ασχοληθούμε με τα πανεπιστήμια και το χάλι τους ασχολούμαστε με το δικαίωμα του φοιτητή να ξύνεται αιωνίως!

Ace
18-06-2006, 16:22
Πολυχρωμα ιπταμενα ιδρυματα.

metamelia2
18-06-2006, 16:25

"ρε βλάκα"

Ρε καλκι δεν πρόκειται να γίνει αυτό!Δεν υπάρχουν τα απιτούμενα κονδύλια!

Κατάλαβε επιτελους οτι οι περισότεροι σύντροφοι σου και συναγωνιστές θέλουν απλα το δικαίωμα να είναι αιώνιοι φοιτητές έτσι ώστε να ξύνονται ελεύθερα!
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΤΟΥΒΛΟ?!?! Δηλαδή όσοι είναι στις πορείες είναι αιώνιοι φοιτητές, ε;
Μάλλον απλά προσπαθείς να το παίξεις διαφορετικός οπότε δεν το συνεχίζω.

Το να βγώ στον δρόμο με το αίτημα "θέλω να σπουδαζω 50 χρόνια"
δεν μου λέει τπτ!Το αίτημα όμως "Θέλουμε ποικιλομορφία στα πανεπιστήμιά μας" ναι. Θα το στηρίξω! Αυτό έχει νόημα!
Αντί να ασχοληθούμε με τα πανεπιστήμια και το χάλι τους ασχολούμαστε με το δικαίωμα του φοιτητή να ξύνεται αιωνίως!
Και φυσικά θα έχουμε ποικιλομορφία. Θα υπάρχουν οι σκατά δημόσιες σχόλες και οι σένιες ιδιωτικές.
Ιδιοφυές.

DarkOmeN
18-06-2006, 16:25

:)

metamelia2
18-06-2006, 16:26
αχαχχααχαχαχαχχαχααχχχααχαχ

DarkOmeN
18-06-2006, 16:31

Δεν είπα οτι είναι αιώνιοι απλα νεοεισαχθέντες φοιτητές που βλέπουν μπροστά! :wink:

Και φυσικά θα έχουμε ποικιλομορφία. Θα υπάρχουν οι σκατά δημόσιες σχόλες και οι σένιες ιδιωτικές.
Ιδιοφυές.

Ανόητε σκατομπινέ ενοούσα να έχεις αυτά τα αιτήματα όταν κατεβαίνεις στις πορείες ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ!

metamelia2
18-06-2006, 16:35

Δεν είπα οτι είναι αιώνιοι απλα νεοεισαχθέντες φοιτητές που βλέπουν μπροστά! :wink:
Δλδ τώρα αυτό το έγραψες σοβαρά, έτσι;

[quote:u3lylf5f]Και φυσικά θα έχουμε ποικιλομορφία. Θα υπάρχουν οι σκατά δημόσιες σχόλες και οι σένιες ιδιωτικές.
Ιδιοφυές.

Ανόητε σκατομπινέ ενοούσα να έχεις αυτά τα αιτήματα όταν κατεβαίνεις στις πορείες ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ![/quote:u3lylf5f]

Έχω την εντύπωση ότι δεν είδες καν τα αιτήματα. "Οι πολλοί κάνουν πορείες και καταλήψεις άρα εγώ θα είμαι κατά".

DarkOmeN
18-06-2006, 16:46
[quote]ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΤΟΥΒΛΟ?!?! Δηλαδή όσοι είναι στις πορείες είναι αιώνιοι φοιτητές, ε;

Δλδ τώρα αυτό το έγραψες σοβαρά, έτσι;

[quote:24b3iz5u]Και φυσικά θα έχουμε ποικιλομορφία. Θα υπάρχουν οι σκατά δημόσιες σχόλες και οι σένιες ιδιωτικές.
Ιδιοφυές.

Ανόητε σκατομπινέ ενοούσα να έχεις αυτά τα αιτήματα όταν κατεβαίνεις στις πορείες ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ![/quote:24b3iz5u]

Έχω την εντύπωση ότι δεν είδες καν τα αιτήματα. "Οι πολλοί κάνουν πορείες και καταλήψεις άρα εγώ θα είμαι κατά".[/quote:24b3iz5u]

Και βέβαια το έγραψα σοβαρά.Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις και νομίζεις ότι έχω άδικο τότε απλα wake up and smell the coffee..

Επιμένεις στην λογικη του ΚΝιτη("Εγω ξερω τι γίνεται εσύ δεν ξέρεις και λες οτι νάναι") οπότε δεν συνεχίζω.Όταν σοβαρευτείς στείλε μου nudge.

metamelia2
18-06-2006, 16:47
Βρε αντε από 'δω που θα με πεις και Κνίτη.

Griffith
18-06-2006, 16:52

αυτά. τερμα.
Καταρχάς φοβάμαι πως στην Ελλάδα ΑΕΙ τόσο υψηλού επιπέδου θα είναι κυριολεκτικά απλησίαστα για το μέσο φοιτητή.Ή θα είναι πανακριβά και πολύ καλά στη δουλειά τους ή προσβάσιμα και χειρότερα απο τα χειρότερα δημόσια ιδρύματα.Στο κάτω κάτω ιδιωτική επιχείρηση = κερδοσκοπική επιχείρηση,και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν και πολύ υψηλό κόστος λειτουργίας.
Επιπλέον δε βλέπω το λόγο να επιτρέψουν την εδραίωση των ιδιωτικών πανεπιστημίων πριν διεκδικήσουν την αναβάθμιση των δημοσίων.
Συμφωνώ όμως απόλυτα σε ότι λες για το ποιος θα έπρεπε να είναι ο σκοπός των κινητοποιήσεων.Αφού βρέθηκαν τόσοι συνειδητοποιημένοι νέοι,ας μη μείνουν στην πολεμική κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων,ας ορμήξουν δυναμικά για περισσότερα κονδύλια,ποικιλία τμημάτων,ελαχιστοποίηση κόστους σπουδών κλπ
We want the world and we want it now κιετς.
ΕDIT : Α ναι και Κάλκι μπορείς να κόψεις τα πολλά μπινελίκια νομίζω.Καταντά αντιαισθητικό.

metamelia2
18-06-2006, 16:54
We Want The Aiiiiirwaves

DarkOmeN
18-06-2006, 16:57
We Want The Aiiiiirwaves :worship:

metamelia2
18-06-2006, 17:05
ΕDIT : Α ναι και Κάλκι μπορείς να κόψεις τα πολλά μπινελίκια νομίζω.Καταντά αντιαισθητικό.
:|

hunted by a Freak
18-06-2006, 17:11
tsokaro?

metamelia2
18-06-2006, 17:15
Όχι, όχι. Αυτό είναι μόνο για τη Χέηβοκ. :)

HAVOC
18-06-2006, 17:18
Χέηβοκ....
:shock: Τα λες απο μονος σου, δεν χρειαζεσαι βοηθεια στην καθυστερηση απο κανεναν.

DarkOmeN
18-06-2006, 17:23
1-1

metamelia2
18-06-2006, 17:25
Χέηβοκ....
:shock: Τα λες απο μονος σου, δεν χρειαζεσαι βοηθεια στην καθυστερηση απο κανεναν.
Ουστ. Τσόκαρο.

Νταρκοουμεν :μουτζα:

HAVOC
18-06-2006, 17:27
DarkOmeN, αστο το κακομοιρο, βρηκε παιχνιδακι σημερα.
Οver and out.

cavity
18-06-2006, 17:31
Α ναι και Κάλκι μπορείς να κόψεις τα πολλά μπινελίκια νομίζω.Καταντά αντιαισθητικό.

ακριβως το αντίθετο :wink:

metamelia2
18-06-2006, 17:32
DarkOmeN, αστο το κακομοιρο, βρηκε παιχνιδακι σημερα.
Οver and out.
ante poulo :headbang:

phthoggon
18-06-2006, 17:52
Νομίζω πως είναι αφελείς όσοι πραγματικά πιστεύουν αυτά που ακούν για ισότητα πτυχίων και κάτι τέτοια. Λες και ξαφνικά θα εκμηδενιστεί με τη καλή θέληση μια από τις βασικές αρχές του καπιταλισμού, το "ότι πληρώνεις, παίρνεις". Από την άλλη θεωρώ εξ' ίσου ηλίθιο το να αγνοείται η πιθανότητα, έστω, μιας ποιοτικής και ποσοτικής αναβάθμισης της παιδείας μέσω της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστιμίων. Το ζήτημα από ένα σημείο και πέρα είναι ιδεολογικό, αφού από τη μία πλευρά έχουμε μία τεχνολογική και επιστημονική ανάπτυξη που προέρχεται από και συμβάλλει στην όξυνση των ταξικών διαφορών, ενώ από την άλλη μία κοινωνική δικαιοσύνη που υποφέρει από έλλειψη πόρων και στασιμότητα σε αυτούς τους τομείς. Προσωπική άποψη: όσο ελκυστικός και να είναι ο τεχνοκρατισμός μία κοινωνία που αναπτύσσεται γρήγορα στον τεχνολογικό τομέα εκκολάπτοντας όμως κοινωνικές ανισότητες πρόκειται να τελειώσει με ένα ωραίο "boom". Σε πιο πρακτικά ζητήματα

Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά μετά την αναβάθμιση των δημοσίων, δλδ μετά από τουλ. 10 χρόνια

Dragonlord
18-06-2006, 19:51
επίσης γιατί εγώ να μη είχα περάσει στη σχολή που ήθελα (τόοοτε) κ σίγουρα μπήκαν κάμποσα άτομα που δε γούσταραν καν κιε απλά έγραψαν καλύτερα στις τότε εξετάσεις; γιατί να μην υπάρχουν πιο πολλές θέσεις επειδή κάποιοι σπουδάζουν σε αυτή τη σχολή 10 χρόνια;
Πρώτον αυτό με τους αιώνιους είναι μεγάλη μούφα. Δεν κοστίζουν τίποτα στα πανεπιστήμια, κι επίσης αν θέλουν να απαλλαγούν απλά ας βάλουν μια επιτροπή να ελέγχει τους καθηγητές και να σουτάρει όσους κόβουν το 90%. Δεν υπάρχει πολύς κόσμος που εξακολουθεί να κατεβαίνει σε εξεταστικές μετά το 5ο έτος χωρίς να θέλει να τελειώσει.

Και οκ, αντιπροτείνεις δηλαδή στο "άδικο σύστημα των πανελληνίων" το δίκαιο κριτήριο του "όποιος έχει φράγκα σπουδάζει ό,τι θέλει, οι υπόλοιποι διαβάστε μπας και";

Όχι αλλά προφανώς θα θέλαμε να γίνουμε, όχι υπάλληλοι, μέχρι και ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης σε οικονομικό επίπεδο. Οι καταλήψεις, οι αντιστάσεις και οι πορείες είναι γιά να έχουμε όλοι την ευκαιρία να το πετύχουμε αυτό.

Γιατί έχουμε όλοι το δικαίωμα να γίνουμε αρχικαπιτάλες με δούλους να δουλεύουν για μας.

Σόλο, ενώ στα περισσότερα έχεις δίκιο, όταν λες για ελπιδοφόρα αφύπνιση και λοιπές πίπες γίνεται πολύ αστείο το θέμα. Αυτό που σου λέει ο νουκ δηλαδή.

HAVOC, θέλω να σου αφιερώσω ένα τραγούδι:

Όλα καλά μέχρι που μπήκες εσύ
κι από την ώρα που σε είδα έχω εντελώς τρελαθεί
δεν είν'του γούστου μου κοπέλες σαν κι εσένα αλλά
κάτι έχω πάθει τελευταία και δεν είμαι καλά
μαζί σου κόλλησα και δεν μπορώ άλλη πια να σκεφτώ
δεν σε γουστάρω κι απορώ πώς μου συμβαίνει αυτό
ύφος πολλών καρδιναλίων και μεγάλο τουπέ
για ξεκαβάλα το,ψηλά έχεις πάρει τον αμανέ
έχεις μεγάλη γκάμα θαυμαστών που κάνουν ουρά
από μικρούς τυπάδες μέχρι ματσωμένα πουρά
παίζεις με όλους και με όλα,είπα-ξείπα τους λες
και θέλεις να'ναι οι επιθυμίες σου γι'αυτούς διαταγές

Έλα που δεν μπορώ
πλέον ν'αντισταθώ
σ'αυτό το gucci φόρεμα που φοράς
και στο ρυθμό που απόψε βράδυ το κορμί σου κουνάς

Γέννημα θρέμμα δυτικής Αττικής
έχουμε περηφάνεια εδώ εμείς και λόγο τιμής
Μπουρνάζι,Αιγάλεω,Περιστέρι,ξέρω ζόρι τραβάς
μέρη που εσύ κι οι φίλες σου τα θεωρείτε μπας κλας
από την άλλη εγώ Εκάλη δεν πατάω ποτέ
γιατί είναι μέρος με γυναίκες που έχουν ύφος μπλαζέ
με ξιπασμένα κοριτσάκια ενός πλουσίου μπαμπά
που ξέρουν μόνο χίλιους τρόπους να του παίρνουν λεφτά
Αν δε σ'αρέσει το αμάξι μου μη σώσεις ποτέ
πάρε το βουτυρόπαιδο απ'την Κηφισιά με BMW
που λέει το βράδυ πριν ξαπλώσει καληνύχτα μαμά
και παριστάνει τον τυπά με τα λεφτά του μπαμπά
πάρε αυτόν,θα φας καλά,με μαμά και μπαμπά,
κήπο,πισίνα και λεφτά
να του αλείφεις βούτυρο στο ψωμί
και κατά τ'άλλα εσύ να ζεις μες στη μεγάλη χλιδή

Έλα που δεν μπορώ
πλέον ν'αντισταθώ

Γέννημα θρέμμα δυτικής Αττικής
Γέννημα θρέμμα
Γέννημα θρέμμα

Ό,τι σιχαίνομαι όλα τα'χεις εσύ
και μακιγιέρ κατ'οίκον και προσωπικό κομμωτή
δυο ώρες θες να σου ετοιμάσουν μανικιούρ γαλλικό
καθώς εσύ μιλάς μ'ένα άλλο ψώνιο στο κινητό
θέμα συζήτησης μαντεύω μόδα και κοσμικά
ο κόσμος καίγεται μα εσείς το δικό σας χαβά
το Vogue σ'αρέσει και το Elle και το Madame Figaro
μα αν θα σε βάλω κάτω θα σ'αρέσω μόνο εγώ

Μπότες ψηλές,μίνι καυτό,μωρό μου απόψε φυσάς
πρέπει οπωσδήποτε σου λέω να γίνει κάτι με μας
εσύ απ'τη μία να μου δείξεις πώς περνάς στη χλιδή
κι εγώ απ'την άλλη πώς το κάνουμε στην Καισαριανή

Έλα που δεν μπορώ
πλέον ν'αντισταθώ

Dragonlord
18-06-2006, 19:55
Α ναι, επίσης, αν και το έχουν πει κι άλλοι, είστε πολύ μπούφοι αν νομίζετε ότι μπορούν να γίνουν ιδιωτικά πανεπί και μετά το κράτος να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα κρατικά (ακόμα και τόσο όσο τώρα). Τι δεν έχετε καταλάβει, ότι το κράτος δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο και στην "ιδιωτική πρωτοβουλία"; Αν γίνουν ιδιωτικά απλά τα κρατικά πέθαναν. Φινίτο. Μπάϊ μπάϊ. Θα γίνουν τα μελλοντικά ΙΕΚ των φτωχών.
Επίσης απορώ που δε μιλάει κανείς για το άσυλο. Φρικαλεότητες.

cavity
18-06-2006, 20:55
Επίσης απορώ που δε μιλάει κανείς για το άσυλο. Φρικαλεότητες.

αυτό ακριβώς! :shock:

Pitsadoros
18-06-2006, 20:57
re cavity afou esena de s endiaferei i kenwnia re

metamelia2
18-06-2006, 20:58
Το άσυλο είναι ωραίο. Την πίνουμε και δεν μας κάνουν τπτ.

DarkOmeN
18-06-2006, 22:11
Το άσυλο είναι ωραίο. Την πίνουμε και δεν μας κάνουν τπτ.

Έτσι Καλκι!Μας έδωσες το τέλειο παράδειγμα για την σωστή χρήση του ασύλου!Μπράβο!

Πάρε μια μούντζα!

Solo Carriera
18-06-2006, 22:15
'ντάξει, βαράμε και καμιά ψιλή.

metamelia2
18-06-2006, 22:18
Μια μέρα ο ΝταρκΟουμεν θα ανακαλύψει το χιούμορ και η ζωή του θα αλλάξει.

DarkOmeN
18-06-2006, 22:22
Μια μέρα ο ΝταρκΟουμεν θα ανακαλύψει το χιούμορ και η ζωή του θα αλλάξει.

Το θέμα είναι αυτοί που κάνουν χιούμορ να το κάνουν και σωστά!Αλλιώς να μην το κάνουν καθόλου! :p

Ελα βρε!Αφού ξέρεις οτι μ'αρέσει να σε πειράζω! :wink:

EasySleazy
19-06-2006, 00:00
Α ναι, επίσης, αν και το έχουν πει κι άλλοι, είστε πολύ μπούφοι αν νομίζετε ότι μπορούν να γίνουν ιδιωτικά πανεπί και μετά το κράτος να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τα κρατικά (ακόμα και τόσο όσο τώρα). Τι δεν έχετε καταλάβει, ότι το κράτος δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο και στην "ιδιωτική πρωτοβουλία"; Αν γίνουν ιδιωτικά απλά τα κρατικά πέθαναν. Φινίτο. Μπάϊ μπάϊ. Θα γίνουν τα μελλοντικά ΙΕΚ των φτωχών.

Αυτό πιστεύω κι εγώ. Όσα φράγκα εξοικονομηθούν κατά πάσα πιθανότητα θα πάνε αλλού αφού έχουμε άλλα χίλια δυό προβλήματα σαν κράτος.(αρχίδια που θα πανε κει αλλά τέλος πάντων)

Raven Lord
19-06-2006, 00:31
:shock:

μια μέρα έλλειψα και κοίτα τι έγινε :rofl:

θα απαντήσω 2-3 πραγματάκια που νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσω. για τα υπόλοιπα εμένω στην άποψη ότι ανήκω σε διαφορετικούς κόσμους με τους περισσότερους.

@βάιρους, εννοείται ότι ο αγωνάς αφορά και τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. μήπως δεν είναι πάγιο αίτημα σε όλες τις κινητοποιήσεις η αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία? μην περιορίζεστε σε αυτά που πουλάνε τα ΜΜΕ.
επίσης, πάγια θέση μου (δηλαδή απολύτως προσωπική θέση πέρα από οποιοδήποτε κίνημα, έτσι κι αλλιώς δεν ανήκω πουθενα, έχω ξεκόψει από αυτά τα πράγματα εδώ και χρόνια) είναι ότι ΟΛΟΙ έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τη ΓΝΩΣΗ που επιθυμούν, πέρα από ταξικά, βαθμολογικά ή οποιοδήποτε είδους κριτήρια. πώς θα επιτευχθεί αυτό είναι άλλη συζήτηση.

@χαβοκ, διάβασες επιφανειακά αυτά που έγραψα. ίσως, φταίω κι εγώ που το έθεσα λίγο ωμά σε κάποια φάση (λόγω της ώρας και του αλκοόλ - ιρλανδέζικο ουίσκι κυλάει στις φλέβες μου, γεμίζει τα βράδια και φτιάχνει τις μέρες μου :P ), αλλά λέγοντας "ο κάθε καθυστερημένος γιός κόκκαλη ή βαρδινογιάννη", ΔΕΝ επιτίθεμαι στους φοιτητές που επιλέγουν το εξωτερικό να σπουδάσουν λόγω οικονομικής ευχέρειας (κάθε άλλο μάλιστα - βλέπε προηγούμενη παράγραφο), αλλά ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ την πάγια τακτική των "καλών" πανεπιστημίων του "φιλελεύθερου" δυτικού κόσμου, να προσφέρει θέσεις σε γόνους οικογενειών που έχουν προσφέρει "δωρεές" (βλέπε έχουν αγοράσει τη θέση) στο πανεπιστήμιο.

@σολο, κάλκι και λοιποί "επαναστάτες", ίσως έτσι ήμουν κι εγώ στα 18-20, αλλά χάνεται η αξία του λόγου σας όταν προβαίνετε σε προσωπικές επιθέσεις. καταλαβαίνω την αγανάκτηση και την αγωνία σας, αλλά πρέπει να είστε ψύχραιμοι και σοβαροί για να δώσετε αξία στο κίνημα. κι εγώ αγανακτώ όταν βλέπω ανθρώπους να σκέφτονται έτσι, να λένε τεμπέλη αυτόν που περιφρουρεί το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και τσόγλανο αυτόν που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. αγανακτώ όταν υπάρχουν νέοι που πιστεύουν ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να παράγει τεχνίτες που θα απορροφηθούν αμέσως από τις επιχειρήσεις, ενώ είναι υποχρέωση των επιχειρήσεων να εξειδικεύουν τους εργαζομένους τους. έχω μπινελικώσει και κολλητούς μου για τέτοια θέματα, αλλά δε βγάζει πουθενά...

UmbilicalResidue
19-06-2006, 00:32
Δεν έχω πολυδιαβάσει τι έχει ειπω8έι γιατι έδωσα βάση περισσότερο στα μπινελίκια ωστόσο νομίζω πρέπει να πούμε κανα δυο κουβέντες ακόμα.

Το λοιπόν, νομίζω ότι γενικά τί8εται αρκετά λά8ος το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημιών ή της 'εκπαιδευτικής μεταρρύ8μισης γενικότερα' όταν η ανάλυση επικεντρώνεται σε διλήμματα του τύπου '8έμε αυτό το νέο φρούτο της γιαννάκου, τα ιδιωτικά, στην ελλαδίτσα μας ή όχι;'. Δυστυχώς ή ευτυχώς -αυτό το κρίνετε σεις- η ελλαδίτσα μας ακολου8έι πιστά εδώ και ένα σεβαστό χρονικό διάστημα (πιο έντονα μάλλον στην επι σημίτη και μετά εποχή) τις κραταιές νεοφιλελεύ8ερες πολιτικές που ασκούνται στο σύνολο των κρατών-μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης. Οι πολιτικές αυτές, κα8ώς ακολου8ούν συγκεκριμένους οικονομικούς κανόνες και δόγματα, παίρνουν αναδιαρ8ρωτικό χαρακτήρα απέναντι στην δομή της εργασίας και της απασχόλησης και επειδή ο μάης σπανίως λείπει απο την σαρακοστή δεν 8α μπορούσαν να αφήσουν ανέγγιχτο και το πλέον βαρύ 'εργαλείο' παραγωγής εργατικού δυναμικου, την εκπαιδευτική διαδικασία. Αν κάποιος απο τους κανόνες που χαρακτηρίζουν το ευρωπαικό πανεπιστήμιο -εδώ και ας πούμε αρκετά χρόνια- δεν συμφωνεί με την μοντέρνα οικονομική δόμηση 8α πρέπει να αφαιρε8εί και ταυτόχρονα να 8εσπιστεί ένας ενιαίος ομοιόμορφος χώρος εκπαιδευτικής διαδικασίας για την δημιουργία του οποίου πρέπει να διαρ8ρω8ούν κατάλληλα και τα πανεπιστήμια σε κά8ε κράτος ξεχωριστά.

Κυρίως απο το 1999 με τo ξεκίνημα της διαδικασίας της Μπολόνια (http://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_process) έχουν αρχίσει να 8εσπίζονται απο τους υπουργούς παιδείας όλων των κρατών-μελών οι κατευ8υντήριοι κανόνες για την δημιουργία ενός ενιαίου ευρωπαικού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης που καλείται χοντρικά να προσαρμόσει τις 'εκπαιδευτικές υπηρεσίες' στους κανόνες της ελεύ8ερης αγοράς. 8α πρέπει αρχικά να υπάρξει σαφής μεταστροφή στο ποιός παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, με τι κόστος, τι υπηρεσίες προσφέρονται και προς όφελος ποιού, τι είδους εργατικό δυναμικό είναι αυτό που αποφοιτά απο τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. 8α πρέπει επίσης να 8εσπιστούν ενιαίες προδιαγραφές για την αμοιβαία 'συμβατότητα' των τίτλων σπουδών μεταξύ των ιδρυμάτων όλων των χωρών. Οι εκπαιδευτικές υπηρεσίες που παρέχονται απο τους κρατικούς φορείς δωρεάν (αυτό που χοντρικά λέμε δημόσια εκπαίδευση) 8α πρέπει να ανταγωνιστούν αντίστοιχες απο ιδιωτικούς φορείς στην ίδια ενιαία αγορά και να αναδιαρ8ρω8ούν για να γίνουν ανταγωνιστικότεροι, πιο ευέλικτοι, με απευ8είας σύνδεση του πανεπιστήμιου με την αγορά εργασίας. Για το τελευταίο 8α πρέπει η δομή των δημόσιων πανεπιστημίων να αλλάξει ριζικά και να κα8ιερω8εί διαφορετική κουλτούρα στην χρηματοδότηση τους (απευ8είας απο τα ευρωπαικά προγράμματα χωρίς καμία αυτονομία), στην κατεύ8υνση του κύκλου σπουδών (σπάσιμο της βασικής εκπαίδευσης, ειδίκευση αποκλειστικά πάνω στην αγορά), στην διοίκηση των ιδρυμάτων (εισαγωγή μάνατζερς για την σύνδεση του προγράμματος σπουδών την αγορά και την ανταγωνιστικότερη διαχείριση των πόρων, παραγωγή προιόντων απο ερευνητικά προγράμματα για την περαιτέρω άντληση πόρων). 8α πρέπει επίσης η ανεπίτρεπτη συνή8εια του ενιαίου πτυχίου για όλους τους φοιτητές να ανταλλαχ8εί απο έναν προσωπικό φάκελο διδακτικών μονάδων με βάση το σύστημα μεταφοράς μονάδων (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Credit_Transfer_System) όπου ο κά8ε φοιτητής 8α συγκεντρώνει τους βόλους του απο την ευέλικτη εκπαιδευτική διαδικασία και 8α καλείται να βγαίνει ευέλικτος και ο ίδιος και χωρίς συλλογικές λογικές να εργαστεί στην ελεύ8ερη αγορά. Επειδή ακριβώς η απομάκρυνση της βασικής έρευνας οδηγεί την εκπαιδευτική διαδικασία στην παροχή απλώς ενός συνόλου 'εργαλειοκού' τύπου γνώσεων 8α πρέπει ο τελειόφοιτος και πλέον εργαζόμενος φοιτητής αφού εξαντλήσει τις γνώσεις αυτές να επανακαταρτιστεί απο ειδικά ινστιτούτα που 8α τον μά8ουν στις νέες τάσεις της αγοράς και 8α τον καταστήσουν ακόμα πιο ευέλικτο!

Χοντρικά λοιπόν με το νέο τύπο 'ΜyUniveristy' πανεπιστήμιο απαξιώνεται με πολύ cool τρόπο οποιοδήποτε αγα8ό δεν χωράει στην λογική της αγοράς. Η αν8ρωπιστική, κοινωνική κατεύ8υνση της εκπαίδευσης έχει μάλλον απεμπολιστεί εδώ και καιρό όμως τώρα 8εσμικά καλούμαστε να αντικαταστήσουμε την (ήδη σάπια) ποιότητα της βασικής επιστημονικής εκπαίδευσης καταρτιζόμενοι με πουτσιλίκια για να διαπραγματευτούμε με ολοένα και πιο κτηνώδεις όρους σε μια ήδη χαοτική αγορά εργασίας. Το ντεμοντέ παροδοσιακό δημόσιο πανεπιστήμοι που έιχε χρέος (8εωρητικά) να παρέχει επιστημονική εκπαίδευση σε όλα τα παιδάκια της γής ανεξαιρέτως τώρα είναι ένα τρέντι επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που δομικά λειτουργεί ακριβώς σαν επιχείρηση με το πρυτναικό συμβούλιο να είναι το ΔΣ της, τον manager να είναι ο διαχειριστής των οικονομικών πόρων, τις ειδικευτικές ροές εντός του κύκλου σπουδών να είναι τα σεμινάρια επανεκπαίδευσης, τα ερευνητικά που τρέχουν για να υπάρχει χρηματοδότηση να είναι το προιόν που παράγει και τους φοιτητές να είναι σωρρηδόν το εργατικό δυναμικό της.

Όπως προείπα η διαδικασία της Μπολόνια ήσαν μόνο η αρχή για το τι 8α επακολου8ήσει στον χώρο της ευρωπαικής εκπαίδευσης. Το μάρτη του 2000 το ευρωπαικό συμβούλιο της Λισαβόνας (* (http://en.wikipedia.org/wiki/Lisbon_recognition_convention)λαμβάνοντας υπόψη τις κατευ8υντηριες γραμμές που έβαλε η μπολόνια αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διαρ8ρωτικές αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης καταλήγει ότι χρέος της ευρωπαικής ένωσης είναι μέχρι το 2010 να μετασχηματιστεί στην πιο αναταγωνιστικιά οικονομία διε8νώς ανταγωνιζόμενη αυτήν της ΗΠΑ και της Κίνας. Δίνοντας κυρίως βάση στο 8εμελιώδες πρόγραμα δια βίου εκπαίδευσης το οποίο 8α οδηγήσει συλλαμβάνοντας τη δυναμική της νέας οικονομίας' σε ανταγωνιστικότερες καταστάσεις περνάμε σε μια ακόμα πιο σαφή στοχο8έτηση για την λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης. Εποπτικά ακολου8ούν η σύνοδος της πράγας (2001) και η σύνοδς του Βερολίνου (2003). Στις δύο αυτές συνόδους έχουμε την πρώτη περιγραφή του πως πρέπει να διασφαλίζεται η ποιότητα με βάση το νέο πανεπιστήμιο εντός του με αξιολογητικές διαδικασίες και έχουμε και την περιγραφή του ευέλικτου προγράμματος σπουδών σε δύο κύκλους. Έναν τουλάχιστον τρίχρονο μεταλυκειακό κύκλο κατάρτισης και ένανε δίχρονο που αποσκοπά στην περαιτέρω εξειδίκευση σε εργαλεία της αγοράς και που προσφέρεται με ανταποδοτικούς όρους (δίδακτρα κτλπ). Εκεί είναι που διαμορφώνεται και πιο δυναμικά η αποσάρ8ρωση του υπάρχοντος βασικού πτυχίου σε κύκλους κατάρτισης που αποδίδουν συγκέκριμένη ποσότητα credits.

Κι εκεί κάπου είναι που φτάνομε στα δικά μας. Οι ντόπιες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχοντα ήδη μπεί στο παιχνίδι του μετασχηματισμού του νοπιου πανεπιστημίου κρίνουν με τη σειρά τους ότι το σύστημα νοσεί και αποφασίζοντας σοφά έρχονται να το μεταρρυ8μίσουνε με βάση τις επιταγές της ΕΕ. Απο το 2002 μπαίνει στο παιχνίδι εις εκ των πρώτων αξιολογητικών μηχανισμών τρέντι τύπου (πρόταση διαλόγου για την 8εσμο8έτηση της αξιολόγησης της ποιότητας της εκπαίδευσης) και γίνεται μια προσπά8εια η οικονομική αυτονομία του ελληνικού πανεπιστημίου να σπάσει και να εξαρτη8εί αποκλειστικά απο χρηματοδοτήσεις της ΕΕ. Ο αξιολογητικός μηχανισμός 8α ερευνήσει αν τα λεφτά πιάνουν τόπο, αν το πανεπιστήμιο είναι αρκούντως ευέλικτο και ανταγωνιστικό, αν τα ερευνητικά του ειν εντάξει για την αγορά και τότε μονον 8α υπάρξει και η χρηματοδότηση, Εδω ειν που κατα την ταπεινή γνώμη μου φαίνεται και η πολιτική που υποβόσκει απο την υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων ανωτατης εκπαίδευσης. Η απαξίωση της δημόσιας χρηματοδότησης που βλέπουμε στα πανεπιστήμια (μείωση κατα 45% των ανα φοιτητή δημόσιων πόρων), οι αί8ουσες διδαασκαλίες που δεν χωρούν τους εισακτέους, οι κα8ηγητές ειν απλήρωτοι συμβασιούχοι, η έρευνα αφορά μόνο εφαρμογές είναι μια ενδιαφέρουσα πολιτική τακτική για την περικοπή 'άχρηστων δαπανών' κι εκεί που και μέσω των αξιλογητικών μηχανισμών προω8είται αποτελεσματικά η 8έσπιση διδάκτρων, η κατάργηση του δωρεάν βιβλίου, η μετατροπή του πανεπιστημίου σε οργανισμό που τρέχει ερευνητικά για τις επιχειρήσεις για να διατηρήσει την βιωσιμότητα του. Όταν το πανεπιστήμιο χάνει την οικονομική του αυτοτέλεια χάνει και την λειτοθργική. Μέσω της αξιολόγησης εξαναγκάζεται να λειτουργήσει σε συγκεκριμένες κατευ8ηντήριες γραμμές και βλέπουμε πάλι οτι η κατεύ8υνση που αποκτά εξυπηρετεί αποκλειστικά ένα οικονομίστικο ρόλο της εκπαίδευσης που καμία σχέση δεν έχει με το πανεπιστήμιο που γνωρίζαμε.

Η απαξίωση της εκπαίδευσης στα δημόσια πανεπιστήμια έρχεται να τα εξισώσει με τα ιδιωτικά έτσι κι αλλιώς ευέλικτα ιδρύματα που ετοιμάζονται. Όταν καμια διαφοροποίηση δεν υπάρχει μεταξύ ενος επιχειρηματικού τύπου 'κρατικού' πανεπιστημίου με ένα ιδιωτικό που εκτελεί χρέη σύνδεσης με την αγορά έτσι κι αλλιώς πιο άμεσα (αφου ο λαμπράκης και η ιντρακόμ το κατέχουν πιο ορεξάτα απο εναν απρό8υμο κρατικό μηχανισμό) τοτε είναι που τα ιδιωτικά έρχονται να ποκτήσουν το κύρος του γαμάτου ιδρύματος. Η δημόσια εκπαίδευση γίνεται ενα προιόν προς πώληση και γρήγορη κατανάλωση και είμαστε όλοι γαμάτοι. Τα πτυχία γίνονται κωλόχαρτα αφου τώρα ρόλο παίζει περισσότερο η συλλογή πιστωτικών μονάδων και η εξομοίωση μεταξύ όλων αυτων των κωλόχαρτων (πτυχία απο κέντρα ελευ8έρων σπουδών, ανωτατοποιημένα τει, τρέντι αει, ιδιωτικά) δίνει μια σίγουρη αβεβαιότητα στον μελλοντικό εργαζόμενο. Ο τελευταίος καλείται να τα σκάει εφ όρου ζωης στα παραρτηματάκια των επιχειρήσεων, να μην αποκτά κανενός είδους ουσιαστική βασική εκπαίδευση, να απομακρύνεται απο την παραγωγή όσο χρειάζεται για να το βουλώνει και να δουλεύει σε ά8λιες μα φτηνές συν8ήκες κα8ώς 'η ανεργία μαστίζει'. Ο γκαφράτος φοιτητής με διά8εση για ευελιξίες 8α εξασφαλίσει ανάλογα το εργασιακό του μέλλον και ο εργαζόμενος φτωχοψωριάρης 8α πρέπει να ολοκληρώσει τον κύκλο του κωλόχαρτου για να μαζέψει κρέντιντς σε ν+ν/2 χρόνια (όπου ν τα έτη του κύκλου σπουδών). Και γρήγορα και ανταποδοτικά μη γαμη8ούμε. Α, και αμα κουνη8εί κανείς με καταλήψεις και άλλα φασιστικά η άρση του ασύλου έρχεται να μαζέψει τους ποινικούς εγκληματίες. Οπότε μόκο.

Εν ελλάδι η ΝΔ έχει περάσει ήδη τρείς νόμους (http://edopolytexneio.org/mediawiki/index.php?title=%CE%9D%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9%2C_%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1%2C_%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1%2C_%CE%BA.%CE%B1.) κα8ρέφτη των παραπάνω. Έναν για την αξιολόγηση των ιδρυμάτων, ένα για τη 8έσπιση ινστιτούτων δια βίου μά8ησης και έναν προς αντικατάσταση του παλιού ΔΙΚΑΤΣΑ (ΔΟΑΤΑΠ) που επιχειρεί την εξίσωση μεταξύ των παραπάνω κωλόχαρτων τίτλων σπουδών. Ο νόμος πλαίσιο είναι απλώς η ταφόπλακα της δημόσιας εκπαίδευσης ετσι όπως την ξέραμε. Λόγω των παραπάνω 8εωρώ οτι μια κινηματική απάντηση όσο είναι καιρός είναι αναγκαία όσο ποτέ. Ένα κίνημα απο φοιτητές που 8ίγονται άμεσα απο την εργασιακή ανασφάλεια και την απαξίωση του αντικειμένου που σπουδάζουν και δεν ειν απλώς σταρχιδιστές, κα8ηγητών που νιώ8ουν οτι δεν ήρ8αν να επιτελέσουν τον υπαλληλάκο της αγοράς εντός των ιδρυμάτων τους και που 8εωρούν ότι 8ίγεται ο χαρακτήρας της εργασίας τους - δεν είναι απλώς αργόμισ8οι και του συνόλου του εργατικού δυναμικού που τρώει στη μαπα και στον δουλεία του τα νεοφιλελεύ8ερα κοψο-ραψίματα και που στο κάτω κάτω δεν 8έλει οι μελλοντικοί του συνάδελφοι να είναι αγράμματοι ανταγωνιστικοί φτηνοί μαλάκες που μα8ανε στα λίγα και δεν ζητάνε πολλά. Και ναι, είναι τόσο σημαντικό για να μετατε8εί ένα εξάμηνο πιο πέρα και να χα8ούν κάποια ερευνητικά απο τα μεταπτυχιακά του ιδρυματός μου, που τελικά δεν αφορούν εμένα. Και μου αρέσει που αυτο που συμβάινει είναι ως επι το πλείστον μακριά απο τους βολεμένους συνδικάλες της ΠΑΣΠ που δεν βγάζει άχνα για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την αφορά το να γίνουν τα παραπάνω απο τους δικούς της. Και είναι και μακριά απο τους επαγγελματίες κομμουνισταράδες του ΚΚΕ που εκτελούν χρέη προβοκάτορα γιατι το κίνημα δεν είναι υπο τις κα8οδηγητήριες γραμμές τους. Και μου αρέσει που είναι ένα μαζικό κίνημα απο φοιτητές που απλώς παίρνουν πρέφα και δεν εξαρτώνται απο κανένα μαλάκα φοιτητοπατέρα, που αυτοοργανώνονται με τις πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις που έχουν γίνει ποτεέ πανελλαδικά, με συντονιστικά των 3000 ατόμων και με πορείες της τάξης των 25000. Και γι' αυτό και είναι και πολιτικά επικίνδυνο για τα τσόκαρα και καταστέλεται απο τα ΜΑΤ, απο τα αγράμματα think tanks της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, απο όλο τον αντιδραστικό συρφετό μεσα στα πανεπιστήμια. Εγώ λέω είναι ωραίο και 8α νικήσει.

Σίγουρα έχω ξεχάσει πολλά και έχω γράψει και πολλές πίπες οπότε εδώ είμαστε αν 8έλει κάποιος κάτι. Συγγνώμη και για το μέγε8ος αλλα το 8έμα είναι τεράστιο νομίζω.

metamelia2
19-06-2006, 00:33
Πολύ ωραίο ποστ.

UmbilicalResidue
19-06-2006, 00:41
Άντε γαμήσου ρε αρχίδι!

metamelia2
19-06-2006, 01:05
:D
ναου πλέηινγκ

Boom!
19-06-2006, 03:59
Δε ξερω τι λεει ο Unbiblical, αλλα η γνωση της Διαδικασιας της Μπολωνια και το credits system μου χαρισε ενα πολυ ωραιο 8 στο προηγουμενο εξαμηνο.
Κατα τα αλλα ειμαι μαζι του.

UmbilicalResidue
19-06-2006, 04:02
πως έγινε αυτό αδερφέ;

Boom!
19-06-2006, 04:13
Ηταν βασικα ζητουμενα αν ηθελες να περασεις το μαθημα "Παγκοσμιοπιοηση και Εκπαιδευτικη Πολιτικη".

Βασικα στη σχολη μου υπαρχουν αρκετοι καθηγητες που ειναι υπερ της Μπολωνια. Ο ενας μαλιστα, το λεει φορα παρτιδα και μας το πεταει καταμουτρα οτι οποιος διαφωνει με αξιολογησεις, ιδιωτικα κλπ ειναι τεμπελης, ζει στον κοσμο του και δεν προκειται να κανει τιποτα στη ζωη του. Ο συγκεκριμενος ειναι προεδρος του ΕΚΚΕ.

UmbilicalResidue
19-06-2006, 04:20
Ο συγκεκριμενος ειναι προεδρος του ΕΚΚΕ.
Έτσι γαμεί η παλαιομαοική radical left!

Griffith
19-06-2006, 15:49
Σοβαρά τώρα,άμα η κινητοποίηση μπλοκάρει όλη αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης (κιαυτής και της προηγούμενης),θα είναι ωραία.Πείτε όμως τώρα τις απόψεις σας για το πως είναι δυνατόν το φοιτητικό κίνημα να προχωρήσει και στην προσπάθεια για την ουσιαστική αναβάθμιση της παιδείας.Πιστεύω όσοι συμμετείχαν σε αυτό το thread συμφωνούν πως η κατάσταση του εκπαιδευτικού συστήματος απέχει απο το επιθυμητό.

Ace
19-06-2006, 15:52
Θα τραμπουκισουμε τους αντιφρονουντες.

Candiru
19-06-2006, 16:52
To διάβασα όλο! The best ER-flame ever!

HAVOC την αλληλεγγυη μου μόνο στις επιθέσεις, κατά τ' άλλα πάτος. Τώρα κατάλαβα και ποιό είναι το "λουγκρονήσι" που μας το κοπανούσες τόσο καιρό:Οι high quality σπουδές εις τας Αγγλίας, με λεφτά του μπαμπά και εγώ νόμιζα ότι ήσουν τίποτε αποσπασμένη στη Μύκονο στην υπηρεσία νεωτέρων μνημείων :oops:

cavity
19-06-2006, 17:38
Τώρα κατάλαβα και ποιό είναι το "λουγκρονήσι" που μας το κοπανούσες τόσο καιρό

και μόνο από τον σεξιστικό χαρακτηρισμό θα πρεπε να χαμπαριάσουμε αλλά που.

UmbilicalResidue
19-06-2006, 17:48
Εντάξει, ποιό σεξιστικό μωρή λούγκρα;

Atheist
19-06-2006, 17:49
Οι high quality σπουδές εις τας Αγγλίας, με λεφτά του μπαμπά

ΡΕ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΠΙΑ

HAVOC
19-06-2006, 17:59
Καντιρου, ποτε δεν εκρυψα τον τοπο σπουδων μου, το αντιληφθηκες με μεγαλο lag. Ουτε ντρεπομαι για το ειχα την πολυτελεια της επιλογης να εμβαθυνω στο αντικειμενο που με ενδιεφερε σε μια χωρα που για την αρχιτεκτονικη εχει υποδομες καλυτερες απο τη δικη μας. Ουτε αναγκαστηκα να παω γιατι δεν ειχα να κανω κατι Ελλαδα. Και η οικογενεια μου, ο,τι ειχε και εχει το δινει για να πηγαινω στο καλυτερο δυνατο, και το εκτιμω και το ανταποδιδω. Τωρα απο που εχω οτι εχω και ποσο εγω εχω δουλεψει γι'αυτο, δεν αφορα κανεναν, περα απο το οτι ουτε απο καποιον το εκλεψα και δικαιωματικα, απο τις επιλογες και τον κοπο μου μου ανηκει. Ολες οι υπολοιπες ικασιες, μονο σε φθονερους κομπλεξικους μιζερους, ανευχαριστητους απο τη δικη τους ζωη ανηκουν. Και σε τελικη, εσας η οικογενειες σας, οσα και να εχουν, σε ποιον τα δινουν? Στο γειτονα? Οπου και να κανετε κατι, σε σας πανε.
Και λουγκρονησι το λεω, και βρωμονησι το λεω, και το νησι μου το λεω. Και gay καθηγητη ειχα με τον οποιο διατηρω αριστη συνεργασια ακομη και σημερα, και gay καφρους γνωρισα που δεν τους γουσταρω καθολου. Και υπαρχουν καταστασεις εξαιτιας τον οποιων συμπαθω το νησι, και καταστασεις που με κανουν να εχω κριτικο ματι απεναντι σε διαφορα φαινομενα εκει.
Αντιστοιχως και για την χωρα μας, ολοι εκφραζομαστε και θετικα και αρνητικα, αναλογως την περιπτωση.
Αν δεν ειστε σε θεση να το καταλαβετε καποιοι, εχετε μεγαλη στενοτητα αντιληψης, το προβλημα δικο σας.
Τωρα αν θεωρεις επιθεσεις που μπορουν να επηρεασουν τη ζωη καποιου τις βρισιες που πετανε ορισμενοι και οτι χρειαζομαι την δικη σου συμπαθεια, κανεις λαθος. Και μονο απο τον τροπο που αυτα τα ατομα εκφραζονται εδω, δειχνει το τεραστιο επικοινωνιακο τους προβλημα, που αναποφευκτα τους ακολουθει και σε αυτα που θελουν να διεκδικησουν για την παιδεια τους. Ανεξαρτητως αποτελεσματος, εγω αυτα που ηθελα να κανω τα εκανα. Αυτοι να δουν τι διεξοδο θα βρουν στο προβλημα τους.
Τελος, αφελη καντιρου, θα θελες πολυ να εισαι αποσπασμενος αρχιτεκτονας στην υπηρεσια νεωτερων μνημειων[απιστευτη ορολογια], αλλα τι να κανουμε, καποιοι σπουδασαν αυτο που ηθελαν και το αξιοποιουν, και προτιμουν να δοκιμαζονται και να προοδευουν στον ελευθερο στιβο. Αλλα ξεχασα, ηθελες να εισαι πρωτα γιατρος και δεν σου εκατσε.

UmbilicalResidue
19-06-2006, 18:05
Κοριτσάρα μου, για τα δικά μας 8α πούμε τίποτα;

Candiru
19-06-2006, 18:45
ε, όχι και γιατρός ρε χάβοκ! Ουδέποτε με ενδιέφερε, απλώς αναγκάστηκα εδώ και δυο χρόνια να υπερασπιστώ πάμπολες φορές την εναλλακτική ιατρική και αναγκαστικά κάποια στοιχειώδη έμαθα.

Τώρα το ότι εγώ δεν ασχολήθηκα με το αντικείμενο που σπούδασα είναι ότι απομυθοποιήθηκε και έπαψε να με ενδιαφέρει η αίγλη του "επιστήμονα". Ενας ταλαίπωρος είτε ευέλικτος αναλώσιμος υπάλληλος σε εταιρεία είτε παρατρεχάμενος του Κ. Καθηγητή.

Ποτέ μου πλέον δεν θαύμασα κάποιον για το επάγγελμά του, παρά μόνο για αυτά που κάνει ή πασχίζει έξω από αυτό και δεν του προσφέρουν οικονομικό όφελος.

Pitsadoros
19-06-2006, 18:49
mia fora mou zitise mia gria asthenis na paw sto periptero na tis parw tilekarta k piga :)

Deggial
19-06-2006, 18:52
ε, όχι και γιατρός ρε χάβοκ! Ουδέποτε με ενδιέφερε, απλώς αναγκάστηκα εδώ και δυο χρόνια να υπερασπιστώ πάμπολες φορές την εναλλακτική ιατρική και αναγκαστικά κάποια στοιχειώδη έμαθα.

Πόζα Superman σε εναλλακτικό πράσινο κολάν.

Candiru
19-06-2006, 19:06
mia fora mou zitise mia gria asthenis na paw sto periptero na tis parw tilekarta k piga :)

και δεν της ζήτησες πουρπουάρ; Μπράβο καλό προσκοπάκι, ο :tragopapas: θα είναι πολύ περήφανος για σένα!

Candiru
19-06-2006, 19:22

νάμαι σε ώρα δράσης

http://i42.photobucket.com/albums/e341/grammat/jack_black_as_green_lantern.jpg

NuC
19-06-2006, 19:23
aftos einai o green lantern. i kapou evala ena parapanw n. me mperdevei auti i leksi.

Phantom Duck
19-06-2006, 19:52
Καντιρου, ποτε δεν εκρυψα τον τοπο σπουδων μου, το αντιληφθηκες με μεγαλο lag. Ουτε ντρεπομαι για το ειχα την πολυτελεια της επιλογης να εμβαθυνω στο αντικειμενο που με ενδιεφερε σε μια χωρα που για την αρχιτεκτονικη εχει υποδομες καλυτερες απο τη δικη μας. Ουτε αναγκαστηκα να παω γιατι δεν ειχα να κανω κατι Ελλαδα.

Είμαι σίγουρος.

Raven Lord
19-06-2006, 20:05
οι δύο τελευταίες σελίδες με κάλυψαν πλήρως :)

HAVOC
19-06-2006, 20:06
Επικληση στο συναισθημα: ειναι 18.
Επικληση στη λογικη: εξεταζεται σε συνωνυμα.
:rofl:

Phantom Duck
19-06-2006, 20:10
Δεν είμαι 18.

Pitsadoros
19-06-2006, 20:10
gia ta drugs ti gnwmi exete?
sas enoxloun i dokimazete aneta?

nothingman
19-06-2006, 20:23
μην είστε μαλάκες
χεστήκαμε που και τι έκανε η Χάβοκ όπως και για την ηλικία του Φάντομ Ντακ
μη γαμάτε το τόπικ με αηδίες
δεν είστε κουλ

ευχαριστώ

επίσης, παρακολουθώντας μια συζήτηση στο μέγκα αυτή τη στιγμή, θα ήθελα να ενημερώσω ότι γαμιέται το σπιτάκι του Πρετεντέρη.

HAVOC
19-06-2006, 21:02
Ως προταση, η διακριση σε full-time και part-time σπουδες, πιστευετε θα βοηθησει για παραδειγμα καποιον που εργαζεται η εχει οικογενεια?

Starbreaker
19-06-2006, 21:35
Και μου αρέσει που αυτο που συμβάινει είναι ως επι το πλείστον μακριά απο τους βολεμένους συνδικάλες της ΠΑΣΠ που δεν βγάζει άχνα για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και την αφορά το να γίνουν τα παραπάνω απο τους δικούς της. Και είναι και μακριά απο τους επαγγελματίες κομμουνισταράδες του ΚΚΕ που εκτελούν χρέη προβοκάτορα γιατι το κίνημα δεν είναι υπο τις κα8οδηγητήριες γραμμές τους. Και μου αρέσει που είναι ένα μαζικό κίνημα απο φοιτητές που απλώς παίρνουν πρέφα και δεν εξαρτώνται απο κανένα μαλάκα φοιτητοπατέρα, που αυτοοργανώνονται με τις πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις που έχουν γίνει ποτεέ πανελλαδικά, με συντονιστικά των 3000 ατόμων και με πορείες της τάξης των 25000. Και γι' αυτό και είναι και πολιτικά επικίνδυνο για τα τσόκαρα και καταστέλεται απο τα ΜΑΤ, απο τα αγράμματα think tanks της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, απο όλο τον αντιδραστικό συρφετό μεσα στα πανεπιστήμια. Εγώ λέω είναι ωραίο και 8α νικήσει.

Είσαι στα ΕΑΑΚ;

Phoebus
19-06-2006, 21:37
Ο Deggial και η HAVOC απάντησαν ως κλασσικοί φιλελεύθεροι :) Όχι ότι χαλιέμαι, απλά μερικές φορές αν κοιτάμε έτσι τα πράγματα ξεχνάμε ότι μιλάμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Όχι για την Αγγλία ή τις ΗΠΑ ή την Γερμανία.

Το πιο σοβαρό το είπε ο daydreamer ΙΜΟ, χωρίς να λέμε την Ελλάδα "μπανανία" για πολλοστή φορά ή να γινόμαστε υπερασπιστές του ελεύθερου εμπορίου όταν δεν υπάρχουν πλαίσια για κάτι τέτοιο...

Candiru
19-06-2006, 22:30
μαρτυρία από το λουγκρονήσι:

10/06/06

ΣΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ επιστολή που παραθέτουμε, ένας Ελληνας φοιτητής που σπουδάζει στην Αγγλία μάς μεταφέρει την εμπειρία του από τη βρετανική ανώτατη εκπαίδευση, η οποία λειτουγεί ως πρότυπο για πολλούς εγχώριους σχεδιαστές της εκπαιδευτικής πολιτικής:

«Διάβασα στην "Ε" το κείμενο του καθηγητή Β. Αγγελόπουλου για το θάνατο του καθηγητή Αλεξανδρόπουλου. Με την εμπειρία μου στα ημικρατικά πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας (πρώτο πτυχίο, master και τώρα διδακτορικό PhD) μπορώ να καταλάβω την αγωνία σας για την τύχη της άμοιρης δημόσιας παιδείας στην Ελλάδα. Σπούδασα σε ένα φαστφουντάδικο, λοιπόν. Η σαλαμοποίηση των προγραμμάτων σπουδών (με τα γνωστά credits), τα 3 χρόνια σπουδών που το μοναδικό που προσφέρουν είναι κάποιες τεχνικές γνώσεις. Οι καθηγητές που αμείβονται με ψίχουλα χρειάζεται παράλληλα να εκτελούν χρέη διοικητικά, να κάνουν έρευνα και να επιδιώκουν διακρίσεις. Οι εστίες που δεν είναι δωρεάν, ούτε φυσικά η σίτιση και τα συγγράμματα. Επίσης, η ρητή εντολή να μην κόβονται πλέον φοιτητές εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, διότι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! Ειδικά όταν είναι αλλοδαπός και πληρώνει 9.000 λίρες. Ολα τα προγράμματα είναι ο καθρέφτης του μέλλοντος της παιδείας στην Ελλάδα. Για το θέμα των masters τι να πούμε, επιπέδου λυκείου το μάξιμουμ! Σε αναπτυξιακές σπουδές γίνονται δεκτοί απόφοιτοι φυσικής και σε οικονομικές απόφοιτοι ιστορίας. Για γέλια και για κλάματα, όμως τα δίδακτρα εισρέουν στα ταμεία. Σε όλα αυτά έρχεται σαν κερασάκι η μεγάλη απεργία των ακαδημαϊκών εδώ στην Αγγλία τους τελευταίους μήνες και οι απεργοσπαστικές πολιτικές των πρυτάνεων στο κάθε πανεπιστήμιο. Τελειόφοιτοι διδάσκουν μαθήματα καθηγητών, γραμματείς επιτηρούν εξετάσεις και managers βγάζουν τα εξεταστικά θέματα από προηγούμενα χρόνια. Φυσικά αυτοί, μαζί με κάποιους απεργοσπάστες, αλλά και συνταξιούχους καθηγητές, θα διορθώσουν και τα γραπτά και μετά θα δώσουν και πτυχία στους τελειόφοιτους.

Φαντάζομαι ότι, αφού τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έχουν κρατική σφραγίδα, οι υπάλληλοί τους θα είναι οι απεργοσπάστες στους μελλοντικούς σας αγώνες.

Είναι συγκλονιστικό να στηρίζουν τη δημόσια παιδεία στην Ελλάδα άνθρωποι που ζούνε στο εξωτερικό χωρίς κανένα όφελος και στην Ελλάδα να οραματίζονται ιδιωτικά πανεπιστήμια για τους πλούσιους και δημόσια για τους φτωχούς. Ποιος λέει ότι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα γίνονται συνεχώς ανάλογα επεισόδια με αυτό που οδήγησε στο θάνατο του καθηγητή;

Η γνώση δεν είναι εμπόρευμα για να γίνονται εκπτώσεις».

www.iospress.gr (http://www.iospress.gr)

Raven Lord
19-06-2006, 22:56
πάντως, από τις 14 σελίδες του τόπικ, έχω να παρατηρήσω ότι, ενώ όλα τα επιχειρήματα των "πολέμιων" του κινήματος σχολιάστηκαν, έστω και ανάμεσα σε χαρακτηρισμούς και βρισιές από μερικούς, ενώ σημαντικά σημεία και επιχειρήματα της άλλης πλευράς έμειναν ασχολίαστα. δηλαδή, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. είτε τα ασχολίαστα σημεία τους βρίσκουν όλους σύμφωνους, είτε χρησιμοποιείται η επιλεκτική επιχειρηματολογία από τη μία πλευρά (πράγμα συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις).

Ως προταση, η διακριση σε full-time και part-time σπουδες, πιστευετε θα βοηθησει για παραδειγμα καποιον που εργαζεται η εχει οικογενεια?

απλά οι σπουδές, μπορούν να παραμείνουν ελεύθερες, σε γενικές γραμμές ως έχουν τώρα (ΠΡΟΣΟΧΗ! δε λέω ότι δε χωράνε βελτιώσεις στα προγράμματα σπουδών, για να μην αρχίσουμε τα ίδια), οπότε και αυτά τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη να μπορούν να ολοκληρώσουν σε χρονικό διάστημα που μπορούν.

παράδειγμα, από την εμπειρία μου: γνωστή μου που σπούδαζε αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ, παντρεύτηκε έκανε παιδιά με αποτέλεσμα να παραμελήσει τις σπουδές της. κάποια στιγμή στα 30 χώρισε και δεν είχε καμμιά επαγγελματική ευκαιρία, οπότε συνέχισε τις σπουδές, πήρε το δίπλωμα και αυτή τη στιγμή έχει δικό της γραφείο. γιατί, από ένα τέτοιο άτομο να στερηθεί η ευκαιρία να κάνει τις επιλογές που προτιμά? γιατί αυτή η κοπέλα να στερούνταν την ευκαιρία να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά της?

HAVOC
19-06-2006, 23:01
1. Εχω μια γνωστη, που εχει εναν ξαδερφο που εχει εναν μπατζανακη που λεει αυτο. Διαδωστε το, ειναι ετσι. Σοβαρη παραθεση πηγης. Και αν την θεωρεις σοβαρη, κανε μια αναζητηση για οσα ελεγχονται απο αυτα που ισχυριζεται, edit ανυπογραφα, απο τον πασιγνωστο φοιτητη του γνωστου ιδρυματος, στο οποιο φοιτησε.

2. Ποιο πανεπιστημιο, ποια σχολη, ποιο μεταπτυχιακο προγραμμα?

3. Κανενα συστημα δεν ειναι τελειο. Αλλα οι προθεσεις ενος ισοπεδωτικου κειμενου ειναι προφανεις.

Εφοσον οπως ισχυριζεται βρηκε το αγγλικο συστημα φασφουνταδικο, τι σκατα καθεται και κανει μεταπτυχιακο, και διδακτορικο, εφοσον με οσα λεει απαξιωνει τα προσοντα του?

Επιπλεον, μιλαμε για δημοσια πανεπιστημια με διδακτρα. Δεν μας ειπε καμια σοφια για το οτι καποιος πληρωνει, ουτε εκανε καμια αποκαλυψη.
Ουτε αναφερεται σε σπουδες διαφορων ταχυτητων ωστε καποιος να διευκολυνεται αναλογως την εργασια του και το πορτοφολι του, ουτε σε φοιτητικα δανεια, ουτε σε υποτροφιες, ουτε σε εργασια στο πανεπιστημιο, ουτε σε δοσεις πληρωμης.
Αυξημενα διδακτρα εχουν οι εκτος ευρωπαικης ενωσης.
Για τους υπολοιπους ενα μερος καλυπτεται απο εε.
Επισης πληρωνεις, οταν μετα απο καποιες αποτυχημενες προσπαθειες σε βασικα μαθηματα αποτυγχανεις και αν θελεις να συνεχισεις πρεπει να τα επαναλαβεις, και πιθανον και ολοκληρο το ετος. Και εχεις μπολικες ευκαιριες και διευκολυνσεις για να τα περασεις.
Αν ηταν για το συμφερον του φασφουνταδικου, μαλλον θα πετσοκοβαν, αντι να αφηνουν οπως λεει να περνανε με ευκολια.
Επισης, αν σε καποιο μαθημα εμφανιζεται φαινομενο γενικης αποτυχιας, το ζητημα αναγεται σε μειζον, και πρωτα αποδιδονται ευθυνες στον καθηγητη.
Στη δικη μου σχολη, συνεβη καποτε κατι τετοιο, και οι εξετασεις, μετα απο ερευνα ακυρωθηκαν. Ξαναδωσαμε χωρις να χρεωθουμε την επαναληψη, και ο καθηγητης περασε πειθαρχικο.[μαλακες υπαρχουν παντου, το θεμα ειναι ποσο τους επιτρεπεται να δρουν]

Με τρια χρονια σπουδων σου δινεται το δικαιωμα να εργαστεις σε συγκεκριμενα επιπεδα και δεν εχεις το δικαιωμα υπογραφης που εχει καποιος που τελειωσε 4 η 5 η 7 αναλογως την σχολη, ουτε τις ιδιες απολαβες. Οπως ακριβως δεν εχει την ιδια υπογραφη καποιος απο τει με καποιον απο αει. Τι φοβερο πραγμα μας ειπε.
Οπως υπαρχουν και φοιτητες, που εχοντας κανει 3 χρονια σε καποια σχολη, μπορουν στην πορεια, και καποιες φορες με επιδοτηση απο τη δουλεια τους να συνεχισουν με αναβαθμιση του πτυχιου τους.
Αλλα ξεχασα, η εννοια mature student ειναι πασιγνωστη στην Ελλαδα.

Οι καθηγητες εχουν το μεγαλο ατου να μπορουν παραλληλα να ασκουν ελευθερο επαγγελμα και ειδικως σε τομεις οπου παρατηρουνται ραγδαιες εξελιξεις, μπορουν να γνωριζουν πραγματα παραπανω απο ενα συγγραμα του 70 που διαβασαν οταν πηραν πτυχιο.
Η δουλεια τους ελεγχεται και επιθεωρειται σε τακτικη βαση, και απο φοιτητες και απο το αναλογο body για καθε σχολη.
Administrative δουλεια εχουν συγκεκριμενοι, και οχι ολοι.
Οι απολαβες τους ειναι εντελως διαφορετικο ζητημα, και πολυ πιο βαθυ απο τον τροπο που το θιγει το παρταλο-κειμενακι. Επισης, μια που το θυμηθηκα, δεν εμποδιζει κανεις απεργος που μπορει να στεκεται μπροστα στην εισοδο του πανεπιστημιου με πλακατ καποιον που θελει να εργαστει και καποιον που θελει να σπουδασει να μπει μεσα.

Τελος, το φασφουνταδικο αυτο, τουλαχιστον στο δικο μου χωρο, εχει βγαλει μηχανικους που απο ο,τι βλεπεις καντιρου, δεν εχουν να επιδειξουν εργο, ενω αντιστοιχως η ελληνικη κατασκευη, η ελληνικη οδοποιια, οι ελληνικοι δρομοι, οι ελληνικες πολεις, διαπρεπουν, και ειναι προτυπα ανα τον κοσμο. Ε δε μπορει, κατι κανουμε στη Ελλαδα σωστοτερα, ποιος ο λογος να λαβουμε υποψιν πως λειτουργουν επιτυχως *καποια* πραγματα εξω.

Τωρα ειδα το ποστ του rl. Γιατι αν για παραδειγμα ειχε την επιλογη part-time, δεν θα της ηταν ευκολοτερο να σπουδαζει και να εργαζεται ταυτοχρονα?[και δεν εννοω για να πληρωνει διδικτρα, ως εχει το συστημα]

Raven Lord
19-06-2006, 23:21
Τωρα ειδα το ποστ του rl. Γιατι αν για παραδειγμα ειχε την επιλογη part-time, δεν θα της ηταν ευκολοτερο να σπουδαζει και να εργαζεται ταυτοχρονα?[και δεν εννοω για να πληρωνει διδικτρα, ως εχει το συστημα]

όχι, γιατί θα είχε ήδη διαγραφεί σύμφωνα με το νομοσχέδιο...είχε πάνω από 5 χρόνια που παράτησε τη σχολή. δεν ήταν ήδη παντρεμένη όταν πέρασε στη σχολή και όταν παντρεύτηκε νόμιζε ότι θα τα παρατήσει οριστικά. μαλακία της μεν, γιατί να της στερηθεί η δυνατότητα να τη διορθώσει, δε...

Deggial
19-06-2006, 23:23
πάντως, από τις 14 σελίδες του τόπικ, έχω να παρατηρήσω ότι, ενώ όλα τα επιχειρήματα των "πολέμιων" του κινήματος σχολιάστηκαν, έστω και ανάμεσα σε χαρακτηρισμούς και βρισιές από μερικούς, ενώ σημαντικά σημεία και επιχειρήματα της άλλης πλευράς έμειναν ασχολίαστα. δηλαδή, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. είτε τα ασχολίαστα σημεία τους βρίσκουν όλους σύμφωνους, είτε χρησιμοποιείται η επιλεκτική επιχειρηματολογία από τη μία πλευρά (πράγμα συνηθισμένο σε τέτοιες περιπτώσεις).

Για τα επιλεκτικότητας δεν ισχύει και σε παραπέμπω στον δάσκαλο της σχολής Candiru για να καταλάβεις τι πραγματικώς σημαίνει επιλεκτική απάντηση. Κανένα βασικό σημείο δεν κόπηκε στην μέση και απαντήθηκε μερικώς.

Κάποια σημεία έμειναν ασχολίαστα απλώς και μόνον επειδή δεν είχα κάτι να προσθέσω. Τα σημεία στα οποία απαντώ είναι αυτά που μου δίνουν την ευκαιρία να πω δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω για την άποψη μου, δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε τα πάντα σε ένα φόρουμ, με κίνδυνο να εκφυλιστεί η συζήτηση ή να καταλήξει σε μία ατέρμονη διαφωνία. Γενικότερα δε, και το' χω πει ξανά στο παρελθόν, μία συζήτηση όπου οι ομιλητές δεν εκφράζουν απλώς τις απόψεις τους αλλά προσπαθούν να πείσουν ντε και καλά τον συνομιλητή να συμφωνήσει μαζί τους είναι μία αποτυχημένη συζήτηση.

Candiru
19-06-2006, 23:23
Τελος, το φασφουνταδικο αυτο, τουλαχιστον στο δικο μου χωρο, εχει βγαλει μηχανικους που απο ο,τι βλεπεις καντιρου, δεν εχουν να επιδειξουν εργο, ενω αντιστοιχως η ελληνικη κατασκευη, η ελληνικη οδοποιια, οι ελληνικοι δρομοι, οι ελληνικες πολεις, διαπρεπουν, και ειναι προτυπα ανα τον κοσμο. Ε δε μπορει, κατι κανουμε στη Ελλαδα σωστοτερα, ποιος ο λογος να λαβουμε υποψιν πως λειτουργουν επιτυχως *καποια* πραγματα εξω.

τραγικό λάθος, δεν είναι η ποιότητα σπουδών, είναι η μίζα και η προσπάθεια να βγάλεις κέρδος με το μικρότερο κόστος και την πιό πρόχειρη δουλειά. Αλλωστε μη νομίζεις ότι είναι μόνο απόφοιτοι του ΕΜΠ, τάχουν τα μεταπτυχιακά τους.

Οσο για τα υπόλοιπα, δυστυχώς μόνο αυτό το τηλεγράφημα μας άφησε ο φίλος και δεν υπάρχει η δυνατότητα ανταπάντησης σε όσα κατεβατά νεοφιλελεύθερων ελεγειών και να παραθέσεις.

HAVOC
19-06-2006, 23:24
RL, Καταλαβαινω τι λες, και παρεπιπτοντως δεν συμφωνω με ολες τις προτασεις που εγιναν και στις οποιες υπαρχει αντιδραση.
Αυτο που λεω, ειναι να ισχυει εξαρχης. Δηλαδη να προταθει να μπορει καποιος να επιλεγει την ταχυτητα των σπουδων του, και να μπορει να αλλαξει αν χρειαστει. Φαντασου, να ισχυε για την γνωστη σου απο την αρχη. Σαν προταση γενικη το λεω.

Καντιρου, εφοσον το κειμενακι αναγνωριζεις οτι ειναι ελλειπες, απορω γιατι το παραθετεις. Και εχει σημασια τι βαση παιρνεις απο τις σπουδες σου για την συνεχεια.

Candiru
19-06-2006, 23:28
RL, Καταλαβαινω τι λες, και παρεπιπτοντως δεν συμφωνω με ολες τις προτασεις που εγιναν και στις οποιες υπαρχει αντιδραση.
Αυτο που λεω, ειναι να ισχυει εξαρχης. Δηλαδη να προταθει να μπορει καποιος να επιλεγει την ταχυτητα των σπουδων του, και να μπορει να αλλαξει αν χρειαστει. Φαντασου, να ισχυε για την γνωστη σου απο την αρχη. Σαν προταση γενικη το λεω.

Καντιρου, εφοσον το κειμενακι αναγνωριζεις οτι ειναι ελλειπες, απορω γιατι το παραθετεις.

δεν ειναι ελειπές είναι περιληπτικό. έχει διαφορά

HAVOC
19-06-2006, 23:31
Ειναι ελλειπεστατο. Αλλα σε πηρε η χαρα του Linking.

Raven Lord
19-06-2006, 23:32
τώρα, οσον αφορά στη σύγκριση ελληνικών με αγγλικά πανεπιστήμια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποβαθμίσω κανέναν που διάλεξε τον οποιοδήποτε δρόμο και θα μιλήσω απ'ευθεία εκ πείρας, εκφράζοντας εντελώς προσωπικές απόψεις.

καταρχήν, το

μου φαίνεται άκυρο σαν επιχείρημα, γιατί imo (και νομίζω συμφωνούν όλοι) για την κατάσταση στην ελλάδα δεν ευθύνεται το επίπεδο των ελλήνων επιστημόνων (προφανώς, πολλοί από αυτούς προέρχονται από σπουδές στο εξωτερικό).

τώρα για τα πανεπιστήμια, έχω πολλούς γνωστούς που σπούδασαν "πολιτικοί μηχανικοί" στην αγγλία (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί δεν υπάρχει ακριβής αντίστοιχη 5ετής σχολή) και μάλιστα, μια γνωστή μου στο imperial. από όλους έχω δει ότι ενώ έχουν περισσότερες πρακτικές γνώσεις (π.χ. ξέρουν να χειρίζονται μηχανήματα μετρήσεων, λογισμικά κτλ) υστερούν σε θεωρητικό υπόβαθρο.

γκολ η ισπανία! επανέρχομαι αργότερα :P

HAVOC
19-06-2006, 23:37
Μα εκει ειναι το ζητημα. Στο τεταρτο ετος, τι κλαδο ακολουθησαν, και με σκοπο να εργαστουν σε ποιον τομεα.
Γιατι εργολαβικο πτυχιο, και Αγγλια δεν δινεται με την αποφοιτηση, αλλα στην πορεια, και εκει απαιτουνται σε χρονικα αλλη στιγμη καποια πρακτικα θεματα.

Αλλα δεν εχει σημασια. Μην ξεφευγουμε.

Καθαρα σε ζητημα σπουδων. Το part-time σου κανει σαν προταση?[διατηρωντας το δωρεαν, ας μιλησουμε με βαση αυτο, ξεχνω προς στιγμην το θεμα των διδακτρων]

katwrimos
19-06-2006, 23:37
Deggial:

Proton to epixeirima tou synalagmatos pros tin agglia einai akyro, giati ta synalagmatika apothemata mesa stin oikonomia pezoun apo midamino eos elaxisto rolo se opoiadipote xora tou euro. Den stelnoume pleon draxmes stin agglia, stelnoume euro, opote to nomisma mas den epireazetai. Oson afora tin apoleia diathesimou eisodimatos, afti einai dedomeni eite to eisodima diafeugei pros tin agglia eite pros ta idiotika panepistimia stin ellada.

Defteron, prosopika den exo antirisi me ta idiotika panepistimia, arkei i eisagogi se auta na ginetai me aksiokratika kritiria kai na einai dorean gia tous foitites me oikogeneia pou exei eisodima mikrotero apo to aforologito orio.

PS. Opoiosdipote milaei gia anatheorisi tou asylou, i einai kakos pliroforimenos, i fasistas. Sto panepistimio mas an den ipirxe to asylo kaneis den tha tolmage na ta valei me ton proigoumeno pritani (pou eixe paraviasei kathe kanonismo kai nomimotita) giati eixe LEFTA kai skorpize MINISEIS. Epidi oi kathigites loipon exoun LEFTA kai mporoun na kanoun MINISEIS, xreiazetai to asylo etsi oste na mporei o kathe foititis pou den exei tin oikonomiki dinatotita gia dikastikous agones na pei afta pou thelei xoris to fovo na ton sernoun sta dikastiria.

HAVOC
19-06-2006, 23:40
Συμφωνω στο να εχει λογο χωρις να τρωει τον πουλο δικαστικως.
Εχει ομως το δικαιωμα να προκαλλει καταστροφες στον χωρο χωρις να εχει κυρωσεις?
[δεν μιλαω για καταργηση ασυλου, θετω ενα απλο ερωτημα]

katwrimos
19-06-2006, 23:46
Συμφωνω στο να εχει λογο χωρις να τρωει τον πουλο δικαστικως.
Εχει ομως το δικαιωμα να προκαλλει καταστροφες στον χωρο χωρις να εχει κυρωσεις?
[δεν μιλαω για καταργηση ασυλου, θετω ενα απλο ερωτημα]

Me to paron nomiko plaisio exei to dikaioma, alla einai mikro timima sigrinomeno me tin eleftheri diakinisi ton ideon mesa sto panepistimio i opoia eksasfalizetai meso tou asylou.

PS.

ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΝΙΞΟΝ ΤΟΥ ΕR!!

Raven Lord
19-06-2006, 23:50
[
Για τα επιλεκτικότητας δεν ισχύει και σε παραπέμπω στον δάσκαλο της σχολής Candiru για να καταλάβεις τι πραγματικώς σημαίνει επιλεκτική απάντηση. Κανένα βασικό σημείο δεν κόπηκε στην μέση και απαντήθηκε μερικώς.

Κάποια σημεία έμειναν ασχολίαστα απλώς και μόνον επειδή δεν είχα κάτι να προσθέσω. Τα σημεία στα οποία απαντώ είναι αυτά που μου δίνουν την ευκαιρία να πω δυο-τρεις κουβέντες παραπάνω για την άποψη μου, δεν είναι ανάγκη να αναλύουμε τα πάντα σε ένα φόρουμ, με κίνδυνο να εκφυλιστεί η συζήτηση ή να καταλήξει σε μία ατέρμονη διαφωνία. Γενικότερα δε, και το' χω πει ξανά στο παρελθόν, μία συζήτηση όπου οι ομιλητές δεν εκφράζουν απλώς τις απόψεις τους αλλά προσπαθούν να πείσουν ντε και καλά τον συνομιλητή να συμφωνήσει μαζί τους είναι μία αποτυχημένη συζήτηση.

χαχα, εσύ δε χρειάζεται να απαντήσεις γιατί ξέρω τι θα πεις. είναι γραμμένο στο σκληρό :P

πάντως, εννοούσα κάποια, imo σημαντικά σημεία.

όσο για την τελευταία πρόταση συμφωνώ απολύτως...

HAVOC
19-06-2006, 23:51
Σαν αυτογκολ ειναι ομως κατωριμε...

Deggial
19-06-2006, 23:55
PS. Opoiosdipote milaei gia anatheorisi tou asylou, i einai kakos pliroforimenos, i fasistas. Sto panepistimio mas an den ipirxe to asylo kaneis den tha tolmage na ta valei me ton proigoumeno pritani (pou eixe paraviasei kathe kanonismo kai nomimotita) giati eixe LEFTA kai skorpize MINISEIS. Epidi oi kathigites loipon exoun LEFTA kai mporoun na kanoun MINISEIS, xreiazetai to asylo etsi oste na mporei o kathe foititis pou den exei tin oikonomiki dinatotita gia dikastikous agones na pei afta pou thelei xoris to fovo na ton sernoun sta dikastiria.

Η Επιτροπή Ασύλου σχεδόν ποτέ δε καταλήγει σε απόφαση και το θέμα μεταφέρεται στην Σύγκλητο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν αδίκως οι διαδικασίες. Στην ουσία η Επιτροπή Ασύλου είναι λες και δεν υπάρχει, αφού το όργανο που τελικώς παίρνει τις αποφάσεις δεν είναι αυτή αλλά η Σύγκλητος. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η αλλαγή της Επιτροπής Ασύλου, χωρίς να συμφωνώ με την πρόταση του πορίσματος του ΕΣΥΠ.

Raven Lord
19-06-2006, 23:58
1.... Στο τεταρτο ετος, τι κλαδο ακολουθησαν, και με σκοπο να εργαστουν σε ποιον τομεα...

2. Καθαρα σε ζητημα σπουδων. Το part-time σου κανει σαν προταση?[διατηρωντας το δωρεαν, ας μιλησουμε με βαση αυτο, ξεχνω προς στιγμην το θεμα των διδακτρων]

1. δεν καταλαβαίνεις όμως, τι κινδύνους κρύβει αυτό?

2. αν περάσει για τους λιμνάζοντες, το part-time είναι αναγκαίο. αλλά, όχι, γενικά διαφωνώ. θέλω οι σπουδές να είναι ελεύθερες.

@κατώριμε, το αφορολόγητο όριο στην ελλάδα είναι 12000euro και κάπως μεγαλύτερο για οικογένεια. πιστεύεις ότι μια οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 25000 euro μπορεί να διαθέσει χρήματα για δίδακτρα?

Phoebus
20-06-2006, 00:00

To Nixon part ή το γεγονός ότι τελικά στα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο αντί να υπάρχει ελεύθερη διακίνηση ιδεών υπάρχει φασισμός και διακρίσεις;;

katwrimos
20-06-2006, 00:04
1.... Στο τεταρτο ετος, τι κλαδο ακολουθησαν, και με σκοπο να εργαστουν σε ποιον τομεα...

2. Καθαρα σε ζητημα σπουδων. Το part-time σου κανει σαν προταση?[διατηρωντας το δωρεαν, ας μιλησουμε με βαση αυτο, ξεχνω προς στιγμην το θεμα των διδακτρων]

1. δεν καταλαβαίνεις όμως, τι κινδύνους κρύβει αυτό?

2. αν περάσει για τους λιμνάζοντες, το part-time είναι αναγκαίο. αλλά, όχι, γενικά διαφωνώ. θέλω οι σπουδές να είναι ελεύθερες.

@κατώριμε, το αφορολόγητο όριο στην ελλάδα είναι 12000euro και κάπως μεγαλύτερο για οικογένεια. πιστεύεις ότι μια οικογένεια με 2 παιδιά και εισόδημα 25000 euro μπορεί να διαθέσει χρήματα για δίδακτρα?

xm, den iksera oti to aforologito orio itan toso xamilo. Anyway i ousia aftou pou prospatho na po einai oti den tha eixa antirisi me idiotika panepistimia an i eisagogi ginetai aksiokratika (px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou) kai didaktra plironoun mono osoi exoun tin oikonomiki dynatotita.

HAVOC
20-06-2006, 00:08
Ραβεν, Κανεναν, γιατι αναλαμβανει το πανεπιστημιο το professional practice. Δηλαδη, για να βαλω για παραδειγμα εγω στην ταμπελα μου και στην υπογραφη μου architect, πρεπει να εχω κανει μετα τις πενταετεις σπουδες μου, αλλα 2-3 χρονια professional practice, κατα τη διαρκεια των οποιων πληρωνομαι και ελεγχονται ολοι το ιδιο. Δεν απαιτει κανεις απο μενα να ξερω γοκ και να μου δινει πρωτο μισθο 800 ευρω που ειναι εσχατη απαξιωση. Ουτε περιμενουν να μαθω νομοθεσια για τις κατασκευες ενω με εκμεταλλευονται σε γραφεια η να βγαλω το φιδι απο την τρυπα μονη μου.
Μετα, ο καθενας, αναλογως τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του, επιλεγει τομεα με τον οποιο θα ασχοληθει. Και οι υπομηχανικοι που απασχολουνται σε project management και αλλοι που γινονται εργοδηγοι, τα καταφερνουν μια χαρα, δεν περιμενουν δηλαδη ολοι τα ιδια πραγματα. Οπως και στην Ελλαδα, ο μηχανικος με τον υπομηχανικο δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο με το αντικειμενο.

Με την επιλογη part-time, θελω να πω, καποιος που οπως η γνωστη σου εκανε οικογενεια η χρειαστηκε να εργαστει για τα προς το ζειν, θα μπορει να κανει τα μαθηματα σε αργοτερους ρυθμους απο εσενα, που μπορει να θελεις να τελειωνεις on time. Η μεν γνωστη εχει την δυνατοτητα να εργαζεται και παραλληλα να εχει χρονο να διαβαζει αυτα που πρεπει, εσυ απο την αλλη δεν αναγκαζεσαι να συνεργαζεσαι μαζι της και να σε καθυστερει. Κι εφοσον οι συνθηκες και για σενα και γι'αυτη μπορει να αλλαξουν, να υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, απο part time σε full time και για τους δυο. Που ειναι το κακο σε αυτο?

Raven Lord
20-06-2006, 00:10
χμμμ, αυτά τα κριτήρια είναι που ψάχνουν εδώ και δεκαετίες... όταν παίζει χρήμα όμως, δεν είναι πάντα αξιοκρατικά :?

Phoebus
20-06-2006, 00:13
[...(px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou)...]

Αυτό γινόταν παλιά απ'ό,τι γνωρίζω, πριν έρθει στην Ελλάδα το σύστημα των πανελλαδικών - και δεν είναι τόσο αξιοκρατικό να βάζεις τον ιδιώτη να εξετάζει. Η όποια επιτροπή/αρχή/νομικό πρόσωπο/πεςτοοπωςθες πρέπει να πηγάζει από εκλεγμένο όργανο πχ. κυβέρνηση.

Παλιότερα συγκεκριμένα, για να πας να δώσεις εξετάσεις, πχ μένω στη Κρήτη και θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος στη Θεσσ; Πρέπει να πάω εγώ στη Θεσσ και να κάνω εκεί τις εξετάσεις... Τέσπα ιστορίες για αγρίους...

Raven Lord
20-06-2006, 00:13
1. Ραβεν, Κανεναν, γιατι αναλαμβανει το πανεπιστημιο το professional practice. Δηλαδη, για να βαλω για παραδειγμα εγω στην ταμπελα μου και στην υπογραφη μου architect, πρεπει να εχω κανει μετα τις πενταετεις σπουδες μου, αλλα 2-3 χρονια professional practice, κατα τη διαρκεια των οποιων πληρωνομαι και ελεγχονται ολοι το ιδιο. Δεν απαιτει κανεις απο μενα να ξερω γοκ και να μου δινει πρωτο μισθο 800 ευρω που ειναι εσχατη απαξιωση. Ουτε περιμενουν να μαθω νομοθεσια για τις κατασκευες ενω με εκμεταλλευονται σε γραφεια η να βγαλω το φιδι απο την τρυπα μονη μου.
Μετα, ο καθενας, αναλογως τις δυνατοτητες και τις ικανοτητες του, επιλεγει τομεα με τον οποιο θα ασχοληθει. Και οι υπομηχανικοι που απασχολουνται σε project management και αλλοι που γινονται εργοδηγοι, τα καταφερνουν μια χαρα, δεν περιμενουν δηλαδη ολοι τα ιδια πραγματα. Οπως και στην Ελλαδα, ο μηχανικος με τον υπομηχανικο δεν ασχολουνται στον ιδιο βαθμο με το αντικειμενο.

2. Με την επιλογη part-time, θελω να πω, καποιος που οπως η γνωστη σου εκανε οικογενεια η χρειαστηκε να εργαστει για τα προς το ζειν, θα μπορει να κανει τα μαθηματα σε αργοτερους ρυθμους απο εσενα, που μπορει να θελεις να τελειωνεις on time. Η μεν γνωστη εχει την δυνατοτητα να εργαζεται και παραλληλα να εχει χρονο να διαβαζει αυτα που πρεπει, εσυ απο την αλλη δεν αναγκαζεσαι να συνεργαζεσαι μαζι της και να σε καθυστερει. Κι εφοσον οι συνθηκες και για σενα και γι'αυτη μπορει να αλλαξουν, να υπαρχει η δυνατοτητα αλλαγης, απο part time σε full time και για τους δυο. Που ειναι το κακο σε αυτο?

1. δεν εννοούσα αυτό, αλλά δεν προλαβαίνω να εξηγήσω γιατί πρέπει να την πέσω (γαμω-υπηρεσία αύριο). ίσως, μεθαύριο.

2. όπως, εξήγησα, αν οι σπουδές είναι ελεγχόμενες, το part-time είναι ανάγκη. αν είναι ελεύθερες όπως προτιμώ εγώ, δεν χρειάζεται σαν μέτρο.

Phoebus
20-06-2006, 00:15
Επίσης να συμπληρώσω σ'αυτό που είπε ο κατώριμος - όχι μόνο η εισαγωγή αλλά και η εξαγωγή...

metamelia2
20-06-2006, 01:59
Αυτογκώλο!

Σταρμπρεηκερ ολά καλά αλλά μη σε δουμε ΠΚΣίτη. Κρίμα. :(

Starbreaker
20-06-2006, 02:32
Μείνε ήσυχος ;)

UmbilicalResidue
20-06-2006, 04:23
Είσαι στα ΕΑΑΚ;
Βασικώς, στην παρούσα φάση δεν με καλύπτει απόλυτα καμία απο τις τρείς τάσεις της εαακ (αραν, αρας, ναρ) γιατι είμαι μάλλον λίγο μαυροκόκκινος αλλά συμμετέχω στην δράση τους και νομίζω ότι είναι ότι πιο υγιές έχει να επιδείξει σε πολιτικό επίπεδο η φοιτητική κοινότητα και ίσως γενικά η αριστερά στην ελλάδα. Αρα, ναι.

Vic
20-06-2006, 04:54
[...(px me aneksartites eksetaseis tou panepistimiou)...]

Αυτό γινόταν παλιά απ'ό,τι γνωρίζω, πριν έρθει στην Ελλάδα το σύστημα των πανελλαδικών - και δεν είναι τόσο αξιοκρατικό να βάζεις τον ιδιώτη να εξετάζει. Η όποια επιτροπή/αρχή/νομικό πρόσωπο/πεςτοοπωςθες πρέπει να πηγάζει από εκλεγμένο όργανο πχ. κυβέρνηση.

Παλιότερα συγκεκριμένα, για να πας να δώσεις εξετάσεις, πχ μένω στη Κρήτη και θέλω να γίνω ηλεκτρολόγος στη Θεσσ; Πρέπει να πάω εγώ στη Θεσσ και να κάνω εκεί τις εξετάσεις... Τέσπα ιστορίες για αγρίους...

Ας είναι το τωρινό σύστημα πανελλαδικών. Αλλά απολυτήριες και εισαγωγικές εξετάσεις να είναι το ίδιο. Στο πανεπιστήμιο να μετράει ο βαθμός των εξετάσεων, όχι του απολυτηρίου (για το φόβο των ιδιωτικών). Να έχει λόγο το κάθε πανεπιστήμιο για τα κριτήρια εισαγωγής, ότι θέλει στο τάδε μάθημα από τόσο και πάνω, θέλει τόσα μαθήματα. Και επίσης το πανεπιστήμιο να καθορίζει τον αριθμό των εισακτέων. Άμα δε χωράνε τι θα γίνει δηλαδή;

Και το πανεπιστήμιο πρέπει να έχει τον λόγο επίσης για το αν θα δεχτεί πίσω φοιτητή ασχέτως της νομοθεσίας και του διαστήματος που έχει περάσει.

Τέλος, αξιολόγηση. Απαραιτήτως. Από το κράτος. Αν δεν αρέσουν τα κριτήρια του κράτους να αλλάξουμε πολίτευμα.
Στους καθηγητές επίσης. Τι γίνεται με το μάθημα; Γιατί 90% αποτυχία; Είναι σύγχρονη η ύλη; Τι έρευνα κάνεις; Πόσες δημοσιεύσεις; Τι peer review υπάρχει διεθνώς για τις εργασίες; Αν τις διαβάζει μόνο ο καθηγητής, ε, τον πούλο.

Αντίστοιχα αντικειμενικά κριτήρια στην εκλογή καθηγητών. Να μην έχει το δικαίωμα καμία κλίκα να εκλέγει καταφανώς κατώτερους καθηγητές.

Τέλος πάντων ας γίνει ένας διάλογος για τα κριτήρια αξιολόγησης πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση.

Αυτά τα 2 (πανεπιστήμιο ορίζει όρους εισαγωγής μέσω κοινών πανελληνίων και αριθμό εισακτέων και αξιολόγηση) είναι απολύτως αναγκαία να γίνουν τώρα. Δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται, δεν βλέπω πρόβλημα κόστους και δεν βλέπω καμία αδικία, αλλά είμαι ανοικτός σε συζήτηση...

Και ας λύσουν το θέμα ιδιωτικών, αιωνίων, χρηματοδότησης, διδάκτρων, ασύλου, τυρόπιτας στο κυλικείο όποτε θέλουν, κράτος και φοιτητές.

Σημειώνω πάλι την αποστροφή για τα κόμματα στα πανεπιστήμια. Ελευθερία έκφρασης και πούτσες μπλε. Ακόμα και Τσεγκεβαρικά ιδεολογικά να το πάρεις, βάζεις τον προδότη μέσα στο πανεπιστήμιο, τον πολιτικό, τον εχθρό. Να μείνει αγνό το φοιτητικό κίνημα, βρείτε επιχειρήματα για τους δημοκράτες, κάντε κάτι.

---------

Όσο για το κείμενο του φοιτητή στην Αγγλία, εντάξει. Καληνύχτα. Να χαίρεται το παιδί που έκανε και master και διδακτορικό και να κάνει και post doc, γιατι δεν έχει συνηδητοποιήσει ακόμα ότι είναι σχιζοφρενής και μαλάκας.

Και εγώ πήγα τις προάλλες σε ένα εστιατόριο και το φαί ήταν σκατά. Μετά πήγα και με την οικογένειά μου και την άλλη εβδομάδα θα φέρω πούλμαν με τον σύλλογο. Μιλάμε ένα αυγό δεν ξέρουν να βράσουν. Και οι σερβιτόροι για τον πούτσο. Δύο άτομα, 300 ευρώ λογαριασμό. Και αύριο εκεί θα φάω. Όλα τα εστιατόρια στην Αγγλία είναι σκατά.

Τρεις παράγραφοι και ακυρώσαμε 200 πανεπιστήμια.

Και δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και άφθονες τρύπες, αλλά ΕΛΕΟΣ.
Δεν βγαίνουν επιστήμονες και φιλόλογοι / ιστορικοί από Αγγλία, μόνο στην Ελλάδα. Στην Οξφόρδη και στο Κέμπριτζ σου δίνουν κωλόχαρτα. Πες για τα φράγκα ρε μαλάκα, έστω. Ρουφάνε. Από εκεί και πέρα καλαματιανός.

---------

Έμπνευση τσιγαροκατανυκτικής βραδιάς με θέμα "άμα γίνω πρωθυπουργός".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ (μεταξύ αστείου και σοβαρού, ανάλογα με τις πολιτικές κλίσεις του καθενός, το θέμα είναι ότι κάποια τα πήραμε ότι έχουν προοπτική):

Μέχρι να καταργηθεί ο στρατός: Υποχρεωτικά μετά το σχολείο.
Βαθμός και φτιάξιμο στα στρατόπεδα κατασκηνώσεις. Να ξεχάσουν τα βιβλία και να φάνε μια δόση δημοσιοϋπαλληλικής τρέλας και σαπίσματος. Οι ξυσαρχίδες που έχουν κάτω από το 5 μέσο όρο εξετάσεις να βαράνε τα σκοπέτα και να ξεσκατίζουν τις ερπύστριες. Να σκεφτούνε αν προτιμάνε αυτό ή να μορφωθούν.

Να φύγουν και λίγο από το σπίτι να ξεστραβωθούν χωρίς να πληρώνει ο μπαμπάς.

Μηχανογραφικό συμπλήρωση κατά την έξοδο (ξέροντας βέβαια από το σχολείο τι παίζει για τα διάφορα πανεπιστήμια πάνω κάτω). Δικαίωμα στον οποιονδήποτε να δίνει τις ίδιες εξετάσεις με τα πιτσιρίκια. Όλη η Ελλάδα να 'ουμ να δίνει τις ίδιες απολυτήριες (για σχολιαρόπαιδα) / εισαγωγικές (για σχολιαρόπαιδα και κάθε άλλον, από τον μόλις απολυμένο φαντάρο που το ξανασκέφτηκε μέχρι την 50άρα θείτσα που της καύλωσε να πάρει πτυχίο στα γεράματα).

Πέραν από τους πιτσιρίκους οι υπόλοιποι να δηλώνουν 6 μήνες πριν τις εξετάσεις ότι θέλουν να δώσουν, για να προετοιμάζονται οι αίθουσες ή ότι...

Δεν θυμάμαι τι άλλα λέγαμε, κάπου σκαλώσαμε με τις γκόμενες μετά το σχολείο τι να γίνεται. Εγώ πρότεινα και αυτές στράτευση. Στα μαγειρεία οι άχρηστες και στα γραφεία να μπανίζουμε τα φυτά.

Αισθανόμουν γενναιόδωρος και είπα να μην τις βάζουμε να κάνουν σκοπέτα αν και αυτό ίσως είναι υποτιμητικό. Πάντως υποχρεωτικά μακριά από τζιπ, καναδέζες και στάγιερ (υποτιμητικό, ξε-υποτιμητικό στα παπάρια μας).

Α, ναι, να βγάζουν όλοι δίπλωμα οδήγησης στο στρατό μέσα καπάκι, να γίνεται και κάτι χρήσιμο και να καταργηθούν οι πούστηδες εξεταστές. Οι σχολές οδήγησης να είναι για επαγγελματίες μόνο και τους καημένους που δεν τα κατάφεραν μέσα στο στρατό (όλα τα προβλέψαμε)

Κάποιος είπε για υποχρεωτική ακαδημία οικιακής οικονομίας για τις γυναίκες έναντι του στρατού, αλλά μιας και δεν υπάρχουν κονδύλια είπαμε όχι, αλλά το επικροτήσαμε σαν πολύ καλή ιδέα in principle.
Ήμασταν αντροπαρέα.

Μετά η κουβέντα ξέφυγε για τα μεικτά ξε-μεικτά στρατόπεδα, στα βιντεάκια των κινητών και χάθηκε η ευκαιρία να συνεχίσουμε την ΑΛΛΑΓΗ στα ελληνικά δρώμενα. Δεχόμαστε προτάσεις.

Σε μια βραδιά τόσες συγκεκριμένες προτάσεις. Τύφλα να 'χουν το ΕΣΥΠ και οι ΠΚΣίτες.

--------

Δύσκολη ώρα. Το χρειαζόμουν το διάλειμμα. Ευχαριστώ που με ακούσατε,

Πις.

UmbilicalResidue
20-06-2006, 05:33
φίλε χρήστη βίκ διάβασες τίποτα απο όσα έγραψα;

Vic
20-06-2006, 05:49
Σόρυ, όχι. Κάτι μπινελίκια στις πρώτες σελίδες και κάτι στις τελευταίες. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος, θα το διαβάσω πάντως.

Υπάρχει χοντρή διαφωνία;

Candiru
20-06-2006, 10:10
Ειναι ελλειπεστατο. Αλλα σε πηρε η χαρα του Linking.

είναι σαν από δυο αντικρουέμενες μελέτες, να έχεις από τη μια μόνο το abstract και από την άλλη το σύνολο της έρευνας συν την δημιουργό της να σου επεξηγεί λέξη προς λέξη τις θέσεις της.

Αυτό που δεν θέλει ή δεν μπορεί να καταλάβει το νεοφιλελεύθερο μυαλό σου είναι ότι

1.Η Αγγλία, η ΗΠΑ, η Γερμανία, κλπ είναι αυτές που είναι και εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε. (άμα θες να ανάγεις την μιζέρια μας τόσο μακριά, στην «Τουρκιά», δικαίωμά σου, αλλά οι κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 50 χρόνων είναι απείρως πιό καθοριστικές + την προτεκτοροποίηση που είναι το μόνο πραγμα που μας επηρρεάζει από την εποχή του 21 μια και αυτό ποτέ δεν εξαλείφθηκε). Οι λαοί αποκτούν τα χαρακτηριστικά τους μέσα σε διαφορετικές ιστορικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες και βάσει αυτών πρέπει να εφαρμόζονται οι πολιτικές. Αμα μεταφέρεις αυτούσια μοντέλα απότη μια χώρα στην άλλη, γάμησέ τα! Με τις χειρότερες προοπτικές θα εφαρμοστούν και προς όφελος αυτών που τα εμπνεύστηκαν ή θα ωφεληθούν μελλοντικά από αυτά.

2.Ερχομαι πάλι στο παράθεμα των Ιών και τις δικές σου θέσεις. Είστε δύο διαφορετικοί κόσμοι που σπουδάσαν στην ίδια χώρα αλλά πάλι σε διαφορετικούς κόσμους, όπου τα πανεπιστήμια είναι πολλών ταχυτήτων και φυσικά πολλών ποιοτήτων. Και οι δυο έχετε δίκιο και οι δυο όμως κάνετε το ίδιο λάθος: να γενικοποιείτε το μερικό, ήτοι την αναπόφευκτα περιοριστική προσωπική σας εμπειρία και να την αναγάγετε σε συνολικό κανόνα, αλλά πιό πολύ εσύ που μάλλον λίγα έπιασες ή κατάλαβες από την παραμονή σου στο λουγκρονήσι γιατί εκείνο τον καιρό... μελετούσες. :tragopapas:

Ειδάλλως θα περιμέναμε καλύτερη προσέγγιση του θέματος και όχι αναπαραγωγή της mainstream κατινίστικης παραμυθολογίας που ακούμε, δήθεν για «Τουρκιά», για... «αιώνιους φοιτητές» (αιωνιότητα=4 έως 5 χρόνια σπουδών +1 έως 2 επιπλέον!!!!, εγώ δεν έχω ακούσει για παραπάνω, κάποιοι 50άρηδες και βάλε κάτι ψελίζουν για +5-6 την δεκαετία του 70 μόνο, μετά πρακτικά εξαλείφθηκε), σταρχιδισμό για το άσυλο (θα μας πετάνε ανενόχλητοι από τις σχολές μολότωφ, τι το θέλουμε, μας είναι άχρηστο, άλλωστε τεχνική κατάρτιση θέλουμε από τις σχολές μας για να πετύχουμε τη ζωή, όχι γνώση και κοινωνικό αφυπνισμό), τις κινητοποιήσεις (θα χάσουμε κανένα εξάμηνο με τους 5-6 τεμπελχανάδες που δεν θέλουν να κάνουν μάθημα και θα καταστραφεί το μέλλον και η καρριέρα μας: μένει να ζητήσεις και τα μελλοντικά διαφυγόντα κέρδη-μισθούς σου ενός εξαμήνου), κλπ, κλπ.

Δεν ξέρω τι έπαιζε πριν την θατσεροποίηση στο λουγκρονήσι, πάντως σίγουρα η ποιότητα των σπουδών θα ήταν πάλι πολύ ψηλή σχεδόν σε όλα τα πανεπιστήμια (ιστορικοί λόγοι βέβαια: αφαίμαξη των αποικιών, κλπ). Τώρα υπάρχουν τα Υπερλούξ 5 αστέρων, υπάρχουν και τα συνοικιακά πανδοχεία με τα μεταπτυχιακά επιπέδου γυμνασίου. Αμα όμως σε μια χώρα σαν την Αγγλία συμβαίνουν τέτοια, πόσο μάλλον θα αποτελούν απόλυτη βεβαιότητα σε ένα Καγκουριστάν.

20-06-2006, 16:17

Και σας παρουσιάζω τον...

http://img216.imageshack.us/img216/6213/supercandiru4qq.jpg

Super Candiru

Υπερασπιστή των κατατρεγμένων, φονιά της λογικής, τσοπάνη των βουνών, υπέρμαχο της εναλλαγής, καταστροφέα των εγκεφαλικών κυττάρων κι άλλα τέτοια όμορφα.

Εγκατέστησα Gimp επειδή βαριόμουν για χάρη σου Καντιρού.

HAVOC
20-06-2006, 19:00
Η παρουσιαση εξακολουθει να τον αδικει, αλλα ας γινει, ως απελπιδα προσπαθεια απεικονισης μεγαλειου, που δεν χωραει σε λεξεις.

Cantiru-polis, spreading the word of the lord...Ξερω και τι κανατε, πως σπουδασατε, πως εργαστηκατε, και εχω πληρεστερη εικονα απο εσας, για ολα τα θεματα. Απο τωρα και στο εξης, να αναγονται ολες οι προτασεις στη δικη μου μονον λογικη και κυριως εμπειρια επι παντος αντικειμενου, διαφορετικα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα.

Ασχετε ανθρωπα.

http://rapidshare.de/files/23601999/kan ... y.jpg.html (http://rapidshare.de/files/23601999/kantiroupolis_copy.jpg.html)

http://img57.imageshack.us/img57/1695/k ... opy3yr.jpg (http://img57.imageshack.us/img57/1695/kantiroupoliscopy3yr.jpg)

http://img231.imageshack.us/img231/4124/kantiroupolis1copy4hg.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=kantiroupolis1copy4hg.jpg)

UmbilicalResidue
20-06-2006, 19:08
jpg στο rapidshare. αρχιτεκτόνισες ρε πούστη.

Phantom Duck
20-06-2006, 20:07
Με την ιδιωτικοποίηση θα χρησιμοποιούμε και torrents;

UmbilicalResidue
20-06-2006, 20:35
Όχι. Με το να χρησιμοποιείς torrents για παράνομο downloading μειώνεις την πι8ανότητα να σω8ούν 4,3% περισσότερα παιδιά με τριχόπτωση στην μποτσουάνα γιατι το 53,2% των εσόδων των δισκογραφικών και των εταιρειών διανομής πηγαίνουν για ιατροφαρμακευτική περί8αλψη.

20-06-2006, 21:04
Γιατί; Χωρίς την ιδιωτικοποίηση δεν είχατε torrents; Ιδιωτικοποίηση, ξειδιωτικοποίηση, p2p θα υπάρχουν πάντα. Για κατέβασμα πάντα, για ανέβασμα μπορεί να είναι λίγο ζόρι.

Candiru
20-06-2006, 23:23
Η παρουσιαση εξακολουθει να τον αδικει, αλλα ας γινει, ως απελπιδα προσπαθεια απεικονισης μεγαλειου, που δεν χωραει σε λεξεις.

Cantiru-polis, spreading the word of the lord...Ξερω και τι κανατε, πως σπουδασατε, πως εργαστηκατε, και εχω πληρεστερη εικονα απο εσας, για ολα τα θεματα. Απο τωρα και στο εξης, να αναγονται ολες οι προτασεις στη δικη μου μονον λογικη και κυριως εμπειρια επι παντος αντικειμενου, διαφορετικα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα.

Ασχετε ανθρωπα.

http://rapidshare.de/files/23601999/kan ... y.jpg.html (http://rapidshare.de/files/23601999/kantiroupolis_copy.jpg.html)

http://img57.imageshack.us/img57/1695/k ... opy3yr.jpg (http://img57.imageshack.us/img57/1695/kantiroupoliscopy3yr.jpg)

http://img231.imageshack.us/img231/4124/kantiroupolis1copy4hg.th.jpg (http://img231.imageshack.us/my.php?image=kantiroupolis1copy4hg.jpg)

:worship: :worship: :worship: :worship:

τέτοια τιμή για τον πιό outsider EΡίτη!

κατά βάθος με λατρεύεις

Raven Lord
21-06-2006, 15:02
φαντάζομαι ακούσατε τις δηλώσεις μαριέτας και το προσχέδιο νόμου.

τώρα δεν προλαβαίνω να κάνω ολοκληρωμένη τοποθέτηση γιατί δεν βλέπω την ώρα να πέσω στο κρεβατάκι μου, αλλά σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι έχει κάποια πολύ θετικά στοιχεία (όπως τα συγγράματα, αντικείμενο που αποτελούσε πάγιο αίτημα στην "εποχή" μου) και κάποια σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή.

UmbilicalResidue
21-06-2006, 15:31
Προσχέδιο Πρότασης για αλλαγές στα Α.Ε.Ι. (21-06-2006) (http://edopolytexneio.org/mediawiki/images/5/52/Prosxedionomou-esyp-210606.pdf)

Raven Lord
21-06-2006, 22:55
πόσο μα πόσο μου τη σπάνε οι δημοσιογράφοι που το παίζουν γνώστες όλων των θεμάτων. είχε δίκιο καθηγητής μας στην οδοποιΐα ...

HAVOC
22-06-2006, 22:30
Σορρυ πηγαινε για το γειτονικο τοπικ.

metamelia2
23-06-2006, 01:45
Όπου γιά άλλη μια φορά θα έλεγες κάτι ευφυές και ενδιαφέρον.

The_Fool
26-06-2006, 01:15
έχει αυτή τη στιγμή μια εκπομπή σε επανάληψη στο σκάι (100.3) από ένα τυπά.

Βάλτε λίγο να ακούσετε οι "αριστεροί" :)
Έτσι, για να καταλάβετε τι είδους ατομάκια έχουν εκπομπή σε "σοβαρούς σταθμούς" και διαμορφώνουν απόψεις.

ikonoklast
26-06-2006, 07:26
για καλό πάει αυτό; για όσοι έχω πετύχει στο σκάει είναι καραμαλάκες.

The_Fool
27-06-2006, 22:34
Όχι. Τουλάχιστον όμως οι άλλοι έχουν τη στάμπα του δημοσιογράφου και τέλος πάντων, είναι κάπως συγκρατημένοι. Τούτος εδώ είναι ντελίριο κανονικά. Ο Βερέμης [1] κι ο Τράγκας [2] ωχριούν μπροστά του.

[1] "Όσοι διαφωνούν είναι επγγελματίες συνδικαλιστές και αιώνιοι φοιτητές! (Εγώ που σας τα λέω βέβαια, έχω πεντακάθαρη τη φωλιά μου!)"

[2] "ΑΥΤΗ Η ΤΕΜΠΕΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΛΥΤΑΡΙΟ, ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ!!!"