PDA

View Full Version : Παιδεία

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

Mostos
21-05-2008, 01:15
γίνεται να μην κάνουν κατάληψη στο παπει γιατι θέλω να τελειώσω;

cancer
21-05-2008, 01:22
8a tous milisw egw. epeidi eisai ESY :wink:

Phantom Duck
21-05-2008, 01:31
Μώστε νο γουώριζ, είσαι στο κάστρο της ΔΑΠάρας. Τι έτος είσαι όμως;;; Το ξέρεις ότι τώρα πια μετά το 8ο έτος θα σου δίνουν πούλο;;;

Mostos
21-05-2008, 01:46
μπαίνω 8 ρε μουνιά

Ace
21-05-2008, 02:20
οπότε στήριξε κατάληψη!! για το δικό σου καλό! κι εγώ στο παπει είμαι μαν.

protonios
21-05-2008, 12:10
kai egw 8o, alla no worries, panta yparxei eksetastikh gia tous epi ptyxio, to diasfalizei to foititiko kinima auto.

edit. twra exoume syneleush. den kserw ti ginete ekei katw. ksekinaw se kamia wra. pantws se emas exei perasei kai to 2n, kai ta sygramata, kai olos o nomos plaisio, giati eimaste mpourdelo.

episis re paidia kante kamia katalhpsh na doume to euro(...)

distortionofperception
21-05-2008, 14:54
λολ protonios τι λες? Οι πτυχιακές είναι στην κόψη του ξυραφιού να καταργηθούν. Κι όπου διασφαλίζονται, γινεται με πολύ κόπο... Εδω στην Ξάνθη για παράδειγμα ήδη απο το χειμώνα εχουμε προβλήματα. Καθηγητές επικαλούμενοι το νόμο δεν κατεβάζουν πτυχιακές. Κι αν κατεβάσουν, ο βαθμός περνιέται το άλλο εξάμηνο, όπου αποστέλεται στη γραμματεία ως διόρθωση σε προηγούμενη εξέταση του φοιτητή! Πηγαίνουμε στις συνεδριασεις των τμημάτων και με μπάχαλα το καταφέρνουμε. Τεσπα, εμείς σήμερα εχουμε συνέλευση σε μια ώρα απο τώρα όπου θα ανοίξει και το θέμα σίτηση-στέγαση. Εχει έρθει εγκύκλιος απο το Ε.Ι.Ν. οι φοιτητες να πληρώνουν διαμονή και σίτηση. Θα φάνε πουλι και το ΕΙΝ και ο ιδιώτης (στην Ξάνθη υπάρχει αυτό το μοναδικό φαινόμενο με δυο λεσχες.... οπως και Κομοτηνη)

locust
21-05-2008, 16:23
αρα δεν ειναι μοναδικο το φαινομενο

attila
21-05-2008, 19:32
προκειται για το ιδιο πανεπιστημιο(ΔΠΘ) γιαυτο το λεει

distortionofperception
28-05-2008, 17:25
ρε σεις πείτε λιγακι τι εγινε θεσ/νίκη με τις πρυτανικές.

led_zeppelin
28-05-2008, 17:39
Δεν ειχαμε πρυτανικες, συγκλητο για το 4ετες πλανο ειχαμε.
Ε γλυστρησε ο Αλφα τελεια Μανθος και χτυπησε το κεφαλακι του και λιποθυμισε και τον πηγαν στο Ιπποκρατειο. Απ'οσο ξερω δεν παρθηκε αποφαση, μαλλον θα παει να περασει ξεχωριστα σε καθε τμημα, απλα υπαρχει κινδυνος για λοκ αουτ, κυριως στο Πολυτεχνειο.

distortionofperception
28-05-2008, 17:42
α για 4 ετές? εχουμε και μεις Πεμπτη (Δ.Π.Θ.) σύγκλητο και θα σκάσουμε κι εμείς εκεί.

Phantom Duck
28-05-2008, 17:59
Λολ, στον ΣΚΑΙ λένε ότι 15 εαακίτες τον δείρανε, ενώ στο in.gr ότι 200 άτομα σπάσαν τη διαδικασία, κι ο Μάνθος έπεσε όπως προσπαθούσε να πάρει τα πρακτικά.

FANTASMA
28-05-2008, 18:20
Τον Ζουπανο στο ΕΜΠ γιατι και ποιοι τον εδειραν ξερει κανεις?
Πηγα ολως τυχαιως σημερα να δω αν εχω περασει Στοιχειωδη Σωματιδια και το εμαθα.

Mostos
28-05-2008, 19:16
γιατί έγιναν επεισόδια στο παπεί;

ikonoklast
28-05-2008, 19:20
χαχαχαχαχα

Mostos
28-05-2008, 20:04
σοβαρά ρε. δεν ξέρω να είχε αποφασιστεί κατάληψη απο τα αρμόδια όργανα.όχι;

ikonoklast
28-05-2008, 20:24
Πρυτανικές εκλογές, δαπίτες-χρυσαυγίτες σε περιφρούρηση.

Mostos
28-05-2008, 20:32
οκαυ, καταλαβαίνω γιατί σου φαίνεται η περιφρούρηση καταχρηστική. ακόμα κι αν δεν υπήρχε όμως δε θα έπεφτε ξύλο για τις εκλογές;
θέλω να πω, φαντάζομαι πως στο αρμόδιο όργανο για τέτοιες αποφάσεις που δεν ξέρω ποιό είναι προφανώς έχει πλειοψηφία η δαπ η οποία στηρίζει τις εκλογές. πήρε λοιπόν την απόφαση αυτό το όργανο να προχωρήσει στις εν λόγω εκλογές και όχι σε κατάληψη. γιατί λοιπόν να μην γίνουν;

δεν ξέρω τα διαδικαστικά σχετικά με αυτά, οπότε αμα λέω ανακρίβειες τελμι.

ikonoklast
28-05-2008, 21:17
Δεν νομίζω ότι υπάρχουν "διαδικαστικά" σχετικά με αυτό γιατί είναι μια ακραία κατάσταση έτσι κι αλλιώς. Οι πρυτανικές εκλογές στο παπει (και οπουδήποτε αλλού) δεν πρόκειται να γίνουν υπο κα8εστώς νόμου πλαίσιο και αυτό είναι το φυσικό επακόλου8ο μιας αλυσιδωτής αντίδρασης βίας μέσα και έξω απο τα πανεπιστήμια. Το ότι πριν την ψήφιση του εν λόγω νόμου, το σύνολο των σχολών (και το παπει) βρισκόταν υπο κατάληψη και το πανελλαδικό συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων τον κατηλλειμένων σχολών εξέδιδε ανακοινώσεις ότι ο νόμος 8α καταργη8εί, προανήγγειλε ακριβώς αυτή την κατάσταση. Απο την στιγμή που η κυβέρνηση προχωράει στην εφαρμογή του νόμου χωρίς να λαβαίνει αυτό υπόψιν, 8ερίζει ό,τι ακριβώς σπέρνει. Ακόμα πιο προφανές είναι αυτό απο την στιγμή που επιχειρείται να με8οδευτεί η εφαρμογή του με την επιστράτευση των γνωστών ΕΚΟΦίτικων παρακρατικών μηχανισμών που είχαν χρησιμοποιη8εί και για να σπάσουν τις καταλήψεις. ΟΝΝΕΔιτών και ΤΕΦΑΑτζίδων χρυσαυγιτών, τραμπούκων, μπράβων, πορτιέρηδων δηλαδή, με μαχαίρια και με paralyzer.

Ποιός νομιμοποιεί ποιόν όταν υπάρχει πόλωση; Ποιός είναι νόμιμος και ποιός έκνομος;

Mostos
28-05-2008, 21:30
1)αυτό το πανελλαδικό συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων των κατηλλειμένων σχολών ποιός το εκλέγει; εννόω απο πού παίρνει εκτελεστική δύναμη αυτό το όργανο; εσύ το ψήφισες; γιατι εγώ δεν κλήθηκα ποτέ να ψηφίσω για αυτό το όργανο ούτε μου έδωσε κανείς ποτε έμμεσα η άμεσα το λόγο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

2)Εστω οτι το όργανο αυτό απαιτούσε την κατάργηση αυτού του νόμου (που το έκανε απο ότι κατάλαβα). Γιατί ένα αιρετό όργανο όπως η κυβέρνηση (έστω με αυτές τις διαδικασίες που εκλέγεται που δεν σε βρίσκουν σύμφωνο) θα έπρεπε να υπαναχωρήσει στην απόφασή της και να πρέπει να επιλεγεί η ψήφιση ενός νόμου - προγραμματική θέση μιας εκλεγμένης κυβέρνησης- ή η μή ψηφισή του - απόφαση ενός συντονιστικού οργάνου ;

edit: τον σχολιασμό για τους μπράβους-φρουρούς τον αφήνω εκτός γιατι νομίζω οτι δεν είναι η ουσία της απορίας μου και γιατί δεν νομίζω πως βρίσκει κανένα λογικό άνθρωπο σύμφωνο.

ikonoklast
28-05-2008, 21:43
1. Απο την διάλυση της ΕΦΕΕ και έπειτα πρακτικώς δεν υπάρχει "ενιαία πανελλαδική φοιτητική εκπροσώπηση". Το πανελλαδικό συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων δημιουργή8ηκε για να καλύψει το κενό αυτό, σαν εργαλείο συντονισμού του φοιτητικού κινήματος, βάζοντας τις δομές και την λειτουργία που αυτό επι8υμούσε. Η νομιμοποιήση του υπάρχει επειδή το κα8ορίζει η ίδια η βάση.

2. Έχω την δική μου απάντηση και μια αποστασιοποιημένη απάντηση:

Η πρώτη είναι γιατί εκ των πραγμάτων υπάρχει φοιτητικό κίνημα το οποίο αμφισβητεί την νομιμότητα της κυβέρνησης και μέσω των οργάνων που εκ των πραγμάτων δημιουργεί, απαιτεί την απόσυρση του νόμου.

Η δεύτερη είναι γιατί όσο δεν συμβαίνει, 8α γίνεται της κολάσεως σε κά8ε πανεπιστήμιο της χώρας.

stam and the witches
28-05-2008, 21:53
Χύθηκα πάνω μου.

ikonoklast
28-05-2008, 22:05
Το δέχομαι.

Mostos
28-05-2008, 22:16
Καλώς. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς στο θέμα της νομιμότητας της κυβέρνησης αλλα φαντάζομαι δεν θα έχεις όρεξη να το εξηγήσεις εδω. Αν θές κάπου εξήγησέ το κάποια στιγμή.Σχετικά με τα άλλα, πιστεύω οτι φαντάζεσαι τι θα γινόταν αν η κυβέρνηση (η κάθε κυβέρνηση ε, οχι της ΝΔ, το σύστημα αν θες) ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις διαφόρων οργανώσεων μεγάλων ή μικρών και ιδιαίτερα οργανώσεων που δεν αποβλέπουν σε κάποιου είδους συμβιβασμό. Εννοώ είναι τουλάχιστον τραβηγμένο να λες στην κυβέρνηση που τουλάχιστον είναι τυπικά εκλεγμένη "κάνε αυτό που θέλω εγώ ή θα σε γαμήσω", ειδικά εφόσον ενα μεγάλο μέρος του πληθυσμού συμμετέχει και στηρίζει με την ανοχή, τις πράξεις και τη συμμετοχή του το συγκεκριμένο καθεστώς διακυβέρνησης (αναφέρομαι στο σύστημα που έχει καθιερωθεί να λέγεται δημοκρατικό και όχι στην ΝΔ πάλι).
Νομίζω οτι με αυτή την τακτική που ακολουθούν όσοι πράττουν σύμφωνα με αυτά που λες έρχονται τυπικά αλλα και ουσιαστικά σε κόντρα με το κοινό αίσθημα δικαιοσύνης και διατήρησης της τάξης των διαδικασιών που έχει το μεγάλο μέρος του πληθυσμού κι αυτό γιατι το μεγάλο αυτό μέρος του πληθυσμού έχει επιλέξει να νομοθετεί αυτός που εκλέγεται.

Και τέλος, αφού υπάρχει αυτό το φοιτητικό κίνημα, ας λάβουμε και οι υπόλοιποι μέρος,no;

ikonoklast
28-05-2008, 22:58
Εννοώ είναι τουλάχιστον τραβηγμένο να λες στην κυβέρνηση που τουλάχιστον είναι τυπικά εκλεγμένη "κάνε αυτό που θέλω εγώ ή θα σε γαμήσω", ειδικά εφόσον ενα μεγάλο μέρος του πληθυσμού συμμετέχει και στηρίζει με την ανοχή, τις πράξεις και τη συμμετοχή του το συγκεκριμένο καθεστώς διακυβέρνησης (αναφέρομαι στο σύστημα που έχει καθιερωθεί να λέγεται δημοκρατικό και όχι στην ΝΔ πάλι).

Το δέχομαι, είναι μια ακραία κατάσταση μη-κανονικότητας.

Όμως μερικά παραδείγματα απο την πρόσφατη ιστορία του φοιτητικού κινήματος (και όχι μόνο αλλά ας στα8ούμε σ' αυτό), δείχνουν ότι πολλές φορές αυτό δεν είναι κα8όλου ασυνή8ιστο. Για την ακρίβεια είναι ο κανόνας στο πως συμβαίνουν μερικά πράγματα: Στο '65 και στο 1-1-4 υπήρξαν "τυπικά εκλεγμένες" κυβερνήσεις, ωστόσο γινόταν της καριόλας. Τόσο της καριόλας που για να παρεμποδιστεί το εξεγερσιακό κλίμα χρειάστηκε να δολοφονη8εί ένας Λαμπράκης και ένας Πέτρουλας (και να επιστρατευ8εί ένα παρακράτος και μια ΕΚΟΦ, τι σύμπτωσις). Το Πολυτεχνείο του '74 το "μεγάλο μέρος του πλη8υσμού συμμετείχε και στήριζε το συγκεκριμένο κα8εστώς", τουλάχιστον έτσι 8εωρούσαν οι συνταγματάρχες. Το '78 "τυπικά εκλεγμένη" κυβέρνηση είχε ψηφίσει τον νόμο 815, και πάλι της καριόλας έγινε (ο ρόλος του παρακράτους τότε είχε πέσει στην ΚΝΕ στο χημείο) και ο νόμος έπεσε. Το '91 "τυπικά εκλεγμένη" κυβέρνηση επιστράτευε την ΟΝΝΕΔ να σπάσει τις καταλήψεις ενάντια στον νόμο Κοντογιαννόπουλου και να δολοφονήσει τον Τεμπονέρα. Ο νόμος όμως πάλι έπεσε. Στο νόμο Αρσένη και στα ΠΣΕ το '98 συνέβησαν τα αντίστοιχα.

Όλες αυτές οι περιπτώσεις ήταν "ακραίες καταστάσεις μη-κανονικότητας". Όσο και να 8έλει κάποιος να διαγράψει το παρελ8όν για να βάλει το παρόν σε μια γυάλα όπου όλα κυλάνε ομαλά, δεν είναι κα8όλου έτσι. Το ότι "το μεγάλο μέρος του πλη8υσμού στηρίζει με την ανοχή και τη συμμετοχή του την συγκεκριμένη μορφή διακυβέρνησης" είναι μια κανονικότητα πολύ πιο εύ8ραυστη απο όσο νομίζεις ή απο όσο η εκάστοτε κυβέρνηση και η τηλεόραση 8έλει να παρουσιάζει. Μπορεί να διαλυ8εί μέσα σε ένα καλοκαίρι, σε ένα μήνα, σε μία νύχτα.

Και τέλος, αφού υπάρχει αυτό το φοιτητικό κίνημα, ας λάβουμε και οι υπόλοιποι μέρος,no;
Για να είμαι ειλικρινής δεν σε έχω δει ποτέ να συζητάς για όσα αφορούν τα του νόμου πλαίσιο και γενικά.

Mostos
28-05-2008, 23:24
Το ότι "το μεγάλο μέρος του πλη8υσμού στηρίζει με την ανοχή και τη συμμετοχή του την συγκεκριμένη μορφή διακυβέρνησης" είναι μια κανονικότητα πολύ πιο εύ8ραυστη απο όσο νομίζεις ή απο όσο η εκάστοτε κυβέρνηση και η τηλεόραση 8έλει να παρουσιάζει. Μπορεί να διαλυ8εί μέσα σε ένα καλοκαίρι, σε ένα μήνα, σε μία νύχτα.

okay δεκτά αυτά.

όσον αφορά το δεύτερο θα σου πω οτι έξω απο εδώ το κάνω μια χαρά αλλα πρέπει να παραδεχτείς οτι όταν συζητάς με κάποιον που διαφωνεί μαζί σου και το προσωπικό του δίκιο τον πνίγει (όπως εσένα πνίγει το δίκιο σου για την απαραίτητη μη εφαρμογή του νόμου πλαισίου ή κάποιου που είναι υπερ των μεταρυθμίσεων αλλα με τον οπαδισμό του εκμηδενίζει κάθε πιθανότητα λογικής στοιχομυθίας) η κουβέντα μεταξύ αυτού και ενός μετριοπαθή όπως εγώ τίνει να καταλήξει σε τελείως ευτελισμένη κουβέντα επιπέδου "ξεράδια"-"στα μούτρα σου" αρκάς,η ζωή εν τάφω κλπ. Δηλαδή η πιο συνήθης αντίδραση στις ερωτήσεις μου σχετικά με το άσυλο ή τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι ή "Duuuh..hello?!" ανεξαρτητα της πολιτικής πλευράς.
Φαντάζομαι οτι για σένα η μετριοπάθια στα πολιτικά είναι ένα απο τα 7 αμαρτήματα και είναι συνώνυμο της νοικοκυράς αλλα δεν έχω καμία διάθεση να πολωθώ έτσι για το γαμώτο όταν δεν έχω λάβει εξηγήσεις που δεν με πείθουν απο καμία πλευρά. Όσο για εδω μέσα και με τον τρόπο που γίνονται οι πολιτικές κουβέντες και ιδιαίτερα στο παρελθόν δε χρειάζεται να σου πω.

ikonoklast
28-05-2008, 23:28
Το δέχομαι.

Αν δεν εξήγησα κάτι επαρκώς όμως, τα μπινελίκια είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ubu Roi
29-05-2008, 01:40
μόστε, εκτενώς σου έχουν δοθεί εξηγήσεις και γιατί είμαστε με το άσυλο και γιατί δεν είμαστε με το νόμο πλαίσιο, γιατί δεν είμαστε με την οννεδ, την κυβέρνηση, το πασοκ, τους εκάστοτε παρακρατικούς, χρυσαυγίτες, δολοφόνους κ.ο.κ.

από 'κει και πέρα υπάρχει η επιλογή να λάβεις υπόψιν τα παραπάνω λόγια και να κάνεις μια κουβέντα πάνω σε αυτά και υπάρχει και η επιλογή να τα μηδενίζεις κάθε φορά και να ξεκινάς συνεχώς την ίδια κουβέντα πάντα καταλήγοντας στο πόσο φανατικοί είστε και ποτέ δεν εξηγείτε τίποτα.

επίσης, αφενός, το εργατικό και φοιτητικό κίνημα διαχρονικά δεν απαιτεί απλά από την εκάστοτε κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά του, την εκβιάζει ώστε να το κάνει, γιατί αν δεν την εκβίαζε δεν θα τα ικανοποιούσε. εξού και τα ριζοσπαστικά μέσα πάλης όπως η απεργία και η κατάληψη. αφετέρου, δεν είσαι μετριοπαθής, η υπεράσπιση του υπαρχοντος και της διατήρησης της τάξης δεν είναι μια πολιτικά μη χρωματισμένη άποψη, είναι η διαχρονικότερη και κεντρικότερη θέση της απανταχού αντίδρασης.

Mostos
29-05-2008, 02:04
αφενώς δεν ισχύει αυτο περι εξηγήσεων σε μένα για το άσυλο κλπ, αν ποτε έγινε εδω μέσα θα έγινε τμηματικά και στο κέντρο κάποιας ευρύτερης κουβέντας με στοιχεία που θα αποδυνάμωναν το σοβαρό στάτους της. γιατι σίγουρα δε μπορω να ασπαστώ ένα επιχείρημα που βρίσκεται δυο σειρές πιο πάνω απο μια πρόταση που θα είναι εριστική γιατι δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να ταυτιστώ με αυτόν που την γράφει. δεν είναι λοιπόν οτι κάναμε ποτε μια κουβέντα στο ύφος που έκανα τώρα με τον ikonoklast και διαφώνησα ή κράτησα την ίδια άποψη.

αφετέρου αυτή η τελευταία σου πρόταση είναι λίγο "ή με μας ή με τους άλλους" αλλά πραγματικά αμφιβάλλω αν πρόκειται κανείς που δεν έχει τη διάθεση, τη λεπτομερή γνώση του αντικειμένου και την υποκίνηση (τον ονομάζω εγώ μετριοπαθή, εσύ πέστον αλλιώς) να εστερνιστεί η έστω να κάτσει να σκεφτεί σε ποιό επίπεδο και πού συμφωνεί μαζί σου. Τέλος έχω την εντύπωση πως όλοι λίγο πολύ θέλουν να αλλάξουν τα πράματα προς την κατεύθυνση που επιθυμεί προσωπικά ο κάθε ένας αλλα τελικά επειδή δεν συμπίπτουν οι φιλοδοξίες τους (σκέψου πόσο κατακερματισμένη είναι η αριστερά που έχει και έναν σαφέστερο προσανατολισμό απο τις υπόλοιπες random πολιτικές ομάδες) συγκλίνουν στην επιθυμία απλά της διατήρησης της τάξης γιατι πιθανότατα θεωρούν οτι είναι ασφαλεστερη. Αυθαίρετα θεωρώ οτι η πλειοψηφία του κόσμου σε αυτή τη χώρα επιθυμεί τη διατήρηση της τάξης έναντι μιας τυχαίας αλλαγής προς τα κάπου. Δε νομίζω οτι απέχει πολύ απο την αλήθεια αυτή η σκέψη μου κι αν συμφωνείς τότε με αυτό που λες χαρακτηρίζεις μια μεγάλη μερίδα κόσμου (που πραγματικά δεν θέλει να μη σε πιστέψει, απλα δε θέλει να ασχοληθεί τόσο) ως δεξιούς ή όπως θα χαρακτήριζες εμένα. Αν απο την άλλη πιστεύεις οτι ανήκω στη μειοψηφία τότε αναρωτήσου γιατί τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει ήδη. εγώ απλά πιστεύω πως είσαι ακραίος.

edit: δεν κατάλαβα αυτά περί της διατήρησης του υπάρχοντος. εννοείς του πλούτου ως υπάρχοντα ή του υπάρχοντος συστήματος;

Ubu Roi
29-05-2008, 02:56
μόστε, πριν από τρισιμιση χρόνια έκανε το εξής ποστ.

1 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=461490#p461490).

και πήρες μια κατατοπιστική απάντηση δύο ποστς παρακάτω.

έπειτα, επέστρεψες μετά από έξι μήνες και έκανες το εξής ποστ

2 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=535698#p535698).

αυτή τη φορά η απάντηση (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=535829#p535829) ήταν χοντροκομμένη, μαλακισμένη και με υφάκι, αλλά το νόημα έβγαινε, ότι δεν θα μπορούν οι φοιτητές να αγωνίζονται όπως πριν μέσα στις σχολές.

έπειτα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο έκανες το εξής ποστ:

3 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=636282#p636282).

εδώ πήρες μια μαλακία απάντηση από τον ντέγγιαλ δύο πσοτς πιο κάτω αλλά το συμπέρασμα από το ΥΓ έβγαινε νομίζω, παρ' όλο που ο ντέγγιαλ είναι πασόκος και διαφωνεί με το άσυλο. θα τις τρώμε από τους μπάτσους μέσα στις σχολές όπως τις τρώμε τώρα έξω από αυτές.

λίγες μέρες μετά έκανες το εξής ποστ όπου είπες ακριβώς ότι λες και τώρα, δηλαδή ότι κανείς δεν σου εξηγεί γιατί υπάρχει το άσυλο κλπ.

4 (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=637530#p637530).

εδώ πράγματι στην απάντηση που έδωσε ο ικόνοκλαστ παρακάτω δεν σου εξηγεί τι είναι το άυλο γιατί λίγο-πολύ λέει ότι είσαι ενάντιος σε αυτό και απλά το συγκαλύπτεις με δήθεν ουδέτερες ερωτήσεις.

λοιπόν, για να είμαστε ειλικρινείς, ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση. το ζήτημα ουδέποτε ήταν ότι δεν σου εξηγήθηκε ή δεν κατάλαβες γιατί υπάρχει το άσυλο, το ζήτημα είναι ότι δεν γουστάρεις τους λόγους για τους οποίους υπερασπιζόμαστε το άσυλο, ότι δεν γουστάρεις το άσυλο το ίδιο.

πέρα από αυτό, αν πράγματι δεν είσαι καλυμμένος από τις απαντήσεις ως τώρα, αλήθεια θέλω να κατέβεις έστω μία φορά σε φοιτητική πορεία. έχει αύριο το πρωί μία, θα ξεκινήσει κατά τις 1 από τα προπύλαια. λοιπόν, έλα και πρόσεξε για πότε θα μας πλευρίσουν οι διμοιρίες των ματ, πρόσεξε πόσοι θα είναι, πρόσεξε αν θα φοράνε μάσκες οξυγόνου, πρόσεξε αν θα κρατάνε φυσούνες δακρυγόνων, πρόσεξε την γενικότερη εξάρτηση τους και μετά προσπάθησε να θυμηθείς τι κάναν οι φοτητές πριν την εμφάνιση των ματάδων ώστε να την προκαλέσουν. μέσα; γι' αυτό εγώ θέλω το άσυλο. γιατί δε θέλω τρομοκρατία μέσα στους παραδοσιακά ριζοσπαστικότερους κοινωνικούς χώρους, τα πανεπιστήμια.

[έντιτ:]είμαι σίγουρος πως σε 6 μήνες τα ίδια θα ρωτάς.

το υπόλοιπο ποστ δεν το πολυκατάλαβα και βαριέμαι να κάνω προσπάθεια τώρα, είναι αργά και είμαι κουρασμένος.

Mostos
29-05-2008, 04:15
στα δύο πρώτα ποστς ρώτησα ακριβώς το ίδιο πράγμα επειδή προφανώς δε μπορεσα να διαβάσω την απάντηση του ικόνοκλαστ. στο τρίτο όμως ανέφερα συγκεκριμένα τη δήλωση μιας κοπέλας απο το εμπ που μου είπε επακριβώς αυτό, οτι τα πανεπιστήμια είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γιαυτό δεν πρέπει να καταργηθεί το άσυλο χωρίς να μπορεί να στηρίξει παραπέρα αυτή την άποψή της. επομένως θεώρησα οτι είναι μια απο τις γενικότερες γραμμές του χώρου που είναι (κνίτησα είναι νομίζω) και ήθελα μια απάντηση επι αυτού του θέματος. εφόσον δεν απαντήθηκε καθόλου εκεινη τη στιγμή (παρα μόνο απο την τελευταία παράγραφο της πρώτης απάντησης του ικόνοκλαστ απο οτι βλέπω τώρα οπου το αναφέρει και δεν το αναλύει) θεώρησα οτι είναι ένα μη πρακτικό και τελείως θεωρητικό επιχείρημα που μπάζει απο παντού και στο τελευταίο ποστ επανήλθα στο συγκεκριμένο θέμα για να πω οτι γενικότερα το αριστερό κίνημα δεν έχει σαφή επιχειρήματα πάνω στο θέμα του ασύλου κυρίως ορμώμενος απο επιχειρήματα όπως το παραπάνω.

Καταλαβαίνω οτι η αντιμετώπιση των φοιτητών απο τους αστυνομικούς είναι ενα σημαντικό επιχείρημα υπερ του ασύλου αλλα δεν καταλαβαίνω γιατι συγκεκριμένα οι μπάτσοι τα βάζουν με τους φοιτητές; Υπάρχει κάποιο οργανωμένο πλάνο των κυβερνήσεων να καταπνίξουν με βια και με ψυχολογικά μέσα ενα δραστήριο και ικανό κομμάτι της κοινωνίας να αντιδράσει και να διεκδικήσει πράγματα που δικαιούται και δεν έχει (κάτι σαν προπαγάνδα ας το πούμε); Είναι αποτέλεσμα μιας βίαιης δράσης και αντίδρασης που υπάρχει μεταξύ αριστερών φοιτητών και μπάτσων, δυο ομάδων που παραδοσιακά συγκρούονται λόγω των ρόλων τους ;

Όπως εσύ έχεις λόγους να πιστεύεις το πρώτο (η δική μου εμπειρία δεν με οδηγεί στο να πιστέψω αυτή την εξήγηση, η δική σου μπορεί, έχουμε διαφορετικές εμπειρίες όπως εσύ μου είχες πει) έτσι κι εγώ έχω λόγους να πιστέψω περισσότερο το δεύτερο. Το μοτίβο των φοιτητικών κινημάτων είναι συνήθως ένα. δεν έχω δει καμία φοιτητική διαδήλωση να περιορίζεται στα φοιτητικά θέματα, πάντα υπάρχουν αυτοί που καπηλεύονται την επιθυμία των άλλων να διαδηλώσουν για συγκεκριμένα θέματα και χώνουν μέσα όλο και περισσότερο πολιτική (το λέω και το τελευταίο ποστ μου που κουόταρες) και έτσι λογικό μου φαίνεται να υπάρχει ένταση και να παρεκτρέπονται τα πράγματα ( και προφανώς τοτε γίνεται πόλεμος μεταξύ των μπάτσων που εκπροσωπούν την καθεστηκυία τάξη και όλών των υπολοίπων που την "πολεμούν"). Αν διαφωνείς κι εσύ με αυτή την τακτική και θεωρείς οτι είναι προβοκατόρικη για το φοιτητικό κίνημα γιατί δεν αλλάζεις τον τρόπο που διαδηλώνεις ωστε να είναι αδιαμφησβήτητες οι προθέσεις σου; Αν απο την άλλη δε διαφωνείς, τοτε καταλαβαίνεις οτι το άσυλο δεν προστατεύει τον φοιτητή, προστατεύει πολιτικά κινήματα.

Επομένως η μικρή εμπειρία μου μου λέει οτι πιο πιθανό είναι το δεύτερο απο το πρώτο. Αν πεισθώ οτι συμβαίνει το πρώτο τότε το ξανασυζητάμε (αν και εσένα προσωπικά πολύ δύσκολα θα σε πείσω ποτέ για τις προθέσεις μου)

Και αναρωτιέμαι, στις άλλες χώρες που δεν υπάρχει αυτό το άσυλο, ούτε αυτές οι κινητοποιήσεις και όμως πολλά απο τα ΑΕΙ τους ηγούνται της έρευνας και της προόδου των επιστημών, πως τα καταφέρνουν; Κι εμείς που το έχουμε τί έχουμε να αντιπροτείνουμε; Φοιτητές μπάτσους,καμμένα αυτοκίνητα, καδρόνια και πιπέρια; Είναι ειλικρινής απορία αυτή και όχι συγκαλυμένη άποψη.

ikonoklast
29-05-2008, 05:13
Δεν ξέρω, εγώ βαριέμαι να σου απαντάω μόστε γιατί κάνεις κάτι σπασμωδικές παρεμβάσεις είτε με ερωτήσεις, είτε με εμπρηστικά σχόλια (όπως αυτό το "πως σας ήρ8ε ότι τα πανεπιστήμια είναι χώρος ιδεών" ή "8α έπρεπε να τους κρεμάνε αυτούς τους αναρχικούς"). Αφιερώνουν διάφοροι μερικές εκατοντάδες λέξεις για να σου εξηγήσουν και μετά συνή8ως σταματάς να ποστάρεις για να επανέλ8εις μετα απο ένα τέρμινο με έναν παρεμφερή τρόπο. Loop.

Δεν έχω απαίτηση να καταλαβαίνει κάποιος τα αλκοολικά μου ποστ (η μεγάλη πλάκα είναι ότι καπάκια μετά απο ένα τελείως ακατάληπτο απο αυτά, σκάει η enitharmon και λέει "ok, ξέρεις να μιλάς") αλλά τουλάχιστον βγες και πες δεν κατάλαβα βρε παιδί μου ή εγώ διαφωνώ μ' αυτό και μ' αυτό. Αλλά να υπάρχει μια κατάληξη, μια λογική πορεία στον διάλογο.

Το μοτίβο των φοιτητικών κινημάτων είναι συνήθως ένα. δεν έχω δει καμία φοιτητική διαδήλωση να περιορίζεται στα φοιτητικά θέματα, πάντα υπάρχουν αυτοί που καπηλεύονται την επιθυμία των άλλων να διαδηλώσουν για συγκεκριμένα θέματα και χώνουν μέσα όλο και περισσότερο πολιτική
Αυτό ας πούμε είναι μια σιχαμένη δίκη προ8έσεων. Σου έχει δω8εί απλόχερα η εξήγηση για το πώς και το γιατί δεν υπάρχει απλά ένας "νόμος πλαίσιο" αλλά υπάρχει κάτι βα8ύτερο, υπάρχει μια ανάλυση της πραγματικότητας που δεν μπορεί να διαγραφεί. Αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ερχεσαι εσύ ως πεφωτισμένος τιμητής των απανταχού φοιτητικών κινημάτων να μαντέψεις ποιά είναι η επι8υμία "των άλλων" και να μας πείς ότι υπάρχουν "αυτοί" που έρχονται να "χώσουν μέσα" όλο και περισσότερη "πολιτική". Αυτό δεν είναι "μετριοπά8εια", είναι σα να μου λές ότι ό,τι λέω και κάνω (εγώ και οι "άλλοι") είναι μια κρυψίβουλη προσπά8εια να πετύχω κάτι. Και δη να δημιουργήσω συγκρούσεις με τους μπάτσους και με την "κα8εστηκυία τάξη", να φέρω καταστάσεις στα άκρα. Το δέχομαι, είμαστε ακριβώς αυτά τα κα8άρματα. Μην έρχεσαι να μας ζητήσεις εξηγήσεις όμως τότε και "αν υπάρχει φοιτητικό κίνημα να έρ8ω κι εγώ βρε παιδιά". Μείνε στα συμπεράσματά σου, κα8είς εφ' ω ετάχ8η.

Βαριέμαι να απαντήσω στα περι ασύλου στις άλλες χώρες και περι "ηγεσίας στην έρευνα και στην πρόοδο" για τους λόγους που εξήγησα.

Pinatero
29-05-2008, 09:03
μοστε να σου γνωρισω ενα φιλο μου, θα τα πατε πολυ καλα!

βεβαια αυτος μια φορα μετα απο 3ωρη συζητηση περι πορειων, επεισοδειων, καταληψεων, καταστολης ... κλπ ενω ειχε προηγηθει ενα ("ναι αλλα το να κανεις πορεια μπορει να ξυπνας το μωρο της ταδε εκεινη την ωρα") το οποιο το ξεπερασα σαν εμπρηστικη παρενθεση, αλλα κατεληξε στο (να κανετε πορεια στα χωραφια, ωστε οι μπαχαλοι δε θα χουν τι να καινε και δε θα χει μπατσους") και το "το καρεκλα στο κεφαλι ηταν ενα τοσο δα κλικ μακρια
δεν σας εξισωνω απλα ηθελα να το μοιραστω μαζι σας!

Ubu Roi
29-05-2008, 11:29
1. η επίθεση στα δικαιώματα είναι συνολική. δεν είναι μόνο στην παιδειά, είναι και στην εργασία, είναι και στην ασφάλιση, είναι και στο περιβάλλον. είναι στην στράτευση στα 18. εγώ ως σημερινός φοιτητής και αυριανός εργαζόμενος δεν είμαι μαλάκας και αντιλαμβάνομαι ότι όλα αυτά είναι συνδεδεμένα, είναι μία ενιαία πολιτική με συγκεκριμένους σκοπούς και όχι ένα ασύνδετο άθροισμα επιμέρους μεταρρυθμίσεων. επειδή λοιπόν δεν είμαι μαλάκας βγαίνω και αντιπαλεύω αυτή την επίθεση στο σύνολο της, και όχι αποκλειστικά την επιμέρους επίθεση στον κοινωνικό μου χώρο.

2. δεν καπηλεύομαι την θέληση κανενός. υπάρχουν αρκετά τετραγωνικά μέτρα δρόμου για όλους, τους οποίους όλους μάλιστα εγώ τους θέλω μαζί μου και γι' αυτό μιλάω για μέτωπο παιδείας-εργασίας και προσπαθώ να συντονιστώ με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της εργασίας. μια και αυτοί και εγώ, όπως ήδη εδραιώθηκε, δεχόμαστε την ίδια επίθεση.

3. οι αστυνομικοί δεν χτυπάνε τους φοιτητές λόγω μιας προαιώνιας κόντρας μεταξύ αυτών των δύο ομάδων, αν είναι δυνατόν δηλαδή. ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προστατεύει στην πράξη τα συμφέροντα που εξυπηρετεί το κράτος. στην προκειμένη φάση ιδιωτικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο θέλει να κάνει γερή μπίζνα στην παιδεία. να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια (αναθεώρηση αρ. 16) και να βάλει χέρι στα δημόσια (νόμος-πλαίσιο). εδώ παίρνει την σκιτάλη το κράτος το οποίο κάνει τις απαραίτητες νομοθετικές αλλαγές ώστε να γίνει αυτό το πράγμα. αυτό βέβαια ξυπνά τις δημοκρατικές αντιστάσεις μιας μερίδας της κοινωνίας που δεν είναι εντελώς μαλάκες και που κάνουν καταλήψεις, απεργίες, πορείες ώστε να αναγκάσουν την κυβέρνηση να τα πάρει πίσω όλα. εδώ έρχεται η ανάγκη του μπάτσου, να πλάκωσει στο βρωμόξυλο τα κωλόπαιδα ώστε να μην κάνουν όσα κάνουν και να επικρατήσει ο νόμος και η τάξη που ευαγγελίζεσαι, μόστε. οι μπάτσοι δεν χρειάζεται να τα ξέρουν όλα αυτά, αρκεί να είναι κομπλεξικά μουνόπανα που ξεκαυλώνουν σαπίζοντας 20χρονες. μπορεί να νομίζουν ότι κάνοντας αυτό υπερασπίζονται την Πατρίδα ή δίνουν να καταλάβουν στα μαλακισμένα που αντί να ανοίξουν κάνα βιβλίο κλείνουν την κυκλοφόρια. στην ουσία όμως αυτό που κάνουν είναι να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των παραπάνω ιδιωτών/επιχειρηματιών. κεφάλαιο -> κράτος -> μπάτσοι, αυτή είναι η αλληλουχία των πραγμάτων.

4. το άσυλο προστατεύει και πολιτικά κινήματα, ναι. έχεις αντίρριση;

5. εμείς έχουμε να αντιπροτείνουμε ακριβώς αυτά, την υπεράσπιση του δικαιώματος των φοιτητών και όλης της κοινωνάις σε μια δημόσια δωρεάν παιδεία για τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τις ανάγκες της αγοράς. εγώ αυτό γουστάρω και αυτό υπερασπίζομαι. έρευνα χρηματοδοτούμενη από το ιδιώτες και επιχειρήσεις η οποία θα χρησιμοποιηθεί για το αύξηση κέρδους κάποιας επιχείρηση ή για επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ (καθόλου τυχαίο παράδειγμα), η οποία έρευνα μάλιστα ανεβάζει το αντίστοιχο πανεπιστήμιο ψηλότερα στην κατατάξη των "καλύτερων", εγώ την χέζω. πολύ μάλιστα.

psychomaverick
29-05-2008, 13:50
καλά όλ'αυτά, αλλά στην ουσία των πραγμάτων, πώς βοηθούν το φοιτητικό κίνημα, ο αγώνας, οι καταλήψεις κλπ ώστε τα (ελληνικά δημόσια) πανεπιστήμια να γίνουν καλύτερα σχολεία?

metamelia3
29-05-2008, 14:09
έλα ρε Παναγιώτη, αυτό είναι ερώτηση που έχει απαντηθεί πολλάκις πριν ακόμα ξεκινήσει το φοιτητικό κίνημα, ασχέτως αν η θεωρητική απάντησή της δημιουργεί αμφιβολίες για την πράξη. Παρ' ότι δεν είμαι εαακίτης, η θέση των εαακ για την ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι σοβαρότατη. Αποσκοπεί σ' ένα πανεπιστήμιο που παράγει επιστήμονες με κίνητρο τη δημιουργία και την απόκτηση όσο το δυνατόν πιο σφαιρικής, "αβίαστης" και αν το θες εν τέλει λειτουργικής εκπαίδευσης, πράγμα που παρεμποδίζεται απ' τον απόλυτο έλεγχο της πανεπιστημιακής κοινότητας (με την ευρεία έννοια) απο το κράτος και την άρνηση στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση (=> ίσες ευκαιρίες στον μέλλοντα εργασιακό χώρο), ανάπτυξη της έρευνας και της έκφρασης έξω απ' τα κατεστημένα κοινωνικά τείχη (= το νόημα του ασύλου) που λειτουργούν μόνο περιοριστικά στην επιστήμη και τη δυνατότητα ύπαρξης ενος χώρου ελευθερίας που δεν ενοχλεί το κοινωνικό σύνολο αλλά επιτρέπει στα μέλη του να τον αξιοποίησουν γόνιμα. Δεν είναι τυχαίο που ναι, μπορείς να πεις ότι άπειρα πράγματα εντός του ασύλου είναι παράνομα έξω απ' αυτό, αλλά ποτέ δεν έχει γίνει κάτι που να αποτελεί επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα - όσο συγκεχυμένα κι αν τα έχει στο μυαλό του ο καθένας.

Ακόμα και αν δεν υπήρξε αποδοτικό, το φοιτητικό κίνημα είναι αναγκαίο αν μη τι άλλο για να αντιπροσωπεύσει την παραπάνω επιθυμία.

Shadowking
29-05-2008, 16:20
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=18777752

ωραίο αρθράκι γενικά.

Phantom Duck
29-05-2008, 17:30
καλά όλ'αυτά, αλλά στην ουσία των πραγμάτων, πώς βοηθούν το φοιτητικό κίνημα, ο αγώνας, οι καταλήψεις κλπ ώστε τα (ελληνικά δημόσια) πανεπιστήμια να γίνουν καλύτερα σχολεία?

Εκβιάζοντας καθηγητές/ υπουργείο/ πρύτανη κ.ο.κ. να ασχοληθούν με την πρωτεύουσα λειτουργία του πανεπιστημίου, η οποία είναι η εκπαίδευση (με την έννοια της παιδείας και όχι της πειθάρχησης) των φοιτητών, και όχι με την έρευνά τους, το να φέρνουν πελάτες στο γραφείο/ ιατρείο/ κέντρο/ ιδιωτικό τους ό,τι-να-ναι με τον τίτλο του "καρδιβούρκος PhD, associate professor". Ο οποίος εκβιασμός έγκειται ακριβώς στην παρεμπόδιση των τελευταίων. Η κατάληψη δεν έχει ως στόχο το νεκρό πανεπιστήμιο, έχει σκοπό να απειλήσει πολιτικά και οικονομικά τους άνωθεν με αίτημα τη βελτίωση της παιδευτικής δραστηριότητάς του. Αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ΕΚΠΑ πχ. να χάσει 7 μονάδες στην κλίματα της EuroEdu Statistics SA και να βρεθεί κάτω από το πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων ή ακόμα και φοβερών σχολών® τύπου Stanford, στα οποία περιλαμβάνονται και φοβεροί βούρκοι με χοντρές επιχορηγήσεις στους καθηγητές ώστε να παρουσιάζεται πλούσιο "ερευνητικό" έργο, αλλά φοιτητές ντουβάρια γιατί έγραψαν καλά στον πρώτο κύκλο βιολογικής στατιστικής Ι αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψουν μπέργκερς επειδή δεν είχαν γκαφρά να συνεχίσουν κιόλα, ας είναι.

stam and the witches
29-05-2008, 17:49
Αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ΕΚΠΑ πχ. να χάσει 7 μονάδες στην κλίματα της EuroEdu Statistics SA και να βρεθεί κάτω από το πανεπιστήμιο των Βαλεαρίδων Νήσων ή ακόμα και φοβερών σχολών® τύπου Stanford, στα οποία περιλαμβάνονται και φοβεροί βούρκοι με χοντρές επιχορηγήσεις στους καθηγητές ώστε να παρουσιάζεται πλούσιο "ερευνητικό" έργο, αλλά φοιτητές ντουβάρια γιατί έγραψαν καλά στον πρώτο κύκλο βιολογικής στατιστικής Ι αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα δουλέψουν μπέργκερς επειδή δεν είχαν γκαφρά να συνεχίσουν κιόλα, ας είναι.

Ωραία όλη αυτή η απαξίωση, αλλά να δω και σε ποιες υλικοτεχνικές βάσεις θα οικοδομήσετε τον σοσιαλισμό.

Και όχι, δεν υπερασπίζομαι ούτε δίδακτρα ούτε όποια λάσπη περί δεξιάς θα ετοιμαστείτε να πετάξετε. Απλά κάνω μία παρατήρηση πάνω στο παραπάνω quote.

Deggial
29-05-2008, 18:21
εδώ πήρες μια μαλακία απάντηση από τον ντέγγιαλ δύο πσοτς πιο κάτω αλλά το συμπέρασμα από το ΥΓ έβγαινε νομίζω, παρ' όλο που ο ντέγγιαλ είναι πασόκος και διαφωνεί με το άσυλο. θα τις τρώμε από τους μπάτσους μέσα στις σχολές όπως τις τρώμε τώρα έξω από αυτές.

Η διαφωνία μου σε αυτό παραμένει. Αντί να παλεύετε να μην τρώτε ξύλο πουθενά, παλεύετε να μην τρώτε ξύλο σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Ειδικές διατάξεις και προνομιακές διακρίσεις δεν έχουν χώρο σε μία υγιή δημοκρατία.

metamelia3
29-05-2008, 18:25
και που ακριβώς αυτή η κοινωνία σου μοιάζει με μια "υγιή δημοκρατία";

Deggial
29-05-2008, 18:31
και που ακριβώς αυτή η κοινωνία σου μοιάζει με μια "υγιή δημοκρατία";

Όχι, δεν είναι υγιής δημοκρατία, δεν είναι καν πολιτευματικά εφόσον ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες.

Αυτό που εννοώ είναι πως το άσυλο δεν θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός. Το ακαδημαϊκό (και τα ίδια ισχύουν και για το βουλευτικό) άσυλο ήταν ένα λογικό προσωρινό μέτρο τα πρώτα χρόνια αλλαγής του καθεστώτος. Όμως, η ελεύθερη έκφραση δεν ανήκει στους ακαδημαϊκούς. Είναι δικαίωμα όλων των πολιτών. Κι αντί, τόσα χρόνια έπειτα, να παλεύουμε για τις ελευθερίες μας, παλεύουμε για την διατήρηση ειδικών προνομίων.

Ο σκοπός είναι να μην σε πλακώνουν τα ΜΑΤ στο ξύλο όταν κάνεις μία διαδήλωση, όχι το να έχεις την δυνατότητα να κρυφτείς στο Πανεπιστήμιο.

ΥΓ. Τέσπα, πολύ πιο ουσιώδες είναι το γεγονός ότι ούτε η ίδια η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν σέβεται την ελεύθερη έκφραση, καθώς εκδηλώσεις φιλελεύθερου χαρακτήρα ή υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων καταλήγουν να μπλοκάρονται βιαίως. Η απόλυτη υποκρισία...

metamelia3
29-05-2008, 18:40
κάνεις λάθος νομίζω. δε θα μπορούσε καν να τεθεί θέμα να κυνηγήσουμε την ελευθερία μας αν δεν υπήρχαν αυτοί οι περιορισμένοι έστω χώροι. διασφαλίζουμε αυτούς και πάμε για ότι θέλουμε μετά. the sky is the limit!

Deggial
29-05-2008, 18:42
κάνεις λάθος νομίζω. δε θα μπορούσε καν να τεθεί θέμα να κυνηγήσουμε την ελευθερία μας αν δεν υπήρχαν αυτοί οι περιορισμένοι έστω χώροι. διασφαλίζουμε αυτούς και πάμε για ότι θέλουμε μετά. the sky is the limit!

Όταν 30 χρόνια μετά ακόμα συζητάμε για κάτι που θα έπρεπε να είναι προσωρινό μέτρο, κάτι πάει πολύ στραβά.

Phantom Duck
29-05-2008, 18:45
http://home.swipnet.se/~w-70961/htmlbilderhemsida/sherlock2.gif

metamelia3
29-05-2008, 18:47

Όταν 30 χρόνια μετά ακόμα συζητάμε για κάτι που θα έπρεπε να είναι προσωρινό μέτρο, κάτι πάει πολύ στραβά.
Ε χαίρω πολύ. Όσο κι αν το επιθυμούμε όμως, τα δικαιώματά μας δεν έχουν εδραιωθεί και δε θα μπορούσαν άλλωστε με αυτή τη μορφή της κοινωνίας. Έτσι φτάνουμε να πολεμάμε συνεχώς για να κρατήσουμε τα στοιχειώδη απ' αυτά. Περίσσοτερο ανάγκη παρά γραφικό μου ακούγεται.

Mostos
29-05-2008, 20:12
ikonoklast σε αυτό που είπες περι δίκης προθέσεων είναι σα να μου λες οτι για να κατέβει κανείς στην πορεία μαζί σου πρέπει να υπομείνει σιωπηλά μια πολιτική θέση για την οποία δεν έχει θέση ή είναι αντίθετος ή έστω να ανεχτεί να τον ταυτίσει
κάποιος με ένα κίνημα στο οποίο δεν ανήκει. εσύ δε θα το ανεχόσουν ποτε για τον εαυτό σου αυτό σωστά; γιατι δε μπορεί να γίνει μια κινητοποίηση για την παιδεία και μόνο; γιατί να μην είναι απλά τα πράγματα; σίγουρα θα μπορούσαν να είναι απλά αλλα εσύ προσωπικά δε θα το ήθελες πιστεύω, θα προτιμούσες κάθε κινητοποιήση να είναι ένα βήμα απο όπου θα μπορούσες να εκφράσεις κι άλλες ιδέες σου αλλα δεν είναι για όλους ωραίο αυτό. δε μπορεις να λες ή γίνε εγώ ή αντε γαμήσου.

σόλο πραγματικά δεν συμμερίζομαι την άποψή σου γενικότερα αρα δεν μπορώ να σου απαντήσω τίποτα. πιστεύω οτι μια χαρά θα μπορούσε να γίνει μια διαδήλωση χωρίς όλα όσα λεω και να μην πεσει και ξύλο. τι να σου πω ίσως ο καθένας ζει στον κόσμο του.

πινατέρο :|

edit: ικονοκλαστ όταν με καπελώνεις δεν μπορώ να συνεχίσω να συζητάω, γιαυτό και μιάω σπασμωδικά.

Ubu Roi
29-05-2008, 22:07
Η διαφωνία μου σε αυτό παραμένει. Αντί να παλεύετε να μην τρώτε ξύλο πουθενά, παλεύετε να μην τρώτε ξύλο σε έναν συγκεκριμένο χώρο. Ειδικές διατάξεις και προνομιακές διακρίσεις δεν έχουν χώρο σε μία υγιή δημοκρατία.

α, μπα, λέμε για κατάργηση των ΜΑΤ.

μόστε, σου εξήγησα πολύ καλά γιατί βαράνε οι μπάτσοι στις πορείες, από 'κει και πέρα μου δίνεται η αίσθηση ότι ζεις σε μια ροζ φουσκα και ότι θέλεις ντε και καλά να δικαιολογήσεις την κυβέρνηση αποδίδοντας την βία των μπάτσων στο ότι το φοιτητικό κίνημα αμφισβητεί συνολικά το υπάρχον σύστημα και συνεπώς έχεις αμισβητούμενες προθέσεις (κάτι που για σένα δικαιολογεί το ξύλο από τους μπάτσους).

λοιπόν, δώσε βάση, αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, είναι ένα κάρο λαμόγια φασιστόμουτρα (με την ευρεία έννοια του όρου) που στόχος τους είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ιδιωτικού κεφαλαίου, το οποίο ιδιωτικό κεφάλαιο (επιχειρήσεις, ΜΜΕ, βιομηχανικοί όμιλοι, γάμησεμε) με τη σειρά του ανταποδίδει την εξυπηρέτηση με την οικονιμκή και όχι μόνο στήριξη των κομμάτων εξουσίας. μετά τα κόμματα εξουσίας ανταποδίδουν ξανά εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερο το ιδιωτικό κεφάλαιο και όλο αυτό συνεχίζεται εσαεί. αυτό μερικοί το ονομάζουν "αστικό μπλοκ εξουσίας". μάλιστα, είναι πολύ άξιο αναφοράς ότι το "αστικό μπλοκ εξουσίας", δηλαδή ΜΜΕ, κόμματα, επιχειρηματίες και τα ρέστα, δεν είναι πάντα απλά διάφορα πρόσωπα που έχουν τα ίδια συμφέροντα αλλά πολλές φορές είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. αρκετά χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ελεύθερος Τύπος που ανοίκει στους αγγελόπουλους. οπότε το αναμενόμενο είναι ο Ελευθερος Τύπος να μας μιλάει για τα καλά της ελεύθερης οικονομίας και όχι για τα καλά του σοσιαλισμου. λογικό: λογικό. ωραία.

έτσι λοιπόν, όλη αυτή η πλέμπα έχει καταφέρει να πείσει τον κοσμάκη ότι πράγματι παλεύει για το καλό του λαού, για τα ασθενή στρώματα και δεν ξέρω γω τι. σε αυτό βοηθάει το ότι ένας από τους κύριους πυλώνες αυτου του "αστικό μπλοκ εξουσίας" είναι τα ΜΜΕ, ο κύριος διαμορφωτής της κοινής γνώμης, ο κύριος κατασκευαστής συναίνεσης. αν το σύστημα δεν κατάφερνε να πείσει τον κόσμο ότι η ύπαρξη του είναι αναγκαία και προς το συμφέρον του (του κόσμου) τότε αυτό (το σύστημα) θα κατέρεε. λογικό; λογικό. ωραία.

λοιπόν, κάπου εδώ σκάνε κάτι ραγίσματα σε αυτή την συνολική εικόνα συναίνεσης και στήριξης του συστήματος. είναι κάτι ραγίσματα με αληθινά μεγάλο ΠΟΥΤΣΟ γιατί έχουν διαδικασίες τρακόσες χιλιάδες φορές δημοκρατικότερες από την αντιπροσώπευση και τα ρουσφέτια των εκλογών (γενικές συνελεύσεις), έχουν ριζοσπαστικά μέσα πάλης που γαμάνε και δέρνουν (καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις) και έχουν βαθυμένο πολιτικό περιεχόμενο και ανατρεπτικά αιτήματα. αυτά λοιπόν τα ραγίσματα δεν τα γουστάρει το "αστικό μπλοκ εξουσίας" γιατί είναι ενάντια στα κοινά του συμφέροντα. γι' αυτό πρέπει να τα μοντάρει στα γρήγορα μη τυχόν και κερδίσουν (που θα σήμαινε ότι οι ίδιοι θα έχαναν) και, ακόμα χειρότερα, μη τυχόν και πάρουν διαστάσεις και γίνουν κανονικά ρήγματα. έτσι το "αστικό μπλοκ εξουσίας", το οποίο μεταξύ άλλων ελέγχει κανάλια, εφημερίδες και ράδιο από την μία, μπάτσους και παρακράτος από την άλλη, θα βάλει τα μεν πρώτα να συκοφαντήσουν με κάθε τρόπο τα παραπάνω ενοχλητικά ραγίσματα τους δε δεύτερους να τα γαμήσουν στο ξύλο και να τα στείλουν στο νοσοκομείο. λογικό; λογικό. ωραία.

λοιπον, τώρα εσύ απ' όλο αυτό το βώθρο τι ακριβώς υπερασπίζεσαι, μπορείς να μου πεις;

carheart
29-05-2008, 22:12
είναι κάτι ραγίσματα με αληθινά μεγάλο ΠΟΥΤΣΟ γιατί έχουν διαδικασίες τρακόσες χιλιάδες φορές δημοκρατικότερες από την αντιπροσώπευση και τα ρουσφέτια των εκλογών (γενικές συνελεύσεις), έχουν ριζοσπαστικά μέσα πάλης που γαμάνε και δέρνουν (καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις) και έχουν βαθυμένο πολιτικό περιεχόμενο και ανατρεπτικά αιτήματα.

Πάνω σε αυτά, έχω να πω πως ένα μάτσο καθυστέρες είναι ΚΑΙ αυτοί, αλλά εδώ που τα λέμε το χουμε πει τόσες φορές..

Ubu Roi
29-05-2008, 22:16
πάνε με τους άλλους εσύ. ή πάνε σε κάνα βουνό.

carheart
29-05-2008, 22:20
Έχουμε ξαναπεί, πως αναμεταξύ σοβαρών ανθρώπων, η λογική "άλλαξε κανάλι αν δε σαρέσει" ή "εμείς ή οι άλλοι" και όλα τα παρεμφερεί αστικά και γιαγιαδίστικα διλήμματα, όλα αυτά γενικώς, δεν έχουν θέση.

Είσαι σοβαρός άνθρωπος ή όχι; Αν ναι, βρες κάτι καλύτερο να πεις, από μια διαφήμιση του σουπερουάου αγωνιστικού ΠΟΥΤΣΟΥ των γενικώς συνελεύσεων.

Ubu Roi
29-05-2008, 22:23
δεν είμαστε σοβαροί άνθρωποι, είμαστε οι ούνοι του μάη και του ιούνη.

ου! ου! ου!

Ubu Roi
29-05-2008, 22:55
φοβερό posting, μπράβο μου.

παρεμπιπτόντως ο ikonoklast είναι ένας γελοίος γιατί νομίζει ότι το πολυτεχενίο ήταν το '74 και ο 815 το '78.

Ubu Roi
29-05-2008, 23:46
γενικά, τα πάντα συνοψίζονται στην εξής φράση:

μπάτσοι! TV! νεοοοναααζί!
όλατακαθάρματαδουλεύουνεμαζί!

Ubu Roi
29-05-2008, 23:59
http://img225.imageshack.us/img225/2206/1212093796568eh7.jpg

led_zeppelin
30-05-2008, 02:30
Unplug him.

ikonoklast
30-05-2008, 14:33
γιατί να μην είναι απλά τα πράγματα; σίγουρα θα μπορούσαν να είναι απλά αλλα εσύ προσωπικά δε θα το ήθελες πιστεύω, θα προτιμούσες κάθε κινητοποιήση να είναι ένα βήμα απο όπου θα μπορούσες να εκφράσεις κι άλλες ιδέες σου αλλα δεν είναι για όλους ωραίο αυτό.
Καλέ μου αδερφέ, εγώ λέω κάποια πράγματα. Δεν ξέρω ποιός 8εωρεί τι, "απλό" και τι είναι "άλλες ιδέες" και για ποιούς νομίζεις ότι είναι ωραίο και για ποιούς όχι.
Απο την στιγμή που εγώ λέω κάτι, είναι χρέος κάποιου άλλου να το αντικρούσει, να το κάνει πιο "απλό", να το κάνει κεφτέ, να το κάνει σουτζούκι.
Απο την στιγμή που δεν το κάνει αυτό, το τι είναι "σίγουρο" και τι όχι, μπορεί να το κρατήσει στον πάτο του.

Επειδή βαριέμαι την φιλολογία και επειδή το τοπικ είναι παιδεία, τα παραδείγματα είναι συγκεκριμένα. Εξήγησέ μου πως 8α μιλήσεις για το νόμο πλαίσιο, χωρίς να πας στον τρόπο που διαρ8ρώνεται το ελληνικό πανεπιστήμιο, χωρίς να πας στις εκάστοτε κυβερνητικές μεταρρυ8μίσεις, χωρίς να πας στις κοινοτικές οδηγίες, χωρίς να πας στην συν8ήκη της Μπολόνια και της Πορτογαλίας, χωρίς να δείς πως ολοκληρώνεται η παραγωγή και τι σημασία έχει η εκπαιδευτική λειτουργία για έναν σχηματισμό σαν την ΕΕ μέχρι το 2010. Μερικά πράγματα σ' αυτή τη ζήση ίσως να τα 8έλαμε όλοι πιο απλά αλλά δεν είναι. Μπορούμε βέβαια να επιλέξουμε να τα βλέπουμε εμείς πιο απλά αλλά αυτό δεν συνίσταται γιατί τότε ίσως κάποιοι να μας πουν βλάκες, αποφύγετέ το.

protonios
30-05-2008, 16:35
shmera teleiwsan oi prytanikes sto papei. oi 2 kalpes diladi pou eixan apaxthei.

Mostos
30-05-2008, 21:01
αρα ικόνοκλαστ το πρόβλημα δεν είναι η παιδεία. ειναι όλο το σύστημα απο την αρχή.

ikonoklast
30-05-2008, 21:08
αρα ικόνοκλαστ το πρόβλημα δεν είναι η παιδεία. ειναι όλο το σύστημα απο την αρχή.
Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!

Mostos
30-05-2008, 21:10
βρε πουλί μου θέλω να σου πω οτι πως θα κανουμε ποτέ κουβέντα σε μια λεπτομέρια αν η βάση μας είναι διαφορετική

ikonoklast
30-05-2008, 21:37
Ο σκληρός σαρκασμός για όσους ελεεινούς δεν ανήκουν στην υπέροχη φωτεινή πτέρυγα της κομμουνιστικής επανα8εμελίωσης υπάρχει πάντα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι εκβίασα κανένα να βγάλει τα δικά μου συμπεράσματα. Μην μου λες ποιό 8α είναι το τελικό συμπέρασμα σε μία συζήτηση που ποτέ δεν έκανες.

Mostos
30-05-2008, 21:44
σκίσε με να αλλάξω ράφτη.
οκ δεν μπορώ να κάνω συζήτηση όταν ξεκινάω απο το μαύρο και εσύ απο το άσπρο (είδες σε έβαλα και στο άσπρο για να μη μου λες οτι υπονοώ τίποτα).
και γιαυτό δε θα ξαναποστάρω σε θρέντ που αφορά πολιτικά θέματα τέτοιου είδους. και αυτό είναι δεσμευση.

ikonoklast
30-05-2008, 21:59
Λολ, καταρχήν τι σχέση έχω εγώ με το τι συμβαίνει στο κά8ε 8ρέντ, πρόεδρας του politics είμαι; Μην απαντάς σε δικά μου ποστ :!:

Κατα δεύτερον, σε μία σύντομη πρόσφατη ανασκόπηση: Έκανες μια ερώτηση σχετικά με το γιατί γίνονται μπάχαλα στο παπει.
Τονατάλλο, πήρες μια απάντηση, μετά έσκασε ο ούγκαλος Ubu Roi με τα πρακτικά απο όλο το posting που έχεις κάνει στο politics, είπα εγώ μερικές κουβέντες, μου είπες ότι είμαι φοιτητοπατέρας και έχω συμφέρον απο το κά8ε κίνημα γι' αυτό δεν μένω στο "απλό". Σου είπα ότι το "απλό" δεν είναι ακριβώς απλό και μετά έβαλες μια υπο8ετική συζήτηση περί παιδείας στο fast forward όπου γίνονται snip όλα τα βασικά κομμάτια και αυτό το βάφτισες κουβέντα. Όπου το τελικό συμπέρασμα είναι ότι εγώ λέω μαύρο κι εσύ άσπρο και ότι έχουμε διαφορετική "βάση". Άρα αποχωρείς απο κά8ε 8ρέντ.

Εγώ τι ακριβώς πρέπει να κάνω; Αποχωρώ απο το forum!

carheart
30-05-2008, 22:00
το domination.

ikonoklast
30-05-2008, 22:01
χα, στην έσκασα.

(8α γίνουν όλα, δεν 8έλω άγχος)

Mostos
30-05-2008, 22:09
καλα ρε σου πα εγώ οτι είσαι φοιτητοπατέρας και οτι εχεις συμφέρον κλπ; εγω σου είπα οτι σε πορείες για διάφορα ζητήματα γίνεται λόγος και για άλλα μη άμεσα σχετιζόμενα με το θέμα μας και οτι φαντάζομαι πως αυτό το θες κι εσυ μου πες ναι γιατι τόνα και τάλλο και πρέπει να το παρεις απο την αρχή. ε και σου λεω αφού διαφωνούμε σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα, τι να συζητήσουμε παραπάνω; μακαρόνια με κιμά;

εδιτ: οταν λεω οτι δεν ξαναποστάρω δεν το εννοώ σα το σάμπατακ αλλα λεω οτι δε μπορω να συνεισφέρω σε αυτές τις κουβέντες γιατι έχω διαφορετική άποψη. στο κάτω κάτω της γραφής δες πόσοι που δεν ανήκουν στην αριστερά ποστάρουν στο πόλιτικς.

Ubu Roi
31-05-2008, 15:02
εγω σου είπα οτι σε πορείες για διάφορα ζητήματα γίνεται λόγος και για άλλα μη άμεσα σχετιζόμενα με το θέμα μας

βρε καλό μου αγόρι αυτό που σου λέμε είναι πως τα παραπάνω είναι άμεσα συσχετιζόμενα και ότι αφενός δεν έχει νόημα να αντιπαλεύεις τα αποτελέσματα και όχι τις αιτίες, αφετέρου να αντιπαλεύεις μόνο μία επιμέρους πτυχή σε μία συνολική επίθεση.

στην προκειμένη περίπτωση πχ, η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση προωθείται δια χειρός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά ξεκινάει από εντολές της ΕΕ και αυτά ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του ιδιωτικού κεφαλαίου. συγχρόνως, προωθείται και η αναδιάρθρωση της εργασίας, τα ελαστικά ωράρια, οι μισθοί των 700 ευρώ, οι συντάξεις πείνας που δεν πάρουμε ποτέ ούτως ή άλλως. διαμορφώνεται δηλαδή ένα περιβάλλον στην εργασία το οποίο θα καλωσορίζει τον ήδη πειθήνιο, πειθαρχιμένο, εντατικοποιημένο, ανταγωνιστικό, υπερεξειδικευμένο, ημιμαθή απόφοιτο ανώτατης σχολής.

λοιπόν, ο καθένας από μας έχει τις εξής επιλογές

Α. να μην πει τίποτα.

Β. να πει όχι στη εκπαιδευτική αναδιάρθρωση γενικά και αόριστα, χωρίς να βλέπει την μεγαλύτερη εικόνα.

Γ. να τα πεί όλα.

λοιπόν, επειδή εμείς δεν είμαστε μαλάκες αλλά κομουνιστές επιλέγουμε το τρίτο. εσύ επιλέγεις το πρώτο αλλά λες ότι το τρίτο σε ενοχλεί κιόλα. αυτό εμένα δε μου φαίνεται τίμια στάση!

αλλά ανεξάρτητα από αυτό, μπορείς τουλάχιστον να προσπαθήσεις να ακούσεις γιατί εμείς λέμε άσπρο και εσύ μαύρο και να μην προδικάζεις την έκβαση της κουβέντας διακόσα χρόνια πριν. ήδη νομίζω ότι ήμουν σαφής όταν είπα ότι το μαύρο σου εκτός από μαύρο είναι και λάθος. τώρα μπορείς είτε να σκάσεις μύτη και να προσπαθήσεις να με πείσεις ότι οι αλλαγές σε παιδεία και εργασία είναι ασύνδετες και ότι όλα αυτά δεν ειναι κατευθύνσεις της ΕΕ για να εξυπηρετηθεί το ιδιωτικό κεφάλαιο και ότι είμαι σχιζοειδής προσωπικότητα με συνομοσιολογικές εμμονές οπότε και θα κάνουμε μια ωραία κουβεντούλα σχετικά με τα παραπάνω, είτε να σταθείς μαλάκας και να πεις ότι διαφωνούμε σε τόσο θεμελειώδη (!!) πράγματα όπως αυτό και να μηδενίσεις την κουβέντα ευθύς εξαρχής.

HAVOC
01-06-2008, 02:54
Σολε, πως ονειρευεσαι τη συνδεση παιδειας και εργασιας? Ποιο το ιδανικο σου μοτιβο και με ποια μεσα σκοπευεις να το επιτυχεις?
Η ερωτησις δεν θελει ως απαντηση τα κακως κειμενα του σημερα.
Επιθυμει να μαρκεταρεις τα σχεδια σου και να τα κοινοποιησεις σε εμας τους κοινους θνητους.

ikonoklast
01-06-2008, 03:44
http://img140.imageshack.us/img140/1583/holaxv7.png

Ubu Roi
01-06-2008, 12:29
χαβοκ, εμείς λέμε για κατάργηση της πολυδιάσπασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ, ΚΕΣ, ΚΕΚ, κλπ) που παράγει απόφοιτους πολλών ταχυτήτων και δημιουργία μίας σχολής ανα γνωστικό αντικείμενο, με ένα ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα σε αυτό.

αυτή είναι η αντίληψη της ΕΑΑΚ για τα πανεπιστήμια και συχνά μπαίνει σε πλαίσια σε ΓΣ και σε πανώ σε πορείες αλλά αυτό το κίνημα των τελευταίων δύο ετών είναι κατά βάση αμυντικό (όχι στην αναθεώρηση του αρ. 16, όχι στο νέο νόμο-πλαίσιο) και έτσι αυτά τα προτάγματα έρχονται δεύτερα. για να συγκροτηθεί κίνημα με θετικά προτάγματα νομίζω χρειάζονται τελειώς άλλες διεργασίες.

ikonoklast
01-06-2008, 16:25
E, όχι και τελείως άλλες. Ακόμα και σε ένα κίνημα οπισ8οφυλακής διαμορφώνονται οι συν8ήκες να συλλογικοποίησεις και να χουφτώσεις και να μπιφτεκώσεις. Αυτό για τη γενιά μας είναι μια καλή συνειδησιακή παρακατα8ήκη για επι8ετικά κινήματα στον χώρο της εργασίας.

metamelia3
01-06-2008, 18:55
http://www.vrahokipos.net/old/theory/daskalous.htm
συγκινούμαι κάπως.

Phantom Duck
01-06-2008, 19:00
http://img140.imageshack.us/img140/1583/holaxv7.png

Ακόμα και σε ένα κίνημα οπισ8οφυλακής διαμορφώνονται οι συν8ήκες να συλλογικοποίησεις και να χουφτώσεις και να μπιφτεκώσεις.

Πόνοι στο στομάχι. 2/2

VirusXI
05-06-2008, 12:45
μιας που πέτυχα σε δημοφιλές τσατ-σάιτ το παρακάτω:

Αν θεωρείτε πως η ίδρυση-αναγνώριση μη κρατικών - μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων:
1. Θα συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
2. Δεν αποτελεί πλήγμα για τη δημόσια παιδεία αλλά ευεργεσία
3. Αντί να διευρύνει το κοινωνικό χάσμα θα το συρρικνώσει, καθώς αρκετοί πολίτες θα βρίσκονται σε θέση να σπουδάσουν, ανεξαρτήτως των επιδόσεων τους στις αναχρονιστικές εθνικές εξετάσεις, το αντικείμενο που επιθυμούν
4. Θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής νεολαίας στην παγκόσμια αγορά εργασίας
5. Θα αυξήσει την αποδοτικότητα της ελληνικής οικονομίας, καθώς περισσότερα ικανά στελέχη θα εισέρχονται στην αγορά ετησίως
6. Θα ελαχιστοποιήσει την απώλεια συναλλάγματος με το οποίο οι ελληνικές οικογένειες υποστηρίζουν τους φοιτητές του εξωτερικού
7. Θα δώσει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες να αποκτήσουν διδακτική και ερευνητική εμπειρία
8. Θα επιτρέψει να δούμε στην Ελλάδα κορυφαίους καθηγητές από το παγκόσμιο στερέωμα
9. Πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο της παρερχομένης παιδείας
10. Θα πρέπει να διασφαλίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των αποφοίτων των αναγνωρισμένων σχολών αναδρομικά
11. Θα αποδείξει την υποκρισία που χαρακτηρίζει κάποιες συγκεκριμένες κοινωνικές δυνάμεις που αντιτίθονται στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ενώ οι ίδιοι και τα παιδιά τους είναι απόφοιτοι των καλύτερων ιδιωτικών σχολείων και πανεπιστημίων του εξωτερικού...

ΕΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΣΑΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ 300 ΣΤΟΥΣ 15.000!
ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΟΥΝΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΤΩΝ!
και θυμήθηκα τις αρλούμπες που λέγονται εδώ γενικά, ερωτώ:

o νόμος μιλάει για μη-κερδοσκοπικά ιδιωτικά πανεπιστήμια;

Phantom Duck
05-06-2008, 13:13
Λέει για μη-κερδοσκοπικά, μη-κρατικά. Πιθανώς και μη-πανεπιστήμια. Γενικά απίστευτο κείμενο, αν σου φαίνονται αρλούμπες όσα γράφονται στο θρεντ και δε γελάς με αυτό:

3. Αντί να διευρύνει το κοινωνικό χάσμα θα το συρρικνώσει, καθώς αρκετοί πολίτες θα βρίσκονται σε θέση να σπουδάσουν, ανεξαρτήτως των επιδόσεων τους στις αναχρονιστικές εθνικές εξετάσεις, το αντικείμενο που επιθυμούν

τότε κάτι πάει στραβά.

BTW αυτό:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΩΝ 300 ΣΤΟΥΣ 15.000!

θα ήταν αρκετά πιο εύστοχο αν μίλαγε για 166 και 40.000, όπου 166 η κυβέρνηση και 40.000 οι φοιτητές κι εκπαιδευτικοί που έτρωγαν της χρονιάς τους έξω από τη βουλή την ώρα ψήφισης του νέου νόμου πλαίσιο που καλούμαστε να καταπιούμε =]

Ubu Roi
05-06-2008, 13:20
ωραίο κείμενο, Αλογοσκούφης είναι;

VirusXI
05-06-2008, 13:24
ειδικά το πρώτο που κάνεις quote δε μου φαίνεται καθόλου γελοίο, αντιθέτως.
γιατί ναναι γελοίο αυτό κιε όχι το να διαβάζεις μια φορά στη ζωή σου, παπαγαλία κιόλας κιε αν δεν είσαι τυχερός αυτή τη 1 (άντε 2-3, πόσες φορές δίνεις πανελληνίες;) δεν ακολουθείς (σπουδαστικά κ λογικά επαγγελματικά μετά) αυτό που θες. μ;

περιμένω όμως μια απάντηση τεκμηριωμένη. ποιος εννοείς "λέει", το κειμενάκι που βρήκα ή ο νόμος;
πολλά λέμε γενικότερα το θέμα είναι τελικά αυτή η μικρή λεπτομέρεια.

VirusXI
05-06-2008, 13:27
ωραίο κείμενο, Αλογοσκούφης είναι;

κιεγώ δαπίτης, μη σου πω κιε πασόκος. :moutza:
το περίμενα το καθυστερημένο πολιτικοreplay, απάντα αν κσέρεις.

Boris-san
05-06-2008, 13:28
giati isws afto pou esu apokaleis papagalia,upovivazwntas thn ikanothta mas na perasoume sto panepisthmio,apodeiknuei an eisai ikanos h oxi na pas sto panepisthmio

Phantom Duck
05-06-2008, 13:31
γιατί ναναι γελοίο αυτό κιε όχι το να διαβάζεις μια φορά στη ζωή σου, παπαγαλία κιόλας κιε αν δεν είσαι τυχερός αυτή τη 1 (άντε 2-3, πόσες φορές δίνεις πανελληνίες;) δεν ακολουθείς (σπουδαστικά κ λογικά επαγγελματικά μετά) αυτό που θες. μ;

Χρειάζεται δηλαδή να εξηγήσω γιατί δε "θα συρρικνωθεί το κοινωνικό χάσμα, καθώς αρκετοί πολίτες θα βρίσκονται σε θέση να σπουδάσουν, ανεξαρτήτως των επιδόσεων τους στις αναχρονιστικές εθνικές εξετάσεις, το αντικείμενο που επιθυμούν"; Δηλαδή όλοι έχουν την ίδια οικονομική άνεση να σπουδάσουν σε ιδιωτ- σόρρι, "μη-κρατικά" πανεπιστήμια; Δηλαδή δεν πληρώνουμε ούτως ή άλλως πανεπιστημιακού επιπέδου μέσω της φορολόγησης; Τότε γιατί να δώσουμε κι άλλα στους ιδιώτες και να μην αυξηθούν οι θέσεις στα ήδη υπάρχοντα πανεπιστήμια, με την προοπτική της ελεύθερης πρόσβασης; Δηλαδή έλεος, λέει ο άλλος ότι είναι καλό που δε θα χάνεται συνάλλαγμα, λες και ο τύπος που θα ιδρύσει τη σχολή θα του τα αγοράζει καραμέλες ξέρω γω.

BTW ούτε καν Αλογοσκούφης το κείμενο, το λιγότερο Κόκκαλης.

VirusXI
05-06-2008, 13:36
@ Boris-san: ε όχι ρε φίλε, αν θέλω να περάσω γραφιστική χέστηκα για τα όσα άσχετα μαθήματα πρέπει να διαβάσω, ας διδακτώ ιστορία τέχνης κ ας εξεταστώ.
που το παράλογο;

τέσπα, μια ερώτηση έκανα για να δω αν θα αλλάξει η άποψη μου πάνω στο θέμα.
(και να δω σε πολύ γενικό πλαίσιο αν μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου αν θέλω)

VirusXI
05-06-2008, 13:38
φάντομ, μπορεί κιε να συμφωνώ σε πολλά ή σε όλα με αυτά που λες. συνεχίζει η λεπτομέρεια όμως να καθορίζει τα πάντα όλων αυτών των απόψεων.

Ubu Roi
05-06-2008, 13:39
δεν υφίσταται "νόμος". αν μιλάς για το νόμο-πλαίσιο αυτός αφορά τα δημόσια ιδρύματα και όχι τα ιδιωτικά.

όσον αφορά τα ιδιωτικά, η κυβέρνηση ήθελε να καταργήση το άρθρο 16 του συντάγματος που απαγορεύει ρητά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. πήρε καυλί όμως και τώρα πάει να παρακάμψει το σύνταγμα και μιλάει για "διασταλτικές ερμηνείες του άρθρου 16".

το ότι μου λένε ότι θα 'ναι μη κερδοσκοπικά το ακούω βερεσέ, ευφημισμοί βρίσκονται πολλοί και εύκολα. οι επιχειρηματίες έχουν ένα κίνητρο, το κέρδος, και η τελευταία κυβέρνηση που θα με πείσει για το αντίθετο είναι η παρούσα.

αλλά και αυτό στα παπάρια μου, δεν είναι μόνο τα δίδακτρα το ζήτημα, αλλά και το επίπεδο σπουδών που θα παρέχεται και θα παρέχει ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου. το ότι κάθε ΙΕΚ ΚΕΣ ΚΕΚ και δε συμμαζεύεται θα εξισωθεί με πτυχία ΑΕΙ είναι κακό πράμα και εγώ δεν το θέλω, όχι από μια συντεχνιακή σκοπία του μας παίρνουν οι ΚΕΣατζίδες τις δουλείες αλλά επειδή η εκπαίδευση θα ισοπεδωθεί στο επίπεδο του να μαθαίνουμε τρεις πρακτικές εφαρμογούλες που χρειάζονται οι επιχειρήσεις και θα παίρνουμε πτυχίο. φυσικά αυτό δεν αφορά μόνο τα ΚΕΣ και τα ΙΕΚ αλλά θα λειτουργήσει ως μοχλός επιχειριματικοποίησης και των δημόσιων, και εδώ έρχεται ο νόμος-πλαίσιο που ανοίγει παράθυρα για τις επιειρήσεις να βάλουν χέρι στις δημόσιες σχολές.

έτσι λοιπόν πλέον η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν θα παράγει επιστήμονες αλλά ημιμαθείς υπαλλήλους, χωρίς συνολική γνώση του αντικειμένου τους και χωρίς επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα. εκμεταλλεύσιμους, αναλώσιμους, ευαντικατάστατους.

και εδώ έρχεται αυτό που είπα πιο πάνω περί κατάργησης της πολυδιάσπασης της παιδείας.

βέβαια όλα αυτά έχουν αναλυθεί διακόσες χιλιάδες φορές αλλά τι σημασία έχει, μπορούμε πάντα να ποστάρουμε ένα κείμενο ενός φασίστα ώστε να τα συζητήσουμε από την αρχή.

Phantom Duck
05-06-2008, 13:43
ε όχι ρε φίλε, αν θέλω να περάσω γραφιστική χέστηκα για τα όσα άσχετα μαθήματα πρέπει να διαβάσω, ας διδακτώ ιστορία τέχνης κ ας εξεταστώ.
που το παράλογο;

Κανένα παράλογο, συμφωνώ απολύτως. Γιατί να μην αλλάξει το σύστημα εισαγωγής και να μπορούν να κάνουν το ίδιο όλοι όσοι θέλουν να σπουδάσουν γραφιστική χωρίς να νοιάζονται για τα άσχετα μαθήματα, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν ιδιωτική σχολή (που, ξαναλέω, έχουν ήδη πληρώσει για την εκπαίδευσή τους); ΙΜΟ η όλη φάση είναι έτσι εξαρχής για να οδηγηθεί ο κόσμος στα ιδιωτικά.

Ποια λεπτομέρεια, διευκρίνισε.

VirusXI
05-06-2008, 13:50
για την ποιότητα κτλ τα χουμε κσαναπεί παλιότερα. όσο κ για το οποιοδήποτε κωλόχαρτο-πτυχίο και την (μηδενική για εμένα) αξία του.
επίσης η κάθε συνομωσιολογία του κάθε κομματοτέτοιου-πρόβατου (είτε των μεν είτε τον δε) επίσης δεν με ενδιαφέρει εμένα, αυτό που με ενδιαφέρει να κσέρω το είπα στο προηγούμενο ποστ.

φάντομ: συμφωνώ να αλλάξει. τα πάντα πρέπει να αλλάξουν. όπως κιε να αποκομματοποιηθεί η παιδεία επιτέλους, αλλά δε θα γίνει ποτέ αυτό. η λεπτομέρεια είναι η ερώτηση που κάνω κ κσανακάνω, μη-κερδοσκοπικά ή όχι.

ευχαριστώ, γεια σας απεδώ.

Ubu Roi
05-06-2008, 13:56
λολζ, δεν είναι συνομωσιολογία, είναι ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Phantom Duck
05-06-2008, 14:03
η λεπτομέρεια είναι η ερώτηση που κάνω κ κσανακάνω, μη-κερδοσκοπικά ή όχι.

Ε λολ, ωραία, μη-κερδοσκοπικά. Πες μου ένα παράδειγμα.

Deggial
05-06-2008, 14:34
ποιος εννοείς "λέει", το κειμενάκι που βρήκα ή ο νόμος;

Το Σύνταγμα και ο νόμος επιτρέπουν την λειτουργία Πανεπιστημίων μόνο ως Νομικά Πρόσωπα Δημόσιου Δικαίου. Τα περί μη κερδοσκοπικών ιδιωτικών είναι συζήτηση που ξεκίνησε από την αναθεώρηση του άρθρου 16, το ισχύον εθνικό δίκαιο δεν επιτρέπει την λειτουργία τους.

ikonoklast
05-06-2008, 16:15
Δεν ισχύει αυτό, ο Στυλιανίδες έχει ήδη ανακοινώσει ότι ενδέχεται να καλύπτεται απο το νομικό και συνταγματικό πλαίσιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

VirusXI, δεν υπάρχει κάτι μη κερδοσκοπικό.

Deggial
05-06-2008, 16:26
Δεν ισχύει αυτό, ο Στυλιανίδες έχει ήδη ανακοινώσει ότι ενδέχεται να καλύπτεται απο το νομικό και συνταγματικό πλαίσιο για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

VirusXI, δεν υπάρχει κάτι μη κερδοσκοπικό.

Ως ΝΠΔΔ, όχι ιδιωτικά.

Όσο για το τι σημαίνει μη κερδοσκοπικό, τα έχουμε ξαναπεί, κι υπάρχουν μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια σε πολλές χώρες (ΗΠΑ, Αυστραλία, κλπ).

ikonoklast
05-06-2008, 16:39
Εσύ δηλαδή φαντάζεσαι ότι ένας δήμος ή μια κοινότητα, ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, 8α εμφανιστεί έχοντας το κεφάλαιο που απαιτείται και 8α ιδρύσει ένα πανεπιστήμιο για να προσφέρει κοινωνικό έργο σε όλους της δημότες και ζήσαν αυτοί καλά. Αυτό που 8α συμβεί και το ξέρουν όλοι είναι συμπράξεις "ιδιωτικού" - "δημοσίου" κεφαλαίου που 8α νομιμοποιούνται σαν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου για να ιδρύσουν πανεπιστήμια με δίδακτρα, managers, επιχειρηματική λειτουργία. Ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγονται αυτά. Φυσικά, η συζήτηση για το αν και κατά πόσο 8α ιδρυ8ούν ιδιωτικά πανεπιστήμια και αν αυτό μας βρίσκει σύμφωνους δεν είναι η ουσία. Αυτό γιατί όπως έχουμε πει εκατομμύρια φορές η εκπαιδευτική μεταρρύ8μιση έχει ενιαία πολιτική στόχευση και ανεξάρτητα απο το αν ιδρύει "ιδιωτικά" πανεπιστήμια, νομιμοποιεί και επεκτύνει την περαιτέρω επιχειρηματικοποίηση των υπάρχοντων "δημόσιων" πανεπιστημίων.

Ανάφερε μου 4 παραδείγματα μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Μη κερδοσκοπικός στα ελληνικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει κέρδος σαν σκοπός.

Deggial
05-06-2008, 17:21
Θα κάνουμε την ίδια συζήτηση με 40 σελίδες πριν;

Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό που εννοεί είναι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου κεφαλαίου. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν γινόταν αναθεώρηση και επέτρεπαν μόνο μη κερδοσκοπικά, πάλι θα έπρεπε, ρεαλιστικά, το κράτος να καλύψει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης τους. Σε κάθε περίπτωση, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έχουν τεράστια διαφορά στον τρόπο που τα αντιμετωπίζει ο νόμος, γι' αυτό ξεκαθάρισα πως ο Στυλιανίδης αναφέρθηκε σε ΝΠΔΔ.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός σημαίνει πως τα κέρδη δεν διανέμονται στα μέλη του οργανισμού (ανάλογα με το είδος του οργανισμού ίσως να μην υπάρχουν καν μέλη, όπως στην περίπτωση του ιδρύματος). Εάν υπάρχουν κέρδη, αυτά υποχρεωτικώς επανεπενδύονται στον οργανισμό. Το μόνο προσωπικό κέρδος είναι από την μισθοδοσία, οπότε δεν πρόκειται να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος άμεσα από την ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Έμμεσα θα μπορούσαν να υπάρχουν τρόποι, όπως μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο και παράλληλα κερδοσκοπικός εκδοτικός οίκος που εκδίδει τα συγγράματα της ακαδημαϊκής κοινότητας του, ή η ίδρυση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων για την εκμετάλλευση του ερευνητικού έργου.

Ο ορισμός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις ΗΠΑ είναι ο ίδιος. Από τα περίπου 370 ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια, τα 340 είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του Harvard και του Yale.

ikonoklast
05-06-2008, 17:39
Θα κάνουμε την ίδια συζήτηση με 40 σελίδες πριν;

Γνωρίζω πολύ καλά πως αυτό που εννοεί είναι συμπράξεις ιδιωτικού και δημοσίου κεφαλαίου. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη κι αν γινόταν αναθεώρηση και επέτρεπαν μόνο μη κερδοσκοπικά, πάλι θα έπρεπε, ρεαλιστικά, το κράτος να καλύψει μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης τους. Σε κάθε περίπτωση, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ έχουν τεράστια διαφορά στον τρόπο που τα αντιμετωπίζει ο νόμος, γι' αυτό ξεκαθάρισα πως ο Στυλιανίδης αναφέρθηκε σε ΝΠΔΔ.
Κανείς δεν νοιάζεται πως τα αντιμετωπίζει ο νόμος και τι νομικίστικη διαφοροποίηση μπορεί να επικαλεστεί ο στυλιανίδης.
Πρόκειται για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Μη κερδοσκοπικός οργανισμός σημαίνει πως τα κέρδη δεν διανέμονται στα μέλη του οργανισμού (ανάλογα με το είδος του οργανισμού ίσως να μην υπάρχουν καν μέλη, όπως στην περίπτωση του ιδρύματος). Εάν υπάρχουν κέρδη, αυτά υποχρεωτικώς επανεπενδύονται στον οργανισμό. Το μόνο προσωπικό κέρδος είναι από την μισθοδοσία, οπότε δεν πρόκειται να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος άμεσα από την ίδρυση ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Έμμεσα θα μπορούσαν να υπάρχουν τρόποι, όπως μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο και παράλληλα κερδοσκοπικός εκδοτικός οίκος που εκδίδει τα συγγράματα της ακαδημαϊκής κοινότητας του, ή η ίδρυση κερδοσκοπικών επιχειρήσεων για την εκμετάλλευση του ερευνητικού έργου.
Ναι. Με βάση αυτόν τον ορισμό δεν υπάρχει κάτι που να είναι κερδοσκοπικό, όλες οι επιχειρήσεις που επανεπενδύουν τα κέρδη στην λειτουργία τους, είναι μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.

Ο ορισμός του μη κερδοσκοπικού οργανισμού στις ΗΠΑ είναι ο ίδιος. Από τα περίπου 370 ιδιωτικά κολλέγια και πανεπιστήμια, τα 340 είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου του Harvard και του Yale.
LOL

Boris-san
05-06-2008, 17:48
dld aftos pou exei to harvard kai to yale as poume zei me 1500 dolari to mhna se duari kai psomolusaie?doulevomaste?

Deggial
05-06-2008, 17:58
Ναι. Με βάση αυτόν τον ορισμό δεν υπάρχει κάτι που να είναι κερδοσκοπικό, όλες οι επιχειρήσεις που επανεπενδύουν τα κέρδη στην λειτουργία τους, είναι μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.

Συγγνώμη, αλλά λες βλακείες, ο ορισμός που έγραψα παραπάνω είναι πάρα πολύ σαφής. Οι κερδοσκοπικές επιχειρήσεις δεν επανεπενδύουν τα κέρδη τους, στην ολότητα τους, στην επιχείρηση, αλλά διανέμουν τα κέρδη στα μέλη τους (π.χ. στους μετόχους). Μία μη κερδοσκοπική αστική εταιρία, από την άλλη, δε δίνει δεκάρα από τα κέρδη. Εάν έχει κέρδος, αυτό πρέπει να πάει πίσω στην εταιρία (π.χ. για την αναβάθμιση των υπηρεσιών της).

Boris-san
05-06-2008, 18:01
akrivws.to harvard kai to yale mono sto harvard kai to yale epanependuoun?den kratane fraga gia thn parth tous?

Deggial
05-06-2008, 18:05
dld aftos pou exei to harvard kai to yale as poume zei me 1500 dolari to mhna se duari kai psomolusaie?doulevomaste?

Μπορεί να έχει έναν πολύ ικανοποιητικό μισθό, αλλά, για να το πω και πιο απλά, δεν βγάζει ποσοστά από τα κέρδη. Όπως μισθούς έχουν και, ω έκπληξη, οι καθηγητές των δημόσιων πανεπιστημίων!!!

Εάν είχε μόνο σκοπό το κέρδος, μάλλον διάλεξε λάθος καρριέρα, εφόσον επιτρέπεται και η ίδρυση κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ.

ikonoklast
05-06-2008, 18:09
Deggial, το ποσοστό ενός μη κερδοσκοπικού που πηγαίνει στην μισ8οδοσία και στην "επαναπένδυση στον οργανισμό" είναι σαφώς ορισμένο απο κάποιο δι8νές δίκαιο που ορίζει τι σημαίνει μη κερδοσκοπικός; Απο το αμερικάνικο δίκαιο; Απο το ελληνικό δίκαιο;

Deggial
05-06-2008, 18:27
Οι μισθοί δεν ορίζονται κατά ποσοστό του κέρδους. Όριο στον μισθό, από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει, ωστόσο ο νόμος περιορίζει τα είδη οικονομικών συναλλαγών που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

ikonoklast
05-06-2008, 18:28
Καταλαβαίνεις κι εσύ ότι όλα αυτά είναι μπούρδες.

Deggial
05-06-2008, 18:39
Ωχουυυύ... στις ΗΠΑ μπορείς ελεύθερα να ιδρύσεις κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο στις περισσότερες πολιτείες και έτσι αφ' ενός να μην έχεις περιορισμούς στην επιχειρηματική σου δραστηριότητα, όπως συμβαίνει με τις not-for-profit corporations, αφ' ετέρου είναι πολύ πιο εύκολο να συγκεντρώσεις κεφάλαιο. Επίσης δεν θα είχες board of directors να κανονίζει τον μισθό σου, εφόσον είσαι μέλος της επιχείρησης και παίρνεις ποσοστό των κερδών.

Πέρα από θέματα ιδεολογίας, ήθους και prestige δεν υπάρχει ιδιαίτερο πλεονέκτημα στην ίδρυση μη κερδοσκοπικής εταιρίας. Σίγουρα πάντως όχι το κέρδος, που θα είναι προφανώς λιγότερο.

Πες μου έναν καλό λόγο που, με σκοπό το κέρδος, θα ίδρυε κανείς μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο αντί για κερδοσκοπικό.

ikonoklast
05-06-2008, 18:50
Συγκεκριμένα για την ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση. Η έκφραση "μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια" είναι συνώνυμη του ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. 8α είναι τα κέντρα ελευ8έρων σπουδών που όλοι γνωρίζουμε, τα ιεκ, τα παραρτήματα ξένων ιδιωτικών πανεπιστημίων που επιχειρούν την εξίσωση τους με τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια. Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς, εκτός αν περιμένετε ότι 8α φτιάξουμε το νέο ΜΙΤ.

Deggial
05-06-2008, 18:57
Συγκεκριμένα για την ελλάδα δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση.

Δε μου απαντάς. Εσύ ξεκίνησες την όλη αμφιβολία κατά πόσο τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ δεν έχουν σκοπό το κέρδος και σε ρώτησα γιατί κανείς να ιδρύσει μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο αντί για κερδοσκοπικό, εφόσον αυτό επιτρέπεται, εάν έχει σκοπό το κέρδος.

Phoebus
05-06-2008, 19:07
Βασικά δεν πρόκειται ποτέ κάποιος σοβαρός επιχειρηματίας στην Ελλάδα να ανοίξει ιδιωτικό κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο :P Τι το κουράζετε πλέον; Η διαμάχη είναι στην ουσία στην αναγνώριση των πτυχίων από την αγορά. Και έχουμε πει ότι η αγορά κοιτάει το πτυχίο σου μόνο και μόνο για να δει τι υποχρεούνται να σε πληρώσει... και άμα της κάνεις, σου πετάει και λίγα ακόμα ψίχουλα για να νομίζεις ότι είσαι κάποιος. Ξεκολλάααααατε ρεεεεε

ikonoklast
05-06-2008, 19:11
Δεγγιαλ, δεν μου εξήγησες που8ενά με σαφή τρόπο τι ακριβώς διαφοροποιεί ένα μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο. Γνωρίζεις κι εσύ ότι το κέρδος απο τα μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια είναι εξασφαλισμένο γιατί δια8έτουν εξαιρετικά υψηλές χορηγίες και ιδιωτικά κονδύλια για ερευνητικά προγράμματα. Ταυτόχρονα έχουν εξασφαλισμένους εισακτέους που πληρώνουν εξαιρετικά υψηλά δίδακτρα, λόγω της ιστορικής τους 8έσης και τους κύρους τους. Ένα πανεπιστημιο σαν το Yale ή το Harvard δεν φτιάχτηκε το 2008 για να συζητάμε για το κατα πόσο οι ιδρυτές του το 8έλουν κερδοσκοπικό ή όχι. Είναι κερδοφόρες επιχειρήσεις που υπάρχουν πολύ πριν η αγορά αποκτήσει τη μορφή που έχει σήμερα, πολύ πριν η έρευνα αποκτήσει τη μορφή που έχει σήμερα, πολύ πριν υπάρξει συζήτηση καν αν στην ελλάδα χρειαζόμαστε ιδιωτικά πανεπιστήμια, πολύ πριν παίξει η ηλί8ια έννοια "μη κερδοσκοπικό".

Άρα by default, η συζήτηση για το τι συμβαίνει στην ελλάδα δεν μπορεί να είναι η ίδια με αυτή που αφορά τις ΗΠΑ ή την ή την Αγγλία ή την Αυστραλία όπως λες. Απο εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει, τα είπε και ο Phoebus μόλις (όχι ότι είναι 8έμα σοβαρού επιχειρηματία ή όχι βέβαια).

Phoebus
05-06-2008, 22:19
Να χαρώ εγώ αλληλέγγυους φοιτητές που έχουν διάθεση να υποστηρίξουν τους ΤΕΙτζήδες ώστε να ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ η εξίσωση πτυχίων με τα ΚΕΣ, ΙΕΚ κτλ!

ikonoklast
05-06-2008, 22:28
Δε ξέρω αν ειρωνεύεσαι αλλά εμείς ως γνωστόν λέμε

ΟΥΤΕ ΤΕΙ! -----------------> ΟΥΤΕ ΑΕΙ!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ!

metamelia3
05-06-2008, 22:57
ωπα!

πέτυχα πριν μερικές μέρες σε φόρουμ του πανεπιστημίου Αιγαίου την ατάκα "τέρμα στα δωρεάν συγγράματα ωστέ να μη φορτωνόμαστε βιβλία που δεν μας χρειάζονται για τους σκοπούς του μαθήματος".

Γέλασα για λίγο.
Μετά συνειδητοποίησα ότι δεν είναι ένας και δυο οι ηλίθιοι.

:(

led_zeppelin
06-06-2008, 02:06
Γενικα η εννοια του κερδους ειναι ευρυτερη απ'οσο φαινεται. Κερδος δεν ειναι μονο να σφιξεις 10 γροσα στην τσεπη σου. Κερδος για τον επιχειρηματια ιδιωτη που τσονταρει καποια λεφτα στο πανεπιστημιο ειναι και να κατευθυνεται η ερευνα προς γιγαντωση των επιχειρησεων του. Κερδος ειναι και να παραγει εργαζομενους για τις επιχειρησεις του που μαθαινουν αυτα που χρειαζεται να μαθουν για να ειναι καλοι υπαλληλοι. Κερδος ειναι ακομα-εδω οι απολιτικοι θα κανουν πολλα λολς και θα με πουνε γραφικο-και το να νεκρωνεις τον φοιτητικο συνδικαλισμο μεσα στο ιδιωτικο πανεπιστημιο σου, οπως και προφανως θα γινει, και οι φοιτητες να βγαινουν προβατακια ή κνιτες.

Phoebus
06-06-2008, 02:27
Δε ξέρω αν ειρωνεύεσαι αλλά εμείς ως γνωστόν λέμε

ΟΥΤΕ ΤΕΙ! -----------------> ΟΥΤΕ ΑΕΙ!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ... ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ!

Ναι ΟΚ ΟΚ. Το πρόβλημα όμως καταλαβαίνεις ότι δεν είναι η εκπαίδευση αλλά οι αποδοχές μετέπειτα ειδικά εκεί που το κράτος απαιτεί τυπικά προσόντα (πολ/μηχ, μηχ/μηχ, ηλ/μηχ και γενικώς */μηχ); Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί μηχανικοί που τα κεκτημένα τους θα γούσταραν να τα καρπωθούν και άλλοι... Πόσο μάλλον να βάλουν ξένοι χέρι στα ταμεία τους :P

Είναι η ελληνική κοινωνία έτοιμη για κάτι τόσο προοδευτικό, πείτε μου αλήθειαααα.

Εγώ πιστεύω πως όχι.

Ubu Roi
06-06-2008, 02:48
έντιτ και τέτοια.

asimoulis
06-06-2008, 03:03
Δε νομίζω ότι υπάρχουν και πολλοί μηχανικοί που τα κεκτημένα τους θα γούσταραν να τα καρπωθούν και άλλοι... Πόσο μάλλον να βάλουν ξένοι χέρι στα ταμεία τους :P

εδώ δεν μπορέσαμε να τους βάλουμε χέρι εμείς θα τους βάλουν τα ΚΕΣ?

οι πληροφορικάριοι π.χ. είναι κλάδος που θα πληγεί από την εξίσωση των πτυχίων αλλά δεν το βλέπω συντεχνιακά...
αντίθετα βλέπω ότι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεπαστρέψουν το γαμημένο δημόσιο και καλά δωρεάν πανεπιστήμιο...

πρέπει να αποκομματοποιηθεί η παιδεία επιτέλους
στη γιορτή του πολυτεχνείου σε κρατούσαν οι γονείς σου σπίτι?

και κάτι για να χαλαρώσουμε...
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=875471

locust
06-06-2008, 08:36
Συνάδελφε ασιμούλι, στον κλάδο μας το χαρτί που θα πάρεις μετράει μόνο για το δημόσιο, στον πραγματικό κοσμο μετράνε οι γνώσεις σου και η εμπειρία

asimoulis
06-06-2008, 14:11
αυτό να το πεις σε καποιον που σπουδάζει με κάποιες δεκάδες χιλιάδες δολλάρια πληροφορική στην καλιφόρνια...

locust
06-06-2008, 14:16
δεν σε πιάνω

asimoulis
06-06-2008, 16:29
σόρρυ που δεν σε απαντάω θέλω να γράψω ένα μεγάλο ποστ αλλά επειδή γραφω πολυμέσα σε μια ώρα δεν μπορώ ίσως το βράδυ...

ubu
09-12-2009, 14:39
"Έρευνα" του Τσίμα για την παιδεία.

μέρος 1ο (http://www.youtube.com/watch?v=RtcAPxh-NQs)
μέρος 2ο (http://www.youtube.com/watch?v=gLYLQ7pAtxA)
μέρος 3ο (http://www.youtube.com/watch?v=0NeSPYsXpRY)
μέρος 4ο (http://www.youtube.com/watch?v=x-ND627Hwo0)
μέρος 5ο (http://www.youtube.com/watch?v=ifOVQBQ0j3E)

στο πρώτο μισό συγκρίνει το φιλανδικό με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, στο δεύτερο κάνει μια αναδρομή στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις του '78, '91, '98, '06 με συνεντεύξεις από τους αντίστοιχους υπουργούς παιδείας.

ντισκάς.

ubu
14-12-2009, 21:38
και όσον αφορά το άσυλο. (http://www.tvxs.gr/v28258)

carheart
15-12-2009, 11:45
και όσον αφορά το άσυλο. (http://www.tvxs.gr/v28258)

ντρέπομαι.

enitharmon
08-03-2010, 05:05
αλλαγές:

Εισαγωγικές με νέο σύστημα από το 2015 (http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=138746)

Το εκπαιδευτικό σύστημα «πνίγει» τους εφήβους (http://www.alfavita.gr/typos/t7_3_10_815.php)

κι ένα άρθρο που διάβασα σήμερα και το βρίσκω πολύ καλό
Σύγχρονος αναλφαβητισμός, Η εκπαίδευση της αμάθειας (http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=138448)

Dythor
08-03-2010, 15:40
Προβλέπω μεγάλο μπουρδέλο.

BibleBlackBird
09-03-2010, 14:14
Μετά τις περικοπές κατά 200.000 ευρώ στο κονδύλι του ΥΠΕΠΘ, πώς θα προχωρήσετε τις μεταρρυθμίσεις;

- Για τη δεδομένη οικονομική συγκυρία ο προϋπολογισμός του υπουργείου είναι, σε σχέση με πέρσι, αυξημένος, παρά τις περικοπές. Το νέο σχολείο συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εφαρμογής και πόρους χρηματοδότησης, ενώ προϋποθέτει αξιοποίηση του εκπαιδευτικού μας δυναμικού με δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων και άρα την απελευθέρωση σημαντικού δυναμικού που σήμερα είναι εκτός τάξης.

και καλα.

ari-m
12-03-2010, 12:09
Μετά τις περικοπές κατά 200.000 ευρώ στο κονδύλι του ΥΠΕΠΘ, πώς θα προχωρήσετε τις μεταρρυθμίσεις;

- Για τη δεδομένη οικονομική συγκυρία ο προϋπολογισμός του υπουργείου είναι, σε σχέση με πέρσι, αυξημένος, παρά τις περικοπές. Το νέο σχολείο συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εφαρμογής και πόρους χρηματοδότησης, ενώ προϋποθέτει αξιοποίηση του εκπαιδευτικού μας δυναμικού με δραστικό περιορισμό των αποσπάσεων και άρα την απελευθέρωση σημαντικού δυναμικού που σήμερα είναι εκτός τάξης.

και καλα.

opws grafoun ki ekpaideytikoi se dika tous forum i auksisi tou proypologismou mporei na isxyei men, alla exei paraliptes tous ergolavous kai tis epixeirisis pou 8a promi8eusoun me ta nea laptops kai y/h kai tous diadrastikous pinakes ta nea sxoleia, de ....
oso gi auto me ton ari8mo twn ekpaideytikwn einai apo ta liga pou to ypourgeio exei dikio, pistepste me.

Παρακμιακό Εργαλείο
12-03-2010, 15:37
Ωραίοι οι διαδραστικοί πίνακες, στην πράξη γαμούν [έχουμε εκεί που δουλεύω] αλλά δν ξέρω για πόσο θ'αντέξουν στα σχολεία. Μιας που τα παιδιά έχουν την κακιά συνήθεια να καταστρέφουν διάφορα πραγματάκια μέσα στις αίθουσες. Και αυτοί οι πίνακες είναι ακριβοί όπως και ο εξοπλισμός που χρειάζεται [προτζέκτορας, λάπτοπ, καλώδια..]. Αφού θα τα βάλουν λοιπόν όλα αυτά στις σχολικές αίθουσες, ας μην ξεχάσουν και να τα προστατεύσουν κάπως :-P

Ford Prefect
12-03-2010, 17:40
Χε, δεν το ξέρουνε νομίζεις :) Έχει και round two στις μίζες μετά, σεκιούριτι, κάγκελα, συναγερμοί, αντικατάσταση κλεμμένων (στο πανεπιστήμιο μόνο έχουν σουφρώσει 3 προτζέκτορες τετραψηφίου αξίας σε 2 χρόνια) κλπ, κλπ. Όταν έρχονται φρέσκα λεφτά από προϋπολογισμό, είναι δεδομένο ότι θα πέσουν οι καρχαρίες πρώτα και μετά να δούμε τι περίσσεψε. Μετά όταν "παλιώσει" κάτι, ε, ας καβαντζώσει και ο γνωστός του γνωστού κανά λαπτοπάκι, κανά προτζέκτορα... Κινείται η αγορά, γιου νόου.

BURNIN AMBITION
22-03-2010, 23:12
kala ena mpourdelo ta exsoun kanei. sas to lew epeidh to zw/ de pane na valoun pinakes me markadwro mh xesw pou exoume pizei sthn kimwlia, kai na dwsoun kana frago stous wromisthious pou pane me 3 kai 60 stou diaolou ton poutso, oi diadrastikoi pinakes tous maranan. a re diamantopoulou ampali

skata sta moutra tous. perimenw to neo nomisxedio gia na gelasw(mallon gia na klapsw alla leme).to opoio tha vgei telh maiou gia na mh paraiththoun oloi. oti stoixhma thet

Mayhem
14-04-2010, 10:06
πάρτε να 'χετε

Μεταρρύθμιση που θα δώσει εξετάσεις
Πιστοποιητικό κατάρτισης, αξιολόγηση, σχεδιασμός δράσης των σχολείων, δόκιμος εκπαιδευτικός, κατάργηση της βάσης του 10

Του Αποστολου Λακασα

Νέα σελίδα στην ελληνική εκπαίδευση επιχειρεί να γυρίσει η ηγεσία του υπ. Παιδείας. Με αλλαγές και στις τρεις βαθμίδες εισάγονται νέοι θεσμοί, όπως το πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης ή οργανώνεται σε νέα βάση η εφαρμογή άλλων θεσμών όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, ο ετήσιος σχεδιασμός δράσης από τα σχολεία και ο δόκιμος εκπαιδευτικός. Πρόκειται, δηλαδή, για μέτρα η υλοποίηση των οποίων θα κριθεί στην πράξη, καθώς πολλά από αυτά είναι θεσμοθετημένα από τον βασικό νόμο για την υποχρεωτική εκπαίδευση του 1983, αλλά δεν εφαρμόζονται λόγω των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών. Επίσης, το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που έλαβε χθες την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, αλλάζει το σύστημα προσλήψεων των εκπαιδευτικών, ενώ καταργεί τη βάση του 10 για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. «Η πρότασή μας δημιουργεί ένα νέο προφίλ εκπαιδευτικού με πιστοποιητικό παιδαγωγικής κατάρτισης, με ενιαίο τρόπο εισόδου στην εκπαίδευση μόνο με ΑΣΕΠ και μεταβατική περίοδο για τον δόκιμο εκπαιδευτικό, ο οποίος και θα αξιολογείται. Σημαντική, επίσης, επιλογή είναι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο».

Ως προς την κατάργηση της βάσης του 10, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι «είναι προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία είχε τεκμηριωθεί, επί 4 συνεχή χρόνια, σε συνέδρια και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και από τον πρόεδρό του. Είναι μια επιλογή που έχει παιδαγωγικούς και κοινωνικούς λόγους».

Από την πλευρά της, η υπεύθυνη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ δήλωσε: «Ανθρακες ο θησαυρός της μεταρρύθμισης. Αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μεταξύ τους συνοχή και διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι πολυεξαγγελλόμενες αλλαγές στον χώρο της εκπαίδευσης, που αφήνουν στην αβεβαιότητα όλους όσοι έχουν, χρόνια τώρα, υπηρετήσει την εκπαίδευση, είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι». Ειδικότερα, 20 βασικές αλλαγές δίνουν τον τόνο της μεταρρύθμισης.

Για τους εκπαιδευτικούς

- Καθιερώνεται Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης ως αναγκαία προϋπόθεση για τον διορισμό στην εκπαίδευση.

- Από το 2012-2013 όλοι οι διορισμοί θα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ.

- Αναμορφώνεται πλήρως το περιεχόμενο και η διαδικασία των εξετάσεων ΑΣΕΠ, οι οποίες θα διεξάγονται ανά διετία.

- Οι πίνακες προϋπηρεσίας, βάσει των οποίων διορίζονται, θα κλείσουν με τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους στις 30 Ιουνίου.

- Θα πρέπει να παραμένουν για τρία χρόνια στον τόπο του πρώτου τους διορισμού.

- Ο νεοδιόριστος μόνιμος εκπαιδευτικός παραμένει επί δύο έτη ως «δόκιμος εκπαιδευτικός».

- Καθιερώνεται ο θεσμός του μέντορα του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού.

- Τριμελής επιτροπή θα εισηγείται την παραμονή στην εκπαίδευση ή τη μετάταξη στη διοίκηση του δόκιμου εκπαιδευτικού.

- Ο προσδιορισμός των κενών θέσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά και σε επίπεδο σχολικής μονάδας και όχι περιφέρειας, όπως γίνεται τώρα.

- Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνονται από τους πίνακες επιτυχόντων του ΑΣΕΠ.

- Μειώνεται ο αριθμός των ωρομίσθιων με στόχο την κατάργηση της ωρομισθίας.

- Καμία μετάθεση ή απόσπαση δεν θα γίνεται, αν αφήνει κενό που δεν αναπληρώνεται.

- Ο ορισμός των μελών των συμβουλίων επιλογής στελεχών γίνεται υπερκομματικός μέσω της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.

- Καθιερώνεται πιστοποιητικό διοικητικής επάρκειας, ύστερα από επιμόρφωση και εξετάσεις για την επιλογή στελεχών διοίκησης.

- Θεσπίζεται διαδικασία διοικητικής και παιδαγωγικής - διδακτικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Ετήσια έκθεση αξιολόγησης θα δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει ετήσια λογοδοσία στη σχολική κοινότητα και τους γονείς.

Για τα ΑΕΙ και τα κολέγια

- Οργανώνεται ηλεκτρονικό σύστημα διανομής συγγραμμάτων.

- Καθιερώνονται μικρότερα και ευέλικτα εκλεκτορικά σώματα για εκλογή μελών ΔΕΠ.

- Νομοθετείται συνεδρίαση τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού.

- Αλλάζει το σύστημα μετεγγραφών.

- Δημιουργείται νέο θεσμικό πλαίσιο για τα κολέγια.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_14/04/2010_397426

attila
15-04-2010, 06:09
ολο αξιολογηση ακουμε και αξιολογηση δε βλεπουμε.
κοτ κοτ κοτ

SpiritCrusher
27-09-2010, 21:34
Ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση

http://news247.gr/ellada/paideia/article550121.ece

Για πείτε.

Shadowking
27-09-2010, 21:49
ε, τι να πούμε, θα τα κλείσουμε για κάνα χρόνο.

tsimpouklano
28-09-2010, 00:29
αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς η ίδια η σχολή θα σου διαλέγει τμήμα, την στιγμή που μετά τις πανελλήνιες σε έχουν χώσει κάπου γενικά.

π.χ. μπαίνεις ΣΘΕ (έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ότι θέλεις μαθηματικό). κάνεις ό,τι κάνεις για τον έναν χρόνο που λένε και μετά προφανώς θα υπάρχει κάποια αξιολόγηση από την οποία θα διαλέξουν τον χ αριθμό που θέλουν για να στελεχώσουν το συγκεκριμένο τμήμα. εάν δεν είσαι μέσα στους χ, μπαινεις στην επόμενη επιλογή στο τμήμα της ΣΘΕ; και αν δεν θες καμιά άλλη σχολή πέρα του μαθηματικού και οι αμέσως μετά επιλογές σου είναι άσχετες με την ...γενική σχολή που σε μπάσανε;

εντάξει το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί και σίγουρα θα βρουν τρόπους για να συνδέσουν τα πράγματα μεταξύ τους (λέμε τώρα), αλλά το θέμα είναι κατά πόσο θα οφελείται ο σπουδαστής και θα ανταμείβεται η προσπάθεια που έκανε. με άλλα λόγια κατά πόσο θα υπάρξει αξιοκρατία με το νέο (?) βελτιωμένο (?) σύστημα που προωθείται.

Darkar
28-09-2010, 00:35
http://i52.tinypic.com/kapm3p.jpg

δυστυχως ο παπανδρεου δε λεει να το νιωσει

Harbinger of Death
28-09-2010, 09:58
αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πώς η ίδια η σχολή θα σου διαλέγει τμήμα, την στιγμή που μετά τις πανελλήνιες σε έχουν χώσει κάπου γενικά.

π.χ. μπαίνεις ΣΘΕ (έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού ότι θέλεις μαθηματικό). κάνεις ό,τι κάνεις για τον έναν χρόνο που λένε και μετά προφανώς θα υπάρχει κάποια αξιολόγηση από την οποία θα διαλέξουν τον χ αριθμό που θέλουν για να στελεχώσουν το συγκεκριμένο τμήμα. εάν δεν είσαι μέσα στους χ, μπαινεις στην επόμενη επιλογή στο τμήμα της ΣΘΕ; και αν δεν θες καμιά άλλη σχολή πέρα του μαθηματικού και οι αμέσως μετά επιλογές σου είναι άσχετες με την ...γενική σχολή που σε μπάσανε;

εντάξει το νομοσχέδιο δεν έχει κατατεθεί και σίγουρα θα βρουν τρόπους για να συνδέσουν τα πράγματα μεταξύ τους (λέμε τώρα), αλλά το θέμα είναι κατά πόσο θα οφελείται ο σπουδαστής και θα ανταμείβεται η προσπάθεια που έκανε. με άλλα λόγια κατά πόσο θα υπάρξει αξιοκρατία με το νέο (?) βελτιωμένο (?) σύστημα που προωθείται.

Εγώ καταλαβαίνω ότι τον ένα χρόνο δεν κάνεις άσχετα πράματα, αλλά θα επιλέγεις μαθήματα και οι εργασίες και οι βαθμοί σου σε αυτά θα σου δίνουν μονάδες για συγκεκριμένα τμήματα. Εάν οι μονάδες σου φτάνουν για το τμήμα που θες, θα μπαίνεις/θα εφαρμόζεται σύστημα ο υψηλόβαθμος διαλέγει πρώτος/θα τρως σκατά ( ; ).

asimoulis
29-09-2010, 01:00
σα να λέμε φροντιστήρια όλη τη χρονιά για να καβατζώσεις μια θέση στο τμήμα της αρεσκείας σου. κάτι μου θυμίζει.

απλά μαθηματικά -> όταν Χ χιλιάδες παιδιά θέλουν να πάνε πανεπιστήμιο (αυτοί ή οι οικογένειες τους) και υπάρχουν Υ χιλιάδες θέσεις ->

Χ-Υ χιλιάδες παιδιά δεν θα πάνε πανεπιστήμιο γαμώ το χριστό.

ναι άλλα τα Χ-Υ θέλουν να πάρουν το προιόν που λέγεται ανώτατη, τι σημαίνει αυτό κύριοι? θα το αξιολογήσουμε θα το κοστολογήσουμε και θα τους χώσουμε όλους μέσα γιατί είναι κρίμα -> το θέλετε -> πληρώστε το είτε στο κράτος είτε στο κολλέγιο

φυσική ροή των πραγμάτων.

εδώ ο κόσμος πληρώνει το κάθε ΚΕΣ δεν θα πληρώσει για κρατικό ανώτατο ίδρυμα? της πουτάνας θα γίνει.

Phantom Duck
29-09-2010, 01:39
yo yo αννούλα wassup, checkαρε πολυνομοσχέδιο φόρη τώρα

http://www.youtube.com/watch?v=9C9N0ra4yJI

Ford Prefect
06-10-2010, 16:08
Πρόταση για να γίνει προαιρετικής παρακολούθησης μάθημα η ιστορία στη Β και Γ λυκείου έκανε η επιτροπή του υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του λυκείου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής που ηγείται η κυρία Θάλεια Δραγώνα, η ιστορία του Βυζαντίου και του 1821 κόβονται, ενώ η αρχαία ελληνική ιστορία ενσωματώνεται στο μάθημα επιλογής “Ιστορία των Ιδεών”, στο οποίο διδάσκεται ευρωπαϊκή Ιστορία.

Έτσι λοιπόν, η πρόταση αναφέρει τρία υποχρεωτικά μαθήματα που θα είναι η Νεοελληνική γλώσσα, η Ξένη γλώσσα και η Γυμναστική.

Τα μαθήματα επιλογής θα χωριστούν σε έξι κατηγορίες:

1.Αρχαιογνωσία: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Αρχαία ελληνική γλώσσα και γραμματεία, Αρχαία ελληνική γραμματεία, Αρχαία Ιστορία και Ιστορία των Ιδεών

2.Μαθηματικά: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Μαθηματικά υψηλού επιπέδου, Μαθηματικού βασικού επιπέδου

3.Πειραματικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Περιβαλλοντικές επιστήμες

4.Κοινωνικές επιστήμες: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Οικονομία, Πολιτικές και Κοινωνικές επιστήμες, Ευρωπαϊκή Ιστορία , Αρχές ηθικής και Φιλοσοφίας, Θρησκευτικά

5.Ξένη Γλώσσα: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Λατινικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά

6.Πολιτισμός: Περιλαμβάνει τα μαθήματα: Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο και Κινηματογράφος

Αλλαγές προσώπων

Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Σύμφωνα με απόφαση της κ. Διαμαντοπούλου στην επιτροπή από ελληνικής πλευράς πλέον θα μετέχουν ως εμπειρογνώμονες οι Αριστείδης Αγαθοκλής πρέσβης επί τιμής,, Χρήστος Χατζηιωσήφ, Καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Αναστασία Κυρκίνη- Κούτουλα συμβουλος φιλολόγων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Ναυσικά Βραϊλα σύμβουλος πρεσβείας της Α4 Διεύθυνσης Τουρκίας, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Τζανάκη, Αριστοτέλης Μητραράς, φιλόλογος, αλλά και ο εκάστοτε διευθυντής; Δημοσίων σχέσεων του υπουργείου παιδείας.

http://www.cosmo.gr/News/Hellas/291512.html

Deggial
06-10-2010, 16:17
Εδώ έχει λεπτομέρειες για την επιλογή μαθημάτων (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231061753). Τι μαλακίες κάνουν γαμώτο;

Rwxamhs
06-10-2010, 16:19
Εδώ έχει λεπτομέρειες για την επιλογή μαθημάτων (http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231061753). Τι μαλακίες κάνουν γαμώτο;

Σε κανουν και επισημα Αμερικανακι

Druggernaut
07-10-2010, 00:50
Απο τη μια ειναι καλο να χει λογο ο μαθητης λυκειου στα μαθηματα που θα παρακολουθησει,κεντριζεται το ενδιαφερον του,βλεπει πιθανον με καλυτερο ματι το σχολειο καθως δεν θα ειναι αναγκασμενος να παρακολουθησει "αχρηστα" και μη ενδιαφεροντα μαθηματα (συμφωνα με τα κριτηρια του ιδιου παντα).Τα επιλεγομενα αυτα μαθηματα ισως να αποτελεσουν και μια αναλυτικοτερη εισαγωγη για τη σχολη που θα ακολουθησει στο μελλον...Αλλα απο την αλλη,"η ειδικευση της ειδικευσης" ακυρωνει τη σφαιρικη ενημερωση και το σχηματισμο μιας αποψης για ζητημα διαφορων τυπων και ειδων.Οποτε ναι,θα σε κανουν επισημα Αμερικανακι με αυτον τον τροπο.Παροπιδες και ευθεια στο δρομο σου για την κατακτηση μιας ειδικοτητας.Και αν δεν υπαρξει το υποβαθρο απο το λυκειο για γενικη ενημερωση σε ποικιλα επιπεδα,δυσκολα το ατομο να στραφει προς αυτη στο μελλον.

stam and the witches
07-10-2010, 00:59
Παράλληλα την Τρίτη (5/10) η υπουργός παιδείας αποφάσισε την αλλαγή της σύνθεση της μεικτής επιτροπής, που μαζί με Τούρκους ιστορικούς , μελετούν τα βιβλία της ιστορίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, των δύο χωρών, προκειμένου να απαλειφθούν τα κεφάλαια που προκαλούν έριδες μεταξύ των δύο λαών.

Χαχαχαχαχαχαχαα υπάρχει τέτοιο πράγμα;

Druggernaut
07-10-2010, 01:02
Μετα απο τρενα,λιμανια και υπηρεσιες τωρα πουλαμε και ιστορια.

asimoulis
07-10-2010, 04:13

Χαχαχαχαχαχαχαα υπάρχει τέτοιο πράγμα;

δεν θα μείνει και τίποτα.

Harbinger of Death
07-10-2010, 04:32
απλά μαθηματικά -> όταν Χ χιλιάδες παιδιά θέλουν να πάνε πανεπιστήμιο (αυτοί ή οι οικογένειες τους) και υπάρχουν Υ χιλιάδες θέσεις ->

Χμ. Προτείνεις να μπουν Χ χιλιάδες μαζί;

Θέλω να πω, ίσως η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό, αλλά υπάρχει ένα όριο κόσμου που μπορεί να εξυπηρετηθεί από μια σχολή σε μια χρονιά. Και φυσικά μπορεί μια σχολή να μεγαλώσει και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, αλλά κι αυτό δε γίνεται ακαριαία. Οι Χ-Υ, εφόσον πρακτικά δεν κατάφεραν να μπουν στη σχολή της επιλογής τους φέτος, μπορούν είτε να ξαναπροσπαθήσουν, είτε να μπουν σε μια σχετική.

Το όλο θέμα είναι πως δίνεις προτεραιότητα στους Υ, και φυσικά το προηγούμενο σύστημα ήταν πολύ φλότσα σχετικά με αυτό. Ωστόσο μια αξιολόγηση των μαθητών και ανταμοιβή όσων έχουν καλύτερη επίδοση με προτεραιότητα στη σχολή επιλογής τους μου φαίνεται πρακτικά αναγκαία.

Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχαν πρακτικές δυσκολίες, πιστεύω ότι γενικά για να μπει κανείς σε μια σχολή θα πρέπει να ικανοποιεί κάποια ελάχιστα κριτήρια γνώσεων και ικανοτήτων, και ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσεις αυτό πιστεύω είναι, τον πρώτο λόγο στα κριτήρια εισαγωγής σε ένα τμήμα να τα έχει το τμήμα (σε συνεργασία με το κράτος για να μην υπάρξουν έκτροπα - όλα αυτά θεωρητικά).

Επίσης το προπαρασκευαστικό έτος ακούγεται σα να έχει προοπτικές. Διαφωνείτε;

asimoulis
07-10-2010, 04:53

Χμ. Προτείνεις να μπουν Χ χιλιάδες μαζί;

Θέλω να πω, ίσως η πραγματικότητα δεν ανταποκρίνεται σε αυτό, αλλά υπάρχει ένα όριο κόσμου που μπορεί να εξυπηρετηθεί από μια σχολή σε μια χρονιά. Και φυσικά μπορεί μια σχολή να μεγαλώσει και να εξυπηρετήσει περισσότερο κόσμο, αλλά κι αυτό δε γίνεται ακαριαία. Οι Χ-Υ, εφόσον πρακτικά δεν κατάφεραν να μπουν στη σχολή της επιλογής τους φέτος, μπορούν είτε να ξαναπροσπαθήσουν, είτε να μπουν σε μια σχετική.

Το όλο θέμα είναι πως δίνεις προτεραιότητα στους Υ, και φυσικά το προηγούμενο σύστημα ήταν πολύ φλότσα σχετικά με αυτό. Ωστόσο μια αξιολόγηση των μαθητών και ανταμοιβή όσων έχουν καλύτερη επίδοση με προτεραιότητα στη σχολή επιλογής τους μου φαίνεται πρακτικά αναγκαία.

Αλλά ακόμα και αν δεν υπήρχαν πρακτικές δυσκολίες, πιστεύω ότι γενικά για να μπει κανείς σε μια σχολή θα πρέπει να ικανοποιεί κάποια ελάχιστα κριτήρια γνώσεων και ικανοτήτων, και ο καλύτερος τρόπος για να το διασφαλίσεις αυτό πιστεύω είναι, τον πρώτο λόγο στα κριτήρια εισαγωγής σε ένα τμήμα να τα έχει το τμήμα (σε συνεργασία με το κράτος για να μην υπάρξουν έκτροπα - όλα αυτά θεωρητικά).

Επίσης το προπαρασκευαστικό έτος ακούγεται σα να έχει προοπτικές. Διαφωνείτε;

πρακτικά δεν γίνεται να μπουν όλοι εννοείται, αλλά οι πανελλήνιες και οποιαδήποτε μορφής εξέταση έχει κατανεμητικό χαρακτήρα. ποιοι θα πάνε εδώ ποιοι θα πάνε εκεί και ποιοι του χρόνου.

πάντως το ποιντ μου δεν είναι αυτό. λέω ότι επειδή τα κρατικά πτυχία στην ελλάδα είναι ένα προιόν με τρελή ζήτηση υπάρχει τάση να ανέβει κι η "τιμή" τους.

πάντως το προπαρασκευαστικό που λες δεν αλλάζει ούτε το Χ ούτε το Υ.

Rwxamhs
08-10-2010, 10:52
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7642.html

Ως εδώ...Η Ελλάδα είναι ΕΛΛΑΔΑ
Επειδή πλέον μου έχει ανέβει το αίμα στο κεφάλι, θέλω να ξεκαθαρίσω στο Υπουργείο Παιδείας τα εξής:

Δεν είμαι θρήσκος, δεν πατάω ποτέ σε εκκλησία και το αν πιστέυω κάπου και που είναι προσωπική μου υπόθεση.
Επίσης δεν είμαι εθνικιστής, ξέρω πως η ιστορική αλήθεια είναι κάτι σχετικό και δεν ονειρεύομαι ούτε να φτάσω στην Κόκκινη Μηλιά ούτε ένα νέο Μ. Αλέξανδρο.

Όμως, είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ.

Και η πατρίδα μου, το Εθνος μου, έχει και θρησκεία και ιστορία.

Και απαιτώ τα παδιά μου να τα διδαχτούν κα τα δύο όπως τα διδάχτηκα εγώ και μετά, όταν μεγαλώσουν, να βγαλουν τα συμπεράσματά τους.

Τα Θρησκευτικά προαιρετικό μάθημα???????????

Τώρα??????????

Κάποτε το υποστήριζα κι'εγώ αυτό, τώρα όμως, είμαστε περικυκλωμένοι από φανατικούς αλλόθρησκους, υπέρμαχων θρησκειών που υποστηρίζουν το λιθοβολισμό λόγω μοιχείας, τα μάγια, και ξέρω'γω τι άλλο.

Και έχουν απαιτήσεις, να φτιαχτεί τέμενος κτλ...

Εχω όμως και εγώ απαίτηση, στο σχολείο του παιδιού ΜΟΥ να διδάσκεται η επίσημη θρησκεία του κράτους ΜΟΥ.

Αμ το άλλο???

Εξαφανίζει τη Νεώτερη Ελληνική Ιστορία και στη θέση της θα διδάσκεται η Ευρωπαική???????????????

Είμαστε σοβαροί???????????

Να τις αφήσει και τις δύο ως έχουν!!!

Είναι απαράδεκτο!

Και τελευταίο και σοβαρότερο, τα Αρχαία Ελληνικά.

Σα μαθητής ποτε δεν τα γούσταρα, για ευνόητους λόγους.

Μου έμειναν όμως πολλά πράγματα, είμαι σαρανταπεντάρης και ακόμα τα θυμάμαι.

Και δε είναι τυχαίο ότι τα Αρχαία μας διδάσκονται στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Και τα κάνει μάθημα επιλογής?????????

Αυτό λέγεται ΞΕΦΤΥΛΑ!!!

Τάχα μου για να "ελαφρύνει" το πρόγραμμα????

Να το ελαφρύνετε αλλιώς, η και καθόλου.

Κι'εμείς τότε λιώναμε στο διάβασμα και για βόλτα καθημερινές ούτε λόγος, δεν πάθαμε τίποτα!

Τα αρχαία είναι το είναι μας, η κλασσική μας παράδοση, μάθημα που σε κάνει καλύτερο άνθρωπο.

Και ο συνδυασμός αυτών των τριών "χτυπημάτων", αρχαία, ιστορία και θρησκεία, καθόλου μα καθόλου δε μ'αρέσει.

Είπαμε να είμαστε "μοντέρνοι" αλλά αυτό το λένε ισοπέδωση.

attila
08-10-2010, 13:21
εμετος

εντιτ:

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/10/blog-post_7642.html

Και τελευταίο και σοβαρότερο, τα Αρχαία Ελληνικά.

Σα μαθητής ποτε δεν τα γούσταρα, για ευνόητους λόγους.

Μου έμειναν όμως πολλά πράγματα, είμαι σαρανταπεντάρης και ακόμα τα θυμάμαι.

Και δε είναι τυχαίο ότι τα Αρχαία μας διδάσκονται στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Και τα κάνει μάθημα επιλογής?????????

Αυτό λέγεται ΞΕΦΤΥΛΑ!!!

ωραια ελληνικα εμαθες ρε μαλακα

asimoulis
08-10-2010, 13:48
rwxamh μη τρελαίνεσαι ρε μαλάκα, να του τα μάθεις εσύ του μικρού, αν το σχολείο έχει ένα σωρό ξένα παιδιά πως θα γίνουνε θρησκευτικά άστο καλύτερα.
45 είσαι ρε πούστη;

Deggial
08-10-2010, 14:18
Ο μαθητής θα επιλέγει να μάθει μόνο φυσική ή μόνο χημεία ή μόνο βιολογία ή μόνο (γελάω) περιβαλλοντικές επιστήμες. Σκασίλα μας τα θρησκευτικά.

menumission
11-10-2010, 02:35
για τα μαθήματα των οποίων ο βαθμός θα συντελεί στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπάιδευση λέει όπως κατάλαβα, ποιο το πρόβλημα;

δηλαδή οι της θεωρητικής που δίναμε πανελλαδικά πέρ' απ'τα 4 της κατεύθυνσης στη Γ' λυκείου (3 στη Β') μαθηματικά, φυσική και βιολογία απ'τα 9 συνολικά (για τ'άλλα δύο βλέπε: νεοελληνική γλώσσα και ιστορία) , ήταν καλύτερα;

Rwxamhs
11-10-2010, 10:27
rwxamh μη τρελαίνεσαι ρε μαλάκα, να του τα μάθεις εσύ του μικρού, αν το σχολείο έχει ένα σωρό ξένα παιδιά πως θα γίνουνε θρησκευτικά άστο καλύτερα.
45 είσαι ρε πούστη;

Ασημουλι, εμενα προσωπικα στα ΠΑΠΑΡΙΑ μου τα Θρησκευτικα, τι λεει ο ελληναρας του -iko.blogspot.com, δικο του ζητημα.

Οτι ΓΑΜΙΟΥΝΤΑΙ που αλλαξαν την ιστορια και οτι κατι τετοιες κινησεις ειναι τοσο μαλακισμενες που γινονται μαλισιοους (που θα εγραφε και ο funishment), και οτι η Παιδεια παει στο διαολο, ειναι αλλη συζητηση!

Μη γινεσαι μαλακας, τι γραφεις "45 εισαι?", τι θες να σου απαντησω? "16 εισαι ρε φιλε";

Deggial
11-10-2010, 11:35
για τα μαθήματα των οποίων ο βαθμός θα συντελεί στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπάιδευση λέει όπως κατάλαβα, ποιο το πρόβλημα;

Tο πρόβλημα μου είναι στο πρόγραμμα σπουδών, όπως διαμορφώνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες από το in.gr, όχι στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια. Και στη Β' και στη Γ' Λυκείου ο μαθητής επιλέγει ένα μάθημα ανά κατηγορία επιλογής. Αν πάρει φυσική, τότε δε θα παρακολουθήσει χημεία και βιολογία, αν πάρει θρησκευτικά δε θα παρακολουθήσει ψυχολογία ή ευρωπαϊκή ιστορία.

Επίσης, εφόσον η βαθμολογία έχει σημασία στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια, η λογική λύση είναι να επιλέγει αρχικώς τα μαθήματα που είναι προαπαιτούμενα για την σχολή που θέλει να περάσει και μετά να καλύπτει τις υπόλοιπες κατηγορίες με το ευκολότερο μάθημα από την κάθε μία. Οπότε, όσοι δεν ενδιαφέρονται για θετικές επιστήμες, λόγου χάρη, θα επιλέγουν το μάθημα των περιβαλλοντικών επιστημών για να ξεφορτωθούν βάρος εργασίας.

menumission
11-10-2010, 12:28
μελέτης θα εννοείς

asimoulis
11-10-2010, 14:59
http://1.bp.blogspot.com/_z9z9ZuHZEnY/S4fD6ewSi4I/AAAAAAAAE_E/FjizpXQnnx0/s400/meleti

menumission
11-10-2010, 18:48
http://images.replacements.com/images/images5/china/C/hardee_s_smurf_glasses_no_box_P0000120676S0005T2.jpg
http://postpostracial.files.wordpress.com/2009/11/11287941_7a701d999f.jpg

Agoraphobic_S.I.
11-10-2010, 20:15
δεν πάθαμε τίποτα!

σίγουρος;

Rwxamhs
14-10-2010, 13:13
Dunno, ρωτα τον συντακτη του αρθρου φιλος!

cybernaut
15-10-2010, 01:08
oi perisoteroi δεν μπηκαν στον κοπο να πατησουν το λινκ, οποτε νομιζουν πως εσυ εγραψες το κατεβατο ρωχαμη, γιαυτο κ οι ερωτησεις

Harbinger of Death
15-10-2010, 05:50
http://i50.photobucket.com/albums/f307/venomweb83/CaptainobviousChooseOption.jpg

I Kveld
21-10-2010, 00:37
Παιδια, έχετε ακούσει τίποτα για τις καταλήψεις στα σχολεία? Γνωριζω κάποια που έχουν κλείσει. Διαμαρτυρονται κυρίως για τις απουσίες. Ξερει κανεις ποσες θα ειναι στο σύνολο?

Rwxamhs
21-10-2010, 02:43
Παιδια, έχετε ακούσει τίποτα για τις καταλήψεις στα σχολεία? Γνωριζω κάποια που έχουν κλείσει. Διαμαρτυρονται κυρίως για τις απουσίες. Ξερει κανεις ποσες θα ειναι στο σύνολο?

Παπαδοπουλος που σου χρειαζεται, θες και καταληψεις!

I Kveld
21-10-2010, 21:43
Και ποιός σου είπε εσένα οτι θέλω καταλήψεις? Ρωτάω μιας και ξερω ηδη σχολεια που εχουν κλεισει. Έλεος

FIXXXER
21-10-2010, 21:48
I Fix

attila
24-10-2010, 12:59
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1217509

BlackiE
02-11-2010, 17:20
Δεν έχω διαβάσει το τόπικ, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί. Τι παίζει με το Νόμο Πλαίσιο;
Μπήκα στη σχολή μου το Μάρτιο του 2004, είμαι δλδ στους "παλιούς". Με πιάνει εμένα ο νόμος;
Αν ναι, πόσα χρόνια επιπλέον μου δίνουν;

ikonoklast
02-11-2010, 17:42
Μέχρι Μάρτιο του 2011, μετά διαγράφεσαι από τους καταλόγους προπτυχιακών.

scarecrow
02-11-2010, 18:21
Μέχρι Μάρτιο του 2011, μετά διαγράφεσαι από τους καταλόγους προπτυχιακών.

δεν παίζει...

Ford Prefect
02-11-2010, 19:55
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1217509

Μετά από λεπτομερείς περιγραφές της πορείας και την παράθεση γεγονότων για την διασταύρωση στοιχείων, έρχεται και ο φοιτητής από το Ηράκλειο να συνεισφέρει στην ενημέρωση:

Το πουλμαν απο Ηρακλειο ξεκινησε μια μια ωρα καθηστεριση απο την προβλεπομενη επειδη καποιοι δεν ελεγαν να ξυπνησουν.

I Kveld
03-11-2010, 01:08
Εγώ μπήκα το 2006 και νομιζω πως ισχυει απο εκεινη τη χρονια για 2ν+1 δηλαδη για χρόνια

I Kveld
03-11-2010, 01:13
9 χρονια

Shadowking
03-11-2010, 08:54
Με τον νόμο πλαίσιο Γιαννάκου (2007) στα 2ν έτη φοίτησης σε ειδοποιούν για το αν θέλεις να συνεχίσεις τις σπουδές σου, το αίτημα εξετάζεται από την σύγκλητο και παίρνεις παράταση για άλλα ν έτη. Αν περάσει ο καινούριος νόμος πλαίσιο, απλά ξεχάστε τι πάει να πει πανεπιστήμιο.

Harbinger of Death
03-11-2010, 11:18
Επειδή Πανεπιστήμιο πήγαινε να πει "κάθομαι 2v χρόνια".

Shadowking
03-11-2010, 11:31
Αυτό ακριβώς παιχταρά μου, το πιασες το νόημα.
Επίσης δεν κάθονται όλοι 2ν χρόνια επειδή κωλοβαράνε.

Harbinger of Death
03-11-2010, 18:23
Το υπέθεσα ότι θα διαμαρτυρόσουν γιατί δεν εννοούσες μόνο αυτό. Απλά ξαναδιάβασε το ποστ σου.

attila
04-11-2010, 06:52
Επειδή Πανεπιστήμιο πήγαινε να πει "κάθομαι 2v χρόνια".

αφου δινετε κοσμο που παει να γραψει με σκονακια

ubu
10-11-2010, 23:25
Πρωτοφανή επεισόδια στο Λονδίνο, εισβολή φοιτητών στα γραφεία των Συντηρητικών (http://news.in.gr/world/article/?aid=1231066920)

rage for order
10-11-2010, 23:47
Πρωτοφανή επεισόδια στο Λονδίνο, εισβολή φοιτητών στα γραφεία των Συντηρητικών (http://news.in.gr/world/article/?aid=1231066920)

φρικιά, μπάχαλοι, δεν σεβάστηκαν τον κόσμο της πορείας, τρόμαξαν τους διαδηλωτές, προβοκάτσια, κτλ.

ikonoklast
10-11-2010, 23:50

φρικιά, μπάχαλοι, δεν σεβάστηκαν τον κόσμο της πορείας, τρόμαξαν τους διαδηλωτές, προβοκάτσια, κτλ.

+ 1

Άκουσα ότι παραλίγο να κάψουν κόσμο μέσα σε μια τράπεζα :!:

rage for order
11-11-2010, 00:00
οι χειρότερες μαλακίες είναι οι ντεμοντέ μαλακίες.

ikonoklast
11-11-2010, 00:08
Όντως, αλλά αν δεν σου απάνταγα κι εγώ με μια τέτοια θα χάλαγε το σερί.

rage for order
11-11-2010, 00:10
Όντως, αλλά αν δεν σου απάνταγα κι εγώ με μια τέτοια θα χάλαγε το σερί.

καθρεφτάκι δηλαδή!

ikonoklast
11-11-2010, 00:15
Τζαμαρία πιο πολύ.

Shadowking
29-11-2010, 02:37
για να μην ανοίγω thread.

http://tvxs.gr/node/71883

asimoulis
29-11-2010, 05:49
http://tvxs.gr/node/71883

χιλιάδες ρησπέκτ.

ubu
02-12-2010, 22:40
http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/10xodjk.jpg

σημερινή.

sabbattack
02-12-2010, 23:21
dwsane resital shmera oi mpatsoi

SpiritCrusher
30-01-2011, 01:16
To πέτυχα εντελως τυχαία μέσα από τα tech news του in.gr

http://elektronikosanagnostis.blogspot.com/2011/01/giorgos-papandreou-ebook-elektroniko.html

Γιωργάκης έκανε low profile συνάντηση για να μπουν τα e-books στα σχολεία λέει.

Τα σχέδιά της ελληνικής κυβέρνησης είναι να ψηφιοποιήσει τα σχολικά εγχειρίδια σε μια ανοιχτή μορφή αρχείου που θα επιτρέψει την ανάμειξη του περιεχομένου. Δε θα χρειαστούν δύσκολες διαπραγματεύσεις με εκδοτικούς οίκους καθώς η κυβέρνηση είναι ο εκδότης όλων των σχολικών βιβλίων.

:fear:

Deggial
30-01-2011, 02:41
Για να υπάρχουν οφέλη από το eLearning, η όλη προσπάθεια δε πρέπει να σταματά στην παροχή της υποδομής και των βιβλίων σε ηλεκτρονική μορφή, λες κι έχει διαφορά αν θα διαβάζεις ένα βιβλίο σε υπολογιστή ή τυπωμένο σε χαρτί. Εκεί που μπορούν να υπάρξουν σημαντικά οφέλη είναι σε:

- personalized content, όπου το περιεχόμενο παρουσιάζεται σύμφωνα με τις μαθησιακές ανάγκες του κάθε μαθητή. Π.χ. κάποιοι μαθητές μαθαίνουν ευκολότερα όταν πρώτα βλέπουν τις πρακτικές εφαρμογές, άλλοι χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουν την θεωρία, άλλοι χρειάζεται να συμμετέχουν ενεργά (interactive content) για να αποκτήσουν ενδιαφέρον να ασχοληθούν.

- εργαλεία συνεργασίας μεταξύ μαθητών και peer learning. Ακόμη και απλά εργαλεία (π.χ. ένα annotation system for web pages) είναι απίστευτα χρήσιμα για να ενθαρρύνουν τους μαθητές να συνεργάζονται και να συζητούν το περιεχόμενο των μαθημάτων.

Το πρόβλημα με όλα αυτά είναι πως απαιτούν, πέρα από τις τεχνικές γνώσεις, και την αλλαγή στη νοοτροπία των διδασκόντων για να προσαρμοστούν σε νέες μεθόδους μάθησης και σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο, όπου δε διδάσκουν μια προαποφασισμένη ύλη με έναν εντελώς στατικό τρόπο. Αν θα έχουν όλοι οι μαθητές φθηνό ή δωρεάν internet, αυτό είναι απλώς το πρώτο βήμα, και όπως συνηθίζεται στην Ελλάδα να υλοποιούμε χωρίς κανένα σχεδιασμό, μάλλον θα σταματήσουμε και σε αυτό.

Phantom Duck
30-01-2011, 14:22
και διαλείμματα φαντάζομαι στο haxball ε.

Deggial
30-01-2011, 18:58
και διαλείμματα φαντάζομαι στο haxball ε.

Πλάκα πλάκα, υπάρχουν παιχνιδάκια όπως το CellCraft (http://www.kongregate.com/games/CellCraft/cellcraft) που μια χαρά μαθησιακά εργαλεία είναι.

BURNIN AMBITION
31-01-2011, 00:24
th miza apo tis biotexnies optikwn eidwn de mas eipan. tha stravwthoun ola mprosta se ena upologisth

metamelia1
31-01-2011, 01:00
Mεγαλη μουφα αυτο μπερνη, εχω περασει τη μιση μου ζωη μπροστα απο μια οθονη και δεν εχω τη παραμικρη μυωπια ή οποιοδηποτε αλλο προβλημα.
Οντοπικ θα ημουν πανευτυχης αν ημουν μαθητης και εφαρμοζοταν αυτο :thumbsup:

Diva Plavalaguna
02-08-2011, 21:33
Τι ρωτούν οι φοιτητές για το Νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα ΑΕΙ
http://www.minedu.gov.gr/blog/?p=323
γιατί εκεί στο υπουργείο μας αφουγκράζονται και μας δίνουν όλες τις απαντήσεις για να μην αγχωνόμαστε
:touched:

GraveMiasma
03-08-2011, 01:32
υποχρεωτική παρουσία στις παραδόσεις

λιγότερες εξετάσεις

περισσότερες εργασίες

περισσότερα paper από τους καθηγητές

(με βασικοτερο το πρωτο)

Diva Plavalaguna
03-08-2011, 01:43
το 1ο όμως μπορεί να αποκλείσει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που δεν έχει λεφτά ο μπαμπάς τους και πρέπει να δουλέψουν για ψίχουλα ώστε να σπουδάσουν παράλληλα.
δεν μπορούν να βρουν όλοι δουλειά που να βολεύει το ωράριο ούτε υπάρχουν παντού φοιτητικές εστίες.

GraveMiasma
03-08-2011, 03:43
το 1ο όμως μπορεί να αποκλείσει ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων που δεν έχει λεφτά ο μπαμπάς τους και πρέπει να δουλέψουν για ψίχουλα ώστε να σπουδάσουν παράλληλα.
δεν μπορούν να βρουν όλοι δουλειά που να βολεύει το ωράριο ούτε υπάρχουν παντού φοιτητικές εστίες.

Μου αρέσει ο προβληματισμός σου. Το θεμα το εχουν λυσει αλλοι πριν απο εμας. Στη Γερμανία παίρνεις δάνειο και στο κρατάνε μέσα από το λογαριασμό της ΔΕΗ για τα επομένα πάααρα πολλά χρόνια οπότε δεν υπάρχει ουσιαστική επιβάρυνση. Στην Αγγλία υπάρχουν άτοκα δάνεια για φοιτητές. Πάντως είναι εντελώς ανούσιο και ειρωνικό να συζητάμε για ζητήματα σπουδών χωρίς φοιτητές στις σχολές.

Επίσης κάτι άλλο που θα μπορούσε να βοηθήσει θα ήταν η μείωση απο τετράχρονες σε τρίχρονες σπουδές. Φυσικά με την επαγόμενη αύξηση στη δυσκολία ύλης/συμπυκωμένης απαιτούμενης δουλειάς.

Είναι υποκριτικό να γράφεις κάτι τέτοιο ενώ οι γονείς πληρώνουν ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΤΟΥΣ σε φροντιστήρια/ιδιαίτερα/σκατά/βοηθήματα.

attila
03-08-2011, 09:19
τα ιδια λεει και η αννουλα με το γιωργακη.δανεια απο εδω, δανεια απο εκει και καταληγεις χρεωμενος αρα ομηρος πριν ακομα βγεις στην αγορα εργασιας.το θεωρεις λυση του προβληματος και οφελος προς τον οικονομικα ασθενεστερο φοιτητη?
εγω το βλεπω σαν ενα ακομα ταξικο φραγμο στην παιδεια και το οφελος το καρπωνονται οι καπιταλιστες.εκει που θα γινει το μεγαλυτερο τσιρκο ειναι το γεγονος οτι οι εργαζομενοι φοιτητες θα ζητουν ενσημα για να εχουν δικαιωμα παρατασης των σπουδων τους σε μια εποχη που δε τα δινει κανενας και που η δουλεια δινεται με το σταγονομετρο.
συμπερασμα:απροκαλυπτη προσπαθεια κυβερνησης-καπιταλιστων να εγκαταλειψουν τις σπουδες ενα μεγαλο ποσοστο νεοεισακτεων και να τους στρεψουν προς τα ιδιωτικα πανεπιστημια που ερχονται εν καιρω απο το παραθυρο

Comte de Saint-Germain
03-08-2011, 10:10
Αν δεν απατώμαι για εμάς θα εξακολουθήσουν να μην υπάρχουν δίδακτρα για τα προπτυχιακά και το έξοδο θα είναι μόνο τα βιβλία. Τα δίδακτρα νομίζω προορίζονται μόνο για τυχόν αλλοδαπούς που θα θέλουν να έρθουν (σίγουρα) και για τα μεταπτυχιακα (το οποίο ισχύει ήδη).

ari-m
03-08-2011, 10:32
συμπερασμα:απροκαλυπτη προσπαθεια κυβερνησης-καπιταλιστων να εγκαταλειψουν τις σπουδες ενα μεγαλο ποσοστο νεοεισακτεων και να τους στρεψουν προς τα ιδιωτικα πανεπιστημια που ερχονται εν καιρω απο το παραθυρο

ta opoia ws gnwston prosferoun tsampa spoudes kai den 8a apaitoun parakolou8iseis twn ma8imatwn ... :moutza::moutza:

Raven Lord
03-08-2011, 10:56
ενώ η 1η παράγραφος είναι σωστή, το συμπέρασμα χωλαίνει

attila
03-08-2011, 13:05

ta opoia ws gnwston prosferoun tsampa spoudes kai den 8a apaitoun parakolou8iseis twn ma8imatwn ... :moutza::moutza:
:moutza: :moutza: :moutza:
χοντρικα ενα πτυχιο 5ετους κυκλου μακρια απο την πολη μονιμης κατοικιας στοιχιζει γυρω στα 60 χιλιαρικα.οταν το ιδιωτικο
στο δινει με 20 και εισαι στο σπιτι σου και ειδικα αν εχεις τη δυνατοτητα να μπεις χωρις εξετασεις η με εξετασεις της πουτσας(εκει παταει και το προπαρασκευαστικο ετος που θελουν να περασουν) τι διαλεγεις?

ari-m
03-08-2011, 13:21

:moutza: :moutza: :moutza:
χοντρικα ενα πτυχιο 5ετους κυκλου μακρια απο την πολη μονιμης κατοικιας στοιχιζει γυρω στα 60 χιλιαρικα.οταν το ιδιωτικο
στο δινει με 20 και εισαι στο σπιτι σου και ειδικα αν εχεις τη δυνατοτητα να μπεις χωρις εξετασεις η με εξετασεις της πουτσας(εκει παταει και το προπαρασκευαστικο ετος που θελουν να περασουν) τι διαλεγεις?

:moutza::moutza::moutza::moutza:
sto spiti mou den eixe uni kai den nomizw na anoiksei oute idiwtiko gia na arxisei na moirazei ta ptyxia me to 1/3 twn xrimatwn pou 8ewreis oti mou stoixise ...
alla sorry den proseksa oti i sizitisi afora ola ta stravadia twn megaloupolewn pou pleon exoun metallaksei to oneiro na perasoun sto panepistimio (i sta tei) sto oneiro na teleiwsoun to polytexneio ....

KoiliaSamprela
03-08-2011, 13:39
:moutza::moutza::moutza::moutza::moutza:

για την φάση

GraveMiasma
03-08-2011, 16:27
καταρχας τα ιδιωτικα πανεπιστημια δεν εχουν λογο υπαρξης, εχουμε ηδη πολυ περισσοτερα απο οσα χρειαζομαστε.

κατα δευτερον πρεπει να ξεκαθαρισει ο μεσος φοιτητης γιατι παει στη σχολη. Η απαντηση δεν ειναι οτι παει να μαθει αυτο στο οποιο θα εργαστει, παει να μαθει να εργαζεται γενικως, αντε και να
παρει μερικες εισαγωγικες γνωσεις για καποιο αντικειμενο. Το βασικο προβλημα ειναι οτι η σχολη δεν αντιμετωπιζεται ως δουλεια απο κανεναν, ενω ειναι και ισως αρκετα πιο σκληρη.

VidnaObmana
03-08-2011, 16:29
Ξερεις κανεις τι θα γινει με τους παλιους σχετικα με το οριο Ν+2, μετα το οποιο σε καθε εξαμηνο θα σκας 200 ευρω η καπου εκει ?

Comte de Saint-Germain
03-08-2011, 16:43
Κάτι ακουγόταν ότι για τους παλιούς θα υπάρξει μια παράταση πριν αρχίσει να ισχύει.

attila
04-08-2011, 08:57
σχεδον ολες οι πρωτευουσες νομων και ενα σωρο χωρια(πχ Σητεια,Ορεστιαδα,Ναουσα κτλ) εχουν απο ενα τμημα πανεπιστημιου η ατει.εσυ αρι-μ απο που εισαι?
επισης με νομο τα ΚΕΣ παρεχουν κυκλους σπουδων 3 χρονων και με το νεο νομο θα σπασει ο κυκλος σε 3+2 οποτε θα εχουν ισοτιμα πτυχια με τα 3ετη προγραμματα των πανεπιστημιων.

οσον αφορα τους παλιους η συνηθης πρακτικη για καθε νομοσχεδιο προς ψηφιση ηταν να ισχυει για τους νεοεισαχθεντες με καποιες ευνοικες ρυθμισεις για τους παλιους ωστε η μεγαλη μεριδα φοιτητων να θεωρησει οτι εχει βολεμενο τον κωλο της και να μην αντιδρασει.για τα 200 ευρω ανα εξαμηνο δν εχω διαβασει κατι σχετικο πουθενα

Diva Plavalaguna
04-08-2011, 14:48
σχεδον ολες οι πρωτευουσες νομων και ενα σωρο χωρια(πχ Σητεια,Ορεστιαδα,Ναουσα κτλ) εχουν απο ενα τμημα πανεπιστημιου η ατει.
αυτό βέβαια δε βοηθάει κ πολύ κάποιον που ζει στην τάδε περιοχή, καθώς είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να τον ενδιαφέρει να σπουδάσει στα 1-2 τμήματα που βρίσκονται εκεί. Οπότε, θα πρέπει να μεταναστεύσει και να αντιμετωπίσει όλες τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν ήδη αναφερθεί. (δε λέω οτι κάτι τέτοιο εννοείς. δεν κατάλαβα καν)
Γενικά αν θέλουμε να λέμε οτι είμαστε όλοι ισότιμοι και έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες να στρώσει τον κώλο του το κράτος και να βρει τρόπο να μπορεί να σπουδάσει ο καθένας αυτό που επιθυμεί. Δικαίωμα στο όνειρο έχουμε όλοι.

για τα 200 ευρω ανα εξαμηνο δν εχω διαβασει κατι σχετικο πουθενα

redeemer
05-08-2011, 14:44
σχεδον ολες οι πρωτευουσες νομων και ενα σωρο χωρια(πχ Σητεια,Ορεστιαδα,Ναουσα κτλ) εχουν απο ενα τμημα πανεπιστημιου η ατει.
αυτό βέβαια δε βοηθάει κ πολύ κάποιον που ζει στην τάδε περιοχή, καθώς είναι πολύ μικρή η πιθανότητα να τον ενδιαφέρει να σπουδάσει στα 1-2 τμήματα που βρίσκονται εκεί. Οπότε, θα πρέπει να μεταναστεύσει και να αντιμετωπίσει όλες τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν ήδη αναφερθεί.

Το θέμα δεν είναι αυτό.Είναι πως παράγονται ακόμα περισσότεροι επιστήμονες από οσους μπορεί να σηκώσει η ήδη υπερκορεσμένη αγορά εργασίας της Ελλάδας.

H.
06-08-2011, 01:26
Ο από πάνω συνόψισε το θρεντ όμορφα κι ωραία σε μία γραμμή και κάτι. Οι παραπάνω συζητήσεις για νέα, παλιά νομοσχέδια, πως θα μπούμε, πως θα βγούμε, πόσα λεφτά θα φάμε έχουν πολύ μικρότερη σημασία από αυτό.

Phantom Duck
07-08-2011, 23:07
άρα το θέμα είναι να κλείσουμε τα πανεπιστήμια μέχρι να πάρουν σύνταξη δυο εκατομμύρια μηχανικοί και γιατροί, μέχρι τότε οι γενηθέντες '91-'00 να πάνε σε ΕΠΑΛ, τα μαλακισμένα.

H.
07-08-2011, 23:10
Οι δε νυν φοιτητές ιατρικής και πολυτεχνείων στα gulag άμεσα να προσθέσω.

attila
08-08-2011, 10:14
να επιβλεπουν τους αποφοιτους τει που σπανε πετρες

asimoulis
09-08-2011, 12:26
άρα το θέμα είναι να κλείσουμε τα πανεπιστήμια μέχρι να πάρουν σύνταξη δυο εκατομμύρια μηχανικοί και γιατροί, μέχρι τότε οι γενηθέντες '91-'00 να πάνε σε ΕΠΑΛ, τα μαλακισμένα.

η να μην διαμαρτύρεται κάποιος επειδή δεν βρίσκει δουλειά στο αντικείμενο του.

Diva Plavalaguna
09-08-2011, 12:33
ενώ, όσοι δεν έχουν σπουδάσει σε ανώτερη σχολή είναι περιζήτητοι....

attila
09-08-2011, 12:43
επαγγελματικα και εργασιακα δικαιωματα?τι ειναι αυτα?
μισθο 1000 ευρω?
ολα δικα σας τα θελετε

asimoulis
09-08-2011, 12:53
τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι αντικείμενο της νομοθεσίας ή της παραγωγής; διότι στην ελβετία λόγου χάρη όλοι οι απόφοιτοι είναι πιθανόν να βρουν δουλειά στο αντικείμενο τους και δεν θα με σόκαρε αν δεν ήταν γραμμένο πουθενά. μάλιστα δεν τους φτάνουν οι απόφοιτοι και δανείζονται κι από άλλες χώρες.

GraveMiasma
10-08-2011, 05:19
στις περισσοτερες χωρες οι αποφοιτοι δεν βρισκουν δουλεια σε αυτο ακριβως που σπουδαζουν, κυριως σε us + uk

αυτα που κανουμε στις σχολες ειναι κατα βαση τεχνικη γνωση γιαυτο και εχουμε την εντυπωση οτι το μονο κερδος μας ειναι να ξερουμε κατι για τη δουλεια μας πριν παμε. στις περισσοτερες δουλειες τα μαθαινεις απο την αρχη οποτε δεν εχει σημασια. Στις σχολες θα επρεπε να μαθαιναμε αλλα πραγματα επισης, οπως το να ειμαστε εργατικοι, σορρυ αν ακουγομαι σαν παππους, ισως και να ειμαι

Dythor
10-08-2011, 11:13
Μαλάκας είσαι.

Diva Plavalaguna
10-08-2011, 11:27
αυτα που κανουμε στις σχολες ειναι κατα βαση τεχνικη γνωση γιαυτο και εχουμε την εντυπωση οτι το μονο κερδος μας ειναι να ξερουμε κατι για τη δουλεια μας πριν παμε. στις περισσοτερες δουλειες τα μαθαινεις απο την αρχη οποτε δεν εχει σημασια.
νομίζω οτι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, τουλάχιστον στις περισσότερες πανεπηστημιακές σχολές. μαθαίνουμε εντελώς θεωρητική γνώση γι αυτό και 'επανεκπαιδευόμαστε' όταν πιάσουμε δουλειά στο αντικείμενο.

Kingdom Gone
11-08-2011, 12:17
Meanwhile, in Chile (http://www.theatlantic.com/infocus/2011/08/student-protests-in-chile/100125/):

http://cdn.theatlantic.com/static/infocus/chileprotest081011/s_c19_09148809.jpg

attila
11-08-2011, 12:55
ερχονται και τα δικα μας.υπομονη

geologiko_karoto
24-08-2011, 13:52
Από τη χθεσινή ...ποιοτική συζήτηση στη Βουλή για νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ:

Άδωνις Γεωργιάδης:Ήμουν προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου και ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Υπουργός Δημοσίας Τάξεως τότε, όπως είναι και το ορθό- ο κ. Βύρων Πολύδωρας και του είχε φύγει η φράση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους. Με είχε καλέσει ο κ. Χατζηνικολάου για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Είχε καλέσει και ένα φοιτητή από τα ΕΑΑΚ -ξέρετε, στα ΕΑΑΚ είναι κάτι μαλλιάδες άπλυτοι με κάτι τούφες και τατουάζ και κάτι περίεργα- ο οποίος φοιτητής αρνήθηκε να μου απαντήσει…
Γιάννης Αμοιρίδης: Ελάτε τώρα…
Άδωνις Γεωργιάδης: Γιάννη μου, τους έχεις δει πως είναι; Αν τους ρίξεις νερό θα πάθουν δηλητηρίαση.

BibleBlackBird
24-08-2011, 16:47
Από τη χθεσινή ...ποιοτική συζήτηση στη Βουλή για νέο νόμο πλαίσιο για τα ΑΕΙ:

Άδωνις Γεωργιάδης:Ήμουν προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΛΦΑ στην εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου και ήταν τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη – Υπουργός Δημοσίας Τάξεως τότε, όπως είναι και το ορθό- ο κ. Βύρων Πολύδωρας και του είχε φύγει η φράση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους. Με είχε καλέσει ο κ. Χατζηνικολάου για να συζητήσουμε αυτό το θέμα. Είχε καλέσει και ένα φοιτητή από τα ΕΑΑΚ -ξέρετε, στα ΕΑΑΚ είναι κάτι μαλλιάδες άπλυτοι με κάτι τούφες και τατουάζ και κάτι περίεργα- ο οποίος φοιτητής αρνήθηκε να μου απαντήσει…
Γιάννης Αμοιρίδης: Ελάτε τώρα…
Άδωνις Γεωργιάδης: Γιάννη μου, τους έχεις δει πως είναι; Αν τους ρίξεις νερό θα πάθουν δηλητηρίαση.

3:46.

http://www.youtube.com/watch?v=OWxAjdi3l2Q&feature=player_embedded#!

asimoulis
24-08-2011, 19:45
για τους πανεπιστημιακούς που περιγράφει (0:53-2:20) έχει απόλυτο δίκιο. άντε με τα κοπρόσκυλα.

H.
24-08-2011, 20:15
Γενικά το πρώτο στο πρώτο μισό του βίντεο ο καθυστέρας μιλάει απολύτως σωστά. Και στο δεύτερο δηλαδή αλήθειες λέει αλλά χρησιμοποιεί αυτούς τους ηλίθους χαρακτηρισμούς με τους οποίους χάνει το όποιο δίκιο του.

Phantom Duck
24-08-2011, 23:09
όταν έλεγες ότι δεν είσαι πλέον ΠΑΣΟΚ περίμενα μια εξίσου καθυστερημένη μετάλλαξη, αλλά όχι αυτό.

H.
24-08-2011, 23:37
Αντί λοιπόν να σχολιάσεις εμένα (όπως πάντα) δεν σχολιάζεις τα του βίντεο και που διαφωνείς στο πρώτο μισό του?

Αμφιβάλλω όμως ότι και εσύ όπως και σίγουρα οι περισσότεροι από αυτούς που μουτζώνουν πάτησαν ποτέ το play, άκουσαν, επεξεργάστηκαν, προβληματίστηκαν. Απλά είδαν σε still τον Adonis και κατάλαβαν όλο το περιεχόμενο.

Phantom Duck
24-08-2011, 23:56
κι επειδή ο αλέφαντος είχε δίκιο στο βίντεο με το χαριστέα, πρέπει να σχολιάσω γιατί λέει μαλακίες στα υπόλοιπα;

H.
25-08-2011, 00:04
Ε τι να σου πω, απαντήσεις ανάλογες με το επίπεδό σου είναι αυτές φίλος.

Phantom Duck
25-08-2011, 00:09
http://www.aplita.gr/wp-content/uploads/2011/04/adonis-georgiadis.jpg

H.
25-08-2011, 00:12
Φοβερό, απόδειξη ότι ούτε εσύ πάτησες το play όπως το φαντάστηκα. Καλή συνέχεια στην υπηρεσία του αριστερού φασισμού φάντομ ντακ.

Phantom Duck
25-08-2011, 00:17
προφανώς και το πάτησα, δεν είχα την τύχη να με αποκαλεί άπλυτο μαλλιά με τατουάζ τηλεπλασιέ βουλευτής του ΛΑΟΣ προηγουμένως.

H.
25-08-2011, 00:19
Και αφού τότε ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ότι ΕΓΡΑΨΑ ότι οι χαρακτηρισμοί του είναι εμετικοί γιατί πουλάς ειρωνία καπάκι ρε μαλακισμένο?

Phantom Duck
25-08-2011, 00:23
επειδή ο Φυσιολογικός Άνθρωπος ακόμα κι όταν συμφωνήσει με κάτι που λέει ο άδωνις ο γεωργιάδης (επειδή προφανώς το χαλασμένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα δυο φορές τη μέρα και οι δυο άκρες συναντιούνται και όλα είναι σχετικά και) κοκκινίζει, το κρύβει, λέει "κάτι άλλο θα εννοούσε ο καριόλης, δεν μπορεί" και συνεχίζει να τον βρίζει για τις εξακόσες χιλιάδες άλλες αρχιδιές που προλαβαίνει να ξεστομίσει μέσα σε δέκα λεπτά και κάτι, χωρίς καν να κάνει search για "malakies bubuku".

ο Η. όμως θα επιμείνει ότι όχι, απλά μιλάει άσχημα, αλλιώς θα είχε απόλυτο δίκιο. και θα υπάρξει ο πρώτος υποστηρικτής του στο χαρτογραφημένο διαδίκτυο, χωρίς καμιά έκπληξη βεβαίως.

ikonoklast
25-08-2011, 00:23
Βασικά, η ανάλυση του καρτουν τηλεπλασιέ είναι για τίποτα Η. και άλλα ανθρωποειδή. Η υπέροχη ιδεολογική ανάπτυξη της στήριξης του νομοσχεδίου απο την ακροδεξιά ανήκει όπως πάντα στην θεόρατη στελεχάρα, Μαυρουδή Βορίδη:

Παρακολουθήστε όλο και κυρίως από το 3:30 και μετά πως αποδομεί και αντιστρέφει αλτουσεριανισμούς, ιδεολογικούς μηχανισμούς και ταλαντευόμενη κεντροδεξιά:

http://www.youtube.com/watch?v=EDV0aTYtnls

H.
25-08-2011, 00:33
Καλή συνέχεια στην υπηρεσία του αριστερού φασισμού.

http://img200.imageshack.us/img200/3482/de366501d0df18aa345292b.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/200/de366501d0df18aa345292b.jpg/)

Agoraphobic_S.I.
25-08-2011, 01:23
ΕΑΑΚ δεν έχει η σαλονίκη να σου γαμήσουν τη μάνα ρε ηλίθιε;

asimoulis
25-08-2011, 01:34
επειδή ο Φυσιολογικός Άνθρωπος ακόμα κι όταν συμφωνήσει με κάτι που λέει ο άδωνις ο γεωργιάδης (επειδή προφανώς το χαλασμένο ρολόι δείχνει τη σωστή ώρα δυο φορές τη μέρα και οι δυο άκρες συναντιούνται και όλα είναι σχετικά και) κοκκινίζει, το κρύβει, λέει "κάτι άλλο θα εννοούσε ο καριόλης, δεν μπορεί" και συνεχίζει να τον βρίζει για τις εξακόσες χιλιάδες άλλες αρχιδιές που προλαβαίνει να ξεστομίσει μέσα σε δέκα λεπτά και κάτι, χωρίς καν να κάνει search για "malakies bubuku".

οκ λοιπόν, συμφωνούμε όλοι ότι ο ακροδεξιός είπε κάποια σωστά, γιατι είχα αρχίσει να αισθάνομαι άσχημα.

Agoraphobic_S.I.
25-08-2011, 02:02
Μόνο που η θέση του φασίστα είναι ότι τα ρεμάλια οι καθηγητές τσεπώνουν τα φράγκα χωρίς να διδάσκουν την ελληνικήν αγωγήν στα παιδιά μας, δεν νομίζω να συμφωνείτε μ αυτο.

asimoulis
25-08-2011, 02:20
χμμ όχι σίγουρα όχι, αλλά καλύτερα να αλλάξουμε συζήτηση, τι μουσική σου αρέσει; και εξάλλου είναι αργά ίσως θα έπρεπε να την κάνουμε.

stam and the witches
25-08-2011, 03:39
Kai gia ta eaak swsta pragmata leei, apla fwnazei poly kai ginetai enoxlhtikos..

attila
25-08-2011, 03:54
εχω 2,5 χρονια να κανω μπανιο, εχω μακρια μαλλια σκουλαρικι και τατουαζ και εξουσιαζω το πανεπιστημιο μου.
ειμαι πολυ γαματος τελικα!

atom_smasher
25-08-2011, 04:08
Μανγκες. Δεν νομιζω οτι ολοι οι καθηγητες σας ειναι μουνοπανα, βολεμενοι και χειριζονται κονδυλια και φοιτητες κατα το δοκουν. Οτι υπαρχουν αυτοι κανεις δεν αμφιβαλλει. Αλλα μην ισοπεδωνουμε τωρα οτι πενιχρο εργο γινεται με τα χιλια στραβα αναποδα και δυσκολιες που συνανταμε-συναντουσαμε-συναντατε.

Tispanagias tamatia
25-08-2011, 04:41
Το λαος πάντα έπαιζε την ΠΟΥΤΑΝΑ για να κερδίζει έδαφος και να πετυχαίνει πολιτικούς στόχους. Το λέει και ο βορίδης στο βίδεο που έχωσε ο ικονοκλαστ, ότι στηρίζουν το νομοσχέδιο για διαφορετικούς λόγους με τους οποίους πιθανόν δε συμφωνούν όσοι το εισηγήθηκαν/ψήφισαν.

Από κει και πέρα είναι κλασικοί ακροδεξιοί, δηλαδή θεαματικοί. Λογικό το λεξιλόγιο και οι -ευπρεπείς ντυμένοι με χαμόγελο- εριστικοί χαρακτηρισμοί. Κάθεστε και αναλύετε τι είπε ο κάθε μαλάκας μπουμπούκος σε ένα θρεντ για την παιδεία. Κουλ.

asimoulis
25-08-2011, 12:29
κάθε παράταξη πάντα έπαιζε την ΠΟΥΤΑΝΑ για να κερδίζει έδαφος και να πετυχαίνει πολιτικούς στόχους. Το λέει και ο βορίδης στο βίδεο που έχωσε ο ικονοκλαστ, ότι στηρίζουν το νομοσχέδιο για διαφορετικούς λόγους με τους οποίους πιθανόν δε συμφωνούν όσοι το εισηγήθηκαν/ψήφισαν.

Από κει και πέρα είναι κλασικοί πολιτικοί, δηλαδή θεαματικοί. Λογικό το λεξιλόγιο και οι -ευπρεπείς ντυμένοι με χαμόγελο- εριστικοί χαρακτηρισμοί. Κάθεστε και αναλύετε τι είπε ο κάθε μαλάκας σε ένα θρεντ για την παιδεία. Κουλ.

fixed. από το τελευταίο αμφιθέατρο μέχρι το κογκρέσο.

carheart
25-08-2011, 17:19
πάμε για λίγο εκπαιδευτικό αυνανισμό;

Εκπλήσσοντας τους πάντες, το υπουργείο ανακοίνωσε στις 12 αυγούστου την ύλη των πανελληνίων για 2011-12. Συνήθως η ύλη έβγαινε μέσα με τέλη σεπτέμβρη, αλλά τώρα ήρθε μεσοκαλόκαιρο

Στα μαθηματικά κατεύθυνσης λοιπόν, παραμένουν εντός ύλης οι αποδείξεις της παραγώγου του ημιτόνου και του συνημιτόνου. Για να κατανοήσει κανείς αυτές τις αποδείξεις, απαιτείται η γνώση τριγωνομετρικών ταυτοτήτων, με κυριότερη την ημ(α+β)=ημασυνβ+ημβσυνα, αφού απαιτείται για την απόδειξη. Στην ύλη της άλγεβρας στη β' λυκείου όμως, όπου και διδάσκεται η στοιχειώδης τριγωνομετρία, δεν διδάσκεται πια : η συγκεκριμένη απόδειξη βγήκε από την ύλη. Οπότε κάποιος στη Γ Λυκείου θα καλείται να χρησιμοποιήσει κάτι που δεν έμαθε ποτέ στην Β Λυκείου. Από την Άλγεβρα της οποίας έριξαν τις προόδους στην Α Λυκείου (εγγυημένα δεν θα το διδάξει ποτέ κανείς και πουθενά) και τα άισχη συνεχίζονται στη Φυσική : ΌΛΟ το κεφάλαιο του Ηλεκτρομαγνητισμού (νόμοι Ohm/Kirchoff και κυκλώματα) πέφτουν στην ήδη υπερφορτωμένη Μηχανική της Α Λυκείου, και..... δεν ανακοινώνεται τι θα κάνουν στην Β Λυκείου (από) τη χρονιά 2012-13.

Τι κάνουν ρε πούστη μου, θα τρελαθούν τα παιδιά

ubu
25-08-2011, 22:02
Το ότι περάσαν το πιο ακραίο νομοσχέδιο για την παιδεία απ' αρχής χρόνου στις 24 Αυγούστου το σχολιάσαμε;

Shadowking
25-08-2011, 22:06
στ'αρχίδια τους. να τα περάσουν όλα μαζεμένα και να εξαφανιστούν θέλουν, αναλώσιμοι.