Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
Το να προσπερνάς την βλακεία είναι κάτι που θέλει πιο πολύ ανάλυση. Θα έλεγα ότι αν είσαι ήσυχος και τακτοποιημένος μέσα σου για το τι γουστάρεις και ποιος είσαι στην τελική, το μίσος και η βλακεία μπορεί να σου προκαλέσουν μια θλίψη αν είσαι ευαίσθητος, ένα παράπονο αν πιστεύεις ότι ο άλλος μπορεί και καλύτερα από σκέτη βλακεία και μίσος, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.
αυτό λέω και γω. δεν καταλαβαίνω τι θα μπορούσε να είναι το "άλλο". Να πάρεις το σπαθί του κόναν και να τους κηνυγάς? Να το ρίξεις στο ντιπρέσιβ μπλακ μέταλ και να εγκαταλείψεις το μέσο και την προσπάθεια για επικοινωνία? νομίζω πως πιο λογικό μου φαίνεται να προσπαθείς να κάνεις μια συζήτηση όσον αφορά το τι σε ενοχλεί στην συμπεριφορά των άλλων, και στη χειρότερη πρέπει να κάνεις το σπλιτ, να διαχωρίσεις δηλαδή αυτούς που σε ενοχλούν από αυτούς που είναι σημαντικοί για σένα. Το να τους αγνοείς είναι σίγουρα πιο πρακτικό, αλλά λιγότερο ανθρώπινο.

Επίσης, χρησιμοποιείς την λέξη άμυνα και καταλαβαίνω φυσικά πώς το λες, αλλά πιο αποτελεσματικό είναι νομίζω να μην βλέπεις το άλλο ως επίθεση. Απλά ως αναμενόμενη ατυχή συμπεριφορά, έκφραση λόγου κ.ο.κ.. Θέλω να πω ότι αν το δω σαν επίθεση που χρειάζεται άμυνα είναι σαν να λέω ότι αυτό που λέει ή κάνει ο άλλος θα έχει αντίκτυπο πάνω μου. Θα με αλλάξει, κάτι. Και επειδή δύσκολο να συμβεί αυτό από κάποιον που δεν σέβεσαι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
ότι είναι επίθεση, είναι επίθεση, τι θα λέμε, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε? τα πάντα νομίζω ότι έχουν αντίκτυπο πάνω μας, ακόμη και το μίσος των "εχθρών". Και αυτό γιατί, εφόσον έχεις φτάσεις στο σημείο να το αγνοείς, σε σκληραίνει, σε κάνει numb. εφόσον εσύ μπορείς να το καταφέρεις να κάνεις on/off στη ζωή σου για αυτούς που μετράνε και για αυτούς που όχι, μπράβο σου. Είναι χρήσιμο, το μόνο σίγουρο. Αλλά εγώ δε θα το απαιτήσω από κάποιον. Θα προτιμήσω να νιώσει ο ήδη άνιωθος, από το να γίνουμε όλοι έτσι.

Αν αυτό που θα πει ο άλλος είναι κάτι με προοπτική να σε επηρεάσει και να σε αλλάξει, τότε η άποψή του είναι σεβαστή (κι ας μην το έχεις πάρει χαμπάρι μέχρι εκείνη τη στιγμή ή να μηντ ο παραδέχεσαι ανοιχτά, ό,τι) και πιστέυω καλώς θα κάνει ο οποιοσδήποτε να σκεφτεί πολύ σοβαρά τι του είπανε και γιατί του το είπανε. εν προκειμένω σε αυτό το φόρουμ έχω δει πάμπολλες φορές να λέγονται μέσα σε οχετούς βλακείας και μίσους και δυο-τρεις πολύ εύστοχες κουβέντες. Και σε μένα πρώτα απ'όλα. Τέλος πάντων.
ναι, συμφωνώ, πλάκα έχει ομολογουμένως. Αλλά νομίζω έχω αποφασίσει πως δε θα κάθομαι να καθαρίζω τα σκατά με τις ώρες για να βρω τα διαμαντάκια μέσα.

Σίγουρα συμφωνώ ότι είναι πολύ θλιβερό να γράφονται οχετοί βλακείας και μίσους ανάμεσα σε άτομα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα είχαν να χωρίσουν απολύτως τίποτα αλλά αυτό είναι κάτι πάρα πολύ παγιωμένο στις ανθρώπινες κοινωνίες και δεν υπάρχει περίπτωση να μην το βρίσκεις μπροστά σου, συνέχεια. Το ίντερνετ δε είναι το κατ'εξοχήν μέσο για το φαινόμενο. Γιατί το ΕΡ να είναι εξαίρεση;
Γιατί έτσι γουστάρουμε, γιατί έτσι θέλουμε. Για να μαθαίνουμε να αντιτασσόμαστε σε αυτό και στην πραγματική ζωή που έχει πιο μεγάλη σημασία. Για να μη χρειάζεται να το "παίξεις μαλάκας" για να τα βγάλεις πέρα. Για να μη χρειάζεται να κάνεις hide post και ignore user και εκει πέρα. Ξέρω, είμαι ιδεαλιστής. Forgive us.