Quote Originally Posted by clot View Post
Quote Originally Posted by Midnight View Post
Quote Originally Posted by clot View Post

ναι ρε 'συ, αλλά για ποια κοινωνική ελευθερία μου μιλάς όταν εξορισμού αντιτίθεσαι στην κοινωνία ως θεσμό. να μου έλεγες αγέλη να πω οκ!
Φυσικά και δεν αντιτίθεμαι στην κοινωνία, ούτε μηδενιστής είμαι ούτε πριμιτιβιστής! Απλά δεν θέλω μια κοινωνία φυλακισμένη! Στο κράτος και την εξξουσία αντιτίθεμαι, όχι στην κοινωνία. Αν δεν ήθελα κοινωνία, τότε θα πήγαινα στα βουνά, φυσικά! Αλλά δεν κάνω ότι κάνω απλά επειδή δε θέλω την κοινωνία! Δεν θα 'χα λόγο!
οκ, σε χάνω. αν θέλεις γράψε μου συνοπτικά πώς θεωρείς ότι μια κοινωνία δεν θα είναι φυλακισμένη και τις βασικές αρχές τις ιδεολογίας σου.

Οκ, θα προσπαθήσω, αν δεν είναι ούτε τόσο αυστηρές ούτε ιδιαιτέρως μαζεμένες

Λοιπόν...(ποτέ δε φανταζόμουν πως θα κάνω αναρχική θεώρησε σε forum)
καταρχάς, εγώ απαντώ σε αυτό που μου ζήτησες, δεν προσπαθώ να σε πείσω πως η αναρχική κοινωνία είναι ευφικτή.
Θεωρώ πως η εξουσία είναι περιττή γιατί πιστεύω πως η συνείδηση, η λογική και το συναίσθημα είναι αρκετά για να κρατήσουν μια κοινωνία ειρηνική και δεμένη. Είμαι ενάντια σε κάθε μορφής πολιτικοκοινωνική εξουσία (το να σου πω πως οι άνθρωποι δεν θα εκτρέφουν αγελάδες είναι ηλίθιο, που αυτό κάποιοι ως μορφή εξουσίας μπορεί να το βλέπουν) και, κατά συνέπεια, ενάντια στο θεσό του Κράτους όπως και αν εμφανίζεται αυτός σε κάθε κοινωνία, καθώς για μένα το κράτος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα πολύπλοκο μηχανισμό καταστολής και πλύσης εγκεφάλου. Από τη στιγμή που σου λέω πως είμαι ενάντια στην εξουσία και στο όργανό της, το κράτος, εννοείται πως είμαι ενάντια σε κάθε τους παραλλαγή, άρα και σε αυτή της δημοκρατίας (ή "δημοκρατίας", με ή χωρίς εισαγωγικά, όπως το θες).
Το πως θα λειτουργεί μια αναρχική κοινωνία δεν το ξέρω γιατί δεν θα τη φτιάξω μόνος μου. Ασχολούμαι κυρίως με την καταστροφή της εξουσιαστικής κοινωνίας. Αλλά υποθέτω πως με λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και κοινές αποφάσεις θα πράττονται όλα. Ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής δεν θα υπάρχει, θα ανοίκουν στην κολεκτίβα, δλδ σε όλους (όχι όπως στο σοσιαλισμό, στο κράτος, άρα πάλι σε χέρια εξουσιαστών, όπως τον βλέπω εγώ).
Και φυσικά, επειδή το χω ακούσει κι αυτό, ο καθένας δεν θα κάνει ότι του καυλώσει! (συζητούσα με ΚΝίτη και μου έλεγε, "πες ότι έρχομαι και κατουράω στη σούπα σου, αφού δεν υπάρχει αστυνομία ποιος θα με τιμωρήσει;"). Τα λαϊκά δικαστήρια όσες φορές έχουν εφαρμοστεί (ακόμη και στην ψιλογελοία μορφή που γίνονταν ως τώρα) πάντα μια χαρά λειτουργούσαν.