Παρ' ότι ο φθόγγος είπε χοντρές χοντράδες στην αρχή, είπε και αυτό:
που είναι πολύ εύστοχο. Πραγματικά, είναι αξιοσημείωτο πως οι αναρχικοί διαπράττουν ακριβώς τα ίδια λάθη τα οποία καταλογίζουν στους φασίστες, όταν τους αντιμετωπίζουν: διάκριση, βία, εξοστρακισμό. Υποτίθεται ότι η αντίθεση προκύπτει από τις απόψεις των φασιστών που ευνοούν τέτοιες συμπεριφορές. Αν οι αναρχικοί κάνουν τα ίδια, είναι σα να αναιρούν αυτό το συλλογισμό, και η όλη αντιπαράθεση εκφυλίζεται σε πρωτόγονες, αντίπαλες φυλές.Πρέπει και επιβάλλεται να τους αντιμετωπίσεις σαν ανθρώπους όμως (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε πρέπει να δώσεις ένα χέρι ξύλο όταν πρέπει) άμα θέλεις να υποστηρίξεις ότι προτείνεις κάτι διαφορετικό ηθικά από αυτούς, όπως κάνει ο αναρχισμός αλλά και η αριστερά που έχουν βαθιές ηθικές βάσεις, όσο κι αν δεν το βλέπουν πολλοί αρτηριοσκληρωτικοί βέβαια.
Γνώσεις γεγονότων δεν έχω ιδιαίτερες, αν και έχω σχηματίσει την εντύπωση πως κατά τη συντριπτική πλειοψηφία οι φασίστες είναι αυτοί που είναι τόσο ζώα ώστε να βγάλουν μαχαίρια και να αποπειραθούν να πάρουν ζωές, κι όχι η άλλη πλευρά. Το λέω γιατί είμαι σίγουρος ότι κάποιος θα πει ότι μιλάω χωρίς να ξέρω τι γίνεται εκεί έξω. Το θέμα είναι πως δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως δεν μπορείς να πολεμάς μια ιδεολογία με τα όπλα που την καταδικάζουν, σύμφωνα με την άποψή σου. Είναι αυτοαναιρούμενο.
Ώρες ώρες το "φασίστας" χρησιμοποιείται όπως το "terrorist" στα αμερικάνικα έργα, ξέρω 'γω. Ο κακός μπαμπούλας που άλλο σκοπό δεν έχει στη ζωή από το να σκοτώσει εσένα, όλη την οικογένειά σου, τη γάτα και το χρυσόψαρό σου. Όχι, πείτε.