το σταμάτα να λες οτιναναι εχει να κανει με την αποψη σου για την δημοκρατια. δεν μπορει να την βλεπεις εχθρικά μου φαινεται ακραιο για ανθρωπο που εχει ελευθεριακες αντιλήψεις. μη μου πεις οτι δε την βλεπεις εχθρικά γιατι δεν θα σε πιστεψω με τα οσα ειπώθηκαν. σε αυτη την βαση δεν εχουμε πολλα να συζητησουμε.
προτείνω πάντως να διαβασεις κανα βιβλιο του και οχι την αναλυση. νομιζω ειναι χρησιμο να βγαζεις τα δικα σου συμπερασματα. δεν εινια πολυ ευκολος το καταλαβαινω. θελω να πιστευω πως καταλαβα σωστά τι πρεσβευει παντως. γινεται μπακντ η κατανοηση μου και απο αλλους (bookchin, chomsky)
δεν μιλαω για αλληλοβοήθεια με ζυγισμα θετικων και αρνητικών σε ατομικο πλαισιο
μιλαω για την εμφυτη ανάγκη για αλληλοβοήθεια, αυτην που υπάρχει οταν βλεπεις να καιγεται το σπιτι του διπλανου σου και πας να βοηθήσεις, ή που θα πας να σώσεις εναν ανυπερασπιστο. δεν γινεται να μην παρεις ελπιδα από εναν λαο που κατεβαινει να διαμαρτυρηθει για να ζητησει το δικαιο του.
ας μην ανοιξουμε το ζητημα της ρωσικης επανάστασης. οχι δεν απετυχε εξαιτίας του λαού φιλε μου. τι να πω παραπανω δεν ξέρω