Μαριλλιον, αν θες, ξαναδιάβασε τα τελευταία ποστς σου και οπου μιλάς για την κοινωνία, για το πως είναι, το πως φαντασιακά μπορεί να είναι και το πως δεν πρέπει να είναι, κανε μια μείωση και εφάρμοσε τις ιδιες προτάσεις στον εαυτό σου και σε αλλά άτομα συγκεκριμένα. Είπαμε να μην κάνουμε ψυχανάλυση επίτηδες σε αυτό το θρεντ αλλά ψυχανάλυση κάνουμε κατά λάθος, είναι λίγο περίεργο από ενα σημείο και πέρα να μην πει κάποιος "ει..." . Δηλαδή, εγώ αυτό που βλέπω είναι έναν Βιντα ο οποίος εκφράζει μια μεταφυσική σχεδόν δυσπιστία σε οποιαδήποτε δομή, η οποία είναι ολοδικιά του και δεν έχει ιδεολογική βάση, αλλα στέκεται ένα ιδεολογικό επιχείρημα απο πάνω της και βλέπω και εσένα να σε τσινάει το πιρορι αντι-δομικό που λέω, όχι το οικοδόμημα (το οποίο αν το εξέφραζε άλλος, όπως το σφινοτουβλακι, βγάζει και άλλων αέρα) στο σημείο που γίνεσαι επιθετικος. Δεν χρειάζεται να ποστάρει το Αγενες Ρομποτ στο θρεντ για να αποδεχθείς την αυταπόδεικτη χρησιμότητα του κοιτάω-έξω-για-να-κοιτάξω-μέσα.
Οχι οτι έχω πρόβλημα εγγενώς με πολιτικές κουβέντες, ακόμα σε σε αυτό το στυλ του 'πως θα έπρεπε να είναι τα πράγματα'. Δηλαδή, έχω χιουμορ (τέτοιου τύπου) και το παράλογο του να συζητάμε εγώ κι εσυ για το πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος είναι γαργαλιστικό. Αλλα είναι λίγο κριμα - για αυτό το ποστ μου, όχι για να σου την 'πω' η κάτι τέτοιο - να μην κοιτάμε και τον ελέφαντα στο δωμάτιο, που είναι τα άτομα που εκφράζουν τις αποψαρες και τι λένε αυτές οι αποψάρες για την εσωτερική τους λειτουργεία. Κομμουνιστες-αδέρφια λένε θα αλλάξουμε τον κόσμο ενώ είναι ένα μάτσο (και μάτσο) νευρώσεις. Αποστασιοποιημένα συναισθηματικά ρομπότ λένε ότι θέλουν να τους αφήσει ο κόσμος απολύτως ήσυχους. Αντι-δομιστες που θέλουν να βρουν τον μαγικό δρόμο πιστεύουν ότι οι άλλοι είναι ΜΑΛΑΚΕΣ. Και ασχολούμαστε με το τι λένε ενώ θα έπρεπε να τους κοιτάμε στα μάτια για πέντε λεπτά μπας και δούμε και την αντανάκλασή μας.