γραφικος πρωην αρχισυντακτης του μεταλχαμμερς...χαζουλης και αλογολαγνος
για ιπποκομος το πηγαινε και κατεληξε σταυλιτης
γραφει για ηλιους και πανοπλιες
α και για τεχνη λολ
γραφικος πρωην αρχισυντακτης του μεταλχαμμερς...χαζουλης και αλογολαγνος
για ιπποκομος το πηγαινε και κατεληξε σταυλιτης
γραφει για ηλιους και πανοπλιες
α και για τεχνη λολ
και λινκ από το μπλογκ του πλιζ
ta kserw auta minmin.
to quote apo auton einai, etsi.
a cry for help, a hint of anaesthesia
ο πρώτος στον Ελληνικό ποπ τύπο ο οποίος προσπάθησε να ιδεολογικοποιήσει το Heavy Metal. Τράβηξε μια αυθαίρετη γραμμή μεταξύ επικ μεταλ και θρας (που μεσουρανούσαν τότε) και απέδωσε κάποιες περίεργες απόψεις του περί ιπποτισμό στην παράταξη που πριμοδοτούσε. Έκανε μεγάλο κακό στην Ελληνική 'σκηνή' του Heavy Metal με αυτή του την κίνηση, φαίνεται μέχρι σήμερα αν ξέρεις πως να ερμηνεύσεις μερικά πράγματα. Στα κείμενά του φαίνεται έντονο το κόμπλεξ του με διάφορα πράγματα, κυρίως με τις γυναίκες. Ενώ ο ίδιος ήταν (και παραμένει; δεν διαβάζω το μπλογκ του αλλά σιγά μην γύρισε το κεφάλι του στα γεράματα) προβοκάτορας και κανένα κείμενό του δεν πρέπει - ή μπορεί, αν έχει μυαλό κανείς - να διαβαστεί 'straight', σίγουρα σχημάτισε κάποιες εφηβικές συνειδήσεις που έτυχε να αγοράσουν heavy metal & metal hammer τότε παλιά, σε κάποιον μικρό βαθμό. "Heavy Metal για λίγους" έλεγε.
Εξαιρετικό γούστο στα κομιξ, στην λογοτεχνία ε και στην μουσική. Πολλοί μάθανε πέντε πράγματα από στήλες του sun knight όσο αντέχανε τον σοβινισμό. Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από όσο φαίνονται επειδή α) ο Sun Knight έκανε λογικές συνδέσεις μεταξύ αισθητικής ρομαντισμού και Heavy Metal όσο και αν ήταν ασύμφορες οι πολίτικες προεκτάσεις των θέσεών του, οπότε δεν είναι απλό να πεις 'να ένας τρελός, λολ' και β) ηταν μέγα τρολ όταν ο reject δεν ήξερε καν τι είναι το ίντερνετ, δεν είναι εύκολο να πεις τι εννοεί και τι όχι, και αντίθετα με τα obvious trolls who are obvious, ξέρει να γράφει, έχει αίσθηση της ειρωνείας και δεν τον πιάνεις εύκολα.
Last edited by Helm; 08-06-2011 at 01:09.
Όταν λες παράταξη εννοείς κάποιο κόμμα; ΝΔ;
ικονοκλαστ, δεν καταλαβαίνω τι ρωτάς, μπορείς να μου εξηγήσεις;
1ον η αυθαιρετη γραμμη μεταξυ θρας και επικ ηταν μεγιστη πουστια για να πολωσει το μεταλ κοινο...τα εχουμε ξαναπει εδω μεσα και καποιοι καποιας ηλικιας τα ζησαμε κιολας
2ον γουστο στην λογοτεχνια και στην μουσικη,εδω γελαμε...δεν πρεπει να εχει υπαρξει περισσοτερο κλειστομυαλο ατομο,οταν απορριπτεις το 99,9 της τεχνης δεν εχεις γουστο...εισαι πρασουλας,και μαλιστα χαριλαος
3ον κανενας δεν εμαθε μουσικη απο τον χαριλαο αφου οταν και οποτε εγραφε για καμια μπαντα ηταν για τις 3-4 που ειχε εμμονη...τουτεστιν Warlord,Manowar,Rainbow,Malmsteen etc
4oν πρεπει να του αναγνωρισουμε οτι εβγαζε γελιο
Οκ, το ξαναδιάβασα και κατάλαβα ότι μάλλον εννοείς ότι πριμοδοτούσε την παράταξη του επικ μεταλ ( ; ) σε αυτή τη «διαμάχη». Κατάλαβα τελείως άλλο πράγμα πριν.
edit: Δεν θυμάμαι να τον έχω διαβάσει ποτέ στο χάμμερ, αυτό στο μπλογκ του με την 16χρονη γκόμενα πάντως είχε γούστο.
1. είναι μια γνωστή θεωρία, ψιλοσυμφωνώ γενικά και σίγουρα έπαιξε αυτή η πόλωση, αλλά νομίζω ότι τα πίστευε κιόλας ο Sun Knight αυτά που έγραφε σε έναν μεγάλο βαθμό. Ο άλλος, ο 'Lord' ήταν που είχε πολύ περισσότερο οικονομικές φιλοδοξίες από το Heavy Metal & Metal Hammer με το τι προωθούσε και πούλαγε.
Για το 2 δεν συμφωνω, δεν νομίζω ότι το καλό γούστο μεταφράζεται σε ανοιχτό μυαλό απαραίτητα αλλά ας μην κάνουμε ξανά αυτή την συζήτηση.
3. αν έμαθες τους Warlord από Sun Knight όπως εγώ, κάτι έμαθες. Δεν χρειάζονται 1,000 λινξ σε 1,000 διαφορετικές μπάντες στο youtube.
4. έμενα με στενοχωρούσαν και με στενοχωρούν κείμενά του όπως το παραπάνω με την δεκαεξάχρονη που κακομεταχειρίστηκε.
ικονοκλαστ, ναι την παράταξη των επικάδων εννοώ, αν είναι αδόκιμο το 'παράταξη' διάβασε κλίκα.
οχι δεν τους εμαθα απο τον χαριλαο αλλα απο εναν συγχωριανο μου...και τοτες που ειχα μαλλι παλι σαβουρες τους θεωρουσα αλλα δεν ειναι να το κανουμε κουβεντα
το θεμα ειναι οτι ο τυπος ειχε παιδεια εμβρυου πανω στην μουσικη και εγινε και αρχισυντακτης,ασχημα χρονια για το ατσαλι...πολυ σκοταδι
για τον αλλονα τον μεγαλοαπατεωνα τον λορντ ναι ετσι ειναι...αυτος εκοβε ολο το χρημα
ο Πρασουλόπιτας όμως, επηρέασε κόσμο και κοσμάκη,με αποτέλεσμα.....
https://www.facebook.com/#!/group.php?gid=348772253943
Barry Prudom-He's Public Enemy No1.
διπλα απο τον Man Of War οι Anthrax????
ΚΙΒΔΗΛΟΙ
Τελευταία φορά θυμάμαι άρθρο Sun Knight στο Hammer κάπου το '97.
Αρχές '98 πάντως που το έντυπο αύξησε τις σελίδες του κι έκανε κι ένα αισθητικό lifting στο layout είχε πάρει πουλάρα.
Στο ενδιάμεσο και μέχρι να ανοίξει το μπλογκ ξέρει κανείς τι έκανε; Δραστηριοποιήτο στη σκηνή; Έβγαζε κάνα φανζίν; τσιμπούκωνε τον ξήγα;