Page 16 of 44 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 226 to 240 of 657

Thread: http://punkfromthegutters.blogspot.com/

Vic Ford Prefect's Avatar

ΟΚ, απλώς νομίζω ότι ΔΕΝ έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες *απόψεις* για την αξία της μουσικής. Έχουμε πολύ διαφορετικά γούστα στο χέβυ μέταλ, με την έννοια ότι σου αρέσουν πολλά πράγματα που εγώ θεωρώ απλά ΟΚ, ή καλά ενώ εσένα σου φαίνονται αριστουργήματα.

Δεν μπορώ να βγάλω αδικία που δεν ξέρει ο κόσμος τους Malteze. Δηλαδή μπορώ, αλλά με αυτή τη λογική θα πήξω στην αδικία και τον κακό τον ντουνιά, και έχω μεγαλώσει λίγο. Πρόσεξε, δεν λέω ότι είσαι "μικρός" που ακούς Μαλτίζ. Λέω όμως ότι είναι κάπως ρε παιδί μου να θυμώνεις που είναι γνωστοί οι Zed Yago και όχι αυτοί.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member warlord mkII's Avatar

Δεν θυμώνω που είναι γνωστοί οι Zed Yago (ειδικά αυτοί που τους λατρεύω κιόλας)..

Το προβλημά μου είναι με τους ακροατές που διαμορφώνουν άποψη για το ποια είναι τα αξιόλογα συγκροτήματα βασιζόμενοι στις κριτικές του εκάστοτε χαμερ/κερανγκ/εξαρτώμενου για την επιβίωσή του από τις διαφημίσεις πολυεθνικών. Δηλαδή το μυαλό μου δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να γουστάρει zed yago, να του δωθεί η δυνατότητα (γιατί εκεί ήταν το πρόβλημα πίσω στο 1990) να ακούσει malteze και να τους απορρίψει. Δεν πάσχουν από συνθέσεις, δεν πάσχουν από παραγωγή, τί έχουν τα έρμα και ψοφάνε? Η μία μπάντα δισκογράφησε το 1988 και η άλλη το 1987. Μάντεψε Φορντ ποιοί δισκογράφησαν πρώτοι, όχι δεν είναι οι zed yago! Θεωρείς τόσο τεράστια την ποιοτική διαφορά των συγκροτημάτων που να δικαιολογεί το καλτ στάτους των μεν και την λήθη για τους δε?

Μη κάνεις το λάθος να σταθείς στους malteze, στο ότι 1 συντάκτης του χάμερ δεν γνώριζε τη δισκογραφία των cirith ungol, στο ότι ένας άλλος δεν ήξερε ότι ο Glockler είναι ντράμμερ και όχι μπασίστας. Είναι απλά παραδείγματα για να δείξουν τη φτήνια του συγκεκριμένου εντύπου αλλά και του τρόπου που λειτουργεί η μουσική βιομηχανία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού. Τα ονόματα αλλάζουν, ο σκοπός είναι ο ίδιος. Να τους προβατοποιήσουμε και να κονομήσουμε.

Γι' αυτό τα παίρνω στο κρανίο με "μεταλλάδες" που το 2011 δηλώνουν ότι ακούν το καινούριο iron maiden και τους αρέσει και θα πάνε και στη συναυλία. Όχι για να το παίξω ο ξερόλας "ακου με εμένα, εγώ ΞΕΡΩ" μεταλλοπατέρας. Γιατί ρε γαμώτο κυκλοφορούν αξιόλογα δισκάκια τα οποία ακόμα και με τα δικά σου "αντικειμενικά" κριτήρια ισοπεδώνουν τις πρόσφατες κυκλοφορίες των μεγαθηρίων, αλλά εμείς εκεί.... iron maiden φιλαράκι, καύλα σου λέω.

Αυτά.
    Warriors rise from the grave
    Longships sailing The Wave
    Bloodshed on every shore
    Friction massing from war

Anti-Hero Reject's Avatar

Λοιπόν Φόρντ,όπως σου είπα,το περιοδικό (όπως και άλλα 3-4) τα αγόραζα πριν αρκετά χρόνια,και τώρα πέφτει στα χέρια μου συχνά,στο σπίτι του κολλητού μου (ο οποίος ακούει μέταλ).
    Δεν μπορείς να το αναφερεις σαν "αξιοπρεπές περιοδικό".Αξιοπρεπές διαφημιστικό είναι σίγουρα,αλλά όχι περιοδικό.Και εξηγούμαι.
    1)Ήταν μία εποχή που ο Αγόρος έγραφε για jockcore και mosh metal μπάντες-μιλάμε για τρελά σκουπίδια.Αλλά,έβγαιναν από κάτι Victory,Goodlife,που έστελναν τα promo τους,έπεφτε και η διαφήμιση,οπότε όλα καλά.Η βαθμολογία ποτε δεν έπεφτε σε αυτές τις μαλακίες κάτω από 8 (9 για Earth Crisis,να καείς στην κόλαση-ελεος),αλλά έλα που ξάφνου άλλαξαν πολιτική αυτές οι εταιρείες,και εν μία νυχτί ο Αγόρος σταμάτησε να κάνει δισκοκριτικές τέτοιων μπαντών και έπιασε τα sludge,death και black.Θα μπορούσε κάλλιστα σε αυτά τα χρόνια,να πεί και κάνα 2 ριμαδοκουβέντες για μπάντες όπως οι Tragedy ή oι From Ashes Rise,που στην τελική είναι και μπαντάρες τεράστιες,και σίγουρα ένας μεταλλάς (ειδικά καφρος) θα εκτιμούσε πιο πολυ αυτές τις μπάντες από τις jockcore καρικατούρες (που ούτε οι punks και οι hardcore-αδες δεν τις εχουν σε εκτίμηση,και αυτό φάνηκε και στο πέρασμα του χρόνου).

2)Είσαι metal περιοδικό.Ετσι ισχυρίζεσαι λοιπόν.Ε τότε γιατι πασάρεις τόσο υπερβολικά μπάντες όπως Slipknot?Mήπως θα έχουν περισσότερη απήχηση στους μεταλλάδες από το αν προωθήσεις πχ την διάδα που ανέφερα πιο πάνω?Α ναι,και προωθούσαν τον διαχωρισμό αβέρτα ("εδώ στην Ελλαδα είμαστε ακόμα πολυ λίγοι για να καταλάβουμε τι παίζεται με αυτές τις υπερμπάντες,εδώ θέλουμε τον τελευταίο κλώνο Judas Priest εις την νιοστή").Εγώ όμως ξέρω ότι αν οι κάθε Slipknot και οι καθε Machine Head αν δεν ειχαν σκάσει φραγκάκια οι εταιρείες,θα είχαν φάει το κράξιμο και το δούλεμα που έφαγαν πχ οι Limp Bizkit.

3)O Διαχωρισμός.Έκαναν την τεράστια μαγκια να σας χωρίσουν σε κατηγορίες.Το Hammer και το Horror.Οι κλασσικοί και οι "ακραίοι".Εφυέστατο σαν έμπνευση,μιάς και είναι γνωστό πως υπάρχουν πάντα πρόβατα που θέλουν να μπαίνουν σε συγκεκριμένα καλούπια.Και μετά αρχίσατε να κράζεστε μεταξύ σας. "Καλά ρε μαλακα,ακους ακόμα Gamma Ray?" "Ρε τον κάφρο,ακούει Vomitory ο γελοίος".Τα παραδείγματα τα έχω δεί άπειρες φορές μπροστά μου,άπειρες όμως.Ο διαχωρισμός όμως δεν είχε μόνο ως σκοπό να διακρίνει την κατασταση μουσικά,αλλά και να δημιουργήσει συγκεκριμένες δεξαμενές οπαδών,για συγκεκριμένα είδη=μπινγκο!εύκολοδιακριτο αγοραστικο κοινό.Και το επόμενο απότελεσμα αυτής της κίνησης είναι αυτές οι κλίκες να οργανωθούν,και να απομονωθούν σε μικρόκοσμους:Η black metal κλίκα,η κλίκα metal united,η κλίκα του Excalibur,oι ποζεράδες κτλ.και φυσικά,εκεί δεν μπαίνεις εύκολα αν δεν είσαι αρκούντως σχετικός και μυημένος σε συγκεκριμένα ακούσματα.

4)Εγω ρε παιδί μου είμαι ο Άλεξ.Αν δεν έπαιζε η καφριλα του ζητήματος και το μαζικό καντήλι που θα έτρωγα,δεν θα καθόμουν ποτέ να σχολιάσω τους μεταλλάδες,έστω ακόμα και από το blog μου.Ούτε να τους κατακρίνω,ούτε τίποτα.Ίσα ισα σέβομαι και πολλες μέταλ μπάντες. Το Χαμμερ είναι ένα περιοδικό οκ?Απευθύνεται σε μεταλλάδες.Θα έπρεπε λοιπόν να αναλωθει σε κριτικες,σε όμορφα αφιερώματα,σε γαμάτες και έξυπνες συνεντεύξεις.Αντ αυτού,ειχαμε την συνεχή λοιδωρία μουσικών ειδών,άσχετων(σχετικών!) με το μέταλ.Παραδείγματα??
    "Το anarchy in the uk είναι ο ενας και μοναδικός υμνος που γραφτηκε ποτε στο punk,σε μία σκηνή που ηταν σκατα εν τη γεννέσει της"
    "το 1977 εμφανίστηκε το πιο σιχαμένο μουσικό είδος,το ισότιμο της μουσικής φασαρίας,οι φασαριζμενοι κλοουν του punk τους οποίους διέλυσε το nwobhm και τώρα πλεόν αποτελούν γραφικό στοιχείο του Λονδίνου"-Τάσος Σταματούκος
    Του Βασίλη Ζαχαρόπουστα το μίσος προς το πανκ,και το πόσες φορές το έχει εκφράσει,δεν μπορώ καν να το υπολογίσω.Θα πάθαινε όμως σοκ αν μάθαινε ότι οι λατρεμένοι του Watchtower είναι Τεξανοί,και τα κολλητάρια που είχαν στα early days ήταν οι MDC,D.R.I,Offenders,Verbal Abuse.Και ότι έχουν και ένα κομμάτι σε μία πανκ συλλογή,στην Cottage cheese from the lips of death.Και ότι τότε,δεν ήταν αποδεκτοί από την μέταλ σκηνή της πόλης τους,αλλά από την punk.
    Ούτε καν μπορώ να θυμηθώ πόσες φορές έβγαλε χολή ο Βλακος για το grunge και το punk.
    Ποιός ό λόγος να βγάζεις τόση χολή για κάτι με το οποίο ρε παιδι μου,δεν ασχολείσαι?Αν το κάνεις για χαβαλέ και για να μπριζάρεις κόσμο,πάω πάσο.Αλλά είσαι σε ένα επαγγελματικό περιοδικό,το οποίο πουλούσε μέχρι και 20.000 αντίτυπα.Άρα πρέπει να αφοσιωθείς στην όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση του κοινού σου,και στο ανέβασμα του ποιοτικού πήχη.Αλλιώς,αυτό φανερώνει ατελείωτο ΚΟΜΠΛΕΞ.Ή κάτι άλλο,ακόμα πιό πονηρό..."δημιουργώ φανταστικούς εχθρούς,ώστε να γνωρίζουν οι μεταλλάδες τι δεν πρέπει να ακουμπήσουν ποτε μουσικά,για να μην χαθεί η πελατεία".Καλό έτσι?
    Τις προάλλες μιλούσα στο τηλέφωνο με τον Κώστα,το witchkiller...και μου έλεγε "μαλάκα,μέχρι να γνωρίσω εσένα είχα απόλυτα αρνητική άποψη για το πανκ μουσικά,και αυτό γιατι μου πιπιλούσαν τον εγκέφαλο 15 χρόνια...είναι κακό...είναι ηλίθιο...δεν πρέπει...ενας σωστός μεταλλάς δεν ακούει...μέχρι να αντιληφθω ότι με το μέταλ που ακούω,το πανκ έχει πολλά περισσότερα κοινα από τους πχ Machine Head ή τους Anathema".Eγώ συμφώνησα μαζί του,και του είπα πως η ενστάσεις που έχω προς το μεταλ δεν είναι μουσικές (εξάλλου είπαμε,υπαρχουν πολλα που μου αρέσουν),αλλά περισσότερο η νοοτροπία των οπαδών.Για την οπόια νοοτροπία έχει φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο το μεταλ χαμμερ.

5)Πρίν 2 μέρες ήμουν στο δισκάδικο κολλητου,που έχει punk,hardcore κυριως και απο metal thrash,death και κάτι drone/sludge.Ε εκει που αράζαμε,σκάει ένας πιτσιρίκος,στα 17,μεταλλάς στο φουλ,και μας ρωτάει για From Ashes Rise(ειχε δει το λογότυπο ραφτο σε μια μπαντα).Ακούει λίγο το Nightmares,σοκάρεται,το παίρνει...και εκεί μας λέει "το σκέφτομαι μόνο ρε γαμώτο,μην το μάθουν οι κολλητοί μου και με κράξουν".Τον λυπήθηκε η ψυχή μου,είχε κάτι μούτρα μέχρι το πάτωμα,λες και έπρεπε να ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ για αυτό που αγόρασε.Αν αυτό δεν είναι νοοτροπία περασμένη από το Χάμμερ,ε να κάτσεις να με χέσεις.Την βλέπω 15 χρόνια τώρα,και μάλιστα την επικροτούν και την στηρίζουν. "Για γιαούρτια όσοι ακούν hardcore,για να γελάμε μέχρι δακρύων οι Conflict,όποιος τα ακούει πρεπει να πυροβοληθεί αμεσα" και λοιπές μεγαλόστομες μαλακίες από ένα μάτσο ΦΛΩΡΟΥΣ του χάμμερ.

6)Είχα κουραστεί να διαβάζω ανακρίβειες.Ειχε καταντήσει αηδία.Παραδείγματα ανέφερα και πιό πριν.
    Barry Prudom-He's Public Enemy No1.

Κοίτα, όλοι οι μεταλοπατέρες με αγνά κίνητρα ξεκινάνε. Αλλά πολύ καλά κάνει ο οποιοσδήποτε και πάει στους Μέηντεν, είναι ένα άλφα σώου με μια μπάντα που στάνταρ του έχει προξενήσει ρίγη συγκίνησης. Δεν έχουν όλοι το μικρόβιο της μουσικής να την στραγγίξουν όσο μπορούν. Από τις 5 συναυλίες που θα πάει, θα πάει σε αυτή που ξέρει σίγουρα ο ίδιος ότι θα περάσει πολύ καλά.

Όσο για τους Μαλτίζ, θεωρώ ότι οι Zed Yago είναι καλύτεροι αλλά κυρίως θεωρώ ότι είναι λογικό να πήγαν τα πρόμο τους στα περιοδικά μέσω της RCA αντί της ποιας κουλής εταιρείας έβγαλε τους Μαλτίζ (Active, Gold Records διάβασα) και να εκτιμήθηκαν. Το EP αμφιβάλλω να το άκουσε πολύς κόσμος το 87. Οι Yago έβγαλαν δύο δισκάρες, μετά είχαμε τους Velvet Viper, η Jutta είναι κάτι που διαδίδεται από στόμα σε στόμα γιατί έχουν και τραγουδάρες (εκεί θεωρώ ότι "κερδίζουν" τους Maltese), ε, κάπως έτσι.

Αξιόλογο συγκρότημα σου ορκίζομαι ότι δεν βασίζομαι σε κανένα περιοδικό. Έχω δικιά μου αντίληψη και κρίση την οποία εγωιστικώς θεωρώ πολύ πολυτιμότερη από τον περισσότερο κόσμο και σίγουρα ακριβέστερη για το δικό μου γούστο!
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Δεν μπορώ να σου πω ότι έχεις άδικο. Αλλά δεν είναι και έτσι απόλυτα όπως τα λες γενικά. Επειδή δεν θέλω να συνεχίσω χαμεροκουβέντα λες και είμαι ο εκπρόσωπος, αρκετά παρεξηγήθηκα, μπορεί κάποια στιγμή στο τσατ να τα πούμε.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Ε όλο και κάπου δώ γύρω θα βρίσκονται τα τσιράκια του Χρονόπουλα,ας κάνουν ένα login να απαντήσουν αυτοί....

Senior Member 00i00's Avatar

αυτο με τον διαχωρισμο/καλουποποιηση των μεταλλαδων απο το χαμμερ,μεγαλη αληθεια παντως

Μεγάλη αλήθεια είναι. Αλλά η πιο ακριβής διατύπωση είναι ότι αυτή προϋπήρχε, υπήρχε και ανάμεσα στους χαμεροσυντάκτες από τότε που το θυμάμαι (85) και απλώς διαιωνίστηκε και μέσω του περιοδικού.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

πάνκη θα σου κάνω άγαλμα! (ποιος κρετίνος μούτζωσε το ποστ του? Ας μας πει που διαφωνεί ή αν λέει ανακρίβειες.)
    Bloodshed on every shore

Senior Member 00i00's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Μεγάλη αλήθεια είναι. Αλλά η πιο ακριβής διατύπωση είναι ότι αυτή προϋπήρχε, υπήρχε και ανάμεσα στους χαμεροσυντάκτες από τότε που το θυμάμαι (85) και απλώς διαιωνίστηκε και μέσω του περιοδικού.
    ναι...κι εγω θυμαμαι απο το 76 σκηνικα με ελληνες φρικους...
    μας δουλευεις ρε?

το καλούπωμα Φόρντ υπήρχε,αλλά από πιό παλιούς μεταλλάδες (κοντα στα 45 ας πούμε) έχω ακούσει ότι "ξέρεις,εμείς ακόυγαμε heavy,power,thrash,αλλα δεν λεγόμασταν power-αδες ή thrashαδες,μόνο μεταλλάδες". Το καλούπωμα και οι κόντρες ξεκίνησαν κατα το 1989(Πρασουλας),και κορυφώθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 90,όπου κατάφεραν να διαχωρίσουν τα πάντα.

(άσχετο,αλλά αυτό όταν πήγε να γίνει στο πανκ,αυτόματα αυτοι που το έκαναν έφυγαν και απο την σκηνη:το nyhc crew του 1988,το οποίο ναι μεν συνεχίζει να υφίσταται έως τώρα με διαφορετικη μορφή,αλλά δεν ανήκει στο πανκ αυτή η σκηνή,σε αντίθεση με τα υπόλοιπα).

κι εγώ που είμαι 37, στα νιάτα μου δεν υπήρχε μεταλλάς που να μην ακούει και ροκ και να μη τον νοιάζει κιόλας!

Στη πρώτη κασσέτα που μου έγραψε ο αδερφός του διπλανού μου στο σχολείο (τατσντ εμότικον), υπήρχαν: Dio, Ufo, Manowar, Metallica, Sodom, Motorhead, Rory Gallagher, Animals (!), Clash (?), Whitesnake, Crimson Glory!
    Bloodshed on every shore

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

γενικά όλοι έχουν δίκιο από κάποια άποψη και είμαι με πανκη στο tl;i.did.read post του.
    βασικό είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι όποιο κράξιμο συμβαίνει ανάμεσα στα μουσικά ιδιώματα γίνεται ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και όποιος το παίρνει στα σοβαρά είναι άξιος της μοίρας του. άλλωστε κανείς δεν έχει πιάσει τον παπά απ'τ'αρχίδια ούτε έχει αναχθεί σε γκουρού της μουσικής. το χάμμερ λογικό είναι να προμοτάρει αυτούς που θα του αποφέρουν κάποιο κέρδος. κ εμένα μου φαινόταν "περίεργο" παλιότερα που οι nevermore - μια μπάντα που μου προκαλεί ατέλειωτα χασμουρητά - έπαιρνε τα δεκάρια με τη σέσουλα, αλλά πάλι ζούμε στην εποχή του internet. το τι γράφει το κάθε χάμμερ είναι ψιλά γράμματα.
    Rock or Nothing

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Τους Visitor, Φορντ, πρέπει να τους είχε πρωτοαναφέρει στη χώρα μας το On the March paper-zine. Ίσως βέβαια να έπαιζε και κάποια αναφορά στo Singing Swords, αλλά βαριέμαι να ψάξω τώρα. Το παρακάτω κομμάτι θεωρώ ότι έχει ένα πραγματικό αξιομνημόνευτο refrain.

http://www.youtube.com/watch?v=-nKR5CAFLkk

Να πω επίσης ότι με όλα αυτά που διαβάζω εμπεδώνω το πόσο μεγάλη απόσταση έχουμε στον τρόπο με τον οποίο ακούμε μουσική ο ένας από τον άλλον (εν προκειμένω ο Ra από τον Ford). Εγώ όταν ο WoM με μόρφωσε με Malteze ήμουν κάπως έτσι για κανά διήμερο. Στο US metal thread τους είχε γράψει και είχα σοκαριστεί. Γενικώς, εμένα με εξιτάρει να ακούω αυτό που λένε οι Άγγλοι "trial and error" στο underground. Γιατί αυτό είναι το underground metal μια υπερμεγέθης χοάνη όπου μια ατέρμονη "trial and error" διαδικασία συντελείται.
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

χρόνο να'χεις δηλαδή
    Rock or Nothing