Page 7 of 44 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 657

Thread: http://punkfromthegutters.blogspot.com/

Vic Ford Prefect's Avatar

To ύψιστο κείμενο του Ζαχαρόπουλου είναι και θα είναι το αριστούργημα που έγραψε για τη δισκάρα που γουστάρει και ο πάνκης ακόμα. Το έχω σωσμένο, το είχα στείλει σε κάτι φίλους:
    Ορόσημο.Αξεπέραστο στο χρόνο.Δίχως ακολούθους.Μοναχικό. Κάθε νέα ακρόασή του είναι σαν πρώτη. Η μουσική σε περιβάλει.Για λίγο, πριν εισβάλλει μέσα σου. Για πάντα. Απο εδώ και πέρα θα ξενίζεις τον ιό του "Rage For Order".Είτε σου αρέσει είτε...όχι (!), σ' έχει χαράξει. Ας μην το ξέρεις.Κάθε φορά που το ακούς, ή απλά το θυμάσαι, αλλάζεις. Η πραγματικότητά σου σχετικοποιείται. Ο χρόνος λιώνει. Ο χώρος ανακαλύπτει νέες διαστάσεις. Το διάνυσμα μοιάζει ατελεύτητο. Προσπαθείς να οριοθετήσεις τον δίσκο στην εσωτερική ιεραρχία των Queensryche. Εμπειρικά συναισθάνεσαι ότι το συγκρότημα αυτό έχει καλύψει μία αισθητική απόσταση αναρίθμητων μετρικών μονάδων - διάλεξέ τις εσύ. Αν το 1986 ηχούσε εξωγήινο, σήμερα το εκτόπισμα και η ακτίνα του παραμένουν ακατάληπτες έννοιες στο χώρο του heavy metal, μα και του rock συλλήβδην. Είναι μία καθαρή τυχαιότητα το οτι βγήκε το 1986. Αλλά σκέτος ντετερμινισμός το ότι παραμένει μυστήριο, ανεξερεύνητο, δαιδαλώδες. Αχαρτογράφητο. Κυρίως ως αισθητικός αγωγός. Ως μύχια κοίτη άβατων χημικών ενώσεων.Ως υπόφυση και λεμφαδένας ορμόνης.Που τρέφει το μυαλό, την ψυχή. Ως μέλλον που βιώνεται σε κάθε παρόντα χρόνο που καταλύεται στην κάθε ακρόαση. Θες από τ' απίστευτα, θεατρικά φωνητικά του ερμηνευτή Geoff Tate; Θες από τη συνολική απόδοση των Queensryche των οποίων οι υποδόριες δυναμικές και pop (μην τρομάζεις πιο metal δεν πάει) μελωδίες έμειναν αναντίγραφες, αν κι επηρέασαν πολύ κόσμο.Κόσμο που δεν ήταν έτοιμος για τους Queensryche. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε να είναι; Ούτε σήμερα είναι! Αυτό συμβαίνει διότι τίποτε δεν προοιώνισε την κάθοδο του "Rage..." στην ιστορικότητα του σκληρού ήχου. Θα δεχόμασταν και παρθενογένεση δίχως να εθελοτυφλούμε ενώπιον των σοβούντων επιρροών.Έχω εξαντληθεί και η μουσική μου όραση έχει ακονιστεί στον υπερθετικό βαθμό.Τέτοια βαθιά συναισθηματική άροση πάσχω κάθε φορά που επανέρχομαι στο "Rage for order", το album που κάθε μελλοντική πολιτιστική εξουσία θα προσλαμβάνει ως ανοίκειο, κριτικό, εχθρικό.

Αυτό το "Ως μύχια κοίτη άβατων χημικών ενώσεων.Ως υπόφυση και λεμφαδένας ορμόνης" με έχει στοιχειώσει, δεν ξεπερνιέται. Τι είναι μια άβατη χημική ένωση; Που έχει και μύχια (what?) κοίτη. Προγκρέσιβ επί τρακόσα. Πώς να μην το αγαπήσεις αυτό το κείμενο; Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δυστυχώς δεν φαίνεται (τουλάχιστον δεν πείθει) ότι έχει γραφτεί υπό την επήρεια lsd.

Κατά τα άλλα εμένα μου αρέσει το Χάμερ. Άλλωστε το τωρινό τεύχος έχει κείμενό μου που σημαίνει ότι έχουν μάτι και αναγνωρίζουν τα γνήσια ταλέντα. Μακάρι να πιάνει τόπο το ζομπιλίκι, να ακούσει ο λαός Vektor και Wolf.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

το χειρότερο που εχω διαβάσει είναι report χρονόπουλου σε συναυλία robert plant. κάτι για μυστικά βουνά και άλλα τέτοια θυμάμαι, όποιος το χει ευκαιρο please ας κάνει την καλή και να το βάλουμε στο θρεντ με τις μεταλοτρασίλες. ενιγουεη έχουν ανεβάσει κάτι καλά παιδιά και τουτο δω :

ξεκινά πολύ νορμαλ και κάπου στη μέση γίνεται το τρομερό

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πω πω, σπέρνει. "...διασταυρώνοντας τα ετεροειδή και διχάζοντας τα μονοκοτυλήδονα...".

Εντωμεταξύ δεκάρι για τον πιο safe και "ό,τι πουν οι οπαδοί" δίσκο τους.

Ο Χρονόπουλος δεν μπορεί να αγγίξει καν τον Ζαχαρόπουλο. Τίποτα, καμία σχέση, άλλο γήπεδο.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Giagias me Jazzmaster Marillion's Avatar

α ρε ετσι και το βρω. δε λεει τπτ για την συναυλία εντωμεταξυ (που να καταλαβαίνει ο μέσος νους τουλάχιστον)

INDIE ROCK, PUNK-METAL, EMOCORE COMMANDO

http://letselectrify.blogspot.com si senior boss man, england very pretty

ΓΥΡΟΣ ΠΑΟΛΑ ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ
    ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΒΟΛΑΝΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

E, βρες το ντε. Αλλά θα το καταχωρήσω ως Ζαχαροπουλιακή έκλαμψη, γιατί ο Χρονόπουλος είναι και καμμένος Ζεπελινικός οπότε να του βγήκε το ρομάντζο πιο έντονα. Για τον άλλο βγάζεις τοπ τεν και θα είναι και ντέρμπι τι να αφήσεις έξω.

Ο πάνκης γράφει για μεταλάδες στο μπλογκ του και εμείς γράφουμε για χάμερ στο τόπικ του. Θεία δικαιοσύνη.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member 00i00's Avatar

αυτο το ειχα ηδη ανεβασμενο στον φωτοκουβα...

...στην διπλα σελιδα αποκαθισταται η αληθεια αφου βεπουμε μια παρεα που μολις βγηκε απο το κομμωτηριο,οχι τιποτα αλλο,μην ξεγελαστει κανενας και το αγορασει νομιζοντας οτι εχει το νεο Electric Ladyland

κατα τ'αλλα...
    στα πρωτα 5-6 τυχαια τευχη που επιασε το χεριμ...

αγγλος ο Clint Ruin λεπον...αλλα με τρανια πουτσα αφου η Lydia Lunch τον τσιμπουκωνε στην Ν.Γιορκη,ευτυχως που δεν εγραψε οτι παιζει και στους Throbbing Gristle
    δημοσιογραφια...οχι μαλακιες

παμ' παρασιακατ'...

χαρακτηριστικη κριτικη...τα ζομπις που λεγαμε...

5 σε συλλογη Amphetamine Reptile...zombies παντου

για ζαχαροπουλα δεν εχω πολλα...κατι λιγα τευχη για το χεσιμο μονο
    αλλα ολα ειναι αριστουργηματα...ο βελτσος του μεταλ

Το πρώτο είναι εντός θέματος και ένα κλασικό παράδειγμα. Αλλά θέλει καλύτερο σκανάρισμα, έβγαλα τα μάτια μου.

Τα άλλα είναι προσωπικά σου και δεν μας αγγίζουν. Άλλωστε δεν τον λέει Άγγλο τον τυπά, μέλος της Αγγλικής σκηνής τον λέει και έχει και δίκιο (τον έκανα google).
    Κλαψουρίζεις που το Χάμερ έβαλε 5 σε μια συλλογή που σου αρέσει και που ο Πούσιος θάβει μια μπάντα που γουστάρεις! Ρε μινμιν. Πω.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

Senior Member freak brother's Avatar

Quote Originally Posted by Ford Prefect View Post
    Μόνο κοινού θες να πεις. Γιατί στους Napalm Death κινδύνευες να φύγεις αιμόφυρτος, ειδικά τότε που πλακώσανε οι φασίστες και έγιναν τα υπερμπάχαλα. Και στο Μπρίστολ που τους είδα κινδύνευες να φύγεις κουλός λόγω της βίας της μουσικής και του πιτ.

Και καταλαβαίνω ότι είναι πολύ συναρπαστικό να είσαι μέρος αυτής της φάσης, της επικίνδυνης όπως λες, αλλά μόνο στο βαθμό που επιτρέπω τον εαυτό μου να νιώσει λίγο ζώο, είτε είναι στο pit με good friendly violent fun, είτε νιώθωντας μια ηλίθια ικανοποίηση όταν είμαι ένας από τους χάληδες συγκεντρωμένος έξω από το λαϊβάδικο και με κοιτάνε περίεργα κάτι καθωσπρέπει φλώροι του κερατά. Αλλά αυτά δεν είναι να τα παίρνεις σοβαρά. Καθόλου.

Για ξέσπασμα και ξέδωμα ναι, όπως ξεσπάω όταν ξεβιδώνομαι σπίτι μου μόνος μου. Αλλά να ζυγίζω την καλή αντρίκεια μουσική με το κριτήριο αυτό, όχι, ούτε στα δεκατρία μου δεν το έκανα. Αφού είπαμε ρε πάνκη, το αξίωμα το είπε ο Ζάπας: Δύο είδη υπάρχουν, καλή και κακή. Άσχετα με τις προτιμήσεις. Σαν το φαΐ ρε παιδί μου.

Το ξέρω ότι δεν είναι όλοι κουλάδια. Σπόντα για σένα ήταν που δεν μπορείς να ακούς καλλιτέχνες, στην καλύτερη "μουσικούς" (που δεν είναι καλλιτέχνες γιατί έτσι!).
    δεν καταλαβαινω γιατι ενας μεταλλας που δεν θα πηγαινε ποτε σε λαιβ χαρντκορ η κραστ η τελος παντων πανκοειδη μπαντα να πηγαινει σε λαιβ τον ναπαλμ ντεθ γιατι εχουν το ταμπελακι μεταλ? και δεν αναφερομαι σε σενα συγκεκριμενα , απο μικρος την ειχα την απορια , οταν πηγαινα στο αν σε χαρντκορ λαιβς και δεν εβλεπα μεταλς και πηγαινα ροδον ξερω γω ναπαλμ ντεθ και ηταν τιγκα στο μεταλλο... σιγα την τεραστα αποσταση των ειδων.. οι ετικετες ειναι το θεμα?
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Γιατί οι Napalm Death παίζουνε grind/death metal; Δεν έχουν βγάλει μόνο το Scum. Το οποίο και αυτό υβρίδιο είναι, δεν είναι και πανκ μπάντα.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

οχι...δεν ειναι οτι θαβει μια μπαντα που γουσταρω
    τα παραπανω παραδειγματα ειναι κλασικες παπαριες του χαμερ για αλλα ειδη
    αν δεν διακρινεις την εξωφθαλμη εμπαθεια προβλημα σου

για τον Thirwell το αφηνω ασχολιαστο

θα επανερθω με αρθρακι οπου οι L.A. Guns παρουσιαζοντε ανωτεροι των Stooges

Senior Member freak brother's Avatar

στην αγγλια που τους ειχα δει καποτε ειχε μονο πανκιδες παντως
    σηκωσες λιγο την μπλουζιτσα και υποψιαστηκα οτι εισαι ο φρικ. Σε λιγα δευτερολεπτα ειχα μαθει την τραγικη αληθεια.Δεν ξερω αν προσεξες την απογοητευση στo προσωπο μου..
    http://stresss.deviantart.com
    http://www.myspace.com/posteke
    Yesterday 19:29 <menumission> de mporeis na kaneis ignore ton eauto sou sto tsat molis to dokimasa

στο θεωρητικό παρκούρ δίνω οστά και σάρκα,απο εμπόδιο σ΄ εμπόδιο πετάγομαι για πλάκα Άκου τον Φόρη and don't worry

Ξυδόμπαρμπας Raven Lord's Avatar

παίρνετε στα σοβαρά το χάμερ, που ανέκαθεν (τουλάχιστο όσο έχω διαβάσει εγώ) ήταν το κλασσικό ανάγνωσμα τουαλέτας.
    Rock or Nothing

Το λες αυτό σαν να είναι μομφή. Στην τουαλέτα εγώ παίρνω μόνο ποιοτικά αναγνώσματα.

Στην αγγλία στους ND εγώ τους είδα όλους. Από μεταλάδες πόζερους με λακ, μοϊκάνια, ντεθμέταλους, γκοθάδες, νυφούλες. Και μπροστά γινόταν πόλεμος. Παίξανε και διασκευή Mantas οι θεοί.

Σιγά ρε μινμιν, τι εμπάθεια; Μεταλάδες είναι και τους αφήνουν αδιάφορα αυτά. Σιγά. λες και έκατσαν όλοι μαζί να τα ακούσουν και αποφάσισαν να τα θάψουν. Ο Καραολίδης π.χ. δεν τον λες εμπαθή.

Τεσπά, κλείνω, να γκαζώσω μπας και προλάβω τσου λου σήμερα.
    42
    -------
    Δεν ελπίζω τίποτα
    Δεν φοβάμαι τίποτα
    Είμαι ξέμπαρκος

καναν κριτικες σε μη μεταλ πραματα για να καταληξουν οτι αυτα (τα μη μεταλ) δεν εχουν σχεση με το μεταλ αρα δεν επρεπε να τα ακουνε τα ρομποτακια

κοντα στα χρονια μου εισαι αρα θα θυμασε παρα πολλες τετοιες

τον Καριολιδη τον ειχαν για απαγχονισμο οι μεταλαδες...μονο απειλητικο πακετο με bastard sword που δε του στειλαν...