Page 17 of 30 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast
Results 241 to 255 of 446

Thread: Θανάσης Παπακωνσταντίνου

Ρογκεντρόλ Parasight's Avatar

Χμμ ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω. Από τη μία είμαι μαζί σου με το
    Quote Originally Posted by carheart View Post
    βάζει την οριστική σφραγίδα στο γεγονός πως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αποφάσισε να γίνει τοτέμ του ακροαριστερού ημιέντεχνου
    Από την άλλη δεν καταλαβαίνω πού στραβώνεις. Πώς ακριβώς αποδείχτηκε ελιτιστής ενάντια στην ιδέα του αγαπημένου metal; Εγώ το μόνο που θυμάμαι να είχε πει σε συνέντευξη είναι ότι από ένα σημείο και μετά οι μεταλλικές φόρμες του φαίνονταν πολύ περιοριστικές και προχώρησε (άποψη με την οποία ταυτίζομαι κι εγώ προσωπικά btw). Και μιλώντας γενικά κι αόριστα για "metal" δε βγάζεις και κανένα ουιαστικό συμπέρασμα. Metal είναι οι Manowar αλλά και οι Burzum. Δε φαντάζομαι η σχέση που έχεις εσύ προσωπικά με τους δεύτερους να συγκρίνεται με αυτή που έχεις με τους πρώτους. Άρα προφανώς ποικίλλει και η σχέση του καθενός με αυτό που αόριστα λέμε "metal", και εξαρτάται από το ιδίωμα στο οποίο έχει προσγειωθεί κάποιος μέχρι και το πόσο μεγάλωσε αυτό μέσα του. Άρα, επειδή, όπως προείπα, ταυτίζεται η άποψή μου με του Θανάση σ'αυτό το θέμα, δε βλέπω κανενός είδους ελιτισμό σε αυτό. Δεν του έκανε, προχώρησε σε κάτι άλλο. Πιο πολύ σε ελιτισμό μου κάνουν πχ οι επικομεταλλάδες και οι μπλακμεταλλάδες οι οποίοι ανάγουν σε ορισμό της Τέχνης ό,τι κάνει το τάδε (obscure κατά προτίμηση) συγκρότημα του είδους, και όποτε μιλάνε για την αγαπημένη τους μουσική περισσεύει η αλαζονεία και η μισαλλοδοξία.
    Τώρα, στη σχέση του Θανάση με τα "αντιεξουσιαστικά στοιχεία" που φωνάζουν συνθήματα στις συναυλίες του, αδυνατώ να πιστέψω πώς νομίζεις ότι ο ίδιος είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτά. ΟΚ μπορεί να μην το χειρίστηκε πάντα σωστά επικοινωνιακά, αλλά αυτό συνάδει και με τον συνεσταλμένο χαρακτήρα του. Εγώ πάντως σε όλες τις συναυλίες του, έβλεπα πάνω στη σκηνή έναν αμήχανο Θανάση να κάνει υπομονή μέχρι να τελειώσει το σύνθημα για να πάει στο επόμενο τραγούδι. Αυτός ήταν πάντα ο Θανάσης, εγώ δε βλέπω να άλλαξε καθόλου. Και φαντάζομαι γι'αυτόν, όπως και για μένα, όση αξία έχουν τα Αερικά, τα Ορυχεία και οι Αμερικές, άλλη τόση έχουν και τα Κομμωτριάκια, οι Μοσχαροκεφαλές, τα Ματσιφτάρια, οι Ερωτήσεις Κρίσεως, οι Μύγες που Βαλσαμώνονται με Βαλς κ.ο.κ.

Δράκος ikonoklast's Avatar

H "ερώτηση κρίσεως", εκτός από μια χαρά κομμάτι, αποτελεί και χλέπα στη μάπα όλων όσων έχουν το θανάση για "κουλτουριάρη" με "βαθυστόχαστους στίχους". Εκτος από αντιφασιστικό μήνυμα, βάζει με άνεση κάθε μικροαστό οπαδό της τέχνης στην τρύπα του. Μαζί με Σαν Μικελε και Ποιός θα με Θυμάται, στα καλύτερα του δίσκου.
    Δεν νομίζω ότι ο θανάσης έγραφε ποτέ κομμάτια για να ρίξει χλέπες σε μάπες ή και να «βάλει με άνεση κάθε μικροαστό οπαδό της τέχνης στην τρύπα του». Νομίζω ότι, αντίθετα, θέλησε να γράψει ένα κομμάτι για τον «κάθε μικροαστό οπαδό της τέχνης» και πολύ συγκεκριμένα για τα μαλακισμένα του ακροαριστερού ημιέντεχνου που λέει και ο καρχαρτ. Είναι με άλλα λόγια το Κομμωτριάκι του δίσκου, το Αναρχικάκι, το Αντιφασιστάκι -θα λέγαμε- με το βλέμμα το απλανές.

Παρ' όλα αυτά αν το Κομμωτριάκι ήταν μια πολύ τρυφερή αφιέρωση στις κοπέλες που κάνουν την εν λόγω δουλειά και ακούνε τον θανασάκη στο ράδιο (έτσι το έχει θέσει ο ίδιος) - η Ερώτηση Κρίσεως είναι ένα κακάσχημο κιτς. Δεν τα χρειάζομαι εγώ προσωπικά τέτοια πράγματα στη μουσική του θανάση, θα ήθελα να πω ότι δεν τα χρειάζεται και ο ίδιος αλλά δε μου πέφτει και λόγος.

Για τον δίσκο συνολικά, άλλη ώρα.

nihil pop metamelia3's Avatar

εγω συμφωνω οτι ειναι κιτς, οχι μονο στην "ερωτηση κρισεως", σε αρκετα σημεια. θα πω κι εδω ομως οτι δεν ειναι οτι ο δισκος ειναι κακος. ειναι απλα οτι στην ουσια βαρεθηκαμε τον θαναση. βαριομουν πριν καν βαλω τον δισκο να παιζει. βαριομουν οταν ακουσα οτι εβγαλε καινουριο. βαριεμαι ρε παιδι μου, πως το λενε.
    this is radio freedom.

Quote Originally Posted by Khalkji View Post
    εγω συμφωνω οτι ειναι κιτς, οχι μονο στην "ερωτηση κρισεως", σε αρκετα σημεια. θα πω κι εδω ομως οτι δεν ειναι οτι ο δισκος ειναι κακος. ειναι απλα οτι στην ουσια βαρεθηκαμε τον θαναση. βαριομουν πριν καν βαλω τον δισκο να παιζει. βαριομουν οταν ακουσα οτι εβγαλε καινουριο. βαριεμαι ρε παιδι μου, πως το λενε.
    Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα και όχι του Θανάση, με το συμπάθειο.

Τεσπα, στο κάτω-κάτω πιστεύω γίνονται χωρίς λόγο συζητήσεις επί συζητήσεων για ένα κομμάτι κάτω των 2 λεπτών, ενώ υπάρχουν άλλα 45 λεπτά στο δίσκο που αξίζουν περισσότερη προσοχή και ανάλυση.
    Αλλά για να τελειώνω εγώ με το συγκεκριμένο θέμα που αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι, προφανώς θα συμφωνείτε ότι μόνο για απερισκεψία του Θανάση δεν πρόκειται, με άλλα λόγια προφανώς το έβαλε στο δίσκο συνειδητά και ξέροντας ότι το θέλει εκεί. Από κει και πέρα, και κρίνοντας από το ποιον του ίδιου του Θανάση ως ανθρώπου και μουσικού από την ως τώρα πορεία του, συμπεραίνω ότι τον χαρακτηρίζει απόλυτα και είναι σαν να λέει ότι χέστηκε για όλους αυτούς που τον κατηγοριοποιούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και οι οποίοι από ένα σημείο και μετά αρχίζουν και έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις από τον ίδιο κάνοντάς του και υποδείξεις ("δεν ταιριάζει το κομμάτι με το δίσκο ή με τον καλλιτέχνη", "με απογοήτευσε με την ελαφρότητα και την κιτσαρία του" κλπ). Στο φινάλε, βρες ρε άνθρωπε το χιούμορ να το αντέξεις, γιατί πρέπει τα πάντα να έχουν πολιτικοκοινωνική ή/και ψυχογραφική ερμηνεία;
    Αν και διαφωνώ μαζί του, ο ikonoklast έκανε για μένα το πιο πετυχημένο σχόλιο στα bold:
    Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Δεν τα χρειάζομαι εγώ προσωπικά τέτοια πράγματα στη μουσική του θανάση, θα ήθελα να πω ότι δεν τα χρειάζεται και ο ίδιος αλλά δε μου πέφτει και λόγος.
    Αυτό ακριβώς, τίποτ'άλλο.

Στη μουσική πλευρά, έχω λιώσει τον δίσκο, με έχει συνεπάρει, αλλά θα περιμένω για να εκφράσω πιο ψύχραιμη άποψη αργότερα.
    Last edited by Parasight; 02-02-2011 at 13:29. Reason: typos

Δράκος ikonoklast's Avatar

Quote Originally Posted by Parasight View Post
    Όχι, αυτό είναι πρόβλημα του θανάση. Μαζί με τις εκατοντάδες εμφανίσεις, τα τετράωρα στις συναυλίες, τη σεζόν στο Σταυρό του Νότου, το φοιτηταριό, τα συνθήματα, τους Σαββόπουλους, τους Σαμάνους, όλη αυτή την υπερδραστηριότητα χωρίς αντίστοιχη καλλιτεχνική προσφορά, ήρθε και η κούραση και η βαρεμάρα.

To Defend Our Steel Ra Pariah's Avatar

Πού κολλάει, ρε παιδιά, το metal; Έχει καταφερθεί ποτέ εναντίον του ο Παπακωνσταντίνου; Για πείτε...
    ALL YOU THE TRUTHFUL SPRATTLE WITH ME,
    LET'S SWEEP THE FALSE ONES AWAY!

Senior Member

Το "κιτς" σε δισκους του Θαναση τωρα σας χαλασε? μηπως τον καναμε κατι που δεν ειναι? γενικα ο,τι λεει ο Parasight.

Τωρα για το δισκο. Το san michele το βαζω ανετα στα καλυτερα κομματια που χει γραψει και επισης εχω κολλησει με Ομιχλη, Του ερωτα, Φεγγαρο, Σαν παιδι. Γενικα ωραιος δισκος αλλα συμφωνω πως θα μπορουσε να κανει καλυτερη επιλογη απ τον Περιδη.

Μπορεί ο μέσος κουλτουριάρης οπαδός Θανάση να γουστάρει ψαγμένες κουλτουριζέ ημι-αλληγορίες, αλλά ως προστάζουν οι καιροί πάντα θα λυγίσει στο τόσο απλοϊκό μα με τόσο πολύ νόημα (δικέ μου) γαμώ το φασισμό, μια αλήθεια υπεράνω καλλιτεχνικής κρίσης.

Χλέπα; Πιο πολύ χάιδεμα στ' αυτάκι.
    I just posted on ER... Take that, society!

σούπερ ντούπερ Dythor's Avatar

Ο Parasight δε λέει μαλακίες, έχει ένα σεβαστό πόιντ, το εξής: Τείνουμε όταν η αισθητική μας (και μόνο αυτή) ταυτίζεται με κάποιου άλλου (και δη καλλιτέχνη, που την παράγει κιόλας) να κάνουμε χίλιες δυο αναγωγές για χίλια δυο άλλα πράματα, πώς κάνει ο ικόνοκλαστ με το πως στρίβει τσιγάρο ο άλλος, έτσι. Είναι μια κάποια βαθύτερη ανάγκη για συντροφικότητα, ταύτιση, συναισθηματική ανταμοιβή, ολαυτά, το οποίον και λάθος περιμένουμε να έχει πραγματικό αντίκρυσμα. Εγώ το κάνω πρώτος απ' όλους και για παράδειγμα ποτέ δεν θα περίμενα ο Καββαδίας να ήταν (λέμε τώρα) ένας μαλάκας τύπος/εθνίκι/φλωράκος. Αν αποδεικνυόταν με κάποιο τρόπο κάτι τέτοιο θα το βίωνα πολύ άσχημα, θα ήταν σαν να έχανα ένα καλό φίλο, κάτι το οποίο δημιουργείται από τις δικές μου υπερπροσδοκίες, γι' αυτό και αντιδρώ τόσο στην ερώτηση κρίσεως. Από την άλλη και χωρίς το παραπάνω που αφορά το πόσο έντονη είναι μια αντίδραση, η αντίδραση συνεχίζει να υφίσταται γιατί το κομμάτι αυτό καθεαυτό είναι κιτς και κακό.
    Γυρναγα απο "επισκεψη" σε κορασιδα στην Σαντα.

Quote Originally Posted by ikonoklast View Post
    Όχι, αυτό είναι πρόβλημα του θανάση. Μαζί με τις εκατοντάδες εμφανίσεις, τα τετράωρα στις συναυλίες, τη σεζόν στο Σταυρό του Νότου, το φοιτηταριό, τα συνθήματα, τους Σαββόπουλους, τους Σαμάνους, όλη αυτή την υπερδραστηριότητα χωρίς αντίστοιχη καλλιτεχνική προσφορά, ήρθε και η κούραση και η βαρεμάρα.
    Συγνώμη αλλά ποιες ακριβώς εκατοντάδες εμφανίσεις; Ζήτημα να παίξει μία συναυλία στην Αθήνα το χρόνο γενικά. ΟΚ εκτός από την καταραμένη σεζόν στο Σταυρό και τον Σαββόπουλο (με το δεύτερο δε συμφώνησα ούτε εγώ πλήρως αλλά δεν τον κρεμάω κιόλας). Και τώρα κάνει Ιανουάριο-Φεβρουάριο μετρημένες εμφανίσεις σε όλη τη χώρα (κάτι που κάνει πρώτη φορά) για την προώθηση καινούριου δίσκου και αυτό είναι "υπερδραστηριότητα"; Από τη μία σε ενοχλεί η υποτιθέμενη υπερδραστηριότητα, από την άλλη δεν έχει υπάρξει "αντίστοιχη καλλιτεχνική προσφορά"; Βγάζει δίσκο κάθε δύο χρόνια, wtf δλδ, να βγάζει ανά δέκα για να μην τον βαρεθούν κάποιοι; Με μπέρδεψες.

Custom User, ποιο νόημα ρε συ, αν ήθελε όντως να συνθέσει μία ηχηρή γροθιά ενάντια στον φασισμό και όλα αυτά, δε θα μπορούσε άνετα να βρει κάτι πιο ευφάνταστο και ποητικό; Για τον Θανάση μιλάμε. Ποιοι μέσοι κουλτουριάρηδες και μαλακίες, εσύ πχ πού ανήκεις για να τη λες στους μέσους, στους ανώτερους κουλτουριάρηδες;
    Πιο πάνω αποκλήθηκε "ελιτιστής" ο Θανάσης, εγώ μεγαλύτερο ελιτισμό από αυτή την "κριτική" πάνω σε ένα άνευ ουσιαστικής αξίας κομμάτι 2 λεπτών δε βλέπω εδώ πέρα.

Custom User, ποιο νόημα ρε συ, αν ήθελε όντως να συνθέσει μία ηχηρή γροθιά ενάντια στον φασισμό και όλα αυτά, δε θα μπορούσε άνετα να βρει κάτι πιο ευφάνταστο και ποητικό; Για τον Θανάση μιλάμε. Ποιοι μέσοι κουλτουριάρηδες και μαλακίες, εσύ πχ πού ανήκεις για να τη λες στους μέσους, στους ανώτερους κουλτουριάρηδες;
    Πιο πάνω αποκλήθηκε "ελιτιστής" ο Θανάσης, εγώ μεγαλύτερο ελιτισμό από αυτή την "κριτική" πάνω σε ένα άνευ ουσιαστικής αξίας κομμάτι 2 λεπτών δε βλέπω εδώ πέρα.
    Λωλ? Που έκανα κριτική στο τραγούδι; Νομίζω είμαι σαφής. Έκανα κριτική στο ποστ του αγκοραφομπικ και κατ' επέκταση σε όσους ταχθηκαν υπερ του.

Το συγκεκριμένο ποστ μιλάει για χλέπα σε κάποιους. Ε για αυτούς τους κάποιους μιλάω, πες τους όπως θες. Μέσοι κουλτουριάρηδες, γενιά του ωλ-σταρ, ηαρίτισσες κτλ Όσο για μένα, ανήκω στον Ε.Σ. από Δευτέρα.

Αν δεν είχε γίνει όλο αυτό το θέμα για το κομμάτι, ούτε που θα έμπαινα στον κόπο να το σχολιάσω. Δεν έχει κάτι να σχολιάσεις. Γαμώ το φασισμό \m/ Απλά η φάση έχει ότι μιλάς για ελιτισμό εσύ που συμφώνησες απόλυτα (sic) με άποψη ότι ο Θανάσης ρίχνει χλέπα σε κάποιους αδαείς και εσύ είσαι από μια μεριά και γελάς με το σοκ τους.

Και ναι, φυσικά θα μπορούσε αν ήθελε να γράψει μια ηχηρή γροθιά, ίσως και να αποτύχαινε βέβαια, αλλά εδώ ακόμα και ο Αλκίνοος περίπου το έκανε και παίζει συνεχώς σε δεύτερα προγράμματα και διέσεις.
    I just posted on ER... Take that, society!

Quote Originally Posted by Headphones View Post
    Το "κιτς" σε δισκους του Θαναση τωρα σας χαλασε? μηπως τον καναμε κατι που δεν ειναι?
    Προσωπικά μιλώντας, και επειδή έχω την βροχή ιδιαιτέρως ψηλά, δεν νομίζω πως τον "έκανα" κάτι που "δεν είναι" ή "δεν μπορεί να είναι". Μόνος του το έγραψε. Και δες είχε "κιτς" μέσα. Ο Διάφανος είχε άλλη λογική και δεν μάρεσε τόσο, και είχε κομμωτριάκια και μύγες, αλλά και πάλι, τολμώ να πω, δεν υπήρχε κάτι "κατακριτέο", παρά μια αλλαγή μουσικής πορείας που απλά δεν με αφορούσε τόσο. Δεν θα ξαναεξηγήσω τι θεωρώ το "εο εο γαμώ το φασισμό".

Senior Member

Καλα η βροχη ειναι ενας δισκος. Δεν εχει σ'αυτον, εχει σε αλλους (οκ το ιδιο λεμε αλλα το ποστ μου εχει να κανει και με το ποστ καλκι, οχι μονο με την ερωτηση κρισεως). Το "κατι που δεν ειναι" δεν αναφερεται στην ικανοτητα να γραψει ωραιους στιχους και μουσικη (κατι που κανει και σ'αυτον το δισκο για μενα) αλλα στο οτι εχει δειξει πως δεν ειναι ο μουσικος που θα παρει παντα τον εαυτο του στα "σοβαρα". Τωρα το συγκεκριμενο κομματι δεν μπορω να ξερω με ποιο σκοπο το γραψε αλλα δεν ειναι και κατι που με ενοχλησε τοσο.

Quote Originally Posted by Custom User View Post
    Απλά η φάση έχει ότι μιλάς για ελιτισμό εσύ που συμφώνησες απόλυτα (sic) με άποψη ότι ο Θανάσης ρίχνει χλέπα σε κάποιους αδαείς και εσύ είσαι από μια μεριά και γελάς με το σοκ τους.
    Σ'αυτό το σημείο μπορούμε να κάνουμε καθρεφτάκια ο ένας στον άλλο μέχρι αύριο Δεν το έπαιξα υποψιασμένος ή κάτι τέτοιο πάντως, από την αρχή λέω ότι γίνεται αχρείαστη υπερανάλυση για αυτά τα δύο λεπτά του δίσκου. Αλλά ΑΝ πρέπει σώνει και καλά να κάτσω να δώσω κι εγώ μια ερμηνεία ως αντεπιχείρημα στις κατηγορίες περί κιτσαρίας και ρηχότητας, πιστεύω ότι ο Θανάσης απλά για κάποιο λόγο γούσταρε να το κάνει και χέστηκε για το τι θα πιστέψει οποιοσδήποτε. Ούτε σε χλέπες αναφέρθηκα, ούτε σε τίποτα παρόμοιο.
    Όπως λέει πολύ σωστά και ο από πάνω:
    Quote Originally Posted by Headphones View Post
    Τωρα το συγκεκριμενο κομματι δεν μπορω να ξερω με ποιο σκοπο το γραψε αλλα δεν ειναι και κατι που με ενοχλησε τοσο.
    Στο φινάλε, peace & love και όλα αυτά. Και ακούστε Αλκίνοο.
    Last edited by Parasight; 02-02-2011 at 16:44. Reason: γαμωtypos

Senior Peligro dopefiend's Avatar

ε αυτό που ήθελε να περάσει μόνο ο ίδιος το ξέρει. φυσικά διαφορετικά το αντιλαμβάνεται ο καθένας μας. εγώ βρίσκομαι μάλλον κάπου στη μέση. δε με χαλάει, ούτε με φτιάχνει. και είμαι της άποψης ότι ένα τραγούδι από μόνο του δεν φέρνει την καταστροφή, δε μπορεί να κάνει γελοίο έναν ολόκληρο δίσκο, μια δισκογραφία, έναν καλλιτέχνη. ούτε ένας σαμάνος.

όσον αφορά τη βροχή από κάτω, εντάξει, ωραίος δίσκος αλλά έχει και πολύ καλύτερους (ίμο). καταλαβαίνω ότι είναι πειραματικός και αρέσει σε άτομα που γενικά δεν τρελαίνονται για τις υπόλοιπες δουλειές του, αλλά είναι ένας δίσκος. σ'αρέσει η βροχή από κάτω, όχι ο θανάσης παπακωνσταντίνου.

για τους υπόλοιπους που τον βαρεθήκατε, μάλλον ποτέ δεν εκτιμήσατε ιδιαίτερα την εκάστοτε καλλιτεχνική του προσφορά. αυτό είναι όντως δικό σας πρόβλημα. φτάσαμε στο σημείο να τον κατηγορούμε που παίζει τετράωρα δηλαδή, αν είναι ποτέ δυνατόν.

We work in the dark. We do what we can to battle the evil that would otherwise destroy us. But if a man's character is his fate, this fight is not a choice but a calling. Yet sometimes the weight of this burden causes us to falter, breaching the fragile fortress of our mind, allowing the monsters without to turn within. We are left alone staring into the abyss, into the laughing face of madness.