Ε, για αυτό υπάρχει το τόπικ. Βασικά θα απαντήσω στις ερωτήσεις σου σε αυτό το ποστ και κράτα την υπόλοιπη σηζήτηση μέχρι τουλάχιστον να φτάσω σε θεωρίες που αναπτύχθηκαν στα 80ς, στα ποστ που θα μεσολαβήσουν νομίζω θα απαντηθούν πολλά πριν προλάβεις να τα ρωτήσεις.
Ναι, και ναι. Και απο μόνα τους καί σε συνδιασμούς. Η ECB απασχολεί τριψήφιο αριθμό νερντς, τι νομίζεις οτι κάνουν όλη μέρα?Βάζει πουθενά εκεί μέσα ή κάπου αλλού κάποιος στις μεταβλητές και την πάροδο του χρόνου (όσον πιχί αφορά την καθυστερημένη ανταπόκριση της αγοράς στη διάδοση των νέων τιμών των προϊόντων και τέτοια) ή βρόχους θετικής ανάδρασης (φαινόμενα φυσαλίδας π.χ.);
Οκ, μιλάς για προβλήματα που έχουν εξεταστεί εδώ και δύο αιώνες. Επίσης, υπάρχουν πολλα προβληματα που ΔΕΝ εχεις σκεφτει, πολύ πιο ενδιαφέροντα απο αυτά που αναφέρεις, στα οποία θα ανεφερθώ. Οπότε περίμενε τα επομενα ποστ.Θέλω να πω, καλά όλα αυτά, αλλά αν έχουμε στήσει μία θεωρία πάνω σε "παγωμένο" χρόνο και μετά ανακαλύψουμε ότιι κοίτα να δεις, ο κόσμος και ο χρόνος είναι πεπερασμένοι και αυτό έχει σημασία, δεν πρέπει να ξεθεμελιώσουμε τη θεωρία απ' την αρχή;
Εχμ, όπως σε όλες τις επιστήμες, έτσι και στα οικονομικά παίζει αυτό κατά καιρούς. Η επιστημονική πρόοδος δεν προχωράει σε ευθεία γραμμη, αλλα μετα τις τρεις απανωτές κρίσεις τα τελευταία 15 χρόνια έχει γίνει πολύ ξεσκαρτάρισμα και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα.Αυτό που κάνουμε μου φαίνεται είναι σα να βάζουμε τελευταίας τεχνολογίας τουβλάκα πάνω σε σάπια θεμέλια.
Εσύ πρόσεχε γιατι παίζει να μετακομίσω νέα υόρκη μετά το καλοκαίρι... κανείς δεν είναι ασφαλής!!!