Quote Originally Posted by katwrimos View Post
Μπορώ επίσης να γράψω ΚΑΡΓΙΟΛΗ οτι είναι ανθρώπινη επιστήμη και όχι επιστήμη που ανακαλύφθηκε απο τους αριανούς. Υπάρχει λόγος?
Αμέ! Τον εξηγώ αμέσως παρακάτω, στο ίδιο πόστ!

Quote Originally Posted by katwrimos
Προσωπικά ποτέ δεν το έπαιξα μαθηματικός ή φυσικός (όποια παραδείγματα χρησιμοποιώ απο φυσική έχουν τσεκαριστεί απο φυσικούς). Επίσης ΠΟΥΣΤΡΟΝΙ απέναντί μου κάθονται δύο συνάδελφοι με διδακτορικό στη Φυσική και στα Μαθηματικά, θα τους ενημερώσω για τις ενστάσεις σου και είμαι σίγουρος οτι θα σκίσουν τα πτυχεία τους.
Δεν εντοπίζω επιχείρημα εδώ!

Δεν είσαι μαθηματικός 'αρα η συλλογή χαρντ φακτς είναι δύσκολη και μπορεί να επηρεαστεί απο ιδεολογίες.
Προφανώς δέν υπάρχουν φάκτς τέτοιου τύπου για τα οποία μιλάω εδώ στα μαθηματικά, και που χρειάζονται στις επιστήμες που χρησημοποιούν το πείραμα ως βάση της μεθοδολογίας τους!

η συλλογή χαρντ φακτς είναι δύσκολη (όπως και στη φυσική, βλ. CERN) και επηρεάζεται απο την ιδεολογία (οπως και στη βιολογία) αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα τα παραβλέψω στο ποστ περι επιστημολογίας, οπότε σκασε και περίμενε.
Στη φυσική δεν είναι και τόσο δύσκολη εδώ που τα λέμε! Δύσκολα υπάρχουν χοντρές διαφωνίες κει πέρα, σε αντίθεση με τις κοινωνικές επιστήμες όπου γίνεται της πουτάνας! Οι κοινωνικές επιστήμες ασχολούνται με πράγματα που έχουν να κανουν με.. κοινωνίες! και ανθρώπους! Πολύπλοκα πράματα! Η σοβαρή, βαρβάτη επιστημονική μεθοδολογία που δίνει ασπούμε στη φυσική κατι αρχίδια να, και το δικαίωμα στους φυσικούς να μιλάνε με ύφος καρδιναλίων για το τι ισχύει στη ΠΡΑΞΗ και τόνατάλλο, δε το δίνει σε σένα. Και σε κανένα οικονομολόγο. Γιατί αυτή η μεθοδολογία δε μπορεί να εφαρμοστεί ακριβώς στις κοινωνικές επιστήμες.
Κατι παρόμοιο ισχύει και για τη βιολογία! Σε μικρότερο βαθμό όμως! Άρα είναι πιο γαμάτοι απο σας.

Επιστήμονας δεν το παίζω, είμαι, τα παράπονά σου εδώ.
Δεν είσαι επιστήμονας. Μπακάλης είσαι. Εργάτης που χρησημοποιεί τις έρευνες και τις ιδέες άλλων. Αυτό είσαι! Μ..μαλακα!

Επίσης, αποφάσισε. Η οι οικονομολόγοι είναι ύπουλοι προπαγανδιστές που αδιαφορούν για την πραγματικότητα προσπαθούν να περάσουν κάποια ιδεολογία, ή είναι επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα και αδιαφορούν για την ιδεολογία. Δεν γινεται να βάλω στον κωλο μου ΚΑΙ την πραγματικότητα ΚΑΙι την ιδεολογία. Διάλεξε.
Προφανώς και ενδιαφέρονται για τη πραγματικότητα ρε ζάβλακα, όπως και ένας κοινωνιολόγος και ένας ιστορικός και άλλοι τέτοιοι. Είπα γω αλλιώς? Απλά οι επιστήμες τους είναι αδύνατο να έχουν αυτή την ιδεολογική ουδετερότητα που υποκρίνεσαι οτι έχει η επιστημάρα σου. Ε δε τηνέχει ρε μάγκα! Τι να κάνουμε τωρα??

Τέλοσπάντων αυτά που λέω είναι υπερστάνταρ κριτικές στην οικονομία. Το γεγονός οτι δε κατάλαβες ιδιέταιρα τι λέω, μάλλον σημαίνει οτι δε τις ξέρεις. Και το οτι δε τις ξέρεις μάλλον σημαίνει οτι είσαι μαλάκας. Και χαζός. Ε άντε και γαμήσου.