Results 1 to 15 of 54

Thread: Πολιτική Οικονομία - The Katwrimos collection of notes, articles, papers and articles

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Defunct Economist

Quote Originally Posted by Aldrahn View Post

Προφανώς και ενδιαφέρονται για τη πραγματικότητα ρε ζάβλακα, όπως και ένας κοινωνιολόγος και ένας ιστορικός και άλλοι τέτοιοι. Είπα γω αλλιώς? Απλά οι επιστήμες τους είναι αδύνατο να έχουν αυτή την ιδεολογική ουδετερότητα που υποκρίνεσαι οτι έχει η επιστημάρα σου. Ε δε τηνέχει ρε μάγκα! Τι να κάνουμε τωρα??
    Λοιπόν, πραγματικά, κι εγώ παλιά (οταν σπούδαζα ελλάδα) είχα παρόμοιες απόψεις οπότε καταλαβαίνω τον εκνευρισμό σου, περίμενε το ποστ περί επιστημολογίας γιατι θα απαντησω στα παραπάνω. Δεν είπα ποτέ οτι υπάρχει ουδετερότητα στους οικονομολόγους ούτε ομοφωνία (μα πόσο βλάκας είσαι τελοσπάνων, δεν κατάλαβες τη συζήτηση με τον ντέτζιαλ οτι ο κύριος σκοπός του τόπικ είναι ακριβώς ο διαχωρισμός των τσαρλατανίστικων θεωριών απο τις σοβαρές με αποκλειστικά επιστημονικά κριτίρια?), αλλά αυτό δεν συμβαίνει γιατι είναι όλοι τσαρλατάνοι, συμβαίνει γιατι στα οικονομικά παίζουν πολά φράγκα. Και σορρυ, αλλα αμα δώσεις φράγκα σε μια ομάδα, πολύ ευκολα θα βρεις βιολόγους η κλιματολόγους διαθέσιμους να πουνε αυτο που συμφέρει τον εργοδότη τους. Όπως δεν φταίει η κλιματολογία ως επιστήμη η οι κλιματολόγοι ως σύνολο αλλα μόνο αυτοί που ασκούν τσαρλατανισμό γιατι τους πλερώνει η Σέβρον και ΒΡ, ετσι δεν φταίει και η οικονομία ως επιστήμη ή οι οικονομολόγοι ως σύνολο αλλα μόνο αυτοί που τα πιάνουν για να ασκούν αντίστοιχο τσαρλατανισμό γιατι τους πλερώνει η Μπανκ οφ Αμέρικα. Επίσης σημείωσε οτι οι συγγραφείς που κου κουοτάρο είναι άτομα τα οποία θα μπορούσαν να εργάζονται σε οποιαδήποτε τράπεζα ή πολυεθνική υπάρχει, όμως κάθονται σε ένα πανεπιστήμιο με το 1/20 (για να μην πω τίποτα χειρότερο και σε σοκάρω) του μισθού που παίρνουν ως καθηγητές. Προφανώς και ξέρω τι παίζει και ανάλογα φιλτράρω αυτά που ποστάρω στο τοπικ, ωστε να μην υπάρχουν προιόντα προπαγάνδας, αλλα μόνο αθώα λάθη όπως αυτά που παρατηρούνται σε όλες τις επιστήμες.

Όσον αφορά το ότι δεν υπάρχουν διαφωνίες στη Φυσική, Α ΝΑΙ?? ΘΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ??? ΠΕΣ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙΣ??? Αν ναι, φτιάξε τόπικ για να γελάσουμε. Βασικά, προσωπικα νομίζω οτι χαλαρά θα μπορούσα να βρω αρκετούς φυσικούς στην ελλάδα για να γεμίσω ενα μικρό γήπεδο οι οποίοι θα ήταν διαθέσιμοι να δηλώσουν οτι ο πλανήτης ειναι φλατ αν τους πληρωνα αρκετα, αυτό όμως εχει εστω και την παραμικρή σημασία για τη Φυσική ως επιστήμη?

Ο λόγος που η πολιτική οικονομία είναι επιστήμη, είναι απλώς, οτι περναει καθε criterion of demarcation που έχει ποτε διανοηθεί άνθρωπος, όπως επίσης γιατι κάποιος με γνώση οικονομικών μπορεί να κάνει πολύ ακριβέις προβλέψεις. Απλώς περίμενε το επόμενο ποστ που δεν θα μου πάρει πάνω απο δυο παραγράφους για να διαλύσω τις γελοίες προκαταλήψεις σου.
    Last edited by katwrimos; 21-01-2011 at 03:13.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.