Results 1 to 15 of 54

Thread: Πολιτική Οικονομία - The Katwrimos collection of notes, articles, papers and articles

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Defunct Economist

Ωπ, αυτόν τον νουμπά τώρα τον πήρα πρέφα. Ας γελάσουμε λίγο λοιπον.

Quote Originally Posted by Aldrahn View Post

Στα ποστ περι οικονομικής επιστημολογίας να γραψεις κιολας ρε ΜΑΛΑΚΑ οτι η οικονομία είναι κοινωνική και όχι θετική επιστήμη.
    Μπορώ επίσης να γράψω ΚΑΡΓΙΟΛΗ οτι είναι ανθρώπινη επιστήμη και όχι επιστήμη που ανακαλύφθηκε απο τους αριανούς. Υπάρχει λόγος?

Το οτι χρησιμοποιείτε μαθηματικά μοντέλα δε σας κάνει μαθηματικούς ή φυσικούς.
    Προσωπικά ποτέ δεν το έπαιξα μαθηματικός ή φυσικός (όποια παραδείγματα χρησιμοποιώ απο φυσική έχουν τσεκαριστεί απο φυσικούς). Επίσης ΠΟΥΣΤΡΟΝΙ απέναντί μου κάθονται δύο συνάδελφοι με διδακτορικό στη Φυσική και στα Μαθηματικά, θα τους ενημερώσω για τις ενστάσεις σου και είμαι σίγουρος οτι θα σκίσουν τα πτυχεία τους.

Έτσι λοιπον η συλλογή χάρντ φάκτς είναι τρομερά δύσκολη, και κάθε θεωρία μπορεί να επηρεαστεί πολύ εύκολα απο διαφόρων ειδών ιδεολογίες.
    Δεν είσαι μαθηματικός 'αρα η συλλογή χαρντ φακτς είναι δύσκολη και μπορεί να επηρεαστεί απο ιδεολογίες. Για άτομο που αναφέρεται σε φυσικομαθηματικούς δεν τα πας και πολύ καλα με τη Λογική ε? Ναι ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ, η συλλογή χαρντ φακτς είναι δύσκολη (όπως και στη φυσική, βλ. CERN) και επηρεάζεται απο την ιδεολογία (οπως και στη βιολογία) αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι θα τα παραβλέψω στο ποστ περι επιστημολογίας, οπότε σκασε και περίμενε.

Αυτα περι πραγματικότητας λοιπον να τα βάλεις στο ΚΩΛΟ σου ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ που το παίζεις και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ.
    Επιστήμονας δεν το παίζω, είμαι, τα παράπονά σου εδώ. Επίσης, αποφάσισε. Η οι οικονομολόγοι είναι ύπουλοι προπαγανδιστές που αδιαφορούν για την πραγματικότητα προσπαθούν να περάσουν κάποια ιδεολογία, ή είναι επιστήμονες που ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα και αδιαφορούν για την ιδεολογία. Δεν γινεται να βάλω στον κωλο μου ΚΑΙ την πραγματικότητα ΚΑΙι την ιδεολογία. Διάλεξε.

Απο την άλλη αν κρίνω απο το ύφος σου, κάποιος οικονομολόγος πρέπει να γάμησε τον κώλο της μάνας σου και σου άφησε κόμπλεξ. Αλλα μην ανησυχείς, είμαι σίγουρος οτι εκτός απο οικονομολόγους τον γαμάνε επίσης φυσικομαθηματικοί, μούτσοι, νταληκέρηδες, τσέλιγκες, πιθανώς και εσύ ο ίδιος (ευτυχώς, γιατι δεν νομίζω να σου καθεται καμια γκομενα με την οποία δεν έχεις συγγένεια), γενικώς τον γαμάνε όλοι εκτος απο τον κακομήρη τον πατέρα σου. Αλλα δες την καλή πλευρά, τουλάχιστον δεν είναι ρατσίστρια.
    Last edited by katwrimos; 21-01-2011 at 00:48.
    Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influences, are usually the slaves of some defunct economist.
    J. M. Keynes.