Δεν ξέρω ο ικονοχλατς γιατί είναι μπριζωμένος και βλέπει ηλιθίους, αν θες να το συζητήσουμε πώς ακριβώς βγήκε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός, πού πήγε παραπέρα από τους Φοίνικες και τους Αιγυπτίους (και που προφανώς δεν είναι μια απλή μίξη των πολιτισμών που αναφέρεις, ούτε κατά διάνοια, αλλά δεν επιμένω γιατί όπως λες πρέπει να γνωρίζεις σε βάθος για τι πράγμα μιλάς που δεν το βλέπω), δεν είμαι δογματικός σε τίποτα από αυτά, από την άλλη θα ήθελα μια διευκρίνηση σε ποιον ακριβώς απευθύνεσαι όταν λες ότι χρειάζεται επεξήγηση ότι κανείς πολιτισμός δεν είναι αυτοφυής και αναξάρτητος και για τα κόντεξτ και όλα αυτά τα ωραία. Εκτός και αν προσέβαλλα τον ρωμαϊκό πολιτισμό και φάνηκα ελληνόκαυλος, οπότε να το πω πιο ακαδημαϊκά, ότι ο Ρωμαϊκός είναι μια εξέλιξη κατά 90% (κατά την γνώμη μου η οποία δεν θα πέσει κάτω από το 80%) του αρχαιοελληνικού μόνο πολιτισμού και η μοναδική γαμάτη προσθήκη του είναι στην αρχιτεκτονική πρωτίστως και στην νομική δευτερευόντως, τα οποία ωραιότατα συνέχισαν στο Βυζάντιο όπως έλεγα. Αυτά για τους ηλιθίους, έξυπνε ΕΡίτη.

Ο μινμιν θα έχει πιει πάλι γιατί τέτοια κοτσάνα με τον τρούλο από τους άραβες (ποιους από όλους το 1000 π.Χ δεν έχω ξανακούσει. Έχεις δει για τι τρούλους μιλάμε ή απλώς πετάς μπούρδες μεσημεριάτικα; Λες να αναπαράγω θρησκευτική προπαγάνδα όταν μιλάω για το Βυζάντιο; Με υποτιμάς μπάρμπα.

Σάιμπερ, τι ΜΟΝΟ κατηφόρα; Πώς το λες αυτό; Στην επιστήμη, την μουσική και την τέχνη γενικότερα, την φιλοσοφία, την αρχιτεκτονική, στα γράμματα, στην ποιότητα ζωής, δεν καταλαβαίνω.