Εννοούσα περισσότερο ποιος έχει δίκιο ο υλισμός ή ο πλατωνισμός. Περιβαλλόμαστε από έναν κόσμο ύλης, ή ιδεών (αν θες την άποψή μου, το πρώτο).

Όσον αφορά τώρα την εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης και την βελτίωση στον τρόπο που αναλύουμε και αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.
Ο Αριστοτέλης πίστευε στα 5 στοιχεία, χωρίς να τα έχει δει και προσδιορίσει ποτέ. Εμείς πιστεύουμε στη χημεία και τη φυσική.
Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι η γυναίκα είναι ατελής άνδρας. Εμείς πιστεύουμε ότι άλλο το θηλυκό, άλλο το αρσενικό, το καθένα έχει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του.
Ο Αριστοτέλης πίστευε σε μια κάθετη και παγωμένη στο χρόνο ιεράρχηση των ζωντανών οργανισμών, με κορυφή το θεό. Εμείς πιστεύουμε σε ένα εξελικτικό δέντρο που μεγαλώνει και διακλαδίζεται με απολήξεις όλους τους παρόντες ζωντανούς οργανισμούς
Ο Αριστοτέλης παρατηρούσε τον κόσμο γύρω του και έβγαζε με το λογικό τα συμπεράσματά του. Εμείς περνάμε αυτά τα λογικά συμπεράσματα καθημερινά από τη φωτιά του πειραματικού ελέγχου και βελτιώνουμε τις θεωρίες μας.
Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι με τη λογική μπορούμε να εξηγήσουμε τα πάντα. Εμείς πιστεύουμε ότι σε ένα σύστημα αξιωμάτων δεν μπορούν να προκύψουν όλες οι αληθείς προτάσεις μέσα από τη διαδικασία της λογικής χωρίς να μπορούμε να ξεχωρίσουμε a priori ποιες προτάσεις είναι αποδείξιμες και ποιες όχι.

Όλες αυτές οι διαφορές προκύπτουν από τον ατέλειωτο διάλογο που συντελέστηκε μέσα σε πολλούς αιώνες, από την αυξημένη τεχνολογία μας και είναι απόψεις που βασίζονται σε πολύ πιο στέρεες βάσεις από απόψεις που ναι μεν προκύπτουν με λογικό τρόπο, αλλά προκύπτουν από αυθαίρετες βάσεις και δεν ερμηνεύουν επαρκώς τα γεγονότα, άρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Διαφορές όμως τόσο ουσιωδέστατες στον τρόπο σκέψης και αντίληψης των πραγμάτων που σε κάνει ναι σκέφτεσαι "πόσο σχέση έχω εγώ με αυτούς τους ανθρώπους και γιατί να ταυτίζομαι περισσότερο μ' αυτούς και όχι τους σύγχρονούς μου;". Οι διαφορές αυτές όμως είναι σίγουρα εξέλιξη. Μας κάνουν πιο αντικειμενικούς απέναντι στην πραγματικότητα και πιο ικανούς να την προβλέπουμε. Αν δεν το βλέπεις, τι να σου πω, βάλε γυαλιά.

Τώρα αυτά που λες "ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΙΠΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ" τα αντιπαρέρχομαι ως γραφικά. Το να έχουν ιδρύσει λέσχη αρχαίας ελληνικής γραμματείας στην Ιαπωνία ας πούμε σου κάνει τόσο εντύπωση; Εδώ έχει fan club η Σάρα και η Μάρα, αυτό σε θάμπωσε εσένα; Δηλαδή κι εγώ ξέρω Ιαπωνικά και είμαι Έλληνας (τρου στόρυ) τι πάει να πει, ότι οι Ιάπωνες είναι simply the best, better than all the rest?