Απανθρωπιά είναι ρε αγόρι μου το 15 σε έναν, πώς να το κάνουμε.
εντιτ: α, το έχεις βάλει ήδη στο ποστ σου: "βίαιη συμπεριφορά σε ότι δεν μας αρέσει"
Printable View
Απανθρωπιά είναι ρε αγόρι μου το 15 σε έναν, πώς να το κάνουμε.
εντιτ: α, το έχεις βάλει ήδη στο ποστ σου: "βίαιη συμπεριφορά σε ότι δεν μας αρέσει"
Καταρχάς, η έκφραση "μέσος πολίτης" είναι άκυρη.
Όλοι μέσοι πολίτες είμαστε, και οι αναρχικοί πολίτες είναι και οι αριστεροί το ίδιο και οι φασίστες επίσης. Γιατί πρέπει ως μέσο πολίτη να ορίζουμε τον απολίτικο που ή δεν ασχολείται ή ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από οικογενιακή παράδοση, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Και η λογική του Μεσσιανισμού "παλεύω για τους πολίτες" για μένα δεν είναι αποδεχτή. Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου και έχω συντρόφους μου όσους επιθυμούν την ελευθερία τους και παλεύουν για κείνη. Μέσοι πολίτες στην Πάτρα το Δεκέμβρη βγήκαν (όχι πολλοί, ευτυχώς) μαζί με ασφαλίτες και φασίστες και κυνηγούσαν τους εξεγερμένους, εννοείται πως δεν έχω κανένα σεβασμό για κείνους. Εκτός και αν οι καταστηματάρχες της Αγ.Νικολάου δεν είναι μέσοι πολίτες...:P
Βικότνι σύνελθε μη σε γαμήσω.
Έι, δεν υποστήριξα τη συγκεκριμένη κίνηση. Εγώ ξεκίνησα την κουβέντα μου πάνω σ'αυτό
και εκεί την συνέχισα.Quote:
οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
ΦΑΣΙΣΤΑ:!:
Ο φασισμός δεν είναι κάτι που σου δίνει η φύση, είναι πολιτική και κοινωνική επιλογή, δεν ξέρω αν με πιάνεις ρε Dragonlord, αλλά έχει διαφορά. Δεν φτιάχνει άλλη ράτσα, φτιάχνει όμως διαφορετική ομάδα με Πιστεύω που είναι εχθρικά και αντίθετα με αυτά κάποιας άλλης. Αν θες να το πάρεις δημοκρατικά, δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ασφαλώς και ίδιοι θα σου φαινόμαστε. Όμως στον πόλεμο (και αν θες πάλι το παίρνεις για πόλεμο, δεν είναι αναγκαστικό) οι εχθροί πολεμάνε, δεν κάνουν διαγωνισμό μπίρας.
Τα έχουμε ξανασυζητήσει με τους υπόλοιπους παλιότερα αλλά όχι με σένα, οπότε πες μου, ειλικρινά, αυτό για το οποίο παλεύετε, εφόσον είναι για τους εαυτούς και τους συντρόφους σας, πώς περιμένετε να έρθει μέσα στην κοινωνία του Αυτιά και του φραπέ και του πασόκ;
Δηλαδή, για να εξηγηθώ, πώς φαντάζεσαι την "τελική νίκη", τη μέρα που θα γίνουν αυτά για τα οποία αγωνίζεσαι πραγματικότητα, γιατί για να αγωνίζεσαι για κάτι φαντάζομαι πιστεύεις σαυτό, ξαναρωτώ λοιπόν, αν η κοινή γνώμη (όπως θες πες τη) δεν έρθει κοντά σας, μέσα σε ποια πλαίσια θα δικαιωθεί ο αγώνας σας; Ξεχωριστό αναρχικό "κράτος" (το ξέρω ότι δε συμβαδίζουν αυτά τα δύο εξ ου και τα εισαγωγικά), μια μικρή έκταση γης στην οποία δε θα υπάρχει Κράτος και τα πάντα θα λειτουργούν αναρχικά;
Quote:
οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.Quote:
οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
Όχι, θέλω να σφαγιάζονται μαζικά για να μην λένε τους άλλους κότες σε ανάλογα σκηνικά.
(δεν ορίζω τον εαυτό μου αναρχικό :))
Αρχικά ήμουν της άποψης ότι είναι εφικτό ν' αλλάξουν μυαλά κάποιοι άνθρωποι αλλά βλέπεις πως εδώ δεν αλλάζει η κυρα Μαρία στη δουλειά μου, 60χρονη κυράτσα που μου έλεγε πριν 4 μέρες για τον πιτσιρικά του Δεκέμβρη "καλά του έκαναν, τι ήθελε σε διαδηλώσεις μικρό παιδί" [...] θ' αλλάξουν οι φασίστες; :)
υγ. οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται με του Midnight υπόψιν.
Όχι βέβαια, νησίδες ελευθερίας δεν μπορούν να υπάρξουν, ή έχεις αναρχία ή δεν έχεις...
Δεν υπάρχει μέρα τελικής νίκης, δεν πιστεύω στις προεπαναστατικές και μετεπαναστατικές μέρες. Όλα γίνονται σταδιακά. Κάθε μέρα νικάς και χάνεις μικρές μάχες. Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θετική, αρνητική ή ουδέτερη ως προς εσένα, εννοείται πως τη θες μαζί σου, όμως δεν κάνεις παζάρια για να την πάρεις! Είσαι ειλικρινής. Αν καταλάβει αυτά που της λές και αποφασίσει πως οι δράσεις και η θεώρηση σου είναι σωστή, ακόμη καλύτερα. Όμως, ξαναλέω, δεν κάνεις παζάρια μαζί της. Αν κάποιος μικροαστούλης ή εργάτης που φτύνει αίμα όλη μέρα και δε μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του τυχαίνει να 'ναι ρατσιστής, έχει την ταξική μου υποστήριξη, όχι όμως την κοινωνική. Και δεν τον θέλω μαζί μου ως ρατσιστή. Πως να το κάνουμε;
Dragonlord δεν μου απάντησες πιο πριν, εξισώνεις στην κοινωνία τον εαυτό σου με τους φασίστες; (δεν είναι κάποια ερώτηση παγίδα για να σε βγάλω φασίστα:!:)
χεχ, πλάκα έχει η συζήτηση. είμαι κι εγώ με τη μεριά που δεν βλέπει μεγάλη διαφορά σε φασίστες και αναρχικούς (τους εδώ αναρχικούς ε). αλλά η παρακάτω πρόταση είναι ιδιαίτερη ομολογώ...
πως γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και πολίτη και αναρχικό; είτε το ένα είσαι είτε το άλλο. νομίζω δηλαδή.
Αν ήταν έτσι, θα βγάζαμε κι εσένα από τη μέση...
Σε απείλησε κανείς ποτέ, Δρακαφέντη; Όχι! Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
Αλλά, ναι, αυτόν που θέλει νεκρούς ή σκλάβους αριστερούς, αναρχικούς, μετανάστες, μαύρους, εβραίους, μιγάδες και μουσουλμάνους, εννοείται πως λέω "να τον βγάλουμε από τη μέση".
Ε κοίτα, διαβάζεις την πρώτη πρόταση και λες "συμφωνώ", διαβάζεις τη δεύτερη και πιθανότατα ανατριχιάζεις με τη φρικαλεότητα της, στην ουσία όμως έχει αλλάξει μια γαμημένη λέξη μόνο, μια ομάδα ανθρώπων, η πρακτική είναι ακριβώς η ίδια, όπως και η σκληρότητα.
Δηλαδή πραγματικά, αυτό το "οι φασίστες είναι φασίστες και δεν αλλάζουν" μου ακούγεται εντελώς αρρωστημένο, όχι γιατί πιστεύω ότι με λουλούδια και συζήτηση θα αλλάξουν, αλλά γιατί όσο δικαιολογημένο και να το βρίσκετε, δε παύει να είναι αγνός ανόθευτος ρατσισμός και από άτομα που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού περιμένω περισσότερα.
Νομίζεις.
Πολίτης είσαι από τη στιγμή που γεννιέσαι σε αυτό τον κόσμο. Το να θες να τον καταστρέψεις (ή να τον αλλάξεις ριζικά, όπως θες πες το) δε σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν είσαι μέρος του.
Και μικροαστός είμαι, γιατί είμαι φοιτητής με μικροιδιοκτησία στο χωριό του και χωρίς να κάνω δουλειές τυπικές για τον "εργάτη" όπως τον έχουν κάποιοι παλαιομαρξιστές στο νου τους, αλλά δεν έχω καμιά συμπάθεια για τη μικροαστική νοοτροπία.
Σαφώς και τον εξισώνω με τους φασίστες, όπως και με τους αναρχικούς και με τους πασόκους και με τους μανογουοράδες και με τον οποιονδήποτε. Συνέλθετε ρε, τα ίδια ακριβώς λένε και αυτοί, ούτε αυτοί εξισώνουν τους εαυτούς τους με τους μετανάστες προφανώς γιαυτό έχουμε αυτά που έχουμε.
http://www.youtube.com/watch?v=za4jNia_z0k
Υπενθύμιση πως μιλάμε γι'αυτά τα άτομα.
Εσύ τι προτείνεις να κάνουμε στην περίπτωση τους;
Δεν είμαι καθόλου βίαιος άνθρωπος (το γνωρίζεις =p) και δεν ξέρω αν θα μπορούσα εγώ ο ίδιος να ΣΦΑΞΩ άλλον άνθρωπο και φασίστας να 'ναι στην τελική (αν ερχόταν ποτέ τέτοια ώρα), και όντως μία λογικότερη μέθοδος θα μου ταίριαζε περισσότερο, αλλά ποιά είναι αυτή;
summum bonum!
Α, το έχασα αυτό. Όχι, προφανώς θεωρώ ότι κάνουν περισσότερο "κακό" στην κοινωνία από ό,τι εγώ, αν και γενικώς ο αντίκτυπος του καθενός στην κοινωνία μπορεί να αναλυθεί από ένα εκατομμύριο πλευρές και δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο θέμα, αλλά τέσπα από πολιτική σκοπιά. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή θεωρώ ότι έχω πέντε "σωστές" απόψεις. Για ένα χρυσαυγίτη προφανώς έχω λάθος απόψεις και αυτός κάνει περισσότερο καλό στην κοινωνία, όπως το βλέπει ο ίδιος. Απλώς προτιμώ σα μέθοδο "εξόντωσης" των φασιστών (και της επιρροής τους στην κοινωνία) το διάλογο παρά το ξύλο. "Είχαμε κάτι φασίστες στην κοινωνία μας αλλά τους δείραμε και τώρα όλα οκ". Σα να χώνεις τη σκόνη κάτω από το χαλί ένα πράμα. Στο φασισμό το καλύτερο που έχεις να κάνεις χωρίς να ακολουθήσεις τις τακτικές του είναι απλά να δείξεις ότι είναι λάθος.
ναι, το θέμα είναι πως με αυτά που λες περί αναρχισμού δεν θέλεις να είσαι μέρος αυτής της οργανωμένης (!!) κοινωνίας, οπότε μπορείς απλώς να αποχωρήσεις από αυτήν. μπορείς να ζήσεις σε καμιά καλύβα σε βουνό της αρεσκείας σου π.χ. τότε, και εφόσον έχεις απαρνηθεί την κοινωνία, θα είσαι αναρχικός όπως ονειρεύεσαι υποθέτω να γίνεις. τη δεδομένη στιγμή είσαι απλώς πολίτης και μικροαστός που ονειρεύεται να γίνει αναρχικός και να μετατρέψει τη δημοκρατία σε αναρχία με συχνά φασιστικές μεθόδους. όχι;
"οι μετανάστες μπορεί και να φύγουν μόνοι τους.
Είσαι διατεθειμένος να περιμένεις όμως να γίνει αυτό, ενώ την ίδια στιγμή έρχονται στη χώρα μας για την οποία πέθαναν οι πρόγονοι μας και μας παίρνουν τις δουλειές και μας κλέβουν και θα θελήσουν να μας την πάρουν; Δες τι γίνεται στο Κόσσοβο, αυτά θες να γίνουν και στην Ελλαδάρα μας;
Όλοι μπορεί να αλλάξουν. Όλοι μπορεί και να μην αλλάξουν."
Το παραπάνω σαφώς και θα μπορούσε να φανεί λογικό σε κάποιο φασίστα νομίζω.
Θα μπορούσε.
Αλλά δε με νοιάζει το τι θα μπορούσε να φανεί λογικό σε ένα φασίστα, αυτό το έχω ξαναπεί και με κράζατε κιόλας, δεν είμαι δημοκράτης! Δε με νοιάζει η άποψη ή το σκεπτικό του φασίστα, με νοιάζουν μόνο οι πράξεις του και τα αποτελέσματά τους. Δεν τον κρίνω και, ασφαλώς, δεν τον χτυπάω για αυτό που "θα ήθελε να κάνει", να προστατέψει την Ελλάδα, τον κρίνω και τον χτυπάω γι' αυτό που κάνει.
συγγνώμη, αλλά, το να προσπαθείς να αλλάξεις κάτι με μεθόδους που το ίδιο το κάτι έχει κηρύξει μη αποδεκτούς, είναι φασιστικό.
επίσης, αυτά τα δυο μου φαίνονται κάπως αντιφατικά
Quote:
Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου
Quote:
Δεν απαρνήσε την τωρινή κοινωνία και την κάνεις, δεν είσαι μοναχός...
Δεν είναι στ' αρχίδια μου, και κομμένο αυτό το "μέσος πολίτης", δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! Ο καθένας κάνει τις επιλογές του. Αν κάποιων οι επιλογές τους φέρνουν αντίπαλους τον έναν στον άλλο, είναι εχθροί. Πως να το κάνουμε. Αν τους κάνουν απλά διαφορετικούς, είναι απλά διαφορετικοί. Με τον απολίτικο είμαστε διαφορετικοί (μέχρι να πάρει θέση, οπότε είμαστε ή φίλοι ή εχθροί). Με το φασίστα είμαστε εχθροί, πως να το κάνουμε τώρα!;
Then you'll laugh and they will kneel.