οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
I went down into the valley to pray.
I got drunk and I stayed all day.
Όχι, θέλω να σφαγιάζονται μαζικά για να μην λένε τους άλλους κότες σε ανάλογα σκηνικά.
(δεν ορίζω τον εαυτό μου αναρχικό)
Αρχικά ήμουν της άποψης ότι είναι εφικτό ν' αλλάξουν μυαλά κάποιοι άνθρωποι αλλά βλέπεις πως εδώ δεν αλλάζει η κυρα Μαρία στη δουλειά μου, 60χρονη κυράτσα που μου έλεγε πριν 4 μέρες για τον πιτσιρικά του Δεκέμβρη "καλά του έκαναν, τι ήθελε σε διαδηλώσεις μικρό παιδί" [...] θ' αλλάξουν οι φασίστες;
υγ. οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται με του Midnight υπόψιν.
Throughout the times of perplexity and illusion
We've got some last Gods left, worth keeping
That go by such names as Kindness and Honesty.
I want us to hold swords again
As in the years of the old tales.
But this time, to fight for Dignity and Solidarity.
Against the waves of darkness and death
I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.
![]()
![]()
Όχι βέβαια, νησίδες ελευθερίας δεν μπορούν να υπάρξουν, ή έχεις αναρχία ή δεν έχεις...
Δεν υπάρχει μέρα τελικής νίκης, δεν πιστεύω στις προεπαναστατικές και μετεπαναστατικές μέρες. Όλα γίνονται σταδιακά. Κάθε μέρα νικάς και χάνεις μικρές μάχες. Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θετική, αρνητική ή ουδέτερη ως προς εσένα, εννοείται πως τη θες μαζί σου, όμως δεν κάνεις παζάρια για να την πάρεις! Είσαι ειλικρινής. Αν καταλάβει αυτά που της λές και αποφασίσει πως οι δράσεις και η θεώρηση σου είναι σωστή, ακόμη καλύτερα. Όμως, ξαναλέω, δεν κάνεις παζάρια μαζί της. Αν κάποιος μικροαστούλης ή εργάτης που φτύνει αίμα όλη μέρα και δε μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του τυχαίνει να 'ναι ρατσιστής, έχει την ταξική μου υποστήριξη, όχι όμως την κοινωνική. Και δεν τον θέλω μαζί μου ως ρατσιστή. Πως να το κάνουμε;
ART IS A BLAST!!!
Dragonlord δεν μου απάντησες πιο πριν, εξισώνεις στην κοινωνία τον εαυτό σου με τους φασίστες; (δεν είναι κάποια ερώτηση παγίδα για να σε βγάλω φασίστα)
![]()
χεχ, πλάκα έχει η συζήτηση. είμαι κι εγώ με τη μεριά που δεν βλέπει μεγάλη διαφορά σε φασίστες και αναρχικούς (τους εδώ αναρχικούς ε). αλλά η παρακάτω πρόταση είναι ιδιαίτερη ομολογώ...
πως γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και πολίτη και αναρχικό; είτε το ένα είσαι είτε το άλλο. νομίζω δηλαδή.
Αν ήταν έτσι, θα βγάζαμε κι εσένα από τη μέση...
Σε απείλησε κανείς ποτέ, Δρακαφέντη; Όχι! Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
Αλλά, ναι, αυτόν που θέλει νεκρούς ή σκλάβους αριστερούς, αναρχικούς, μετανάστες, μαύρους, εβραίους, μιγάδες και μουσουλμάνους, εννοείται πως λέω "να τον βγάλουμε από τη μέση".
ART IS A BLAST!!!
Ε κοίτα, διαβάζεις την πρώτη πρόταση και λες "συμφωνώ", διαβάζεις τη δεύτερη και πιθανότατα ανατριχιάζεις με τη φρικαλεότητα της, στην ουσία όμως έχει αλλάξει μια γαμημένη λέξη μόνο, μια ομάδα ανθρώπων, η πρακτική είναι ακριβώς η ίδια, όπως και η σκληρότητα.
Δηλαδή πραγματικά, αυτό το "οι φασίστες είναι φασίστες και δεν αλλάζουν" μου ακούγεται εντελώς αρρωστημένο, όχι γιατί πιστεύω ότι με λουλούδια και συζήτηση θα αλλάξουν, αλλά γιατί όσο δικαιολογημένο και να το βρίσκετε, δε παύει να είναι αγνός ανόθευτος ρατσισμός και από άτομα που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού περιμένω περισσότερα.
Νομίζεις.
Πολίτης είσαι από τη στιγμή που γεννιέσαι σε αυτό τον κόσμο. Το να θες να τον καταστρέψεις (ή να τον αλλάξεις ριζικά, όπως θες πες το) δε σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν είσαι μέρος του.
Και μικροαστός είμαι, γιατί είμαι φοιτητής με μικροιδιοκτησία στο χωριό του και χωρίς να κάνω δουλειές τυπικές για τον "εργάτη" όπως τον έχουν κάποιοι παλαιομαρξιστές στο νου τους, αλλά δεν έχω καμιά συμπάθεια για τη μικροαστική νοοτροπία.
ART IS A BLAST!!!
Σαφώς και τον εξισώνω με τους φασίστες, όπως και με τους αναρχικούς και με τους πασόκους και με τους μανογουοράδες και με τον οποιονδήποτε. Συνέλθετε ρε, τα ίδια ακριβώς λένε και αυτοί, ούτε αυτοί εξισώνουν τους εαυτούς τους με τους μετανάστες προφανώς γιαυτό έχουμε αυτά που έχουμε.