Page 7 of 24 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 355

Thread: Άσυλο, ξύλο, αλητείες

Quote Originally Posted by Midnight View Post
    Ναι, αλλά έτσι δεν εξαφανίζεις το φασισμό, απλά τον εμποδίζεις να σε χτυπήσει. Κάποια στιγμή όμως θα το κατορθώσει! Αν δεν θες να τον εξαφανίσεις, πάω πάσο.
    Εντάξει, βαρέστε τους και θα εξαφανιστούν, πάω πάσο. Το μόνο που γίνεται είναι να διαιωνίζεται η κατάσταση έτσι.
    Γιατί δε με θες κυρά μου; Επειδή είμαι ψαράς;

Sympathy Junkie. Amnesiac.'s Avatar

οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
    οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
    Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.
    I went down into the valley to pray.
    I got drunk and I stayed all day.

Ο φασισμός δεν είναι κάτι που σου δίνει η φύση, είναι πολιτική και κοινωνική επιλογή, δεν ξέρω αν με πιάνεις ρε Dragonlord, αλλά έχει διαφορά. Δεν φτιάχνει άλλη ράτσα, φτιάχνει όμως διαφορετική ομάδα με Πιστεύω που είναι εχθρικά και αντίθετα με αυτά κάποιας άλλης. Αν θες να το πάρεις δημοκρατικά, δεν μπορώ να σου πω τίποτα, ασφαλώς και ίδιοι θα σου φαινόμαστε. Όμως στον πόλεμο (και αν θες πάλι το παίρνεις για πόλεμο, δεν είναι αναγκαστικό) οι εχθροί πολεμάνε, δεν κάνουν διαγωνισμό μπίρας.
    Γαύροι-βάζελοι δηλαδή. Δε θα πάρω.

cowboy bebop 12 stars circle your brow's Avatar

Όχι, θέλω να σφαγιάζονται μαζικά για να μην λένε τους άλλους κότες σε ανάλογα σκηνικά.
    (δεν ορίζω τον εαυτό μου αναρχικό )

Αρχικά ήμουν της άποψης ότι είναι εφικτό ν' αλλάξουν μυαλά κάποιοι άνθρωποι αλλά βλέπεις πως εδώ δεν αλλάζει η κυρα Μαρία στη δουλειά μου, 60χρονη κυράτσα που μου έλεγε πριν 4 μέρες για τον πιτσιρικά του Δεκέμβρη "καλά του έκαναν, τι ήθελε σε διαδηλώσεις μικρό παιδί" [...] θ' αλλάξουν οι φασίστες;

υγ. οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται με του Midnight υπόψιν.
    Throughout the times of perplexity and illusion
    We've got some last Gods left, worth keeping
    That go by such names as Kindness and Honesty.

I want us to hold swords again
    As in the years of the old tales.
    But this time, to fight for Dignity and Solidarity.

Against the waves of darkness and death
    I'm walking with Eternal Brightness in my eyes.

ρινς antimusic's Avatar

Quote Originally Posted by Amnesiac. View Post
    οι χρυσαυγίτες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
    οι μετανάστες είναι υπάνθρωποι-ζώα και πρέπει να σφαγιάζονται πριν κάνουν τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.
    Αυτό προσπαθεί να σου πει ο Ντράγκονλορντ. Δεν έχει απολύτως καμία διαφορά το ένα με τάλλο.
    ε βέβαια δεν είναι το ίδιο να διαλέγεις να γίνεις φασίστας με το να διαλέγεις (δεν λέω εξαναγκάζεσαι, ειδες;) να γίνεις μετανάστης.
    Talking monkey, yeah, yeah. Came here from the future. Ugly sucker, only says "ficus".

Το θέμα είναι τα κριτήρια των μεν και τα κριτήρια των δε, τα βρίσκεις ίδια;

Senior Member Midnight's Avatar

Τα λατρεύω τα "σταρχίδια μας ο μέσος πολίτης" σχόλια, κάνουν το όλο πράγμα πολύ επαναστατικό/αγωνιστικό βρε αδερφέ, κρίμα που δεν κατεβαίνετε στις εκλογές λόγω ιδεολογίας, εγώ προσωπικά θα σας ψήφιζα.

Υ.Γ. Τελικά γίνεται όντως πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα; Νόμιζα ότι συνέχιζες το αστειακί με τον Αυτιά και τους νεοέλληνες, σε φάση "κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμονα" γιαυτό δήλωσα συμμετοχή
    Καταρχάς, η έκφραση "μέσος πολίτης" είναι άκυρη.
    Όλοι μέσοι πολίτες είμαστε, και οι αναρχικοί πολίτες είναι και οι αριστεροί το ίδιο και οι φασίστες επίσης. Γιατί πρέπει ως μέσο πολίτη να ορίζουμε τον απολίτικο που ή δεν ασχολείται ή ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από οικογενιακή παράδοση, αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Και η λογική του Μεσσιανισμού "παλεύω για τους πολίτες" για μένα δεν είναι αποδεχτή. Παλεύω για τον εαυτό μου και την ελευθερία μου και έχω συντρόφους μου όσους επιθυμούν την ελευθερία τους και παλεύουν για κείνη. Μέσοι πολίτες στην Πάτρα το Δεκέμβρη βγήκαν (όχι πολλοί, ευτυχώς) μαζί με ασφαλίτες και φασίστες και κυνηγούσαν τους εξεγερμένους, εννοείται πως δεν έχω κανένα σεβασμό για κείνους. Εκτός και αν οι καταστηματάρχες της Αγ.Νικολάου δεν είναι μέσοι πολίτες...
    Τα έχουμε ξανασυζητήσει με τους υπόλοιπους παλιότερα αλλά όχι με σένα, οπότε πες μου, ειλικρινά, αυτό για το οποίο παλεύετε, εφόσον είναι για τους εαυτούς και τους συντρόφους σας, πώς περιμένετε να έρθει μέσα στην κοινωνία του Αυτιά και του φραπέ και του πασόκ;

Δηλαδή, για να εξηγηθώ, πώς φαντάζεσαι την "τελική νίκη", τη μέρα που θα γίνουν αυτά για τα οποία αγωνίζεσαι πραγματικότητα, γιατί για να αγωνίζεσαι για κάτι φαντάζομαι πιστεύεις σαυτό, ξαναρωτώ λοιπόν, αν η κοινή γνώμη (όπως θες πες τη) δεν έρθει κοντά σας, μέσα σε ποια πλαίσια θα δικαιωθεί ο αγώνας σας; Ξεχωριστό αναρχικό "κράτος" (το ξέρω ότι δε συμβαδίζουν αυτά τα δύο εξ ου και τα εισαγωγικά), μια μικρή έκταση γης στην οποία δε θα υπάρχει Κράτος και τα πάντα θα λειτουργούν αναρχικά;
    Όχι βέβαια, νησίδες ελευθερίας δεν μπορούν να υπάρξουν, ή έχεις αναρχία ή δεν έχεις...
    Δεν υπάρχει μέρα τελικής νίκης, δεν πιστεύω στις προεπαναστατικές και μετεπαναστατικές μέρες. Όλα γίνονται σταδιακά. Κάθε μέρα νικάς και χάνεις μικρές μάχες. Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θετική, αρνητική ή ουδέτερη ως προς εσένα, εννοείται πως τη θες μαζί σου, όμως δεν κάνεις παζάρια για να την πάρεις! Είσαι ειλικρινής. Αν καταλάβει αυτά που της λές και αποφασίσει πως οι δράσεις και η θεώρηση σου είναι σωστή, ακόμη καλύτερα. Όμως, ξαναλέω, δεν κάνεις παζάρια μαζί της. Αν κάποιος μικροαστούλης ή εργάτης που φτύνει αίμα όλη μέρα και δε μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του τυχαίνει να 'ναι ρατσιστής, έχει την ταξική μου υποστήριξη, όχι όμως την κοινωνική. Και δεν τον θέλω μαζί μου ως ρατσιστή. Πως να το κάνουμε;
    ART IS A BLAST!!!

Quote Originally Posted by 12 stars circle your brow View Post
    υγ. οι απόψεις μου δεν ταυτίζονται με του Midnight υπόψιν.
    ART IS A BLAST!!!

Quote Originally Posted by antimusic View Post
    ε βέβαια δεν είναι το ίδιο να διαλέγεις να γίνεις φασίστας με το να διαλέγεις (δεν λέω εξαναγκάζεσαι, ειδες να γίνεις μετανάστης.
    Μα δε λέμε ότι αυτό είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση είναι ίδια (από αναρχικούς και φασίστες αντίστοιχα). "Δεν κολλάνε στο ΟΡΑΜΑ που έχω εγώ για την κοινωνία, οπότε ας τους βγάλουμε από τη μέση".

Dragonlord δεν μου απάντησες πιο πριν, εξισώνεις στην κοινωνία τον εαυτό σου με τους φασίστες; (δεν είναι κάποια ερώτηση παγίδα για να σε βγάλω φασίστα)

χεχ, πλάκα έχει η συζήτηση. είμαι κι εγώ με τη μεριά που δεν βλέπει μεγάλη διαφορά σε φασίστες και αναρχικούς (τους εδώ αναρχικούς ε). αλλά η παρακάτω πρόταση είναι ιδιαίτερη ομολογώ...

και οι αναρχικοί πολίτες είναι

πως γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και πολίτη και αναρχικό; είτε το ένα είσαι είτε το άλλο. νομίζω δηλαδή.

Quote Originally Posted by Dragonlord View Post
    Quote Originally Posted by antimusic View Post
    ε βέβαια δεν είναι το ίδιο να διαλέγεις να γίνεις φασίστας με το να διαλέγεις (δεν λέω εξαναγκάζεσαι, ειδες να γίνεις μετανάστης.
    Μα δε λέμε ότι αυτό είναι το ίδιο. Η αντιμετώπιση είναι ίδια (από αναρχικούς και φασίστες αντίστοιχα). "Δεν κολλάνε στο ΟΡΑΜΑ που έχω εγώ για την κοινωνία, οπότε ας τους βγάλουμε από τη μέση".
    Αν ήταν έτσι, θα βγάζαμε κι εσένα από τη μέση...
    Σε απείλησε κανείς ποτέ, Δρακαφέντη; Όχι! Οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.
    Αλλά, ναι, αυτόν που θέλει νεκρούς ή σκλάβους αριστερούς, αναρχικούς, μετανάστες, μαύρους, εβραίους, μιγάδες και μουσουλμάνους, εννοείται πως λέω "να τον βγάλουμε από τη μέση".
    ART IS A BLAST!!!

Το θέμα είναι τα κριτήρια των μεν και τα κριτήρια των δε, τα βρίσκεις ίδια;
    Ε κοίτα, διαβάζεις την πρώτη πρόταση και λες "συμφωνώ", διαβάζεις τη δεύτερη και πιθανότατα ανατριχιάζεις με τη φρικαλεότητα της, στην ουσία όμως έχει αλλάξει μια γαμημένη λέξη μόνο, μια ομάδα ανθρώπων, η πρακτική είναι ακριβώς η ίδια, όπως και η σκληρότητα.

Δηλαδή πραγματικά, αυτό το "οι φασίστες είναι φασίστες και δεν αλλάζουν" μου ακούγεται εντελώς αρρωστημένο, όχι γιατί πιστεύω ότι με λουλούδια και συζήτηση θα αλλάξουν, αλλά γιατί όσο δικαιολογημένο και να το βρίσκετε, δε παύει να είναι αγνός ανόθευτος ρατσισμός και από άτομα που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού περιμένω περισσότερα.

Quote Originally Posted by clot View Post
    χεχ, πλάκα έχει η συζήτηση. είμαι κι εγώ με τη μεριά που δεν βλέπει μεγάλη διαφορά σε φασίστες και αναρχικούς (τους εδώ αναρχικούς ε). αλλά η παρακάτω πρόταση είναι ιδιαίτερη ομολογώ...

και οι αναρχικοί πολίτες είναι

πως γίνεται να θεωρείς τον εαυτό σου και πολίτη και αναρχικό; είτε το ένα είσαι είτε το άλλο. νομίζω δηλαδή.
    Νομίζεις.
    Πολίτης είσαι από τη στιγμή που γεννιέσαι σε αυτό τον κόσμο. Το να θες να τον καταστρέψεις (ή να τον αλλάξεις ριζικά, όπως θες πες το) δε σημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν είσαι μέρος του.
    Και μικροαστός είμαι, γιατί είμαι φοιτητής με μικροιδιοκτησία στο χωριό του και χωρίς να κάνω δουλειές τυπικές για τον "εργάτη" όπως τον έχουν κάποιοι παλαιομαρξιστές στο νου τους, αλλά δεν έχω καμιά συμπάθεια για τη μικροαστική νοοτροπία.
    ART IS A BLAST!!!

Dragonlord δεν μου απάντησες πιο πριν, εξισώνεις στην κοινωνία τον εαυτό σου με τους φασίστες; (δεν είναι κάποια ερώτηση παγίδα για να σε βγάλω φασίστα)
    Σαφώς και τον εξισώνω με τους φασίστες, όπως και με τους αναρχικούς και με τους πασόκους και με τους μανογουοράδες και με τον οποιονδήποτε. Συνέλθετε ρε, τα ίδια ακριβώς λένε και αυτοί, ούτε αυτοί εξισώνουν τους εαυτούς τους με τους μετανάστες προφανώς γιαυτό έχουμε αυτά που έχουμε.