PDA

View Full Version : Ubuntu.

Pages : [1] 2 3 4 5 6

.
27-03-2007, 13:15
loipon to foresa sto laptop giati ekana format kai ithela na dokimasw kati diaforetiko.

den to exw psaksei sxedon katholou, alla exw ena vasiko provlima :

den kserw pws na kanw install tous drivers tou laptop (othonis px) me apotelesma na trexei mono se analysi 640x480 to opoio einai spastiko.

pws diorthwnetai ayto?

stin poreia tha grapsw kai gia ta ypoloipa provlimata pou tha mou parousiastoun.

Deggial
27-03-2007, 14:29
Ποιά κάρτα γραφικών έχεις;

Οι αναλύσεις συνήθως γίνονται αυτόματα από τα εργαλεία που έχουν οι drivers της nVidia και ATI. Από εκεί και πέρα, μπορείς να διορθώσεις το /etc/X11/xorg.conf ως superuser (π.χ. από concole: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf) στο Section Screen:

SubSection "Display"
Depth 24
Modes "1280x1024" "1024x768" "800x600" "640x480"
EndSubSection

και αλλάζεις το DefaultDepth σε 24.

.
27-03-2007, 14:36
xm exei tin klasiki onboard karta grafikwn.

ekana kati patentes pou vrika se diafora forums/fora me apotelesma na gamithei teleiws i katastasi kai na min anoigei to ubuntu.

twra to ksanakanw install.

genikotera otan thes na kaneis install drivers, programmata ktl prepei na ginetai mesw tou terminal pliktrologwntas ena karo mlkies?

na ksexasw tin eykolia twn windows?

When Black Roses Bloom
27-03-2007, 14:47
En merei polla pragmata 8eloun sthshmo, kapoia alla ta briskeis se forums etoima kai wraia. Alla gia skepsou na mhn exeis 2o pc kabatza kai na prepei ola na ta kaneis apo ekei...

Deggial
27-03-2007, 16:15
genikotera otan thes na kaneis install drivers, programmata ktl prepei na ginetai mesw tou terminal pliktrologwntas ena karo mlkies?

Σχεδόν τα πάντα εγκαθιστώνται αυτόματα από το Add/Remove Programs (και μερικά άλλα από το Synaptic Package Manager, όπως web servers, κλπ). Επίσης, να κατεβάσεις το automatix (http://www.getautomatix.com/) για την εγκατάσταση των video codecs.

Από εκεί και πέρα, για τυχόν ρυθμίσεις που χρειάζεται να πειράξεις text αρχεία συνήθως υπάρχουν καλές οδηγίες στο ubuntuguide.org (http://www.ubuntuguide.org/).

Τα μόνα ζητήματα που μπορεί να θέλουν λίγο ιστορία είναι οι ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών (αν και συνήθως με nvidia κ' ati δεν υπάρχει πρόβλημα), ρυθμίσεις ασύρματων καρτών δικτύου και μερικά bluetooth adaptors που δεν υποστηρίζονται σωστά.

locust
27-03-2007, 16:23
Το καινούριο ουμπουντου έχει πιο χτυπητά μπαγκζ και απο τα γουιντοουζ 95. Αλλα είναι μπετα

Dark Dominion
27-03-2007, 20:03
Pantws h ekdosh 6.10 pou eixa perasei gia kapoio diasthma htan foverh. Paliotera eixa perasei apo Mandrake thn ekdosh 10 nomizw kai eixa faei trelh frikh.

Deggial
27-03-2007, 20:49
Το καινούριο ουμπουντου έχει πιο χτυπητά μπαγκζ και απο τα γουιντοουζ 95. Αλλα είναι μπετα

Ναι, προς το παρόν είναι τρομερά προβληματική. Αν διορθωθούν τα προβλήματα έως τα μέσα Απρίλη που θα κυκλοφορήσει, όμως, αξίζει η αναβάθμιση. Ειδικά για την ευκολία της χρήσης proprietary drivers.

locust
27-03-2007, 21:08
ναι αλλά τι να τους κάνεις τους drivers όταν δεν μπορείς να συνδεθείς στο internet?

ikonoklast
27-03-2007, 21:21
τι προμπ έχεις δλδ; με εξαίρεση το sagem που δίνει ένα πακέτο του οτέ-smth και του νετμόντ της ιντρακόμ που είναι άλλη κουβέντα, δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ πρόμπ σε ρουτερς-μόντεμ τα οποία μετα την dapper drake ανιχνεύονται καπάκι μετα την εγκατάσταση του ουμπουντού να ουμε.

locust
27-03-2007, 21:29
ούτε και εγώ είχα ποτέ πρόβλημα με τις οφίσιαλ εκδόσεις. Αλλά με στην 7.04 έχουν βάλει ντηφολτ εναν νετγουορκ μανατζερ ο οποιος δεν σε αφήνει να συνδεθείς στο δίκτυο. Ούτε με καλώδιο, ούτε με ασύρματο. Η μαλακία είναι ότι όταν πας να το κατεβάσεις σου λέει για τις καινούργιες λειτουργίες αλλά 2 απο τις 3 δεν λειτουργουν καν (easy codec installation και plug and play network). Οπότε φορμάτ και downgrade σε 6.10 (= δεν δουλευει το wireless μου).

ikonoklast
27-03-2007, 23:54
α για τη μπέτα λες. αντε και με τρόμαξες.
ε μια μπέτα είναι πάντα μπέτα.
κανε ριπόρτ. αν κε μάλλον 8α χει γίνει ήδη.

cloud
28-03-2007, 02:57

Ναι, προς το παρόν είναι τρομερά προβληματική. Αν διορθωθούν τα προβλήματα έως τα μέσα Απρίλη που θα κυκλοφορήσει, όμως, αξίζει η αναβάθμιση. Ειδικά για την ευκολία της χρήσης proprietary drivers.

Με μπέρδεψες, εγώ είχα διαβάσει κάπου ότι στο feisty θα αφαιρεθούν οι proprietary drivers, δεν ισχύει;

Deggial
28-03-2007, 11:18
Με μπέρδεψες, εγώ είχα διαβάσει κάπου ότι στο feisty θα αφαιρεθούν οι proprietary drivers, δεν ισχύει;

Από όσο ξέρω, δεν θα υπάρχουν στο σύστημα κατά την αρχική εγκατάσταση, αλλά έχει γίνει ευκολότερη και αυτοματοποιημένη η εγκατάσταση τους (με ξεχωριστό εργαλείο που λέγεται Proprietary Drivers Manager).

.
28-03-2007, 12:11
afou katafera na ftiaksw kai tin analysi, mou espase tarxidia prospathwntas na syndesw to modem syn to gegonos oti eprepe na katevasw ena swro programmata gia na einai leitourgiko, opote ksanavala windows kai eimai enas eyxaristimenos katanalwtis tis microsoft :!:

Dark Dominion
28-03-2007, 13:01
Χαρά στο κουράγιο σου με τόσα φορμάτ:P

.
28-03-2007, 16:57
loipon poustides.

evala ksana xp kai katevasa to service pack 2, to ekana install alla pleon ta windows de fortwnoun. oute se safe mode. kollane stin klasiki "microsoft windows xp" othoni.

eixa pathei to idio akrivws otan ekana format sto desktop mou alla de thymamai pws ksempleksa.

exw tin entypwsi oti eixa xrisimopoiisei me kapoio tropo to system restore alla de kserw pws na to kanw giati de mporw na mpw sta windows.

gia peite ti gnwmi sas.

ikonoklast
28-03-2007, 22:53
offtopic!!!

Dark Dominion
28-03-2007, 22:57
dokimase na beis me safe mode an ginetai.

afroleft
28-03-2007, 23:17
Auto einai to prwto mou post me ubuntu
Gamaei.
Oxi to post alla to ubuntu.
Amnesiac. ntroph kai aisxos, afou katafera egw na to valw olomonaxos mporei o opoiosdhpote. Mikroprovlhmatakia pou synanthsa ews twra lithikan sxetika grhgora me ligo psaksimataki (px den evlepe ton ektypwth blah blah), opws ypothetw tha vrw kai se ligo pws skata na allaksw glwssa sto plhktrologio afou to alt+shift de doyleyei kai einai profanes oti ta greeklish einai entelws teleiws gay.

=)))

cynic
28-03-2007, 23:29
. eixe simvei kati paromoio se ena filo paliotera, alla to kane unistall apo safe mode kai eftiaxe.Afou den benei oute safemode, kai se periptwsi pou 8es na xanakaneis format, katevase auto:

http://thepiratebay.org/tor/3645162/Microsoft.Windows.XP.Professional.Corporate.SP2.Integrated.March

Exei esnomatomeno sp2, einai corporate (de 8elei activation) kai exei kai ola ta ms updtates ws kai ton marti.Episis apo oti leei exei kai ensomatomena wga crack, ie7, wmp11.Apla dwse vasi ligo sto nfo pou leei oti otan perasoun kai zitisei restart ,na kaneis.

locust
29-03-2007, 00:55
μπορεί κάποιος να προτείνει μια ασύρματη usb κάρτα δικτύου που να δουλεύει με το ουμπούντου out of the box? Αυτή που έχω τώρα δεν μου κάνει τη χάρη με τις υπάρχουσες εκδόσεις.

cloud
29-03-2007, 01:38
opws ypothetw tha vrw kai se ligo pws skata na allaksw glwssa sto plhktrologio afou to alt+shift de doyleyei kai einai profanes oti ta greeklish einai entelws teleiws gay.

alt + alt, μπορείς να το αλλάξεις απο system -> keyboard settings

ikonoklast
29-03-2007, 02:21
Auto einai to prwto mou post me ubuntu
Gamaei.
Oxi to post alla to ubuntu.
Amnesiac. ntroph kai aisxos, afou katafera egw na to valw olomonaxos mporei o opoiosdhpote. Mikroprovlhmatakia pou synanthsa ews twra lithikan sxetika grhgora me ligo psaksimataki (px den evlepe ton ektypwth blah blah), opws ypothetw tha vrw kai se ligo pws skata na allaksw glwssa sto plhktrologio afou to alt+shift de doyleyei kai einai profanes oti ta greeklish einai entelws teleiws gay.

=)))
:`]]

afroleft
29-03-2007, 12:46
χα!
το άλλαξα!

Μόνο ένα ψιλό-σημαντικό προβληματάκι αντιμετωπίζω αλλά το ψάχνω, θα σας πρήξω σε περίπτωση που απογοητευθώ. Το τέρμιναλ να συνηθίσω κιόλας λιγουλάκι και όλα οκέι.
Μην ανησυχείτε, θα σας ενημερώνω για την πορεία των διεργασιών!

.
29-03-2007, 12:54
re peite kamia non-format lysi.

kai afroleft stamata na grafeis edw mesa, mi me kaneis na to ksanavalw :|

Dark Dominion
29-03-2007, 14:03
re peite kamia non-format lysi.

kai afroleft stamata na grafeis edw mesa, mi me kaneis na to ksanavalw :|

Dokimase na beis mesw safe mode sta windows kai apegkatesthse to sp2. Meta ksanaperna to an boreseis na beis kanonika:P

.
29-03-2007, 18:34
gamw ton afroleft.

ksanavala ubuntu.

katafera na syndesw to modem (ayti ti mlkia to crypto f200) alla de mporw me tpt na rythmisw ti syndesi tou internet.

exw psaksei se diafora meri alla de vgazw akri.

plz as voithisei kapoios. forthnet exw btw.

.
29-03-2007, 19:15
ela ikonoklast afou mporeis.

afroleft
29-03-2007, 19:25
χαχαχαχ, πρέπει να μέτρησε πολύ το επιχείρημα "αφού τα κατάφερε μέχρι και αυτός, δε γίνεται να μην τα βάλω", και δικαίως δλδ

για κοίτα μήπως σε βοηθήσει τούτο 'δω (http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=69941)
επίσης, ένα πολύ χρήσιμο λινκ στο οποίο ανέτρεχα ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι αυτό (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy) (από την ελληνική βερσιόν του οποίου βρήκα το προηγούμενο)

ikonoklast
29-03-2007, 21:46
Τελεία, το λίνκ που σε έδωκε ο αφρολέξ νομίζω κολλάει στην περίπτωση σου και ο τύπος που γράφει εκεί τα λέει τσίφτικα.
Αφού κάνεις ό,τι λέγει, κτύπα δύο σόρτκατς στο δεσκτοπ (δεξί κλικ και create launcher) και στο ένα βάλε κομμάντ το sudo pon και στο άλλο το σούντοποφ για να μην τρέχεις στα τερμιναλς.

ps. afro πες τι τρέχει να μα8αίνομε κι εμείς.

Dark Dominion
30-03-2007, 13:47
Zenwalk exei dokimasei kaneis? sfaira pane!!!

afroleft
30-03-2007, 14:02
Που λες, έχω δυο σκληρούς, ένα σαραντάρη εντός του πισιού και έναν εξωτερικό διακοσοπενηντάρι στον οποίο χώνω ταινίες/μουσικές και τα τοιαύτα. Όταν πέταξα το σιντάκι για να κάμει το ινστώλ και μου ζήτησε να μάθει πως ακριβώς να κάμει το παρτίσιον στο 40άρη, του έδωκα σαφείς οδηγίες και όλα πήγαν οκέι (το χώρισα 24-16 υπέρ των xp). Αναγνώρισε τα πάντα, ρούτερς, εξωτερικούς, εκτυπωτές, είτε αμέσως είτε μετά από λίγη δουλίτσα εκτός από τα 24gb της εξέδρας των windows. Και δε με πολυνοιάζει εδώ που τα λέμε αφού με το μεγάλο δεν υπάρχει προμπ αλλά α. θέλω να μάθω γιατί συμβαίνει και πως διορθώνεται και β. είναι μαλακία για να κάνω ιμπορτ τα μπουκμαρξ του Φφοξ πχ να πρέπει να μπω στα win, να τα κάνω κόπυ στον εξωτερικό και μετά από το ubuntu να τα περάσω στον εκεί Φφοξ.
Τες πα, πιο μετά θα πανακολουθήσω αυτές τις οδηγίες (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_mount.2Funmount_Windows_partitions_.28NTFS.29_manually.2C_and_allow_all_users_to_read_only) και θα δω.

έντιτ: για πείτε όμως και ποιον player να χρησιμοποιήσω, από όσο κατάλαβα παίζω ανάμεσα σε xmms + amarok. Πείτε επίσης πόσο προβλέπεται να γαμάει το Songbird όταν με το καλό βγάλουν την 1.0 έκδοση.

jack the ripper
30-03-2007, 15:03
egw psifizw xalara amarok....kata ti gnwmi mou gamei to sympan......

30-03-2007, 15:11
Το amaroK γαμάει μεν το σύμπαν, αλλά διότι προφανώς τρέχεις gnome και όχι KDE είναι λίγο μαλακία να παίζεις με αυτό. Δοκίμασε κάτι σε Listen ή Exaile και κοίτα αν σου κάνουν. Το Listen είναι λίγο πιο βαρύ, γι'αυτό εγώ έχω Exaile τώρα.

ikonoklast
30-03-2007, 17:46
εγώ παίζω audacious [ubuntu (http://mail.atheme.org/~soho/), λοιπά distros (http://audacious-media-player.org/Downloads)] φόρκ του μπήπ που είναι φόρκ του χμμς και ειν το καλύτερο απ' τα γουϊναμποειδή, ακόμα προβληματικό στα ντεμπιανοειδή ειδικά στο ουμπουντού αλλα στο φίστη 8α περιλαμβάνεται κυριλέ.
αμα προκύψει κωλόμπα με τα παραπάνω πάγκατζις της 1.3.1 ας δοκιμαστούν τα εξής ρεποζίτορις :

deb http://static.audacious-media-player.org/ubuntu edgy main
deb-src http://static.audacious-media-player.org/ubuntu edgy main

για την 1.1.2

για προσ8ήκη των κάνομε τα εξής:

sudo gedit /etc/apt/sources.list
paste των παραπάνω στο τέλος του αρχείου, σώνουμε

sudo apt-get install audacious

cloud
30-03-2007, 22:26
Μέχρι λοιπόν να βγει η final έκδοση του songbird, δοκίμασε Banshee (http://banshee-project.org/index.php/Main_Page). Υπάρχει και στα repos. Δεν είναι γουϊναμποειδές αλλά δυστυχώς τα γουϊναμποειδή είναι στην καλύτερη μέτρια όταν μιλάμε για Linux.
Tο audacious όπως και το xmms/beep δεν τα πάει καλά με τα ελληνικά γαμώ το σπίτι του.

ikonoklast
30-03-2007, 22:40
τι ειν αυτά τα μπανσή, αμα 8έλω ΓΤΠ+ παίζω και τότεμ!

cloud
30-03-2007, 23:00
Έλα, μη λες βλακείες!

ikonoklast
30-03-2007, 23:37
ΒΤΣ Αφρολεξτ αμα κάνεις ό,τι λέει στο λινκ που έχεις, 8α γίνει η δουλειά σου.

Once_Emperor
31-03-2007, 02:22
Mpd + telnet!
Αράζεις και ένα headless pc δίπλα στο στερεοφωνικό με μια wifi card και είσαι άρχοντας...

ikonoklast
31-03-2007, 16:29
..

afroleft
01-04-2007, 19:44
όντως λύθηκε το θέμα με το σκληρό, απλή εντολή ήτο τελικώς
επίσης, στον τελικό έπαιξαν Banshee και Listen και ήρθε άσος από ημίχρονο.
ευχαριστώ ε =)

locust
02-04-2007, 01:33
μεχρι στιγμης κανενα προβλημα αν εξαιρεσει κανεις το γεγονος οτι δεν μπορω να βαλω τονους στα ελληνικα και το wireless δεν δουλευει(αν και για αυτο θα περιμενω την επομενη εκδοση να βγει απο μπετα, μιας και με το λαιβ cd δουλευε) και αναγκαζομαι να τραβιεμαι διπλα στο μοντεμ για να συνδεθω με το καλωδιο

.
03-04-2007, 10:55
xixixi kanw to prwto mou post apo ubuntu.

telika psiloaplo itan na syndethw sto internet apla ekana diafores mlkies.

katevazw to banshee twra, to amarok einai kalytero?

peite kai kana programma gia dvd, divx ktl

episis kapoios na mou pei pws mporw na xrisimopoiw ellinikous xaraktires. eprepe na to kanonisw otan ekana install to ubuntu i ginetai kai twra?

Dark Dominion
03-04-2007, 12:32
αν χρησιμοποιείς kde το amarok είναι ότι πρέπει.

Deggial
03-04-2007, 13:09
Το Amarok χρησιμοποιώ, είναι αρκετά βολικό, παρότι δεν έχω KDE (οπότε τα fonts είναι σπαστικά).

Dark Dominion
03-04-2007, 13:16
γνωμικός είσαι; :P

Deggial
03-04-2007, 13:37
Ναι. Είναι πρακτικό, σχετικά ελαφρύ και ρυθμίζεται πανεύκολα. Το KDE δεν είναι καθόλου άσχημο, αλλά με ενοχλεί που είναι πιο βαρύ.

cloud
03-04-2007, 13:40
episis kapoios na mou pei pws mporw na xrisimopoiw ellinikous xaraktires. eprepe na to kanonisw otan ekana install to ubuntu i ginetai kai twra?

Αρκεί να τσεκάρεις τα ελληνικά στο System-Administration-Languages.

locust
03-04-2007, 13:44
τονους πως βαζω ρε παιδια?

Dark Dominion
03-04-2007, 14:05
ubuntu kai gnome exeis?

Dark Dominion
03-04-2007, 14:10
Ναι. Είναι πρακτικό, σχετικά ελαφρύ και ρυθμίζεται πανεύκολα. Το KDE δεν είναι καθόλου άσχημο, αλλά με ενοχλεί που είναι πιο βαρύ.

Ναι φοβερό είναι το gnome, στα ubuntu αυτό είχα, απλά τώρα που είμαι με Zenwalk έχω αφήσει το xfce.

cloud
03-04-2007, 14:20
Λογικό αφού στο zen το gnome είναι σπασμένο :P

.
03-04-2007, 23:22
Το Beryl τα σπάει.

.
05-04-2007, 11:09
xm evala ubuntu kai sto desktop pc mou alla de mou emfanizei katholou ton ena apo tous 2 eswterikous sklirous enw me ton ekswteriko den exei provlima.

peite ti kanw.

afroleft
05-04-2007, 13:20
ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ αλλά τη βρήκα την άκρη (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_mount.2Funmount_Windows_partitions_.28NTFS.29_manually.2C_and_allow_all_users_to_read_only)

.
05-04-2007, 14:33
egw den katafera na vrw akri akoma :|

mou vgazei kati tetoio :

mount : wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hdb ktl

voithate.

cloud
05-04-2007, 15:04
Σίγουρα έδωσες το σωστό partition; Γράψε sudo fdisk -l για να δεις όλα τα partitions.
Και καλύτερα να το βάλεις να γίνεται Mount κατά το boot, με τον τρόπο που λέει λίγο παρακάτω στο λινκ που έδωσε ο afroleft, εδώ (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_Edgy#How_to_mount_Windows_partitions_.28NTFS.29_on_boot-up.2C_and_allow_all_users_to_read_only)

Once_Emperor
05-04-2007, 15:11
sudo cfdisk /dev/hda ( ή hdb/hdc ανάλογα με το τι σειρά έχει ο δίσκος. hda είναι ο πρώτος Parallel ata, hdb o δεύτερος κοκ. Αντίστοιχα λειτουργεί και με τους Serial ata δίσκους, μόνο που το nodes των συσκευών είναι sda/sdb/sdc με την ίδια λογική. Αν το Ubuntu δεν έχει cfdisk δοκίμασε με fdisk)

Aφού βρεις το σκληρό και πιο συγκεκριμένα το partition του σκληρού που θες να κάνεις mount ( πχ το 4ο partition tou 2ou Pata σκληρού ) γράφεις

sudo mount /dev/hdb4 /mnt/mycustomfolder (ή όπου αλλού θες να τον κάνεις mount. Προυπόθεση να υπάρχει το directory)

Προαιρετικά μπορείς να δώσει και το file system του partition (συνήθως το βρίσκει μόνο του) με το flag -t vfat/ntfs , ανάλογα με το τι είναι ο σκληρός σου. Ελπίζω να βοήθησα. Αν θες κάτι ρώτα...

edit: με πρόλαβε ο cloud

Bullet
14-04-2007, 19:28
έχω ένα φρεσκοφορμαρισμένο partition των 16 giga και θέλω να περάσω τα ουμπούντου

πρέπει οπωσδήποτε να γράψω σε cd το iso του OS ή μπορώ και μέσο daemon tools σε virtual drive;

αν είναι απαραίτητο το cd θυμίστε μου ποίες εντολές βάζουμε στο nero για να κάψει το cd σε bootable μορφή

thanx :)

cynic
14-04-2007, 21:27
Gia to nero de kaneis tipota gia na einai bootable, apla pas sto open... kai fortoneis to iso.Toulaxiston to ubuntu-6.10-desktop-i386.iso pou xw kapsei egw.Gia ta peri daemon tools de xerw, profanws rotas gia to an boreis na peraseis ubuntu mesw windows e?Anyway , perasa paliotera ubuntu mesw tou cd se ena palio p3@600 me 192mb ram.Mallon logw tis parapanw sin8esis sernotan to siban opote efage format kai xana windows.8a i8ela na tin psaxw ligo parapanw ti fasi, wraio mou fanike, opote sto mellon 8a ginei alli mia prospa8eia....

Bullet
14-04-2007, 21:57
ναι οντως απλα περασα το iso στο nero,thanx

Bullet
14-04-2007, 22:08
οκ μπουταρε κανονικα,παταω σταρτ ορ ινσταλ ουμπουντου και μου βγαζει ερρορ PCI: Cannot allocate resource region χ of device 000κατι και κολλαει εκει

και τωρα τι;

ikonoklast
15-04-2007, 00:08
Για πές λίγο τα πρόπς του μηχανήματος και την έκδοση που πα να βάλεις,
βρώμισε λίγο λάπτοπ :/

Bullet
15-04-2007, 00:20
εκδοση ubuntu-6.10-desktop-i386

και τα του πισιου το οποιο ειναι ντεσκτοπ

System Manufacturer: INTELR
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs)
Memory: 2046MB RAM
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
Card name: NVIDIA GeForce 7600 GT
SB Audigy Audio [CF00]
Drive: C:
Free Space: 7.3 GB
Total Space: 30.0 GB
File System: NTFS
Model: WDC WD3200KS-00PFB0

Drive: D:
Free Space: 30.8 GB
Total Space: 130.0 GB

Drive: E:
Free Space: 5.4 GB
Total Space: 80.5 GB

Drive: F:
Free Space: 0.8 GB
Total Space: 48.1 GB

Drive: H:
Free Space: 16.5 GB
Total Space: 16.6 GB

afroleft
15-04-2007, 15:11
γαμώ το σπιτάκι του nicotine+, μου έχει σπάσει τα νεύρα

The Charon
15-04-2007, 15:21
mia xara einai to nicotine
:P

afroleft
16-04-2007, 18:27
αυτό που σου λέω εγώ!

βσκ στο upload για κάποιο λόγο ποτέ δεν ξεπερνάει τα 5 kΒ/s ενώ όταν πάω εγώ να κατεβάσω μου βγάζει συνέχεια error (κάτι για read only file κτλ). Το ίδιο δοκιμασμένο με πεντέξι διαφορετικούς χρήστες και καμιά δεκαριά δίσκους. Η μαλακία είναι ότι αν μπορούσα να έχω slsk από το ubuntu δε θα έβλεπα για ποιο λόγο να κρατήσω τα windows, αφού καλύπτουν οποιαδήποτε άλλη ανάγκη μου. Τες πα, αφού έχω χρόνο το ψάχνω όσο μπορώ αλλά.

The Charon
16-04-2007, 20:03
des ta rights pou exeis ka8orisei sto download kai sto incomplete folder.

profanws o user den exei write diakaiwmata ekei.

kai des sta setting pws exeis orisei to upload limit.per transfer, per total?
mia xara einai to nicotine

locust
16-04-2007, 22:27
το soulseek δεν δουλεύει με wine?

The Charon
16-04-2007, 23:21
giati re na pe3ei to wine , enw exei to nicotine pou einai akribws to idio?

Bullet
17-04-2007, 00:45
καμια βοήθεια με το error message;

ikonoklast
17-04-2007, 01:27
Φίλος μπούλετ δε βλέπω πολύ φώς στην υπό8εσή σου και όσο έψαξα δε βηκα κάτι πολύ συγκεκριμένο σε μπαγκ ή κάτι τέτοιο.
για τώρα σβέλτα 8α σε πρότεινα τα εξής, κάνε πρώτα ένα integrity check στο δίσκιο που πας να εγκαταστήσεις (είναι μια απο τις επιλογές που πετάει στην αρχή), αν το βρεί κυριλέ προχωράμε αλλιώς 8α χρειαστεί να ξανακάψεις το iso. Προχωράμε σε μέμορι τσέκ. Αμα δε βγεί τίποτις ρίχνομε κανα απγκρέηντ στο μπαηος (αμα 8έλει) μπας και. Αμα δε βγεί τίποτα δοκιμάζομε μια εγκατάσταση τέτοιου (https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromWindows) τύπου ή την αντίστοιχη με φλασάκι. Αμα δε βγεί τίποτα δίνουμε φίντμπακ ή περιμένου τέσσερις μέρες για να κυκλοφορήσει η 7.04 και δοκιμάζουμε με αυτή.

Bullet
17-04-2007, 01:38
θα περιμενω την νεα εκδοση αφου βγαινει τοσο συντομα και θα ξαναδοκιμασω,thanx

κάπου στα forum του ουμπούντου πήρε το μάτι μου πως είναι core2duo issue το error btw

ikonoklast
17-04-2007, 01:56
Κα8όλου απί8ανο, όμως απο known bugs δε βρήκα κάτι συγκεκριμένο.
8α δείξει.

Bullet
21-04-2007, 11:48
υπάρχει κάποιος γρήγορος server για να κατεβάσω το 7.04?

έχω δοκιμάσει ένα σορό mirrors και το μέγιστο που έπιασα είναι 110kb/s(με 2mb)

άλλοι σέρνονται στη κυριολεξία,25kb/s κτλ

edit : καπως εστρωσε ο της αθηνας

inhalexhale
21-04-2007, 12:00
Katevase to apo to torrent.

Bullet
21-04-2007, 12:38
οχι οκ,εστρωσε το λινκ του πανεπιστημιου της αθηνας ,180-200kb/s

locust
21-04-2007, 14:29
δεν δουλεύει το wireless :|

Bullet
21-04-2007, 15:49
ok το νέο version το τρέχει μια χαρά αλλα κάπου το χάνω στο install

εγώ έχω απλά έτοιμο ένα μικρό partition και θέλω να περάσω τα ουμπούντου εκεί,γίνεται?

κάτι μου ζητάει(μέσα στο περιβάλλον του cd ουμπούντου) για partition και root και κάπου το χάνω

SpiritCrusher
22-04-2007, 01:22
έχω δοκιμάσει ένα σορό mirrors και το μέγιστο που έπιασα είναι 110kb/s(με 2mb)

Μλκ εσύ έχεις κακομάθει. :P

Bullet
25-04-2007, 20:04
καποιος με realtek καρτα δικτυου που να εχει καταφερει να μπει internet απο linux;

Bullet
26-04-2007, 12:15
Μουχειβγαλειτηπιστη

δλδ οκ περασα νεα καρτα δικτυου και τωρα βλεπει νετ απο live cd ,αλλα παω να κανω ινστολ και μου βγαζει το παραθυρο επιλογης παρτισιον κενο

δλδ ελεος

ξαναγραψα το σιντι σε χαμηλη ταχυτητα και παλι τα ιδια

παω να δω τη μεθοδο με το φλασακι και αμα δε βρω ακρη ναπαναγαμηθει

Bullet
26-04-2007, 14:24
γεια σας

περασα τα ουμπουντου και μου γαμησαν το πισι

αυτη τη στιγμη ξαναπερναω τα xp

παραιτουμαι

The Charon
29-04-2007, 21:57
giati sou gamisan to pc?ti epa8e?

Bullet
29-04-2007, 23:21
δεν μπουταρε ουτε απο xp μετα

και απο ουμπουντου κολλαγε στην αρχικη οθονη (loading)

locust
01-06-2007, 13:42
κανεις που να χρησιμοποιεί rapget μέσω wine? Αν ναι, πως διαολο απενεργοποιω τις φουσκες?

One Colour Black
02-06-2007, 05:18
το λενε ουμπουντου.Δηλαδη συνέλθετε.

locust
03-06-2007, 00:09
δεν σε πιανω

Amnesiac.
04-06-2007, 18:38
mporei kapoios kalos anthrwpos na mou dwsei link gia kapoio aksiopisto kai eykolo odigo gia dual boot-pws-skata-legetai xp kai ubuntu?

locust
04-06-2007, 18:57
mporei kapoios kalos anthrwpos na mou dwsei link gia kapoio aksiopisto kai eykolo odigo gia dual boot-pws-skata-legetai xp kai ubuntu?

αν εχεις ηδη εγκατεστημενα τα windows τοτε ο ουμπαντος θα τα δει αυτοματα και θα ρυθμισει τον boot loader οταν τον κανεις εγκατασταση. Αν εχεις ηδη βαλει τον ουμπαντο και θες να περασεις και windows δεν ξερω πως γινεται, αλλα γινεται

wanker
04-06-2007, 23:27
sta xp nomizw oti den ginetai
dld naxeis prwta ubuntu k meta na pas na peraseis ta xp
giati 8eloune nanai to prwtevwn leitourgiko
makari na vgw pseyths

Amnesiac.
05-06-2007, 00:18
xm epistrateysa oli tin ypomoni kai ti logiki pou me xaraktirizei kai ksekinisa na kanw to prwto pragma pou vrika sto internet xwris kan na to katalavainw kala kala.

anamenetai neos kyklos priksimatos sto paron topik, sas agapw olous prokatavolika.

Deggial
05-06-2007, 00:19
kai ksekinisa na kanw to prwto pragma pou vrika sto internet

watch porn? :P

Once_Emperor
05-06-2007, 00:20
Αν υπάρχει ελεύθερο partition γίνεται εγκατάσταση Windows αλλά σου γαμάνε το master boot. Μετά όμως βάζεις ένα live cd και ξαναπερνάς το boot loader σου πάλι στο δίσκο και είναι όλα οκ.

Deggial
05-06-2007, 00:22
sta xp nomizw oti den ginetai
dld naxeis prwta ubuntu k meta na pas na peraseis ta xp
giati 8eloune nanai to prwtevwn leitourgiko
makari na vgw pseyths

Γενικώς, αυτό που συμβαίνει είναι πως:

α) οι περισσότερες εκδόσεις Windows (αν και νομίζω XP/Vista δεν έχουν αυτό το πρόβλημα) θέλουν ντε και καλά να είναι στο πρώτο primary partition του σκληρού.

β) όταν εγκαταστήσει κανείς Windows, αυτά έχουν την συνήθεια να σβήνουν το Master Boot Record κι ως εκ τούτου τον boot loader. Οπότε, αν έχει κάποιος ήδη Linux και θέλει να περάσει Windows, θα πρέπει να φροντίσει να έχει εύκαιρο τρόπο (π.χ. boot floppy disk ή Live CD) για να επανεγκαταστήσει τον boot loader.

Amnesiac.
05-06-2007, 00:22
kai ksekinisa na kanw to prwto pragma pou vrika sto internet

watch porn? :P

mporei na ekselixthei kapws etsi.

wanker
05-06-2007, 00:27
nai ayto pou eipe o deggial, prox8es diavaza oti kapoios eixe ayto to prob me ta xp k aytos pou toudwse lysh toupe oti sta xp den ginetai, enw sta vista exei dior8w8ei to provlhma

.
05-06-2007, 01:34
xm de mporw na to eksigisw.

an kai ekana to partition teleiws stin tyxi, de svistike tpt apo to skliro mou, xwris na kanw tpt mou vgazei aytomata epilogi gia to poio leitourgiko thelw na xrisimopoiisw, leitourgoun kai ta 2 mia xara plus syndesa to modem psiloeykola an eksairesete kati dikes mou mlkies. episis mou anagnwrise amesws olous tous sklirous kai den eixa provlima me tin analysi.

ti sto diaolo?

tosi diafora exei to neo ubuntu apto palio?

ikonoklast
05-06-2007, 11:32
Έλα μωρέ, όλο και κάποια μαλακία 8α έχει παίξει.

.
05-06-2007, 15:49
:!:

.
05-06-2007, 15:51
mias kai mou to thymises, yparxei ena provlima.

oi skliroi, an eksaireseis to partition pou ekana gia na foresw to ubuntu, anagnwrizontai san read-only i kati tetoio opote de mporw na apothikeysw tpt.

pws mporw na to allaksw ayto, dedomenou oti xrisimopoiountai kai apo ta windows kai den psinomai na ginei kamia mlkia mayta?

Deggial
05-06-2007, 16:32

oi skliroi, an eksaireseis to partition pou ekana gia na foresw to ubuntu, anagnwrizontai san read-only i kati tetoio opote de mporw na apothikeysw tpt.

pws mporw na to allaksw ayto, dedomenou oti xrisimopoiountai kai apo ta windows kai den psinomai na ginei kamia mlkia mayta?

Τα partitions που γίνονται mount τα ρυθμίζεις στο /etc/fstab. Αν τα partitions είναι FAT32, τότε η γραμμή για το συγκεκριμένο partition θα έπρεπε να δείχνει κάπως έτσι:
/dev/hda1 /media/windows vfat umask=000 0 0
(το βασικό είναι το umask=000 για read/write)

Για NTFS, ο default driver δεν επιτρέπει εγγραφή, μόνο ανάγνωση. Για να μπορείς να κάνεις και εγγραφή, πρέπει να εγκαταστήσεις το NTFS-3G. Προσωπικώς δεν το χρησιμοποιώ, αλλά υποτίθεται πως πλέον είναι ασφαλές στην χρήση.

Η πιο εύχρηστη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προγραμματάκι που υπάρχει για να κάνεις αυτόματα την όλη διαδικασία,
το οποίο μπορείς να βρεις εδώ (http://www.ubuntugeek.com/widows-ntfs-partitions-readwrite-support-made-easy-in-ubuntu-feisty.html).

The Charon
05-06-2007, 16:33
Μπορείς μάλιστα να σβύσεις μια και καλή τα windows να ησυχάσεις.

locust
05-06-2007, 19:08
ntfs3g οπως ειπε και ο ντεγκιλας, δουλευει αψογα και χωρις κανενα προβλημα.
Χαροντα συμφωνω μαζι σου στο ξηλωμα των windows αλλα διαφωνώ στην μορφοποιηση δισκων σαν ext3. Κυριος λογος ειναι οτι πλεον οι χωρητικοτητες των δισκων ειναι τεραστιες, οποτε ακομα και οι εσωτερικοι δισκοι γινονται τραμπα σε μηχανηματα φιλων που χρησιμοποιουν windows οποτε και το ntfs ειναι απαραιτητο.

.
05-06-2007, 19:11

Τα partitions που γίνονται mount τα ρυθμίζεις στο /etc/fstab. Αν τα partitions είναι FAT32, τότε η γραμμή για το συγκεκριμένο partition θα έπρεπε να δείχνει κάπως έτσι:
/dev/hda1 /media/windows vfat umask=000 0 0
(το βασικό είναι το umask=000 για read/write)

Για NTFS, ο default driver δεν επιτρέπει εγγραφή, μόνο ανάγνωση. Για να μπορείς να κάνεις και εγγραφή, πρέπει να εγκαταστήσεις το NTFS-3G. Προσωπικώς δεν το χρησιμοποιώ, αλλά υποτίθεται πως πλέον είναι ασφαλές στην χρήση.

Η πιο εύχρηστη λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα προγραμματάκι που υπάρχει για να κάνεις αυτόματα την όλη διαδικασία,
το οποίο μπορείς να βρεις εδώ (http://www.ubuntugeek.com/widows-ntfs-partitions-readwrite-support-made-easy-in-ubuntu-feisty.html).

Θέλω να κάνω τα upgrade σου :pink:

ikonoklast
05-06-2007, 21:43
ένας ξηγημένος τυπάς αν και μάλλον ρωσοπόντιος-κύπριος, ο sergio tsabolov έκανε μια εξαιρετική δουλειά σε τέσσερα εισαγωγικά βιντεάκια για την εγκατάσταση του ουμπουντού με ελληνικό σπικάρισμα και αναλυτικές οδηγίες. Τσεκάρετε οι μη μυημένοι, είναι κωδικοποιημένα σε ogg, αμα δε ξέρετε να ανοίγετε τέτοια στα win, τόσο πιο χρήσιμο να τα δείτε.

Τα αρχεία μπορείτε να δείτε online εδώ :

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/vi ... 6.10.1.ogg (http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.1.ogg)

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/vi ... 6.10.2.ogg (http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.2.ogg)

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/vi ... 6.10.3.ogg (http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.3.ogg)

http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/vi ... 6.10.4.ogg (http://econlab.uom.gr/econlab/ubuntu/video/UbuntuEdgy6.10.4.ogg)

locust
05-06-2007, 21:47
α εισαι και συ στη λιστα?

ikonoklast
05-06-2007, 21:51
αμε αμε

locust
05-06-2007, 21:56
εχει δικιο ο ικονοκλαστ, οσοι ενδιαφερεστε για λινουξ αλλα φοβαστε να κανετε το μεγαλο βημα, δειτε τα βιντεακια, ο τυπος εχει κανει καταπληκτικη δουλεια

Amnesiac.
05-06-2007, 22:46
e paidia!! exw akomi mia erwtisi! ekana install to greek language support, thymiste mou ligo to antistoixo tou alt+shift gia ubuntu.

locust
05-06-2007, 22:58
λοιπον κοιτα να δεις πως εχει η κατασταση.

system>preferences>keyboard preferences.

Layout Options>Group shift/lock behaviour και τσεκαρεις το alt+shift changes group.

Ευχαριστω.

ikonoklast
05-06-2007, 22:58
system > preferences > keyboard > layout options > group shift/lock behavior

edit: αυτό 8α πει σαπόρτ!

Amnesiac.
05-06-2007, 23:02
Είστε πολύ καλά παιδιά και οι δυο σας :wink:

locust
05-06-2007, 23:39
btw αν βρειτε κανενα προγραμμα που να αξίζει, πειτε το και σε εμας.

Εγω έχω ξεκινήσει να φτιάχνω εναν video collection browser και παει πολυ καλα ως τωρα. Ο κώδικας είναι 99% ετοιμος, προσπαθω να το φτιαξω πιο ευπαρουσιαστο τωρα και θα το κανω παμπλις.

Amnesiac.
05-06-2007, 23:41
Είναι αχαριστία να σας ρωτήσω πώς στο καλό ρυθμίζεις το account στο evolution;

Έχει περίπου άπειρες επιλογές για servers κτλ.

otenet έχω btw.

locust
05-06-2007, 23:54
χωρις να εχω οτενετ υποθετω οτι ο outgoing ειναι pop3 και το ονομα του pop.otenet.gr και ο outgoing ειναι smtp και η διευθυνση του smtp.otenet.gr . Για να εισαι 100% σιγουρος τσεκαρε το σαητ της οτενετ

Amnesiac.
06-06-2007, 00:10
Μόνο γαμάς. :thumbsup:

.
06-06-2007, 12:59
Παιδιά γειά σας!!!!

Υπάρχει μήπως αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό λεξικό για το πολυαγαπημένο μας ubuntu;;;

cloud
06-06-2007, 13:07
Παιδιά γειά σας!!!!

Υπάρχει μήπως αγγλοελληνικό και ελληνοαγγλικό λεξικό για το πολυαγαπημένο μας ubuntu;;;

Δεν ξέρω αν σε βολεύει αλλά εγώ χρησιμοποιώ αυτό (plugin του firefox):
http://www.translatum.gr/dics/mozilla-plugin.htm

.
06-06-2007, 13:12
Χμ θα το τσεκάρω.

Στο λεξικό που έχουν τα ubuntu δε γίνεται να προσθέσεις ελληνικό;

Deggial
06-06-2007, 13:29
Παιδιά γειά σας!!!!

EDIT: Οκ, τώρα πρόσεξα πως λες λεξικό κι όχι spell checker. :oops:

Σε κάθε περίπτωση, για ελληνικό spell checker: System->Administration->Synaptic Package Manager, κάνε αναζήτηση για Greek. Λογικά σε ενδιαφέρει μόνο να εγκαταστήσεις το πακέτο aspell-el.

Από λεξικά δύο γλωσσών, υπάρχει το Freedict, αλλά δεν πρέπει να' χει ελληνικά.

locust
08-06-2007, 14:47
χμμ εβαλα που λετε τα πακετα του κουμπουντου για να εχω και KDE desktop , ολα καλα, κιλλ τον εξ σερβερ, μπαινω kde , παιζω λιγο, οκ πισω στο gnome. Η μαλακια ειναι η εξης : Μου εχει αλλαξει την εικονα οταν μπουταρει το πισι και οταν κλεινει, και αντι για ουμπουντου διχνει το λογκο του κουμπουνοτυ που ειναι κακασχημο και δεν μπορω να το βλεπω. Πως το κανω οπως ηταν?

locust
08-06-2007, 15:45
επισης γαματο ονλαην περιοδικο για το ουμπουντου, κατεβαστε το πηντηεφ και διαβαστε.
http://fullcirclemagazine.org

.
08-06-2007, 21:17
Ε!! Παιδιά!! Έχω άλλη μια ηλίθια ερώτηση να κάνω!!

Βρήκα στο gDesklets ένα πολύ ωραίο starter bar και θέλω να το φτιάξω γαμάτο για να κάνω εντύπωση στους φίλους μου!!

Η ερώτηση μου είναι η εξής : Πού είναι το αντίστοιχο Program Files στο Ubuntu? Για να βάλω στο starter bar π.χ. το Banshee, που θα βρω το .exe του; (!!)

Ελπίζω να μη σας κούρασα, εύχομαι η ανταπόκριση σας να είναι το ίδιο συγκινητική με τις προηγούμενες φορές!!

Επίσης ακούστε τα album των Telstar Ponies που έδωσε στον κόσμο ο φίλτατος ΡέγκιουλαρΠαύλος!!

!!

locust
08-06-2007, 21:28
υποθετω οτι θελεις να κανεις το ντεσκλετς να ξεκιναει οποτε ανοιγεις το πηση ε?

system > preferences > sessions
new > gdesklets > gdesklets > OK

ctrl+alt+backspace και εισαι ετοιμος

.
08-06-2007, 21:39
χμ όχι.

βσκ είναι ένα toolbar, από τα κλασικά που έχουν τα προγραμματάκια που θες πάνω και κάνεις κλικ και ξεκινάνε και κουνιούνται ωραία.

απλά για να βάλω τα προγραμματάκια πάνω πρέπει να φτιάξω ένα launcher ή κάτι τέτοιο αλλά δε μπορώ να φτιάξω το launcher γιατί δεν ξέρω πού είναι τα αρχεία που θέλω να launch.

ή κάτι τέτοιο.

.
08-06-2007, 21:41
χμ ακόμα και γι'αυτό που είπες πρέπει να βρω το gDesklets για να το βάλω στο command. πού στο καλό/διάολο το βρίσκω;

locust
08-06-2007, 22:15
τα προγραμματα ειναι ηδη στον καταλογο /usr/bin/ τουτεστην απο οπου και να εισαι αμα γραψεις το ονομα του προγραμματος, τρεχει πχ για να κανεις λοντσερ του φαηρφοξ , γραφεις εκει που λεει κομαντ firefox. Αν παλι θελεις να βαλεις ενα εικονιδιο να σου ανοιγει εναν φακελο, ξερω γω τα βιντεο σου γραψε nautilus /home/skata/videos/

Επισης να πας στο gnome-look.org και να κατεβασεις κανενα αηκον πακ της προκοπης για να φαινεται ακομα πιο ομορφο. Δες το δικο μου

http://i152.photobucket.com/albums/s178/byronkioutousis/Screenshot2.png

.
08-06-2007, 23:44
Σε αγαπώ πολύ να το ξέρεις :pink:

locust
09-06-2007, 00:50
Να πεις και στους φιλους σου για το ουμπαντο και οταν θα εχουν τα προβληματα που εχεις εσυ τωρα να τους βοηθας και μετα και αυτοι με τη σειρα τους θα κανουν το ιδιο και γενικα ετσι πιστευω οτι πρεπει να προχωρησει η κατασταση

Deggial
09-06-2007, 00:53
Η ερώτηση μου είναι η εξής : Πού είναι το αντίστοιχο Program Files στο Ubuntu? Για να βάλω στο starter bar π.χ. το Banshee, που θα βρω το .exe του; (!!)

Γενικά, ισχύουν τα εξής:
α) τα εκτελέσιμα αρχεία συνήθως δεν έχουν extension (π.χ. .exe), αν και τα shell scripts συνήθως έχουν extension .sh. Αν είναι εκτελέσιμο ή όχι, ρυθμίζεται με permission στο file system (π.χ. αν πατήσεις δεξί κλικ->Properties->Permissions μπορείς να ρυθμίσεις αν θα είναι εκτελέσιμο αρχείο ή όχι).

β) τα εκτελέσιμα αρχεία που είναι προσβάσιμα σε όλους τους χρήστες συνήθως βρίσκονται στα /usr/bin/, /usr/local/bin/ και μεγαλύτερες εφαρμογές στο /opt/. Επίσης, αν εκτελείς πρόγραμμα από κονσόλα χωρίς να γράφεις σε ποιο directory βρίσκεται, (π.χ. $zip blahblah), τότε το αναζητά σε όσα directories καθορίζονται στην μεταβλητή $PATH (γράψε echo $PATH για να δεις ποιά είναι αυτά).

γ) Τα μενού στο Applications (π.χ. να προσθέσεις νέο application) μπορείς να τα αλλάζεις από Systems->Preferences->Main Menu. Με δεξί κλικ->Properties μπορείς να δεις και ποια είναι η εντολή εκτέλεσης στα υπάρχοντα εικονίδια.

.
09-06-2007, 01:04
Καλούτσικο δεν είναι για αρχή; Έβαλα περίπου τα πρώτα icons που βρήκα. Επίσης είμαι ερωτευμένος με το wallpaper.

http://img169.imageshack.us/img169/2169/screenshotzm1.jpg

.
09-06-2007, 01:05
Α, μιας και το είδα, είναι απαραίτητο να εμφανίζονται στο desktop οι σκληροί δίσκοι;

locust
09-06-2007, 01:07
κοιτα να δεις, και εγω την ιδια απορια ειχα, αλλα βρηκα μεσοβεζικη λυση, κουνα την μπαρα απο τα ντεσκλετς καπου, μετα βαλε τα εικονιδια με τους δισκους εκει που ηταν η μπαρα, ξαναπηγαινε την μπαρα πισω, και τα εικονιδια κρυβονται πισω απο τη μπαρα. Εγω αυτο εκανα τουλαχιστον

Deggial
09-06-2007, 01:28
Α, μιας και το είδα, είναι απαραίτητο να εμφανίζονται στο desktop οι σκληροί δίσκοι;

Alt-F2 και γράψε gconf-editor. Πήγαινε στο apps/nautilus/desktop και μπορείς να βγάλεις το volumes_visible.

Το μειονέκτημα είναι πως έτσι δεν θα εμφανίζονται αυτόματα στο desktop ούτε τα CD/DVD/USB disks όταν γίνονται mount.

Επίσης, έχω την εντύπωση πως στο desktop πετάει ό,τι βρίσκεται στον κατάλογο /media/. Χωρίς να είμαι και εντελώς σίγουρος για αυτό, αν οι σκληροί γίνονταν mount σε άλλο κατάλογο (π.χ. στο /mnt/) τότε δεν θα εμφανίζονταν στο desktop.

locust
10-06-2007, 15:58
OK ηλιθια ερωτηση προς τον ντεγγιαλ η οποιον αλλον γνωριζει :

Τι εμποδιζει μια εταιρια να βγαλει το παιχνιδι της για λινουξ εκτος απο πηση και μακ? Οκ καταλαβαινω οτι εχει περιορισμενο αγοραστικο κοινο, αλλα του πουστη ποσοι μακαδες παιζουν παιχνιδια?

.
10-06-2007, 16:10
Τώρα που έγινα άριστος χρήστης του ubuntu (...), θα ήθελα να δοκιμάσω και κανά άλλο distribution (έτσι δε λέγονται; ).

Πείτε κανά καλό, που να έχει καλή υποστήριξη και να μην είναι πολύ βαρύ γιατί το θέλω για το λάπτοπ. επίσης είμαι φαν της εμφάνισης και όχι της ουσίας, οπότε θα προτιμούσα κάποιο που να έχει πολλές άχρηστες παπαριές όπως π.χ. ρολόι τοίχου, σημειωματάριο, λαμπατέρ, κομοδίνο κτλ.

Ευχαριστώ.

.
10-06-2007, 16:13
btw locust δώσε κι ένα λινκ για το wallpaper σου γιατί το ερωτεύτηκα κι αυτό.

locust
10-06-2007, 16:15
κοιτα, αυτο που εκανε το ουμπουντου τοσο αγαπητο στον απλο χρηστη και τοσο μισητο στον γκηκ ειναι το ποσο απλά και ευκολα στηνεται και ρυθμίζεται και στο 99% των περιπτωσεων δουλευει μετα την εγκατασταση.

Αν θες να δοκιμασεις μπλιμπλικια και κομοδινα θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το κουμπουντου που ειναι το ουμπουντου με τον kde σαν διαχειρηστη παραθυρων. Το kde ειναι πιο eye candy απο το gnome που χρησιμοποιει ο ουμπαντος αλλα πιο βαρύ(μην φανταστεις τιποτα τραγικο). Για τα κομοδινα θα κατεβασεις το σουπερ-καραμπα (superkaramba) το οποιο ειναι ενα αντον για kde τιγκα στα κομοδινα και στα λαμπατερ, ειμαι σιγουρος οτι θα το λατρεψεις.

http://i8.tinypic.com/623gmeb.gif

locust
10-06-2007, 16:19
http://rapidshare.com/files/36324556/Wallpapers.tar.gz

εβαλα και μερικα παρομοια για μην λεμε οτι εχουμε το ιδιο :!: Στο λαπτοπ εχω το κιτρινο για να ξερεις

.
10-06-2007, 16:21
πινκ.

το ζενγουόκ τι λέει;

locust
10-06-2007, 16:23
δεν μου λεει τιποτα, ανετα κανεις το (κ)ουμπουντου σου ετσι σε 10 λεπτα το πολυ

ikonoklast
10-06-2007, 16:36
Απο εκεί και πέρα μπορείς να στήσεις το ίδιο γραφικό περιβάλλον σε οποιοαδήποτε άλλη διανομή πετυχαίνοντας την ίδια ακριβώς εμφάνιση. Οι διανομές δεν διαφέρουν στα γραφικά περιβάλλοντα κα8ως τα gnome, kde, xfce συνη8ίζονται ή στήνονται εύκολα στις περισσότερες. Οι διαφορές είναι σε επίπεδο φιλοσοφίας και στο πώς η κά8ε κοινότητα προτιμά να καλύπτει βασικά ζητήματα όπως το package system ή οι αναβα8μίσεις ή το πόση σημασία δίνει στην ανάπτυξη του εκάστοτε gui. Δεδομένου οτι εξοικειώ8ηκες με το apt και το gnome 8α μπορούσες να περάσεις στο debian για να δείς οτι το ubuntu πέρα απο την ευκολία στην εγκατάσταση, το πιο συγκροτημένο σαπόρτ και τις εκδόσεις ανα εξάμηνο (που αν δεν υπήρχε η unstable του debian δε 8α υπήρχαν) δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε επίπεδο εμφάνισης και χρηστικότητας. Απο την άλλη καλό 8α ήταν να αρχίζεις να ψαχουλεύεις να κάνεις πράγματα πέρα απο το gui και 8α δείς οτι πολλά πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα και γλήγορα. Το ubuntu ειν πολύ καλό στο να μπάζει νέους χρήστες στο παιχνίδι αλλα καμιά φορά νομίζω οτι τους ευνουχίζει λίγο απο το να ψαχουλέψουνε σε πιότερο βά8ος το τι παίζει με το λίνουξ γιατι κρατάει στη φιλοσοφία του τη windows λογική.

.
10-06-2007, 16:51
Ωραίο δεν έγινε; Και όλα αυτά χωρίς κόπο και χρόνο!! Δοκίμασε και εσύ ΤΩΡΑ το ubuntu για να γίνει και το δικό σου desktop έτσι!!

http://img178.imageshack.us/img178/575/screenshotlq0.png

Deggial
10-06-2007, 17:22

Τι εμποδιζει μια εταιρια να βγαλει το παιχνιδι της για λινουξ εκτος απο πηση και μακ? Οκ καταλαβαινω οτι εχει περιορισμενο αγοραστικο κοινο, αλλα του πουστη ποσοι μακαδες παιζουν παιχνιδια?

Στη σύγκριση σου με Mac ξεχνάς κάτι βασικό: οι Mac χρήστες δεν έχουν Windows σε άλλο partition απλά και μόνο για να παίζουν παιχνίδια. :P Οι gamers που χρησιμοποιούν Linux έχουν, κατ' ανάγκην, και ένα partition με Windows, ενώ λίγοι από αυτούς θα αρνηθούν να αγοράσουν παιχνίδι επειδή δε τρέχει σε Linux.

Όμως, ο σοβαρός ανατρεπτικός παράγοντας είναι η εξάρτηση στο DirectX που δεν είναι interoperable. Εάν ένα παιχνίδι χρησιμοποιεί DirectX, τότε η κυκλοφορία του σε άλλο λειτουργικό θα σήμαινε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιo άλλο API - το οποίο αυξάνει το κόστος, λόγω των έξτρα ανθρωπο-ώρων για την προσαρμογή σε ένα δεύτερο API χειρισμού γραφικών.

Η λύση, βεβαίως, είναι το παιχνίδι να κατασκευαστεί εξ' αρχής με τέτοια μέσα ώστε να μην χρειάζεται επανα-συγγραφή σημαντικών τμημάτων του παιχνιδιού για να λειτουργήσει σε άλλη platform. Σε μία τέτοια περίπτωση, το κόστος κατασκευής είναι σχεδόν ίδιο με αυτό ενός single-platform παιχνιδιού.

Τα προβλήματα, σε αυτή την περίπτωση είναι δύο:
- το προσωπικό δεν ειδικεύεται στην χρήση interoperable εργαλείων (ενώ είναι ήδη εξοικειωμένοι με το DirectX), οπότε προστίθεται το κόστος επανεκπαίδευσης.
- υπάρχει μεν ένα περιορισμένο σύνολο δυνατών εναλλακτικών (π.χ. OpenGL για γραφικά), αλλά δεν υπάρχουν κατ' ανάγκην τα ίδια επαγγελματικά εργαλεία για την άνετη χρήση τους.

Επιπροσθέτως, πρέπει να λάβεις υπόψη πώς λειτουργεί η βιομηχανία κατασκευής ηλ. παιχνιδιών. Λίγοι είναι οι κατασκευαστές με επαρκές κεφάλαιο να αναλαμβάνουν την κάλυψη του προϋπολογισμού κατασκευής ενός παιχνιδιού. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε τρίτους επενδυτές (publishers) και οι σχέσεις publisher-κατασκευαστή είναι κάπως περίεργες (καθώς οι στόχοι δεν είναι κατ' ανάγκην κοινοί). Ο publisher ενδιαφέρεται κυρίως για επενδύσεις με μικρό ρίσκο και κυκλοφορία προϊόντων χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις (γι' αυτό τα συμβόλαια συνήθως θέτουν milestones - ενδιάμεσους στόχους κατά την κατασκευή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, η μη ικανοποίηση των οποίων σημαίνει και τερματισμό του συμβολαίου). Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής θα προτιμήσει εραλεία που έχει ήδη χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, παρά την προσαρμογή σε νέες μεθόδους παραγωγής που επισυνάπτουν επιπρόσθετο ρίσκο.

locust
10-06-2007, 18:30
Ωραίο δεν έγινε; Και όλα αυτά χωρίς κόπο και χρόνο!! Δοκίμασε και εσύ ΤΩΡΑ το ubuntu για να γίνει και το δικό σου desktop έτσι!!

ωραιο wallpaper, που το βρηκες :?:

Marillion
10-06-2007, 20:06
erwthsh epeidh yparxei noobas edw. paizei na rwth8hke 3ana alla

exw ton sklhro xwrismeno se 2 partition. me xp leiturgei to computah, paizei na ginoun setup sto 2o xwris epiplokes ta ubuntu?

jack the ripper
10-06-2007, 23:47
ti icons exete xrisimopoiisei??episis tin mpara katw tin kanate me to gdesklets?

locust
10-06-2007, 23:51
ναι gdesklets ειναι, τα εικονιδια που χρησιμοποιω εγω ειναι τα NuevoXT

jack the ripper
11-06-2007, 00:28
ναι gdesklets ειναι, τα εικονιδια που χρησιμοποιω εγω ειναι τα NuevoXT

an thymamai kala dokimasa tin ekdosi 1.6...mipws ksereis pws na allaksw to eikonidio tou firefox giati to emfanizei aspro???

ikonoklast
11-06-2007, 06:00
erwthsh epeidh yparxei noobas edw. paizei na rwth8hke 3ana alla

exw ton sklhro xwrismeno se 2 partition. me xp leiturgei to computah, paizei na ginoun setup sto 2o xwris epiplokes ta ubuntu?
ναι. πρόβλημα υπάρχει στην αντίστροφη διαδικασία, δηλ πρώτα λίνουξ στο ένα παρτίσχιο και μετα xp στο άλλο γαμεί το mrb οπότες και πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις το μπουτ μανατζέρι ξανά τρέχοντας ένα livecd ή με καμιά δισκέτα ή απο τα γουίντος αφού τα εγκαταστήσεις. Γενικώς οι νουμπάδες βλέπουμε αυτό το πολύ ωρέο (http://www.electricrequiem.com/forum/viewtopic.php?p=668792#668792).

Marillion
11-06-2007, 09:55
thanx :thumbsup:

wanker
13-06-2007, 14:19
exw connX

an valw linux pws 8a mpainw sto internet?

reply asap pls giati ta windows sto palio mou pc sernontai vazw to cd na perasw ta ubuntu twra :)

Deggial
13-06-2007, 14:41
exw connX

Δεν ξέρω τι στο καλό δίνει το connX, αλλά γενικώς ισχύουν τα εξής:

α) Για ενσύρματους routers με Ethernet σύνδεση για το εσωτερικό δίκτυο, προφανώς δε χρειάζεται καμία διαδικασία διαφορετική από αυτή στα Windows.

β) Για USB σύνδεση με δρομολογητή, δεν έχω ιδέα. Γενικώς είναι κακή ιδέα (ακόμη κ' για Windows) να συνδέεται σε USB, άμα παίζει κανείς online παιχνίδια.

γ) Για ασύρματους δρομολογητές, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:
- Η ασύρματη κάρτα δικτύου σου αναγνωρίζεται αυτόματα και τελειώνει η υπόθεση
- Η ασύρματη κάρτα δικτύου σου δεν αναγνωρίζεται αυτόματα, αλλά είναι δυνατή η χρήση του Windows driver μέσω του ndiswrapper. Οδηγίες εδώ (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#How_to_install_Windows_Wireless_Drivers_.28Ndiswrapper.29)

Επίσης, για ασύρματα δίκτυα δεν είμαι σίγουρος αν το Ubuntu Feisty 7.04 έχει επιτέλους υποστήριξη WPA2 encryption σε γραφικό περιβάλλον (μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις το wpa_supplicant αλλά είναι φασαρία, ή απλά να αλλάξεις το encryption σε WEP, αφού σιγά την ασφάλεια που θες σε ένα home network).

jack the ripper
13-06-2007, 14:43
Kserei kaneis pws ginetai na allakse tin eikona tin portokali pou emganizei amesws meta to login...exw allaksei kai tin eikona gia login kai exw ftiaksei opws thelw to desktop kai i portokali eikona endiamesa den einai oti kalytero

Deggial
13-06-2007, 14:45
Kserei kaneis pws ginetai na allakse tin eikona tin portokali pou emganizei amesws meta to login...exw allaksei kai tin eikona gia login kai exw ftiaksei opws thelw to desktop kai i portokali eikona endiamesa den einai oti kalytero

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=11478

wanker
13-06-2007, 18:07
3enerwsa me to router einai usb 3anaekana format k evala windows mexri 2-3 meres pou 8a parw kapoia components gia kainourgio pc

alla an einai dynaton 2007 na deinoun modem usb k malista apoti moupe o father, 40 evro
OMG K FFS

jack the ripper
13-06-2007, 18:29

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=11478

:thumbsup:

ikonoklast
14-06-2007, 14:58
wanker τι μόντεμ έχεις;

wanker
14-06-2007, 19:12
vrhka se kati forums thn lysh gia usb modem k linux
sygekrimena ena post gia to modem ths sagem poumouxei dwsei k o otes emena
to link einai to e3hs
http://www.techteam.gr/index.php?showtopic=64474
twra kata poso doulevei 8a prospa8hsw na kanw ena dual boot k 8a 3anaperasw ta linux sto arxaio mhxanhma

wanker
14-06-2007, 19:39
fast800 sagem

vasika ta 40 evro einai gia tous 2 prwtous mhnes opote malakies lew

tespa shmera mou thn pai3ane k sto eshop me mia paragelia k eimai poly fortwmenos

elpizw na vrw akrh gia na valw linux epeidh ta xp sernontai ston p3

ikonoklast
14-06-2007, 19:42
αυτά που δουλεύουν σίγουρα για σκατοsagem fast 800 ειν τα εξής:
http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu-gr (http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu-gr:Edgy#.CE.A0.CF.89.CF.82_.CE.BD.CE.B1_.CE.B5.CE.B3.CE.BA.CE.B1.CF.84.CE.B1.CF.83.CF.84.CE.AE.CF.83.CE.B5.CF.84.CE.B5_.CF.84.CE.BF_Sagem_Fast_800_USB_ADSL_modem)

.
15-06-2007, 12:50
wanker καιγω αυτή τη μλκία το sagem έχω και το εγκατέστησα εύκολα. νομίζω είχα δει ένα οδηγό εγκατάστασης στο techteam.gr, θα ψάξω το λινκ και θα το ποστάρω. πάντως ψάξε για οδηγό για ubuntu 7.04 είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με αυτά τα μακρινάρια που χρειάζονταν για παλιότερες εκδόσεις.

έντιτ : νομίζω αυτό ήταν http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=9935&st=30&p=241304&#entry241304

Ubu Roi
15-06-2007, 13:21
http://imgs.xkcd.com/comics/linux_user_at_best_buy.png

wanker
15-06-2007, 14:10
wanker καιγω αυτή τη μλκία το sagem έχω και το εγκατέστησα εύκολα. νομίζω είχα δει ένα οδηγό εγκατάστασης στο techteam.gr, θα ψάξω το λινκ και θα το ποστάρω. πάντως ψάξε για οδηγό για ubuntu 7.04 είναι πολύ πιο εύκολο σε σχέση με αυτά τα μακρινάρια που χρειάζονταν για παλιότερες εκδόσεις.

έντιτ : νομίζω αυτό ήταν http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=9935&st=30&p=241304&#entry241304

wraios thx akoma den dokimasa kanena link giati den mou doulevei to dual boot

exw xp vazw ta linux kanonika me ta 2 partition swap k root
k me to pou bootarei to pc leei grub error 17 h' 18

3exnaw na kanw kati mhpws?

san standalone taxw valei ta ubuntu
alla ws dual boot mhpws 8elei na kanw kati allo ?
k se fash den bootaroun ta xp

k meta 3anakanw format na valw xp anagastika na mpw internet
k tous vlepei tous sklhrous

tespa twra exw enan 40arh sklhro k einai 4 paritions
ta 2 eley8era gia swap root linux
to ena xp k to allo koino 10gb se fat 32
akoma den perasa ubuntu dioti den 3erw ti paizei me to dual boot

give some shit giati variemai na psaxnw allou :P

.
15-06-2007, 14:30
χμ εγώ απλά έκανα install το ubuntu και μου αναγνώρισε όλους τους σκληρούς αυτόματα και επίσης χωρίς να βάλω κανα έξτρα dual boot πρόγραμμα μου έβγαζε από μόνο του την επιλογή λειτουργικού συστήματος από την αρχή.

έχεις σίγουρα την έκδοση 7.04 ε;

Deggial
15-06-2007, 14:39
exw xp vazw ta linux kanonika me ta 2 partition swap k root
k me to pou bootarei to pc leei grub error 17 h' 18

17 ή 18; Μάλλον το δεύτερο είναι το πιο πιθανό, αν ο υπολογιστής έχει αρκετά παλιό BIOS.

Σε παλιούς υπολογιστές, οι αναγκαίες πληροφορίες για το booting του λειτουργικού πρέπει να βρίσκονται στα πρώτα 8GB του σκληρού δίσκου (δηλ. στους πρώτους 1023 κυλίνδρους).

Μία λύση είναι πως έχεις μία τέτοια διάταξη:
Τα πρώτα 4GB: Windows OS με μόνο το λειτουργικό
Τα επόμενα 512 MB: εδώ θα μπεί το /boot του Linux (το GRUB κ' ο πυρήνας)
Τα επόμενα Χ GB: αποθηκευτικός χώρος για το ένα λειτουργικό
Τα τελευταία Y GB: >> >> για το άλλο λειτουργικό

wanker
15-06-2007, 14:51
pww kala...poly pikra prepei naxw dwsei ta 18 prwta gia ta xp...
nta3 paradinomai den exw kouragio

The Charon
16-06-2007, 17:49
Wanker

katebase to gparted apo edw
http://gparted.sourceforge.net/

*einai polu kalo live cd kai swzei polles fores

kai kane resize ta partions sou.den kanei polu wra etsi kai alliws ante 100mb na xreiasteis sto /boot

meta prepei na kaneis opws eipe o deggial , nomizw omws mporeis na to baleis prin ta 8 gb to boot (mh se parw sto laimo gia auto)
edit:den eida oti to egrafe kai o deggial gia ta 8gb

Episis kane ena update tous bios sou,pote den 3ereis.

The Nerd
16-06-2007, 20:30

Στη σύγκριση σου με Mac ξεχνάς κάτι βασικό: οι Mac χρήστες δεν έχουν Windows σε άλλο partition απλά και μόνο για να παίζουν παιχνίδια. :P Οι gamers που χρησιμοποιούν Linux έχουν, κατ' ανάγκην, και ένα partition με Windows, ενώ λίγοι από αυτούς θα αρνηθούν να αγοράσουν παιχνίδι επειδή δε τρέχει σε Linux.

Όμως, ο σοβαρός ανατρεπτικός παράγοντας είναι η εξάρτηση στο DirectX που δεν είναι interoperable. Εάν ένα παιχνίδι χρησιμοποιεί DirectX, τότε η κυκλοφορία του σε άλλο λειτουργικό θα σήμαινε πως πρέπει να χρησιμοποιηθεί κάποιo άλλο API - το οποίο αυξάνει το κόστος, λόγω των έξτρα ανθρωπο-ώρων για την προσαρμογή σε ένα δεύτερο API χειρισμού γραφικών.

Η λύση, βεβαίως, είναι το παιχνίδι να κατασκευαστεί εξ' αρχής με τέτοια μέσα ώστε να μην χρειάζεται επανα-συγγραφή σημαντικών τμημάτων του παιχνιδιού για να λειτουργήσει σε άλλη platform. Σε μία τέτοια περίπτωση, το κόστος κατασκευής είναι σχεδόν ίδιο με αυτό ενός single-platform παιχνιδιού.

Τα προβλήματα, σε αυτή την περίπτωση είναι δύο:
- το προσωπικό δεν ειδικεύεται στην χρήση interoperable εργαλείων (ενώ είναι ήδη εξοικειωμένοι με το DirectX), οπότε προστίθεται το κόστος επανεκπαίδευσης.
- υπάρχει μεν ένα περιορισμένο σύνολο δυνατών εναλλακτικών (π.χ. OpenGL για γραφικά), αλλά δεν υπάρχουν κατ' ανάγκην τα ίδια επαγγελματικά εργαλεία για την άνετη χρήση τους.

Επιπροσθέτως, πρέπει να λάβεις υπόψη πώς λειτουργεί η βιομηχανία κατασκευής ηλ. παιχνιδιών. Λίγοι είναι οι κατασκευαστές με επαρκές κεφάλαιο να αναλαμβάνουν την κάλυψη του προϋπολογισμού κατασκευής ενός παιχνιδιού. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε τρίτους επενδυτές (publishers) και οι σχέσεις publisher-κατασκευαστή είναι κάπως περίεργες (καθώς οι στόχοι δεν είναι κατ' ανάγκην κοινοί). Ο publisher ενδιαφέρεται κυρίως για επενδύσεις με μικρό ρίσκο και κυκλοφορία προϊόντων χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις (γι' αυτό τα συμβόλαια συνήθως θέτουν milestones - ενδιάμεσους στόχους κατά την κατασκευή, σε τακτά χρονικά διαστήματα, η μη ικανοποίηση των οποίων σημαίνει και τερματισμό του συμβολαίου). Ως εκ τούτου, ο κατασκευαστής θα προτιμήσει εραλεία που έχει ήδη χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, παρά την προσαρμογή σε νέες μεθόδους παραγωγής που επισυνάπτουν επιπρόσθετο ρίσκο.

α) Οι τίτλοι της iD σε Linsux δεν πούλησαν
β) Άμα είναι directX, θέλει port από την αρχή
γ) Άμα το middleware δεν παίζει σε linux τότε ...

Deggial
17-06-2007, 00:47

Αυτό είναι το πλέον σημαντικό και υπάρχουν ελάχιστα εργαλεία για την κατηγορία των ηλ. παιχνιδιών.

The Nerd
18-06-2007, 14:26

Αυτό είναι το πλέον σημαντικό και υπάρχουν ελάχιστα εργαλεία για την κατηγορία των ηλ. παιχνιδιών.
Sorry για το :offtopic: αλλά:
Το "ηλ. παιχνιδιών" δεν σας θυμίζει εποχές που τα ηλεκτρονικάδικα είχαν ταμπέλες UFO απ'εξω;

.
18-06-2007, 16:24
χμ πώς μπορώ να ξεφορτωθώ τα passwords που ζητάει κάθε λίγο και λιγάκι το ουμπούντου;

κοινώς να μη χρειάζεται pass στην εισαγωγική οθόνη ή όταν ανοίγω το τέρμιναλ;

locust
18-06-2007, 16:40
το εισαγωγικο δεν γινεται να το παραλειψεις. Οχι μονο στο ουμπαντο αλλα σε καθε διανομη αποσο ξερω. Γιατι σου ζηταει πασς οταν ανοιγεις κονσολα?

Deggial
18-06-2007, 17:27
χμ πώς μπορώ να ξεφορτωθώ τα passwords που ζητάει κάθε λίγο και λιγάκι το ουμπούντου;

κοινώς να μη χρειάζεται pass στην εισαγωγική οθόνη ή όταν ανοίγω το τέρμιναλ;

Καλό είναι να μην τα ξεφορτωθείς, όχι μόνο για λόγους ασφαλείας αλλά και για να αποφύγεις κανά τραγικό rm -rf / ως superuser/root. :P

Αν, πάρα ταύτα, θες ντε και καλά να μην έχει pass, για τις εντολές sudo, κάνεις το εξής:
Από κονσόλα, sudo visudo

Για να αφαιρέσεις την απαίτηση κωδικού για συγκεκριμένη εφαρμογή, προσθέτεις:
your_user_name ALL=NOPASSWD:/usr/bin/application

Και, αν θυμάμαι καλά, για να αφαιρέσεις τον κωδικό από παντού:
your_user_name ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL

EDIT:
Για να ξεφορτωθείς το αρχικό login:
System->Administration->Login Window

Πας στο tab Security και τικάρεις το Automatic Login, γράφοντας και το αντίστοιχο username σου.

ikonoklast
18-06-2007, 17:41
εγώ 8α σου πρότεινα να μην κάνεις κάτι άλλο πέρα απο το οτομάτικ λογκιν.

.
18-06-2007, 17:42
:pink:

cloud
18-06-2007, 17:47
Φίλε ., πες μας και τις εντυπώσεις σου απο το ubuntu μιας και το χρησιμοποιείς αρκετό καιρό όπως φαίνεται.

Amnesiac.
19-06-2007, 00:54
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΛΕΠΩΛΗΣΗΣ

αντικειμενικά είναι πιο ζόρικο από τα windows, όχι τόσο στη χρήση του όσο στο "στήσιμο" του, αν με πιανς.

όταν με το καλό καταφέρεις να το στρώσεις, τα βασικά τουλάχιστον, από κει και πέρα είναι απλούστατο.
αυτό δεδομένου ότι δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το pc μου, οπότε αυτά που έκανα με τα windows (ιντερνετ, μουσική κτλ) τα κάνω άνετα και με το ουμπούντου. για πιο εξειδικευμένα πράγματα δε μπορώ να κρίνω.

τα παιχνίδια είναι ένα πρόβλημα αλλά προσωπικά λίγο με απασχολεί.

αυτό που γουστάρω τρελά είναι ότι όλα αυτά τα προγράμματα που έχει (και είναι πολλά) μπορώ να τα έχω δωρεάν. όχι ότι τα αγόραζα πριν, αλλά μου αρέσει που δεν έχει αυτή τη βρυκολακίστικη φιλοσοφία της μάικροσοφτ.

επίσης μου αρέσει που δε χρειάζεται να βάλω 250 antivirus και να κάνω update κάθε ενάμιση λεπτό για να μη γεμίσει η οθόνη μου τσόντες και διαφημίσεις. βέβαια μπορεί και να χρειάζεται θεωρητικά και απλά εγώ να είμαι βλάκας και να μην έχω βάλει. μέχρι τώρα δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα πάντως.

α, αυτό που επίσης είναι γαμάτο είναι η υποστήριξη που έχει. ακόμα και εγώ που είμαι μπουρτζόβλαχος σε ό,τι έχει να κάνει με υπολογιστές έχω βρει απάντηση για οτιδήποτε έχει προκύψει. και εδώ αγαπητοί μου φίλοι ένα θερμό χειροκρότημα στον deggial, τον ikonoklast και τ'αλλα παιδιά γα την πολύτιμη βοήθεια τους, πολλά φιλιά στην όμορφη κρήτη.

ελπίζω να πειστήκατε και εσείς να βάλετε ubuntu, για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελια μας.

ευχαριστώ.

Phoebus
19-06-2007, 04:49
Γλυκό ποστ. Τα είπε όλα.

Ευκολία στη χρήση
free software
υποστήριξη
:)

When Black Roses Bloom
19-06-2007, 09:29
Γλυκό ποστ. Τα είπε όλα.

Ευκολία στη χρήση
free software
υποστήριξη

No games.

Dark Dominion
19-06-2007, 10:51
Pantws yparxei kai to pc linux os gia osous theloun kati aplo xwris poly treksimo sto sthsimo tou.

Deggial
19-06-2007, 11:23
No games.

Ναι αλλά παίζει το WoW!!!11!`~!!!1!!1!``!!1!!!11

When Black Roses Bloom
19-06-2007, 11:27
αχαχαχχαχααχ

Amnesiac.
22-06-2007, 13:37
tinayta ta gnome kai kde?

mporw na allaksw apo to ena sto allo xwris format kai mlkies? kai an nai, giati na to kanw ayto?

Deggial
22-06-2007, 14:34
tinayta ta gnome kai kde?

mporw na allaksw apo to ena sto allo xwris format kai mlkies? kai an nai, giati na to kanw ayto?

Υπάρχουν 4-5 διαδεδομένα desktop environments.

Το Gnome είναι το default του Ubuntu (αυτό που έχεις). Τα σημαντικά πλεονεκτήματα του είναι η απλότητα στην χρήση, πολλά skins/icons/κλπ και η καλή συνεργασία του με Beryl/Compiz. Αν είσαι, δε, αρκετά ποζέρι, υπάρχουν hacks για να το κάνεις εντελώς σαν Mac OS X (αν και το hack για τα μενού έχει πολλά, πολλά bugs).

Το XFCE είναι σαν το Gnome, αλλά πολύ πιο ελαφρύ. Ένα σπαστικό σημείο του είναι ο file manager, ο οποίος βασίζεται σε tree-view και θέλει συνήθεια.

Το KDE είναι απίστευτα παραμετροποιήσιμο, έχει κάποιες πολύ καλές εφαρμογές (Kopete, amaroK, Ktorrent, πολύ καλύτερο dashboard από το Gnome, κλπ), αλλά είναι αρκετά πιο βαρύ. Screenshots εδώ (http://www.kde.org/screenshots/). Παλιά υπήρχε η αντίληψη πως το KDE είναι σαν Windows. Κι ενώ αυτή η αντίληψη είναι τρομερά λανθασμένη, γενικώς φαίνεται να προτιμούν το KDE όσοι συμπαθούν και τα Windows.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν και τα flexbox, διάφορες παραλαγές του nextStep, κλπ, αλλά μάλλον θα σε ξενίσουν αρκετά και δεν τις αναφέρω.

Προσωπικώς, δε θεωρώ πως υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα που καθιστά το Gnome ή το KDE καλύτερο. Είναι καθαρά θέμα προσωπικής προτίμησης και το καλό με το Linux είναι αυτή ακριβώς η ποικιλία στις επιλογές.

Για να βάλεις KDE χωρίς φορμάτ και ιστορίες:
sudo aptitude install kubuntu-desktop

Για να αλλάξεις σε KDE, log out, πατάς στο sessions και διαλέγεις KDE.

Αυτό θα βάλει ΌΛΟ το βασικό πακέτο και απαιτεί γύρω στα 300-400MB. Το μειονέκτημα είναι πως θα προσθέσει πολλές νέες εφαρμογές με ίδια λειτουργία με αυτές που έχεις ήδη εγκατεστημένες για Gnome (απλώς οι μεν είναι για Gnome, οι άλλες για KDE).

.
22-06-2007, 15:05
θενξ. το βάζω τώρα κι ο JC βοηθός.

έντιτ : μόλις κατέβασε τα αρχεία μου έβγαλε ένα μπλε παραθυράκι που μου ζητούσε να διαλέξω ποιό από τα 2 (gnome ή kde) θα είναι default. Άφησα το gnome. Αν θελήσω στο μέλλον να το αλλάξω τι πρέπει να κάνω;

locust
22-06-2007, 16:04
εκει που βαζεις γιουζερνεημ και πασγουορντ κατω αριστερα σου λεει να διαλεξεις σεσσιον. Απο εκει

.
22-06-2007, 16:08
xm ok to vala, ola deixnan kala, einai spastiko pou moiazei me windows alla to amarok px deixnei poly kalytera.

ekei pou peiramatizomoun omws ksafinka eksafanistike i katw mpara. pws mporw na tin ksanaemfanisw? kai den ennow to auto-hide e.

ekana kai restart ktl alla tpt.

edit: xm to amarok deixnei kalytero kai twra pou ksanampika se gnome.

ikonoklast
22-06-2007, 17:38
παίξε αλτ-εφδύο και kcontrol, ψάξε στο cofigure panels μήπως το έχεις κρύψει ή τίποτα τέτοιο.
κάπου εκεί είναι ένα τικ αλλα δεν έχω πρόχειρο κδε να σου πω που ακριβώς να ψάξεις.

.
22-06-2007, 19:00
e :pink:.

locust
22-06-2007, 23:08
μιας που πηρα ασυρματο ρουτερ λεω να το κανω επιτελους το ρημαδι να δουλεψει. Επειδη ηδη την εχω πατησει με ενα ασυρματο γιουεσμπη που δεν δουλευει σκεφτομαι να παρω καποιο αλλο, αλλα θελω να δουλευει out of the box να μην μπλεξω οπως με το προηγουμενο και καταληξω με τα νευρα σπασμενα.
Βρηκα αυτο στο ησοπ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616050 , και το ερωτημα ειναι αν μπορουμε να πληροφορηθουμε οτι παιζει στανταρ. Στη σελιδα λεει οτι υποστηριζει λινουκς, αλλα και η προηγουμενη καρτα μου το ιδιο ελεγε.

Εν παση περιπτωσει εχετε να προτεινετε καποιο αλλο γιουεσμπη που να ξερετε απο προσωπικη εμπειρια οτι δουλευει στανταρ? Δωστε τα φωτα σας.

Deggial
23-06-2007, 03:01
edit: xm to amarok deixnei kalytero kai twra pou ksanampika se gnome.

Γενικά, συμβαίνει το εξής: όσα προγράμματα δεν έχουν γραφτεί με τις βιβλιοθήκες του Gnome, δεν παίρνουν κατ' ανάγκην και όλα τα settings (fonts, κλπ). Οι KDE εφαρμογές, παραδείγματος χάριν, θα παίρνουν πάντα τα fonts, skin, κλπ που έχεις ρυθμίσει στο KDE, όχι στο Gnome (ασχέτως αν εκείνη την στιγμή χρησιμοποιείς Gnome, flexbox, οτιδήποτε).

Η μεγάλη μαλακία είναι με Tcl/Tk-based εφαρμογές, που δεν ρυθμίζονται με τίποτα για να παίρνουν αυτόματα fonts του window manager.

Deggial
23-06-2007, 03:04
μιας που πηρα ασυρματο ρουτερ λεω να το κανω επιτελους το ρημαδι να δουλεψει. Επειδη ηδη την εχω πατησει με ενα ασυρματο γιουεσμπη που δεν δουλευει σκεφτομαι να παρω καποιο αλλο, αλλα θελω να δουλευει out of the box να μην μπλεξω οπως με το προηγουμενο και καταληξω με τα νευρα σπασμενα.
Βρηκα αυτο στο ησοπ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616050 , και το ερωτημα ειναι αν μπορουμε να πληροφορηθουμε οτι παιζει στανταρ. Στη σελιδα λεει οτι υποστηριζει λινουκς, αλλα και η προηγουμενη καρτα μου το ιδιο ελεγε.

Εν παση περιπτωσει εχετε να προτεινετε καποιο αλλο γιουεσμπη που να ξερετε απο προσωπικη εμπειρια οτι δουλευει στανταρ? Δωστε τα φωτα σας.

Οι PCI εσωτερικές κάρτες, στάνταρ δουλεύουν, αν όχι με native drivers, τότε με την χρήση του ndiswrapper. Αν ντε και καλά χρειάζεσαι USB (π.χ. λόγω laptop), κοίτα εδώ (https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/WirelessCardsSupported) ή κάνε καμιά αναζήτηση στο φόρουμ του Ubuntu.

EDIT: Και για το USB που έχεις, για δοκίμασε μήπως με ndiswrapper μπορείς να βάλεις τους Windows drivers του και να δουλεύει.

.
23-06-2007, 20:18
χμ τελικά προτιμώ το gnome. το kde έχει περισσότερες επιλογές και δείχνει πιο ωραίο αλλά μου τη σπάει που μοιάζει πολύ με windows και επίσης μου παρουσιάζει διάφορα προβλήματα (π.χ. δε μπορώ να συνδεθώ στο kopete και επίσης όταν τα rar αρχεία έχουν password δε μπορώ να τα κάνω extract. επίσης δε μπορώ να κατεβάσω τίποτα με το ktorrent. ακόμα πιο επίσης κάποια παράθυρα είναι μεγαλύτερα από την οθόνη)

και μιας και το φερε η κουβέντα, έχω 3 προβληματάκια με το gnome:

1) πώς μπορώ να μικρύνω τα παράθυρα; και τα φοντς επίσης. παραείναι μεγάλα, σαν να απευθύνονται σε συνταξιούχους. στα windows απλά έβαζα υψηλότερη ανάλυση ενώ στο ουμπούντου μπορώ μέχρι 1024x768. οκ αυτή την ανάλυση υποστηρίζει και η οθόνη μου, αλλά. στο kde δείχνουν μια χαρά πάντως.

2) όταν πάω ν'ανοίξω το azureus του παίρνει κανά δίλεπτο να ανοίξει και όταν τα καταφέρνει μου πετάει μια ειδοποίηση ότι τα πορτς χρησιμοποιούνται από άλλο πρόγραμμα και μέχρι να το αλλάξω αυτό δε μπορεί να λειτουργήσει το πρόγραμμα. τι μπορώ να κάνω γι'αυτό;

3) το bitorrent δεν έχει resume option; αν ναι, πώσ σκατά το κάνω;

ευχαριστώ πολύ :!:

ikonoklast
23-06-2007, 21:05
1. γενικά system > preferences > font και system > preferences > theme
με το μίκρεμα παρα8ύρων δε καταλαβάινω πολύ καλά τι εννοείς αλλα γενικά παίζουνε διάφορα borders που ειν μικρότερα απο το default. Βρίσκεις μερικά εδώ:
http://www.gnome-look.org
http://art.gnome.org

Αν η ο8όνη σου μπορεί να υποστηρίξει κάτι πάνω απο 1024χ768 και δε το βλέπεις by default, μπορείς να παίξεις λίγο και να το δει. Είναι μια διαδικασία που μπορεί να σου γαμήσει λίγο αλλα δε πειράζει. Ένα καλό howto για κάτι τέτοιο, ειν εδώ (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=83973).

2. Πι8ανότατα έχεις ανοιχτό bittorrent ή άλλο κλάηεντ που παίζει στην πόρτα του αζουρέους, κλείστο.

3. Στου bittorent για resume απλώς ανοίγεις ξανά το ίδιο .torrent αρχείο και του δηλώνεις να το χώσει εκεί που είχες χώσει το μισοτελειωμένο.

Πέρα απο το αζουρέους που είναι λίγο παπάρι, ένα καλούτσικο νεοσύστατο κλάηεντ που χρησιμοποιώ ειν το deluge [sudo apt-get install deluge-torrent] , δοκίμαστο, έχει multiple downloads είν ελαφρύ και σβέλτο. Το αζουρέους παραμένει το ισχυρότερο απόλα βέβαια.

.
23-06-2007, 21:28
1. γενικά system > preferences > font και system > preferences > theme
με το μίκρεμα παρα8ύρων δε καταλαβάινω πολύ καλά τι εννοείς

http://img71.imageshack.us/img71/20/screenshotou0.png

ας πούμε εδώ ρύθμισα τα icons στο 75% και δείχνουν νορμάλ. αλλά τα icons στο μενού από πάνω είναι τεράστια, όπως επίσης και τα borders κτλ. αυτά δεν μπορώ να τα μικρύνω; στο kde περιβάλλον ή στα windows είναι πολύ πιο μικρά.

έντιτ : χμ τα borders κυρίως.

2. Πι8ανότατα έχεις ανοιχτό bittorrent ή άλλο κλάηεντ που παίζει στην πόρτα του αζουρέους, κλείστο.

http://img259.imageshack.us/img259/8648/screenshot1ui1.png

αυτό μου βγάζει και χμ δεν έχω ανοιχτό κάποιο άλλο ανοιχτό.

Deggial
23-06-2007, 22:04
1) πώς μπορώ να μικρύνω τα παράθυρα; και τα φοντς επίσης. παραείναι μεγάλα, σαν να απευθύνονται σε συνταξιούχους. στα windows απλά έβαζα υψηλότερη ανάλυση ενώ στο ουμπούντου μπορώ μέχρι 1024x768. οκ αυτή την ανάλυση υποστηρίζει και η οθόνη μου, αλλά. στο kde δείχνουν μια χαρά πάντως.
[/quote]

System->Preferences->Font για να ρυθμισεις τα fonts. Ενδεχομένως στα Details να θες να μειώσεις και τα DPI (dots per inch). Εγώ χρησιμοποιώ 72, παραδείγματος χάριν.

ΥΓ. Για torrents προτιμώ το Ktorrent.

locust
23-06-2007, 22:11
EDIT: Και για το USB που έχεις, για δοκίμασε μήπως με ndiswrapper μπορείς να βάλεις τους Windows drivers του και να δουλεύει.

το δοκιμαζω σε καθε καινουργια του εκδοση, δυστυχως χωρις τα επιθυμητα αποτελεσματα.

Δεν μπορω καν να συνδεθω σε δικτυο με κωδικο, αν βγαλω τον κωδικο και αφησω το δικτυο γυμνο τοτε "συνδεεται" αλλα παντα με 0 σημα και δεν κανει απολυτως τιποτα. Το εχω δοκιμασει σε 3-4 διαφορετικα ασυρματα δικτυα. Απο γουιντος δουλευει οποτε δεν ειναι προβλημα του στικ μου.

Η λιστα που εχει στο ουμπαντοχελπ δεν βοηθαει και πολυ μιας και οι περισσοτερες καρτες σαφτη τη λιστα ειναι αρκετα παλιες, και οι καινουργιες δεν βρισκονται ευκολα ελλαδα, γιαφτο και ζητησα συγκεκριμενα λινκ με καρτες που ισως ξερετε οτι δουλευουν στανταρ και κυκλοφορουν στην ελλαδα

.
23-06-2007, 22:14
χμ είμαι βλάκας και δεν μπορώ να εξηγήσω τι εννοώ.

άλλη μια απόπειρα :

http://img512.imageshack.us/img512/937/screenshotxs5.png

ο γκρι "χώρος" που περιλαμβανει το μενού είναι πολύ μεγάλος και πιάνει αναλογικά μεγάλο μέρος της οθόνης. επίσης τα icons που έχω στο ντέσκτοπ είναι μεγάλα, ακόμα και όταν τα κάνω stretch.

γενικότερα, είναι σαν να έχει χαμηλή ανάλυση χωρίς να έχει, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. δλδ με την ίδια ανάλυση σε windows και kde έχω περισσότερο "χώρο".

ούτε εγώ δεν κατάλαβα τι έγραψα.

ikonoklast
23-06-2007, 22:40
χμ μυστήριο αυτό που λές, δε ξέρω κάποιο στάνταρ τρόπο να το κάνεις.

Αν αυτό που σε ενοχλάει είναι γενικά ο χώρος, μπορείς να πειράξεις το system > menu and toolbar preferences και να κόψεις τα τεξτ ή ό,τι άλλο. Απο την άλλη μπορείς να δοκιμάσεις να παίξεις σε μεγαλύτερη ανάλυση με αυτό που σου πα.

.
23-06-2007, 22:46
χμ προτίμησα την εύκολη λύση του να βγάλω το location bar και κάπως παλεύεται. επίσης μίκρυνα τα φοντς και έβγαλα το κάτω πάνελ.

θένκγιου.

έντιτ : κι αυτό είναι το νέο πσαγμένο ποστ ροκίζον ντέσκτοπ μου. το μόνο που μου μένει είναι καμιά αλλαγή στα άικονς.

http://img502.imageshack.us/img502/9333/screenshotcg2.png

ikonoklast
23-06-2007, 22:49
αμα βάλεις και text beside icons νομίζω παλεύεται κι άλλο.
αμα μά8εις λίγο τερμιναλ και φτύσεις το ναυτίλο παλεύεται περισσότερο!

Dark Dominion
24-06-2007, 01:47
Και άμα βάλει Debian θα είναι και ποιο γρήγορος

ikonoklast
24-06-2007, 02:14

Once_Emperor
24-06-2007, 11:43

αυτό μου βγάζει και χμ δεν έχω ανοιχτό κάποιο άλλο ανοιχτό.

Άνοιξε terminal και κάνε ενα sudo netstat -atuvnp και θα σου βγάλει όλες τις ανοιχτές συνδέσεις. Από κει και πέρα δες αν κάποιο πρόγραμμα χρησιμοποιεί το πορτ 6880 και για να το κλείσεις δές το pid του από την λίστα και δώσε στο terminal sudo kill -9 <pid> ( χωρίς τα <> ) .

Phoebus
24-06-2007, 13:06
Και άμα βάλει Debian θα είναι και ποιο γρήγορος

Για ποιο λόγο;

Dark Dominion
28-06-2007, 01:12
Γιατί το debian στήνεται σχεδόν εξ'αρχής ενώ το ubuntu έχει ένα κάρο προγράμματα προεγκατεστημένα.

ikonoklast
28-06-2007, 14:40
δεν είναι έτσι. αλλα και να 'τανε δε 8α ήταν έτσι.

όπως και να έχει το debian είναι ένα καλό πράμα, να το προτιμήσετε.

.
30-06-2007, 20:49
χμ.

έπειτα από ένα απλό, ένα κοινό, ένα συνηθισμένο ριστάρτ, προσπαθώ να μπω στο ουμπούντου και πριν ακόμα μπει (!!) μου βγάζει κάτι σαν τέρμιναλ και λέει κάτι περίεργα για κάποιον κύριο Χ σέρβερ ή κάτι τέτοιο και δε μπορώ να μπω στο πολυαγαπημένο μου λειτουργικό, τουλάχιστον όχι στο κανονικό του περιβάλλον (αυτό με το ποστροκ-ψαγμένο wallpaper ντε!) και λέει να αλλάξω κάτι στο xorg.conf και επίσης κάτι για gdm stop, το οποίο μου θυμίζει κάτι αντίστοιχο που έκανε όταν προσπαθούσα να κάνω install τους drivers της nvidia αλλά τότε ήταν ακόμα ουμπούντου 6.10 και είχα πλέον πιστέψει ότι όλα αυτά ανήκαν στο παρελθόν, αλλά μου προέκυψε και πριν λίγο.

ποιός καλός άνθρωπος που το nickname του αρχίζει από ikono και τελειώνει σε klast θα με βοηθήσει; εννοείται πως και οι υπόλοιποι είστε ευπρόσδεκτοι.

ikonoklast
30-06-2007, 21:44
8α σου πρότεινα αν μπορείς να πείς λίγο τι λέει.

αν είσαι τολμηρός κάνε όπως είσαι

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg - ακολού8α step by step
sudo /etc/init.d/gdm start

.
30-06-2007, 23:30
αν είχες τα μπράτσα του Αιγέα θα σε παντρευόμουν επιτόπου. :pink:

έκανα αυτό που είπες, είχε άπειρες επιλογές, βαριόμουν εντελώς να το ψάξω οπότε απλά πατούσα οκ, αλλά μετά το ριστάρτ τα πάντα δείχνουν νορμάλ.

μόνο γαμάς :dfinger:

Amnesiac.
01-07-2007, 15:27
xm apo winampoideis media players to xmms einai to kalytero?

locust
01-07-2007, 15:34
εμενα δεν με αρεσει καθολου, προτιμω το αμαροκ. γιατι θες γιναμποειδες?

Deggial
01-07-2007, 15:34

Το xmms έχει το ίδιο interface κ' βολεύει.

Προσωπικώς, χρησιμοποιώ amaroK για μουσική, VLC και mplayer για βίντεο.

ikonoklast
01-07-2007, 15:39
απο γουιναμποειδή το καλύτερο είναι το audacious (φορκ του φορκ του χμμσ) αλλά αντικειμενικά είναι λίγο για το μπέουλα.

Amnesiac.
01-07-2007, 15:42

Το xmms έχει το ίδιο interface κ' βολεύει.

Προσωπικώς, χρησιμοποιώ amaroK για μουσική, VLC και mplayer για βίντεο.

to amarok einai apla teleio.

to vlc mou parousiazei provlimata stin poiotita tou ixoy giayto exw voleytei me kaffeine kai mplayer.

paw na katevasw to audacius.

edit : pou to vriskw ayto?

Phoebus
01-07-2007, 16:16
Μέσω synaptic/aptitude πάντα.

locust
01-07-2007, 16:26
αφου το αμαροκ ειναι τελειο (που ειναι) γιατι θες κατι αλλο?

Amnesiac.
01-07-2007, 16:39
epeidi einai psilovary otan exw polla pramata anoixta taytoxrona.

episis to audacious de to vrika sto synaptic.

locust
01-07-2007, 16:44
epeidi einai psilovary otan exw polla pramata anoixta taytoxrona.

episis to audacious de to vrika sto synaptic.

γραψε auda στο σερτς, εμενα μου το βγαζει πρωτο στη λιστα

ikonoklast
01-07-2007, 16:44
είναι στο universe ρε.

Dark Dominion
01-07-2007, 21:13
http://www.twosteptidewater.com/photo-album/universe.jpg

themisomagos
01-07-2007, 22:24
gia video... xine!pezei ta panta!

cloud
02-07-2007, 14:45
Ξεχάστε τα γουιναμποειδή στο Linux :(

02-07-2007, 18:24
Το amaroK σε gnome είναι μαλακία να το τρέχεις. Τέλος.

Κατά τα άλλα, vlc και exaile συνιστώ εγώ. Και όντως, ξεχάστε τα winampοειδή.

Amnesiac.
03-07-2007, 22:26
yparxei kana programma antistoixo tou flashget gia ubuntu?

vrika to d4x pou moiazei arketa apla de voleyei gia rapidshare. prepei gia kathe arxeio ksexwrista na vazw to username kai password tou rapidshare gia na katevazw me premium account.

ektos ki an kserei kapoios pws mporw na to allaksw ayto.

locust
04-07-2007, 03:08
Το ποσταρα και στα ουμπουντουφορουμς, αλλα καλου κακου ποσταρω και εδω το προβλημα μου, μπορει να ειμαι τυχερος.

Greetings.

I have tried connecting to my wireless network using 2 different wireless usb adapters. First one was ADD-180GWU and my second one is a ASUS WL-167g.

Using 7.04 I have never managed to receive any data from my wireless network. Even though i can see my network with 80% signal strength before I connect to it, as soon as I connect the signal drops to 0% and I have no communication whatsoever with the network.

The same thing happens using the gnome network manager, ndiswrapper, wifi-radar and RuTilt

Even though I dont think it is relevant since my system recognises my adapter, here is my lsusb output:

lsusb
Bus 003 Device 003: ID 0b05:1723 ASUSTek Computer, Inc.
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000

iwconfig output

iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wmaster0 IEEE 802.11g Frequency:2.437 GHz
RTS thr:off Fragment thr=2346 B

wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"ikiou"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:17:3F:4B:B4:A6
RTS thr:off Fragment thr=2346 B
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

this is the network signal when I'm roaming and connected to the network through cable, as soon as I connect to it , it drops to 0

http://i14.tinypic.com/4kfb0oo.png

and a screenshot of rautil after I'm connected.

http://i12.tinypic.com/4mwg7yf.png

Any help would be greatly appreciated, I bought the ASUS card because i thought it was a problem with the ADDON card, and now I'm stuck with two wireless usb cards and no wireless internet.

locust
04-07-2007, 03:10

vrika to d4x pou moiazei arketa apla de voleyei gia rapidshare. prepei gia kathe arxeio ksexwrista na vazw to username kai password tou rapidshare gia na katevazw me premium account.

κατεβασε το wine και το rapget για γουιντοζ. Καντο εγκατασταση μεσω wine, και εισαι αρχοντας.

locust
04-07-2007, 12:46
χαχαχα το εκανα, εχω επιτελους ασυρματο στο λαπτοπ μου, η χαρα μου δεν περιγραφεται.

Τωρα εχει μεινει ενα πραγμα να φτιαξω στο σταθερο μου στην αγγλια, και τον μπουλο γουιντοζ για παντα

Οι οδηγιες που ακολουθησα σε περιπτωση που τις χρειαστει και κανας αλλος http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=400236

EDIT: η χαρα μου δεν περιγραφεται, ειμαι στη χεστρα και ποσταρω στο ηαρ. Μια νεα εποχη ξεκιναει :!:

ikonoklast
05-07-2007, 02:25

Ένας σε άλλο φόρουμ που είχε παρόμοια απορία, είπε τα εξής :

με d4x και ενεργοποιημένα τα direct downloads απο το account του rap, σύν κάτι ρυθμίσεις του στίλ, follow the link στο d4x έγινε εξίσου λειτουργικό όπως στα win.

Απο κει και πέρα παίζoυν άπειρα bash scripts για τέτοιες δουλειές. Γκούγκλαρε και 8α βρείς σελίδες με οδηγίες.

.
07-07-2007, 22:47
Ξέρει κανείς αν το openoffice spreadsheet διαθέτει tools όπως το precision tree και το solver που έχει ή υποστηρίζει το excel;

.
14-07-2007, 18:28
Παιδιά γειά σας!!

θέλω να βάλω στο ουμπούντου μου ένα μάυρο wallpaper αλλά τα γράμματα του πάνελ είναι επίσης μαύρα και αυτό δεν είναι πολύ ωραίο.

Πώς το αλλάζω αυτό;

ikonoklast
15-07-2007, 04:25
αμνέζιακ στο σύστεμ > πρεφερνσης > 8ιμ πειράζεις τα χρώματα των γραμματοσειρών συστήματος.

Κατα τ' άλλα δείτε και αυτό όποιος κόπτεται:

From: Mark Shuttleworth <mark>
To: Ubuntu Devel Announcements <ubuntu>
Date: Fri, 13 Jul 2007 15:45:24 +0100
Subject: Gobuntu-devel mailing list created
Hi folks

Colin Watson and Evan Dandrea have been working to get Gobuntu off the
ground. We now have daily CD image builds available for Gobuntu, and
have started a new mailing list for discussions specific to Gobuntu
development:

https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/Gobuntu-devel

Here are some Gobuntu FAQ's:

What is Gobuntu?
Gobuntu is a new flavour of Ubuntu that is aiming to apply the strictest
possible interpretation of the Free Software Foundation's "Four
Freedoms" [1] to all content, both code and media, on the disk. The
Gobuntu install disk should include nothing that is not modifiable and
redistributable, and for which source elements are not completely
available. For example, if a PDF is on the disk, then the original
document should also be available with modification rights.

How does Gobuntu relate to Ubuntu?
Gobuntu is a flavour of Ubuntu, just as Kubuntu and Xubuntu are flavours
of Ubuntu. Gobuntu development happens as part of the broader Ubuntu
project and shares the same archive, so work done to identify
problematic content in the archive and split that up benefits users of
Ubuntu and Kubuntu as well.

What hardware will Gobuntu support?
At this stage, we recognise that Gobuntu will work with relatively few
laptops and desktops, because of the widespread use of binary-only
firmware. Running Gobuntu on your laptop will be quite an achievement!
But we are working with hardware manufacturers to encourage them to make
it possible to use their hardware with an entirely free platform.

Where is the wiki and the website?
Coming soon! For the moment, the community will meet on the
gobuntu-devel mailing list.

Thanks very much to Colin and Evan, and we welcome participation from
other folks interested in building a purely-free reference platform for
other projects like gNewSense!

[1] http://www.gnu.org/philosophy/free-sw.html

.
15-07-2007, 17:00
θενξ!! το βρήκα αλλά το δεν το άλλαξα τελικά γιατί βρήκα αυτό :

http://img98.imageshack.us/img98/4225/screenshotcj2.png

(screenshot με ταχύτητα λούκυλουκ)

δεν είναι το καλύτερο wallpaper όλων των εποχώνκαιλίγαλέω;

locust
08-08-2007, 23:57
γαμαει αλλα οχι σαν το δικο μου. και να μην χρησιμοποιεις ιματζσακ γιατι ειναι του σατανα, tinipic.com για τα γρηγορα απλοαντς φωτογραφιων.

Επισης γνωριζει κανεις αμα εγκαταστησω γουιντοζ εξπη μεσω qemu αν θα μπορω να χρησιμοποιησω τις βιντεο/φωνητικιες κλησεις του γουιντοζ λαηβ μεσεντζερ?

Boom!
11-08-2007, 19:05
Λοιπον, εβαλα τα ubuntu.
Εχω προβλημα με το modem ομως που δε συνδεεται. Ναι, σωστα μαντεψατε, ειναι sagem. Ακολουθησα τον οδηγο αυτο : http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=9935&st=30&p=241304&#entry241304
αλλα παλι τζιφος. Σε καποια φαση βασικα μου δωσε στο terminal αυτο :

usb 1-1: [ueagle-atm] modem operational

αλλα και παλι δε μπορουσε να συνδεθει στο νετ.

Επισης τουτο δω: ueagle4_feisty_2.6.20_15_generic.deb
δε μπορουσα να το εγκαταστησω.

Παρτε και μερικα screenshots, που παιζω με τις ρυθμισεις, χωρις να ειμαι και απολυτως σιγουρος για το τι ακριβως κανουν:

http://img69.imageshack.us/img69/9968/screenshotxi1.th.png (http://img69.imageshack.us/my.php?image=screenshotxi1.png)

http://img69.imageshack.us/img69/3509/screen2eq5.th.png (http://img69.imageshack.us/my.php?image=screen2eq5.png)

http://img69.imageshack.us/img69/6840/screenshot3eh9.th.png (http://img69.imageshack.us/my.php?image=screenshot3eh9.png)

http://www.imageshack.gr/thumbs/r3mtqyynjmndmzwgwmni.png (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=r3mtqyynjmndmzwgwmni.png)

http://www.imageshack.gr/thumbs/5m2zmjwmwmyitn1igwgq.png (http://www.imageshack.gr/viewer.php?file=5m2zmjwmwmyitn1igwgq.png)

Boom!
11-08-2007, 21:13
Βοηθατε ρε μαγκες!

Edit: Το προβλημα λυθηκε, για πειτε ομως τι προτεινετε για firewall, antivirus, antispyware και γενικα προστασια του μονακριβου μας υπολογιστη.

Amnesiac.
12-08-2007, 20:57
egw pantws den exw valei tpt apolytws.

cloud
12-08-2007, 21:59
Edit: Το προβλημα λυθηκε, για πειτε ομως τι προτεινετε για firewall, antivirus, antispyware και γενικα προστασια του μονακριβου μας υπολογιστη.

Διάβαζε και 2 βασικά πραγματάκια πριν βάλεις αυτό που θες στον "μονάκριβο" σου υπολογιστή.
Δεν χρειάζεσαι τπτ απο αυτά.

Boom!
12-08-2007, 22:07
Thank god!

locust
12-08-2007, 22:55
καλως ηρθες μπουμ

Boom!
13-08-2007, 17:44
Λοιπον. Γαμιεται ο Διας. Η καρτα ηχου μου δεν υποστηριζεται.
Creative X Fi ειναι. Για πειτε οι εμπειροι του Linux, υπαρχει καμια τσιφτικη μοντα που μπορουμε να κανουμε για να κουτσοπαιζει;

Deggial
13-08-2007, 18:32
Με την βοήθεια του Firestarter, πώς μπορώ να κάνω το εξής;

Ο υπολογιστής μου συνδέεται ασύρματα σε δρομολογητή στο wlan0 (από αυτή τη σύνδεση έχει internet). Επίσης, σε ethernet port (eth0) συνδέομαι σε switch με το οποίο συνδέεται άλλος ένας υπολογιστής, με Windows λειτουργικό.

Το απαιτούμενο είναι ο δεύτερος υπολογιστής να μπορεί να μοιράζεται το internet από την ασύρματη σύνδεση.

Ναι μεν ρύθμισα μέσω του wizard τον Firestarter, αλλά μου γράφει πως the device eth0 is not ready. Τι ρυθμίσεις θα έπρεπε να δώσω στην eth0;

The Good Son
13-08-2007, 18:43
Λοιπον. Γαμιεται ο Διας. Η καρτα ηχου μου δεν υποστηριζεται.
Creative X Fi ειναι. Για πειτε οι εμπειροι του Linux, υπαρχει καμια τσιφτικη μοντα που μπορουμε να κανουμε για να κουτσοπαιζει;

Φίλος με την ίδια κάρτα ξαναεγκατέστησε τα γουίντοους για τον ίδιο λόγο.
Υπολογιστάκιας είναι, αν ύπήρχε κάτι θα τό βρισκε.

cloud
13-08-2007, 19:15
Υπολογιστάκιας είναι, αν ύπήρχε κάτι θα τό βρισκε.

Χμ, αν ήταν υπολογιστάκιας θα γνώριζε πως ότι έχει την ετικέτα της Creative το πετάμε, windows ή linux δεν έχει πραγματικά σημασία. :!:

Dark Dominion
13-08-2007, 19:26
και τι προτείνεις από κάρτες ήχων;

cloud
13-08-2007, 19:37
και τι προτείνεις από κάρτες ήχων;

Όσοι έχουν ιδιαίτερο μεράκι και απαιτήσεις απο τον ήχο του πισιού τους, ξέρουν ήδη τι να αγοράσουν. Για όσους δεν έχουν, όπως εγώ, ένα αξιοπρεπές onboard τσιπάκι είναι παραπάνω αρκετό. Το nForce2 SoundStorm που έχει η δική μου mobo είναι μια χαρά, με παραπάνω ικανότητες απ' ότι χρειάζομαι και με 0 προβλήματα, είτε σε Linux είτε σε windows.