View Full Version : Ubuntu.
Ξέχασα να αναφέρω πως τα δεδομένα αυτά για να τα δεις πρέπει να έχεις κάνει ένα login πρώτα, και δυστυχώς κάθε νέο lynx που τρέχω θέλει login ξανά από την αρχή(ενώ στον firefox πχ αν έχω μπει, απλά ανοίγει κατεβατά νέα tabs κρατώντας το υπάρχων session).
Μπορείς να φτιάξεις ένα python script που να διαβάζει το Cookie από το config κάποιου browser (γίνεται αυτόματα από τις αντίστοιχες βιβλιοθήκες), να ανοίγει την σελίδα και να την κάνει append.
Π.χ. κοίτα το δεύτερο παράδειγμα για python 2.5.4: http://www.python.org/doc/2.5.4/lib/cookielib-examples.html
Ruthless
31-08-2009, 19:46
Πριν χωθώ σε python κλπ είπα να το ψάξω λίγο με το wget παραπάνω, και ενώ θεωρητικά όντως έπρεπε να δουλεύει, στην πράξη δεν μπορεί να μου κρατήσει σωστό το cookie για κάποιο λόγο. Δηλαδή κάνω το:
wget --keep-session-cookies --save-cookies cookies.txt --post-data 'username=ΧΧΧ&password=ΥΥΥ' http://www.test-test.com/
και πάλι δεν. :(
Τα names των forms λέγονται username/password, τα τσέκαρα.
Τέσπα, thx, είμαι σε καλό δρόμο, πού θα πάει θα μου βγει.
PS: Δεν με αφήνει να γράψω το wget και πρέπει να χώνω κενά tags ανάμεσα για να το πάρει. Έλεος κύριοι admins.
KoiliaSamprela
31-08-2009, 20:47
Φίλος είναι καλό εργαλείο και με έχει βοηθήσει αρκετές φορές , απλά φάε τα κενά
c u r l (http://curl.haxx.se/)
αν τα βάλω κανονικά δεν με αφήνει να το ποσταρο
εντιτ 100στο
Once_Emperor
31-08-2009, 22:12
curl
metamelia3
04-11-2009, 17:11
λοιπον, πακετο. ενω το ρουτερ μου (netgear dg834g) λειτουργει μια χαρα στα γουιντοους, στα ουμπουντου το φωτακι του lan πάνω στο ρουτερ ειναι πορτοκαλι (αν δουλευε θα επρεπε να ειναι πρασινο) ενω έχω ιντερνετ αλλά πολύ αργό και με αποσυνδεσεις μετα απο λιγη ωρα. τι φταιει;
rage for order
04-11-2009, 20:02
με usb συνδέεται;
metamelia3
04-11-2009, 20:15
εθερνετ
rage for order
04-11-2009, 21:48
βρε μήπως είναι θέμα της κάρτας δικτύου; πες μας ποια έχεις μπας και σε βοηθήσει κάποιος πιο έμπειρος.
metamelia3
22-11-2009, 22:27
πλακα-πλακα δεν εβγαλα ακρη ακομα μ'αυτο
τελος παντων, στο καινουριο ερωτημα για τωρα
αμα θελω να χρησιμοποιησω μια εντολη στο τερμιναλ που να περιλαμβανει αρχεια π.χ. αυτη:
gs -dNOPAUSE -sDEVICE=pdfwrite -sOUTPUTFILE=combinedpdf.pdf -dBATCH 1.pdf 2.pdf 3.pdf
που ειναι για να ενωνει pdf
εστω οτι εχω τα αρχεια 1.pdf 2.pdf 3.pdf σε καποιον φακελο καπου. χρειαζεται να τα γραψω με καποιον συγκεκριμενο τροπο στην εντολη (π.χ. με το path τους) για να δουλεψει; διοτι καμια αντιστοιχη εντολη δεν μου εχει δουλεψει ποτε (π.χ. δοκιμαζα προχθες με αντιστοιχο τροπο να κανω embed υποτιτλους σε ενα .avi)
υ.γ.: προκαταβολικα για την παραπανω εντολη, εχω εγκαταστησει το ghostscript και το pdftk, δεν ειναι εκει το προβλημα.
Ναι πρέπει να πας πρώτα στον ίδιο φάκελο που βρίσκονται τα αρχεία με την εντολή cd ή να γράψεις τα filenames με ολόκληρο το path τους.
metamelia3
23-11-2009, 00:28
οκ, τα αρχεια βρισκονται σε εναν φακελο "The Road" που βρισκεται σε ενα φακελο "Downloads" που βρισκεται στο home. πως πηγαινω εκει με την εντολη cd που λες ή πως το γραφω το παθ;
εντιτ: δλδ οταν γραφω cd home/khalkji/Downloads/The Road δεν το δεχεται
no such file or directory
Ingolemo
23-11-2009, 00:31
οκ, τα αρχεια βρισκονται σε εναν φακελο "The Road" που βρισκεται σε ενα φακελο "Downloads" που βρισκεται στο home. πως πηγαινω εκει με την εντολη cd που λες ή πως το γραφω το παθ;
cd ~\Downloads\The Road
an thymamai kala dhl, den exw linux :P
metamelia3
23-11-2009, 00:46
βασικα πεταξα τα pdf στο desktop, εγραψα ενα "cd Desktop", εβαλα την εντολη και εγινε.
τι μπλεξιμο παντως ρε πουστη μου. κλαουντ και ινγκολεμο θνξ.
εντιτ: δλδ οταν γραφω cd home/khalkji/Downloads/The Road δεν το δεχεται
no such file or directory
Κάνεις escape το κενό, ώστε να δέχεται όλο το path ως ένα argument; Επίσης, εφόσον βάζεις το full path από την ρίζα, πρέπει να βάλεις και στην αρχή /, δηλαδή:
khalkji:~ khalkji$ cd /home/khalkji/Downloads/The\ Road/
ΥΓ. Επίσης, σε bash shell ένα χρήσιμο κόλπο είναι το autocompletion, γράφοντας τα πρώτα γράμματα και μετά πατώντας το πλήκτρο tab συμπληρώνει το υπόλοιπο όνομα, αν δεν είναι ambiguous.
metamelia3
23-11-2009, 01:07
εμμ...
τι το κανω το κενο; =/
εντιτ: no such file or directory μου βγαζει παλι με την εντολη που εγραψες.
εντιτ2: συγκεκριμενα
bash: cd: home/khalkji/Downloads/The Road/: No such file or directory
Ingolemo
23-11-2009, 01:25
εμμ...
τι το κανω το κενο; =/
εντιτ: no such file or directory μου βγαζει παλι με την εντολη που εγραψες.
εντιτ2: συγκεκριμενα
bash: cd: home/khalkji/Downloads/The Road/: No such file or directory
thelei / kai sthn arxh
genika ksekina apo to root h home (/ h ~) kai pata to prwto gramma tou subfolder (prosoxh einai case sensitive, exei diafora kefalaia me mikra) kai meta tab pou tha sumplhrwnei to path mexri ekei pou den exei kapoio koino path (oti eipe kai o deggy dhl :P)
εμμ...
τι το κανω το κενο; =/
Για να μην θεωρήσει το Road ως ξεχωριστή παράμετρο, χρειάζεται το κενό να έχει escape character μπροστα, δηλ. βάζεις ένα \ όπως στο παράδειγμα που έγραψα.
Βασικά ναι όποτε γράφεις κάποια λέξη πάτα και tab, θα κάνει μόνο του autocomplete αλλιώς θα χτυπήσει και σημαίνει ότι έχεις ήδη κάνει κάτι λάθος.
Επίσης αν έχεις λίγη όρεξη ψάξε για linux console tutorial για αρχάριους, δε θα σου πάρει πάνω από ένα μισάωρο να μάθεις τα βασικά και θα κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη γιατί οκ ωραία είναι τα GUI αλλά η κονσόλα έχει άλλη χάρη.
Harbinger of Death
23-11-2009, 03:23
Βασικά ναι όποτε γράφεις κάποια λέξη πάτα και tab, θα κάνει μόνο του autocomplete αλλιώς θα χτυπήσει και σημαίνει ότι έχεις ήδη κάνει κάτι λάθος.
Ευαγγέλιο αυτό.
Sotos_The_Tequiler
29-11-2009, 17:49
Λέω να βάλω το 9.10 για να αρχίσω να ασχολούμαι λίγο...
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
KoiliaSamprela
30-11-2009, 11:16
Λέω να βάλω το 9.10 για να αρχίσω να ασχολούμαι λίγο...
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
και λίγο υπομονή και είσαι εντάξει :)
Dragonlord
30-11-2009, 11:25
Να μη βάλεις 64άρι, έχει ένα προβληματάκι με το φλας, διορθώνεται αλλά τσάμπα κόπος. Εκτός αν έχεις πολλή ραμ δλδ.
KoiliaSamprela
30-11-2009, 11:28
Να μη βάλεις 64άρι, έχει ένα προβληματάκι με το φλας, διορθώνεται αλλά τσάμπα κόπος. Εκτός αν έχεις πολλή ραμ δλδ.
για πες , έχω 64ρι , αλλά δεν έχω παρατηρήσει κάτι (εντάξει έχω αρκετή ραμ)
Dragonlord
30-11-2009, 11:37
9.10; Βασικά τρώει ένα σκάλωμα με το κλικ πχ σε βιντεάκια γιουτούμπ, αρκετές φορές δεν πιάνει. Με λίγο σερτς στο ubuntuforums λύνεται σε μισό λεπτάκι.
KoiliaSamprela
30-11-2009, 11:38
9.10; Βασικά τρώει ένα σκάλωμα με το κλικ πχ σε βιντεάκια γιουτούμπ, αρκετές φορές δεν πιάνει. Με λίγο σερτς στο ubuntuforums λύνεται σε μισό λεπτάκι.
ναι ναι , 9.10 , θα το έχω στα υπ όψιν , θενξ
Sotos_The_Tequiler
30-11-2009, 18:00
2GB RAM έχω αλλά μου προτείναν κάτι λινουξάδες να δοκιμάσω LINUX MINT 8 αντί για Ubuntu...
To mint είναι βασισμένο στο ubuntu. Τραβάει πακέτα από τα ίδια τα repositories του ubuntu δλδ, έχει ίδιο release cycle κλπ. Δεν το έχω δοκιμάσει γιατί δε βλέπω το λόγο ύπαρξης του, απλά οι λινουξάδες είναι κομπλεξικοί κι έχουν αναγάγει το customization σε επιστήμη. Βάλε το real thing imo.
lebowski
30-11-2009, 18:19
Εγω σου προτεινω μιας και εισαι νεοπας να βαλεις mint.Ειναι ubuntu αλλα εχει την ιδιαιτεροτητα οτι τα εχει ολα ετοιμα.Για να ακουσεις mp3 π.χ στο ubuntu πρεπει να βαλεις codecs και τετοια ενω στο mint δε χρειαζεται να κανεις τιποτα.Οι διαφορες τους σαν λειτουργικο ειναι απο ελαχιστες εως καμμια.Απλα το mint θα κανει την εισοδο σου στο linux πιο ευκολη.
Ε, κι οταν μαθεις μετα , μεγαλο παιδι εισαι μπορεις να διαλεξεις κι αλλες διανομες ;-)
KoiliaSamprela
30-11-2009, 18:40
χέσε τις μαλακίες Σώτε και βάλε ubuntu σκέτο , ότι λέει ο cloud .
Και όντως σου ζητάει κοντεκς για mp3 , αλλά σου λέει "θέλω κοντεκς σε πειράζει να τους κατεβάσω κσερογο" τον λες "ναι για" και τους περνάει.
Sotos_The_Tequiler
30-11-2009, 18:45
καλά άμα είναι να τσακωθείτε το γυρνάω και σε windows 3.1
Dragonlord
30-11-2009, 19:18
Κι οι 2 απόψεις σωστές είναι αλλά βάλε ubuntu
μπιζαριος
30-11-2009, 19:47
cloud, αν εισαι αυτη στο αβαταρ, θελεις να με παντρευτεις?
Sotos_The_Tequiler
30-11-2009, 19:50
σάτυρε μπιζάριε εδώ μιλάμε για ουμπούντου, κουμπούντου, λινούξια και άλλα τέτοια μπαρμπαλέκια κι εσύ τσιλιμπουρδίζεις; :rofl:
μπιζαριος
01-12-2009, 12:59
σάτυρε μπιζάριε εδώ μιλάμε για ουμπούντου, κουμπούντου, λινούξια και άλλα τέτοια μπαρμπαλέκια κι εσύ τσιλιμπουρδίζεις; :rofl:
ασε με ρε να σφηνοπουτσισω λιγο :D
Captain Howdy
01-12-2009, 19:54
+1
Sotos_The_Tequiler
01-12-2009, 20:56
+1
με πείσατε...
η απόφαση είναι τελεσίδικη. Από δω και πέρα ό,τι πρόβλημα έχω με το κουμπούντου θα πρήζω κάποιον από δω μέσα :grin:
Εγώ πάντως δεν είπα για κουμπούντου, ήμουνα σαφής :P
Sotos_The_Tequiler
01-12-2009, 21:00
Εγώ πάντως δεν είπα για κουμπούντου, ήμουνα σαφής :P
καλά βγάλε το Κ τότε :P
ontopic: έχουν ουσιαστικές διαφορές το ένα με το άλλο; (ΟΥ και ΚΟΥ)
Ε ναι, έχουν εντελώς διαφορετικό desktop, το ubuntu τρέχει gnome (more mac-like) το άλλο KDE (more windows-like). Βέβαια μπορείς να αλλάξεις από το ένα στο άλλο και μετά την εγκατάσταση.
KoiliaSamprela
01-12-2009, 22:07
είχα προβλήματα στο kubuntu :)
Βάλε σκέτο και βλέπεις :)
Moonspellheim
02-12-2009, 01:28
den to paleuw me tipota to KDE
rage for order
02-12-2009, 02:02
κοίτα που μας έμαθε το LINUX ο πιτσιρικάς και έχει και άποψη
Captain Howdy
02-12-2009, 11:46
Το παλιό KDE (aka KDE 3.4 - 3.5 series) ήταν κάπως καλό, έφερνε λιγάκι στα windows και ήταν καλό για έναν χρήστη νέο να εξοικιωθεί. Αλλά το καινούργιο (ακα 4.x series) είναι ακόμη υπο development φάση και αν και δείχνει promising θέλει δουλειά ακόμη. Νομίζω ότι με το GNOME και ειδικά το τελευταίο που έχει το 9.10 (ubuntu) θα σε βολέψει πάρα πολύ. Κι εγώ KDE ήμουν στην αρχή αλλά το GNOME είναι άκρως καλύτερο.
Moonspellheim
02-12-2009, 11:59
κοίτα που μας έμαθε το LINUX ο πιτσιρικάς και έχει και άποψη
klassiko gidi pou diavazei ola ta thread alla den postarei para mono gia na mou tin pei!
enitharmon
09-12-2009, 02:37
λοιπον που λετε, κοπτεστε, αλλα καθαρισα το πισι για φορματ, κατεβασα το .ιζο του ουμπουντου, πριν το καψω λεει να κανω το MD5SUM, θα το κανω αυριο γιατι ισως παιρνει ωρα λεει, αλλα το φορματ πως διαολο το κανουμε; από το DOS του xp? ο κβελντ ειπε οτι αμα βαλω το σιντι με το ουμπουντου θα ξεκινησει αυτο φορματ, θα συμβει αυτο; το πισι μου περναει κλιμακτήριο
Ingolemo
09-12-2009, 02:39
λοιπον που λετε, κοπτεστε, αλλα καθαρισα το πισι για φορματ, κατεβασα το .ιζο του ουμπουντου, πριν το καψω λεει να κανω το MD5SUM, θα το κανω αυριο γιατι ισως παιρνει ωρα λεει, αλλα το φορματ πως διαολο το κανουμε; από το DOS του xp? ο κβελντ ειπε οτι αμα βαλω το σιντι με το ουμπουντου θα ξεκινησει αυτο φορματ, θα συμβει αυτο; το πισι μου περναει κλιμακτήριο
MD5 kai na mhn kaneis den polupeirazei (eidika an to katevases apo ofiicial torrent/site), einai gia na sigoureyteis oti einai entaksei to iso.
Format epiloges tha xei sto setup tou ubuntu, tha sou vgalei ekei na vlepeis tous hd sou kai na tous kopseis/rapseis opws thes.
rage for order
09-12-2009, 02:51
δες εδώ (http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859)
enitharmon
09-12-2009, 02:53
το κατεβασα απο το ubuntu.com, γιατι να το κατεβασει καποιος απο τορρεντ; :?
επισης θα το κανω το μδ5, γιατι χτες εκει που κατεβαινε κολλησε. εκανα pause και continue, οποτε ας ειμαστε σιγουροι.
enitharmon
09-12-2009, 02:55
δες εδώ (http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=859)
ολες οι ξανθιες του κοσμου σε ευχαριστουν :pink:
Dragonlord
09-12-2009, 10:40
Αν κολλήσεις κάπου με την εγκατάσταση μπες με live cd msn (από το pidgin) μήπως μπορώ να βοηθήσω. Δεν ξέρω και πολλά δηλαδή, αλλά. γκουντλάκ!
Ruthless
09-12-2009, 11:01
Δεν ξέρω τι παίζει εκεί Γερμανία, αλλά από torrent πάει πιο γρήγορα. Αισθητά πιο γρήγορα.
Το iso του ubuntu είναι η #1 επιλογή μου για να τεστάρω ταχύτητες σε torrents.
KoiliaSamprela
09-12-2009, 11:45
Γιατί το bandwidth είναι λεφτά , και ο βασικός σκοπός της δημιουργίας του torrent δεν ήταν οι ταινίες αλλά ένας τρόπος να διατηρούνται αρχεία στο διαδίκτυο με χαμηλό κόστος.
Harbinger of Death
09-12-2009, 15:09
Με λίγα λόγια το κάνεις για να ελαφρύνεις το φόρτο των servers του ubuntu. Εφόσον το έχουν κατεβάσει ορδές χρηστών που είναι διατεθειμένοι να στο δώσουν, δεν έχεις λόγο να το κατεβάζεις μόνο από το ubuntu.com.
enitharmon
09-12-2009, 16:47
Δεν ξέρω τι παίζει εκεί Γερμανία, αλλά από torrent πάει πιο γρήγορα. Αισθητά πιο γρήγορα.
εκανε μια ωρα να κατεβει και κολλησε κιολας
αυτο με τους σερβερς δεν το σκεφτηκα καθολου. θα το θυμαμαι θενξ
genikotera na exeis ipopsin na to kapseis se sxetika xamhlh taxitita.
enitharmon
09-12-2009, 19:37
δεν υπαρχει επιστροφη
σε 62% θα ειμαι ενας απο σας :touched:
enitharmon
09-12-2009, 20:21
prwto post apo to ubuntu :touched:
paw taxydromeio kai tha psaksw ta ellinika meta
KoiliaSamprela
09-12-2009, 22:05
prwto post apo to ubuntu :touched:
paw taxydromeio kai tha psaksw ta ellinika meta
System -- > Preferences -->Keyboard
(βάνεις όσες γλώσσες θες στο Layouts)
Μετά click στο layout options και ξανά click εκεί που λέει Key (s) to change layout και βάζεις ότι σε βολεύει)
Μετά (μπακάλικα το κάνω εγώ δεν ξέρω άλλο τρόπο)
Πας στο panel δίπλα από εκεί που μοιάζει με ηχείο , δεξί click και Add to Panel και επιλέγεις το Keyboard Indicator και click στο add to panel και έχεις και το visibility στο τι γλώσσα χρησιμοποιείς
enitharmon
10-12-2009, 02:40
θενξ σε ολους
εχω σοκαριστει με το ποσο ευκολα εγκατασταθηκαν και ποσο user friendly ειναι
ρε, εκτυπωση χωρις drivers ρε. λιγο ελειψε να βαλω τα κλαμματα :touched:
rage for order
10-12-2009, 02:57
προτείνω και αυτά (http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=32)
Sotos_The_Tequiler
14-12-2009, 19:03
υπάρχει για Linux κάνενας player στα κυβικά και τις δυνατότητες του winamp; Βρήκα αρκετούς να κατεβάσω, απλά ρωτάω τους έμπειρους για να μην πάω στα τυφλά.
Εμένα μ'αρέσει ο Banshee (http://banshee-project.org/) αλλά όπως βλέπεις είναι περισσότερο iTunes-like (όπως και οι περισσότεροι linux players άλλωστε).
Άλλοι που μπορείς να δοκιμάσεις είναι τα Songbird, Listen, Exaile.
Dragonlord
14-12-2009, 21:01
Βασικά το audacious είναι πολύ ελαφρύ και μοιάζει με winamp, αλλά πρέπει να σε προειδοποιήσω ότι η τελευταία μου επαφή με winamp ήταν κάπου στο 2000-2001 οπότε δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα ο παραλληλισμός.
Ruthless
15-12-2009, 02:23
Βασικά βάλε exaile και άσε τα άλλα. Κι αν έχεις όρεξη γράφεις και τα δικά σου plugins σε Python και κάνει ότι θες.
Moonspellheim
15-12-2009, 02:28
giati oxi rhythmbox?
Harbinger of Death
15-12-2009, 10:35
Το Audacious είναι Winamp-clone. Ίδια shortcuts λέμε.
Επίσης αν είσαι άνετος με την εγκατάσταση από πηγαίο κώδικα, δες και το πλαγκίν μου :D (http://boards.audacious-media-player.org/viewtopic.php?f=3&t=45)
enitharmon
16-12-2009, 03:06
δε μπορω να εκτυπώσω από adobe reader. κανονικα θα μου αρκουσε και ο απλός file viewer, αλλα θελω να εκτυπώνω 2 σελίδες σε μία και μπρος πίσω και στο file viewer (αυτος ειναι ο evince?) το μπρος πισω ειναι απενεργοποιημενο. οπότε ή έχετε καμιά ιδέα πως ενεργοποιείται το εκτυπωση μπρος πισω, ή τι λείπει για να εκτυπώσω από acrobat reader ή ποιες λέξεις να ψάξω ακριβώς στα φορα του ubuntu, γιατι το "print problem acrobat reader" δε με βοηθησε. Ή προτεινεται εναν pdf viewer που επιτρεπει την μπρος πισω εκτυπωση
α, ναι, και με το που παταω print ston acrobat, κλεινει/εξαφανιζεται το αρχειο. και με το http://noscope.com/journal/2009/10/view-pdfs-with-google-docs-viewer-bookmarklet το ιδιο συμβαινει =/
Εμένα μ'αρέσει ο Banshee (http://banshee-project.org/) αλλά όπως βλέπεις είναι περισσότερο iTunes-like (όπως και οι περισσότεροι linux players άλλωστε)..
+1
λεπον χωρις καμια διαθεσις να θαψω το λειτουργικο...εκφραζω μια αποριαν...
ποσο πιο φρεντλυ ειναι αυτο που σε αναγκαζει να αναζητας βοηθεια για το παραμικρο πραμα σε φορουμια? εννοαω οκ κλασικα ''αμα το μαθεις μετα πετας'' αλλα γιατι να ειναι τοσο τζισκολο μεχρι να το μαθεις?
αφορμη βεβαιας το αποπανω ποστ αλλα και το γεγονος οτι ενας φιλος εβαλε...και τρωει την μιση μερα του στο να ψαχνει πως θα δει τις τσοντουλες που κατεβασε...
Harbinger of Death
16-12-2009, 04:32
1) Ο φίλος σου ψάχνεται γιατί έβαλε κάτι καινούριο. Θέλει λίγο χρόνο να το μάθεις.
2) Όταν, πχ, πρωτοείδες ότι μπορείς να δεις ταινία με υποτίτλους, δεν έψαχνες στο νετ βοήθεια για το πως γίνεται; Για Windows μιλάω.
3) Δεν είναι πιο φρέντλυ. Είναι αρκετά φρέντλυ, κι επίσης πιο πάουερφουλ. Και επίσης ελεύθερο.
Αυτά εν συντομία.
rage for order
16-12-2009, 04:51
δε μπορω να εκτυπώσω από adobe reader. κανονικα θα μου αρκουσε και ο απλός file viewer, αλλα θελω να εκτυπώνω 2 σελίδες σε μία και μπρος πίσω και στο file viewer (αυτος ειναι ο evince?) το μπρος πισω ειναι απενεργοποιημενο. οπότε ή έχετε καμιά ιδέα πως ενεργοποιείται το εκτυπωση μπρος πισω, ή τι λείπει για να εκτυπώσω από acrobat reader ή ποιες λέξεις να ψάξω ακριβώς στα φορα του ubuntu, γιατι το "print problem acrobat reader" δε με βοηθησε. Ή προτεινεται εναν pdf viewer που επιτρεπει την μπρος πισω εκτυπωση
α, ναι, και με το που παταω print ston acrobat, κλεινει/εξαφανιζεται το αρχειο. και με το http://noscope.com/journal/2009/10/view-pdfs-with-google-docs-viewer-bookmarklet το ιδιο συμβαινει =/
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ printer στο Ubuntu. Έψαξα λίγο (ελάχιστα) και μία μπακαλίστικη λύση μπορεί να είναι αυτή (http://textmode.at/2008/10/14/printing-multiple-pages-on-one-page-with-evince-linux-pdf-tools). Αν δεν τα καταφέρεις ρώτα και στα ubuntu forums ή στο ubuntu-gr. Αν το βρεις πες μας έτσι από περιέργεια.
Για δοκίμασε κι αυτό http://linux.about.com/od/eco_howto/a/hwteco21t00.htm (ναι το ubuntu τρέχει CUPS).
enitharmon
16-12-2009, 14:38
ειναι κακο να μην ξερεις απλες command lines, ψαχνεις μια ωρα να βρεις τη σωστη προσθαφαιρώντας / και :
με τα πολλα εχω φτασει στα εξής:
εχω πλεον το hp control device (το τελευταίο firmware δεν εγκαθίστανται για κάποιο λόγο, μένω με το default προηγούμενο). ούτε στο control device έχει πουθενα option για double side printing, οποτε παιζει να μην το υποστηρίζει απλά ο hp για linux. αμνηζιακ με το μακ σου τι παίζει, μπορείς να εκτυπώσεις μπρος πίσω;
σ'αυτό που με έδωσε ο cloud τώρα (εκει κολλάει το ότι ειναι καkό να μην ξέρεις κομαντ λαινς): κατ'αρχην δηλωνω ηλίθια και δεν ξέρω αν το
lp -o sides=two-sided-short-edge filename
έπρεπε να το δώσω στο terminal, αλλά εκεί το έδωσα, γιατί οτιδήποτε άλλο
δε βγάζει νόημα. Όταν τελικά βρήκα το σωστό pathname και ξεκίνησε η
εκτύπωση, δεν έγινε κι απτις δυο πλευρές. Οπότε ή δεν έκανα κάτι καλά
στο CUPS (έκανα, σωστη πιστευω, εγκατασταση του εκτυπωτή) ή απλά ο
hp officejet 5610 δεν εκτυπώνει και τις δυο πλευρές σε linux.
ευχαριστώ για το χρόνο σας
rage for order
16-12-2009, 17:08
ωχ εγώ κατάλαβα ότι θέλεις να εκτυπώσεις δύο σελίδες σε μία σε φάση σμίκρυνση και όχι μπρος πίσω! συγνώμη αν σε μπέρδεψα.
κοίτα τώρα ο απλός ο χρήστης σε τί τριπάκι έχει μπεί για να τυπώσει μπρος-πίσω
enitharmon
16-12-2009, 17:23
rage δεν εγινε τιποτα, δε με μπερδεψες. και για να απαντησω, από ubuntu εκτυπώνεις αυτόματα, απλά αυτό το both sides μου χει σπασει τα νευρα. και έχω αρχίσει να πιστεύω οτι αυτο το πράμα το υποστήριζαν τα χρ κι όχι ο εκτυπωτής (αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν)
λοκαστ, βοηθα και εξηγησε τι εννοείς. στο πηγάδι κατουρήσαμε οι απλοί γιουζερς; =/
επίσης άλλαξα τη ρύθμιση στο system > printing, εκει υπάρχει το γαμω both sides, γιατί δεν το βλέπει το evince? ουτε το acrobat.
αναφέρομαι στο πόσο πιο φιλικό έχει γίνει το λινουξ για τον μέσο χρήστη. Ναι μεν έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έχει ακόμα αρκετά προβλήματα.
ο απλός χρήστης είναι αυτός που δεν έχει όρεξη/γνώσεις/χρόνο για να ψάξει πως γίνεται κάτι που θέλει να κάνει. Θέλει να πατήσει το κουμπάκι, δεν τον νοιάζει αν είναι ελεύθερο το λειτουργικό, αν τρώει πόρους ή αν μπορεί να του αλλάξει τα φώτα με τις παραμετροποιήσεις. Θέλει απλά να πατάει το κουμπί.
rage for order
16-12-2009, 17:33
και έχω αρχίσει να πιστεύω οτι αυτο το πράμα το υποστήριζαν τα χρ κι όχι ο εκτυπωτής (αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν)
μπορεί ο driver των windows να το υποστηρίζει και ο driver του linux όχι.
στο ελληνικό ή στο ubuntuforum ρώτησες τελικά
enitharmon
16-12-2009, 17:43
δεν ρωτησα οχι, αλλα και στη σελιδα της hp για linux δε φαινεται να υπαρχει κατι. υπαρχει απ'οτι φαινεται ενα μοντελο officejet μονο που υποστηριζει το both sides αυτοματα. του εχω αφιερωσει περισσοτερο χρονο απ'οτι πρεπει, αλλα επειδη εκτυπωνα πολυ συχνα 2 σελίδες σε μία και μπρος πισω (αρα συνολικα 4 σελίδες σε ένα Α4) και ο υπολογισμός γινότανε αυτόματα, σπαστηκα λίγο.
λοκαστ, δεν πιάνω το ύφος. οι περισσότεροι είναι απλοί γιουζερς που το ψάχνουν στα φορα λίιιγο παραπάνω μπας και βγάλουν ακρη, μέχρι command line προσπάθησα (αυτό που πόσταρε ο cloud) και δε βγήκε άκρη. ούτε τους προγραμματιστές του ubuntu εβρισα που δε σκέφτηκαν να συμπεριελάβουν αυτή τη δυνατότητα, ουτε και κανεναν άλλο. να λέμε κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα "αλλά να είναι καλά αυτοί που το ανέπτυξαν και είναι open software";
αναφέρομαι στο πόσο πιο φιλικό έχει γίνει το λινουξ για τον μέσο χρήστη. Ναι μεν έχει κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά έχει ακόμα αρκετά προβλήματα.
ο απλός χρήστης είναι αυτός που δεν έχει όρεξη/γνώσεις/χρόνο για να ψάξει πως γίνεται κάτι που θέλει να κάνει. Θέλει να πατήσει το κουμπάκι, δεν τον νοιάζει αν είναι ελεύθερο το λειτουργικό, αν τρώει πόρους ή αν μπορεί να του αλλάξει τα φώτα με τις παραμετροποιήσεις. Θέλει απλά να πατάει το κουμπί.
Έλα μωρέ HP --> windows devices, οι drivers της φταίνε. Για όλα τα προβλήματα στο λίνουξ πάντα μια εταιρεία είναι από πίσω που έχει γραμμένους τους λίνουξ χρήστες, το λειτουργικό από μόνο του πόσο πιο φιλικό να γίνει πια.
λοκαστ, δεν πιάνω το ύφος. οι περισσότεροι είναι απλοί γιουζερς που το ψάχνουν στα φορα λίιιγο παραπάνω μπας και βγάλουν ακρη, μέχρι command line προσπάθησα (αυτό που πόσταρε ο cloud) και δε βγήκε άκρη. ούτε τους προγραμματιστές του ubuntu εβρισα που δε σκέφτηκαν να συμπεριελάβουν αυτή τη δυνατότητα, ουτε και κανεναν άλλο. να λέμε κάθε φορά που έχουμε πρόβλημα "αλλά να είναι καλά αυτοί που το ανέπτυξαν και είναι open software";
με παρεξήγησες! δεν αναφέρθηκα σε εσενα, απλά επεσήμανα οτι ο απλός χρήστης δεν θέλει να μπλεχτεί με command line, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει τη δουλειά του. Το πρόβλημα δεν είναι στον χρήστη αλλά στο λειτουργικό
Ruthless
16-12-2009, 19:10
Nα συμπληρώσω πως φταίει το ubuntu και το κάθε ubuntu που οι ΑΤΙ πχ γαμιούνται με αυτό και δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το compiz. Η ΑΤΙ ως εταιρεία(όπως και η ΗΡ στην περίπτωση αυτή) δεν φέρουν ΚΑΜΙΑ ευθύνη. Και τι δηλαδή που οι drivers τους είναι για τον πούτσο; Φταίει το linux, το λένε όλοι. O Πέτρος ο πέτρας, ο Νίκος ο πεταλούδας, ο Μπάμπης ο σουγιάς, κι ο Μπίλης ο Πόρτας ακόμα το λέει.
οχού κούραση. αφου λέει ότι βρήκε την ρύθμιση αλλά η ρύθμιση δεν περνάει στο πρόγραμμα.
Σ'αυτο που λές, οι drivers της ΑΤΙ είναι για τον πούτσο και στα windows και απορώ ποιος αγοράζει ακόμα ΑΤΙ κάρτες. Απο την άλλη και η ΗΡ σιγά μην ανοίξει τους drivers της για να δεί όλος ο κόσμος ότι οι εκτυπωτές τους ζητάνε αντικατάσταση μελανιού όταν το μελάνι είναι στο 40%.
Χρησιμοποιώ linux απο το 98 on and off, και σαν αποκλειστικό λειτουργικό απο το 2005 εώς το 2008. Και ξέρεις γιατί το παράτησα?Γιατί δεν είχα ούτε τον χρόνο ούτε την όρεξη να ασχολούμαι με το να κάνω το pc να δουλέψει όπως πρέπει. Την μία κολούσε το κομπιζ (nvidia), για να κάνω εγκατάσταση κάποιο πρόγραμμα που δεν το έβρισκες σε κανένα repo ήθελε να εγκαταστήσεις πρώτα χίλιες δυό άλλες μαλακίες, και στο τέλος τα παρατούσες χαμένος στα dependencies.
Απο το 2006 και μετά που απέκτησα διάφορα λαπτοπ με wireless, ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω το wireless να δουλέψει. Και αυτό με τσιπάκια ιντελ και ριαλτεκ. 4 χρόνια μετά και τα μόνα τσιπάκια που δουλεύουν out of the box είναι αυτά της atheros.
To linux δεν είναι για τον απλό χρήστη, είναι για τον tech savvy χρήστη, που έχει όρεξη να ψαχτεί λιγάκι.
SpiritCrusher
16-12-2009, 19:58
Σ'αυτο που λές, οι drivers της ΑΤΙ είναι για τον πούτσο και στα windows και απορώ ποιος αγοράζει ακόμα ΑΤΙ κάρτες.
Ξέρω'γω, αυτοί που διαβάζουν κανένα tom's hardware/anandtech για το πως είναι καλύτερες από αντίστοιχες Nvidia;
Comte de Saint-Germain
23-12-2009, 16:57
Λοιπόν, χελπ. Θέλω να αλλάξω λειτουργικό και στο desktop μου καθότι δεν την παλεύω άλλο με τα windows. Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι απαραιτήτως κάποια εξειδικευμένα (έως επαγγελματικά) προγράμματα τα οποία στα ubuntu δεν τρέχουν με wine. Δεν μπορώ να πω ότι θα βρω κάτι ανάλογο, μιλάμε για προγράμματα που δεν δίνουν περιθώρια για υποκατάστατα. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα χρησιμοποιήσω σε περιβάλλον ubuntu; Μήπως αν βάλω άλλη διανομή να έχει λιγότερα προβλήματα συμβατότητας; Αν δεν γίνεται τίποτε θα κάνω dual boot λογικά, αλλά προσπαθώ να το αποφύγω.
Υπάρχει, φτιάχνεις virtual machine και βάζεις winxp μέσα. Πες μου τι cpu και ram έχεις να σου πω κατά πόσο είναι καλή λύση αυτό.
Η διανομή δε παίζει ρόλο στο θέμα.
Comte de Saint-Germain
23-12-2009, 17:06
Pentium 4 στα 3,2 GHz
1500 MB RAM
Κάνουμε τπτ; :P
Χλωμό σε βλέπω :p
Δε χάνεις τίποτα βέβαια να δοκιμάσεις, η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, αλλά εάν τα προγράμματα που τρέχεις είναι απαιτητικά θα ψιλοσέρνεσαι.
Comte de Saint-Germain
23-12-2009, 17:17
Λόγω cpu ή λόγω ram; Να καταλάβω με πόσα λεφτά σώζεται η κατάσταση. Πάντως η μητρική μου λόγω αντικατάστασης που έγινε κάποια στιγμή σηκώνει και διπύρηνο.
Και τα 2. Για να τρέχει καλά ένα virtual machine θέλει dual core κι 1 gb ram δικό του (και με 512 θα γίνει δουλειά αναλόγως την χρήση). Αν σηκώνει σίγουρα η μητρική σου 2πύρηνο πάρε έναν τώρα που βρίσκεις ακόμα και είναι φθηνοί. Αν βρεις και cpu με υποστήριξη Virtualization (οι amd έχουν όλοι, οι intel δυστυχώς όχι όλοι) θα είσαι άρχοντας. Ψάξτο και λίγο όπως είσαι όμως, κατέβασε virtual box εγκατέστησε του ένα linux και δες πως πάει.
Comte de Saint-Germain
23-12-2009, 17:40
http://asus.com/product.aspx?P_ID=2sYAtam7ng8vCngf
Τούτηνα έχω. Μόνο intel core 2 υποστηρίζει.
Δύσκολο το βλέπω να βρεις κάποιον από αυτούς, είναι παλιοί.
Comte de Saint-Germain
23-12-2009, 17:57
Μωρέ υπάρχει αυτός http://www.skroutz.gr/s/70177/Intel-Core-2-Duo-E7500.html αλλά για να βάλω και μνήμη θα φύγουν άλλα 35 ευρώ για να πάω στα 3 GB, και σκέφτομαι αν αξίζει τέτοιο έξοδο για πισί σχεδόν 4ετίας.
http://asus.com/product.aspx?P_ID=2sYAtam7ng8vCngf
Δεν βλέπω να τον υποστηρίζει αυτόν. Επίσης είναι πανάκριβος και εννοείται δεν αξίζει.
LokiTricksterGod
23-12-2009, 18:13
έβαλα τα eeebuntu, όλα καλά όλα ανθηρά εκτός απ'το youtube και το myspace. κάτι πρέπει να παίζει με το flash player: όταν ανοίγω τη μαλακία κάτω δεξιά που σου βγάζει σε τέτοιες σελίδες ο φάηαρφοξ για να διαλέξεις με ποιό πλαγκίν θα τρέξεις το φλας, έχει μόνο το swf player και το gnome gnash, κανένα απ'τα οποία δε λειτουργεί. εμφανίζει επίσης και ένα adobe flash (installer) το οποίο αν και κάνω install δεν το εμφανίζει μετά στο drop-down menu σαν επιλογή.
απ'το synaptic manager δε μ'αφήνει να εγκαταστήσω ούτε το adobe flash 10 ούτε το flashwave πωστολένε. απ'όσο έψαξα δε βρήκα παρόμοιο πρόβλημα, μόνο μια περίπτωση δυσλειτουργίας σε όσους όμως είχαν ήδη εγκατεστημένο το flash plugin.
το περίεργο είναι ότι όταν το βίντεο είναι embedded κάπου ανοίγει (ενώ στη σελίδα του utube κατευθείαν εμφανίζεται απλώς ένα μαύρο τετράγωνο) αλλά είναι σα να προσπαθεί το swf player να εξομοιώσει τον player του youtube αλλά λίγο 'χαλασμένο', τα κουμπιά είναι περίεργα και το βίντεο σέρνεται τραγικά, δεν υπάρχει περίπτωση να δεί κανείς έτσι δλδ.
καμιά ιδέα;
Harbinger of Death
23-12-2009, 19:14
Απελευθερώσου, κάνε το πρώτο βήμα έξω από τον package manager σου:
http://get.adobe.com/flashplayer/
(αν μπεις από linux θα το καταλάβει και θα σου δώσει την έκδοση για linux).
LokiTricksterGod
23-12-2009, 19:55
πώς το εγκαθιστώ αυτό το ταρ;
Pentium 4 στα 3,2 GHz
1500 MB RAM
Κάνουμε τπτ; :P
Επειδή τρέχω virtualization λόγω δουλειάς σε Core 2 Duo 2Ghz με 2GB μνήμης (native λειτουργικό Mac OS X Snow Leopard και guest Windows 7 64-bit), μπορώ με ασφάλεια να σου πω ότι το virtualization χωρίς 4GB μνήμης (ώστε να τα χωρίζεις σε 2 και 2) σου σπάει τα νεύρα. Μπορείς να δουλέψεις γενικά, αλλά σε resource-intensive εφαρμογές όπως Visual Studio, Photoshop και AutoCAD έχει αισθητή μείωση απόδοσης.
Ο επεξεργαστής δε σε νοιάζει και τόσο όταν το guest OS υποστηρίζει virtualization (όπως τα Windows και το Linux), θα τρέχει σε σχεδόν native speed. Σαφώς, όμως, multi-core επεξεργαστές κάνουν τρελή διαφορά.
Ο επεξεργαστής δε σε νοιάζει και τόσο όταν το guest OS υποστηρίζει virtualization (όπως τα Windows και το Linux), θα τρέχει σε σχεδόν native speed.
Δεν υποστηρίζει Virtualization ο cpu του όμως.
KoiliaSamprela
23-12-2009, 22:21
Στηρίζουμε Sun Virtual Box!!!!!!
Btw κάποια στιγμή δεν πρέπει να συμβεί κάτι αντίστοιχο με το cpu-virtualization και στις vga; Υπάρχει τρόπος να έχεις έστω στοιχειώδες 3d acceleration (ώστε να τρέχεις π.χ. compiz/aero) σήμερα;
Comte de Saint-Germain
24-12-2009, 00:39
Μπορείς να δουλέψεις γενικά, αλλά σε resource-intensive εφαρμογές όπως Visual Studio, Photoshop και AutoCAD έχει αισθητή μείωση απόδοσης.
Kαι μόνο του αυτό με αποτρέπει, αφού τα προγράμματα με τα οποία έχω ασυμβατότητα είναι το Autodesk Inventor και το Rhinoceros, τα οποία μου είναι απαραίτητα. Αξιοπρεπής έκδοση matlab για linux υπάρχει;
KoiliaSamprela
24-12-2009, 00:43
Μπορείς να δουλέψεις γενικά, αλλά σε resource-intensive εφαρμογές όπως Visual Studio, Photoshop και AutoCAD έχει αισθητή μείωση απόδοσης.
Kαι μόνο του αυτό με αποτρέπει, αφού τα προγράμματα με τα οποία έχω ασυμβατότητα είναι το Autodesk Inventor και το Rhinoceros, τα οποία μου είναι απαραίτητα. Αξιοπρεπής έκδοση matlab για linux υπάρχει;
Product Version Availability
MATLAB is available on the following platforms:
Operating System Product Version
Linux (32-bit) 7.9
Linux (64-bit) 7.9
Mac OS X (Intel 32-bit) 7.9
Mac OS X (Intel 64-bit) 7.9
Solaris 64 7.9
Windows (32-bit) 7.9
Windows (64-bit) 7.9
Comte de Saint-Germain
24-12-2009, 00:44
Αναδιατυπώνω: υπάρχει κάπου και να το έχουμε γιατί δεν διαθέτουμε φράγκα; :P
έντιτ:Τένκιου πάντως. (πινκσ κλπ)
cyber_lingas
24-12-2009, 08:28
Έχει την 7,7 για linux εδώ
oxi links leme, me pms auta an thelete.
και 7.9 σε greek-tracker.com, blue-whitegt.com, αν έχεις account...
Αξιοπρεπής έκδοση matlab για linux υπάρχει;
Πέρα από το ίδιο το MATLAB, υπάρχουν και αντίστοιχα αξιοπρεπή open source projects, όπως το Scilab.
http://img63.imageshack.us/img63/5170/47093419.jpg
τι κανουμε εδω;
neverdie
03-01-2010, 08:46
cat /etc/apt/sources.list για αρχή...
neverdie
03-01-2010, 16:04
ε, πες τι βγάζει να δούμε τι φταίει...
Μάλλον έχεις ενεργοποιήσει κάποιο ρηπόζιτορυ που ενοχλεί.
cat /etc/apt/sources.list
#deb cdrom:[Ubuntu 9.10 _Karmic Koala_ - Release i386 (20091028.5)]/ karmic main restricted
# See http://help.ubuntu.com/community/UpgradeNotes for how to upgrade to
# newer versions of the distribution.
deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic main restricted
deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic main restricted
## Major bug fix updates produced after the final release of the
## distribution.
deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates main restricted
deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates main restricted
## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team. Also, please note that software in universe WILL NOT receive any
## review or updates from the Ubuntu security team.
deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic universe
deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic universe
deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates universe
deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates universe
## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## multiverse WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu
## security team.
deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic multiverse
deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic multiverse
deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates multiverse
deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates multiverse
## Uncomment the following two lines to add software from the 'backports'
## repository.
## N.B. software from this repository may not have been tested as
## extensively as that contained in the main release, although it includes
## newer versions of some applications which may provide useful features.
## Also, please note that software in backports WILL NOT receive any review
## or updates from the Ubuntu security team.
# deb http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-backports main restricted universe multiverse
# deb-src http://gr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-backports main restricted universe multiverse
## Uncomment the following two lines to add software from Canonical's
## 'partner' repository.
## This software is not part of Ubuntu, but is offered by Canonical and the
## respective vendors as a service to Ubuntu users.
# deb http://archive.canonical.com/ubuntu karmic partner
# deb-src http://archive.canonical.com/ubuntu karmic partner
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security main restricted
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security multiverse
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security multiverse
“deb http://www.getautomatix.com/apt edgy main”
“deb http://www.getautomatix.com/apt dapper main
neverdie
03-01-2010, 16:39
“deb http://www.getautomatix.com/apt edgy main”
“deb http://www.getautomatix.com/apt dapper main
Οι τελευταίες δύο σειρές έχουν "" για κάποιο λόγο.
Ή βάλε μία δίεση (#) στην αρχή για να τα απενεργοποιήσεις, ή αν τα θες, βγάλε τα εισαγωγικά.
(sudo gedit /etc/apt/sources.list για να ανοίξεις το αρχείο σε editor)
thnx θα το δοκιμασω μετα οταν παω στο laptop
βασικα αυτη τη μαλακια το automatix το ειχα βαλει για να μου παιζει καποια mms radio stream τα οποια ακομα να καταφερω να παιξω.καμμια ιδεα;παιζει καποια συγκεκριμενα μονο μεσω vlc.
neverdie
03-01-2010, 17:11
Υποψιάζομαι ότι από κάπου πήρες copy/paste τις δύο αυτές σειρές, και κατά λάθος αντέγραψες και τα double quotes... :/
και να τα φτιάξεις, απ' ότι βλέπω το site είναι κάτω.
και να σηκωθεί το site, είναι για άλλη έκδοση ubuntu (6.06, 6.10) και δεν ξέρω αν δουλεύουν.
όταν λες "mms radio stream" τι εννοείς;
cyber_lingas
03-01-2010, 17:19
ότι λέει automatix βγάλτο....
έχει σταματήσει εδώ και κάτι χρόνια να δουλεύει, αλλα και τότε ακόμα γάμαγε το σύστημα....
Τώρα...για multimedia σε firefox, σε Karmic θα έπρεπε να παίζουν όλα πλέον....
έχεις περασμένα όλα τα restricted codecs?
Αλλιώς, μπορείς να περάσεις το mplayer-mozilla-plugin που παίζει τα πάντα σίγουρα(αλλά δεν είναι ιδιαίτερα εμφανίσημο)
εβγαλα τα εισαγωγικα και δουλεψε το update αλλα εξακολουθει να ψαχνει το url.δε γινεται απλα να τις σβησω τελειως τις 2 τελευταιες σειρες;
α και παραδειγμα stream που δεν ανοιγει Your input can't be opened:
VLC is unable to open the MRL 'mms://nordr.live24.gr/sentrafm?MSWMExt=.asf'
αν δεν κανω λαθος εχω περασει καθε codec απο synaptic
cyber_lingas
04-01-2010, 14:50
Ναι, σβήστες τελείως τις δυο γραμμές.
εβγαλα τα εισαγωγικα και δουλεψε το update αλλα εξακολουθει να ψαχνει το url.δε γινεται απλα να τις σβησω τελειως τις 2 τελευταιες σειρες;
α και παραδειγμα stream που δεν ανοιγει Your input can't be opened:
VLC is unable to open the MRL 'mms://nordr.live24.gr/sentrafm?MSWMExt=.asf'
αν δεν κανω λαθος εχω περασει καθε codec απο synaptic
To VLC έχει δικούς του codecs και δεν κοιτάει αυτούς του συστήματος. Δοκίμασε να το ανοίξεις με totem/mplayer.
Moonspellheim
11-01-2010, 14:51
to postarw ki edw http://www.electricrequiem.com/forum/showthread.php?p=951805#post951805
enitharmon
25-01-2010, 23:17
χρησιμοποιει κανεις transmission?
απο την κυριακη που γραφτηκα στο bluewhite και πηγα να κατεβασω κατι, κατι εχει παθει, τα δυο τορρεντ που εχω να κατεβαινουν, δε συνδεονται με τιποτα, αν κινειται κατι μονο ανεβαινει. και οποτε ειναι ανοιχτο κανει 15 ωρες ο firefox (απο κυριακη ολα αυτα).
rat_poison
25-01-2010, 23:34
Δοκίμασε deluge. Εν ανάγκει Azureus. Επίσης, ο tracker σου μήπως απαγορεύει το DHT και το έχεις ενεργοποιημένο; Επίσης βάλε την όριο στην ταχύτητα του Up στο 70%~80% της μέγιστης. (70 kB/s π.χ. για 1Μbps Up). Η ταχύτητα στο Up πώς είναι; Αν είναι χαμηλή, μήπως δεν το έχεις περάσει portforwarding?
KoiliaSamprela
25-01-2010, 23:56
χρησιμοποιει κανεις transmission?
απο την κυριακη που γραφτηκα στο bluewhite και πηγα να κατεβασω κατι, κατι εχει παθει, τα δυο τορρεντ που εχω να κατεβαινουν, δε συνδεονται με τιποτα, αν κινειται κατι μονο ανεβαινει. και οποτε ειναι ανοιχτο κανει 15 ωρες ο firefox (απο κυριακη ολα αυτα).
βάλε deluge (http://deluge-torrent.org/)
enitharmon
25-01-2010, 23:56
το απ ειναι οκ σχετικα, με το down δεν ξερω τι γινεται =/
Dragonlord
26-01-2010, 13:30
Εγώ στο bluewhite πάντως δεν έχω πρόβλημα. Δες ρυθμίσεις, επίσης το bluewhite αν έχεις πολύ χαμηλό ratio δε σε αφήνει να κατεβάσεις αλλά αυτό κανονικά γίνεται αργότερα, όχι από τα πρώτα που κατεβάζεις.
Roswell47
28-01-2010, 21:14
exw 5 xronia blue-white :D
υπαρχει καποιος τροπος να επιλεξουμε setup για εμφανιση-αποδοση οπως πχ στα xp;
rat_poison
05-02-2010, 22:20
Δηλαδής;
κατι τετοιο
http://img138.imageshack.us/img138/1780/asasfdsa.jpg
KoiliaSamprela
05-02-2010, 22:36
αν κατάλαβα καλά μάλλον είσαι για compiz
rat_poison
05-02-2010, 22:36
System > Preferences > Appearance > Visual Effects
Εγκατάστησε το Advanced CompizConfig Settings Manager (ονομα πακέτου compizconfig-settings-manager) και γάμησέ του τα πρέκια. General Options > Display Settings μια καλή αρχή
Edit > Preferences στο Nautilus για το αντίστοιχο functionality του screenshot.
Έντιτ: Nautilus είναι το file-manager, ε;
Έντιτ 2: To 4 που έστιβα το μυαλό μου να θυμηθώ μου ξαναήρθε: alt+f2 και gconf-editor για τελείως low-level δουλειά (ένα στάδιο πριν το να παιξεις με configuration files)
βασικα το laptop που τρεχει ubuntu παραειναι παλιο και ωρες ωρες ζοριζεται υπερβολικα.
λοιπον.οκ thanks.θα το δοκιμασω αργοτερα.
rat_poison
05-02-2010, 22:45
Δεν ξέρω πόσο σου κάνει το GNOME τότε. Δες το http://crunchbanglinux.org/
Είναι ubuntu + openbox.
μπορω να το περασω χωρις να καψω νεο cd;μεσα απο terminal ή synaptic;
αυτα που εγραψες παραπανω δεν θα κανουν δουλεια;
rat_poison
05-02-2010, 22:55
Φυσικά και θα κάνουν. Και φυσικά και μπορείς και να το περάσεις από πάνω το openbox. Αλλά άλλο είναι μία διανομή με σκοπό το πλήρως λειτουργικό εύχρηστο desktop στην οποία θα περάσεις από πάνω το openbox και άλλο είναι μία διανομή η οποία έχει το σκοπό να ειναι light-weight. Αν το περάσεις μόνος σου, το openbox θα έχει τις stock ρυθμίσεις και ευκολίες και θα πρέπει να το ρυθμίσεις μόνος σου, ενώ αν βάλεις τη διανομή, θα έχει γίνει η δουλειά για σένα.
Sotos_The_Tequiler
06-02-2010, 00:31
ορίζω ρηφρες ρέητ 75Hz ή 85Hz για την οθόνη αλλά μετά από κάθε ρηστάρτ τη ρίχνει ξανά στα 60 και είναι κουραστικό για τα μάτια (τρεμοπαίζει)
Ας πουν οι γκουρού του ουμπούντου τι παίζει γιατί ειναι σπασαρχίδικο να το αλλάζω κάθε φορά που ανοίγω το πισι ναούμ
rat_poison
06-02-2010, 00:35
Κάρτα; Drivers;
Sotos_The_Tequiler
06-02-2010, 00:51
Κάρτα; Drivers;
GeForce 6100 (onboard)
με την εγκατάσταση του Ουμπούντου βρήκε κανονικά τους drivers
rat_poison
06-02-2010, 00:53
Εννοείς έβαλες τους driver από το Restricted Drivers Manager, ή δε χρειάστηκε; Αν το πρώτο, δοκίμασε να παίξεις όχι από το System > Prefs > Display αλλά και από το εργαλειάκι της nVidia. Ειδεμή, καλό γκούγκλ, γιατί εγώ έχω ATI και δε ξέρω από αυτά.
Sotos_The_Tequiler
06-02-2010, 01:07
αυτό με τα restricted drivers δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια, αλλά την ανάλυση γενικά από το εργαλείο της nvidia την πειράζω κάθε φορά και συμβαίνει αυτό που έγραψα. Από τα prefs>display αν πάω δεν εμφανίζει όλα τα refresh rates διαθέσιμα.
Θα το ψάξω πάντως... thanks
Harbinger of Death
06-02-2010, 01:46
Για ελαφρύ Ubuntu δες και Xubuntu.
antimusic
06-02-2010, 01:47
δεν έχεις permission μήπως; βρες πώς λέγεται το πρόγραμμα της nvidia και τρέχτο από γραμμή με sudo μπροστά, να σου ζητήσει password, νομίζω αυτό πάθαινα κι εγώ.
rat_poison
06-02-2010, 01:49
gksudo για γραφικό πρόγραμμα, ε;
antimusic
06-02-2010, 02:13
α δε θυμάμαι, μπορεί. sudo nvidia-settings ή gksudo nvidia-settings λοιπόν.
rage for order
06-02-2010, 02:25
ανοίγεις τέρμιναλ ή πατάς alt+F2 και γράφεις
gksudo nvidia-settings
δίνεις τον κωδικό σου, ανοίγει το πρόγραμμα, κάνεις τις αλλαγές και μετά πατάς το save to X configuration file.
rage for order
06-02-2010, 02:32
α δε θυμάμαι, μπορεί. sudo nvidia-settings ή gksudo nvidia-settings λοιπόν.
το gksudo κάνει την ίδια δουλειά με το sudo απλά το πρώτο προτείνεται για gui εφαρμογές.
Sotos_The_Tequiler
06-02-2010, 10:35
όταν πήγαινα να σώσω τις αλλαγές στο nvidia-settings και αφού το έτρεχα με "gksudo" μου έβγαζε αυτό το error: "Failed to parse existing X config file '/etc/X11/xorg.conf'!"
Μετακίνηση το υπάρχον xorg.conf σε άλλο φάκελο κι έκανα ένα καινούριο με gedit. Έτσι δούλεψε και το save configuration τελικά... και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
enitharmon
03-03-2010, 15:37
τι διαφορά έχει αυτό (ubuntu windows installer) από το live cd? γιατί να το προτιμήσει κανείς;
antimusic
03-03-2010, 15:49
αν λες αυτό το wubi (http://wubi-installer.org/) είναι για να εγκαταστήσεις το ubuntu μέσω των windows, σαν να ήταν κανονικό πρόγραμμα. η ουσία είναι ότι φτιάχνει έναν εικονικό σκληρό δίσκο (image) αντί να κάνει κανονικό partition. μετά βέβαια για να μπεις κάνεις κανονικά restart και το διαλέγεις από boot menu. κυρίως χρησιμεύει σε περίπτωση που σκιάζεσαι να φτιάχνεις partitions ή θέλεις να έχεις την δυνατότητα να απεγκαταστήσεις το ubuntu άμεσα (πάλι μέσα από τα windows).
enitharmon
03-03-2010, 15:56
χμ, δηλαδη για μονιμο παρτισιον ενδεικνυται;
δηλαδη αμα καποιος θελει να εχει dual συστημα μπορει να το κανει ετσι (απλα); θα ειναι σταθερο αυτο το πραμα;
antimusic
03-03-2010, 16:03
α δεν ξέρω, γενικά υποτίθεται δουλεύει κανονικότατα, αλλά δεν το έχω δουλέψει για καιρό, ας πει κανας άλλος. το μόνο που θυμάμαι να έχω διαβάσει κάπου είναι ότι είναι σχετικά πιο αργό, αλλά εγώ δεν μπορώ να συγκρίνω.
αλλά αν πρόκειται για μόνιμο partition γιατί να μην κάνεις κανονική εγκατάσταση, με το wubi αφενός δεν κερδίζεις τίποτα και αφετέρου φαντάζομαι οτι αν παίξει κανα πρόβλημα μετά πιο εύκολα βρίσκεις λύση αν έχεις κανονικό install.
(edit, δεν κατάλαβα ακριβώς την αρχική ερώτηση πάντως, αν εννοείς αν το wubi είναι προτιμότερο από το να βάζεις το live cd κάθε φορά που θέλεις να τρέξεις ubuntu τότε προφανώς ναι)
enitharmon
03-03-2010, 16:13
θενξ μενι
βσκ προσπαθω να πεισω καποιον να βαλει αποκλειστικα ουμπουντου, αλλα εχει ενδοιασμους λόγω powerpoint κυριως, για να μην υπαρχει προβλημα με τις παρουσιασεις του οπεν οφις. και το ειδα σημερα και σκεφτηκα μηπως αυτο ηταν καποια λύση. σερφαρισμα με ουμπουντου και δουλεια με windows. και επειδη δε με εμπιστευομαι να κανω καλο dual boot
antimusic
03-03-2010, 16:17
ε τότε ναι, κάντο έτσι αφού είναι ουσιαστικά για δοκιμή.
Ingolemo
03-03-2010, 16:37
θενξ μενι
βσκ προσπαθω να πεισω καποιον να βαλει αποκλειστικα ουμπουντου, αλλα εχει ενδοιασμους λόγω powerpoint κυριως, για να μην υπαρχει προβλημα με τις παρουσιασεις του οπεν οφις. και το ειδα σημερα και σκεφτηκα μηπως αυτο ηταν καποια λύση. σερφαρισμα με ουμπουντου και δουλεια με windows. και επειδη δε με εμπιστευομαι να κανω καλο dual boot
Am thelei nte kai kala na xei msOffice, nomizw douleuoun se linux me wine (psaxto kai gia sigoura, alla logika paizoun).
Προσπαθούσα να περάσω άλλη γλώσσα σε ένα application κι έφτασα να κατεβάζω ένα po template από το launchpad.
Γίνεται να το κάνω αυτό κάπως να μπεί στην εφαρμογή;
τρελάνω.
το KDE 4 επιμένει να μην μου επιτρέπει να ανεβάσω την ανάλυση πάνω από τα 800x600 ενώ τόσο οι παλιότερες εκδόσεις του KDE, όσο και τα GNOME και Windows μου το επιτρέπουν κανονικοτατα.
δεν έχει σχέση με την διανομή γιατί συμβαίνει τόσο στα Kubuntu 9 φεύγα όσο και στο Slackware.
λοιπόν, πάω να το κάνω manually μέσω xrandr και συμβαίνει το εξής:
root@darkstar:~# xrandr
Screen 0: minimum 320 x 240, current 800 x 600, maximum 800 x 600
default connected 800x600+0+0 0mm x 0mm
800x600 60.0* 56.0
640x480 60.0
400x300 60.0 56.0
320x240 60.0
root@darkstar:~# cvt 1024 768
# 1024x768 59.92 Hz (CVT 0.79M3) hsync: 47.82 kHz; pclk: 63.50 MHz
Modeline "1024x768_60.00" 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync +vsync
root@darkstar:~# xrandr --newmode "1024x768_60.00" 63.50 1024 1072 1176 1328 768 771 775 798 -hsync +vsync
root@darkstar:~# xrandr --addmode default 1024x768_60.00
root@darkstar:~# xrandr
Screen 0: minimum 320 x 240, current 800 x 600, maximum 800 x 600
default connected 800x600+0+0 0mm x 0mm
800x600 60.0* 56.0
640x480 60.0
400x300 60.0 56.0
320x240 60.0
1024x768_60.00 59.9
root@darkstar:~# xrandr --output default --mode 1024x768_60.00
xrandr: Configure crtc 0 failed
πριν από το τελευταίο μήνυμα η οθόνη αναβοσβήνει στιγμιαία.
εχει κανεις ιδέα τις πταίει; μου τη σπάει και γενικότερα το KDE 4 με όλα αυτά τα φρου-φρου και αρώματα (επίσης πώς κάναν έτσι το Amarok ρε φίλε;) και μ' αυτά και μ' αυτά σκέφτομαι να το γυρίσω στο xfce.
cyber_lingas
22-03-2010, 23:02
Ubuntu 10.04 Lucid Lynx... Χμ, πήγαν τα window-buttons αριστερά...
http://cache.gawkerassets.com/assets/images/17/2010/03/ubuntu_1004_beta.jpg
rage for order
22-03-2010, 23:10
μαλακίες κάνουν. δεν νομίζω να το κρατήσουν αλλά και πάλι σιγά, εύκολα αλλάζει.
beta ειναι αυτο ή κυκλοφορησε κανονικα;
rage for order
22-03-2010, 23:20
beta 1
Αριστερά-δεξιά, δεν έχει καμία διαφορά πέραν αυτήν της συνήθειας.
Το μόνο πλεονέκτημα που έχω παρατηρήσει, δουλεύοντας και με τα δύο (σε Windows και Mac), είναι πως στα δεξιά είναι εύκολο να πατήσω το Close κατά λάθος, επειδή έχω τη συνήθεια, όταν δεν θέλω να βλέπω τον κέρσορα του ποντικιού, να τον πηγαίνω στην πάνω δεξιά γωνία.
rage for order
22-03-2010, 23:28
αριστερά όμως είναι ακριβώς πάνω από το file και το edit.
rat_poison
23-03-2010, 02:05
Τα οποία ποια ήταν η τελευταία φορά που τα πάτησε ο οποισδήποτε χρήστης;
Λέει ο Σάτλγουερθ ότι θέλει να πειραματιστούνε με innovative κουμπιά στα δεξιά για τη 10.10. Γενικά έπαιξε λίγο φλέημγουρς. Τελικά είπανε το προφανές: είναι σχεδιαστική απόφαση κ το open source δεν είναι δημοκρατία. Άρθρο περί του θέματος εδώ (http://www.itworld.com/open-source/101641/open-source-not-democracy). Περιληπτικά η ιστορία και λίνξ εδώ (http://news.slashdot.org/story/10/03/22/1635205/Open-Source-Is-Not-a-Democracy).
rage for order
23-03-2010, 02:34
Το open source δεν είναι τίποτα εξ ορισμού και δεν μπορείς να αποκλείσεις ότι μπορεί να είναι μοναρχία, ολιγαρχία, δημοκρατία κτλ. Πάντως από τέτοιες ξεκάθαρες δηλώσεις μόνο καλό μπορεί να βγει.
Έχει δοκιμάσει κανείς στο 10.04 το vdpau output των nvidia; Αξίζει να κάνω το upgrade; Ρωτάω γιατί έχω πρόβλημα με τον smplayer στο 9.10 για 1080p videos. Τα 720p παίζουν ΟΚ.
rat_poison
24-03-2010, 00:24
Δεν ξέρω πόσο ακριβώς σου κάνει, γιατί μιλάει για netbook, αλλά...
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia_vdpau_mobile&num=1
εχει ασχοληθει κανεις με aircrack;
δεν σκοπευω να δανειστω ιnternet,αλλωστε εδω γυρο δεν παιζει αλλο ap απο το δικο μου(τουλαχιστον στην εμβελεια) αλλα θελω να δω απο περιεργια αν μπορω να σπασω το δικο μου κλειδι.
τεσπα,εκει που κολλαω ειναι στο patchαρισμα των drivers.καταρχας πως κανω unload εναν driver στο ubuntu;
KoiliaSamprela
24-03-2010, 11:49
εχει ασχοληθει κανεις με aircrack;
δεν σκοπευω να δανειστω ιnternet,αλλωστε εδω γυρο δεν παιζει αλλο ap απο το δικο μου(τουλαχιστον στην εμβελεια) αλλα θελω να δω απο περιεργια αν μπορω να σπασω το δικο μου κλειδι.
τεσπα,εκει που κολλαω ειναι στο patchαρισμα των drivers.καταρχας πως κανω unload εναν driver στο ubuntu;
modprobe -r wifi0
όπου wifi0 βάζεις όπως βλέπει την κάρτα στου
cyber_lingas
24-03-2010, 16:49
aircrack-ng: Ανάλογα με τί κάρτα έχεις , πιθανών να μήν χρειάζεται να κάνεις και τίποτα απολύτως πλέον στο ubuntu. (με την intel 3945abg είναι plug&play εμένα).
βασικα προσπαθω(τουλαχιστον) να ακολουθησω αυτο http://www.askstudent.com/hacking/how-to-crack-a-wep-key-using-ubuntu/ αλλα κολλαω στο πατσαρισμα.στην ουσια δεν μπορω να τρεξω καν το kismet μετα.
η καρτα ειναι ralink2500 σε ενα παλιο laptop και αποτι βλεπω στο wiki του aircrack ζηταει πατσαρισμα,απλα ειμαι στην περιπτωση που θελει unload(δεν εχω δοκιμασει ακομα του σαμπρελα) μιας και ειμαι wlan0 κιοχι ra0.
cyber_lingas
24-03-2010, 20:44
βασικα προσπαθω(τουλαχιστον) να ακολουθησω αυτο http://www.askstudent.com/hacking/how-to-crack-a-wep-key-using-ubuntu/ αλλα κολλαω στο πατσαρισμα.στην ουσια δεν μπορω να τρεξω καν το kismet μετα.
η καρτα ειναι ralink2500 σε ενα παλιο laptop και αποτι βλεπω στο wiki του aircrack ζηταει πατσαρισμα,απλα ειμαι στην περιπτωση που θελει unload(δεν εχω δοκιμασει ακομα του σαμπρελα) μιας και ειμαι wlan0 κιοχι ra0.
Αυτός ο οδηγός είναι ψιλό-αρχαίος, π.χ. το kismet σίγουρα δε το χρειάζεσαι... το aircrack είναι stand-alone πακέτο προγραμμάτων...
Μπορείς να φτιάξεις πάντως ενα live-cd backtrack για να μήν πειράζεις το ubuntu σου &
http://www.youtube.com/watch?v=jETwvEDaJeQ
KoiliaSamprela
24-03-2010, 21:46
εδώ (http://www.backtrack-linux.org/) είσαι Abruzzi
οκ,bootαρω απο το iso,ακολουθω ολα τα βηματα που εχει το videακι αλλα μολις φτανουμε στο σημειο που υποτιθεται οτι θα στελναμε/λαμβαναμε data δεν γινεται απολυτως τιποτα.παιζει να φταιει οτι το σημα δεν ειναι και τοσο δυνατο;
comma.divine
09-04-2010, 12:59
έχει γράψει κανείς σε ubuntu με texmaker στα ελληνικά? προσπαθώ να βρω τι packages πρεπει να κατεβάσω για να αναγνωρίζει τα ελληνικά, αλλά έχω χαωθει..αν δεν ξέρει κανείς, μπορεί να μου πει αν παίζει προβλημα να περάσω windows από πάνω :P ?
ευχαριστώωω...
KoiliaSamprela
09-04-2010, 13:10
έχει γράψει κανείς σε ubuntu με texmaker στα ελληνικά? προσπαθώ να βρω τι packages πρεπει να κατεβάσω για να αναγνωρίζει τα ελληνικά, αλλά έχω χαωθει..αν δεν ξέρει κανείς, μπορεί να μου πει αν παίζει προβλημα να περάσω windows από πάνω :P ?
ευχαριστώωω...
texlive-lang-greek
επίσης ένα βλέφαρο εδώ δεν σε χαλάει , δεν το ξέρω το αντικείμενο texmaker tbh...
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=23&t=7321
comma.divine
09-04-2010, 13:23
θενκς αλοτ, αλλα το πρόβλημα είναι ότι όταν γράφω δεν αναγνωρίζει τα ελληνικά, όχι αυτό με τους τόνους. τέσπα, ευχαριστώ ;)
μάλλον με βλέπω για format και windows :P
εστω και καθυστερημενα:
http://img402.imageshack.us/img402/2906/14699891.th.jpg (http://img402.imageshack.us/i/14699891.jpg/)
οτι ακριβως χρειαζοταν το σαραβαλαπτοπ.
rat_poison :thumbsup:
Εβαλε κανεις το 10.04;
Εντυπωσεις;
KoiliaSamprela
30-04-2010, 14:31
Εβαλε κανεις το 10.04;
Εντυπωσεις;
fresh install έκανα σε vmware , με το καλημέρα apt-get install openssh-server .
Από εικαστική πλευρά είναι πιο "κόκκινο", λειτουργικά έχει αρκετά καινούρια πράγματα.
Θέλω να περάσει μια εβδομάδα για να κάνω upgrade το desktop στο σπίτι για να έχω άποψη :)
α! άλλαξαν τις θέσεις στα κουμπάκια minimize , maximize, close
Εβαλε κανεις το 10.04;
Εντυπωσεις;
fresh install έκανα σε vmware , με το καλημέρα apt-get install openssh-server .
Από εικαστική πλευρά είναι πιο "κόκκινο", λειτουργικά έχει αρκετά καινούρια πράγματα.
Θέλω να περάσει μια εβδομάδα για να κάνω upgrade το desktop στο σπίτι για να έχω άποψη :)
α! άλλαξαν τις θέσεις στα κουμπάκια minimize , maximize, close
Thanks for the reply! Υποθετω οτι μιλαμε παντα για Desktop version. Αν ναι, γιατι εχωσες sshd?
Τα κουμπακια τα εκαναν καστομια Mac φαση (αν ναι, ποσο gay)? Τεσπα αυτο μια ρυθμιση στο Gnome ειναι αρα αλλαζει. (εκτος αν εννοεις κατι αλλο)
Δωσε ενα σκρινσοτ!
KoiliaSamprela
30-04-2010, 15:39
ε, πάντα έχω sshd που τρέχει , ποτέ δεν ξέρεις :oops:
http://img526.imageshack.us/img526/4927/ssu10041.jpg
http://img571.imageshack.us/img571/8489/ssu10042.jpg
http://img219.imageshack.us/img219/7425/ssu10043.jpg
Τα ειδα τα κουμπακια, περιεργη φαση. Πολλοι Μακ-μοντερς πλακωσαν μου φαινεται.
sshd εχω και εγω ανοιχτο (LAN παντα) για να κανω restart τον PS3 media server οποτε χρειαζεται.
Οποτε ειμαι για πολυ D/L σημερα. Θα το βαλω στο Desktop και ο Θεος βοηθος και φυσικα και την netbook εκδοση, μπας και φτιαξει το κωλο ACPI bug που εισηγαγε το 9.04.
Αντε καλοριζικο!
KoiliaSamprela
30-04-2010, 15:50
Τα ειδα τα κουμπακια, περιεργη φαση. Πολλοι Μακ-μοντερς πλακωσαν μου φαινεται.
sshd εχω και εγω ανοιχτο (LAN παντα) για να κανω restart τον PS3 media server οποτε χρειαζεται.
Οποτε ειμαι για πολυ D/L σημερα. Θα το βαλω στο Desktop και ο Θεος βοηθος και φυσικα και την netbook εκδοση, μπας και φτιαξει το κωλο ACPI bug που εισηγαγε το 9.04.
Αντε καλοριζικο!
κάνε μια εβδομάδα υπομονή ρε (αν πρόκειται για upgrade)
Με τι σκεπτικο;
Παντα ημουν early adopter και βαραγα make world με το χερι στο BSD (απο 3 σε 4). Living dangerously!
KoiliaSamprela
30-04-2010, 16:03
Με τι σκεπτικο;
Παντα ημουν early adopter και βαραγα make world με το χερι στο BSD (απο 3 σε 4). Living dangerously!
ότι τα distro upgrade του ubuntu είναι επίφοβα τις πρώτες μέρες , έχω χάσει ολόκληρο σύστημα (μια φορά) και network (πιο συχνά).
Φυσικά βαριέμαι πλέον και το ψάξιμο και δεν παλεύω troubleshooting
Ελα μωρε τωρα τι προκειται να****
[Connection Reset by Beer]
Ρωχάμη όταν το βάλεις πες ρε φίλε άμα παίζει καλά το vdpau γιατί μου'χει σπάσει απίστευτα τα νεύρα.
Ruthless
30-04-2010, 23:17
Τα ειδα τα κουμπακια, περιεργη φαση.
Ντροπιάζεις το avatar σου πάντως.
Τα ειδα τα κουμπακια, περιεργη φαση.
Ντροπιάζεις το avatar σου πάντως.
Αμα νομιζεις οτι εχουν επιρροες απο Amiga, respect
στην beta εχανα συνεχεια το δικτυο σε ασχετες φασεις παντως
Moonspellheim
03-05-2010, 10:05
Ρε βοηθεια!
Μετα το upgrade se 10.04, με δεξι κλικ στο usb δεν μου βγαζει το unmount. Πως φτιαχνεται αυτο?
KoiliaSamprela
03-05-2010, 15:32
Ρε βοηθεια!
Μετα το upgrade se 10.04, με δεξι κλικ στο usb δεν μου βγαζει το unmount. Πως φτιαχνεται αυτο?
Με τι σκεπτικο;
ότι τα distro upgrade του ubuntu είναι επίφοβα τις πρώτες μέρες , έχω χάσει ολόκληρο σύστημα (μια φορά) και network (πιο συχνά).
Φυσικά βαριέμαι πλέον και το ψάξιμο και δεν παλεύω troubleshooting
Κανενα προβλημα εδω.
vdpaυ δε νογαω
Comte de Saint-Germain
16-05-2010, 18:27
Ως γνωστός καθυστέρας έσβησα το πάνω panel μου. Μετά από λίγο ψαξιματάκι έβαλα καινούργιο και πρόσθεσα και τα μενού αριστερά μια χαρά. Παρ'ολα αυτά, στα δεξιά είχα μερικά προβληματάκια με κύριο το ότι το sound level indicator δεν ξεμιουτάρει τον ήχο. Αν πατήσω πάνω του δείχνει να έχω φουλ ένταση, αλλά το εικονίδειο είναι το ηχείο με τις τρεις παυλίτσες και δεν ακούγεται τπτ από κανένα application. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανακτήσω το αρχικό panel ή τουλάχιστον να διορθώσω αυτό;
Θιγεις 2 διαφορετικα πραγματα!
Για τον ηχο, τσεκαρες mixer σετινγκς;
Comte de Saint-Germain
20-05-2010, 01:04
To mixer το είχα τσεκάρει, τελικά με 2 λογκαουτ-λογκιν έστρωσε μόνο του. :)
μπιζαριος
03-06-2010, 13:10
bump. να ανοιξει poll ποση ωρα σας εφαγε να κανετε install τα drivers της nVidia GPU σας και ποσα error εβγαλε μεχρι να τελειωσει το installation.
μπιζαριος
03-06-2010, 13:20
για πες την ιστορια.
Πες εσυ καλυτερα τι καρτα εχεις!
μπιζαριος
03-06-2010, 13:26
GTS250. δεν εχει να κανει με την καρτα.
ειναι κακο το installer της nvidia. αρχικα πρεπει να βγεις απο gnome, να λογκαρεις με root, να τρεξεις το αρχειο και αν εισαι τυχερος δε θα σκασει error για το kernel. μετα απο εγκατασταση κατι μαλακιων βρηκε αλλο error στο kernel.ko που διορθωθηκε αφου επρεπε να κανω blacklist κατι αλλες μαλακιες και μετα αφου εκανα την μαλακια να κανω install για 32bit drivers και να σκασουν ολα μετα το restart, εκανα uninstall τα παντα και ξαναεγκατεστησα τα drivers χωρις το 32bit support για να με βρω επιτελους με drivers.
απο μεριας μου μια μαλακια την εκανα. το παραδεχομαι :P
HEROnlysIN
03-06-2010, 13:44
loipon
gia voi8iste opoios mporei
molis evala ta ubuntu 9.0
kai exwprovlima na kanw connect sto net
anagnwrizei tin karta
kai to router
alla opote vazw ton kwdiko tou router me geiwnei
den kanei connect
ps. to conneciton einai wireless
any help?
HEROnlysIN
03-06-2010, 14:07
mporeis na einai kai provlima twn 9.0
giayto katevazw ta 10.04
rwxamh exeis amiga 500?
ennow ti xrisimopoieis?
mporeis na einai kai provlima twn 9.0
giayto katevazw ta 10.04
rwxamh exeis amiga 500?
ennow ti xrisimopoieis?
Δυστυχως, μονο emulated.
Τι θες για Amiga (εκτος αμα πουλας!)
Sorry gia ta Greeklish!
@herosonlyin
einai TO ubuntu kai kalws kaneis kai vazeis latest
epishs tsekare 2 leptomereies
1) mhpws o router exei kammia malakia styl "registered MAC addresses only" energopoihmenh
2) kaneis match to encryption algo?
@mpizarios
Epeidh kapoioi malakes wannabe "security experts" kovoyn kapoia keywords kai me petaei 403 (!), ri3e ena mail. Thn email moy thn exeis hdh!
Oi opensource nvidia drivers gia poio logo de soy kanoyn?
μπιζαριος
03-06-2010, 14:31
Δεν μπορεις να μπεις msn απο τη δουλεια δηλαδη? δοκιμασε imo.im αν δε δουλευει παλι πες να στειλω μαιλ.
να σου πω την αληθεια ειχα ξεκινησει με το πακετο της nvidia και με επιασε το πεισμα να βαλω αυτα.
μπιζαριος
03-06-2010, 14:41
Το θεμα ειναι οτι τα καταφερα με τα drivers της nvidia επιτελους.
να'ναι καλα και ο harbringer of death τωρα που τα λεμε.
μπιζαριος
03-06-2010, 14:57
αει γαμησου εσυ ρε μαλακα, αχρηστε που δεν μπορεις να κανεις bypass ενα security και να μπεις msn. βλακα :D
αει γαμησου εσυ ρε μαλακα, αχρηστε που δεν μπορεις να κανεις bypass ενα security και να μπεις msn. βλακα :D
Να πας να γαμηθεις εσυ μπετοβλακα φιφερ δευτερε!
MSN επιτρεπεται στη δουλεια, το password μου ΔΕΝ ΞΕΡΩ (ΛΟΛ)
Οσο για το security, εννοουσα τους παπαρες του host (ER h provider αυτου) που κοβουν ορισμενες λεξεις (οπως σκριπτ) ακομα και μεσα σε code tags, θελανε και WAF τα μογγολα!
HEROnlysIN
03-06-2010, 21:00
Sorry gia ta Greeklish!
@herosonlyin
einai TO ubuntu kai kalws kaneis kai vazeis latest
epishs tsekare 2 leptomereies
1) mhpws o router exei kammia malakia styl "registered MAC addresses only" energopoihmenh
2) kaneis match to encryption algo?
@mpizarios
Epeidh kapoioi malakes wannabe "security experts" kovoyn kapoia keywords kai me petaei 403 (!), ri3e ena mail. Thn email moy thn exeis hdh!
Oi opensource nvidia drivers gia poio logo de soy kanoyn?
ela
oxi oson afora mac adress filter to exw sto ALLOW new WLAN devices
kai to encryption logo to dokimasa kai to eida giati stodeixnei anoixto sto ubuntu ama 8es
to evala kai me payles
egrapsa kai ulie..
de synevise tipota..
ki ama den mpw net GAMISE TA..
lete na 8elei open port tipota tetoio gia ta linux????
KoiliaSamprela
04-06-2010, 08:56
Να πας να γαμηθεις εσυ μπετοβλακα φιφερ δευτερε!
MSN επιτρεπεται στη δουλεια, το password μου ΔΕΝ ΞΕΡΩ (ΛΟΛ)
Οσο για το security, εννοουσα τους παπαρες του host (ER h provider αυτου) που κοβουν ορισμενες λεξεις (οπως σκριπτ) ακομα και μεσα σε code tags, θελανε και WAF τα μογγολα!
είναι του vbulletin αυτό :)
Amnesiac.
04-06-2010, 09:12
Για πείτε λίγο πώς απενεργοποιώ ΟΛΑ τα passwords στο ubuntu. Πρέπει να βάζω password όταν θέλω να κάνω install κάτι, όταν μπαίνω στο ίντερνετ (δεν εννοώ το pass του wifi), όταν έχει screensaver για να ξαναμπώ και είναι εντελώς σπαστικό αυτό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να μη χρειάζομαι pass πουθενά ή έστω να μπαίνει αυτόματα;
μπιζαριος
04-06-2010, 10:40
βρες ενα pass που χαιρεσαι να γραφεις.
πιθανα pass:
eimaigamatos
eimaitheos
olesmetheloun
Κλπ.
metamelia1
04-06-2010, 11:04
βρες ενα pass που χαιρεσαι να γραφεις.
πιθανα pass:
eimaigay
razorsagapaw
Κλπ.
Once_Emperor
04-06-2010, 11:21
Αν και δεν στο προτείνω, αν βγάλεις εντελώς pwd από τον root δεν θα σου ζητάει όταν κάνεις administrative πράγματα. Για να το κάνεις αυτό, ανοίγεις το /etc/shadow, βρίσκεις τη γραμμή του root και σβήνεις ότι υπάρχει ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη `άνωκάτω-τελεία`. Δηλαδή, αν εχεις κάτι τέτοιο:
username:passwd:UID:GID:full_name:directory:shell
θα πρέπει να το κάνεις έτσι:
username::UID:GID:full_name:directory:shell
μπιζαριος
04-06-2010, 11:23
Καταστροφη το ποστ :|
1. Νομίζω πρέπει να υπήρχουν καλύτερες λύσεις από αυτό που προτείνει ο Once_Emperor, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα ασφαλείας. Δεν υπάρχει κανένα keyring application στο Linux που μπορεί να κρατά τον κωδικό;
2. Αντί να αφαιρέσεις τον κωδικό, μπορείς στο /etc/sudoers (http://www.sudo.ws/sudo/man/sudoers.html) να ρυθμίσεις να μην ζητά κωδικό για τον δικό σου χρήστη συγκεκριμένα. Το πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να ρυθμίσεις να μην ζητά κωδικό μόνο για συγκεκριμένες εντολές, αλλά να συνεχίσει να απαιτεί για πιο καταστροφικές πράξεις.
Deggial εδω βαριεται να γραψει το πας, θα κατσει να ασχοληθει ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ παραπανω νομιζεις;
rage for order
04-06-2010, 16:06
Για πείτε λίγο πώς απενεργοποιώ ΟΛΑ τα passwords στο ubuntu. Πρέπει να βάζω password όταν θέλω να κάνω install κάτι, όταν μπαίνω στο ίντερνετ (δεν εννοώ το pass του wifi), όταν έχει screensaver για να ξαναμπώ και είναι εντελώς σπαστικό αυτό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να μη χρειάζομαι pass πουθενά ή έστω να μπαίνει αυτόματα;
Δεν το έχω μπροστά μου οπότε σου λέω ότι θυμάμαι και με gui να μην γκρινιάζεις. Πήγαινε στο system->administration->users and group, βρες τον χρήστη σου και βάλε να μην σου ζητάει κωδικό όταν μπαίνεις. Μετά πήγαινε στο system->preferences->screensaver και ξετικάκρε αυτό που λέει να κλειδώνει την οθόνη όταν μπαίνει screensaver. Για τα updates άστο να ζητάει κωδικό, σιγά πια. WiFi δεν έχω στον σταθερό και δεν ήξερα ότι ζητάει, για Ίντερνετ πάντως δεν μου ζητάει. Κοίτα πάλι στους χρήστες στις προχωρημένες ρυθμίσεις μήπως δεν έχεις δικαιώματα.
btw μπιζάριε τον driver γιατί τον κατέβασες και τον έβαλες έτσι;
μπιζαριος
04-06-2010, 16:54
rfo: Επειδη οποιαδηποτε αλλα drivers δεν υποστηριζουν twinview για τις οθονες μου και εγω ειμαι οθονακιας.
Εχει βρει κανενας τροπο να αλλαζω γλωσσα χωρις το ΚΩΛΟISPELL? χελπ.
Τι εννοεις ακριβως να αλλαζεις γλωσσα;
μπιζαριος
04-06-2010, 17:01
Τι εννοεις ακριβως να αλλαζεις γλωσσα;
ε ρε συ, ο μονος τροπος που βρηκα για να γραφω ελληνικα ειναι να ανοιξω ibus το οποιο θα ενεργοποιησει το ispell στα ελληνικα που ειναι σπαστικο.
Να γραφεις ελληνικα που;
Στον "φυλλομετρητη" πχ;
Κατι σαν alt+shift των Windows ψαχνεις;
μπιζαριος
04-06-2010, 17:11
ναι.
rage for order
04-06-2010, 17:14
alt+alt
το αλλάζεις από το preferences keyboard νομίζω. twinview νόμιζα ότι υποστήριζαν εδώ και καιρό κανονικά οι drivers που υπάρχουν στα repos.
μπιζαριος
04-06-2010, 17:26
μπα μονο xinerama υποστηριζουν τα αλλα drivers.
παω να δω αυτο που λες γιατι θα το σπασω το ispell. φχαριστω.
poweruser
04-06-2010, 17:35
εχει βαλει κανεις απο σας το μπερυλ/κομπιζ???
Παλια beryl.
Νομιζω δεν ειναι απο default πλεον;
μπιζαριος
04-06-2010, 17:41
ΝΤΟΥΛΕΠΣΕ. ΡΦΟ κερναω καφε.
ψηθητω το θελημα μου να ποσταρετε σκριν σοτς των ubuntu σας για να κλεψω ιδεες.
poweruser
04-06-2010, 17:44
ti na sou pw,egw san extra to xw valei,sta ubuntu sth sxolh,muahahahaha!!! kai sto diko mou.... re mpizarie sou xw steilei kati pm,des ta gamwto!!!!!!
rage for order
04-06-2010, 17:50
ΝΤΟΥΛΕΠΣΕ. ΡΦΟ κερναω καφε.
κράτα τον για όταν σπάσει το σύστημα λόγω του driver που τον έβαλες με το χέρι!
Harbinger of Death
04-06-2010, 19:31
1. Νομίζω πρέπει να υπήρχουν καλύτερες λύσεις από αυτό που προτείνει ο Once_Emperor, το οποίο δημιουργεί πρόβλημα ασφαλείας. Δεν υπάρχει κανένα keyring application στο Linux που μπορεί να κρατά τον κωδικό;
Και να υπάρχει σιγά μην το ξέρει ο Once_Emperor. Θα είναι καμιά φλώριά με ΓΡΑΦΙΚΟ INTERFACE ZOMG!~@~!!~!@~
Once_Emperor
04-06-2010, 21:22
Tη δουλειά μας να κάνουμε! Από κει και πέρα...
μπιζαριος
07-06-2010, 14:49
Πεστε σας παρακαλω παρα πολυ κανα βιβλιο που ναναι σε φαση commands για τα ουμπουντου οταν χρειαστω κατι να προστρεχω σαυτο.
μην τελειωνει στο sudo apt-get ομως. ναναι λιγο προχωρημενο.
Moonspellheim
07-06-2010, 14:53
Ασχετο. Ειναι λιγο για το πουτσο τα 10.04 ή ιδεα μου?
μπιζαριος
07-06-2010, 14:54
με 2 reboot ολα φτιαχνουν.
Πεστε σας παρακαλω παρα πολυ κανα βιβλιο που ναναι σε φαση commands για τα ουμπουντου οταν χρειαστω κατι να προστρεχω σαυτο.
μην τελειωνει στο sudo apt-get ομως. ναναι λιγο προχωρημενο.
Linux Command Line and Shell Scripting Bible.
rat_poison
07-06-2010, 15:18
μπιζ, http://tldp.org
Είναι λίγο παλιό για how-to's, αλλά είναι ο κλασσικός τρόπος να μάθεις.
Συγκεκριμένα, ξεκίνα από το Bash Guide for Beginniners (http://tldp.org/LDP/Bash-Beginners-Guide/Bash-Beginners-Guide.pdf).
Βιβλία απλά δεν αγοράζουμε. Αφού είναι OSS, όλη η πληροφορία βρίσκεται στους ίδερνες.
εχει βαλει κανεις απο σας το μπερυλ/κομπιζ???
Το ubuntu έρχεται με compiz. Στα preferences του appearance θα βρεις ένα μενού που λέει για "effects" και στην ουσία σου φορτώνει compiz με κάποια standard effects (wobbly windows, snapping κτλ). Επίσης apt-get compiz-settings.
KoiliaSamprela
10-06-2010, 10:08
Ασχετο. Ειναι λιγο για το πουτσο τα 10.04 ή ιδεα μου?
μια χαρά είναι ... αλλά είναι σχετικό ΤΙ εννοείς
Moonspellheim
10-06-2010, 10:11
Το βασικο, νομιζω οτι κανει παραπανω ωρα να bootαρει απ οτι τα karmic
μπιζαριος
10-06-2010, 10:33
μετα απο 7 περιπου χρονια mac user εκανα OS-hop ολοκληρωτικα σε ubuntu και μπορω να πω οτι ΤΕΤΟΙΟ stability δεν το ειχα ουτε στο (πρωην) mac μου.
σου βγαζει τη παναγια να σεταριστει αλλα ρε πουστη μετα ειναι τερας.
Δεν τα εμπιστευομουνα τελειως και ειχα αφησει τον mac διπλα για περιπτωσεις εκτακτης αναγκης και χθες τον πακεταρα και εμεινα με το pc με το ubuntu.
Για το bootαρισμα δε μπορω να πω γιατι απο την στιγμη που το pc φορτωσει bios κλπ θελει 5 δευτερολεπτα να μπει, μετρημενα.
Με ενοχλει λιγο που μετα το login θελει μερικα δευτερολεπτα παλι αλλα δε γαμιεται? :)
ΤΟ ubuntu μπιζαριος, ΤΟ! Ποσες φορες θα το πουμε;
μπιζαριος
11-06-2010, 18:50
το εφτιαξα πουστη.
ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
το εφτιαξα πουστη.
ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΦΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ
Cheers!
Amnesiac.
11-06-2010, 18:52
Εσύ δεν πήρες πρόσφατα καινούριο μακ;
Moonspellheim