PDA

View Full Version : Ubuntu.

Pages : 1 [2] 3 4 5 6

locust
17-08-2007, 01:52
έβαλα kde. Εντυπώσεις αύριο, είμαι πτώμα τώρα

locust
17-08-2007, 15:10
λοιπον. Ειπα που λετε να δοκιμασω και το κδε στον υπολογιστη μου μιας και βαργιομουνα. Ολα πηγαν σχεδον μια χαρα, απλα διαλεξα το πακετο κουμπουντου απο το συναπτηκ, και σε 10 λεπτακια ειχε τελειωσει η εγκατασταση. Θα μου παρει λιγο καιρο να το συνηθισω αλλα νταξ. Επισης μου κανει τρομερη εντυπωση που η ταχυτητα του συστηματος εχει σχεδον διπλασιαστει.

και σκρηνσοτ, η μπαρα ενοειται οτι κρυβεται

http://i152.photobucket.com/albums/s178/byronkioutousis/Screenshot-1.png

Deggial
17-08-2007, 16:28
Όταν βγει το KDE 4, θα το ξαναδοκιμάσω. Αυτό που μου άρεσε με το KDE, πάντως, είναι το γεγονός πως είναι απίστευτα παραμετροποιήσιμο.

.
17-08-2007, 17:54
λόκαστ σταμάτα να βρίσκεις ωραία wallpapers. φέρτο.

locust
17-08-2007, 18:10
http://tinypic.com/view.php?pic=6crqq76

Amnesiac.
18-08-2007, 18:36
xm. exw kanei to panel transparent, ok ayto einai eykolo, alla ta menu (applications, places, system) paramenoun aspra. pws ta kanw transparent? :?:

a kai to pio simantiko.

ekana install me to wine ena programma statistikis alla thelei kai crack. poustodialo tha vrw to directory tou gia na xwsw to crack? kai otan lythei ayto to provlima, apo pou tha epilegw to programma? de fainetai pouthena sto menu.

cloud
18-08-2007, 19:10
xm. exw kanei to panel transparent, ok ayto einai eykolo, alla ta menu (applications, places, system) paramenoun aspra. pws ta kanw transparent? :?:

Δεν μπορείς. Εκτός αν χρησιμοποιήσεις το Beryl/Fusion.

a kai to pio simantiko.

ekana install me to wine ena programma statistikis alla thelei kai crack. poustodialo tha vrw to directory tou gia na xwsw to crack? kai otan lythei ayto to provlima, apo pou tha epilegw to programma? de fainetai pouthena sto menu.

To wine φτιάχνει ένα δικό του φάκελο ο οποίος αν θυμάμαι καλά είναι στο /home/username/.wine (είναι hidden, ctrl+H για να δεις τα hidden folders), εκτός αν έβαλες διαφορετικό path στην εγκατάσταση. Εκεί μέσα θα είναι και το πρόγραμμα, στον φάκελο Program Files όπως στα win, άρα πέτα εκεί το crack και φτιάξε shortcut για το exe του προγράμματος.

Amnesiac.
18-08-2007, 19:47
thx.

ekana install to spss, exwsa kai to crack, alla paw na to anoiksw xrisimopoiwntas to wine file kai to apotelesma einai peripou ayto :
http://img134.imageshack.us/img134/1268/screenshotev7.png

ti paizei? otan ekana install to programma, itan mia xara.

The Charon
18-08-2007, 20:39
kai se alla apps to kanei auto me ta fonts?

edit:den prose3a pou les oti to programma htan mia xara otan to ebales.

pas me to winefile na to anoi3eis ? giati den to ekteleis apo thn consola?

Amnesiac.
18-08-2007, 21:36
pws.

locust
18-08-2007, 21:57
wine /home/amnesiac/.wine/c/program files/arxeio.exe

.
19-08-2007, 14:01
γαμωτοσπίτιτου.

το ανοίγω με το wine αλλά πάλι κινέζικα τα βγάζει. ακόμα και το setup.exe που όταν έκανα install το πρόγραμμα ήταν μια χαρά.

"τέτοια ώρα τι μπορεί να γίνει;"

.
19-08-2007, 20:33
e peite nte.

locust pws to ekanes na emfanizetai sti mpara to album pou paizei sto amarok?

locust
19-08-2007, 21:05
δεν προσεχεις τα προηγουμενα ποστς και θα σε μαλωσω :!:

λοιπον, οπως ξαναειπα δεν εχω πλεον γνομε αλλα κδε. Δεν θα χρειαστεις φορματ και τετοιες μαλακιες, πας στο συναπτικ και του λες να κανει εγκατασταση το πακετο kubuntu και τα αλλα που θα σου ζητησει ως ντεπεντενσης. Αφου τελειωσει το κατεβασμα και την εγκατασταση, κανεις λογκαουτ, και απο κατω αριστερα εκει που επιλεγεις σεσιον, διαλεγεις κδε.

Το προγραμματακι για να δειχνει το αμαροκ τα τραγουδια στην μπαρα ειναι το κιροκερ (http://www.kde-apps.org/content/show.php/Kirocker+Music+Display?content=52869) απλη εγκατασταση, τα λεει και στις οδηγιες του.

.
19-08-2007, 21:19
έχω καιγω κντε καλέ!!!!

.

να σε πω, βρήκα τις οδηγίες για το κιροκερ, έκανα το configure αλλά εκεί που λέει κάτι για επιλογή μέικ το χάνω. θα με βοηθήσεις σε παρακαλώ πολύ;

.
19-08-2007, 21:20
και κανά προγραμματάκι για αρεσες θα ήταν ευπρόσδεκτο.

locust
19-08-2007, 21:23
παω εξω τωρα αλλα δεν θα αργησω. Κανε κοπη πεηστ το σημειο στο οποιο εχεις προβλημα και μολις επιστρεψω θα απαντησω

akregator για αρεσες

.
19-08-2007, 21:26
prin teleiwsei to configure mou vgazei kati tetoio

checking for X... configure: error: Can't find X libraries. Please check your installation and add the correct paths!

de gkzerw an exei sxesi i voithaei katholou.

locust
19-08-2007, 21:37
κανε εγκατασταση απο το σηναπτικ αυτο το πακετο kdelibs4-dev
μετα τα γνωστα ./configure make sudo make install και δεν νομιζω να εχεις κανενα προβλημα :!:

locust
23-08-2007, 00:01
το κιροκερ δουλεψε τελικα?

επισης ξερει κανεις κανενα προγραμμα αναλογο του ταγκ & ρηνεημ σε λινουξ?

cloud
23-08-2007, 02:16

EasyTag (http://easytag.sourceforge.net/)

.
23-08-2007, 15:15

Χρησιμοποίησα όλη την τέχνη και τις γνώσεις μου γι'αυτό. Απέτυχα. Οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το κιροκερ είναι μαλακία και αντιαισθητικό.

Και μιας και το φερε η κουβέντα, έχω μερικά προβληματάκια με το κδε πουχω στο λάπτοπ. Κατ'αρχάς, ενώ έχω βάλει τα ελληνικά στο λέιαουτ και έχω φτιάξει το σουίτσιν όπσιονς, δεν αλλάζει η γραφή με αλτ+σιφτ. Για να το κάνω πρέπει να πατάω τη σημαιούλα στο πάνελ.

Το κυριότερο είναι ότι κάθε φορά που ανοίγω το λάπτοπ, όταν φορτώνει μου εμφανίζει για μερικά δευτερόλεπτα τον κέρσορα και μετά μαυρίζει η οθόνη. Για να το διορθώσω κάνω ριστάρτ και μπαίνω από ρικάβερι μόουντ και μετά ξανά ριστάρτ και όλα είναι οκ. Αλλά αυτό το πράγμα είναι βαρετό όπως καταλαβαίνετε οπότε οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν μορ δαν γουέλκαμ. Α, αυτό συμβαίνει και με γκνομ.

cloud
23-08-2007, 15:51
Για τις γλώσσες δοκίμασε να κάνεις το εξής:

δώσε sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf.backup
sudo kate /etc/X11/xorg.conf

και άλλαξε το πεδίο Keyboard:

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us,gr"
Option "XkbVariant" ","
Option "XkbOptions" "grp:alt_shift_toggle,lv3:ralt_switch,grp_led:scroll"
EndSection

(το grp_led:scroll απλά κάνει το Led του scroll lock να ανάβει όταν έχεις τα ελληνικά και να σβήνει στα αγγλικά)

locust
25-08-2007, 22:57
Ικονοκλαστ τα φωτα σου :

Για να παρω ενα το ΓΚΟΥΗ ενος προγραμματος και να το κοτσαρω πανω στον δικο μου κωδικα προσθετοντας τις επιπλεον λειτουργιες που θελω, πρεπει να ζητησω αδεια απο τον οριτζιναλ δημιουργο? Δεν θελω να παρω ουτε βασιζομαι σε κωδικα αλλου, απλα το ντηζαην θελω να αντιγραψω γιατι το γκουη που εκανα εγω ειναι κακασχημο και μη λειτουργικο :!:

ikonoklast
26-08-2007, 12:57
Αν ο κώδιξ του gui που 8ες να τσιμπήσεις είναι gpl μπορείς να κάνεις ό,τι σου καπνίσει αρκεί το αυτό που 8α φτιάξεις να είναι και αυτό gpl. Ρίξε και τον άν8ρωπο στα κρέντιτς σου και είσαι κύριος. Αν ο κώδιξ είναι σε κάποια opensource άδεια τότε τσέκαρε τι ελευ8ερίες σου δίνει και πράξε ανάλογα. Άδεια γενικώς δε χρειάζεται να ζητήσεις για os/fs εφαρμογές, βουτάς ό,τι 8ές.

.
28-08-2007, 18:10
Χμ στο πλέιλιστ του άμαροκ είναι σπαστικό που το μπάκγκραουντ των τραγουδιών είναι γκρι και άσπρο (εναλλαγή). Πώς το αλλάζω αυτό ώστε να είναι μόνο άσπρο;

.
29-08-2007, 20:58
ρε έυκολο είναι. πείτε. μάλλον δεν είναι θέμα άμαροκ γιατί συμβαίνει και στα φόλντερζ.

locust
29-08-2007, 21:00
το αμαροκ απο τοτε που το ξερω ετσι ηταν. Μηπως ειναι θεμα κδε και οχι αμαροκ? δεν καταλαβαινω γιατι σε ενοχλει

.
29-08-2007, 21:03
επειδή είναι ριγέ. σε κάποια φάση είχα κάνει κάτι και "διόρθωνε". αλλά δε θυμάμαι τι. πείτε ρε μουνιά.

locust
29-08-2007, 21:07
μηπως το ετρεξες απο γνομε? χοχοχο

The Nerd
03-09-2007, 00:59
Γαμιέται η Creative ...

.
09-09-2007, 17:49
E!! Paidia!! Exw ena provlima!!

me to pou anoigei to ubuntu mou vgazei ayto :

Error activating XKB configuration.
It can happen under various circumstances:
- a bug in libxklavier library
- a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities)
- X server with incompatible libxkbfile implementation

X server version data:
The X.Org Foundation
70200000

If you report this situation as a bug, please include:
- The result of xprop -root | grep XKB
- The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd

kai -mantepste!!!- de mporw na xrisimopoiisw ellinikous xaraktires!!

episis, pws mporw na kanw uninstall to kde alla kai ola ta programmata pou evale?

otan mou lysete aytes tis dyo apories tha anaferthw kai sto simantiko provlima pou antimetwpizw!! eyxaristw!!

.
09-09-2007, 17:53
episis :

sh: Can't open hplip-2.7.7.run

pws skata to anoigw ayto? sto site elege oti prepei na exw root access i kati tetoio.

The Charon
09-09-2007, 22:52
ean exeis xorg-server 1.4 katebase se 1.3 kai bale 3ana ta key input pou exeis orisei

Amnesiac.
10-09-2007, 10:28
loipon epeidi eixe diafora provlimata to ubuntu mou logw twn peiramatizmwn, ekana ena format kai isyxasa. to ksanavala kai ola kala ektos apo to simantikotero : de douleyei to amarok.

me to pou paw na valw ena kommati stin playlist, crasharei, kanw force quit kai apo kei kai pera den ksananoigei plus de mporw na kanw restart i shut down to pc kai anagkazomai na to kanw apo to koumpi.

peite ti ftaiei.

.
10-09-2007, 12:46
Δεν είστε καθόλου εξυπηρετικοί τώρα τελευταία :!: Θα σας μαλώσω :!: Πείτε καλέ :!:

ikonoklast
10-09-2007, 17:21
κάνε ένα sudo dpkg-reconfigure amarok μπας και έχει στραβομπεί.
αν όχι, παίξε amarok στο τερμιναλ και δες τι εμφανίζει πριν κρασάρει.
ό,τι σου φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ή αρκετά χαρακτηριστικό απο αυτά που 8α εμφανιστούν δώσε το στο google και δες αν το αντιμετωπίζει κι άλλος.
αν όχι, κάνε ένα paste ό,τι εμφανίζει να το συζητήσομε.

.
10-09-2007, 17:33
σε γενικές γραμμές μου βγάζει περίπου αυτά :

X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
Major opcode: 147
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0
Failed to open device
Failed to open device
Amarok: [Loader] Starting amarokapp..
Amarok: [Loader] Don't run gdb, valgrind, etc. against this binary! Use amarokapp.
Failed to open device
Failed to open device
/usr/bin/iceauth: creating new authority file /root/.ICEauthority
Failed to open device
Failed to open device
Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed
kbuildsycoca running...
kio (KService*): WARNING: The desktop entry file /usr/share/applications/DefaultPlugins.desktop has Type=Link instead of "Application" or "Service"
kio (KService*): WARNING: Invalid Service : /usr/share/applications/DefaultPlugins.desktop
kio (KSycoca): ERROR: No database available!
alexander@alexander-desktop:~$ kdecore (KAction): WARNING: KAction::insertKAccel( kaccel = 0x810f5a8 ): KAccel object already contains an action name "play_pause"
QLayout "unnamed" added to QVBox "unnamed", which already has a layout
kdecore (KAction): WARNING: KAction::insertKAccel( kaccel = 0x810f5a8 ): KAccel object already contains an action name "play_pause"
QLayout: Adding KToolBar/mainToolBar (child of QVBox/unnamed) to layout for PlaylistWindow/PlaylistWindow
QObject::connect: Incompatible sender/receiver arguments
StarManager::ratingsColorsChanged() --> ContextBrowser::ratingOrScoreOrLabelsChanged(const QString&)
kio (KIOConnection): ERROR: Header read failed, errno=104
kio (KIOConnection): ERROR: Header has invalid size (-1)
kio (KIOConnection): ERROR: Header read failed, errno=104
kio (KIOConnection): ERROR: Header has invalid size (-1)
kio (KIOConnection): ERROR: Could not write data
kio (KLauncher): ERROR: SlavePool: No communication with slave.
kio (KLauncher): ERROR: SlavePool: No communication with slave.
Failed to open device
Failed to open device
Session management error: Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed
DCOP aborting call from 'anonymous-5681' to 'knotify'
ERROR: Communication problem with knotify, it probably crashed.
KCrash: Application 'knotify' crashing...
Failed to open device
Failed to open device
X Error: BadWindow (invalid Window parameter) 3
Major opcode: 7
Minor opcode: 0
Resource id: 0x3000157

κάνε κάτι :!: θα το έβαζα στο γκούγκλε αλλά φοβάμαι μη κρασάρει κι αυτό :!:

.
10-09-2007, 17:43
έχω κάνει ήδη 3 φορές refresh το firefox :!: πιο σύντομα παρακαλώ :!:

.
10-09-2007, 17:47
λίγο πιο γρήγορα παρακαλώ γιατί έχωσα στο τέρμιναλ κάτι που είδα σε ένα σάιτ και μου κατεβάζει όλο το ίντερνετ :!:

ikonoklast
10-09-2007, 17:56
gnome ή kde;

.
10-09-2007, 18:02
gnome.

ύστερα από αυτά που κατέβασα και δεν ξέρω τι είναι (ωομίζω codecs για τον ήχο) παίζει κανονικά. τουλάχιστον το 1 κομμάτι που δοκίμασα. τώρα φτιάχνω την collection να δω αν θα ξαναμαλακιστεί. Αν είναι όντως τα codecs που έφταιγαν μου φαίνεται περίεργο γιατί τα είχα κατεβάσει τόσο από το οτομάτιξ όσο και από το μούβι πλέιερ (τα κατεβάζει αυτόματα).

αλλά πες μου καισυ τι γνώμη σου

ikonoklast
10-09-2007, 18:23
Αρχικά μην χρησιμοποιείς το οτοματιξ. Φαίνεται κουλ όμως 8α διαπιστώσεις οτι 8α σου γαμήσει πολύ άσχημα όταν δοκιμάσεις να κάνεις update. Άλλωστε ό,τι σου δίνει υπάρχει στα κανονικά repositories, δεν υπάρχει λόγος. Μετά ίσως πράγματι να λείπαν κοντεξ ίσως να λείπουν και παγκατζις για να τρέχεις kde εφαρμογές, αν προκύψει πρόβλημα πάλι πες και το βλέπομε.

Κάνε και ένα sudo chmod 777 ~/.kde/ λύνει διάφορα προβλήματα για kde εφαρμογές σε gnome.

.
10-09-2007, 18:28
Μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα και συμπεριφέρεται σαν το παλιό καλό amarok που αγάπησα :pink:

http://img258.imageshack.us/img258/5706/screenshotax0.png

θενξ. θα κάνω κι αυτό που είπες.

.
16-09-2007, 22:07
Να βάλετε όλοι το compiz fusion. Τα σπάει.

locust
16-09-2007, 22:22
το εβαλα εγω και γαμησε τα παντα. για πες ποιον οδηγο χρησιμοποιησες?

.
16-09-2007, 22:34
http://news.softpedia.com/news/How-to-Install-Compiz-Fusion-on-Ubuntu-58113.shtml

Οι καθιερωμένες ερωτήσεις :

α) Πριν καναδυο βδομάδες έκανα φορμάτ και ξαναέβαλα ουμπούντου. Πριν το φορμάτ είχα κάνει ένα παρτίσιον 30 gb γι'αυτό το λόγο, αλλά τώρα το μείωσα στα 10 αν θυμάμαι καλά και το υπόλοιπο στο παράθυρο με τις παρτίσιον επιλογές φαινόταν σαν free space. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το free space δε φαίνεται πουθενά, ούτε από windows ούτε από ubuntu. Τι φταίει;

β) στο toolbar που βλέπετε στο κάτω μέρος μπορώ πέρα από προγράμματα να χώσω notification area, window list, trash ή και folders σαν το "internet." ;
http://img403.imageshack.us/img403/9516/screenshotcu0.png

γ) στο gaim όταν έχω ανοιχτό παράθυρο δε μου δείχνει την εικόνα του αγαπημένου μου συνομιλητή και είναι σπαστικό αυτό. Πώς αλλάζει αυτό και αν δεν αλλάζει υπάρχει κανά καλύτερο messenger;

Ευχαριστώ.

Deggial
16-09-2007, 22:56
γ) στο gaim όταν έχω ανοιχτό παράθυρο δε μου δείχνει την εικόνα του αγαπημένου μου συνομιλητή και είναι σπαστικό αυτό. Πώς αλλάζει αυτό και αν δεν αλλάζει υπάρχει κανά καλύτερο messenger;

Ευχαριστώ.

Νομίζω αλλάζει, αλλά δε θυμάμαι πώς. Πάντως, υπάρχουν και τα aMSN (υποστηρίζει μόνο MSN protocol) και Kopete.

Deggial
16-09-2007, 22:58
α) Πριν καναδυο βδομάδες έκανα φορμάτ και ξαναέβαλα ουμπούντου. Πριν το φορμάτ είχα κάνει ένα παρτίσιον 30 gb γι'αυτό το λόγο, αλλά τώρα το μείωσα στα 10 αν θυμάμαι καλά και το υπόλοιπο στο παράθυρο με τις παρτίσιον επιλογές φαινόταν σαν free space. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το free space δε φαίνεται πουθενά, ούτε από windows ούτε από ubuntu. Τι φταίει;

Έμεινε ως αδέσμευτος χώρος που δεν ανήκει σε κανένα partition. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα partition 20gb σε αυτόν τον χώρο.

.
16-09-2007, 23:01
Πώς.

Deggial + . = L.F.E. :pink:

.
17-09-2007, 01:04
Έχουν μείνει αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα. Κάντε το καθήκον σας παρακαλώ:!:

Phoebus
17-09-2007, 01:44
Δοκίμασε με το gparted.

Deggial
17-09-2007, 01:48
Πώς.

Αν ρωτάς για το πώς θα φτιάξεις partition, έχω αφαιρέσει το Linux τελείως πλέον, οπότε δε μπορώ να κοιτάξω αν έχει ήδη εγκατεστημένο κάποιον partition manager.

Αν δεν έχει, μπορείς να εγκαταστήσεις το GParted.

Phoebus
17-09-2007, 02:07
Είμαι 99% σίγουρος ότι έχει. Αν δεν έχει (κλασσικά) το βάζεις μέσω synaptic ή μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις boot με το ubuntu cd το οποίο σίγουρα φορτώνει gparted.

.
17-09-2007, 02:13
λοιπόν το βρήκα και τον έκανα fat32. δε γκζέρω τι ακριβώς είναι αυτό αλλά τα windows δε τον "βλέπουν". υποθέτω ότι πρέπει να γίνει ntfs, κρίνοντας από τους άλλους σκληρούς μου. το gparted όμως έχει disabled αυτή την επιλογή. πώς το κάνω;

επίσης, ενώ το ubuntu τον έβρισκε κανονικά, έκανα restart και δε τον είχε μαζί με τους υπόλοιπους, μέχρι που ξανάνοιξα το gparted και ξαναεμφανίστηκε.

τι παίζει;

Phoebus
17-09-2007, 02:31
Τα windows το βλέπουν το partition σίγουρα ως FAT32, δες στο computer management αν το partition έχει πάρει γράμμα. Τότε θα τον δεις στο my computer.

NTFS θα τον κάνεις μόνο μέσω windows

convert x: /fs:ntfs

όπου x: το γράμμα που έχεις αποδώσει στο partition.

Για να δεις το partition πρέπει να το κάνεις mount (όταν ξεκινάς το gparted κάνει mount όλα τα partitions). Ψάξε στο νετ πως γίνεται να κάνεις αυτή τη διαδικασία να γίνεται αυτόματα όταν ξεκινάς το κάθε session.

.
17-09-2007, 12:04
Τα κατάφερα :dfinger:

Και το τελευταίο ερώτημα (τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα) : Μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω το πάνελ στο gnome να μοιάζει με αυτό του kubuntu; Είναι πολύ πιο όμορφο και πρακτικό.

Επίσης παρακαλώ να απαντηθούν τα ερωτήματα β και γ προηγούμενου ποστ μου.

Ευχαριστώ.

ikonoklast και locust μη κάνετε τις κότες.

cloud
17-09-2007, 13:51

Το gaim πλέον έγινε pidgin (http://www.pidgin.im/about/) btw. Πάντα έδειχνε avatars, ίσως σου σκασε κανα bug.

Μπορείς να ανεβάσεις το wallpaper σου plz? :)

.
17-09-2007, 15:56
http://img90.imageshack.us/img90/4711/firefoxwallpaperxl2.png

.
17-09-2007, 17:58
Τα κατάφερα :dfinger:

Και το τελευταίο ερώτημα (τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα) : Μπορώ με κάποιο τρόπο να κάνω το πάνελ στο gnome να μοιάζει με αυτό του kubuntu; Είναι πολύ πιο όμορφο και πρακτικό.

Επίσης παρακαλώ να απαντηθούν τα ερωτήματα β και γ προηγούμενου ποστ μου.

Ευχαριστώ.

ikonoklast και locust μη κάνετε τις κότες.

Mitsmann
17-09-2007, 19:35
Ποσταρω μονο και μονο για να δεις ρηπλαη και να τρεξεις ολο χαρα και ανυπομονησια που κανει τα ιδρωμενα δαχτυλα σου να τρεμουν να δεις την Απαντηση που θα κανει τον κοσμο καλυτερο και το Ουμπουντου να τρεχει σαν καλοκουρδισμενα W 3.11. Bεβαια τα μιλισεκοντ που θα διαρκεσει το λοαντιν της γουεμπ πεητζ απ τον μπραουζερ που εχεις κανει ινσταλλ, θα σου ρθει σαν ηλιαχτιδα του Φλεβαρη και σαν δισολια σε κοματι Τουλ η σκεψη "εη, αυτος δεν εχει απαντησει ποτε στο τοπικ"

Και θα χεις δικιο.

Dark Dominion
17-09-2007, 20:09
δισολια σε κοματι Τουλ

ποστ οφ δε μονθ!!!!

.
17-09-2007, 20:22
Ποσταρω μονο και μονο για να δεις ρηπλαη και να τρεξεις ολο χαρα και ανυπομονησια που κανει τα ιδρωμενα δαχτυλα σου να τρεμουν να δεις την Απαντηση που θα κανει τον κοσμο καλυτερο και το Ουμπουντου να τρεχει σαν καλοκουρδισμενα W 3.11. Bεβαια τα μιλισεκοντ που θα διαρκεσει το λοαντιν της γουεμπ πεητζ απ τον μπραουζερ που εχεις κανει ινσταλλ, θα σου ρθει σαν ηλιαχτιδα του Φλεβαρη και σαν δισολια σε κοματι Τουλ η σκεψη "εη, αυτος δεν εχει απαντησει ποτε στο τοπικ"

Και θα χεις δικιο.

Χα! Απέτυχες! Το είχα καταλάβει από πιο πριν!

ικονοκλαστ και λοκαστ τοχετε παρακάνει.

Mitsmann
17-09-2007, 20:38
γιατι δε φτιαχνουν ενα ακκαουντ Ικονολοκαστ για να απαντανε σ αυτο το τοπικ, αναλογα με το ποιος ειναι διαθεσιμος?

locust
17-09-2007, 21:03
δεν νομιζω να μπορεις να κανεις και πολλα πραματα με τις μπαρες του γγνομ , τουλαχιστον οσα μπορεις να κανεις με το κδε. Για το γγνομ ειδικος ειναι ο ικονοκλαστ που το χρησιμοποιει κιολας

Dark Dominion
20-09-2007, 19:04
ερώτησις

υπάρχει κάποιο σοβαρό τουτόριαλ για το σωστό στήσιμο του debian;

Ναι ικονοκλαστ σε σένα απευθύνομαι :!:

ikonoklast
20-09-2007, 20:27
http://www.debian.org/doc/manuals/debia ... /#contents (http://www.debian.org/doc/manuals/debian-tutorial/#contents)
http://wiki.debian.org/DebianInstaller

Dark Dominion
20-09-2007, 21:42
http://www.debian.org/doc/manuals/debian-tutorial/#contents
http://wiki.debian.org/DebianInstaller

θενκ γιου μιστερ

locust
08-10-2007, 01:53
loipon to zitima einai shmantiko. Thelw na kanw format, alla san mpoufos pou eimai den eixa dhmiourgisei ksexoristo partition gia to ~/ mou. An parw backup olo ton fakelo, kanw format, kai meta perasw olo ton fakelo pisw, tha kratithoun oles mou oi rithmiseis? E?

The Charon
08-10-2007, 14:18
nai

locust
08-10-2007, 16:37
thanks filos, paw na parw to kainourgio pc to apogevma opote thelw na perasw tis rithmiseis apo to palio ekei, kai sto palio na arxisw ta peiramata me bsd kai alles paparitses

Kingdom Gone
09-10-2007, 18:56
πρώτο ποστ από ubuntu, w00t!
σέβας πρέπει να δωθεί σε oncemperor και ικονοκλαστή!

locust
09-10-2007, 19:15
gouelkam alla kata thn tapeinh mou apopsh tha mporouses na perimeneis 10 meres mexri na vgei h 7.10 gia na mhn mplekseis me update kai synantiseis kana problhma

Kingdom Gone
09-10-2007, 19:17
το σκέφτηκα κιαυτο, αλλά με έτρωγε ο κώλος μου

.
09-10-2007, 19:36
καλώς ήρθες φίλε :!: kde ή gnome :?: έβαλες το άμαροκ ε

Kingdom Gone
09-10-2007, 20:39
kde ή gnome :?

Kingdom Gone!

θα τρέχει το αμαροκ σε kde?

ikonoklast
09-10-2007, 20:41
Το αμαροκ είναι φύσει kde. Τρέχει φίνα σε kingdomgnome αλλά εσύ βάλε κανα audacious και άσ' τους τους μαλάκες να λένε!

Kingdom Gone
09-10-2007, 20:47
sdadasda gnome έχω. θα τσεκάρω και τα δυο (audacious, amarok) και κανα άλλο άμα λάχει αφού είναι το πιο πολυχρησιμοποιουμένο πρόγραμμα.

επίσης προτείνετε προγραμματα για slsk, torrent, msn, irc.
μπορώ να φέρω τα μισοτελειωμένα torrent από utorrent εδώ;

ikonoklast
09-10-2007, 21:13
slsk: nicotine
torrents: azureus, deluge
msn: pidgin, amsn
irc: xchat.

μπορείς.

Coil
11-10-2007, 09:22
slsk: nicotine
torrents: azureus, deluge
msn: pidgin, amsn
irc: xchat.

μπορείς.

ωραίοοοος.....

Once_Emperor
11-10-2007, 12:30
Έχει βγει nicotine++ που είναι έτη φωτός μπροστά από το απλό. Κατεβάστε. Eπίσης πρόσφατα έμαθα ότι κάποιος πήρε το linuxdcpp και το πήγε στην v1.0, η οποία είναι άκρως λειτουργική αλλά ακόμα δεν το χω τσεκάρει...

.
12-10-2007, 00:09
λοιπόν παιδιά τα πράγματα είναι σοβαρά γι'αυτό τα αστειάκια κομμένα.

ύστερα από ένα φορμάτ αποφάσισα να βάλω το κουμπούντου. έκανα νέο παρτίσιον, πιο μεγάλο (αυτός ήταν και ο λόγος του φορμάτ) και ενώ φορτώνει κανονικά, στη μέση του φορτώματος βγάζει μαύρη οθόνη με κάτι έρορζ και γράφει ένα κατεβατό που τελειώνει σε "boot sector does not match backup". μετά από λίγο φορτώνει κανονικά αλλά το θέμα είναι ότι προσπαθώντας να κάνω ινσταλ το μόντεμ μου βγάζει κάτι "bad device" κτλ και επίσης μου δείχνει στο storage places τον σκληρό που το έκανα install, όπως ήταν πριν το παρτίσιον, από θέμα χωρητικότητας. σαν να μην έχει πιάσει καθόλου χώρο το ινσταλ του κουμπούντου (πράγμα αδύνατο προφανώς). εννοείται πως δε δείχνει και τα παρτίσιον του συγκεκριμένου δίσκου.

είμαι σίγουρος ότι σας μπέρδεψα αλλά καιγω μπερδεμένος είμαι γι'αυτό πέφτω στα γόνατα και ζητάω τη βοήθεια σας. Με το γκούγκλ δεν έβγαλα άκρη.

.
12-10-2007, 00:33
:!:

.
12-10-2007, 00:37
ikonoklast ΜΗ ΓΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΜΠΑΠΙΑ Ε.

ikonoklast
12-10-2007, 00:49
Δε το ξέρω.

Για δοκίμασε αυτό (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub-installer/+bug/47382/comments/6).

όπου /dev/hda1 βάλε το παρτίσιο όπου εγκατέστησες.

Kingdom Gone
12-10-2007, 04:44
Έχει βγει nicotine++ που είναι έτη φωτός μπροστά από το απλό. Κατεβάστε. Eπίσης πρόσφατα έμαθα ότι κάποιος πήρε το linuxdcpp και το πήγε στην v1.0, η οποία είναι άκρως λειτουργική αλλά ακόμα δεν το χω τσεκάρει...

link για το 1ο γιατί δε το βρίσκω. κ πείτε κ καναν σοβαρο d/l manager, κατεβασα το d4x κ μου φαινεται ειναι μαλακια.

Once_Emperor
12-10-2007, 10:44
Τελικά το πρόγραμμα είναι nicotine+ (http://nicotine-plus.sourceforge.net/)

.
14-10-2007, 01:34
Παιδιά γεια σας!!

Αν και το αγαπώ πολύ το κδε, έχω μερικά προβληματάκια. Κατ'αρχάς κάτι παίζει με τα ντιφόλτ προγράμματα του, όπως το kopete, το konqueror και μπορεί και κάνα άλλο. Και τα δύο δε συνδέονται στο ίντερνετ. Χρειάζεται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις; Δε με ενοχλεί ιδιαίτερα αλλά είναι λίγο σπαστικό αυτό.

Και το πιο σημαντικό. Δε μπορώ να κάνω εναλλαγή αγγλικών και ελληνικών με αλτ+σιφτ, ενώ το έχω επιλέξει στο keyboard layout/xkb options. Ο κλάουντ είχε προτείνει μια λύση παλιότερα αλλά δε βοήθησε.

για πείτε.

locust
14-10-2007, 01:36
to kopete einai malakia vale pidgin. Ta ellhnika kai egw pote den mporesa na ta ftiaksw (opws vlepeis xoxoxo), giati thes na kaneis mpraoyzing me ton konq?

.
14-10-2007, 01:41
ναι αυτό εννοούσα λέγοντας ότι δε με ενοχλεί ιδιαίτερα, ότι οι εναλλακτικές είναι καλύτερες, απλά μου τη σπάει να μη συνδέονται, σημαίνει ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει. πλας θα ήθελα να δοκιμάσω το κοπετε.

locust
14-10-2007, 01:49
kopit diavazete :!:

ikonoklast
14-10-2007, 01:50
Ίσως φταίει κάποια ρύ8μιση του knetworkmanager για ψαχούλευτο.
Κατα τ' 'αλλα 8υμάμαι όταν είχα kde στο σλακ το kopete ήταν τελείως για το μπούτσο, pidgιn τέλος.

.
14-10-2007, 01:54
χμ ναι και σε κάτι σάιτ που κοίταξα αυτό έλεγε. Το θέμα είναι ότι στο knetworkmanager δε βρήκα κάποια ρύθμιση που να αλλάζει και αυτό προφανώς συμβαίνει γιατί είναι μόνιμα disconnected και δεν ξέρω γιατί, ίσως επειδή δεν έχω router ή δίκτυο πείτε καλέ.

kai me ta ellinika peite ti paizei plz.

locust
14-10-2007, 01:56
ehm kserw gw? to modem to sindeeis se ethernet h usb?

.
14-10-2007, 02:01
prospathw na valw to pidgin kai afou kanw configure mou grafei

make: *** No targets specified and no makefile found. Stop.

ti skata einayto. mexri ekeino to simeio twn odigiwn ola pane TZAMI.

.
14-10-2007, 02:01
ehm kserw gw? to modem to sindeeis se ethernet h usb?

usb.

locust
14-10-2007, 02:03
AXA :!: den mporw na se voithisw giati den exw syndesei pote usb modem se linux, alla toulaxiston entopisame to problhma.

ikonoklast diko sou :!:

.
14-10-2007, 02:07
nai alla des kai to proigoumeno post pou mallon sou ksefyge epeidi allakse selida. twra katevazw to pidgin se deb arxeio. ayta den einai pou apla patas "install package" kai ksemperdeyeis?

locust
14-10-2007, 02:10
nai me to deb den tha exeis problhma, alla gia na anoiksei msn nomizw thelei ssl vivliothikes (den thimamai to akrives onoma).

Gia to prohgoumeno post, den sou oloklirwnei to configure epeidi kati leipei, des ti leei stis teleftees grammes prin stamathsei

ikonoklast
14-10-2007, 02:26
Αν το μόντεμ είναι κανα σκατοsagem ή κάποιο παρόμοιο σκουπίδι δοκίμασε να βάλεις τα firmware απο δω (http://ubudsl.ubuntu.pl/ubudsl_en.html) με οδηγίες εδώ (http://ubudsl.ubuntu.pl/step1_en.html). Αν δε δουλέψει πέτα το και πάρε ένα ρούτερ. Αν δε δουλέψει το συζητάμε.

.
14-10-2007, 02:31
xm exw internet. to knetworkmanager mono einai disconnected.

episis, evala to pidgin, alla pws to vazw sti lista internet sto start menu? se kde panta. einai spastiko na anoigw terminal.

locust
14-10-2007, 02:32
malista, tha exoume glentia thn trith mou fainete

ikonoklast
14-10-2007, 02:54
Όχι, είπα να βάλεις τα firmware μπας και παίζει καμία κολόμπα με το knetwrkmanager και το μπερδεύει.

.
17-10-2007, 03:31
Φίλε λόκαστ μιας και χρησιμοποιείς κουμπούντου για πες μου πώς κάνεις εξτράκτ ραρ αρχεία που έχουν password;

Και γω επειδή είμαι καλό παιδί θα σου πω πώς να αλλάζεις keyboard layout εύκολα και γρήγορα.

Πάρτε και μια πικ του νέου/γαμάτου/υπερψαγμένου wallpaper μου :
http://img99.imageshack.us/img99/8825/snapshot1ip6.png

locust
17-10-2007, 19:18
kserar ekana panta apo konsola kai den eixa pote problhma.

na pw safto to shmeio oti logw ths douleias mou pleon eimai anagkasmenos na exw windows kai sto pc sto spiti kai den prolavenw na asxolithw kan me to polyagaphmeno mou kubuntu :x

.
18-10-2007, 01:01
Ξεπουλημένε :!:

Shadowking
29-10-2007, 23:10
Λοιπόν, έβαλα και γω ubuntu και για να δείτε πόσο υπερ-γαμάτος είμαι ποστάρω από κει μέσα τώρα! ΑΜΕ!

Ερωτήσεις;

1) Γαμιέται το gcc (το οποίο έβαλα από το synaptics package manager) και κάθε τι που πάω να κάνω compile, πετάει το ίδιο error

error: expected identifier or ‘(’ before ‘{’ token

ακόμα και σε προγράμματα τύπου helloC! που δεν έχω κάνει συντακτικό, νταξει ξέρω ότι δεν ξέρω καλή C αλλά σήμερα έμαθα και λίστες και κάτι helloC και helloworld τα ξεπετάω έτσι και για την μαλακία φταίει ο compiler. Gcc στην μάνα σου. Βοήθηστε με σε αυτό, γιατί βασικός λόγος που έβαλα ubuntu ήταν για να γίνω καλός προγραμματιστής.

2)Πως βάζω beryl και icon packs και τέτοια για να εντυπωσιάζω τους φίλους μου; Επίσης, πως βάζω μεγάλα icons με καιρούς και τέτοια και τι παίζει το amarok όπως στο desktop του αποπάνω;

3)Πως βλέπω .wmv , .rm (και γενικά τσόντες) και D-V-D;

4) Το laptop έχει μια ροδελίτσα αριστερά για την αυξομείωση (+/-) του ήχου, η οποία είναι πολύ χρήσιμη και την αγαπάω στα windows αλλά το ubuntu αρνείται να την χρησιμοποιήσει.

5)Eίχα 3 partition πριν, τα οποία ο ubuntu τα βλέπει μια χαρά κ' έτσι, αλλά τα βλέπει read only και δεν ξέρω που να γράψω! Είναι σοβαρά γιατρέ;

Ευχαριστώ πολύ.
.
..
...

Shadowking
29-10-2007, 23:48
το gcc to φτιαξα, πάμε γι' άλλα.

ikonoklast
30-10-2007, 02:56
γενικά ubuntuguide.org, ubuntuforums.org

2. πες τι κάρτα γραφικών έχεις και τι έκδοση έβαλες.
3. στο site 8α τα βρείς όλα.
4. google, όλο και κάποιο πλαγκιν 8α υπάρχει.
5. Όχι, τι file system τα έχεις;

Shadowking
30-10-2007, 13:57
ntfs

.
30-10-2007, 15:18
1) kirocker λέγεται το πλαγκίν για να βλέπεις στο πάνελ το άλμπουμ που παίζει. Θα το βρεις στο www.kde-look.org (http://www.kde-look.org) και φρόντισε να κατεβάσεις το deb αρχείο για να μη μπλέκεις με περίεργα install.
5) Η τελευταία έκδοση (κ)ουμπούντου αναγνωρίζει κανονικότατα και τους ntfs σκληρούς, σίγουρα κατέβασες την 7.10;

ikonoklast
30-10-2007, 15:35
Απο την 7.04 και μετά το ntfs-3g είναι bundled, ισχύουν τα εξής:

Αν δε το 'χεις κάνει ενεργοποιάς το σύμπαν, System > Administration > Software Sources > Universe

Applications > Add/Remove > ψάξε "NTFS", 8α βρείς ntfs configuration tool, βάλτο.

Applications > System Tools > NTFS Configuration Tool > Enable Write Support

Για παλιότερες εκδόσεις ή για την περίπτωση που δε δουλεπσε συμβουλεύεσαι το παρακάτω howto:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=217009

Ρίχτε και μια ματιά σε ένα gay ελληνικό site που πέτυχα:

http://www.myubuntu.gr/

Shadowking
30-10-2007, 15:52
danke, θα ενημερώσω για το πως πήγε. Γενικά, δυσκολεύομαι να εγκαθιστώ πράγματα ακόμα (:P) αν δεν είναι από το package manager ή το add/remove. Και επίσης, ο μόνος χώρος που μου επιτρέπει να γράψω στον δίσκο, είναι το /home/. Μπερδεύομαι γενικά.

Ubu Roi
30-10-2007, 19:33
γαμώ το ελεύθερο λογισμικό σας μαλάκες έκανα ινσταλ την γαλλική γλώσσα, έκανα λογκ άουτ για να λειτουργήσει, και έκτοτε δεν μπορώ να κάνω λογκ ιν, βάζω λογκιν/πασσ, βγάζει μαύρη οθόνη και με επιστρέφει στο λογκ-ιν σκριν. αυτό εις αεί.

αυτά με το Κθβθντθ, τώρα μπήκα με θβθντθ για να πω αυτό που είπα και να μασήσω τσίκλα

θα βάλω σλακ να σας πάρω τα σώβρακα μαλάκες, δεν αντέχω άλλο.

Shadowking
30-10-2007, 20:17
Εμένα κάτι παρόμοιο μου είχε συμβεί, όταν είχα βάλει τους drivers για την nvidia, κράσαρε το γραφικό περιβάλλον και μόνο γραμμή.
με:
sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg
στην γραμμή πριν boot-άρει, επανακαθορίζεις γενικά όλες τις παραμέτρους, για vga, πληκτρολόγιο, γλώσσες κτλ. Βάλε μόνο αγγλικά και τα υπόλοιπα βάλτα από μέσα.

Ubu Roi
30-10-2007, 22:10
όμορφα, θα το δοκιμάσω. thanx

ikonoklast
30-10-2007, 22:36
τι μαλακία έκανες για να εγκαταστήσεις τη γλώσσα;

Ubu Roi
30-10-2007, 22:43
όλα γίναν με τον προβλεπόμενο τρόπο, μέσω GUI.

ikonoklast
30-10-2007, 22:51
τι μαλακίες έχουν γίνει στο kde απο τους βλάκες ουμπουντάδες;

Shadowking
07-11-2007, 01:24
Όλα οκ με ntfs-edit (έφαγα τον τόπο να το βρώ, αλλά το βρήκα) και τα υπόλοιπα. Έβαλα ένα εικονιδιάκι που δείχνει καιρό, εγκαθιστώντας το adesklets. Το έβαλα και στα sessions, startup (adesklets --nautilus) αλλά όταν bootάρει ανοίγει στιγμιαία και κλείνει. Και πρέπει να το ανοίγω από terminal. Kαι βαριέμαι. Τα φώτα σας.

ikonoklast
07-11-2007, 05:45
Μη το βάλεις.

Shadowking
07-11-2007, 17:31
Γιατί;

Coil
07-11-2007, 18:30
Request:

Μήπως έχει κανένας το βιβλίο του Μιτακίδη Για ψηφιακή επεξεργασία σήματος σε pdf?
Kαι ειδικά με ενδιαφέρει το κεφάλαιο για τα IIR φίλτρα

Στο ubuntu υπάρχει compiler να τρέξω τα φίλτρα που προγραμματίζω σε C?

φχαρστω

ikonoklast
07-11-2007, 19:26
Όχι, πάρε ένα άλλο (http://rapidshare.com/files/67100231/Digital_Filters_Design_for_Signal_and_Image_Processing_1905209452.rar).

Υπάρχει ο gcc. Αν γράφεις matlab υπάρχει η octave.

Phoebus
07-11-2007, 22:45
Σε ένα terminal

sudo apt-get update
sudo apt-get install build-essential

και θα σου παίζει ο gcc.

Coil
08-11-2007, 01:19
Όχι, πάρε ένα άλλο (http://rapidshare.com/files/67100231/Digital_Filters_Design_for_Signal_and_Image_Processing_1905209452.rar).

Υπάρχει ο gcc. Αν γράφεις matlab υπάρχει η octave.

Σεβασμός σε ευχαριστώ πολύ! Ειλικρινά! :oops:

Edit: Πολύ καλο! μιαμιαμ... έχω βέβαια πολυ βιβλιογραφία στα αγγλικά αλλά αυτό δεν το είχα και το κεφάλαιο για τα IIR είναι κομπλέ. Στα ελληνικά υπάρχει τίποτα για να μην μεταφράζουμε η ζητάω πολλά?

Το Matlab το παράτησα. Πολυ ενδιαφέρον κλπ κλπ αλλά τα αρχίδια μου είχαν γίνει τεράστια και για το αντικείμενο που το θέλω δεν άξιζε τόσο κόπο. Για χόμπι δεν το συζητάμε....

Coil
09-11-2007, 22:16
κομπλέ ο gcc για compiler :wink: μου κάνει ταμάλα.

Ε το Centos 5 έπεσε στα χέρια μου. Το έχει χρησιμοποιήσει κανείς?

Abruzzi
12-11-2007, 14:55
ποιο απο αυτα τα ελευθερα OS να βαλω σε ενα παλιο pc με 1giga ram,1.5 cpu και 40αρι hd;

ikonoklast
12-11-2007, 15:11
Όλα τα σηκώνει, ό,τι γουστάρεις βάζεις.

Abruzzi
12-11-2007, 15:24
αυτα τα σε στυλ αερο που εκλεψε το βιστα δεν ειναι καπως βαρια;

locust
12-11-2007, 15:35
oxi katholou

ikonoklast
12-11-2007, 15:39
Κανένα πρόβλημα για αυτή τη μνήμη και αυτόν τον επεξεργαστή.
Το μόνο που μπορεί να προκύψει είναι ασυμβατότητα με την κάρτα γραφικών. Αν δείς οτι σκαλώνει κάπου τα βγάζεις.

Abruzzi
12-11-2007, 15:42
μαλιστα,θενξ

atom_smasher
12-11-2007, 19:56
kai an θεωρει παλιο πισι αυτο τοτε το δικο μου με 400μπ μνημη περιπου, pentium 3 sta 800 και συνολικα 20 gb σκληρους τα σηκωνει?για να ξεκινησουμε απο τα βασικα...

locust
12-11-2007, 22:58
to ubanto nai, ta 3d effects dyskola

Pastor_Of_Muppets
13-11-2007, 00:24
για πε locust.
800αρη πεντιουμ 3 ,με 384 ραμ και Geforce 2 32 μεγαβατ
θα τσουλησει το θεμα?

cloud
13-11-2007, 03:22
to ubanto nai, ta 3d effects me tin kamia

atom_smasher
13-11-2007, 20:08
ok.γινεται χωρις τα 3d?αν ναι εμενα δεν μου καιγεται καρφι γι αυτα.

Coil
14-11-2007, 01:38
Γίνεται χωρίς τα 3D χαλαρά.

Έχει κανείς εισαγωγή σε Fast Fourier Transformation για DSP φίλτρα?

Ελληνικές σημειώσεις κατά προτίμηση.

Φχαριστώ!

Abruzzi
20-11-2007, 13:06
σε λιγο τελειωνει η εγκατασταση στο παλιο πισι :)

για πειτε απο αντιβιωτικα και τειχη προστασιας τι παιζει;εχει δικα του;

Mitsmann
20-11-2007, 13:11
Μη χρησιμοποιεις αντιβιωτικα!

Κατεβασε το ubuntu candiru με ομοιοπαθητικη ασφαλεια.

Abruzzi
20-11-2007, 13:22
δε το ειχα σκεφτει :?

ikonoklast
20-11-2007, 15:07
Δεν υπάρχουν αντιικά στο linux.
Το firewall αν το χρειάζεσαι για τους λόγους που το χρησιμοποιούσες στα windows, δε 8α το χρειαστείς επίσης.

:)

Abruzzi
20-11-2007, 15:16
πρωτο ubuntu post :!:

Abruzzi
20-11-2007, 16:04
λοιπόν μόλις άρχισα να παίρνω πρέφα τι παίζει με installation κτλ το terminal άδειασε και πλέον όταν το ανοίγω βλέπω μια λευκη άδεια οθόνη...

τι παίζει;

ikonoklast
20-11-2007, 16:12
?
για δώστου κάνα ctrl+shift+t να σε ανοίξει νέο tab.
αλλέως κάντου κανα ctrl+alt+backspace να ξαναξεκινήσει το gnome να ξεμπλοκίσει.

Abruzzi
20-11-2007, 16:17
τπτ,το ιδιο

και εγινε εντελως στο ξεκαρφωτο,δλδ πριν λιγο περασα το adobe flash απο εκει χωρις προβλημα

ikonoklast
20-11-2007, 16:51
τι διάλο, μπουταρες; menus στο παρά8υρο φαίνονται; μην πείραξες κάνα προφιλ;
δώσε κανα πριντσκριν να το δούμε και να σε κοροιδεύουμε..

Abruzzi
20-11-2007, 17:23
περα απο την αναλυση και το ριφρες ρεητ τπτ

οριστε

http://img516.imageshack.us/img516/8121/screenshotta6.png

Abruzzi
21-11-2007, 08:46
no hope?ουτε στο support forum βλεπω φως

edit: problem solved me reinstall ton nvidia driver alla twra de mporw na grapsw ellhnika :S

εδιτ 2 οκ και αυτο

μαρεσουν τα ubuntu :D

ps γιατι διαολο δεν εχουν φτιαξει κατι αντιστοιχο του dx να παιζουμε και games εδω για να βγαλω και απο το αλλο pc ta xp;

ikonoklast
21-11-2007, 14:50
χεχ, 8α σου απαντήσει ο deggial σ' αυτό.

Abruzzi
22-11-2007, 10:10
πως βαζω το winrar;
plus εχουμε καναν download manager για μεγαλες λιστες που να υποστηριζει rapidshare premium;

locust
22-11-2007, 10:20
sudo apt-get install rar (h unrar)

rapget mesw wine, doulevei mia xara

Abruzzi
22-11-2007, 11:45
ναι οκ το ραρ

στο wine το flashget δε στριβει παντως

locust
22-11-2007, 11:54
giati?

Abruzzi
22-11-2007, 11:54
dunno
και με τα pass 5kb html(s) κατεβαζει

Abruzzi
25-11-2007, 16:06
χμμ,ενω ανοιγω πορτες στο router τα προγραμματα που τις χρειαζονται δειχνουν firewalled

τι πρεπει να πειραξω και που μεσα στα ubuntu?

ikonoklast
25-11-2007, 17:24
Μήπως δε κάνεις forward στη σωστή εσωτερική ip μέσα στη λαν;
Δώστου ifconfig στο τερμιναλ και δες τι επιστρέφει στο inet addr.

Abruzzi
25-11-2007, 17:49
σωστα τα εχω ρε,εχω βαλει το πρωτο pc 192.168.1.2,το δευτερο ...1.3 και το ubuntu ...1.4

ikonoklast
25-11-2007, 18:47
Και ποιό πρόγραμμα είδες οτι είναι firewalled;

Abruzzi
25-11-2007, 18:52
amule/limewire/ktorrent δοκιμαστικά

μπας και στο synaptic package manager εχει κανα firewall or smth το εκανα install μαζι με αλλα;

ikonoklast
26-11-2007, 22:34
Κοίταξε by default το ubuntu δεν έχει κανενός είδους firewall (γιατί για τυπική home χρήση δεν χρειάζεται).
Οπότε ίσως όντως να ενεργοποίησες κάτι εσύ.

Αν δε το έκανες, ρίξε ένα πορτσκαν μήπως φταίει κάτι άλλο:
http://www.t1shopper.com/tools/port-scanner/

btw το limewire εκτός απο το ότι είναι μούφα, είναι και γεμάτο spyware και άλλες πούτσες.
Δοκίμασες το nicotine για p2p;

Abruzzi
26-11-2007, 22:45
εκανα reinstall το os και θα τσεκαρω

.
26-11-2007, 22:53
παιδιά εγώ δοκίμασα αυτό το λινκ του ικονοκλαστ και τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

Scanning ports on 85.74.42.165

85.74.42.165 isn't responding on port 23 (telnet).
85.74.42.165 isn't responding on port 53 (domain).
85.74.42.165 isn't responding on port 80 (http).
85.74.42.165 isn't responding on port 110 (pop3).
85.74.42.165 isn't responding on port 21 (ftp).

Έχω κάνει τις ρυθμίσεις του ρούτερ όπως πρέπει νομίζω. Τι στο μπούτσο;

.
26-11-2007, 23:03
Δείτε κι αυτές τις μαλακίες.

* Your IP: 85.74.42.165
* Device to scan IP: 192.168.1.10 (192.168.1.10)
* Your CIDR net range: 192.168.0.0/16
* Device's CIDR net range: 85.0.0.0/8
o CIDR net ranges need to match and they do not!

ikonoklast
26-11-2007, 23:28
Τίποτα, αυτό σημαίνει οτι είσαι τρύπιος και τώρα που μας έδωσες ip 8α έρ8ω να σου σβήσω όλες τις τσόντες και να σου ανοιγοκλείσω τα πορτάκια.

.
26-11-2007, 23:29
Εκπληκτικό :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Abruzzi
26-11-2007, 23:56
χαχαχα

Abruzzi
01-12-2007, 17:27
παιδες με λιγα λογια η διαφορα ubuntu kubuntu xubuntu περα απο την εμφανιση;

The Nerd
01-12-2007, 21:44

Χοντρικά:

ubuntu = gnome
kubuntu = kde
xubuntu = xfce

House Of Low Culture
01-12-2007, 21:51
http://www.trumanlibrary.org/photographs/72-3951.jpg

Abruzzi
01-12-2007, 21:55

Χοντρικά:

ubuntu = gnome
kubuntu = kde
xubuntu = xfce

προτιμοτερο;

The Nerd
01-12-2007, 22:08

Χοντρικά:

ubuntu = gnome
kubuntu = kde
xubuntu = xfce

προτιμοτερο;

Debian :)

ikonoklast
01-12-2007, 23:56
Η ίδια διανομή είναι απλά διαφέρει στο γραφικό περιβάλλον (το οποίο εκτός απο την εμφάνιση συνεπάγεται και άλλη σουίτα προγραμμάτων). Καλύτερο δεν υπάρχει, υπάρχει τι γουστάρεις εσύ. Κατα τ' άλλα ό,τι είπε ο ρωχάμης.

Abruzzi
06-12-2007, 11:49
προσπαθω να βαλω τα ubuntu και σε αυτο το pc ,αλλα το live cd εκτος οτι σερνεται (το mouse παει σα βαρκα) δεν βλεπει δισκο,δε μπορω οποτε να κανω παρτισιονς και παιρνω ταρχιδια μου

τι κανουμε τωρα;

α επισης ενα προγραμματακι που κανει το installation μεσα απο τα windows αξιζει; (wubi)[/i]

cynic
09-12-2007, 00:09
Skeftome na perasw ubuntu se ena palio desktop pou exw.To 8ema einai to exis...Epeidi den exw deuteri o8oni, 8elw na to elegxw me remote desktop apo to windows pc...Stin ousia o pirgos 8a nai dipla sto main pc, karfi kai ta 2 pc sto router, statikes ip.To real vnc as poume borei na sti8ei sto ubuntu?ki an nai pos?Ip opsin, noob sto ubuntu e... :D An iparxei kapio remote admin idi sto ubuntu akoma kalitera vevea.Apla pros to parwn den to exw psaxei to 8ema kai den xerw...

ikonoklast
09-12-2007, 07:52
Αμπρούτσι αμα σέρνεται το livecd μη βάλεις ubuntu, για το προγκ που λες ιδέα δεν έχω.

Cynic, ssh.

Abruzzi
09-12-2007, 08:12
ε ναι τα παρατησα...κατι απο το hardware δεν υποστηριζει και γαμιεται το συμπαν στο νεο pc

μακαρι στην 8 εκδοση να ειναι οκ

morgana
20-12-2007, 23:12
exw mia aporia.

eixa egkatastisei prin kairo se ena partition, edw sto pc mou, ubuntu.
meta tin egkatastasi eixa kai to boot screen pou mou elege ama thelw na mpw se linux h windows.

kapia stigmi egw ekana format sta windows, OXI omws sto partition pou eixa linux. opote ayta kapou ypirxan(yparxoun akoma diladi) alla de mporw na mpw giati meta to format kai ksana install windows, xathike h othonitsa pou epelega ama thelw windows h linux.

kai erwtw twra, ti einai pio eykolo? na kanw format to partition pou exw ta linux kai na ta ksanaperasw wste na ksanarithmistei ayto apo mono tou h na psaksw na dw pws mporw na rithmisw monaxi mou ena boot loader grub something??

kati mou leei oti to prwto einai ligotero mpelalidiko(gia mena) alla eipa na rwtisw kiolas

Eyxaristw :D

The Charon
21-12-2007, 17:08
To mono pou den 3erw einai ean apo thn stigmh pou 3anaperases windows mporeis na to kaneis dual.

Diaforetika , mpaineis me ena live cd , kaneis chroot to periballon kai 3ana ekgatastash to grub kai ru8smish.

Dokimase omws a3izei o kopos kai o xronos.

Deggial
21-12-2007, 17:14
kapia stigmi egw ekana format sta windows, OXI omws sto partition pou eixa linux. opote ayta kapou ypirxan(yparxoun akoma diladi) alla de mporw na mpw giati meta to format kai ksana install windows, xathike h othonitsa pou epelega ama thelw windows h linux.

Το μενού που έβλεπες είναι το GRUB και εγκαθίσταται στο Master Boot Record συνήθως (ένα ειδικό τμήμα του σκληρού, το οποίο περιέχει τις βασικές οδηγίες για το φόρτωμα λειτουργικού συστήματος και άλλα στοιχεία). Τα Windows όμως έχουν την δυστυχή συνήθεια όταν εγκαθίστονται να σβήνουν το MBR και να βάζουν το δικό τους.

kai erwtw twra, ti einai pio eykolo? na kanw format to partition pou exw ta linux kai na ta ksanaperasw wste na ksanarithmistei ayto apo mono tou h na psaksw na dw pws mporw na rithmisw monaxi mou ena boot loader grub something??

Μιας και έχεις παλιά έκδοση, δε κατεβάζεις το τελευταίο Ubuntu να το περάσεις μια και καλή;

Πάντως, το grub μπορείς να το αποκαταστήσεις από το CD του Ubuntu. Δε θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω αν κάνεις την εγκατάσταση έως ένα σημείο το φτιάχνει (μέχρι το partition manager;).

ikonoklast
21-12-2007, 18:08
Το grub μπορείς να το περάσεις ανα πάσα στιγμή πολύ εύκολα χωρίς να εγκαταστήσεις τίποτα απλά μπουτάρωντας στο livecd. Είναι προφανώς πιο απλό απο το να κάνεις πλήρη εγκατάσταση για να αποκαταστήσεις το grub αλλά μιας και βγήκε καινούρια έκδοση αμα δε βαριέσαι, κάντο.

Για την εγκατάσταση κάνεις τα εξής:

μπουτάρεις στο live, μπαίνει στο gnome
ανοίγεις ένα τέρμιναλ, δίνεις grub
σε βγάζει σε μια γραμμή εντολών που λέει grub>
εκεί δίνεις find /boot/grub/stage1 (εντοπίζει που βρίσκεται ήδη το γαμημένο grub)
8α σου επιστρέψει κάτι της μορφής (hda,b) πχ (hd0,1)
δώσε του root (hda,b) με a, b ό,τι σου έχει επιστρέψει.
δώσε του setup (hda) με a ό,τι σου έχει επιστρέψει.

Μπούταρε και εκτός απροόπτου 8α δουλέψει.

Deggial
22-12-2007, 02:25
Το OpenSuSE μου έσπασε τα νεύρα με τις μαλακίες που έκανε με το GRUB, κι ευτυχώς που το info grub είναι καλογραμμένο και με παραδείγματα. :P

Anyway, OpenSuSE 10.3 με Xgl, Compiz Fusion, KDE με Baghira theme και OL iconpack:

http://geekylife.gr/misc/opensuse_dec07_thumb.png (http://geekylife.gr/misc/opensuse_dec07.png)

(click image for original size)

ikonoklast
23-12-2007, 20:52
Το yast σε τι φάση βρίσκεται; Λέει τίποτα;

Deggial
23-12-2007, 22:33

Για να ρυθμίσεις μερικά πράγματα γρήγορα, π.χ. να προσθέσεις virtual hosts σε έναν Apache server, βολεύει, ή να ρυθμίσεις τον Samba server με άνεση (κάτι που μου έσπασε τα νεύρα στο Ubuntu). Γενικά μου άρεσε ως εργαλείο, εξαιρουμένων κάποιων bugs (π.χ. το μενού για την ρύθμιση του GRUB δεν κρατάει τις σωστές ρυθμίσεις, αλλά επιμένει να βάζει τις δικές του).

3 μέρες μετά, τα έβγαλα ξανά. :P Ο λόγος είναι το video tearing που, από όσο διάβαζα, μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους και βαρέθηκα να το ψάξω. Όταν αγοράσω δεύτερο υπολογιστή, θα του βάλω Linux να το έχω ως workstation (ή θα πάρω Mac), αλλά τώρα να γυρίζω κάθε λίγο σε Windows για games/videos είναι εκνευριστικό.

Πάντως, όποτε ξαναβάλω Linux, θα προτιμήσω ξανά openSuSE αντί για Ubuntu, μιας και δεν έχει τέτοια ποικιλία γραφικών περιβάλλοντων για ρυθμίσεις των servers, κλπ.

Deggial
23-12-2007, 22:35

Για να ρυθμίσεις μερικά πράγματα γρήγορα, π.χ. να προσθέσεις virtual hosts σε έναν Apache server, βολεύει, ή να ρυθμίσεις τον Samba server με άνεση (κάτι που μου έσπασε τα νεύρα στο Ubuntu). Γενικά μου άρεσε ως εργαλείο, εξαιρουμένων κάποιων bugs (π.χ. το μενού για την ρύθμιση του GRUB δεν κρατάει τις σωστές ρυθμίσεις, αλλά επιμένει να βάζει τις δικές του).

3 μέρες μετά, τα έβγαλα ξανά. :P Ο λόγος είναι το video tearing που, από όσο διάβαζα, μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους και βαρέθηκα να το ψάξω. Όταν αγοράσω δεύτερο υπολογιστή, θα του βάλω Linux να το έχω ως workstation (ή θα πάρω Mac), αλλά τώρα να γυρίζω κάθε λίγο σε Windows για games/videos είναι εκνευριστικό.

Πάντως, όποτε ξαναβάλω Linux, θα προτιμήσω ξανά openSuSE αντί για Ubuntu, μιας και δεν έχει τέτοια ποικιλία γραφικών περιβάλλοντων για ρυθμίσεις των servers, κλπ.

ΥΓ. Επίσης, μου την έσπασε που με Compiz σέρνεται κ' ο Opera κ' ο Firefox. Όταν βγει το KDE 4 που έχει compositing και Grid (όπως το Spaces του MacOS) και θα μπορεί κανείς να αποφύγει τελείως το Compiz, θα είναι καλή φάση.

Antrikos
04-01-2008, 17:45
loipon noobas edw.

bazw to live cd tou ubuntu kai m aresei.to thelw pws to lene.
endoiasmoi :
yparxei kalo programma anaparagwghs mp3?px kati san foobar
yparxei kati antistoixo tou msn live? oxi ayth thn paparia pou exei gia default h dianomh.thelw kati pio flashato
(o,ti allo ithela to brhka)

basika ayta.
exw 2 diskous sto pc. o enas exei ta xp kai o allos arxeia.thelw na kanw install to ubuntu s ayton m t arxeia kai na kanw dual boot me ton xp.ginetai?

ikonoklast
04-01-2008, 19:20
Υπάρχουν διάφορα players, amarok, audacious, totem, beep, xmms, mplayer, putsesble. Όλα καλά είναι, αμα 8ες οπωσδήποτε foobar μπορείς να το τρέξεις με wine (emulator για windows εφαρμογές).

Τα προγράμματα για msn είναι κυρίως τα pidgin και amsn όλα σκατά και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι γιατί το msn είναι ερμητικά κλειστό δίκτυο και ό,τι υπάρχει αναπτύσσεται πολύ αργά με social engineering. Απευ8υν8είτε στην microsoft.

Το δεύτερο γίνεται, 8α πρέπει να συμμαζέψεις τα αρχεία και να φτιάξεις ένα (ή περισσότερα) παρτίσιον στο δεύτερο δίσκο όπου 8α εγκαταστήσεις το ubuntu, μετά την εγκατάσταση το grub 8α εγκαταστα8εί αυτόματα, 8α αναγνωρίσει την υπάρχουσα εγκατάσταση xp και 8α ρυ8μίσει το dual boot.

.
06-01-2008, 02:24
Για πείτε και σε μένα τον ανίδεο κατά πόσο έχει διαφορά το dual boot vista με ubuntu από το xp/ubuntu. Παίζει να έχω πρόβλημα με τα βίστα; Επίσης, αν καταφέρω τελικά να βάλω ubuntu παίζει να έχω πρόβλημα με bluetooth, wi-fi, κάμερες και λοιπές μαλακίες του laptop; Στο προηγούμενο πισί δεν είχα τέτοια πράγματα και δεν ξέρω εγώ απ'αυτά.

Ευχαριστώ.

ikonoklast
06-01-2008, 02:48
Για το λάπτοπ εξαρτάται, συνή8ως για τα λάπτοψ γνωστών κατασκευαστών είσαι κυριλέ για τα περισσότερα features πέρα απο μαλακιούλες τύπου τηλεκοντρόλ και τέτοια. Σε κά8ε περίπτωση:
http://www.linux-laptop.net/

Τα βίστα τουλάχιστον αναγνωρίζουν την ύπαρξη boot manager όταν τα εγκα8ιστάς, τα xp σβήνανε ό,τι βρίσκαν, γενικά κανένα πρόβλημα.

.
06-01-2008, 03:27
Τα βίστα τουλάχιστον αναγνωρίζουν την ύπαρξη boot manager όταν τα εγκα8ιστάς, τα xp σβήνανε ό,τι βρίσκαν, γενικά κανένα πρόβλημα.

Χμ.

Δε το πιασα.

Με τα XP δεν είχα ποτέ πρόβλημα, απλά περνούσα το ubuntu και εμφανιζόταν αυτό που νομίζω λέγεται boot loader ή κάτι τέτοιο και διάλεγα το λειτουργικό και μια χαρά. Με τα βιστα θα συμβαίνει κάτι διαφορετικό;

ikonoklast
06-01-2008, 03:35
όχι, το αντί8ετο, 8α μπορείς να εγκαταστήσεις πλέον windows μετά απο το λινουχ.

chris_boss
11-01-2008, 17:36
Έχεις, λέει, XP/Ubuntu και δεν μπορείς να μπεις στα ΧΡ. Πως μπορείς να μπεις σε safe mode όταν εχεις dual boot;

ikonoklast
11-01-2008, 17:48
f8 πριν μπεί στα xp;

metamelia3
17-02-2008, 05:19
Γεια σας παιδιά του Ελέκτρικ Ρέκβιεμ,
έχω έναν υπολογιστή που έχει δύο σκληρούς, ο ένας έχει Windows Vista και ο άλλος δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και σ' αυτόν λέω να βάλω ubuntu. Θέλω να μου πείτε:
α) Ποιά να βάλω; Γιατί απο περαστική ματιά στο σάιτ είδα ότι έχει διάφορες εκδόσεις.
β) Πώς θα τα σετάρω χωρίς να μου βγει η παναγία;

Αυτές είναι οι απορίες μου, ευχαριστώ προκαταβολικά!

ikonoklast
17-02-2008, 15:02
α) τα ubuntu ή kubuntu 7.10.
β) εύκολα.

Once_Emperor
17-02-2008, 17:15
Yparxei kanenas poy na symfwnei oti to debian einai pio eukolo sto sthsimo apo to ubuntu?

ikonoklast
17-02-2008, 18:00
Αυτό είναι σα να λες οτι με μισό μπουκάλι βότκα με8άς χειρότερα απο μισό μπουκάλι ουίσκι.

Once_Emperor
17-02-2008, 20:06
Me pianeis adiavasto. Isxyei to parapanw?

metamelia3
17-02-2008, 23:48
Δεν μπορεί να καθοριστεί η αναλογία βασικά.
1 ποτήρι ουίσκι δε σου κάνει τίποτα, 1 ποτήρι βότκα είναι για τον πονόδοντο.
4 ποτήρια ουίσκι αρχίζουν να κάνουν κεφάλι, 4 ποτήρια βότκα αρχίζουν να κάνουν κεφάλι. (σε ειδικές περιπτώσεις μπορούν να επεκτείνουν αυτή τους τη βιολογική εξέλιξη σε βαθμό συγκρότησης κοινωνίας όπου το "Liberte Fraternite Egalite" αντικαθίσταται με το "Come Back You Coward I'll Bite Your Head Off" απ' το Holy Grail.)
Μισο μπουκάλι ουίσκι είναι το μισό της έκστασης. H πρόταση q="μισό μπουκάλι βότκα ορίζεται" είναι αληθής μόνο αν είναι αληθής και η p="το μισό μπουκάλι ουίσκι ήταν το δεύτερο μισό".

Ο χρήστης ικόνοκλαστ οφείλει εξηγήσεις γι' αυτό του το σχόλιο όπως και μια επέκταση στο βήτα.

cloud
18-02-2008, 00:01
Βασικά πρέπει πρώτα να οριστεί το αν μεθάς με μισό μπουκάλι.

ikonoklast
18-02-2008, 03:42
Εννοούσα οτι υπάρχουν τύποι που πίνουν βότκα και άλλοι που πίνουν ουίσκι.
Αν πίνεις και τα δύο με μισό μπουκάλι με8άς εξίσου!

Milton
01-04-2008, 15:29
ωπαλακια

locust
01-04-2008, 16:26
?????????a???? ??a???

Milton
01-04-2008, 16:31
????k??????e?e?????p???your??????knicker??s???????on.

λεω να τα βαλω αυτο το σαββατοκυριακο.

locust
01-04-2008, 16:38
εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε αν χρειαστεί

metamelia3
03-04-2008, 15:47
Για βοηθήστε κι εμένα που είμαι ντιπ για ντιπ.
α) Πώς θα μάθω τι επεξεργαστή έχω απ' τις τρεις επιλογές που δίνει για να τα κατεβάσω;
β) Τι κάνω μετά;

ikonoklast
03-04-2008, 18:27
Έχεις i386 και 8α βάλεις την 32bitη έκδοση.

i. Ακολου8είς έναν αναλυτικό οδηγό (http://www.linuxinstallations.com/content/2007/11/02/ubuntu-710-desktop-installation/) ή

ii. Bαριέσαι και ακολου8είς τον σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό ικόνοκλαστ:
[/*:m:1leoelv0]
Αποφασίζεις που ακριβώς 8α εγκαταστήσεις. Ταξινομείς τα partitions σου έτσι ώστε να υπάρχουν ή να μπορούν να υπάρξουν:
ένα κενό partition περι τα 6gb (root, /, ext3)
ένα κενό partition περι τα όσα γουστάρεις απο 1gb και άνω (swap)
*προαιρετικό* ένα partition περι τα όσα γουστάρεις (home, /home, ext3)
Καίς το iso σε ένα cd και το μπουτάρεις, επιλέγεις start or install ubuntu.
Πράττεις κατά βούληση μέχρις ότου σου ζητήσεις να οριο8ετήσεις τα partitions. Στην περίπτωση που δια8έτεις ένα ολόκληρο άδειο σκληρό αγνoείς το βήμα [β] και επιλέγεις αυτόματη εγκατάσταση στον σκληρό που πρέπει. Σε άλλη περίπτωση επιλέγεις manual partitioning και ορίζεις τoν χώρο σου με βάση το βήμα [β]. Kά8ε παρέν8εση είναι της μορφής (τύπος partition, mountpoint, filesystem).
Πράττεις κατά βούληση.
Βεβαιώνεσαι οτι δεν συνδέεσαι στο internet με χρήση modem/router του τύπου sagem, crypto ή παρεμφερή. Σε αντί8ετη περίπτωση το πετάς και παίρνεις άλλο ή επανεμφανίζεσαι στο thread ζητώντας περαιτέρω οδηγίες.
Επανεμφανίζεσαι στο thread απο ubuntu και με δάκρυα στα μάτια. Σε αντί8ετη περίπτωση πι8ανότατα φταίς εσύ και καλό 8α ήταν να μά8εις απο τα λά8η σου. Η ορ8ή επανάληψη είναι η μητέρα της μά8ησης. [/*:m:1leoelv0]

metamelia3
03-04-2008, 19:45
Ευχαριστώ ικόνοκλαστ. Δύο απορίες μόνο:
α) το πισι μου είναι σχετικά καινούριο. Είναι σίγουρα i386;
β) Έχω δύο σκληρούς, στον έναν έχω Γουίντοους Βιστα και διάφορα σταφφ που χρειάζομαι. ο άλλος είναι κενός, έτοιμος, φορμαρισμένος. Πες μου ότι δε χρειάζομαι μπακαπ ή φορμάτ.

ikonoklast
03-04-2008, 19:50
O πληρέστατος οδηγός μου έχει καλύψει αυτά τα ζητήματα.

metamelia3
03-04-2008, 19:52
θαρρώ πως το β) μου δεν έχει απάντηση στον υπέροχο κατα τ' άλλα οδηγό σου

ikonoklast
03-04-2008, 19:54
Στην περίπτωση που δια8έτεις ένα ολόκληρο άδειο σκληρό αγνoείς το βήμα [β] και επιλέγεις αυτόματη εγκατάσταση στον σκληρό που πρέπει.

metamelia3
03-04-2008, 19:56
Ναι ρε πουλάκι μου, η ερώτηση είναι αν ο άλλος ο δίσκος που έχω τα γουίντοους και τα σταφφ παθαίνει τίποτα!

εντιτ: επίσης το δικό μου modem είναι netgear. θα παιδευτώ;

Ruthless
03-04-2008, 19:56
Βασικά τα sagem γαμιόντουσαν ως το edgy(δηλαδή έπρεπε να κάνω force κάτι modprobe σε κάθε reboot, no big deal βέβαια αλλά από τη μάνα του δε δούλευε). Από feisty κι έπειτα δουλεύουν πολύ όμορφα με ubuntu as is.

ikonoklast
03-04-2008, 20:03
Ο πληρέστατος οδηγός μου δεν αναφέρει που8ενά οτιδήποτε για backup ή επέμβαση στον δίσκο windows και αυτό συμβαίνει γιατί αυτός δεν πα8αίνει τίποτα που να σε νοιάζει (υπο την προυπό8εση οτι συμπεριφέρεσαι με σβελτάδα μέσα στο σκαλπ σου και επιλέξεις τους σωστούς δίσκους για εγκατάσταση). Με το πέρας της εγκατάστασης και την επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, 8α βρε8είς αντιμέτωπος με το μυσταγωγικό grub, όπου 8α κλη8είς να επιλέξεις μεταξύ της εκκίνησης της windows εγκατάστασής σου και της καλλίπηγης, ακμαίας, νέας εγκατάστασης του ubuntu. Συνοψίζοντας: "πράττεις κατά βούληση", τι δεν κατάλαβες;

wino
03-04-2008, 20:03
an kaneis install sto swsto disko den 8a pa8ei tipota, prose3e mono na mhn kaneis install sto disko me ta win. Auto

locust
03-04-2008, 21:11
γιατί να κρατήσει γουήντοζ? παιχνίδια δεν παίζει απ'οσο ξέρω (μπορεί να κάνω και λάθος)

metamelia3
03-04-2008, 22:18
οχι δεν παίζω, αλλά δε θα πάθω και τίποτα για λίγα γκιγκα που πιάνουν. (+ το ότι τα ξέρω ή τουλάχιστον καλύτερα απ'τα ουμπουντου)

Ο πληρέστατος οδηγός μου δεν αναφέρει που8ενά οτιδήποτε για backup ή επέμβαση στον δίσκο windows και αυτό συμβαίνει γιατί αυτός δεν πα8αίνει τίποτα που να σε νοιάζει (υπο την προυπό8εση οτι συμπεριφέρεσαι με σβελτάδα μέσα στο σκαλπ σου και επιλέξεις τους σωστούς δίσκους για εγκατάσταση). Με το πέρας της εγκατάστασης και την επανεκκίνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, 8α βρε8είς αντιμέτωπος με το μυσταγωγικό grub, όπου 8α κλη8είς να επιλέξεις μεταξύ της εκκίνησης της windows εγκατάστασής σου και της καλλίπηγης, ακμαίας, νέας εγκατάστασης του ubuntu. Συνοψίζοντας: "πράττεις κατά βούληση", τι δεν κατάλαβες;
τίποτα πάτερ!

αστειεύομαι.
το ανοιχτο λογισμικό και οι εχθροί του, μαεχ.

Ruthless
03-04-2008, 23:00
Τώρα τελευταία ψήνομαι να κάτσω να το βάλω νέο στο PC, αλλά με βλέπω να κάνω υπομονή 3 βδομαδούλες για το καινούριο. Και έχω και unallocated χώρο έτοιμο για swap και root.

Deggial
03-04-2008, 23:46
γιατί να κρατήσει γουήντοζ? παιχνίδια δεν παίζει απ'οσο ξέρω (μπορεί να κάνω και λάθος)

Για το MS Office. Δεν αναφέρομαι στο αν είναι καλύτερο ή όχι, αλλά πολλά Office αρχεία, κυρίως παλιά, δεν ανοίγουν με OpenOffice/Lotus/κλπ με τίποτε.

cloud
04-04-2008, 00:42
Τώρα τελευταία ψήνομαι να κάτσω να το βάλω νέο στο PC, αλλά με βλέπω να κάνω υπομονή 3 βδομαδούλες για το καινούριο. Και έχω και unallocated χώρο έτοιμο για swap και root.

Και τώρα να το βάλεις, είναι μια χαρά.

metamelia3
04-04-2008, 12:34
geia sas paidia, postarw ap' to live tou ubuntu kai paizei paketo.
oi dyo sklhroi einai idioi kai sto install den mou vgazei poios einai poios. ti na kanw?

cloud
04-04-2008, 13:03
Σου βγάζει ρε. Κατ' αρχήν διάλεξε Manual partition. Μετά πρέπει να σου δείξει τα 2 devices, π.χ. /dev/sda και /dev/sdb. Ξεχωρίζεις ποιός είναι ποιός απο τα file systems και τα mount points.
Αν δε βγαίνει άκρη πάρε screenshot το σημείο που κολλάς και ανέβασε το εδώ.

metamelia3
04-04-2008, 13:07
ti einai ayta ta kinezika? =/
http://i39.photobucket.com/albums/e166/kalki666/Screenshot.png

When Black Roses Bloom
04-04-2008, 13:24
Ρε σείς, ερώτηση: θα πάρει ο Ντίνος καινούριο πι-τσι, έχουμε ένα P4 στα 1,9 με 1 γίγα μνήμη. Αξίζει να βάλω πάνω ουμπούντου και να το έχουμε για το πρώτο πι-τσί στο δύκτιο για ασφάλεια και διαχείριση δικτύου και τέτοια? Και αν ναι, είναι δύσκολο να το κάνεις εγκατάσταση και να το χρησιμοποιείς για διαχείριση δυκτίου?

cloud
04-04-2008, 13:26
Ok όπως βλέπεις ο ένας λέει sda κι ο άλλος sdb. Προφανώς τον έναν που λες ότι είναι άδειος τον έχεις φορμάρει σε ntfs. Άρα άνοιξε τους 2 δίσκους σου απο το desktop όπου πρέπει να τους βλέπεις και πάτα "Up" στον nautilus για να δεις ποιός είναι ποιός ανάλογα με τα περιεχόμενα του (αν πατήσεις up βρίσκεσαι στο φάκελο /media και οι 2 δίσκοι είναι σε φακέλους ονόματι sda1, sdb2, όλα αυτά για να μη μπλέξεις με κονσόλα :P), βρίσκεις τον δίσκο που θες να μπει το ubuntu και του τον δίνεις στο ινσταλ είτε φτιάχνοντας μόνος σου τα partitions είτε επιλέγοντας Guided partitiong.

metamelia3
04-04-2008, 13:30
den einai se sda1, sdb2, einai disk kai disk-1 =/

edit: na:
http://i39.photobucket.com/albums/e166/kalki666/Screenshot-1.png

metamelia3
04-04-2008, 13:52
:(

metamelia3
04-04-2008, 14:23
xana- :(
exw thn entypwsh oti eimai o monos pou to exei pa8ei ayto. :(

When Black Roses Bloom
04-04-2008, 14:41
Ρε σείς, ερώτηση: θα πάρει ο Ντίνος καινούριο πι-τσι, έχουμε ένα P4 στα 1,9 με 1 γίγα μνήμη. Αξίζει να βάλω πάνω ουμπούντου και να το έχουμε για το πρώτο πι-τσί στο δύκτιο για ασφάλεια και διαχείριση δικτύου και τέτοια? Και αν ναι, είναι δύσκολο να το κάνεις εγκατάσταση και να το χρησιμοποιείς για διαχείριση δυκτίου?

Χμ?

metamelia3
04-04-2008, 15:43
soukse :)

metamelia3
04-04-2008, 15:44
Kai pws vazw ellhnika eipame?

locust
04-04-2008, 15:55
[quote="When_Black_Roses_Bloom":21z2wed2]Ρε σείς, ερώτηση: θα πάρει ο Ντίνος καινούριο πι-τσι, έχουμε ένα P4 στα 1,9 με 1 γίγα μνήμη. Αξίζει να βάλω πάνω ουμπούντου και να το έχουμε για το πρώτο πι-τσί στο δύκτιο για ασφάλεια και διαχείριση δικτύου και τέτοια? Και αν ναι, είναι δύσκολο να το κάνεις εγκατάσταση και να το χρησιμοποιείς για διαχείριση δυκτίου?

Χμ?[/quote:21z2wed2]

τι εννοείς διαχείριση δικτύου? να το στήσεις σαν πρώξη, φαηργολ κτλ? οχι δεν είναι εύκολο

metamelia3
04-04-2008, 16:16
χα! το βρήκα! :D :D :D

When Black Roses Bloom
04-04-2008, 16:24
[quote="When_Black_Roses_Bloom":xn17yw25]Ρε σείς, ερώτηση: θα πάρει ο Ντίνος καινούριο πι-τσι, έχουμε ένα P4 στα 1,9 με 1 γίγα μνήμη. Αξίζει να βάλω πάνω ουμπούντου και να το έχουμε για το πρώτο πι-τσί στο δύκτιο για ασφάλεια και διαχείριση δικτύου και τέτοια? Και αν ναι, είναι δύσκολο να το κάνεις εγκατάσταση και να το χρησιμοποιείς για διαχείριση δυκτίου?

Χμ?

τι εννοείς διαχείριση δικτύου? να το στήσεις σαν πρώξη, φαηργολ κτλ? οχι δεν είναι εύκολο[/quote:xn17yw25]

Γενικά. Πρόξυ, φάιργουολ, γιου νέιμ ιτ. Γενικά, άσχετα με το Ουμπούντου, είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε περιβάλον Λίνουξ? Και αν ναι η όχι, ποιό λές να είναι το ποιό νορμάλ για μια τέτοια δουλειά?

locust
04-04-2008, 16:27
χρειάζεσαι πολλές γνώσεις για να κάνεις τετοιο πράγμα :|

When Black Roses Bloom
04-04-2008, 19:21
Κοντά στο νου και η γνώση ρε μουνιά :headbang:

Εγώ πάντως θα το δοκιμάσω.

cloud
04-04-2008, 20:20
Kai pws vazw ellhnika eipame?

wiki.ubuntu.com για τέτοιες απορίες κι επίσης ακολούθα αυτόν τον οδηγό για mp3, dvd κλπ https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats
ότι λέει για 7.10 ισχύει και για 8.04

.
05-04-2008, 12:38
Παιδιά γεια σας!!!!

Δοκίμασα να βάλω το Ουμπούντου στο λάπτοπ και βάζοντας το livecd η εικόνα τρεμοπαίζει σε τραγικό βαθμό και δε μπορώ να συνεχίσω. Παίζει να είναι λόγω κάρτας γραφικών (HD2600), καμιά ασυμβατότητα κτλ;

Α και επίσης, θέλω να βγάλω και τα σκατοβίστα και να βάλω εξπι, παίζει να έχω πρόβλημα με drivers κτλ;

Αν οι απαντήσεις είναι ευχάριστες και βρεθεί η λύση για όλα, με ποια σειρά πρέπει να κάνω τα ακόλουθα για να μην έχω προβλήματα :

1. Βγάζω βίστα.
2. Βάζω εξπι.
3. Βάζω οουμπούντου.

Αν οι απαντήσεις είναι δυσάρεστες, μπορώ απλά να κάνω dual boot vista-xp;

Deggial
05-04-2008, 13:23
Γενικά. Πρόξυ, φάιργουολ, γιου νέιμ ιτ. Γενικά, άσχετα με το Ουμπούντου, είναι εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο σε περιβάλον Λίνουξ? Και αν ναι η όχι, ποιό λές να είναι το ποιό νορμάλ για μια τέτοια δουλειά?

Δεν είναι τόσο δύσκολο. Βασικά, υπάρχουν δύο λύσεις:

1. Να χρησιμοποιήσεις το Firestarter, ένα εύχρηστο πρόγραμμα που λαμβάνει υπόψη την περίπτωση σας και μπορεί ψιλο-αυτόματα να κάνει τις ρυθμίσεις για internet sharing, κλπ.

2. Να κάνεις τις ρυθμίσεις the old fashioned way με iptables, dhcpd και δε συμμαζεύεται. Πολύ geeky μαζοχισμός.

ikonoklast
05-04-2008, 15:24
., με τη σειρά που τα είπες. Άν και κάποιος μου έλεγε οτι τα xp δε μπορούν να φορμάρουν τα vista, dunno.

wbrb, βάλε firestarter, ναι.

cloud
05-04-2008, 15:35
Δοκίμασα να βάλω το Ουμπούντου στο λάπτοπ και βάζοντας το livecd η εικόνα τρεμοπαίζει σε τραγικό βαθμό και δε μπορώ να συνεχίσω. Παίζει να είναι λόγω κάρτας γραφικών (HD2600), καμιά ασυμβατότητα κτλ;

Ποιά έκδοση έβαλες; Με την 8.04 πρέπει να δουλεύει η κάρτα σου σωστά, αν μιλάς για την 8.04 τότε δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους επίσημους drivers της ati (fglrx) απ' το synaptic.

.
05-04-2008, 17:01
Την 8.04 έβαλα. Πώς να εγκαταστήσω τους drivers, αφού δε μπορώ καν να εγκαταστήσω το ουμπούντου.

Αυτό το wubi ή κάπως έτσι που και καλά βάζεις το ουμπούντου σαν πρόγραμμα χωρίς dual boot κτλ είναι αξιόπιστο;

cloud
05-04-2008, 17:45
Την 8.04 έβαλα. Πώς να εγκαταστήσω τους drivers, αφού δε μπορώ καν να εγκαταστήσω το ουμπούντου.

Ε μπορείς να κάνεις install με το alternate cd (που κάνει ινσταλ χωρίς να σηκώσει γραφικό περιβάλλον πρώτα) και να δοκιμάσεις :P

rage for order
05-04-2008, 20:20
το ubuntu 7.10 είναι πιο βαρύ από τα XP;

cloud
05-04-2008, 20:42
όχι βέβαια

rage for order
05-04-2008, 20:44
απλά με μία γρήγορη ματιά είδα απαιτήσεις του ubuntu 7.10 σε μνήμη 300+ και των XP 128.. τα έχω μπερδέψει ή παίζει κάτι άλλο;

ikonoklast
05-04-2008, 21:17
Μια default εγκατάσταση ubuntu απαιτεί περι τα 256mb ram. Σε συστήματα με μικρότερη μνήμη η ταχύτητα του εξαρτάται κυρίως απο το swap partition (εικονική μνήμη κά8ε linux διανομής) άρα και απο πράγματα όπως η ταχύτητα του δίσκου σου (8α τρέξει σχετικά άνετα σε 128mb).

Η διαφορά με τα windows είναι ότι κά8ε linux διανομή πέρα απο την default εγκατάσταση της μπορεί να προσαρμοστεί στις δυνατότητες κά8ε συστήματος. Για παράδειγμα στην ubuntu 7.10 ή και σε κά8ε ubuntu μπορείς να επιλέξεις να αφαιρέσεις μερικά μνημοβόρα στοιχεία της διανομής και να στήσεις το σύστημα σου όπως πρέπει σε μηχανήματα με πολύ χαμηλές δυνατότητες. Ένα καλοστημένο linux δεν συγκρίνεται που8ενά σε ζητήματα διαχείρισης μνήμης με τα xp.

rage for order
05-04-2008, 21:30
τι μέγεθος προτείνετε για το swap partition;

επίσης αν και πήρα απαντήσεις θέλω μερικές ακόμα γνώμες (αχάριστος :D )

το ubuntu όπως το βάζεις χωρίς να βγάλεις τίποτα είναι πιο απαιτητικό σε μνήμη από τα XP;

ikonoklast
05-04-2008, 21:40
α) Κατά παράδοση ένα κομψό swap είναι στον λόγο 1.5-2 φορές η ram σου. Αν έχεις 256mb, με μισό gb swap 8α κάνεις τη δουλειά σου.

β) Αφού είσαι κωλοφρικιό.

γ) Όχι.