View Full Version : Ubuntu.
rage for order
05-04-2008, 22:33
ante kai to proto post apo ubuntu :D
το ubuntu 7.10 είναι πιο βαρύ από τα XP;
Κανένα λειτουργικό στο γνωστό σύμπαν δεν είναι πιο βαρύ από τα XP. Εξαιρουμένων των Vista.
Αν έχεις πολύ παλιό μηχάνημα, απλώς διάλεξε είτε Gnome είτε XFCE ως desktop environment.
rage for order
06-04-2008, 22:34
πάντως το ubuntu 7.10 μου τρώει πιο πολύ RAM από καινούργιο XP sp2.. μάλλον θέλει στρώσιμο..
πάντως το ubuntu 7.10 μου τρώει πιο πολύ RAM από καινούργιο XP sp2.. μάλλον θέλει στρώσιμο..
Περίπου. Free RAM = wasted RAM.
Το Linux (και πολλά, πολλά άλλα λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένου του Mac OS X) δεσμεύει την μνήμη για buffer caching. Όταν μία εφαρμογή θέλει πράγματι μνήμη, τότε αποδεσμεύει ένα cached τμήμα, με πολύ μικρό κόστος απόδοσης.
Αν θες να δεις την πραγματική χρήση μνήμης, σε ένα console window γράψε free -m. Τα αποτελέσματα έχουν την παρακάτω μορφή:
total used free shared buffers cached
Mem: 503 451 52 0 14 293
-/+ buffers/cache: 143 360
Swap: 1027 0 1027
Στο παραπάνω παράδειγμα, η συνολική μνήμη είναι 512MB. Εξ αυτών, μόνο 52 MB είναι αδέσμευτα, αλλά στην πραγματικότητα άλλα 360MB χρησιμοποιούνται για caching και μπορούν να παραχωρηθούν στις εφαρμογές του χρήστη. Στην πράξη, είναι λες και είχες 412MB RAM ελεύθερα.
metamelia3
07-04-2008, 17:48
Λοιπόν, οι θύρες που χρησιμοποιώ στο emule είναι ανοιχτές απ' το ρουτερ αλλά το amule τις αναγνωρίζει ως κλειστές και μου δίνει low-id. γκρ.
Λοιπόν, οι θύρες που χρησιμοποιώ στο emule είναι ανοιχτές απ' το ρουτερ αλλά το amule τις αναγνωρίζει ως κλειστές και μου δίνει low-id. γκρ.
Είναι κλειστές by default στο ubuntu. Δες http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=526975 εκεί που λέει για ports.
The Nerd
07-04-2008, 19:14
Περίπου. Free RAM = wasted RAM.
Το Linux (και πολλά, πολλά άλλα λειτουργικά, συμπεριλαμβανομένου του Mac OS X) δεσμεύει την μνήμη για buffer caching. Όταν μία εφαρμογή θέλει πράγματι μνήμη, τότε αποδεσμεύει ένα cached τμήμα, με πολύ μικρό κόστος απόδοσης.
Αν θες να δεις την πραγματική χρήση μνήμης, σε ένα console window γράψε free -m. Τα αποτελέσματα έχουν την παρακάτω μορφή:
total used free shared buffers cached
Mem: 503 451 52 0 14 293
-/+ buffers/cache: 143 360
Swap: 1027 0 1027
Στο παραπάνω παράδειγμα, η συνολική μνήμη είναι 512MB. Εξ αυτών, μόνο 52 MB είναι αδέσμευτα, αλλά στην πραγματικότητα άλλα 360MB χρησιμοποιούνται για caching και μπορούν να παραχωρηθούν στις εφαρμογές του χρήστη. Στην πράξη, είναι λες και είχες 412MB RAM ελεύθερα.
+1 (θεωρητικά)
-1 για τα μπολντ
+1 (θεωρητικά)
-1 για τα μπολντ
Εννοώ το κόστος αποδέσμευσης που σημαίνει μετακίνηση του cached τμήματος στο swap (ή πλήρη αποδέσμευση του πιο σπάνια) για να χρησιμοποιηθεί έπειτα εκ νέου από κάποια εφαρμογή. Το αναφέρω ως κόστος σε σύγκριση με την τακτική να μη δεσμεύεται η RAM για caching.
Πρακτικά, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου σημαίνουν καλύτερη απόδοση, καθώς οι cached πληροφορίες ανακτώνται πολύ γρηγορότερα (διαφορά της τάξης του 1000:1). Γι' αυτό αναφέρω το κόστος ως πολύ μικρό.
The Nerd
07-04-2008, 21:44
+1 (θεωρητικά)
-1 για τα μπολντ
Εννοώ το κόστος αποδέσμευσης που σημαίνει μετακίνηση του cached τμήματος στο swap (ή πλήρη αποδέσμευση του πιο σπάνια) για να χρησιμοποιηθεί έπειτα εκ νέου από κάποια εφαρμογή. Το αναφέρω ως κόστος σε σύγκριση με την τακτική να μη δεσμεύεται η RAM για caching.
Πρακτικά, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου σημαίνουν καλύτερη απόδοση, καθώς οι cached πληροφορίες ανακτώνται πολύ γρηγορότερα (διαφορά της τάξης του 1000:1). Γι' αυτό αναφέρω το κόστος ως πολύ μικρό.
Pio argo apo memory management :)
Alla ok symfwnoyme, kai nai, einai e3ypnh taktikh :)
jack the ripper
11-05-2008, 13:52
Καλημερα.Εχωσα φορματ στο δισκο και μετα απο win θελω να του περασω και linux.Ολες τις προηγουμενες φορες ειχα βαλει gnome.Ειτε ubuntu ειτε Arch(την τελευταια φορα).Αυτη τη φορα σκεφτομαι να περασω KDE(kubuntu συγκεκριμενα).Γενικα τι ειναι προτιμοτερο(μεταξυ gnome και KDE).Παιζουν πολλα crashes στο KDE?
Όχι ρε, τι crashes να παίζουν. Θέμα γούστου είναι περισσότερο αφού και τα 2 είναι αρκετά σταθερά και γρήγορα. Τo kubuntu συγκεκριμένα κι όχι το KDE εν γένει είχε κάποια προβλήματα παλιότερα τα οποία τώρα έχουν διορθωθεί σε μεγάλο βαθμό, αυτό στο λέω σε περίπτωση που η ερώτηση σου προέρχεται απο τέτοια σχόλια που κυκλοφορούν στο internet. Για KDE 4 δεν ξέρω μιας και δεν το έχω δοκιμάσει. Είναι ακόμα πολύ καινούριο κι αν επιλέξεις αυτό να περιμένεις κάποια μικροπροβληματάκια.
Επίσης να ξέρεις ότι στο ubuntu δε χρειάζεται να κάνεις διαφορετικές εγκαταστάσεις για να δοκιμάζεις DEs. Αρκεί μια εντολή του τύπου sudo aptitude install ubuntu-desktop ή kubuntu-desktop ή xubuntu-desktop κι είσαι έτοιμος, απλώς επιλέγεις το DE από το Login screen. (εδώ στην εντολή γράφω aptitude κι όχι apt-get γιατί αν θες μετά να βγάλεις αυτά τα meta-πακέτα, δίνοντας aptitude remove θα σου βγάλει και όλα τα άλλα πακέτα που μπήκαν σαν εξαρτήσεις τους, το apt-get δε το κάνει αυτό)
jack the ripper
11-05-2008, 15:26
Ta kubuntu 8.04 Hardy Heron katevasa pou exoun KDE 3...den katevasa tin ekdosi me KDE 4 epeidi einai se psilobeta stadio...Thanks gia tis plirofories... 8)
jack the ripper
11-05-2008, 17:56
ta evala...to perivallon einai poly omorfo ontws....gia peite tipota programmata gia KDE pou einai aparaitita(kai kana media player kai messenger)
rage for order
11-05-2008, 18:26
για μουσική amaroK! χύνει..
messenger έχει το Koppete. για λίγο είχα KDE και δεν το δοκίμασα πολύ. θυμάμαι ότι υποστηρίζει πολλά πρωτόκολλα και έχει και κάμερα. πολύ καλή εναλλακτική με κάμερα aMSN. τώρα αν δεν δεν ενδιαφέρει η κάμερα βρίσκεις πολλά καλά.
γενικά πάντως και το Kubuntu και το Ububtu τα βασικά προγράμματα τα έχουν ήδη μέσα και συνήθως είναι τα καλύτερα που υπάρχουν.
metamelia3
11-05-2008, 21:26
λοιπόν, εκτός του ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να ανοίξω θύρες για τόρρεντ, ημιουλ και σοουλσηκ, τι κάνω για να αναγνωρίζουν τα γουίντοους τον σκληρό που έχω τα ουμπούντου;
ikonoklast
11-05-2008, 21:31
Δεν χρειάζεται να ανοίξεις κάποια πόρτα απο το ubuntu, δεν υπάρχει by default κάτι που να τις κλείνει.
Για το άλλο 8α χρειαστείς ένα utility σα κι αυτό: http://www.fs-driver.org/
metamelia3
11-05-2008, 22:11
ε για κάποιο λόγο όμως αυτά τα προγράμματα δε δουλεύουν
ikonoklast
11-05-2008, 22:31
Γίνε πιο συγκεκριμένος μωρή αδέρφω. Τι emule και slsk καταρχήν, έβαλες amule και nicotine; Τι client έχεις torrent;
Πόσες μπύρες, πόσες τζίνες πίνεις; Τρίφυλλο, τετράφυλλο ή πεντάφυλλο το στρίβεις;
jack the ripper
11-05-2008, 22:49
kserei kaneis se kubuntu pws vazw kapoia progs na trexoun me to startup tou sustimatos? epeidi de vlepw kati tou styl session manager pou eixan ta ubuntu
ikonoklast
11-05-2008, 22:52
Bάλε τα shortcuts στο /home/όνομαχρήστη/.kde/Autostart/
jack the ripper
11-05-2008, 22:55
thanks
λοιπόν, εκτός του ότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να ανοίξω θύρες για τόρρεντ, ημιουλ και σοουλσηκ, τι κάνω για να αναγνωρίζουν τα γουίντοους τον σκληρό που έχω τα ουμπούντου;
Παλαιότερα ήταν ανοικτές όλες οι θύρες στο Ubuntu - πράγμα πολύ πολύ πολύ κακό. Πλέον δε ξέρω τι γίνεται. Κοίτα μήπως έχεις εγκατεστημένο το Firestarter που νομίζω ήταν το firewall της προτίμησης για Ubuntu.
Όσο για τον σκληρό, φαντάζομαι εννοείς στο ίδιο μηχάνημα, οπότε θες κανά πρόγραμμα όπως το explore2fs (http://www.chrysocome.net/explore2fs). Παίζει να υπάρχουν και καλύτερα.
ikonoklast
12-05-2008, 17:18
Παλαιότερα ήταν ανοικτές όλες οι θύρες στο Ubuntu - πράγμα πολύ πολύ πολύ κακό.
Γιατί; Επίσης για ποιό λόγο να βάλει firestarter;
Παλαιότερα ήταν ανοικτές όλες οι θύρες στο Ubuntu - πράγμα πολύ πολύ πολύ κακό.
Γιατί; Επίσης για ποιό λόγο να βάλει firestarter;
Για τον προφανή λόγο πως τέτοιο μειωμένο επίπεδο ασφάλειας είναι ευκαιρία για την δράση trojan horses, keyloggers, κλπ.
ikonoklast
12-05-2008, 17:56
Δεν είναι κα8όλου έτσι, το linux kernel δεν είναι windows. Απο τη στιγμή που συγκεκριμένα στο ubuntu δεν τρέχεις κάποιο συγκεκριμένο επίφοβο service τύπου apache, ssh, samba δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να κλειδώσεις οτιδήποτε. Για τυπική home χρήση p2p κλπ το ubuntu καλώς έρχεται χωρίς περισσότερες ρυ8μίσεις. Απο εκεί και πέρα ακόμα και αν υπήρχε λόγος να χρησιμοποιήσεις firestarter στην default εγκατάσταση, η ρύ8μιση των iptables δεν είναι ό,τι πιο απλό για έναν αρχάριο χρήστη, μην το προτείνεις έτσι απλά. Μη μπερδευόμαστε, το ότι δεν υπάρχει εξαιρετικά υψηλή προστασία out of the box (firewall τυπικά υπάρχει) δεν σημαίνει ότι το ubuntu είναι ξέφραγο αμπέλι -όπως πχ τα xp- απλώς δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο για τυπική home χρήση.
Δεν είναι κα8όλου έτσι, το linux kernel δεν είναι windows. Απο τη στιγμή που συγκεκριμένα στο ubuntu δεν τρέχεις κάποιο συγκεκριμένο επίφοβο service τύπου apache, ssh, samba δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να κλειδώσεις οτιδήποτε.
1. Το Linux δεν είναι Windows, αλλά με εξαίρεση το SELinux (όπου κάθε εφαρμογή παίρνει συγκεκριμένες δικαιοδοτήσεις) δείχνει την ίδια τυφλή εμπιστοσύνη στις εφαρμογές που τρέχει ο χρήστης. Αν τρέχει ένας keylogger, ο πυρήνας το μόνο που ξέρει είναι πως τον τρέχει κάποιος χρήστης. Αγνοεί τι κάνει και δεν πρόκειται να τον σταματήσει, παρότι πρόκειται για user-level πρόσβαση σε χαμηλού επιπέδου διαδικασίες.
2. Είτε σε προσωπική είτε σε επαγγελματική χρήση, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένας πολύ μικρός αριθμός (<10) ports, οπότε δεν είναι ιδιαίτερος μπελάς να ξεκινήσεις με όλες κλειστές και να ανοίξεις σιγά σιγά όσες πραγματικά χρειάζονται.
ikonoklast
12-05-2008, 18:14
πφ, αν είσαι ψείρας κλειδώνεις ό,τι 8ες. Αυτό που λέω είναι ότι για τυπικές home διανομές όπως το ubuntu είναι αστείο να λες στον άλλο βάλε firestarter, μά8ε τι είναι τα iptables, άνοιξε μόνο όσες πόρτες δουλεύεις. Είναι μεγάλη υπερβολή, πολύ κακό για το τίποτα και τελείως έξω απο την φιλοσοφία του ίδιου ubuntu. 8α περιμένω πως και πως τον κάλκι να έρ8ει απεγνωσμένος να μας πει ότι μπήκε σα root και τοτε του έφαγαν το account στο er με keyloggers.
metamelia3
12-05-2008, 18:16
στα ελληνικά ή έστω σε απλά αγγλικά μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν τρέχουν τα εν λόγω προγράμματα τέλος πάντων;
Δεν είπα ακριβώς αυτό. Αυτό που είπα είναι πως παλιά, όταν ακόμα χρησιμοποιούσα Ubuntu, δεν υπήρχε κάποιος περιορισμός στις θύρες για να έχει πρόβλημα με τορρεντς, κλπ. Κι έπειτα πρόσθεσα πως δεν ξέρω αν νεότερες εκδόσεις έχουν τυχόν από default ενεργοποιημένο κάποιο firewall όπως το Firestarter (οπότε και γι' αυτό έχει πρόβλημα).
στα ελληνικά ή έστω σε απλά αγγλικά μπορείτε να μου πείτε γιατί δεν τρέχουν τα εν λόγω προγράμματα τέλος πάντων;
Κατά πάσα πιθανότητα, εκτός αν έχεις βάλει κάποιο firewall, το πρόβλημα είναι στον router σου (αν π.χ. δεν έχεις ρυθμίσει το NAT ώστε να προωθεί το port για torrents στο δικό σου μηχάνημα) κι όχι στα Ubuntu.
ikonoklast
12-05-2008, 18:23
Deggial, όχι δεν έχει αλλάξει κάτι.
Kάλκι σκάσε εσύ ρε νουμπάδι! Πες μας ποιά προγράμματα και τι ακριβώς εμφανίζουν. Επίσης καλά σου λέει, έλεγξε το nat.
Βασικά κάλκι το πρόβλημα σου μάλλον είναι ότι δεν έχεις στατική τοπική IP αλλά μπαίνεις με DHCP στο ρούτερ σου. Αυτό δημιουργεί ίσως το πρόβλημα, υποθέτοντας ότι και στο ρούτερ έχεις ρυθμίσει να δίνει στο pc σου μια συγκεκριμένη IP, διαφορετικά δεν υπάρχει Port forwarding, παίζεις με UPnP. Δλδ πες μας τι ρυθμίσεις έχεις στο TCP/IP properties (windows) και στο Networking (ubuntu, θα το βρεις στο System-Administration).
Οι ρυθμίσεις δικτύου είναι ακριβώς ίδιες είτε πρόκειται για win είτε για linux.
rage for order
13-05-2008, 02:11
έχω κάρτα ήχου και έχει και η μητρική μία on board. τα ηχεία τα έχω συνδέσει στην κάρτα ήχου. έχω κάνει και κάτι ρυθμίσεις στο sound (αρχίδια δλδ τα περισσότερα τα έχω autodetect). προγράμματα τύπου rhythmbox και banshee παίζουν κανονικά. firefox, wine audicius κτλ δεν έχουν ήχο. το περίεργο είναι ότι όλα έχουν παίξει από μία φορά χωρίς να έχω αλλάξει ρυθμίσεις στο ενδιάμεσο. τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω;
http://img337.imageshack.us/img337/4908/screenshotsoundpreferenge8.th.png (http://img337.imageshack.us/my.php?image=screenshotsoundpreferenge8.png)
ikonoklast
13-05-2008, 11:28
χμ, 8α πρότεινα τα εξής: δώσε lspci στο terminal και δες τι επιστρέφει για την κάρτα σου. Αν δεν επιστρέφει κάτι που να μοιάζει με την κάρτα έχεις πρόβλημα.
Aν και το totem παίζει χωρίς προβλήματα τότε ίσως φταίει κάτι άλλο ειδικά για τα ff, wine και audacious.
Παίξε ένα winecfg στο terminal και πήγαινε στο tab sound. Αν είναι ρυ8μισμένο για oss, δώσε του alsa.
Στο audacious κάνε το ίδιο στα preferences.
Τσέκαρε πρώτα αυτά πριν μπλέξεις με τον ff.
jack the ripper
13-05-2008, 16:20
εχω ενα προβληματακι:
εχω 2 δισκους στο pc.Εναν sata 200gb και εναν IDE 80.Στον 80αρη εχω τα 2 λειτουργικα(win και kubuntu).Ο αλλος εχει 2 partitions.εναν 150gb για video,μουσικη κλπ(ntfs) και το αλλο ειναι fat32(το ειχα κανει παλιοτερα fat32 για να μπορω να γραφω απο linux).πειραξα το fstab και εκανα mount τους δισκους.Το fstab εχει πλεον την μορφη:
UUID=957bbb89-7949-4806-8db9-9757e1b45ac9 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
# /dev/sda4
UUID=c000fef3-83d6-4825-a585-df2642010dd5 /home ext3 relatime 0 2
# /dev/sda2
UUID=7d4c23b3-a67b-459e-92cb-2fd83ba3e39a none swap sw 0 0
/dev/scd2 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd0 /media/cdrom1 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/scd1 /media/cdrom2 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda1 /media/C ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/sdb5 /media/E ntfs-3g defaults,locale=en_US.utf8 0 0
/dev/sdb1 /media/D vfat defaults,user,auto,umask=000,uid=1000,gid=1000 0 0
οπου τα mount points C,D,E ειναι για το windows partition,to fat32 partition και το media partition αντιστοιχα.Το θεμα ειναι οτι ενω εχω βαλει προεπιλεγμενο path για να σωζει αρχεια ο firefox ενα φακελο μεσα στον D(fat32) οταν παω να σωσω κατι μου βγαζει το μηνυμα:
media/D/Incoming/Web Downloads/12440.jpg could not be saved, because you cannot change the contents of that folder.
Change the folder properties and try again, or try saving in a different location.
Για πειτε....
ikonoklast
13-05-2008, 16:34
Στον fat32 μπορείς να γράψεις γενικά;
jack the ripper
13-05-2008, 16:44
dokimasa na dimiourgisw ena arxeio se diafora simeia....se ola dimourgouse to txt kanonika ektos apo to web downloads..paizei malakia me to keno sto onoma tou fakelou mipws???
ikonoklast
13-05-2008, 16:56
μπα, μάλλον δεν έχει σωστά permissions.
δώσε κάνα sudo chmod 777 "/media/D/Incoming/Web Downloads/"
Αυτό 8α δώσει δικαιώματα read/write σε όλους τους χρήστες.
jack the ripper
13-05-2008, 16:59
:worship: :worship: :worship:
jack the ripper
13-05-2008, 17:44
και 2 ακομα ερωτησεις αν και οχι πως με καινε ιδιαιτερα....
1)οταν εβαλα ενα flash το εβγαλε στην επιφανεια εργασιας...γινεται οταν εχω ενα flash drive μεσα να το εμφανιζει αυτοματα στην επιφανεια?
2)το num lock μου εχει σπασει τα νευρα..απο το menu που εχει στο system settings->keyboard εχω αφησει την επιλογη leave unchanged για το num lock.Οταν λοιπον παω να το χρησιμοποιησω ενω το φως για το num lock στο keyboard ειναι off αυτο λειτουργει κανονικα.γινεται να το ρυθμισω καπως ωστε να ειναι αναμμενο συνεχεια και να λειτουργει?
rage for order
13-05-2008, 18:16
χμ, 8α πρότεινα τα εξής: δώσε lspci στο terminal και δες τι επιστρέφει για την κάρτα σου. Αν δεν επιστρέφει κάτι που να μοιάζει με την κάρτα έχεις πρόβλημα.
Aν και το totem παίζει χωρίς προβλήματα τότε ίσως φταίει κάτι άλλο ειδικά για τα ff, wine και audacious.
Παίξε ένα winecfg στο terminal και πήγαινε στο tab sound. Αν είναι ρυ8μισμένο για oss, δώσε του alsa.
Στο audacious κάνε το ίδιο στα preferences.
Τσέκαρε πρώτα αυτά πριν μπλέξεις με τον ff.
εχω κάνει ήδη lspci και το wine το έχω βάλει στο alsa.
βασικά πριν ξέχασα να πω κάτι βασικό. τα προγράμματα που είπα πριν πως δεν έχουν ήχο έχουν απλά αυτός δεν πάει στην κάρτα ήχου αλλά στην on board. δλδ αν βγάλω το βύσμα των ηχείων από την κάρτα ήχου και το βάλω στην μητρική παίζει κανονικά.
αύριο έχει γσ ασοεε. αν μου βρεις την λύση μέχρι σήμερα το βράδυ θα κατέβω και μάλιστα χωρίς αυταπάτες..
ikonoklast
13-05-2008, 18:37
Αν μου τάξεις ότι 8α στηρίξεις πλαίσιο της πτερυγάρας της ανεξάρτητης επαναστατικής αριστεράς ΡΑΣ-ΕΑΑΚ, τότε το συζητάμε.
rage for order
13-05-2008, 19:02
μα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της Επανάστασης
Evala Ubuntu 8.04, alla kollaei o GRUB (kremaei dld de vgazei kan ta options) enw an bootarw apo to ubuntu cd kai "boot from first disk drive" o grub doulevei kanonika. To ubuntu vrisketai se partition ston idio skliro me ta windows kai o grub sto idio partition me to ubunut (nomizw). Dinontas fdisk -l deixnei oti to partition twn windows einai to bootable, env afto tou ubuntu den einaii, an paizei kapoio rolo. Gia peite an prepei na valw ton grub se allo partition (px sto MBR) h an aplws xreiazetai na ginei bootable to partition tou ubuntu, help plxkkthnxbai.
ikonoklast
14-05-2008, 21:00
επανεγκατέστησέ το στο mbr.
και 2 ακομα ερωτησεις αν και οχι πως με καινε ιδιαιτερα....
1)οταν εβαλα ενα flash το εβγαλε στην επιφανεια εργασιας...γινεται οταν εχω ενα flash drive μεσα να το εμφανιζει αυτοματα στην επιφανεια?
Δεν το πιασα. Aυτό γίνεται by default.
Αν δε γίνεται άνοιξε ένα gconf-editor (alt+f2) και πήγαινε στο /apps/nautilus/desktop
Δες τι υπάρχει τσεκαρισμένο απο τα mounted drives.
2)το num lock μου εχει σπασει τα νευρα..απο το menu που εχει στο system settings->keyboard εχω αφησει την επιλογη leave unchanged για το num lock.Οταν λοιπον παω να το χρησιμοποιησω ενω το φως για το num lock στο keyboard ειναι off αυτο λειτουργει κανονικα.γινεται να το ρυθμισω καπως ωστε να ειναι αναμμενο συνεχεια και να λειτουργει?
lol
sudo apt-get install numlockx
Ruthless
20-05-2008, 12:02
Έβαλα κι εγώ το 8.04 αλλά ενώ όλα είναι σαφώς καλύτερα σε σχέση με το 6.06 νομίζω που είχα τις προηγούμενες εμπειρίες, το γαμημένο το sagem fast 800 μου τον παίρνει. Ενώ ο ueagle-atm driver δουλεύει σωστά(σε σχέση με τα ζόρια πριν από 2 χρόνια), θέλει κάθε φορά να το βγάζω και να το ξαναβάζω στο usb για να το αναγνωρίσει.
Πχ...
[ 192.358113] [ueagle-atm] driver ueagle 1.4 loaded
[ 192.358144] usb 1-6: [ueagle-atm] ADSL device founded vid (0X1110) pid (0X9032) Rev (0X2000): Eagle III
[ 192.739698] usb 1-6: [ueagle-atm] pre-firmware device, uploading firmware
[ 192.739833] usb 1-6: [ueagle-atm] loading firmware ueagle-atm/eagleIII.fw
[ 192.739850] usbcore: registered new interface driver ueagle-atm
[ 194.649710] usb 1-6: [ueagle-atm] firmware uploaded
[ 197.543225] usb 1-6: [ueagle-atm] ADSL device founded vid (0X1110) pid (0X9031) Rev (0X200B): Eagle III
[ 197.977502] usb 1-6: [ueagle-atm] using iso mode
[ 197.977762] usb 1-6: [ueagle-atm] (re)booting started
[ 199.703799] usb 1-6: [ueagle-atm] ATU-R firmware version : 44e2ea17
[ 199.705129] usb 1-6: [Ueagle-atm] requesting firmware ueagle-atm/CMVep.bin.v2 failed, try to get older cmvs
[ 199.707353] usb 1-6: [Ueagle-atm] use deprecated cmvs version, please update your firmware
[ 199.757715] usb 1-6: [ueagle-atm] modem started, waiting synchronization...
[ 210.744524] usb 1-6: [ueagle-atm] modem operational
και...
May 20 14:30:45 HeavyMetal pppd[6526]: Plugin pppoatm.so loaded.
May 20 14:30:45 HeavyMetal pppd[6540]: pppd 2.4.4 started by argirop, uid 1000
May 20 14:30:45 HeavyMetal pppd[6540]: Using interface ppp0
May 20 14:30:45 HeavyMetal pppd[6540]: Connect: ppp0 <--> 8.35
May 20 14:31:16 HeavyMetal pppd[6540]: LCP: timeout sending Config-Requests
May 20 14:31:16 HeavyMetal pppd[6540]: Connection terminated.
May 20 14:31:16 HeavyMetal pppd[6540]: Modem hangup
Καμιά ιδέα τι να κάνω για να στρώσει; Πώς σκατά αλλάζεις το firmware κλπ; Απαντήσεις τύπου άλλαξε modem, πάρε router κλπ δε γίνονται δεκτές. :P
EDIT: Αφού το βγάλω και το ξαναβάλω βασικά, και ενώ δουλεύει, δεν αλλάζει κάτι στο dmesg. Άρα κάτι άλλο φταίει ε;
[ 455.279267] usb 1-6: [ueagle-atm] ADSL device removed
[ 457.171912] usb 1-6: [ueagle-atm] ADSL device founded vid (0X1110) pid (0X9032) Rev (0X2000): Eagle III
[ 457.555288] usb 1-6: [ueagle-atm] pre-firmware device, uploading firmware
[ 457.555328] usb 1-6: [ueagle-atm] loading firmware ueagle-atm/eagleIII.fw
[ 459.451310] usb 1-6: [ueagle-atm] firmware uploaded
[ 462.346821] usb 1-6: [ueagle-atm] ADSL device founded vid (0X1110) pid (0X9031) Rev (0X200B): Eagle III
[ 462.797072] usb 1-6: [ueagle-atm] using iso mode
[ 462.797290] usb 1-6: [ueagle-atm] (re)booting started
[ 464.523372] usb 1-6: [ueagle-atm] ATU-R firmware version : 44e2ea17
[ 464.524707] usb 1-6: [Ueagle-atm] requesting firmware ueagle-atm/CMVep.bin.v2 failed, try to get older cmvs
[ 464.526926] usb 1-6: [Ueagle-atm] use deprecated cmvs version, please update your firmware
[ 464.577286] usb 1-6: [ueagle-atm] modem started, waiting synchronization...
[ 475.564096] usb 1-6: [ueagle-atm] modem operational
ikonoklast
20-05-2008, 12:48
Τρέχα πίσω απο την καναδέζα.
Ruthless
20-05-2008, 14:14
Το δοκίμασα, δεν έπιασε. :(
Okay. Now let's try and get an answer from somebody who is not a complete retard.
Λοιπον, εχω dual boot XP & Ubuntu. Πρέπει να κάνω αναβάθμιση τα χπ σε βιστα, πως θα το κανω και θα κρατησω τον boot loader του ουμπουντου?
ikonoklast
24-05-2008, 22:39
κάνε την αναβά8μιση και ξαναπέρνα το grub απο το livecd :!:
(άσε που έχω την εντύπωση ότι τα vista δε πανωγράφουν στο mrb όπως τα xp)
metamelia3
03-10-2008, 10:24
Όσο έλειπα μια φίλη των δικών μου μου έκανε απγκρεηντ στα ουμπουντου και τώρα δεν παίζουν τα εμπιθρι. γυναίκες ρε πούστη. τι να κάνουμε; δεν μπορείς να ζήσεις μαζί τους, δεν μπορείς να ζήσεις μακριά τους. επίσης δεν μπορείς να παίξεις μπ3.
Αυτή η μανία ντε και καλά να μην συμπεριλαμβάνουν proprietary λογισμικό στην default εγκατάσταση και repositories είναι σοβαρό μειονέκτημα στην διάδοση του Linux και του Ubuntu συγκεκριμένα.
Ruthless
03-10-2008, 12:53
Απλά εγκατέστησε γενικά codecs.
www.ubuntuguide.org (http://www.ubuntuguide.org) is your friend.
Harbinger of Death
03-10-2008, 12:55
Ε μωρέ, ένα πακέτο πρέπει να ναι. Πες να ενεργοποιήσει το Multiverse στα repositories, και να κατεβάσει το πακέτο ubuntu-restricted-extras. Έχει όλα τα καλά εκεί, υποστήριξη DVD, γραμματοσειρές της Microsoft κτλ.
jack the ripper
03-11-2008, 14:11
prin liges meres vgike 8.10 ubuntu...epeidi prosfata ekana format...kai to skeftomai mipws valw kubuntu me KDE4 to exei dokimasei kaneis?
Harbinger of Death
03-11-2008, 17:41
Ακόμα δεν είναι πλήρως λειτουργικό λένε οι φήμες (κι ένας φίλος μου). Για το KDE 4 λέω.
jack the ripper
03-11-2008, 19:13
xmou...malista malista
The Nerd
11-11-2008, 04:30
xmou...malista malista
To ekana to la8os kai evala KDE4.0. Moyfa :(
Twra sthn 4.1.x kapws to paleyoyn alla epestrepsa se Gnome.
WindowMaker re moynia ! :)
metamelia3
25-01-2009, 15:41
λοιπόν, αυτό το γαμίδι δεν μου κάνει σκρομπλ στο λαστ.φμ (αλσα σαουντσυστεμ κάτι...) και αν έχω ανοιχτή καρτέλα με γιουτούμπ (κι ας μην παίζει) δεν μου παίζουν τα μπ3.
metamelia3
25-01-2009, 15:46
χα, διόρθωση. μπ3 μου παίζει μόνο με το mplayer γενικώς. τα άλλα προγράμματα δεν τα παίζουν ότι και να κάνω.
Αυτά (https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats#Playing%20Restricted%20Formats) τα κανες;
Για το last.fm υπάρχουν audioscrobbler plugins για όλους τους players. Ψάξε το ανάλογο για τον player που χρησιμοποιείς στο Synaptic αν δεν είναι ήδη εγκατεστημένο (αν είναι θα το βρεις κάπου στα options/plugins του player--για mplayer δε νομίζω να υπάρχει αφού ο mplayer είναι φτιαγμένος για video playback κυρίως). To alsa δεν έχει να κάνει με αυτό.
Captain Howdy
27-01-2009, 17:06
[quote="jack the ripper":1cloif8v]xmou...malista malista
To ekana to la8os kai evala KDE4.0. Moyfa :(
Twra sthn 4.1.x kapws to paleyoyn alla epestrepsa se Gnome.
WindowMaker re moynia ! :)[/quote:1cloif8v]
To KDE 4.1.x είναι σε πολυ πρωιμο στάδιο και θέλει πολύ ρεγουλάρισμα. Το 4.2 είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και πιο
σταθερό γενικώς αλλά όλο το κονσεπτ KDE 4.X θέλει πολύ δουλειά ακόμη ώσπου να φτάσει τα επίπεδα του KDE 3.5.10.
jack the ripper
15-02-2009, 21:22
**bump
exw dual boot me XP kai thelw na allaksw to default mauro aspro otan dialegeis leitourgiko gia bootarisma.... pws ginetai auto?
Dragonlord
15-02-2009, 22:53
Δηλαδή η πρώτη επιλογή να είναι ubuntu;
jack the ripper
15-02-2009, 23:33
oxi auto kserw pws ginetai...se auti tin eikona pou einai na dialekseis leitourgiko na tin allaksw...na valw ena allo theme na fainetai diaforetika.....
Dragonlord
16-02-2009, 04:08
Δεν ξέρω αν αυτά σου κάνουν, δεν έχω και dual boot για να είμαι σίγουρος.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=208855
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=14972
http://www.linuxprimetime.com/applicati ... in-ubuntu/ (http://www.linuxprimetime.com/applications/change-boot-up-options-in-ubuntu/)
Ingolemo
16-02-2009, 04:09
Ama exeis grub nomizw uposthrizei themes
px http://www.gnome-look.org/content/show. ... tent=70107 (http://www.gnome-look.org/content/show.php/Gfxboot+Grub+theme+ubuntu+ultimate?content=70107)
(exei kai sta comments odhgies)
jack the ripper
16-02-2009, 12:07
wraioi thanks :)
metamelia3
14-03-2009, 19:23
λοιπον, κατέβασα ένα άλμπουμ κι εχει μεσα ενα αρχειακι .cue κι ενα .mp3 που ειναι ολος ο δισκος. πως τα χωρίζω στα ουμπουντου;
Harbinger of Death
15-03-2009, 04:10
http://www.google.com/search?client=opera&rls=en&q=mp3+splitter+ubuntu&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8
Και ιδίως
http://blog.networkfoo.org/?p=124
Δεν το άνοιξα, αλλά πιάνεις το υπονοούμενο.
metamelia3
16-03-2009, 13:05
χαιρω πολυ σαπιεντίνο, δεν το ειχα δει!
απλα παιρνω την εντολη "no such file or directory" οταν παω να τρεξω το mp3splt
nothingman
08-05-2009, 20:49
ρε γιατί το έκαναν τόσο ΣΚΑΤΑ το άμαροκ οι βλάκες ρε.
Amnesiac.
08-05-2009, 20:50
Όντως.
rage for order
11-05-2009, 02:58
όντως και από μένα!
Αυτό πώς γίνεται;
Αυτό πώς γίνεται;
Απλά κάνεις edit το menu.lst (για grub μιλάμε πάντα) κάπως έτσι (http://boff.wordpress.com/2007/01/17/editing-bootgrubmenulst-to-change-the-grub-boot-menu/).
Ruthless
11-05-2009, 12:56
By default νομίζω grub ξεκινά με ubuntu σε διάφορα kernels(με τα updates που κάνεις) και πιο κάτω σου έχει επιλογές για windows. Αν το είχες αλλάξει και θες να το ξαναφτιάξεις, δες εδώ (https://help.ubuntu.com/community/GrubHowto/ChangeDefaultOS) για το menu.lst.
Πάει και καιρός που έχω να το βάλω, έχω μείνει 2-3 εκδόσεις πίσω.
nothingman
19-05-2009, 18:21
λοιπόν, τα έβαλα και στο λάπτοπ αλλά από κείνη τη στιγμή κι έπειτα δε βρίσκει ποτέ κανένα ασύρματο δίκτυο. ούτε το δικό μου όταν το βάζω στα δέκα εκατοστά από το μόντεμ. ναι, ο άλλος υπολογιστής του σπιτιού βλέπει κανονικά τα δίκτυα και τα ρέστα. όχι, δεν του έχω βάλει περιορισμούς να συνδέεται ασύρματα μόνο με ένα πισί κάθε φορά. ενεργοποίησα και το alternate atheros "madwifi" driver που ήταν ο μοναδικός που μου έβγαλε από το system>hardware drivers και πάλι διαφορά δεν είδα. εννοείται ότι όταν συνδέεται μέσω ethernet όλα κομπλέ.
έχω το vaio vgn n31z
ψάχνω και στα ιντερνέτς και δε βρίσκω πράμα.
καμιά ιδέα;
σοβαρές απαντήσεις μόνο, πλήρης εχεμύθεια.
Amnesiac.
19-05-2009, 18:30
Άλλαξε το όνομα σε MadWifi και μπορεί να το δεχτεί.
MoRmEnGiL
30-05-2009, 19:29
lepon, bootara apo to cd kubuntu se grafiko peribalwn kai kanw kati kopi merika fails apo ton busted sklhro. xrhshmopoio to dolphin. den exw idea genika, prwth fora pxianw linouks.
auth h paparia pou deixnei to status tou ka8e transfer (progress bar etc) giati emfanizete mono gia ligo k meta e3afanizete, diaole pws to KARFWNW ekei na mh feugei na blepw ti ginete?
rage for order
30-05-2009, 19:46
μπορεί να σου φανεί αλήθεια η απάντηση αλλά μήπως το tranfer τελειώνει γρήγορα και μετά απλά κλείνει μόνο του;
όσο μεγάλο και αν είναι ένα αρχείο σε μερικές περιπτώσεις η μεταφορά γίνεται αμέσως γιατί μπορεί να μην χρειάζεται να αντιγραφούν δεδομένα αλλά η αναφορά σε αυτά τα δεδομένα. σκέψου ένα πίνακα που λέει τι βρίσκεται που. όταν αλλάζεις θέση σε κάτι, αυτό δεν αντιγράφεται σε άλλη γίνεται μία καινούργια εγγραφή στον "πίνακα" που αναφέρει την καινούργια θέση.
MoRmEnGiL
30-05-2009, 20:47
erm, milame gia mpolika giga copy apo sklhro se sklhro. kai oxi, den teleiwne amesws ;p
rage for order
30-05-2009, 20:51
ε είπα αν πω μία ιδέα :)
kde δεν έχω βάλει ποτέ οπότε δεν ξέρω..
Dragonlord
30-05-2009, 20:52
Δε δοκιμάζεις κανα ubuntu σκέτο; Το kubuntu δεν ξέρω τι έκδοση kde4 έχει, αλλά το 4 δεν ήταν μέχρι πρόσφατα εντελώς τζιτζί και η canonical δεν κάνει καλό integrate γενικώς, συνήθως πετάνε απλά την τελευταία έκδοση από τα προγράμματα απλά για να έχουν την τελευταία έκδοση. Δεν ακούγεται σαν κάτι που θα έπρεπε να γίνεται όπως και να έχει, αλλά πάντα χρησιμοποιούσα gnome οπότε δεν μπορώ να βοηθήσω.
rage for order
30-05-2009, 20:58
το kubuntu πρέπει να έχει φτάσει στο 4.2 και από ότι διαβάζω έχει στρώσει πια.
MoRmEnGiL
30-05-2009, 21:03
a) live cd exei h 8elei install nte kai kala?
b) link giati trexw kai de ftanw? :p
rage for order
30-05-2009, 21:10
έχει live cd
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
MoRmEnGiL
30-05-2009, 21:27
danke, katebainei.
Dragonlord
30-05-2009, 21:32
Το ubuntu σκέτο είναι το ίδιο με το kubuntu, αλλά έχει γραφικό περιβάλλον gnome αντί για kde, και μαζί τα αντίστοιχα προγράμματα, αλλά μπορείς να βάλεις εύκολα και προγράμματα του kde. Επίσης αν ξεκινάει το πισί σου από usb stick, ίσως να είναι καλύτερα να φτιάξεις live usb stick αντί για cd, είναι πιο γρήγορο.
rfo, ναι λογικά στο τελευταίο είναι κομπλέ, αλλά δεν είπε ότι έχει το τελευταίο kubuntu, μπορεί να έχει κανένα με 4.0.
MoRmEnGiL
30-05-2009, 22:41
Το ubuntu σκέτο είναι το ίδιο με το kubuntu, αλλά έχει γραφικό περιβάλλον gnome αντί για kde, και μαζί τα αντίστοιχα προγράμματα, αλλά μπορείς να βάλεις εύκολα και προγράμματα του kde. Επίσης αν ξεκινάει το πισί σου από usb stick, ίσως να είναι καλύτερα να φτιάξεις live usb stick αντί για cd, είναι πιο γρήγορο.
rfo, ναι λογικά στο τελευταίο είναι κομπλέ, αλλά δεν είπε ότι έχει το τελευταίο kubuntu, μπορεί να έχει κανένα με 4.0.
to xa katebasei prin mia week, de nomizw oti einai palia ver.
opws k na xei, gia live usb ti 8elei?
rage for order
30-05-2009, 22:51
για να πάρεις μια ιδέα που περίπου μπορεί να είναι στο kubuntu, στο ubuntu πας System->Administration->USB Startup Disk Creator.
Για να γίνει η δουλεία θες το το CD με την διανομή ή το .iso που θα κατεβάσεις και ένα usb.
και να μην το έχει το kubuntu πήγαινε στο ad/remove programs, γράωε στο search usb και θα στο βγάλει. τικάρεις, πατάς apply και το βάζει. αν δεν το βρίσκεις μετά άνοιξε κονσόλα και γράψε usb-creator και θα στο βγάλει.
εγκατάσταση προφανώς μπορείς να κάνεις και με το να ανοίξεις κονσόλα και να γράψεις apt-get install usb-creator απλά δεν θυμάμαι αν θέλει δικαιώματα root στο live cd
LokiTricksterGod
02-06-2009, 11:00
μπήκαν λοιπόν τα ubuntu, γλύκα σκέτη είναι, λιτά, γρήγορα, αλλά ακόμα ψάχνω:
έναν αξιοπρεπή music player (δεν ζητάω πολλά, ένα φούμπαρ έστω) δεν έχω βρεί - το άμαροκ φαίνεται ωραίο αλλά δεν θέλει να παίξει mp3.
ενώ η κάρτα ήχου υποστηρίζεται υποθέτω, όταν συνδέω ηχεία δεν. κοίταξα διάφορα στο νετ αλλά δεν.
ένα download manager που να δέχεται και user/pass για links από rapidshare πχ. για να μη κατεβάζω ταινίες ένα λινκ τη φορά.
nothingman
02-06-2009, 11:21
για τα μπ3, δεν είναι πρόβλημα του άμαροκ, η λύση σου εδώ (https://help.ubuntu.com/community/RestrictedFormats/)
το άμαροκ εμένα δε μου άρεσε καθόλου πάντως έτσι όπως το έκαναν και έπαιζα με songbird.
Dragonlord
02-06-2009, 11:22
Γιο γουέλκαμ, καταρχάς είναι το ubuntu, λειτουργικό σύστημα, όπως λέγαμε παλιά το ms dos, ο πληθυντικός κόλλησε με τα windows. Κάτι καλύτερο από το amarok δε θα βρεις, ψάξε απλά γιατί δε σου παίζει mp3, δε γίνεται, λογικά κάτι παίζει με codecs; Πάντως και το audacious χρησιμοποιώ πού και πού που είναι και πολύ πιο ελαφρύ και μοιάζει με το winamp.
Dragonlord
02-06-2009, 11:22
α ναι, μιλάω για άμαροκ 1, για το 2 δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. θα στρώσει πάντως λογικά αργά ή γρήγορα κι αυτό
LokiTricksterGod
02-06-2009, 11:28
το έκανα αυτό με τα restricted formats, δεν έγινε τίποτα, αλλά τελικά ναι, το songbird βολεύει περισσότερο.
περίεργο εντωμεταξύ, ενώ στο terminal μπορώ να βάζω εντολές, όταν μου ζητάει pass δεν μ'αφήνει να το πληκτρολογήσω :S
για τα άλλα δύο καμιά ιδέα;
Kelldorain
02-06-2009, 11:49
περίεργο εντωμεταξύ, ενώ στο terminal μπορώ να βάζω εντολές, όταν μου ζητάει pass δεν μ'αφήνει να το πληκτρολογήσω :S
Με τον κίνδυνο να λέω βλακεία, νομίζω σε αφήνει αλλά δεν σου δείχνει κάτι που να φαίνεται πόσα γράμματα έχεις πατήσει, για λόγους ασφάλειας κυρίως.
Επειδή σε κάρτες γραφικών, ήχου κλπ οι κατασκευαστές επιλέγουν τον υπολογιστή που θα λειτουργήσουν, οι οδηγοί τους δεν είναι open source.
Παρόλαυτά ψάξε στη διαχείρηση συστήματος, στους οδηγούς υλικού, αν υπάρχει τίποτα για την κάρτα σου.
edit: Επίσης, απ' ότι θυμάμαι, τουλάχιστον πριν 3 μήνες δεν είχε βγει κανένας αξιοπρεπέης download manager για linux.
Ψάξου στο ίντερνετ, αλλά και πάλι....
φτο που ειπε ο κελλ. Απλα δν σου δειχνει τα ***** μαλλον.
το έκανα αυτό με τα restricted formats, δεν έγινε τίποτα, αλλά τελικά ναι, το songbird βολεύει περισσότερο.
δλδ στο songbird παιζουν τα mp3ια τωρα και στα αλλα οχι? ωραιο το songbird, και το αμαροκ 2 ωραιο, μπορεις να κανεις love και τραγουδια στο λαστ.φμ με την μια. αμα θες κατι πιο 'μινιμαλ' αλλα winamp, audacious.
περι download manager, για rapidshare 'γω παιζω με το slimrat αλλα δν εχει επιλογη για registered τσουτσεκια. Το JDownloader φανταζομαι θα εχει, αλλα θελει να εγκαταστησεις και java. Δες αμα καποιο απο αυτα που use-αρες εχει εκδοση για linux. Αλλα γενικα να πλερώνεις rapidshare ρε αδερφε? Αμαρτια απ'τον θεο. (εκτος αν ειναι δώρο απο κάνα γκομενέτο, οποτε συγχωρεμένος).
Για τον ήχο και τα ηχεία δν κατέχω. γενικα μπορεις να τσεκαρεις στο http://forum.ubuntu-gr.org/ , ειναι πολυ ευγενικά τιπάκια, και οι απαντήσεις ειναι n00b-friendly. φτα :)
MoRmEnGiL
02-06-2009, 16:59
Απο πλευρά σεκιούριτι τι παίζει; Φαιεργιουολ φαντάζομαι έχει μπιλτ ίν και αντιβάιρους δεν χρειάζετε αλλά πχ ανονιμάιζερς η πρόγκς όπως πιρ γκάρντιαν;
Ingolemo
02-06-2009, 17:22
firewall exeis to iptables, logika uparxoun kialla.
antivirus den xreiazetai
anonymizers klp den kserw ti paizei
Tispanagias tamatia
02-06-2009, 17:41
το TorK παιδιά το TorK.
LokiTricksterGod
02-06-2009, 18:17
χμ, καλά όλα τ'άλλα, τα ηχεία δεν λένε να δουλέψουν με καμιά δύναμη. το συνηθέστερο που λένε στα troubleshoots είναι ότι είναι στο mute απ'το volume control, αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο. έχω δοκιμάσει όοολες τις ρυθμίσεις και σ'αυτό και στο system-sound αλλά πούλο. τα ηχεία του λάπτοπ δουλεύουν κανονικά εντωμεταξύ, οπότε δεν παίζει πρόβλημα με την κάρτα ήχου υποθέτω, και τα ηχεία που θέλω να συνδέσω σε άλλο πισί παίζουν κανονικά. FML.
MoRmEnGiL
02-06-2009, 18:28
google on then.
Dragonlord
02-06-2009, 19:21
Ναι ειδικά για ubuntu παίζει τεράστιος όγκος troubleshooting online, google ubuntu μοντέλο laptop external speakers πχ.
rage for order
03-06-2009, 00:55
το πρόβλημα με τα ηχεία είναι ότι μάλλον προεπιλεγμένη κάρτα ήχου στο ubuntu έχει την onboard της μητρικής. το κάνουν και τα windows αυτό μερικές φορές.
στην αρχή βγάλε το βύσμα από την κάρτα ήχου και βάλτο στην μητρική και κοίτα αν παίζει. αν παίζει βάλτο πάλι στην κάρτα ήχου.
μετά άνοιξε κονσόλα και γράψε:
(δεν θυμάμαι αν θέλει sudo)
asoundconf list
θα σου βγάλει μία λίστα με τις 2 κάρτες (onboard και την άλλη).
μετά γράφεις
asoundconf set-default-card KARTAHXOY
και όπου KARTAHXOY ακριβώς το όνομα της κάρτας σου όπως το είχε βγάλει πριν.
κάπως γίνεται και από GUI αυτό αλλά δεν θυμάμαι.
αν δεν πιάσει πες.
για μουσική ή βάλε τον παλιό τον amarok ή το banshee ή το audicius (σαν το winamp) ή το exaile που μοιάζει με τον amarok αλλά είναι σε gtk (άρα λιγότερη μνήμη και φορτώνει πιο γρήγορα) ή το songbird
Προτείνετε καλο client για torrents γιατί η τελευταία έκδοση του Transmission πρέπει να έχει bugs με τους destination folders.
Επίσης όχι vuze γιατί έχει εκείνο το ηλίθιο bug με το update.
rage for order
05-06-2009, 00:35
ktorrent αν δεν σε πειράζει το KDE. είναι σαν το utorrent.
azureus είχα και γω αλλά μου την έσπασε το bug που λες (που δεν είναι και θέμα της διανομής). κατάφεραν μετά τον azureus στα windows να χαλάσουν και αυτόν του linux ο οποίος κρατιόταν στο κλασσικό στιλ (ίσως είχε γίνει και fork).
Και όντως ήταν πολύ γαμάτο περιβάλλον το vuze, πριν το γαμήσουν.
Και το 'χουν και πόσο καιρό αυτό το bug
κι αν θυμάμαι καλά δεν μπορείς να βγάλεις τα αυτόματα updates :S
rage for order
05-06-2009, 01:20
Ναι και εγώ που το είχα ψάξει δεν είχα βρει κάτι. Καλά εμποδίζει το πρόγραμμα να δουλέψει αλλά είναι σπαστικό χωρίς λόγο και στο κάτω κάτω δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολο να το φτιάξουν..
Προτείνετε καλο client για torrents γιατί η τελευταία έκδοση του Transmission πρέπει να έχει bugs με τους destination folders.
Επίσης όχι vuze γιατί έχει εκείνο το ηλίθιο bug με το update.
http://deluge-torrent.org/ για gnome
rage for order
05-06-2009, 01:30
α ναι και ο deluge καλός. είναι και στα repos
έβαλα και εγώ ubuntu. κατέβασα άμαροκ και μάρεσε αλλά δεν παίζει κανένα αρχείο σε αντίθεση με το ρίδμποξ που παίζει. τι κάνω λάθος;
έβαλα και εγώ ubuntu. κατέβασα άμαροκ και μάρεσε αλλά δεν παίζει κανένα αρχείο σε αντίθεση με το ρίδμποξ που παίζει. τι κάνω λάθος;
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1180175
δλδ πρέπει να εγκαταστήσεις καναδυό πακέτα ακόμα, επειδή το amarok είναι στο kde πακέτο κι όχι στο gnome (χρησιμοποιεί δλδ άλλα backends απ' ότι το rhythmbox).
rage for order
12-06-2009, 18:52
νομίζω άλλο λέει.
πατάς να παίξει τραγούδι και μαλακίζεται ή το παίζει και δεν έχει ήχο;
Ruthless
12-06-2009, 20:09
Βάλε exaile! που παιδεύεσαι με amaroK και ζορίζεις τσάμπα το σύστημα(δεδομένου ότι έχεις gnome πάντα).
παίζει και δεν έχει ήχο. παλια το ριδμποξ είχε ήχο τώρα ούτε αυτό δεν έχει. κατεβάζω του ρούθλες τώρα να δούμε.
δούλεψε το εγκζάιλ !
rage for order
12-06-2009, 20:43
του ruthless είναι κλώνος του παλιού amarok για το gnome. καλό είναι αλλά ώρες ώρες έχει διάφορα πολύ σπαστικά μικροbugs.
για τον amarok: (δεν ξέρω αν χρειάζεται reboot πρώτα νομίζω πως όχι)
sudo apt-get install libxine1-ffmpeg phonon-backend-xine
και πες μου τι έγινε..
xtikio@xtikio-desktop:~$ sudo apt-get install libxinel-ffmpeg phonon-backend-xine
[sudo] password for xtikio:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Couldn't find package libxinel-ffmpeg
rage for order
12-06-2009, 21:01
xtikio@xtikio-desktop:~$ sudo apt-get install libxinel-ffmpeg phonon-backend-xine
[sudo] password for xtikio:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Couldn't find package libxinel-ffmpeg
το έγραψες λάθος. κάντο copy paste κατευθείαν από το δικό μου ή αντί για libxinel-ffmpeg γράψε libxine1-ffmpeg
rage for order
12-06-2009, 21:02
υγ. δεν ξέρω αν θα δουλέψει η λύση που δίνω, δοκιμές κάνουμε ε..
πες τα αποτελέσματα
τι μαλάκας που είμαι ρε γαμώτο. παίζει και ο άμαροκ τώρα. να βάλω τον 2 ή τον 1.4
ο Ντράγκονλορντ λέει 1.4 αλλιώς μπαν
rage for order
12-06-2009, 21:31
ο 2 όταν βγήκε ήταν χάλι μαύρο και τον έβγαλα. σιγά σιγά τον στρώνουν αλλά θέλει λίγο δρόμο ακόμα από ότι διαβάζω. βάλε για αρχή τον 2 και αν σου την σπάσει γύρνα στο 1..
εχω ήδη 1.4 και δεν θα αλλάξω μάλλον. θέλω όμως να τον νταβατζώσω και δεν μπορώ και ούτε σκρόμπλ μου κάνει το γαμίδι. τεσπα. ι γουιλ φίγκιουρ ιτ αι γκες
Να μείνεις στον exaile. Ή Banshee. Και το rhythmbox καλό είναι αλλα νομίζω έχει σχεδόν σταματήσει να εξελίσσεται.
Α πλέον υπάρχει και το Songbird, δοκίμασε το.
amarok 1.4 και είμαι μια χαρά. τώρα δεν βγάζω άκρη με το πως βάζω νέα icons themes κτλ.
rage for order
12-06-2009, 22:52
ίσως και να μην γίνεται γιατί ο amarok είναι εφαρμογή του kde και εσύ υποθέτω κατεβάζεις θέματα του gnome.
δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, μια ιδέα είπα..
οχι για τον άμαροκ ρε. για το γενικό λέιαουτ του ουμπούντου μου. να το κάνω πιο όμορφο. σα του ρούθλες.
rage for order
13-06-2009, 00:12
επίσης δεν έχω ασχοληθεί με icons, αλλά έχω ασχοληθεί λίγο με GTK Themes.
για τέτοια πράγματα το καλύτερο μέρος είναι το gnome-look (http://www.gnome-look.org/). τα απλά themes είναι εδώ (http://www.gnome-look.org/index.php?xcontentmode=100). για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να ψαχτείς με compiz..
Ruthless
13-06-2009, 00:21
Είναι χαζό να φορτώνεις το σύστημά σου με πράγματα άχρηστα, μόνο και μόνο για να τρέχεις εφαρμογές του kde. Επιλογή κάνεις εξαρχής και πας gnome ή kde ανάλογα με το τι θες(οκ, κάποιοι καίγονται πολύ και πάνε για απλά gtk πραγματάκια κι αν). Mόνο το kate μου λείπει εμένα πραγματικά στο gnome.
Ο exaile! ως music player δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το amarok πιστεύω. Από τους υπόλοιπους gnome players κερδίζει σίγουρα. Δηλαδή και το Listen που για μένα ήταν ο πιο σοβαρός του ανταγωνιστής ως amarok clone είναι πολύ βαρύ. Σίγουρα μου φάνηκε περίεργο που είχα συνηθίσει στο compact foobar που είχα στα windows, αλλά σχεδόν ποτέ δεν βλέπω το παράθυρο του exaile εγώ, μια ζωή στο tray είναι, εκτός από όταν χώνω albums στο playlist. Επίσης έχει την υπέροχη επιλογή να βγάζει με plugin το cover κάπου στο desktop, όπως θες εσύ. Κάτι πολύ χρήσιμο αν θες να το ομορφύνεις, δεδομένου ότι κάτι cid(conky images display) δεν δουλεύουν(οσο προσπάθησα να το κάνω να δουλέψει).
Για τα πολύ απλά εφετζίδικα πράγματα πάντως, απλά compiz και conky φτάνουν πιστεύω. Τα docks δεν τα συμπάθησα ποτέ μου εγώ για κάποιο λόγο. Ε από αυτά μόνο το conky ίσως σε ζορίσει λίγο στην αρχή γιατί έχει ηλίθιο τρόπο διάταξης, αλλά το συνηθίζεις. Αυτό το υπέροχο thread (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=281865) βέβαια θα σου δώσει όση βοήθεια θες και αρκετά έτοιμα config αρχεία για να τα τροποποιήσεις(γιατί αν πας να το κάνεις μόνος σου από την αρχή θα χαθείς). Αν θες σου στέλνω και το δικό μου .conkyrc για να μην παιδεύεσαι.
σαφώς και έχεις πμ τρουμέταλε.
Amnesiac.
18-06-2009, 15:31
Αν θες σου στέλνω και το δικό μου .conkyrc για να μην παιδεύεσαι.
Αν μπορείς στείλε και σε μένα και πες μου τι να κάνω.
Ruthless
18-06-2009, 17:16
Μια απλή λύση είναι να αφήσεις τα conky κλπ και να βάλεις screenlets. Υπάρχει αυτό το υπέροχο screenlet (http://www.gnome-look.org/content/show.php/SysMonitor+PLUS?content=100042) που βασικά είχε όλες τις πληροφορίες του conky, πέρα από τα cpu/gpu temperatures, καθώς και αυτό για το exaile*. Απλά εγκαθιστάς τα screenlets, κατεβάζεις το παραπάνω από το link, install μέσα από το γραφικό περιβάλλον και είσαι έτοιμος. Α και απλή και εύκολη παραμετροποίηση σε γραφικό περιβάλλον πάνω από όλα.
Αν θες το conky πάντως, εδώ (http://conky.linux-hardcore.com/?page_id=77) έχει όλα όσα θες να ξέρεις. Σου λέει πως να το βάλεις, να το ρυθμίσεις, να βάλεις τα extra του etc etc. To παλιό μου config πρέπει να είναι αυτό (http://students.ceid.upatras.gr/~argirop/xtikio.txt)(δε θυμάμαι αν του είχα κάνει καν αλλαγές για να το πάρει και ο χτικιός).
(προφανώς αλλάζεις τα mount points, το GRXX0027 και τα μετά τα grep για τις θερμοκρασίες, ανάλογα με το πως είναι η έξοδος αν δώσεις sensors)
*Αυτό για το exaile στο conky ήταν απλά το με το conkyexaile να βγάζει τα info(artist, title, album, year etc) και το exaile το ίδιο με ένα του plugin να πετά το artwork στο desktop πάνω, σε καθορισμένη τοποθεσία(που έβγαινε just κάτω από το conky).
PS: Υπάρχει και το GTK Desktop info (http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6366056) που είναι σαν το conky, με pseudotransparency όμως, αλλά τα βγάζει όλα σαν html. Πιο εύκολο να το σετάρεις. Αυτή τη στιγμή εγώ (http://i43.tinypic.com/uy06u.png) έχω τα πολλά στο screenlet στην μπάρα δεξιά και μόνο το info από το exaile με το gtk-desktop-info.
Amnesiac.
18-06-2009, 17:50
Θενξ :thumbsup:
Έβαλα τα screenlets εύκολα και γρήγορα. Υπάρχει και ένα σκρινλετ που δείχνει πληροφορίες στο ντέσκτοπ για τη μουσική, κάτι σαν αυτό που έχεις, το ρύθμισα να βλέπει το exaile αλλά παπάρια. Ξέρεις τι μπορεί να φταίει; Χρειάζεται κάποιο plugin και στο exaile;
Α, μιας και πήρα φόρα εγκατέστησα και το gtk-desktop-info.
ΟΚ.
Πώς ανοίγει; Τι κάνω;
Βέβαια προτιμότερο θα ήταν να έβρισκα λύση για το exaile από τα screenlets.
έντιτ : Α και κάτι άλλο, πώς σκατά επιλέγω την Αθήνα σαυτό το σκρίνλετ με τον καιρό; Το ίδιο με το δικό σου έχω.
Ruthless
18-06-2009, 18:15
GRXX0004 η Αθήνα. Γενικά για κωδικούς, www.weather.com και κάνεις search.
Για το gtk-desktop-info τώρα... Αν ακολούθησες ότι λέει στο ubuntuforums και ειδικά στο pdf αρχείο που υπήρχε στο πακέτο θα πήρες το example που είχε από το /usr/share/gtk-desktop-info και θα το έβαλες κάπου στο home directory σου(ας πούμε το είπες gtk-desktop-info.sh, και το έκανες executable φυσικά). Ε από αυτό μόνο όλα θα είναι σε comments πέρα από το sleep 1 στην αρχή και την γραμμή για το exaile(εκτός αν θες κι άλλες πληροφορίες εσύ, πειραματίσου).
Βασικά, εγώ έχω κάνει μια κόπια τα config αρχεία καθώς και τον φάκελο templates στο ~/.config/gtk-desktop-info για να μπορώ να τα πειράζω άνετα χωρίς να μου σπάνε τα αρχίδια τα permissions(και γιατί δεν θέλω γενικά τα αρχεία εκτός του home directory μου να τα βλέπει κανείς πέρα του root). Ο φάκελος αυτός θα δημιουργηθεί αυτόματα την πρώτη φορά που θα το τρέξεις και θα αντιγράψει τα config αρχεία μόνο. Καλό είναι να αντιγράψεις και τα templates πάντως για να τα πειράζεις όπως σου είπα.
Η ρύθμιση μετά είναι πολύ απλή. Τα ορίσματα που παίρνει τα εξηγεί όλα στο pdf αρχείο(gtk-desktop-info.guide για να το δεις) και τα μόνα που θα πρέπει να σε νοιάζουν πρακτικά είναι το μέγεθος και η θέση του στο desktop.
Αν έχεις πρόβλημα, πες μου να ανεβάσω κάπου ένα .tar.gz με το config μου να το χρησιμοποιήσεις.
Amnesiac.
18-06-2009, 18:21
Χμ επειδή παραείναι προγκρέσιβ αυτά τα πράγματα, παίζει να ξέρεις τι μπορεί να φταίει και δε δουλεύει το now playing screenlet; Το δοκίμασα και με rhythmbox αλλά ούτε.
Ruthless
18-06-2009, 18:23
Και σε μένα δεν δούλευαν κάποια screenlets, άλλα crashαραν, γενικά δεν είναι και ότι πιο stable υπάρχει. Γι'αυτό gtk desktop info. :P
Amnesiac.
18-06-2009, 20:21
Τελικά μου έσπασε τα παπάρια και το screenlet γιατί δεν έσωζε τις αλλαγμένες ρυθμίσεις και τα έβγαλα όλα και έχω ένα απλό/καθαρό ουμπούντου ντέσκτοπ που λειτουργεί τέλεια στο ηηηπισάκι μου. Θενξ πάντως.
http://img354.imageshack.us/img354/7060/screenshotb.png
http://img34.imageshack.us/img34/3734/screenshot1q.png
:)
wagneriandandy
18-06-2009, 21:07
http://img34.imageshack.us/img34/3734/screenshot1q.png
:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
μια απορια...αφου και για το πιο απλο πραμα σας ταλαιπωραει γιατι παιδευεστε και δεν δουλευετε τα ''ευκολα'' windows?
rage for order
18-06-2009, 21:27
δεν έχω κάτσει ποτέ να ομορφύνω το desktop να βάλω screenlets κτλ κυρίως επειδή ποτέ δεν είχα όρεξη να κάτσω να το ψάξω λίγο. άντε το πολύ πολύ να αλλάξω theme και λίγο τα χρώματα.
τώρα επειδή έχω χαζοψηθεί σας ερωτώ:
για τις αλλαγές που κάνετε βάζετε compiz; επειδή έχω παλιό pc πόση μνήμη και πόσο cpu παραπάνω καταναλώνει το δικό σας μετά τις αλλαγές;
rage for order
18-06-2009, 21:29
μια απορια...αφου και για το πιο απλο πραμα σας ταλαιπωραει γιατι παιδευεστε και δεν δουλευετε τα ''ευκολα'' windows?
δεν είναι τόσο δύσκολο όσο σου φαίνεται. το έχεις δοκιμάσει ποτέ να βάλεις ubuntu ας πούμε που είναι αρκετά εύκολο;
οχι..το πισι το εχω για βασικα πραματα...κατεβασματα μουσικη ταινειες και corel...
ποια τα πλεονεκτηματα του? ξερω οτι εχει αλλα δεν ειμαι και κανενας που τα ψειριζω αυτα...κανε κανα briefing αν δε βαριεσε
Harbinger of Death
18-06-2009, 21:36
Μάλλον απλά έχεις σχηματίσει λάθος εντύπωση επειδή όταν δουλεύει μια χαρά δεν έρχεται κανείς να το ποστάρει.
Amnesiac.
18-06-2009, 21:38
δεν έχω κάτσει ποτέ να ομορφύνω το desktop να βάλω screenlets κτλ κυρίως επειδή ποτέ δεν είχα όρεξη να κάτσω να το ψάξω λίγο. άντε το πολύ πολύ να αλλάξω theme και λίγο τα χρώματα.
για τις αλλαγές που κάνετε βάζετε compiz; επειδή έχω παλιό pc πόση μνήμη και πόσο cpu παραπάνω καταναλώνει το δικό σας μετά τις αλλαγές;
Το ubuntu 9.04 έχει το compiz προεγκατεστημένο, δε μπορώ να σου απαντήσω με συγκεκριμένα μεγέθη για το πόσο βαρύ είναι καθότι άσχετος, πάντως δεν είναι πολύ βαρύ, αυτό είναι σίγουρο.
Μινμιν, πλέον το ουμπούντου είναι πιο εύκολο και από windows στην εγκατάσταση π.χ. στο eeepc δε χρειάστηκε να εγκαταστήσω οποιονδήποτε driver, τα πάντα λειτουργούσαν κανονικά από την αρχή, αυτά για τα οποία παιδευόμαστε στις προηγούμενες σελίδες είναι εφφετζίδικες μαλακιούλες, όχι κάτι που έχει να κάνει με τη λειτουργία του.
rage for order
18-06-2009, 21:40
θα σου πω τα μειονεκτήματα γιατί δεν σε κόβω να έχεις όρεξη για την αλλαγή οπότε να μην κουράζομαι:-|
καταρχάς δεν νομίζω να παίζει το corel αλλά υπάρχει και η λύση του dual boot (windows και linux μαζί)
πρέπει να κάτσεις να μάθεις κάποια πραγματάκια από την αρχή που σημαίνει λίγο ψάξιμο, λίγο διάβασμα, λίγο ερωτήσεις σε forum. αν δεν έχεις λίγο όρεξη λοιπόν άστο.
πλεονεκτήματα στα γρήγορα: θα έχεις ένα πιο όμορφο, πιο ασφαλές, πιο εύκολο στη λειτουργία και ειδικά στην συντήρηση open source λειτουργικό.
rage for order
18-06-2009, 21:42
Το ubuntu 9.04 έχει το compiz προεγκατεστημένο, δε μπορώ να σου απαντήσω με συγκεκριμένα μεγέθη για το πόσο βαρύ είναι καθότι άσχετος, πάντως δεν είναι πολύ βαρύ, αυτό είναι σίγουρο.
γράψε στην κονσόλα top όταν είναι idle και πες μου τι πόρους καταναλώνει αν έχεις όρεξη. κάνε ένα c/p όλο στην τελική
Amnesiac.
18-06-2009, 21:45
Σε πειράζει να το κάνω λίγο αργότερα γιατί είμαι στο Μάκη τώρα;
Ο οποίος btw είναι η καλύτερη αγορά ηλεκτρικής συσκευής που έχω κάνει, το λειτουργικό του (και όχι μόνο) απλά δε συγκρίνεται με τίποτα.
θα σου πω τα μειονεκτήματα γιατί δεν σε κόβω να έχεις όρεξη για την αλλαγή οπότε να μην κουράζομαι:-|
καταρχάς δεν νομίζω να παίζει το corel αλλά υπάρχει και η λύση του dual boot (windows και linux μαζί)
πρέπει να κάτσεις να μάθεις κάποια πραγματάκια από την αρχή που σημαίνει λίγο ψάξιμο, λίγο διάβασμα, λίγο ερωτήσεις σε forum. αν δεν έχεις λίγο όρεξη λοιπόν άστο.
πλεονεκτήματα στα γρήγορα: θα έχεις ένα πιο όμορφο, πιο ασφαλές, πιο εύκολο στη λειτουργία και ειδικά στην συντήρηση open source λειτουργικό.
για ντουαλ μπουτ οχι γιατι ο ντενεκες μου ειναι 512 ραμ και ειναι μονο για τα βασικα κι αυτο με ιωβια υπομονη
μαλλον θα μεινω στα ναζιστικα γουιντοους του οβραιου
στην επομενη ζωη χακερ
rage for order
18-06-2009, 21:51
το dual boot το κάνει από μόνο του δεν ρυθμίζεις τίποτα. δεν παίζει ρόλο η μνήμη γιατί αυτό που κάνει είναι όταν ανοίγεις τον υπολογιστή διαλέγεις αν θα μπεις windows ή linux και από και πέρα όλα κανονικά.
γράψε στην κονσόλα top όταν είναι idle και πες μου τι πόρους καταναλώνει αν έχεις όρεξη. κάνε ένα c/p όλο στην τελική
Δεν θα καταλάβεις τπτ έτσι γιατί στο idle ειδικά τρώει μηδαμινούς πόρους. Γενικά τώρα μπορεί να πετύχεις κάνα bug ή να ανέβει το cpu στα 100% όταν πχ σέρνεις πέρα δώθε ένα παράθυρο που έχει μέσα video, αλλά αυτά είναι επίσης μηδαμινά. Επίσης έχει μερικά βαριά και υπερβολικά εφφέ (π.χ. βροχή στο desktop) αλλά αυτά είναι καθαρά για demo και μη λειτουργικά.
Συνολικά έχω καταλήξει ότι το compiz είναι περισσότερο efficient, λειτουργικότητα και επιδόσεις, από ένα τυπικό παραδοσιακό desktop, κι αυτό βγάζει νόημα αν σκεφτείς ότι τον περισσότερο φόρτο τον αναλαμβάνει πλέον η gpu κι όχι η cpu (hardware acceleration>software).
antimusic
18-06-2009, 22:22
για ντουαλ μπουτ οχι γιατι ο ντενεκες μου ειναι 512 ραμ και ειναι μονο για τα βασικα κι αυτο με ιωβια υπομονη
μαλλον θα μεινω στα ναζιστικα γουιντοους του οβραιου
στην επομενη ζωη χακερ
επίσης είναι τζάμπα. και μη μου πεις "και τα γουίν τα κλέβω", αν το χρησιμοποιείς για δουλειά πρέπει να τα έχεις όλα αγορασμένα.
antimusic
18-06-2009, 23:33
Και την γραμματοσειρά, η default είναι άθλια ειδικά για τα ελληνικά
για πείτε σε απλά ελληνικούλια πώς το κάνω αυτό και επίσης αυτό το ωραίο μίνιμαλ theme του αμνήζιακ ποιο είναι;
Ruthless
18-06-2009, 23:37
@Amnesiac: Είναι γνωστό "bug" των screenlets. Αφού το ρυθμίσεις όπως θες, το βάλεις όπου θες, lock to position etc, κάνεις ένα restart all screenlets και έτσι σώσει το config του.
@rage for order: Εντάξει, ότι είπε ο cloud. Πάντως σε τετραπύρηνο στα 2,4 με 2 GB RAM και μια o/c 8800GT...
top - 23:15:35 up 3 days, 8:54, 3 users, load average: 1.01, 0.82, 0.53
Tasks: 177 total, 2 running, 174 sleeping, 0 stopped, 1 zombie
Cpu(s): 23.5%us, 3.6%sy, 0.0%ni, 72.2%id, 0.5%wa, 0.2%hi, 0.0%si, 0.0%st
Mem: 2061796k total, 2012700k used, 49096k free, 62068k buffers
Swap: 2931820k total, 178428k used, 2753392k free, 1180460k cached
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
19570 argirop 20 0 367m 199m 33m R 75 9.9 2:12.71 firefox
29585 root 20 0 421m 46m 12m S 9 2.3 322:17.77 Xorg
27560 argirop 20 0 125m 70m 10m S 7 3.5 160:12.06 pidgin
30528 argirop 20 0 46040 23m 7692 S 6 1.2 80:04.25 python
31878 argirop 20 0 321m 118m 12m S 4 5.9 110:15.76 exaile
29682 argirop 20 0 156m 4344 3408 S 2 0.2 54:42.01 pulseaudio
23757 argirop 20 0 92716 27m 8408 S 2 1.3 22:37.59 deluge
23772 argirop 20 0 91392 22m 4524 S 2 1.1 11:34.20 deluged
29830 argirop 20 0 59676 18m 9432 S 2 0.9 103:13.12 compiz.real
10828 argirop 20 0 106m 65m 9300 S 1 3.3 3:47.38 python
29677 argirop 20 0 3684 1804 640 S 1 0.1 18:51.25 dbus-daemon
5746 argirop 20 0 32520 12m 7312 S 0 0.6 0:01.22 gnome-terminal
29705 argirop 20 0 47272 1848 1576 S 0 0.1 0:35.93 gvfs-fuse-daemo
29841 argirop 20 0 45072 21m 6000 S 0 1.0 25:44.79 indicator-apple
1 root 20 0 3084 540 492 S 0 0.0 0:01.42 init
2 root 15 -5 0 0 0 S 0 0.0 0:00.00 kthreadd
3 root RT -5 0 0 0 S 0 0.0 0:00.72 migration/0
argirop@HeavyMetal:~$ top |grep compiz
29830 argirop 20 0 59676 18m 9432 S 4 0.9 103:13.38 compiz.real
29830 argirop 20 0 59676 18m 9432 S 2 0.9 103:13.44 compiz.real
για να δεις συγκριτικά και με τα άλλα.
@μινμίν: Το Corel θα είναι η βασική σου έλλειψη σε linux. Κατά τα άλλα, ένα σωστά στημένο σύστημα θα είναι πιο αποδοτικό σε σχέση με windows, ειδικά για το μηχάνημα που έχεις. Χωρίς όλα αυτά τα μπλιμπλίκια, απλά τα βασικά για να είναι λειτουργικό, εμφανίσιμο και να πηγαίνει όσο καλύτερα μπορεί στις δουλειές του με βάση τι cpu/ram/etc έχεις.
System->Preferences->Font
Αν θες να έχεις και τις κλασσικές γραμματοσειρές των windows -για τον firefox sites κλπ προτείνεται- εγκατέστησε και το πακέτο msttcorefonts.
Boris-san
19-06-2009, 00:07
gia peite ligo pws to promh8euomaste kai an mporw na to egatasthsw tautoxrona me windows,giati pshnomai,tis exw sixa8ei tis a8liothtes tou bill
mister to katevazeis apo edw (http://www.ubuntu.com/getubuntu/download) , meta to kais me ena burning programmataki se ena cd , (to arxeiaki .iso) pou katebases nte,egw xrisimopoiw to nero) kai meta me to cd mesa kaneis ena restart me to cd mesa, meta mono tou tha mpei sto menou install tou linux, ekei tha epilekseis glwsses kai to partitioning(dld ekei tha xwriseis tous sklirous wste na exeis kai ta dyo logismika mesa (win + gnu).
partitioning: dimiourgise ena xwro apo ton eleuthero pou exeis (gyrw sta 10giga) kai ekei rikse ta ubuntu(orise ton ws ext3 typo (i kati tetoi den thimamai kala) kai orise ton episis ws "/")
dimiourgise kai enan xwro episis (to 1/2) tis ram sou (bale kana 512mb kai eisai ok nomizw) kai auton orise ton ws "swap area"
kai nomizw eisai komple. kanei to install kai meta restart. kaneis ena update, upgrade kai bazeis kai tous drivers (exei kapou mia epilogi sta menu kai ta rixnei automata)
kai eisai ksana ok.
kai meta o theos boithos \m/
kalos o bill ,alla o stallman einai theoulis... bebaia ta ubuntu theloun douleia kai na matheis konsola.
axx ti mou thimizeis twra... tote ekei stis esties tis ksanthis me ta ilektrologia pou mathainame na douleuoume tous servers me linux giati dn eixame xrimata και einai kai pio cool apo ta kwlo-win... anamniseis :touched::touched::touched::touched::touched::touched::touched:
Amnesiac.
19-06-2009, 00:31
Και την γραμματοσειρά, η default είναι άθλια ειδικά για τα ελληνικά
για πείτε σε απλά ελληνικούλια πώς το κάνω αυτό και επίσης αυτό το ωραίο μίνιμαλ theme του αμνήζιακ ποιο είναι;
Το dust έχω βάλει καιγω σαν theme αλλά στο screenshot δε φαίνεται πουθενά, το panel είναι απλά transparent, τα icons είναι από τα πρώτα που σου βγάζει στο gnome-look.org αν βάλεις φιλτράρισμα highest rated, δε θυμάμαι όνομα αλλά θα τα δεις σίγουρα.
rage for order
19-06-2009, 00:38
ναι το ξέρω ότι δεν καταλαβαίνεις πολλά αλλά πχ σε idle κατάσταση (και να τρέχουν τόσα όσα εσένα ruthless) μπορείς τουλάχιστον να δεις την μνήμη που τρωέι. και για την κάρτα το ξέρω και κυρίως για αυτό ρωτάω μιας και έχω μία παλιά nvidia fx 5600 (128 μνήμη). ήθελα να το ρωτήσω και πριν και ξέχασα..
boris-knat πες μας πρώτα τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου και εγώ παράλληλα ψάχνω για οδηγό με εικόνες..
rage for order
19-06-2009, 00:52
τέσπα επειδή βγαίνω για λίγο πάρε αυτόν (http://venus.cslab.aueb.gr/forum/viewtopic.php?f=21&t=6020). είναι για πιο παλιά έκδοση αλλά η διαδικασία είναι ίδια. Στο σημείο όμως που κάνει τα partitions εσύ επειδή θες να έχεις και τα windows θα έχεις 4 partitions αντί για 3 που έχει ο οδηγός. Στην ουσία θα αφήσεις το partition που έχεις τα win πρώτο, θα το μικρίνεις όσο νομίζεις, με μετά θα κάνεις άλλα 3 όπως λέει. Αν έχεις ξέρω γω 2+ ραμ δώσε μόνο 512 στο swap έτσι για το καλό. Αν έχεις 512 ram ίσως να χρειαστείς παραπάνω. Αν θέλεις να κάνεις hibernation (ζήτημα αν θα πετύχει πρέπει να του δώσεις όσο ram έχεις). Αν έχεις κάρτα Ati πες μας ποια γιατί μπορεί να παίζει θέμα..
ακόμα καλύτερη διανομή για αρχάριους λένε ότι είναι το linux mint. δεν το έχω δοκιμάσει.
ati σακς!
me tin pio prosfati ekdosi tou linux dn to eixe automatic to download gia driver , kai ithele me xeri douleia. σκατά δλδς.
kai ksexaste ta ubuntu
emeis eimetha anisixa pneumata kai xrisimopoioume :
http://i280.photobucket.com/albums/kk165/bonthomas/1-4.jpg
:midfinger:
Ruthless
19-06-2009, 01:11
ναι το ξέρω ότι δεν καταλαβαίνεις πολλά αλλά πχ σε idle κατάσταση (και να τρέχουν τόσα όσα εσένα ruthless) μπορείς τουλάχιστον να δεις την μνήμη που τρωέι. και για την κάρτα το ξέρω και κυρίως για αυτό ρωτάω μιας και έχω μία παλιά nvidia fx 5600 (128 μνήμη). ήθελα να το ρωτήσω και πριν και ξέχασα..
boris-knat πες μας πρώτα τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου και εγώ παράλληλα ψάχνω για οδηγό με εικόνες..
Στο παλιό μηχάνημα(amd 1700+, 768mb ram με ati 9200se) και επί 6.10(ίσως και λίγο το 7.04 νομίζω) το beryl(τότε) δεν έπαιζε καλά. Από τότε μέχρι σήμερα το compiz έχει βελτιωθεί σίγουρα. Επίσης, μεγάλο μου πρόβλημα τότε ήταν η γαμημένη ati και η έλλειψη σοβαρών drivers. Από τους βασικότερους λόγους που έβαλα nvidia στο pc αυτό ήταν το θέμα υποστήριξης σε linux.
Δοκίμασέ το, πιστεύω το έχεις. Εντάξει, αν το γαμήσεις στα εφέ θα σου σέρνεται, αλλά αν βάλεις 5-10 απλά και το κυριότερο λειτουργικά πράγματα θα το αντέχει.
Επίσης, ο γενικός κανόνας πάντα ήταν το swap να είναι 2x size RAM. Βέβαια αυτό ίσχυε στα παλιά τα χρόνια(είχα δοκιμάσει ένα redhat 6 κάποτε σε p3 450 MHz, viper v770, 128 mb ram). Πλέον με τη ram να έχει φτάσει σε μεγέθη 2+ GB σιγά μην κρατήσεις τόσα GB swap. Κάπου είδα πάνω από τα 3 GB είναι υπερβολή(κι αυτά πολλά είναι).
0 swap μωρέ, τι να το κάνεις. Άντε 512 MB που ειπώθηκε απο πάνω, για το καλό. Και hibernation να θες υπάρχει workaround που δεν χρειάζεται swap.
μπόρις κνάτ, εδώ
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=9&t=455
Ruthless
19-06-2009, 11:22
Βασικά μια συμβουλή αν το βάλεις. Μεγάλο παιδί είσαι, τα κάποια αγγλικά τα ξέρεις, ΜΗΝ κάνεις το λάθος και βάλεις ελληνικά. Άστο default αγγλικά ως γλώσσα. Και αν ποτέ έχεις πρόβλημα με οτιδήποτε, copy/paste στο google το error και βρίσκεις άμεσα τη λύση.
Μπα. Πλέον υπάρχουν άπειρα ελληνικά ubuntu forums, noοb friendly οπότε ό,τι προβλημα έχει, μπορεί να το ποστάρει εκεί
Ruthless
19-06-2009, 11:36
Ε δεν συγκρίνονται με το ubuntuforums όπως και να το κάνεις. Εκεί δεν χρειάζεται να ποστάρεις, απλά ψάχνεις και βρίσκεις την λύση έτοιμη.
SpiritCrusher
19-06-2009, 14:45
:offtopic:
ati σακς!
Καλά σας γαμάνε οι τελευταίες ΑΤΙ.
:offtopic:
ati σακς!
Καλά σας γαμάνε οι τελευταίες ΑΤΙ.
Δεν τα λέμε αυτά σε linux topics ρε :-P
Μια χαρά είναι οι ati, κατά κανόνα καλύτερες λίγο ή πολύ απο τις αντίστοιχες nvidia, στους drivers είναι το θέμα που ισχύει το ακριβώς ανάποδο ειδικά στις linux εκδόσεις. Ούτε εγώ σκοπεύω να ξαναγοράσω ati γι' αυτό το λόγο, δε μπα να έχει και +50fps στα benchmarks.
Boris-san
19-06-2009, 15:52
Ta boris knat kopste ta mh gfamhsw,nta3ei mou edei3e o bon
metamelia3
19-06-2009, 17:03
χαχαχαχαχαχ, θιχτηκε
rage for order
19-06-2009, 17:58
Ta boris knat kopste ta mh gfamhsw,nta3ei mou edei3e o bon
δες και αυτό (http://www.linuxologos.gr/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-ubuntu-810-intrepid-ibex)
boris-knat
Boris-san
21-06-2009, 13:52
Εσυ δε χρειαζεσαι ονοματα για να σε κοροιδευσουνε,εχεις τη φατσα σου,αρκει
Πρόσεξε γη παρθένα, πέρα απ' το γεγονός ότι ΔΕΝ μπορείς να μου την πεις σ' αυτόν τον τομέα καθαρά λόγω δεδομένων ποσότητας και ποιότητας αυτές οι προσβολές είναι από τις πιο καθυστερημένες και ρατσιστικές που μπορεί να κάνει κανείς.
Αυτοί είστε γαμώ το μουνί που σας πέταγε κωλοκνίτες.
Boris-san
21-06-2009, 14:23
Δεν ειμαι εγω ρατσιστης,εσυ εισαι ασχημος.
Το θεμα ειναι οτι εσυ ξεκινας και με προσβαλλεις εξαρχης,με μηδεν επιχειρηματα του τυποι αυτοι ειστε καθυστερημενοι κνιτες(να τος ο ρατσισμος)οποτε εγω σιγα μην προσπαθησω να σε πεισω,αφου εξισου μαλακας θα παραμεινεις,στα χωνω και αραζω
Α και ΠΕΘΑΙΝΩ με την ποιοτητα και την ποσοτητα σου
Δεν είναι ρατσισμός αυτό, μόνοι σας παραδέχεστε ότι αν μιλήσεις σ' έναν κνίτη είναι σαν να έχεις μιλήσει σε όλους, δημοκρατικός (λολ) συγκεντρωτισμός και τα συν αυτώ.
Οπότε είναι εξαιρετικά ασφαλές το να συμπεράνεις ότι οι απόψεις σου είναι εξίσου καθυστερημένες με των υπολοίπων της χαφιεδοσυμμορίας σου, δηλαδή καθυστερημένες.
Boris-san
21-06-2009, 14:39
οκ γουατεβα
SpiritCrusher
21-06-2009, 14:55
Πρόσεξε γη παρθένα, πέρα απ' το γεγονός ότι ΔΕΝ μπορείς να μου την πεις σ' αυτόν τον τομέα καθαρά λόγω δεδομένων ποσότητας και ποιότητας.
Οκ, wtf. Και πηγαίντε (σικ) το στο πόλιτιξ να γίνει μανούρα!
jack the ripper
21-06-2009, 18:10
εβαλα χθες ξανα ουμπουντου αλλα τα εκανα λιγο κωλο δεν ξερω γιατι(τετοιο πραγμα δεν εχω πετυχει :P)
1) εχω 2 δισκους.εναν ide και εναν sata.στον ide εχω τα 2 λειτουργικα και στον αλλον μονο δεδομενα...το θεμα ειναι το εξης.οταν απο bios επιλεγω να μπουταρω απο τον ide τοτε ενω μου εμφανιζει κανονικα τη λιστα με τα 2 λειτουργικα δεν μπορω να μπω win(οταν παταω γραφει starting up και μενει εκει).
Οταν αλλαζω το hard disk boot priority και βαζω να bootarei απο τον sata τοτε bootaroun αυτοματα τα windows(δεν υπαρχει η κλασσικη λιστα με τα 2 λειτουργικα).αλλα τα windows φορτωνουν κανονικα :P ..επειδη αυτο προφανως δεν μπορει να συνεχιστει(επειδη που και που θελω να μπαινω win για κανα game) τι μπορω να κανω για να μπουταρουν οπως πρεπει και τα 2 χωρις να αλλαζω τους δισκους απο το bios?
2)στο exaile τι ρυθμιση να κανω ωστε να διαβαζει τα covers απο τους φακελους και οχι απο το νετ? γιατι σε μερικα μου βγαζει κατι ακυρα
θενκς ιν αντβανς :)
Ruthless
21-06-2009, 23:43
Για το exaile, preferences -> general -> album art filenames(separated by spaces) και γράφεις όσα θες. Υπάρχει πρόβλημα με filenames που έχουν κενά, αλλά αν το πας κλασσικά όπως οι περισσότεροι με το folder.κάτι ή cover.κατι(jpg, gif, png etc) στο κάθε folder του album ε απλά βάλε εκεί ένα κατεβατό του στυλ:
cover.jpg cover.JPG Cover.jpg Cover.JPG cover.gif cover.GIF κλπ κλπ(καθότι είναι και case sensitive)
Μετά θα φορτώνει ως artwork το αρχείο αυτό σε κάθε φάκελο-άλμπουμ.
Ingolemo
21-06-2009, 23:44
εβαλα χθες ξανα ουμπουντου αλλα τα εκανα λιγο κωλο δεν ξερω γιατι(τετοιο πραγμα δεν εχω πετυχει :P)
1) εχω 2 δισκους.εναν ide και εναν sata.στον ide εχω τα 2 λειτουργικα και στον αλλον μονο δεδομενα...το θεμα ειναι το εξης.οταν απο bios επιλεγω να μπουταρω απο τον ide τοτε ενω μου εμφανιζει κανονικα τη λιστα με τα 2 λειτουργικα δεν μπορω να μπω win(οταν παταω γραφει starting up και μενει εκει).
Οταν αλλαζω το hard disk boot priority και βαζω να bootarei απο τον sata τοτε bootaroun αυτοματα τα windows(δεν υπαρχει η κλασσικη λιστα με τα 2 λειτουργικα).αλλα τα windows φορτωνουν κανονικα :P ..επειδη αυτο προφανως δεν μπορει να συνεχιστει(επειδη που και που θελω να μπαινω win για κανα game) τι μπορω να κανω για να μπουταρουν οπως πρεπει και τα 2 χωρις να αλλαζω τους δισκους απο το bios?
2)στο exaile τι ρυθμιση να κανω ωστε να διαβαζει τα covers απο τους φακελους και οχι απο το νετ? γιατι σε μερικα μου βγαζει κατι ακυρα
θενκς ιν αντβανς :)
hmm, eisai sigouros oti einai kai ta duo ston ide kai den einai ta windows ston sata?
Polu periergo mou akougetai.
Epishs Boris-san, Dythor ta afhnw ta posts afou einai liga kai to teleiwsate, alla ama einai epomenh fora sta politics kateytheian, variemai ta move :)
jack the ripper
21-06-2009, 23:45
ωραιος θα το δοκιμασω...τελικα και με το αλλο κατι καταφερα...περιπου δλδ :P :
τωρα φορτωνουν και τα 2 λειτουργικα απλα απο τον σατα δισκο :P ...νταξ δε γαμιεται
jack the ripper
22-06-2009, 00:06
twra eida to minima ingolemo...nai 100% einai ston ide apla otan evala ta ubuntu ekana vlakeia kai o bootloader prepei na mpike sto sata(giati den proseksa sta advanced tin epilogi eleos)...kai apo ekei kai kapou gamithike...alla twra pou ginetai opws sou lew(oti bootaroun kai ta 2 normal alla apo ton sata :P) den paizei kai kapoio provlima etsi? oti einai arrwsto einai :P
jack the ripper
22-06-2009, 00:56
ruthless dokimasa kai evala ekei *.jpg kai ws twra leitourgei plirws... :grin:
epishma den exei hxo to youtube, youporn, tubaholic, myspace kai ta sxetika flasadika.
gamiounte ola. diavazw tosh wra sta forums kai akrh den evgala.
Ingolemo
22-06-2009, 17:50
hm, klassiko provlhma me flash kai linux.
nomizw htan mia sugkekrimenh ekdosh tou flash pou douleuei kala, alla teleutaia fora pou to psaxna htan akoma sto flash 9, twra me to 10 den kserw ti paizei.
edit: epishs mporei panta na ftaiei o firefox (conflict me plugins), rythmiseis kartas hxou, kai ena swro alla pragmata.
opote an thes vohtheia, arxise me ta vasika, an douleuei se allous browsers, an exei provlhma genika to flash h mono se sites , ti linux exeis (64 bit h 32)klp
hm, klassiko provlhma me flash kai linux.
nomizw htan mia sugkekrimenh ekdosh tou flash pou douleuei kala, alla teleutaia fora pou to psaxna htan akoma sto flash 9, twra me to 10 den kserw ti paizei.
edit: epishs mporei panta na ftaiei o firefox (conflict me plugins), rythmiseis kartas hxou, kai ena swro alla pragmata.
opote an thes vohtheia, arxise me ta vasika, an douleuei se allous browsers, an exei provlhma genika to flash h mono se sites , ti linux exeis (64 bit h 32)klp
έκανα ρεμπούτ σε ΧΠ και τώρα δουλεύουν ολα !!!!!!!
rage for order
22-06-2009, 18:24
όταν λες δεν έβγαλες άκρη, τι δοκίμασες να κάνεις;
κανας μανατζερ για ραπιντσερ υπαρχει?
όταν λες δεν έβγαλες άκρη, τι δοκίμασες να κάνεις;
πρωταπόλα, ρι ινστάλ. διαφορετικά κνφιγκιουρέιτιονς της κάρτας μου και διάφορους μπράουζερς.
rage for order
23-06-2009, 12:46
στο terminal δώσε
gstreamer-properties
και εκεί που λέει Default Output στο Plugin βάλε alsa.
τελικα το να περασεις ubuntu με usb flashακι ειναι πολυ πιο ευκολο αποσο νομιζα
για οποιον ενδιαφερεται http://www.pendrivelinux.com/usb-ubuntu-904-persistent-install-windows/
στο terminal δώσε
gstreamer-properties
και εκεί που λέει Default Output στο Plugin βάλε alsa.
kai fusika den egine tipota :/
rage for order
25-06-2009, 13:54
δοκίμασε στο preferences-sound να τα γυρίσεις όλα σε alsa.
είπαμε μία κάρτα ήχου έχεις ε; όχι "εξωτερική" και mobo.
ποιο flash έχεις; δώσε καλού κακού
sudo apt-get remove --purge swfdec-mozilla swfdec-gnome mozilla-plugin-gnash gnash
η μόμπο έχει ον μπόρντ αλλα εγώ δουλεύω την μ-όντιο μου. το άλσα τι είναι; για ξήγα
rage for order
25-06-2009, 14:15
alsa πάνω κάτω είναι ο driver για τις κάρτες ήχου.
βγάλε το βύσμα από την κάρτα ήχου σου και βάλτο στην onboard και τσέκαρε αν εκεί έχει ήχο.
όπως και νάχει, αφού χρησιμοποιείς την μία μόνο κάρτα, μπες στο Bios και απενεργοποίησε την onboard.
αλλιώς δώσε:
sudo asoundconf list
θα σου βγάλει λίστα με τις κάρτες σου.
μετά
sudo asoundconf set-default-card Candiru
όπου Candiru βάζει ακριβώς όπως στο έβγαλε πριν το όνομα της κάρτας σου.
μαλάκα μη γράφεις καντιρού. Γρουσουζεύεις γαμώ το χριστό σου :Ρ
gatonia tou er gia peite mou.
osoi apo esas exete ati kai pigate stin 9.04 ekdosi antimetwpisate kanena problima ?
re gamwto exw tin entypwsi oti sta 9.04 dn mas dinoun drivers gia ati kai auti tin stigmi dn mporw na dw oute to binteaki tou youtube normal :(
gia peite re
gia peite
rage for order
28-06-2009, 22:09
nvidia έχω αλλά με τις ati υπάρχει όντως πρόβλημα και λόγω του καινούργιου xorg 1.6. αν δεν μπορείς να βρεις λύση, καλύτερα μην ψάχνεις γενικά για ati αλλά συγκεκριμένα για την κάρτα σου.
swsto auto pou les na psaksw eidika gia tin karta mou , giati pro oligou ebala ena paketaki me drivers ati kai dn mporousa na kanw log in. eginan poutana ta grafika..
einai kai i dikia mou i ati psilospania.. tin ebapsa kanonika.
mallon tha to psaksw ligo akoma. kai ama dn ginei tipota ksanarixnw pali win giati twra eimai mono me linux kai auto ithela..
λοιπον εχω το εξης προβλημα : ενω wired η ταχυτητα του lan ειναι κανονικη,wireless τον πινει και βγαζει 1mb/s με αποτελεσμα να μην παλευεται το νετ
ο driver ειναι rt2500pci και αποτι βλεπω υπαρχει γενικο προβλημα,λυση παντως δε βρηκα σε κανενα αποτα link
α επισης για πειτε,η mac address στο connection info ειναι αυτη της wireless network card του laptop ή αυτη του router?
Dragonlord
29-06-2009, 01:01
swsto auto pou les na psaksw eidika gia tin karta mou , giati pro oligou ebala ena paketaki me drivers ati kai dn mporousa na kanw log in. eginan poutana ta grafika..
einai kai i dikia mou i ati psilospania.. tin ebapsa kanonika.
mallon tha to psaksw ligo akoma. kai ama dn ginei tipota ksanarixnw pali win giati twra eimai mono me linux kai auto ithela..
Εχμ... ή ξαναβάζεις 8.10, δε σε υποχρεώνει κανείς να έχεις την τελευταία έκδοση.
rage for order
29-06-2009, 01:27
ή debian testing που έχει τον παλιό xorg
α επισης για πειτε,η mac address στο connection info ειναι αυτη της wireless network card του laptop ή αυτη του router?
της κάρτας
wraia totesss tha paw na balw mia palioteri ekdosi .
prepei na exw tin 8.10 kapou xwmeni se ena diskaki :P
gamw tin ati. alla twra tha exw only linux o.s , terma oi flwries.. kai autonomia kserw gw kai win apo panw dn stekei..
ante kai o theoulis boithos !
Η σωστή λύση είναι να κάνεις τράμπα με μια nvidia πάντως και ησύχασες, γιατί με την ati δυστυχώς το ένα πρόβλημα θα λύνεται, νέο θα παρουσιάζεται.
exw laptop dn mporw na allaksw.
apo septemvri pairnw omws desktop kai poios me pianei :gun:
me nvidia mesa e.
καμμια ιδεα για το πως θα βγαλει 54M η καρτα;εστω παραπανω απο 1...
εβλεπα πως ειναι bug της 8.χχ αλλα οπως φαινεται και στην 9 παραμενει
Δοκίμασε να κάνεις αυτά που λέει ο τύπος εδώ:
I had the same problem when I first started with Ubuntu about 6 months ago and this is the only solution I found that worked.
I forget exactly where I came across this, but here it is:
create a file containing this:
#!/bin/sh -e
#
# Fixes rt2500 speed problem
#
if [ "$IFACE" = "wlan0" ] ; then
iwconfig wlan0 rate 54M
fi
name it "ralink-fix" (without the quotations), make it executable (an option when you save the file), and put it in the directory "/etc/network/if-up.d/" .
(I had to create the file in my "home" directory and move the file using root access via the terminal: "sudo mv ralink-fix /etc/network/if-up.d/" (again, no quotations)
thnx αλλα το χανω στο σημειο που λεει να το κανεις executable
δεν ειναι τοσο απλο οσο το λεει ο τυπος (δε μου εβγαλε option δλδ οταν το εσωσα)
Ruthless
29-06-2009, 18:10
chmod 755 <filename> μήπως;
Βασικά σαν πολλά permissions να έδωσα, μπορείς και με 744. :P
Ingolemo
29-06-2009, 19:02
h apla chmod +x filename pou dinei se olous execute rights kai teleiwneis. :)
τπτ τζιφος
σαν να μην το εκανα ολο αυτο ενα πραμα
http://img188.imageshack.us/img188/5383/screenshotsef.png
βτς αν το τρεξω μονο του στο τερμιναλ αυτο iwconfig wlan0 rate 54M παιρνω Error for wireless request "Set Bit Rate" (8B20) :
SET failed on device wlan0 ; Operation not permitted.
Ingolemo
29-06-2009, 20:53
dokimase me sudo mporsta, dhl sudo iwconfig wlan0 rate 54M
a, kai sigourepsou oti einai ontws wlan0 h wireless karta e.
epishs:
Add this line in your /etc/network/interfaces
wireless-rate 54M
alla paizei na mhn douleuei meta apo sleep/hybernate
χμμμ βλεπω οτι το laptop δεν επανερχεται μετα απο suspend ή hibernate
πρεπει να το κλεισω τελειως και να το ξανανοιξω μετα
τι παιζει; (ειναι ενα packard bell easynote btw,νομιζω αρκετα παλιο 2003 or smth)
Ruthless
30-06-2009, 14:04
ΑΤΙ κάρτα έχει; Δες εδώ...
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.20/+bug/84991
Πολλοί γενικά έχουν τέτοια προβλήματα. Γιατί κάνετε χρήση αυτών βέβαια δεν το καταλαβαίνω. Ή είναι ανοιχτό, ή δεν είναι. Μέσες λύσεις και μαλακίες. :P
Επίσης, δες αυτά:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=579781
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=505890
Amnesiac.
12-07-2009, 03:16
Το ότι τα γιουτιουμπ βίντεοζ σέρνονται απελπιστικά στο ιιι πισάκι είναι θέμα ουμπούντου ή φλασπλέιερ ή φλασπλέιερ του ουμπούντου;
βρήκα ένα σάιτ που έλεγε να κάνω κάτι uninstall και μετά να βάλω non free flash player αλλά τα ίδια σκατά και χειρότερα.
Με τα windows δεν είχα ποτέ πρόβλημα, γαμημένοι λινουξάδες.
Τέτοια ώρα τι μπορεί να γίνει;;!;;
ikonoklast
12-07-2009, 03:22
Αν λες αυτό (http://forums.geteasypeasy.com/viewtopic.php?f=11&t=236) έκανες αυτό που λέει ο χρήστης SLEEPY;
Amnesiac.
12-07-2009, 03:23
Όχι. Να το κάνω ή θα πέσει το ίντερνετ;
Amnesiac.
12-07-2009, 03:33
Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανα αλλά πλέον σέρνεται τόσο πολύ που κλείνω το γιουτιουμπ παράθυρο και η μουσική συνεχίζει για 5-6 δευτερόλεπτα :dfinger:
Ας μου πει κάποιος μυκόνοκλαστ, επειδή έχω δοκιμάσει 2-3 διαφορετικά πράγματα και δεν ξέρω καιγω τι υπάρχει εκεί μέσα από φλασπλέιερς, τι πρέπει να κάνω από την αρχή για να μπορέσω καιγω να απολαύσω τα βίντεοζ του ρούθλεςς;
Δεν ξέρω τι ακριβώς έκανα αλλά πλέον σέρνεται τόσο πολύ που κλείνω το γιουτιουμπ παράθυρο και η μουσική συνεχίζει για 5-6 δευτερόλεπτα :dfinger:
αυτο συμβαινει και σεμενα αλλα πιστευα πως φταιει το λαπτοπ με την 512ram
ikonoklast
12-07-2009, 03:58
αχαχα, ιδέα δεν έχω, σωστό μου φάνηκε αυτό που είπε ο τύπος.
Abruzzi για σένα παίζει όντως να φταίει η ραμ.
Για τα παρακάτω με κάθε επιφύλαξη, δεν έχω παίξει ποτέ ubuntu-eee:
Νομίζω το λογικό γενικά είναι να φύγουν όλα τα packages:
sudo apt-get purge flashplugin-nonfree gnash gnash-common mozilla-plugin-gnash swfdec-mozilla adobe-flashplugin
Έπειτα βγάζουμε ό,τι δηλώσεις υπάρχουν στον ff (για άλλους browsers δε ξέρω):
γράφουμε about:plugins στην address bar, βγάζουμε ό,τι υπάρχει σε shockwave flash.
Κατεβάζουμε απο εδώ (http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash) το flash 10 και το ρίχνουμε στο desktop, ανοίγουμε terminal στο desktop folder (cd ~/homeuser/Desktop)
Κλείνουμε το firefox, δίνουμε στο τερμιναλ:
sudo dpkg -i install_flash_player_10_linux.deb
Και ο αλλάχ βοηθός.
Amnesiac.
12-07-2009, 04:16
dpkg: error processing sudo (--install):
cannot access archive: No such file or directory
dpkg: error processing dpkg (--install):
dpkg: error processing -i (--install):
(Reading database ... 124999 files and directories currently installed.)
Preparing to replace adobe-flashplugin 10.0.22.87-1 (using install_flash_player_10_linux.deb) ...
Unpacking replacement adobe-flashplugin ...
dpkg: dependency problems prevent configuration of adobe-flashplugin:
adobe-flashplugin depends on libcurl3; however:
Package libcurl3 is not installed.
dpkg: error processing adobe-flashplugin (--install):
dependency problems - leaving unconfigured
Errors were encountered while processing:
sudo
dpkg
-i
adobe-flashplugin
εντάξει είναι;
.
μπδγ πώς βγάζω αυτή τη μαλακία από το firefox; Disable εννοείς; Αν ναι, το έκανα.
Α το κανονικό ουμπούντου έχω, όχι τις eee παπαριές.
Amnesiac.
12-07-2009, 04:19
λολ μόλις μούβγαλε ο update manager ότι είναι διαθέσιμο το adobe flash player plugin 10. να το κάνω install αποκεί να τελειώνουμε ή το ίδιο με πριν θάναι;
και μόλις μου έγραψε ότι έχω ένα μπρόκεν package στο σύστεμ μου. το γαμάς ή δε το γαμάς τώρα;
ikonoklast
12-07-2009, 04:30
χμ σορρυ έχω πιεί λίγο πορώσου και δε βλέπω τι είπα πολύ λάθος (φαντάζομαι τον μπερνη να δίνει advisors σε τεχνικά forums με sudo rm -rf /*, τυχαίες forkbombs και γελάω μόνος μου)
Ναι, νομίζω ότι δεν έπαιξες την εντολή εκεί που αποθήκευσες το .deb αρχείο. Αν το έβαλες στο desktop θα πρέπει να πας εκεί να την τρέξεις με cd ~/amnesiac-oti-skata-exeis-home-folder/Desktop και μετά την εντολή. Αν δεν είναι αυτό δοκίμασε απλά να κάνεις διπλοκλικ στο .deb αρχείο του flash 10 που έχεις στο desktop και θα το βάλει απο το synaptic.
λοιπόν βοηθάτε λίγο εδώ όσοι γνωρίζετε
έκανα φορματ τα xp και ενώ πριν το φορμάτ είχα κανονικά το boot μου να μου δίνει την δυνατότητα να επιλέγω σε ποιο λογισμικό να εισέλθω (δλδ ubuntu ή win) μετά το φορμάτ δεν μου δίνει επιλογή όταν ανάβω το πισί να επιλέξω σε ποιο os να μπω! το καταλαβαίνω ως εξής, μάλλον στο installation των xp πειράχτηκε το αρχειάκι που ορίζει αυτήν την διαδικασία (το boot.ini είναι νομίζω).
πείτε μου ρε ρεμάλια πως θα το ξαναφτιάξω μέσα από τα windows αυτο.
πείτε μου γιατί έχω και σημαντικά αρχεία στα ubuntu μεσα
Ruthless
27-07-2009, 14:06
Bootάρεις από ubuntu live cd και φτιάχνεις από εκεί το grub.
Αφού έκανες φορμάτ καλά να πάθεις, πρώτον.
Δεύτερον, πρέπει να ξαναεγκαταστήσεις το Grub από το cd του ubuntu: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=224351
μάλιστα. ευχαριστώ πολύ!!!
ρε συ cloud ξέρεις τι πα να πει hal.dll ?
(ποιο ύπουλο και από μύξα στο πόμολο που λέγανε παλια)
αυτό το κωλοαρχειάκι είχε καταστραφεί από τα win και δεν μπορούσα να μπω μέσα
μου είχε ξανασυμβεί αλλά είχα τρέξει μια διαδικασία (νομίζω η διαδικασία που φορτώνει τα αρχεία πριν το φορμάτ )με το installation disk των xp και είχε λυθεί
όμως τώρα δν λυνότανε με καμία παναγία ε και για αυτό έκανα φορμάτ
το ξέρω ότι τα φορμάτ δεν συνίσταται αλλα καλοκαιριάτικα βαριόμαστε πολύ :D
Captain Howdy
27-07-2009, 15:59
μου είχε ξανασυμβεί αλλά είχα τρέξει μια διαδικασία (νομίζω η διαδικασία που φορτώνει τα αρχεία πριν το φορμάτ )με το installation disk των xp και είχε λυθεί
To hal σημαίνει Hardware Abstraction Layer και στην ουσία επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές από εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη ειδικής γνώσης των εκάστοτε πρωτόκολλων της κάθε συσκευής. Δηλαδή είναι ο τρόπος με τον οποίο τα XP επικοινωνούν με το H/W.
Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρεις για το πώς μπορείς να το φτιάξεις:
http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm
Γενικώς εμφανίζεται όταν παίζει dual boot με προγενέστερες εκδόσεις Windows. (Άλλωστε ότι έχει να κάνει με windows είνα γτπ.)
Αυτά.
Γενικώς εμφανίζεται όταν παίζει dual boot με προγενέστερες εκδόσεις Windows. (Άλλωστε ότι έχει να κάνει με windows είνα γτπ.)
Καλά μην το λες, γιατί στο δικό μου dual boot το μόνο HAL πρόβλημα εμφανίστηκε στο linux :p
To hal σημαίνει Hardware Abstraction Layer και στην ουσία επιτρέπει την πρόσβαση σε διάφορες συσκευές από εφαρμογές, χωρίς την ανάγκη ειδικής γνώσης των εκάστοτε πρωτόκολλων της κάθε συσκευής. Δηλαδή είναι ο τρόπος με τον οποίο τα XP επικοινωνούν με το H/W.
Εδώ έχει περισσότερες λεπτομέρεις για το πώς μπορείς να το φτιάξεις:
http://www.kellys-korner-xp.com/xp_haldll_missing.htm
Αυτά.
ωραίος
βασικά και εγώ σε αυτήν την σελίδα μπήκα , αλλά αμα σου πω ότι δεν δούλευε το κουμπί R για να με πετάξει στην κονσόλα για να ρίξω τις εντολές θα με πιστέψεις ?
χίλιες δύο αλχημείες έκανα , όμως θεωρώ ότι η καλύτερη διαδικασία είναι αυτή που βάζεις το cd των win , μπουτάρεις από εκεί και το αφήνεις να φορτώσει κάποια αρχειάκια (βάζει και το hal νομίζω) την ώρα που μπαίνει στο μενού για το partitioning. αλλά αυτή τη φορά σε εμένα δεν δούλέψε
Captain Howdy
28-07-2009, 01:57
Καλά μην το λες, γιατί στο δικό μου dual boot το μόνο HAL πρόβλημα εμφανίστηκε στο linux :p
Το θέμα είναι ότι μπορεί να είχε πρόβλημα διότι μπορεί να μην σου αναγνώριζε κάτι από το H/W (σύνηθεσ φαινόμενο σε linux). Το θέμα όμως με τα Windows δεν είναι ότι δεν το αναγνώριζε, είναι ότι πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο σκατο-λάθος των ηλιθίων που έφτιαξαν αυτό το άχρηστο λειτουργικό! :-D
SpiritCrusher
28-07-2009, 13:52
Οκ αγαπάμε το Ubuntu αλλά μη λέμε και μαλακίες ε. Μια χαρά ήταν τα XP. Όσο τα είχα ήμουν 5 χρόνια χωρίς φορμάτ και δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
εχει καταφερει κανεις να τρεξει football manager 2009 σε ubuntu μεσω wine or smth;
ikonoklast
29-07-2009, 19:46
Ίσως σε βοηθήσει η database τους:
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=8597
Το gold είναι αρκετά αισιόδοξο, σημαίνει ότι πιθανώς θα είσαι ok.
ωραια θα το τσεκαρω μολις κατεβει αν και βλεπω μιλανε για steam version
μαυτο το winetricks που λενε οτι χρειαζεται για να περασεις directx εχεις ασχοληθει καθολου;
Harbinger of Death
29-07-2009, 20:19
Είναι ένα script που κατεβάζεις και απλά τρέχεις. Μετά έχει υποτυπώδη μενού κτλ. Με γουγλισμό το βρίσκεις εύκολα.
Dragonlord
05-08-2009, 10:30
http://thehiddenpctruth.wordpress.com/2009/07/30/%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1/
Μου θύμισε αυτό http://www.ichthux.com/
Ruthless
31-08-2009, 17:29
OK, όχι ubuntu specific, γενικά ψάχνω να κάνω κάτι συγκεκριμένο και θέλω τα φώτα σας. Μην ανοίγω νέα threads και να μην χαθεί σε κανά off topic thread.
Ψάχνω για browser(και το lynx μου κάνει ακόμα - δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μαζί του), που να μπορώ από το command line να ανοίγω μια συγκεκριμένη σελίδα και ότι εμφανίζει και καλά ο browser να το κάνει append σε ένα text file(το κείμενο μόνο προφανώς).
Βασικά η ιδέα είναι να βγάλω αυτόματα ένα τεράστιο text file με κατεβατές σελίδες(που βγαίνουν μέσω κάποιου script, απλά αλλάζω ένα variable στο url - αθάνατη php) που μετά θα το επεξεργαστώ με awk κλπ, για να κρατήσω συγκεκριμένες πληροφορίες χωρίς να κάθομαι να τα τσεκάρω ένα ένα με το μάτι/χέρι.
Σε firefox το έψαξα λίγο και όσο και αν προσπάθησα άκρη δεν έβγαλα(ως προς το append to file, το >> δεν δουλεύει προφανώς :P). Είμαι διατεθημένος μέχρι και τον μισητό opera να εγκαταστήσω αν έχει τέτοιες δυνατότητες ή άλλον browser. :P
Το wget (http://www.gnu.org/software/wget/) γιατί δε σου κάνει;
Ruthless
31-08-2009, 17:45
Βασικά ψάχνοντας και το lynx έχει μια επιλογή να κάνει τα πάντα dump σε ένα output file, αλλά ούτε εκείνο μου κάνει τελικα.
Ξέχασα να αναφέρω πως τα δεδομένα αυτά για να τα δεις πρέπει να έχεις κάνει ένα login πρώτα, και δυστυχώς κάθε νέο lynx που τρέχω θέλει login ξανά από την αρχή(ενώ στον firefox πχ αν έχω μπει, απλά ανοίγει κατεβατά νέα tabs κρατώντας το υπάρχων session).
Προφανώς το wget δεν θα μου κάνει επίσης.
Πρέπει να βρω κανέναν πιο high end browser. :(
ikonoklast
31-08-2009, 18:23
Προφανώς το wget δεν θα μου κάνει επίσης.
Γιατί;
Το wget κάνει login, κρατάει sessions και δουλεύει και cookies, γενικώς κάνει τα πάντα. Δεν ξέρω τι εννοείς "κείμενο μόνο" αλλά όπως και να 'χει αφου ξέρεις awk μπορείς στην χειρότερη των περιπτώσεων να το βάλεις να κόβει τα tags για να πάρεις μόνο καθαρό κείμενο.